Kommissorium for ledelsesgruppen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommissorium for ledelsesgruppen"

Transkript

1 Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening Bilag 4: Kommissorium for ledelsesgruppen i henhold til rammeaftalen mellem FVM og DTU om forskningsbaseret myndighedsbetjening af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med underliggende styrelser

2 Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening Indledning I henhold til rammeaftalen om forskningsbaseret myndighedsbetjening mellem Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FVM) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) er der etableret en ledelsesgruppe, som har det overordnede ansvar for opfølgning af rammeaftalen samt for genforhandling af denne. Nærværende kommissorium redegør for formål og rammer for ledelsesgruppen. Kommissoriets tilhørende underbilag A redegør for retningslinjerne for afrapportering. 2. Ledelsesgruppens formål Det overordnede formål for ledelsesgruppen er på baggrund af input fra chefstyregrupperne at forholde sig til de overordnede mål for og udvikling af forskningsbaseret myndighedsbetjening i henhold til rammeaftalens pkt. 3. Ledelsesgruppen bør lægge vægt på strategiske drøftelser, der kan sikre et langsigtet samarbejde mellem parterne med henblik på fortsat kompetenceopbygning, herunder vedligeholdelse af de aktiver og metoder m.v., der kræves for at levere kvalificeret myndighedsbetjening til FVM. Endvidere lægges der vægt på, at ledelsesgruppen forholder sig til politiske og faglige tiltag og tendenser på fødevaresektorområdet, som er relevante for rammeaftalen. Formålet opfyldes via drøftelse af nedenstående punkter: a) Sikring af, at den forskningsbaserede myndighedsbetjening bedst muligt og mest effektivt opbygger den videnskompetence, der er brug for i henhold til Fødevareministeriets mission. b) Opfølgning omkring økonomi og ressourcer på de enkelte ydelsesaftaler samt i forhold til rammeaftalen som en helhed. Ledelsesgruppen skal vurdere, om der er behov for ændringer i ressourcetilførsler til ydelsesaftalerne c) Jf. den gensidige initiativpligt vurdere om der er behov for nye indsatser eller justering af eksisterende indsatser, herunder tages det internationale område i betragtning 1 d) Forholde sig til udviklingen i de faglige resultatmål og om nødvendigt vurdere, om der skal iværksættes tiltag for at højne målopfyldelsen, kvaliteten eller effekten af indsatsen e) Arbejde for, at der ikke opbygges parallelkompetencer på universiteter for de midler, der ydes til forskningsbaseret myndighedsbetjening f) Forholde sig til kommunikationstiltag inden for den enkelte ydelsesaftales områder, og jf. rammeaftalens hensigt om at synliggøre samarbejdets effekt for omverdenen, vurdere om der bør iværksættes overordnede formidlings- og/eller kommunikationsaktiviteter g) Forholde sig til emner med særlig politisk eller anden bevågenhed, som kan have indflydelse på myndighedsbetjeningen. 1 På baggrund af input fra chefstyregrupperne forholder ledelsesgruppen sig til muligheder for bedre ydelser og løsninger på tværs af DTU s institutter og kompetenceområder samt mulighed for styrkelse af myndighedsbetjeningen i forbindelse med fordeling af eksterne midler fra DTU s basisbevilling, globaliseringspulje, EU's 7. rammeprogram m.v..

3 Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening Rammer for ledelsesgruppen 3.1 Mødeaktivitet Ledelsesgruppen afholder møder efter behov, men minimum to gange årligt. Det første ordinære møde omhandler afrapporteringen for det forgangne kalenderår og afholdes i maj. Det andet ordinære møde, som bl.a. vedrører rulning af aftalen, afholdes i november, idet rulningen af rammeaftalen skal være afsluttet senest 1. december samme år. Der kan være sager, som ledelsesgruppen bør forholde sig til mellem de ordinære møder. Proceduren er her, at der for organisering af møde rettes henvendelse til enten Ledelsessekretariatet i Fødevarestyrelsen eller til DTU s Afdeling for Innovation og Sektorudvikling, som derefter vil fungere som koordinerende enhed. De ordinære møder planlægges for et år ad gangen af hensyn til rapporteringen fra chefstyregrupperne, og der bør indkaldes til disse møder med minimum to måneders varsel. Sekretariatet for ledelsesgruppen varetages af Ledelsessekretariatet i Fødevarestyrelsen med bidrag fra DTU s Afdeling for Innovation og Sektorudvikling. En teknikergruppe, bestående af administrative medarbejdere fra hhv. FVM og DTU, fungerer som bindeled mellem chefstyregrupper og Ledelsesgruppen og har bl.a. på den baggrund ansvar for forberedelse af møder i Ledelsesgruppen. 3.2 Mødedeltagere Ledelsesgruppen består af ledelsesrepræsentanter fra DTU og FVM. Ledelsesgruppen kan i enighed vælge at supplere sig ved møderne med personer fra chefstyregrupperne eller fra parternes ledelser og bestyrelser i øvrigt. 3.3 Tidsrammer for afrapportering DTU s Afdeling for Innovation og Sektorudvikling udarbejder en sammenfattende årsrapport forud for mødet i maj, og en sammenfattende halvårsrapport forud for mødet i november. De sammenfattende rapporter skal være ledelsesgruppen i hænde senest 14 dage før den fastsatte mødedato.

