Indkomne bemærkninger til forsøgsordning med parkering i Vestergade.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indkomne bemærkninger til forsøgsordning med parkering i Vestergade."

Transkript

1 Indkomne bemærkninger til forsøgsordning med parkering i Vestergade. Teknik- og Miljøudvalgets behandling den 7. december Adresse / organisation Køge Handel Politiet Østsjællands Beredskab FALCK Movia Bemærkninger Der er ikke bemærkninger fra lokalpolitiet eller fra vejkontoret. Buslinje 103 kører igennem Vestergade til og fra Torvet to gange timen på hverdage og lørdage, i tidsrummet ca Fra vores operatør Lokalbus A/S får vi oplyst, at chaufførerne er udfordret, fordi der skal manøvreres igennem gaden med særlig stor agtpågivenhed i forhold til 'bløde' trafikanter og materiel. Udfordringen er det væsentligt indsnævrede vejareal, når der er udover parkerede biler i båsene og er varebiler og lastvogne med leverancer forretningerne. Dertil kommer hyppige (ulovlige) parkeringer udenfor de afmærkede båse. Lokalbus melder også om lejlighedsvise stop i trafikkens flow, når modkørende ikke holder tilbage/giver plads for deres modkørende. Trafikmængden i Vestergade synes ikke at være aftaget i forsøgsperioden. Strækningen med parkeringsbåse i Vestergade er relativ kort, og mindre forsinkelser for bussen har hidtil kunnet køres ind på den resterende strækning. Linje 245 betjente Torvet indtil for et par år siden, men måtte omlægges ad Blegdammen på grund af ringere fremkommelighed i Vestergade/Torvet/Brogade og manglende overskudskøretid. Handicaprådet Den nuværende ordning opleves uhensigtsmæssig. Det er vanskeligt at passere gennem gaden især, når man er kørende i en stor bil (minibus).

2 Pladserne kan være svære at komme ind på med en stor bil, når der er meget trafik og mange fodgængere. Som kørestolsbruger der færdes på fortovet vanskeliggør parkeringerne tilgængeligheden og de parkerede biler gør det svært at få et overblik, når man skal passere gade. Som synshandicappede kan de parkerede biler inde på det som normalt er fortovsareal komme som en ubehagelig overraskelse. Rådet kan derfor ikke anbefale en fortsættelse af den nuværende ordning. Køge Seniorråd Køge Grundejerforening Centralhotellet Oplever ret meget kaos med biler i de parkerede båse. Aflæsning af varer fylder meget og bustrafikken har svært ved at komme igennem. Det opleves nærmest livsfarligt at cykle i gaden. Trækkes cyklen på fortovet generes de gående. Man kunne overveje ensretning og evt. nogle få båse til handicappede. Støtter ikke op om forsøget med parkerings båse i Vestergade, bl.a. på grund af de ændrede af-og pålæsnings regler, som i den forbindelse nu er gældende i Vestergade. P-båse i gaden er en god ide for nogen af forretningerne, men det er vigtigt at være opmærksom på at det også giver problemer for nogen beboer, samt for trafikken i Vestergade. Jeg oplever jævnligt at der er problemer med flaskehalse i Vestergade, hvor jeg ser en del biler vende om udenfor hotellet, da Vestergade længere ned af gaden, (ved p- båsene) er blokeret af lastbiler m.m. For Hotellets/Vores vedkommende er jeg utilfreds over de nye parkerings regler for af/pålæsning der nu gælder her uden for hotellet. Det betyder bl.a. at efter kl. 13:00 i hverdagen er af-og pålæsning ikke længere tilladt og det betyder at en taxa ikke må holde udenfor hotellet og sætte gæster af eller afhente gæster. Vores gæster må heller ikke stoppe deres bil lige udenfor hotellet og gå ind med bagage osv. At drive et hotel, hvor det ikke er muligt lovligt at have en af-og pålæsning udenfor hotellet er ikke i orden. I forvejen har vi ikke optimale parkerings muligheder at tilbyde Hotellets gæster.

3 Richters Gård, Vestergade 16 Som forretningsdrivende i Vestergade, har vi følgende bemærkninger til forsøgsordningen. Specielt de 2 p-båse der ligger foran vores forretning(er) i en fredet ejendom skæmmer. Vi har ingen interesse i at have parkering foran døren, og ønsker som et minimum disse sløjfet og/eller lagt foran en af de butikker, der tilsyneladende er glade for ordningen. Turister kan i øvrigt sjældent få et billede af RICHTERS GAARD, uden et par biler holdende foran. Gadens udformning samt trafik intensiteten gør, at der ikke kan være P-båse (Gaden er reelt gjort meget smallere med de nuværende P-båse). Skal denne ordning virke og patu gennemføres, vil en ensretning være nødvendig (gerne med trafikken kørende op imod Torvet. Busser, lastbiler samt generelt større køretøjer har mere end svært ved at bevæge sig ned gennem Vestergade, og gør de det, er det reelt med til at forværre trafiksituationen. Ligeledes er det livsfarligt for de cyklister, der rent faktisk overholder reglerne og kører på gaden (og ikke fortovene). De er i konstant fare for, at få åbnet bil døre op i sig, eller at blive vædret når folk kaster deres biler ind på en af de meget få ledige pladser, uden egentligt at få set efter hverken cyklister eller fodgængere (utroligt det ikke er gået galt endnu, med de mange situationer vi er vidner til dagligt). Med nuværende ordning har man reelt lavet gaden 3-sporet Bilerne venter/holder ikke for hinanden. Det kan man ikke, så går ALT i stå. Derfor køres der på fortovene for overhovedet at få trafikken til at flyde. Dette giver også kæmpe utryghed for fodgængere, der i øvrigt i forvejen skal holde øje med alle de mange cykler, der konstant også kører på fortovene. Der parkeres også udenfor båsene. Nogle måske lovligt i båsene og så lige et par stykker mere der tager chancen. Der vendes også oftere i Vestergade pga. trafikale problemer Gaden er bestemt ikke lavet til at man ligger og vender! Der er dagligt dytten, tuden, gassen op og sågar verbale trusler, der i enkelte tilfælde har været tæt på korporligheder... alt sammen fordi trafikken ikke kan afvikles problemfrit, grundet de mange parkeringer i så relativt smal en gade. Pladserne ud for os og overfor os tiltrækker desværre også (specielt i aftentimerne)

4 banderelaterede grupperinger, der gør Vestergade til et utrygt sted at færdes/være. Dette er en problematik, vi ved både Kommunen og Politi allerede er bekendte med fra flere uvildige sider/instanser. P- båsene gør det naturligvis ikke alene, med uden båsene kunne der trods alt pålægges p- afgifter, når der var nogle der holdt der. Vi ønsker egentligt gaden tilbage til tidligere eller som minimum ensrettet (en ensretning vil være nødvendig, hvis der skal være permanente P-båse). Man kan IKKE have biler halvt/helt oppe på fortovene som nu, det er og bliver kaos, utrygt og uskønt. Med den form for forretning vi driver, kan vi også sagtens tilslutte os, at Vestergade bliver gågade. Vi tror bare ikke, det umiddelbart gavner den generelle handel, eller de mange trafikale udfordringer Køge By har/får. John Danielsen, Vestergade 7 Susanne og Søren Lund Rasmussen Vestergade 25E Der er jo ingenting der er blevet bedre end ved sidste evaluering som dermed fastholdes. Gående og cyklister føler sig meget utrygge der sker en del skader på biler og meget tit er der folk der kommer op og skændes. Udeserveringen og synet af bygningen skæmmes af de anlagte p-pladser foran bygningen og har haft ført til at bygningen har stået tom de sidste par år, hvilket kan ske igen hvis kommunen ikke er mere samarbejdsvillig. 2 forretninger står tomme og 3 er til salg og den sidste del af gaden giver mange problemer jævnfør også kommunen selv. p-båsene medfører i hundredvis af ulovlige parkeringer og vendinger. Samtlige parkeringer sker med hjul på fortovet. Særligt har det undret os, at det i forbindelse med fortsættelse af forsøgsordningen blev besluttet at indføre 15 minutters parkering alle ugens dage døgnet rundt. Den begrænsede parkering i dagtimerne på hverdage må antages at være indført for at give borgerne mulighed for at foretage kortvarige indkøb, men da denne mulighed ikke er relevant i hverdagene efter kl 18, på lørdage efter kl. 15 og på søndage (bortset fra første søndag i måneden), bør en evt. fortsættelse af forsøgsordningen igen ændres, således at der er mulighed for

