8-Hvor meget er du værd?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "8-Hvor meget er du værd?"

Transkript

1 Hvor meget er du værd? Før atomalderen, plejede kemiprofessorerne at sige du en persons værdi vurderet rent videnskabsmæssigt - svarede til omkring to hundrede kroner. I de seneste år har dette synspunkt ændret sig gevaldigt. Videnskabsmænd regner nu med at hvis den elektriske energi der findes i vandmolekylerne i din krop kunne udnyttes, ville du være i stand til at forsyne et højt industrialiseret land med elektricitet for omkring en uge. En DuPont forsker sagde engang, at molekylerne i din krop indeholder potentiel energi på mere end toogtyve millioner kilowatt timer pr. kilo. Gennemsnits personen vil ud fra denne vurdering have en værdi på omkring FEMHUNDREDE MILLIARDER KRONER. Yder mere, så indeholder din krop ikke kun atomer, disse atomer er bølger af energi. Og disse bølger skvulper ud og spreder sig selv i mønstre af lys, og men de bevæger sig synger de! Hvis du havde det rigtige lytte udstyr ville du kunne høre en storslået symfoni koncert efterhånden som disse bølger svinger og samler sig med bølger fra nabo atomerne. Og de ikke kun synger, de skinner. Hvis du står foran et infrarødt kamera i et helt mørkt rum, vil skærmen vise dig fra top til tå, som en funklende, skinnende, glimtende skikkelse. Kort sagt du er meget mere end hvad der kan ses med det blotte øje. Hvis du så lægger det faktum oveni, at hvis man skulle kopiere dit sind mekanisk, ville dette yderligere koste milliarder af kroner, så kan det være at du begynder at se dig selv som det du virkelig er. EN UTROLIG, UVURDERLIG SKABNING. Og du er ikke kun enormt værdifuld som menneske, du er også ligesom alle andre mennesker der har levet og nogensinde vil leve. DU ER UNIK. Jeg er overbevist om, at de individer, der går op og ned af gaden har absolut ingen ide om de utrolige kræfter der findes inden i dem. Du kan afgjort skabe den verden som du kan forestille dig, når du tror på det. Din tro er bygget på din vurdering, og når du revurderer noget, så vil din tro for det meste ændre sig. Jo mere du studere Lead the Field, jo mere du ser på dig selv, jo mere vil du revurdere dig selv. Din tro på hvad du er i stand til at opnå vil hele tiden ændre sig og dine resultater vil blive bedre og bedre.

2 Luft Spirituelt ENERGI Damp Intellektuelt Vand Fysisk Du må forstå at alt er energi alt. Energi kan hverken skabes eller ødelægges. Det er i konstant udvikling. Forestil dig selv med et glas vand i hånden. Din hånd, glasset og vandet - alt sammen er energi. Da glasset var sand, var det den samme energi, men det var på et andet niveau af svingning. Hvis du tilfører vandet energi, så vil du ikke længere kalde det for vand, du ville kalde det for damp men det ville stadigvæk være den samme energi. Og ikke længe efter ville damp blive til luft og igen vil det stadigvæk være den samme energi. Dette er illustreret på tegningen her over. Vi må lære at se på verden og alting i den inklusiv os selv med en indre forståelse. Dine fysiske sanser vil snyde dig. Du blev gjort opmærksom på dette i kapitlet Sindets Mirakel hvert niveau af svingning hænger sammen med niveauet oven over og neden under. Der er ikke nogen skille linie, hvor det ene starter og det andet slutter. Der er ikke noget punkt hvor det stopper med at være vand og det starter med at blive til damp. Alle niveauer af svingning hænger sammen som farverne i en regnbue. Lad os nu udvide denne sandhed yderligere og gøre den mere personlig. Vi har vores mentale evner, der gør os i stand til at forstå det der har været kaldt en dyb hemmelighed.

3 Tanker Spirituelt Hukommelse Intuition Vilje Opfattelse SINDFornuft Fantasi Ideer Intellektuelt Ting RESULTATER Fysisk De mentale evner blev omtalt i kapitlet Sindets Mirakel. Det er dine intellektuelle evner. Vi har også nævnt at vi er spirituelle væsner, der bor i fysiske kroppe, og vi er blevet velsignet med vores sind. Sindet er allestedsnærværende, det er 100 % tilstede over alt hele tiden, og når vi ønsker at undersøge os selv og finde ud af hvor meget vi er værd, er der kun to steder vi kan gå for information, den ene er videnskaben og den anden er teologien. I mange år mente man at disse to ting var modsætninger men i virkeligheden så er de beslægtede. Med den ene studerer du årsagen og med den anden studerer du resultatet. Sindet er det grundlæggende i det hele. Vi er blevet født med kreative evner. Ved at bruge disse kreative evner i vores bevidsthed, har vi muligheden for at se ind i den spirituelle verden, som vi også er en del af. Vi kan vælge vores tanker, danne en hvilken som helst ide vi ønsker, fordi vi er frie. Og ved at holde ideen i vores bevidsthed, kan vi sende den ned i vores underbevidsthed, og ideen vil begynde at blive til i fysisk form. Videnskaben kalder dette omdannelse af energi. Teologien ville kalde dette at bede en bøn. Bøn er det der sker mellem sindet og den fysiske verden med og gennem os. Bøn er også noget ganske få mennesker forstår, alligevel så bliver alle bønner hørt sådan er loven. Jeg kan forsikre dig om, at lige så sikkert som det bliver mørkt i aften, at jo mere du studere dette kapitel, jo større vil din forståelse være, og dine resultater du opnår her i livet er resultatet af din forståelse. Det som vi lige har gennemgået kan beskrives som den kreative proces.

