WILLIS ER UVILDIG RÅDGIVNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "WILLIS ER UVILDIG RÅDGIVNING"

Transkript

1 WILLIS ER UVILDIG RÅDGIVNING

2

3 UVILDIGHED KAN IKKE GRADBØJES I Willis bliver vi som markedsleder ind i mellem mødt med indvendinger mod vores rolle som forsikringsmægler og vores forretningsmodel generelt. Vi er naturligvis klar over, at vores position i markedet og samfundet betyder, at vi og vores kunder er interessante for vores konkurrenter, men det medvirker kun til at holde os oppe på tæerne. Vi oplever desværre ind i mellem at skulle forsvare os mod usandheder, og derfor har vi herunder behandlet nogle af de indvendinger mod vores rolle, som vi hører i markedet: ER EN FORSIKRINGSMÆGLER IKKE BLOT EN SALGSKANAL FOR PENSIONSSELSKABERNE? Willis rolle som forsikringsmægler er, i modsætning til pensionsselskabernes sælgere, lovreguleret. Lov om Forsikringsformidling fastslår uden omsvøb, at en forsikringsmægler alene repræsenterer kunden, og ikke på nogen måde må have bindinger til et eller flere pensionsselskaber. Både som forsikringsmæglervirksomhed og som ansat forsikringsmægler er vi godkendt af Finanstilsynet. Det betyder også, at vi som virksomhed og ansatte løbende overvåges af Finanstilsynet. Willis er både kundens repræsentant på virksomheds- og medarbejderniveau. Vores råd og anbefalinger sker uden skelen til et pensionsselskabs interesser. I denne konstruktion ligger der implicit meget værdi! HVEM ER WILLIS ANSAT AF? Det er altid kunden, der indgår en kontrakt med Willis det er ikke pensionsselskabet og Willis, der laver en aftale. Vi er helt uafhængige af samtlige pensionsselskaber, og kan således koncentrere os hundrede procent om vores lovregulerede rolle som kundens repræsentant. I øjeblikket ser vi imidlertid en tendens til, at et pensionsselskab kan finde på at indgå et strategisk samarbejde med udvalgte mæglere, der på den måde indirekte hyres af pensionsselskabet. Pensionsselskabet betaler virksomhedens udgift til mægleren og indkøber måske oven i købet dyre konsulentydelser i samme mæglervirksomhed. Willis holdning er, at sådanne samarbejdsrelationer skaber usikkerhed omkring mæglerens interesser.

4 UVILDIGHED KAN IKKE GRADBØJES HVAD UDRETTER WILLIS? Willis finder den bedste løsning til kunden! Vi vil altid søge en tilfredsstillende og markedskonform løsning hos kundens nuværende pensionsleverandør, men lykkes det ikke selskabet at tilbyde tilstrækkeligt attraktive konditioner for vores kunde, vil vi ikke tøve med at anbefale, at der skiftes pensionsleverandør. Ofte lykkes det at opnå en tilfredsstillende løsning hos nuværende leverandør i andre tilfælde må man erkende, at de bedste vilkår opnås ved at skifte til et andet selskab. På næste side er vist en statistik over fordelingen af de seneste 50 større udbud, Willis har gennemført. FORDELINGEN AF DE SENESTE 50 STØRRE UDBUD % KAN EN FORSIKRINGSMÆGLER VARETAGE ET UDBUD, NÅR MÆGLEREN SELV BYDER PÅ DEN LØBENDE SERVICERING AF MEDARBEJDERNE? Dette er et argument, vi ofte hører fra de mæglere, der indgår i strategiske samarbejder med et eller flere pensionsselskaber, og som ikke selv har kapaciteten til at rådgive virksomhedens medarbejdere. Sandheden er imidlertid, at kvaliteten af et udbud bliver langt bedre, når man på den ene side har indsigt i medarbejdernes ønsker og behov, og på den anden side har indsigt i pensionsselskabernes formåen og af kvaliteten af de løbende leverancer. I Willis servicerer vi mere end virksomheders pensionsordninger og tager derfor hånd om ca medarbejderes individuelle pensioner. Vi er nær ved 200 Willis-medarbejdere, der er i daglig kontakt med pensionsselskaberne på forskellige niveauer via den løbende servicering, og det er en uvurderlig kilde til viden i forhold til at kunne levere vores kunder de bedste løsninger og den bedste service. Willis gennemfører halvårligt en særlig undersøgelse, Willis Quality Index, hvor alle involverede Willismedarbejdere vurderer pensionsselskaberne på en række punkter lige fra hardcore økonomiske parametre til mere bløde parametre omkring samarbejde, fleksibilitet og lignende. 0 Valgte at blive hos nuværende leverandør Valgte ny leverandør Den daglige kontakt med virksomhedens medarbejdere giver os også et unikt indblik i, hvad medarbejderne efterspørger, og hvilke løsninger og tilbud der fungerer,

