CCI.Tecu. Traktordata. Brugsanvisning. Reference: CCI.Tecu v5

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CCI.Tecu. Traktordata. Brugsanvisning. Reference: CCI.Tecu v5"

Transkript

1 CCI.Tecu Traktordata Brugsanvisning Reference: CCI.Tecu v5

2 Indledning Copyright 2012 Copyright by Competence Center ISOBUS e.v. Zum Gruthügel 8 D Wallenhorst Versionsnummer: v5.01

3 Indledning 1 Indledning Om denne brugsanvisning Reference Om CCI.Tecu Aktiv/passiv modus Hektartæller Sikkerhed Symboler i brugsanvisningen Ibrugtagning Montere terminal Tilslutte terminal Installer software Betjening Programstart Hovedvisning Traktorliste Passiv modus Hektartæller Problemafhjælpning Fejl på terminalen Fejlmeldinger Menustruktur Glossar Knapper og symboler Indeks... 39

4 Pos: 1 /CC-Isobus/Ei nlei 1 Indledning 1 Indledning 1.1 Om denne brugsanvisning Nærværende brugsanvisning introducerer i betjening og konfiguration af CCI.Tecusoftwaren. Denne app er forinstalleret på ISOBUS-terminalen CCI 100 / 200 og kan kun eksekveres der. Kun med kendskab til denne brugsanvisning kan fejlbetjeninger undgås, og en fejlfri drift sikres. For at forebygge problemer i forbindelse med anvendelsen skal denne brugsanvisning være læst og forstået, før softwaren installeres og tages i drift. 1.2 Reference Denne brugsanvisning beskriver CCI.Tecu i versionen CCI.Tecu v5. Gør som følger for at se versionsnummeret på den CCI.Tecu, der er installeret på din CCI ISOBUS-terminal: 1. Tryk på Home-knappen for at komme til hovedmenuen. 2. Tryk på knappen "Info Diagnose" i hovedmenuen. 3. Tryk i menuen Info og diagnose på knappen "Terminal Info". 4. Tryk på knappen "Software Info" på touchscreenen. I det info-vindue, der kommer frem nu, vises terminalens version af softwarekomponenterne.

5 Indledning 1.3 Om CCI.Tecu I moderne traktorer anvendes der et stort antal elektroniske komponenter. Ud over sensorer til registrering af driftsdata er det først og fremmest elektroniske styreenheder (ECUs) til styring af de forskellige traktorfunktioner. De elektroniske komponenter er som regel forbundet med hinanden over et såkaldt bussystem og udveksler traktorinformationer som kørselshastighed eller kraftudtagsakslens omdrejningstal. Med henblik på også at stille informationer som kørselshastighed eller kraftudtagsakslens omdrejningstal eller 3-punktsophængets aktuelle position til rådighed for en ISOBUS-maskine kræves der en traktor-ecu (TECU). På en ISOBUS-traktor etablerer TECU forbindelsen mellem traktorens bussystem og ISOBUS og leverer dermed ovennævnte traktorinformationer til maskinen. Nye traktorer er ofte allerede fra fabrikken ISOBUS-kompatible og udstyret med en TECU. Sådanne TECU'er betegnes i det følgende som primære TECU'er. De allerfleste traktorer, der bruges, er imidlertid ikke ISOBUS-kompatible, men kan opgraderes ved hjælp af et opgraderingskabelsæt. Disse kabelsæt indeholder imidlertid som regel ingen TECU. Det betyder, at det er muligt at tilslutte ISOBUSmaskiner og betjeningsterminaler, men der er ikke adgang til traktorinformationerne. CCI.Tecu'en, der beskrives i denne brugsanvisning, afhjælper denne manglende adgang. Det er en eftermonteringsløsning. Med en CCI.Tecu udlæses traktorinformationer via signalstikkontakt og sendes videre til ISOBUS-maskinen.

6 Indledning 1.4 Aktiv/passiv modus Hvis traktoren kun er udstyret med CCI.Tecu, arbejder denne automatisk i aktiv modus. I aktiv modus 1. udlæser CCI.Tecu signalerne fra signalstikkontakten, 2. beregner CCI.Tecu værdierne for hastighed, kraftudtagsakslens omdrejningstal og 3-punktsophængets position og 3. sender CCI.Tecu de beregnede værdier for hastighed, kraftudtagsakslens omdrejningstal og 3-punktsophængets position til alle ISOBUS-maskiner. Hvis traktoren er udstyret med en primær TECU, der stiller traktorinformationerne til rådighed via ISOBUS, skifter CCI.Tecu'en automatisk til passiv modus. I passiv modus vises de informationer, der er tilgængelige på ISOBUS, det er kun nødvendigt at tilslutte den til signalstikkontakten, hvis ikke alle traktorinformationer stilles til rådighed via ISOBUS (smlg. kapitlet 4.4) 1.5 Hektartæller CCI.Tecu har en hektartæller som ekstrafunktion. Hektartælleren registrerer det bearbejdede areal, arbejdstiden og kørselsdistancen. Registreringen af det bearbejdede areal sker ved at måle arbejdsdistancen og gange denne med den indstillede arbejdsbredde.

7 Pos: 4 /CC-Isobus/**** Sei tenumbruch Sikkerhed 2 Sikkerhed 2.1 Symboler i brugsanvisningen Sikkerhedsoplysningerne i denne brugsanvisninger markeres med symboler: Advarsel - generelle farer! Arbejdssikkerhedssymbolet markerer generelle sikkerhedsoplysninger, hvor der er fare for personers liv og helbred, hvis de tilsidesættes. Iagttag omhyggeligt disse oplysninger vedr. arbejdssikkerhed, og udvis særlig forsigtighed i disse tilfælde. Pas på! Udråbstegnet markerer alle sikkerhedsoplysninger, der henviser til forskrifter, direktiver eller arbejdsforløb, der altid skal overholdes. Hvis oplysningerne tilsidesættes, kan terminalen beskadiges eller ødelægges, ligesom der kan opstå fejlfunktioner. Pilen henviser til brugertips og andre særligt nyttige informationer.

8 Pos: Pos: Ibrugtagning 3 Ibrugtagning 3.1 Montere terminal Informationerne kan findes i kapitlet 5.1 Montere terminal i brugsanvisningen ISOBUS-Terminal CCI 100/ Tilslutte terminal Forbinde med ISOBUS/spændingsforsyning Informationerne kan findes i kapitlet Forbind med ISOBUS/spændingsforsyning i brugsanvisningenisobus-terminal CCI 100/ Forbinde med signalstikkontakt CCI.Tecu evaluerer de traktorinformationer, der ligger på traktorens signalstikkontakt (hastighed, kraftudtagsakslens omdrejningstal osv.), og sender disse informationer videre til alle ISOBUS-maskiner. For at tilslutte terminalen til signalstikkontakten kræves der et signalkabel, der kan bestilles med angivelse af artikelnummeret <ArtNummer Sig>. Signalkabel Gør som følger for at sluttet terminalen til signalstikkontakten på traktoren: 1. Forbind grænsefladen "Signal" på terminalen med stikkontakten via signalkablet.

9 Pos: 8 /CC-Isobus/**** Sei tenumbruch Ibrugtagning Signalstikkontakten iht. ISO er konfigureret med følgende sensordata: Hjulsensor: Radarsensor: Sensor, kraftudtagsaksel: 3-punktssensor: Udsender et bestemt antal elektriske signaler. Antallet er proportionalt med hjulomdrejningen. På denne måde kan traktorens teoretiske hastighed beregnes. Udsender et bestemt antal elektriske impulser. Antallet er proportionalt med den tilbagelagte strækning. På denne måde kan den faktiske hastighed beregnes. Udsender et bestemt antal elektriske impulser. Antallet er proportionalt med kraftudtagsakslens omdrejningstal. På denne måde kan kraftudtagsakslens omdrejningstal beregnes. Frembringer en udgangsspænding, der er proportional med 3-punktsophængets aktuelle position. I nærværende version kan CCI.Tecu'en kun evaluere signaler fra én af de to hastighedssensorer (smlg. kapitel ). 3.3 Installer software CCI.Tecu hører med til CCI ISOBUS-terminalens leveringsomfang. Det er ikke muligt eller påkrævet at installere enheden.

10 Pos: Betjening 4 Betjening 4.1 Programstart CCI.Tecu startes automatisk, når der tændes for terminalen. Du har direkte adgang til alle funktioner via hovedvisning. Gør som følger for at skifte til CCI.Tecu's hovedvisning: 1. Åbn startmenuen i terminalens hovedmenu og tryk på knappen med CCI.Tecusymbolet. CCI.Tecu er opdelt i 3 områder: Hovedvisning Hovedvisningen bruges til at vise hastighed, kraftudtagsakslens omdrejningstal og 3-punktsophængets position og til at få direkte adgang til alle funktioner i TECU'en Traktordata Indtastning eller ændring af traktordataene Hektartæller Hektartælleren viser tiden, siden terminalen blev startet, den tilbagelagte strækning og det bearbejdede areal. Da du selv kan nulstille tælleren til enhver tid, gør hektartælleren det muligt at måle den faktiske arbejdstid, den tilbagelagte strækning og det bearbejdede areal.

11 4.2 Hovedvisning I CCI.Tecu'ens hovedvisning findes følgende angivelser: 1. Navnet på den aktuelle traktor, 2. hastighedsvisning, 3. visning af kraftudtagsakslens omdrejningstal, 4. visning af 3-punktsophængets position, 5. visning af den valgte hastighedssensor og 6. visning af arbejds- eller transportpositionen. CCI.Tecu'ens hastighedsvisning erstatter ikke traktorens speedometer. Ved kørsel på offentlige veje må den ikke bruges til kontrol af hastigheden. Du har følgende betjeningsmuligheder: Skift til traktordata: Tryk på knappen "Traktordata" på touchscreenen (F5). Du kan finde flere oplysninger om traktordataene i kapitel 4.3. Skift til hektartæller: Tryk på knappen "Hektartæller" på touchscreenen (F6). Du kan finde flere oplysninger om hektartælleren i kapitel 4.4. Vælg traktor Vælg hastighedssensor Fastlæg arbejdsposition

12 4.2.1 Vælg traktor Gør som følger for at vælge en traktor: 1. Tryk på knappen med den aktuelle traktors navn på touchscreenen. Når knappen med traktorens navn er markeret med hvid, kan du alternativt også trykke på rullehjulet. Det åbnes en liste med de gemte traktorer. 2. Vælg en traktor fra listen. Tryk på knappen med traktorens navn. 3. Bekræft dit valg med "OK", eller tryk endnu engang på knappen med traktorens navn Vælg hastighedssensor Hastighedssensoren evaluerer kun én af de to mulige sensorer. Du kan vælge mellem følgende sensorer: hjulsensor radarsensor Gør som følger for at vælge hastighedssensoren: 1. Tryk på knappen "Vælg hastighedssensor" (F1) på touchscreenen. Ikonet til højre oven over hastighedsvisningen viser, hvilken sensor der er valgt: Radarsensor er valgt Hjulsensor er valgt 2. Vælg den ønskede indstilling. Tilpas valget til det anvendte signalkabel.

13 4.2.3 Fastlægge arbejdsposition Gør som følger for at fastlægge 3-punktsophængets aktuelle position som arbejdsposition: 1. Indstil 3-punktsophænget i den ønskede arbejdsposition. 2. Tryk på knappen "Fastlæg arbejdsposition" (F4) på touchscreenen. Den ny værdi for arbejdspositionen overtages uden tilbagemelding. I hovedvisningen angives det, om maskinen er i arbejds- eller transportposition. Maskine i arbejdsposition. Maskine i transportposition. Ved anvendelse af en EHR kan det f.eks. ske, at 3-punktsvisningen skifter mellem arbejds- og transportposition. For at forhindre dette anbefales det, at trykke på knappen "Fastlæg arbejdsposition" (F4) allerede nogle centimeter før 3- punktsophænget er i arbejdsposition. For at hektartælleren fungerer korrekt, skal arbejdspositionen fastlægges i begyndelsen af arbejdet.

14 4.3 Traktorliste Du kan finde en liste over de gemte traktorer under menupunktet Traktorliste. Angivelserne om en traktor består af traktorens navn en kommentar og traktorens indstillinger Du har følgende betjeningsmuligheder: Opret traktor Rediger traktor Kopiér traktor Slet traktor

15 4.3.1 Opret traktor Gør som følger for at oprette en traktor: 1. Tryk på knappen "Opret traktor" (F10) på touchscreenen. En visning med en ny traktors detaljer vises. 2. Vælg den ønskede fane i detaljevisningen. Tryk på fanesymbolerne på touchscreenen, eller skift mellem fanerne med knapperne "Til venstre" (F8) og "Til højre" (F2). 3. Indtast de nye værdier, og udfør de nye indstillinger. I kapitel kan du se, hvilke redigeringsmuligheder du har i de enkelte faner. I leveringstilstanden findes der allerede en traktor uden betegnelse med nogle forudindstillinger på listen. Ændr disse indstillinger (smlg. kapitel ) Redigere traktor Gør som følger for at redigere en gemt traktor: 1. Vælg i traktorlisten den traktor, hvis angivelser skal ændres. Tryk på knappen på touchscreenen med traktorens navn, eller drej på rullehjulet til traktornavnet markeres med hvid, og tryk derefter på rullehjulet. Når traktoren er markeret, kan du alternativt også trykke på knappen "OK" (F6). Kontekstmenuen åbnes 2. Tryk på knappen "Rediger" på touchscreenen, eller drej på rullehjulet, til knappen "Rediger" markeres med hvid, og tryk derefter på rullehjulet. En visning med traktorens detaljer åbnes. 3. Vælg i detailjevisningen den fane, hvor du vil ændre noget. Tryk på fanesymbolet på touchscreenen, eller skift mellem fanerne med knapperne "Til venstre" (F8) og "Til højre" (F2). 4. Indtast den nye værdi, og udfør de nye indstillinger. I kapitel 4.3.3kan du se, hvilke redigeringsmuligheder du har i de enkelte faner.

16 Kopiére traktor Gør som følger for at kopiere en traktor: 1. Vælg i traktorlisten den traktor, hvis angivelser skal kopieres. Tryk på touchscreenen på knappen med traktorens navn, eller drej på rullehjulet, til traktorens navn markeres med hvid, og tryk derefter på rullehjulet. Når traktoren er markeret, kan du alternativt også trykke på knappen "OK" (F6). Kontekstmenuen åbnes 2. Tryk på knappen "Kopiér" på touchscreenen, eller drej på rullehjulet, til knappen "Kopiér" markeres med hvid, og tryk derefter på rullehjulet. En visning med den kopierede traktors detaljer åbnes. Kopien markeres med " Copy" bag ved traktorens navn Slette traktor Gør som følger for at slette en traktor: 1. Vælg i traktorlisten den traktor, der skal slettes. Tryk på touchscreenen på knappen med traktorens navn, eller drej på rullehjulet, til traktorens navn markeres med hvid, og tryk derefter på rullehjulet. Når traktoren er markeret, kan du alternativt også trykke på knappen "OK" (F6). Kontekstmenuen åbnes 2. Tryk på knappen "Slet" på touchscreenen, eller drej på rullehjulet, til knappen "Slet" markeres med hvid, og tryk derefter på rullehjulet. Der åbnes et advarselsvindue. 3. Tryk på knappen "OK" på touchscreenen. Den aktuel valgte traktor (smlg. kapitel 4.2.1) kan ikke slettes.

17 4.3.3 Detaljevisning Detaljevisningen for en traktor er inddelt i 6 faner: Oversigt, kommentar, traktorindstillinger, hastighed, kraftudtagsaksel og 3-punktsophæng. Fanerne Hastighed, Kraftudtagsaksel og 3-punktsophængning er ikke altid tilgængelige. Fanen Hastighed vises kun, hvis signalstikkontakten til hjul- eller radarsensoren blev valgt som signalkilde i traktorindstillingerne. Fanen Kraftudtagsaksel vises kun, hvis signalstikkontakten til kraftudtagsakslens omdrejningstal blev valgt som signalkilde i traktorindstillingerne. Fanen 3-punktsophæng vises kun, hvis signalstikkontakten til 3- punktsophænget blev valgt som signalkilde i traktorindstillingerne. I fanerne organiseres følgende informationer: Oversigt: Kommentar: Traktorindstillinger: Hastighed: Kraftudtagsaksel: 3-punktsophæng: Viser indstillingerne for hastighed, kraftudtagsaksel og 3-punktsophæng. Viser en kommentar med maks. 160 tegn. Viser navnet på traktoren og sensorindstillingerne for hjul, radar, kraftudtagsaksel og 3-punktsophæng. Viser, hvor mange impulser sensoren udsender pr. 100 meter. Viser, hvor mange impulser sensoren udsender pr. omdrejning af kraftudtagsakslen. Viser spændingsværdierne for maks.- og min.- positionen.

