Institut for Kultur og Samfund - forslag til opfølgning på psykisk APV

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Institut for Kultur og Samfund - forslag til opfølgning på psykisk APV"

Transkript

1 Institut for Kultur og Samfund - forslag til opfølgning på psykisk APV analyse og refleksioner over løsningsmuligheder med dertilhørende handlingsforslag hviler på følgende information: Psykisk arbejdspladsvurdering (APV) 2012 LSU- og LAMU-refleksioner og -indsamling af skriftlige og mundtlige tilbagemeldinger efter APV-rapportens offentliggørelse Diskussioner på fire husmøder under ledelse af konsulent Ulrik Lange med uddybning af problemfelter og refleksion over løsningsmuligheder, hvortil samtlige medarbejdere var inviteret Skriftlig opsummering af husmøder ved de fire lokaltillidsrepræsentanter Tema: Arbejdsbelastning, udkørthed og stress Mange, forskelligartede og støt stigende antal arbejdsopgaver bidrager Til arbejdsbelastningen. Sikre en prioritering af arbejdsopgaver og bedre tilrettelæggelse heraf med forbedret administrativ understøttelse af registreringer herunder timetalsregistrering. Ledelse (2., 3., 4. niveau): Hvis Vip-o-Matic afslører underbemanding, må instituttet prioritere ansættelser og/eller begrænsning af uddannelsesaktiviteter. Ledelse (2., 3. niveau): Opprioritér Administrationscenter Arts understøttelse af diverse systemregistreringer og eksamensregistreringer samt udbredelse af Vip-o- Matic til Teologi og Religionsvidenskab. Handling 1c Instruér medarbejdere i Vip-o-Matic og afklar normer for arbejdsindsatser. Gruppe/Individ Brug Vip-o-Matic til overblik over egen tid. Løsning 2 Skabe mulighed for samlet forskningstid for VIP-medarbejdere, f.eks. ved et forskningskvartal hvert år.

2 Handling 2 Løsning 3 Handling 3 Løsning 4 Handling 4a Handling 4b Løsning 5 Handling 5 Ledelse (3., 4. niveau): Alternativ tilrettelæggelse af undervisningssemestre. Klare aftaler om forskningssemestre. Ledelse (3., 4. niveau): Institutionalisér aftaler om forskningssemestre f.eks. i relation til MUS. Mere hensigtsmæssig tilrettelæggelse af undervisningen. Ledelse (3., 4. niveau): Revidér studieordning i forhold til etablering af mere koncentrerede undervisningsforløb Offentliggørelse af arbejdsbelastning pr. medarbejder med henblik på mere gennemsigtig lokal arbejdsdeling. Indførelse af stresscoachordning. Tilbyde stresscoachordning eller fælles selvledelseskursus. Excellence-retorik om at være verdens bedste og krav om fremragende indsatser samtidigt på alle VIP-arbejdsområder (forskning, undervisning, formidling) stresser, fordi der mangler realistiske refleksioner fra ledelsen over, hvordan der skal prioriteres i tilfælde af interessekonflikter mellem de forskellige arbejdsområder. Koordinering af vicedirektørers og vicedekaners initiativer, så overbebyrdelse undgås. Organisationsniveau: Reformpause med tid til konsolidering af ny struktur. Ledelse (1., 2., 3. niveau): Henstilling til ledelse om prioriterede ambitioner.

3 Handling 1c Institutionalisér semestervis dialog med medarbejdere/grus om opgaveprioritering. Ledelsen udtrykker ikke anerkendelse af den solide daglige og loyale indsats, hvilket får mange til at føle, at de hverken får lavet nok eller gør det godt nok. Forstå anerkendelse ikke kun som et spørgsmål om succesfejring, men som en værdsættelse af medarbejdernes daglige indsats. Ledelse (alle niveauer): Italesætte anerkendelse af medarbejdernes daglige og loyale indsats. Ledelse (1., 2., 3. niveau): Opmærksomhed på medarbejdere, som gang på gang overskrider timenormen og bør hjælpes over i andet spor. Handling 1 Løsning 2 Handling 2 Usikker fremtid for tidsbegrænsede ansatte. Etablering af karrierevejledning for samtlige korttidsansatte. Ledelse (2., 3. niveau): Udpeg ansvarlig for karrierevejledning og definér opgaveportefølje. Etablering af mentor - og netværksordning i nationalt og internationalt regi for yngre ansatte, således at der etableres kontakter, der potentielt kan føre til ansættelser uden for Aarhus Universitet. Opmærksomhed fra senior forskere på yngre ansattes behov for netværk nationalt og internationalt herunder måske særligt kvindelige forskere, således at der etableres kontakter, der potentielt kan føre til ansættelser uden for Aarhus Universitet.

4 Tema: Ledelse, inddragelse og organisering Der hersker uklarhed blandt medarbejderne om, hvem deres nærmeste leder er, ligesom de forskellige ledertypers kompetencer, beføjelser og ansvarsområder på niveau 3 og 4 fremstår uklare. Styrkelse af ledelse på 4. niveau Handling 1 Organisation: Indførelse af afdelinger med afdelingsleder. Instituttet bør have 7-8 afdelinger med udgangspunkt i de eksisterende uddannelsesfagudvalg. Afdelingsleder har personaleledelse for alle VIP-ansatte med MUS, har lokal beslutningskompetence og udgør sammen med institutleder, studieleder og sekretariatsleder institutledelsen med møder hver 14. dag. Afdelingsleder bør være medlem af studienævnet. Der vil således være tale om et fagligt lederskab med lærermøder og initiativ til diskussion og faglig udvikling. Der kan for enkelte fag udnævnes en uddannelseskoordinator. Forskningsprogrammerne fastholdes og tages op til revision hvert 3. år. I særlige tilfælde kan forskningsprogrammer etableres løbende efter dialog med institutledelsen. Forskningsprogramlederne udgør instituttets forskningsudvalg og tager stilling til forskningsspørgsmål og fagudvikling ved instituttet. Der hersker uklare ledelsesforhold for de ph.d.-studerende. I forhold til at være daglig ramme, er forskerskolen alt for langt væk og usynlig. Mange ph.d.-studerende er i tvivl om, hvem deres nærmeste leder er i den nuværende struktur. Etablering af klar og entydig ledelsesstruktur for de ph.d.-studerende. Der er tre løsningsmuligheder: En fortsættelse af forskeruddannelsesprogrammerne og dertilhørende lederfunktioner (hvilket dog vil være problematisk i den nuværende form) En forankring af de ph.d.-studerende hos forskningsprogramlederen med ansættelse af en særlig AC-

5 sekretær med ansvar for ph.d.-området på institutniveau. ACsekretæren er forbindelsesofficer til ph.d.-skolen. En forankring af de ph.d.-studerende hos afdelingslederen med ansættelse af en særlig AC-sekretær med ansvar for ph.d.-området på institutniveau. AC-sekretæren er forbindelsesofficer til ph.d. skolen. Handling 1c Organisation: Akademisk Råd laver en udredning af organisering på Ph.d. området. Organisation: Når der er truffet en beslutning om organisering på Ph.d. området udarbejdes en ph.d.-manual vedrørende generelle ph.d.-forhold ved ph.d.- skolen. Ledelse (3., 4. niveau): Udarbejdelse af ph.d.-manual vedrørende instituttets ph.d.-forhold. Uklarhed om de forskellige ledelsesniveauers kompetencer og ansvarsområder. I forlængelse af revideret struktur beskrives de enkelte niveauers kompetencer og ansvarsområder. Handling 1 Ledelse (3. niveau): Intranetside med beskrivelse af kompetence- og ansvarsfordelinger. Medarbejdernes uklare tilhørsforhold Handling 1 Synliggørelse af instituttets afdelinger og forankring af medarbejdere i disse. Ledelse (2., 3., 4. niveau): Faste lærermøder og årligt internat for afdelingens medarbejdere, markering af bygninger og tilhørsforhold.

6 Tema: Kollegiale forhold: Manglende institut- og afdelingsmiljø for VIP og TAP. Instituttet har behov for at sikre og markere afdelingsidentitet, samtidig med at instituttets fællesidentitet opbygges. Institut for Kultur og Samfund har pt. ingen mødesteder, der inviterer til jævnbyrdig dialog, ej heller et egentligt campusområde, kun asfaltområder. Handling 1 Fælles opholdslokale. Ledelse (3.niveau): Fælles staff-kantine i lokale i 1483 st. med mulighed for klippekort til frokostordning. Løsning 2 Handling 2 Fælles opholdsrum på afdelingsniveau. Skabe fælles mødested på afdelingen og motivere til brug. Løsning 3 Handling 3 Fælles campusområde for Institut for Kultur og Samfund. Ledelse (2., 3. niveau) Luk en del af Jens Chr. Skous Vej, f.eks. op til hjørne af Ringgadekryds og i forbindelse med Nobelkantinen. Etablér ca m2 grønt område med bænke, borde, træer og blomsterbede samt udendørsstand med salg af kaffe/te/vand. Nogle afdelinger/dele af instituttet fremstår til tider tomme, fordi nogle VIP-medarbejdere ikke honorerer kravet om tre ugentlige kontordage. Det skaber et dårligt kollegialt samarbejdsmiljø Ledelse (3., 4. niveau) Præcisér klare normer for VIP-medarbejderes tilstedeværelse, dvs. tre ugentlige kontordage i løbet af undervisningssemestrene. Individ: Oplys forud for hvert semester de ugentlige kontordage og tidspunkter for undervisning og træffetider på hjemmeside og dør.

7 Ledelse (4. niveau) /Individ: Opfordr/bidrag til deltagelse i medarbejdermøder og institutarrangementer. Manglende anerkendelse af kolleger og manglende inklusion af nyansatte, tidsbegrænsede ansatte, gæster samt TAP i de faglige miljøer Skab rammer for fejring af kollegers resultater og for præsentation af og velkomst til nye medarbejdere samt rammer for at tage afsked med medarbejdere, hvis ansættelser ophører. Ledelse (3. niveau): Udarbejdelse af plan for kollegial fejring, velkomst og afsked Implementering af plan for kollegial fejring, velkomst og afsked. Handling 1c Ledelse 4. Niveau: Invitere lokale TAP til lærermøder med henblik på inklusion og bedre social forankring i de lokale fagmiljøer eller eventuelt etablere regelmæssige postmøder med henblik på videndeling med TAP. Resultatet heraf vil være større engagement og ansvarstagen i forhold til varetagelse af lokale serviceopgaver, og det vil modvirke social isolation af de spredt-placerede institutsekretærer. En alt for stor del af medarbejderne ytrer bekymring for at formulere kritiske synspunkter og selvstændige betragtninger. Løsning Etablér respekt for forskellige taletraditioner, køn og vidensidealer. Ledelse (3., 4. niveau): Formulér forventninger til samtale- og mailkultur samt kollegial omgangstone Programsæt i regi af f.eks. lærer-/afdelingsmøde en dialog dels om åbenhed over for forskellige taletraditioner og vidensidealer dels om afstandtagen fra monopolisering af faglige positioner.

8 Tema: Administrativ service og understøttelse, herunder IT-systemer Handling 1c Anonymitet i de administrative systemer og mangel på kommunikation mellem VIP og frontoffice. Synliggørelse af kontaktpersoner i frontoffice. Alle niveauer: Brug af billeder og signaturer i mails Ledelse (4.niveau): Arrangér besøg af lokalt ansvarlige sekretærer fra Administrationscenter Arts Institutionalisér lokalt placerede sekretærers deltagelse i og bidrag til relevante møder i afdelingsregi, f.eks. med henblik på referattagning. IT-medarbejderne mangler kendskab til VIP-medarbejdernes behov, der varierer meget alt efter, hvilket fagområde de varetager. De IT ansatte ved alt for lidt om forskeres behov inden for tekstbehandling, brug af komplekse sprog, software og anvendte fællesdrev ude i faglighederne. Eftersom AUs IT-helpdesk p.t. lader forskellige og vekslende medarbejdere løse IT-problemerne uanfægtet, hvor de melder sig, akkumuleres der ingen viden om lokale behov og praksisser. Der ønskes IT support af software. Medarbejderne i AUs IT-helpdesk bør organiseres således, at der oparbejdes og fastholdes et lokalkendskab, herunder akkumuleret viden, om behov i de forskellige fagmiljøer, f.eks. om fagrelevant software og om, hvilke fællesdrev, der benyttes de forskellige steder. Ledelse (1., 2., 3. niveau): Justér AUs IT-helpdesk således, at faste IT-medarbejdere bliver tilknyttet afdelingerne.

9 Individ: Skeln i henvendelserne til IT-helpdesk mellem generelle og fagspecifikke problemer. Manglende IT-koordinering på flere niveauer samt systemudvikling. Prioritér opbygning af logisk opbyggede hjemmesider, søgemaskine og fælles indgang med ét password. Organisation: Revision af hjemmesidepolitik særligt vedr. uhensigtsmæssigt skel henholdsvis mellem intern og ekstern kommunikation samt mellem forskning og undervisning. Organisation: Etablering af fælles indgang med ét password Ukoordineret projektunderstøttelse til bevillingshavere. Mangler kompetencer i administrationen til beregning af løn for projektansatte i forbindelse med ansøgning, budgettering og rebudgettering Bedre systemunderstøttelse / bedre koordinering internt i og imellem Arts Økonomi (forretningscontrollere og projektøkonomer) og HR Organisationsniveau / ledelse 1. og 2. niveau i vicedirektørsporene: Prioritering af samarbejde og koordineret opgaveløsning. Fokus på service og helhed således at VIP ikke selv skal koordinere indsatsen for løsning af problemet. Den administrative medarbejder får med VIP-henvendelsen bolden og melder den samlede og koordinerede administrative opfølgning på sagen tilbage til VIP. Vanskeligt for VIP at finde ind til relevante administrative medarbejdere på grund af terminologi (debitor, kreditor, balance m.m.), ikkebrugervenlige blanketter (eks. fakturagrundlag til debitor : m_bygninger/uploaded_filer/fakturagrundlag_til_debitor.xlsx )

10 Fokus på brugervenlighed og flere udførende frem for rådgivende medarbejdere i AU regnskab. Administrationen besidder ofte den reelle indsigt til at løse opgaven og bør derfor også udføre den (frem for VIP) Organisationsniveau / ledelse 1. og 2. niveau i vicedirektørsporene: Fokus på service og helhed i administrationen. Terminologien målrettes brugerne i alle henvendelser, på hjemmesiden, i blanketter og på systembrugerflader. Administrationen er behjælpelig med påføring af konteringsnumre ud over projektkoden (artskonto, delregnskab, stedkode, aktivitet) Tema: Mobning, diskrimination og chikane Til trods for ledelsens udmeldinger om en nultolerancepolitik over for mobning, forekommer der få, men nogle enkelte indrapporteringer om, at medarbejdere har følt sig udsat for mobning. Kendskab til allerede eksisterende handleplaner for at forebygge og standse mobning skal udbredes til alle medarbejdere, jf. miljoe/mobning Ledelse (alle niveauer): Fortsæt udmeldinger om nultolerancepolitik over for mobning Tag initiativ til dialog på f.eks. et afdelingsmøde om omsætning af mobbepolitik til praksis.

Ansvar (og evt Hjælper) Prioritet Frist Status. 2) Koordinering af vicedirektørers og vicedekaners initiativer

Ansvar (og evt Hjælper) Prioritet Frist Status. 2) Koordinering af vicedirektørers og vicedekaners initiativer Psykisk Handlingsplan for arbejdspladsvurdering for IKS Udarbejdet maj 2013 Ajourført 3. sept 2013 Indsatsområder Problemstilling Tiltag Arbejdsbelastning og stress O: 1) Reformpause med tid til konsolidering

Læs mere

Indsatsområde Tiltag Ansvarlig Status sep O: Reformpause med tid til konsolidering af ny struktur AU Er i proces Er i proces

Indsatsområde Tiltag Ansvarlig Status sep O: Reformpause med tid til konsolidering af ny struktur AU Er i proces Er i proces Psykisk handleplan for IKS Udarbejdet Maj 2013 Ajourført Sept. 2013 Ajourført april 2014 Rød: Instituttets opgave Blå: Over instituttet Grøn: Er løst eller igang Indsatsområde Tiltag Ansvarlig Status sep.

Læs mere

LSU og LAMU har besluttet at udarbejde en særskilt instituthandleplan på ph.d.-området i samarbejde med ph.d.-programlederne.

LSU og LAMU har besluttet at udarbejde en særskilt instituthandleplan på ph.d.-området i samarbejde med ph.d.-programlederne. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Kultur og Samfund Udkast udarbejdet 9. august 2016 Opdateret [dato] Ved Institut for Kultur og Samfund vil handleplanens fem indsatsområder indgå i den årlige

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU Udarbejdet 0.9.06 Opdateret Følgegruppen, der har arbejdet med instituttets APV og dens omsætning til en handleplan, har gennem en længere møderække nærlæst, analyseret,

Læs mere

Psykisk APV Handlingsplan for Aarhus Universitet

Psykisk APV Handlingsplan for Aarhus Universitet Psykisk APV Handlingsplan for Aarhus Universitet Godkendt på HSU og HAMU fællesmøde d. 6. marts. Ledelse Klar ledelsesstruktur med afklarede roller og ansvar og 3. ledelsesniveau 1) Det fjerde ledelsesniveau

Læs mere

Beskrivelse af afdelingslederfunktion. Målet med den nye afdelingslederfunktion er at styrke. Afdelingslederen

Beskrivelse af afdelingslederfunktion. Målet med den nye afdelingslederfunktion er at styrke. Afdelingslederen Beskrivelse af afdelingslederfunktion Målet med den nye afdelingslederfunktion er at styrke den nære personaleledelse og skabe klar ledelse på fjerde niveau medinddragelse af medarbejdere ledelseskommunikationen

Læs mere

Ansvar (og evt. hjælper) O: Understøttelse af institutternes mulighed for at lave langtidsplanlægning ved at Fakultetsledelsen

Ansvar (og evt. hjælper) O: Understøttelse af institutternes mulighed for at lave langtidsplanlægning ved at Fakultetsledelsen Psykisk APV Handlingsplan for Fakultetsarbejdsmiljøudvalget (FAMU) og Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) på Arts Udarbejdet 1. marts, 26. juni og 20. september 2013 Godkendes og sendes til HAMU og HSU efter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

Forventningsafstemninger ift. opgaver. opgave-beskrivelser (kunne evt. ske ved MUS-samtaler) O: August 2014 Påbegyndt.

Forventningsafstemninger ift. opgaver. opgave-beskrivelser (kunne evt. ske ved MUS-samtaler) O: August 2014 Påbegyndt. Psykisk APV Handlingsplan for CUDiM Udarbejdet 04.07.2013 Koder: Grøn = igangsat Blå = afsluttet Ajourført: den 18.11.2013 - den 28.05.2015 - den 30.06. Indsatsområder Behov Tiltag Ansvar (og evt hjælper)

Læs mere

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV EVA KARRING KONST. INSTITUTLEDER INSTITUT FOR ODONTOLOGI 25.05. PROGRAM Velkommen: Hvad er formålet med mødet? Den overordnede proces Hvordan ser tallene ud?

Læs mere

Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse

Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse Følgende rapport indeholder resultater fra instituttets besvarelse af APVspørgeskemaet. Resultaterne er trukket d. 4. februar 2013. Et eventuelt spring i spørgsmålsnummeringen

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi August 2016 Psykisk APV 2016 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Lars

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN

KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN Trivsel på arbejdspladsen er en måling, der skal bidrage til en god og konstruktiv opfølgende dialog om jeres trivsel, samarbejde og fællesskab. Det er

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV 2015-2016 FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den INDSATSOMRÅDE: FOREBYGGELSE AF STRESS MÅL: At reducere antallet af medarbejdere der føler

Læs mere

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU AMKU S A G S N O T A T 16. NOVEMBER 2011 Vedr.: Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Trivselsundersøgelse på Institut for Farmakologi og Farmakoterapi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d.

Trivselsundersøgelse på Institut for Farmakologi og Farmakoterapi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d. Trivselsundersøgelse på Institut for Farmakologi og Farmakoterapi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d. Antal besvarelser: 56 Antal inviterede respondenter: 9 Besvarelsesprocent: 62,2% Baggrundsspørgsmål

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Mødetype: IKS LSU ordinært møde

Mødetype: IKS LSU ordinært møde Mødetype: IKS LSU ordinært møde Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 31. januar 2017 Varighed: 13.30-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn Borup

Læs mere

Resultater: Institut for Fysik

Resultater: Institut for Fysik Resultater: Institut for Fysik Følgende rapport indeholder resultater fra instituttets besvarelse af APVspørgeskemaet. Resultaterne er trukket d. 31.januar og 24. feb. 2013. Et eventuelt spring i spørgsmålsnummeringen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3. IKS LSU Møde d. 19. august 2015 kl. 10.00-12.00 Mødested: 1467/416 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Marie Vejrup Nielsen, Anne Line Dalsgård, Jeppe Büchert Netterstrøm,

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

Trivselsundersøgelse på Institut for Farmaci og Analytisk Kemi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d.

Trivselsundersøgelse på Institut for Farmaci og Analytisk Kemi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d. Trivselsundersøgelse på Institut for Farmaci og Analytisk Kemi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d. Antal besvarelser: 96 Antal inviterede respondenter: 146 Besvarelsesprocent: 65,8% Baggrundsspørgsmål

Læs mere

AU Følgegruppen for Psykisk APV

AU Følgegruppen for Psykisk APV AU Følgegruppen for Psykisk APV HEALTH AU HANDLINGSPLAN for opfølgning på Psykisk APV 2012 HEALTH AU I forbindelse med Aarhus Universitets samlede vurdering af institutionens psykiske arbejdsmiljø (Psykisk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ADMINISTRATIONSCENTER ARTS. Udarbejdet 15. september 2016 Opdateret 19.

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ADMINISTRATIONSCENTER ARTS. Udarbejdet 15. september 2016 Opdateret 19. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ADMINISTRATIONSCENTER ARTS Udarbejdet 15. septemb Opdateret 19. septemb - Forebyggelse af stress - Forebygge stress via videndeling og anerkendelse - At reducere eventuelle

Læs mere

Marianne Maria Larsen

Marianne Maria Larsen Marianne Maria Larsen Fra: Katrine Lisberg Sendt: 1. august 2016 13:31 Til: Niels Jørgen Rasmussen Emne: God omgangstone Opfølgningsflag: Flagstatus: Opfølgning Fuldført Hej Niels Jørgen Hermed mit bud

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 De primære psykiske APV-handleplaner i Enhedsadministrationen ligger på administrationscenter- og vicedirektørniveau samt underliggende enheder.

Læs mere

Opfølgning på APV 2012 på BSS

Opfølgning på APV 2012 på BSS Modtager(e): HAMU/HSU, AUHR (Arbejdsmiljøenheden) Notat Opfølgning på APV 2012 på BSS Resumé Resultaterne af APV 2012 blev offentliggjort den 20. februar 2013. Resultaterne er publiceret i en række rapporter,

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1 Udarbejdet [28/09 2016] Opdateret [1/11 2016] Forebyggelse af stress MÅL: At hjælpe medarbejdere og ledere til at

Læs mere

LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB

LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB FSU-MØDE PROCES Korte oplæg Drøftelse i trioer Plenumdrøftelse Afrunding ved dekanen FSU-MØDE KORTE OPLÆG Steen Harrit Jakobsen: De tre vigtigste pointer i ekspertgruppens

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET STATUS. Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV)

AARHUS UNIVERSITET STATUS. Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV) Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV) STATUS Til stede: Michael Steinicke, Kirsten Jakobsen, Per Andersen, Annette Storgaard, Helle Isager, Tinna Meyer, Astrid Millung-Christoffersen Fraværende:

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

Rapport for Sekretariat (Inkluder underafdelinger) Rapporten er trukket: 13-11-2014

Rapport for Sekretariat (Inkluder underafdelinger) Rapporten er trukket: 13-11-2014 Rapport for (Inkluder underafdelinger) Rapporten er trukket: 13-11-2014 Antal besvarelser Antal inviterede Antal besvarelser Besvarelseprocent Publiceret 46 45 97,83% 08-09-2014 Trivselsmåling for [] Dimension

Læs mere

ARBEJDSMILJØ IKM VERSUS AUH

ARBEJDSMILJØ IKM VERSUS AUH ARBEJDSMILJØ IKM VERSUS H ARBEJDSMILJØORGANISATION FORSKELLE MELLEM H OG IKM Arbejdet i H s arbejdsmiljøorganisation omfatter blandt andet Sikkerhed/Fysisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø APV og TULE

Læs mere

Psykisk Handlingsplan for arbejdspladsvurdering for AU Studier

Psykisk Handlingsplan for arbejdspladsvurdering for AU Studier Psykisk Handlingsplan for arbejdspladsvurdering for AU Studier Version oktober 2013 Bedre kommunikation Indsatser 1. Større gennemsigtighed i beslutninger og målrettet information I: Orientere sig i de

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

Rapport for Miljø (Inkluder underafdelinger) Rapporten er trukket:

Rapport for Miljø (Inkluder underafdelinger) Rapporten er trukket: Rapport for (Inkluder underafdelinger) Rapporten er trukket: 22-09-2014 Sammenlign afdeling: Teknik & Udskrevet d.22 09 2014 09:36 af lobk v.11.0.0.263 1/12 Sammenlign afdeling: Teknik & Antal besvarelser

Læs mere

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV Svarprocent: 87,5% Antal besvarelser: 63 Søndervangsskolen

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV Svarprocent: 87,5% Antal besvarelser: 63 Søndervangsskolen TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 8 Svarprocent: 87,% Antal besvarelser: 6 Søndervangsskolen SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivsels og psykisk APV 8 i, der

Læs mere

Trivsel 2016 Designskolen Kolding Totalrapport TRIVSEL Antal besvarelser: 81 Svarprocent: 90%

Trivsel 2016 Designskolen Kolding Totalrapport TRIVSEL Antal besvarelser: 81 Svarprocent: 90% Designskolen Kolding TRIVSEL 216 Antal besvarelser: 81 Svarprocent: 9 Designskolen Kolding LÆSEVEJLEDNING 1 Designskolen Kolding RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 2 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Almen Medicin Understedsrapport. Antal besvarelser: 12.

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Almen Medicin Understedsrapport. Antal besvarelser: 12. ab Antal besvarelser: 12 APV 2012 Svarprocent: 55% RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Social Medicin Understedsrapport. Antal besvarelser: 45.

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Social Medicin Understedsrapport. Antal besvarelser: 45. ab Antal besvarelser: 45 APV 2012 Svarprocent: 82% RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Biostatistisk afdeling Understedsrapport. Antal besvarelser: 27. Svarprocent: 77%

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Biostatistisk afdeling Understedsrapport. Antal besvarelser: 27. Svarprocent: 77% ab Antal besvarelser: 27 APV 2012 Svarprocent: 77% RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV Møde den: 22.02.2013 Musehullet LSU/LAMU REFERAT Til stede: IBJ (Ib Johannsen), PIND (Niels Pind), PHALD (Peter Hald, sikkerhedsleder), JCK (Jens Christian Kondrup), JDA (Jeanette Dandanell), ALP Annette

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Center for Epidemiologi og Screening Understedsrapport. Antal besvarelser: 12.

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Center for Epidemiologi og Screening Understedsrapport. Antal besvarelser: 12. ab Antal besvarelser: 12 APV 2012 Svarprocent: 92% RESULTATER PÅ 01 HOVEDOMRÅDER Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Medicinsk Museion Understedsrapport. Antal besvarelser: 18. Svarprocent: 51%

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Medicinsk Museion Understedsrapport. Antal besvarelser: 18. Svarprocent: 51% ab Antal besvarelser: 18 APV 2012 Svarprocent: 51% RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Sundhedstjenesteforskning Understedsrapport. Antal besvarelser: 35.

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Sundhedstjenesteforskning Understedsrapport. Antal besvarelser: 35. ab Antal besvarelser: 35 APV 2012 Svarprocent: 78% RESULTATER PÅ 01 HOVEDOMRÅDER Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi Maj 2013 Psykisk APV 2012 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Ruth

Læs mere

Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2018

Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2018 Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2018 Rapportspecifikatione r Skanderborg Kommune - Total - 2018 Gennemførte 3810 Inviterede 5106 Svarprocent 75% I. Om undersøgelsen Skema Skala 1-7, hvor 1 er dårligst

Læs mere

1946 INST. FOR BIOMEDICIN. Totalrapport Svarprocent: 60% Antal besvarelser: Health

1946 INST. FOR BIOMEDICIN. Totalrapport Svarprocent: 60% Antal besvarelser: Health APV 2019 Totalrapport Svarprocent: 6 Antal besvarelser: 245 2000 Health INDLEDNING Indledning Medarbejdere og ledere på AU bør hver dag kunne møde op til et sundt og godt arbejdsmiljø, som skaber trivsel

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Skemaet udfyldes individuelt. Dine svar vil blive behandlet fuldt fortroligt i den forstand, at analyserne på intet tidspunkt vil

Skemaet udfyldes individuelt. Dine svar vil blive behandlet fuldt fortroligt i den forstand, at analyserne på intet tidspunkt vil Dette er spørgeskemaet til den psykiske arbejdsmiljøpladsvurdering (APV). Skemaet udfyldes individuelt. Dine svar vil blive behandlet fuldt fortroligt i den forstand, at analyserne på intet tidspunkt vil

Læs mere

(Midlertidig udgave gældende for opfølgning efter 1. oktober 2018) Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

(Midlertidig udgave gældende for opfølgning efter 1. oktober 2018) Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: September 2018 Senest revideret af: Emil Smith Olsen; Sebastian Bue

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 30. august 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Handlingsplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handlingsplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handlingsplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi December 2009 Psykisk APV 2009 Institut for Fysik og Astronomi Handlingsplan udarbejdet

Læs mere

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel

Læs mere

1. Baggrund Det generelle psykiske arbejdsmiljø Samarbejde med kolleger Arbejdets organisering Kompetencer...

1. Baggrund Det generelle psykiske arbejdsmiljø Samarbejde med kolleger Arbejdets organisering Kompetencer... Resultater for Institut Teknisk Forvaltning I samtlige diagrammer er antallet af personer, der har besvaret det givne spørgsmål, angivet i parentesen. Indhold 1. Baggrund... 2 2. Det generelle psykiske

Læs mere

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Fakultetsledelsen FARMA Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA 20. SEPTEMBER 2007 Baggrund: Den nye Universitetslov, som træder

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET

KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 66, den 24. januar 2013 Pkt. 6A. Bilag A2 KØBENHAVNS UNIVERSITET APV 2012 PRÆSENTATION I BESTYRELSEN D. 24.1.2013 83% ER TILFREDSE MED DERES JOB SOM HELHED 29% ER MEGET TILFREDSE OG

Læs mere

Revideret personalepolitik

Revideret personalepolitik Revideret personalepolitik Indholdsfortegnelse Indledning Normer for det daglige arbejdsliv Delpolitik for rekruttering og ansættelse Delpolitik for løn Delpolitik for kompetence- og karriereudvikling

Læs mere

Inspirationskatalog til arbejdsmiljøaktører. Et godt psykisk arbejdsmiljø når kollegaer skal inkluderes på arbejdspladsen

Inspirationskatalog til arbejdsmiljøaktører. Et godt psykisk arbejdsmiljø når kollegaer skal inkluderes på arbejdspladsen Inspirationskatalog til arbejdsmiljøaktører Et godt psykisk arbejdsmiljø når kollegaer skal inkluderes på arbejdspladsen Baggrunden for inspirationskataloget Som led i den politiske aftale fra marts 2011

Læs mere

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: Senest revideret af: Sagsnr.: Opfølgning på identificerede problemer

Læs mere

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse?

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse? Workshop Kodeks for god ledelse Landsforeningens årsmøde 2015 Program den 31. maj 2015 Formål med workshop Baggrund for kodeks for god ledelse Hvorfor kodeks for god ledelse? Gennemgang af kodekset Øvelser

Læs mere

Udvikling af organisationsstruktur for IOOS

Udvikling af organisationsstruktur for IOOS Udvikling af organisationsstruktur for IOOS Den 15. december kl. 15-16 og 16-17 AU AARHUS UNIVERSITET SIRI BIER JENSEN INSTITUT FOR ODONTOLOGI OG ORAL SUNDHED ØNSKER Input til kvalificering af organisationsstruktur

Læs mere

PERSONALEPOLITIK FOR AARHUS UNIVERSITET

PERSONALEPOLITIK FOR AARHUS UNIVERSITET poli Pers tik nale PERSONALEPOLITIK FOR AARHUS UNIVERSITET 2 PERSONALEPOLITIK FOR AARHUS UNIVERSITET INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PERSONALEPOLITIKKENS GRUNDLÆGGENDE PRINCIPPER 2. NORMER FOR DET DAGLIGE ARBEJDSLIV

Læs mere

REFERAT. Møde den: Musehullet LAMU/LSU

REFERAT. Møde den: Musehullet LAMU/LSU Møde den: 06.06.2013 Musehullet LAMU/LSU REFERAT Til stede: Peter Hald (PH), JOAN (JOAN), Charlotte Illum Nielsen (CIN) Niels Pind (PIND), Annette L.Pedersen (AP), Jeanette Dandanell (JDA), Ib Johannsen

Læs mere

Hotel- og Restaurantskolens fælles ledelseskodeks

Hotel- og Restaurantskolens fælles ledelseskodeks Hotel- og Restaurantskolens fælles ledelseskodeks Idégrundlag vi er her for elevernes skyld Hotel- og Restaurantskolens idegrundlag er, at vi er her for elevernes skyld. Vi skal være en skole i vækst med

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Samlet APV-rapport. Udarbejdet af HR og Kommunikation Januar 2015

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Samlet APV-rapport. Udarbejdet af HR og Kommunikation Januar 2015 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Samlet APV-rapport 2014 Udarbejdet af HR og Kommunikation Januar 2015 1. Indledning Denne rapport indeholder det generelle resultat af arbejdspladsvurderingen (APV en) 2014.

Læs mere

Platanhaven. Platanhavens pædagogiske profil

Platanhaven. Platanhavens pædagogiske profil Platanhaven Platanhavens pædagogiske profil 1 I forbindelse med ansættelser, afskedigelser, medarbejdersamtaler mm. har Platanhaven i samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentanter udarbejdet en Pædagogisk

Læs mere

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET Akademisk Råd, Arts Notat Aftagerpaneler Arts Der skal nedsættes nye aftagerpaneler ved Arts sommeren 2012. Arts aftagerpaneler er forankret ved Arts enkelte studienævn, og der skal således nedsættes fire

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup-Laursen, Erik Strange Petersen, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Ivy Kirkelund, Henning Høgh Laursen,

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Sekretariatet Understedsrapport. Antal besvarelser: 6. Svarprocent: 100%

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Sekretariatet Understedsrapport. Antal besvarelser: 6. Svarprocent: 100% ab Antal besvarelser: 6 APV 2012 Svarprocent: 10 RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som vises

Læs mere

Psykiatri. Arbejdsmiljøpolitik 2013 FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING. Arbejdsmiljøpolitik

Psykiatri. Arbejdsmiljøpolitik 2013 FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING. Arbejdsmiljøpolitik Arbejdsmiljøpolitik 2013 Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Arbejdsmiljøpolitik Arbejdsmiljøpolitik for Region Hovedstadens Psykiatri Arbejdsmiljøpolitikken blev godkendt i Psyk-MED d. 24. august

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 11. december 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

ORGANISERING AF ØKONOMIFUNKTION PÅ AARHUS UNIVERSITET

ORGANISERING AF ØKONOMIFUNKTION PÅ AARHUS UNIVERSITET ORGANISERING AF ØKONOMIFUNKTION PÅ AARHUS UNIVERSITET HVAD VIL VI OPNÅ MED EN NY ØKONOMIMODEL OG HVILKE TILTAG ER NØDVENDIGE? 1. Entydig sammenhæng mellem AU s målsætning, strategi og daglige drift: 2.

Læs mere

Faglig vejledning pa Det Humanistiske Fakultet

Faglig vejledning pa Det Humanistiske Fakultet Faglig vejledning pa Det Humanistiske Fakultet Dato: 8. juli 2014 Ref.: logr J.nr.: Fakultetet skal i henhold til universitetets kvalitetspolitik, delpolitik for studieadministration og studievejledning

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag) INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 12. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D245 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Medlemmer B-siden: Charlotte Palludan,

Læs mere

Handlingsplan for opfølgning på Psykisk APV 2012 ved. Science and Technology, Aarhus Universitet

Handlingsplan for opfølgning på Psykisk APV 2012 ved. Science and Technology, Aarhus Universitet Handlingsplan for opfølgning på Psykisk APV 2012 ved Science and Technology, Aarhus Universitet Baggrund: Aarhus Universitet gennemførte i 2012 en samlet analyse af det psykiske arbejdsmiljø for alle universitetets

Læs mere

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder.

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder. VELKOMMEN TIL KLIMAMÅLING 2013 Kære medarbejder/leder Aalborg Kommune ser gennemførelsen af Klimamålingen som et væsentligt element i realiseringen af kommunens fælles personalepolitik og som et middel

Læs mere

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog:

Læs mere

Administration på AU og Arts

Administration på AU og Arts 7. Administration på AU og Arts Store forandringer mange spørgsmål AARHUS UNIVERSITET Hvorfor? Fagligt: For at sikre universitetets konkurrencedygtighed i fremtiden Kunne skaffe bevillinger, forskere og

Læs mere

FRIST (Dato) 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo

FRIST (Dato) 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU Library - ST Udarbejdet -06-28 Opdateret [dato] - Skabe tryghed om fremtiden 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Kompetencestrategi

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Kompetencestrategi UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Kompetencestrategi Godkendt i HSU 26. september 2016 1. Kompetencestrategi for UCL 1.1 Indledning I University College Lillebælt (UCL) anses medarbejdere og lederes kompetencer

Læs mere

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne Navn: Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne E-mail: (SKAL være alumne/ku-mail) Studievejledning: Oplæringsansvarlig: I dette arbejdsark skal du indsætte navnet på den eller de personer, der

Læs mere

Indhold 1. Baggrund...2

Indhold 1. Baggrund...2 Resultater for AAUK Indhold 1. Baggrund...2 2. Det generelle psykiske arbejdsmiljø...3 2.a-d Det generelle psykiske arbejdsmiljø fordelt på typer VIP-opgaver...7 2.a Forskning...7 2.b Undervisning...11

Læs mere

Studenterrådet ved Aarhus Universitet

Studenterrådet ved Aarhus Universitet S t u d e n t e r r å d e t v e d A a r h u s U n i v e r s i t e t Studenterrådets bidrag til AU s samlede evaluering af universitetsområdet Som led i evalueringen af universitetsområdet, indsender Studenterrådet

Læs mere

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE 2017-2018 Baggrund I Region Sjælland blev i foråret 2017 gennemført en større evaluering af forskningsområdets udvikling siden

Læs mere

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137)

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Tilfredshed 21/11 Region Nordjylland Januar 211 Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Fortroligt Indhold Indhold Introduktion Information om undersøgelsen og resultatforklaring 3 Strategi

Læs mere

Guide til ompostering af løn

Guide til ompostering af løn Aarhus Universitet Guide til ompostering af løn AU Økonomi ST Gjerulff, Rikke Schultz 13-06-2018 Indholdsfortegnelse Ompostering/intern handel af løn... 2 1.1 Mellem allokerende enheder... 2 1.2 Mellem

Læs mere

Guide til ompostering af løn

Guide til ompostering af løn Aarhus Universitet Guide til ompostering af løn AU Økonomi ST Gjerulff, Rikke Schultz 22-01-2019 Indholdsfortegnelse Ompostering/intern handel af løn... 2 1.1 Mellem allokerende enheder inden for eget

Læs mere

STRATEGI FOR DE ADMINISTRATIVE OMRÅDER. Del af Aalborg Universitets strategi

STRATEGI FOR DE ADMINISTRATIVE OMRÅDER. Del af Aalborg Universitets strategi STRATEGI FOR DE ADMINISTRATIVE OMRÅDER Del af Aalborg Universitets strategi 2016-2021 indhold forord 04 de 5 principper for værdiskabende administration og service 06 indsatser for strategigennemførsel

Læs mere

1. Baggrund Det generelle psykiske arbejdsmiljø a-d Det generelle psykiske arbejdsmiljø fordelt på typer VIP-opgaver...

1. Baggrund Det generelle psykiske arbejdsmiljø a-d Det generelle psykiske arbejdsmiljø fordelt på typer VIP-opgaver... Resultater for Institut 10 Uddannelse, Læring og Filosofi Indhold 1. Baggrund... 2 2. Det generelle psykiske arbejdsmiljø... 3 2.a-d Det generelle psykiske arbejdsmiljø fordelt på typer VIP-opgaver...

Læs mere