Børnehave - Folkeskole - Gymnasium. Lycée International Saint-Germain-en-Laye. Den danske Afdeling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børnehave - Folkeskole - Gymnasium. Lycée International Saint-Germain-en-Laye. Den danske Afdeling"

Transkript

1 Børnehave - Folkeskole - Gymnasium Lycée International Saint-Germain-en-Laye Den danske Afdeling

2 Det vestlige Paris - et attraktivt område Lycée International er beliggende ca. 20 km vest for Paris i den hyggelige og naturskønne forstadsby Saint-Germain-en-Laye tæt på Seinen og store skovområder. Det vestlige Paris er et attraktivt område, der byder på mange charmerende byer og landsbyer med gode transportmuligheder både til Paris og Lycée International. På grund af Lycée International og koncentrationen af multinationale virksomheder i La Défense er der mange udlændinge, der bosætter sig her og giver en international dimension til lokallivet. De fleste byer tilbyder nye tilflyttere forskellige aktiviteter og assistance, hvilket sammen med initiativer på Lycée International og fællesskabet omkring Den danske Afdeling medvirker til, at nye familier føler sig velkomne og hurtigt integreres. Størstedelen af skolens elever benytter sig af skolebusserne, der med et imponerende netværk tilbyder transport fra over 50 kommuner i en radius på 20 km omkring skolen. En del elever benytter sig desuden af de gode forbindelser med offentlige bybusser og tog, mens nærboende klarer sig til fods, på cykel, knallert eller ved forældrekørsel. Epône Les Mureaux Maule Neauflele-Château Seine Val-d'Oise Cergy Vauréal Plaisir Yvelines Skolebussernes zone Lycée Internationals slot og park Maisons-Laffitte Poissy Chatou Rueil Malmaison Versailles Beauchamp RER A Seine La Défense Saint-Germainen-Laye Hauts-de- Seine Paris

3 Lycée International Saint-Germain-en-Laye En skolegang med internationale dimensioner Lycée International er en fransk statsskole, der tilbyder undervisning fra 1. klasse til 3.g samt børnehave fra 3-års alderen. Skolen har i dag omkring elever, der alle er tilknyttet en af de 11 nationale sektioner: den amerikanske, britiske, dansk-norske (med adskilt undervisning), italienske, japanske, nederlandske, polske, portugisiske, spanske, svenske og tyske. Lycée Internationals undervisningstilbud er helt særligt, idet alle elever er eller bliver fuldstændigt tosprogede. Eleverne undervises på fransk efter franske læreplaner i stamklasserne som på andre franske skoler, og herudover modtager de 6-8 timers nationalundervisning i sprog/ litteratur, historie og geografi efter nationale læreplaner. Denne undervisning varetages på nationalsproget af lærere uddannet i hjemlandet. Elevernes skolegang i et multikulturelt miljø udvikler deres kendskab til og forståelse for andre kulturers mentalitet og levevis. En international skolehverdag, der gør eleverne til tolerante og respektfulde verdensborgere. Undervisning af ikke-fransktalende elever Som et helt unikt tilbud i Frankrig modtager Lycée International også elever med intet eller ringe kendskab til fransk. Skolen er derfor et godt undervisningstilbud til familier, der for en kortere eller længere periode skal bosætte sig i Frankrig. Disse elever kommer det første år i specielle modtagelsesklasser (français spécial-klasser) med mindre klassekvotienter og intensiv franskundervisning, der varetages af særligt kvalificerede lærere. Eleverne lærer i FS-klasserne fransk på rekordtid, så de efter et år kan integreres i en almindelig klasse. Honnør for de nye studenter Faglige udfordringer og trivsel Lycée International tilhører gruppen af de mest velrenommerede skoler i Frankrig, kendt for sit gode faglige niveau og en gennemførelsesprocent til studentereksamen tæt på 100. Hvert år optages et antal studenter fra Lycée International på nogle af verdens bedste universiteter. Undervisningen og kravene til arbejdsdisciplin giver eleverne store faglige udfordringer. Der tilbydes et læringsmiljø af høj kvalitet med opmærksomhed på den enkelte elevs faglige og personlige udvikling og trivsel. På Lycée International lægges der desuden vægt på, at eleverne får udviklende oplevelser uden for undervisningen. Således arrangeres jævnligt kulturelle udflugter, og skolen tilbyder eleverne mulighed for at deltage i et bredt udbud af aktiviteter som teater, sport, musik o.a.

4 En lille afdeling på en stor skole Den danske Afdeling har eksisteret, siden Lycée International blev oprettet i Den henvender sig til danske familier bosiddende i Paris-området i en længere eller kortere årrække og til fastboende danske og dansk-franske familier. Med et elevtal på fra børnehave til 3.g er Den danske Afdeling en af de mindste afdelinger på skolen. Dette giver for afdelingens lærere, elever og forældre gunstige muligheder for meget tæt samarbejde og et helt særligt sammenhold omkring vores danske kultur og traditioner. De små klassekvotienter fra 3 til 12 elever medvirker endvidere til en tryg atmosfære og giver gode muligheder for differentieret undervisning og særlig opmærksomhed på den enkelte elevs udvikling og trivsel. Den danske Afdeling Den danske Afdelings målsætning Den årlige julekomedie i primaireskolen Den danske Afdeling ser det som en vigtig opgave gennem undervisningen og andre kulturelle tiltag at formidle dansk sprog og kultur både fagligt, pædagogisk og socialt. I Den danske Afdeling lægger vi vægt på: At vores elever integreres og trives i skolens internationale miljø med bevidsthed om deres egen danske identitet At støtte vores elevers sociale og faglige udvikling gennem differentieret undervisning At viderebringe dansk skolekultur og danske traditioner (juletræsfest, fastelavn, sankthans m.v.) At opbygge et tæt og tillidsfuldt elev- og forældresamarbejde og sammen deltage i skolens mange aktiviteter og festligheder. Børnehaven Den danske børnehave henvender sig til børn fra 3 til 5 år. Den skal betragtes som et supplement til børnenes franske børnehaveskole ( maternelle ) og finder sted en halv dag om ugen. Gennem leg, sang og kreative aktiviteter stimulerer og styrker vi børnenes kendskab til dansk sprog og kultur samt giver dem sjove og udviklende oplevelser i danske omgivelser en god forberedelse til indskolingen.

5 Undervisningen Undervisningen i Den danske Afdeling følger de danske læreplaner og finder sted i afdelingens egne lokaler, hvor vi i undervisningens form og indhold formidler dansk skolekultur. Elever, der vil fortsætte deres skolegang eller videregående uddannelse i Danmark, får således de bedste muligheder for integration i det danske skole- og uddannelsessystem. I primaireskolen (1.-5.klasse) undervises hver dag fra 8.45 til afbrudt af en frokostpause kl Onsdag eftermiddag er fri. Nationalundervisningen er fordelt i to ugentlige moduler af halve dage pr. klasse. I primaireskolen har man mulighed for at gå i den lokale franske skole og komme på Lycée International til nationalundervisning to halve dage om ugen. Disse externé-elever optages, så vidt der er plads, som fuldtidselever på Lycée International fra 6.klasse. På collège- og lycéeniveau (6.kl.- 3.g) ligger nationalundervisningen spredt over ugen i enkelt- eller dobbelttimer på 50 minutter. Der undervises på disse niveauer fra kl.8.00 til med en spisepause på 60 min. Alle elever spiser i skolens kantine, dog kan de ældste elever benytte sig af skolens cafeteria. Prøver og eksaminer Den danske Afdeling forbereder eleverne i 9.klasse til Folkeskolens Afgangsprøve (FSA) i dansk. Denne prøve godkendes af Danmarks Undervisningsministerium, der ligeledes beskikker censorer til prøven. 3.g afsluttes med en international studentereksamen, OIB (Option Internationale du Baccalauréat). Det er en fransk studentereksamen, der i tillæg til de afsluttende eksaminer i de franske fag, indeholder eksaminer i nationalfagene sprog/litteratur samt historie. Eksamensresultaterne i de nationale fag har en høj kvotient ved udregningen af det samlede gennemsnit af studentereksamen. En OIB-studentereksamen fra Den danske Afdeling er adgangsgivende til videregående uddannelser i Danmark såvel som i udlandet. I Den danske Afdeling vælger ca. 70 af eleverne at fortsætte deres uddannelse i Danmark, og mange bruger endvidere deres gode sproglige kompetencer til udlandsophold eller videreuddannelse i andre lande. Foruden OIB-studentereksamen kan elever på Lycée International stille op til de internationalt anerkendte Cambridge ESOL eksaminer: First certificate in English (9.klasse) Certificate in Advanced English (3.g) Certificate of proficiency in English (3.g)

6 Forældre, lærere og elever Engagement og samarbejde Lycée International er en offentlig fransk skole med gratis skolegang, mens Den danske Afdeling er en privat afdeling, der finansieres af forældrene gennem et årligt skolegebyr. Den danske Afdeling er en forældreforening, der i tæt samarbejde med den pædagogiske leder har det overordnede ansvar for administrationen af afdelingen. En bestyrelse af frivillige forældre varetager arbejdet med økonomi, personale og retningslinjer for afdelingens udvikling. Et imponerende forældreengagement er kendetegnende for hele Lycée International. Forældrene bidrager til det enestående miljø på skolen og det rige udvalg af tilbud, der findes uden for skoletiden. Man kan engagere sig efter lyst og evne for sin sektion, for skolen i helhed eller i samarbejde med forældre fra andre sektioner. Forældre i julemadboden Engagementet og samarbejdet giver mulighed for spændende nye kontakter med danske og udenlandske forældre. Når man som forældre forlader Lycée International, kan man se tilbage på en lang række enestående oplevelser, kontakter og venskaber, som man har knyttet via skolens særlige ånd og internationale miljø. Lærerne Undervisningen i Den danske Afdeling varetages af dansk uddannede lærere, der regelmæssigt opdaterer deres kompetencer på skolebesøg og kurser i Danmark. Lærerne arbejder ud fra danske læreplaner og forestår en undervisning, der i form og indhold ligner undervisningen på danske folkeskoler og gymnasier. Dette naturligvis med den nødvendige tilpasning til skolens særlige internationale miljø. Med særlig opmærksomhed på de mange forskellige forhold, der gør sig gældende for bikulturelle elever, gør lærerne et stort arbejde for, at afdelingens elever får en tryg, indholdsrig og god faglig skolegang. Lærergruppen og den pædagogiske leder har et tæt samarbejde omkring undervisningen og den enkelte elevs faglige udvikling og trivsel. Samtidigt lægges der et stort arbejde i et godt og tillidsfuldt skolehjem samarbejde.

7 I 1998 startede jeg i 5.klasse i Den danske Afdeling på Lycée International. Det var i en såkaldt FS-klasse for de elever, der ikke talte fransk. På bare ét år skulle jeg kunne klare mig i en almindelig fransk klasse og det kunne jeg! Det hele var naturligvis meget fremmed i starten, hvilket gjorde danskundervisningen til et trygt og befriende åndehul. Det var dagens højdepunkt, hvor jeg følte mig næsten som hjemme. Som årene gik, blev jeg mere og mere integreret i den franske del af min skolegang. Alligevel kunne den franske del aldrig konkurrere med Den danske Afdelings trygge rammer, som fulgte mig helt til 3.g. Jeg fik min OIB-studentereksamen fra Lycée International i 2006 og blev samme år optaget på økonomistudiet på Københavns Universitet. Beslutningen om at flytte tilbage til Danmark var ikke let, men jeg faldt hurtigt til i det danske igen. Takket være danskundervisningen på Lycée International blev det uundgåelige kultursammenstød betragteligt formindsket. I mine studier nyder jeg dagligt godt af de såvel faglige som sociale kompetencer, jeg tilegnede mig på Lycée International. Særligt har mine sprogkundskaber været en mærkbar fordel for mig, og jeg er i dag meget taknemmelig for den gode og alsidige bagage, som Lycée International og Den danske Afdeling har givet mig. Josephine Thomsen, 22 år, 2010 Jeg begyndte i Den danske Afdeling i 1.klasse og har altid været meget glad for at komme til timerne, fordi det er en hyggelig lille klasse. Lærerne er søde, og de er gode til at hjælpe, hvis der er noget, der er svært. Vi lærte en masse og blev meget dygtige til at læse og skrive, så da jeg 4 år senere vendte tilbage til Danmark, kunne jeg sagtens følge med i timerne i den danske skole. Det er sjovt at gå på en stor skole, for man lærer mange mennesker at kende. Hvert år kommer man i en ny klasse, så man kender alle på sin årgang, og de kender dig. Jeg har fået rigtigt mange venner fra forskellige lande, som jeg stadig har kontakt med og besøger, når jeg er i Frankrig eller andre lande. Jeg har været utrolig glad for at gå på Lycée International og har mange gode minder fra min skoletid der. Jeg håber virkeligt, at min familie og jeg skal tilbage til Frankrig igen, så jeg kan komme tilbage til skolen og mine spanske, engelske, svenske, danske... venner. Sophia Frickmann Møller, 11 år, 2010 Jeg gik på Lycée International fra 2000 til 04, hvor jeg tog OIB-studentereksamen med økomomi og samfundskundskab. Herefter flyttede jeg til Danmark og startede på SPRØK, Sprog og Økonomi ved Copenhagen Business School og blev i 2007 bachelor med karakteren 11 (på 13-skalaen) for mit bachelorprojekt. Herefter fortsatte jeg videre på kandidatuddannelsen i International Business, der er fuldt engelsksproget. Som en del heraf har jeg taget en dobbelt Master grad med CEMS, som er en international ledelsesuddannelse, der er kåret som den bedste af Financial Times i Et af kravene er, at man udover sit modersmål skal kunne et sprog flydende - engelsk - og endnu et på «business conversational» niveau - min OIB fra Lyceet gjorde, at jeg ikke skulle gennem en sprogprøve. Den franske partner er HEC, den britiske LSE for at give et indtryk af niveauet. Min OIB fra Lycée International var afgjort et plus i min ansøgning til CBS og CEMS, tillige med den Cambridge Proficiency, jeg havde taget i 3.g. Jeg har stadig god kontakt med mine venner fra Lycée International, både de danske og udenlandske. Det var 4 år, hvor jeg tilegnede mig en stor arbejdskapacitet, lærte rigtigt meget og fik et solidt internationalt netværk. Cecilie Elgaard, 25 år, 2010

8 Nyttige links Transport Info til nye familier Franskundervisning for voksne Se desuden Den danske Afdelings hjemmeside. Den danske Afdeling, Lycée International 2 Bis, rue du Fer à Cheval BP FR Saint-Germain-en-Laye tlf. og fax: +33 (0) danskeafd@orange.fr Afdelingsleder: Margrethe Rønnow graphic design: dominique.labadens@free.fr

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse Om dig 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse 1.2 Hvad er din alder? 1.3 Hvad er din højeste fuldførte uddannelse? a. Folkeskole 9. eller 10. klasse b. EFG/HG/Teknisk

Læs mere

Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ. Forvaltning for Børn, Familie og Skole

Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ. Forvaltning for Børn, Familie og Skole Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ Forvaltning for Børn, Familie og Skole Skolepolitik Fælles om folkeskolen sammen skaber vi fremtiden I vores folkeskoler former vi vores elevers fremtid og dermed

Læs mere

Modtagelsesklasser Silkeborg Kommune 2016/17

Modtagelsesklasser Silkeborg Kommune 2016/17 Modtagelsesklasser Silkeborg Kommune 2016/17 Kære forældre Velkommen til Silkeborg Kommune. Jeres barn skal nu til at gå i dansk folkeskole. I dette lille hæfte er beskrevet nogle af de områder, hvor I

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

Forældreundersøgelse. Om dig. Fru Flora:2,11,028, 46,48,810;Fæll es Fodslag:73,82, 201,100,55;Ind

Forældreundersøgelse. Om dig. Fru Flora:2,11,028, 46,48,810;Fæll es Fodslag:73,82, 201,100,55;Ind Om dig 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse 1.2 Hvad er din alder? 1.3 Hvad er din højte fuldførte uddannelse? a. Folkkole 9. eller 10. klasse b. EFG/HG/Teknisk

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Velkommen til Stavnsholtskolen

Velkommen til Stavnsholtskolen Velkommen til Stavnsholtskolen 1 Velkommen til Stavnsholtskolen Jeg vil sammen med skolens personale byde velkommen til en folkeskole i rivende udvikling. Stavnsholtskolen er en visionær skole, hvor alle

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse gennemført af MDI i maj 2012

Tilfredshedsundersøgelse gennemført af MDI i maj 2012 Tilfredshedsundersøgelse gennemført af MDI i maj 2012 Spørgsmålene er besvaret på en skala fra 1-5 hvor 5 er det bedste Om barnet 2012 Børnenes gennemsnitsalder 3,4 Tilfredshed og trivsel a) Jeg er samlet

Læs mere

Resultatmål 2015/ 16

Resultatmål 2015/ 16 Resultatmål 2015/ 16 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

HF på. Fjerritslev Gymnasium. Faglighed. Fællesskab. Fremtid. - fagpakker og frie fagvalg. - faste klassekammerater og farverige venskaber

HF på. Fjerritslev Gymnasium. Faglighed. Fællesskab. Fremtid. - fagpakker og frie fagvalg. - faste klassekammerater og farverige venskaber HF på Fjerritslev Gymnasium Faglighed - fagpakker og frie fagvalg Fællesskab - faste klassekammerater og farverige venskaber Fremtid - find vej i din egen fortælling Fjerritslev Gymnasium Skovbrynet 9

Læs mere

resultaterne og sammenholde dem med hinanden.

resultaterne og sammenholde dem med hinanden. ! "#$%!& ' ( ( ' Hvordan har du fattet interesse for at undervise dine kollegaer i dansk som 2. sprog? Det er meget tilfældighedernes spil. Det startede med, at Lise Thorn bad mig om at tage på et kursus,

Læs mere

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder VIA University College Campus Aarhus C Ceresbyen 24 8000 Aarhus C Tlf.: 87 55 30 00 VIA.DK VIA University College Læreruddannelsen Aarhus Optagelse med andet

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk Marie Louise Exner www.vedsted-friskole.dk er en grundtvig-koldsk grundskole med børn fra børnehaveklasse til 10. klasse. Skolen vil give børnene et fælles skoleliv, der udover fagligheden udvikler deres

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Pædagogiske læreplaner Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Vision I Lerpytter Børnehave ønsker vi at omgangstonen, pædagogikken og dagligdagen skal være præget af et kristent livssyn, hvor

Læs mere

VIBORGPRIVATEREALSKOLE

VIBORGPRIVATEREALSKOLE VIBORGPRIVATEREALSKOLE HJERTELIG VELKOMMEN TIL VIBORG PRIVATE REALSKOLE Først og fremmest vil jeg gerne byde rigtig hjertelig velkommen til denne korte introduktion til vores skole. Jeg håber, at denne

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Gå på... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater og på

Læs mere

Rybners Gymnasium HHX

Rybners Gymnasium HHX Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 203 Rybners Gymnasium HHX Udarbejdet af ASPEKT R&D Rybners Gymnasium - HHX Elevtrivselsundersøgelse 203 Undersøgelsen på Rybners Gymnasium, HHX Der har deltaget

Læs mere

Formål for faget engelsk

Formål for faget engelsk Tilsynsførende Tilsyn ved Lise Kranz i juni 2009 og marts 2010. På mine besøg har jeg se følgende fag: Matematik i indskoling og på mellemtrin, engelsk på mellemtrin samt idræt fælles for hele skolen.

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Elkjær-afdelingen i Grønbjerg

Elkjær-afdelingen i Grønbjerg Elkjær-afdelingen i Grønbjerg Firkløverskolen Give Elkjær-afdeling Elkjær-afdelingen er områdets lokale folkeskole, for alle børn der går i 0.-6. årgang. Efter 6. årgang fortsættes skolegangen på Søndermarks-afdelingen

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ikke rigtig der var kun lige et generelt orienteringsmøde om Erasmusophold.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ikke rigtig der var kun lige et generelt orienteringsmøde om Erasmusophold. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Italiensk sprog, litteratur og kultur (2010-2013) Navn på universitet i udlandet: Università degli Studi di Siena Land: Italien Periode: Fra:

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013

Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013 Bestyrelsen Skørbæk-Ejdrup Friskole Ejdrupvej 33, Skørbæk 9240 Nibe Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013 Tilsynet med Skørbæk-Ejdrup Friskole, skolekode 831006, er foretaget af chefkonsulent

Læs mere

Velkommen i skole. Kære forældre

Velkommen i skole. Kære forældre Velkommen i skole Velkommen i skole Kære forældre Første skoledag er en milepæl i jeres barns liv. Den er nemlig en helt særlig dag, som alle børn ser frem til med stor spænding. Den første skoletid er

Læs mere

Læreplaner. Vores mål :

Læreplaner. Vores mål : Læreplaner Trivsel, læring og udvikling er tre centrale begreber for os i Børnehuset Trinbrættet. I den forbindelse ser vi læreplaner som et vigtigt redskab.vores grundsyn er, at hvis børn skal lære noget

Læs mere

DEN INTERNATIONALE LINJE PÅ FOURFELDTSKOLEN BOHR IN T ER NA TIO NAL

DEN INTERNATIONALE LINJE PÅ FOURFELDTSKOLEN BOHR IN T ER NA TIO NAL DEN INTERNATIONALE LINJE PÅ FOURFELDTSKOLEN BOHR IN T ER NA TIO NAL DEN INTERNATIONALE LINJE #MAKETHEWORLDYOURPLAYGROUND Er du nysgerrig på verden og andre kulturer? Er du interesseret i at komme i kontakt

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle

Læs mere

Hellig Kors Skole 2200 Kbh N

Hellig Kors Skole 2200 Kbh N Hellig Kors Skole 2200 Kbh N Velkommen til Hellig Kors Skole Hellig Kors Skole er en moderne folkeskole tæt på, hvor I bor. Vi har en blandet børne- og forældregruppe, hvor alle miljøer er repræsenteret.

Læs mere

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse I forbindelse med udvikling af Unge- og Kulturcentrets valgfagstilbud til børn og unge i Halsnæs Kommunes 6. - 9. klasser, blev der

Læs mere

Forældre udsagn fra Vestbirk Naturbørnehave

Forældre udsagn fra Vestbirk Naturbørnehave Forældre udsagn fra Vestbirk Naturbørnehave Hvorfor valgte vi netop Vestbirk Naturbørnehave?: Vi valgte Vestbirk børnehave, fordi vi ønskede en børnehave med mulighed for nærhed og tryghed. Fordi vi fornemmede

Læs mere

Starttrinnet - et sted med hjerterum

Starttrinnet - et sted med hjerterum Starttrinnet - et sted med hjerterum Indledning Starttrinnet er begyndelsen på et langt skoleliv. Det er en vigtig periode af skoleforløbet, hvor der skal skabes et godt forældresamarbejde, et solidt fagligt

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere

Specialklasserne på Beder Skole

Specialklasserne på Beder Skole Specialklasserne på Beder Skole Det vigtige er ikke det vi er men det vi godt kunne være kan være ikke kan være endnu men kan og skal blive engang være engang Inger Christensen. Det Beder skoles værdigrundlag

Læs mere

BLÅGÅRD SKOLE TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD. www.blg.kk.dk

BLÅGÅRD SKOLE TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD. www.blg.kk.dk BLÅGÅRD SKOLE www.blg.kk.dk TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD Foto: Henning Hjorth Velkommen til Blågård Skole Blågård Skole er en moderne folkeskole tæt på, hvor I bor. Vi er en ambitiøs skole,

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO erne

Pædagogiske læreplaner i SFO erne Pædagogiske læreplaner i SFO erne Oplæg til skolereformsudvalgsmødet den 12.09.13 Ved Hanne Bach Christiansen SFO Leder Arresø Skole Historik Pædagogiske læreplaner har været brugt som arbejdsredskab i

Læs mere

I Ringsteds folkeskoler har vi fokus på højt fagligt niveau, trivsel og respekt for, at ikke alle lærer ens. Ringsted Kommunes folkeskoler

I Ringsteds folkeskoler har vi fokus på højt fagligt niveau, trivsel og respekt for, at ikke alle lærer ens. Ringsted Kommunes folkeskoler I Ringsteds folkeskoler har vi fokus på højt fagligt niveau, trivsel og respekt for, at ikke alle lærer ens. Ringsted Kommunes folkeskoler Kære kommende elev og forælder i Ringsted Kommunes folkeskoler

Læs mere

Lille. Værløse Skole. MOD NYE MÅL Din lokale folkeskole i Værløse midtby og Jonstrup

Lille. Værløse Skole. MOD NYE MÅL Din lokale folkeskole i Værløse midtby og Jonstrup Lille Værløse Skole MOD NYE MÅL Din lokale folkeskole i Værløse midtby og Jonstrup VELKOMMEN TIL VORES SKOLE MOD NYE MÅL FOR ELEVERNES FAGLIGE OG SOCIALE LÆRING Vores skole og FFO er i en rivende udvikling

Læs mere

Musik ørnehaven. En temabørnehave i Kolding Kommune

Musik ørnehaven. En temabørnehave i Kolding Kommune Musik ørnehaven En temabørnehave i Kolding Kommune Hvem er vi? Musikbørnehaven er et kommunalt dagpasningstilbud til børn i alderen 3-6 år, hvor det gennemgående tema i vores hverdag er musik. Tre faste

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde... eller med sport... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt de

Læs mere

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME Indhold 3 Velkommen 4 Uddannelsen 5 Fag og opbygning 6 Undervisning i egen fløj 7 Lærere og netværk 7 Kursus 8 Hjælp til afleveringer 8 Lektiecafe 9 Et levende ungdomsmiljø

Læs mere

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv.

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv. Velkommen i skole Kære forældre At begynde i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men bestemt også for dig som forælder og der venter en ny og spændende tid. Den første skoletid er fyldt med mange

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer Kære forældre Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer Vi er 11 dagplejere, hvoraf den ene af os er ansat som gæstedagplejer og bor fra Humlegårdsbæk i Øst til

Læs mere

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen Holme skoles specialklasser - en naturlig del af skolen Profil for Holme Skoles specialklasser Kære forældre I denne pjece kan du læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn

Læs mere

10.klasse. Vinderup Realskole. bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse. Side 1

10.klasse. Vinderup Realskole. bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse. Side 1 10.klasse Vinderup Realskole bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse Jeg har valgt denne skole, fordi jeg synes lærerne er gode, og at man fokuserer meget på trivsel. Emma 10.E Jeg valgte

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Vorrevangskolen min skole Vi vil kendes på Glæde, oplevelser, engagement og læring som vi vil opnå gennem ansvar, omsorg, respekt og faglighed Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Oktober 2016 Vorrevangskolen

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli Land: Italien Periode: Fra: September 2012 Til: December 2012 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

DEN NYE STYRKEDE LÆREPLAN FOR FORSKOLEN ÆLLINGEN PÅ NGG

DEN NYE STYRKEDE LÆREPLAN FOR FORSKOLEN ÆLLINGEN PÅ NGG 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION AF FORSKOLEN ÆLLINGEN, VÆRDIGRUNDLAG OG MÅL 2 2. LÆREPLANSTEMAER I PRAKSIS / ÅRSHJUL 3 2.1. MIG OG MIN FAMILIE 2.2. MIG OG MIN KROP 2.3. ALFABETUGE 2.4. DYRETEMA 2.5.

Læs mere

Tranegårdskolens vision og værdigrundlag

Tranegårdskolens vision og værdigrundlag Tranegårdskolens vision og værdigrundlag Visionen Tranegård vil både i skole og fritid danne og uddanne hele mennesker, som både har et højt selvværd og et højt fagligt niveau. Mennesker, som kender sig

Læs mere

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole.

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole. Om skoletyper A Folkeskolen, friskole eller privatskole? Anna skal gå i en almindelig folkeskole. Vi vil gerne have, hun går sammen med børn fra mange forskellige miljøer. Skolen bliver lukket efter sommerferien,

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Elevtrivselsundersøgelsen 214 For de gymnasiale uddannelser Herlev Gymnasium og HF Svarprocent: 662 besvarelser Elevtrivsel 1 Herlev Gymnasium og HF Landsgennemsnit Alm. GYM Bedste resultat for skole 89

Læs mere

Skolens målsætning og værdigrundlag

Skolens målsætning og værdigrundlag Skolens målsætning og værdigrundlag Indhold Skolens målsætning...2 Skolens værdigrundlag...2 Skoledagens planlægning...2 Før og efter skoledagen...2 Børnehaveklassen...3 Forældresamarbejde /- indflydelse...3

Læs mere

Værdisæt for Tingbjerg Skole

Værdisæt for Tingbjerg Skole Værdisæt for Tingbjerg Skole Skolens vision Skolen hvor hvert barn gennem læring og trivsel udvikler sig i et trygt og mangfoldigt fællesskab. Her danner barnet de bedst mulige forudsætninger for sin fremtid

Læs mere

Kandidater til skolebestyrelsesvalg ved Erritsø fællesskole 2013

Kandidater til skolebestyrelsesvalg ved Erritsø fællesskole 2013 Jack Tranberg Jeg er 42 år. Uddannet tømrer, arbejder pt. som faglig sekretær ved 3f Kolding. Gift med Mette Toft Tranberg. 4 Børn, hvor de 3 er hjemmeboende, Agnes Toft Tranberg som går på Højmosen/Lyngskole

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Kun til det fælles orienteringsmøde, der blev afholdt for alle, der skulle afsted.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Kun til det fælles orienteringsmøde, der blev afholdt for alle, der skulle afsted. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: BA Fransk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Université de la Sorbonne Paris IV Land: Frankrig Periode: Fra: Januar

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger både på data, som jeg

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER

LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER Læreruddannelsen i Aarhus Læreruddannelsen i Aarhus er landets største læreruddannelse og udbyder samtlige undervisningsfag. Udover et solidt fundament

Læs mere

Læreruddannelsen januar 2014 University College Nordjylland. LÆRER en klasse for sig!

Læreruddannelsen januar 2014 University College Nordjylland. LÆRER en klasse for sig! Læreruddannelsen januar 2014 University College Nordjylland LÆRER en klasse for sig! Ekspert i undervisning Med en læreruddannelse bliver du ekspert i undervisning. Hovedformålet med uddannelsen er at

Læs mere

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Dato Tid Indhold Onsdag d. 20.-11 9.00 14.00 Deltage i undervisningen: Fremlæggelse på afgangsholdet om deres studietur til Montenegro og besøg

Læs mere

Northampton Community College

Northampton Community College Northampton Community College Bethlehem, Pennsylvania, 6. oktober 1. november 2013 Roskilde Handelsskole, Grenå Handelsskole og Roskilde Tekniske skole samarbejder om at have elever på collegeophold Roskilde

Læs mere

Prøv et gymnasium MED

Prøv et gymnasium MED Prøv et gymnasium MED plads til dine drømme Søvej 6 4900 Nakskov Merkurs Plads 1 4800 Nykøbing F. www.hhxlf.dk Handelsgymnasiet Lolland-Falster er en del af CELF Vi har plads til dine drømme 3 gode grunde

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10.klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

For skoleårene 2013-2016

For skoleårene 2013-2016 Studieretninger For skoleårene 2013-2016 Herlufsholm Skole Mangler du udfordringer? Vil du være del af et stærkt og sjovt elevfællesskab? Skal din skole være mere end bare en skole? Studieretning 1 Kunst

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of Wisconsin-Madison Land: USA Periode: Fra: 17. januar 2013 Til: 18. maj

Læs mere

Mødet med det fremm. Lærerstuderende fra Århus i Ungarn. Essay af Nikoline Ulsig, - -

Mødet med det fremm. Lærerstuderende fra Århus i Ungarn. Essay af Nikoline Ulsig, - - Mødet med det fremm Lærerstuderende fra Århus i Ungarn - - var dels tale om deciderede Kodályskoler 1, som kan sammenlignes med det, vi her- en helt normal skole. Det er i mødet med det fremmede, man får

Læs mere

RADISERNE VUGGESTUEN I KUNDBY BØRNEHUS TRØNNINGEVEJ 11, KUNDBY 4520 SVINNINGE TLF

RADISERNE VUGGESTUEN I KUNDBY BØRNEHUS TRØNNINGEVEJ 11, KUNDBY 4520 SVINNINGE TLF RADISERNE VUGGESTUEN I KUNDBY BØRNEHUS TRØNNINGEVEJ 11, KUNDBY 4520 SVINNINGE TLF. 72 36 72 10 En lille vuggestue til 12 børn i dejlige lyse omgivelser med vægt på omsorg tryghed trivsel udvikling - forudsigelighed

Læs mere

Rapport for Svendborg kommune. Legestuen 'Dagplejen Østre'

Rapport for Svendborg kommune. Legestuen 'Dagplejen Østre' Rapport for Svendborg kommune Legestuen 'Dagplejen Østre' MEDARBEJDERNES SELVVURDERING MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Legestuen Dagplejen Østre 1 = I meget lille grad 2 = I lille grad 3 = I nogen grad =

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus

Sukkertoppen og Vibenhus Sukkertoppen og Vibenhus 2014 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Læring i universer Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Kære forælder Velkommen til folkeskolen i Haderslev Kommune! Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen i kraft. Dit barns skoledag vil på mange

Læs mere

En skole som har gjort det trygt for min datter at gå i skole.

En skole som har gjort det trygt for min datter at gå i skole. Høffdingsvej 14, 2500 Valby telefon 38790140 11/1-2019 Hvad siger forældrene? Super forstående skole hvor undervisningen tilpasses hver enkelt elev. Endelig en skole hvor min datter føler sig værdsat og

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium

Velkommen til Paderup Gymnasium Velkommen! Velkommen til Paderup Gymnasium Kære ansøger! Tak for din ansøgning til stx på Paderup Gymnasium! Vi har reserveret en plads til dig her hos os. Du kan i denne folder læse om Paderup Gymnasium,

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED, GOD TRIVSEL, FÆLLESSKAB OG BEVÆGELSE Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en

Læs mere

Engage LEARN. reflect

Engage LEARN. reflect Engage LEARN reflect Undervisning i verdensklasse På Esbjerg International School er vi stolte over at kunne byde på undervisning i international topklasse til elever i alderen 3 til 17 år. Uanset hvilket

Læs mere

ODENSE PRIVATSKOLE. Vejen for dem, der vil opnå det bedste i livet!

ODENSE PRIVATSKOLE. Vejen for dem, der vil opnå det bedste i livet! ODENSE PRIVATSKOLE Vejen for dem, der vil opnå det bedste i livet! HVEM ER VI? Odense Privatskole startede i august 2015. Vi er en dansk muslimsk privatskole med danske børn af forskellige etnisk herkomst,

Læs mere

- 1 - Skolens egne projekter - herunder også projekter i SFO. Projekt idrætsklasser

- 1 - Skolens egne projekter - herunder også projekter i SFO. Projekt idrætsklasser Skolens egne projekter - herunder også projekter i SFO Projekt idrætsklasser Status På baggrund af projektbeskrivelse udarbejdet i samarbejde med 6 idrætsklubber startede 5 idrætsklasser på Sønderagerskolen

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen Mål og indholdsbeskrivelse Grejsdal skoles SFO SFO en er en integreret del af skolen 1. SFO, Grejsdal Skoles pædagogiske grundlag en vedvarende proces! Som grundlag for dette arbejde har vi formuleret

Læs mere

ÅBEN SKOLE ÅLØKKESKOLEN D. 31. OKTOBER Program

ÅBEN SKOLE ÅLØKKESKOLEN D. 31. OKTOBER Program ÅBEN SKOLE ÅLØKKESKOLEN D. 31. OKTOBER 2018 Deltagere i mødet Børnehaveklasseleder: Elsebeth Madsen Pædagog: Salvor Pettursdottir (Salka) Souschef: Søren Toft Jepsen Program Orientering om Åløkkeskolen

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab Navn på universitet i udlandet: Bishop University Land: Canada Periode: Fra: 10.01.12 Til: 01.05.12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Karakterbogen EUC Nord

Karakterbogen EUC Nord Karakterbogen EUC Nord Handelsgymnasiet HHX Elevtrivsels- og undervisningsmiljøundersøgelse Udarbejdet af ASPEKT R&D Karakterbogen Elevtrivsels- og undervisningsmiljøundersøgelse - EUC Nord, Handelsgymnasiet

Læs mere

Rapport for Svendborg kommune. Legestuen 'Dagplejen Oure/Vejstrup'

Rapport for Svendborg kommune. Legestuen 'Dagplejen Oure/Vejstrup' Rapport for Svendborg kommune Legestuen 'Dagplejen Oure/Vejstrup' MEDARBEJDERNES SELVVURDERING MEDARBEJDERNES SELVVURDERING 6 = Har Besvarelserne 'Har ' bruges ikke i beregning af gennemsnit. procenten

Læs mere

Folkeskolereformen i Gentofte Kommune

Folkeskolereformen i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID Folkeskolereformen i Gentofte Kommune - til dig, der har barn eller ung i vores folkeskoler FOLKESKOLEREFORMEN I GENTOFTE Når børn og unge til august begynder på et

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!!

Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!! 10. KLASSE? Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!! IKAST - BRANDE UNGDOMSCENTER INTRODUKTION OM OS Søger du et anderledes

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

Nymarkskolen Valgfag for 8. og 9. klasse i skoleåret 2013/14

Nymarkskolen Valgfag for 8. og 9. klasse i skoleåret 2013/14 Nymarkskolen Valgfag for 8. og 9. klasse i skoleåret 2013/14 Nymarkskolen Østre Allé 67 4200 Slagelse Tlf. 20 18 44 00 og 20 18 45 00 Skoleleder René Nielsen Viceskoleleder Gitte Kjærsgaard Afdelingsleder

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Elevtrivselsundersøgelsen 214 For de gymnasiale uddannelser Selandia - CEU Svarprocent: 7% (545 besvarelser ud af 777 mulige) Elevtrivsel 1 Selandia - CEU Landsgennemsnit HHX/HTX Bedste resultat for skole

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik. Navn på universitet i udlandet: Uppsala Universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik. Navn på universitet i udlandet: Uppsala Universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik Navn på universitet i udlandet: Uppsala Universitet Land: Sverige Periode: Fra: August 2013 Til: Januar 2014 Udvekslingsprogram: Nordlys

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Gør tanke til handling VIA University College. Sproglærerprofilen. VIA Læreruddannelsen i Aarhus

Gør tanke til handling VIA University College. Sproglærerprofilen. VIA Læreruddannelsen i Aarhus Gør tanke til handling VIA University College Sproglærerprofilen VIA Læreruddannelsen i Aarhus 2019-2020 1 Fremtidens sproglærer! En globaliseret verden stiller store krav til sproglige og kulturelle kompetencer.

Læs mere