18 Oversigt Under denne fane vises indstillingerne for hastighed, kraftudtagsakslen og 3- punktsophænget.

19 Kommentar Under denne fane vises et kommentarfelt, hvor der kan indtastes bemærkninger eller oplysninger om traktoren. En kommentar består af maks. 160 tegn. Hvis du overskrider tekstfeltets begrænsning, bliver tekstfeltet rødt, og du kan ikke gemme indtastningen. Du har følgende betjeningsmuligheder: Opret kommentar Rediger kommentar Slet kommentar

20 Oprette kommentar Gør som følger for at oprette en kommentar: 1. Tryk på den tomme knap eller på rullehjulet eller på knappen "OK" (F6) på touchscreenen. 2. Indtast kommentaren med tastaturet på touchscreenen. 3. Bekræft din indtastning med "OK" Redigere kommentar Gør som følger for at redigere en kommentar: 1. Tryk på knappen med kommentaren eller på rullehjulet eller på knappen "OK" (F6) på touchscreenen. 2. Ændr kommentaren med tastaturet på touchscreenen. 3. Bekræft din indtastning med "OK" Slette kommentar Gør som følger for at slette en kommentar: 1. Tryk på knappen "Slet" på touchscreenen (F12). Kommentaren slettes straks, der er ingen advarsel.

21 Traktorindstillinger Under denne fane vises traktorens navn og sensorindstillingerne for hjul, radar, kraftudtagsaksel og 3-punktsophæng. Du har følgende betjeningsmuligheder: Rediger navn Vælg signalkilde Vælg mellem: Ikke til disposition Signalstikkontakt (ISO 11786) CAN 1 og GPS (kun ved radarsensor). Du kan vælge enten hjul- eller radarsensoren som signalkilde. Den anden sensor vises automatisk som Ikke til disposition. Valgene udelukker hinanden gensidigt.

22 Redigere navn Gør som følger for at redigere navnet på en traktor: 1. Vælg traktorens navn. Tryk på knappen med traktorens navn, eller drej på rullehjulet, eller tryk på knapperne "Opad" (F4) og "Nedad" (F5), til navnet markeres med hvid. Når navnet er markeret, skal du trykke på rullehjulet eller på knappen "OK" (F6) på touchscreenen. 2. Indtast det nye navn med tastaturet på touchscreenen. 3. Bekræft din indtastning med "OK" Vælge signalkilde Gør som følger for at vælge signalkilden for hjulsensor, radarsensor, kraftudtagsakselsensor og 3-punktssensor: 1. Vælg den sensor, hvis signalkilde du vil indstille. Tryk på knappen med sensoren på touchscreenen eller drej på rullehjulet, eller tryk på knapperne "Opad" (F4) og "Nedad" (F5), til sensoren markeres med hvid. Når sensoren er markeret, skal du trykke på rullehjulet eller på knappen "OK" (F6) på touchscreenen. Følgende valgliste åbnes: 2. Vælg den ønskede signalkilde i valglisten. Tryk på knappen med signalkilden på touchscreenen eller drej på rullehjulet, til signalkilden markeres med hvid. Signalkilden vises derefter i valgvinduet. 3. Bekræft dit valg med "OK", eller tryk endnu engang på den hvid markerede signalkilde.

23 Hvis du vælger signalstikkontakten (ISO 11786) som signalkilde til hjul- eller radarsensoren, skal du kalibrere hastigheden eller manuelt indlæse impulser pr. 100 meter. I kapitel kan du finde nærmere oplysninger om kalibrering af hastigheden. Hvis du vælger signalstikkontakten (ISO 11786) som signalkilde til 3- punktssensoren, skal du kalibrere 3-punktsophænget. I kapitel kan du finde nærmere oplysninger om kalibrering af 3- punktsophænget. Hvis du vælger signalstikkontakten (ISO 11786) som signalkilde til kraftudtagsakselsensoren, skal du indlæse antallet af impulser pr. omdrejning.

24 Hastighed Under denne fane vises det antal impulser, som hastighedssensoren udsender over en strækning på 100 meter. Forudindstillingen ved nyoprettelse af en traktor viser en værdi på 200. Hvis værdien for antal impulser pr. 100 meter kendes (f.eks. fra sensorens datablad), kan denne værdi indtastes direkte. For at gøre angivelsen så nøjagtig som muligt, bør værdien imidlertid bestemmes ved hjælp af en kalibrering. Jo mere nøjagtig værdien er, desto mere præcis er hastighedsvisningen. Det gyldige værdiområde for antal impulser ligger mellem 200 (min.) og (maks.). Du har følgende betjeningsmuligheder: Indlæs værdi Kalibrér

25 Indlæse værdi Gør som følger for at indlæse værdien af impulser pr. 100 meter: 1. Tryk på knappen "Impulser" på touchscreenen eller på rullehjulet eller på knappen "OK" (F6). 2. Indtast den nye værdi via talfeltet eller skydeknappen på touchscreenen. 3. Bekræft din indtastning med "OK" Kalibrér Hastigheden bør om muligt ikke kalibreres på glatte overflader (f.eks. asfalt), men direkte på marken. Gør som følger for at kalibrere hastigheden: 1. Afsæt en strækning på 100 meter. 2. Tryk på knappen "Kalibrér" på touchscreenen (F3). Kalibreringsmenuen åbnes. 3. Kør hen til startpunktet, og tryk så på knappen "Startflag" (F3) på touchscreenen. 4. Kør 100 meter, og tryk så på knappen "Målflag" (F9) på touchscreenen. 5. Bekræft værdierne med "OK".

26 Kraftudtagsaksel Under denne fane vises det antal impulser, der udsendes af sensoren, når kraftudtagsakslen drejer én omgang. Du finder værdien, der skal indtastes, i traktorens tekniske data. Det gyldige værdiområde for antal impulser ligger mellem 1 (min.) og 40 (maks.). En værdi, der ofte ses i praksis, er 6 impulser / omdrejning. Du har følgende betjeningsmuligheder: Indlæs værdi Indlæs værdi Gør som følger for at indlæse værdien for indstilling af kraftudtagsakslen: 1. Tryk på knappen "Indstilling af kraftudtagsaksel" på touchscreenen eller på rullehjulet eller på knappen "OK" (F6). 2. Indtast den nye værdi via talfeltet eller skydeknappen på touchscreenen. 3. Bekræft din indtastning med "OK".

27 punktsophæng Under denne fane vises spændingsværdierne for 3-punktsophængets maks.- og min.-position. Du har følgende betjeningsmuligheder: Kalibrér

28 Kalibrere Gør som følger for at kalibrere spændingsværdierne for 3-punktsophænget: 1. Tryk på knappen "Kalibrér" på touchscreenen (F3). Kalibreringsmenuen åbnes. 2. Løft 3-punktsophænget til maks. position, og tryk så på knappen "MAX" (F3) på touchscreenen. 3. Sænk 3-punktsophænget til min. position, og tryk så på knappen MIN (F4) på touchscreenen. 4. Bekræft værdierne med "OK". Der udføres plausibilitetskontrol. Hvis f.eks. den minimale værdi overskrider den maksimale værdi, modtager du en fejlmelding.

29 4.4 Passiv modus Hvis traktoren er udstyret med en primær TECU, skifter terminalens TECU automatisk til passiv modus. Den passive modus markeres af en blå ramme rundt om hovedvisningen. Hvis alle signaler læses og stilles parat via ISOBUS'en, er det ikke nødvendigt at etablere en forbindelse med signalstikkontakten. Hvis ikke alle signaler overføres, kan manglende oplysninger stilles til rådighed via CCI.TECU I dette tilfælde er stadigvæk nødvendig at etablere en forbindelse med signalstikkontakten og evt. at gennemføre en kalibrering (smlg. kapitlerne , og ).

30 4.5 Hektartæller Under menupunktet Hektartæller finder du oplysninger om den aktive maskines arbejdsbredde, arbejdstiden, den tilbagelagte strækning og det bearbejdede areal. Med henblik på tid, strækning og areal angives der en samlet værdi og en værdi i arbejdsposition for hver enkelt. I alt: Viser tiden, den tilbagelagte strækning og det bearbejdede areal siden sidste nulstilling af de enkelte tællere. I arbejdsposition: Viser tiden, den tilbagelagte strækning og det bearbejdede areal siden sidste nulstilling af de enkelte tællere. Du har følgende betjeningsmuligheder: Nulstil tid: Tryk på knappen "Nulstil tid" (F4) på touchscreenen. Nulstil strækning: Tryk på knappen "Nulstil strækning" (F5) på touchscreenen. Nulstil areal: Tryk på knappen "Nulstil areal" (F6) på touchscreenen: Indtast arbejdsbredde

31 Pos: 11 /CC-Isobus/Pr obl Betjening Indtaste arbejdsbredde Gør som følger for at indtaste arbejdsbredden på den aktive maskine: 1. Tryk på knappen "Arbejdsbredde" på touchscreenen eller tryk på rullehjulet. 2. Indtast den nye værdi via talfeltet eller skydeknappen på touchscreenen. 3. Bekræft din indtastning med "OK". Det gyldige værdiområde for arbejdsbredden ligger mellem 0,0 meter (min.) og 20,0 meter (maks.). Den indtastede værdi for arbejdsbredden skal være så nøjagtig som mulig for at beregne det bearbejdede areal præcist.

32 Problemafhjælpning 5 Problemafhjælpning 5.1 Fejl på terminalen Følgende oversigt viser mulige fejl på terminalen, og hvordan de kan afhjælpes: Fejl Mulig årsag Afhjælpning Der kan ikke tændes for terminalen Terminalen er ikke tilsluttet korrekt Kontroller ISOBUStilslutningen Tændingen er ikke tændt Start traktoren Softwaren til den tilsluttede maskinen vises ikke Busafslutningsmodstand mangler Kontroller modstanden Softwaren er indlæst, men vises ikke Kontroller, om softwaren kan startes manuelt fra terminalens startmenu Forbindelsesfejl, mens softwaren uploades Kontroller den fysiske forbindelse Kontakt maskinproducentens kundeservice 5.2 Fejlmeldinger Efterfølgende oversigt viser fejlmeldinger i CCI.Tecu, deres evt. årsag og afhælpning: Fejl Mulig årsag Afhjælpning Traktoren kan ikke slettes! Der er kun en enkelt traktor til disposition eller der gøres forsøg på at slette den aktive traktor. Ugyldig værdi! Målt position over maks.- værdien. Der er kun en traktor i traktorlisten Den valgte traktur er aktuelt aktiv i TECUhovedvisningen. Maks. positionen ved 3- punktskalibreringen er ikke blevet registreret. Det er ikke muligt at slette den sidste traktor i listen. Aktiver en anden traktor i TECU-hovedvisningen Gennemfør 3- punktskalibreringen på ny Ugyldig værdi! Målt position under min.- værdien! Min. positionen ved 3- punktskalibreringen er ikke blevet registreret. Gennemfør 3- punktskalibreringen på ny

33 Pos: 12 /CC-Isobus/**** Seitenumbruch Problemafhjælpning Ugyldig værdi! Kraftudtagsakslens omdrejningstal overskrider 3000 o/min! Ugyldig værdi! Hastighed (radarsensor) overskrider 60 km/t (37mph)! Ugyldig værdi! Hastighed (hjulsensor) overskrider 60 km/t (37mph)! Kalibreringsfejl Ugyldig min.-værdi! Ny min. position er højere end gemt maks. position. Kontroller, at min. positionen er nået og dem gemte maks. position er gyldig. TECU er i passiv modus, fordi der blev identificeret endnu en TECU. Forkert antal impulser pr. omdrejning Sensor kraftudtagsaksel defekt Forkert antal impulser pr. 100 m Indstil antallet af impulser på fanen Kraftudtagsaksel Udskift sensoren på kraftudtagsakslen Indstil antallet af impulser i Indstillingsmenuen Radarsensor defekt Udskift radarsensoren Forkert antal impulser pr. 100 m Indstil antallet af impulser i Indstillingsmenuen Hjulsensor defekt Udskift hjulsensoren Rækkefølgen for kalibrering blev ikke iagttaget. Der er endnu en TECU på ISOBUS'en. Den er anbragt i en anden terminal eller i traktoren. Kontroller, at kalibreringen er blevet gennemført i den rigtige rækkefølge. Hvis problemet fortsat optræder, kontakt forhandleren. Hvis denne TECU stiller de nødvendige oplysninger til rådighed, er det korrekt, at CCI.Tecu skifter til passiv modus. Hvis oplysningerne skal stilles til rådighed med CCI.Tecu, skal den anden TECU deaktiveres. Yderligere oplysninger hertil kan findes i den tilsvarende brugsanvisning. Der kan vises flere fejlmeldinger på terminalen, som er afhængig af maskinen. En detaljeret beskrivelse af de mulige fejlmeldinger og af fejlafhjælpningen kan findes i maskinens brugsanvisning. Hvis maskinen ikke kan betjenes, skal det kontrolleres, om knappen "Stop" er trykket ind. Maskinen kan betjenes igen, når knappen trykkes ud.

34 Pos: 13 /CC-Isobus/Technische Pos: Pos: 17 /CC-Isobus/Garanti 1 Pos: 19 /CC-Isobus/Kontaktadr 1 Pos: 20 /CC-Isobus/**** Seitenumbruch Pos: 21 /CC-Isobus/Gl 1 Menustruktur 6 Menustruktur

35 Glossar 7 Glossar 3-punktsophæng 3-punktssensor Betjeningsmaske Bussystem CCI ECU EHR Hastighedssensor GPS ISOBUS Kontekstmenu Maskine Passiv modus Primær TECU Radarsensor Hjulsensor Sekundær TECU Signalkabel Signalkilde 3-punktsophæng, lift Bruges til at bestemme 3-punktsophængets aktuelle position. Frembringer en udgangsspænding på signalstikkontakten, der er proportional med 3-punktsophængets aktuelle position. Skærmbilledets værdier og betjeningselementer defineres under ét som betjeningsmaske. De viste elementer kan vælges direkte via touchscreenen. Elektronisk system til kommunikation mellem styreenheder. Competence Center ISOBUS e.v. Electronic Control Unit Styreenhed, jobcomputer Elektronische Hubwerksregelung (elektronisk regulering af løfteanordning) (hjul- eller radar-)sensor til bestemmelse af traktorens hastighed. Global Positioning System. GPS er en satellitstyret positionsbestemmelse. ISO11783 International standard for dataoverførsel mellem landbrugsmaskiner og - redskaber. Grafisk brugeroverflade Gør det muligt at redigere, kopiere, slette eller tilføje data. Anhænger- eller påbygningsredskab. Maskine, som kan bearbejde en ordre. Hvis traktoren er udstyret med en primær TECU, skifter terminalens TECU automatisk til passiv modus. TECU-enheder, der allerede er indbygget i traktoren på fabrikken Udsender et bestemt antal elektriske impulser. Antallet er proportionalt med den tilbagelagte strækning. På denne måde kan den faktiske hastighed beregnes. Det bør bemærkes, at radarsensorer på grund af underlagets beskaffenhed, som f.eks. højt græs eller vandpytter, i visse tilfælde kan levere unøjagtige hastighedsværdier. Udsender et bestemt antal elektriske signaler. Antallet er proportionalt med hjulomdrejningen. På denne måde kan traktorens teoretiske hastighed beregnes. Hjulsensorer kan leverer unøjagtige hastighedsværdier ved hjulslip. Ved en sekundær TECU udlæses traktorinformationer via signalstikkontakten og sendes videre til ISOBUS-maskinen. Kabel til tilslutning af CCI 100/200-terminalen til signalstikkontakten i traktoren. Kilden, der leverer sensorværdier som f.eks. hastighed til terminalen. Signalstikkontakt Sensortilslutning i traktoren iht. ISO 11786

36 === Ende der Liste für T extmar ke Inhalt === Glossar TECU Traktor ECU På en ISOBUS-traktor etablerer TECU forbindelsen mellem traktorens bussystem og ISOBUS og leverer dermed ovennævnte traktorinformationer til maskinen, f.eks. kørehastighed og kraftudtagets omdrejningstal. Terminal Touchscreen Sensor, kraftudtagsaksel CCI 100 eller CCI 200 ISOBUS Terminal Berøringsfølsom skærm. Med denne skærm er det muligt at betjene terminalen. Bestemmer kraftudtagsakslens omdrejningstal. Udsender et bestemt antal elektriske impulser. Antallet er proportionalt med kraftudtagsakslens omdrejningstal.