4 Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening Underbilag A: Retningslinier for afrapportering Sammenfattende årsrapport Formål og overordnet struktur Der er to hovedformål med afrapporteringen: For det første skal der afrapporteres i henhold til god tilskudsforvaltning med henblik på at dokumentere, at bevillingen fra FVM er anvendt i henhold til aftalen. For det andet anvendes afrapporteringen som grundlag for en strategisk drøftelse med henblik på en proaktiv styrkelse af myndighedsbetjeningen gennem nye og bedre ydelser og løsninger samt gennem en fælles indsats ved allokeringen af midler til strategisk forskning både nationalt og på EU plan. Forud for de to ordinære møder i ledelsesgruppen udarbejder DTU s Afdeling for Innovation og Sektorudvikling en skriftlig rapport til FVM baseret på bidrag fra chefstyregrupperne tilknyttet henholdsvis DTU Veterinærinstituttet, DTU Fødevareinstituttet samt DTU Aqua. Rapporterne følger denne struktur: 1. Summarisk redegørelse for de fagspecifikke resultater 2. Summarisk redegørelse for de tværfaglige resultater 3. Økonomi 4. Ledelsesvurdering Afrapporteringerne bør afspejle ledelsesgruppens formål som oplistet i kommissoriets pkt. 1. Nedenfor følger uddybning af indholdspunkterne i rapporterne samt tabeller til brug for den økonomiske afrapportering. 1. Summarisk redegørelse og vurdering af de fagspecifikke resultater for hver af de 3 ydelsesaftaler (op til 6 sider) Rapporterne giver en kort beskrivelse af de fagspecifikke opgaver og resultater i afrapporteringsperioden. Fokus ligger på graden af målopfyldelse og på effekten af den forskningsbaserede myndighedsbetjening. Der er således tale om en vurderende frem for en rent beskrivende opgørelse. Effekten af de beskrevne resultater for samfundet og erhvervene er det centrale omdrejningspunkt for vurderingen. Afsnittet opgør desuden: 1. Antal opfyldte fagspecifikke resultatmål under hver ydelsesaftale 2. Antal unikke FVM-rådgivningssager under hver ydelsesaftale 2. En summarisk redegørelse og vurdering af de tværgående resultater (op til 2 sider) Rapporterne giver dernæst en kort beskrivelse af særligt væsentlige tværvidenskabelige opgaver og resultater, herunder en beskrivelse af periodens vigtigste kommunikationstiltag. Afsnittet indeholder desuden en kortfattet orientering om andre relevante aktiviteter, som f.eks. internationalt samarbejde, erhvervssamarbejde, nye uddannelsesaktiviteter samt synergiløsninger. Orienteringspunkterne beskriver indvirkningen på institutionens forskningsbaserede myndighedsbetjening. Afsnittet opgør desuden:

5 Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening Hvorvidt resultatmålene for uddannelse er opfyldt 2. Hvorvidt resultatmålene for internationalt arbejde er opfyldt 3. Hvorvidt resultatmålene for kommunikation er opfyldt 4. Hvorvidt resultatmålene for dialog med erhvervet er opfyldt 5. Hvorvidt resultatmålene for synergiløsninger er opfyldt 3 Økonomi (1-2 sider) Rapporterne gør status på indsatsområdernes ressourcer og forbrug, og begrunder eventuelt videreførte overskud og reserverede midler tilknyttet aftalebevillingen. Afrapporteringen sker på grundlag af institutternes tagging af alle projekter med deres andel i en eller flere indsatsområder, kombineret med en eller flere aktivitetsområder. I afrapporteringen er også medtaget koncernomkostninger, dvs. bl.a. administration og bygningsdrift, hvilket betyder, at totalen svarer til en full cost opgørelse. Tabeller til brug for afrapporteringen er gengivet nedenfor, og er delt op i to hovedområder: Regnskab for den givne rapporteringsperiode, indeholdende finanslovbevillinger i henhold til rammeaftalen samt fordeling af bevilling på indsatsområder og leverancetyper. Budget for finansår og bevillingsoverslagsårene, indeholdende finanslovbevillinger i henhold til rammeaftalen samt fordeling af bevilling på indsatsområder og leverancetyper. 4 Ledelsesvurdering (1-2 sider) Rapporterne afsluttes med en konkluderende ledelsesvurdering. Ledelsesvurderingen fokuserer på graden af målopfyldelse i både finansierings-, ydelsesmæssig og faglig henseende. Endvidere fremhæves eventuelle forhold, der påvirker DTU s kapacitet og potentiale for at levere den myndighedsbetjening, som FVM har brug for. Ledelsesvurderingen baserer sig på de tre institutters afrapporteringer og inddrager alle emner med relevans for ledelsesgruppens drøftelser, f.eks. ændringer af indsatsområder, særlige økonomiske forhold m.m.. Ledelsesvurderingen bør have et overordnet perspektiv på den samlede rammeaftale, samt ift. øvrige eksterne forhold, der kan have betydning for aftalen. Endvidere bør vurderingen have et fremadrettet perspektiv. Desuden forholder ledelsesvurderingen sig til ledelsesgruppens formål, som oplistet i kommissoriets pkt.1. Vurderingen bør forholde sig eksplicit til, at FVM s tilskud er anvendt i henhold til aftalen.

6 Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening

7 Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening

8 Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening Læsevejledning til regnskabstabeller: Bevillinger, omkostninger og resultatafvigelse Rapporteringsskabelonen indeholder følgende bevillings- og omkostningstyper: FVM bevilling: På omfatter tilskudsbevillingerne underkonto 30: Opgaver vedrørende fødevareog veterinærforhold og underkonto 20: Fiskeriforhold. FVM øvrige bevillinger Projekter uden for rammeaftalen, hvor FVM er bevillingsgiver. Øvrige bevillinger: Omfatter forskningsindtægter (bevillinger) fra EU, FI, EFSA mv., som vedrører én eller flere af de 4 aktivitetsområder (Rådgivning, Monitorering, Forskning og Referencelab.). Særbevillinger: Herved forstås øremærkede midler til en særskilt aktivitet, der fremgår af Finansloven. Skemaet justeres i takt med tilkomst / bortfald af særbevillinger. Direkte omkostninger: De direkte omkostninger svarer til Løn og Drift (ikke løn) på instituttets projekter. Indirekte omkostninger: De indirekte omkostninger omfatter: Forskningsafdelingernes ledelsessekretariater Instituttets ledelsessekretariat (relateret til institutdirektøren) Kontorhold mv. De institutspecifikke indirekte omkostninger opgøres som totaler på institutniveau. Bidrag til infrastruktur: Resultat for aktiviteten/indsatsområdet inden koncernomkostninger. Fordeles efter direkte omkostningsfordeling. Leverancetyper Opdelingen i aktiviteter tager udgangspunkt i rammeaftalens bilag 6, hvor der redegøres for de enkelte leverancetyper og deres forskningsbasering. Forskningsbaseret rådgivning Forskningsbaseret monitorering, overvågning og databanker Referencelaboratorier Forskningen bag myndighedsbetjeningen er af central betydning for kvalitet og effektivitet i DTU s opgaveløsning for FVM og sikrer, at myndighedsbetjeningen udføres på basis af den nyeste viden og af højeste kvalitet.

9 Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening Leverancetypen Forskningsbaseret beredskab er en nødvendig forudsætning for de øvrige nævnte leverancetyper, og indebærer DTU s opretholdelse af et laboratorie- og forskningsmæssigt beredskab samt kontinuerlig ajourført infrastrukturel og kompetencemæssig kapacitet, der sikrer hurtig og effektiv løsning af akutte og aktuelle sikkerhedsproblemer inden for fødevare-, veterinær, - og fiskeriområdet. Koncernomkostninger: Koncernomkostninger er de omkostninger, der afholdes af centrale og fælles afdelinger (fx. Campus Service, HR og IT), men som kommer alle institutter på DTU til gode. Koncernomkostninger hverken bliver eller kan registreres på institut-, aktivitets- eller indsatsområdeniveau. Koncernomkostninger omfatter bl.a. administration og bygningsdrift (husleje, bygningsafskrivninger, vedligeholdelse, renhold m.v.) og er faste, idet de ikke er direkte korreleret med institutternes aktivitetsniveau. Generelle opmærksomhedspunkter I forbindelse med parternes øgede fokus på strategisk anvendelse af aftalebevillingerne, tages der udgangspunkt i de strategiske perspektivplaner jf. rammeaftalens pkt og 4.6. Derudover skal der tages højde for en række forhold, der sætter grænser for kortfristede tilpasninger og omdisponeringer: Infrastruktur: - Kan ikke ændres med kort varsel. - Kan ikke op- og nedskaleres i takt med ændrede bevillinger. - Er typisk delt mellem forskellige aktiviteter (bl.a. derfor opgøres infrastruktur ikke på aktiviteter (rådgivning, monitorering, referencelaboratorier etc.)). Kritisk masse med henblik på nøgleressourcer: - Der tages hensyn til DTU s behov for at opretholde en kritisk masse m.h.p. de nøgleressourcer (fagpersoner), der er nødvendige for varetagelsen af de enkelte aktiviteter på et fagligt forsvarligt niveau.

10 Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening Skabelon 1): Indstillingsnotat Brevhoved: Titel: Ved afrapportering: (Halv)årsrapport for rammeaftalen mellem Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Danmarks Tekniske Universitet. Ved rul: Rulning af rammeaftalen mellem Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Danmarks tekniske Universitet for perioden 201X-201X. Sagsfremstilling: Beskrivelse af eventuelle særlige forhold og ved rul substantielle ændringer ift. tidligere års aftale. Indstilling: Ved afrapportering: Indstilling af (halv)årsrapport 20XX til Ledelsesgruppens godkendelse. Ved rul: Indstilling af rammeaftale version 201X 201X, inkl. bilag, til Ledelsesgruppens godkendelse med henblik på underskrivelse af aftalen.

Kommissorium for chefstyregrupper

Kommissorium for chefstyregrupper Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening 2015-2018 Bilag 5 Kommissorium for chefstyregrupper i henhold til rammeaftalen mellem FVM og DTU om forskningsbaseret myndighedsbetjening

Læs mere

Bilag 5 til rammeaftale: Kommissorium for chefstyregrupper

Bilag 5 til rammeaftale: Kommissorium for chefstyregrupper Bilag 5 til rammeaftale: Kommissorium for chefstyregrupper I henhold til rammeaftalen om forskningsbaseret myndighedsbetjening mellem Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FVM) og Danmarks Tekniske

Læs mere

Retningslinjer for afrapportering

Retningslinjer for afrapportering Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening 2016-2019 Bilag 4 Retningslinjer for afrapportering i henhold til rammeaftalen mellem MFVM og DTU om forskningsbaseret myndighedsbetjening

Læs mere

Rammeaftale. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Danmarks Tekniske Universitet

Rammeaftale. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Danmarks Tekniske Universitet Rammeaftale mellem Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Danmarks Tekniske Universitet om forskningsbaseret myndighedsbetjening af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med underliggende

Læs mere

Rapporteringskrav samt organisering af samarbejdet under aftalen

Rapporteringskrav samt organisering af samarbejdet under aftalen Rapporteringskrav samt organisering af samarbejdet under aftalen Nærværende bilag redegør for kravene til AU s rapportering i forhold til anvendelsen af FVM s tilskud, gennemførslen af aktiviteter under

Læs mere

Rammeaftale. Ministeriet for Miljø og Fødevarer. Danmarks Tekniske Universitet

Rammeaftale. Ministeriet for Miljø og Fødevarer. Danmarks Tekniske Universitet Rammeaftale mellem Ministeriet for Miljø og Fødevarer og Danmarks Tekniske Universitet om forskningsbaseret myndighedsbetjening af Ministeriet for Miljø og Fødevarer med underliggende styrelser 2016-2019

Læs mere

Partnernes ydelser og forpligtelser

Partnernes ydelser og forpligtelser Aftale mellem DTU og FVM om forskningsbaseret myndighedsbetjening 2015-2018 Bilag 6: Partnernes ydelser og forpligtelser i henhold til rammeaftalen mellem FVM og DTU om forskningsbaseret myndighedsbetjening

Læs mere

Forskningsbaseret myndighedsbetjening Informationsmøde med forskningsinstitutioner vedrørende informationsindhentning

Forskningsbaseret myndighedsbetjening Informationsmøde med forskningsinstitutioner vedrørende informationsindhentning Forskningsbaseret myndighedsbetjening Informationsmøde med forskningsinstitutioner vedrørende informationsindhentning Miljø- og Fødevareministeriet / Informationsmøde med forskningsinstitutioner vedrørende

Læs mere

Juni Rigsrevisionens notat om beretning om. flytningen af den forskningsbaserede myndighedsbetjening på veterinærområdet

Juni Rigsrevisionens notat om beretning om. flytningen af den forskningsbaserede myndighedsbetjening på veterinærområdet Juni 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om flytningen af den forskningsbaserede myndighedsbetjening på veterinærområdet Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Vedtægt Grundlaget for IFRO fremgår af 61 i vedtægt for Københavns Universitet og særskilte vedtægt

Læs mere

Danmarks Tekniske Universitet

Danmarks Tekniske Universitet Danmarks Tekniske Universitet SAS seminar den 5. maj 2011 Strategisk ressourcestyring i staten Stig Juhl Madsen Underdirektør Økonomi og regnskab Risø Campus Lindholm DANA Høvsøre Lyngby Campus SCION-DTU

Læs mere

Administrativ resultatplan for DØRS 2019

Administrativ resultatplan for DØRS 2019 Administrativ resultatplan for DØRS 2019 Indledning De Økonomiske Råd (DØR) og sekretariatet (DØRS) er en del af Økonomi- og Indenrigsministeriets koncern. Sekretariatet betjener De Økonomiske Råds formandskab,

Læs mere

Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019

Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019 Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019 Indledning Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed er i efteråret 2017 oprettet som en del af regeringens sammenhængsreform.

Læs mere

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Forord I denne pjece redegøres for hoved tallene i budget 2015 for Det Natur- og Biovidenskabelige

Læs mere

MYNDIGHEDSBETJENINGEN VED AARHUS UNIVERSITET

MYNDIGHEDSBETJENINGEN VED AARHUS UNIVERSITET MYNDIGHEDSBETJENINGEN VED Rammeaftaler med Miljøministeriet og Fødevareministeriet 4 årige rammeaftaler med sektorministeriet DCE primært sammen med Miljøvidenskab og Bioscience DCA - primært sammen med

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

AFTALE INSTITUT FOR FØDEVARE- OG RESSOURCEØKONOMI/SCIENCE/KU MINISTERIET FOR FØDEVARER, LANDBRUG OG FISKERI MELLEM

AFTALE INSTITUT FOR FØDEVARE- OG RESSOURCEØKONOMI/SCIENCE/KU MINISTERIET FOR FØDEVARER, LANDBRUG OG FISKERI MELLEM AFTALE MELLEM INSTITUT FOR FØDEVARE- OG RESSOURCEØKONOMI/SCIENCE/KU OG MINISTERIET FOR FØDEVARER, LANDBRUG OG FISKERI OM FORSKNINGSBASERET MYNDIGHEDSBETJENING 2015-2018 2015. december 2014 2 1. Indledning

Læs mere

Konkurrenceudsættelse Forskningsbaseret myndighedsbetjening

Konkurrenceudsættelse Forskningsbaseret myndighedsbetjening Konkurrenceudsættelse Forskningsbaseret myndighedsbetjening Aalborg Universitet d. 30. januar 2018 Maria Klint Thelander Emner Miljø- og Fødevareministeriets forskningsbaserede myndighedsbetjening Konkurrenceudsættelse

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Rammeaftale mellem. Trafik- og Byggestyrelsen. Aalborg Universitet. Forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for det byggede miljø.

Rammeaftale mellem. Trafik- og Byggestyrelsen. Aalborg Universitet. Forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for det byggede miljø. Rammeaftale mellem Trafik- og Byggestyrelsen og Aalborg Universitet om Forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for det byggede miljø for 2016 1 1. Rammeaftale 1.1. Aftaleparter Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

AFTALE MELLEM INSTITUT FOR FØDEVARE OG RESSOURCEØKONOMI/SCIENCE/KU OG MINISTERIET FOR FØDEVARER, LANDBRUG OG FISKERI

AFTALE MELLEM INSTITUT FOR FØDEVARE OG RESSOURCEØKONOMI/SCIENCE/KU OG MINISTERIET FOR FØDEVARER, LANDBRUG OG FISKERI AFTALE MELLEM INSTITUT FOR FØDEVARE OG RESSOURCEØKONOMI/SCIENCE/KU OG MINISTERIET FOR FØDEVARER, LANDBRUG OG FISKERI OM FORSKNINGSBASERET MYNDIGHEDSBETJENING 2014 2017 2014 6. december 2013 2 1. Indledning

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016

Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016 Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016 INDLEDNING KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, har eksisteret

Læs mere

Strategi for effektbaseret styring i Fødevareministeriet

Strategi for effektbaseret styring i Fødevareministeriet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 1AFD_1KT Sagsnr.: 168 Strategi for effektbaseret styring i Fødevareministeriet 2010-2013 Oktober 2009 1 1. En indsats skal vise effekt Fødevareministeriets

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (Økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (Økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2017 (Økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2017 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger... 2 Nøgletal

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) Nøgletal I korrigeret d. 3. juni 2013

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) Nøgletal I korrigeret d. 3. juni 2013 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab (økonominøgletal) Nøgletal I korrigeret d. 3. juni 2013 KU s statistikberedskab hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og

Læs mere

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune AARHUS AU UNIVERSITET Indholdsfortegnelse Aftalens parter... 2 Præambel... 2 Aftalens indhold... 3 1. Vækst og entrepreneurship... 3 2. Folkesundhed...

Læs mere

CAS Service Leverance Aftale

CAS Service Leverance Aftale CAS Service Leverance Aftale INDHOLDSFORTEGNELSE CAS SERVICE LEVERANCE AFTALE...3 1.0 DEFINITIONER...3 1.1 AFTALEN...3 1.1.1 AFTALEGRUNDLAG...3 1.1.2 AFTALENS FORMÅL...3 1.1.3 AFTALEN...4 1.1.4 IKRAFTTRÆDELSESTIDSPUNKT...4

Læs mere

Ydelsesaftale Miljø- og livscyklusvurderinger. affaldsområdet

Ydelsesaftale Miljø- og livscyklusvurderinger. affaldsområdet 16. november 2018 Ydelsesaftale Miljø- og livscyklusvurderinger (LCA) på affaldsområdet Ydelsesaftale til rammeaftale indgået mellem Miljø- og Fødevareministeriet Danmarks Tekniske Universitet om forskningsbaseret

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (Økonominøgletal)

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (Økonominøgletal) KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2018 (Økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2018 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger... 2 Nøgletal A: Indtægtsfordeling

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 1. halvår viser et overskud på godt 65 mio. kr., hvilket er 74 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

Resultatplan for VIVE 2019

Resultatplan for VIVE 2019 Resultatplan for VIVE 2019 Indledning VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd blev oprettet d. 1. juli 2017 ved lov nr. 709 af 8. juni 2017. VIVE er en fusion af Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017)

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) UDKAST Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) 1 Mellem Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder og Tønder Erhvervsråd Vestergade 9 6270 Tønder indgås nærværende

Læs mere

Samarbejde mellem de to nationale centre i Science and Technology Snitflader og fælles processer i myndighedsrådgivning

Samarbejde mellem de to nationale centre i Science and Technology Snitflader og fælles processer i myndighedsrådgivning Samarbejde mellem de to nationale centre i Science and Technology Snitflader og fælles processer i myndighedsrådgivning Internt notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi og DCA Nationalt Center

Læs mere

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER KOMPETENCEUDVIKLING SOM UNDERSTØTTELSE AF AAU STRATEGIEN INDENFOR UNDERVISNING, FORSKNING OG VIDENSSAMARBEJDE Formålet med indsatsen Formålet med indsatsen er at

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

VEU-centre kontrakter 2014-2015 Mål- og indikatorplan

VEU-centre kontrakter 2014-2015 Mål- og indikatorplan VEU-centre kontrakter 2014-2015 Mål- og indikatorplan revideret november 2014 1 Indholdsfortegnelse 1. Gennemgang af indsatsområder, resultatmål og indikatorer Indsatsområde 1, indikator 1-5 Indsatsområde

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Administrative Tjeklister for organisationer med ramme- og puljeaftaler

Administrative Tjeklister for organisationer med ramme- og puljeaftaler Administrative Tjeklister for organisationer med ramme- og puljeaftaler INDLEDNING 2 1 TJEKLISTE VEDR. ANSVARS- OG OPGAVEFORDELINGEN SAMT DOKUMENTATION AF FORRETNINGSGANGE 2 2 TJEKLISTE VEDRØRENDE KONTOPLAN

Læs mere

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 - Punkt 1, bilag 1h: DFU PiD vedrørende AU Kommunikation AARHUS UNIVERSITET Projektinitieringsdokument version 0.3 Organisering af AU Kommunikation Aarhus

Læs mere

2. Opgaven, organisering og tilgang til opgaven

2. Opgaven, organisering og tilgang til opgaven Notat Afdeling/enhed Ledelsessekretariatet Oprettelsesdato 17-nov-2015 Udarbejdet af OLSJ Journalnummer 0200-15048-2015 Dokumentnavn Notat ef-984124 Dokumentnummer 984124 1. Udviklings-, Effektiviserings

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2014 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2014 hovedområdeopdelt KU s statistikberedskab 2014 hovedområdeopdelt... 1 Indledning... 2 Formålsfordeling

Læs mere

DCE S KVALITETSSIKRINGS- PROCEDURER

DCE S KVALITETSSIKRINGS- PROCEDURER DCE S KVALITETSSIKRINGS- PROCEDURER Susanne Boutrup Chefkonsulent 6. FEBRUAR 2017 KRAV TIL DEN FAGLIGE RÅDGIVNING Høj faglig kvalitet Rettidighed Intern koordinering Synlighed af resultater Dialog med

Læs mere

Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019

Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019 Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019 Resultatmål Socialstyrelsen er en udviklings-, rådgivnings- og implementeringsvirksomhed for hele det sociale serviceområde og med særligt ansvar

Læs mere

Ydelsesaftale Miljø- og livscyklusvurderinger. affaldsområdet

Ydelsesaftale Miljø- og livscyklusvurderinger. affaldsområdet 6-12-2016 Ydelsesaftale Miljø- og livscyklusvurderinger (LCA) på affaldsområdet Ydelsesaftale til rammeaftale indgået mellem Miljø- og Fødevareministeriet Danmarks Tekniske Universitet om forskningsbaseret

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (økonominøgletal) KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2016 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2016 hovedområdeopdelt KU s statistikberedskab 2016 hovedområdeopdelt... 1 Indledning... 2 Formålsfordeling af løn

Læs mere

Fødevareministeriets kommunikationspolitik

Fødevareministeriets kommunikationspolitik Fødevareministeriets kommunikationspolitik 2 Fødevareministeriets kommunikationspolitik Indhold Indledning... 5 Formål... 6 Målsætninger... 7 Principper for god kommunikation... 8 Målgrupper... 9 Roller

Læs mere

Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning

Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning Indledning... 1 1. To virkeligheder mødes... 1 2. Åbne og gennemsigtige procedurer omkring forskningsbaseret rådgivning... 2 Den gode Proces... 3 1 Ad hoc

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling 4. Økonomi efter 1. kvartal Sagsfremstilling Indledende bemærkninger Det indstilles til bestyrelsen under dagsordenens punkt 9, at der optages et realkreditlån på 1mia. kr. i. Det er 500 mio. kr. mere,

Læs mere

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013 det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 213 Forord Denne folder forklarer fakultetets budgetmodel og beskriver hovedtallene i fakultetets budget for 213. Budgetmodellen er en

Læs mere

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 11. maj 2006 Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Regeringens globaliseringsstrategi rummer en række nye initiativer på forskningsområdet

Læs mere

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden PLO Hovedstaden 26. okt. 2012 AFTALE vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden 1 1 Aftalens parter Denne aftale er indgået mellem PLO-Hovedstaden og Region Hovedstaden. Aftalen vedrører

Læs mere

Vedtægter for Dansk e-infrastruktur Samarbejde. Præambel

Vedtægter for Dansk e-infrastruktur Samarbejde. Præambel Vedtægter for Dansk e-infrastruktur Samarbejde Præambel I forlængelse af offentliggørelsen af den første danske roadmap for forskningsinfrastruktur i april 2011 og et efterfølgende udvalgsarbejde etableres

Læs mere

Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer

Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer Tema Standard Spørgsmål 1. Indledning formål, omfang og kriterier Indledningsmøde præsentation af

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Håndtering af magtanvendelser og klager på psykiatri- og socialområdet. til Forretningsudvalgets møde 8.

Bilag. Region Midtjylland. Håndtering af magtanvendelser og klager på psykiatri- og socialområdet. til Forretningsudvalgets møde 8. Region Midtjylland Håndtering af magtanvendelser og klager på psykiatri- og socialområdet Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr. 29 !"# $%" &'"( ") (* $$" "*) ((* $+$, " ) " $,!(!

Læs mere

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 2 3. Vision... 3 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...

Læs mere

Ydelsesaftale Miljø- og livscyklusvurderinger. affaldsområdet

Ydelsesaftale Miljø- og livscyklusvurderinger. affaldsområdet 22. november 2017 Ydelsesaftale Miljø- og livscyklusvurderinger (LCA) på affaldsområdet Ydelsesaftale til rammeaftale indgået mellem Miljø- og Fødevareministeriet Danmarks Tekniske Universitet om forskningsbaseret

Læs mere

12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015

12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015 12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 3. kvartal udviser et overskud på 70 mio. kr., hvilket er 103 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. marts 2016 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 0.21 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

Opfølgning iht. resultatkontrakt KOMPETENCEmidt november 2008

Opfølgning iht. resultatkontrakt KOMPETENCEmidt november 2008 Konsortium: Kompetencecenter Compass Opfølgning iht. resultatkontrakt november 2008 Udfyldt af Lead-Partner: Kirsten Johannsen Dato: 26.11.2008 Nedenstående skema udfyldes som et led i den løbende opfølgning

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er Biotech Research & Innovation Centre, forkortet BRIC. Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 13. Bilag 1. VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1 Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

Læs mere

Administrative tjeklister. Bilag 7

Administrative tjeklister. Bilag 7 Administrative tjeklister Bilag 7 Som anført i partnerskabsaftalen påhviler det partnerskabsorganisationen at have den fornødne administrative kapacitet til at sikre en forsvarlig og betryggende forvaltning

Læs mere

Økonomistyring i staten

Økonomistyring i staten Økonomistyring i staten Del 1 Målbillede Version 1.0 Januar 2014 Indhold 1 Indledning 3 1.1 Formål med vejledningen 3 1.2 Opdatering 3 1.3 Behovet for god økonomistyring i staten 3 1.4 Økonomistyring i

Læs mere

Flytningen af den forskningsbaserede myndighedsbetjening på veterinærområdet

Flytningen af den forskningsbaserede myndighedsbetjening på veterinærområdet Februar 2019 10/2018 Rigsrevisionens beretning afgivet til Folketinget med Statsrevisorernes bemærkninger Flytningen af den forskningsbaserede myndighedsbetjening på veterinærområdet 10/2018 Beretning

Læs mere

Direkte finansiering af dansk forskning

Direkte finansiering af dansk forskning Direkte finansiering af dansk forskning 2 3 Indhold Forord Forord 3 Offentlig investering i forskning balancen mellem direkte og konkurrenceudsatte forskningsmidler 4 International sammenligning: Direkte

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (økonominøgletal) KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2015 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2015 hovedområdeopdelt KU s statistikberedskab 2015 hovedområdeopdelt... 1 Indledning... 2 Formålsfordeling af løn

Læs mere

Resultatplan Benchmarkingenheden

Resultatplan Benchmarkingenheden Resultatplan Benchmarkingenheden - 2018 INDLEDNING Benchmarkingenheden er i efteråret 2017 oprettet som en del af regeringens sammenhængsreform. Benchmarkingenheden arbejder systematisk med benchmarking

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

Politik for myndighedsbetjening

Politik for myndighedsbetjening Politik for myndighedsbetjening DTU indtager sin egen plads i det danske universitetslandskab i kraft af universitetets polytekniske, monofakultære karakter og det samfundsrettede sigte for universitetets

Læs mere

Administrative tjeklister

Administrative tjeklister Administrative tjeklister Revideret 19-04-2010 INDLEDNING 2 1 TJEKLISTE VEDR. ANSVARS- OG OPGAVEFORDELINGEN SAMT DOKUMENTATION AF FORRETNINGSGANGE 2 2 TJEKLISTE VEDRØRENDE KONTOPLAN 3 3 TJEKLISTE VEDRØRENDE

Læs mere

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center.

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center. Årsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab

Læs mere

Revisionsudvalg. Kommissorium. Skjern Bank

Revisionsudvalg. Kommissorium. Skjern Bank Revisionsudvalg Kommissorium i Skjern Bank 1 Indledning 1.1 Udvalgets arbejde, ansvar og kompetencer fastlægges i nærværende kommissorium. 1.2 Dette kommissorium gennemgås, ajourføres og godkendes årligt

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet ) Januar 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet ) Januar 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet 2000-2006) Januar 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om tilskud til dansk

Læs mere

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011 Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for 2010 Marts 2011 ERKLÆRING OG REVISIONSBERETNING OM REVISION AF IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVNS ÅRSRAPPORT FOR 2010

Læs mere

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 1 Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02. Centralt styrede initiativer (Driftsbevilling) 12.29.01. Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11. Bidrag

Læs mere

Opfølgning iht. resultatkontrakt KOMPETENCEmidt november 2008

Opfølgning iht. resultatkontrakt KOMPETENCEmidt november 2008 Konsortium: KompetenceCenter Silkeborg Opfølgning iht. resultatkontrakt november 2008 Udfyldt af Lead-Partner: Silkeborg Handelsskole Dato: 27. november 2008 Nedenstående skema udfyldes som et led i den

Læs mere

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen Rammeaftale December 2016 Slots- og Kulturstyrelsen 2017-2020 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS) på den anden side fastlægger mål

Læs mere

2. Fødevareministeriet er en koncern

2. Fødevareministeriet er en koncern Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevareministeriets effektiviseringsstrategi 1. Indledning 2. udgave af Fødevareministeriets effektiviseringsstrategi er udarbejdet i 2007. Effektiviseringsstrategien

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

Vejledning om afrapportering af brugerbetalingsandele i Geodatastyrelsen

Vejledning om afrapportering af brugerbetalingsandele i Geodatastyrelsen Vejledning om afrapportering af brugerbetalingsandele i Geodatastyrelsen Indledning Miljøministeren fastsætter regler om betaling for Geodatastyrelsens produkter og ydelser, jf. lov om Geodatastyrelsen

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2010 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2010 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger... 2 Nøgletal

Læs mere

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi.

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi. Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Sagsnr.: 2010/14376 Dato: 29-04-2011 Sag: Sagsbehandler: Udkast - Effektiviseringsstrategi Signe Friis Direktionskonsulent 1. Baggrund og

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 81 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 81 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2014-15 FLF Alm.del Bilag 81 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 9. december 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Kommissorium for. Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole

Kommissorium for. Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole Kommissorium for Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole Indhold Det formelle... 2 Uddannelsesudvalgene er rådgivende... 2 Medlemmer

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

78,0 - - I alt 2.859, , ,9 Kilde: Finansloven 2012

78,0 - - I alt 2.859, , ,9 Kilde: Finansloven 2012 Sekretariatet Finanslov 2013 hvor står vi? Hvor meget er der at fordele? Med udgangen af 2012 er der ikke flere globaliseringsmidler at fordele. Globaliseringsforliget (velfærdsforliget) blev opsagt med

Læs mere

Resultatplan for CPR-administrationen 2019

Resultatplan for CPR-administrationen 2019 Resultatplan for CPR-administrationen 2019 Indledning CPR indeholder grundlæggende personoplysninger om ca. 10 mio. danskere og udlændinge, og CPR-administrationen er hovedleverandør af persondata til

Læs mere

DANSK SYGEPLEJESELSKAB

DANSK SYGEPLEJESELSKAB DANSK SYGEPLEJESELSKAB STRATEGI 2020 www.dasys.dk dasys@dasys.dk 1 FORORD DASYS strategi består af seks strategiske visioner med tilhørende indsatsområder. De seks visioner er: En faglig vision, en organisatorisk

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsordenen har hjemmel i 20, stk. 1, i lov nr. 384 af 26. april 2017 om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2013 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2013 hovedområdeopdelt KU s statistikberedskab 2013 hovedområdeopdelt... 1 Indledning... 2 Formålsfordeling

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2009 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2009 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger... 2 Nøgletal

Læs mere