4 Hvad vil du sige dette er værd? Alle mennesker er uvurderlige, men belønningen som de modtager her i livet fysisk eller følelsesmæssigt varierer meget. Formålet med dette kapitel er at hjælpe dig med at beslutte HVOR MEGET DU ER VÆRD som menneske lige nu i dagens samfund. Og hvad du har til hensigt at være værd, lad os sige et til fem år fra nu. Alle mennesker har i realiteten deres eget firma forstået på den måde, at de skaber selv deres liv, uanset hvem det er der aflønner dem. Så formålet med dette kapitel er at du ser på dig selv som EN FORRETNING, lad os sige et AKTIESELSKAB. Du er bestyrelsesformand i firmaet, da du er ansvarlig for succes eller fiasko. Din families medlemmer og dig er aktieejere i firmaet, og det er dit ansvar at sørge for at aktierne stiger i de kommende år. Din familie tror på dig, og det er op til dig at vise at deres tillid er velbegrundet. Selv om en virksomhed har mange forskellige opgaver, kan de skæres ned til disse fire hovedområder: 1 Økonomi 2 Produktion 3 Salg 4 Forskning Uden tilstrækkelig god økonomi, vil der ikke være nogen produktion. Uden produktion vil der ikke være noget at sælge. Uden salg vil man være nødt til at stoppe produktionen. Uden forskning ville man ikke kunne følge med udviklingen. Hvis du skærer en af disse fire områder væk, vil du have et deformt og handicappet firma, og hvis du afskærer det længe nok, så vil firmaet være nødt til at lukke. Jeg er ikke den jeg tror jeg er. Jeg er ikke den du tror jeg er. Jeg er den jeg tror du tror jeg er. Nedenunder skriv navnene på tre gode venner. Jeg vil have dig til at forestille dig at jeg bad en af dine tre venner om at beskrive dig for mig så detaljeret som overhovedet muligt. Nogle af de ting jeg ville bede dem om at beskrive ville være: dit firma/ dit arbejde, dine kompetencer, præcision, afhængighed, hæderlighed, karakter, hvad de ville vurderer din årlige indtægt til, kreativitet, hvad du er for en ven, hvis du har en familie, hvilken form for ægtefælle/ samlever du er.

5 JEG ER DEN JEG TROR DU TROR JEG ER.

6

7 Vi vil se på pengene den økonomiske afdeling i et andet kapitel, her vil vi koncentrere os om forskning, produktion og salg. Det er hovedet, armene og benene i et firma. Vi kan sige at hovedet tager sig af forskningen, armene tager sig af produktionen og benene klarer salget. Hvis du skærer en af disse dele væk vil du have et svækket firma. Prøv at tænke på nogle firmaer, som engang var kæmpe store for så at forsvinde. Firmaer, som engang var førende indenfor deres industri, men som nu bare er minder. De fejlede i BALANCEGANGEN mellem disse tre funktioner. Hvad med personligudvikling? Udvikling eksisterer to steder nutiden og fremtiden. Det vil sige at udviklingen i et firma skal helliges til måder og veje til at forbedre firmaets nuværende produkter eller service, nuværende produktion og nuværende salg. Fremtidig udvikling består af måder og veje til udvikling af nye produkter og services, nye produktionsmetoder, og nye markedsføringsmetoder. Og alt imens denne udvikling foregår, må den nuværende produktion fortsætte på så højt et niveau, som salget garanterer. Det vil sige et firma dit firma har to faktorer at tænke på: nutiden og fremtiden. Hvor succesfulde vi er til at klare disse udfordringer vil afgøre vores NUVÆRENDE INDTÆGT og vores FREMTIDIGE VÆKST. Hvorfor går alle firmaer op i vækst, selv når det lader til at gå dem godt i dag? Det er på grund af en lov, der påvirker firmaer ligesom den påvirker mennesker. INTET I VERDEN STÅR STILLE intet i hele universet står stille. En af fysikkens love siger: Et legeme i bevægelse forbliver i bevægelse, indtil det er påvirket af en udefra kommende kraft. Et firma der vokser har en tendens til fortsat at vokse. Omvendt, et firma der går tilbage har en tendens til at fortsætte tilbagegangen indtil det bliver påvirket af en udefra kommende kraft. Alle ansvarlige ledere ved at medmindre et firma vokser er det ved at udvikle de første tegn på død. Du er lederen i dit firma, og du er nødt til at indse, at den samme lov gælder for dig. Prøv at tænke på dig selv. Du har dit tidligere jeg, dit nuværende jeg og dit fremtidige jeg. Start med at stille dig selv hvilke af disse tre der har kontrollen over dit liv. Hvis det er dit tidligere jeg, så vil du blive ved med at få de samme resultater år efter år. Dit nuværende jeg er lidt sværere at have med at gøre, da det er i konstant bevægelse og hele tiden ændrer sig eller i det mindste burde det gøre det. Prøv at se på dit fremtidige jeg. Hvad vil du lave om tre år? Ved at svare p å dette spørgsmål får du en stor mulighed for at udforske din medfødte intelligens, din livserfaring og din fantasi. Ved at bruge disse tre effektivt, vil du kunne danne dig et meget godt billede af hvor D.I.T. firma vil være om tre år.

8 For at gøre denne øvelse så let og så fornøjelig som mulig, vil vi delle D.I.T. firma op i de fire afdelinger som blev foreslået tidligere. Beskriv på de næste sider så detaljeret som muligt hvor du vil være om tre år. Økonomisk hvor vil du være økonomisk om tre år? Hvad vil dit firma være værd? Hvad vil din årlige indtægt være? Hvor mange MSI s (Mange Strømme af Indtægt) vil du have? Produktion Hvordan vil din produktionsafdeling se ud om tre år? Hvordan vil den arbejde? Hvad vil du producere?

9 Salg Hvor stort vil dit salg være om tre år? Hvordan vil du klare dine salg? Vil der være andre der sælger for dig? Hvad vil du sælge? Udvikling Hvor megen af din tid vil du bruge på udvikling? Hvor meget af din indtægt vil du geninvestere i udvikling?

