Dagsorden med vedtagelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden med vedtagelser"

Transkript

1 Søllerød Kommune Kommunalbestyrelsen Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 10 Mødested: Rådssalen Mødedato: Onsdag den 13. december 2006 Mødetidspunkt: Kl Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Erik Fabrin (EF), Anne-Marie Wivel (AMW), Inge Dahl- Sørensen (IDS), Kim Jacobsen (KJ), Jens Ive (JI), Birgitte Schjerning Povlsen (BSP), Ann Sofie Orth (ASO), Hanne Gerner (HG), Jens Bruhn (JB), Lisbet Riis (LR), Vibeke Peschardt (VP), Erik Mollerup (EM), Birgit Tystrup (BT), Knud Schultz (KS) og Annelise Møller (AM) Fra forvaltningen: Bjarne Pedersen, Carl Steen Berggreen, Henning Bach Christensen, Finn Hansen og Solveig Andreasen Fastlagte møder:

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Meddelelser Daghjemmet på Hegnsgården Revision af varmeplan - Fjernvarmeforsyning af område mellem Linde Alle og Nærumgårdsvej PIPELINE - Budgetopfølgning - Tillægsbevilling Lokalplan 166 for et område ved Søllerødvej RudersdalRuten - status Tillægsbevilling til dækning af udgiften til optjent pensionsalder ved til- og fratræden af tjenestemænd...11

3 Side: 1 1. Meddelelser KMB Jnr Ingen

4 Side: 2 2. Daghjemmet på Hegnsgården SOC Jnr 16.08P21/ÆO AMD ØU KMB Jnr På mødet den besluttede Rudersdal Kommunes Sammenlægningsudvalg, at den ambulante genoptræning fremover skal foregå på Teglporten og Skovbrynet, og at Teglportens vedligeholdelsestræning og dagcenterfunktion skal flyttes til øvrige daghjem i kommunen. Da det er erfaringen, at fremmødet på daghjemmene i dag ikke er 100% vil såvel Frydenholm som Hegnsgården og daghjemmet Sjælsø i Birkerød Kommune i alt kunne rumme 7 ekstra pladser indenfor de nuværende rammer. Derudover vil der være behov for, at der etableres 5 nye pladser på Hegnsgården. På mødet den behandlede Kommunalbestyrelsen et forslag til ud- og ombygningsplan for Ældreområdet. I denne forbindelse besluttede Kommunalbestyrelsen bl.a., at der i 2005 skulle afsættes kr. til indretning af midlertidige daghjemspladser i opholdsrum, depot og kontorer på Hegnsgården (etape I), og at der senere skulle tages stilling til om, og hvornår en evt. etape II skulle realiseres. Der er i invensteringsoversigten (Projekt SK5285 og 5286) for 2006 afsat kr. til indretning og aptering af en udvidelse fra 20 til 25 midlertidige daghjemspladser på Hegnsgården. Forvaltningen foreslår, at rådighedsbeløbet på i alt kr. søges frigivet til udvidelse af daghjemskapaciteten på Hegnsgården fra 20 til 25 pladser. Socialudvalget foreslår indstillet at, 1) der hurtigst muligt indrettes yderligere 5 midlertidige daghjemspladser på Hegnsgården 2) der ydes anlægsbevillinger på i alt kr., svarende til de afsatte rådighedsbeløb. SOCIALUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Socialudvalgets indstilling tiltrådt. KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Socialudvalgets indstilling.

5 Side: 3 3. Revision af varmeplan - Fjernvarmeforsyning af område mellem Linde Alle og Nærumgårdsvej TMU Jnr MOF NC ØU KMB Jnr I forbindelse med høringen til lokalplan 165 for bebyggelse af et område mellem Linde Alle og Nærumgårdsvej i Nærum indsendte Holte Fjernvarme en tilkendegivelse af, at selskabet var interesseret i at udarbejde et projektforslag for fjernvarmeforsyning af den nye bebyggelse i forbindelse med lokalplanen. Ifølge den nugældende varmeplan er området udlagt til naturgas, men forudsætningerne for denne planlægning er ændret med den nye lokalplan, der udlægger området til tættere bebyggelse i form af etageboliger, rækkehuse og gårdhavehuse. Da bebyggelsen af området betyder, at der skal anlægges nye forsyningsledninger, skal der under alle omstændigheder udarbejdes et projektforslag for varmeforsyningen. HNG har været involveret i fastlæggelsen af forudsætningerne, idet det blev aftalt, at begge selskaber skulle udføre beregninger på såvel samfunds- som brugerøkonomi. Beregningerne viser, at fjernvarmen er mest fordelagtig både med hensyn til brugerog samfundsøkonomi. Efterfølgende har Holte Fjernvarme og HNG indgået aftale om, at området med fordel kan forsynes med fjernvarme, og HNG vil således afstå fra at fremsende projektforslag for naturgasforsyning af området. Projektforslaget fra Holte Fjernvarme omfatter den ubebyggede del af matrikel nr. 4 al samt matriklerne 32 a, 32 b, 32 g og 32 f, alle Nærum. Projektforslaget kan ses i Miljø og Forsyning. Godkendelsesprocedure Proceduren er, at Kommunalbestyrelsen vedtager at sende projektforslaget i høring i 4 uger. Herefter skal Kommunalbestyrelsen behandle eventuelle bemærkninger i forbindelse med den endelige godkendelse af projektforslaget. Efter godkendelsen er der mulighed for at klage over godkendelsen til Energiklagenævnet med en frist på 4 uger. Direktionen foreslår indstillet, at projektforslaget sendes i høring i 4 uger. TEKNIK- OG MILJØUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Teknik- og Miljøudvalgets indstilling tiltrådt. KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Teknik- og Miljøudvalgets indstilling.

6 Side: 4 4. PIPELINE - Budgetopfølgning - Tillægsbevilling TMU L1 Jnr MOF PEB ØU L2 KMB L2 TMU Jnr MOF PEB ØU KMB Jnr Anlægsarbejderne omkring Projekt PIPELINE blev i store træk afsluttet i november 2005, med officiel indvielse af bassiner, ledninger og pumpestationer samt den genskabte Krogholm på stedet, hvor Dronninggård renseanlæg hidtil havde ligget, den 2. november Herefter resterede primært fjernelsen af Kirkeskov renseanlæg og naturgenopretning af tunneldalen øst for Søllerød Sø, efter nærmere indgået aftale med Jægersborg Statsskovdistrikt, der siden 1921 har udlejet grunden til Søllerød Kommune med den klausul, at arealet skulle føres tilbage til naturlig tilstand, hvis renseanlægget engang måtte blive nedlagt. Naturgenopretningsprojektet har måttet igennem en kompliceret og langvarig sagsbehandling i Københavns Amt, idet der på grunden er konstateret omfattende forurening af jorden med oliekomponenter, tungmetaller og tjæreforbindelser. Forureningen skyldes primært, at der er tilført store mængder forurenet fyldmateriale - primært i form af slagger - af ukendt oprindelse, idet det som følge af den høje grundvandsstand i sin tid har været nødvendigt at hæve terrænet ca. ½ m. på en stor del af grunden ved etablering af renseanlægget. Olieforureningen vurderes at stamme fra spild, mens tungmetalforureningen stammer fra tørring af slam. Amtet har derfor som myndighed på jordforureningsområdet skullet give tilladelse til projektet i henhold til jordforureningslovens 8, og det har været en svær proces at nå til enighed med Amtet om de foranstaltninger, der skulle indgå i naturgenopretningen for at undgå fremtidig kontakt med restforureningen på arealet. Amtet stillede som udgangspunkt krav om, at der i alle forurenede felter skulle afgraves jord i ½ m dybde. Efter drøftelser med amtet blev der enighed om, at der kun skulle afgraves jord i særligt forurenede felter (klasse 4-jord), der udgør ca. en fjerdedel af arealet. Endvidere fik kommunen mulighed for at deponere lettere forurenet jord (klasse 2 og 3-jord) i de tidligere bassiner, hvorved der er sparet væsentlige omkostninger til deponering af store jordmængder.

7 Side: 5 Det har først i efteråret 2006 været muligt at indgå kontrakt med PIPELINE s entreprenør Skanska om udførelsen af naturgenopretningen, incl. foranstaltninger til fjernelse af og forebyggelse mod jordforurening, som et tillægsarbejde til PIPELINE. Arbejdet er nu påbegyndt med nedbrydning af de øvre dele af bassiner og bygværker, idet den lettere forurenede jord (klasse 2 og 3), som nævnt ovenfor, har kunnet slutdeponeres i de tidligere bassiner. Det forventes, at størstedelen af naturgenopretningen kan være færdiggjort inden udgangen af Udvalget blev på mødet den , pkt. L9, orienteret om den samlede projektøkonomi, herunder om de på det tidspunkt forventede udgifter til retablering og forureningshåndtering på Kirkeskov renseanlæg. I den økonomiske opstilling indgik også øvrige anslåede ekstraudgifter til ydelser, der ikke var indeholdt i den med Krüger/Skanska aftalte faste pris (65,3 mio.kr.). Forvaltningen gjorde i den forbindelse opmærksom på, at opstillingen var behæftet med usikkerhed, primært hidrørende fra de uafklarede forhold på Kirkeskov, hvor bl.a. de endelige mængder af forurenet jord i sagens natur først kendes, når arbejdet er helt afsluttet. På den baggrund ydede Kommunalbestyrelsen den , pkt. L2, en tillægsbevilling til anlægsbevillingen, med tilhørende rådighedsbeløb, således at den samlede anlægsbevilling herefter udgør 69,475 mio.kr. På grund af den ugunstige prisudvikling på entreprenørmarkedet i det forløbne år, kombineret med de nødvendige foranstaltninger til håndtering, kontrol og sikring mod forurenet jord, vil det ikke være muligt at afsluttet arbejdet med retableringen på Kirkeskov indenfor den ramme, der blev afsat i oktober Hertil kommer, at det i forbindelse med den endelige klargøring af PIPELINE s anlæg og installationer har vist sig nødvendigt at udføre en række tillægsarbejder, der ikke var forudset i den økonomiske opstilling pr. oktober En væsentlig ekstraudgift har været til fjernelse af slammet fra den gamle rådnetank på Kirkeskov. Arbejdet er ifølge kontrakten en bygherreleverance, og det viste sig, at slammet var af så hård konsistens, at det måtte specialhåndteres og køres til deponi. Det bemærkes herved, at der ikke i projekt PIPELINE har været reserveret et særskilt beløb til uforudseelige udgifter undervejs. Merudgifterne kan p.t. opgøres således: - Merudgifter til Skanska (jordentreprisen): kr. - Merudgifter til bortskaffelse og deponering af forurenet jord: kr. - Merudgifter til projektering, tilsyn og analyser af jord: kr. - Merudgifter til bortskaffelse af slam fra rådnetanken: kr. - Merudgifter til landinspektør m.v kr. - I alt: kr. Anlægsregnskabet udviser pr. d.d. en manko på kr., og der vil således være behov for en tillægsbevilling på i alt kr. Da beløbet overstiger kr. i

8 Side: 6 indeværende år, kræver sagen tillige godkendelse i Rudersdal Kommunalbestyrelse. Direktionen foreslår på dette grundlag indstillet: 1) at orienteringen om sagens stade tages til efterretning, 2) at der gives en tillægsbevilling til anlægsbevillingen på kr., med tilhørende rådighedsbeløb i 2006, finansieret af Kloakforsyningens mellemregning med kommunekassen, samt 3) at sagen videresendes til Rudersdal Kommunalbestyrelse. TEKNIK- OG MILJØUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Teknik- og Miljøudvalgets indstilling tiltrådt, idet det forudsættes, at den 4 ugers høringsperiode forlænges til ultimo januar KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Teknik- og Miljøudvalgets indstilling.

9 Side: 7 5. Lokalplan 166 for et område ved Søllerødvej BYU Jnr BYP JES BYU Jnr BYP MSI KMB Forslag til lokalplan for et område på Søllerødvej, der omfatter Mothsgården, Sognegården, Æblegården og tre boliger har været fremlagt i 8 uger fra den 5. september 2006 til og med den 31. oktober Det er lokalplanens formål at sikre karakteristiske landskabelige træk og give mulighed for etablering af offentlige parkeringspladser. Lokalplanens område forbeholdes funktioner som private boliger, sognegård og museum. Lokalplanen ophæver lokalplanerne 29 og 29.1 for området. Der er i perioden indkommet 7 indsigelser. Kopi af indsigelserne og forvaltningens./. forslag til behandling af disse vedlægges dagsordenen. Direktionen foreslår indstillet, 1) at indsigelserne behandles som forslået af Forvaltningen, 2) at lokalplan 166 godkendes endeligt med følgende mindre ændringer, der ikke giver anledning til en fornyet høring: Kirkebyggelinjen på 100 m indtegnes på kortbilag og beskrives i lokalplanens redegørelse. Lokalplanens redegørelse tilføjes oplysning vedrørende museumslovens 27 om fortidsminder. BYPLANUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Byplanudvalgets indstilling tiltrådt.

10 Side: 8 6. RudersdalRuten - status KFU Jnr VOP TL / KFU BHK 03/2313 KFU Jnr KOF BOE 03/2313 KFU Jnr KOF BHK TMU Jnr VOP TL KFU Jnr KOF BHK / VOP TL KFU Jnr VOP TL / KOF BHK TMU Jnr VOP TL / KOF BHK KFU Jnr VOP DJS / KOF BHK ØU KMB KFU Jnr. KOF BHK KFU KMB RudersdalRuten Hele rutens forløb på ca. 42 km er markeret med skilte og en folder med kort over ruten er blevet husstandsomdelt i den kommende Rudersdal Kommune. Hjemmesiden er opdateret med beskrivelse af projektet og nye muligheder for at download detailkort over stiens forløb. Aktivitetspladserne Aktivitetspladserne med hver tre Mini-Træningspavilloner er etableret med medfinansiering fra Lokale-og Anlægsfonden på kr. og bliver benyttede flittige af borgerne. Indvielse Den 3. september 2006 blev RudersdalRuten og aktivitetspladserne i hhv. Cathrinelystparken i Birkerød og i Vedbæk Strandpark indviet ved flere arrangementer i tidsrummet Arrangementet bestod af et stafetløb - RudersdalStafetten - med holddeltagelse fra forskellige løbe- og orienteringsklubber, som løb hele ruten i gennem i fire etaper med start og mål i Cathrinelystparken. Eventløbet på ca. 3,5 km startede fra Rundforbi Stadion og endte i Vedbæk med deltagelse af aktive borgere, diverse politikere og kendisser fra kommunen. På dagen var der aktiviteter i tre udpegede områder, hhv. Cathrinelystparken, Vedbæk Strandpark og på Rudegård Idrætsanlæg.

11 Side: 9 Planlægning af arrangementerne skete i et tæt samarbejde med de nævnte idrætsforeninger samt andre af kommunernes interesserede foreninger og private virksomheder. Arrangementerne forløb fint uden større problemer, men mere deltagelse fra borgernes side havde været at fortrække../. Evalueringsrapport vedlagt Handlingsplan for RudersdalRute-projektet Temaruter Over det næste år arbejdes der videre med planlægningen af temaruter der kobles på RudersdalRuten. Ruterne er et tilbud om motion og naturoplevelser med forskellige distancer og temaer. De første ruter forventes indviet i Der er på nuværende tidspunkt udvalgt 5 ruter der skal arbejdes videre med i samarbejde med forskellige interessenter som idrætsforeninger, institutioner og private virksomheder. 1. Lysløjpen efter renovering står lysløjpen i Rude Skov klar til genåbning d. 6. december TusindbenRuten en 1000 m lang børnerute ved Mariehøj i forbindelse med naturlegepladsen. Forventet indvielse forår Friluftsrådet har på nuværende tilspunkt bevilget kr til denne rute. 3. Rudersthalruten en kulturhistorisk rute i Rudersdal/Holte, der fortæller historien om det gl. Rudersdal, Næsseslottet m.v. Forventet indvielse sensommer 2007 i samarbejde med Søllerød Museum. 4. ForskerRuten - en motionsrute med fokus på forskning og teknik, der kan forbinde Forskerparken og den norlige del af kommunen med RudersdalRuten. Forventet indvielse 2008 i samarbejde med Scion DTU. 5. Sundheds / genoptræningsrute en rute med fokus på motions- og genoptræning i naturen. Forventet indvielse 2008, evt. i samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen og Skodsborg Vigør Center. Årligt arrangement På flere opfordringer fra både idrætsforeninger og de deltagende private virksomheder er der et ønske fra Styregruppen om, at et lignende arrangement med en RudersdalStafet og et område med aktiviteter med fokus på fysisk aktivitet og sundhed, skal være en årlig tilbagevendende begivenhed i Rudersdal kommune. Der arbejdes videre med planlægning af et arrangement i 2007 i forbindelse med Sundhedsstyrelsen sundhedsuge i uge 36. Arrangementet skal være for alle borgere og ønsket er at få arrangementet integreret i de forskellige områder (Børn og Unge, Ældre, Kultur og Fritid) som en fælles indsats i forbindelse med sundhedspolitikken../. Handlingsplan for videreudvikling af RudersdalRute-projektet vedlagt.

12 Side: 10 Økonomi Overslag over kommende udgifter i forbindelse med viderudvikling af RudersdalRuteprojektet med henblik på udvikling og etablering af 5 temarute 2007 / 2008 og afvikling af arrangement 2007 vil forløbe sig til ca kr. Se budgetoverslag i den vedlagte handlingsplan. Der arbejdes fortsat på at opnå yderligere sponsorater. Direktionen forslår, at Kommunalbestyrelsen tager orienteringen om status, udviklingsplan og økonomi tages til efterretning, idet sagen oversendes til Rudersdal Kommunalbestyrelse med indledende behandling i Kultur- og Fritidsudvalget. KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Direktionens forslag

13 Side: Tillægsbevilling til dækning af udgiften til optjent pensionsalder ved til- og fratræden af tjenestemænd. ØU Jnr rs KMB Jnr Ved ansættelse af en tjenestemand er der i pensionsregulativet hjemmel til, i tjenestemandens pensionsalder, at medregne forudgående ansættelse som tjenestemand i en anden kommune/amtskommune eller staten. Dækning af udgifterne til den forøgede pensionsbyrde er løst ved Aftale om overførsel af beløb i forbindelse med tjenestemænds overgang mellem pensionsområder. Aftalen indeholder de nærmere bestemmelser om beregningen af overførselsbeløbet. Søllerød Kommune har i 2006 afregnet overførselsbeløb, der samlet giver ,38 kr. som indtægt, med andre af aftalen omfattede ansættelsesmyndigheder, for tjenestemænd som enten er ansat eller fratrådt en tjenestemandsstilling her i kommunen. Disse beløbsoverførsler er ikke forudsat ved budgetlægningen, hvorfor der vil være behov for en samlet negativ tillægsbevilling til 2006 på kr. Kommunaldirektøren foreslår indstillet, at der ydes en negativ tillægsbevilling på i alt kr i ØKONOMIUDVALGET indstiller kommunaldirektørens forslag tiltrådt. KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Økonomiudvalgets indstilling.

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Søllerød Kommune Kommunalbestyrelsen Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 9 Mødested: Rådssalen Mødedato: Onsdag den 6. oktober 2004 Mødetidspunkt: Kl. 17.00 17.25 Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Fra

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser SLU Økonomiudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Søllerød Rådhus, mødelokale 3 Mødedato: Mandag den 13. marts 2006 Mødetidspunkt: Kl. 08.00-9.30 Bemærkninger: Medlemmer: Erik Fabrin

Læs mere

RudersdalRuten. Inspiration til motion og fysisk aktivitet i naturen. Status og videreudvikling

RudersdalRuten. Inspiration til motion og fysisk aktivitet i naturen. Status og videreudvikling Inspiration til motion og fysisk aktivitet i naturen. Status og videreudvikling 2011 Organisation 2011 Styregruppe for RudersdalRuten (RR) Styregruppe for RudersdalRuten (RR) Formand Birgit Hoé Knudsen

Læs mere

RudersdalRutens Univers. Få inspiration til at benytte Universet

RudersdalRutens Univers. Få inspiration til at benytte Universet RudersdalRutens Univers Få inspiration til at benytte Universet RudersdalRutens Univers - Motion, natur og oplevelser RudersdalRutens Univers er et unikt motions- natur- og oplevelsesunivers, som består

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødet indledes med en besigtigelse af magasinet på Dronninggårdskolen. Mødested skolens hovedindgang, Rønnebærvej 33. Derefter

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Søllerød Kommune Socialudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 10 Mødested: Svaneparken Mødedato: Tirsdag den 8. november 2005 Mødetidspunkt: Kl. 13.00-16.00 Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Jens

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 3 Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Mødetidspunkt Kl. 16.00 Medlemmer Fra forvaltningen Jens Bruhn (A), Thomas Lesly Rasmussen (V), Anne

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser. NB! Store Sal, Administrationscentret, Birkerød

Dagsorden med vedtagelser. NB! Store Sal, Administrationscentret, Birkerød Økonomiudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 6 Mødested: NB! Store Sal, Administrationscentret, Birkerød Mødedato: Tirsdag den 6. maj 2008 Mødetidspunkt: Kl. 8.00 11.30 Bemærkninger: NB! Kl. 9.00

Læs mere

Næsseslottet, Dronninggårds Alle samt Dronninggårds Alle Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen

Næsseslottet, Dronninggårds Alle samt Dronninggårds Alle Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen BYPLANUDVALGET Dagsorden med vedtagelser 08.10.2014 Næsseslottet, Dronninggårds Alle 134-140 samt Dronninggårds Alle 128-132 - Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen BYU 08.10.2014

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gilleleje Fjernvarme A M B A Fiskerengen 2 3250 Gilleleje Sag: 13.03.01-P19-1-18 16. april 2018 Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gribskov Kommune godkender hermed

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Søllerød Kommune Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 11 Mødested: Mødelokale 3 - Rådhuset Mødedato: Tirsdag den 6. december 2005 Mødetidspunkt: Kl. 13.00 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Referat til Økonomiudvalget

Referat til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 12. juni 2013 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Brian Franklin, Carsten Fuhr, Elise Andersen,

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Reprisen Øverødvej 12 Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Mødet indledes med besigtigelse af Reprisen.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 8. juni 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 19.00-19.20 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/121

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødelokale 2 i Administrationscentret, Stationsvej 36, Birkerød Mødedato: Tirsdag den 16. januar 2007 Mødetidspunkt:

Læs mere

RudersdalRutens Univers. Aktiviteter og inspiration til motion i naturen

RudersdalRutens Univers. Aktiviteter og inspiration til motion i naturen RudersdalRutens Univers Aktiviteter og inspiration til motion i naturen Naturen som platform for aktivitet og oplevelser for alle Friluftsliv er mange ting for mange forskellige brugere: Naturoplevelser

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Mødedato Mødetidspunkt Medlemmer Fra forvaltningen

ØKONOMIUDVALGET Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Mødedato Mødetidspunkt Medlemmer Fra forvaltningen Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 3 Mødedato Onsdag den 30. marts 2011 Mødetidspunkt Kl. 16.30 Medlemmer Fra forvaltningen Erik Fabrin (V), Jens Ive (V), Erik Mollerup (V), Daniel

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen

DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen (Varmeforsyning) DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen Solvang 18 Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Søllerød Kommune Teknik- og Miljøudvalget Møde nr.: 01 Dagsorden med vedtagelser Mødested: Mødelokale 3 Rådhuset Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2003 Mødetidspunkt: Kl. 13.00-15.00 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kommunalbestyrelsen, tirsdag den 29. august 2006 kl. 18:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kommunalbestyrelsen, tirsdag den 29. august 2006 kl. 18:00. Referat for Side 1 af 6 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Byrådssalen Kommunalbestyrelsen Mødetidspunkt: 29. august 2006, kl. 18:00 Åben sag: 419. Status på sammenlægningen med Struer Åben sag: 420. Revisionsberetning

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 29. august 2014 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 18:04 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Eva Sommer-Madsen (formand), Else-Marie Langballe

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Onsdag 8.02.2006 kl. 8.15. Ordinært møde. Beskæftigelsesudvalget

Beslutninger fra mødet. Onsdag 8.02.2006 kl. 8.15. Ordinært møde. Beskæftigelsesudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 8.02.2006 kl. 8.15 Ordinært møde Beskæftigelsesudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BSU = Børne- og Skoleudvalget KFU = Kultur- og Fritidsudvalget SSU =

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat Pkt.nr. 2 Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt 5338. Licitationsresultat. 378374 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, og Teknisk Forvaltning

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Egebjerg Kommune Socialudvalget Dagsorden

Egebjerg Kommune Socialudvalget Dagsorden Egebjerg Kommune Socialudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 13. juni 2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Teknisk udvalg Formand: Uffe Bro Erik Nielsen, Mads Krarup, Kaj Wisti Lassen, Birgitte Tetzlaff, Niels Krebs Hansen, Ib Johansen. tirsdag den 7. november 2006 kl. 12:00 i Farsø

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget

Teknik og Miljøudvalget Referat Teknik og Miljøudvalget Mødedato: 13. november 2018 Mødestart: 08:00 Mødested: Mødelokale 271, Rådhusvej 8, 4180 sorø Mødet sluttede kl. 9.00. Indholdsfortegnelse: Bemærkninger til dagsordenen

Læs mere

Åben. BYPLANUDVALGET Ekstraordinær dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 3.

Åben. BYPLANUDVALGET Ekstraordinær dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 3. Ekstraordinær dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Onsdag den 3. september 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Medlemmer Fra forvaltningen Axel Bredsdorff (L),

Læs mere

For etablering af dette vejstykke er det nødvendigt, at kommunen erhverver et mindre areal af ejendommen Køgevej 172C, der ejes af Telia Net.

For etablering af dette vejstykke er det nødvendigt, at kommunen erhverver et mindre areal af ejendommen Køgevej 172C, der ejes af Telia Net. Pkt. 52 Køb af areal til vej Sagsnr. 205222 Byrådet Lukket punkt Resume Forvaltningen har forhandlet med Telia Net om at købe et mindre areal af ejendommen Køgevej 172C med henblik på etablering af vej,

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lokalplan 231. for Hartmanns Plads i Nærum

Lokalplan 231. for Hartmanns Plads i Nærum Lokalplan 231 for Hartmanns Plads i Nærum Rundforbivej Nærum Hovedgade Hvad er en lokalplan? Ifølge Lov om planlægning kan Kommunalbestyrelsen beslutte at udarbejde en lokalplan, når en bestemt udvikling

Læs mere

Byfornyelsesbeslutning

Byfornyelsesbeslutning Byfornyelsesbeslutning Friarealforbedring i karré 169 Slotsgade / Thorsgade / Ved Volden / Østervold Ved Volden Østervold Thorsgade Slotsgade Juni 2011 Baggrunden for projektet I forbindelse med tilsagn

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Dagsorden. Udvalget for Miljø og Natur. Mødedato 19. november 2009 kl. 18.00 (i umiddelbar forlængelse af fællesmødet) Mødelokale

Dagsorden. Udvalget for Miljø og Natur. Mødedato 19. november 2009 kl. 18.00 (i umiddelbar forlængelse af fællesmødet) Mødelokale Dagsorden Udvalget for Miljø og Natur Mødedato 19. november 2009 kl. 18.00 Mødelokale Korsør Renseanlæg, Slagelse Landevej 30, Korsør Fraværende Åbne sager 5 Lukkede sager Mødet hævet Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Dagsorden. Mødedato: 16. november 2015. Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00. Fraværende: Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen

Dagsorden. Mødedato: 16. november 2015. Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00. Fraværende: Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen Ekstraordinært møde Mødedato: 16. november 2015 Mødelokale: Multisalen, Tønder Sport og Fritidscenter Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: 16. november 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 Mødedato: 16-01-2003 Mødetidspunkt: kl. 15.00-18.00 Mødested: Lokalet ved kantinen Fraværende: Jørgen Steengaard, Cai Møller

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat. Mødedato: 16. november 2015

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat. Mødedato: 16. november 2015 Ekstraordinært møde Mødedato: 16. november 2015 Mødelokale: Multisalen, Tønder Sport og Fritidscenter Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: Lars Rytter, Lisbeth B. Petersen, Bent Aabling Paulsen og

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser. Mødested: Borgmestergangen, det midlertidige mødelokale 3

Dagsorden med vedtagelser. Mødested: Borgmestergangen, det midlertidige mødelokale 3 Søllerød Kommune Økonomiudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: Borgmestergangen, det midlertidige mødelokale 3 Mødedato: Onsdag den 8. februar 2006 Mødetidspunkt: Kl. 16.30-16.50 Bemærkninger:

Læs mere

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Møde: Byrådet Mødetid: 6. marts 2017kl. 16:00 Mødested: Havndal Skole Sekretariat: Sekretariatet 64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Sagsnr: 13.03.01-P19-2-16

Læs mere

Referat af møde i Socialudvalget

Referat af møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 19-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:03 Tilstede: Marie-Louise Andreassen, Anne Hjorth,

Læs mere

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning Pkt.nr. 8 Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr. 5336. Licitationsresultat og bevillingsansøgning. 358614 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Teknisk

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00

REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00 REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00 1 Indholdsfortegnelse 48 Åben - Anlægsprojektet: Handicapboliger Frederik den 7.`s Alle - Projektstyring 49 Åben - Tillæg til

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Økonomiudvalget holdt møde onsdag den 26. april Mødet begyndte kl og sluttede kl Ingen fraværende.

ALLERØD KOMMUNE. Økonomiudvalget holdt møde onsdag den 26. april Mødet begyndte kl og sluttede kl Ingen fraværende. ALLERØD KOMMUNE Økonomiudvalget holdt møde. Mødet begyndte kl. 8.30 og sluttede kl. 09.35. Ingen fraværende. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2 3. Udvidelse af pladskapaciteten på dagtilbudsområdet

Læs mere

Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune

Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune Referat fra ekstraordinært møde Mødetidspunkt: Fra kl.: 17.00 Til kl.: 17.40 Mødested: Byrådssalen, Stænderpladsen 2, Viborg Mødenr.: 8 Fraværende: Karin Gaardsted, Steffen Andreasen, Katrine Ørnebjerg

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

Socialudvalget. Referat for møde den 7. maj Tidspunkt: kl. 15:30 Snoezelhuset -Landsbyen Sølund, Dyrehaven 10, 8660 Skanderborg

Socialudvalget. Referat for møde den 7. maj Tidspunkt: kl. 15:30 Snoezelhuset -Landsbyen Sølund, Dyrehaven 10, 8660 Skanderborg Socialudvalget Referat for møde den 7. maj 2019 Tidspunkt: kl. 15:30 Sted: Snoezelhuset -Landsbyen Sølund, Dyrehaven 10, 8660 Skanderborg Deltagere Frank W. Damgaard Mira Issa Bloch Hanne Majgaard Jens

Læs mere

Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget

Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 21.06.2006 kl. 14.00 Ordinært møde Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Pkt.nr. 18 Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget, at anbefale

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6.

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6. Pkt. 162 Salg af parcelhusgrunde Sagsnr. 187540 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal træffes beslutning om minimumspriser på parcelhusgrundene i Jernaldergården m.v. og meddeles bevilling til tilslutningsbidrag

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 19. august 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Åben. BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Ny Holte Skole, Grünersvej 6, Mødedato Onsdag den 15.

Åben. BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Ny Holte Skole, Grünersvej 6, Mødedato Onsdag den 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Ny Holte Skole, Grünersvej 6, 2840 Mødedato Onsdag den 15. april 2015 Mødetidspunkt Kl. 9.00 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Kl. 8.00-8.30 Kommunalbestyrelsen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 25. januar 2017 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 28. april 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 67. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a.

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. Punkt 11. Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. 2015-060394 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget godkender projekt for etablering af

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Byrådet Mødetid: 17. maj 2016kl. 16:00 Mødested: Det gamle Rådhus Sekretariat: Sekretariatet 164. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget har

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 09/2007 Sted : Rådhuset Grenaa Dato : 28. marts 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.05

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 09/2007 Sted : Rådhuset Grenaa Dato : 28. marts 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.05 Direktionen DAGSORDEN Møde nr. : 09/2007 Sted : Rådhuset Grenaa Dato : 28. marts 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.05 Direktionen Kommunaldirektør Keld Overgaard Jensen (formand) Børne- og Ungedirektør

Læs mere

3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153)

3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153) Kultur- og Fritidsudvalget, ref. 5. maj 2011 3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153) Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til et forslag om, at

Læs mere

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 Administrationspraksis for grøn ordning Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Anvendelsesmuligheder for pengene...3 3. Geografisk fordeling af VE-midlerne...3

Læs mere

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse.

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse. Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 8) Virksomhedsbesøg hos Falck i Ballerup Udvalget har besluttet besøge lokale virksomheder, og Falck er en virksomhed

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 02 Mødested: Administrationscenteret - Mødelokale 1 Mødet starter i Store Sal med orientering om RudersdalRuten, jvf. pkt. 2 (Fælles frokost

Læs mere

Til Fåborg Kommune. Teknik og Miljø - Plankontoret.

Til Fåborg Kommune. Teknik og Miljø - Plankontoret. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Faaborg Kommunes afgørelse af 29. november 2006 om afslag på projektforslag for halmvarme i Horne Energiklagenævnet modtog den 15. januar 2007 fra

Læs mere

Økonomiudvalg

Økonomiudvalg Økonomiudvalg 2018-2021 Referat 1. november 2018 kl. 16:00 Udvalgsværelse 1 - ekstraordinært møde Indkaldelse Sofia Osmani Sigurd Agersnap Henrik Bang Dorthe la Cour Mette Hoff Gitte Kjær-Westermann Søren

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Brüel og Kjær, Skodsborgvej 307, 2850 Nærum

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Brüel og Kjær, Skodsborgvej 307, 2850 Nærum Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Brüel og Kjær, Skodsborgvej 307, 2850 Nærum Mødedato Onsdag den 8. februar 2012 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen NB ændret mødested

Læs mere

Åbent Tillægsreferat. til. Udvalget for Plan og Teknik

Åbent Tillægsreferat. til. Udvalget for Plan og Teknik Åbent Tillægsreferat til Udvalget for Plan og Teknik Mødedato: Mandag den 22. september 2014 Mødetidspunkt: 8:00-11:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Kvist Industries, Siggårdsvej 2, 6818 Årre

Læs mere

Referat. fra møde i Udvalget for Natur, Miljø og Klima. Referat åben Mødedato 06. august 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188

Referat. fra møde i Udvalget for Natur, Miljø og Klima. Referat åben Mødedato 06. august 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188 Referat fra møde i Udvalget for Natur, Miljø og Klima Referat åben Mødedato 06. august 2010 Mødetidspunkt 09.30 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Natur, Miljø og Klima den 06. august 2010 kl. 09.30

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Søllerød Kommune Kommunalbestyrelsen Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 10 Mødested: Rådssalen Mødedato: Onsdag den 27. oktober 2004 Mødetidspunkt: Kl. 17.00-18.00 Bemærkninger: Medlemmer: Erik Fabrin

Læs mere

Den fælles Dagsorden Møde nr.: ex. 23 Beredskabskommission for med Den: 29.09.2014 Rudersdal og Hørsholm vedtagelser Side: 1 Kommuner

Den fælles Dagsorden Møde nr.: ex. 23 Beredskabskommission for med Den: 29.09.2014 Rudersdal og Hørsholm vedtagelser Side: 1 Kommuner Rudersdal og Hørsholm vedtagelser Side: 1 MØDESTED: Rudersdals Rådhus, Øverødvej 2., 2840 Holte Mødelokale 1 TIDSPUNKT: Mandag den 29. september, kl. 13.00 kl. 14.00 BEMÆRKNINGER: Ekstraordinært møde,

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Byplanudvalget Dagsorden åben Mødedato 19. september 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse Byplanudvalget den 19. september

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 05-juni-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 8.15 Sluttidspunkt for møde: Kl. 12.00 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: 31-05-2002 Afbud fra: Steen

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev.

Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev. Punkt 1. Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev. 2011-14066. Forsyningsudvalget indstiller til byrådet, at kommunens spildevandsplan vedrørende ændret ledningstracé

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU -

Læs mere