37 8 Knapper og symboler TECU Liste over traktorer Hektartæller Fastlæg arbejdsposition Skift mellem hjul- og radarsensor Kraftudtagsakslens omdrejningstal 3-punktsophængets position Maskine i transportposition Hjulsensor er valgt Radarsensor er valgt Maskine i arbejdsposition Oversigt Kommentar Hastighed 3-punktsophæng Sensor, kraftudtagsaksel Traktorindstillinger Kraftudtagsaksel Hjulsensor Radarsensor 3-punktssensor Impulser (hastighed) Indstille kraftudtagsaksel Startflag Kalibrere Fastlæg 3-punktsophængets minimale position Strækning Arbejdsbredde Målflag Fastlæg 3-punktsophængets maksimale position Tid Areal Nulstil tid Nulstil strækning Nulstil areal Rediger Kopier Slet Tilføj Skift til højre Skift til venstre

38 Skift opad Skift nedad Bekræft valg eller indlæsning Valg fra en liste

39 9 Indeks 3 3-punktsophæng A Kalibrére Aktiv/passiv modus... 6 B Betjening D Programstart Detaljevisning F Fastlægge arbejdsposition G Glossar... 35, 37 H Hastighed Indlæse værdi Kalibrere Hektartæller Hovedvisning Elementer I Ibrugtagning... 8 Installer software... 9 Montere terminal... 8 Tilslutte terminal... 8 Indledning... 4 Aktiv/passiv modus... 6 Hektartæller... 6 Indstille kraftudtagsaksel Indtaste arbejdsbredde M Menustruktur P Passiv modus Problemafhjælpning R Reference... 4 S Sensorer Vælg hastighedssensor Signalstikkontakt Sensorer... 9 Sikkerhed... 7 Sikkerhedsoplysninger Symboler... 7 T Tilslutte terminal Forbinde med ISOBUS/spændingsforsyning... 8 Forbinde med signalstikkontakt... 8 Traktor kopiére Liste opret rediger slette vælg Traktorindstillinger Oprette kommentar Oversigt Redigere kommentar Redigere navn Slette kommentar Vælge signalkilde Traktorliste... 14

CCI.Cam. Visuel maskinovervågning. Brugsanvisning. Reference: CCI.Cam v3

CCI.Cam. Visuel maskinovervågning. Brugsanvisning. Reference: CCI.Cam v3 CCI.Cam Visuel maskinovervågning Brugsanvisning Reference: CCI.Cam v3 Indledning Copyright 2012 Copyright by Competence Center ISOBUS e.v. Zum Gruthügel 8 D-49134 Wallenhorst Versionsnummer: v3.06 Indledning

Læs mere

CCI.Cam. Visuel maskinovervågning. Brugsanvisning. Reference: CCI.Cam v4

CCI.Cam. Visuel maskinovervågning. Brugsanvisning. Reference: CCI.Cam v4 CCI.Cam Visuel maskinovervågning Brugsanvisning Reference: CCI.Cam v4 Copyright 2014 Copyright by Competence Center ISOBUS e.v. Albert-Einstein-Straße 1 D-49076 Osnabrück Versionsnummer: v4.01 2 1 Indledning...

Læs mere

CCI.GPS. GPS-indstillinger og traktorgeometri. Brugsanvisning. Reference: CCI.GPS v1.0

CCI.GPS. GPS-indstillinger og traktorgeometri. Brugsanvisning. Reference: CCI.GPS v1.0 CCI.GPS GPS-indstillinger og traktorgeometri Brugsanvisning Reference: CCI.GPS v1.0 Indledning Copyright 2012 Copyright by Competence Center ISOBUS e.v. Zum Gruthügel 8 D-49134 Wallenhorst Versionsnummer:

Læs mere

ISOBUS-Terminal CCI 100/200. GPS-sporstyring og -delbreddekobling. GPS-indstillinger og traktorgeometri

ISOBUS-Terminal CCI 100/200. GPS-sporstyring og -delbreddekobling. GPS-indstillinger og traktorgeometri Brugsanvisning (DA) ISOBUS-Terminal CCI 100/200 ISOBUS-maskinstyring CCI.Cam Visuel maskinovervågning CCI.Control Dokumentation og ordrestyring CCI.Tecu Traktordata CCI.Command GPS-sporstyring og -delbreddekobling

Læs mere

Betjeningsvejledning. Installationsvejledning. ISOBUS-Terminal CCI 100/ 200 CCI.C CCI.C. CCI.Tecu. CCI.Command CCI.GPS. ISOBUS-maskinstyrning

Betjeningsvejledning. Installationsvejledning. ISOBUS-Terminal CCI 100/ 200 CCI.C CCI.C. CCI.Tecu. CCI.Command CCI.GPS. ISOBUS-maskinstyrning Betjeningsvejledning Installationsvejledning ISOBUS-Terminal CCI 100/ 200 ISOBUS-maskinstyrning CCI.C Visuel maskinovervågning CCI.C Dokumentation og ordrestyring CCI.Tecu Traktordata CCI.Command GPS-sporstyring

Læs mere

BETJENINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING FOR TEEJET 1000 MONITOR

BETJENINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING FOR TEEJET 1000 MONITOR BETJENINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING FOR TEEJET 1000 MONITOR TeeJet No. 020-012-DK; Version 2.00 Mølhavevej 2 9440 Aabybro Denmark Tel. +45 9696 2500 Fax. +45 9696 2501 Internet: www.teejet.com 2 TEEJET

Læs mere

ISOBUS- Terminal CCI 100/200

ISOBUS- Terminal CCI 100/200 ISOBUS- Terminal CCI 100/200 ISOBUS-maskinstyring Brugsanvisning Reference: Menu v4 Indledning Copyright 2012 Copyright by Competence Center ISOBUS e.v. Zum Gruthügel 8 D-49134 Wallenhorst Versionsnummer:

Læs mere

DAN TWINCA EASY. Brugervejledning

DAN TWINCA EASY. Brugervejledning DAN TWINCA EASY Brugervejledning EASY BrugerVejledning DK.doc Version 1.00 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Start og manuel fodring... 4 Opstart...4 Indtastning af talværdier i menuen...4 Automatisk

Læs mere

Cruise E-Drive Vejledning. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 13

Cruise E-Drive Vejledning. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 13 EL-PAS -Cruise II ANDROID Cruise E-Drive Vejledning LP www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S Side 1 / 13 Indhold Denne vejledning indeholder instruktion og brug at Cruise Android App, hentet fra Android Marked.

Læs mere

Betjeningsvejledning. Installationsvejledning. ISOBUS-Terminal CCI 100/ 200. CCI.Cam. CCI.Control CCI.TECU. CCI.Command CCI.GPS. ISOBUS-maskinstyrning

Betjeningsvejledning. Installationsvejledning. ISOBUS-Terminal CCI 100/ 200. CCI.Cam. CCI.Control CCI.TECU. CCI.Command CCI.GPS. ISOBUS-maskinstyrning Betjeningsvejledning Installationsvejledning ISOBUS-Terminal CCI 100/ 200 ISOBUS-maskinstyrning CCI.Cam Visuel maskinovervågning CCI.Control Dokumentation og ordrestyring CCI.TECU Traktordata CCI.Command

Læs mere

Indhold. 2. Montagevejledning enkornssåmaskine...2 2.1 Computer...2 2.2 Strømforsyning...2 2.3 Signalfordeler/sensorer (enkornssåmaskine)...

Indhold. 2. Montagevejledning enkornssåmaskine...2 2.1 Computer...2 2.2 Strømforsyning...2 2.3 Signalfordeler/sensorer (enkornssåmaskine)... Indhold 1. Systembeskrivelse...1 1.1 Systembeskrivelse...1 1.2 Computeren type 1502 og dens funktion...1 1.2.1 Anvendelse: Enkornssåmaskine med optoføler (frøtælling)...1 1.2.2 Anvendelse. Enkornssåmaskine

Læs mere

Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. Opstartsskærm. Skærm opdeling. Quick guide for Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. wavin.

Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. Opstartsskærm. Skærm opdeling. Quick guide for Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. wavin. Wavin AHC 9000-serien wavin.dk Wavin AHC 9000 display med trykfølsom skærm Quick guide for Wavin AHC 9000 display med trykfølsom skærm Solutions for Essentials Wavin AHC 9000-serien Opstartsskærm 1 2 3

Læs mere

BRUGSANVISNING E-MANAGER SÅTEKNIK VERSION 9.66 / 9.68 SKAL LÆSES OMHYGGELIGT INDEN IBRUGTAGNING! BRUGSANVISNINGEN SKAL GEMMES! ART.

BRUGSANVISNING E-MANAGER SÅTEKNIK VERSION 9.66 / 9.68 SKAL LÆSES OMHYGGELIGT INDEN IBRUGTAGNING! BRUGSANVISNINGEN SKAL GEMMES! ART. BRUGSANVISNING E-MANAGER SÅTEKNIK VERSION 9.66 / 9.68 SKAL LÆSES OMHYGGELIGT INDEN IBRUGTAGNING! BRUGSANVISNINGEN SKAL GEMMES! ART.: UDGAVE: 80660609 07/2015 - Oversættelse af original driftsvejledningen

Læs mere

Betjeningsvejledning

Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning MULTI-Control Version: V1.20190731 3030248965a-02-DA Læs og følg denne vejledning. Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. Bemærk at der eventuel findes en mere aktuel version

Læs mere

STYREENHED BRUGSANVISNING SPREDERNE HILLTIP 550 OG 850

STYREENHED BRUGSANVISNING SPREDERNE HILLTIP 550 OG 850 STYREENHED BRUGSANVISNING SPREDERNE HILLTIP 550 OG 850 Indledning 2 Styreenhedens dele 2 Betjening af styreenheden 3 Hovedmenu 3 Valg af spredningsfunktion 3 3 Indstillinger 3 Indstillingsmenu 4 Oversigt

Læs mere

K-522. Betjeningsvejledning

K-522. Betjeningsvejledning K-522. Betjeningsvejledning 1 Beskrivelse Maskinen er specialudviklet til afbalancering af motorcykelhjul. I modsætning til en traditionel afbalanceringsmaskine, har K-22 en fast aksel, hvor det opspændte

Læs mere

i7 0 Hurtig ve jle dning Dans k Dokumentets nummer: 86141-1 Dato: 11-2010

i7 0 Hurtig ve jle dning Dans k Dokumentets nummer: 86141-1 Dato: 11-2010 i7 0 Hurtig ve jle dning Dans k Dokumentets nummer: 86141-1 Dato: 11-2010 Dansk Dokumentets nummer: 86141-1 Dato: 11-2010 Kontrolknapper på instrumentet Knapper og funktioner. Sådan slukker du displayet

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping Mobil version http://mobile.playmapping.com/ 01-08-2018 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside (Beliggenheder) 4 Søgning Beliggenheder

Læs mere

Instruktion. SEEDER+ unit. Revision (last update) Software Version 8:32. Indhold

Instruktion. SEEDER+ unit. Revision (last update) Software Version 8:32. Indhold Instruktion SEEDER+ unit Revision 1.82 20140825 (last update) Software Version 8:32 Indhold Beskrivelse... 1 Program version... 1 Skift af værdier... 2 Justering af parametre... 2 Kalibrering... 4 Kalibrering

Læs mere

Installationsvejledning Countertop ict220e

Installationsvejledning Countertop ict220e Installationsvejledning Countertop ict220e Nets Denmark A/S. Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.9 (2015-07-08). Software version 20.18. Vare nr.: R336-0118 1. Indledning Før

Læs mere

ONTOUR DE LUXE DE LUXE EDITION IC LINE EXCELLENT PRESTIGE PREMIUM LANDHAUS. Brugsanvisning til Campingvogn HobbyConnect - MyHobby-app

ONTOUR DE LUXE DE LUXE EDITION IC LINE EXCELLENT PRESTIGE PREMIUM LANDHAUS. Brugsanvisning til Campingvogn HobbyConnect - MyHobby-app ONTOUR DE LUXE DE LUXE EDITION IC LINE EXCELLENT PRESTIGE PREMIUM LANDHAUS Brugsanvisning til Campingvogn 2017 DK - HobbyConnect - MyHobby-app HobbyConnect* HobbyConnect gør det muligt at styre de fleste

Læs mere

TWIN enhed. Indhold. Instruktion (seneste opdatering) Software Version 8:39

TWIN enhed. Indhold. Instruktion (seneste opdatering) Software Version 8:39 Instruktion TWIN enhed 201602 (seneste opdatering) Software Version 8:39 Indhold Beskrivelse... 1 Program Version... 1 Skift af værdier... 2 Tilpasning af parametre... 2 Kalibrering... 4 Kalibrering af

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Sådan kommer du i gang Det er der i kassen Indhold MojoMINI skærm USB kabel til skærm SD hukommelseskort Pegepind Billader til skærm Monteringsbeslag

Læs mere

Dette system sikrer en pålidelig påvisning af en kollision, så længe kollisionen fører til en i det mindste meget lille ændring i søjlens position.

Dette system sikrer en pålidelig påvisning af en kollision, så længe kollisionen fører til en i det mindste meget lille ændring i søjlens position. Brugervejledning Start af drift Efter montering af styreenheden og håndbetjeningen, ved at lave alle elektriske forbindelser og sørge for, at det rigtige parametersæt er indlæst til regulatoren, kan søjlen

Læs mere

QUICK GUIDE LUFT/VAND CHILLER. pco 5

QUICK GUIDE LUFT/VAND CHILLER. pco 5 QUICK GUIDE LUFT/VAND CHILLER pco 5 Brugerflade (PGD1) Styringens kontrolpanel tillader hurtig indstilling og visning af unittens driftsparametre. Kortet husker alle standardindstillinger og alle ændringer.

Læs mere

Installationsvejledning til Countertop ict220e

Installationsvejledning til Countertop ict220e Installationsvejledning til Countertop ict220e Nets Denmark A/S Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.0 (2013-09-27). Software version 3.45. Vare nr.: R336-0124 1. Indledning

Læs mere

Brugervejledning. Funktionsvejledning. Tjekliste. Software version eller nyere. Rev E DK

Brugervejledning. Funktionsvejledning. Tjekliste. Software version eller nyere. Rev E DK Brugervejledning Funktionsvejledning Tjekliste Software version 5.3.5 eller nyere Rev E DK Indhold 1. Indledning... 3 2. Anvend Tjekliste... 3 2.1 Tjekliste-siden... 3 2.1.1 Kvittér for en opgave... 4

Læs mere

Worldtrack Tracking Platform BRUGERVEJLEDNING Version 2.01

Worldtrack Tracking Platform BRUGERVEJLEDNING Version 2.01 2018 Worldtrack Tracking Platform BRUGERVEJLEDNING Version 2.01 WORLDTRACK Ejby industrivej 2, 2600 Glostrup Indhold Introduktion... 2 Login... 2 Menu... 2 Overvågning... 3 Bevægelses status... 4 GPS data

Læs mere

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Bemærk venligst! Udsæt ikke Sweex Wireless 300N Adapter USB for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller

Læs mere

Installationsvejledning Countertop ict250e

Installationsvejledning Countertop ict250e Installationsvejledning Countertop ict250e Nets Denmark A/S. Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 2.0 (2016-01-13). Software version 20.20 Vare nr.: R336-0120 1. Indledning Før

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

Revision (sidste opdatering) Software Version 8:29

Revision (sidste opdatering) Software Version 8:29 Instruktion TWIN enhed (til brug ved 1 så-enhed) Revision 1.7 20130514 (sidste opdatering) Software Version 8:29 Index Program version... 1 Skift af værdier... 2 Tilpasning af parametre... 2 Kalibrering...

Læs mere

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361)

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC-Positioner Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC 1.0/1.2 Positioner DiSEqC-omformer, som gør at man kan styre en parabolmotor 36-Volts type med alle digital modtagere som har standard

Læs mere

Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host

Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Indledning... 2 2 Generelt for Håndterminalen... 3 2.1 Justering af Dato og Tid.... 3 3 Aflæsning... 6 3.1 Opstart... 6 3.1.1

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE. for. EuroPart såmaskine

FUNKTIONSBESKRIVELSE. for. EuroPart såmaskine FUNKTIONSBESKRIVELSE for EuroPart såmaskine 1 1. Display Fig 1. Styreboks. 1.1 Værdier Displayet kan vise følgende fire forskellige former for værdier: Kg/ha: Kg i alt: Ha: Km/t: Denne værdi viser, hvor

Læs mere

Rider 40 Rider 40 har fire knapper, som bruges til forskellige funktioner.

Rider 40 Rider 40 har fire knapper, som bruges til forskellige funktioner. 40 Brugermanual Rider 40 Rider 40 har fire knapper, som bruges til forskellige funktioner. Hovedfunktioner 2 1 Varm op Mål Min. Varighed spm Maks. min. 2 3 4 Tilbehør Rider 40 kommer med følgende tilbehør:

Læs mere

RX900B. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X

RX900B. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X Brugervejledning for RX900B KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20=7600 Struer=Mail: knop@knop.dk=web: www.knop.dk=tlf.: 9784 0444=Fax.: 9784 0666 Indhold

Læs mere

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p)

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p) 60 Brugsanvisning Cardio 60 1 2 3 1 Lys / Tænd/Sluk( / ) 2 Tryk og hold på for at tænde for enheden. For at slukke for enheden, skal du holde knappen nede for at åben undermenuen, og bruger herefter op-

Læs mere

Brugervejledning for centralenheden

Brugervejledning for centralenheden Brugervejledning for centralenheden Præsentation af centralenheden INTRATONE Centralenheden INTRATONE Light giver mulighed for en sikret løsning for at udskifte en mekanisk lås af typen T25. Takket være

Læs mere

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse BRUGER MANUAL * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse 1 Tak fordi du har valgt vores automatiske pumpestation. Læs venligst denne bruger manual grundigt, inden

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en guide der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool Brugsanvisning Brother Meter Read Tool DAN Version 0 Copyright Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Alle rettigheder forbeholdes. Oplysningerne i dette dokument kan ændres uden varsel. Den software,

Læs mere

Tak. fordi du valgte. Brug for oplysninger? Brug for hjælp?

Tak. fordi du valgte. Brug for oplysninger? Brug for hjælp? Tak fordi du valgte Brug for oplysninger? Brug for hjælp? www.somfy.com 1 boks, 3 miljøer, 3 applikationer 3/45 Skift til tilsluttet tilstand 3 applikationer for at styre enhederne i hjemmet i tilsluttet

Læs mere

MANUAL TIL. OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER

MANUAL TIL. OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER MANUAL TIL OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 SAMLING OG TILKOBLING AF SCANNER... 1 1.1 STRØM TIL SCANNER... 2 1.2 TILKOBLING TIL COMPUTER... 2 1.2.1 Tilkobling med Seriel Stik...

Læs mere

40 Brugsanvisning AM

40 Brugsanvisning AM 40 Brugsanvisning AM Cardio 40 1 2 AM 4 5 3 OK (OK) Tryk i ur-visningen for at komme til menu-tilstand. I tilstanden Menu, tryk på knappen for at indtaste eller bekræfte et valg. Når du registrerer, kan

Læs mere

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data Generelt Generelt Dette afsnit beskriver brug af Næsgaard PocketMark. PocketMark er i princippet en miniudgave af Næsgaard Mark.NET som kan køre på en lommecomputer. Lommecomputeren skal anvende styresystemet

Læs mere

Vejledning i download af programmet IHS Insight TM

Vejledning i download af programmet IHS Insight TM Vejledning i download af programmet IHS Insight TM Dobbeltklik på linket i mailen. Vælg det ønskede sprog på drop-down menuen og tryk OK. Vælg Næste for at starte installationen af programmet IHS Insight

Læs mere

Professionel hjemmesikkerhed. Alarm Scan-appen i X-serien Brugervejledning

Professionel hjemmesikkerhed. Alarm Scan-appen i X-serien Brugervejledning Professionel hjemmesikkerhed Alarm Scan-appen i X-serien Brugervejledning Indhold 1. Introduktion: Et overblik over Alarm Scan-appen i X-serien 2. Start af appen 3. Indtastning af dine kontaktoplysninger

Læs mere

QUICKGUIDE. til Skab overflade i icp41/42

QUICKGUIDE. til Skab overflade i icp41/42 til Skab overflade i icp41/42 1. I denne guide gennemgåes hvordan der skabes en overflade. Vi vil tage udgangspunkt i en afgravning til et rør mellem 2 brønde som vi kender punktnumrene på. Dette er blot

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP PAVILION DV2820EA i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1 Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.1 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV side 4 Tilslutning

Læs mere

Proces Styring STF-1 til BalTec Radial Nittemaskine med RC 20 STYRING

Proces Styring STF-1 til BalTec Radial Nittemaskine med RC 20 STYRING [Skriv tekst] [Skriv tekst] Proces Styring STF-1 til BalTec Radial Nittemaskine med RC 20 STYRING Brugsanvisning Introduktion Styringen og overvågningen af processer med henblik på kvalitetssikring er

Læs mere

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter Powerline Adapter Bemærk venligst! Udsæt ikke Powerline Adapter for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller andre varmekilder. Brug ikke Powerline

Læs mere

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter Powerline Adapter Bemærk venligst! Udsæt ikke Powerline Adapter for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller andre varmekilder. Brug ikke Powerline

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab I det følgende bliver du vejledt i, hvordan du indlæser en licensfil efter installation af Mamut Stellar version 7, samt hvordan du kommer hurtigt i gang

Læs mere

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Indholdsfortegnelse 1. Sådan finder du frem til, hvilken Windows version din computer har. Først klikker du på nede i venstre hjørne, derefter vælger du På den

Læs mere

TM3006 Brugermanual. Tilstand: Drift o. O2 8.0% Opsætning. Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822

TM3006 Brugermanual. Tilstand: Drift o. O2 8.0% Opsætning. Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822 Techno-Matic A/S Granlidevej 22, Hornum DK-9600 Aars Denmark Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822 tm@techno-matic.dk www.techno-matic.dk Tilstand: Drift o >Temperatur 65.0 C O2 8.0% Opsætning START STOP

Læs mere

Vejledning i frigivningsindstillinger for print

Vejledning i frigivningsindstillinger for print Vejledning i frigivningsindstillinger for print INDHOLDSFORTEGNELSE OM DENNE VEJLEDNING............................................................................... 2 FUNKTIONEN FRIGIV UDSKRIFT........................................................................

Læs mere

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP 7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP Gør klar til indstilling Når du skal i gang med at konfigurere den computer, der skal væres trådløs, er det en god idé at bevare kabelforbindelsen

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

SBQ-50011G. Brugermanual

SBQ-50011G. Brugermanual SBQ-50011G Brugermanual 1 2 1. OVERSIGT OVER TELEFONEN Knappernes placering 1. Tænd-/slukknap 2. VOL+ 3. VOL- 4. Stik til øretelefoner 5. USB-terminal 3 2. KOM GODT I GANG 2.1 ISÆTNING AF KORT Sluk telefonen,

Læs mere

Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK

Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK VELKOMMEN. Tak, fordi du har købt en Bontrager Trip - computer. Vi håber, at denne computer vil give dig mange kilometers fornøjelser. Din Trip-computer indeholder

Læs mere

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen.

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen. Hvad sker der, når der tændes for PC en? Når computeren tændes, kontrolleres en række funktioner, bl.a. ram, harddisk, mus, tastatur, diskettedrev og lignende, før det rigtige Windows- billede vises på

Læs mere

Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær

Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær Vejledning til sekretær Du kan på din skole anvende KMD Educa SMS på fravær, når modulet er tilkøbt, og når skolen i forvejen har tilkøbt KMD Educa Fravær og/eller

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING PCI 1000

BRUGERVEJLEDNING PCI 1000 BRUGERVEJLEDNING PCI 1000 INDHOLD: Side Producentoplysninger 3 Advarsler 4 Risikovurdering og Mærkning 5 Sikkerhed og Værnemidler 5 Garantibestemmelser 6 Mål og Vægt 7 Forsendelsesmål 7 Tilslutning 8 Brugsanvisning

Læs mere

Welch Allyn Connex Spot Monitor kort oversigt

Welch Allyn Connex Spot Monitor kort oversigt Welch Allyn Connex Spot Monitor kort oversigt Indholdsfortegnelse Tænd/slukknap...2 Sluk...2 Log på, og vælg en profil...2 Batteristatus...2 Skift profil...2 Start/stop blodtryk...2 Start intervaller...2

Læs mere

1. Installere Logger Pro

1. Installere Logger Pro Programmet Logger Pro er et computerprogram, der kan bruges til at opsamle og behandle data i de naturvidenskabelige fag, herunder fysik. 1. Installere Logger Pro Første gang du installerer Logger Pro

Læs mere

Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK

Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK VELKOMMEN. Tak, fordi du har købt en Bontrager Trip - computer. Vi håber, at denne computer vil give dig mange kilometers fornøjelser. Din Trip-computer indeholder

Læs mere

Installation og brug af MoBilScan J2ME udgave

Installation og brug af MoBilScan J2ME udgave Installation og brug af MoBilScan J2ME udgave 1: Få fat i installationsfilen Installationsfilen hedder MoBilScan.JAR Nyeste version kan altid downloades fra www.mobilscan.dk (siden Download ). Bemærk at

Læs mere

6304 5441 03/2001 DK Til brugeren. Betjeningsvejledning. Funktionsmodul FM 448 Fejlmeldemodul. Bedes læst omhyggeligt før betjening

6304 5441 03/2001 DK Til brugeren. Betjeningsvejledning. Funktionsmodul FM 448 Fejlmeldemodul. Bedes læst omhyggeligt før betjening 6304 5441 03/2001 DK Til brugeren Betjeningsvejledning Funktionsmodul FM 448 Fejlmeldemodul Bedes læst omhyggeligt før betjening Kolofon Apparatet opfylder de grundlæggende krav i de gældende standarder

Læs mere

ADVARSEL / VIGTIGT! GENERELT OM LA GARD 3750-K ELEKTRONISK KODELÅS. Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED

ADVARSEL / VIGTIGT! GENERELT OM LA GARD 3750-K ELEKTRONISK KODELÅS.   Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED ComboGard Pro LG 39E kan konfigureres ved hjælp af ComboGard Pro Setup Software eller gennem en serie af tastaturkommandoer direkte på den elektroniske lås.

Læs mere

MYLOQ 1101 Kodecylinder

MYLOQ 1101 Kodecylinder MYLOQ 1101 Kodecylinder Brugsanvisning DK Vigtig information før anvending Kodecylinderen skal aktiveres før brug (se side 3). En administrationskode skal tilføjes. Vær sikker på at få skrevet den nye

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Betjeningsvejledning for Vagtcentral MAC2000 Vagtcentral systemet Vagtcentral programmet bruges til at oprette klienter med nødkaldeanlæg og fastlægge hvilke radioer / telefoner der skal ringes op, når

Læs mere

RAW SpeedSonic.dk. www.speedsonic.dk START / STOP RESET / EL NEXT / SAVE MODE / SET

RAW SpeedSonic.dk. www.speedsonic.dk START / STOP RESET / EL NEXT / SAVE MODE / SET RAW SpeedSonic.dk RESET / EL START / STOP MODE / SET NEXT / SAVE Tillykke med dit nye Speed Sonic RAW UR. Speed Sonic uret er designet til at motivere og guide dig til bedre resultater. Vi håber du vil

Læs mere

Trust Killer Cobra. Brugsanvisning

Trust Killer Cobra. Brugsanvisning Trust Killer Cobra Brugsanvisning Ophavsret/Copyright Tillige er det forbudt at reproducere eller overføre dele af denne brugsanvisning under enhver form og med ethvert middel, elektronisk eller mekanisk,

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

HOVEDGADEN 86 DK-8831 LØGSTRUP

HOVEDGADEN 86 DK-8831 LØGSTRUP TPC Touchscreen Indstilling og angivelse af tilgangsluftens temperaturer Indstilling og angivelse af omdrejningstallet af ventilatormotor Angivelse af frostsikringsfuntionen i pladevarmeveksleren Angivelse

Læs mere

Fjernbetjening Flex Teknisk manual

Fjernbetjening Flex Teknisk manual Fjernbetjening Flex Teknisk manual VEKA INT. Indblæsnings aggregat 1 Beskrivelse Flex fjernbetjening kan bruges til at styre ventilationsanlæg med V1 og V2 printkort. Tekniske data Knapper på display Knap

Læs mere

DENVER DPF 517 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet.

DENVER DPF 517 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. DENVER DPF 517 Betjeningsvejledning Digital Fotoramme ADVARSEL Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. 1 Introduktion Tillykke med købet af din nye Digitale Fotoramme.

Læs mere

ME Control Bruger Manual

ME Control Bruger Manual ME Control Bruger Manual Her finder jeg ME Control-enheden på Internettet Den sidst opdaterede brugermanual findes på adressen www.mecontrol.eu 1. Sådan fungerer ME Control-enheden Alt hvad du sender (SMS

Læs mere

RX900A. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X

RX900A. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X Brugervejledning for RX900A KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20 7600 Struer Mail: knop@knop.dk Web: www.knop.dk Tlf.: 9784 0444 Fax.: 9784 0666 Indhold

Læs mere

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 981 002 317 Ver. 01 11-03-2013 Indhold 1. INTRODUKTION... 4 2. BESKRIVELSE FANTRONIC... 5 2.1 SÅDAN FUNGERER

Læs mere

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse Brugerflade side 2 Indlæsning af tappekort side 2 Transaktioner side 3 Udtræk side 4 Kortspærring side 5 Setup side 6 Hassellunden 4A, 2765 Smørum 44 91 34 51 44 91 34

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual

Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual OM Solceller Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual Læs venligst denne instruktion grundigt igennem, før du bruger den. 1 Produkt introduktion: Denne controller er en slags intelligent

Læs mere

Diagnostic og Toolbox Instruktion. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 14

Diagnostic og Toolbox Instruktion. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 14 EL-PAS -Cruise II ANDROID Diagnostic og Toolbox Instruktion LP www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S Side 1 / 14 Indhold Denne vejledning indeholder instruktion til brug af Cruise Android App, hentet fra Android

Læs mere

- Forøg værdien i SETUP tilstand og Alarm funktionen

- Forøg værdien i SETUP tilstand og Alarm funktionen Introduktion Denne digitale skridttæller viser antal skridt gået, afstand tilbagelagt, kalorier forbrændt, den totale træningstid, og har 30 dages hukommelse, blandt andre nyttige funktioner. Det er også

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

Brugervejledning ViseOrd til Mac Version 1.0, August 2015

Brugervejledning ViseOrd til Mac Version 1.0, August 2015 Side 1 Version 1.0, August 2015 Indholdsfortegnelse Copyright bestemmelser... 2 Hvad er ViseOrd... 3 Opstart og ViseOrd menuen... 4 Skrivestøtte... 6 Ordforslagslisten... 6 Ordforudsigelse... 7 Ordfuldendelse...

Læs mere

TomTom ecoplus Reference Guide

TomTom ecoplus Reference Guide TomTom ecoplus Reference Guide Contents Før installation 3 Velkommen... 3 Komponenter... 3 Systemkrav... 3 Sådan installeres ecoplus 5 Konfiguration af Bluetooth-forbindelsen med WEBFLEET... 5 Sådan konfigurerer

Læs mere

Installationsvejledning Mobile iwl250b

Installationsvejledning Mobile iwl250b Installationsvejledning Mobile iwl250b Nets Denmark A/S. Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.9 (2015-07-24). Software version 20.18. Vare nr.: R336-0123 1. Indledning Før Mobile

Læs mere

BRUGSANVISNING E-MANAGER MAESTRO VERSION 9.67

BRUGSANVISNING E-MANAGER MAESTRO VERSION 9.67 BRUGSANVISNING E-MANAGER MAESTRO VERSION 9.67 SKAL LÆSES OMHYGGELIGT INDEN IBRUGTAGNING! BRUGSANVISNINGEN SKAL GEMMES! ART.: 80720607 DA UDGAVE: 02/2015 - Oversættelse af original driftsvejledningen -

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere