Rejsebrev fra udvekslingsophold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rejsebrev fra udvekslingsophold"

Transkript

1 Udveksling til Kenya Udvekslingsperiode: 28/8-11 til 7/11-11 Navn: Rebekka Klithav Vestergaard Rejsekammerater: Mia Sørensen, Pernille Albrechtsen, Rikke Pahuus Hjem-institution: VIA University College, Sygeplejerskeuddannelsen i Århus Holdnummer: 10 1 B Værts-institution/Universitet: Action Aid Praktikplads/hospital: Nyanza Provinicial General Hospital Hvorfor udveksling? Jeg valgte at tage på udveksling til Kenya på modul 6, fordi jeg syntes det kunne være en meget spændende, lærerig og anderledes oplevelse. Jeg elsker at rejse og syntes det kunne være spændende at kombinere rejse med faglig læring. På modul 4 var jeg i praktik på et plejehjem. Derfor syntes jeg, at jeg manglede praktisk erfaring på et sygehus og troede der ville være rig mulighed for at prøve en masse forskelligt på et hospital i et udviklingsland. Det tiltalte mig også meget at vi skulle bo ved en lokal familie og opleve hvad det vil sige at leve som en afrikaner. Ved at bo og arbejde med lokale, oplever man kulturen på en anderledes og mere givende måde end som turist. Hvorfor jeg valgte Kenya? Jeg valgte at rejse til Afrika, da jeg regnede med at møde både faglige og personligt udfordringer og få oplevelser som jeg ikke kunne få nogen andre steder i verden. Oprindelig havde jeg valgt at komme til Tanzania. Men vi blev alle 4 ringet op fra ActionAid og blev informeret om at Tanzania ikke lukkede sygeplejestuderende ind i landet, da de var bange for vi tog deres jobs. Dette skete 3 uger før afrejse!

2 Det var meget frustrerende, da jeg havde søgt fonde og legater til Tanzania og købt guide bog osv. Men ActionAid havde så heldigvis skaffet os en plads i Kenya i stedet. For mit vedkommende var jeg ligeglad med om det blev Tanzania eller Kenya. Min forberedelse til udvekslingsopholdet Der var rigtig meget forberedelse til turen, og det blev meget dyrere end jeg havde forventet! Opholdet i sig selv er dyrt, men så er der rigtig mange småting såsom hospitalshandsker, myggenet, rejsemedicin, myggespray, vacciner og malariapiller osv. Som alt i alt løb op i rigtig mange penge! Man skal også påregne togudgifter til København både til weekendgrundkursus og til lufthavnen. Jeg lavede et budget over mine udgifter inden jeg tog af sted, hvor jeg regnede husleje, tog udgifter og alt med. Dette hjalp mig til at få en ide om, hvad det ville koste mig. Men det var især de små ting, man også lige skulle havde med, der overraskede i pris. Fx et myggenet koster i sig selv 350 kr.! Heldigvis får man SU mens man er væk. Jeg forberedte mig på, at jeg stort set intet kunne købe når jeg kom til Kenya. Jeg købte fx selv 4 pakker handsker, da vi havde hørt at der ofte manglede handsker på hospitalerne. Jeg var også ude og købe lidt nyt tøj, da alt vores tøj skulle gå ned over knæ og skuldre, så shorts kunne man ikke bruge og lange bukser ville være for varmt. Vi var 4 piger fra samme klasse der rejste sammen, så vi aftalte at fordele skolebøger imellem os. Vi tog sygdomslærebogen, kompendium, fysiologi og anatomi bogen og sygeplejeleksikon med. Farmakologibogen ville dog havde været nyttig at have med også. Ellers tog vi også en masse skønlitterære bøger med, da vi hørte man havde meget fritid dernede.

3 Fagligt udbytte Læringsmålene Vi prøvede så vidt muligt at arbejde med vores læringsmål. Vi læste dem ofte igennem for at se om vi kunne svare på spørgsmålene og for at se, hvad vi skulle have fokus på. Det var meget overladt til os selv, at opfylde og arbejde med målene. Vi prøvede at strukturere vores læring, ved at læse om de sygdomme og udfordringer vi mødte og give os selv udfordringer. En udfordring/mål kunne f.eks. være; jeg vil have lært at give en intramuskulær injektion, inden denne uge er omme. Vi snakkede også indbyrdes om, hvordan sygepleje var anderledes og hvad man gjorde anderledes i Kenya i forhold til i Danmark og hvilke vaner vi ikke skulle tillægge os selv dernede, især i forhold til hygiejne. Jeg kunne godt have ønsket at jeg havde mere erfaring inden jeg tog af sted, så jeg kendte den danske måde at gøre tingene og vidste hvordan man udførte handlingen på den korrekte danske måde, så man kunne være mere kritisk. Alt hvad vi lærte dernede tog vi med forbehold. Vi rådførte os med hinanden om dette var den måde, man gjorde tingene i Danmark. Denne usikkerhed gjorde det svært at vide, hvad man skulle tage til sig og hvad man ikke skulle gøre til en vane. kontakten til vejledere Vores vejleder var head Nurse dvs. Den hovedansvarlige sygeplejerske på hospitalet. Vi kom op til ham den første dag med vores papirer. Han læste dem igennem og vi valgte i samråd med ham, hvilke afdelinger vi gerne ville være på og hvilke der levede op til vores læringsmål. Det blev - Paediatric ward. - Oncology ward - Surgical ward - Labour ward - Post natal ward - Medical ward - Mother child health (MCH Clinic) (out reach patients) Vi skulle så være 1 uge på hver afdeling. Mødetiden var fem dage om ugen.

