Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Side 1 af 68 HØRINGSUDKAST TIL AFFALDSPLAN FOR AARHUS KOMMUNE

2 Side 2 af 68 Høringsudkast til Affaldsplan for Aarhus Kommune Indledning Affald i Aarhus Aarhus Affaldsmål 2018 Initiativer i planen Overordnet aktivitetsplan Mindre affald Fra smid-væk-kultur til byttekultur Affald skal ses i et nyt lys Den enes affald den andens råvarer Genanvend mere Bedre sortering af affaldet Sortering tæt på borgerne Bedre affaldsbehandling Når der bygges nyt Hold kommunen ren Affald ud af gadebilledet Effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Service for erhverv Bedre service til erhverv Kvalitet i genanvendelse af bygge- og anlægsaffald Det økonomiske råderum for initiativer Boligtyper og ordninger Etageejendomme Midtbyen Enfamiliehuse Overblik - Gældende ordninger Kortlægning - mængder Dagrenovation Jern og metal Plast Batterier Elektronisk affald Farligt affald Pap og papir Glas og flasker Haveaffald Organisk affald Træ Bygge- og anlægsaffald Øvrigt affald Behandlingsanlæg og import-eksport

3 Side 3 af 68 Velkommen til Aarhus Kommunes Affaldsplan Her kan du læse og kommentere Aarhus Kommunes Affaldsplan for Hver enkelt side, som du besøger, indeholder i høringsfasen et kommentarfelt forneden, hvor vi beder om såvel konstruktiv kritik og ændringsforslag som idéer, inspiration mv. Vær opmærksom på, at hvis du forlader siden uden at trykke send, vil dine bemærkninger ikke blive gemt. Angiv venligst mail-adresse, og gerne navn og adresse på hver kommentar. Høringsudkast til Affaldsplan for Aarhus Kommune Formålet med Aarhus Kommunes Affaldsplan er at præsentere målsætninger, forslag til initiativer og konkrete muligheder for udvalgte fraktioner i husholdningsaffaldet. Under Aarhus affaldsmål 2018 er der præsenteret fire overordnede mål for affaldshåndteringen i Aarhus Kommune. Under Initiativer i planen er der skitseret igangværende og nye initiativer, som skal sikre, at Aarhus Kommune når affaldsmålene. Derudover er der også oversigter over de foreslåede aktiviteter i planperioden for forskellige boligtyper og erhverv. Boligtyper og ordninger fortæller om udfordringer og mulige løsningsforslag for øget indsamling i forskellige typer af boligområder: Etageboliger mv. med fællesløsninger, boliger i Midtbyen og enfamiliehuse mv. med enkeltløsninger. Grunden til denne opdeling er, at der er forskellige udfordringer, der skal tages højde for alt efter geografisk placering og type af bolig. I Kortlægning - mængder er der gjort status på indsamling af udvalgte fraktioner af husholdningsaffaldet og potentialet for øget genanvendelse samt angivet mulige løsningsmuligheder til ordninger. AffaldVarme Aarhus Dato:

4 Side 5 af 68 Stigende befolkning og stor til- og fraflytning er grundvilkår for affaldsplanlægningen Aarhus Kommune er en kommune i vækst med et stigende antal indbyggere og arbejdspladser. Derudover er der grundet de mange studerende en relativ stor til- og fraflytning af borgere i Aarhus. Dette er vilkår, der er med til at sætte rammen for udviklingen i mængder og sammensætning af affald i kommunen, og samtidig påvirker det mulighederne for at ændre affaldshåndteringen. EN AFFALDSPLAN Affaldsplanen er en plan, der fastlægger rammerne for, hvad Aarhus Kommune vil arbejde med - og frem mod - i årene Regeringens ressourceplan Danmark uden affald danner den overordnede ramme for Aarhus Kommunes affaldsplan. Den har fokus på, at danskerne skal se affald som en ressource, der kan indgå i nye produkter, så bl.a. værdifulde metaller ikke går tabt, og at miljøet belastes mindst muligt. Med ressourceplanen lægger regeringen op til følgende fem fokusområder: 1. Vi skal forbrænde mindre affald og være bedre til at udnytte de værdier og ressourcer, der er i det. 2. Vi skal reducere miljøpåvirkningen fra affald. 3. Der skal kvalitet i genanvendelsen, og farlige stoffer skal ud af affaldet. 4. Omlægningen af affaldshåndteringen skal ske gennem styrket offentligt og privat samarbejde. 5. Vi skal have en fleksibel indsats, så der er lokalt spillerum til at finde de rigtige løsninger i kommunerne. Afsættet for Aarhus Kommune er herudover, hvordan kommunen ser ud i dag, og hvad fremtiden forventes at byde på. AARHUS I TAL Aarhus Kommune dækker et areal på 468 km 2 og har ca indbyggere. Befolkningen i Aarhus Kommune er i gennemsnit steget med borgere pr. år siden 2008, deraf kommer størstedelen af tilvæksten fra tilflyttere fra andre kommuner og lande, der ikke har kendskab til affaldsordningerne i Aarhus Kommune. At Aarhus i høj grad er en studieby ses ved, at næsten 50 % af de tilflyttede er mellem år, og 75 % er mellem år. At der også er en del, der forlader byen efter studiet, kan ses ved, at over 70 % af de fraflyttede er mellem år. Siden 2010 har det gennemsnitlige antal personer pr. husstand været 2,1, mens antallet af husstande i samme periode er steget med ca pr. år. Ud af den samlede mængde husstande er omkring 40 % enfamiliehuse, ca. 50 % etageboliger og 10 % værelser mm. Midtbyen rummer ca. 22 % af alle kommunens husstande, og boligerne her er en blanding af etageboliger, værelser og enfamiliehuse.

5 Side 6 af 68 Affald i Aarhus Den historiske udvikling i affaldsmængder kan indikere, hvilke mængder, der kan forventes i fremtiden. Status på mængderne, det historiske tilbageblik og samfundets udviklingstendenser benyttes til at fastlægge fremskrivningsraten, så det efterfølgende er muligt at tilpasse affaldsordningerne. Hvad er affald? I Affaldsbekendtgørelsen er affald defineret som: "alle stoffer, produkter og materialer som indehaveren skiller sig af med, agter at skille sig af med eller er forpligtet til at skille sig af med". På et overordnet plan kan affald deles op i det, der kommer fra husholdninger, og det, der kommer fra erhverv. Disse typer kan videre deles op i farligt affald, genanvendeligt affald og dagrenovation, samt affald til forbrænding og deponi. Status på mængder før og nu Hvert år håndterer Aarhus Kommune omkring ton dagrenovation fra husholdningerne. Omkring 75 % af affaldet stammer fra Aarhus by, mens de resterende 25 % kommer fra kommunens mindre byer og landdistrikter. I 2010 blev det genanvendelige erhvervsaffald givet frit til håndtering i den private sektor. Herefter har Aarhus Kommune kun haft ansvar for at håndtere husholdningsaffaldet, for klassificering af affald og anvisning af ikke genanvendeligt affald i kommunen. Husholdningsaffald Aarhus Kommune har primært fokuseret på at øge genanvendelsen af husholdningsaffaldet via de kommunale genbrugsstationer, som i dag modtager og håndterer over 50 % af husholdningernes samlede mængder af affald. I 2013 blev der indsamlet tons husholdningsaffald i Aarhus Kommune. Affaldet blev indsamlet via genbrugsstationerne, storskraldsordningen, dagrenovationordning og papir- og glasindsamlingen. Ud af det indsamlede blev omkring 56 % sendt til genanvendelse, 42 % blev sendt til forbrænding og 2 % sendt til deponi. På trods af stigningen i antallet af indbyggere i Aarhus er mængderne af husholdningsaffald faldet siden I dag producerer hver husstand ca kg pr. år, hvorimod der i 2008 blev produceret ca kg husholdningsaffald pr. husstand pr. år. Erhvervsaffald Mængderne af erhvervsaffald (inkl. bygge- og anlægsaffald samt forurenet jord) har været let stigende i de sidste 10 år, hvis der ses bort fra I forbindelse med overgang til et nyt centralt dataregistreringssystem (Affaldsdatasystemet) er der imidlertid usikkerhed om data fra netop disse to år.

6 Side 7 af 68 Forventet udvikling i affaldsmængder I henhold til Affaldsbekendtgørelsens 15 skal der udarbejdes skøn over udviklingen i affaldsmængderne i kommunen. Skønnet er i nærværende plan udarbejdet på baggrund af oplysninger om BNP og udviklingen siden sidste affaldsplan. Overordnet set forventes det, at de samlede affaldsmængder i Aarhus Kommune vil være stigende i den indeværende planperiode, med mindre der bliver igangsat nye kampagner for affaldsminimering. Husholdningsaffald Igennem de seneste fem år har mængderne af husholdningsaffald været faldende med tons pr. år, mens mængderne af dagrenovation har været relativt konstante. Sammenlignet med en positiv befolkningstilvækst i samme periode betyder det, at der produceres ca. 15 kg affald mindre pr. person pr. år end forventet. Noget af dette skal ses i sammenhæng med finanskrisen, men faktisk har tendensen været let faldende de sidste 10 år. Det forventes, at mængden af produceret affald pr. borger vil nå et stabilt niveau, og at affaldsmængderne derfra vil følge befolkningstilvæksten. Erhvervsaffald og bygge- og anlægsaffald I planperioden arbejder Aarhus Kommune med at mængden af erhvervsaffald stiger let. Det vil variere i sammenhæng med det konkrete aktivitetsniveau, som Aarhus by afstedkommer med udvikling af nye bydele, nyetablering af virksomheder mv. Bygge- og anlægsaffald optræder både som husholdnings- og erhvervsaffald. Over de næste år kan det blive nødvendigt at deponere en større mængde af affaldet, fordi der i dag er øget fokus på miljøfarlige stoffer som PCB, tungmetaller, asbest mv.

7 Side 9 af 68 Planen skal være i balance For Aarhus Kommune er det centralt, at planen balancerer økonomisk og miljømæssigt samt i forhold til de praktiske muligheder og begrænsninger, der er i kommunen. Planen skal give værdi for affaldskunderne og understøtte erhvervslivet i Aarhus Kommune. Kort sagt: planen skal være bæredygtig. Ambition med affaldsplanen Genanvendelse skal have en reel effekt for miljøet og hænge sammen økonomisk. Aarhus Kommune vil gerne sikre, at vi ikke kun fokuserer på at indsamle en stor mængde affald, men at indsatsen giver miljømiljømæssig valuta for pengene. Dermed vil Aarhus Kommune i højere grad fokusere på at sikre en høj kvalitet i den samlede affaldshåndtering frem for alene kvantitet i indsamlingen af genanvendelige affaldstyper. EU lægger i sit seneste direktivforslag op til, at der fremadrettet måles på den reelle genanvendelse af affaldet i stedet for mængden indsamlet til genanvendelse. I Regeringens nationale Ressourceplan Danmark uden Affald er et af målene på landsplan at opnå 50 % genanvendelse for udvalgte affaldstyper i husholdningsaffaldet i Denne genanvendelse måles på mængden af affald indsamlet til genanvendelse, hvilket ikke nødvendigvis udtrykker den reelle genanvendelse af affaldet. I Aarhus Kommune bliver disse to pejlemærker brugt sammen med en vurdering af bærdygtighedspotentialet til at vurdere hvert initiativ. Mål frem mod 2018 De fire overordnede målsætninger for Aarhus affaldsplan 2018 er: Mindre affald: minimum 50 % af storskrald modtaget på ReUseCenter skal sættes i cirkulation igen Genanvend mere: ekstra ton plast, metal, pap og papir skal indsamles til genanvendelse om året Hold kommunen ren: mængden af storskrald efterladt på gaden skal reduceres med 25 % Service for erhverv: minimum 50 % af nystartede virksomheder skal modtage information om affald Frem mod 2018 vil der blive arbejdet med de fire målsætninger gennem forskellige initiativer og aktiviteter. Bæredygtige løsninger For at sikre nuanceret stillingtagen til udviklingsmulighederne for affaldshåndteringen er der i tabellen nedenfor opstillet relevante økonomiske, miljømæssige og sociale/servicemæssige faktorer, som inddrages i bæredygtighedsvurderingen af de enkelte initiativer. Miljø Økonomi Social/service Energiforbrug CO 2-belastning Støj Trafikbelastning Partikler Perkolat Lugt Skadedyr Bioakkumulering Affald Behandlingspriser Indsamlingsomkostninger Investeringer Afskrivninger Takster Drift og vedligehold Renholdelse Kommunikation Arbejdspladser Tilgængelighed Brugervenlighed/handicapvenlighed Vejledning Afstand fra bolig Fleksibilitet/brugertilpasset Enkelthed Æstetik Tryghed Tillid til ordning Ansvarsfølelse Økonomisk belastning/pris Arbejdspladser/beskæftigelse Nye indsamlingsordninger For at øge genanvendelsen af husholdningsaffaldet frem mod de 50 %, foreslås det at indføre en række initiativer og nye ordninger. Med den nærværende plan vurderes det, at der vil ske en øget genanvendelse af affaldet, hvorved affald flyttes højere op i affaldshierarkiet i overensstemmelse med Miljøbeskyttelseslovens intensioner.

8 Side 11 af 68 Rammerne for affaldsplanen er nedbrudt i initiativer Affaldsplanen er en rammeplan, hvilket betyder at den konkrete udmøntning af planen vil finde sted løbende og helt frem til De enkelte tiltag skal forud for gennemførelse godkendes i byrådet. De overordnede mål for planen er nedbrudt i en række initiativer, som nærmere beskriver Aarhus Kommunes intentioner for udviklingen af affaldsområdet frem mod De fire overordnede målsætninger og underliggende initiativer for Aarhus affaldsplan 2018 er: Mindre affald Fra smid-væk-kultur til byttekultur Affald skal ses i et nyt lys Den enes affald, den andens råvarer Genanvende mere Bedre sortering af affaldet Sortering tæt på borgerne Bedre affaldsbehandling Når der bygges nyt Hold kommunen ren Affald ud af gadebilledet Effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Service for erhverv Bedre service til erhverv Kvalitet i genanvendelse af bygge- og anlægsaffald Derudover er der lavet en samlet aktivitetsplan for affaldsplanen samt en overordnet vurdering af den økonomiske bæredygtighed i affaldsplanen.

9 Side 12 af 68 Overordnet aktivitetsplan Forslag til aktiviteter i planperioden indenfor de enkelte affaldsmål. = Forarbejde, analyse, forsøg mm., samt evaluering = Eventuel implementering Mål Aktiviteter Mindre affald Genanvend mere Hold kommunen ren Service for erhverv Forsøgsordning ReUseCenter Udvikling af affaldsapp/mobilsite REWARA Informationskampagne - farligt og elektronisk affald Nye indsamlingsordninger for genanvendelige materialer Strategi for organisk affald Rådgivning om optimering af sorteringsgårde Forsøgsordning med mobile sorteringsgårde Optimering af genbrugsstationer til fremtidige servicebehov Rådgivning om affald i kommunale institutioner Tættere samarbejde med affaldsbehandlere Kampagne for kommunal anvendelse af egne genbrugsmaterialer til byggeri Retningslinjer for nybyggeri og renoveringer Proaktiv deltagelse i planlægning af byudvikling Forsøg med ændret tømningstidsrum Indarbejdelse af alternative drivmidler Kampagner for minimering af henkastet affald Ordning for dagrenovationslignende erhvervsaffald Info om affald til nystartede virksomheder Retningslinjer for vurdering af forurening af byggeaffald Rådgivning om håndtering af byggeaffald Rådgivning af private institutioner

10 Side 13 af 68 Mindre affald For at vi kan minimere mængden af affald, som vi hver især producerer, skal vi til at se på affaldet i et nyt lys. Målet er, at minimum 50 % af storskrald modtaget på ReUseCenter skal sættes i cirkulation igen, ved at borgerne i Aarhus tager tingene med hjem og genbruger. Den kommunale opgave består i at sørge for de nødvendige affaldsordninger for husholdningsaffaldet og at sikre, at der arbejdes mod et højere og højere niveau i affaldshierakiet, som er vist nedenfor. Affaldsplanens initiativer skal bl.a. understøtte levetidsforlængelse af produkter. Derfor rettes initiativerne primært mod at øge genbrug og give bedre mulighed for at komme af med genanvendeligt affald.

11 Side 14 af 68 Fra smid-væk-kultur til byttekultur Kulturen i Danmark har ændret sig meget de senere år bl.a. grundet finanskrisen. Der er sat fokus på brugen af klodens knappe ressourcer og et materiales værdi. Derfor er genbrug og omformning til nye formål i fokus. Denne tendens understøtter nye innovative tiltag i Aarhus. Ny byttecentral i Midtbyen Det planlagte ReUseCenter i Midtbyen bliver den fysiske platform for øget direkte genbrug gennem samling af Midtbyens storskrald, der frit kan genbruges af aarhusianerne. I 2015 åbner det midlertidige ReUseCenter på de gamle godsbanearealer. ReUseCenter blev vedtaget af byrådet i marts Affaldskulturen i Aarhus er i høj grad præget af byens dynamik med mange unge mennesker og mange tilog fraflytninger. Kulturen er delt mellem en række kommunale affaldstilbud, der ikke altid bruges, som de er tiltænkt, og en alternativ affaldskultur med megen bytte og fokus på direkte genbrug. Bæredygtighed, cirkulær økonomi og bytte er begreber, der interesserer mange aarhusianere. ReUseCenter vil gribe dette engagement og åbne op for øget medborgerskab og adgang til egne ressourcer. ReUseCenter vil understøtte en ændring i affaldskulturen ved at give borgerne en platform, hvor affaldet kan blive i cirkulation længst muligt. Borgerne skal selv kunne aflevere deres storskrald på ReUseCenter eller bestille afhentning af storskrald fra deres bopæl. Ved at andre kan få gavn af tingene, øges opmærksomheden på, hvordan affaldet håndteres, og der skabes en platform for formidling og kendskab til affald og genbrug. Det er desuden tanken med projektet at invitere omverdenen ind og skabe rammen for medejerskab og deltagelse. Det understøtter også, at ReUseCenter kan være rammen for innovation og iværksætteri gennem bl.a. REWARA-projektet. Mål for initiativet De overordnede målsætninger for ReUseCenter er: at afprøve en ny måde at drive genbrugsstation på at gøre stedet interessant for målgruppen af unge i Midtbyen at gentænke affaldsbegrebet og understøtte direkte genbrug af især storskrald at øge kendskabet til øvrige affaldsordninger at nedbringe mængden af affald ved de nedgravede containere INDSATSER FOR INITIATIVET FRA SMID-VÆK-KULTUR TIL BYTTE-KULTUR Indsats År Miljø Service/Social ReUseCenter* *Er vedtaget i byrådet Mindre miljøpåvirkning pga. mere genbrug af storskrald i Aarhus Mindre affald på gaden Samarbejde med frivillige organisationer

12 Side 15 af 68 Affald skal ses i et nyt lys Der er flere kanaler, hvor man som borger i Aarhus Kommune kan møde AffaldVarme Aarhus og finde ud af, hvordan man håndterer sit affald. Det starter tidligt med besøg i børnehaver og undervisningsforløb i folkeskolen, men for at se affaldet i et nyt lys, skal der være flere muligheder for at finde den relevante information, fx gennem et mobilsite eller en affaldsapp. Tidligt kendskab til affaldshåndtering I Aarhus Kommune er der flere muligheder for at lære om affaldshåndtering - fx gennem AffaldVarme Aarhus' Besøgstjeneste. Allerede fra børnehavealderen tilbydes undervisningsforløb på forbrændingsanlægget, eller genbrugsstation mv. Også folkeskolen, de gymnasiale, tekniske og videregående uddannelser har mulighed for at få specialtilrettet undervisning efter ønsker og behov. Senere kan man møde affaldsformidlere fra AffaldVarme Aarhus fx ved studiemessen på Aarhus Universitet, på undervisningsforløb på teknisk skole samt på festivaler og ved andre events. Med implementeringen af affaldsplanen vil Besøgstjenesten også tage del i at formidle viden om de nye ordninger og skabe forståelse for, hvordan man med korrekt sortering er med til at gavne miljøet og øge genbruget i Aarhus. Det kan for eksempel ske på det nye ReUseCenter. Affaldskultur understøttes virtuelt Aarhusianerne skal producere mindre affald og genbruge mere. I dag er mulighederne for at finde informationer fra AffaldVarme Aarhus om affaldshåndtering primært på AffaldVarme Aarhus' hjemmeside, på genbrugsstationerne og gennem rådgivning fra affaldskonsulenter fra AffaldVarme Aarhus. ReUseCenter skal skabe en platform for fortællinger om affald i Aarhus. I forsøgsperioden vil centeret blive brugt til forsøg med kommunikation og borgerinddragelse via de virtuelle medier. En affaldsapp eller mobilsite for affald i Aarhus Mulighederne for, hvad en smartphone app eller et mobilsite kan, er endeløse. Det centrale er, at det giver mening for kunderne, og en affaldsapp eller et mobilsite for affald i Aarhus skal derfor være tilpasset brugerbehovet. Idéerne til funktioner i affaldsapp/mobilsite er mange. Med affaldsapp/mobilsite kan det fx være muligt at bestille afhentning af storskrald, ekstra afhentning af dagrenovation eller rapportere om affald på gaden. Desuden kan det give værdi for borgerne, hvis de kan følge med i, hvor meget affald de selv har produceret samt miljøpåvirkningerne af det.en affaldsapp/mobilsite kan også understøtte kampagner om nye genbrugstiltag i Aarhus, nye muligheder på genbrugsstationerne og give specifik vejledning om, hvad kunderne skal gøre med de forskellige typer affald. En anden mulig funktion, som specielt er relevant for villakunder, er at kunne få en besked, når det er tid til at sætte beholdere frem til tømning. Mål for initiativet Målene for initiativet er at sørge for: klar, forståelig og tilgængelig information til borgere i alle aldre om affaldssortering, ordninger, muligheder mv. når behovet er der mere interesse blandt borgerne i Aarhus Kommune for affald og sortering mere viden blandt borgerne om, hvad der sker med affaldet i Aarhus Kommune inspiration til anderledes affaldsvaner INDSATSER FOR INITIATIVET AFFALD SKAL SES I ET NYT LYS Indsats År Miljø Service/Social Tidligt kendskab til affaldshåndtering Mindre miljøpåvirkning gennem bevidstgørelse af ressourcer i affaldet og dermed forlænge produkters levetid Bevidstgørelse af god affaldshåndtering hos børn og unge Affaldskultur understøttes virtuelt Mere genbrug gennem inspiration og øget fokus Nem adgang til inspiration, og at borgerne selv kan dele inspiration 2015-

13 Side 16 af 68 Affaldsapp/ Mobilsite om affald i Aarhus Mindre miljøpåvirkning gennem mere korrekt sortering og brug af affaldsordninger samt mere genbrug Nemmere adgang til oplysninger om affaldsordninger og inspiration Den enes affald, den andens råvarer Der er i stadig stigende grad dokumentation for, at genanvendelse af ressourcer ikke kun er vigtigt for at bevare et godt miljø og knappe råvarer, men faktisk i mange tilfælde kan være en god forretning og bidrage til øget vækst. Aarhus Kommune har via regionens Rethink Business kommunepulje fået støtte til at gennemføre projektet REuse WAste Ressources in Aarhus (REWARA). REWARA-projektet er et led i arbejdet med at udvikle og præsentere Aarhus som en bæredygtig by, der kan inspirere omverdenen med nye innovative grøn vækst-løsninger i forbindelse med kulturhovedstadsprojektet Aarhus Erhvervsudviklingsprojekt REWARA-projektet har det primære formål at etablere samarbejder omkring konkrete affaldsstrømme blandt relevante private og offentlige virksomheder i Aarhus Kommune. Fokus er på, om det er muligt at matche en virksomheds affaldsprodukt til et ressourcebehov hos en anden virksomhed. Konkret skal der etableres minimum fem konkrete samarbejder omkring affaldsstrømme med et rentabelt forretningsgrundlag. Cirkulær økonomi i indkøb Aarhus Kommune kan gennem sin betydelige efterspørgselskraft bidrage til udvikling af markedet for produkter baseret på genanvendelige materialer. REWARA-projektet vil derfor styrke kompetencerne i Aarhus Kommune omkring at indtænke genbrug i indkøb og udbud samt udarbejde retningslinjer i forhold til cirkulær økonomi i kommunen. REWARA initiativer på ReUseCenter REWARA-projektet skal bidrage til at skabe grundlag for et erhvervsrettet innovationsspor på ReUseCenter. Innovationssporet skal skabe en åben innovationsplatform, hvor iværksættere kan få adgang til affaldsressourcer med henblik på materialegenanvendelse fx i nye produkter bestående af genbrugsmaterialer. Mål for initiativet De erhvervsmæssige mål ved afslutningen af projektperioden er: at understøtte affaldsforebyggelse i Aarhus kommune samt at kommunen tænker cirkulært i egne indkøb at understøtte Aarhus kommunes erhvervplan og klimaplan gennem etablering af forretningsbaserede samarbejder om affaldsstrømme at etablere minimum fem konkrete og relevante erhvervssamarbejder om affaldstrømme og sikre fortsat erfaringsudveksling på området INDSATSER FOR INITIATIVET DEN ENES AFFALD, DEN ANDENS RÅVARER Indsats År Miljø Service/Social REWARA Mindre miljøpåvirkning pga. mere genbrug af erhvervsaffald Erhvervsudvikling og innovation

14 Side 17 af 68 Genanvend mere Affald, der ikke kan genbruges, skal i stedet genanvendes bedst muligt, hvilket vil sige, at materialerne i affaldet skal nyttiggøres. For at genanvende mere skal der være bedre muligheder for at sortere affaldet. Målet er at indsamle i alt tons plast, metal, pap og papir mere til genanvendelse om året frem mod Vi vil tidoble indsamling af plast i Aarhus Kommune til 500 tons årligt, indsamle tons mere metal og indsamle i alt tons mere papir og pap årligt. Derudover vil vi øge indsamlingen af batterier med fem tons årligt. Næst efter genbrug skal mest muligt affald genanvendes til nye materialer og produkter. Genanvendelse er et samspil mellem, hvad der er sorteret og indsamlet, og hvad der håndteres på de anlæg, som modtager "råvarerne", som affaldet er i dette tilfælde. Et kompleks, der spænder fra en helt sammenblandet masse af affald til specifikt og rent kildesorteret affald. Affald, der ikke kan genanvendes, skal så vidt muligt energiudnyttes på forbrændingsanlæg med højeffektiv el- og varmeproduktion.

15 Side 18 af 68 Bedre sortering af affaldet Aarhusianerne skal sortere mere og have mere specifik information om, hvordan affaldet skal sorteres. Sortering er det første skridt på vejen til en øget genanvendelse af affaldet. Vi kan sortere meget mere Affaldsanalyserne 2014 viser, at der stadig er meget genanvendeligt affald, som ender i beholderen til restaffald. For eksempel ender ca ton pap og papir hvert år i dagrenovationen i Aarhus Kommune i stedet for at blive sorteret til genanvendelse. Derudover findes i dagrenovationen ca ton jern og metal og op til ton plast, som vi gerne i fremtiden skal have sendt til genanvendelse. Øget information om sortering er sammen med nye sorteringsmuligheder tæt på borgerne den vigtigste indsats for at få genanvendt væsentligt mere affald. Organisk affald er et særligt fokusområde, idet der findes forskellige muligheder for udnyttelse af denne type affald, og den optimale løsning ikke fremstår klart. Aarhus Kommune vil derfor i den kommende periode undersøge mulighederne og på baggrund af resultaterne fastlægge en strategi for organisk affald. Læs mere i afsnittet om organisk affald. Værdifulde metaller og farlige stoffer skal ud af affaldet Restaffaldet i hele Aarhus Kommune indeholder årligt omkring 500 ton affald, som indeholder værdifulde metaller eller miljøfarlige stoffer. Mængden rummer f.eks. batterier, elektronisk affald og sparepærer. Ressourcestrategien har mål om, at 75 % af elektronisk affald fra husholdninger skal indsamles i 2018, mens målet er 55 % for batterier. I dag indsamles batterier bl.a. ved at de lægges i en klar pose oven på dagrenovationsbeholderen. Viden om denne metode er afgørende for, at batterierne bliver sorteret fra. Øget og bedre information om mulighederne er den vigtigste indsats for at få de miljøtunge og værdifulde emner ud af affaldet. Bedre sortering i kommunale institutioner Aarhus Kommunes egne institutioner skal også sortere relevante affaldstyper. Affaldet indsamles på baggrund af et eller flere fællesudbud. Der vil i planperioden blive arbejdet med at afdække, hvordan kommende udbud af affaldsindsamlingen mest hensigtsmæssigt udformes. Det vil også blive vurderet, om kommunen skal lade institutionernes affald omfatte af kommunale indsamlingsordninger. Prisen skal skabe incitament Aarhus Kommune har i mange år haft faldende affaldstakster, som i dag er blandt landets billigste. Det er ikke i sig selv et mål, at affaldstaksterne skal være lave. Det skal afspejles, hvordan øget genanvendelse gennem tiden er direkte medvirkende årsag til reduktionen af taksterne. Bl.a. har værdien af de afleverede affaldsmængder været med til at reducere det samlede affaldsgebyr. Dog vil nye ordninger være en investering, der afstedkommer øget indkøb af materiel, og dermed også øgede omkostninger. Mål for initiativet Med bedre sortering vil Aarhus Kommune: øge indsamlingen af genanvendeligt affald i Aarhus få fastlagt en strategi for nyttiggørelse af organisk affald på en bæredygtig måde øge indsamlingen af farligt affald, batterier og elektronisk affald forbedre sortering i kommunale institutioner INDSATSER FOR INITIATIVET BEDRE SORTERING AF AFFALDET Indsats År Miljø Service/Social

16 Side 19 af 68 Nye indsamlings -ordninger Mindre miljøpåvirkning pga. bedre kildesortering til genanvendelse Klarere overblik over hvordan affaldet skal sorteres, så det føles nemmere og giver mening Strategi for organisk affald Udvikling af strategi har i sig selv ingen miljømæssig effekt Udvikling af strategi har i sig selv ingen servicemæssige eller sociale effekter Bedre sortering i de kommunale institutioner Mindre miljøpåvirkning pga. bedre sortering og dermed genanvendelse Viser vejen frem for lignende erhverv.

17 Side 20 af 68 Sortering tæt på borgerne Genanvendelse af affald handler om adfærd. Folk vil gerne sortere, hvis det er nemt at forstå og nemt at gøre. Affaldsanalysen peger på, at for eksempel papirindsamlingen til genanvendelse kan forøges med godt ton, hvis borgerne har nem adgang til en beholder til papir. Forøgelse af afstanden til en papircontainer fra 25 m til 250 m betyder for eksempel 10 % ringere genanvendelsesgrad. Flere sorteringsmuligheder tæt på boligen Jern og metal, plast og pap kan i dag afleveres sorteret på genbrugsstationerne og i sorteringsgårde ved nogle ejendomme. Med øget kildesortering tæt på borgerne er der dog mulighed for at øge genanvendelsen markant. Det vil derfor blive vurderet, hvordan bæredygtige løsninger til kildesortering kan etableres. Dette kunne fx være indsamling af plast- og metalemballage sammen i en beholder og med eftersortering af affaldet på et sorteringsanlæg. Tilsvarende kan alt pap og papir indsamles sammen, så det er enkelt for affaldskunderne. Ligeledes skal kunderne oplyses om, hvordan de skal sortere i flere affaldstyper på en klar, simpel og let tilgængelig måde i forbindelse med forsøgsordninger og nye ordninger. Derfor kan der fx udformes en virtuel sorteringsvejledning, som kan opdateres løbende, når der etableres nye tiltag. Hvorvidt flere affaldstyper skal kildesorteres afhænger ikke blot af miljømæssig og økonomisk bæredygtighed, men i høj grad også af sociale/serviceforhold. Det kan være pladsmuligheder, forståelighed osv. Der vil derfor blive gennemført en række forsøg for at finde optimale fremtidige løsninger. Sorteringsgårde skal udbredes og service øges I Aarhus Kommune er der over 110 sorteringsgårde med mulighed for at sortere i to eller flere fraktioner. For at øge genanvendelsen af affaldet skal borgerne kunne komme af med affaldet på en nem og tilgængelig måde. Derfor er det relevant at fastlægge minimumskrav til, hvilke sorteringsmuligheder, der skal være i en sorteringsgård alt efter beboerantal, dog under hensyntagen til de pladsmæssige muligheder. I planperioden er det planlagt, at gennemgå boligområder for muligheder for etablering af nye sorteringsgårde, optimering af eksisterende sorteringsgårde i forhold til affaldstyper, volumen og tømningshyppighed. Derudover er det planlagt generelt at understøtte boligforeningerne med relevant information og vejledning om den rette brug af affaldsordningerne. Større sorteringsgårde med de fleste sorteringsmuligheder vil desuden udgøre et potentiale for bedre genanvendelse, ved at der i perioder kan være adgang for andre borgere end boligforeningens beboere. Det vil blive undersøgt, hvilke forudsætninger, der skal være tilstede, for at en sorteringsgård i en boligforening kan åbnes for andre brugere. Forudsætningerne kan inkludere information, bemanding, indretning og åbningstider. Nyt koncept om mobile sorteringsgårde indføres Nogle steder, specielt i Midtbyen, vil det ikke være muligt at etablere sorteringsgårde fx pga. pladsmangel. For disse beboere vil muligheden for at have en ordning med mobil sorteringsgård i stedet blive vurderet. En mobil sorteringsgård er tænkt som en stor ladcontainer med diverse relevante indkast til genanvendelige materialer fx pap, batterier, metal og plastdunke. Ladkontaineren er flytbar, så den kan have forskellige fast definerede opstillingssteder rundt om i Midtbyen. Mål for initiativet Med sortering tæt på borgerne vil Aarhus Kommune: øge indsamlingen af genanvendeligt affald i Aarhus få en bedre og øget sortering i sorteringsgårde

18 Side 21 af 68 afprøve nye mobile sorteringsgårde i Midtbyen INDSATSER FOR INITIATIVET SORTERING TÆT PÅ BORGERNE Indsats År Miljø Service/Social Kildesortering af flere genanvendelige affaldstyper Mindre miljøpåvirkning pga. mere kildesortering til genanvendelse Bedre mulighed for at genanvende Ny struktur for og flere sorteringsgårde Mindre miljøpåvirkning pga. bedre og mere relevant sortering. Nemmere for borgere at sortere affald tæt på boligen Mobile sorteringsgårde i Midtbyen Mindre miljøpåvirkning pga. øget sortering Nemmere for borgere at sortere affald tæt på boligen

19 Side 22 af 68 Bedre affaldsbehandling Sortering og indsamling af affald skal samtænkes med mulighederne for effektivt at behandle og afsætte det indsamlede. Behandlingen udvikles hele tiden, så der både etableres nye teknologier og effektiviseres på eksisterende teknologier. I sidste ende er afsætningsmulighederne centrale for om genanvendelsesmålene nås, og disse afhænger af kvalitet og økomoni. Effektiv affaldsbehandling Langt hovedparten af husholdningsaffaldet behandles i dag af private virksomheder på kontraktvilkår. Der er ofte flere led fra sortering og bearbejdning til egentlig genanvendelse. Det mindsker overblikket over den reelle genanvendelse. Aarhus Kommune vil derfor indgå i tættere samarbejde med affaldsbehandlerne om at sikre genanvendelse af affaldsprodukterne og effektivisere affaldshåndteringen for den samlede værdikæde. Forskningen mht. indsamlings- og behandlingsteknologier følges tæt for eksempel gennem IRMAR-projektet og Innosort-samarbejdet. Aarhus Kommune har fokus på, om de eksisterende og kommende anlæg bliver bedre, så eksempelvis manuel håndsortering ikke længere er nødvendig. Ligeledes er der fokus på, at afsætning af de enkelte fraktioner er hensigtsmæssig og samfundsmæssigt i orden. Hvordan måler vi genanvendelsen? Der skal undersøges, om det er tilstrækkeligt, at affaldet bliver en del af et behandlingsanlægs generelle genanvendelsesprocent, eller om det specifikt skal godtgøres, hvor godt anlæggene sikrer genanvendelse fra den enkelte producent. Det skal vurderes, om det vil være økonomisk og miljømæssigt mere fordelagtigt at hjemtage sorteringen af visse fraktioner, som fx storskrald, for at sikre størst mulig genanvendelse, frem for at lade et eksternt behandlingsanlæg håndtere affaldet. Ved indgåelse af nye kontrakter om behandling af affald skal det fastlægges, hvilke krav, der skal stilles til behandlingen af affaldet, og hvordan der kontraktligt kan følges op på, at de stillede krav bliver overholdt. Genbrugsstationerne er den største ressourceleverandør De seks genbrugsstationerne i Aarhus Kommune håndterer over 50 % af alt husholdningsaffaldet. Alene i 2013 blev de besøgt over gange, og der blev afleveret mere end ton affald. Antallet og typerne af affaldsfraktioner, der kan sorteres i, ændres og optimeres løbende i takt med, at der kommer nye muligheder indenfor videre afsætning og behandling. Genanvendelsen på genbrugsstationerne er siden 2010 steget fra ca. 75 % til 88 % i Tegl, beton og mursten samt have- og parkaffald behandles på kommunens anlæg i Lisbjerg. Materialerne omdannes til værdifulde produkter til videresalg, bl.a. kompost og vækstmedier samt højkvalitets fyldmaterialer til vejbyggeri. I dag sælges disse materialer hovedsageligt til private byggefirmaer, men det er Aarhus Kommunens ambition, at materialerne så vidt muligt skal genbruges i kommunens egne byggerier. Med planerne om en helt ny bydel i Lisbjerg-området er det samtidig vigtigt at afdække, hvordan det fremtidige grundlag for affaldsproduktion se ud. I sammenhæng med den øvrige udvikling i den nordlige del af Aarhus Kommune vil det blive vurderet, om det samlede behov for en genbrugsstation kan dækkes i samspil med genbrugsstationen på Lystrupvej, eller om Genbrugsstation Ølstedvej bør flyttes til en placering, der er mere imødekommende for pladsens brugere. Samtidig vil vejen ind til genbrugsstationen på Ølstedvej fremadrettet blive mere belastet af trafik som følge af det nye biomassefyrede kraftvarmeanlæg. Mål for initiativet Aarhus Kommune vil opnå bedre affaldsbehanding ved: fokus på optimering af affaldshåndteringen på tværs af hele værdikæden, så værdifulde materialer genanvendes, hvor dette er bæredygtigt fokus på at forbedre den reelle genanvendelse af affaldet fremfor på indsamling til genanvendelse og at stille krav om dette i kontrakter at få udbredt kendskab i kommunen til genbrugsmaterialer og sørge for øget anvendelse i kommunens egne projekter analysering af fremtidige servicebehov for genbrugsstationer i Lisbjerg-området

20 Side 23 af 68 INDSATSER FOR INITIATIVET BEDRE AFFALDSBEHANDLING Indsats År Miljø Service/Social Samarbejde om affaldsbehandling i hele værdikæden Fokus på øget genanvendelse ved optimering af hele værdikæden Fælles ansvar i hele værdikæden for at opnå høj genanvendelse Brug af ressourcer i Aarhus Kommune Mindre miljøbelastning ved brug af nye materiale i kommunen Bedre kendskab og udviklingsmuligheder for genbrugsmaterialer Analyse af servicebehov i Lisbjerg-området Mindre miljøbelastning ved god mulighed for adgang til genbrugsfaciliteter Tilstrækkelig tilgængelighed til genbrugsfaciliteter

21 Side 24 af 68 Når der bygges nyt Aarhus er i færd med en hidtil uset udvikling, der omfatter nye vidensscentre, innovationscentre, investeringer i byarkitektur, nye teknologiske løsninger samt mål om at blive CO 2-neutral i Derfor er affaldsplanlægning ved nybyggeri også et vigtigt fokusområde i affaldsplanen. Aarhus er en kommune i vækst I de seneste år er befolkningen vokset med ca indbyggere årligt i Aarhus Kommune, uddannelsesinstitutioner melder om rekordoptag og en række store virksomheder er flyttet til byen. Derfor har Aarhus Kommune den klare målsætning, at kommunen i 2030 har: indbyggere arbejdspladser boliger studerende I denne forbindelse er det vigtigt at brugervenlige og nemme løsninger for affaldshåndteringen tænkes ind i byggeplaner fra starten. Affald skal tænkes ind når der bygges nyt Effektive affaldsløsninger er, som så meget andet, billigst og nemmest at tænke ind allerede i byggeplanlægningen. Da Aarhus Kommune er i vækst, er det derfor vigtigt at sætte rammer og retningslinjer for affald ved nybyggeri og renoveringer. Dermed bliver det tydeligt for borgere og entreprenører, hvordan affaldshåndteringen skal foregå, og hvilke muligheder, der er. Rammerne skal sikre, at affaldskunderne kan sortere relevante affaldstyper, hvad enten det er i form af traditionelle beholdere, nedgravede containere, skraldesug eller andet. De kan bl.a. omhandle: Sorteringsmuligheder og affaldsløsninger, der er tilgængelige for borgere i forskellige beboelsestyper, og standard beholderstørrelse Kriterier, der skal opfyldes ved etablering af nedgravede containere Maksimal gåafstand til sorteringsløsninger som for eksempel glascontainere Kriterier for, hvornår der skal reserveres plads til sorteringsgårde, og hvor meget plads, der som minimum skal reserveres Mål for initiativet Med fokus på nybyggeri vil Aarhus Kommune: forbedre kommunikation til bygherrer om optimering af affaldsløsninger opsætte retningslinjer for affaldsløsninger ved nybyggeri INDSATSER FOR INITIATIVET NÅR DER BYGGES NYT Indsats År Miljø Service/Social Kampagner for bygherrer ift. affaldsplanlægning Mindre miljøpåvirkning pga. bedre sorteringsløsninger til genanvendelse tæt på borgerne Klarere overblik over, hvordan affaldsløsninger effektivt kan planlægges fra starten ved nybyggeri Retningslinjer for affaldsløsninger til bygherrer Mindre miljøpåvirkning pga. planlægning af effektive løsninger Bedre affaldsservice med lavere driftsudgifter

22 Side 25 af 68 Hold kommunen ren Affald på gaden og i nærmiljøet skæmmer og kan tiltrække skadedyr. Der er plads og ordninger til alle slags affald, men ordningerne benyttes ikke altid korrekt. Målet er, at mængden af storskrald efterladt på gaden, skal reduceres med 25 % frem mod 2018 I 2013 var der 800 indberetninger om storskrald på gaden. Det vil gennem informationskampagner og andre tiltag blive forsøgt reduceret med mindst 200 indberetninger. Undersøgelser viser, at folk føler sig både gladere og mere trygge, hvis rummet omkring dem er pænt og velholdt. Det gælder både byrummet, de grønne områder og deres egen stue. At holde kommunen ren for affald er et fælles ansvar for alle aarhusianere. Kommunen understøtter, at der er rent ved at opstille affaldspande, hvor det er relevant på offentlige steder og gøre en indsats for at motivere affaldsadfærden. Kommunen har desuden ansvar for affaldsindsamling fra husstandene og herigennem også ansvar for en væsentlig del af den affaldstransport, som sker i byen.

23 Side 26 af 68 Affald ud af gadebilledet Aarhus bryster sig af at være en ren, smuk og grøn by. En tur rundt i byen giver dog nogle gange andre indtryk med henkastet affald og storskrald mange steder. Det er en fælles opgave at holde rent i byrummet, i de rekreative områder og i det åbne land i Aarhus Kommune. Henkastet affald skal minimeres For meget affald ender på gader, i parker og i naturen i stedet for i affaldsspanden. Det gør byen mindre smuk, og ender affaldet i naturen, skæmmer det længe og er lang tid om at blive nedbrudt. Oprydning i Aarhus Kommune er en dyr affære, især i Midtbyen. Penge som kunne bruges til mere nyttige formål. Derfor er det sund fornuft at skærpe indsatsen for, at alle ved, hvor affaldet hører hjemme Denne udfordring vil blive løst som et samarbejde mellem de forskellige centre inden for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Desuden vil det nye ReUseCenter og andre kulturtiltag forsøge at påvirke affaldskulturen i forhold til henkastet affald. Læs mere Storskraldsordningen skal optimeres Alle husstande i Aarhus Kommune betaler via boligbidraget til storskraldsordningen. Uden yderligere beregning kan man bestille afhentning af storskrald på bopælen. I Midtbyen afhentes storskrald inden for tre arbejdsdage. Alligevel sætter mange mennesker store affaldsgenstande ved de nedgravede containere. Det besværliggør tømningen af de nedgravede containere, at vognmanden som ekstraopgave skal fjerne affaldet, der står på pladerne, før containeren kan løftes op af jorden. Affaldet er også til gene for forbipasserende og skæmmer i gadebilledet. At det mange steder foregår på den måde er måske bare en misforstået opfattelse af, at det er sådan man gør med storskrald. Derfor kræver det en indsats at informere om den korrekte metode til bortskaffelse af storskrald. Øget informationsindsats skal forbedre forståelsen og vil spille sammen med mulighederne på det nye ReUseCenter, den planlagte affaldsapp og udbredelse af sorteringsgårde. Mål for initiativet De beskrevne indsatser forventes at medføre: mindre affald på gaderne færre ikke-anmeldte storskraldsafhentninger bedre og øget sortering i sorteringsgårde INDSATSER FOR INITIATIVET AFFALD UD AF GADEBILLEDET Indsats År Miljø Service/Social Henkastet affald skal minimeres Mindre miljøpåvirkning fra herreløst affald Samarbejde med Ren By med flere Storskraldsordningen optimeres Mindre miljøpåvirkning af ekstra affaldstransport God service ved nem bestilling og hurtig afhentning af storskrald

24 Side 27 af 68 Effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling For at få affaldet indsamlet er det nødvendigt, at skraldebilerne køre rundt til alle boliger i Aarhus. Skraldebilerne og tømningerne medfører dog støj, miljøbelastning og trafikale gener, som skal minimeres. Alternative drivmidler Aarhus Kommune stiller miljø- og arbejdsmiljøkrav til de skraldebiler, der i dag indsamler affaldet. Ved udbud af nye indsamlingsordninger stilles nu krav om, at skraldebilerne som udgangspunkt, skal have EURO -norm 6 og med etablering af nedgravede containere mange steder i byen, slipper skraldemændene for tunge løft og skub. Som det er i dag, udleder skraldebilerne partikler og CO 2, som forurener luften i byen. Samtidig er affaldsindsamlingen en støjende aktivitet til gene for byens beboere. Både støj og forurening kan mindskes, hvis skraldebilerne kører på alternative drivmidler, og Aarhus Kommune har derfor deltaget i en udredning om alternative drivmidler og teknologier til affaldshåndtering. Udredningen viser, at alternativer til diesel er økonomisk acceptable. Aarhus Kommune vil derfor i sine fremadrettede udbud stille krav om dette, hvor det er hensigtsmæssigt. Dermed bidrages også til visionen om et CO 2-neutralt Aarhus i Andre tidspunkter for tømning Husholdningsaffald i Aarhus Kommune skal i de gældende aftaler hentes mellem kl. 6 og kl. 18. Aarhus Kommune vil derfor lave forsøg med afhentning af affald på alternative tidspunkter end de gældende, fx senere på aftenen. Dette vil betyde en længere indsamlingsdag, hvor der vil være større mulighed for at undgå kritiske vejstrækninger i myldretiden. Mulighederne for at anvende alternative tidspunkter for afhentning forventes bl.a. at afhænge af de konkrete affaldsløsninger i området, hvorfor disse forhold også skal belyses i forsøget. Mål for initiativet Affaldsindsamlingen skal udvikles ved at: Udarbejde strategi for udfasning af diesel som brændsel i skraldebiler i Aarhus Optimere afhentningstidspunkter for affald, så det bidrager mindst muligt til de trafikale udfordringer i byen og samtidig ikke er en gene for borgerne INDSATSER FOR INITIATIVET EFFEKTIV & MILJØVENLIG AFFALDSINDSAMLING Indsats År Miljø Service/Social Alternative drivmidler Mindre miljøpåvirkning pga. omstilling til mere CO 2- neutrale brændstoffer Mindre støj og luftforurening Andre tidspunkter for tømning Mindre miljøpåvirkning pga. mulighed for at undgå kø-kørsel i myldretiden Affaldshåndteringen bliver mere synlig for borgerne og støj fra tømning kan mindskes om morgenen

25 Side 28 af 68 Service for erhverv Service for erhverv skal sikres gennem tilbud om information, rådgivning og samarbejde mellem Aarhus Kommune og erhvervslivet, så der kan findes gode løsninger i fællesskab. Målet er, at minimum 50 % af nystartede virksomheder frem mod 2018 skal modtage information om affald Gennem et samarbejde med brancheforeninger mv. i Aarhus Kommune, kan nyopstartede virksomheder identificeres og tilbydes information om gode affaldsløsninger. I Aarhus Kommunes erhvervsplan er fastsat en vision om arbejdspladser i 2030, hvilket svarer til en gennemsnitlig årlig vækst på arbejdspladser. For at indfri målet er det vigtigt, at kommunen kan levere den bedste, billigste og mest effektive service. Aarhus skal også være en økonomisk og klimamæssigt bæredygtig by, hvor vækst og udvikling skabes i tætte og forpligtende samarbejder. Affaldsområdet ønsker at bidrage med god service og samarbejdsmuligheder for erhvervslivet. Samtidig er området også forpligtet til at føre kontrol med, at erhvervsaffaldet håndteres korrekt. Disse ønsker og pligter er forenelige, da det vurderes at kunne skabe en overordnet positiv forretningsmæssig værdi for virksomhederne.

26 Side 29 af 68 Bedre service til erhverv Det anslås, at 30 % mere erhvervsaffald kan genanvendes. I dag brændes det i stedet på forbrændingsanlæggene. I 2010 blev det genanvendelige erhvervsaffald liberaliseret. Kommunen havde ikke længere ansvar for det genanvendelige erhvervsaffald og kan derved ikke følge erhvervsaffaldet så tæt. Det er dog stadig kommunens opgave at sikre øget genanvendelse fra erhvervene. Tilbud om affaldsordning for småerhverv Aarhus Kommune ønsker igennem sin strategi for iværksættere at understøtte nye virksomhedstiltag i byen. For iværksættere er en etableret og tilgængelig affaldsløsning en service, som understøtter deres fokus på selve opstarten og driften af virksomheden. Dagrenovationslignende affald fra erhverv er ikke omfattet af den kommunale indsamlingsordning for dagrenovation. Den enkelte virksomhed sørger selv for at aftale tømning med et privat firma. Dog kan Aarhus Kommune tilbyde erhvervsvirksomheder i Midtbyen med en dagrenovationslignende affaldsproduktion svarende til en husholdning, at benytte de nedgravede containere i nærheden. I Midtbyen med mange småerhverv, fx tøjbutikker og caféer, vil det blive vurderet, om det giver værdi at introducere en indsamlingsordning for dagrenovationslignende affald. Ligeledes skal det besluttes, om der skal gives adgang til at benytte de nedgravede containere, svarende til de muligheder som findes for boliger. Dette skal udover øget service til erhvervslivet i Aarhus bidrage til at forbedre sortering og genanvendelse af erhvervsaffald, mindske antallet af løse affaldsbeholdere og reducere kørslen med renovationsbiler i Midtbyen. Information til nystartede virksomheder Aarhus Kommune har som mål at fremme erhvervsudviklingen og skabe nye arbejdspladser. Det skal være nemmere at starte ny virksomhed i byen, og iværksættere skal opleve en kommune med en høj servicekultur. Mange virksomheder er ikke opmærksomme på reglerne omkring affaldssortering. Derfor drejer det sig hovedsageligt om, at kommunen skal være endnu bedre til at informere virksomhederne, så de får den fornødne viden og kan overholde lovgivningen. Kommunen vil derfor gerne i kontakt med virksomheder, så snart de etablerer sig i kommunen. For eksempel er Væksthus Midtjylland en indgang til erhvervsservice i Aarhus med tilbud til virksomheder og iværksættere fra den tidlige idéudviklingsfase til den modne virksomhed, der søger sparring til udvikling og vækst. I introduktionen til kommunen, skal affaldshåndtering indgå som et element. Gennemgang af ordninger for private institutioner Private institutioner som fx plejehjem, efterskoler og lignende er specielle, da de har karakter af halvt erhverv og halvt private boliger. Affaldsordningerne her er samtidig også blandet erhvervsordninger og husholdnings-ordninger. Ordningerne vil derfor blive gennemgået og optimeret. Mål med initiativet Med disse erhvervstiltag ønsker Aarhus Kommune at: Gøre byen attraktiv for små virksomheder og iværksættere med god og effektiv service Hjælpe nye virksomheder med at få etableret optimale affaldsløsninger og håndtere affald mest hensigtsmæssigt Sikre, at ordninger for private institutioner er optimale INDSATSER FOR INITIATIVET BEDRE SERVICE TIL ERHVERV Indsats År Miljø Service/Social Tilbud om affaldsordning for småerhverv Bedre affaldssortering og mindre miljøbelastning Nem tilgængelig affaldshåndtering Information til nystartede virksomheder Optimering af affaldsløsninger Nem og tilgængelig information om affald 2016-

Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune.

Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. november 2014 Høring af affaldsplan 2015 2018 Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune. 1. Resume

Læs mere

1 Generelt 3. 1.0 Affald mission... 3. 1.1 Affald vision... 3. 1.2 Affald ydre vilkår... 3. 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024...

1 Generelt 3. 1.0 Affald mission... 3. 1.1 Affald vision... 3. 1.2 Affald ydre vilkår... 3. 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024... Indholdsfortegnelse 1 Generelt 3 1.0 Affald mission... 3 1.1 Affald vision... 3 1.2 Affald ydre vilkår... 3 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024... 3 1.4 Afskrivninger... 4 1.5 Affald takststruktur...

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024 Del 1- målsætning og planlægning 1 Indledning..3 Målsætning...5 Fokusområde 1: Bedre sortering...5 Fokusområde 2: Mere effektiv og miljøvenlig indsamling

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Affald Totale affaldsmængder Husholdningsaffald - kildesortering Farligt affald Behandling Borgertilfredshed Baggrund for data om affald November 2013. Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Vedtagelse af Affaldsplan

Vedtagelse af Affaldsplan Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 22. april 2015 Endelig vedtagelse af Affaldsplan 2015- efter offentlig høring. 1. Resume Byrådet vedtog på byrådsmøde den 3. december

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Ressourcer og Affald Mindre affald Bedre sortering fra borgere og erhverv Mere effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Bedre affaldsbehandling December 2015. Teknik-

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune 2018

Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune 2018 Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune i store tal Affaldsindsamling i Aarhus Kommune AffaldVarme Aarhus står for den samlede håndtering af affald fra private husstande i Aarhus Kommune. Affaldsløsningerne

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år.

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år. Bilag 1 Udkast til Handlingsplan for 2015 Gladsaxe Kommunes Affaldsplan 2014 2024 Gladsaxe Kommune forventer at godkende affaldsplan for periode 2014-2024 i april 2015. Arbejdet med at imødekomme målene

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

Affaldsplan 2014-18 (2014-24)

Affaldsplan 2014-18 (2014-24) Affaldsplan 2014-18 (2014-24) Læsevejledning Dette er et aktivt dokument, hvor du kan klikke dig frem til den ønskede side eller bilag. Du vælger enten indholdsfortegnelsen eller fanebladene øverst, og

Læs mere

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 KORTLÆGNING & PROGNOSE Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28

Læs mere

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD Yvonne Thagaard Andersen Økonomiseminar 06. december 2016 Chef AffaldGenbrug GENBRUGSPLADSER OG MODTAGELSESANLÆG I VEJLE KOMMUNE

Læs mere

Regnskab for genanvendelse og affald

Regnskab for genanvendelse og affald 123 Regnskab for genanvendelse og affald November 2018 Dokument nr. D2018-261275 Sags nr. S2018-10289 1 Nordfyns Kommune arbejder med tre sammenhængende regnskaber for klima og affald: 1. Klimaregnskab

Læs mere

Indstilling. Høring - Regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Høring - Regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 3. februar 2014 Høring - Regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Offentlig høring af regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi Notat Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi 14. oktober 2013 Dok.nr.: 2013/0000200-95 1. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål Genanvendelsesmål

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 3. marts 2014.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 3. marts 2014. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 3. marts 2014 Anlægsbevilling til et ReUseCenter i midtbyen Aarhus Kommune Teknik og Miljø Midlertidig, eksperimenterende genbrugsstation

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Ressourcer og Affald Mindre affald Bedre sortering fra borgere og erhverv Mere effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Bedre affaldsbehandling November 2014. Teknik-

Læs mere

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde:

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde: Forord. I henhold til affaldsbekendtgørelse nr. 1634 af 13.12.2006 skal kommunalbestyrelsen hvert 4. år udarbejde en plan for den kommunale håndtering af affald. Formålet med affaldsplanen er at skabe

Læs mere

Svendborg uden affald 2022

Svendborg uden affald 2022 Svendborg uden affald 2022 Svendborg Kommune skal ændre på ordningerne for husholdningsaffald for at øge mængden af affald som genanvendes. Det nationale mål er, at der skal genanvendes minimum 50% af

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Sag nr.: 155280 Dato: 17.11.2015 E-mail: hbd@j-k-as.dk Ordninger for husholdningsaffald i andre kommuner Data over 4 kommuner og Fanø er opstillet i nedenstående

Læs mere

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen.

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen. GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Status på arbejdet 2013-2014 NOTAT Dato: 15. november 2014 Af: Malene Matthison-Hansen Dette dokument redegør for det arbejde, Gladsaxe Kommune har udført indenfor

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Ressource- og Affaldsplan Lykkesholm 19. april 2018 Enheden for Affald og Genbrug / Anna Louise H Møller

Ressource- og Affaldsplan Lykkesholm 19. april 2018 Enheden for Affald og Genbrug / Anna Louise H Møller København - Intet spild af ressourcer Ressource- og Affaldsplan 2019-2024 Lykkesholm 19. april 2018 Enheden for Affald og Genbrug / Anna Louise H Møller Kg Fakta om København 2017: Boliger i København

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald NOTAT Dato: 18. september 2015 Af: Anja Hoff Hansen og Lenette Møller Jensen Gladsaxe Kommunes affaldsordninger skal

Læs mere

Affaldsplanlægningens retlige hierarki

Affaldsplanlægningens retlige hierarki Affaldsplanlægningens retlige hierarki Specialistadvokat (L) Jacob Brandt 2 Disposition Hvoraf udspringer det retlige grundlag for lægningen, herunder navnlig i lyset af - affaldsdirektivet - miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk !!"#$ Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400

Læs mere

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling:

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling: Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget skal beslutte, om udvalget

Læs mere

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer Ressourcestrategi for affaldshåndtering 2013-18/24: 18/24: drivere, mulige mål og initiativer v/morten Carlsbæk, Miljøstyrelsen Den tørre del af husholdningsaffaldet DAKOFA konference 5. februar 2013 Er

Læs mere

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Svendborg uden affald i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Baggrund Fra september 2020 indfører Svendborg Kommune nye affaldsordninger, hvor vi skal sortere mere affald til

Læs mere

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Affaldshåndteringsplanens fokusområder Alle tal er i 1.000 kr. Alle tal med * er internt forbrug indeholdt i nuværende organisation. (1) Note

Læs mere

Ressourcestrategi med. fokus på organisk affald. v/linda Bagge, Miljøstyrelsen

Ressourcestrategi med. fokus på organisk affald. v/linda Bagge, Miljøstyrelsen Ressourcestrategi med fokus på organisk affald v/linda Bagge, Miljøstyrelsen Køreplan for et ressourceeffektivt EU fra 2011 - Vision frem til 2050 I 2020 bliver affald forvaltet som en ressource. Affaldet

Læs mere

Affaldsplan 2010-2020

Affaldsplan 2010-2020 Miljø og Natur 2009 Affaldsplan 2010-2020 Forslag Hovedplanen Side 2 af 22 Side 3 af 22 1 Forord 2 Indledning 3 Affaldsplanens opbygning 4 Slagelse Kommunes overordnede målsætninger 4.1 Kommunens målsætninger

Læs mere

AFFALDSSTRATEGI December 2003

AFFALDSSTRATEGI December 2003 AFFALDSSTRATEGI December 2003 Forsvarsministeriets Affaldsstrategi FORORD Vi lever i et miljøbevidst samfund i en tid, hvor der konstant arbejdes for en bæredygtig udvikling. Fokus er rettet mod alle dele

Læs mere

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Jette Skaarup Justesen Miljøstyrelsen Ressourcestrategien kommer! Strategi for affaldshåndtering den vil komme i høring. Vi har en god

Læs mere

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Emne: Evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Til: sagen Dato: 10. oktober 2018 Sagsbeh.: aja Sagsnr.: I affaldshåndteringsplan 2014-2024 er

Læs mere

AFFALDSPLAN. Fra affald til ressource. Kom med dine idéer til den nye affaldsplan

AFFALDSPLAN. Fra affald til ressource. Kom med dine idéer til den nye affaldsplan 2014 AFFALDSPLAN 2024 Fra affald til ressource Kom med dine idéer til den nye affaldsplan Affaldet luner i stuen Frem til den 9. februar 2015 er Vejen Kommunes nye affaldsplan i høring, og du er velkommen

Læs mere

Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012. resumé

Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012. resumé Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012 resumé Indhold 1. Mål og visioner for affaldsplanen... side 4 2. Indsamling af affald fra private, boligforeninger og erhverv... side 6 - nuværende og nye tiltag

Læs mere

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND?

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? STATUS OG MULIGHEDER DEBATOPLÆG Denne folder belyser i kort form affaldsordningerne og genanvendelsen for husholdningerne i den nuværende situation og effekter ved at indføre

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Hovedplanen. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=1

Hovedplanen. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=1 Side 1 af 25 Hovedplanen Side 2 af 25 Side 3 af 25 1 Forord 2 Indledning 2.1 Rammerne for affaldsplanen 3 Affaldsplanens opbygning 4 Haderslev Kommunes målsætninger 4.1 Målsætninger for perioden 2009-2012

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Handleplan for implementering af Affaldsplan

Handleplan for implementering af Affaldsplan Handleplan for implementering af Affaldsplan 2014-2018 25. september 2015 1. Affaldsplan 2014-2018 Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har godkendt Affaldsplan 2014-2024 den 30. marts 2015. Forinden vedtagelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

Forslag til ny tekst: Bemærkning:

Forslag til ny tekst: Bemærkning: Kommentarer til Ressource- og Affaldsplan 2024. Dansk Byggeri fremsender hermed sine kommentarer til Københavns Kommunes affaldsplan 2024. Nr. Nuværende tekst: Forslag til ny tekst: Bemærkning: 1 Gennem

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget

Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del Bilag 27 Offentligt 11. oktober 2018 Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 3 CENTRALE POINTER FOR CIRKULÆR

Læs mere

Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017

Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017 Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017 1 På affaldsområdet udarbejdes der hvert år en status for den indsats, der er udført i løbet af året, og der udarbejdes en ny handlingsplan for det kommende år. Dette

Læs mere

Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej

Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej Baggrund Byrådet har besluttet at afprøve en ny type anlæg til indsamling af genanvendelige materialer. Senest med regeringen ressourcestrategi er der lagt

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 05-10-2010 Dato: 15-09-2010 Sag nr.: KB 218 Sagsbehandler: Thomas Jørgensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Den cirkulære affaldsplan

