BORGMESTERENS AFDE- LING Juridisk Service Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BORGMESTERENS AFDE- LING Juridisk Service Aarhus Kommune"

Transkript

1 Aarhus Internationale Sejlsportscenter Notatet redegør for, om Aarhus Kommune vederlagsfrit kan stille en grund til rådighed i 99 år til brug for etablering af Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Desuden redegøres der for, om grunden/lejemålet skal i offentligt udbud. Sejlsportscenteret skal opføres, ejes, drives og administreres af Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter (Fonden). 1. Konklusion Efter det oplyste varetager Fonden alene opgaver og formål, som kommunen lovligt ville kunne varetage selv eller støtte. Kommunen kan derfor yde anlægsstøtte til Fonden, hvilket kan ske i form af at stille en grund vederlagsfrit til rådighed i 99 år til brug for Sejlsportscenteret. Der er ikke lovkrav om, at grunden/lejemålet skal i offentligt udbud. Det er en forudsætning herfor, at anvendelsen af Sejlsportscenteret reguleres i en areallejekontrakt som angivet i afsnit 5 nedenfor. 2. Baggrund Fonden er stiftet med henblik på at opføre, eje, drive og administrere Sejlsportscenteret. Fonden er stiftet af foreningen Sailing Aarhus, der er en sammenslutning af sejlklubberne i Aarhus Kommune. Sailing Aarhus medlemsklubber repræsenterer tæt ved medlemmer. 1 Side 1 af 6 BORGMESTERENS AFDE- LING Juridisk Service Aarhus Kommune Juridisk Service Rådhuset, Rådhuspladsen Aarhus C Telefon: Direkte telefon: jura@ba.aarhus.dk Direkte frja@aarhus.dk Sag: 14/ Sagsbehandler: Jakob Frøsig Sejlsportscentret skal rumme en lang række sejlsportsmæssige aktiviteter lige fra internationale sejlsportsevents, skole- og ungdomssejlads til de olympiske landsholdsejleres aktiviteter. Det er visionen, at initiativtagerne med udgangspunkt i Sejlsportscentret vil udbrede kendskabet til og deltagelsen i sejlsport i væsentlig højere grad end tilfældet er i dag. 2 Sejlsportscenteret finansieres ved donationer fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (A.P. Møller Fonden), Salling Fonden, Nordea Fonden, Lokale- og Anlægsfonden samt Aarhus Kommune. Grunden, hvorpå Sejlsportscenteret skal opføres, ejes af Aarhus Kommune, og er beliggende ved indsejlingen til Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen i Aarhus

2 Det påtænkes, at Aarhus Kommune stiller grunden til rådighed for Fonden for en periode på 99 år. Donationen fra A.P. Møller Fonden er givet under denne forudsætning. Side 2 af 6 3. Sejlsportscenterets indretning Fonden har afholdt en arkitektkonkurrence om Sejlsportscenteret. Der blev i den anledning lagt vægt på, at Sejlsportscenteret skal være et arkitektonisk markant hus med en god sammenhæng mellem inde- og udearealer. Huset skal være transparent og indbyde gæster til at følge med i de sejlsportsaktiviteter, der udspiller sig både inde i huset og på Aarhus Bugten. Desuden blev der lagt vægt på, at Sejlsportscenteret skal være et hus, der opfylder sejlsportens behov for fleksibilitet og multi-anvendelighed, og som kan rumme sejlsportens forskelligartede aktiviteter og brugere. 3 I henhold til vinderforslaget bliver Sejlsportscenteret på kvm. Sejlsportscenteret skal rumme to bådhaller på henholdsvis 550 og 900 kvm. Derudover skal Sejlsportscenteret rumme øvrige lokaler på i alt ca kvm. Der er tale om følgende lokaler: Fælles samlingsrum, grupperum, ungdomsrum, VIP område, værksted, teknikrum, styrketræningsrum, kontorlokale, omklædning, køkken og lager, depot samt toiletter. 4. Sejlsportscenterets anvendelse Anvendelse af Sejlsportscenterets lokaler vil efter det oplyste være fleksibel; dvs. ingen bruger vil få eneret til bestemte lokaler. Undtaget herfra er dog de enkelte kontorarbejdspladser i kontorlokalet. 4 Efter det oplyste vil kontorarbejdspladserne blive anvendt af foreninger. De faste brugere af Sejlsportscenteret vil navnlig være idrætsforeninger. Sejlsportscenteret vil eventuelt også blive anvendt af sejlere, der ikke er organiseret i foreninger. Der kan fx blive tale om benyttelse af pladser i bådhallerne til klargøring og opbevaring mv. Desuden vil Sejlsportscenteret blive anvendt til aktiviteter inden for eliteidræt. Der er tale om forskellige niveauer af eliteidræt lige fra talentarbejde til olympiske sejlere. Aktiviteterne sker i regi af Team Danmark (herunder Team Danmark Kraftcenter Aarhus) og Dansk Sejlunion Der er tale om ét kontorlokale et kontormiljø med et antal pladser og med fælles kopirum mv. Kontorlokalet er på 175 kvm. i alt.

3 Der vil eventuelt blive indgået aftaler med ikke-kommunale uddannelsesinstitutioner om at benytte Sejlsportscenteret til udøvelse af sejlsport mod betaling svarende til markedslejen. Side 3 af 6 Der forventes endvidere at være aktiviteter såsom sejlsportssrelaterede kurser og seminarer, sejlsportsevents (herunder Sejlsports-VM 2018) og træningslejre. 5. Regulering af Sejlsportscenterets anvendelse Fondens formål og areallejekontrakten Den faktiske anvendelse af Sejlsportscenteret vil være reguleret i Fondens formålsbestemmelse samt den areallejekontrakt, som skal indgås mellem Fonden og Aarhus Kommune. Ændringer i Fondens formålsbestemmelse skal godkendes af Aarhus Kommune. Fondens formålsbestemmelse er sålydende, jf. 3 i fondsvedtægten: 1. Fonden er almennyttig med det formål at opføre, eje, drive og administrere det sejlsportscenter, der skal opføres på Aarhus Nordhavn, Kystpromenaden, 8000 Aarhus C. Sejlsportcentret skal hovedsageligt benyttes til almennyttige, idrætslige formål, primært inden for ungdoms-, talent- og elitearbejdet, samt aktiviteter, som øger kendskabet til og udbredelsen af sejlsport. Sejlsportcentret kan også anvendes til andre søsportsmæssige aktiviteter og kan også udlejes til andre formål. 2. Efter konsolidering af årets resultat, jf. 11, stk. 5, kan fonden i øvrigt anvende sit løbende overskud og reserver til at yde økonomisk støtte ved uddelinger eller hensættelser til fordel for andre almennyttige, idrætslige formål i Aarhus Kommune, som øger kendskabet til og udbredelsen af sejlsport, samt støtte sådanne formål på anden vis. Fondsvedtægtens 11, stk. 5, som der henvises til i formålsbestemmelsen, er sålydende: Af årets resultat skal bestyrelsen sikre konsolidering af fondens formue, således at sejlsportscenteret stedse kan være moderne og vel vedligeholdt. Følgende fremgår af udkastet til areallejekontrakt mellem Aarhus Kommune og Fonden for så vidt angår anvendelse af Sejlsportscenteret: 10.1 Lejer har ansvaret for og er forpligtet til at sikre, at Det Lejede og Byggeriet i hele Areallejekontraktens løbetid kun anvendes til (opregningen er udtømmende):

4 Almennyttige idrætslige formål inden for sejlsporten og andre almennyttige søsportsaktiviteter, som foregår på og i vandet, f.eks. havsvømning, dykning og vandski. Side 4 af Ved almennyttigt idrætslige formål inden for sejlsporten og andre almennyttige søsportsaktiviteter forstås folkeoplysende aktiviteter som defineret i folkeoplysningsloven (lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011 og senere ændringer/ anden lovgivning, der træder i stedet herfor) samt andre ikke-erhvervsmæssige aktiviteter, der retter sig mod et bredt udsnit af befolkningen Eliteidrætsaktiviteter inden for sejlsporten, jf. eliteidrætsloven (lov nr af 25. september 2013 og senere ændringer/ anden lovgivning, der træder i stedet herfor). Aktiviteterne må ikke udøves med det formål at opnå fortjeneste Andre ikke-erhvervsmæssige aktiviteter, der øger kenskabet til og udbredelsen af sejlsport, herunder men ikke begrænset til sejlsportsrelaterede kurser og seminarer samt sejlsportsevents I forbindelse med træningssamlinger og stævner kan der foregå overnatning i Byggeriet Ud over tilfældene opregnet i punkt er hel/delvis fremleje af Det Lejede og/eller udlejning af hele/dele af Byggeriet kun tilladt med forudgående skriftlig godkendelse fra Aarhus Kommune I det omfang Aarhus Kommune måtte give skriftlig godkendelse til hel/delvis fremleje af Det Lejede og/eller udlejning af hele/dele af Byggeriet til erhvervsmæssige formål skal det ske mod opkrævning af markedsleje uanset varigheden af fremlejeforholdet/udlejningen. Det skal være muligt for Lejer til enhver tid at kræve lejen reguleret til markedslejen Det er en betingelse, at fremlejetager af hele/dele af Det Lejede/lejer af hele/dele af Byggeriet gøres bekendt med og accepterer indholdet af Areallejekontrakten, herunder særligt anvendelsesbestemmelserne i punkt 10 med underpunkter Aarhus Kommune har ret til på et hvilket som helst tidspunkt at få tilsendt en kopi af de (frem-) lejekontrakter, som Lejer har indgået vedrørende Det Lejede og/eller Byggeriet.

5 10.6 Lejer accepterer, at Aarhus Kommune for Lejers regning på Byggeriets blad i tingbogen tinglyser den som bilag 10.6 vedlagte deklaration om Byggeriets anvendelse samt salgs- og pantsætningsforbud. Side 5 af 6 6. Anlægsstøtte til Fonden Det vil være anlægsstøtte til Fonden at stille en grund vederlagsfrit til rådighed i 99 år. Kommuner kan yde anlægsstøtte til fonde, foreninger, institutioner mv., såfremt sådanne enheder alene varetager opgaver og formål (aktiviteter), som kommunen lovligt ville kunne varetage selv eller støtte. Der skal derfor i det følgende redegøres for, om Fondens etablering og anvendelse af Sejlsportscenteret er aktiviteter, som kommuner lovligt ville kunne varetage selv eller støtte. Der er vide rammer for kommuners engagement i og mulighed for at støtte idrætsaktiviteter. 5 Lovgrundlaget herfor er folkeoplysningsloven, kommunalfuldmagten og eliteidrætsloven. Kommuner kan yde støtte til borgere, der dyrker idræt, og støtte foreninger, der varetager idrætsformål. Kommuner kan også yde støtte til eller forestå større sportsarrangementer. 6 Endvidere kan kommuner etablere og drive idrætsanlæg og faciliteter. 7 Foruden selve udøvelsen af idræt, vil ikke-erhvervsmæssige aktiviteter, der øger kenskabet til og udbredelsen af idræt, såsom sportsrelaterede kurser, seminarer og sportsevents, naturligt kunne foregå i idrætsanlægget/- faciliteterne. 8 5 Kommuners opgaver Kommunalfuldmagten mv., 3. udgave, side 375 ff. 6 Kommuners opgaver Kommunalfuldmagten mv., 3. udgave, side Uddannelsesinstitutioner uden for det kommunale regi vil kunne benytte idrætsanlæggene/- faciliteterne, hvis der indgås en lejeaftale herom. Se hertil Kommuners opgaver Kommunalfuldmagten mv., 3. udgave, side Efter folkeoplysningslovens 16, stk. 1, kan der ydes støtte til aktiviteter inden for idræt. Det er ikke nærmere defineret, hvad der forstås ved sådanne aktiviteter (forarbejderne til bestemmelsen findes i betænkning nr. 189/1999). En ordlydsfortolkning tilsiger, at aktiviteter inden for idræt ikke blot angår selve udøvelsen af idræt, men også aktiviteter, der naturligt knytter sig dertil, fx trænerkurser og -seminarer. Dette støttes af forarbejderne til folkeoplysningslovens 15, der omhandler tilskud til aktiviteter for børn og unge under 25 år (Det bemærkes, at 15 angår folkeoplysende aktiviteter generelt, og ikke blot aktiviteter inden for idræt). Det fremgår af forarbejderne til folkeoplysningslovens 15 (lovforslag nr. 189/1999), at Det ligger ikke i bestemmelsen, hvad ordet»aktiviteter«egentligt dækker. Derefter anføres det i forarbejderne: Følgende vil eksempelvis falde ind under aktivitetstilskuddet efter loven: Medlems-/deltagertilskud, grundtilskud, administrationstilskud el. lign., tilskud til uddannelse, tilskud til instruktør-/trænerløn, tilskud til materiel, tilskud til lejrophold, transporttilskud samt tilskud til ungdomsklubber i henhold til folkeoplysningsloven og til interessegruppelignende virksomhed. (Der er tale om eksempler fra praksis - listen er ikke udtømmende).

6 Desuden kan kommuner yde støtte til eliteidræt, medmindre der er tale om egentlig erhvervsvirksomhed, jf. eliteidrætslovens 7. 9 Side 6 af 6 Vurdering: Det er fastlagt i Fondens formål sammenholdt med areallejekontrakten, jf. afsnit 5 ovenfor, hvilke opgaver og formål (aktiviteter) Fonden kan varetage. Det vurderes, at de aktiviteter, som Fonden kan varetage, vil være sådanne aktiviteter, som kommunen lovligt ville kunne varetage selv eller støtte ud fra det beskrevne om kommuners mulighed for at engagere sig i og støtte idrætsaktiviteter. For så vidt angår Fondens uddelingsformål, som er at yde støtte til fordel for andre almennyttige, idrætslige formål i Aarhus Kommune, som øger kendskabet til og udbredelsen af sejlsport, bemærkes det, at kommunen ligeledes selv ville kunne yde en sådan støtte. På baggrund af ovenstående vil kommunen være berettiget til at yde anlægsstøtte til Fonden. Kommunen kan dermed stille en grund vederlagsfrit til rådighed for Fonden i 99 år til brug for Sejlsportscenteret. 7. Offentligt udbud af grunden Aftalen om den pågældende grund til Sejlsportscenteret angår som nævnt en periode på 99 år. Et sådant langtidslejemål vil som udgangspunkt skulle i offentligt udbud, jf. udbudsbekendtgørelsen og udbudsvejledningen (bek. nr. 799/2011 og vejl. nr. 60/2004). Efter udbudsbekendtgørelsens 2, stk. 2, nr. 6, kan offentligt udbud imidlertid undlades ved salg (og udlejning) til institutioner m.v., som kommunen lovligt kan yde anlægsstøtte til. Da kommunen lovligt kan yde anlægsstøtte til Fonden, er der derfor ikke krav om offentligt udbud af grunden/lejemålet. Kommunalfuldmagten kan ikke antages at have et snævrere anvendelsesområde end folkeoplysningsloven med hensyn til afgrænsningen af, hvad der forstås ved idrætsaktiviteter. 9 Bestemmelsen giver mulighed for både at yde direkte tilskud til den enkelte idrætsudøver og for at yde indirekte støtte i form af f.eks. opførelse og drift af faciliteter til brug for eliteidrætsudøvere. Kommunerne kan ligeledes støtte almindelige idrætsforeninger, der beskæftiger sig med eliteidræt, og anden eliteidrætsvirksomhed.

I 2017 fremsendes en orientering til byrådet om sejlsportscenterets målsætninger, aktiviteter og driftsmæssige grundlag.

I 2017 fremsendes en orientering til byrådet om sejlsportscenterets målsætninger, aktiviteter og driftsmæssige grundlag. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 8. april 2016 Anlægstilskud til Sejlsportscenteret Anlægsbevilling og kommunegaranti til etablering af Aarhus Internationale

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse til en kommune Henvendelse vedrørende eliteidrætsloven

Statsforvaltningens udtalelse til en kommune Henvendelse vedrørende eliteidrætsloven Statsforvaltningens udtalelse til en kommune 2015-29042 Dato: 22-12-2016 Tilsynet Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa Henvendelse vedrørende eliteidrætsloven Brøndby Kommune har den 29. april

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE Kirkevej Dragør. Vedrørende salg uden offentligt udbud

DRAGØR KOMMUNE Kirkevej Dragør. Vedrørende salg uden offentligt udbud DRAGØR KOMMUNE Kirkevej 7 2791 Dragør Vedrørende salg uden offentligt udbud Dragør Kommune har bedt Ankestyrelsen om samtykke til, at kommunen og Dragør Sejlklub kan foretage mageskifte af to arealer på

Læs mere

Aarhus Kommune Rådhuset Rådhuspladsen Aarhus C

Aarhus Kommune Rådhuset Rådhuspladsen Aarhus C Aarhus Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 2 8000 Aarhus C 2014-209625 Dato: 28-06-2017 Henvendelse vedrørende Aarhus Kommune finansiering af unges rejser (kommunens sagsnummer 13/041259-6) Ankestyrelsen vender

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 8. november 2013 Detailplan for FTL-havnens østside Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Forslag til anvendelse

Læs mere

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 14. maj 2014 Fonden Erhvervsdrivende Fond (herefter Fonden ) om drift af lystbådehavnen, herunder bemyndigelse til Fonden til

Læs mere

Vedrørende Helsingør Kommune og FC Helsingør

Vedrørende Helsingør Kommune og FC Helsingør Ankestyrelsens brev til Helsingør Kommune Vedrørende Helsingør Kommune og FC Helsingør Tre personer har på vegne af Enhedslisten i Helsingør den 21. januar 2017 rettet henvendelse til Statsforvaltningen.

Læs mere

Sailing Aarhus Fonden Ungdoms- og talentfond

Sailing Aarhus Fonden Ungdoms- og talentfond Sailing Aarhus Fonden Ungdoms- og talentfond Nu kan du støtte Aarhusianske ungdoms- og talentsejlere direkte via et økonomisk bidrag, som du selv bestemmer størrelsen af. Støt Aarhusianske Ungdomstalenter

Læs mere

Byrådsmedlem Erik Lund fremsatte den 8. maj 2017 følgende forslag i Kultur- og Idrætsudvalget:

Byrådsmedlem Erik Lund fremsatte den 8. maj 2017 følgende forslag i Kultur- og Idrætsudvalget: NOTAT Allerød Kommune Sekretariatet Bjarkesvej 2 Allerød http://www.alleroed.dk Dato: 24. maj 2017 Hjemmelsgrundlag for støtte til privatskoler halvering af taksterne for privatskolers leje af idrætsfaciliteter.

Læs mere

Notat om folkeoplysende forening

Notat om folkeoplysende forening Dato 09-10-2014 Dok.nr. 133518/14 Sagsnr. 12/3624 Ref. 44085 Notat om folkeoplysende forening Retsregler: Bekendtgørelse 2011-12-12 nr. 1251 om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt

Læs mere

Forhåndsudtalelse om parkeringshus. Ankestyrelsen vurderer, at Sønderborg Kommune

Forhåndsudtalelse om parkeringshus. Ankestyrelsen vurderer, at Sønderborg Kommune Ankestyrelsens brev til Sønderborg Kommune om parkeringshus Forhåndsudtalelse om parkeringshus Sønderborg Kommune har den 16. marts 2018 rettet henvendelse til Ankestyrelsen, som i medfør af kommunestyrelseslovens

Læs mere

NOTAT 19. februar 2013. Opførelse og udlejning af lokaler til Skanderborg Lokalpoliti som led i realisering af Fælledprojektet

NOTAT 19. februar 2013. Opførelse og udlejning af lokaler til Skanderborg Lokalpoliti som led i realisering af Fælledprojektet Torben Brøgger Partner Sagsnr. 019047-0031 tb/ralp/kkp T +45 72 27 34 66 tb@bechbruun.com NOTAT 19. februar 2013 Opførelse og udlejning af lokaler til Skanderborg Lokalpoliti som led i realisering af Fælledprojektet

Læs mere

Udtalelse til en advokat Henvendelse vedrørende Aarhus Kommune og udbygningsprojektet The Next Level

Udtalelse til en advokat Henvendelse vedrørende Aarhus Kommune og udbygningsprojektet The Next Level Udtalelse til en advokat 2015-41138 Dato: 11-10-2016 Henvendelse vedrørende Aarhus Kommune og udbygningsprojektet The Next Level Du har den 23. juni 2015 på vegne af Aarhus Kommune rettet henvendelse til

Læs mere

Overenskomst mellem Gladsaxe Kommune og Akademisk Boldklub (AB)

Overenskomst mellem Gladsaxe Kommune og Akademisk Boldklub (AB) Matr.nr. 3 ex Bagsværd Skovdiget 1 Overenskomst mellem Gladsaxe Kommune og Akademisk Boldklub (AB) Formålet er at revidere overenskomsten af 6. og 12.07.1962, med tillæg af 19.01.1963, 24.07.1963, 04.04.1964,

Læs mere

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Dato for fremsendelse til MBA Fonden Fonden om drift af lystbådehavnen, herunder bemyndigelse til Fonden til at forlænge areallejeaftaler

Læs mere

Problemstilling Holbæk Rideklub overvejer at nedlægge klubbens rideskole-aktiviteter og ønsker i den forbindelse klarhed over følgende:

Problemstilling Holbæk Rideklub overvejer at nedlægge klubbens rideskole-aktiviteter og ønsker i den forbindelse klarhed over følgende: Sagsb. mahaf Sagsnr. 11/62211 Dir. Tlf. 7236 9954 Dato: 13. februar 2014 E-mail mahaf@holb.dk Notat nedlæggelse af rideskoleaktiviteter i Holbæk Rideklub Fastholdelse af rideskoleaktiviteter er ikke et

Læs mere

Udlejning/salg: Udgangspunktet ved en kommunes indgåelse af aftaler m.v. er, at vilkårene skal fastsættes på markedsvilkår.

Udlejning/salg: Udgangspunktet ved en kommunes indgåelse af aftaler m.v. er, at vilkårene skal fastsættes på markedsvilkår. NOTAT Til Økonomiudvalget Kommunal støtte til kulturelle formål Økonomiforvaltningen er blevet bedt om at redegøre for de kommunale regler, der regulerer kommunens mulighed for at yde kommunal støtte til

Læs mere

I dette notat præsenteres tre forskellige hovedmodeller for en udbygning og modernisering af Roskilde-Hallerne.

I dette notat præsenteres tre forskellige hovedmodeller for en udbygning og modernisering af Roskilde-Hallerne. Modeller for organisering og finansiering af en udvidelse af Roskilde-Hallerne 22. november 2007 I dette notat præsenteres tre forskellige hovedmodeller for en udbygning og modernisering af Roskilde-Hallerne.

Læs mere

INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET Dato: 26. maj 2003 Kontor: Stabsenheden J. nr.: 2003-2117/515-2 Sagsbeh.: IKM Fil-navn: generel/vandrerhjem

INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET Dato: 26. maj 2003 Kontor: Stabsenheden J. nr.: 2003-2117/515-2 Sagsbeh.: IKM Fil-navn: generel/vandrerhjem INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET Dato: 26. maj 2003 Kontor: Stabsenheden J. nr.: 2003-2117/515-2 Sagsbeh.: IKM Fil-navn: generel/vandrerhjem Notat om kommunal støtte til vandrerhjem 1. Kommuners muligheder

Læs mere

Tilsynet fandt ikke grundlag for at antage, at kommunens engagement i et iværksætterhus var i strid med 2, stk. 1, i erhvervsudviklingsloven.

Tilsynet fandt ikke grundlag for at antage, at kommunens engagement i et iværksætterhus var i strid med 2, stk. 1, i erhvervsudviklingsloven. Resume Iværksætterhus erhvervsudviklingsloven Tilsynet fandt ikke grundlag for at antage, at kommunens engagement i et iværksætterhus var i strid med 2, stk. 1, i erhvervsudviklingsloven. Tilsynet lagde

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse af 9. januar 2008 til Svendborg Kommune: Vejledende udtalelse vedrørende Svendborg Kommunes

Statsforvaltningens udtalelse af 9. januar 2008 til Svendborg Kommune: Vejledende udtalelse vedrørende Svendborg Kommunes Statsforvaltningens udtalelse af 9. januar 2008 til Svendborg Kommune: Vejledende udtalelse vedrørende Svendborg Kommunes støtte til Svendborghallerne P/S: Svendborg Kommune har ved skrivelse af 28. juni

Læs mere

Sailing Aarhus strategisk platform 2015 +

Sailing Aarhus strategisk platform 2015 + Sailing Aarhus strategisk platform 2015 + 1 Hvem er vi og hvad er vores formål? Sailing-Aarhus (SAA) er et foreningssamarbejde mellem sejlklubber i Aarhus Kommune og som er medlemmer af Dansk Sejlunion.

Læs mere

Vedtægter. for. Den selvejende institution Hestehovedet Lystbådehavn

Vedtægter. for. Den selvejende institution Hestehovedet Lystbådehavn Vedtægter for Den selvejende institution Hestehovedet Lystbådehavn 1. Hestehovedet Lystbådehavn er en selvejende institution med hjemsted i Nakskov. 2. Institutionens formål er at leje og drive Hestehovedet

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

Som besvarelse på Statsforvaltningens brev af 14. februar 2014 kan det oplyses, at sagen har været behandlet i Byrådet den 24. marts 2014.

Som besvarelse på Statsforvaltningens brev af 14. februar 2014 kan det oplyses, at sagen har været behandlet i Byrådet den 24. marts 2014. Modtag din post digitalt - Tilmeld dig via NemBorger på www.helsingorkommune.dk Statsforvaltningen Att.: Tilsynet Sendt pr. mail til tilsynet@statsforvaltningen.dk Stengade 59 3000 Helsingør Byrådet Tlf.

Læs mere

Foreningsvejledning for. Ikast-Brande Kommune

Foreningsvejledning for. Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Kultur- og Fritidsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Foreningsvejledning for Ikast-Brande Kommune Foreningsvejledning Ifølge folkeoplysningsloven stilles der en række krav til en

Læs mere

Faciliteter ved sønæs. Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs

Faciliteter ved sønæs. Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs Faciliteter ved sønæs Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs SØNDERSØ ve j næ s Sø Sønæsvej ej Gl. Århu sv Beskrivelse af baggrund og muligheder Viborg Kommune og Energi

Læs mere

Oversigt over dokumenter til brug for behandling af punkt på møde den for Udvalget for Uddannelse, Børn og Familie

Oversigt over dokumenter til brug for behandling af punkt på møde den for Udvalget for Uddannelse, Børn og Familie Dokument oversigt 28. november 2017 Sags id: 16/14871 Oversigt over dokumenter til brug for behandling af punkt på møde den 05.02.2018 for Udvalget for Uddannelse, Børn og Familie Tommerup Motocross- og

Læs mere

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept 6.1:Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagen arbejder for at gøre København til det bedste sted i Norden at dyrke eliteidræt i. Dette skal bl.a. realiseres ved, at

Læs mere

Forhåndsudtalelse om udlejning af tidligere folkeskole

Forhåndsudtalelse om udlejning af tidligere folkeskole Ankestyrelsens brev til Hvidovre Kommune om udlejning af skole 22. juni 2018 Forhåndsudtalelse om udlejning af tidligere folkeskole Hvidovre Kommune har den 13. september 2017 rettet henvendelse til Ankestyrelsen,

Læs mere

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune Regler for tilskud til aftenskoler i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Formål 2 2. Undervisningens omfang 2 3. Begrænsninger 2 4. Foreningskrav 3 5. Ansøgning og tilskudstilsagn 4

Læs mere

SAMEJEAFTALE. Mellem. Vesthimmerlands Kommune. Himmerlandsgade Aars. Region Nordjylland. Specialsektoren. Niels Bohrs Vej 30.

SAMEJEAFTALE. Mellem. Vesthimmerlands Kommune. Himmerlandsgade Aars. Region Nordjylland. Specialsektoren. Niels Bohrs Vej 30. SAMEJEAFTALE Mellem Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Og Region Nordjylland Specialsektoren Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Vedrørende ejendommen matr.nr. XX, XX, beliggende [adresse]

Læs mere

Vedtægt for Fonden Bagsværd Rostadion

Vedtægt for Fonden Bagsværd Rostadion Præambel Bagsværd Rostadion trænger til en omfattende opgradering. Bygninger, Bagsværd Sø og udstyret på søen er nu i en tilstand, der ikke længere er tidssvarende i forhold til at facilitere træningen

Læs mere

Fremtidig organisering og drift af Kulturhuset Elværket

Fremtidig organisering og drift af Kulturhuset Elværket Fremtidig organisering og drift af Kulturhuset Elværket NOTAT Til brug for Kultur- og Fritidsudvalgets vurdering af den fremtidige organisering og drift af Kulturhuset Elværket er nærværende notat udarbejdet

Læs mere

Kommunens sagsnr Gigantium

Kommunens sagsnr Gigantium Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg Kommunens sagsnr. 2017-060157 Gigantium 14. september 2018 Aalborg Kommune har den 13. juli 2018 skrevet til Ankestyrelsen, som i medfør af kommunestyrelseslovens

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 22-04-2015 17:00 Mødeafholdelse Kulturskolerne Duntzfelts Allé 8, 2 sal, 2900 Hellerup Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Tilsynet Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa. Den 20. november 2013. Aarhus Kommune

Tilsynet Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa. Den 20. november 2013. Aarhus Kommune Tilsynet Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa Den 20. november 2013 Den Vedrørende 11. november journal 2013 NR.: 2013-613/1054 Statsforvaltningen har i skrivelse af 16. oktober 2013 rettet henvendelse

Læs mere

Vedtægt for Fonden Eliteidræt Århus

Vedtægt for Fonden Eliteidræt Århus Vedtægt for Fonden Eliteidræt Århus 1. Navn, hjemsted og selskabsform Fonden er stiftet af Århus Kommune på baggrund af Århus Byråds beslutning på mødet den 3. oktober 2001, og dens navn er "Fonden Eliteidræt

Læs mere

Anmodning om fritagelse fra offentligt udbud i henhold til udbudsbekendtgørelsens. BORGMESTERENS AFDELING Juridisk Service Aarhus Kommune

Anmodning om fritagelse fra offentligt udbud i henhold til udbudsbekendtgørelsens. BORGMESTERENS AFDELING Juridisk Service Aarhus Kommune Juridisk Service Rådhuset, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Sendes pr. e-mail: tilsynet@statsforvaltningen.dk Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa Anmodning om fritagelse fra offentligt udbud i

Læs mere

Kommunal støtte til rideklubber

Kommunal støtte til rideklubber Kommunal støtte til rideklubber 1 Kommunal støtte til Rideklubber Dansk Ride Forbund Telefon: 43 26 28 28 www.rideforbund.dk Eftertryk tilladt med kildeangivelse 2 Dansk Ride Forbund har i samarbejde med

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUMS CENTER BLÅVAND FONDEN

VEDTÆGTER FOR MUSEUMS CENTER BLÅVAND FONDEN VEDTÆGTER FOR MUSEUMS CENTER BLÅVAND FONDEN 1. Fondens navn og hjemsted 1.1. Fondens navn er Museumscenter Blåvand Fonden. 1.2. Fondens hjemsted er Varde Kommune. 2. Fondens stifter 2.1. Fonden er stiftet

Læs mere

Ankestyrelsens brev til et advokatfirma. Udtalelse om kommuners deltagelse i foreninger

Ankestyrelsens brev til et advokatfirma. Udtalelse om kommuners deltagelse i foreninger Ankestyrelsens brev til et advokatfirma Udtalelse om kommuners deltagelse i foreninger Horten har på vegne af Lemvig Kommune, Lemvig Vand & Spildevand A/S og Odsherred Kommune skrevet til Ankestyrelsen

Læs mere

Er der indgået følgende aftale om leje af del af matrikel nr. 6A, Ladegården, Holbæk jorder

Er der indgået følgende aftale om leje af del af matrikel nr. 6A, Ladegården, Holbæk jorder VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Lejekontrakt Mellem Holbæk Kommune Kanalstræde 2, 4300 Holbæk CVR.nr.: 2918 9447 (herefter kaldet udlejer) Fonden Sidesporet Ahlgade 1B, 4300 Holbæk (herefter kaldet lejer) Er der

Læs mere

Vedtægt for Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø

Vedtægt for Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø Præambel Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø trænger til en omfattende opgradering. Bygninger, Bagsværd Sø og udstyret på søen er nu i en tilstand, der ikke længere er tidssvarende i forhold til at facilitere

Læs mere

Henvendelse om ydelse af ansvarlige lån til opførelse af rekreativt anlæg

Henvendelse om ydelse af ansvarlige lån til opførelse af rekreativt anlæg 2014-207405 Dato: 19-05- 2015 Tilsynet Henvendelse om ydelse af ansvarlige lån til opførelse af rekreativt anlæg Advokatfirmaet X har på vegne af kommunerne Dragør, Frederiksberg, Hvidovre, København og

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Vedtægter. Fyrtårn Tommerup Fonden

Vedtægter. Fyrtårn Tommerup Fonden Fyrtårn Tommerup 4. oktober 2013 Vedtægter for Fyrtårn Tommerup Fonden 1. Fondens navn: 1.1. Fondens navn er FYRTÅRN TOMMERUP FONDEN. 1.2. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 2. Fondens hjemsted: 2.1.

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel.

HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel. Mols, 19. december 2018 Pressemeddelelse HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel. Julen nærmer sig med hastige skridt, men allerede nu har Mols i Udvikling fået to gaver i million-klassen, der

Læs mere

1. Indledning. 2. Hvem er tilskudsberettiget?

1. Indledning. 2. Hvem er tilskudsberettiget? Orientering til kandidatlister om tilskud efter partistøtteloven til politisk arbejde i regionen 2014 2017 på grundlag af deltagelse i regionsrådsvalget i 2013. 1. Indledning Nedenfor følger en orientering

Læs mere

Landstingsforordning nr 10 af 21. maj 2002 om kultur- og fritidsvirksomhed.

Landstingsforordning nr 10 af 21. maj 2002 om kultur- og fritidsvirksomhed. Landstingsforordning nr 10 af 21. maj 2002 om kultur- og fritidsvirksomhed. I medfør af 1 og 2 i lov nr. 584 af 29. november 1978 om fritidsvirksomhed fastsættes: Kapitel 1. Kultur- og fritidsvirksomhed

Læs mere

for egne eller lejede lokaler

for egne eller lejede lokaler for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Århus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre måder, nemlig ved at yde tilskud

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

Lejeaftale vedr. sportscollege mellem Aarhus Kommune og Fonden Eliteidræt Aarhus

Lejeaftale vedr. sportscollege mellem Aarhus Kommune og Fonden Eliteidræt Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 2. september 2014 Lejeaftale vedr. sportscollege mellem Aarhus Kommune og Fonden Eliteidræt Aarhus Med nærværende lejeaftale

Læs mere

Henvendelse vedrørende Rudersdal Kommunes engagement i Gl. Holtegaard Breda Fonden

Henvendelse vedrørende Rudersdal Kommunes engagement i Gl. Holtegaard Breda Fonden 2016-47746 Dato: 19-06-2017 Henvendelse vedrørende Rudersdal Kommunes engagement i Gl. Holtegaard Breda Fonden Du har den 13. juni 2016 rettet henvendelse til Statsforvaltningen. Tilsynet med kommunerne

Læs mere

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord)

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) Denne information er ikke en udtømmende opregning af regler og bestemmelser på området for handel med kolonihavehuse og kan derfor ikke

Læs mere

UDKAST til aftale mellem Christiania og staten

UDKAST til aftale mellem Christiania og staten Aftaleudkastet afspejler de førte drøftelser og er ikke godkendt af det politiske niveau UDKAST til aftale mellem Christiania og staten Staten og Christiania har med udgangspunkt i christianialoven indgået

Læs mere

Tilskud der gives i henhold til Folkeoplysningsloven, er i Allerød Kommune opdelt i lovbundne tilskud og tilskud uden for loven.

Tilskud der gives i henhold til Folkeoplysningsloven, er i Allerød Kommune opdelt i lovbundne tilskud og tilskud uden for loven. NOTAT Allerød Kommune Teknik og Drift Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk Fornyelse af eksisterende tilskudsordninger på Kultur- og Idrætsområdet Nye tiltag på områderne kultur og idræt 2019

Læs mere

Notat. Detailplan, FTL-havnens østside. Baggrund for detailplanen. Aarhus Kommune

Notat. Detailplan, FTL-havnens østside. Baggrund for detailplanen. Aarhus Kommune Notat Detailplan, FTL-havnens østside Baggrund for detailplanen Juni 2012 vedtog byrådet Dispositionsplan for Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen samt arealerne mellem Grenaabanen og Skovvejen/Risskovstien,

Læs mere

NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE

NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE Der er på baggrund af udkast til budget for Driftsselskabet Svendborghallerne P/S udarbejdet af Revisions Firmaet Edelbo foretaget en vurdering af de økonomiske konsekvenser

Læs mere

I dag tilhører det samlede ejendomskompleks omfattende bygninger med svømmehal, idrætsanlæg og udenomsarealer Varde Kommune.

I dag tilhører det samlede ejendomskompleks omfattende bygninger med svømmehal, idrætsanlæg og udenomsarealer Varde Kommune. Advokatpartnerselskab Kurt Helles Bardeleben Advokat J.nr. 300883-AEJ 10.september 2015 NOTAT Om fremtidig organisering af Varde Fritidscenter 1. Indledning Varde Kommune har bedt mig vurdere muligheden

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ARBEJDSTITEL under stiftelse

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ARBEJDSTITEL under stiftelse VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ARBEJDSTITEL under stiftelse 1 Navn og hjemsted Den selvejende institutions navn er Arbejdstitel (herefter benævnt Institutionen). Dens hjemsted er Tønder Kommune.

Læs mere

Nordfyns Kommune - tilskud til Otterup Geværfabrik samt overdragelse af ejendommen for 1. kr.

Nordfyns Kommune - tilskud til Otterup Geværfabrik samt overdragelse af ejendommen for 1. kr. Nordfyns Kommune - tilskud til Otterup Geværfabrik samt overdragelse af ejendommen for 1. kr. Statsforvaltningen har modtaget Nordfyn Kommunes henvendelse af 13. juli 2009 vedrørende Den selvejende institution

Læs mere

1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg.

1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg. VEDTÆGTER For Den selvejende Institution Elitesport Aalborg 1: NAVN: 1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg. 2: FORMÅL:

Læs mere

NOTAT. Side 1 / 5. Grundsætningerne for kommunalt grundsalg

NOTAT. Side 1 / 5. Grundsætningerne for kommunalt grundsalg NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Jura, udbud og forsikring Grundsætningerne for kommunalt grundsalg Når en kommune skal afhænde jord, fast ejendom eller grundarealer, så skal det gøres med øje

Læs mere

Bilag A Vedtægter for Fonden Fristaden Christiania

Bilag A Vedtægter for Fonden Fristaden Christiania Bilag A Vedtægter for Fonden Fristaden Christiania VEDTÆGTER for Fonden Fristaden Christiania Fondens navn og hjemsted 1. Fondens navn er Fonden Fristaden Christiania. 2. Fondens hjemsted er Københavns

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT 08.08.14 ERHVERVSLEJEKONTRAKT LETT Advokatpartnerselskab Adv. Henrik Puggaard J.nr. 240274-3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Præambel... 4 2. Det lejede... 5 3. Anvendelse... 5 4. Ikrafttræden... 6 5. Opsigelse

Læs mere

Ishøj Kommune Tilskud til foreningsarbejde i Ishøj Kommune. Retningslinjer

Ishøj Kommune Tilskud til foreningsarbejde i Ishøj Kommune. Retningslinjer Tilskud til foreningsarbejde i Retningslinjer Hvem kan få tilskud? Betingelsen for at få tilskud er, at Folkeoplysningsudvalget har godkendt foreningen som en tilskudsberettiget folkeoplysende forening

Læs mere

Aftale om tilskud til XX hal fra Assens Kommune fra 1. januar 2010. UDKAST TIL SKABELON pr. 30. marts 2010

Aftale om tilskud til XX hal fra Assens Kommune fra 1. januar 2010. UDKAST TIL SKABELON pr. 30. marts 2010 Aftale om tilskud til XX hal fra Assens Kommune fra 1. januar 2010 UDKAST TIL SKABELON pr. 30. marts 2010 Nedenstående aftale mellem XX hal og Assens Kommune om tilskud til hallens drift er baseret på

Læs mere

Bevillingen til dette formål varetages af et særligt udvalg med sekretariat i Lokale- og Anlægsfonden. Udvalget kaldes Elitefacilitetsudvalget.

Bevillingen til dette formål varetages af et særligt udvalg med sekretariat i Lokale- og Anlægsfonden. Udvalget kaldes Elitefacilitetsudvalget. NOTAT 28. august 2007 Nedsættelse af nyt elitefacilitetsudvalg, der kan yde støtte til opgradering af idrætsfaciliteter til international standard med henblik på afholdelse af idrætsbegivenheder på internationalt

Læs mere

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler Lokaletilskud til foreninger for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Aarhus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre

Læs mere

LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal

LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal Mellem underskrevne udlejer Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8000 Viborg og medunderskrevne lejer VHK A/S Tingvej 7 8800 Viborg er der indgået følgende lejeaftale: 1 - Det

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A.

Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. 1 Foreningens navn Foreningens navn er Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. (forkortet FBL) 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er Brejning Strand

Læs mere

Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste

Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste Side 1 af 9 1. Tabt arbejdsfortjeneste Medlemmer af Byrådet kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. Ordningen er

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Udkast til Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Folkeoplysningsudvalgets forslag af 10.11.11 1. Præsentation og målsætning 1 Det folkeoplysende arbejde, som foregår i kommunens foreningsliv aftenskolerne,

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

VEDTÆGTER. For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S

VEDTÆGTER. For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S VEDTÆGTER For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] 1 5. OKTOBER 2011 W W W. K R O M A N N R E U M E R T. C OM VEDTÆGTER 1. NAVN OG

Læs mere

Danmarks Sejlsportsliga forening.

Danmarks Sejlsportsliga forening. Danmarks Sejlsportsliga forening. Vedtægter 1: Foreningens navn Foreningens navn er Danmarks Sejlsportsliga Forening, i daglig tale kaldet Ligaforeningen. Internationalt anvendes navnet Danish Sailing

Læs mere

Der gøres i dette notat rede for relevante problemstillinger i forbindelse med organiseringen.

Der gøres i dette notat rede for relevante problemstillinger i forbindelse med organiseringen. GLADSAXE KOMMUNE Byrådssekretariatet 5. juli 2016 Mai Britt Lindemann Notat om problemstillinger i forbindelse med valg af organisering af spillestedet Der er i notat om Organisationsforslag: Selvejende

Læs mere

Forhåndsudtalelse om video-link på Skive Kommunes hjemmeside

Forhåndsudtalelse om video-link på Skive Kommunes hjemmeside Ankestyrelsen brev til Skive Kommune om Video-Link på kommunens hjemmeside 9. august 2018 Forhåndsudtalelse om video-link på Skive Kommunes hjemmeside Skive Kommune har den 14. april 2016 rettet henvendelse

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen V E D T Æ G T E R for Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 1.02 Fonden har hjemsted

Læs mere

folkeoplysningsloven og religiøse aktiviteter Juridisk vurdering af religiøse foreningers rettigheder Udarbejdet af advokatfirmaet Horten

folkeoplysningsloven og religiøse aktiviteter Juridisk vurdering af religiøse foreningers rettigheder Udarbejdet af advokatfirmaet Horten foto: rasmus mikkelsen folkeoplysningsloven og religiøse aktiviteter Udarbejdet af advokatfirmaet Horten Juridisk vurdering af religiøse foreningers rettigheder Indholdsfortegnelse Baggrund 3 Tilskud til

Læs mere

AREALLEJEKONTRAKT. Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer

AREALLEJEKONTRAKT. Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer AREALLEJEKONTRAKT Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer og Økonomiforvaltningen Center for Sikker By, Vanløse Lokaludvalg Københavns Rådhus Rådhuspladsen

Læs mere

5. Prioritering Christian Lerche

5. Prioritering Christian Lerche 5. Prioritering 2019 - Christian Lerche Pejlemærke: Flere skal sejle Afdække alle tilbud til unge, voksne og ældre for at præsentere muligheder til inspiration Rådgive og motivere sejlklubber til at få

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Vejlby-Risskov Hallen E/F STIFTERE NAVN, HJEMSTED OG SELSKABSFORM

VEDTÆGTER. for. Vejlby-Risskov Hallen E/F STIFTERE NAVN, HJEMSTED OG SELSKABSFORM 1. VEDTÆGTER for Vejlby-Risskov Hallen E/F 1 STIFTERE Den selvejende institution Vejlby-Risskov Hallen er stiftet af Vejlby-Risskov Kommune, Vejlby Idræts-Klub, Idrætsklubben Skovbakken, Vejlby-Risskov

Læs mere

Århus Byråd Rådhuset Rådhuspladsen 2 8100 Århus C. Vedr. Århus Kommunes sagsnr. MO/2007/01392.

Århus Byråd Rådhuset Rådhuspladsen 2 8100 Århus C. Vedr. Århus Kommunes sagsnr. MO/2007/01392. Århus Byråd Rådhuset Rådhuspladsen 2 8100 Århus C 22-07- 2008 TILSYNET Vedr. Århus Kommunes sagsnr. MO/2007/01392. Århus Kommune har ved brev af 6. juni 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer

Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer Indhold Indledning Baggrunden for den nye lov Kommunalbestyrelsens og folkeoplysningsudvalgets rolle Kommunalbestyrelsen Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Vedtægter for Ørbæk Midtpunkt

Vedtægter for Ørbæk Midtpunkt Vedtægter for Ørbæk Midtpunkt 1 Foreningens navn og hjemsted Den almennyttige forenings navn er: Ørbæk Midtpunkt. Institutions hjemsted er: Langemosevej 5, 5853 Ørbæk, Nyborg Kommune 2 Formål Ørbæk Midtpunkts

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en advokat

Statsforvaltningens brev til en advokat Statsforvaltningens brev til en advokat 2015-39581 Dato: 10-02-2017 Henvendelse vedrørende Halsnæs Kommunes mulighed for at stille garanti for Hundested Havn I/S Du har som repræsentant for Halsnæs Kommune

Læs mere

5 Forslag til planer for nyt besøgscenter ved Hammershus

5 Forslag til planer for nyt besøgscenter ved Hammershus Åbent punkt 5 Forslag til planer for nyt besøgscenter ved Hammershus 01.02.05P21-0295 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Teknik- og Miljøudvalget 25-02-2014 5 Økonomi- og Planudvalget 11-03-2014

Læs mere

24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG

24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG 24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BAGGRUND...3 1 JULIAN 3 APS...5 2 STREET FOOD SUPPLIES...6 3 STADEHOLDERFORENINGEN...6 4 STREET FOOD RÅDET...7

Læs mere

Egenbetaling til kommunale akutpladser

Egenbetaling til kommunale akutpladser Sundheds- og Ældreudvalget 2018-19 B 13 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Egenbetaling til kommunale akutpladser Baggrund Kammeradvokaten har i notat af 16. november 2018 vurderet de lovgivningsmæssige

Læs mere

RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR

RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 173691 RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR 1. BAGGRUND Socialforvaltningen, Københavns

Læs mere

Vurderingen af inhabilitet er en retlig vurdering, som skal foretages på baggrund af sagens oplysninger.

Vurderingen af inhabilitet er en retlig vurdering, som skal foretages på baggrund af sagens oplysninger. NOTAT Notat om reglerne om inhabilitet i lokaludvalg Generelt Reglerne om inhabilitet omhandler den situation, hvor et medlem af et lokaludvalg har en sådan interesse i eller tilknytning til en konkret

Læs mere

77 Retningslinjer for brug af Bulows Kaserne Sagen afgøres i: Uddannelsesudvalget

77 Retningslinjer for brug af Bulows Kaserne Sagen afgøres i: Uddannelsesudvalget 77 Retningslinjer for brug af Bulows Kaserne Sagsnr.:16/6835 Sagen afgøres i: Uddannelsesudvalget Sagsresumé: Resumé: Uddannelsesudvalget har ønsket en drøftelse af retningslinjer for den midlertidige

Læs mere