4 Vores vejleder kom nogle gange og besøgte os på afdelingen, for at tjekke om vi lærte nok til at opfylde vores læringsmål. Det var rart at han viste lidt interesse i os, men det var også svært at vide, hvad han forventede af os. Han troede vi kunne det samme som de andre kenyanske sygeplejestuderende, men deres uddannelse er meget mere praktiskorienteret end den Danske, så de kan alle de praktiske færdigheder længe før vi kan i Danmark. Kontakten til patienter Kontakten til patienterne var meget anderledes end den er i Danmark. Der er ikke meget kærlig pleje og omsorg i sygeplejen i Kenya og vores sprog forskelligheder og hvide hud gjorde det bestemt ikke nemmere at etablerer kontakt. Det at vi så anderledes ud gav også mange ekstra udfordringer på hospitalet, især børnene syntes enten det var enormt spændende eller skræmmende at vi skulle være på afdelingen. Eks: Fra børneafdelingen (0-3 år, Obama). Når man kom ind på stuen for at give medicin, starter der et kor af skrigende børn. De kigger alle meget skræmte på os. Mødrene griner alle meget overbærende af deres skrigende børn. De lidt ældre børn syntes det var meget spændende at mzungu'erne (de hvide) skulle give dem medicin, de grinede ofte fjoget, var lidt generte og nysgerrige. Til gengæld var det blandede følelser de voksne patienter modtog os med. Mange syntes det meget mærkeligt, hvis vi prøvede at yde kærlig omsorg for dem, for patienterne er ikke vant til at sygeplejerskerne er kærlige og omsorgfulde mod dem. Eks: En kvinde på 22 år skal føde sit første barn. Hun ligger alene inde på fødestuen. Jeg kigger forsigtigt ind bag forhænget, men tror hun sover. Men hun kalder Nurse Nurse come back. Jeg kigger ind og hun græder. Hun siger at lægen har sagt, at der måske er noget galt med barnet, og hun har det frygteligt! Hun spørger om jeg ikke vil blive lidt. Hun kaster op og jeg tørrer op. Jeg holdte hende i hånden og hun klemmer sig til den. Jeg gnubber hendes læn når hun har veer. Hun bliver ved med at sige Please please don t go I am so scared. Det endte med hun skulle have foretaget kejsersnit, og fik et

5 velfungerende barn. Nogle dage efter kom hun hen til mig og sagde mange gange tak og at jeg måtte havde et godt hjerte. Denne patient i eksemplet var meget taknemmelig og glad for min omsorg, men som skrevet ovenfor opnåede man sjældent samme kontakt med patienten især pga. kommunikations vanskeligheder. Kulturelt udbytte Landets kultur er meget anderledes end i Danmark. Vi boede ved en lokal familie, hvor vi spiste, sov og opholdte os, så vi har oplevet kulturen meget tæt inde på livet. Jeg har valgt at fokusere på nogle få forskelle, da man ellers kunne skrive en meget lang afhandling. Madkultur Vi havde lidt problemer med kosten, da den var meget ensformig og smags løs. Deres national ret var ugarli. Ugali er lavet af majsmel blandet med vand, så det bliver til en meget tyk og klæbrig dej. Dertil spiste de ofte sukuma wiki der er kål med lidt tomat blandet i. Hvis der var kød, var det ofte med mange benstumper og meget fedt i. Ud over disse ting får man mange bønner, æg, hvidt toast brød og te med mælk og sukker. Morgenmaden bestod altid af en kop te med mælk og hvis vi var heldige hvidt toastbrød med margarine. Punktlighed Samfundet er ikke så struktureret, som man kender det i Danmark. Der er f.eks. ikke offentlig transport, så i stedet er der matatuer. Matatuer er små minibusser, som kører rundt i byen fyldt med mennesker, de forskellige minibusser kører i forskellige retninger. De råber så destinationen/retningen ud af vinduet og man hopper på når man hører den rigtige retning, der er ingen tidsplans ellers overordnet organisering. Folk er ikke punktlige og opfatter ikke tid, som et vigtigt begreb, ligesom vi gør i Danmark. Vi skulle for eksempel væne os til at sygeplejerskerne ofte kom min for sent. Mens de sygeplejersker det ventede fra aftenvagten ikke så det, som et problem. Det er socialt accepteret at komme for sent, de siger bare hakuna matata (tag det roligt/ingen problem).