10 Lad os nu lige for et øjeblik se på de kommende ti år. Men før vi gør det, så tænk lige på dette: Hvis der var nogen der havde forudsagt, for bare ti år siden at vi ville leve i den verden vi lever i i dag, ville de have været til grin. Dette inkluderer alt lige fra vores grundlæggende industrielle teknologi til de ny og luksuriøse produkter, som vi i dag tager for givet og vores nuværende gennemsnitlige indkomst. Vi har nået et punkt i den menneskelige udvikling, hvor vores fremskridt ikke kun er dynamiske de er EKSPLOSIVE. Enhver spådom om de kommende ti år vil sandsynligvis være meget til den konservative side, men lad os se på hvad eksperterne har at sige. Ifølge mange nyere undersøgelser, så vil de næste ti år tilbyde firmaer og individer ubegrænsede belønninger. Indenfor de næste otte til ti år vil størstedelen af forbruget gå til ting og tjenester ud over det fornødne, der er mad, tøj, bolig, transport og lægehjælp. Forestil dig at den største del af forbruget vil være til ting ud over det nødvendige. Dette vil være første gang dette sker i verdenshistorien. Det er vurderet at forbrugermarkedet vil vokse med halvtreds procent eller mere indenfor de næste otte til ti år, en forbløffende vækst der udgør hundreder af milliarder af kroner. I løbet af de næste tredive år vil der blive bygget en ny bygning for hver eksisterende bygning. Og hvad med forskning og udvikling som jo er fremtiden for vores økonomi? I dag bliver der brugt flere penge på forskning og udvikling end der er blevet brugt på det de foregående 150 år.

11 Hvad betyder dette for dig og dit individuelle firma det som du er lederen af? Det vil sige DIN FREMTID ER UDEN GRÆNSER, hvis du vil se dig selv i relation til nutiden og fremtiden. Nu hvor du studerer Lead the Field mange år efter at Earl Nightingale skrev det, må du indrømme, at han var en visionær. Lead the Field er så godt et program, at det kan bruges af studerende og samtidig er det lavet på en sådan måde, at det bliver værdsat og brugt af de bedst uddannede ledere i hele verden. Husk på at dette program er skrevet i de tidlige 60 ere. I dag kan vi se tilbage på hans forudsigelser og se hvor præcise de var. Earl Nightingales direktiver er ligeså effektive i dag, som de var dengang da han først skrev dem. De er tidsløse fordi de er baseret på universets love. Verden vi bor i er i konstant forandring, men lovene ændrer sig aldrig og de kan ikke ændres. Du vil nyde et rigt liv hvis du vil gøre disse ideer til en del af din måde at tænke på, en del af dit liv. Det bedste direktiv Earl gav os var at leve som den person vi ønsker at blive. Du har på nuværende tidspunkt forudsagt hvordan D.I.T. firma vil se ud om tre år i alle fire områder. På de efterfølgende linier skriv de ændringer du må foretage NU for at opføre, gå, tale og udvikle dig som den person du ønsker at blive. 1: 2: 3: 4: 5:

12 : 7: 8: Aldrig før i menneskeheden har en person haft så storslået en fremtid foran sig som dig. Befolkningen ikke bare vokser, den bliver også SMARTERE. Uddannelses fremskridtende indenfor de sidste ti år har været usædvanlige, i løbet af de næste ti, vil de være forbløffende! Kunden bliver smartere for hver dag. Og hvis vi vil blive ved med at møde deres efterspørgsel og sælge vores produkter og service til dem, er vi nødt til også at blive smartere hver dag. Fordi hvis vi ikke gør det, så vil de ikke købe af os. Markedet for de kommende ti år vil være karakteriseret ved forskellighed ikke ensformighed. Det vil også være domineret af smag og ikke nødvendighed. Der vil ske en forøgelse i såvel kvaliteten som kvantiteten af forbrugernes valgmuligheder. Der er mange ting der peger på trangen efter det bedre liv. Mange millioner af voksne er interesseret i efteruddannelse og dette antal vokser med millioner hvert år. Det var lige et lille kik på de ting der foregår omkring os og hvordan livet vil være om otte til ti år. Vi kan hver især som leder af vores eget firma beslutte hvad vi vil gøre ved det. Vi kan enten vokse sammen med det eller vi kan sakke bagud. VI KAN IKKE STÅ STILLE heller ikke selv om vi gerne vil!

13 Dette giver os en mulighed for at se objektivt på os selv og vores fremtid, som en intelligent fremmed ville gøre det. Stil dig selv dette spørgsmål: Hvor meget er jeg værd lige nu i dag som et firma? Hvad er min værdi i dag, for mig selv, min familie og mit firma? Hvis jeg var en udenforstående investor, ville jeg investere i dit firma? Et firma der vokser med ti procent om året vil fordoble sin størrelse i løbet af otte år. Kan du få dit firma til at vokse med mindst ti procent om året? Selvfølgelig kan du det. Du kan faktisk, ifølge eksperterne, øge din effektivitet mellem 50 % til 100 % eller mere INDENFOR TREDIVE DAGE! Vores kartotek er fyldt med rapporter om folk, der overgår deres tidligere resultater i en sådan grad at det næsten ikke er til at tro. Ledere der mange dobler deres effektivitet mange gange, studerende der går fra dumpekarakterer til 13- taller, sælgere der sælger ligeså meget på en måned, som de tidligere solgte PÅ ET HELT ÅR! Tænk på hvad dette betyder! Det er ens betydende med at være TOLV GANGE så effektiv som menneske, og for at komme tilbage til loven om årsag og resultat det betyder at yde tolv gange så meget service, hvilket betyder at vi vil modtage en BELØNNING tolv gange større end tidligere. Tolv gange så stor belønning! Husk venligst på, at hvis vi yder dobbelt så meget service, så vil vi modtage dobbelt så meget. Og det er der ikke noget på jorden der kan forhindre os i. Og det samme gælder, hvis vi tredobler vores service. Nu ved både du og jeg dette men det er noget alle burde vide og husk på at femoghalvfems procent af befolkningen ved er ikke klar over dette. Tænk på hvilken fordel dette giver os. Det er ikke fordi vi ønsker at udnytte nogen og det gør vi heller ikke men det viser den dramatiske sandhed der er i dette citat: Viden er magt. Er du klar over hvordan din opfattelse af dig selv og din værdi er blevet bedre fordi du har studeret dette program? Brug et par minutter lige nu på at danne dig det nye billede den person du er ved at blive. Når billedet er klart og tydeligt, så begynd med at skrive om dit nye jeg her. Begynd med at skrive Jeg er så glad og taknemmelig nu da

14 I morgen er en helt ny dag du har hverken mere eller mindre tid end nogen anden person på jorden har at gøre med. Begynd nu at tænke på måder hvormed du KAN ØGE DIN EFFEKTIVITET, HÆVE DIN PRODUKTIVITET, velvidende at ved at gøre dette, vil du automatisk vælge din belønning. Hver ny dag der kommer begyndende med i morgen, giver dig en helt ny blank side at skrive din livshistorie på. Glem fortiden, den er væk. Lad være med at bekymre dig om de muligheder du har forpasset tidligere, men ræk ud og tag hver dag som den kommer mens du spørger dig selv: Hvordan kan jeg bedst muligt udnytte denne dag? Du ved godt dagene vil løbe ud for os en skønne dag. Hvis vi spilder en produktiv time hver dag, vil det blive til 250 arbejdstimer om året, hvor vores firma er lukket ned. Vi kan ikke tjene noget med dørene lukket. Hvad er en time af din tid værd? Gang dette tal med 250 hvad du smider væk hvert år. Om din arbejdsgiver betaler for denne time eller ej er underordnet. LIVET VIL IKKE BETALE FOR DEN. Lær at nyde hvert minut af dit liv. VÆR GLAD NU. Lad være med at vente på noget ude fra kommende til at gøre dig glad i fremtiden. Tænk på hvor værdifuld tiden er, uanset om det er på arbejdet eller med din familie du bør nyde hvert minut. Et menneske liv er i virkeligheden ikke andet end en samling af minutter, timer og dage disse er byggematerialerne og det er helt op til dig hvilken størrelse og form for bygning du vil bygge.

15 Du må forstå en person har en enorm fordel sammenlignet med selv det største selskab. Tænk på et hvilket som helst selskab. Kan det fordoble dets produktion på en enkelt dag? Nej, kan det fordoble dets salg på en enkelt dag? Nej, det vil gerne, men dets vækst er nødt til at ske gradvist på grund af kompleksiteten med et så stort selskab. Men en person kan FORDOBLE, TREDOBLE, FIRDOBLE sin effektivitet PÅ EN MÅNED ELLER MINDRE. Det er som at sammenligne bevægelsen af en enkelt spejder med bevægelsen af en hel hær. Hvordan har du håndteret de tre vitale funktioner i dit firma Udvikling, produktion og salg? Hvor megen tid og indsats giver du til UDVIKLING til at studere dit arbejde, din karriere? Kan du forbedre dette? Og hvad med PRODUKTION - Er der en måde hvorved du kan forbedre dit arbejde? Og SALG Hvordan kan dit salg blive forbedret? Salg er mere end at sælge et produkt eller en service, det er måden hvormed vi sælger os selv til alle dem vi kommer i kontakt med. Det er måden hvormed vi socialiserer med vores kolleger, vores ægtefælle og børn, vores naboer. Og hvis vores arbejde har at gøre med at sælge, hvordan kan vi så se flere mennesker hver dag, eller forbedre vores effektivitet i vores måde at kontakte kunder på? Et ekstra telefonopkald om dagen bliver til 250 flere kald om året. Hvor mange flere salg kunne dette give? I løbet af fem år bliver det til kald, som vi ellers ikke havde foretaget. Det er forskellen mellem at være gennemsnitlig eller over middel god ELLER FREMRAGENDE. Robert Russell skrev engang: Der er ingen hemmelighed i at blive fremragende til noget. Alt der kræves af dig er at du gør små ting på en stor måde hver dag. Du kan helt afgjort mangedoble din effektivitet fra dag til dag, bare ved at træffe nogle beslutninger og forstå at denne forøgelse af din effektivitet kan opnås ved mindre arbejde og en mindre indsats. Den gamle ide om at arbejde hårdere prøve hårdere var love der gjaldt i den gamle økonomi. Der er ikke plads til dem i den nye økonomi. Mark Victor Hansen sagde engang, at han tager en uge ud af kalenderen for hver måned til ferie. Han har gjort dette for mange år og han har haft enorm succes ved at gøre dette, for som han siger hver gang han kommer tilbage fra ferie er han fyldt med nye ideer, som han handler ud fra med det samme. Det giver ro i sindet at leve livet på denne nye måde giver ro i sindet og absolut sikkerhed om fremtiden. Med denne indstilling til livet behøver vi ikke længere bekymre os om udfaldet med livet. Det vil begynde med at blive succesfuldt fra i morgen og det vil belønne os FOR RESTEN AF VORES LIV. Dette er et kraftfuldt kapitel, et du vil ønske at vende tilbage til igen og igen det er uden tvivl et af de bedste kapitler i Lead the Field. Det har ikke kun hjulpet mig til at kende mit sande jeg bedre, det har gjort mig til en rigtig ven af mig selv, og gjort mig mange gange mere effektiv i min dagligdag.

16 Jeg vil tro, at den time du har valgt til dine egne studier er taget til i styrke og snart vil være en del af dine valgte vaner. Ved at fokuserer på fordelene ved at danne nye vaner giver altid den nødvendige motivation. Skriv på de efterfølgende linier hvordan du drager fordel af din time til studier og hjernevridning.

Det er meningen, at hvert af kapitlerne skal bygges op omkring et stort princip, hvis fulgt automatisk vil bringe et succesfuldt liv.

Det er meningen, at hvert af kapitlerne skal bygges op omkring et stort princip, hvis fulgt automatisk vil bringe et succesfuldt liv. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 6-Frø til Succes Det er meningen, at hvert af kapitlerne skal bygges op

Læs mere

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst.

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Kald 4: Hvad er dit behov lige nu. Nu er det tid til at ligge ønskerne lidt væk. Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Men i dag skal vi tale om dit behov.

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100%

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Velkommen til miniforløbet Sådan skaber du dit gennembrud nu! Det er så dejligt at se så mange fantastiske kvinder tage

Læs mere

Hvilke ord 'trigger' dine kunder?

Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Af Rikke Moos, Webskribenten Du kender talemåden: vælg dine ord med omhu. Et fornuftigt råd, der er værd at følge, hvis du vil undgå at blive misforstået af andre. Men

Læs mere

De syv gode vaner. Stephen R. Covey. I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care

De syv gode vaner. Stephen R. Covey. I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care De syv gode vaner Stephen R. Covey I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care Dansk oversættelse og bearbejdning Else Marie Sørensen og Bjarne Ahrens En rejse Livet

Læs mere

Nina Ekman og Stine Reintoft. Mindfulness. for dig som mor med det lille barn

Nina Ekman og Stine Reintoft. Mindfulness. for dig som mor med det lille barn Nina Ekman og Stine Reintoft Mindfulness for dig som mor med det lille barn Mindfulness for dig som mor med det lille barn Nina Ekman og Stine Reintoft Mindfulness for dig som mor med det lille barn Mindfulness

Læs mere

Påstand: Et foster er ikke et menneske

Påstand: Et foster er ikke et menneske Påstand: Et foster er ikke et menneske Hvad svarer vi, når vi møder denne påstand? Af Agnete Maltha Winther, studerende på The Animation Workshop, Viborg Som abortmodstandere hører vi ofte dette udsagn.

Læs mere

Selvfølgelig kræver det mere end rygrad

Selvfølgelig kræver det mere end rygrad Selvfølgelig kræver det mere end rygrad Uanset om du vil stoppe med at ryge cigaretter eller pibe, bruge nikotinplaster eller -tyggegummi er vilje sjældent nok. Det ved du, hvis du forgæves har prøvet

Læs mere

Har du en strategi for dit liv?

Har du en strategi for dit liv? Har du en strategi for dit liv? Det vigtigste i livet For nogle år siden arbejdede jeg med en topleder, der på det tidspunkt var tæt på de 60 år. Lars havde haft succes. Han havde skabt vækst i den virksomhed,

Læs mere

Derfor skal du investere

Derfor skal du investere Derfor skal du investere Investering er ofte lig med store kursudsving og mange bekymringer. Er det ikke bedre blot at spare op og undgå risiko? Nej, for hvis du ikke investerer, mister du penge hver dag,

Læs mere

GUDRUN BOOST. Styrken er inden i dig. Det har den altid været. Er du villig til at udvide din tænkemåde og vække denne styrke til live? Louise L.

GUDRUN BOOST. Styrken er inden i dig. Det har den altid været. Er du villig til at udvide din tænkemåde og vække denne styrke til live? Louise L. GUDRUN BOOST Føler du dig låst fast i livet? Tror du på at du fortjener et godt liv? Saboterer din underbevidsthed din fremgang? Trænger du til et skud kærlighed fra dig selv? Skal de pessimistiske briller

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Du bliver hvad du tænker SELVVÆRD SELVINDSIGT SELVTILLID SUCCES

Du bliver hvad du tænker SELVVÆRD SELVINDSIGT SELVTILLID SUCCES Du bliver hvad du tænker SELVVÆRD SELVINDSIGT SELVTILLID SUCCES Indholdsfortegnelse Forord 4 1. Selvindsigt en gave du selv skal finde! 7 2. Mentale principper for dine tanker og handlinger 10 Princippet

Læs mere

Infrarød Screening. med Total Vision anatomi software

Infrarød Screening. med Total Vision anatomi software Infrarød Screening med Total Vision anatomi software Infrarød Screening med Total Vision anatomi software Der er ubegrænsede muligheder med vores høje kvalitetsinfrarød screeningssystem. Energetic Health

Læs mere

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER 17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...3 ONLINE MARKEDSFØRING MED GAVEARTIKLER...4 Promovér din virksomheds hjemmeside...4 Konkurrencer...4

Læs mere

Den vandrette og den lodrette akse.

Den vandrette og den lodrette akse. Den vandrette og den lodrette akse. En tilgang til tilværelsen, som måske kan gøre det lettere at blive bevidst om forskellige aspekter af livet, er ved at se på den vandrette og den lodrette akse. Det

Læs mere

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 Spørgsmål: Hvorfor er din krop (form, vægt, udseende, almen sundhed

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Forord til dansk udgave:

Forord til dansk udgave: RUSK op I DIN KREATIVITET 5 Forord til dansk udgave: Du behøver ikke at læse bogen fra ende til anden. Du kan anvende den som opslagsbog og udvælge afsnit og kaste dig over den beskrevne kreative teknik.

Læs mere

CERES. Hvis Positive kvaliteter er Ret ydmyghed - Indre ro - Beskedenhed. Hvad aktiverer/stimulerer Ceres energien, når du kanaliserer

CERES. Hvis Positive kvaliteter er Ret ydmyghed - Indre ro - Beskedenhed. Hvad aktiverer/stimulerer Ceres energien, når du kanaliserer CERES Hvis Positive kvaliteter er Ret ydmyghed - Indre ro - Beskedenhed Hvad aktiverer/stimulerer Ceres energien, når du kanaliserer Denne energi rammer og vækker højere bevidsthedslag hos den mediterende,

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

visualisering & Lær at håndtere usikkerhed 3 effektive øvelser

visualisering & Lær at håndtere usikkerhed 3 effektive øvelser visualisering & LIVS K VALI T E T Lær at håndtere usikkerhed v e d p r æ s t a t i o n e r 3 effektive øvelser p r o f e s s o r, c a n d. p syc h., d r. m e d. B o bb y Z a c h a r i a e Ro s i n a n

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus 4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus Jes Dietrich Dette er et lille udsnit fra min bog Hjertet og Solar Plexus. Nogle steder vil der være henvisninger til andre dele af bogen, og

Læs mere

Hvad er fremtiden for internettet?

Hvad er fremtiden for internettet? Hvad er fremtiden for internettet? pcfly.info Den Internettet er blot et par årtier gamle, men i dette korte tidsrum har oplevet væsentlige ændringer. Den voksede ud af et sammensurium af uafhængige netværk

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Je3 har lært en S?ec-;a/;st ;nden -For 3eV;nst Ved IYKKeS?;1at Kende 03 bedt ham OM at Jv'æi?e d;3...

Je3 har lært en S?ec-;a/;st ;nden -For 3eV;nst Ved IYKKeS?;1at Kende 03 bedt ham OM at Jv'æi?e d;3... Je3 har lært en S?ec-;a/;st ;nden -For 3eV;nst Ved IYKKeS?;1at Kende 03 bedt ham OM at Jv'æi?e d;3... Hr Peter Knudsen A L Meyers Vænge 3 6 Tv 2450 København Sv ENMARK Marcos von Ring Kære Peter! Jeg har

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Del 1 Ledelse. Kapitel 1 Den nødvendige ledelse

Del 1 Ledelse. Kapitel 1 Den nødvendige ledelse Del 1 Ledelse Kapitel 1 Den nødvendige ledelse Han havde for få måneder siden fået den ledige stilling som mellemleder i virksomheden. Hans tidligere kolleger var nu hans medarbejdere. Men han forstod

Læs mere

En B-t-B sælgers bekendelser kapitel 3

En B-t-B sælgers bekendelser kapitel 3 En B-t-B sælgers bekendelser kapitel 3 Salgstaler på dåse I sidste kapitel foreslog jeg, at du gør op med dig selv, at du kan præstere meget mere, end du tror. Og at du opstiller dit idealbillede af en

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920.

Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920. Nokia Lumia 920 Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920. Finnerne har lanceret deres første model, der er baseret på Windows

Læs mere

Tværkirkelige Ledergrupper

Tværkirkelige Ledergrupper Vision for Netværk for Kvinder i Tjeneste s Tværkirkelige Ledergrupper www.kvinder.com Netværk FOR KVINDER I TJENESTE Netværk for kvinder i Tjeneste`s vision: At støtte og udvikle kvinder i tjeneste, og

Læs mere

Senest opdateret: 30. maj 2010 kl. 12:40. Version i den trykte udgave: 29. maj 2010

Senest opdateret: 30. maj 2010 kl. 12:40. Version i den trykte udgave: 29. maj 2010 Mennesket er ved at udvikle en ny hjerne Den forreste del af hjernen, kaldet frontallapperne, er som hjernens uland i gang med at få en mere fremtrædende rolle hos mennesket. Den udvikling vil fundamentalt

Læs mere

Czikzentmihalyi og Kupferberg

Czikzentmihalyi og Kupferberg Czikzentmihalyi og Kupferberg Hvad er kreativitet? Kreativitet er enhver handling, idé eller produkt, som ændrer et eksisterende domæne, eller som transformerer/omskaber det eksisterende domæne til et

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Lektions- og pensumbeskrivelse

Lektions- og pensumbeskrivelse Lektions- og pensumbeskrivelse Mentaltræning og personligt udviklingsforløb for hørehæmmede Understøtter og udvikler hørehæmmedes menneskelige og personlige potentiale Indhold: 1. Overordnede udbytte af

Læs mere

FREMTIDSFORSKNING: SÅDAN LÆRER DU AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE FREMTIDEN AF FUTURE NAVIGATOR

FREMTIDSFORSKNING: SÅDAN LÆRER DU AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE FREMTIDEN AF FUTURE NAVIGATOR FREMTIDSFORSKNING: SÅDAN LÆRER DU AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE FREMTIDEN AF FUTURE NAVIGATOR KURSUS I FREMTIDSFORSKNING 1 VELKOMMEN - TIL DIN MENINGSFULDE FREMTID Kapitel 1, som du sidder med, byder på

Læs mere

Livet giver dig chancer hver dag

Livet giver dig chancer hver dag Gnisten som guide I de momenter, hvor du lykkes at være dig selv, kommer helheden. Hvis du på dit livs rejse får nogle af de glimt igen og igen, begynder det at blive mere meningsfyldt at leve. Når gnisten

Læs mere

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011 : Transskription af interview d. 14. december 2011 Interviewer (I) 5 Respondent (R) Bemærk: de tre elever benævnes i interviewet som respondent 1 (R1), respondent 2 (R2) og respondent 3 (R3). I 1: jeg

Læs mere

Kapitel 1 EN ÆGTE BESLUTNING

Kapitel 1 EN ÆGTE BESLUTNING Kapitel 1 EN ÆGTE BESLUTNING 11 Hvis du oplever, at du ikke er motiveret til at løse en opgave, du står overfor, så er det sikkert fordi du ikke har truffet en ægte beslutning. Hvad kendetegner en ægte

Læs mere

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller I 1992, da jeg var 5 år gammel, startede jeg til fodbold. Jeg havde spillet lidt i haven

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress INSPIRATIONS- KORT Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress Sådan bruger du kortene! Disse kort er til for at hjælpe dig til at finde indre balance,

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Glæden ved at kvitte cannabis

Glæden ved at kvitte cannabis Glæden ved at kvitte cannabis Af Chris Sullivan www.quitcannabis.net 1 Bag om forfatteren Som ung levede Chris Sullivan det hårde liv, hvor han indtog stort set hvilket som helst stof han kunne få fat

Læs mere

Gestaltterapi. Af Lone Dalsgaard

Gestaltterapi. Af Lone Dalsgaard Gestaltterapi Artikel bragt i tidsskriftet Tankestreg, august 1993 (tidsskriftet er knyttet til KPF, Kristent Pædagogisk Fællesskab) Af Lone Dalsgaard Gestaltterapi er en af de mange terapeutiske retninger,

Læs mere

Seksuelle krænkeres barrierer

Seksuelle krænkeres barrierer Seksuelle krænkeres barrierer - mod at gennemføre et seksuelt overgreb på et barn Af psykolog Kuno Sørensen / Red Barnet Fire forhåndsbetingelser Det er en udbredt misforståelse, at seksuelle overgreb

Læs mere

360 PERSONLIG LEDELSE

360 PERSONLIG LEDELSE 360 PERSONLIG LEDELSE NYT OG ANDERLEDES 360 UDVIKLINGSKONCEPT TIL PERSONLIG LEDELSE: IMKB GØR DIG STÆRKERE I BÅDE KROP OG SIND Som det første 360 personlige udviklingskoncept herhjemme kombinerer IMKB

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12.

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. 1 Man fortæller, at det eneste bygningsværk på, der kan ses fra månen er den kinesiske mur, der som en bugtet sytråd slynger sig rundt på jordens klode. En

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

visualisering & Styrk dit immunforsvar 2 effektive øvelser

visualisering & Styrk dit immunforsvar 2 effektive øvelser visualisering & LIVS K VALI T E T Styrk dit immunforsvar 2 effektive øvelser p r o f e s s o r, c a n d. p syc h., d r. m e d. B o bb y Z a c h a r i a e Ro s i n a n te IMMUNFORSVARET Immunforsvaret er

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

SMTTE-MODEL SPROG OG KOMMUNIKATION Det jeg siger og det jeg gør Pædagogisk tema foråret 2014

SMTTE-MODEL SPROG OG KOMMUNIKATION Det jeg siger og det jeg gør Pædagogisk tema foråret 2014 SMTTE-MODEL SPROG OG KOMMUNIKATION Det jeg siger og det jeg gør Pædagogisk tema foråret 2014 Sammenhæng Sprog er grundlæggende for at kunne udtrykke sig og kommunikere med andre. Igennem talesprog, skriftsprog,

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Thomas Bartels, Bartels Consulting. Telefon: 20861009 Mail: thomas@bartels consulting.dk

Thomas Bartels, Bartels Consulting. Telefon: 20861009 Mail: thomas@bartels consulting.dk At brænde uden at brænde ud Hvad motiverer os og får os til at bevare engagementet gg og arbejdsglæden Lilleskolerne LUF Fredag den 2. marts 2012 Thomas Bartels, Bartels Consulting. Telefon: 20861009 Mail:

Læs mere

ADHD - (damp) Kilde : ADHD-Foreningen

ADHD - (damp) Kilde : ADHD-Foreningen ADHD - (damp) Kilde : ADHD-Foreningen Hvad er ADHD? Bogstaverne ADHD står for Attention Deficit/Hyperactivity Disorder - det vil sige forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet. ADHD er en

Læs mere

Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang 29 - Spænd over os 448 - Fyldt af glæde 674 - Sov sødt, barnelille 441 - Alle mine kilder skal være hos dig Nadver: 192 v. 3: Kærligheden,

Læs mere

Vi skal fremtidssikre børnene

Vi skal fremtidssikre børnene Temadag: Den gode anbringelse - Det er de børn, der har selvkontrol, som klarer sig bedst i uddannelsessystemet, mener professor i læring, Kjeld Fredens. Vi skal fremtidssikre børnene En god skolegang

Læs mere

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede!

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! Dag 6: Sådan finder du dine muligheder I dag skal vi tale om dine muligheder. Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! I dag skal du finde

Læs mere

HEALING HVAD ER DET? HEALING 1

HEALING HVAD ER DET? HEALING 1 HEALING HVAD ER DET? HEALING 1 Lyset kan kun opleves. Hvis jeg tør opleve mørket. Mørket kan kun forløses ved lyset. 2 HEALING Healing betyder at gøre hel. Skabe balance. Healeren er en kanal for en energi,

Læs mere

Intuition og inspiration

Intuition og inspiration Intuition og inspiration Jeg havde en følelse af skæbne, at selv om jeg var blevet tildelt livet af skæbnen, så havde jeg noget, jeg skulle opfylde. Det gav mig en indre sikkerhed. Ofte havde jeg den følelse,

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Nydelse og afhængighed i hjernen

Nydelse og afhængighed i hjernen ALKOHOL OG HJERNEN Nydelse og afhængighed i hjernen - AF KRISTINE THOMSEN OG MORTEN L. KRINGELBACH Nydelse er helt grundlæggende for vores liv og ligger bag en stor del af vores handlinger og tanker ja,

Læs mere

visualisering & Afhjælp angst 3 effektive øvelser

visualisering & Afhjælp angst 3 effektive øvelser visualisering & LIVS K VALI T E T Afhjælp angst OG NERV Ø SI T E T 3 effektive øvelser p r o f e s s o r, c a n d. p syc h., d r. m e d. B o bb y Z a c h a r i a e Ro s i n a n te ANGSTTILSTANDE Man skelner

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

DELLS GUIDE TIL MOBILITET

DELLS GUIDE TIL MOBILITET DELLS GUIDE TIL MOBILITET SOM BÆRBARE PC'ER BØR VÆRE Du vil have en bærbar pc uden kompromisser. Du vil reducere nedetid med systemer, der kan leve op til selv den mest krævende rejsende medarbejders behov.

Læs mere

Adoption en politisk hånd til et godt liv også til de biologiske mødre

Adoption en politisk hånd til et godt liv også til de biologiske mødre Socialudvalget 2012-13 SOU alm. del Bilag 72 Offentligt Adoption en politisk hånd til et godt liv også til de biologiske mødre Den 19 september blev der afholdt en stor konference på Christiansborg med

Læs mere

Samarbejde hjælper os igennem de hårde opgaver

Samarbejde hjælper os igennem de hårde opgaver Samarbejde hjælper os igennem de hårde opgaver forklarer at grunden til, at det går så godt nok er at de har haft en AKT-lærer inde over klassen, og det har gjort at de har fundet ud af at agere på samme

Læs mere

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE - et refleksions- og handlingsværktøj til at skabe bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv VÆRKTØJET I en travl hverdag hvor det kan være svært at få arbejdsliv

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Kommunikation og forældresamarbejde

Kommunikation og forældresamarbejde Kommunikation og forældresamarbejde Generelt - Form - Tidsforløbet (Claus og Susanne melder datoer ud, når de er endelige) - Indhold - mere redskabsorienteret - Læringsteoretiske tilgange 1. Refleksiv

Læs mere

Human Performance Institute.dk. By Johan Munck Larholm. Unleash The. Champion. Within. 6 Hours Concept. Professional Business Advisor Human Resource

Human Performance Institute.dk. By Johan Munck Larholm. Unleash The. Champion. Within. 6 Hours Concept. Professional Business Advisor Human Resource Unleash The Champion Within 6 Hours Concept Titelbælte 2014 Hvad Human performance Institute har betydet for mig! Af Joachim Christensen Hvis man ser bort fra Johans og min relation fra de tidligere år

Læs mere

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen Projektopgave - Mad Delemne - Madspild Vi har valgt delemnet madspild. Ifølge os er madspild et område, der ikke er belyst nok, selvom det er meget aktuelt i disse dage, hvor man snakker om klimaændringer

Læs mere

Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt!

Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt! Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt! 1. Målsætning Sæt drømmemål Procesmål Præstationsmål Resultatmål Delmål God Planlægning i.f.t. målene er yderst vigtig. Følg pilene og skab:

Læs mere

NYHEDSBREV. En fremtid med virksomheder og ansatte som også skal have hjælp men FØR krisen og katastrofen indtræffer.

NYHEDSBREV. En fremtid med virksomheder og ansatte som også skal have hjælp men FØR krisen og katastrofen indtræffer. NYHEDSBREV 22. FEBRUAR 2010 Team Consult Development HJÆLP Alle ønsker at hjælpe!! Aldrig før kan vi mindes, at så megen hjælp er blevet givet. Måske skal vi til at indstille os på en fremtid, hvor naturkatastrofer

Læs mere

Om naturlig, hjernevenlig læring. Hans Henrik Knoop Institut for Uddannelse og Pædagogik Århus Universitet 2014 knoop@dpu.dk

Om naturlig, hjernevenlig læring. Hans Henrik Knoop Institut for Uddannelse og Pædagogik Århus Universitet 2014 knoop@dpu.dk Om naturlig, hjernevenlig læring Hans Henrik Knoop Institut for Uddannelse og Pædagogik Århus Universitet 2014 knoop@dpu.dk continual fear, and danger of violent death human life poor, nasty, brutish,

Læs mere

Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe.

Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe. Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe. Ofte ses der desværre flere kedelige tendenser når firmaet drager på messetur. Det kan være, at I simpelthen har så mange produkter at vise frem,

Læs mere

SELV TEST. 7 Intelligenser. Learn2Learn

SELV TEST. 7 Intelligenser. Learn2Learn SELV TEST 7 Intelligenser Learn2Learn Denne test tilhører: 1 De 7 intelligenser 7 intelligenser Intra-personel Sproglig Inter-personel Musisk Visuel-rumlig Logiskmatematisk Kropsligkinæstetisk De fremtrædende

Læs mere

Jeg kan. Artwork by Ruth Crone Foster

Jeg kan. Artwork by Ruth Crone Foster Artwork by Ruth Crone Foster Jeg kan Jeg kan Vores psykologiske kapacitet afhænger bl.a. af vores tro på egen formåen. Hvis ikke vi er i besiddelse af denne følelse af at kunne risikerer vi ikke at kunne

Læs mere

Husker bedre Lærer mere Har det sjovere BØRN DER UNDERVISER HINANDEN

Husker bedre Lærer mere Har det sjovere BØRN DER UNDERVISER HINANDEN Husker bedre Lærer mere Har det sjovere BØRN DER UNDERVISER HINANDEN Aktive børn der lærer endnu mere Tjek: http://www.cooperativelearning.dk/ Prøv at bruge Cooperative Learning i klassen Verbal bearbejdning

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

Strategidag 08 Bestyrelser

Strategidag 08 Bestyrelser Strategidag 08 Bestyrelser Fredag den 25. april 2008 Bente Zinck b.zinck@terranavtica.com www.terranavtica.com Tel: +45 30 13 51 00 Bestyrelse i Terra Navtica A/S Program: Kort præsentation af Terra Navtica

Læs mere

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER BENJAMIN FRANKLIN, DEN AMERIKANSKE FILOSOF, FORFATTER, VIDENSKABSMAND OG JOURNALIST, STOD I SIN TID BAG ORDENE - TID ER PENGE. ET UDTRYK, DER HANDLER

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Appendiks 6: Universet som en matematisk struktur

Appendiks 6: Universet som en matematisk struktur Appendiks 6: Universet som en matematisk struktur En matematisk struktur er et meget abstrakt dyr, der kan defineres på følgende måde: En mængde, S, af elementer {s 1, s 2,,s n }, mellem hvilke der findes

Læs mere