5 og hvilke der skal optimeres. Et eksempel herpå er en faginvalidedækning for en gruppe højt specialiserede medarbejdere, der på trods af gode intentioner ikke fungerede efter hensigten. Denne viden blev udnyttet i et efterfølgende udbud, hvor løsningen blev optimeret. ER PENSIONSSELSKABERNE IKKE SELV BEDST TIL AT RÅDGIVE OM DERES EGNE PRODUKTER? Pensionsselskaberne har naturligvis et meget højt kendskab til deres egne produkter til gengæld ved de meget lidt eller intet om konkurrenternes produkter, og derfor er de ikke i stand til at foretage den samme helhedsorienterede rådgivning som en forsikringsmægler. Derudover skal man huske, at et pensionsselskab altid vil have en egen-interesse, der går forud for kundens interesse. Hvad enten det er forholdet til valg af investeringsprodukter i opsparingsperioden eller udbetaling i en skadessituation, så vil et pensionsselskab skele til, hvad der tjener egen-interessen bedst. HVORDAN OPLEVER MEDARBEJDEREN VORES UVILDIGHED? Såvel som Willis er kundens mand på virksom hedsniveau, er Willis også kundens mand på med arbejder niveau. Vores råd og anbefalinger til kunden sker uden skelen til leverandørinteresser, og Willis pensionsrådgivere og pensionsmæglere arbejder alle på fast løn uden provision. Hertil kan tilføjes, at ingen bliver målt på, hvor store frivillige indbetalinger og antal pensionsoverførsler den enkelte pensionsmægler udfører. En ny-ansat Willis-medarbejder, der kom fra en leverandør udtalte: Det er anderledes i Willis, for her bliver jeg målt på kundetilfredshed, og der hvor jeg kom fra, var det størrelsen af pensionsindbetalinger og pensionsoverførsler, jeg blev målt på. Vi har en helhedsorienteret tilgang i vores rådgivning af medarbejdere, og vi kigger ikke kun på de ordninger, som den enkelte medarbejder har i leverandørens selskab, men kigger bredt, og informerer og rådgiver om alle ordninger uanset leverandøren både private ordninger, gamle firmaordninger og ordninger via fagforeninger og lignende. Vi samler medarbejderens forskellige løsninger, hvis det er det bedste, eller lader medarbejderen beholde de forskellige ordninger, der har de stærkeste konditioner, hvis det er den optimale løsning. Trods forskellige leverandører får medarbejderen den bedste samlede løsning præsenteret på en overskuelig måde, der skaber overblik. Ved pensionsopsparing er den rigtige fordeling mellem aktier og obligationer vigtig. Den rigtige fordeling er meget individuel. Den afhænger både af kundens risikotolerance og risikovillighed. Rigtig mange ting indgår i denne vurdering, fx frie midler, boligforhold, valg af realkreditlån med videre. Vi hjælper medarbejderen med at finde den rigtige sammensætning af opsparingen. I skadessituationer oplever medarbejderen, at forsikringsmægleren udelukkende er kundens repræsentant, der aldrig vil acceptere et tvivlsomt afslag i en skadessituation, og vi kan da også gang på gang konstatere, at selskabernes første afgørelse bliver omgjort ved Willis mellemkomst.

6 VELKOMST VI RINGER TIL DIG EN VELKOMSTOPRINGNING Det er Willis mål, at nye medarbejdere, der skal omfattes af virksomhedens pensionsordning kontaktes inden for de første måneder efter indmeldelse i ordningen. Målet med denne første kontakt fra Willis-rådgiveren er at introducere den nyansatte medarbejder til virksomhedens pensionsordning. Når pensionsordningens elementer er gennemgået over telefonen og eventuelle umiddelbare ønsker og spørgsmål fra medarbejderen er drøftet aftales det videre rådgivningsforløb. For de medarbejdere, der ønsker et personligt møde i forlængelse af samtalen, aftales der et mødetidspunkt, ofte inden samtalen afsluttes. I andre situationer tilmelder medarbejderen sig en af de mange servicedage, der afholdes i virksomhederne rundt om i landet. I Willis rådgivning af medarbejderne tages der ikke alene udgangspunkt i virksomhedens firmapensionsordning rådgivningen kommer hele vejen rundt, så medarbejderen sikres et samlet overblik og en samlet vurdering af sine pensionsforhold. LØBENDE SERVICERING Udfordringen for pensionsområdet er, at det hos langt de fleste opfattes som noget besværligt, uoverskueligt og i øvrigt ret uinteressant. Underligt nok, for pensionsopsparingen er for rigtig mange en af livets største investeringer ofte på størrelse med eller ligefrem større end købet af fast bolig. Gennem uopfordret rådgivning til jeres medarbejdere, er det Willis mål at sætte familiens pensionsforhold på den private dagsorden. For alle mennesker sker der hen over et langt livsforløb talrige ændringer, som har økonomiske konsekvenser; familiens sammensætning ændres ligesom privatøkonomien påvirkes i takt med familiens dispositioner. Pensionsordningens sammensætning bør afspejle familiens aktuelle økonomiske situation, ligesom opsparingen i høj grad skal fastlægges, så der er balance i forhold til familiens forventninger til økonomien i den tredje alder.

7

8 Vi arbejder professionelt med pensionsopsparing

9 HVAD AFGØR STØRRELSEN AF PENSIONS- OPSPARINGEN? Alle er interesserede i at få en så stor pensionsordning som muligt. I medierne er der for tiden mange bud på, hvilke faktorer der ska ber en stor pensionsopsparing. De mange årsagsforklaringer kan være svære at forholde sig til som forbruger. I Willis arbejder vi professionelt med pensionsopsparing, og vi har analyseret de forskellige faktorers betydning for opsparingens størrelse. Med den følgende gennemgang håber vi, at vi kan gøre det lidt nemmere for forbrugerne at fokusere på de rette elementer. Der er to grundlæggende faktorer, der bestemmer, hvor stor pensionsopsparingen bliver i den sidste ende: Indbetalingens størrelse Hvor lang tid vi sparer op Det er to faktorer, som det er meget ligetil at forholde sig til: Jo mere man sparer op, jo mere bliver det til samlet set og jo længere tid man sparer op, jo flere renter får man oveni. Men der er også andre faktorer, der spiller ind: Omkostningerne det, man betaler for, at pensionsselskabet administrerer ordningen. Administrationsomkostningerne opgøres normalt i procent af indbetalingen. Prisen for risikodækningerne det, man betaler for at være forsikret, hvis uheldet er ude. Det kan være dødsfald, mistet erhvervsevne, kritisk sygdom, ulykke, hospitalsforsikring og så videre. Prisen opgøres sædvanligvis i procent af lønnen. Afkast den rente, der tilskrives kontoen år for år. Afkastet opgøres i procent af kontoens indestående. Disse tre faktorer er også branchens konkurrenceparametre det er på disse punkter, at pensionsselskaberne konkurrerer. Men som forbruger er det tre forhold, som det er langt vanskeligere at forholde sig til end de to førstnævnte, som er mere tilgængelige og gennemskuelige. HVAD ØGER PENSIONS- OPSPARINGEN MEST? Det er relevant at stille spørgsmålet: Hvad øger min pensionsopsparing mest? Er det: 1 % forskel i omkostningerne? 1 % forskel i prisen for risikodækningerne? 1 % forskel i afkastet? Umiddelbart vil man ræsonnere, at den ene procent kan være lige så god som den anden. Men sådan forholder det sig ikke.

10 FAKTORERNES BETYDNING MÅLT OVER 30 ÅR VIST I EKSTRA OPSPARING VED PENSIONERING Faktorernes betydning målt over 30 år vist som ekstra opsparing ved pensionering ,00% ,32% 20,00% ,00% ,63% 10,00% ,00% ,28% 1% i forskel på omkostninger 1% i forskel på forsikringsprisen 1% i forskel på afkastet Forskel i kroner ,00% Forskel i procent 1,28% 11,63% 19,32%

11 FAKTA OM BEREGNINGERNE Som det er illustreret i grafen, kan man se, at en reduktion af omkostningerne fra fx 4 % til 3 % bidrager positivt, men det flytter ikke så meget, da det blot øger den samlede pensionsopsparing med godt 1,28 %. Til gengæld ser det lidt bedre ud, hvis prisen på risikodækningerne falder med 1 % fra fx 2 % til 1 %, da det øger den samlede pensionsopsparing med godt 11,5 %. Den største effekt opnår man imidlertid, hvis renten stiger med 1 % fra for eksempel 4,5 % til 5,5 % over 30 år, da det øger den samlede pensionsopsparing med knap 20 %. Konklusionen er derfor, at afkastet er den faktor, der øger pensionsopsparingen mest. Effekten af afkastet er afhængig af længden af opsparingsperioden: Ved kortere perioder er effekten mindre ved længere perioder er effekten størst. Samtidig kan man se, at omkostningerne har mindst indflydelse på pensionsopsparingens størrelse. I tabellen er der tre eksempler på, hvor meget faktorerne skal ændre sig (i procentpoint) for at påvirke opsparingens størrelse lige meget. Der er naturligvis en vis usikkerhed forbundet med en fremregning af faktorer over 30 år, men det ændrer dog ikke ved, at forrentningen af pensionen er langt den vigtigste faktor for at opnå en høj pensionsopsparing på lang sigt. FAKTORERNES PÅVIRKNING Omkostninger ændring 1 % Pris på risikodækninger ændring 0,11 % Afkast - ændring 0,064 % FAKTA OM BEREGNINGERNE I de viste eksempler er der konkret regnet på en indtægt på kr. og 12 % i indbetaling. I forhold til beregningen målt over 30 år skal ændringerne ses i sammenhæng med en pensionsopsparing på kr. Der er ikke regnet på effekten af de indirekte omkostninger, som typisk optræder i markedsrentemiljøet. Men de vil have samme effekt som afkast, da de regnes som en procent af opsparingen.

12 Nærum Rundforbivej Nærum Tlf Aalborg Nyhavnsgade Aalborg Tlf Aarhus Brendstrupgårdsvej Aarhus N Tlf Odense Finlandgade Odense C Tlf Holstebro Nupark Holstebro Tlf Willis Kommunikation TTH LIV november 2014

Aon Risk Solutions Health & Benefits. AonUP. Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet

Aon Risk Solutions Health & Benefits. AonUP. Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet Aon Risk Solutions Health & Benefits AonUP 2015 Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet Velkommen Din pensionsordning 3 Pensionsopsparing 4 Din pensionsopsparing 5 Ratepension 6 Livsvarig

Læs mere

PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS

PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS Søren Palfelt, marts 2013 DAGSORDEN PFA Plus Fremtidens pensionsløsning Hvad er det nye? Investering og afkast Forsikringsdækninger

Læs mere

Information om din gruppeordning. Københavnske Journalisters pensionsfond (KJP) & Provinspressens Pensionsfond (PPP)

Information om din gruppeordning. Københavnske Journalisters pensionsfond (KJP) & Provinspressens Pensionsfond (PPP) Information om din gruppeordning Københavnske Journalisters pensionsfond (KJP) & Provinspressens Pensionsfond (PPP) Indholdsfortegnelse Den nye gruppeordning 5 Typeeksempler på individuelle valg 8 Andre

Læs mere

Sammenligning af Topdanmark og Nordea Liv & Pension

Sammenligning af Topdanmark og Nordea Liv & Pension Skoleforeningerne Sammenligning af og Nordea Liv & Pension Dato: November 2016 Skoleforeningerne 2 Indledning Skoleforeningerne har igennem mange år ønsket at tilbyde en god pakkeløsning til den gruppe

Læs mere

Aon Risk Solutions Health & Benefits. AonUP. Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet

Aon Risk Solutions Health & Benefits. AonUP. Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet Aon Risk Solutions Health & Benefits AonUP 2015 Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet Velkommen Din pensionsordning 3 Pensionsopsparing 4 Din pensionsopsparing 5 Ratepension 6 Livsvarig

Læs mere

Forudsætninger bag Danica PensionsTjek

Forudsætninger bag Danica PensionsTjek Forudsætninger bag Danica PensionsTjek INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger... 2 Spørgsmålene...

Læs mere

PENSION MED GODE MULIGHEDER

PENSION MED GODE MULIGHEDER PENSION MED GODE MULIGHEDER EN ATTRAKTIV OG FLEKSIBEL LEDERPENSION TILPAS ORDNINGEN TIL DIT LIV Pension handler ikke kun om fremtiden, når du en dag går på pension. Det handler også om dit liv i dag. Om

Læs mere

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab?

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab? Status på kapitalpension/aldersforsikring Hvad gør dit pensionsselskab? Nordea Liv & Pension Spørgsmål Kan jeg betale skatten i 2014 på min kapitalpension på 37,3 procent? Kan jeg fortsat indbetale på

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Med virkning fra den 1. januar 2009 har KLF`s hovedbestyrelse besluttet at flytte alle pensionsindbetalinger fra Topdanmark til PFA.

Med virkning fra den 1. januar 2009 har KLF`s hovedbestyrelse besluttet at flytte alle pensionsindbetalinger fra Topdanmark til PFA. Kære medlem Med virkning fra den 1. januar 2009 har KLF`s hovedbestyrelse besluttet at flytte alle pensionsindbetalinger fra Topdanmark til PFA. Til grund for beslutningen ligger en meget grundig gennemgang

Læs mere

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Det forpligter at rådgive om penge, pension og investeringer Hvad er forskellen på Bankpension og andre pensionsselskaber? Der er flere, men en af

Læs mere

NÅR DU INVESTERER SELV

NÅR DU INVESTERER SELV NÅR DU INVESTERER SELV Her kan du læse om de muligheder, du har i Lægernes Pensionsbank, og de overvejelser, du skal gøre dig, hvis du selv vil investere din opsparing. 115/04 14.05.2013 I Lægernes Pensionsbank

Læs mere

PERSONLIG PENSIONSRÅDGIVNING

PERSONLIG PENSIONSRÅDGIVNING PERSONLIG PENSIONSRÅDGIVNING PENSIONS- INTRODUKTION Pension og livsforsikring er ikke emner, som vi tænker meget over i det daglige. Ikke desto mindre er det spørgsmål, som kan have stor betydning for

Læs mere

Mulighed for at sammenligne jeres pensionsløsning med gennemsnittet for jeres branche og for virksomheder af samme størrelse.

Mulighed for at sammenligne jeres pensionsløsning med gennemsnittet for jeres branche og for virksomheder af samme størrelse. VIRKSOMHED Rapport d. 24. september 2014 PFA OPTIMATOR PFA Optimator er essensen af vores samlede viden om pensionsmarkedet i sin mest forenklede form. Et rådgivningsværktøj, der samler data fra PFA's

Læs mere

Pension med med muligheder mange muligheder

Pension med med muligheder mange muligheder Pension med Pensionmange med muligheder mange muligheder Brug livet! Det handler om dig Pension handler ikke kun om fremtiden, når du en dag går på pension. Det handler også om dit liv i dag. Pharmadanmark

Læs mere

Finanstilsynet Vibeke Olesen Århusgade København Ø

Finanstilsynet Vibeke Olesen Århusgade København Ø Finanstilsynet Vibeke Olesen Århusgade 110 2100 København Ø Mæglere - ændringsforslag til god skik bekendtgørelsen for mæglere - høringssvar fra Finanstilsynet har den 30. marts 2012 sendt forslag til

Læs mere

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper Rente-, risiko- og omkostningsgrupper Finanstilsynet har fastlagt nogle retningslinjer, som skal sikre en rimelig fordeling af overskud til pensionskunder. For dig med pensionsordning i Danica Traditionel

Læs mere

Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø

Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Øget åbenhed og gennemsigtighed i mæglerbranchen - Forsikring & Pensions forslag til ny kunde- og markedsinformation Finanstilsynet har i brev af 16. september

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA STYRK DIN OPSPARING MED INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST PFA har stiftet Investeringsforeningen PFA Invest, som privatpersoner har mulighed

Læs mere

Forudsætninger for Behovsguiden

Forudsætninger for Behovsguiden Forudsætninger for Behovsguiden Med Behovsguiden vil give dig et kvalificeret bud på dit pensionsbehov: Dit behov for opsparing, når du går på pension så du kan opretholde din livsstil Dit og din families

Læs mere

GET F IT, DEN 6. OKTOBER 2015. Digitaliseret pensionsrådgivning

GET F IT, DEN 6. OKTOBER 2015. Digitaliseret pensionsrådgivning GET F IT, DEN 6. OKTOBER 2015 Digitaliseret pensionsrådgivning Danmarks tredjestørste pensionsselskab 300.000 kunder AMP- og firmaordninger 257 mia. kr. i aktiver 7,8 mia. kr. i årlige indbetalinger 7,2

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder En bedre pensionsordning til dig For at sikre den bedste pensionsordning for alle medarbejdere i Midtconsult har vi valgt Nordea Liv & Pension som leverandør

Læs mere

Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1

Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1 Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1 Indhold Bilag - Sådan investeres din pension - Hvis du har valgt garanti - Sådan kan du følge udviklingen af din pension - Når pensionen skal udbetales

Læs mere

1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE

1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE 1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE 2 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING KORT FORTALT Vi tilbyder frem til

Læs mere

Telia pensionsordning. Pension

Telia pensionsordning. Pension Telia pensionsordning Pension Velkommen Telias pensionsordning 2 Forsikringer 3 - Dine forsikringer 4 - Forsikringsoversigt 5 Drømmer du om en alderdom med plads til det hele, så få dig en god pensionsordning

Læs mere

DINE FORDELE SOM MEDLEM AF LÆGERNES PENSIONSKASSE MEDLEMSEJET PENGENE TILHØRER DIG 2

DINE FORDELE SOM MEDLEM AF LÆGERNES PENSIONSKASSE MEDLEMSEJET PENGENE TILHØRER DIG 2 DINE FORDELE SOM MEDLEM AF LÆGERNES PENSIONSKASSE 31/21 13.08.2014 Er det en fordel at være medlem af Lægernes Pensionskasse? Kunne det være bedre for mig som læge at have en obligatorisk pensionsordning

Læs mere

DANICA LINK DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension.

DANICA LINK DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby DANICA LINK Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension.dk DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab

Læs mere

Skift af pensionsordning. Vejledning til tillidsrepræsentanter

Skift af pensionsordning. Vejledning til tillidsrepræsentanter Skift af pensionsordning Vejledning til tillidsrepræsentanter 07 Skift af pensionsordning Udgivet af CO-industri Tekst: Bjarne Kjær (DJ) Foto: Arkiv Oplag: 2.000 ISBN: 978-87-92141-55-2 CO-Meddelelsesnr.:

Læs mere

Velfærdspakken Basis og Velfærdspakken Ekstra. pensionsordninger med indbygget tryghed

Velfærdspakken Basis og Velfærdspakken Ekstra. pensionsordninger med indbygget tryghed Velfærdspakken Basis og Velfærdspakken Ekstra pensionsordninger med indbygget tryghed Selvstændige sparer op hos Pension For Selvstændige Pension For Selvstændige (PFS) er etableret for at give dig adgang

Læs mere

TLP - ORDNINGEN. for offentligt ansatte

TLP - ORDNINGEN. for offentligt ansatte TLP - ORDNINGEN for offentligt ansatte 1 FORDELE En solid løsning for dig TLP-ordningen er en god løsning for medarbejdere i både små og store virksomheder. Det skyldes bl.a., at ordningen bygger på en

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Danica Traditionel

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Danica Traditionel Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Danica Traditionel Finanstilsynet har fastlagt nogle retningslinjer, som skal sikre en rimelig fordeling af overskud til pensionskunder. For dig med pensionsordning

Læs mere

LOS PENSION. en enkel og fleksibel løsning

LOS PENSION. en enkel og fleksibel løsning LOS PENSION en enkel og fleksibel løsning 1 EN ENKEL OG FLEKSIBEL LØSNING LOS Pension er udviklet for at kunne imødekomme medlemmernes behov for at skabe ansvarlige og attraktive arbejdspladser. Den nye

Læs mere

Dine funktionærers firmapension. få overblik over jeres muligheder

Dine funktionærers firmapension. få overblik over jeres muligheder Dine funktionærers firmapension få overblik over jeres muligheder En bedre pensionsordning til dine medarbejdere For at sikre den bedste pensionsordning til alle medlemmerne i Grafisk Arbejdsgiverforening

Læs mere

PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN

PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN Investering ANDELSKASSEN.DK PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN Alt i én-løsning til din opsparing ALT I ÉN-LØSNING TIL DIN OPSPARING Puljeinvestering er en enkel, gennemskuelig og effektiv løsning til dig,

Læs mere

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning PENSION FOR FUNKTIONÆRER en enkel og fleksibel løsning 1 Indhold EN ENKEL OG FLEKSIBEL LØSNING Fordele 4 Moderne investeringsmuligheder 5 Fordele med KundeKapital 6 Pension for Funktionærer er udviklet

Læs mere

Pensionskoncept. Sundhed Tryghed Frihed

Pensionskoncept. Sundhed Tryghed Frihed Pensionskoncept Sundhed Tryghed Frihed Medarbejdere og virksomhed Den bedst mulige sikring Vi mener, det er afgørende, at alle medarbejdere i Grontmij Carl Bro har en pensionsopsparing, en sundhedsordning

Læs mere

NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION?

NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION? NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION? 2 NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION? Med din pensionsordning i Danica Pension har du et økonomisk sikkerhedsnet, som er tilpasset netop dine behov. Det gælder både forsikring

Læs mere

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene.

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Side 2 Indhold Side 3...Drop opsparingen og investér i stedet pengene Side 4...Hyppigst stillede

Læs mere

Alm Brand Bank. Investeringsordning Pension

Alm Brand Bank. Investeringsordning Pension Alm Brand Bank Investeringsordning Pension Indhold I denne brochure kan du læse om alle fordelene ved Alm. Brand Investeringsordning 3 4 8 10 11 12 14 17 18 20 24 26 Alm. Brand Investeringsordning Fordele

Læs mere

DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT

DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT I PENSAM ER DU ALTID I GODE HÆNDER Din pensionsordning i PenSam giver dig en god basisdækning med muligheder for individuel tilpasning. Den indeholder opsparing til din

Læs mere

Præsentation af ny pensionsløsning PFA Plus. side 1

Præsentation af ny pensionsløsning PFA Plus. side 1 Præsentation af ny pensionsløsning PFA Plus side 1 Agenda 1. Præsentation af PFA Plus 1. PFA Plus en verden i forandring 1. Hvad skal jeg foretage mig? 1. Hvad indeholder min pensionsordning 1. Spørgsmål

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder Tryghed, frihed og sundhed En god pensionsordning skaber tryghed. En god pensionsordning giver dig frihed i form af en fornuftig opsparing, når du ikke længere

Læs mere

PENSION ER EN GAVE TIL DIG SELV. HVOR STOR SKAL DEN VÆRE? Her får du 8 gode tips til din pension.

PENSION ER EN GAVE TIL DIG SELV. HVOR STOR SKAL DEN VÆRE? Her får du 8 gode tips til din pension. PENSION ER EN GAVE TIL DIG SELV. HVOR STOR SKAL DEN VÆRE? Her får du 8 gode tips til din pension. Side 2 HAR DU SVÆRT VED AT GENNEMSKUE DIN PENSION? Side 3 8 TIPS OM PENSION Tip 1 - Tænk over din levealder...side

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder Pensionsordning i Nordea Liv & Pension For at sikre den bedste pensionsordning for alle medarbejdere i TK Development har vi valgt Nordea Liv & Pension som

Læs mere

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Traditionel

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Traditionel Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Traditionel Finanstilsynet har fastlagt nogle retningslinjer, som skal sikre en rimelig fordeling af overskud til pensionskunder. For dig med pensionsordning i Traditionel

Læs mere

Privatøkonomi Pension 15. november 2013

Privatøkonomi Pension 15. november 2013 Privatøkonomi Pension 15. november 213 Relaterede publikationer Privatøkonomi Vi bliver ældre og ældre sparer du nok op? Det har stor betydning for din pensionsopsparing, at du kommer i gang med at spare

Læs mere

DANICA BALANCE NÅR PENSION SKAL VÆRE EN GOD INVESTERING, UDEN DU BEHØVER GØRE NOGET

DANICA BALANCE NÅR PENSION SKAL VÆRE EN GOD INVESTERING, UDEN DU BEHØVER GØRE NOGET DANICA BALANCE NÅR PENSION SKAL VÆRE EN GOD INVESTERING, UDEN DU BEHØVER GØRE NOGET 2 DANICABALANCE DANICA BALANCE 3 DANICA BALANCE Mange finder det svært at tage stilling til deres tilværelse som pensionist,

Læs mere

Seniorordning - en fordel for alle

Seniorordning - en fordel for alle Seniorordning - en fordel for alle Seniorordning er en ordning, hvor du kan gå ned i tid, når pensionsalderen nærmer sig, uden at gå så meget ned i løn. I stedet bliver der indbetalt mindre til din pension

Læs mere

6. februar 2016. Informationsmøde Den danske Landinspektørforening

6. februar 2016. Informationsmøde Den danske Landinspektørforening 6. februar 2016 Informationsmøde Den danske Landinspektørforening Hvad skal I høre om i dag? Ny forbedret pensionsaftale til DdL s medlemmer Ny og unik sundhedspakke med råd fra verdens bedste læger 2

Læs mere

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. - en enkel og fleksibel løsning

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. - en enkel og fleksibel løsning PENSION FOR FUNKTIONÆRER - en enkel og fleksibel løsning 1 VELKOMMEN TIL PENSION FOR FUNKTIONÆRER Pension for Funktionærer er udviklet for at sikre en fortsat konkurrencedygtig og tidssvarende pensionsløsning.

Læs mere

60 år. 61 år. 61½ år. 62 år

60 år. 61 år. 61½ år. 62 år En livsvarig livrente er en skattebegunstiget opsparing, der kan give dig en månedlig indtægt, fra du går på pension og resten af dit liv. Til forskel fra de fleste andre pensioner kan du oprette en livsvarig

Læs mere

PFA PLUS TIL MEDLEMMER MED CO10 PENSION

PFA PLUS TIL MEDLEMMER MED CO10 PENSION PFA PLUS TIL MEDLEMMER MED CO10 PENSION 1 EN ATTRAKTIV OG FLEKSIBEL PENSIONSORDNING Kære medlem CO10 har aftalt en ny pensionsløsning med PFA, der gælder for dig, fordi dine ansættelsesvilkår er en del

Læs mere

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE KUN FOR SELVSTÆNDIGE SIKRING AF DIG OG DIN FAMILIE PENSIONSOPSPARING DANMARKS MÅSKE BEDSTE PENSIONSPAKKE FOR SELVSTÆNDIGE - EN ORDNING IGENNEM TOPDANMARK Fordels-Pension I

Læs mere

Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje

Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje Nykredit Privat Portefølje Invester i din fremtid Hvilke forventninger har du til fremtiden? Ved du, om de er realistiske, sådan som din

Læs mere

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE K U N F O R S E L V S T Æ N D I G E SIKRING AF DIG OG DIN FAMILIE PENSIONSOPSPARING DANMARKS MÅSKE BEDSTE PENSIONSPAKKE FOR SELVSTÆNDIGE 1 - EN ORDNING IGENNEM TOPDANMARK Fordels-Pension

Læs mere

Forstå din Investeringsordning

Forstå din Investeringsordning Alm Brand Bank Forstå din Investeringsordning - En praktisk guide 1 Alm. Brand Investeringsordning Indhold I denne pdf finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om Alm. Brand Investeringsordning 3

Læs mere

Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance

Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance 1 Omlægning kort fortalt Vi tilbyder i foråret 2017 en række af vores kunder at omlægge deres pensionsopsparing i Danica Traditionel til Danica Balance.

Læs mere

Nyt om jeres pensionsordning. Sådan skaber vi tryghed for dig

Nyt om jeres pensionsordning. Sådan skaber vi tryghed for dig Nyt om jeres pensionsordning Sådan skaber vi tryghed for dig Emner a) Danica s værdier overfor dig b) Genforhandlet ny pensionsaftale c) Vilkår 31 millioner 1.300 Medlemmer Er tilbagebetalt til medlemmerne

Læs mere

Pensions- og Sundhedspolitik. forslag til. personalehåndbogen

Pensions- og Sundhedspolitik. forslag til. personalehåndbogen Pensions- og Sundhedspolitik forslag til personalehåndbogen Virksomheden ser medarbejderne som virksomhedens vigtigste ressource. Derfor er vigtigt for virksomheden at sikre medarbejderen og dennes familie

Læs mere

Økonomisk tryghed - hele livet

Økonomisk tryghed - hele livet Økonomisk tryghed - hele livet Værd at vide > > Industriens Pension er tre gange i de senere år kåret til Europas bedste arbejdsmarkedspensionsselskab af organisationen Investment & Pension Europe. > >

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder En bedre pensionsordning til dig Quick Care indfører nu pensionsordning for alle medarbejdere. Vi har valgt Nordea Liv & Pension som leverandør af din pension.

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere

DET SIGER SIG SELV...

DET SIGER SIG SELV... DET SIGER SIG SELV... 2 PENSION FOR SELVSTÆNDIGE ER SKABT FOR AT TJENE MEDLEMMERNE IKKE FOR AT TJENE PENGE Det siger sig selv... Hvis ikke Pension for Selvstændige allerede var blevet etableret tilbage

Læs mere

WIP. Banebrydende enkelt. Tag springet til noget større, bedre og billigere

WIP. Banebrydende enkelt. Tag springet til noget større, bedre og billigere WIP DANSK ERHVERV FORSIKRING Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere UDFORDRINGEN Problemet I dag handler du alene men det giver dig hverken de bedste priser eller de bedste

Læs mere

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab?

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab? Status på kapitalpension/aldersforsikring Hvad gør dit pensionsselskab? SEB Pension Spørgsmål Kan jeg betale skatten i 2014 på min kapitalpension på 37,3 procent? Kan jeg fortsat indbetale på aldersopsparingen

Læs mere

Investeringsbetingelser for Danica Balance

Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1 Indhold - Sådan investeres din pension - Hvis du har valgt garanti - Sådan kan du følge udviklingen af din pension - Når pensionen skal udbetales med et engangsbeløb - Når pensionen skal udbetales

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed?

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Private Banking Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Ekstra opmærksomhed giver tryghed Private Banking er for dig, der har en formue med en kompleks sammensætning og en størrelse, der rækker et

Læs mere

D a n i c a L i n k u d e n u d b e t a l i n g s g a r a n t i

D a n i c a L i n k u d e n u d b e t a l i n g s g a r a n t i Anbefalingsmatricen Har du valgt Danica Link uden udbetalingsgaranti, kan du se i tabellen, hvilken -portefølje vi anbefaler dig, alt efter din risikovillighed, og det antal år der er til du skal på pension.

Læs mere

Pension for selvstændiges. velfærdspakker. Pension forsikring sundhedssikring

Pension for selvstændiges. velfærdspakker. Pension forsikring sundhedssikring Pension for selvstændiges velfærdspakker Pension forsikring sundhedssikring 2 i dag er en god dag at begynde din pension Derfor sparer selvstændige op hos Pension for Selvstændige Hos Pension for Selvstændige

Læs mere

Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA

Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA Hvem kan købe Velfærdspakkerne?... det kan alle virksomhedsejere og deres ægtefælle eller samlever samt alle ledende medarbejdere i virksomheden. Du skal oprette

Læs mere

Fusion Juristernes og Økonomernes Pensionskasse

Fusion Juristernes og Økonomernes Pensionskasse Fusion 2019 Juristernes og Økonomernes Pensionskasse Vi anbefaler en fusion med Ingeniørernes Pensionskasse, DIP Kære medlem JØP s bestyrelse anbefaler en fusion med Ingeniørernes Pensionskasse, DIP. Det

Læs mere

assistance 8 timer DIN PENSION - få OvErblIk OvEr DINE muligheder

assistance 8 timer DIN PENSION - få OvErblIk OvEr DINE muligheder assistance 8 TIMER DIN PENSION - få overblik over dine muligheder 2 PENSIONSINFO Den rigtige pensionsordning til dig For at sikre den bedste pensionsordning for alle medarbejdere i Georg Jensen har vi

Læs mere

Din pensionsordning skal passe til dit liv. MaskinmesterPension en fleksibel pensionsordning

Din pensionsordning skal passe til dit liv. MaskinmesterPension en fleksibel pensionsordning Din pensionsordning skal passe til dit liv MaskinmesterPension en fleksibel pensionsordning En fleksibel pensionsordning Med MaskinmesterPension får du mu - lighed for at sikre nutiden og spare op til

Læs mere

PENSION HOS PFA. en komplet ordning

PENSION HOS PFA. en komplet ordning PENSION HOS PFA en komplet ordning 1 Indhold Komplet ordning 4 HVORFOR PFA PLUS? Afkast 6 Overblik 8 Rådgivning 10 En kvalificeret anbefaling Med PFA Plus kommer du til at opleve, at vi adskiller os fra

Læs mere

PENSION FOR FUNKTIONÆRER

PENSION FOR FUNKTIONÆRER PENSION FOR FUNKTIONÆRER en enkel og fleksibel løsning Funktionærer som er omfattet af en overenskomst med HK eller TL 1 VELKOMMEN TIL PENSION FOR FUNKTIONÆRER Pension for Funktionærer er udviklet for

Læs mere

DET SIGER SIG SELV...

DET SIGER SIG SELV... DET SIGER SIG SELV... 2 PENSION FOR SELVSTÆNDIGE ER SKABT FOR AT TJENE MEDLEMMERNE IKKE FOR AT TJENE PENGE Det siger sig selv... Hvis ikke Pension for Selvstændige allerede var blevet etableret tilbage

Læs mere

Hvad betyder skattereformen for din økonomi?

Hvad betyder skattereformen for din økonomi? Hvad betyder skattereformen for din økonomi? Skatten på din løn Et af hovedformålene med skattereformen er at give danskerne lavere skat på arbejde, og det sker allerede i 2010. Den lavere skat kommer

Læs mere

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning PENSION FOR FUNKTIONÆRER en enkel og fleksibel løsning 1 VELKOMMEN TIL PENSION FOR FUNKTIONÆRER Pension for Funktionærer er udviklet for at sikre en fortsat konkurrencedygtig og tidssvarende pensionsordning.

Læs mere

Investeringsbetingelser for Danica Link

Investeringsbetingelser for Danica Link Side 1 Ref. D999 Indhold Bilag - Sådan investeres din pension - Sådan tilskrives afkast - Sådan vælger du en indbetalingsprofil - Hvis du har valgt udbetalingsgaranti - Sådan handler vi med investeringsforeningsbeviser

Læs mere

Velfærdspakkerne BASIS, EKSTRA og FLEX

Velfærdspakkerne BASIS, EKSTRA og FLEX Velfærdspakkerne BASIS, EKSTRA og FLEX Selvstændige sparer op hos Pension for Selvstændige Pension for Selvstændige (PFS) er etableret af Håndværksrådet, TEKNIQ og Dansk Byggeri for at give dig adgang

Læs mere

Dine fordele som medlem af Lægernes Pension

Dine fordele som medlem af Lægernes Pension Dine fordele som medlem af Lægernes Pension Lægernes Pension pensionskassen for læger 20.05.2016 31/24 Side 2/5 Er det en fordel at være medlem af Lægernes Pension? Kunne det være bedre for mig som læge

Læs mere

Forsikringsmæglervirksomhed. Markedsudvikling 2012

Forsikringsmæglervirksomhed. Markedsudvikling 2012 Forsikringsmæglervirksomhed Markedsudvikling 2012 Indholdsfortegnelse 1. Konklusioner... 3 2. Hovedtendenser i forsikringsmæglernes indberetninger til Finanstilsynet... 4 Tabel 1: Forsikringsmæglere -

Læs mere

Derfor.. som langt hen ad vejen sikrer en vis økonomisk tryghed, hvis du på grund af ulykke eller sygdom ikke er i stand til at passe dit arbejde.

Derfor.. som langt hen ad vejen sikrer en vis økonomisk tryghed, hvis du på grund af ulykke eller sygdom ikke er i stand til at passe dit arbejde. Derfor.. Derfor.. Pension for Selvstændige er etableret for at give dig adgang til de særlige fordele, der er i en pensionsordning, der er skræddersyet netop til selvstændige. Men de forskellige pensionsordninger

Læs mere

PFA Plus. En komplet ordning. med PFA Plus har du både mulighed for at få et godt afkast og for at være dækket af en række forsikringer.

PFA Plus. En komplet ordning. med PFA Plus har du både mulighed for at få et godt afkast og for at være dækket af en række forsikringer. PFA Plus En komplet ordning med PFA Plus har du både mulighed for at få et godt afkast og for at være dækket af en række forsikringer. 1 Indhold Komplet ordning 4 Afkast 6 Overblik 8 Rådgivning 10 2 Hvorfor

Læs mere

WIP. Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere

WIP. Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere WIP HORESTA FORSIKRING Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere UDFORDRINGEN Problemet I dag handler du alene men det giver dig hverken de bedste priser eller de bedste dækninger

Læs mere

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning PENSION FOR FUNKTIONÆRER en enkel og fleksibel løsning 1 EN ENKEL OG FLEKSIBEL LØSNING Pension for Funktionærer er udviklet for at sikre en fortsat konkurrencedygtig og tidssvarende pensionsløsning. Løsningen

Læs mere

Bliv flyvende med pension som medlem i Danmarks Rejsebureau Forening

Bliv flyvende med pension som medlem i Danmarks Rejsebureau Forening Bliv flyvende med pension som medlem i Danmarks Rejsebureau Forening 2012 Bliv flyvende med DRF s nye rammeaftale for firmapension DRF s bestyrelse har i samarbejde med Nordea Liv & Pension netop etableret

Læs mere

Din pension få overblik over dine muligheder. Handicapformidlingen

Din pension få overblik over dine muligheder. Handicapformidlingen Din pension få overblik over dine muligheder Handicapformidlingen En bedre pensionsordning til dig Til dig og dine kolleger har vi valgt Nordea Liv & Pension som pensionsleverandør. Din pensionsordning

Læs mere

JEC. Codan gør g. r op med de gamle pensionsordninger

JEC. Codan gør g. r op med de gamle pensionsordninger JEC Pressemøde, Pressemøde, tirsdag tirsdag den den 17. 17. september september 2002: 2002: Codan gør g r op med de gamle pensionsordninger Mødet i dag Jens Erik Christensen Den nye pensionsordning - 10

Læs mere

Investeringsbetingelser for Danica Link

Investeringsbetingelser for Danica Link Side 1 Ref. D999 Indhold Bilag - Sådan investeres din pension - Sådan tilskrives afkast - Sådan vælger du en indbetalingsprofil - Udbetalingsgaranti i Danica Link - Sådan handler vi med investeringsforeningsbeviser

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder En bedre pensionsordning til dig Ny pensionsleverandør I EG Koncernen har vi valgt Nordea Liv & Pension som pensionsleverandør fordi de opfylder vores høje

Læs mere

LOS Pension. En enkel og fleksibel løsning

LOS Pension. En enkel og fleksibel løsning LOS Pension En enkel og fleksibel løsning 1 En enkel og fleksibel løsning LOS Pension er udviklet for at kunne imødekomme medlemmernes behov for at skabe ansvarlige og attraktive arbejdspladser. Den nye

Læs mere

Krystalkuglen. Gæt et afkast

Krystalkuglen. Gæt et afkast Nr. 2 - Marts 2010 Krystalkuglen Nr. 3 - Maj 2010 Gæt et afkast Hvis du vil vide, hvordan din pension investeres, når du vælger en ordning i et pengeinstitut eller pensionsselskab, som står for forvaltningen

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Velkommen i Industriens Pension

Velkommen i Industriens Pension Velkommen i Industriens Pension 2014 Se, hvad du kan få udbetalt Du kan nemt få overblik over, hvor mange penge du kan få udbetalt fra os: > Se det på dit årlige pensionsoverblik. > Se det under log ind

Læs mere

willis insurance pool

willis insurance pool WIP willis insurance pool willis insurance pool vi skaber overblik En af de væsentligste værdier i Willis er vigtig heden af at være proaktive for herigennem at skabe overblik og merværdi for vores kunder.

Læs mere

Investering. Investpleje Mix. Investpleje Mix 1

Investering. Investpleje Mix. Investpleje Mix 1 Investering Investpleje Mix Investpleje Mix 1 Investpleje Mix Med Investpleje Mix er du sikret en god og enkelt investeringsløsning, der samtidigt er skræddersyet til netop din risikovillighed og tidshorisont.

Læs mere