TOES supplerede med hvorledes aftagerpanelet inddrages på fakultetsniveau ifm. Advisor Board.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TOES supplerede med hvorledes aftagerpanelet inddrages på fakultetsniveau ifm. Advisor Board."

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 14. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt: torsdag d. 4. juni 2015, kl Sted: Institut for Statskundskab, lokale Referent: Til stede: Troels Claus Baagland Henrik Plougmann Olsen (HPO), Peter Kristian Kuhlman (PKK), Henrik Hjortdal (HH), Louise Eff (LE), Jesper Juul Jensen (JJJ), Lotte Grünbaum, (LG), Adam Wolf (AWO), Else Sommer (ES), Mads Ecklon (ME), Jesper Laybourn Christensen (JLC), Troels Østergaard Sørensen (TOES), Karen Lund Petersen (KLP), Anders Wivel (AW), Lars Bo Kaspersen (LBK) og Troels Claus Baagland (TCB). 24. JUNI 2015 CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND ØSTER FARIMAGSGADE 5 POSTBOKS KØBENHAVN K TLF DIR tcb@ifs.ku.dk REF: TCB 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 18. november 2014, kl Referat godkendt. 3. Ny Struktur Aftagerpanel LBK orienterede kort om DEAs rapport om Aftagerpaneler Gevinst eller gummistempel?. LBK spurgte herefter til hvordan Aftagerpanelet på IFS ser deres rolle, og hvordan vi fremadrettet skal tænke på andre modeller for aftagerpanelets virke? TOES supplerede med hvorledes aftagerpanelet inddrages på fakultetsniveau ifm. Advisor Board.

2 AW supplerede med hans indtryk af arbejdet aftagerpaneler. Han nævnte, at det var store forskelle på i hvor høj grad Aftagerpaneler inddrages, og i hvilken rolle de spiller. F.eks. er mødefrekvens, systematik, bidrag til undervisning, kommunikationsformer meget varierende SIDE 2 AF 10 PKK oplyste at Aftagerpanelet på Statskundskab har set på diverse uddannelsestiltag, herunder været inddraget i diskussionen omkring at styrke den kvalitative metode. PKK nævnte yderligere arbejdet med at kommentere på de nye uddannelsestiltag, herunder i forhold til at arbejdsmarkedet ændres i de kommende 10 år (off. Sektor bliver presset). PKK udpegede SRM som en ny uddannelsen som var målrettet uden at sinke kvaliteten i uddannelsen. Endeligt påpegede PKK påpegede, at hvis instituttet mener, at der skal nye kompetencer til i Aftagerpanelet, så er instituttet i sin gode ret til at gå ud og finde dette, og udskifte de nuværende panelmedlemmer. ES spurgte hvorledes Instituttet måler på om de studerendes kompetencer og forventninger stemmer overens med det efterfølgende arbejdsmarkeds, da ES har oplevet at nye kandidater får et chok over ikke at skulle lave, men implementere politik. AW fortalte, at KU gennemfører dimittendundersøgelser, hvor man spurgte til, hvad det var for kompetencer kandidaterne bruger i de første år efter endt uddannelse. LBK fortalte at instituttet revitaliser alumneforeningen, og at man også der fører samtaler med flere af alumnerne omkring kompetencer. Man spørger dem til hvilke nyttige kompetencer de har fået med fra uddannelsen, og hvad har de manglet? Disse svar har haft indflydelse på udformningen af specialiseringerne. LG og HH kommenterede at rapporten Gevinst eller gummistempel? i høj grad fokuserer på de interne aktørers opfattelse af aftagerpanelets arbejde og savnede at de eksterne deltagere var repræsenteret tydeligere, f.eks. gennem en spørgeskemaundersøgelse blandt aftagere og studerende er? HH bemærkede at det virkede som en meget foreløbig rapport og mere en kortlægning end en den intenderede tænkeboks. HH fandt at aftagerpanelet på Statskundskab hidtil kun har befundet sig indenfor de lovpligtige opgaver. HH påpegede også, at det er meget idealistisk, at tro at panelet kan ændre det store, men medgav at forskning og andre ting, der ligger udover uddannelse, også er vigtige at forholde sig til. LBK sagde i forlængelse heraf, at man helt bevidst altid har strategiske punkter på dagsordnen til møderne med aftagerne.

3 LBK understregede, at han gerne se at aftagerpanelet bliver et bredere forum end blot det lovbundne der vedrører uddannelse. Når aftagerne måske ikke husker, at de har været involveret i sådanne spørgsmål, så er det nok fordi vi ikke har været eksplicitte omkring det. SIDE 3 AF 10 PKK påpegede, at instituttet har været succesfuldt i de senere år, og så er det svært for aftagerne at bidrage med yderligere. Han sagde uddybende, at det er svært at være konstruktiv kritisk, men at det er positivt at følge med i udviklingen på instituttet. LBK oplyste, at Aftagerpanelet har givet mange gode inputs, der har givet stof til eftertanke på instituttet. LBK oplyste, at Instituttet har været afholdt et møde med 6 ledere fra erhvervslivet og 30 personer fra det videnskabelige personale. Her fremlagde man holdninger for hinanden. Alle lederne var uddannet i 90 erne, og det var karakteristik, at de havde den forestilling, at Statskundskab var helt som i 90 erne da de selv tog uddannelsen. Men LBK understregede, at vi har forbedret os på en række punkter, og at det er en kæmpe udfordring, at fortælle de danske virksomheders HR afdelinger, at der er sket noget siden 90 erne. JJJ oplyste, at Dansk Erhverv prioriterer arbejdet i Aftagerpanelet. Det ses som meget inspirerende og konstruktivt, også i forhold til at beskæftige kandidaterne. Han advarede desuden imod at lave en mini cand. merc. uddannelse. LE påpegede, at det generelt var interessant at deltage i arbejdet med Aftagerpanelet, men at dagsorden denne gang, var meget tynd. LBK oplyste, at instituttet bør give en struktureret tilbagemelding og mere systematisk opfølgning på møde med aftagerpanelerne. Han foreslog derfor, at der fremadrettet arbejdes med referatformen således at det gøres mere overskueligt samt at eventuelle opgaver eller punkter til opfølgning tydeligt fremgår af referatet. LG erklærede sig med LE. Hun nævnte yderligere, at det var hyggeligt at komme til møderne og spændende at vende spørgsmål i panelet. Hun mente, at en del af arbejdet, har karakter af, at aftagerne læser nogle ting, og siger det ser godt ud (gummistempel). Hun understregede, at hun stadigvæk står til rådighed, men regner med at instituttet melder tilbage, hvis der er brug for opfølgning. KLP nævnte at man på SRM var meget aktive i forhold til at skabe et netværk, da det nok bliver mere og mere vigtigt. Hun nævnte at SRM har en anden aftagergruppe der bidrager i forhold til at udvide netværket. Hun spurgte derfor om aftagerpanel også kan fungere som et bidrag til at opbygge netværk i forhold til de SRM studerende.

4 SIDE 4 AF 10 ME spurgte til om Aftagerpanelet har et defineret mål? Og om hvad instituttet vil med aftagerpanelet? Altså hvad outputtet skal der være? Han understregede, at han spurgte for at forstå hvad forventningerne er? HH oplyste, at der er de lovpligtige krav og hvad instituttet ellers måtte ønske at Aftagerpanelet deltager i. Han opfordrede derfor til at få det beskrevet, herunder på hvilket uddannelsesniveau, aftagerpanelet skal være. Han beder Instituttet om at udarbejde et oplæg i samarbejde med formanden for Aftagerpanelet. Han nævnte at oplægget bør indeholde en vision, og ansatser til strategi, og så evt. rekruttere de aftagere der passer til dette. HH opfordrede til at lave en møderække for alumner, f.eks. 4 gange om året, f.eks. kunne man formidler forskningsresultater på en let tilgængelig måde. LBK påpegede, at den revitaliseret alumneforening (med alumner som Knud Bartels, Bjarne Corydon), er tænkt som at spille en sådan rolle og arrangementer er påbegyndt. LBK medgav at der er brug for en samlet vision, og en definition af formålet med aftagerpanelet. Han sagde derfor, at der vil være et oplæg klar til næste møde. TOES mente at man også skal fokusere på at aftagerne har en rolle at spille i forhold til at implementere instituttets tiltag eksternt. Når man ønsker, at der skal satses mere på det private arbejdsmarked, så har det effekt, når Aftagerpanelet bakker op om dette. Som eksempel nævnte han at da man for nogle år siden besluttede at instituttet skulle blive væsentligt mere internationaliseret var det vigtigt med opbakningen fra aftagerpanelet. LBK understregede at aftagerpanelet også er med til at opretholde fagligheden og kandidaternes særkende selvom der fokuseres på det private arbejdsmarked, og nævnte at det jo er en af grundene til at vi ikke er endt med quasi cand. merc. uddannelse. LE kommenterede at det er nødvendigt at tænke i 'bredere økosystemer', og sagde uddybende at det er vigtigt at aftagernes individuelle viden kommer i spil, at der inddrages cases i undervisningen, at der oprettes graduate - programmer, at der aftages ph.d.er. LBK helt enig i dette, og at dette bør ind tænkes i formålspapiret. Han fremhævede at aftagerne også skal udfordrer ledelsen internt, da man ikke har alt den viden der skal til, i forhold hvad der er brug for.

5 HH nævnte problemet i forhold studiefremdriftsreformen i forhold den begrænsede tid til studenterjobs. Han mente at Aftagerpanelet måske kan bruges til at udvikle nye idéer til at være studerende på og fremhævede at statsadministration har brug for studentermedhjælpere. Han spurgte til, hvordan uddannelserne kan designes så man får det bedste samspil med jobmarkedet. SIDE 5 AF Digital eksamen TCB orienterede om digital eksamen. Aftagerpanelet havde ikke yderligere spørgsmål. 5. Orientering om timetallet på BA og KA-uddannelsen AW orienterede om at KU har besluttet at der de studerende skal sikres et minimums timetal på 12 timer per semester og mindst 8 timer per semester på KA'en, hvilket indfris at instituttets uddannelser. AW oplyste at vægtningen af fagene på KA'en er blevet reduceret fra 10 ETCS til 7.5 ECTS, hvilket betyder at de studerende nu følger 4 fag i stedet for 3 fag per semester. Nogle af kurserne opgraderes til 15 ECTS fag, men så forøges antallet af timer tilsvarende. I flere af fagene fordeles arbejdsbyrderne over semesteret (f.eks. med flere små skriftlige opgaver), sådan at de kan planlægge på en måde der gør at de ikke skal aflevere 4 store skriftlige opgaver til eksamen. Aftagerpanelet fandt det positivt at afleveringerne løber over nogle kortere perioder gennem semester, da det i højere grad svarer til arbejdsformen i erhvervslivet. KLP oplyste at SRM anvender 7.5 ECTS. I forhold til fordelingen af arbejdsbyrden oplyste hun desuden at filosofien bag uddannelsen er at koble til andre mere praktiske færdigheder, dette gøres bl.a. via workshops. Som eksempel nævnte hun at man har korte intensive forløb, hvor virksomheder kommer forbi og giver cases, med udfordringer, som de studerende så skal håndtere. Der gives løbende feed back på praksis-produkterne, og ved semestrets afslutning udarbejdes der en akademisk opgaver hvor der reflekteres over casen og forløbet. KLP fortalte at de studerende på SRM har 8 timer om ugen, men de i følgende trivselsundersøgelsen og evalueringer arbejder imellem 35 og 40 timer. Hun mente at de studerende bliver presset en del pga. mange afleveringer og midterms, men at de er tilfredse med det. HH spurgte til i hvor lang tid (hvor mange uger) der bruges timer? KLP oplyste at det var gennem hele semesteret bruges, og eksklusiv studenterarbejde. KLP fortalte at man har praktikforløb, som en integreret del i uddannelse, altså bringes det studiejob som man skulle have haft ind i studiet.

6 SIDE 6 AF KU, Samf og IFS Summer University og efteruddannelsesmulighederne LBK orienterede om at instituttet så småt er begyndt at gennemføre uddannelse for færdige kandidater. Vi vil i højere grad, lige som SDU og AU, have masterprogrammer. Summer University, ugekurser der imødekommer det behov. Som eksempel på at der er et behov nævnte LBK at Beskæftigelsesministeriet havde kontaktet instituttet for at lave kursusforløb for dem. Her blev ledere blev sat på skolebænken i fire dage, og det var en stor succes og deltagere var meget tilfredse. Selvom det ikke er noget der står højt på prioriteringslisten i fakultetets eller instituttets strategi, så mente LBK alligevel, at det kunne være interessant at høre aftagerpanelets holdning. Han spurgte om det en fornuftig prioritering man har, eller om det er noget aftagerne efterspørger? JLC mente at det var en god mulighed for at komme i kontakt med nøglepersoner. Han mente at instituttet formentlig næsten selv kan vælge hvilke kundesegmenter man vil lave kurser for. Super god idé. ME fremhævede at den eneste anke han havde imod SRM, var at den var startet 6-7 år for sent. Han mente, at det der udbydes her vil være noget man kunne ville kunne sælge. LG påpegede at hun selv underviser på MPG, og at den er en kæmpesucces, i forlængelse heraf påpegede hun at instituttet kan trække på erfaringerne herfra. I er jo i gang! LBK sagde at han var enig, men at, men kundegruppen (topledere) er et niveau over det som han umiddelbart havde tænkt på. LBK medgav at MPG er en kæmpesucces. HH påpegede at ingen troede, at MPG en ville overleve når støtten stoppede. Men det har den gjort. HH var enig i, at man kan gøre mere på efteruddannelsesområdet, og at det er den rigtige vej at gå. Men også, at det kræver investeringer, og hvem lægger investeringerne ud? JLC spurgte om der er noget til hinder for at åbne undervisningen op for folk udefra. TOES oplyste, at det gør man allerede, da man kan tage kurserne som tompladsstuderende. KLP oplyste, at der ikke er plads på SRM s uddannelsens grundfag, da man ikke beholde 5 pladser til fok udefra, når man har et begrænset optag.

7 SIDE 7 AF 10 TOES fremhævede, at der på alle andre uddannelser er det muligt at tage fag som tompladsstuderende. LBK fortalte at mere efteruddannelse, vil kræve at vi får en anden struktur. VIP erne har pligt til at undervise et bestemt antal timer, og det er vanskeligt at udvider antallet af timer, derfor vil der mangle undervisningstimer på andre dele af uddannelsen. Løsningen kunne være at købe arbejdskraft for en periode. F.eks. hyre to personer til at køre et kursus i 5 år, indtil andre emnerne er 'kommet på mode'. PKK nævnte, at det ofte er et problem at få opbygget organisation med en bestemt faglighed, for så at oplevet at interessen for det der udbydes er ændret. LG mente at der er en ekstrem høj efterspørgsel efter videnskabsbaserede efteruddannelseskurser, blandt folk som ønsker at blive opdaterede på bestemte områder Så ja, der er et kæmpe marked af videbegærlige folk. LBK takkede for inputs. TOES nævnte at fakultet havde lyttet til synspunkterne, og fortalte at da man for 5 år siden lavede strategien var det ikke hovedprioritet. Han oplyste desuden at CBS har en masse kørende på området. Endeligt fortalte han at økonomisk institut har haft et stort fremstød på Økonomi-området, men at dette endte i lidt af en fiasko. Her var en klar signal fra aftagerne. Det var ledelse der blev efterspurgt, ikke undervisning i avancerede økonometrimodeller etc. LG supplerer med at påpege, at det er koblingen af ledelse med viden, der er interessant. TOES fortalte at det er svært, at få de kendte typer til at deltage, da de ofte har meget travlt. 7. Beskæftigelse og cand. scient. pol. er i fremtiden LBK oplyste, at vi ved, at der bliver færre jobs i den offentlige sektor i fremtiden, hvorfor vi må målrette vores til den private sektor. Han fortalte produktionen af Samfundsvidenskabelige kandidater vil stige over de næste 10 år og at vi alt i alt producerer 60 kandidater mere per år. Han mente derfor at instituttet har en forpligtelse til på en eller anden måde at informere arbejdsgiverne om vore studerendes kompetencer, så der ikke er et 'info. gab' i den henseende. Der gives nu langt mere karrierevejledning end der nogensinde er blevet givet før. Vi skal hjælpe med at sikre, at de studerende har den rette kompetenceprofil og sørge for at de justeres så de passer bedre med arbejdsmarkedets behov. Han nævnte i forlængelse heraf, at instituttet nu udbyder 5-6 specialiseringer, og dette er med til at gøre kompetenceprofilerne

8 stærkere og mere fokuserede hos vores kandidater. Han gentog, at det er afgørende at HR cheferne rundt omkring ikke sidder og har en forestilling om cand. Scient. pol. som hører 90'erne til. SIDE 8 AF 10 LBK bedte om panelets inputs til hans beskrivelse af problematikken som består af minimum følgende udfordringer: 1. en offentlig sektor hvor antallet af nyansættelse af kandidater vil stagnerer, men hvor der er et interessant marked i den kommunale sektor omkring velfærdsordninger. 2. Dele af den private sektor er det ikke realistisk at ramme, men hvilke type jobs er det så realistisk at ramme, spurgte han. De helt små virksomheder? analytikerstillinger, i mellem og store virksomheder? Hvad er det for type jobs? Han efterspurgte ideer til et notat (strategipapir), som skal udarbejdes og diskuteres igen med Aftagerpanelet. ME oplyste at cand. scient. Polernes omdømme er grundlæggende er godt. Han mente at den bedste reklame er andre cand. Scient. Pol. er som har været ansat tidligere. Hans vurdering er, at for at være på solidt fundament, så er der behov for nogle som har vist at de er vant til at arbejde hårdt. F.eks. 40 timer om ugen på SRM. Det at man ved, at det er nogle hårdtarbejdende typer, der er virkelig vant til at sætte pennen til papiret er super godt. Dernæst er tværfagligheder gode. Det at have forskellige perspektiver på sager er vigtigt. Det er det som er det interessante ved SRM, men det er også spændende at man kan specialisere sig i nogle bestemte retninger, og det mente han alt andet lige må give en fordel. ES påpegede, at der fortsat er uopdyrkede områder indenfor den offentlige sektor. Hun gentog at det især er cand. scient. poler som ikke er vilde med at implementere politik. Hun mente at kan være svært at få dem tættere på praksis. Implementeringsevnen er ikke specielt høj. Hun understregede at det er svært for mange unge, at de ikke skal skrive papiret til politikeren. Andre DJØF- kategorier er mindre fine. JJJ fandt, at det er en rigtig god ide med et papir, hvor vi alle komme rundt omkring vore tanke. Han fremhævede at der findes masser af virksomheder, hvor der aldrig vil blive arbejdsplader. Han mente, at man skal fokusere på entreprenørskab. Entreprenørskab kunne godt være et modul på overbygningen. Han fortalte endvidere, at der er rigtigt mange penge på regionalt plan til alle de kreative erhverv, f.eks. er der mange midler til regionale huse, der sker store satsninger i de kreative erhverv og så med et internationalt islæt, hvilket kræver et højt vidensniveau. To områder der let kunne tænke ind i en strategisk satsning. Det kunne også lære de studerende at tænke over, hvordan de kunne lære at lave en forretning ud af deres uddannelse. Tænk i et fremtidigt arbejdsmarked.

9 AW påpegede at der er godt hul igennem til ministerierne og de store konsulentfirmaer (Deloitte, McKinsey, Struensee & co. ), og at der er en del der har startet deres egne konsulentfirmaer. SIDE 9 AF 10 AW fandt at der en udfordring i forhold til de større danske virksomheder. Der burde være et marked. Det er som om at kandidaterne ikke er opmærksomme på dette. At tænke i tal og skabe økonomiske vækst for virksomheder er noget lidt fremmed for vores kandidater (noget kulturelt). Svært ved at tale sammen, på et meget grundlæggende plan. LE fandt, at det er en meget kompleks problemstilling, og at der allerede var sagt mange gode ting. Han fandt det påfaldende, at det næsten altid er CBS'ere der sætter sig på graduate -programmer, selvom om kandidaterne i bund og grund laver det sammen. Hun påpegede desuden, at det ofte er RUC'ere der sidder på lederposterne i kommunerne. AW mente at man er ved at få hul igennem. TOES fremhævede at der vil blive produceret rigtigt mange kandidater i de kommende år, og at nogle uddannelse er lige på grænsen til at blive dimensioneret. Han opfordrede til at holde øje med hvad der sker på Big data-området. Han fortalte om en konference som man havde afholdt sammen med Danmarks statistik,(der nok føler sig truet af Googles statistik services) med Googles chef. Han spurgte om vi skal til at grundigt overveje om vi kan kombinere vores data og viden på en helt anden måde? LG bad om at få et overblik over hvor alumnerne er ansat før man gør noget drastisk. Hun opfordrede til at holde fast i kernekompetencerne og herefter tænke over hvor koblingen til private virksomheder kunne være. LE opfordrede til at hjælpe den velfærdstekniske administration på vej. Et område, som hun så som meget interessant. ME spurgte hvad problemet er? Er det et beskæftigelses problem, eller er det at kandidaterne kun går et bestemt sted hen? Hvad er det vi er oppe imod? ES mente, at der er behov for projektledere, der tænker det hele oppe fra og ned. Der er behov for at få velfærdsforståelsen helt ind. 8. Partnerskaber TOES fortalte at fakultetet arbejder med en ny Public policy strategi, hvor målet er at skabe et forpligtende samarbejde med institutioner udenfor, sådan at

10 relationerne ikke er personbårne. Han forslog at Statskundskab kunne opbygge et samarbejde med UM. SIDE 10 AF Nyt fra instituttet LBK fremhævede to ting. For det første en påbegyndelse af en arbejdstidsreform med henblik på at øge omfanget af undervisningen. For det andet er det blevet besluttet at studieadministrationen skal gennemgås af eksterne konsulenter for at afdække om det er muligt at effektivisere arbejdsgangene. 10. Eventuelt TOES oplyste at han gerne på et kommende møde ville diskutere muligheden for at få indført, at det skal være muligt at studere på deltid. TOES fortalte, at det brev han havde skrevet ud omkring begrænsning af studenterarbejde var nået vidt omkring, men har bragt stor opstandelse. HH roste TOES for at skrive brevet.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Aftagerpanel institut for Statskundskab

Aftagerpanel institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til Aftagerpanelet på Institut For Statskundskab. M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel institut

Læs mere

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T 30. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel på institut for Statskundskab INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 5. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: tirsdag d. 4. maj 2010, kl

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 5. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: tirsdag d. 4. maj 2010, kl KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT 21. MAJ 2010 Forum: 5. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt: tirsdag

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 22. januar 2008 ved Institut for Statskundskab. Referatet blev taget til efterretning.

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 22. januar 2008 ved Institut for Statskundskab. Referatet blev taget til efterretning. KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT 13. DECEMBER 2008 Forum: 3. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 2. december 2009 ved Institut for Statskundskab. Referat godkendt

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 2. december 2009 ved Institut for Statskundskab. Referat godkendt KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT Forum: 4. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt: Fredag d. 2. oktober

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 1. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: 20. juni Sted: Institut for Statskundskab, lokale 4.2.

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab. 1. møde i Aftagerpanelet. Møde afholdt: 20. juni Sted: Institut for Statskundskab, lokale 4.2. KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT 21. AUGUST 2007 Forum: 1. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt: 20.

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse. I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 22. MARTS 2013 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af ekstraordinært studienævnsmøde M Ø D E R E F E R A T 10. JUNI 2014 Forum Ekstraordinært studienævnsmøde STUDIE- OG

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 12. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH)

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) Tid: Onsdag den 24.8. 2016 kl. 17.00 19.00

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 9. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87B d. 13. marts 2017 Punkt 5b. Bilag 1. Bestyrelsen

Bestyrelsesmøde nr. 87B d. 13. marts 2017 Punkt 5b. Bilag 1. Bestyrelsen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 87B d. 13. marts 2017 Punkt 5b. Bilag 1 Bestyrelsen S A G S N O T A T 23. FEBRUAR 2017 Vedr. Forsknings- og Uddannelsesstyrelsens undersøgelser

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 16. december 2010 Referat godkendt, med følgende kommentarer

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 16. december 2010 Referat godkendt, med følgende kommentarer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab Endeligt M Ø D E R E F E R A T Forum: 7. møde i Aftagerpanelet Møde

Læs mere

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 6. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT Aftagerpanelet ved Økonomisk Institut MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt 25-08-2016

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut

Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut M Ø D E R E F E R A T 2. DECEMBER 2011 Forum Aftagerpanelet ved Sociologisk

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015.

Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015. Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015. Deltagere: Li Xing, Søren Dosenrode, Steen Fryba Christensen, Ane Bislev, Danny Raymond, Malene Gram and

Læs mere

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens Dialogforum MØDEREFERAT MAJ 2017 Forum Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt 15. maj 2017 Sted 4.1.02 ØSTER FARIMAGSGADE

Læs mere

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T MARTS 2018 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T. I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato: 3.

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 8. NOVEMBER 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl.

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Kommunal styregruppe for DUBU

Kommunal styregruppe for DUBU REFERAT Kommunal styregruppe for DUBU Referat af 1 møde med DUBUs kommunale styregruppe, 3. februar 2015 Deltagere: Tina Wahl, Kontorchef, Social og Sundhed, KL Hanne Gøttrup, Projektleder, Social og Sundhed,

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 26. oktober 2015, kl. 12.00 14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING INTERNATIONALISERINGSNETVÆRKETS KONFERENCE DEN 29. APRIL 2015 KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING V. REKTOR LAUST JOEN JAKOBSEN 1 INTRO Formålet med kortlægningen er at understøtte realiseringen af 2020-målene

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 10. FEBRUAR 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Bacheloruddannelsens navn Kandidatuddannelsens navn Studieleder Institutleder Medlemmer i studienævnet

Læs mere

VELKOMMEN! Kære kandidatstuderende!

VELKOMMEN! Kære kandidatstuderende! VELKOMMEN! Kære kandidatstuderende! Velkommen til kandidatstudiet på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet. Kandidaten er studenterforeningen for alle kandidatstuderende på statskundskab

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere.

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere. Møde den: 15. maj 2017, kl. 15.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere.

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

LBK præsenterede Mathilde Albertsen Winsløw, der afløste Jakob Dreyer, som studenterrepræsentant.

LBK præsenterede Mathilde Albertsen Winsløw, der afløste Jakob Dreyer, som studenterrepræsentant. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T Forum: 11. møde i Aftagerpanelet Møde afholdt:

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanel ved Antropologi. Forum. Møde afholdt: Den 27. november Sted: Institut for Antropologi, lokale 18.1.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanel ved Antropologi. Forum. Møde afholdt: Den 27. november Sted: Institut for Antropologi, lokale 18.1. I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 27. NOVEMBER 2012 Forum Aftagerpanel ved Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI,

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING på Syddansk Universitet GRAFISK DESIGN: PRINT & SIGN, SDU 1 Kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab med specialisering

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. JUNI 2009 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl. 13-15

Læs mere

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale Statsrådsmøde Torsdag den 9/9 2010 klokken 16:15 i lokale 1330-126 Fremmødte: Anna, Maria, Jesper, Oluf, Rasmus, Troels, Jonas. Desuden er der mødt en masse nye ansigter op, referenten ikke kender navnene

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T JANUAR 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

HAR DU OVERVEJET EN CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI? CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI

HAR DU OVERVEJET EN CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI? CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI HAR DU OVERVEJET EN CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI EN KANDIDATUDDANNELSE HVOR PRAKSIS OG TEORI MØDER HINANDEN Velkommen til cand. merc. uddannelsen i Organisation

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed)

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Slides kan findes på: Praktik.via.dk

Læs mere

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER I forbindelse med modtagelse af Miljøstyrelsen har de fynske kommuner arrangeret en række bosætningsevents, som havde til formål at åbne op for potentialet i at flytte

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Evaluering af BA Politik og Administration Forår 2013

Evaluering af BA Politik og Administration Forår 2013 1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau? 1a) Er der områder, hvor du kunne have ønsket et højere fagligt niveau? Jeg savnede undervisning med mere substans især på 2. semester, hvor jeg synes,

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik Udkast

Arbejdsmarkedspolitik Udkast Arbejdsmarkedspolitik Udkast 2018-2021 1 Indledning Formålet med arbejdsmarkedspolitikken er, at sætte en tydelig politisk retning for de næste fire år. Inden for arbejdsmarkedsområdet arbejder vi med

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen. En kvalitativ undersøgelse

Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen. En kvalitativ undersøgelse Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen En kvalitativ undersøgelse Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendens jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelsen 4 4.0 Arbejdsbelastning

Læs mere

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget,

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget, PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 18. JUNI 2015 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 18. februar 2015 kl. 10.30-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 15b.0.07

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato: 22.

Læs mere

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde.

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. Dato: Fredag den 18. marts 2005. Tidspunkt: 13.00-14.00 Lokale: 10.1.30.

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Sted: Aalborg Universitet, A. C. Meyers Vænge 15. 1 sal, lokale 2.1.024. Tid: Kl. 13 15 Deltagere: Szilvia Gyimóthy, lektor, formand

Læs mere

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer Uddannelsesfagudvalg for Pædagogisk Filosofi Mandag d. 20.4.2015, 13-15 Emdrup: A112 Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Studienævnsmøde. Sted: Lokale Morten Melander Olsen

Studienævnsmøde. Sted: Lokale Morten Melander Olsen S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 24. FEBRUAR 2010 Forum: Møde afholdt: Studienævnsmøde Tirsdag den 23. februar ØSTER FARIGMAGSGADE 5

Læs mere

Uddannelsesevaluering (kandidat pol/adm) i foråret 2012

Uddannelsesevaluering (kandidat pol/adm) i foråret 2012 1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau? 1a) Er der områder, hvor du kunne have ønsket et højere fagligt niveau? Politisk kommunikation. Ellers er der generelt alt for få lektioner på alle moduler.

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi R E F E R A T 19. AUGUST 2015 Forum

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl. 14 16 Til stede: Helle Samuelsen, Tine Tjørnhøj-Thomsen, Birgitte Refslund Sørensen, Helle Bundgaard, Karen Lisa Salamon, John Thesmer, Susanne Andersen,

Læs mere