Arbejdsbeskrivelse for Ledergruppen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdsbeskrivelse for Ledergruppen."

Transkript

1 Arbejdsbeskrivelse for Ledergruppen. o Ledergruppen har et overordnet ansvar for at forkyndelsen i Viborg IMU ikke strider imod Guds ord, men at den omvender, retleder og opbygger. o Det er Ledergruppens opgave at udvikle og nytænke visioner og målsætninger for Viborg IMU. o På overordnet plan at have et ansvar for at grupper og udvalg fungerer i henhold til Formål, Udførelse og Krav. o At Ledergruppen ikke skal tage alle beslutninger og udføre alle opgaver, men at samtlige IMU ere opfordres til at have en plads, en opgave og et ansvar i IMU. o At Ledergruppens konkrete opgaver bliver begrænset til et niveau som giver plads til større fokus på lederskab. o At være samlingspunkt for alle grupper og udvalg i IMU. o Ledergruppen opfordres til at bruge tid på at fordybe sig i Guds ord, søge Hans vejledning samt gå i forbøn for IMU erne. o Der opfordres til at tænke fornyende og evangeliserende tanker for IMU. o Det er Ledergruppens ansvar, at der bliver uddelt og indsamlet Min plads i IMU - skemaer en gang om året (ca. en måned efter sommerferien). Derudover står Omsorgsudvalget for at uddele og indsamle Min plads i IMU -skemaer til de nye, som kommer i løbet af året, ca. en måned efter de er begyndt i IMU. Det er Ledergruppens ansvar at følge op på Min plads i IMU -skemaerne. o Ledergruppens medlemmer er hver især Kontaktpersoner for en samling grupper og udvalg i IMU. Ledergruppen fordeler alle grupper og udvalg imellem sig. o Et medlem af Ledergruppen er forudbestemt som udvalgsleder i Programmørerne, da planlægningen af programmet indebærer et ansvar for forkyndelsen i IMU. Desuden har Ledergruppen en finger på pulsen i alle grupper/udvalg i IMU og har derfor størst mulighed for et overblik over, hvad et program skal indeholde for at tilse flest mulige behov hos IMU erne. o Følgende grupper og udvalg er som udgangspunkt lukkede dvs. at skal der nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer, sker det i samråd med

2 Ledergruppen. (Dette begrundes med at grupperne/udvalgene alle har et forkyndende/åndeligt ansvar): Mødeledergruppen Forbønsgruppen Gudstjenesteudvalg Ungdomsuge-udvalg Evangelisationsudvalg Bibelstudieudvalg Programmørerne o De resterende grupper/udvalg er som udgangspunkt åbne dvs. at grupperne/udvalgene selv opfordrer andre til at deltage. Ledergruppen er desuden, med udgangspunkt i Min plads i IMU -skemaet, opmærksom på om nogen falder udenfor. o Ledergruppen står for valg og bestilling af bibelstudiehæfter, da dette indebærer et ansvar for den åndelige føde i IMU. o Sekretæren i Ledergruppen har ansvar for at alle ændringer i arbejdsbeskrivelser og lignende bliver opdateret på hjemmesiden, og i de enkelte grupper/udvalg. o Et medlem af Ledergruppen er kasserer, hvilket vil sige at ansvaret for økonomien i Viborg IMU ligger i Ledergruppen. o Ledergruppen er hovedansvarlig for kontakter udadtil. Det betyder dog ikke at andre IMU ere, grupper/udvalg i IMU ikke må formidle en sådan kontakt, når dette er relevant. o Ledergruppen har tavshedspligt overfor de IMU ere, som henvender sig til dem med emner de ikke ønsker offentliggjort. o Ledergruppen har autoritet til at afbryde en taler hvis undervisningen ikke er Bibeltro. o Ledergruppen har autoritet til at gribe ind overfor ting, som ikke stemmer overens med Indre Missions holdninger. o Ledergruppen er det som i Viborg IMU s vedtægter, 8 er omtalt som Ungdomsudvalget. Da Ledergruppens medlemmer har et overordnet lederansvar samt et ansvar for forkyndelsen i IMU, fastholdes det demokratiske valg af medlemmer. o Ledergruppen mødes i henhold til indbyrdes aftale. Her informerer Kontaktpersoner om, hvordan det går i deres grupper/udvalg. Der tales om andre relevante emner vedr. IMU.

3 Arbejdsbeskrivelse for Kontaktpersoner. o At have en finger på pulsen i de enkelte grupper/udvalg i IMU og dermed gøre det muligt for Ledergruppen at have et overordnet overblik over IMU s velbefindende socialt og åndeligt. o At være bindeled mellem de enkelte grupper/udvalg og Ledergruppen o Kontaktpersonen har pligt til at evaluere de grupper/udvalg, som han/hun har ansvar for inden hver ledersamling. o Det tilstræbes at der tages brug af evalueringslisten til grupper ca. en gang om året, men ellers efter behov. o Kontaktpersonen kan tage små beslutninger i det daglige vedr. de grupper/udvalg som han/hun har ansvar for. Større beslutninger skal skrives ned og tages med på næste ledersamling. o For at være Kontaktperson skal man være med i Ledergruppen. o Der er brug for kontaktpersoner til følgende grupper/udvalg: Mødeledergruppen Forbønsgruppen Gudstjenesteudvalg Lovsangsband grp. 1 og 2 Socialudvalg Kreativ Gruppe Dramagruppen Ungdomsuge-udvalg Evangelisationsudvalg Praktisk Gruppe Bibelstudieudvalg Omsorgsudvalg Programmørerne. Da et medlem af Ledergruppen er forudbestemt som udvalgsleder i dette udvalg, fungerer han/hun derfor som udvalgets kontaktperson til Ledergruppen.