6 Om kulturen i landets sundhedsvæsen Vi lærte at det kenyanske sundhedsvæsen er meget mangelfuldt, men oplevede at de prøvede at udnytte de midler de havde til rådighed på bedst mulig måde. Nogle sygeplejersker var meget innovative og opfindsomme og fik det meste ud af de midler de havde til rådighed. Men andre sygeplejersker brugte de manglende midler, som en undskyldning for, at de aldrig kunne gøre sygepleje godt nok. Nogle sygeplejersker var meget konservative og havde det bedst med, at gøre tingene, som de altid var blevet gjort førhen. Hvis vi stillede undrende spørgsmål til deres sygeplejehandlinger, undskyldte de sig med, at de ikke kunne udføre sygepleje ligesom man gjorde i Europa pga. manglende midler. Sundhedspersonalet var ofte også i stor sundhedsfarlig risiko pga. manglende midler. Eks på manglende midler: Vi var på Labour Ward i en uge. Vi blev konstant spurgt om, vi ikke skulle være med til at tage imod babyer ved en fødsel, men vi turde ikke. Vi var nervøse for vores egen sikkerhed. Der manglede briller, mundbind og handsker og de sygeplejersker der hjalp med fødslen, var i kontakt med rigtig meget HIV smittet blod og vi så flere sygeplejersker der fik sprøjtet blod i hovedet! På Surgical Ward havde de også få midler. De manglede handsker, rene lagner og forbindinger. Så det var kun de patienter, hvor lagnerne var mest beskidte, dvs. gennemsølet i blod, afføring, urin eller betændelse der fik dem skiftet. Jeg fulgtes med en sygeplejerske, der skulle til at rense et nekrotisk decubitus og så kom til at revne handsken da han tog den på, han brugte den revnede handske, da han ellers ikke kunne få fat i en anden. Om sygeplejekulturen I Kenya er patienten et objekt med en sygdom og ikke først og fremmest et individ med en sygdom, som man i Danmark ligger meget vægt på. Alle patienter fik samme overordnede behandling, der var ikke noget der var tilpasset direkte til den enkelte. Sygeplejerskerne hjalp heller ikke med personlig hygiejne, det gjorde

7 de pårørende for patienten. Hvis patienten ingen pårørende havde, kunne man lugte det på lang afstand. Sygeplejeuddannelsen er også anderledes end i Danmark. De er hovedsageligt i klinik og har ikke så meget teori, som vi har. En anden væsentlig forskel er også at de lærer at fungere som jordmødre. de kenyanske sygeplejestuderende vi mødte, var meget chokerede over at vi ikke lærte at tage imod børn i vores uddannelse, da det var noget af det første og nemmeste de skulle lære. Vi blev ofte lavet lidt til grin, da de troede vi var meget fagligt dygtige når vi kom fra Europa, men når de så fandt ud af at vi ikke kunne ligge et venflon, give injektioner eller tage imod babyer ved fødsel blev de meget overraskede. En anden væsentlig forskel er, at der er rigtig mange mandlige sygeplejersker i Kenya i forhold til, hvad man ser i Danmark. Jeg syntes ikke man kunne mærke forskel i forhold til, hvad de mandlige og de kvindelige sygeplejersker lavede, eller i forhold til hvordan de opførte sig overfor patienterne. Man havde måske kunnet mærke en større forskel, hvis de havde udført mere personligpleje eller hvis de havde været mere omsorgsfulde overfor patienterne. Social erfaring Der var meget forskel på, hvordan sygeplejerskerne og de mange sygeplejerskestuderende tog imod os. De fleste sygeplejersker var rigtig venlige imod os og ville gerne forklare og lære fra sig. Andre så os som arbejdskraft og kunne ikke forstå at vi ikke kunne de samme praktiske færdigheder, som de andre sygeplejerskestuderende. Jeg kunne godt snakke engelsk inden jeg kom til Kenya, men jeg havde aldrig lært de medicinske og sygeplejefaglige vendinger på engelsk før. Så når de snakkede med deres kenyanske-engelske accent, snakkede meget lavt og forklarede os i faglige engelske vendinger om hvad der foregik, forstod jeg ofte intet af hvad de sagde. Dette var meget frustrerende for mig og medførte at jeg måske ikke lærte så meget, som jeg kunne have lært. De sygeplejestuderende havde ikke meget forståelse for, at vi ikke vidste, hvad de snakkede om, når de sagde et navn på noget bestemt medicin. De kunne ikke forstå hvorfor vi ikke kunne de samme praktiske færdigheder, som dem, når vi var lige langt i uddannelsen. De syntes generelt vores uddannelse lød meget nemmere end deres. Mange af de studerende

8 opsøgte os kun for at spørge om, hvordan man kom til Danmark og om vi kunne hjælpe dem. Eks: En sygeplejestuderende havde ikke snakket til os eller kigget på os i to dage, mens vi havde været på samme afdeling. Den tredje dag kommer hun pludselig hen til os og er utrolig venlig og imødekommende og spørger ind til vores ophold. Jeg er meget overrasket og glad for at hun pludselig er så imødekommende. Hun snakker med os i fem minutter og til sidst spørger hun efter vores numre, og adresse. Da vi giver den lidt forvirrede, siger hun at hun gerne vil til Danmark og hun ringer til os når vi kommer hjem, for at vi kan hjælpe hende og at hun kan bo ved os. Resten af ugen snakker hun ikke til os og virker igen ikke særlig imødekommende. Dette er et meget typisk eksempel på, hvordan de sygeplejestuderende var over for os. Kontakt til lokalbefolkningen Man kan ikke undgå at have kontakt til lokalbefolkningen. Man bor og arbejder sammen med dem. Når man går på gaden lyser man op, med vores lyse hud og man kan ikke undgå at tiltrække sig opmærksomhed konstant. Det kan til tider være meget hårdt ikke at være anonym og falde i med mængden og lokalbefolkningen. Eks: Vi sad i en matatu på vej hjem og der kommer en mand op til matatuen og siger han elsker os og vil have vores nummer og han vil gifte sig med os. Vi afviser ham pænt. Men han bliver ved og er ret ubehagelig.

9 Dette eksempel er også et typisk et af slagsen. Der kom ofte mænd hen til os og bare ville trykke vores hånd eller friede til os. Børnene løb efter os på gaden og råbte mzungu mzungu (hvid mand, hvid mand) og ofte kom der nogle hen og rørte ved os og mærkede på vores hår. Ofte spurgte de os om penge og om vi kunne sponsorerer dem. Vigtige erfaringer gjort under udvekslingsopholdet og andet du synes andre bør vide om udveksling Jeg syntes man skal overveje det nøje inden man melder sig til et udvekslingsophold i Afrika. Det er til tider utrolig hårdt! Der er meget ventetid og spildtid og tider, hvor du føler dig overflødig og usikker. Men når alt det er sagt er det også en oplevelse for livet! Man bliver udfordret og man ser noget man aldrig vil komme til at se hjemme. Man kommer ofte i nogle situationer, hvor alt strider imod hvad man har lært og det er vanskeligt at sige nej til noget så mange mennesker ser som normalt! Det er hårdt både at bo og arbejde i en anden kultur, for du har aldrig et frirum, hvor du kan være dig selv og leve og gøre tingene på den måde du syntes er rigtig. Man kan ikke tage i praktik for at ændre et helt land, man kan tage af sted for at lære hvad de gør, hvordan og hvorfor. Det er en praktik jeg har fået meget ud af, for jeg har bl.a. lært mange praktiske færdigheder. Jeg glæder mig nu til at komme i praktik hjemme i Danmark for at prøve det hele af og se om jeg har lært det på den måde, man vil gøre i Danmark også. På mange måder, tror jeg, det vil være nemmere at tage i praktik, når man er længere i sin uddannelse end jeg var (modul 6), da man så ved hvordan man gør tingene i Danmark. Ofte så tænkte jeg, dette her virker forkert, men jeg ved ikke, hvordan man ellers skulle gøre det. Hvis man overvejer en praktik i udlandet, så overvej det nøje og find ud af, hvorfor du gerne vil af sted. Og hvis du stadig er klar på et praktikophold i udlandet så tag af sted og udfordrer dig selv!

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Navn: Grith Walløe E-mail: Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Hjem-institution: Slagelse sygeplejeskole Holdnummer:Sep05C Rejsebrev fra udvekslingsophold Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Kenya Udvekslingsperiode: 21-04-2012 01-07-2012 Navn: Email: Nanna van Roon nanna-van-roon jubii.dk Tlf. nr. 60166260 Evt. rejsekammerat: Trine Fogsgaard Mikkelsen og Roseanne Tangkjær

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Rumænien, Pitesti. Navn: Mai Dalsgaard Lassen E-mail: Mai_lassen19@hotmail.com Tlf. nr. 29464708 Evt. rejsekammerat: Kristina Kaas Sørensen Hjem-institution:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Mette Villadsen Evt. rejsekammerat: Camilla Margrethe Lyhne Thomsen Hjem-institution: University College Sjælland Campus Næstved Holdnummer:

Læs mere

Christina K. Christensen. Rejsebrev fra udvekslingsophold

Christina K. Christensen. Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Kenya Udvekslingsperiode: Modul 6. Fra d. 29/1-13/4 2013 Navn: Christina Krogsgaard Christensen E-mail: 166069@viauc.dk Telefonnummer: 28185594 Evt.

Læs mere

Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til

Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til andre og offentliggøres Forberedelsen: For os har drømmen

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok Udvekslingsperiode: D. 25.01.14 24.04.14 Navn: Malene Hjort Knudsen Email: 167839@viauc.dk & malenehjort@hotmail.com Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Line Axelsen &

Læs mere

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Navn: Emily Stacey Prince Evt. rejsekammerat: Malene Anusha Christensen Hjem-institution: University College Nordjylland Holdnummer: H08V

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: Rumænien Navn: Kristina Kaas Sørensen E-mail: Kristinakaas@gmail.com Tlf. nr. 31373249 Evt. rejsekammerat: Mai Dalsgaard Lassen Hjem-institution: VIA University

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Cape Town, Sydafrika Udvekslingsperiode: Modul 13, 04.02.2013 til 01.03.2013 Navn: Email: Christine Ingemann christine@ingemann.de Tlf. nr. 31 44 13 71 Navn: Email: Anette Lyngholm

Læs mere

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark. Rejsebrev fra udvekslingsophold

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark. Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: Tortosa, Tarragona, Spanien Navn: Pernille Lundholm Rasmussen E-mail: pernillelundholm@hotmail.com Tlf. nr. 004521134265 Evt. rejsekammerat: Rejser alene

Læs mere

Hvorfor valgte du at tage på udveksling?

Hvorfor valgte du at tage på udveksling? Udvekslings periode: Foråret 2013 (4/2-13 12/4-13) Navn: Simone Kirstine Rask Nielsen E-mail: 166083@viauc.dk Tlf: 28 25 23 17 Rejsekammerater: Isa E. røgen, Christina Krogsgaard Christensen og Anne Therese

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til Norge: Navn: Charlotte Lilbæk Meldgaard Hjem-institution: VIA University College Viborg Holdnummer: 164939 Værts-institution/Universitet: Høgskolen Gjøvik Praktikplads/Hospital:

Læs mere

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Navn: Nanna Elisa Wermuth jensen E-mail: wermuth1@hotmai.dk Tlf. nr. 2258 0003 Hjem-institution: VIA University College, Århus Sygeplejeskole Holdnummer:

Læs mere

Julies rejsebrev fra Thailand

Julies rejsebrev fra Thailand Julies rejsebrev fra Thailand Navn: Julie Lind Faurschou Hjeminstitution: VIA University college, Holstebro. Hold: E2007 Semester: Udveksling som valgfag på 7. semester. Udvekslingsland: Thailand Klinisk

Læs mere

Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11

Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11 Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11 Navn: Karen Sloth, email: 98402@viauc.dk, Viborg Sygeplejeskole. Holdnr. 98402. UTAS University of Tasmania. Concord Hospital, Sydney. Operations afdeling fra den

Læs mere

University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense

University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Udveksling til Bodø, Norge Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Cecilie Kragh Jespersen E-mail: cecilie_kragh3@hotmail.com Tlf. nr. 2878 1830 Evt. rejsekammerat: Betina Winsig Hansen og Ditte Struwe Bødker

Læs mere

Rejserapport fra praktikophold i Namibia 20/4-2009 26/6-2009 Af Mette Poulsen Nielsen og Katja Grønlund Sep.06c

Rejserapport fra praktikophold i Namibia 20/4-2009 26/6-2009 Af Mette Poulsen Nielsen og Katja Grønlund Sep.06c Rejserapport fra praktikophold i Namibia 20/4-2009 26/6-2009 Af Mette Poulsen Nielsen og Katja Grønlund Sep.06c Vi har været i praktik i 10 uger på statshospitalet Katatura hospital i Windhoek, Namibias

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Binta Diallo. Rejsebrev fra Malaga modul 11. Perioden: 27 januar til den 28 april 2014. Rejsebrev fra Malaga

Binta Diallo. Rejsebrev fra Malaga modul 11. Perioden: 27 januar til den 28 april 2014. Rejsebrev fra Malaga Binta Diallo Rejsebrev fra Malaga modul 11 Perioden: 27 januar til den 28 april 2014 Rejsebrev fra Malaga -Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling i Malaga Jeg valgte at tage af sted fordi jeg elsker,

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Navn: Ida Kirstine Hedemand Email: iad2cool@hotmail.com Tlf. nr. 25322787 Evt. rejsekammerat: Ditte Hjem-institution: VIA, sygeplejeskolen i Aarhus

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Mit navn er Ásthildur Eygló Ástudóttir, jeg har taget på udveksling til Island, Vík í Mýrdal, på et lille plejehjem der hedder Hjallatún. Min email adresse er: eygloo@gmail.com

Læs mere

Rejserapport. Navn: Katrine Winkler Sørensen. Rejsekammerat: Lone Kristensen. Hjem-institution: Viborg Sygeplejeskole

Rejserapport. Navn: Katrine Winkler Sørensen. Rejsekammerat: Lone Kristensen. Hjem-institution: Viborg Sygeplejeskole Rejserapport Navn: Katrine Winkler Sørensen Rejsekammerat: Lone Kristensen Hjem-institution: Viborg Sygeplejeskole Værts-institution/Universitet: Agder Universitet Praktikplads/Hospital: Frivoltun, Grimstad

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

REJSEBREV FRA ENGLAND

REJSEBREV FRA ENGLAND REJSEBREV FRA ENGLAND UDVEKSLINGSPERIODE PERIODE: August november/2010 NAVN: Mette Alsted Christensen HJEM INSTITUTION: VIA University College, Randers sygeplejeskole HOLD NUMMER: F08 VÆRTSINSTITUTION/UNIVERSITET:

Læs mere

Rejsebrev Uganda modul 6

Rejsebrev Uganda modul 6 Malene Schwarz Primær klinik 1 Rejsebrev Uganda modul 6 Vejen fra vores hjem i Awir, Apac til hospitalet Forberedelse: Jeg havde inden min studiestart besluttet at tage en del af uddannelsen i udlandet.

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling?

Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling? Carina Belsing Hingstrøm Hjem-institution: VIA University College - Viborg Holdnummer: Modul 11 Værts-institution/Universitet: Helsinki Metropolia University of Applied Sciences Praktikplads: 1. Vuosaari

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Island, byen Selfoss avn: Janet Yasmin Tekaia E-mail: janet_smukke@hotmail.com Tlf. nr: 28122086 Rejsebrev fra udvekslingsophold Hjem-institution: University College Lillebælt, sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester til

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester til Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 10.12. 2013 til 13.12. 2013. Antal tilbagemeldinger: 157 ud af 183 mulige 1: Oplevede du, at personalet

Læs mere

Bodø! 6. semesters praktik-12 uger. 1½ uge på Opvågning, 4 ½ uge på Hjerteovervågning og 6 uger på Børneafdelingen.

Bodø! 6. semesters praktik-12 uger. 1½ uge på Opvågning, 4 ½ uge på Hjerteovervågning og 6 uger på Børneafdelingen. Bodø! 6. semesters praktik-12 uger. 1½ uge på Opvågning, 4 ½ uge på Hjerteovervågning og 6 uger på Børneafdelingen. Mine forventninger til opholdet var at opleve et andet sundhedsvæsen og kultur. Jeg valgte

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Kenya Maasaifamilien vi besøgte i Amboseli Navn: Gitte Skoust Evt. rejsekammerat: Anja Fønss Møller Hjem-institution: Viauc Thisted Holdnummer: ST08

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til: Melbourne, Australien modul 5 og 8 Navn: Sandra Chochoe Ama Adjei Email: sandra_adjei@hotmail.com Evt rejsekammerat: Maria Tækker og Mette Tagmose Hjem institution:

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Norge Navn: Lone Kristensen Rejsekammerat: Katrine Winkler Sørensen Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: VIA University Collage, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Rejsebrev fra Edinburgh

Rejsebrev fra Edinburgh Rejsebrev fra Edinburgh Mette Valdersdorf Jensen, SOB11, Udlandspraktik på modul 8. Ellen s Glen House, Liberton, Edinburgh. 23. April 30. Juni 2013. Beskrivelse af faktuelle oplysninger At rejse udenlands

Læs mere

Værts-institution: Glasgow Caledonian University Praktikplads: Florence St Resource Center / Broadford Ward (Stobhill Hospital) Speciale: Psykiatri

Værts-institution: Glasgow Caledonian University Praktikplads: Florence St Resource Center / Broadford Ward (Stobhill Hospital) Speciale: Psykiatri Rejsebrev Udveksling til Skotland Navn: Maria Bjerre Jakobsen Email: bjerre.m@gmail.com Tlf. nr.: 26335119 Rejsekammerat: Pernille Bruun Kristensen Hjem-institution: UC Lillebælt Holdnr.: A06II Værts-institution:

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Sydney, Australien Udvekslingsperiode: Modul 11, februar - maj Navn: Linn Wittendorff Larsen Email: Linn_wittendorff@hotmail.com Tlf. nr. 60622554 Evt. rejsekammerat: Hjem-institution:

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Udveksling til (land): Navn: E-mail: Tlf. nr: Hjem-institution: Holdnummer: Værts-institution/Universitet:

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Udveksling til (land): Navn: E-mail: Tlf. nr: Hjem-institution: Holdnummer: Værts-institution/Universitet: Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Spanien, Madrid Navn: Line J. Andersen Anne S. Larsen E-mail: linesir@hotmail.com anneslarsen100@gmail.com Tlf. nr: Line: +45 28 30 22 56 Anne: +45

Læs mere

Rejsebrev fra Australien udvekslingsperioden 1. februar 2011 29. April 2011

Rejsebrev fra Australien udvekslingsperioden 1. februar 2011 29. April 2011 Rejsebrev fra Australien udvekslingsperioden 1. februar 2011 29. April 2011 Navn: Sanne Christensen, mobil: 27623544, sanne.k.c@jubii.dk Hjem-institution: VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Rejsebrev fra Australien

Rejsebrev fra Australien Rejsebrev fra Australien Udvekslingsperiode: Marts 2013 Juli 2013 Udveksling til: Melbourne, Australien Navn: Linda Lindholm Email: 165580@viauc.dk Hjem-institution: VIA University College, Viborg Holdnummer:

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til England: Navn: Pernille Paulsen Evt. rejsekammerat: - Hjem-institution: VIAUC Thisted Holdnummer: STS2010 Rapport fra udvekslingsophold Værts-institution/Universitet: Southampton University

Læs mere

Rejsebrev Valgfagsperioden 7. semester

Rejsebrev Valgfagsperioden 7. semester Rejsebrev Valgfagsperioden 7. semester Udvekslingssted: Thailand, Phuket. Phuket International Hospital. Observationsstudier på bl.a. skadestue, operationsgang, dialyseafsnit og forskellige sengeafsnit.

Læs mere

Rejsebrev. Hold nr: E07

Rejsebrev. Hold nr: E07 Rejsebrev Navn: Mette Tang Thomsen & Mette Tomzak Teglgaard Jakobsen E-mail: mettett@hotmail.com & mettetomzak@hotmail.com Tlf: 28343817 & 28298551 Hjem institution: VIA University College - Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Rejserapport fra England, Middlesbrough. Hold 2.August-November 2004.

Rejserapport fra England, Middlesbrough. Hold 2.August-November 2004. 0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse, samt referat side 1 Rejserapport fra England begynder side 2 Universitetet side 3 Fritid og livslange venskaber side 4 Hospitalet side 5 Personlig udvikling side

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Rejsebrev fra Eastbourne, England.

Rejsebrev fra Eastbourne, England. Rejsebrev fra Eastbourne, England. Udveksling til: England Navn: Kamilla Andersen Email: 105590@viauc.dk Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen i Randers Holdnummer: F09 Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Camilla Wolf Olsen udveksling til Helsinki/Helsingfors i Finland i modul 11

Camilla Wolf Olsen udveksling til Helsinki/Helsingfors i Finland i modul 11 Første rejsebrev fra Finland Camilla Wolf Olsen udveksling til Helsinki/Helsingfors i Finland i modul 11 Periode fra den 27/1 2014 til den 21/4 2014 1 Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling til Finland

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Opholdet var alt hvad jeg forventede og håbede på, at det ville være.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Opholdet var alt hvad jeg forventede og håbede på, at det ville være. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Leicester University Land: England Periode: Fra: 23/9 2013 Til: 24/1 2014 Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Rejsebrev fra Glasgow, Skotland

Rejsebrev fra Glasgow, Skotland Rejsebrev fra Glasgow, Skotland Mine oplysninger: Sygeplejestuderende v. UC Lillebælt, Odense Pernille Bruun Kristensen, A06II Sniller_k@hotmail.com Tlf.: 20218353 Rejsekammerat: Maria Bjerre Jakobsen

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Hjem-institution: University College Lillebælt, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Holdnummer: SOA10

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Hjem-institution: University College Lillebælt, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Holdnummer: SOA10 Udveksling til Edinburgh i Skotland: Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Elsebeth Leander Larsen E-mail: elsebethlarsen_5@hotmail.com Tlf. nr.: 28723315 Evt. rejsekammerat: ingen Hjem-institution: University

Læs mere

En måned i Borås. Jan Tegner Christensen SEP01A

En måned i Borås. Jan Tegner Christensen SEP01A En måned i Borås Det var splittede følelser, jeg stod med på Københavns hovedbanegård, den dag jeg skulle af sted. På den ene side skulle jeg forlade min kone og mit snart tre årige barn i en hel måned,

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab Navn på universitet i udlandet: Bishop University Land: Canada Periode: Fra: 10.01.12 Til: 01.05.12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Rejsebrev fra Ålesund, Norge

Rejsebrev fra Ålesund, Norge Rejsebrev fra Ålesund, Norge Anne og Patricia på toppen af Sukkertoppen Patricia: For mig var mit udvekslingsophold til Ålesund egentlig ikke noget jeg havde forestillet mig, at jeg skulle opleve. Jeg

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Kenya Udvekslingsperiode: d. 21/04-12 til d. 29/06-12 Navn: Roseanne Tangkjær Fuchs Email: Roseanne_fuchs@hotmail.com Tlf. nr. 29 909 746 Evt. rejsekammerat: Trine Mikkelsen og Nanna

Læs mere

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B Rejsebrev Tines rejsebrev fra Málaga, Spanien - modul 6 Udvekslingsperiode 28. januar 28. april 2013 Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Borås, Sverige i perioden maj-juni 2010

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Borås, Sverige i perioden maj-juni 2010 Rejsebrev fra udvekslingsophold i Borås, Sverige i perioden maj-juni 2010 Informationer om udrejsende: Navn: Marie Stenstrup Holm Email: Mariesholm@hotmail.com Tlf: 20993095 Hjeminstitution: University

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på infektioner for medicinstuderende og MedIS på 5. semester til

Evaluering af klinikophold med fokus på infektioner for medicinstuderende og MedIS på 5. semester til Evaluering af klinikophold med fokus på infektioner for medicinstuderende og MedIS på 5. semester 15.09.17 til 21.09.17 Antal tilbagemeldinger: 150 ud af 165 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Udveksling til: Australien

Udveksling til: Australien Udveksling til: Australien Navn: Anne-Mette G. Justesen Email: 240366@via.dk Hjem-institution: Via University College - Viborg Holdnummer: SVS15 Værts-institution/Universitet: Deakin University Burwood

Læs mere

Personalia. Udveksling. Navn: Charlotte Hansen Gabel. Email: charlottegabel@gmail.com. tlf: 51902492. Hjemskole: Århus sygeplejeskole.

Personalia. Udveksling. Navn: Charlotte Hansen Gabel. Email: charlottegabel@gmail.com. tlf: 51902492. Hjemskole: Århus sygeplejeskole. Personalia Navn: Charlotte Hansen Gabel Email: charlottegabel@gmail.com tlf: 51902492 Hjemskole: Århus sygeplejeskole Hold: 071A Udvekslingsland: England, Leeds Værtsinstitution: University of Leeds Klinisk

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar.

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Mit første besøg i afdelingen var godt, jeg fandt

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia. Land: United Kingdom

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia. Land: United Kingdom US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia Land: United Kingdom Periode: Fra: 1. sept. 2011 Til: 31 dec. 2011 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Kun til det fælles orienteringsmøde, der blev afholdt for alle, der skulle afsted.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Kun til det fælles orienteringsmøde, der blev afholdt for alle, der skulle afsted. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: BA Fransk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Université de la Sorbonne Paris IV Land: Frankrig Periode: Fra: Januar

Læs mere

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Rejsebrev Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Louise Winther Larsen E-mail: louisewintherlarsen@gmail.com Hjem-institution: VIA University College Aarhus Hold: 11IID Værtsinstitution/Universitet:

Læs mere

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen.

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. Gartner Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. En dag da jeg var omkring otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner mens han arbejdede i haven.

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: Institute of Education, University of London Land: England, United Kingdom Periode: Fra: 4. januar

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på respirationslidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester til

Evaluering af klinikophold med fokus på respirationslidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester til Evaluering af klinikophold med fokus på respirationslidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 26.11. 2013 til 29.11. 2013. Antal tilbagemeldinger: 177 ud af 185 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

Rejseberetning fra ophold på Dronning Ingrids Hospital, Nuuk, Grønland.

Rejseberetning fra ophold på Dronning Ingrids Hospital, Nuuk, Grønland. Rejseberetning fra ophold på Dronning Ingrids Hospital, Nuuk, Grønland. Christina Bang Email: bang.c85@gmail.com Tlf. +45 20 65 98 26 Hold ERG108. Ergoterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Patientens oplevelse af at blive indlagt med epistaxis i ØNHsengeafdelingen. Christina Rosenquist og Pernille Leth 4. Marts 2016 Vejle Sygehus

Patientens oplevelse af at blive indlagt med epistaxis i ØNHsengeafdelingen. Christina Rosenquist og Pernille Leth 4. Marts 2016 Vejle Sygehus Patientens oplevelse af at blive indlagt med epistaxis i ØNHsengeafdelingen Christina Rosenquist og Pernille Leth 4. Marts 2016 Vejle Sygehus Hvordan kom vi i gang Epistaxis patienter en sårbar gruppe

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: Deakin university

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: Deakin university US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur Navn på universitet i udlandet: Deakin university Land: Australien Periode: Fra:25 juni 2012 Til:4 december 2012

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Norge Stavanger Modul 6 forår 2017 Rikke Juul Olsen Camilla le Févre Simonsen UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Hvorfor tog vi på udveksling? Vi ville begge gerne ud i verden og se en anden kultur

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen Land: Skotland Periode: Fra: 28.01.13 Til: 07.06.13 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere