Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 9. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt: fredag d. 30. november 2012, kl Sted: Institut for Statskundskab, lokale Referent: Til stede Troels Claus Baagland Anders Wivel (AW), Michael Zilmer-Johns (MZJ), Peter Kuhlman (PK), Christina Sejr Pedersen (CSP), Louise Eff (LE), Camilla Hersom (CH), Jesper Juul-Jensen (JJJ), Henrik Plougmann Olsen (HPO), Nina Gytz (NG), Lars Bo Kaspersen (LBK) og Troels Claus Baagland (TCB) 8. JANUAR 2013 CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND ØSTER FARIMAGSGADE 5 POSTBOKS KØBENHAVN K TLF DIR FAX tcb@ifs.ku.dk 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. REF: TCB 2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 30. marts 2012 Referatet blev godkendt. 3. Akkreditering af nye uddannelser LBK gjorde opmærksom på, at det er vigtigt for instituttet at skabe en større diversitet i såvel studenter- som lærerstand. Han fortalte, at det er på den baggrund, at instituttet forsøger at få akkrediteret nye uddannelser. Målet er at rekruttere udenlandske studerende. Flere udenlandske studerende vil kunne skabe en platform for at tiltrække flere forskere uden dansk baggrund og er dermed en blandt flere måder, hvorpå man kan sikre nye inputs i undervisning og forskning

2 LBK orienterede om, at den ansøgte uddannelse Master of Science in Social Sciences in Politics (cand. soc.) sandsynligvis ikke bliver akkrediteret, da akkrediteringspanelet ikke mener, at det kan dokumentere, at kandidater fra denne uddannelse, vil kunne varetage jobs som kandidater fra eksisterende uddannelser ikke allerede kan varetage. Der ses i den sammenhæng udelukkende på det nationale jobmarked og ikke det internationale arbejdsmarked, som den nye uddannelse også er tilsigtet. SIDE 2 AF 12 LBK understregede, at det også er en væsentlig tanke bag uddannelsen, at den er tiltænkt udenlandske studerende. LBK påpegede, at det særegne ved cand. soc. uddannelsen er at studerende med en anden disciplin end statskundskab, f.eks. antropologi, historie, eller et sprog kan tilegne sig politologiske kompetencer, og herefter specialisere sig i forskellige fagretninger. To uddannelser ligger nu på tegnebrættet: Master of Science (MSc) in Security Governance and Strategy Master of Science (MSc) in Europe and New Global Challenges: Law, Politics, Society Det overvejes, om man skal søge af få akkrediteret begge uddannelser, blot den ene uddannelse, eller ingen af de to uddannelser. Samtidig arbejdes der med spørgsmålet om adgangskriterier for kandidatuddannelsen i Statskundskab. LBK påpegede, at hvis den nuværende hårde linje i ACE-DK fortsættes, som f.eks. kravet om at dokumentere, at de studerende, som gennemfører uddannelsen, skal kunne varetage jobs som dimittender fra eksisterende uddannelser ikke kan varetage, så er det tvivlsomt, om det overhovedet er besværet værd. LBK har kontaktet forskellige nøglepersoner, som gerne vil hjælpe i en afklaring af mulighederne for en succesfuld ansøgning. Han påpegede, at vi står i et vadested, hvor vi er ved at gå fra uddannelsesakkreditering til institutionsakkreditering. Men han oplyste om, at det p.t. fortsat er sådan, at nye uddannelser skal igennem 'akkrediteringsmøllen'. LBK gentog, at det at ansvarliggøre institutterne for at skabe jobs, efter hans mening, er at gå lige lovlig langt. HH oplyste, at formålet med akkrediteringen af nye uddannelser var at skabe balance mellem konkurrence og samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne. Akkrediteringssystemet er m.a.o. skabt på nationalt niveau for at undgå overkonkurrence.

3 SIDE 3 AF 12 LBK svarede, at ud fra et institutionsperspektiv, så må målet være, at tiltrække nogle af de bedste studerende & forskere i Norden og gerne kunne deltage i konkurrence på globalt niveau. Han fremhævede i den sammenhæng Holland, med "University of Amsterdam" som et forbillede, hvor det er lykkedes at tiltrække studerende fra hele verden. I Danmark sidder vi med stærke forskningsmiljøer, men vi kan p.t. ikke byde ind med nye initiativer på uddannelsesmarkedet på samme måde som i andre lande. LBK oplyste endvidere, at i UK, hvor man har institutionsakkreditering, kan man i løbet af 6 uger få godkendt en ny uddannelse. Her går det stærkt med både at åbne nye uddannelse og lukke de dårlige uddannelser. Han påpegede, at vi i Danmark risikerer at bevare de dårlige uddannelser alt for længe, fordi mulighederne for at oprette nye uddannelser er blevet for vanskeligt. CH kommenterede på uddannelsesforslagene. Hun fandt at begge uddannelser så interessante ud, men at hun særligt bifaldt sikkerheds- og strategiuddannelsen. Hun fandt, at den risiko-baserede tilgange er meget aktuel, og at det er 'spot on' i forhold til, hvad der bliver behov for fremover. CH mente, at Law, Politics, Society-uddannelsen er for generelt beskrevet i forhold til metode og tilgang, og at der risiko for, at man spreder sig over for meget. HH mente derimod, at Law, Politics, Society-uddannelsen også har gode aspekter, og han så interessante specialiseringsmuligheder, der giver mulighed for fordybelse. Han fandt, at særligt lovområdet er interessant f.eks. omkring international ret, menneskeret og civilret. HH mente også, at Change Management bør med i uddannelsen, altså om hvordan ledelse foregår under forandring. HH mente, at Security Governance and Strategy uddannelsen også er interessant. Han nævnte, at man kan inddrage risiko i den offentlige sektor i uddannelsen. Han anbefalede at kontakte Ulrik Christiansen, der er tidligere frømand og har 55 års risiko-studier på CV et. MZJ fandt, at Security Governance and Strategy uddannelsen s, fokus på sikkerhed er meget interessant, men han stillede spørgsmålstegn ved jobmulighederne. Han spurgte til, hvor man har råd til at ansætte folk med ekspertise indenfor håndtering af sikkerhed udover i UM, FE og de meget store virksomheder. Derudover fremhævede han, at det håndværksmæssige aspekt ikke er indtænkt i uddannelsen, og han gjorde opmærksom på, at det militære system også producerer folk med viden indenfor sikkerhed. Han vurderede, at de der ønsker at ansætte folk indenfor sikkerhed foretrækker folk med 'hands on' eller et relevant sprog (f.eks. arabisk).

4 SIDE 4 AF 12 MZJ fandt Law, Politics, Society-uddannelsen interessant ud for den politologiske-juridiske tilgang. Det var hans erfaring, at kandidater fra Statskundskab, der får arbejde i EU, ofte mangler værktøj til udarbejdelse af forhandlingstekster. Han mente også, at samtlige ministerier og kommuner samt mange virksomheder, kan have god brug for den type kandidater. Og MZJ mente derfor, at det giver god mening at skabe en kombinationsuddannelse på tværs af de to fakulteter (JUR og SAMF/Statskundskab). CSP fandt Security Governance and Strategy uddannelsen mest relevant. Hun oplyste, at den risikobaserede approach har stor relevans for den del af erhvervslivet, som hun færdes i. I forlængelse heraf nævnte hun, at den private sektor tænker meget i risici og opfordrede derfor kraftigt til, at Risk kommer til at indgå i titlen på uddannelsen. LBK oplyste, at der på det næste møde, vil blive præsenteret en udviklet version af uddannelsesforslagene, og at vi her gerne vil have aftagernes mere detaljerede kommentarer. Samtidig fortalte han, at aftagernes kommentarer i forbindelse med den sidste ansøgning var til stor hjælp. LE fandt gode ting i begge uddannelser. I Law, Politics, Societyuddannelsen manglede forhandlingsteknik og Case-basererede øvelser. Med hensyn til Security Governance and Strategy-uddannelsen så var LE enig med CSP. Hun så denne uddannelse som meget mere privatsektororienteret. Hun var enig i, at uddannelsen skal fokusere på Risk -niveauet frem for sikkerhedsniveauet. Hun nævnte, at der indenfor Reassurance (Genforsikring) kan være gode aftagermuligheder. Endeligt nævnte hun, at også politiske risici er noget, der i stigende grad fokuseres på. HPO oplyste om, at der indenfor forsikringsområdet er ansat mange risikoeksperter, men at de ofte mangler evnen til at indtænke de politiskel risici og at fremstille det på en sådan måde, at det på fornuftigt vis kan diskuteres på et bestyrelsesmøde. Han mente derfor, at der er brug for en type, der også kan forholde sig til det politisk-strategiske. Desuden opfordrede han til, at de kvantitative kompetencer også udvikles i Security Governance and Strategy uddannelsen, da der er brug for kandidater der kan forstå og formidle komplekst talmateriale. Som eksempel på aftagere nævnte han McKinsey, hvor sådanne folk er nogle af de højst betalte. LBK takkede for kommentarerne 4. Overvejelser omkring direkte optag på 2-fagsuddannelsen (samfundsfag) AW orienterede om overvejelser omkring at skabe en selvstændig 2- fagsuddannelse med eget optag til et hold på 45 studerende.

5 AW fortalte, at instituttet har inddraget erfaringer fra AU. Han fortalte desuden at 2-fagsuddannelsen her hidtil har ført en lidt hengemt tilværelse i skyggen af 1-fagsuddannelsen, og man har oplevet, at mange 2- fagsstuderende er rykket tilbage på 1-fagsuddannelsen, fordi de har følt sig alene, bl.a. fordi mange foreninger og aktiviteter er meget scient. pol. rettede. SIDE 5 AF 12 Overvejelserne går nu konkret på at oprette et selvstændigt hold med 45 studerende, hvilket også kan begrundes ud fra, at det på lang sigt er en fordel for instituttet, at have gymnasielærere med en samfundsfaglig uddannelse, der er rundet af vor tradition. AW gjorde opmærksom på, at de udfordringer, som vi står overfor, er at skabe det rigtig studiemiljø omkring 2-fagsuddannelsen, samt at sikre, at optag på 2-fagsuddannelsen ikke blot skaber en bagdør for optag på 1- fagsuddannselsen. PK fremhævede, at beskæftigelsesmarkedet for 2-fagskandidaterne helt sikkert vil vokse indenfor undervisningssektoren, bl.a. fordi mange samfundsfagslærere står foran pension i de kommende år. I den forbindelse fandt han det utilfredsstillende, at makroøkonomi spiller så lille rolle. Makroøkonomi bør have en større vægt. 5 ECTS er ikke nok til at kunne varetage jobbet som gymnasielærer i samfundsfag. Desuden gjorde PK opmærksom på, at man også bør gøre 2- fagskandidaterne mere interessante for det private arbejdsmarked. JJJ spurgte til, hvad den årlige produktion af gymnasielærere på Statskundskab ligger på AW oplyste, at den ligger på 8-10 stykker om året PK gjorde opmærksom på, at RUC og AaU producerer gymnasielærere i stor stil. Det gør KU ikke. JJJ så på den baggrund ingen grund til ikke at øge produktionen på KU. CH fandt, at det er rigtigt med et ekstraoptag på 2-fagsuddannelsen. Hun opfordrede dog til at passe på med hensyn til 'kattelemmen' i forhold til at komme ind på 1-fagsuddannelsen via 2-fagsuddannelsen, og endeligt opfordrede hun til at finde frem til, hvad der er styrken på statskundskab: hvad der er det særlige, som her kan tilbydes de 2-fagsstuderende. CH var enig i, at makroøkonomi bør styrkes.

6 HH opfordrede til begrænsning på hvor mange studerende, der optages på 2-fagsuddannelsen. Dette for at holde et højt adgangsgivende karaktergennemsnit. Han stillede spørgsmålstegne ved om et optag på 45 studerende måske er for højt. SIDE 6 AF 12 LBK gjorde opmærksom på, at vi er nødt til at se på, at det skal være rentabelt, hvorfor det er nødvendigt med 45 studerende på 2-fagsuddannelsen. HPO gav opbakning til optag på 2-fagsuddannelsen. Han mente dog ikke, at makroøkonomi kun bør have 5 ECTS. Han foreslog, at man kan justere ECTS-vægten for Metode 1 eller BA-projektet. AW fremhævede at Metode 1 udgør grundlaget for Metode 2, hvorfor vi ikke kan nedjustere ECTS-vægten på dette fag, og vægten på BA-projektet er bekendtgørelsesreguleret. CSP mente, at det er helt fundamentalt, at de makroøkonomiske teorier stadig gives den nødvendige vægt, så hun mente, at man ikke kan nøjes med 5 ECTS til dette fag. MZJ var enig med de øvrige aftagere om, at der er behov for gode samfundsfagslærere, og enig i at makroøkonomi bør fylde 7½ ECTS. AW noterede sig det klare budskab om at makro-økonomi skal fylde 7½ ECTS, og vil arbejde på at opfylde dette. 5. KU-CBS-samarbejde en orientering LBK fortalte, at rektorerne fra KU og CBS har besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal undersøge mulighederne for, at de studerende kan tage fag på tværs af institutionerne eller skifte fra BA til KA institutionerne imellem. Dette skal ses i lyset af, at uddannelsesministeren taler om større fleksibilitet mellem de forskellige uddannelser. LBK oplyste, at man vil afdække hvor mange studerende, der bevæger sig mellem institutionerne, og hvorfor det måske ikke sker i særlig høj grad. MZJ syntes, at initiativet umiddelbart lød fint, men spurgte til hvordan uddannelseskvaliteten sikres, og påpegede at det samlede niveau ikke må sænkes. MZJs bekymring blev delt af flere aftagere. LBK oplyste, at man er startet med at kigge på de beslægtede uddannelser på de to institutioner, men at hvis det ved lovkrav besluttes, at alle BAuddannelser giver adgang alle KA-uddannelser, ja så vil det være en stor udfordring. LBK fandt det foreløbigt positivt med et pilotprojekt for at se, hvor udfordringerne ligger.

7 SIDE 7 AF 12 CH fandt det også positivt med en større fleksibilitet, og at man begynder at gøre sig nogle erfaringer på området. Hun mente, at måden at fastholde kvaliteten på, er at lægge nogle barrierer ind senere i systemet. Flere aftagere gav herefter udtryk for betænkeligheder for fagligheden med henvisning til, at hvis folk selv strikker deres uddannelse sammen, så vides det dårligt, hvad de kan. Det blev derfor påpeget, at det er vigtigt at fastholde en specifik og tydelig faglig forankring i uddannelserne. LBK nævnte, at hvis vi kommer i en situation med fri mobilitet mellem BA og KA- uddannelserne, så vil karaktergennemsnittet kunne fungere som én type af kvalitetssikring. Hvis instituttet kan optage antropologer, sociologer og økonomer med et højt fagligt niveau, så frygter han ikke for kvaliteten. PKK påpegede, at der vil opstå to typer studerende. Dem der tager den samlede uddannelse i Statskundskab, og dem der blot optages på KA en. LBK medgav, at det vil give en særlig udfordring, idet vi har en meget stramt struktureret BA, og herefter slipper de studerende fri på KA en, hvor de studerende frit kan vælge mellem en række forskellige fagelementer. Han gentog, at instituttet derfor selv bør diktere adgangskravene. HPO påpegede, at det altid er godt at diskutere med andre fagligheder. Hans egen erfaring var, at det er i kombinationen af økonomi jura og politologi, at der laves god lovgivning. Modsat er det en fejl hvis man tror, at generalister kan løse alle problemer. Han konkluderede derfor, at en god solid faglighed er vigtig, og at en adgangsgivende BA, skal have et vist niveau. LBK fremhævede London School of Economics, University of Oxford og Harvard University som steder, hvor de optager alle mulige fagligheder. Men uanset hvorfra de studerende kommer, så har de høj kvalitet. De forskellige baggrunde ses ikke som et problem, og arbejdsgiverne kan godt gennemskue uddannelserne. CH så det som en fordel af få flere fagligheder, hvis blot niveauet er højt. Hun påpegede, at statskundskabsstuderende også vil have glæde af at tage fag andre steder. AW nævnte i den forbindelse, at studerende på vores KA kan tage på til 60 ECTS ved andre uddannelser, heraf 30 generelle samfundsvidenskabelige ECTS, og at studerende på Økonomi og Statskundskab nu næsten kan vælge helt frit mellem KA-fagene på de to uddannelser. Yderligere er der indgået aftaler med TORS instituttet (Asienstudier) og med Afrikastudiet.

8 CH overvejede, om det måske er det det spor man i stedet skal styrke, idet efterspørgslen jo går på fleksibiliteten til ikke at være låst på en uddannelse. SIDE 8 AF 12 LBK lovede at vende tilbage med mere information, når arbejdsgruppen er kommet videre i processen. 6. Orientering om erfaringerne med de nye bachelor- og kandidatstudieordninger for statskundskabsuddannelserne AW fortalte, at det er gået relativt problemfrit at søsætte de nye studieordninger. Dog er der fag på KA en med eksterne lektorer, hvor underviseren er kørt videre efter den gamle studieordning, og at det derfor har været nødvendigt at dispensere i nogle fag i forbindelse med eksamen. HH spurgte til, hvad der konkret har voldt vanskeligheder? AW svarede, at det er, at vi er gået over til faste pensum på 1200 sider for fag på KA en (før skulle de studerende selv sammensætte dele af pensum), og det at der nu kun er én eksamensform per fag (tidligere var det muligt at vælge imellem eksamensformer på udbud). Endeligt nævnte AW, at ændringerne har resulteret i flere skiftlige opgaver på KA en og derfor øget arbejdspresset på de studerende, men at dette er nogle erfaringer, der samles op på nu. AW understregede til slut, at der med enkelte undtagelser er blevet taget rigtigt godt imod de nye studieordninger fra både undervisere og studerende. 7. Makroøkomi hvilken ECTS vægtning på ny 2-fags Bachelorstudieordning? Blev gennemgået under pkt Dimittendundersøgelsen AW oplyste at, Det samfundsvidenskabelige Fakultet har besluttet at initiere en dimittendundersøgelse, som institutterne skal gennemføre med støtte fra fakultetet. Dimittendundersøgelsen skal finde sted hvert 4. år og fakultetet koordinerer arbejdet og lægger undersøgelser op på en webside, så man kan få det samlede billede for fakultetet. AW oplyste at Rikke Bartholdy er projektleder på dimittendundersøgelsen på IFS. IFSs spørgeskema er udarbejdet på baggrund af et standardspørgeskema og iblandet vore egne spørgsmål, med inspiration fra Sociologisk Institut, der for nyligt har gennemført en dimittendundersøgelse.

9 SIDE 9 AF 12 AW oplyste, at spørgeskemaet har været i høring i Studienævnet, hvor man har fået en masse gode kommentarer og inputs. AW oplyste, at tidshorisonten er, at spørgeskemaet skal gøres færdig i december og herefter udsendes i begyndelse af det nye år. LE syntes, at det overordnet set så rigtigt godt ud. Hun havde nogle konkrete ting, som hun ville overdrage i papirform til AW. Hun savnede et par spørgsmål mere, hvor der kan analyseres på, hvilke kvalifikationer dimittenderne mener, der førte til job. CH var enig i, at det så vældigt godt ud og med god mulighed for at skaffe nyttig info. Desuden påpegede hun, at det efterhånden er en del år siden, at de fleste af medlemmerne af aftagerpanelet blev færdige på studiet, og at det derfor er godt at få nogle friske inputs fra en sådan undersøgelse. CH mente, at spøgmål 62 er det centrale spørgsmål, og at det kan udfoldes mere, f.eks. kunne det være interessant at se på, hvilke afgørende kvalifikationer man eventuelt har fået på andre studier f.eks. som meritstuderende. LE opfordrede til, at man i spørgeskemaet beder om lov til at kontakte dimittender for uddybende spørgsmål. PK spurgte til, hvordan Instituttet vil kontakte dimittenderne? AW oplyste, at det sker per , så vidt det er muligt, men han oplyste også, at det er en udfordring at fremskaffe dimittendernes adresser. De dimittender, som man ikke finder adresserne på, får i stedet spørgeskemaet tilsendt per brev. LBK oplyste, at 70 procent af dimittenderne begynder i den offentlige sektor, men efter få år på arbejdsmarkedet finder en stor del af dimittenderne ansættelse på det private arbejdsmarked, sådan at over 50 procent ender i den private sektor. Den offentlige sektor har således traditionelt fungeret som et springbræt til den private sektor. Udfordringen bliver fremover, at flere dimittender skal finde direkte ind i den private sektor, da den offentlige sektor vil aftage færre kandidater. LE oplyste, at Statskundskab er et No-Brand i private sektor. Man kender ikke uddannelsen, og der skal derfor gøres en indsats for at øge kendskabet til den. JJJ påpegede, at der formodentlig vil være mange studerende, der svarer, at ingen af de specifikt jobkvalificerende kompetencer er erhvervet på studiet. Men han fandt øvrigt, at spørgeskemaet så fint og brugbart ud, og at han

10 derfor ikke havde yderligere inputs. Han håbede, at det ville være muligt at også at få indhentet besvarelser fra dimittender, som har fundet arbejde indenfor utraditionelle områder, da det kan give noget interessant viden samt inspiration. SIDE 10 AF 12 LBK spurgte til, om JJJ var enig i, at dimittenderne kan gøre en forskel i de små og mellemstore virksomheder. JJJ svarede, at det var han helt enig i, og at netop dette budskab også er noget, der ligger ham på sinde at få formidlet videre. LE spurgte til, hvor mange årgange der inddrages i undersøgelsen. AW oplyste, at man inddrager de seneste 5 års dimittender, og at dette er en fakultetsbeslutning. HH oplyste, at DJØF har udarbejdet en undersøgelse, der viser, hvad det giver en lille virksomhed at få ansat en dimittend med en længerevarende uddannelse. Der skal gøres noget mere målrettet på dette område: noget der viser, hvad kandidaterne kan bruges til, og hvad de ikke kan bruges til. HH påpegede, at der forsat sker en vækst i antallet af akademiske stillinger, og at faldet i beskæftigelsen formentligt ikke vil påvirke DJØF erne på længere sigt. 9. Strategiprocessen status LBK vil sørge for at instituttets strategipapir vil blive udsendt til næste møde. LBK orienterede om, at vi har opnået meget på kort tid. Det svære bliver at holde tempoet i det lange træk. I institutstrategien ses der på: Uddannelse, Forskning, Ekstern finansiering, Formidling LBK gentog kort, at revisionerne af studieordningerne, akkreditering af nye uddannelser, og direkte optag på 2-fagsuddannelsen skal ses som led i den nye strategi. LBK oplyste, at på forskningsområdet er instituttets organisering blevet restruktureret over en årrække således, at der nu er 5 centre og 7 forskningsgrupper. Centrene er forskningsmæssigt mere fokuserede, mens grupperne er mere fleksible enheder. Det er begyndt at fungere fornuftigt.

11 Hvis en af forskningsgrupperne ikke har tilstrækkeligt med aktivitet, skal den lukkes LBK oplyste, at instituttet har oprettet en forskningskomite på 5 personer (Ben Rosamond, Dorte Martinsen, Ole Wæver, Christian Rostbøl & en ph. d studerende). Her foretages et 'review' af alle ansøgninger om ekstern finansiering. Dette med henblik på at forbedre ansøgningerne, så instituttet kan få 'landet' flere eksterne midler. LBK fortalte at instituttet i det forgange år har hentet 18 mio. kr. i eksterne midler, hvilket er en fordobling i forhold til det foregående år. Han fortalte, at næste skridt bliver at tilbyde alle forskere et personligt forskningsreview en gang hvert 3 år. Dette skal ses som en supporteringsfunktion for at kunne få artikler i de højest rangerede internationale tidsskrifter. SIDE 11 AF 12 LBK fortalte, at der er blevet ansat en skrivekonsulent for at støtte instituttets forskere (Writing Consultency), i at skrive og strukturere artikler. 20 af kollegaerne har fulgt dette forløb. Ledelsen har fået meget ros for dette initiativ. Den generelle formidlingen til danske medier går i øvrigt godt. Det kan et hurtigt opslag i Infomedia bekræfte. Instituttets ansatte er dagligt brugt i medierne. Men vi har endnu ikke nået det ønskede niveau med hensyn til formidling af egentlige forskningsresultater. LBK fremhævede to af instituttets unge forskere: Rebecca Adler Nielsen, der beskæftiger sig med internationale organisationer og Jacob Hariri, der beskæftiger sig med demokrati. Begge har artikler med i meget prestigiøse journaler. Instituttet skal blive bedre til at sælge os selv internationalt, det har vi ikke været gode nok til hidtil. KU er nødt til at tænke på, hvordan forskningsformidlingen også slår igennem i den internationale presse i medier som The Guardian og CNN. LBK understregede, at det er væsentligt, at der bliver gjort opmærksom på os ude i verden, også i forhold til at rekruttere studerende internationalt. 10. Nyt fra Instituttet LBK fortalte, at der indtræf en for instituttet 'historisk dag" onsdag d. 28. november, idet Lars Bille indgav sin opsigelse. Lars Bille har været med fra instituttets spæde start i Heldigvis har vi en aftale med Lars om, at han og en række emeritus folk skriver instituttets historie til jubilæet om et par år. LBK oplyste, at der er slået en række professorater op i forvaltning. Vi har fået 42 ansøgninger, hvilket er 4 gange så mange, som vi plejer at få, men selvom det går i den rigtige retning, så er det stadigvæk halvt så mange ansøgninger som vi skal have. Flere udenlandske ansøgere, skal sikre den ret-

12 te balance imellem ansøgere udefra og selvrekruttering indenfor instituttets egne talenter, som performer og i øvrigt har tjent instituttet. SIDE 12 AF 12 LBK oplyste, at Henrik Bang fra februar 2012 har fået et 6 årigt superprofessorat i Australien (University of Canberra). Der er tilknyttet 3 post. doc.'s og 3 ph.d er. til professoratet, der omhandler "Local Governance". CH spurgte til ledelsen af ph.d. er. Hun fortalte, at hun kendte til ph.d. studerende andre steder, der efterspørger en mere tydelig ledelse med en klar linje og retning. Hun spurgte til, om dette også er noget, som Institut for Statskundskab oplever et stigende behov for. LBK svarede, at CH i havde ret i, at ledelse efterspørges, og at det er en udfordring at lede forskere. LBK har erfaret, at det specielt er de yngre ph.d. kvinder, der efterspørger ledelse og teamwork. 11. Eventuelt LBK oplyste at næste møde i Aftagerpanelet lægges fra kl (dog ikke på en fredag), da instituttet efterfølgende, gerne vil belønne aftagerne med en middag for indsatsen. JJJ bad om at undlade at lægge mødet i uge 1 af marts. PK takkede for god ro og orden.

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 22. januar 2008 ved Institut for Statskundskab. Referatet blev taget til efterretning.

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 22. januar 2008 ved Institut for Statskundskab. Referatet blev taget til efterretning. KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT 13. DECEMBER 2008 Forum: 3. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt:

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 5. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: tirsdag d. 4. maj 2010, kl

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 5. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: tirsdag d. 4. maj 2010, kl KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT 21. MAJ 2010 Forum: 5. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt: tirsdag

Læs mere

Aftagerpanel institut for Statskundskab

Aftagerpanel institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til Aftagerpanelet på Institut For Statskundskab. M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel institut

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT Aftagerpanelet ved Økonomisk Institut MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt 25-08-2016

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

TOES supplerede med hvorledes aftagerpanelet inddrages på fakultetsniveau ifm. Advisor Board.

TOES supplerede med hvorledes aftagerpanelet inddrages på fakultetsniveau ifm. Advisor Board. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 14. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 6. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

3. Vurdering af ny 2-årig engelsksproget kandidatuddannelse Master of Science (MSc) in Social Sciences in Politics (cand.soc.)

3. Vurdering af ny 2-årig engelsksproget kandidatuddannelse Master of Science (MSc) in Social Sciences in Politics (cand.soc.) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 8. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 2. december 2009 ved Institut for Statskundskab. Referat godkendt

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 2. december 2009 ved Institut for Statskundskab. Referat godkendt KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT Forum: 4. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt: Fredag d. 2. oktober

Læs mere

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T 30. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel på institut for Statskundskab INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Ministeren for uddannelse og forskning har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af et

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 16. december 2010 Referat godkendt, med følgende kommentarer

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 16. december 2010 Referat godkendt, med følgende kommentarer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab Endeligt M Ø D E R E F E R A T Forum: 7. møde i Aftagerpanelet Møde

Læs mere

Kandidatuddannelsen Hvis hovedvægten i det samlede 5-årige uddannelsesforløb ligger på det samfundsvidenskabelige hovedområde:

Kandidatuddannelsen Hvis hovedvægten i det samlede 5-årige uddannelsesforløb ligger på det samfundsvidenskabelige hovedområde: Akkrediteringsrådet har godkendt kombinationsfaget i globale studier ved Roskilde Universitetscenter. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

LBK præsenterede Mathilde Albertsen Winsløw, der afløste Jakob Dreyer, som studenterrepræsentant.

LBK præsenterede Mathilde Albertsen Winsløw, der afløste Jakob Dreyer, som studenterrepræsentant. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 11. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet. Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Afrapporteringsår 2016 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2018 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Der er

Læs mere

Aarhus Universitet Godkendelse af ny uddannelse

Aarhus Universitet Godkendelse af ny uddannelse Aarhus Universitet au@au.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets (AU) ansøgning om godkendelse af ny uddannelse

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG SAMFUNDSVIDENSKAB SYDDANSK UNIVERSITET SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG 3-årig Bacheloruddannelse Et bredt samfundsengagement Samfundsfag, centralfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense Miljøplanlægning samfundsfag 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Et bredt samfundsengagement Samfundsfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige problemstillinger

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2012

Beskæftigelsesundersøgelse 2012 Beskæftigelsesundersøgelse 2012 Opsummering af årets resultater Maj 2013 Version 6. maj 2013 For 2012 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. AU Beskæftigelsesundersøgelsen

Læs mere

Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi. Aftagerpanelet på Sociologi. Forum. Mødedato: 7. maj 2013, kl

Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi. Aftagerpanelet på Sociologi. Forum. Mødedato: 7. maj 2013, kl S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 11. JUNI 2013 Forum Aftagerpanelet på Sociologi SOCIOLOGISK

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i idræt ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i idræt ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i idræt ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i jordbrugsvidenskab ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i jordbrugsvidenskab ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i jordbrugsvidenskab ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Kandidat i Erhvervsøkonomi Forandringsledelse (cand.merc.) Master of Science in Economics and Business Administration

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kombinationsfaget i arbejdslivsstudier ved Roskilde Universitetscenter.

Akkrediteringsrådet har godkendt kombinationsfaget i arbejdslivsstudier ved Roskilde Universitetscenter. Akkrediteringsrådet har godkendt kombinationsfaget i arbejdslivsstudier ved Roskilde Universitetscenter. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af kandidatuddannelsen

Læs mere

Referat. Oeconrådsmøde, onsdag 8. december 2010 kl

Referat. Oeconrådsmøde, onsdag 8. december 2010 kl Referat Deltagere: Rikke, Lars, Karen Marie, Christoffer, Claus, Ida, Morten, Martin, Karin, Nanette, Kathrine, Camilla, Sif, Allan Deltager ikke: Marie, Morten 1. Godkendelse af dagsorden og referat Ok

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 23. september 2015. Til stede: Afbud: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Ansøgningen er blevet vurderet af Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU). Vurderingen er vedlagt som bilag.

Ansøgningen er blevet vurderet af Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU). Vurderingen er vedlagt som bilag. Aarhus Universitet Au@au.dk Udkast til afslag på godkendelse 10. december 2013 Ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Sted: Aalborg Universitet, A. C. Meyers Vænge 15. 1 sal, lokale 2.1.024. Tid: Kl. 13 15 Deltagere: Szilvia Gyimóthy, lektor, formand

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2013

Beskæftigelsesundersøgelse 2013 Beskæftigelsesundersøgelse 2013 Opsummering af årets resultater Marts 2014 For 2013 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 8. NOVEMBER 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl.

Læs mere

ADGANGSKRAV for Internationale udviklingsstudier og Virksomhedsstudier

ADGANGSKRAV for Internationale udviklingsstudier og Virksomhedsstudier ADGANGSKRAV for Internationale udviklingsstudier og Virksomhedsstudier ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Internationale

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Afgørelse om foreløbig godkendelse

Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af kandidatuddannelsen

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i European Studies ved Roskilde Universitetscenter.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i European Studies ved Roskilde Universitetscenter. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i European Studies ved Roskilde Universitetscenter. Begrundelse for afslag Uddannelsens samfundsmæssige relevans Uddannelsen

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. AUGUST 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer Strategiske AU s mål er ift. 2011 at opnå derfor have kvalitetssikring af uddannelser på opnå fuld

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 1. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: 20. juni Sted: Institut for Statskundskab, lokale 4.2.

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 1. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: 20. juni Sted: Institut for Statskundskab, lokale 4.2. KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT 21. AUGUST 2007 Forum: 1. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt: 20.

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2016

Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Opsummering af årets resultater Februar 2017 For 2016 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Dansk titel Cand.scient. i biologi. Engelsk titel Master of Science in Biology. Adgangskrav Bacheloruddannelse i biologi

Dansk titel Cand.scient. i biologi. Engelsk titel Master of Science in Biology. Adgangskrav Bacheloruddannelse i biologi Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i biologi ved Aalborg Univesitet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

S t a t s R å d e t S t u d e n t e r r å d e t p å S t a t s k u n d s k a b

S t a t s R å d e t S t u d e n t e r r å d e t p å S t a t s k u n d s k a b Referat af StatsRådsmødet 13. møde, 22. april 2010 Dato: 20-04-2010 Sekretariatet Ref.: Referat møde 22-04-2010 Tilstede: Politologisk Studenterforum: Sarah Kjærgård Pedersen, Kathrine Salomonsen, Jonas

Læs mere

ADGANGSKRAV for Politik og administration og Historie

ADGANGSKRAV for Politik og administration og Historie ADGANGSKRAV for Politik og administration og Historie CAND.SOC. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Politik og administration

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat studienævnsmøde Torsdag, den 3. april 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, lokale 72 København: A. C. Meyers Vænge 15, lokale

Læs mere

Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut

Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut M Ø D E R E F E R A T 2. DECEMBER 2011 Forum Aftagerpanelet ved Sociologisk

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2011

Beskæftigelsesundersøgelse 2011 Beskæftigelsesundersøgelse 2011 Opsummering af årets resultater Januar 2012 For 2011 findes separate rapporter for bachelordimittender, kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. AU Beskæftigelsesundersøgelsen

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 9. januar 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. november. 3. Godkendelse af semesterplaner, bilag.

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense 3-årig Bacheloruddannelse Miljøplanlægning Statskundskab SAMFUNDSVIDENSKAB 2 Genvej til magtens korridorer Er du interesseret i politik, og kan du lide at diskutere, så er statskundskab noget

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2015\1. juni\150710 Referat af uddannelsesudvalgsmøde på Bioanalytikeruddannelsen 01.06.2015 Dato & tid 1. juni 2015 kl.

Læs mere

Akkrediteringsrapport. Ny kandidatuddannelse i it-didaktisk design

Akkrediteringsrapport. Ny kandidatuddannelse i it-didaktisk design Akkrediteringsrapport Ny kandidatuddannelse i it-didaktisk design Uddannelsen omhandler it s betydning for læring. Den studerende vil opnå viden om didaktiske teorier og viden om, hvordan man opbygger

Læs mere

Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten og en uddybende sagsbehandlingsrapport.

Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten og en uddybende sagsbehandlingsrapport. Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i katastrofehåndtering ved Københavns Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanel på antropologi. Forum. Møde afholdt 20. november 2018 kl

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanel på antropologi. Forum. Møde afholdt 20. november 2018 kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 20. NOVEMBER 2018 Forum Aftagerpanel på antropologi INSTITUT

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2014

Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Opsummering af årets resultater Maj 2015 For 2014 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk ACE Denmark Aarhus Universitet Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i teknologibaseret forretningsudvikling Kandidatuddannelsen

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Aftagerpanel for Erhvervsøkonomi og Oecon. Møde Skolen for Økonomi og Erhvervsstudier, AAU

Aftagerpanel for Erhvervsøkonomi og Oecon. Møde Skolen for Økonomi og Erhvervsstudier, AAU Aftagerpanel for Erhvervsøkonomi og Oecon Møde 11.5.215 Skolen for Økonomi og Erhvervsstudier, AAU Dagsorden 16.: Velkomst og præsentation v/ studieleder Erling Jensen. Kort status for HA-, cand. merc-

Læs mere

Notat. Vurdering af professions- og erhvervsrettede uddannelsers videngrundlag

Notat. Vurdering af professions- og erhvervsrettede uddannelsers videngrundlag Notat Vurdering af professions- og erhvervsrettede uddannelsers videngrundlag Ved en ændring af institutionslovgivningen er der fra januar 2014 indført krav om, at professionshøjskoler og erhvervsakademier

Læs mere

Afgørelsesbrev. Aalborg Universitet Godkendelse af ny uddannelse

Afgørelsesbrev. Aalborg Universitet Godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev Aalborg Universitet aau@aau.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aalborg Universitets (AAU) ansøgning om

Læs mere

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Referat fra studienævnsmødet den 27. maj 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Afbud: John Kuada, Rasmus Lindgaard Christensen, Christine

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse. I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 22. MARTS 2013 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev Danmarks Tekniske Universitet dtu@dtu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Danmarks Tekniske Universitets

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Susan Wright, Ellen Lolck Madsen, Mette Larsen, Susanne Andersen, Claus Larsen

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Susan Wright, Ellen Lolck Madsen, Mette Larsen, Susanne Andersen, Claus Larsen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 27. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

ADGANGSKRAV for Globale studier og Kommunikation

ADGANGSKRAV for Globale studier og Kommunikation ADGANGSKRAV for Globale studier og Kommunikation CAND.SOC. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Globale studier og Kommunikation

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra mødet den 30. november 2012, kl

2. Godkendelse af referat fra mødet den 30. november 2012, kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 10. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

Godkendelsesbrev. Syddansk Universitet. Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelsesbrev. Syddansk Universitet.   Godkendelse af ny uddannelse Godkendelsesbrev Syddansk Universitet E-mail: sdu@sdu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Syddansk Universitets (SDU)

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i pædagogik ved Syddansk

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i pædagogik ved Syddansk Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i pædagogik ved Syddansk Universitet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut

Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut M Ø D E R E F E R A T 11. OKTOBER 2010 Forum Aftagerpanelet ved Sociologisk

Læs mere

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere