SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD - INDSAMLING AF AFFALD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD - INDSAMLING AF AFFALD"

Transkript

1 RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD - INDSAMLING AF AFFALD SVARBLAD NR. 1

2

3 ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk RINGSTED KOMMUNE SVAR & SPØRGSMÅL SVARBLAD NR. 1 PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A10718 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT November 2017 NSOP DEJE DEJE

4

5 EU-UDBUD INDSAMLING AF AFFALD 5 INDHOLD 1 Indledning 7 2 Rettelser 8 3 Spørgsmål og svar 10

6

7 EU-UDBUD INDSAMLING AF AFFALD 7 1 Indledning I forbindelse med igangværende EU-udbud for Ringsted Kommune vedr. indsamling af affald er der pr indkommet følgende spørgsmål. De tilhørende svar er angivet i kursiv. Spørgsmål er besvaret fortløbende efter modtagelsestidspunkt.

8 8 EU-UDBUD INDSAMLING AF AFFALD 2 Rettelser Rettelse nr. 1 Nedenstående afsnit i udbudsmaterialets afsnit 4.1 Krav til elektronisk registreringssystem, ændres. Oprindeligt afsnit: Renovatøren er forpligtiget til at implementere det til enhver tid anvendte system i Ringsted Kommune. Systemet skal anvendes som rutestyrings værktøj i indsamlingskøretøjerne med en online opkobling, således at de angivne ruter i indsamlingskøretøjet hele tiden er opdaterede og indeholder bestillinger af eventuelle ekstra sække således at de udførte tømninger og eventuelle bestillinger løbende registreres i systemet med efterfølgende ud veksling til Ringsted Kommunes system. Ændres til: Renovatøren er forpligtiget til at implementere et system, der kan overføre alle relevante data til Ringsted Kommunes system. Ringsted Kommune leverer snitfladebeskrivelse når systemet er valgt. Systemet skal anvendes som rutestyringsværktøj i indsamlingskøretøjerne med en online opkobling, således at de angivne ruter i indsamlingskøretøjet hele tiden er opdaterede og indeholder bestillinger af eventuelle ekstra sække således at de udførte tømninger og eventuelle bestillinger løbende registreres i systemet med efterfølgende udveksling til Ringsted Kommunes system. Nedenstående afsnit i udbudsmaterialets afsnit 7.1 Administration og kommunikation, slettes. Oprindeligt afsnit: Renovatøren er forpligtiget til at implementere og anvende det til enhver tid anvendte elektroniske registreringssystem i Ringsted Kommune, herunder affalds apps eller lignende.

9 EU-UDBUD INDSAMLING AF AFFALD 9 Rettelse nr. 2 Nedenstående afsnit i udbudsmaterialets afsnit 13.1 Samarbejds- og driftsmøder, ændres: Oprindeligt afsnit Renovatørens kørselsleder skal deltage i møder med Ringsted Kommune om samarbejdet og driften af indsamlingsopgaven efter behov dog som minimum hvert kvartal. Endvidere skal indsamlingsmandskabets tillidsrepræsentant deltage på driftsmøderne. Ændres til: Renovatørens kørselsleder skal deltage i møder med Ringsted Kommune om samarbejdet og driften af indsamlingsopgaven efter behov dog som minimum hvert kvartal.

10 10 EU-UDBUD INDSAMLING AF AFFALD 3 Spørgsmål og svar 1. Er det muligt at få udleveret tilbudslisten som Excel-fil - evt. med krav om at det er tilbudsgivers eget ansvar at den tilbudsliste der afleveres, selvfølgelig skal svare præcis til pdf-udgaven? Svar: Ja, tilbudsliste i PDF-format vil blive erstattet af en ny version i excelformat, benævnt version I forbindelse med gennemlæsning af ovennævnte udbudsmateriale har vi konstateret at der under punkt 4 og punkt 7 oplyses, at Ringsted Kommune i løbet af 2018 vil vælge at indkøbe et elektronisk registreringssystem til håndtering og registrering af alle relevante data omkring opsamlingsudstyr, standpladser, tømningsfrekvenser, indberetning af uregelmæssigheder samt kommunikation med renovatør og borgere. Ligeledes stilles der krav om, at den vindende renovatør skal bruge samme system samt afholde alle omkostninger i f. b. med indkøb og ibrugtagning af dette udstyr. (fabrikat/model/type, som er blevet valgt af Ringsted kommune) Vi skal gøre opmærksomt på, at det i henhold til udbudsloven, ikke er tilladt at kræve brug af specifikt benævnt udstyr herunder benævnelse af fabrikat, model eller type. Det er udelukkende tilladt at beskriver de funktioner og data man ønsker at få stillet til rådighed. Hvilket udstyr den vindende renovatør bruger til af fremskaffe disse data kan der ikke stilles krav om. Vi skal derfor enten bede Dem helt slette henvisninger og oplysninger om elektronisk registreringsudstyr under afsnit 4 og 7 eller alternativt tilpasse teksten i udbudsdokumentet så den svare overens med lovgivning, hvilket vil sige, at man fjerne kravet om brug af samme udstyr som Ringsted Kommune vil gøre brug af og blot oplyser hvilke indsamlingsinformationer/data man ønsker at modtage fra den vindende renovatør samt at man vil stille snitfladebeskrivelse til rådighed for dataudveksling med det af Ringsted Kommune til enhver tid valgte elektroniske registreringssystem. Svar: Se rettelse nr. 1.

11 EU-UDBUD INDSAMLING AF AFFALD Vil dere kunne akseptere at anbudet utarbeides på norsk eller svensk språk? Svar: Nej. 4. Hvordan defineres småt elektronik? Svar: I forslaget til det nye regulativ for husholdningsaffald defineres småt elektronikaffald som mobiltelefoner, opladere, strømforsyninger, småt el-legetøj, småt el-værktøj små el-køkkenmaskiner m.m. 5. Vil Ringsted Kommune selv afgive tilbud på opgaven (kontrolbud eller lign.)? Svar: Nej. 6. Udbudsmaterialets pkt. 7.7 vedr. helligdage: Normalvis får man 2 dage til at indkøre 1 helligdag i, men her bedes om at hele helligdagen køres på 1 dag enten dagen før, eller dagen efter. Men den foregående / efterfølgende dag har jo også sine egne ruter der skal køres og indsamles, så man vil komme til at køre dobbelt på de dage. Kan bestemmelsen ændres til at der må indkøres 1 helligdag over 2 foregående / efterfølgende dage gerne efter aftale om hvert enkelt tilfælde med Ringsted Kommune? Svar: Det accepteres, at helligdage indkøres på to dage. 7. Tilbudslisten: Det ser ud til at tømning af restaffald hhv. hver 14. dag og hver uge, har én og samme post på tilbudslisten. Kan det venligst opdeles så sække med ugetømning har sin egen post, og tilsvarende for 14 dags tømning? Kan sækketømningerne tillige opdeles i hhv. bio- og restaffald, da der er forskel i de to fraktioner og deres tømmefrekvenser? Svar: Tilbudslisten opdeles så sækketømninger opdeles efter tømningsfrekvens på henholdsvis hver 14. dag eller hver uge. Det er alene restaffald hvor tømningsfrekvensen kan være hver uge, hvorfor ydelsen ikke opdeles yderligere. 8. Udbudsmaterialets pkt. 8.2 vedr. kærrer: Her står at Renovatøren skal med tilbuddet vedlægge en beskrivelse, inklusiv lastevne, af det hjælpemiddel der vil blive anvendt. Inden kontraktstart skal renovatøren fremsende dokumentation til Ringsted Kommune vedr. godkendelse/egnethedsvurdering af hjælpemidlet. Vi har aldrig hørt om sådan godkendelse/egnethedsvurdering af kærrer. Kan det venligst beskrives hvad man har forestillet sig at modtage hhv. i tilbud, og senere som dokumentation?

12 12 EU-UDBUD INDSAMLING AF AFFALD Vi har ikke kendskab til nogen instans som udfører godkendelse/egnethedsvurdering af kærrer. Kan i hjælpe os med hvem der kan? Hvad skal i bruge lastevnen til? Svar: I tilbuddet skal der vedlægges en beskrivelse i form af billeder eller video for eksisterende materiel, alternativt skitsetegning med dimensioner for materiel under udvikling. I begge tilfælde skal der vedlægges en funktionsbeskrivelse af materiellet. Som anført i udbudsmaterialets punkt 8.2 vil Ringsted Kommune acceptere enten en godkendelse fra Arbejdstilsynet eller en egnethedsvurdering foretaget af en certificeret arbejdsmiljø konsulent, der sandsynliggør at materiellet er egnet. De fleste større tekniske rådgivningsfirmaer kan tilbyde en sådan vurdering, ligesom firmaer med fokus på ergonomisk arbejdsmiljø kan udføre vurderingen. Lastevnen bidrager til at vurdere materiellets egnethed ved tilbudsvurderingen i forhold til sækkenes forventede og maksimale vægt. 9. Udbudsmaterialets pkt siger bl.a. at de estimerede årlige tømninger i tilbudslisten, bilag 1, er Ringsted Kommunes bedste skøn herfor, hvorfor den årlige tilbudssum kan variere med +/- 25 %. Det virker ikke rimeligt at tilbudsgiver skal afgive tilbud på et grundlag som udbyder åbenbart føler sig meget usikker på (?). Vi mener at 25 % afvigelse fra det udbudte er alt for højt, og beder venligst Ringsted Kommune om at nedsætte de 25 % til 5-10 % som virker mere fair at skulle acceptere? Svar: Variationen på +/-25 % ændres til +/- 10%. 10. Vi tror at der skal indsamles rene fraktioner af genanvendeligt materiale - fx 4-hjulede containere med rent glas, rent metal eller rent papir. Skal disse indsamles i rute for sig? Hvilke(t) modtageanlæg skal de i givet fald afleveres til? Svar: Der skal ikke indsamles rene fraktioner af genanvendeligt materiale, men alene blandinger af enten pap og papir eller glas, metal og hård plast. Modtageanlæg er anført i afsnit 12 i udbudsmaterialet. 11. Udbudsmaterialets pkt. 6.4 oplyser at der på sækkene skal påtrykkes en angivelse af max 25 kg i sækken. Det synes vi er et meget højt max antal kg. På hvilket grundlag har Ringsted Kommune valgt at sækkene må veje så meget, når en skraldemand skal komme og tømme den? Kan Ringsted Kommune garantere at den udformning som sækkestativerne har, kan muliggøre afhentning af sække sådan at Arbejdstilsynets vejledninger (D.3.1 om løft, træk og skub og D.2.24 om dagrenovationssystemer) samt Arbejdsmiljøloven overholdes? Har Ringsted Kommune kendskab til at tidligere/nuværende renovatører har modtaget påbud i forbindelse med løft af sække ud fra de anvendte stativer?

13 EU-UDBUD INDSAMLING AF AFFALD 13 Svar: Byrådet har truffet beslutningen om max vægten på 25 kg. Den nuværende renovatør har udarbejdet en procedure, der sandsynliggør, at sækkene kan afhentes fra affaldsstativet således at AT's vejledning overholdes. Proceduren er udarbejdet i forbindelse med påbud udstedt til den nuværende renovatør. Vægtgrænsen på 25 kg er indarbejdet i proceduren. 12. Vi bemærker at sække til bioaffald angives i flæng som hhv. 90 liter og 110 liter i udbudsmaterialet (bl.a. siderne 24, 25, 30, 37), og forstår at der bliver tale om 110 liter sække, som i hvert fald har samme fysiske mål som sækkene på 110 liter til restaffald. Forskellen skulle ligge i at i 110 liter sækken til bioaffald skal have en indre fyldningsstreg som markerer en grænse for fyldning 90 liter. Vi forudser at den vindende renovatør og dermed Ringsted Kommune vil få en uendelig række af bøvl og borgerklager, i forbindelse med overfyldning af biosækken, når nu den fysisk vil kunne rumme 110 liter. En 110 liter sæk med bioaffald vil tillige blive mærkbart tungere end andre fraktioner. Og vi er bekendt med at Ringsted Kommune har udført forsøgsordning med anvendelse af 90 liter sække (altså sække som fysisk vil kunne rumme 90 liter, og ikke 110 liter). Hvad er årsagen til at man ønsker en sæk som er 110 liter, som alligevel kun skal rumme 90 liter (vi ser ingen fordele den er både dyrere og dårligere, så borgerne kommer til at betale for en sæk som er dyrere, og kan give anledning til uoverensstemmelser om overfyldning)? Vil Ringsted Kommune gå med til at ændre biosækkenes størrelse til at fysisk kunne rumme 90 liter, og ikke 110 liter, så man bedre sikrer en hverdag der fungerer for både skraldemænd, borgere, Ringsted Kommune og renovatør? Kan farverne på sækkene evt. farverne på trykket - venligst differentieres maksimalt, så borgerne tydeligt kan se hvilken sæk der er til bio- og hvilken der er til restaffald fx grønt tryk på biosæk og rødt tryk på restaffald? Svar: Brug af 110 l renovationssække til madaffald med indvendig fyldningsstreg ved 90 l fastholdes. Farverne på trykket på sækkene vil være forskelligt, med grønt tryk på sække til madaffald. 13. Udbudsmaterialets pkt. 4.1 på side 18 siger, at Renovatøren skal afholde samtlige omkostninger til indkøb og montering af tømmeregistreringssystemet, samt eventuelle omkostninger til brugsret, support og brugeruddannelse. Har Ringsted Kommune besluttet hvilket system der skal anvendes venligst oplys, i givet fald? Skal renovatøren betale for hele systemet, eller kun for den del af systemet som renovatøren bruger? Svar: Ringsted Kommune har ikke p.t. valgt system. Renovatøren skal kun betale for eget system. Se i øvrigt rettelse nr. 1.

14 14 EU-UDBUD INDSAMLING AF AFFALD 14. Udbudsmaterialets pkt.12, side 48 omtaler regulering af pris jf. post på tilbudslisten, hvis afstande ændrer sig mere end plus/minus 20 km. Skal det forstås som 20 km én vej, eller skal det forstås som samlet set 20 km ved kørsel tur/retur? Svar: Det skal ses som 20 km. tur/retur.

SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD - INDSAMLING AF AFFALD

SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD - INDSAMLING AF AFFALD 11-2017 RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD - INDSAMLING AF AFFALD SVARBLAD NR. 2 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 11-2017

Læs mere

INDSAMLING AF AFFALD INDHOLD. 1 Tilbud 2

INDSAMLING AF AFFALD INDHOLD. 1 Tilbud 2 OKTOBER 2017 RINGSTED KOMMUNE INDSAMLING AF AFFALD EU-UDBUD - TILBUDSLISTE - BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Tilbud 2 2 Tilbudsliste

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL

RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL 11-2017 RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 11-2017 RINGSTED KOMMUNE

Læs mere

Bilag 1 til udbud på Indsamling og transport af affald for Holbæk Affald A/S BILAG 1 TILBUDSLISTE. Tilbudssum før vægtning

Bilag 1 til udbud på Indsamling og transport af affald for Holbæk Affald A/S BILAG 1 TILBUDSLISTE. Tilbudssum før vægtning Indholdsfortegnelse BILAG 1 TILBUDSLISTE 1. Hovedtilbudsliste 2. Orientering 3. Indsamling af restaffald og bioaffald 4. Indsamling af papir, glas, batterier og elektronik 5. Indsamling af plast og metal

Læs mere

Tilbudsliste for indsamling af affald i Solrød Kommune

Tilbudsliste for indsamling af affald i Solrød Kommune Tilbudsliste for indsamling af affald i Solrød Kommune Tilbudsliste for indsamling af affald i Solrød Kommune Undertegnede tilbyder at indsamle affald for Ordregiver på det i Udbudsbetingelser, Ydelsesbeskrivelser

Læs mere

SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 HVIDOVRE KOMMUNE SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1

Læs mere

NOTAT OM BIOAFFALD DRAGØR KOMMUNE NOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A juli 2017 Notat TLHA, LEKD MENO TLHA ADRESSE COWI A/S

NOTAT OM BIOAFFALD DRAGØR KOMMUNE NOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A juli 2017 Notat TLHA, LEKD MENO TLHA ADRESSE COWI A/S DRAGØR KOMMUNE NOTAT OM BIOAFFALD NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A076097-001 VERSION UDGIVELSESDATO

Læs mere

Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune

Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune Undertegnede tilbyder at indsamle og transportere affald for Fanø Kommune på det i Udbudsbetingelser, Kravspecifikation og Udkast til kontrakt angivne

Læs mere

For ydelser under TBL-B Tillægsydelser og i TBL-C Beholderværksted, afregnes der med Ordregiver efter faktisk udførte ydelser.

For ydelser under TBL-B Tillægsydelser og i TBL-C Beholderværksted, afregnes der med Ordregiver efter faktisk udførte ydelser. Bilag 2: Tilbudsliste Vejledning til tilbudsliste Tilbudsgiver skal, for at tilbud er konditionsmæssigt, udfylde samtlige punkter i tilbudslisterne omfattende TBLA, TBLB og TBLC, samt udfylde og vedlægge

Læs mere

18. august 2015. Sagsnr.: 2015-0161277. Dokument: 2015-0161277-7. Sagsbehandler Ilonka Domela. Svarskrivelse nr. 2

18. august 2015. Sagsnr.: 2015-0161277. Dokument: 2015-0161277-7. Sagsbehandler Ilonka Domela. Svarskrivelse nr. 2 Teknik- og Miljøforvaltningen 18. august 2015 Sagsnr.: 2015-0161277 Dokument: 2015-0161277-7 Sagsbehandler Ilonka Domela Svarskrivelse nr. 2 Udbud af indsamling af husholdningsaffald i Indre By i Københavns

Læs mere

INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER

INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER FEBRUAR 2018 FAXE AFFALD A/S INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk EU-UDBUD REVIDERET TILBUDSLISTE -

Læs mere

Svarbrev nr. 1 vedr. "Drift af genbrugspladserne i Måde og Tarp i Esbjerg Kommune".

Svarbrev nr. 1 vedr. Drift af genbrugspladserne i Måde og Tarp i Esbjerg Kommune. Til potentielle tilbudsgivere ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 3. april 2013 SIDE 1/5 REF meno PROJEKTNR A024730-007 Svarbrev

Læs mere

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Regulativ for husholdningsaffald Allerød Kommune Natur og Miljø Affaldsgruppen Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk

Læs mere

N O T A T. Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning

N O T A T. Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning N O T A T Til: Fors A/S Fra: Bird & Bird Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning 1. INDLEDNING Fors A/S har anmodet Bird & Bird om en kort udbudsretlig

Læs mere

INDKØB AF AFFALDSBEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Rettelser. 1 Indledning 1. 2 Rettelser 1. 3 Spørgsmål og svar 2

INDKØB AF AFFALDSBEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Rettelser. 1 Indledning 1. 2 Rettelser 1. 3 Spørgsmål og svar 2 IKAST-BRANDE KOMMUNE INDKØB AF AFFALDSBEHOLDERE SVARBREV NR. 1 SPØRGSMÅL OG SVAR ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Rettelser

Læs mere

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3 OKTOBER 2017 RINGSTED KOMMUNE INDKØB AF MATERIEL EU-UDBUD - TILBUDSLISTE - BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Oplysninger om

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3 OKTOBER 207 RINGSTED KOMMUNE INDKØB AF MATERIEL EU-UDBUD. REVIDERET TILBUDSLISTE AF 7. NOVEMBER 207 - BILAG ADRESSE COWI A/S Havneparken 700 Vejle TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder

Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder Borgeren har mulighed for at gå op eller ned i beholder størrelse:

Læs mere

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af storskrald for Københavns Kommune. 20. april Sagsnr.: Dokument:

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af storskrald for Københavns Kommune. 20. april Sagsnr.: Dokument: Teknik- og Miljøforvaltningen 20. april 2016 Sagsnr.: 2016-0075819 Dokument: 2016-0075819-11 Sagsbehandler Iben Carlsen Svarskrivelse nr. 1 Udbud af behandling af storskrald for Københavns Kommune Affald

Læs mere

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet.

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet. Ændret affaldsordning i Ringsted Kommune. Sag nr. 17/670 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning I januar 2011 traf Byrådet beslutning om, hvorledes den fremtidige affaldsordning for enfamilieboliger skulle

Læs mere

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER 24. APRIL 2015 RENO DJURS I/S EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk EU-UDBUD

Læs mere

Sortering af dagrenovation. Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard

Sortering af dagrenovation. Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard Sortering af dagrenovation Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard Affaldssortering Sortering af dagrenovation i madaffald og restaffald blev opstartet januar 1997. Hos alle de husstande i gl. Grindsted

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen 24. april 2018 Sagsnr.: 2017-0318478 Dokument: 2017-0318478-15 Sagsbehandler Iben Carlsen Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Hvorfor

Læs mere

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse SOMMERHUSE Affaldsprisen er sammensat af to gebyrer. Grundgebyret fastsættes som udgangspunkt ud fra ejendommens BBR-oplysninger. Hvis sommer huset benyttes hele året, betales grundgebyr som en almindelig

Læs mere

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4396 4414 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere 20. januar

Læs mere

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 29. november 2018 side 1 af 5 277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 07.18.00-G00-5-16 BerBur Resumé PMT og KB er på tidligere møder

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indsamling af genanvendelige materialer. Gladsaxe Kommune. Notat af 05. januar Indledning

Indholdsfortegnelse. Indsamling af genanvendelige materialer. Gladsaxe Kommune. Notat af 05. januar Indledning Gladsaxe Kommune Indsamling af genanvendelige materialer Notat af 05 januar 2012 COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 87 39 66 00 Telefax 87 39 66 60 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning

Læs mere

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER RENO DJURS I/S EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SPØRGSMÅL OG SVAR PROJEKTNR.

Læs mere

5. december Spørgsmål og svar. Indsamling af dagrenovation og ressourcer udført med kranbil Revas

5. december Spørgsmål og svar. Indsamling af dagrenovation og ressourcer udført med kranbil Revas 5. december 2017 Spørgsmål og svar Indsamling af dagrenovation og ressourcer udført med kranbil Revas Spørgsmål 1 Særlige Arbejdsbetingelser og beskrivelser Pkt. 3 Indsamling med ad-hoc liste Mail med

Læs mere

Notat. Holbæk Forsyning - Indsamling af dagrenovation mv. Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING

Notat. Holbæk Forsyning - Indsamling af dagrenovation mv. Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4396 4414 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Holbæk Forsyning - Indsamling af dagrenovation mv. Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere 18. december

Læs mere

Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang

Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang November 2016 Udgivelsesdato : Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Maho, Karc, Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Mandag den 4. november Mødetid: 17:00-17:30

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Mandag den 4. november Mødetid: 17:00-17:30 Referat Dato: Mandag den Mødetid: 17:00-17:30 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad

Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad Opdateret 30. juli 2014 Spørgsmål nr. Spørgsmål Svar 1 Hvornår skal maden senest være afleveret til modtagekøkkenerne i område 1? Da maden skal hentes på Hybyhus

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrene er gældende fra 1. januar 2019 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Helårsboliger 1.00. Benyttelse af genbrugspladser 1.110,39 888,31

Læs mere

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelen Indre By i Københavns Kommune

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelen Indre By i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen 10. juli 2015 Sagsnr.: 2015-0161277 Dokument: 2015-0161277-6 Sagsbehandler Ilonka Domela Svarskrivelse nr. 1 Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelen Indre By i

Læs mere

ANALYSE AF INDSAMLINGSORDNINGER FRA HAVEBOLIGER

ANALYSE AF INDSAMLINGSORDNINGER FRA HAVEBOLIGER DRAGØR KOMMUNE ANALYSE AF INDSAMLINGSORDNINGER FRA HAVEBOLIGER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kgs. Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A076097 1

Læs mere

Indsamling af KOD I Horsens Kommune

Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af affald i kommunerne Erfaringer i Horsens Kommune Henrik Ørtenblad Økonomiseminar, 11. dec. 2017 Lovgrundlaget for affaldshåndtering og kommunernes ansvar

Læs mere

Til alle tilbudsgivere. Den 8. juni Aarhus Kommune

Til alle tilbudsgivere. Den 8. juni Aarhus Kommune Til alle tilbudsgivere Den 8. juni 2011 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af afklarende spørgsmål udbud på indsamling og transport af dagrenovationslignende affald mv. fra Aarhus Kommunes

Læs mere

UDBUDSVILKÅR INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Udbudsmaterialet 2. 3 Tilbudsfrist og afleveringsadresse 3. 4 Tilbudsåbning 3.

UDBUDSVILKÅR INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Udbudsmaterialet 2. 3 Tilbudsfrist og afleveringsadresse 3. 4 Tilbudsåbning 3. KAB, BOLIGSELSKABET AKB, AFD. 1026-3, ØBRO 95 SOLCELLEANLÆG PÅ ØBRO95 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Nedgravede affaldsløsninger. En vejledning til dig og din organisation.

Nedgravede affaldsløsninger. En vejledning til dig og din organisation. Nedgravede affaldsløsninger. En vejledning til dig og din organisation. 1 Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger og lignende I Mariagerfjord Kommune har boligselskaber, ejerforeninger,

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Høringsmateriale Udkast af 31. oktober 2014 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Selvom vi allerede er gode til at sortere (fx glas

Læs mere

EU-UDBUD INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJ

EU-UDBUD INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FAXE KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR EU-UDBUD INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJ SVARBLAD NR. 1

Læs mere

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning Bilag 2 Baggrund for koncept for gebyropkrævning Indledning Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet beskriver hvordan alle gebyrer på affaldsområdet bliver fastsat. Konceptet er udarbejdet

Læs mere

Tilbudslister til udbud af Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tilbudslister til udbud af Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune Tilbudslister til udbud af Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune Indholdsfortegnelse 1 Tilbud Delområde Nord 2 1.1 Tilbudsliste Nord R1 R3 3 2 Tilbud Delområde Syd 6 2.1 Tilbudsliste

Læs mere

Indsamling af affald i Sorø Kommune.

Indsamling af affald i Sorø Kommune. Indsamling af affald i Sorø Kommune. RETTELSESBLAD 1 22.08.2017 Affald Plus har modtaget nedenstående spørgsmål. På baggrund af spørgsmålene skal følgende præciseres: Afsnit Spørgsmål Svar Udbudsbetingelser

Læs mere

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE.

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. Sagnr. 16/7119 Dokumentnr. 100969/16 BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. 25.5.16 Force majeure I tilfælde af force majeure (hertil regnes generalstrejke, strejker og/eller lockout

Læs mere

Herlev Kommune udbud af affaldsindsamling Svar på spørgsmål

Herlev Kommune udbud af affaldsindsamling Svar på spørgsmål Herlev Kommune udbud af affaldsindsamling Svar på spørgsmål Den 2. juni 2015 Journal nr. 163-2014-19987 Dokument nr. 163-2015-76353 Til Tilbudsgiverne Fra Herlev Kommune 1. Indledning Udbyder har i overensstemmelse

Læs mere

D2012-9935 6.0. Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kort beskrivelse om forhold i sommerhusområder

D2012-9935 6.0. Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kort beskrivelse om forhold i sommerhusområder D2012-9935 6.0 Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kort beskrivelse om forhold i sommerhusområder Indhold Forord...3 Økonomi...3 AT forhold...3 Beskrivelse af indsamlingen i

Læs mere

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650 Kr./tons (excl. moms) 2009 Genanvendelse 1 Dæk 45 2 Beton 95 3 Tegl 95 4 Blandet beton og tegl 95 5 Asfalt 95 6 Asfalt og beton 95 7 Jern og metal 95 8 Haveaffald 165 9 Pap 400 10 Papir 400 11 Plastfolie

Læs mere

Rettelsesblad nr. 1 vedr. Indsamling af dagrenovation i Ringkøbing-Skjern Kommune

Rettelsesblad nr. 1 vedr. Indsamling af dagrenovation i Ringkøbing-Skjern Kommune AFLD I/S Uldjydevej 2 DK-7400 Herning telefon +45 97 37 33 77 e-mail afld@afld.dk www.afld.dk CVR-nr. 13 81 47 08 Dato 23. maj 2017 sagsnr. 17050003 reference /lama Rettelsesblad nr. 1 vedr. Indsamling

Læs mere

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2013-2015

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2013-2015 JULI 2013 ESBJERG KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE - TBL ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2013 ESBJERG KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE -

Læs mere

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION INDHOLD. 1 Indledning. 2 Rettelse til udbudsmaterialet. 2.1 Rettelse til pkt. 7.3 og 8.5 i udbudsmaterialet

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION INDHOLD. 1 Indledning. 2 Rettelse til udbudsmaterialet. 2.1 Rettelse til pkt. 7.3 og 8.5 i udbudsmaterialet TØNDER AFFALD A/S EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk RETTELSESBREV - SPØRGSMÅL OG SVAR INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne.

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Generelle betingelser I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Tilbudsindhentningen sker iht. til Tilbudslovens afsnit II vedr. Annonceringspligt. Side 1 af 6 1. Indledning 1.1 Generel beskrivelse

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR maj 2018

SPØRGSMÅL OG SVAR maj 2018 Opdateret: 11. juni 2018 SPØRGSMÅL OG SVAR maj 2018 EU-udbud vedrørende Rammeaftale på Transport og Behandling af Kemikalieaffald til Spørgsmål nr. 1. Spørgsmål Filen ESPD XML format åbner noget kode,

Læs mere

Bilag 1 til dagsordenspunkt til MTU, om revision af Ringsted Kommunes regulativ for husholdningsaffald.

Bilag 1 til dagsordenspunkt til MTU, om revision af Ringsted Kommunes regulativ for husholdningsaffald. Bilag 1 til dagsordenspunkt til MTU, om revision af Ringsted Kommunes regulativ for husholdningsaffald. Sag nr. 09/11153 Indledning På Miljø- og Teknikudvalgets møde den 20. maj 2008, blev der truffet

Læs mere

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument:

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument: Teknik- og Miljøforvaltningen 16. august 2018 Sagsnr.: 2018-0083881 Dokument: 2018-0083881-7 Sagsbehandler Iben Carlsen Svarskrivelse nr. 1 Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune Affald

Læs mere

Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Overordnede målsætninger i forhold til arbejdet med nye ordninger

Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Overordnede målsætninger i forhold til arbejdet med nye ordninger NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Den nationale ressourcestrategi, som kom i efteråret 2013 og sætter de samlede mål for

Læs mere

Indsamling af affald i Sorø Kommune

Indsamling af affald i Sorø Kommune Indsamling af affald i Sorø Kommune Udbudsbetingelser Offentligt EU-udbud AffaldPlus Juni 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Udbudsbetingelser... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Ordregiver... 3 1.3 Spørgsmål... 4 1.4

Læs mere

Evaluering af implementeringen af affaldssystemet og den indledende drift.

Evaluering af implementeringen af affaldssystemet og den indledende drift. Ny affaldssystem til beboere i enfamilieboliger 2013. Evaluering af implementeringen af affaldssystemet og den indledende drift. Indledning I løbet af 2010 og 2011 har Klima- og Miljøudvalget, på en række

Læs mere

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD Til Nyborg Forsyning & Service A/S Dokumenttype Spørgsmål og svar Dato December 2016 NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD Revision

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene Vesterbro/Kgs. Enghave, Amager Øst og Amager Vest i Københavns Kommune

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene Vesterbro/Kgs. Enghave, Amager Øst og Amager Vest i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift 08-07-2015 Sagsnr. 2015-0161277 Dokumentnr. 2015-0161277-4 Sagsbehandler Ilonka Domela Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse 2016/S SPØRGSMÅL OG SVAR (04)

Udbudsbekendtgørelse 2016/S SPØRGSMÅL OG SVAR (04) Udbudsbekendtgørelse 2016/S 169-303945 SPØRGSMÅL OG SVAR (04) Dette dokument indeholder de modtagne spørgsmål, samt Ordregivernes svar derpå. Spørgsmål/svar markeret med grå indikerer, at disse spørgsmål/svar

Læs mere

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018 APRIL 14 LEJRE KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE 14-18 TILBUDSLISTE - TBL ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 71 Vejle TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk APRIL 14 LEJRE KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE

Læs mere

BILAG 1 TILBUDSLISTE

BILAG 1 TILBUDSLISTE BILAG 1 TILBUDSLISTE Transportør skal prissætte de enkelte er til kørsel, tømning og tilbagelevering af container til genbrugspladsen. Alle felter markeret med gult skal udfyldes er en 0 skal dette angives.

Læs mere

Notat. 6. juli 2012. Øget genbrug fra private husstande

Notat. 6. juli 2012. Øget genbrug fra private husstande Notat Faxe Affald A/S CVR-nr. 34 08 47 42 Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Tlf.: 70 26 02 07 Fax: 56 37 34 99 post@faxeforsyning.dk www.faxeforsyning.dk 6. juli 2012 Øget genbrug fra private husstande

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

AFTALE 2 OM FÆLLES UDBUD AF AFFALDSINDSAMLING

AFTALE 2 OM FÆLLES UDBUD AF AFFALDSINDSAMLING AFTALE 2 mellem Allerød Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune OM FÆLLES UDBUD AF AFFALDSINDSAMLING Udkast af den 4. april 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning/Præambel... 2 2. Vilkår for Parternes

Læs mere

Til tilbudsgiverne. 16. juni 2016 Vores reference: Rebild Kommune, udbud vedr. dagrenovation Svar på stillede spørgsmål nr.

Til tilbudsgiverne. 16. juni 2016 Vores reference: Rebild Kommune, udbud vedr. dagrenovation Svar på stillede spørgsmål nr. Sweco Danmark A/S Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 7220 7207 F +45 7242 8900 www.sweco.dk Til tilbudsgiverne CVR-nr. 48233511 Vores reference: 31.3030.16 Rebild Kommune, udbud vedr. dagrenovation

Læs mere

FORHOLD VEDRØRENDE INDKØB AF BEHOLDERE, KØKKENSPANDE OG EMBALLAGE TIL MADAFFALD

FORHOLD VEDRØRENDE INDKØB AF BEHOLDERE, KØKKENSPANDE OG EMBALLAGE TIL MADAFFALD KOLDING KOMMUNE FORHOLD VEDRØRENDE INDKØB AF BEHOLDERE, KØKKENSPANDE OG EMBALLAGE TIL MADAFFALD ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR.

Læs mere

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015 Albertslund Kommunes nye affaldsordninger Høringsmateriale 16. december 2014 1. februar 2015 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal

Læs mere

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser December 2016 Udgivelsesdato : Projekt : 2063 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : TWIN, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbud af renovation: Spørgsmål og svar 2

Udbud af renovation: Spørgsmål og svar 2 Udbud af renovation: Spørgsmål og svar 2 Nr. Spørgsmål Svar 3 Kravspecifikation, kapitel 2.4, Materiel, pkt. 2) samt kapital 2.15, Tilknyttet delydelse nr. 4: Chipning af VIP containere samt montering

Læs mere

EU-UDBUD INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJ

EU-UDBUD INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FAXE KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR EU-UDBUD INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJ SVARBLAD NR. 2

Læs mere

Rettelsesbrev nr. 1 11-08-2014

Rettelsesbrev nr. 1 11-08-2014 Rettelsesbrev nr. 1 Der er indkommet følgende spørgsmål til udbudsmaterialet. Kopi af forsikringspolice skal vedlægges tilbuddet. Er det nok med en kopi af forsikringscertifikat, som viser, at forsikringen

Læs mere

Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere

Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere Den 12. juli 2012 Init. CBP/BEB Sagsnr. 12-01061 Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere Baggrund Ishøj og Vallensbæk Kommuner

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år.

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år. Bilag 1 Udkast til Handlingsplan for 2015 Gladsaxe Kommunes Affaldsplan 2014 2024 Gladsaxe Kommune forventer at godkende affaldsplan for periode 2014-2024 i april 2015. Arbejdet med at imødekomme målene

Læs mere

Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 2020

Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 2020 11. Marts 018 Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 00 I Europa vokser mængden af affald med stor hast. Over 1,8 milliarder tons affald bliver hvert år 'produceret' i EU, og mindre end en tredjedel

Læs mere

Svarbrev nr. 1 vedr. "Levering af beholdere og miljøkasser til Esbjerg Kommune"

Svarbrev nr. 1 vedr. Levering af beholdere og miljøkasser til Esbjerg Kommune Til potentielle tilbudsgivere ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 26. marts 2013 SIDE 1/5 REF meno PROJEKTNR A024730-010 Svarbrev

Læs mere

Bilag 7. 2. Afhentningsvilkår

Bilag 7. 2. Afhentningsvilkår 6. februar 2014. 27 Nr. 130. Bilag 7 Retningslinjer for samarbejdet mellem producenter samt kommunalbestyrelserne ved indsamling af elektrisk og elektronisk udstyr fra de kommunale indsamlingssteder Reglerne

Læs mere

Renovationsafhentning & makulering

Renovationsafhentning & makulering Dato 17. november 2014 TRM Sagsnr. 2013111286 trm@dkma.dk / 4488 9344 Slettet: 21. oktober 2014 Bilag 2 Kravspecifikation Renovationsafhentning & makulering hos Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse

Læs mere

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper:

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper: GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 2 - Udbud af storskrald NOTAT Dato: 25. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen, Anja Hoff Hansen og Malene Matthison-Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2017 Gebyrer 2018 Grundgebyr fordelt

Læs mere

MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE BRØNDRENSNING TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG - TAG

MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE BRØNDRENSNING TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG - TAG MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE PROJEKTNR. A032967 DOKUMENTNR. A032967-4B-D02 VERSION

Læs mere

Svarskrivelse nr. 2. Udbud af levering af 2- og 4-hjulede beholdere samt reservedele til Københavns Kommune. 13. april Sagsnr.

Svarskrivelse nr. 2. Udbud af levering af 2- og 4-hjulede beholdere samt reservedele til Københavns Kommune. 13. april Sagsnr. Teknik- og Miljøforvaltningen 13. april 2015 Sagsnr.: 2014-0190982 Dokument: 2014-0190982-30 Sagsbehandler Cathrine Schultz-Quist Svarskrivelse nr. 2 Udbud af levering af 2- og 4-hjulede beholdere samt

Læs mere

SOLCELLEANLÆG PÅ TEKNIKBYGNING, TÅRNBY RENSEANLÆG

SOLCELLEANLÆG PÅ TEKNIKBYGNING, TÅRNBY RENSEANLÆG SOLCELLEANLÆG PÅ TEKNIKBYGNING, TÅRNBY RENSEANLÆG FUNKTIONSUDBUD - HOVEDENTREPRISE TILBUDSLISTE - BILAG 2 SEPTEMBER 2013 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

AFSÆTNING AF DEPO- NERINGSEGNET FFALD. Tilbudsliste

AFSÆTNING AF DEPO- NERINGSEGNET FFALD. Tilbudsliste AFSÆTNING AF DEPO- NERINGSEGNET FFALD Tilbudsliste Paradigme februar 2018 Afsætning af deponeringsegnet affald, tilbudsliste Paradigme 1 Indholdsfortegnelse 1. GENERELT 2 1.1 Vejledning 2 1.2 Oplysninger

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL

SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL 11-2017 RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL SVARBLAD NR. 2 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 11-2017 RINGSTED

Læs mere

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510 Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2019 (kr. inkl. moms) HUSHOLDNINGSAFFALD FRA HAVEBOLIGER Dagrenovation 110 liter sæk 1.110 140 liter beholder 1.180 190 liter beholder 1.320 240 liter beholder

Læs mere

INDKØB, LEVERING OG DISTRIBUTION AF AFFALDSBEHOLDERE

INDKØB, LEVERING OG DISTRIBUTION AF AFFALDSBEHOLDERE KOLDING KOMMUNE INDKØB, LEVERING OG DISTRIBUTION AF AFFALDSBEHOLDERE ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk SVARBREV NR. 2 SPØRGSMÅL OG SVAR PROJEKTNR.

Læs mere

OM FÆLLES UDBUD AF AFFALDSCONTAINERE

OM FÆLLES UDBUD AF AFFALDSCONTAINERE AFTALE 3 mellem Allerød Kommune Fredensborg Affald A/S Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune OM FÆLLES UDBUD AF AFFALDSCONTAINERE Udkast af den 10. april 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning/præambel...

Læs mere

R Ø D O V R E KO M M U N E

R Ø D O V R E KO M M U N E R Ø D O V R E KO M M U N E Elvergaardens Grundejerforening Att.: Bestyrelsen Krusedinesen@privat.dk 16. november 2012 Opfølgning på møde vedr. implementering af nyt affaldssystem i Rødovre Kommune, Minervavej,

Læs mere

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 BILAG 1b Takster på affaldsområdet og etablering af lille innovativt affaldsanlæg Benævnelse: Administration, bolig Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter

Læs mere

Indsamling af dagrenovation med mobilsug i Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune

Indsamling af dagrenovation med mobilsug i Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune Indsamling af dagrenovation med mobilsug i Københavns og Frederiksberg / Iben Carlsen TMF, Affald og Genbrug 22. februar 2017 Program for mødet 1. Velkommen og kort gennemgang af dagsorden 2. Præsentation

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-101-24-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Centrifuger og tilbehør 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Der er i alt 15

Læs mere

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune Affald som Ressource 14.09.2015 Fanø Kommune Dit og Danmarks affald Her ender affaldet Ud af de samlede danske affaldsmængder bliver: 61 % genanvendt 29 % forbrændt 6 % deponeret 4 % til midlertidig oplagring

Læs mere