4 Arbejdsbeskrivelse for Mødeledergruppen. o At mødeledelsen til IMU-arrangementer bliver forberedt og udført på en måde, så det sætter fokus på det væsentlige i arrangementets forløb. o Mødeledergruppens medlemmer skiftes til at være mødeledere til IMUarrangementer, hvilket planlægges indbyrdes og meddeles Listetyven. o Mødelederen planlægger arrangementets forløb i samråd med relevante udvalg. o Mødeformen ligger ikke fast der er rig mulighed for nytænkning på det område. Der opfordres dog kraftigt til, at der formelt afsluttes senest kl.21:30. o Mødelederen har autoritet til at afbryde en taler, hvis undervisningen ikke er Bibeltro. o Mødelederen har autoritet til at gribe ind overfor ting, som ikke stemmer overens med Indre Missions holdninger. o Mødelederen har pligt til at skære igennem hvis tidsplanen skrider. o Det er mødelederens pligt både personligt og offentligt at byde velkommen til nye. o Mødelederen har pligt til at kontakte en evt. udefrakommende taler vedr. planlægning af arrangementets forløb og evt. sangforslag (tlf. nr. kan fås via Programmørerne). Skal ske senest en uge i forvejen. o Der skal gives besked til Lovsangsbandet senest søndag aften før et torsdagsarrangement (dvs. 4 dage i forvejen) omkring, hvilke sange der skal synges, udover lovsangsdelen som lovsangsbandet selv planlægger. o Til hvert IMU-arrangement er der sat 2 IMU ere på som Praktisk Medhjælp. Disse 2 IMU ere skal mødelederen kontakte vedr. hjælp til opvask, andagt, flytte stole, bage kage og andre ting, senest søndag aften inden et torsdags arrangement (dvs. 4 dage i forvejen). o Nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer i Mødeledergruppen sker i samråd med Ledergruppen. o Mødeledergruppen kontakter Ledergruppen via en kontaktperson.

5 Arbejdsbeskrivelse for Programmørerne. o At planlægge et relevant og varieret program for IMU. o Programmørerne står for at bestille talere. Talere bestilles ca. 1 år i forvejen. o Overvej hvilke talere og emner der er aktuelle i IMU. Snak eventuelt med Ledergruppen. o Der skal være plads og mulighed for at tage aktuelle emner op på trods af et planlagt program. o At mødes efter aftale med udvalgslederen. o At planlægge halvårs programmer samt sommerferie-program. Selve fabrikeringen af programmerne sendes videre til Kreativ Gruppe. Vær opmærksom på at det er Programmørernes ansvar, at Kreativ Gruppe får disse i god tid. o Et medlem af Ledergruppen er forudbestemt som udvalgsleder i Programmørerne. Dette begrundes med at Ledergruppen har en finger på pulsen i alle grupper/udvalg i IMU og derfor har størst mulighed for et overblik over, hvad et program skal indeholde for at tilse flest mulige behov blandt IMU erne. Der er desuden et ansvar for forkyndelsen forbundet med at planlægge program, hvilket er et af Ledergruppens overordnede ansvarsområder. o Programmet kan fx indeholde: Guldgraveraften Forbønsgudstjeneste Lovsangsaften Tema-/Emneaftner Aktuel aften Film aften Kreativ forkyndelse Fællesaften med LMU o Programmet skal indeholde: Velkomstaften Bibelstudie (det tilstræbes 1 gang om måneden)

6 Taler (det tilstræbes 1 gang om måneden) Ungdomsuge (tirs-, ons- og torsdag i oktober datoer koordineres med samfundsbestyrelsen) Fællesmøder (datoer koordineres med samfundsbestyrelsen) o At koordiner IMU programmet med kredsudvalget. Kontakt evt. Jesper Markussen tlf Eller Viborg IMUs repræsentant i kredsudvalget. o Et medlem af Programmørerne skal virke som IMUs repræsentant i samfundets programudvalg. o 2 IMU ere sættes på som Praktisk Medhjælp til alle torsdags-møder o Nye medlemmer eller udskiftning af medlemmer sker i samråd med Ledergruppen. o Programmørerne kontakter Ledergruppen gennem udvalgslederen (som fungerer som kontakt person til Ledergruppen).

7 Arbejdsbeskrivelse for Ungdomsuge-udvalg. o At opnå en samlethed omkring ungdomsugen. En fremgang. En udvikling. Målet er en ungdomsuge som ikke bliver glemt fra år til år, men som drager nytte af egne erfaringer og bygger oven på sig selv fra år til år. o Målet er at ungdomsugen udvikler sig til at blive et mere udadvendt arrangement som trækker udefrakommende til. o At stå for planlægningen af ungdomsugen her er det vigtigt at holde Formålet for øje. Selvfølgelig med hjælp fra relevante grupper og udvalg. o Datoerne koordineres med Samfundsbestyrelsen i HTH (tirs-, ons- og torsdag i oktober) o At nedskrive positive og negative erfaringer efter hver ungdomsuge. o Der skal satses meget på at reklamere for Ungdomsugen med henblik på udefrakommende. o Nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer i Ungdomsugeudvalget sker i samråd med Ledergruppen. o Ungdomsuge-udvalget kontakter Ledergruppen via en kontaktperson.

8 Arbejdsbeskrivelse for Forbønsgruppen. o At tilbyde forbøn (ikke sjælesorg) til de øvrige IMU ere. o At integrere forbøn og dermed fremme bøns-fællesskabet i IMU. o At sidde til rådighed med forbøn til udvalgte IMU-arrangementer. o Det tilstræbes at der tilbydes forbøn af mindst 2 personer (en af hvert køn) til de pågældende arrangementer. o At gøre opmærksom på muligheden for forbøn til de pågældende arrangementer. o Evt. spørge udefrakommende taler om vedkommende vil sidde til rådighed med forbøn. o Forbønsgruppen aftaler selv indbyrdes, hvem der står til rådighed med forbøn de forskellige aftner og meddeler det til Listetyven. o Medlemmerne i Forbønsgruppen har tavshedspligt overfor de IMU ere, som henvender sig til dem, men har lov til at læsse af over for en anden person, som også har tavsheds pligt f.eks. en præst. o Nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer i Forbønsgruppen sker i samråd med Ledergruppen. o Forbønsgruppen kontakter Ledergruppen via en kontaktperson.

9 Arbejdsbeskrivelse for Evangelisationsudvalg. o At plante et frø i menneskers hjerte, som Gud vil arbejde videre med. o At fremme IMU ernes engagement i andre menneskers frelse. o At integrere evangelisation i IMU og nedbryde menneskefrygten. o At planlægge og udføre forskellige former for evangelisation. Gademission, natevangelisation, dørmission m.m. Husk polititilladelse og tilladelse fra Viborg Handelsstandsforening. o At gøre relevante arrangementer til mål for evangelisationen. Det vil fx være meget relevant at samarbejde med Gudstjenesteudvalget, Ungdomsuge-udvalget, JesusFestudvalget og andre lignende udvalg. o Så vidt det er muligt at engagere de øvrige IMU ere i evangelisationen. o Antallet af evangeliserende tiltag sker i henhold til tilstedeværende ressourcer. Husk at der er ressourcer at hente blandt IMU erne. o Evangelisationen skal være Bibeltro og stemme overens med Indre Missions holdninger. Især med hensyn til dåbs syn og frelses syn. (Snak evt. med Ledergruppen) o På baggrund af vores tilhørsforhold til Indre Mission tager vi umiddelbart afstand til tvær kirkeligt samarbejde. (Snak evt. med Ledergruppen) o Nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer i Evangelisationsudvalget sker i samråd med Ledergruppen. Det tilstræbes meget at der sidder en eller flere mennesker med evangelisationens nådegave i udvalget. o Evangelisationsudvalget kontakter Ledergruppen via en kontaktperson.

10 Arbejdsbeskrivelse for Lovsangsband grp. 1 og 2. o At løfte fællessangen til IMU-arrangementer via instrumenter og forsang. o At åbne muligheden for at udtrykke lovsang til Gud gennem sang/musik i en gruppe. o At akkompagnere de fællessange som mødelederen har valgt. o At planlægge og gennemføre en lovsangsdel på 3-5 sange til de arrangementer hvor Lovsangsbandet er sat på. o Der opfordres til at Lovsangsbandets to grupper lejlighedsvis slår sig sammen, for at planlægge og udføre Lovsangsaftner udover de programsatte. Der opfordres til at gøre brug af relevante grupper og udvalg. o Lovsangsbandene aftaler indbyrdes, hvem der medvirker til hvilke arrangementer og meddeler det til Listetyven. o På overordnet plan at give et Bibeltro og nuanceret billede af Gud gennem valget af lovsange. o At forny lovsangen i IMU. o At øve i henhold til aftale indgået med lovsangslederen. o Det tilstræbes at Lovsangsbandet fungerer som to af hinanden uafhængige grupper, der skiftes til at lede forsamlingen i lovsang. o Lovsangsbandet er en åben gruppe for alle som måtte have lyst til at deltage på de beskrevne vilkår. Dette er lovsangslederen forpligtiget på med jævne mellemrum at gøre opmærksom på. Nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer i Lovsangsbandet skal meddeles til Ledergruppen. o Lovsangsbandet kontakter Ledergruppen via en kontaktperson.

11 Arbejdsbeskrivelse for Dramagruppen. o At åbne muligheden for at benytte drama som redskab til forkyndelse både til udadvendt evangelisation og indadvendt opbyggelse. o At finde og øve på dramastykker, som kan supplere forkyndelsen i IMU. o Evt. selv skrive dramastykker. o At opføre dramastykker til IMU-arrangementer, som er relevante for dette. Det vil især være udadvendte arrangementer som Ungdoms-/Musikgudstjeneste, Ungdomsuge m.m. Men også til alm. IMU-møder kan drama være relevant. o At mødes og øve i henhold til aftale indgået med dramalederen. o Det er Dramagruppens eget ansvar at gøre opmærksom på deres repertoire af dramastykker. Dette kan gøres på mere eller mindre dramatisk vis. o Dramagruppen er en åben gruppe for alle, som måtte have lyst til at deltage på de beskrevne vilkår. Dette er dramalederen forpligtiget på med jævne mellemrum at gøre opmærksom på. Nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer skal meddeles til Ledergruppen. o Dramagruppen kontakter Ledergruppen via en kontaktperson.

12 Arbejdsbeskrivelse for Socialudvalg. o At styrke det sociale fællesskab i IMU o På overordnet plan at planlægge et varieret program for sociale arrangementer, og dermed åbne op for at alle kan være med. o At planlægge følgende fastlagte sociale arrangementer: IMU-lejr Kollektiv uge Fredags-arrangement Velkomstdag/udflugt Julefrokost o At være tænketank for yderligere sociale arrangementer samt holde øjne og øre åbne for sociale tiltag i Viborg og omegn, som det vil være relevant at reklamere for og deltage i. o At reklamere for de sociale arrangementer der planlægges. o At koordinere datoerne for de sociale arrangementer med Programmørerne. o Socialudvalget er et åbent udvalg for alle som måtte have lyst til at deltage på de beskrevne vilkår. Dette er lederen af Socialudvalget forpligtet til med jævne mellemrum at gøre opmærksom på. Det forventes dog at medlemmerne i Socialudvalget selv er interesserede i at deltage i de sociale arrangementer. Nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer skal meddeles til Ledergruppen. o Socialudvalget kontakter Ledergruppen via en kontaktperson.

13 Arbejdsbeskrivelse for Kreativ Gruppe. o At gøre det materiale der laves indenfor IMU mere udadvendt, så det også henvender sig til unge ikke-kristne. o At gøre især udadvendte arrangementer mere nutidssvarende og tiltalende ved hjælp af udsmykning/oppyntning. o I henhold til individuelle aftaler med Socialudvalget, Programmørerne, Ungdomsuge-udvalget, Evangelisationsudvalget, Gudstjenesteudvalget m.m. står Kreativ Gruppe for design og fabrikering af følgende: IMU-programmer, Ungdomsuge-programmer, Lejr-programmer og lign. Plakater med indbydelse til IMU (til at hænge op på skoler, kollegier, på gaden osv.) Flyers til gademission. Udadvendte plakater vedr. forskellige åbne arrangementer fx Ungdomsgudstjeneste, Ungdomsuge, Temaaftner, Caféaftner m.m. Udsmykning/oppyntning af lokaler (fx til ungdomsuge, ungdoms- /musikgudstjeneste m.m.) o Derudover er det selvfølgelig tilladt at lave kreativt materiale på eget initiativ. o Der opfordres til at gøre mere ud af noget af materialet og evt. følge et tema i forskellige perioder. o Det er gruppens eget ansvar at sige fra i tide hvis opgaverne bliver for mange. o Kreativ Gruppe er en åben gruppe for alle som måtte have lyst til at deltage på de beskrevne vilkår. Dette er lederen af Kreativ Gruppe forpligtiget på med jævne mellemrum at gøre opmærksom på. Nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer skal meddeles til Ledergruppen. o Kreativ Gruppe kontakter Ledergruppen via en kontaktperson.

14 Arbejdsbeskrivelse for Bibelstudiegrupper. o Gennem bøn og samtale om Guds ord og kristenlivet at styrke hinanden i troen. o I Bibelstudiegruppen skabes et intimt åndeligt og socialt fællesskab, hvor der i større udstrækning end i det store fællesskab praktiseres omsorg, lydhørhed, fortrolighed, ærlighed og åbenhed. o At skabe et sted, hvor nye medlemmer i foreningen hurtigt kan få et grundfællesskab, og hvor der er plads til og brug for den enkelte. o Der udleveres et bibelstudiehæfte af Ledergruppen. Dette bibelstudiehæfte bruges på de programsatte bibelstudieaftner. Da det samme bibelstudiehæfte bliver brugt i hele IMU på de samme aftner, åbner det også en mulighed for at samtale omkring det på tværs af grupperne. o Bibelstudiegrupperne opfordres meget til på eget initiativ at mødes udover bibelstudieaftnerne, for at styrke det intime sociale og åndelige fællesskab. Disse aftner kan fx indeholde spisning, temaaftner, oplæg holdt af de enkelte gruppemedlemmer, fællesbøn, lovsang og andet socialt. o Bibelstudiegrupperne sammensættes af Bibelstudieudvalget. o Efter behov omformes bibelstudiegrupperne. Dette er Bibelstudieudvalgets vurdering og opgave. o Der er en gruppeleder i hver bibelstudiegruppe. Det er ganske enkelt den person som står først på listen og denne person findes af Bibelstudieudvalget. o Gruppelederen: Har ansvar for at gruppen har et sted at holde bibelstudie hver gang, og at alle i gruppen får det at vide. Gruppelederen skal være opmærksom på, hvordan gruppen fungerer. Dermed menes at gruppelederen er opmærksom på hvis nogen falder fra, er opmærksom på at alle kommer med i samtalen og om medlemmerne trives i det sociale og åndelige fællesskab. Derfor opfordres gruppelederen til at holde kontakt med de enkelte i gruppen.

15 Først og fremmest indebærer det at være gruppeleder et ansvar for forbøn for de øvrige gruppemedlemmer. Er der problemer, som man ikke kan håndtere internt i gruppen, kan man kontakte Bibelstudieudvalget eller Ledergruppen. o Gruppemedlemmerne: Der opfordres til at alle er trofaste og bakker op om gruppen både socialt og åndeligt. Er der problemer, som man ikke kan håndtere internt i gruppen, kan man kontakte Bibelstudieudvalget eller Ledergruppen. Ønsker du at være gruppeleder er det dit eget ansvar at tale med Bibelstudieudvalget om dette.

16 Arbejdsbeskrivelse for Bibelstudieudvalg. o At bibelstudiegrupperne i IMU bliver evalueret og omformet efter behov, så der konstant stræbes efter den mest udbytterige sammensætning. o At fordele alle IMU ere i bibelstudiegrupper samt sørge for at nye IMU ere kommer med i en bibelstudiegruppe. o At vurdere hvem der skal være gruppeleder i de forskellige bibelstudiegrupper. Det tilsigtes at Gruppelederen er personligt og åndeligt moden, initiativrig, omsorgsfuld og har overblik. Det tilsigtes også at det ikke er de samme personer som er gruppeledere hver gang grupperne omformes. For godt nok er det et ansvar som kræver modenhed, men det er også et ansvar som modner derfor skal ansvaret fordeles så vidt muligt. Husk og spørge folk om de vil være gruppeledere. o At vurdere hvornår grupperne skal omformes. o At fremstille en liste over Bibelstudiegrupper, hvor den første i hver gruppe er Gruppeleder. Listen skal også fungere som telefonkæde for hele IMU. o Hvis der er Bibelstudiegrupper, som har problemer som de ikke kan løse internt, skal Bibelstudieudvalget stå til rådighed med råd og vejledning. o Vær opmærksom på at det er Ledergruppen som står for valg og bestilling af bibelstudiehæfter. o Nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer i Bibelstudieudvalget sker i samråd med Ledergruppen. o Bibelstudieudvalget kontakter Ledergruppen via en kontaktperson.

17 Arbejdsbeskrivelse for Praktisk Gruppe. o At der er en gruppe som tager ansvar for de praktiske opgaver omkring IMU og Samfundet i HTH. o Opgaver for Praktisk Gruppe kan være : Flytte borde og stole Hente og bringe ting til Loppemarked Hjælpe med praktiske opgaver ved f.eks. JesusFest, Basar, Ungdomsuge, Ungdoms-/Musikgudstjeneste. Andet forefaldende arbejde. o Praktisk Gruppe er åben for alle, som måtte have lyst til at deltage på de beskrevne vilkår. Dette er lederen af Praktisk Gruppe forpligtiget på med jævne mellemrum at gøre opmærksom på. Nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer i Praktisk Gruppe skal meddeles til Ledergruppen. o Praktisk Gruppe kontakter Ledergruppen via en kontaktperson.

18 Arbejdsbeskrivelse for Omsorgsudvalg. o At vi bliver et tættere fællesskab med større åbenhed overfor hinanden. o At fremme omsorgen og gæstfriheden for nye i IMU. o At fremme og sætte fokus på vigtigheden af både social og åndelig omsorg for hinanden. o At drage ekstra omsorg for den IMU er som måtte trænge til det netop nu. o At byde nye IMU ere velkomne (face to face). o At holde øjne og ører åbne overfor IMU ere som måtte trænge til ekstra omsorg netop nu. o At gå foran med et godt eksempel mht. både menneskelig og åndelig omsorg for alle IMU ere. o At udlevere Min plads i IMU -skemaer til nye IMU ere efter individuel vurdering af hvornår den enkelte er klar til det. (som udgangspunkt efter 1 måned). Indkommende Min plads i IMU -skemaer afleveres til Ledergruppen. o Omsorgsudvalget kan ikke alene overkomme at drage omsorg for alle IMU ere. Derfor er det lige så meget Omsorgsudvalgets opgave at finde nogen, som har overskud til at drage omsorg for dem som har brug for det. o Omsorgsudvalget skal bestå af mennesker som ser andre, som ligger mærke til nye ansigter og har øje for hvordan IMU erne har det enkeltvis. o Omsorgsudvalget er en åben gruppe for alle, som måtte have lyst til at deltage på de beskrevne vilkår. Nye medlemmer eller udskiftning af eksisterende medlemmer skal meddeles til Ledergruppen. o Omsorgsudvalget kontakter Ledergruppen via en kontaktperson.

19 Andre opgaver/tjenester Adresselisteansvarlig: Opdaterer løbende adresselisten. Herunder udleverer en adresseliste til Webmasteren. Bedelisteansvarlig: Indsamler og opdaterer bedeemner til bedelisten i IMU. Herunder udleverer en udgave af bedelisten til Webmasteren. Man opfordrer mødelederen og andre til brug af bedelisten. Bedeven: Bruger på en særlig måde tid på at bede for den enkelte IMU er og aktiviteterne i IMU. Man gør opmærksom på, at man er til rådighed for personlige bedeemner for IMU erne. Besøgsven: Besøger et menneske regelmæssigt, som har behov for nogen at være sammen med. Enten pga. ensomhed eller af andre grunde. Ledergruppen koordinerer. Bibliotekar: Indsamler forslag til bøger til Biblioteket i IMU og står ligeledes for eventuelle indkøb i samråd med kassereren. Børneklubleder: Leder i Børneklubben i Hans Tausens Hus. Indkøbschef: Står for indkøb af kaffe, saft og sodavand til IMU. Indsamlingsansvarlig: Finder indsamlingsmål og bestemmer hvornår der skal samles ind. Er man i tvivl om indsamlingsmål, kan man kontakte Ledergruppen. Juniorklubleder: Leder i Klub 3½ i Domcaféen. Kredsudvalget: Repræsenterer Viborg IMU i kredsudvalget, som arrangerer kredsarrangementer i Kredsforbund 6. Lovsangsmappeansvarlig: Opdaterer indholdsfortegnelsen og kopierer sange til transparenter til lovsangsmapperne i IMU. Listetyven: Indsamler oplysninger fra Mødeledergruppen, Forbønsgruppen og Lovsangsgruppen om hvem der medvirker til hvilke møder. Udarbejder en liste over det og hænger en op i IMU og afleverer en til Webmasteren. Teenklubleder: Leder i Teenklubben i Hans Tausens Hus. Tekniker: Ansvarlig for lydanlægget og musikinstrumenterne i IMU, herunder udlejning af udstyret. (Udstyret må kun udlejes til brugere af Hans Tausens Hus. Pris: 250 kr.) Webmaster: Står for opdatering, design og nytænkning af IMU s hjemmeside ( ÅBS-gruppe: Planlægger og leder en Åben BibelStudie-gruppe. (Hent evt. inspiration i bogen: Åbne Bibel-studiegrupper en introduktion, som findes i IMU-biblioteket.

Bethesdas Unge - program og møde opbygning

Bethesdas Unge - program og møde opbygning Bethesdas Unge - program og møde opbygning 2006 1 Indholdsfortegnelse: 1) Baggrund og kilde for nytænkning af BU s struktur 2) Mødeelementer a. Åbne fem minutter b. Forbøn c. Cellegrupper d. Undervisning

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Året har budt på en del ændringer i IMU og mange store oplevelser sammen med jer. Vi har haft en masse sociale arrangementer, vi har arrangeret koncert med The Dawn,

Læs mere

Formandsberetning 2008

Formandsberetning 2008 Formandsberetning 2008 Jeg har valgt at opbygge formandsberetningen på følgende måde: Tilbageblik på året der gik Bestyrelsens arbejde Udfordringer for fremtiden Afslutning Tilbageblik på året der gik

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Missions- og prædikantkonsulent

Missions- og prædikantkonsulent april 2016 Missions- og prædikantkonsulent Afdelingsstyrelsen (AS) ønsker at aktiviteterne omkring mission og forkyndelse ved en ansat skal fortsætte. Stillingen er en kombinationsstilling med fokus på

Læs mere

Nutidig forkyndelse. Vi vil:

Nutidig forkyndelse. Vi vil: Nutidig forkyndelse Evighedsorienteret Forkynde, at Jesus er både nødvendig og tilstrækkelig til evigt fællesskab med Gud Forkynde muligheden for frelse og fortabelse Målet er ikke bare en bestemt kristelig

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA Alene Kristus er mit håb, LIVET MED JESUS han er mit sikre sejrsråb. Min hjørnesten og tilflugtsborg, han er mit værn i frygt og sorg. Et væld så dyb af kærlighed, hos

Læs mere

» Intro « » Du er formand «

» Intro « » Du er formand « FORMANDS GUIDE » Intro Du er formand «Tusind tak fordi du har sagt ja til at være formand i LMU! Det er en vigtig og meningsfuld opgave, som ligger foran dig, og vi er mange, der sætter pris på, at du

Læs mere

Indledning. Som gode forvaltere af Guds mangfoldige nåde skal enhver af jer tjene de andre med den nådegave, han har fået (1 Pet 4,10).

Indledning. Som gode forvaltere af Guds mangfoldige nåde skal enhver af jer tjene de andre med den nådegave, han har fået (1 Pet 4,10). Indledning Som gode forvaltere af Guds mangfoldige nåde skal enhver af jer tjene de andre med den nådegave, han har fået (1 Pet 4,10). Begrebet forvalter indeholder en stor bibelsk dybde. Det angiver,

Læs mere

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom Ledervejledning TeenTools Katekismus er et ledermateriale som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder eller dig som har andet arbejde med teenagere kan bruge og finde inspiration i. Vi siger forkyndelse

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning!

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning! På Indre Missions Lederkonference 23. - 25. marts 2012 var en del af undervisningen udformet som et "LK12-køkken" med Helene Svinth Mathiassen, Brian Madsen og Carsten (Sprint) Korsholm Poulsen som de

Læs mere

sider af et Fællesskab

sider af et Fællesskab sider af et Fællesskab Velkommen Vi er glade for at kunne præsentere dette hæfte, der handler om Kristent Fællesskab i Rødovre. Hæftet fortæller om 4 sider af fællesskabet - Vision, Fællesskab, Tjeneste

Læs mere

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. 11 August - December 2010

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. 11 August - December 2010 11 August - December 2010 Info om Bethania BETHANIA Information om Bethania Indre Mission i Herlev er en del af Den Danske Folkekirke og holder til i huset Bethania, Herlevgårdsvej 28. Bethania blev taget

Læs mere

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke 2011 Mission Rindum Kirkes opgave er at forkynde det kristne budskab i mødet med mennesker der, hvor de er, og samtidig være tro over for kirkens

Læs mere

FOR. 9.3 Ved opløsning af samfundet tilfalder alle midler Kirkelig Forening for den Indre Mission i Danmark.

FOR. 9.3 Ved opløsning af samfundet tilfalder alle midler Kirkelig Forening for den Indre Mission i Danmark. 9.3 Ved opløsning af samfundet tilfalder alle midler Kirkelig Forening for den Indre Mission i Danmark. Nærværende vedtægter: er vedtaget af generalforsamlingen den 26. januar 2010. Dirigent Formand Peter

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

Kerneværdi 2 - Vi vil leve af Bibelen

Kerneværdi 2 - Vi vil leve af Bibelen Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Udrustning & træning. Tilbud til dig fra Kirkeibyen

Udrustning & træning. Tilbud til dig fra Kirkeibyen Udrustning & træning Tilbud til dig fra Kirkeibyen forår 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. PREP Par kursus Me & God 1 Me & God 2 Introkursus Overskift: Den evangelistiske tjenestegave IABC - Åbne arrangementer på

Læs mere

Vedtægter for. A. Grundlæggende om menigheden. B. Medlemskab

Vedtægter for. A. Grundlæggende om menigheden. B. Medlemskab Vedtægter for A. Grundlæggende om menigheden Navn og hjemsted. 1. Menighedens navn er Luthersk Missionsforenings Frimenighed, Emdrup (kaldet Nordvestkirken). Stk. 2. Menigheden har hjemsted i Københavns

Læs mere

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 BETHANIA Indre Mission i Herlev Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 AUGUST - DECEMBER 2015 1 AUGUST - DECEMBER 2015 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE Program for efterårets

Læs mere

Kunstneren Helle Viftrup Kristensen, Børkop har følgende fortolkning på sit værk: Jeg har især tænkt på det med valget af materialerne.

Kunstneren Helle Viftrup Kristensen, Børkop har følgende fortolkning på sit værk: Jeg har især tænkt på det med valget af materialerne. Kunstværk Nyt kunstværk i Ansgarsalen Da Indre Mission i Ikast havde 150 års jubilæum, fik vi nogle pengegaver fra venner, Ikast menighedsråd, Ikast Kirkecenter og Ikast KFUM og K. Disse penge er nu brugt

Læs mere

Hvordan lykkes I i discipelskab i jeres kirke? Gruppe 1. Følges ad i hverdagen. Inddrage børnene i kirkearbejde. Gruppe 2

Hvordan lykkes I i discipelskab i jeres kirke? Gruppe 1. Følges ad i hverdagen. Inddrage børnene i kirkearbejde. Gruppe 2 Hvordan lykkes I i discipelskab i jeres kirke? Gruppe 1 Følges ad i hverdagen - hænger ud og deler liv Inddrage børnene i kirkearbejde - mere ansvar - Tween gruppe (TeenKatsj børnene bliver til medarbejdere)

Læs mere

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken KFUM OG KFUK I DANMARK KFUM og KFUK består af lokale foreninger, hvor frivillige står for klubtilbud til børn, unge og familier,

Læs mere

Ny I AARHUS VALGMENIGHED? VELKOMMEN!

Ny I AARHUS VALGMENIGHED? VELKOMMEN! Ny I AARHUS VALGMENIGHED? VELKOMMEN! 5 VELKOMMEN til ÅVM-familien! 5 Hjertelig velkommen i Aarhus Valgmenighed! Vi er en fornyet folkekirke, som blander velkendt tradition med nutidig fornyelse, og alle

Læs mere

Vedtægter for Luthersk Missions frimenighed, Hvidovre.

Vedtægter for Luthersk Missions frimenighed, Hvidovre. Vedtægter for Luthersk Missions frimenighed, Hvidovre. 1. Navn. Menighedens navn er: Luthersk Missions frimenighed, Hvidovre. (kaldet Hvidovre Frimenighed). 2. Grundlag. Menigheden bygger sit arbejde på:

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2016 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Denne guide er skrevet til jer, der skal

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter

cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter 2015 cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter Vi ses i sommerlandet! Inden længe står den på ferie og god dansk sommer. Hvad er bedre end at tchille med vennerne, tage en dukkert, spille lidt volley,

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

Referat Generalforsamling i IM Hjørring

Referat Generalforsamling i IM Hjørring Referat Generalforsamling i IM Hjørring Torsdag den 7. februar 2019 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer 2. Beretning ved formanden 3. Beretning fra de forskellige arbejdsgrene ( korte indlæg på max

Læs mere

Referat fra generalforsamling Tirsdag d. 12. marts kl

Referat fra generalforsamling Tirsdag d. 12. marts kl Referat fra generalforsamling 2019 Tirsdag d. 12. marts kl. 19.00 1. Indledning med andagt 2. Valg af dirigent/referent Heidi Empleo Broe Hansen er referent Egon Skødt er dirigent 3. Formandens beretning

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

I lederteamet har vi oplevet hele forløbet meget godt og vi er helt klart af den overbevisning,

I lederteamet har vi oplevet hele forløbet meget godt og vi er helt klart af den overbevisning, Som nævnt ved menighedsmødet den 13. september 2009, har vi i menighedens lederteam arbejdet med at supplere lederteamet med nye kræfter. Dette forløb har været meget spændende er nu gået ind i sin afsluttende

Læs mere

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Dagsorden: 1. Sange, indledning, bøn Kaj D. indledte 2. Præsentation af de forskellige arbejdsgrene Søndagsklubben v.

Læs mere

Velkommen til Indre Mission - Horsens

Velkommen til Indre Mission - Horsens Velkommen til Indre Mission - Horsens Sted: Emil Bojsensgade 31, 8700 Horsens. Tidspunkt: Torsdag kl. 18.00 21.15. Se programmet. Hvad står IM for? Hvad tror vi på? Hvad sker der i IM Horsens For de unge

Læs mere

Videbæk Indre Mission

Videbæk Indre Mission Alt mit håb satte jeg til Gud, og han bøjed sig til mig og hørte mit råb, han trak mig op af undergangens grav, op af slam og dynd. Han satte mine fødder på en klippe, og gjorde mine skridt faste, han

Læs mere

De fleste tilbud foregår i Kirkecenteret, Rådhusstrædet 15, Ikast

De fleste tilbud foregår i Kirkecenteret, Rådhusstrædet 15, Ikast De fleste tilbud foregår i Kirkecenteret, Rådhusstrædet 15, Ikast Tirsdage: Kl. 19.00-20.30: mødes juniorer, der går i 4., 5. og 6. klasse til Klub 456. De holder til i kælderen Torsdage: Kl. 9.30-11.00:

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside Missionær: og Layout:

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside  Missionær: og Layout: P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten Christensen Formand

Læs mere

ANSGAR. - Et fællesskab i folkekirken PROGRAM FOR FORÅRET Indre Mission i Birkerød

ANSGAR. - Et fællesskab i folkekirken PROGRAM FOR FORÅRET Indre Mission i Birkerød ANSGAR - Et fællesskab i folkekirken PROGRAM FOR FORÅRET 2018 Indre Mission i Birkerød INFORMATION Hvem er vi? Ansgar er et missionshus - et hus, hvor mennesker mødes for at høre, fortælle og tale sammen

Læs mere

udfordrer kristne fællesskaber

udfordrer kristne fællesskaber 101 Mennesker med autisme og Aspergers syndrom udfordrer kristne fællesskaber Det er ikke særlig kaffehyggeligt, når der er en med, som hele tiden ødelægger det kaffehyggelige fællesskab, siger Henrik

Læs mere

NETVÆRK. på og læs mere om alle MOSAIK s kirker.

NETVÆRK. på   og læs mere om alle MOSAIK s kirker. MOSAIK MOSAIK er et netværk af frikirker med rødder i pinsekirkerne Danmark. Vi har skiftet navn og profil, da vi ønsker at åbne netværket, for alle kirker, som kan se sig selv i netværkets teologi, vision

Læs mere

Vedtægter for Indre Missions samfund i Voel.

Vedtægter for Indre Missions samfund i Voel. Vedtægter for Indre Missions samfund i Voel. Voel Missionshus 1 Navn og hjemsted: 1.1 Samfundets navn er Voel Indre Mission, kaldet Voel IM. 1.2 Samfundets hjemsted er Gjern kommune. 1.3 Samfundet er i

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

Fasten 2012 Askeonsdag d. 22/2 til Skærtorsdag d. 5/4

Fasten 2012 Askeonsdag d. 22/2 til Skærtorsdag d. 5/4 Fasten 2012 Askeonsdag d. 22/2 til Skærtorsdag d. 5/4 Stræb efter lykke og fremgang for den by, jeg førte jer bort til, og bed til Herren for den; går det den godt, går det også jer godt. Jer. 29,7 Vil

Læs mere

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014 Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 01 Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Fokusgruppeinterview. Jeg har haft to fokusgruppeinterview

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

Lederkursus. For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger

Lederkursus. For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger Lederkursus For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger 16.- 18. september 2016 Luthersk Missions Højskole (LMH), Hillerød 1 Info Lederkursus er et af årets højdepunkter

Læs mere

2015-09-03 Menighedsrådsmøde referat Side 1 af 6

2015-09-03 Menighedsrådsmøde referat Side 1 af 6 Tjørring sogn Referat MR - møde d. 3. september, 2015 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi

Læs mere

4.2 Du må også være discipel

4.2 Du må også være discipel 42 Du må også være discipel - Lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 42 Du må også være discipel Introduktion til denne lovsangsaften Denne aften skal handle om, at Guds plan stadig involverer os Disciple

Læs mere

INDHOLD GUD ER KONGE 3

INDHOLD GUD ER KONGE 3 INDHOLD INDHOLD 3 INDLEDNING SIDE 3 HVORDAN GUD SER PÅ OS Lektion 1 DU ER SKABT I GUDS BILLEDE SIDE 9 (Pottemageren) Lektion 2 ELSKET FORDI DU ER DIG SIDE 21 Lektion 3 GUD ØNSKER AT VÆRE SAMMEN MED OS

Læs mere

INDHOLD GUD ER KONGE 5

INDHOLD GUD ER KONGE 5 INDHOLD INDHOLD INDLEDNING SIDE 4 VENSKAB Lektion 1 VENSKAB (Den barmhjertige samaritaner) SIDE 8 Lektion 2 DEN GYLDNE REGEL (Den barmhjertige samaritaner) SIDE 17 Lektion 3 VEN MED JESUS (Marta og Maria)

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere Vi har brug for dig Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej 124 4000 Roskilde Der er brug for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de

Læs mere

Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg

Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg 1 Navn KFUM og KFUK i Viborg Stiftet år og dato: Fællesforening 01.01.1962 KFUM 21.11.1902 KFUK 02.01.1884 Hjemstedskommune: Viborg Distrikt: Distrikt

Læs mere

Referat fra Vivas generalforsamling/ årsmøde den 18. november 2009

Referat fra Vivas generalforsamling/ årsmøde den 18. november 2009 Referat fra Vivas generalforsamling/ årsmøde den 18. november 2009 Ordstyrer: Referent: Kathrine. Kathrine. Vedtægtsændringer: Alle de på forhånd foreslåede vedtægtsændringer er vedtaget ved flertalsafstemning

Læs mere

Baggrund og Historie

Baggrund og Historie Baggrund og Historie DNA omplantes i ny virkelighed Celebration Gudstjeneste Congregation Klynge Cell Ugentligt omdrejningspkt Ikke full service Fællesskab om opgave Netværksgruppe Større mangfoldighed

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL

VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL Værdigrundlaget er udarbejdet af både personale og brugere af Kulturhuset. Værdierne er diskuteret og bearbejdet ved lave nogle udsagn, der dækker indholdet og ved

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Vedtægter for Lolland-Falster Kirken

Vedtægter for Lolland-Falster Kirken Grundlæggende om menigheden Navn og hjemsted 1 Menighedens navn er Lolland-Falster kirken. Menigheden har hjemsted på Lolland-Falster. Grundlag 2 Menigheden er en evangelisk luthersk frimenighed, der bygger

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2019 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Rådgivningsguide om bestyrelsens ansvar

Læs mere

Tværkirkelige Ledergrupper

Tværkirkelige Ledergrupper Vision for Netværk for Kvinder i Tjeneste s Tværkirkelige Ledergrupper www.kvinder.com Netværk FOR KVINDER I TJENESTE Netværk for kvinder i Tjeneste`s vision: At støtte og udvikle kvinder i tjeneste, og

Læs mere

2.2 Du har potentiale

2.2 Du har potentiale 22 DU HAR POTENTIALE - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 22 Du har potentiale Introduktion til denne lovsangsaften Denne aften handler om reflektion, over vores betydning for Gud Når Gud elsker

Læs mere

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Instruktørhåndbog NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Dette er en praktisk guide til dig, som er instruktør eller ønsker at være instruktør i foreningen. Den fortæller om opgaverne som instruktør, forhold og

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB

INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB i menigheder og kirkelige fællesskaber Når livet gør ondt, har vi brug for mennesker, der tør stå ved siden af og bære med. Samtidig kan vi ofte blive i tvivl om, hvordan

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole

Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole Pædagogiske vision. Vi ønsker at udfordre børnene. Vi vil stimulere og støtte børnenes læring, dvs. deres tilegnelse af kundskaber, færdigheder og musisk/kreative

Læs mere

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 BETHANIA Indre Mission i Herlev Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 JANUAR - JUNI 2013 1 JANUAR - JUNI 2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Program for forårets møder m.m...

Læs mere

Ansøgning om støtte til Kirkedagene i 2019

Ansøgning om støtte til Kirkedagene i 2019 Til Ikast-Brande Kommune Vi tillader os at sende denne ansøgning med håbet om, at Byrådet vil se positiv på den. Ansøgning om støtte til Kirkedagene i 2019 På vegne af Danske Kirkers Råd (se beskrivelse

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker.

Læs mere

PROGRAM. Jan - Feb - Marts - April - Maj - Juni. Indre Mission Odense Betania - Et fællesskab med Jesus

PROGRAM. Jan - Feb - Marts - April - Maj - Juni. Indre Mission Odense Betania - Et fællesskab med Jesus PROGRAM Jan - Feb - Marts - April - Maj - Juni 2015 Indre Mission Odense Betania - Et fællesskab med Jesus Kontakt Kontaktpersoner: Udlejning af Betania: Else Høj Stougaard elsestougaard@nal-net.dk 26504876

Læs mere

Forord. Ved hvert bibelstudium kommer jeg kort ind på teksten

Forord. Ved hvert bibelstudium kommer jeg kort ind på teksten Forord Da jeg første gang blev præsenteret for projektet Med Jesu øjne, tænkte jeg, at det var et umuligt projekt. Hvordan skulle det være muligt for nogen at se mennesker og verden, ligesom Jesus gjorde?

Læs mere

PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter. 2. Målgrupper. 3. Aktiviteterne. 4. Struktur overordnet og praktisk. 5. Åbningstider. 6.

PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter. 2. Målgrupper. 3. Aktiviteterne. 4. Struktur overordnet og praktisk. 5. Åbningstider. 6. PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter 2. Målgrupper 3. Aktiviteterne 4. Struktur overordnet og praktisk 5. Åbningstider 6. Lokaler 7. Støtte/Opbakning 8. Tidsplan Hvor starter vi... 1. Nimtofte

Læs mere

FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD Din rolle som forælder i bestyrelsen i dit barns dagtilbud. www.albertslund.dk

FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD Din rolle som forælder i bestyrelsen i dit barns dagtilbud. www.albertslund.dk FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD Din rolle som forælder i bestyrelsen i dit barns dagtilbud www.albertslund.dk FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD - din rolle som forældre i bestyrelsen i dit barns dagtilbud

Læs mere

Håndbog for frivillige medarbejdere

Håndbog for frivillige medarbejdere Håndbog for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de pligter og rettigheder, du som frivillig medarbejder har. Som frivillig medarbejder er der mange forskellige opgaver

Læs mere

Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores

Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores missionshuse rundt om i regionen. Her er jeres forslag

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde den kl hos Ruth

Referat Bestyrelsesmøde den kl hos Ruth Referat Bestyrelsesmøde den 24.9. 2018 kl. 19.00-22.00 hos Ruth Indledning ved Ruth, derefter bedemøde. Tilstede: Henrik, Torben, Bent, Oda, Ruth, Lisbeth (ref.) Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift

Læs mere

Er en ny dag på vej over Roskilde?

Er en ny dag på vej over Roskilde? Er en ny dag på vej over Roskilde? Lørdag den 25. oktober er der igen arbejdsdag i og ved kirken. Vi starter kl. 9 med kaffe og brød. Vi opfordrer så mange som muligt til at deltage. Henrik holder ferie

Læs mere

Bestyrelser og udvalg

Bestyrelser og udvalg Bestyrelser og udvalg I forbindelse med uddannelse på Diakonhøjskolen finder vi det vigtigt, at studerende deltager i højskolelivet. Der eksisterer ikke noget højskoleliv, hvis ikke det starter hos de

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Pædagogiske læreplaner Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Vision I Lerpytter Børnehave ønsker vi at omgangstonen, pædagogikken og dagligdagen skal være præget af et kristent livssyn, hvor

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen UDRUSTNING & TRÆNING Tilbud til dig fra Kirkeibyen EFTERÅR-VINTER 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. PREP Par kursus Me & God 1 Me & God 2 Introkursus Overskift: Den evangelistiske tjenestegave IABC - Åbne arrangementer

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning skoleåret 2013-14 Sydvestjyllands Efterskole

Evaluering af den samlede undervisning skoleåret 2013-14 Sydvestjyllands Efterskole af den samlede undervisning skoleåret 2013-14 Sydvestjyllands Efterskole SE d. 25. juni 2014 Der er evalueret ud fra UVMs kvalitetsstjerne se mere http://www.uvm.dk/uddannelser-og-dagtilbud/folkeskolen/de-nationale-test-ogevaluering//vaerktoejer/kvalitetsstjernen

Læs mere

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Brugsforeningsbestyrelsens arbejde Bestyrelsen for en brugsforening har ansvar for brugsforeningens drift og

Læs mere

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Kære forældre På Nørre Aaby skole har vi Tidlig SFO fra 1. marts. I daglig tale kalder vi det Mini SFO. I denne folder vil vi præsentere jer for vores intentioner

Læs mere

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen 62 Slip kontrollen - lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 6 62 Slip kontrollen Introduktion til denne Temaaften Fokusset denne aften vil være på Guds storhed Gennem lovsang vil vi prise ham fordi han

Læs mere

Afdelingsbestyrelsen et lukket selskab

Afdelingsbestyrelsen et lukket selskab Afdelingsbestyrelsen et lukket selskab Kan afdelingsbestyrelsesarbejdet gribes an på en anden måde, så det appellerer til nye kræfter/medlemmer? 1. Anskueliggøre arbejdsopgaverne og være mere synlig i

Læs mere

Fælles - om en god skolestart

Fælles - om en god skolestart Fælles - om en god skolestart 1 Indledning Denne pjece henvender sig primært til de professionelle i dagtilbud og BFO/skole, der arbejder med børns skolestart. Der ud over henvender pjecen sig også til

Læs mere

Planlægnings- og evalueringsguide - pædagogisk indsats, aktivitet eller forløb

Planlægnings- og evalueringsguide - pædagogisk indsats, aktivitet eller forløb Planlægnings- og evalueringsguide - pædagogisk indsats, aktivitet eller forløb Institutions/gruppes navn PLANLÆGNINGSDEL Bevæggrund og navn Med hvilket udgangspunkt og med hvilken begrundelse vælger I

Læs mere

FEstivaler og lejre i KFUM og KFUK. hvad vil vi og hvordan gør vi?

FEstivaler og lejre i KFUM og KFUK. hvad vil vi og hvordan gør vi? FEstivaler og lejre i KFUM og KFUK hvad vil vi og hvordan gør vi? VElkommen Tak for dit engagement i KFUM og KFUK. Du sidder her med folderen, der handler om vores afsæt, når vi skaber en festival eller

Læs mere