Den cirkulære affaldsplan Den cirkulære affaldsplan Forslag til Københavns Kommunes Ressource- og Affaldsplan 2024 28. August 2018 - DAKOFA Kathrine Overgaard Rasmussen og Bo Gottlieb Agenda ü Politiske ambitioner og rammer ü Målsætninger

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

KØBENHAVN OG AFFALDET

KØBENHAVN OG AFFALDET KØBENHAVN OG AFFALDET En del af hverdagen Når vi køber det, er det en vare. Når vi har brugt det, er det affald. Det bliver til meget i løbet af et år. Derfor er det en god idé at genbruge og at sørge

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Hvorfor

Læs mere

Mere sortering Mindre bøvl

Mere sortering Mindre bøvl Mere sortering Mindre bøvl Ny affaldshåndteringsplan: Det hele bliver hentet ved husstanden TEKNIK OG MILJØ Du får to beholdere I Horsens Kommunes affaldshåndteringsplan lægger vi op til et nyt system,

Læs mere

Notat. Udkast til høringssvar til Danmark uden affald, Ressourceplan for affaldshåndtering 2013-2018, høringsudkast, november 2013

Notat. Udkast til høringssvar til Danmark uden affald, Ressourceplan for affaldshåndtering 2013-2018, høringsudkast, november 2013 Notat Udkast til høringssvar til Danmark uden affald, Ressourceplan for affaldshåndtering 2013-2018, høringsudkast, november 2013 8. januar 2014 Dok.nr.: 2013/0024904-3 Indledningsvist skal Frederiksberg

Læs mere

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende:

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende: Notat Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger I forbindelse med indgåelse af aftale om etablering af nyt forbrændingsanlæg på Amagerforbrænding, skal

Læs mere

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015 Albertslund Kommunes nye affaldsordninger Høringsmateriale 16. december 2014 1. februar 2015 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal

Læs mere

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007.

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 30. august 2007 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet har besluttet, at skraldespandene skal væk fra fortovet

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 1.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 1.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder

Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder Bilag 1: Kortlægning MST projekt J.nr. MST-770-00308 14. december (seneste version af dokumentet kan findes på www.sorterbedre.dk) Dataindsamling

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes med denne rapport. Rapporten rummer kortlagte affaldsmængder fra 2009 samt en prognose for affaldsmængderne

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 08-12-2009 Dato: 20-11-2009 Sag nr.: KB 214 Sagsbehandler: Poul Jessen Petersen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

1. Præsentation af Hillerød Forsyning

1. Præsentation af Hillerød Forsyning Agenda 1. Præsentation af Hillerød Forsyning 2. Affaldshåndtering i Hillerød Kommune Ved affaldsplanlægger og projektleder Kasper Damsgaard Thomsen Præsentation af Hillerød Forsyning Hillerød Forsyning

Læs mere

Udkast TÅRNBY KOMMUNE AFFALDS- OG RESSOURCEPLAN 2014-2018 ØGET GENANVENDELSE MINDRE I OVNEN. Hovedplan

Udkast TÅRNBY KOMMUNE AFFALDS- OG RESSOURCEPLAN 2014-2018 ØGET GENANVENDELSE MINDRE I OVNEN. Hovedplan TÅRNBY KOMMUNE AFFALDS- OG RESSOURCEPLAN 2014-2018 ØGET GENANVENDELSE MINDRE I OVNEN Hovedplan 1 INDLEDNING... 2 2 MÅL... 3 2.1 Kommunens overordnede målsætninger... 4 INDHOLDS- FORTEGNELSE Affalds- og

Læs mere

Grønt Regnskab Temarapport GENBRUG OG AFFALD 2013

Grønt Regnskab Temarapport GENBRUG OG AFFALD 2013 Grønt Regnskab Temarapport GENBRUG 2013 INDLEDNING - BESKRIVELSE AF OMRÅDET... 3 MÅL FOR OMRÅDET... 4 OPGØRELSER... 5 KONKLUSION - BESKRIVELSE AF UDVIKLING... 7 OPGØRELSER/GENBRUGSPLADSERNE... 8 KONKLUSION

Læs mere

Tårnby Kommune. Affaldsplan 2010. Hovedplan

Tårnby Kommune. Affaldsplan 2010. Hovedplan Tårnby Kommune Affaldsplan 2010 Hovedplan Indhold 1 Indledning...5 2 Mål...7 2.1 Baggrund og perspektiver for mål og initiativer... 7 2.1.1 Regeringens affaldsstrategi... 7 2.1.2 EU's affaldspolitik...

Læs mere

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2016 Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Offentlig høring af regulativerne for husholdnings- og erhvervsaffald.

Læs mere

Ikast-Brande Kommune. Affaldsplan 2009-2020. Tlf.: +45 99604000 Fax.: +45 99604040 post@ikast-brande.dk. Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande

Ikast-Brande Kommune. Affaldsplan 2009-2020. Tlf.: +45 99604000 Fax.: +45 99604040 post@ikast-brande.dk. Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Ikast-Brande Kommunes Affaldsplan 2009-2020 Sylvester Hvid & Co. Nr. 18675 www.shc.dk Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Tlf.: +45 99604000 Fax.: +45 99604040 post@ikast-brande.dk

Læs mere

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling.

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling. Notat til indsamling af elektronikaffald og farligt affald Bygge, Plan og Miljø (BPM) har gennemført et forsøg med indsamling af småt elektronik i beholdere fra ca. 90 ejendomme. Desuden er der gennemført

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2013-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens (BEK

Læs mere

Københavns Kommune har sendt Ressource- og Affaldsplan 2024 i offentlig høring frem til 30. september 2018.

Københavns Kommune har sendt Ressource- og Affaldsplan 2024 i offentlig høring frem til 30. september 2018. Teknik- og Miljøforvaltningen Københavns Kommune har sendt Ressource- og Affaldsplan 2024 i offentlig høring frem til 30. september 2018. Generelt Affaldsplanen er opbygget i 7 temaer, som giver et godt

Læs mere

Sammenfatning af ændringer som følge af høringssvarene

Sammenfatning af ændringer som følge af høringssvarene KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø BILAG 1 Sammenfatning af ændringer som følge af høringssvarene Ressource- og Affaldsplan 2018 har været i høring i perioden 24. august

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Høringsmateriale Udkast af 31. oktober 2014 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Selvom vi allerede er gode til at sortere (fx glas

Læs mere

I den følgende gengives essensen af høringssvarene, som kommenteres af Teknik- og Forsyningsafdelingen.

I den følgende gengives essensen af høringssvarene, som kommenteres af Teknik- og Forsyningsafdelingen. 17-04-2015 Tom Hansen Direkte: 7257 7868 Mail: tha@jammerbugt.dk Sagsnr.: 07.00.01-P15-1-13 Høringssvar til forslag til Affalds- og Ressourceplan 2014-2024 1. Indledning. Forslag til Affalds- og Ressourceplan

Læs mere

BILAG 1 En uddybende beskrivelse af samtlige initiativer og flagskibe i RAP18

BILAG 1 En uddybende beskrivelse af samtlige initiativer og flagskibe i RAP18 BILAG 1 En uddybende beskrivelse af samtlige initiativer og flagskibe i RAP18 Indsatser Initiativer TEMA 1: MINDRE AFFALD Mere skal bruges igen Madspildet skal reduceres Indkøb skal være ressource-bevidste

Læs mere

Notat. Evaluering af Reuse. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Notat. Evaluering af Reuse. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Notat Evaluering af Reuse Projektets baggrund og forløb Byrådet besluttede i maj 2014 at etablere Reuse som et forsøgsprojekt med en gentænkt, midlertidig og eksperimenterende genbrugsstation på godsbanen

Læs mere

Indsamling af KOD I Horsens Kommune

Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af affald i kommunerne Erfaringer i Horsens Kommune Henrik Ørtenblad Økonomiseminar, 11. dec. 2017 Lovgrundlaget for affaldshåndtering og kommunernes ansvar

Læs mere

Er det ikke sådan et Danmark

Er det ikke sådan et Danmark Er det ikke sådan et Danmark Affaldsplaner vi gerne vil have? for Danmark AFFALDSPLANER FOR DANMARK Affaldsplaner for Danmark VIBORG KOMMUNE Affaldschef Poul Møller Oktober 2013 Er det ikke sådan et Danmark

Læs mere

NOTAT TIL POLITISKE UDVALG

NOTAT TIL POLITISKE UDVALG NOTAT TIL POLITISKE UDVALG 5. november 2014 ML Ver. 7 Høring af Affaldsplan 2014 Resume I forbindelse med høring af Affaldsplan 2014 er der indkommet 15 høringssvar fra borgere, boligforeninger, interesseorganisationer

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013

VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013 VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013 Program 18.00-18.15 Velkomst og præsentation 18.15-18.45 Orientering om rammerne for den nye affaldsplan 18.45-19.15 Præsentation af tankerne

Læs mere

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model for ændret affaldsbehandling i Horsens I forbindelse med udarbejdelse af affaldsplan for Horsens Kommune

Læs mere

Workshop Bioaffald, plast & metal

Workshop Bioaffald, plast & metal Workshop Bioaffald, plast & metal DET GRØNNE HUS 11. april 2013 Udarbejdet af: Martin Damgaard Lehmann Vægtbaseret afregning af dagrenovation Eksempel fra Holbæk kommune I 2008 etablerede Holbæk Kommune

Læs mere