Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut"

Transkript

1 S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut M Ø D E R E F E R A T 2. DECEMBER 2011 Forum Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut SOCIOLOGISK INSTITUT Møde afholdt: 10. november 2011 ØSTER FARIMAGSGADE 5 Sted: Referent: Sociologisk Institut David Kiertzner 1353 KØBENHAVN K DIR Til stede: Afdelingsdirektør Niels Ploug, Danmarks Statistik (formand) REF: DK Forskningsprogramleder Ulf Hjelmar, AKF Konsulent Henrik Vistisen Business Manager, Daniel Schwartz Bojsen, Rambøll Forskningschef Ole Gregersen, SFI Souschef Birgit Elvang, Professionshøjskolen UCC Carsten Strøbye Jensen, Institutleder, Sociologisk Institut Peter Gundelach, Viceinstitutleder, Sociologisk Institut Allan Madsen, Studieleder, Sociologisk Institut Tea Christensen, AC-fuldmægtig, Sociologisk Institut David Kiertzner, AC-fuldmægtig - Studiekoordinator, Sociologisk Institut Dagsorden: 1. Velkommen og kort orientering om afholdt møde i fakultetets aftagerpanel (ved Niels Ploug)

2 2. Kort orientering om afsluttet akkreditering af sociologiuddannelsen (ved Allan Madsen. Akkrediteringsrapporten vedlagt) 3. Kort orientering om afsluttet evaluering af forskningen ved Sociologisk institut (ved Carsten Strøby. Notat om forskningsevalueringen vedlagt) 4. Kort orientering om afviklingen af karrieredag den 31. marts i år (ved Tea Christensen) 5. Rundbordssamtale om aktuelle forventninger/krav til sociologiske kandidaters kompetencer 6. Drøftelse af øget optag (fra nuværende 100 til 120 studerende) 7. Drøftelse af internationale studerendes karrieremuligheder i Danmark 8. Fremadrettet drøftelse af aftagerpanelets funktion og sammensætning 9. Eventuelt SIDE 2 AF 7 Ad 1) Niels Ploug bød velkommen og refererede fra det nyligt afholdte møde i Det Samfundsvidenskabelige Fakultets Aftagerpanel, hvor såvel formanden som Carsten Strøby Jensen havde deltaget. Der blev bl.a. orienteret om Universitetets overvejelser om at supplere de eksisterende aftagerpaneler med forskningsaftagerpaneler, og om de igangværende store fusioner på de våde fakulteter, samt om sådanne sammenlægninger kunne blive relevante for de øvrige fakulteter på Universitet Ad 2) Allan Madsen orienterede kort om, at de sociologiske bachelor og kandidatuddannelser var blevet positivt akkrediteret med den længst mulige fastsatte periode før næste akkreditering 6 år. Uddannelserne blev vurderet til på tilfredsstillinede vis at leve op til langt de fleste af akkrediteringskriterierne. Enkelte af kriterierne levede uddannelserne dog op til på delvist tilfredsstillende vis fordi: Bacheloruddannelsen: A. Kompetenceprofilen ikke i tilstrækkelig grad lever op til den relevante typebeskrivelse i kvalifikationsrammen. Kandidatuddannelsen: B. Uddannelsens dimittender ikke finder beskæftigelse i tilfredsstillende opfang.

3 C. Kompetenceprofilen ikke i tilstrækkelig grad lever op til den relevante typebeskrivelse i kvalifikationsrammen. SIDE 3 AF 7 Allan Madsen understregede, at A og C i høj grad er tekniske kriterier - således at det vedrører den teknisk beskrivelse af kompetenceprofilen i studieordningerne, og ikke den faktiske kompetenceprofil, som beskrivelsen dækker. Endvidere blev der orienteret om, at når det konkluderes, at kandidatuddannelsens dimittender ikke finder beskæftigelse i tilfredsstillende omfang, er det konkret 6 dimittender uden beskæftigelse, der udgør grundlaget for denne konklusion. Både Allan Madsen og Carsten Strøbye Jensen tilkendegav, at det overordnet var positivt, at man havde gennemgået akkrediteringsprocessen, idet både processen og resultatet viser, at der overordnet er godt styr på uddannelsen. Der blev fra flere sider tilkendegivet tilfredshed med akkrediteringen, herunder at det var positivt, at der var et så begrænset frafald på uddannelserne. På spørgsmålet om den mere konkrete gavn af akkrediteringen redegjorde Allan Madsen for, at processen i høj grad er en bureaukratisk proces, hvilket også er blevet kritiseret fra mange sider. Umiddelbart er den direkte nytteeffekt derfor begrænset. Dimittendundersøgelsen, som indgår som en del af akkrediteringsprocessen, har dog været meget nyttig og har affødt flere ideer, som der arbejdes videre med, ligesom kontakten til Alumneforeningen er blevet udbygget med mange gode output og tiltag til følge. Ad 3) Carsten Strøby Jensen redegjorde for baggrunden for forskningsevalueringen som var iværksat af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Evalueringsprocessen blev foretaget med baggrund i principper i den britiske forsknings-rating model. Resultatet af evalueringen er meget fornuftigt. Hovedkonklusionerne i evalueringsrapporten er, at forskningen ved instituttet generelt er på et højt og internationalt niveau. Et centralt strategisk punkt er at gøre de i forvejen gode områder endnu bedre. Aftagerpanelet drøftede konklusionerne i evalueringen. Herunder blev der lagt vægt på, at det er meget positiv, at instituttet er godt vurderet på det tværfaglige område og man bibeholder fokus herpå. Carsten Strøby var enig

4 heri og tilkendegav samtidig, at det i høj grad skyldes og understøttes af instituttets opbygning og organisation med centre mv. SIDE 4 AF 7 Med afsæt i prioriteringen af tværfagligheden drøftede Aftagerpanelet endvidere problematikken om publikationslister, som omhandlet i forskningsevalueringen, idet evalueringen stiller spørgsmål ved fakultetets (og instituttets) publiceringskriterier og strategi. Den nuværende publiceringsstrategi bevirker, at en del af instituttets tværfaglige grupper kan have svært ved at publicere i de oplistede tidskrifter, da publikationsorienteringen heri er mere kernefaglig. Ad 4) Tea Christensen orienterede om Karriedagen, som blev afhold 31. marts Arrangementet blev drevet af Alumneforeningen med administrativ og økonomisk støtte fra instituttet. Programmet blev kort gennemgået og det blev understreget, at karrieredagen ville blive holdt i igen i 2012 (den 29. marts), meget gerne med bidrag og deltagelse af de af aftagerpanelets medlemmer, der måtte være interesserede. Det aftaltes, at aftagerpanelet kontaktes i god tid inden næste møde med henblik på deltagelse, og at aftagerpanelet hurtigst muligt tilsendes et foreløbigt program til kommentering. Panelets medlemmer kom med flere input til deltagere og fokuspunkter og flere tilkendegav at kunne stille deres netværk til rådighed Allan Madsen nævnte, at man næste gang meget gerne ser det kommunale område repræsenteret, ligesom man også meget gerne vil have deltagelse af større private virksomheder Ad 5) Generelt var aftagerpanelet af den opfattelse, at navnlig kompetencerne indenfor kvantitativ metode fortsat er et meget vigtigt fokuspunkt. Niels Ploug bemærkede, at dimittenderne er ekstraordinært gode fordi de foruden de meget solide metodiske kompetencer også har den teoretiske del med sig. Disse dimittender kunne der med fordel være flere af. Daniel Schwartz Bojsen supplerede synspunktet med, at det særligt kendetegnede ved disse dimittender i forhold til andre fra kvantitative metodestærke uddannelser er, at de både kan læse og skrive.

5 Peter Gundelach bemærkede, at der i øjeblikket er stor bevægelse i området på instituttet, og der blev kort orienteret om metodeklyngen, hvor man mødes og drøfter kvantitativ metode mv. SIDE 5 AF 7 Ulf Hjelmar fandt det meget positivt, at der støttes op om kvantitativ metode også efter endt bacheloruddannelse, men at det kunne virke som om der mangler kvantitative fag efter grunduddannelsen. Peter Gundelach orienterede i den forbindelse om, at der er fokus mod flere kvantitative valgfag på 5. semester, og at man muligvis skal være bedre til at fokusere mere på det inden endt bacheloruddannelse. Carsten Strøby og Allan Madsen påpegede de aktuelle vanskeligheder i at rekruttere på det kvantitative område grundet det igangværende ansættelsesstop, men at der er fokus på at se på de kvantitative kompetencer på seniorniveau. Niels Ploug nævnte sluttelig et konkret forslag om introduktionsforelæsninger af medarbejdere fra Danmarks Statistik om databank-søgning, hvilket fandtes meget interessant. Endvidere drøftedes dimittendernes mere generelle arbejdsmarkedsparathed. Aftagerne oplever ofte en forventning hos dimittenderne om, at man skal lave det samme på arbejdsmarkedet, som man lavede på studiet. Endvidere spores der også en vis tendens til, at de mere klassiske bureaukratiske/forvaltningsmæssige kompetencer ikke tillæres helt så hurtigt som hos andre dimittender. Der blev fremsat det synspunkt, at dimittenderne ikke er tilstrækkeligt bureaukratisk mindet og det kunne være fordelagtigt at give dem en større forvaltningsorientering og bedre indblik i det politiske. Disse tendenser er formentlig bundet i en meget fast sociologisk identitet, som kan være svær at modellere gennem eksempelvis kurser eller lign. under uddannelsen, ligesom sådanne kurser allerede kan tages som meritkurser på andre uddannelser; f.eks. på Statskundskab. Allan Madsen nævnte, at det pt. overvejes at udbyde et forvaltningsvalgfag på uddannelserne, og at mange studerende faktisk efterspørger viden om statslig/kommunal forvaltning (jf. Dimittendundersøgelsen).

6 SIDE 6 AF 7 Ad 6) Carstens Strøby Jensen orienterede om, at man for 2 år siden besluttede at øge optaget til 100 studerende plus en vis overbooking. Instituttet agter at øge optaget til 120 plus overbooking i forbindelse med optaget i sommer 2012 Der er pt. en god beskæftigelsesfrekvens og instituttet har et godt fagligt miljø der kan understøtte uddannelsen, og der produceres gode og nyttige kompetencer, som det er vigtigt at støtte og udvikle. Henset hertil og med fokus på at monitere beskæftigelseskvotienten, har instituttet til hensigt gradvist at øge optaget. Strategien er, at optaget øges lidt af gangen dels for at sikre afsætningen og dels for at kunne udvikle instituttet i takt hermed. Man kunne f.eks. forstille sig en stigning i optagelsesniveauet til 150 over 5-6 år. Det er et helt centralt mål, at ansøgerne fortsat skal have det samme niveau, således at kun nogle af de bedste studerende tiltrækkes uddannelsen. Aftager panelet bifaldt, at optaget øges til 120 studerende. Niels Ploug bemærkede, at der muligvis består en registermulighed i Danmarks Statistik som kunne udgøre det ønskede monitoreringsredskab vedr. afsætningen. I relation til afsætningsproblematikken nævnte Ulf Hjelmar, at der ligger et stort potentiale for dimittenderne i den kommunale sektor inden for velfærdssikring og -koordinering. Henrik Vistisen bemærkede, at også det internationale område kunne være et potentielt afsætningsgrundlag, herunder mulighederne indenfor EUfuldmægtig-ordningen mv., OECD, Verdensbanken m.fl. Der udspandt sig herefter en drøftelse af fokusset på internationale kompetencer og herunder drøftedes mulighederne for at afholde en international aften eller lign. Ad 7) Der blev redegjort for, at instituttet har mange internationale studerende og at mange af dem bliver hængende efter de afsluttede studier, og det kunne derfor være relevant at italesætte muligheden for at de kunne afsættes.

7 Carsten Strøby ønskede en tilkendegivelse fra Aftagerpanelet om det vurderedes relevant for danske virksomheder, og om det kunne aftagerdriftes mv. SIDE 7 AF 7 Panelet var som udgangspunkt enige om, at sådanne dimittender vil være svære at afsætte, idet de har en meget konkret specialiseret kompetence og der i sagens natur også vil være en sproglig barriere. Niels Ploug sammenfattede drøftelserne til, at der består et ukendt potentiale, og at emnet formentlig er mest egnet til drøftelse i regi af Fakultetets Aftagerpanel. Ad 8) Det blev drøftet hvilke aftager-profiler der mangler i Sociologis Aftagerpanel. Det aftaltes, at Henrik Vistisen undersøger muligheden for en repræsentant fra Dansk Industri, og at Daniel Schwartz Bojsen undersøger mulighederne for en repræsentant fra KL. Ad 9) Intet Mødet sluttede 17.40

Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut

Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut M Ø D E R E F E R A T 11. OKTOBER 2010 Forum Aftagerpanelet ved Sociologisk

Læs mere

Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi. Aftagerpanelet på Sociologi. Forum. Mødedato: 7. maj 2013, kl

Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi. Aftagerpanelet på Sociologi. Forum. Mødedato: 7. maj 2013, kl S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 11. JUNI 2013 Forum Aftagerpanelet på Sociologi SOCIOLOGISK

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn. Studienævnet ved Sociologisk Institut

Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn. Studienævnet ved Sociologisk Institut S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn M Ø D E R E F E R A T 13. OKTOBER 2010 Forum Studienævnet ved Sociologisk Institut

Læs mere

Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn

Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn M Ø D E R E F E R A T 29. NOVEMBER 2010 Forum Studienævnet ved Sociologisk

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Studienævnsmøde. Sted: Lokale Morten Melander Olsen

Studienævnsmøde. Sted: Lokale Morten Melander Olsen S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 24. FEBRUAR 2010 Forum: Møde afholdt: Studienævnsmøde Tirsdag den 23. februar ØSTER FARIGMAGSGADE 5

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn

Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer af Sociologisk Instituts Studienævn M Ø D E R E F E R A T 26.APRIL 2011 Forum Studienævnet ved Sociologisk Institut

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Studienævnet på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 9. oktober 2012 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnet på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 9. oktober 2012 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 11. OKTOBER 2012 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK Akkrediteringsrapport 2014 TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Turnusakkreditering, 2013-2 Publikationen er udgivet

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

Diplomuddannelse i international handel og markedsføring ved Erhvervsakademi Århus

Diplomuddannelse i international handel og markedsføring ved Erhvervsakademi Århus Diplomuddannelse i international handel og markedsføring ved Erhvervsakademi Århus Akkreditering af nyt udbud af godkendt uddannelse Journalnummer: 2009-0237/JSR DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Diplomuddannelse

Læs mere

Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014.

Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014. INSTITUT FOR PSYKOLOGI KØBENHAVNS UNIVERSITET Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014. 18. SEPTEMBER 2014 Psykologi har i efteråret 2013

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanel ved Antropologi. Forum. Møde afholdt: Den 27. november Sted: Institut for Antropologi, lokale 18.1.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanel ved Antropologi. Forum. Møde afholdt: Den 27. november Sted: Institut for Antropologi, lokale 18.1. I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 27. NOVEMBER 2012 Forum Aftagerpanel ved Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI,

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi MØDEREFERAT 25. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi SCIENCE UDDANNELSE Møde

Læs mere

Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU

Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. JANUAR 2012 Forum Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 12. januar 2012 Sted: Mødelokalet 2. sal, Økonomisk

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

Der er igangsat et projekt om online learning i Projekt og Karrierevejledning. Jakob Demant deltager i projektet.

Der er igangsat et projekt om online learning i Projekt og Karrierevejledning. Jakob Demant deltager i projektet. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Formand, studieleder), Allan Madsen, Hilda Rømer Christensen (VIP)

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Ministeren for uddannelse og forskning har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af et

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk ACE Denmark Aarhus Universitet Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i teknologibaseret forretningsudvikling Kandidatuddannelsen

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i European Studies ved Roskilde Universitetscenter.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i European Studies ved Roskilde Universitetscenter. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelse i European Studies ved Roskilde Universitetscenter. Begrundelse for afslag Uddannelsens samfundsmæssige relevans Uddannelsen

Læs mere

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT Aftagerpanelet ved Økonomisk Institut MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt 25-08-2016

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET UDDANNELSESEVALUERING KANDIDATUDDANNELSEN I AFRIKASTUDIER (revideret udgave) Uddannelsens navn Studieleder/Institutleder Fakultet Afrikastudier - KAN Carsten

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse. I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 22. MARTS 2013 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet. Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd

Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd MØDEREFERAT 20. MARTS 2017 Forum Fællesmøde i Eksternt og Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt 17. marts

Læs mere

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T 30. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel på institut for Statskundskab INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB

Læs mere

Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i bæredygtig energiteknik ved Aalborg Universitet

Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i bæredygtig energiteknik ved Aalborg Universitet Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i bæredygtig energiteknik ved Aalborg Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2008-538/GRZ DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH)

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) Tid: Onsdag den 24.8. 2016 kl. 17.00 19.00

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2018 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Der er

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Udbud af administrationsøkonomuddannelsen ved Køge Handelsskole

Udbud af administrationsøkonomuddannelsen ved Køge Handelsskole Udbud af administrationsøkonomuddannelsen ved Køge Handelsskole Akkreditering af nyt udbud af eksisterende uddannelse Journalnummer: 2008-587/AGI DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af administrationsøkonomuddannelsen

Læs mere

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014 KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE MØDE MED AFTAGERGRUPPEN VEDR. PLANLÆGNINGS - OG GEOGRAFIUDDANNELSERNE 28. AUGUST kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Afrapporteringsår 2016 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse

Læs mere

Udbud af uddannelse til professionsbachelor

Udbud af uddannelse til professionsbachelor Udbud af uddannelse til professionsbachelor i softwareudvikling ved Handelsskolen København Nord Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2008-488/MSN DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud

Læs mere

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T MARTS 2018 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 16. november 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fraværende: Grethe Funch Pedersen, Benedicte Hesselager, Camilla

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 7. OKTOBER 2013 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Aftagerpanel institut for Statskundskab

Aftagerpanel institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til Aftagerpanelet på Institut For Statskundskab. M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel institut

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2013

Beskæftigelsesundersøgelse 2013 Beskæftigelsesundersøgelse 2013 Opsummering af årets resultater Marts 2014 For 2013 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T JANUAR 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 kl Sted: Mødelokale 16.1.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 kl Sted: Mødelokale 16.1. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Formand, studieleder), Allan Madsen, Hilda Rømer Christensen (VIP)

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 5. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: tirsdag d. 4. maj 2010, kl

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 5. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: tirsdag d. 4. maj 2010, kl KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT 21. MAJ 2010 Forum: 5. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt: tirsdag

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Uddannelsesevaluering, 6. semester, Politik & Administration, fora r 2016

Uddannelsesevaluering, 6. semester, Politik & Administration, fora r 2016 Uddannelsesevaluering, 6. semester, Politik & Administration, fora r 2016 Indhold Indledning... 2 Uddannelsesevaluering... 2 Samlet status... 2 1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau?... 2

Læs mere

Københavns Universitet Rektor Ralf Hemmingsen. Sendt pr. e-mail: rektor@adm.ku.dk ku@ku.dk

Københavns Universitet Rektor Ralf Hemmingsen. Sendt pr. e-mail: rektor@adm.ku.dk ku@ku.dk Københavns Universitet Rektor Ralf Hemmingsen Sendt pr. e-mail: rektor@adm.ku.dk ku@ku.dk Akkrediteringsrådet Akkreditering og godkendelse af ny samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse i international

Læs mere

Uddannelseskoordinatorer og uddannelsesgrupper på Institut for Datalogi

Uddannelseskoordinatorer og uddannelsesgrupper på Institut for Datalogi Institut for Datalogi Selma Lagerlöfs Vej 300 9220 Aalborg Øst Dato: 09-10-2019 Uddannelseskoordinatorer og uddannelsesgrupper på Institut for Datalogi I dette dokument beskrives organiseringen af uddannelseskoordinering

Læs mere

Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten og en uddybende sagsbehandlingsrapport.

Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten og en uddybende sagsbehandlingsrapport. Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i katastrofehåndtering ved Københavns Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING på Syddansk Universitet GRAFISK DESIGN: PRINT & SIGN, SDU 1 Kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab med specialisering

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i Applied Cultural Analysis ved Københavns Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi, Udvalget for Videnskab og Te L 111 - Bilag 1,L 112 - Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi, Udvalget for Videnskab og Te L 111 - Bilag 1,L 112 - Bilag 1 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi, Udvalget for Videnskab og Te L 111 - Bilag 1,L 112 - Bilag 1 Offentligt Notat Resumé af høringssvar vedr. udkast til lov om Akkrediteringsinstitutionen for videregående

Læs mere

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013 Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013 Hermed præsenteres for fjerde gang resultaterne af undervisningsevalueringen

Læs mere

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Bacheloruddannelsens navn Kandidatuddannelsens navn Studieleder Institutleder Medlemmer i studienævnet

Læs mere

Helle Samuelsen orienterede om arbejdet med at rekruttere nye medlemmer til Aftagerpanelet. Vi har fået tilsagn fra Mikkel Brok-Kristensen fra Re-

Helle Samuelsen orienterede om arbejdet med at rekruttere nye medlemmer til Aftagerpanelet. Vi har fået tilsagn fra Mikkel Brok-Kristensen fra Re- I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 11. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Udbud af profilforløb i human resources ved CPH West

Udbud af profilforløb i human resources ved CPH West Udbud af profilforløb i human resources ved CPH West Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2008-576/KWJ DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af profilforløb i human resources ved CPH

Læs mere

Et nyt kvalitetssikringssystem for nye og eksisterende uddannelser skal tilgodese tre meget forskellige hensyn:

Et nyt kvalitetssikringssystem for nye og eksisterende uddannelser skal tilgodese tre meget forskellige hensyn: AC - Sekretariatet Den 12. august 2010 BBA Forslag til nyt kvalitetssikringssystem Akkrediteringssystemet blev indført med virkning fra 2007. I sin korte levetid har det danske akkrediteringssystem allerede

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i jordbrugsvidenskab ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i jordbrugsvidenskab ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i jordbrugsvidenskab ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Baggrundsrapport for panelmedlemmernes evaluering af akkrediteringsprocessen U n d e r s ø g e l s e n e r g e n n e m f ø r t b l a n d t a k k r e

Baggrundsrapport for panelmedlemmernes evaluering af akkrediteringsprocessen U n d e r s ø g e l s e n e r g e n n e m f ø r t b l a n d t a k k r e Baggrundsrapport for panelmedlemmernes evaluering af akkrediteringsprocessen U n d e r s ø g e l s e n e r g e n n e m f ø r t b l a n d t a k k r e d i t e r i n g s p a n e l m e d l e m m e r, d e r

Læs mere

Akkrediteringsrapport TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET

Akkrediteringsrapport TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Akkrediteringsrapport 2014 TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Turnusakkreditering, 2013-2 Publikationen er udgivet

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2012

Beskæftigelsesundersøgelse 2012 Beskæftigelsesundersøgelse 2012 Opsummering af årets resultater Maj 2013 Version 6. maj 2013 For 2012 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. AU Beskæftigelsesundersøgelsen

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

Nye institutioner for erhvervsrettet videregående uddannelse Evaluering af erhvervsakademistrukturen i Danmark

Nye institutioner for erhvervsrettet videregående uddannelse Evaluering af erhvervsakademistrukturen i Danmark Nye institutioner for erhvervsrettet videregående uddannelse Evaluering af erhvervsakademistrukturen i Danmark Jacob Holme, NOKUTs fagskolekonferanse 2015 Det danske videregående uddannelsessystem Erhvervsakademiuddannelse

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2016

Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Opsummering af årets resultater Februar 2017 For 2016 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Noter fra 2. faglige strategimøde om samfundsvidenskab, 18. marts Mødeleder professor Peter Munk Christiansen

Noter fra 2. faglige strategimøde om samfundsvidenskab, 18. marts Mødeleder professor Peter Munk Christiansen Rektoratsmøde den 12. april 2010 Punkt 1, bilag 1b: Den faglige udviklingsproces Noter fra 2. faglige strategimøde i den samfundsvidenskabelige familie. AARHUS UNIVERSITET NOTAT Noter fra 2. faglige strategimøde

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære studerende! Du sidder nu med en Guide for studerende, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 8. september 2017 kl. 09.00-11.00 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Udbud af diplomuddannelse i de frie skolers tradition og pædagogik ved University College Lillebælt og Den frie Lærerskole

Udbud af diplomuddannelse i de frie skolers tradition og pædagogik ved University College Lillebælt og Den frie Lærerskole Udbud af diplomuddannelse i de frie skolers tradition og pædagogik ved University College Lillebælt og Den frie Lærerskole Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer:2008-504/MA DANMARKS

Læs mere

Referat af møde i studienævn for elektronik og it's aftagergruppe d. 6. juni 2016, kl på Aalborg Universitet

Referat af møde i studienævn for elektronik og it's aftagergruppe d. 6. juni 2016, kl på Aalborg Universitet Referat af møde i studienævn for elektronik og it's aftagergruppe d. 6. juni 2016, kl. 9.00-15.00 på Aalborg Universitet Studienævn for Elektronik og IT Fredrik Bajers Vej 7, B1 9220 Aalborg Ø Telefon:

Læs mere