Kultur- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget Mandag den 6. marts 2006 kl på Greve Museum Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V)

2 Side 33 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side K1. Kultur- og Fritidsudvalget - Sagsoversigt...34 K2. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering...35 K3. Meddelelser fra forvaltningen...36 K4. Den tværgående pulje til kompetenceudvikling - status for K5. Midler til Idrættens Kontakt Udvalg...39 K6. Oversigt over puljer inden for Kultur- og Fritidsudvalgets område...42 K7. Grøn kontrakt mellem Kultur- og Fritidsudvalget og Park&Vej...43 K8. Kommissorium for Idrætsråd...45 K9. Kommissorium for Fritidsråd...47 K10. Greve Svømmehal Erstatningsvand til konkurrencesvømmere (GTi-startfællesskabet)...49 K11. Aktivitets- og procesplan for Børne- og Ungepolitikken K12. Programpakning 2006 og fremefter...53

3 Side 34 Ikke til stede: der er offentligt tilgængeligt K1. Kultur- og Fritidsudvalget - Sagsoversigt edoc sagsnummer: J.nr A14 Oversigt over fremtidige sager til behandling i udvalget. Oversigten ajourføres løbende og forelægges udvalget til orientering. Bilag Sagsoversigt februar Beslutning: Ingen bemærkninger.

4 Side 35 K2. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering Ingen meddelelser.

5 Side 36 K3. Meddelelser fra forvaltningen Ingen meddelelser.

6 Side 37 K4. Den tværgående pulje til kompetenceudvikling - status for 2005 edoc sagsnummer: J.nr P21 By16/ , K22/ Baggrund Byrådet godkendte i møde den 28. september 2004 en ændring af Børne- og Kulturforvaltningens puljestruktur for udmøntningen af uddannelses- og udviklingsmidlerne. Formålet var en mere enkel og fleksibel puljestruktur, hvor midlerne bruges mere aktivt og struktureret til at understøtte mål for Børne- og Kulturforvaltningens område. Af sagen fremgik det, at kriterier for den tværgående pulje til kompetenceudvikling vil blive forelagt Børne- og Kulturudvalget løbende, dvs. at der årligt præciseres prioriterede indsatsområder. Udover kriterier for 2006 indeholder denne sag opfølgning på prioriterede områder i Beslutningsgrundlag Det overordnede formål med den tværgående pulje til kompetencegivende uddannelse samt udviklingsprojekter er helt overordnet: Puljen anvendes til at imødekomme udviklingsprojekter og uddannelsesforløb, der styrker fastansatte medarbejderes muligheder for at tilføre institutionen ny udvikling på det ledelsesmæssige, administrative, undervisningsmæssige, pædagogiske, tekniske og servicemæssige område. Ved udviklingsforløb forstås projekter og aktiviteter, der sigter mod: serviceforbedringer forandring af - pædagogisk praksis - organisationen - kultur - strategi/mål. Udviklingsprojekter skal være relateret til s eller Børne- og Kulturforvaltningens overordnede målsætninger og indsatsområder. Derudover er det en forudsætning, at puljens midler anvendes til udviklingsprojekter for grupper, afdelinger eller team. Individuelle ansøgninger imødekommes ikke inden for denne pulje. I 2005 var følgende indsatsområder prioriteret, (jf. K22/ ): Arbejdet med læreplaner Kvalitetsudvikling og evaluering Rummelighed Integration.

7 Side 38 Puljen er i 2005 anvendt til: organisationsudvikling inden for den rummelige skole organisationsudvikling inden for daginstitutionsområdet organisationsudvikling på Greve Bibliotek udvikling af pædagogisk relationskompetence inden for daginstitutionsområdet dannelse af fagligt netværk for medarbejdere inden for tosprogsområdet. Ved bevillingerne har der været lagt vægt på ansøgninger, hvor formålet har været fælles uddannelsesforløb for grupper af medarbejdere. I 2006 foreslås følgende indsatsområder prioriteret: kvalitetsudvikling og evaluering organisationsudvikling, herunder distriktsledelse styrkelse af pædagogisk praksis i forhold til børn med særlige behov rummelighed integration. Tilsvarende sag behandles på Børne- og Ungeudvalgets møde den 9. marts Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget: 1. tager anvendelsen af puljemidler i 2005 til efterretning 2. godkender prioriterede indsatsområder for Beslutning: 1. Taget til efterretning. 2. Godkendt.

8 Side 39 K5. Midler til Idrættens Kontakt Udvalg edoc sagsnummer: J.nr S05 Baggrund Byrådet besluttede den 13. oktober 2005, i forbindelse med vedtagelsen af budget 2006, at bevilge kr. til Idrættens Kontakt Udvalg (IKU) i. Midlerne, som er afsat på kommunens anlægsbudget, skal anvendes til uddeling af økonomisk støtte til idrætsaktiviteter i henhold til idrætsplanen. Der uddeles til henholdsvis eliteidræt, udvikling af idræt og ekstraordinær vedligeholdelse. Herudover overføres kr. fra puljen til drift af Idrættens Sekretariat. Da Byrådet har besluttet at nedlægge IKU, er kompetencen til bevilling af midler fra den afsatte pulje overgået til Kultur- og Fritidsudvalget. De tidligere år har IKU haft ansøgningsrunde henholdsvis forår og efterår, hvilket passer i forhold til realisering af ansøgte initiativer. Terminerne har været afstemt i forhold til de deadlines idrætsforeningerne typisk arbejder med. Forvaltningen har allerede modtaget mange henvendelser gående på, hvornår ansøgningsrunden for forår 2006 bliver. Beslutningsgrundlag Som en naturlig følge af, at IKU er nedlagt, bør puljen skifte navn og forvaltningen anbefaler således, at den fremover betegnes Idrætspuljen. Under forudsætning af, at det afsatte beløb frigives som foreslået vil der være kr. fra budget 2006 samt kr. overført fra 2005, i alt kr., til rådighed i Heraf er 1,3 mio. kr. bevilget, men endnu ikke udbetalt. Beløb til disposition i 2006 er herefter kr. IKU bevilgede i forhold til de tre definerede aktiviteter, dog blev der kun bevilget beløb til ekstraordinær vedligeholdelse af idrætsanlæg i forbindelse med forårsrunden. For at idrætten kan komme i gang med sine aktiviteter og planlægning heraf anbefaler forvaltningen, at der igangsættes en ansøgningsrunde til Idrætspuljen snarest muligt, efter samme kriterier og retningslinier som tidligere anvendt.. For at kvalificere ansøgningerne vil der fremover blive anvendt formaliserede ansøgningsskemaer. Hermed skønnes, at det dels bliver lettere for ansøgerne at konkretisere deres ansøgning, dels at der opnås et mere tilgængeligt og ensartet vurderingsmateriale. Dette vil sikre en mere lige behandling af ansøgningerne og generelt opkvalificere processen for både ansøgere, og de som skal behandle ansøgningerne. Ansøgningsskemaer for hver af de tre definerede formål er vedlagt.

9 Side 40 Kultur- og Fritidsudvalget behandler i anden sag på denne dagsorden kommissorium for Idrætsrådet. Af forslag til kommissorium fremgår, at der skal nedsættes en ad hoc gruppe bestående af tre repræsentanter udpeget af Idrætsrådet og to repræsentanter fra Børne- og Kulturforvaltningen. Ad hoc gruppen skal vurdere indkomne ansøgninger og herefter indstille til Kultur- og Fritidsudvalget som på baggrund heraf endeligt bevilger tilskud i henhold til Idrætspuljen. Da kommissorium for Idrætsrådet først endeligt godkendes i Byrådet på møde den 28. marts 2006 og ad hoc gruppen derfor tidligst kan nedsættes ultimo april anbefales, at Børne- og Kulturforvaltningen - af hensyn til idrættens aktiviteter - i samarbejde med Idrætsunionen vurderer indkomne ansøgninger og indstiller til Kulturog Fritidsudvalget i forhold til ansøgningsrunden forår Det skal samtidig bemærkes, at beløb afsat på anlægsbudget 2006 først er til disposition efter Byrådets forventede godkendelse på samme møde. Forud for en ansøgningsrunde i efteråret anbefales det, at kriterier og retningslinier evalueres af den nedsatte ad hoc gruppe med henblik på politisk godkendelse af eventuelle ændringer i august Tidsplan Der annonceres om ansøgningsrunde til Idrætspuljen forår 2006 på henholdsvis Greve.dk og Csf.dk fra den 7. marts og i Sydkysten snarest derefter. Ansøgningsfristen er 5. april Kultur- og Fritidsudvalget behandler, på baggrund af indstilling udarbejdet af Børne- og Kulturforvaltningen i samråd med Idrætsunionen, indkomne ansøgninger på mødet den 8. maj Efter evaluering og eventuel ændring af nuværende kriterier og retningslinier gennemføres en ansøgningsrunde i efteråret Den foreslåede ad hoc gruppe indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget. Konsekvenser Med gennemførelse af en ansøgningsrunde til Idrætspuljen snarest muligt vil idrætten kunne få klarhed over deres mulighed for at gennemføre aktiviteter i henhold til eventuelle bevillinger. Bilag Nuværende ansøgningsvejledning i henhold til tilskud fra Idrættens Kontakt Udvalg, herunder supplerende bilag i forhold til ansøgning til Elite. Ansøgningsskemaer til Idrætspuljen vedr. henholdsvis Elite, Udvikling og Ekstraordinær vedligeholdelse af idrætsanlæg gældende fra 2006.

10 Side 41 Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Økonomiog Planudvalget og Byrådet: 1. at der meddeles frigivelse af anlægsbevilling på kr. til Idrættens kontaktudvalg, finansieret af det budget 2005 afsatte rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet søges samtidig frigivet 2. at der meddeles driftstillægsbevilling på kr. til drift af Idrættens Sekretariat, finansieret af den frigivne anlægsbevilling (ad 1). 3. at den tidligere pulje til Idrættens kontaktudvalg fremover betegnes Idrætspuljen 4. at der gennemføres ansøgningsrunde forår 2006 med udgangspunkt i nuværende tildelingskriterier. Vurdering og indstilling af ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalget i forbindelse med forårsrunden 2006 foretages af Børne- og Kulturforvaltningen i samråd med Idrætsunionen. Sagen behandles på Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 8. maj at kriterier og retningslinier for bevilling af midler fra Idrætspuljen vurderes og evalueres af den i kommissoriet for Idrætsrådet foreslåede ad hoc gruppe, og at forslag til eventuelle ændringer behandles i Kultur- og Fritidsudvalget og i Byrådet i august Beslutning: Udvalget anbefaler over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet: Godkendes 4. Godkendes med den ændring, at vurdering og indstilling af ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalget i forbindelse med forårsrunden 2006 alene foretages af Børne- og Kulturforvaltningen 5. Godkendes med den ændring, at kriterier og retningslinier for bevilling af midler fra Idrætspuljen vurderes og evalueres af Idrætsrådet.

11 Side 42 K6. Oversigt over puljer inden for Kultur- og Fritidsudvalgets område edoc sagsnummer: J.nr Ø40 K15/ Baggrund Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på møde den 6. februar 2006, at der skulle udarbejdes en oversigt over puljer inden for Kultur- og Fritidsudvalgets område. På samme møde besluttede udvalget, at afvente stillingtagen til finansiering af tilskud på kr. til Net- og Kursuscafé under Tune Idrætsforening. Beslutningsgrundlag Forvaltningen har udarbejdet vedlagte oversigt over de puljer, der er inden for Kultur- og Fritidsudvalgets område. Af oversigten fremgår hvorledes beløbet administreres, herunder om der er formuleret lovkrav på området. I løbet af 2006 vil Børne- og Kulturforvaltningen vurdere puljernes formål, omfang og retningslinier for anvendelse. I den forbindelse vil Idrætsrådet og Fritidsrådet, i henhold til kommissorium hvoraf fremgår at rådene skal høres i forbindelse med behandling af budget, blive inddraget på de områder hvor det er relevant. Kulturog Fritidsudvalget vil senest i september 2006 få forelagt sag med henblik på politisk godkendelse af eventuelle ændringer. Bilag Forvaltningens oversigt over puljer af 23. februar Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget: 1. tager oversigt over puljer til efterretning 2. godkender, at tilskud på kr. til Net- og Kursuscafé finansieres af puljen til Idrættens kontaktudvalg (Idrætspuljen). Beslutning: 1. Taget til efterretning. 2. Godkendt.

12 Side 43 K7. Grøn kontrakt mellem Kultur- og Fritidsudvalget og Park&Vej edoc sagsnummer: J.nr Ø54 By18/ , By7/ Baggrund Greve Byråd besluttede på sit møde den 22. november 2005 at vedligeholdelse af grønne områder i som minimum frem til udgangen af 2007 skal udføres af Park&Vej. Da den hidtidige kontrakt mellem og Park&Vej er udløbet, har det været nødvendigt at indgå en ny, som fastlægger principperne for vedligeholdelse af s grønne idræts- og fritidsarealer. Beslutningsgrundlag Kontrakten, som er vedlagt som bilag, er indgået efter forhandlinger med Park&Vej og løber for to år, frem til 1. marts Udgangspunktet har været de kr., som er afsat til vedligeholdelse på budgettet. I kontrakten har parterne valgt at dele ydelsen op i en basisydelse og en tillægsydelse. Basisydelsen består af de tre medarbejdere, som Park&Vej stiller til rådighed for de tre stadioninspektører 35 timer/ugentligt i sommermånederne og 10 timer ugentligt i vintermånederne. Tillægsydelsen består af græsklipning med store græsklippere, klipning af opvisningsbanen på Greve Idræts Center (weekend), rivning af grusbaner om vinteren og snerydning, gødskning og vertikalskæring. Konsekvenser Ved indgåelse af kontrakten har det ikke været muligt at opnå en aftale med Park&Vej, der gør det muligt at opretholde tidligere års serviceniveau. Det skyldes primært to forhold. Det ene er prisstigninger på en række af Park&Vejs ydelser blandt andet er prisen på græsklipning med store græsklippere steget fra kr. til kr. som begrundelse angiver Park&Vej at prisen i den forgange kontrakt var sat for lav. Et andet forhold er forbuddet mod at sprøjte græsarealerne. Forbuddet har blandt andet betydet et større behov for mandetimer samt yderligere behov for både gødskning og vertikalskæring. Det betyder, at de cirka kr., der er afsat på budgettet kun rækker til nødtørftig vedligeholdelse af de grønne idræts- og fritidsområder. Konsekvensen er, at der fremover kun vertikalskæres én gang årligt mod tidligere to, at der kun gødes tre gange årligt mod tidligere fire, at der ikke foretages vertidraining, at der ikke eftersås og at plænerne ikke bliver tilført topdressing. Det skal understreges, at denne nødtørftige vedligeholdelse ikke skønnes at være tilstrækkelig til, at de grønne arealer på længere sigt vil fremtræde i en tilfredsstillende stand.

13 Side 44 Samtidig er alle pengene med kontrakten båndlagt, hvilket betyder, at der i løbet af året ikke vil være mulighed for at kunne afholde uforudsete udgifter. Da Byrådet tidligere har truffet beslutning om, at Park&Vej skal bruges som leverandør, har forvaltningen ikke fundet det formålstjenligt at tjekke markedspriserne på det ønskede serviceniveau på vedligeholdelsen. Øvrige forhold Forvaltningen har bedt Park&Vej om priser på de ekstra ydelser, som forvaltningen vurderer vil være nødvendige for at opretholde en god standard på græsarealerne. Ydelserne er sat i prioriteret rækkefølge med den højest prioriterede først: 1 gang vertikalskæring kr. 1 gang vertidraining kr. 2 gange eftersåning kr. 1 gang gødskning kr. 1 gang topdressing kr. Grus på grusbane (100 m3) kr. Bilag Intern kontrakt for vedligeholdelse af grønne fritids- og idrætsområder. Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Byrådet, at kontrakten godkendes. Beslutning: Udvalget kan ikke godkende kontrakten med det nuværende prisniveau. Sagen genoptages på Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3. april 2006 efter genforhandling med Park&Vej eller fremsættelse af forslag til alternative muligheder. Forvaltningen udarbejder udkast til tidsplan for eventuelt hurtigt udbud af kontrakten.

14 Side 45 K8. Kommissorium for Idrætsråd edoc sagsnummer: J.nr A16 By2/ , K7/ Baggrund Byrådet godkendte den 17. januar 2006 en ny politisk struktur/ny styrelsesvedtægt for Byrådet. I forbindelse med beslutningen om at oprette et Kultur- og Fritidsudvalg, blev det samtidig besluttet, at nedlægge Idrættens Kontaktudvalg. For fortsat at sikre kontakten til brugeren oprettes i stedet et Idrætsråd. Beslutningsgrundlag Fritids- og Kulturudvalget skal tage stilling til sammensætning, formål, form og kompetence for det nyetablerede råd. Det tidligere Folkeoplysningsudvalg har på møde den 18. januar 2006 drøftet kommissorium for det nye råd. På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 6. februar 2006 godkendte udvalget vedlagte udkast til kommissorium for Idrætsrådet og sendte kommissoriet til høring hos de berørte interessenter. Sagen genoptages efter høring på dette møde til endelig godkendelse over for Byrådet. De berørte interessenter har høringsfrist den 1. marts Høringssvarene vil blive eftersendt til udvalget. Bilag Kommissorium for s Idrætsråd.

15 Side 46 Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Byrådet, at udkast til kommissorium for s Idrætsråd godkendes. Beslutning: Lone Rytter Holm, Brian Hemmingsen og Hanne Iversen anbefaler over for Byrådet, at forslag til kommissorium for Idrætsrådet godkendes med følgende ændringer: 1 repræsentant fra halinspektørerne, formanden for Karlslunde Hallernes Bestyrelse, formanden for Tune Hallernes Bestyrelse, formanden for Greve Svømmehals Brugerråd og formanden for Greve Idræts Centers Brugerråd udgår af Idrætsrådet. I stedet nedsættes et underudvalg bestående af formanden for Tune Hallerne, Karlslunde Hallerne og Hundige Huset, halinspektørerne samt formændene for Greve Idræts Centers og Greve Svømmehals Brugerråd. Der vælges én repræsentant til Idrætsrådet blandt underudvalgets medlemmer. Under formål tilføjes: Idrætsrådet skal: Deltage i udvikling af hele idrætsområdet Drøfte principper for udmøntning af midler i henhold til f.eks. Greveordningen og Idrætspuljen Under form ændres punkt 3 til følgende: Idrætsrådet skal udpege to ikke-politiske repræsentanter til en ad hoc gruppe med to ikke-politiske repræsentanter fra Fritidsrådet samt to repræsentanter fra Børneog Kulturforvaltningen som i samarbejde indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget i forbindelse med: Fordeling af indendørs lokaler til folkeoplysende virksomhed Fordeling af udendørs arealer til folkeoplysende virksomhed Idrætsrådet evalueres foråret Kai Nielsen og Anne Marie Lyduch afventer stillingtagen til Byrådet.

16 Side 47 K9. Kommissorium for Fritidsråd edoc sagsnummer: J.nr A16 By2/ , K8/ Baggrund Byrådet godkendte den 17. januar 2006 en ny politisk struktur/ny styrelsesvedtægt for Byrådet. I forbindelse med beslutningen om at oprette et Kultur- og Fritidsudvalg, blev det samtidig besluttet at nedlægge Folkeoplysningsudvalget. For fortsat at sikre kontakten til brugeren oprettes i stedet et Fritidsråd. Beslutningsgrundlag Fritids- og Kulturudvalget skal tage stilling til sammensætning, formål, form og kompetence for det nyetablerede råd. Det tidligere Folkeoplysningsudvalg har på møde den 18. januar 2006 drøftet kommissorium for det nye råd. På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 6. februar 2006 godkendte udvalget vedlagte udkast til kommissorium for Fritidsrådet og sendte kommissoriet til høring hos de berørte interessenter. Sagen genoptages efter høring på dette møde til endelig godkendelse over for Byrådet. De berørte interessenter har høringsfrist den 1. marts Høringssvarene vil blive eftersendt til udvalget. Bilag: Kommissorium for s Fritidsråd.

17 Side 48 Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Byrådet, at udkast til kommissorium for s Fritidsråd godkendes. Beslutning: Lone Rytter Holm, Brian Hemmingsen og Hanne Iversen anbefaler over for Byrådet, at forslag til kommissorium for Fritidsrådet godkendes med følgende ændringer: 2 repræsentanter fra spejderne ændres til 2 repræsentanter fra Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd (BUS) Under formål tilføjes: Fritidsrådet skal: Deltage i udvikling af hele fritidsområdet Drøfte principper for udmøntning af midler i henhold til f.eks. Greveordningen. Under form ændres punkt 3 til følgende: Fritidsrådet skal udpege to ikke-politiske repræsentanter til en ad hoc gruppe med to ikke-politiske repræsentanter fra Idrætsrådet samt to repræsentanter fra Børneog Kulturforvaltningen som i samarbejde indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget i forbindelse med: Fordeling af indendørs lokaler til folkeoplysende virksomhed Fordeling af udendørs arealer til folkeoplysende virksomhed. Fritidsrådet evalueres foråret Kai Nielsen og Anne Marie Lyduch afventer stillingtagen til Byrådet.

18 Side 49 K10. Greve Svømmehal Erstatningsvand til konkurrencesvømmere (GTi-startfællesskabet) edoc-sagsnummer: J.nr S03 K8/ , Ø13/ , By9/ , K10/ , Ø25/ , BY18/ Baggrund Børne- og Kulturforvaltningen er nu så langt med planlægningen af den reducerede renovering af Greve Svømmehal, at der foreligger en rammetidsplan for renoveringsprojektet. Efter tidsplanen lukker svømmehallen den 1. maj 2006 og genåbner den 1. august Foranlediget af henvendelse fra Idrætsunionen fremlægger forvaltningen forslag til tiltag rettet mod at minimere ulemperne af lukkeperioden for konkurrencesvømmerne i GTi-Startfællesskabet. Beslutningsgrundlag Ved at lukke Greve Svømmehal for renovering den 1. maj 2006 berøres svømmeklubbernes traditionelle svømmeaktiviteter (svømmeskolerne) mindst muligt (sæsonen går normalt fra 1. september til 1. maj). GTi-Startfællesskabets aktiviteter berøres imidlertid, eftersom konkurrencesvømmernes aktiviteter i princippet gennemføres året rundt. Dette er nødvendigt af hensyn til opretholdelse af konkurrencesvømmernes træningstilstand på eliteniveau (Klubelite). Forvaltningen har indhentet oplysninger fra Idrætsunionen og GTi-Startfællesskabet om behov for erstatningsvand i lukkeperioden. Forvaltningen har på dette grundlag indhentet forhåndstilsagn fra lederen af Ishøj Svømmehal om mulighed for at imødekomme konkurrencesvømmernes behov. Forvaltningen finder at nedenstående tiltag vil kunne minimere ulemperne for konkurrencesvømmerne: 1. Konkurrencesvømmerne fra GTi-Startfællesskabet tilbydes gratis erstatningsvand i Ishøj Svømmehal på 2 x 50 meter (4 x 25 meter) baner i 2 timer på ugens hverdage indenfor tidsrummet Der indgås aftale om køb af i alt 24 banetimer på 50 meter bane ugentligt. 2. Elitesvømmerne sikres adgang til morgensvømning på reserverede 2 x 50 meter baner på tirsdage, onsdage, torsdage og fredage (egenbetaling) i Ishøj Svømmehal. GTi-startfællesskabet køber i alt 12 banetimer ugentligt til morgensvømning. Forslaget indebærer, at GTi - som hidtil betaler for adgang til morgensvømning, mens kompenserer for mistet gratis vandadgang i eftermiddags/aftentimerne på niveau med GTi s nuværende vandtid i Greve Svømmehal. Det skal præciseres, at forslaget tager udgangspunkt i, at der er tale om særlig støtte til eliteidræt.

19 Side 50 Økonomi Kommunalt køb af erstatningsvand Ishøj Svømmehal til konkurrencesvømmere 24 banetimer á 150 kr. = kr. pr. uge Samlet omkostning (8 uger) kr. GTi køb af banetimer til morgensvømning til elitesvømmere 12 banetimer á 150 kr. = kr. pr. uge Samlet omkostning (8 uger) kr. Tidsplan Ændringerne vil være gældende fra 1. maj 2006 til 23. juni Konsekvenser Hvis forvaltningens forslag følges, vil træningen for konkurrencesvømmerne under GTi-startfællesskab kunne fortsætte på et uændret niveau i lukkeperioden. Bilag Henvendelse fra Idrætsunionen dateret 22. december 2005 GTI opgørelse over behov for erstatningsvand dateret 13. januar Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender forvaltningens forslag om tilkøb af erstatningsvand til GTi-Startfællesskabet i Ishøj Svømmehal, idet der lægges vægt på opretholdelse af konkurrencesvømmernes træningstilstand på eliteniveau (Klubelite). GTi afholder som hidtil omkostninger forbundet med morgensvømning. Omkostningerne på kr. finansieres af midler afsat til Idrættens Kontakt Udvalg (Idrætspuljen) relateret til særlig elitestøtte. Beslutning: Godkendt.

20 Side 51 K11. Aktivitets- og procesplan for Børne- og Ungepolitikken 2006 edoc sagsnummer: By27/ Baggrund s Børne- og Ungepolitik blev godkendt af Byrådet den 26. oktober I forlængelse af godkendelsen besluttede Børne- og Kulturudvalget den 31. november 2005, at der hvert år skulle udarbejdes et forslag til aktivitets- og procesplan for Børne- og Ungepolitikken. Forslag til aktivitets- og procesplan for 2006 er vedlagt som bilag til denne sag. Beslutningsgrundlag Omdrejningspunktet i Børne- og Ungepolitikkens opbygning har været det gode børne-ungeliv. Politikken afspejler det grundlag, som Byrådet ønsker, skal være retningsgivende for arbejdet med børn og unge sammen med de 7 værdier og kommunens vision Børne- og Ungepolitikken indeholder derfor først og fremmest en indledning, hvor politikken sættes i relation til vision 2010, og hvordan politikken skal være med til at skabe sammenhæng mellem visionen og det daglige arbejde med børn og unge. Dernæst fremgår politikkens formål, nemlig at være med til at skabe rammer for, at barndom og ungdom bliver en værdifuld periode i sig selv, hvor børn og unge kan udvikle og udfolde sig, og at barndom og ungdom bliver grundlaget for en meningsfuld voksentilværelse. Efterfølgende præciseres familiernes, institutionernes samt kultur-, fritids-, friluftsog idrætslivets roller i arbejdet med at udvikle det gode børne-ungeliv. Selve politikformuleringen er bygget op omkring 7 overordnede temaer, der hver især indeholder definition, værdigrundlag samt målsætninger og mulige indsatsområder. Børne- og Ungepolitikken er nu så integreret en del af forvaltningens daglige arbejde, at aktivitetsplanen for Børne- og Ungepolitikken 2006 er samlet sammen i fire udviklingsplaner på Børne- og Kulturforvaltningens område (se bilag). For at skabe et enklere og mere gennemsigtigt plangrundlag, reducere kompleksiteten og skabe optimal sammenhæng mellem Børne- og Ungepolitikken, visioner og handlinger vil Børne- og Kulturforvaltningen udarbejde én udviklingsplan for hvert af udvalgets fire områder; skoler, daginstitutioner, kultur og fritid. Udviklingsplanerne skal konkretisere målene inden for områderne og udgøre en langsigtet strategiplan for udviklingen på Børne- og Ungeudvalgets og Kultur- og Fritudsudvalgets område og hermed danne grundlag for prioriteringer, beslutninger og budgetfastlæggelse med udgangspunkt i politikker, visioner og fastlagte mål. Udviklingsplanerne skal være styringsredskab for en langsigtet udvikling samt en systematisering af de tiltag, der allerede er i gang. Herudover skal planerne danne udgangspunkt for den årlige budgetdialog og være grundlaget for målene i institutionernes virksomhedsplaner.

21 Side 52 Derudover vil Børne- og Ungepolitikken i lighed med i 2005 være udgangspunktet for diskussionen på forårets budgetdialogmøder. Tidsplan Udviklingsplanen for skoleområdet blev vedtaget i juni Skoleudviklingsplanen er bygget op om kerneområdet kvalitet (faglighed, indskoling, udskoling og rummelighed) og forudsætningsområderne struktur, styring, kompetenceudvikling og anlæg. Byrådet skal den 28. februar 2006 tage stilling til en sag, der fastlægger rammerne for det kommende arbejde med både en helhedsplan, en idræts- og fritidspolitik og en idræts- og fritidsudviklingsplan. Godkender Byrådet indstillingen fra Børne- og Ungeudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget, vil en idræts- og fritidsudviklingsplan ligge klar oktober På kulturområdet vil der i løbet af 2006 blive udarbejdet en kulturudviklingsplan. På daginstitutionsområdet vil arbejdet med pædagogiske læreplaner, distriktsledelse og kvalitetsudvikling føre til en daginstitutionsudviklingsplan ultimo Da Børne- og Ungepolitikken allerede nu er en integreret del af forvaltningens arbejde, vurderer forvaltningen, at det fremover vil være hensigtsmæssigt at integrere afrapporteringen på Børne- og Ungepolitikken med den årlige aktivitetsplan, som tilgår udvalget primo året. Enslydende sag behandles på Børne- og Ungeudvalgets møde den 9. marts Bilag Skematisk oversigt over projekter og arbejdsgrupper, som tilsammen udgør de fire udviklingsplaner og som derfor realiserer væsentlige dele af Børne- og Ungepolitikken i Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget: 1. tager oversigten til efterretning 2. godkender, at kommende års aktivitets- og procesplaner for Børne- og Ungepolitikken integreres i den årlige aktivitetsoversigt, som udvalget får primo Beslutning: 1. Taget til efterretning. 2. Godkendt.

22 Side 53 K12. Programpakning 2006 og fremefter edoc sagsnummer: J.nr P21 Baggrund Én gang årligt pakkes programmer for udvalgte og godkendte aktiviteter i fælles kuvert, og deles i august ud til alle boliger i. anvendte i kr. til formålet. Heraf blev kr. udbetalt til Idrætsunionen, som står for uddeling af kuverten/programmerne, mens kr. blev brugt til indkøb af kuverter. Der var i programmer i kuverten. Forvaltningen har ønsket en evaluering af pakningen og distribueringen, og har derfor indbudt de aftenskoler og foreninger som har haft materiale i kuverten i 2005 til møde om programpakning og -udsendelse i fremtiden. I mødet deltog repræsentanter fra følgende interessenter; AOF, FOF, KIF Gymnastik, GIF Gymnastik og Trampolin. Der var afbud fra Greve Musikskole Beslutningsgrundlag Baggrunden for ønsket om evaluering af fælles pakning og udsendelse af programmer var blandt andet, at kun syv programmer for aktiviteter blev udsendt i den fælles kuvert i Der var derfor behov for, at overveje om aktiviteten har sin berettigelse eller ej. På mødet drøftede man om offentliggørelse af programmer i stedet som man har gjort det med Fritidsguiden kan ske elektronisk via og Deltagerne på mødet ønskede ikke at aktiviteten elektroniseres, men påpegede vigtigheden af at kuverten med programmer kommer ud til borgerne som hidtil. Med udgangspunkt heri blev procedure og form i forbindelse med udsendelse af programmerne drøftet og følgende forslag til ændringer blev besluttet: 1. Der sendes besked ud til alle foreninger, aftenskoler og spejdere (ny aktivitet) der har et tilbud om aktivitet i, for at gøre opmærksom på, at de har mulighed for at indgå i den fælles programpakning i Tilbudene skal, for den overvejende del, gælde inden for. 2. Der sker en opdeling af kuverterne således, at de tilrettes områderne: Greve/Hundige, Karlslunde og Tune. (En ændret opdeling af kuverterne vil tilgodese de foreninger, som kun ønsker deres program sendt ud til borgerne i lokalområdet). 3. Idrætsunionen i Greve udarbejder Drejebog for Programpakning som beskriver proceduren, herunder tidsplanen, for programpakning og -udsendelse.

23 Side 54 Tidsplan Senest 1. maj 2006 skal der være klarhed over hvilke foreninger/aktiviteter som ønsker at få udsendt program via den fælles kuvert, og Idrætsunionen i Greve skal oplyse Børne- og Kulturforvaltningen om hvilke foreninger, der står for pakning og distribuering i indeværende år. Senest 11. august skal materiale være afleveret til den/de foreninger, som skal pakke og distribuere kuverterne. Senest 20. august 2006 skal kuverterne være omdelt. Bilag Brev til aftenskoler, foreninger m.m. Forslag til nye retningslinier (ændringer er markeret med kursiv). Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at der fortsat sker en fælles programpakning og -udsendelse, og at procedure og retningslinier tilrettes med de foreslåede ændringer. Beslutning: Godkendt, dog med den ændring at torsdag/fredag udgår jf. forslag til nye retningslinier: Det foreslås, at kuverterne bliver pakket torsdag/fredag i uge 32 og deles ud i uge 33.

Kultur- og Fritids- udvalget

Kultur- og Fritids- udvalget Kultur- og Fritids- udvalget Mandag den 13. august 2007 kl. 16:00 i mødelokale 7 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 181 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat af ekstraordinært møde Fredag den 21. september 2007 kl. 15:30 i Biblioteket Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne Side 1 af 6 Idrætsrådet Referat 23.02.2015 i Karlslunde-Hallerne 19.30-21.30 (Forplejning 18.30-19.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt Fritidsrådet Onsdag den 28.01.09 kl. 17:00 i mødelokale 1 Medlemsoversigt Hanne Iversen (A) Kai Nielsen (V) Inge Wulff Arne C Ipsen Steen Mærkelund Ernst Seiling Olsen Palle Stentoft Leif Jørgensen Jan

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Ok Djurs klubhus, Klitten 1, 8500 Grenaa Dato: Tirsdag den 5. september 2017 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Gunnar Thode

Læs mere

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet. Analyse af fremtidig organisering af Folkeoplysningsområdet. Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Fritidsrådet Beslutningsprotokol

Fritidsrådet Beslutningsprotokol Fritidsrådet sprotokol 27-08-2014 16:00 Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Lokale 1 Afbud fra: Ivan Greve Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fritidsrådet. Onsdag den kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset

Fritidsrådet. Onsdag den kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset Fritidsrådet Onsdag den 29.08.2012 kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset Medlemmer Pernille Beckmann - KFU Jette Andersen - KFU Inge Wulff - AOF Arne Ipsen - FOF Leif Jørgensen Tune Borgerhus Jytte Schou

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Greve Golfklub

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Greve Golfklub Idrætsrådet Referat 25.05.2016 i Greve Golfklub 17.30 ca. 20.30, forplejning fra kl. 17:30 til ca. 18:15 i restauranten Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Jørgen Nielsen,

Læs mere

3. Idræts-, Frivillig- & Kulturpolitikken version 1 (Udkastet til politikkens version 1 eftersendes senest torsdag den 17. jan.)

3. Idræts-, Frivillig- & Kulturpolitikken version 1 (Udkastet til politikkens version 1 eftersendes senest torsdag den 17. jan.) Referat Emne: Idrætsrådsmøde Dato, tid og sted: 22. januar 2019 17.00 21.45 Karlslunde Hallerne Indkaldt: Knud Høyer, Jørgen Nielsen, Peter Roslev, Johnny Fussing, Pauli Christensen, Brian Hemmingsen,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

i Greve Golf Klub, Adressen er: Karlslunde Centervej 45, 2690 Karlslunde

i Greve Golf Klub, Adressen er: Karlslunde Centervej 45, 2690 Karlslunde Side 1 af 8 Idrætsrådet Referat 09.12.2015 i Greve Golf Klub, Adressen er: Karlslunde Centervej 45, 2690 Karlslunde Kl. 17.30-19.30 (Forplejning efter mødet) Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat : Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet) Karsten Bernstein (Undervisningsområdet)

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 10. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:00.

Mødet blev holdt mandag den 10. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:00. ALLERØD KOMMUNE Kultur- og Idrætsudvalget Møde nr. 13 Mødet blev holdt mandag den 10. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:00. Medlemmer: Formand - Flemming

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget 5. november 2007 kl. 16:00 i Hundigehuset Medlemmer: Til stede: Anne Marie Lyduch (V) Brian Hemmingsen (A) Hanne Mercedes Iversen (A) Kai Nielsen (V) Lone Rytter Holm (A) 05.11.2007 kl. 16:00 i Hundigehuset

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Mandag den 8. januar 2007 kl. 16.00 i mødelokale 6 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 18.08.2010 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 26. Meddelelser og orientering... 3 27. Fritidspas... 3 28. Budget 2011... 4 29.

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Auning Bibliotek Torvegade 1, 8963 Auning Dato: Onsdag den 2. december 2015 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Mogens Buhl

Læs mere

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler FURESØ KOMMUNE Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler Medlemmerne mødt Afbud: Neslihan Diksan REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 18.04.2017 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i GIC (Forplejning

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i GIC (Forplejning Side 1 af 7 Idrætsrådet Referat 29.01.2015 i GIC 18.30-20.30 (Forplejning 17.45-18.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Mette Bech Thomsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 14. december 2017 Side: 1 Referat Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina Oxfeldt

Læs mere

Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej 63-65

Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej 63-65 Referat : Mandag den 20. april 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt Mødetidspunkt 16-09-2019 17:00 Mødeafholdelse Restaurant Sejlklubberne, Skovshoved Havn 9, 2920 Charlottenlund Indholdsfortegnelse

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 35 Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne

Læs mere

Referat. Hundige Boldklub. Indkaldt:

Referat. Hundige Boldklub. Indkaldt: Referat Emne: Idrætsrådsmøde Dato, tid og sted: 30. oktober 2018 17.00 17.20 Dialogmøde med Hundige Boldklub 17.20 18.30 Ordinært IR-møde del 1 18.30 19.00 Spisning 19.00 20.30 Ordinært IR-møde del 2 Hundige

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS:

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS: Idrætsrådet Referat 09.01.2017 i Karlslunde-Hallerne kl. 17.45 - ca. 20.30 (Forplejning kl. 17.45-18.15) Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Ole Nielsen, næstformand

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Forslag til. Folkeoplysningspolitik

Forslag til. Folkeoplysningspolitik Forslag til Kerteminde Kommune 231111 2011-19114 1440-29400 1 Vision, værdier og målsætninger for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune 2 Indledning Aktiviteterne inden for fritidslivet opstår i

Læs mere

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738 REFERAT MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den 19.11.2018 kl. 16.30 EMNE: SAGSNR.: 17/28738 DELTAGERE: AFBUD: Henrik Zimino (A), Vibeke Rasmussen (A), Einer Lyduch (A), Carsten Fuhr (C), Liv Gam (løsgænger)

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik:

Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik: Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik: Baggrund: Kultur- og Sundhedsudvalget vedtog d. 6. november 2014 at udarbejde en kulturpolitik for Skanderborg Kommune, som skal erstatte den nuværende Kultur-,

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Børnerådet Tirsdag den 29.11.05 kl. 19-21 i mødelokale 1 Side 0 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side BR1. Budget 2006 09...1 BR2. Kapacitetstilpasning daginstitutionsområdet...1 BR3. Visitationsregler

Læs mere

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Onsdag den kl i mødelokale 1

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Onsdag den kl i mødelokale 1 Børnerådet Onsdag den 03.05.06 kl. 19-21 i mødelokale 1 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side BR1. Forsøg med distriktsledelse Oprettelse af børnehuse...2 BR2. Evaluering af inspirationsseminaret

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: Side 1 af på Greve Idræts- og Fritidscenter

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: Side 1 af på Greve Idræts- og Fritidscenter Side 1 af 7 Idrætsrådet Referat 27.05.2015 på Greve Idræts- og Fritidscenter 18.30-20.30 (Forplejning 17.45-18.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Ole Nielsen,

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 11-10-2016 17:00 Mødeafholdelse Udv D Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 11-10-2016 17:00 1 (Åben) Ansøgning til udviklingspuljen,

Læs mere

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015 Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd Gældende vedtægt v dateret den 17. april 2015 1. Hjemsted Med henblik på at udmønte Roskilde Kommunes Eliteidrætspolitik og med en hensigt

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S Pkt.nr. 8 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S 442457 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S'

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 016. Orientering - Orienteringer fra administrationen 32 017. Til orientering - økonomirapport

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale Mødedato: 11. juni 2015 Side: 21 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale Medlemmer Birger L. Hansen Dina Oxfeldt Finn Jensen Henrik

Læs mere

Folkeoplysningspolitik Greve Kommune 2012

Folkeoplysningspolitik Greve Kommune 2012 Folkeoplysningspolitik Greve Kommune 2012 - tillæg til Idræts- og Fritidspolitikken á 2008 0. Indledning Greve Kommunes eksisterende folkeoplysningspolitik er beskrevet i Idræts- og Fritidspolitikken fra

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15.

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Møde nr. 12 Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A),

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. 2. maj, Greve Rådhus, Kl Medlemmer:

Idrætsrådet. Referat. 2. maj, Greve Rådhus, Kl Medlemmer: Side 1 af 8 Idrætsrådet Referat 2. maj, Greve Rådhus, Kl. 18.00 Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand, Helen Kehler, formand for Elitepuljeudvalget Jan Holmberg, formand for Facilitetsudvalget

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 1.1. Lovmæssigt grundlag... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 2.

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 02.09.10 kl. 17:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser...

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser... Møde i tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser... 2 2... Foreningsberetninger 2004... 2 3... Godkendelse af internt kursus for FDF Ballerup...

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted Referat Fritidsrådet Dato: 27. november 2017 Starttidspunkt: 17:00 Sted: Nymarksvej 3, Grindsted Medlemmer: : Jørgen Clement, Inge Ib Pedersen, Lars Hansen, Jan Skovgaard, Hanne Lorenz, Karsten Westergaard,

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON

EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON [] EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON [BEARBEJDNING AF INDSTILLING I NY SKABELON - oprindeligt behandlet på ordinært møde torsdag den 23. marts 2006] 11. Samarbejdsaftale for 2006 om kultur- og fritidstilbud

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Referat. Greve Golfklub. Indkaldt:

Referat. Greve Golfklub. Indkaldt: Referat Emne: Idrætsrådsmøde Dato, tid og sted: 2. oktober 2019 17.00 17.20 Status i golfklubben 17.20 18.30 Rådsmøde del 1 18.30 19.00 Spisning 19.00 20.30 Rådsmøde del 2 (kun for valgte IR-medlemmer)

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS:

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS: Idrætsrådet Referat 02.02.2017 i Tune-Hallerne kl. 17.45-20.30 (Forplejning kl. 17.45-18.15) Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen,

Læs mere

Notat til folkeoplysningsudvalget om fordeling af aktivitetsstøtte til børn og unge for perioden 1. juli juni 2005.

Notat til folkeoplysningsudvalget om fordeling af aktivitetsstøtte til børn og unge for perioden 1. juli juni 2005. Notat til folkeoplysningsudvalget om fordeling af aktivitetsstøtte til børn og unge for perioden 1. juli 2004-30. juni 2005. Ved ansøgningsfristens udløb pr. 1. marts 2004 og frem til den 21. maj var der

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 33 Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Referat fra Landsbyudvalgets møde den 28. november 2007 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine

Referat fra Landsbyudvalgets møde den 28. november 2007 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Referat fra Landsbyudvalgets møde den 28. november 2007 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Vesthimmerlands Kommune, Landsbyudvalget 28. november 2007 Indholdsfortegnelse 1. Meddelelser den 28/11-2007...

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Dagsorden

SOCIALUDVALGET. Dagsorden Dagsorden Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Socialforvaltningen - mødelokale 1 Nytorvsgyde 6, 1. sal Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN 1 Valg af formand og næstformand 3 2

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 4. Pris for årskort til grøn tid i svømmehallerne (2015-0066756) Kultur- og Fritidsudvalget skal beslutte pris på årskort i grøn tid i svømmehallerne og sende forslaget i høring.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 28. april 2011 Tid 16:30 18.30 Sted NB. Fraværende ML-FRE-Rådhus 0.23 Presse, borger, VIP rum Ordinært møde Bent H. Pedersen, Jens Porsborg,

Læs mere