5 ubegrænset parkering i de nævnte perioder. En sådan mulighed er et måske beskedent, men dog rimeligt, supplement til byens øvrige parkeringsmuligheder, og den kan næppe antages at komme i karambolage med den kommende parkeringsordning i bymidten som helhed. Færdslen er under alle omstændigheder mere begrænset i de nævnte perioder, hvorfor de mange tilkendegivelser om faresituationer som følge af parkeringen i Vestergade ikke har samme vægt, for så vidt angår disse perioder. Overordnet er det dog vores opfattelse, at der netop som følge af de yderst jævnligt opstående trafikpropper med heraf følgende farlige situationer ikke bør være parkering i Vestergade. Skulle Byrådet dog beslutte, at parkering fortsat skal være mulig, bør det samtidig besluttes dels, at gaden bliver ensrettet for at undgå trafikpropperne, dels at 15 minutters parkering ophører på hverdage kl. 18, på lørdage kl. 15 og på søndage (dog ikke første søndag i måneden). Natasja Munkholm Henriksen og Daniel Ray Holst. Vestergade 43A 1 TV 1: Parkering uden for båsene, både i myldetiden samt om aften. Det sker desværre ofte og de holder lige overfor hinanden så det er meget svært at komme igennem, hvilket så også resultere i, at bilisterne køre op på fortovet hvor der får fodgænger. 2: Et meget stort problem, som jeg ser det er, at der køres UTROLIG stærkt i Vestergade og et bestemt sted er fra Kiosken efter Kvickly og ned mod den store vej. Og det er også både i dag timer samt om aften. Så mit forslag er, at der evt. bliver sat nogle fart målere op eller noget "forhindringer" som gør det umuligt, at køre SÅ stærkt. 3: Noget mere parkering længere nede af Vestergade, som der vil blive holdt øje med. Ude foran vandpibe cafeen som jeg ikke er bekendt med hvad hedde. Den ligger ved siden af Bjergkæden. Der holder virkelig mange biler i aftentimerne, foran og helt oppe på fortovet så man oftest skal ud på vejen for at komme forbi. Og det er i begge

6 sidder samt nede ved den lille parkering på den villavej som ligger ved kirkegården. Jeg har 5 gange inden for den sidste måned hjulpet en ældre dame i kørestol som ikke kan komme ud fra Skt. Gertruds gård via Vestergade fordi de holder helt oppe foran og på fortovet. Henrik Petersen Vestergade 25C Jan Thomsen rosmedic Hanne Hammerbak Rene Grotenberg Vestergade 21, 2 "sagen" vedr. parkeringsbåse i Vestergade har nu verseret lang tid - også ud over forsøgsperioden - mange har kommenteret "forsøget", der ikke er gennemtænkt og ikke har opbakning blandt mange - både beboere og forretningsdrivende. Desuden er der meget ofte trafikophobning i hele gaden, hvilket kan give store gener og farligt for beredskabet ved evt. brand og ulykker. Men nok om det - det bliver formentlig ikke anderledes - uanset, hvor meget man sender forsøget i "høring". Vi var meget imod ordningen som vi stadig mener har mange flere ulemper end fordele. Jeg kan ikke forstå man tilsidesætter de anbefalinger fra Movia, Beredskabet og Politi m.m. og som ikke mente det var hensigtsmæssigt. Vi har dog føjet lidt mere til vores erfaring, og det er når man skal ud fra vores gård via porten overfor Kvickly. Så er der ofte dårlig udsigt med parkerede biler lovlig som ikke lovlig. Vores klare anbefaling er Stop ordningen. Som ældre beboer i Vestergade 38 må jeg nævne, at jeg føler det ofte fører til farlig og utrygge situationer for gående og cyklende borgere ifm. bilernes korttids parkering i Vestergade. Det er herunder bilisternes aggressivitet for disse pladser, ligesom for tæt kørsel af busser til såvel biler, cykler og gående herunder alt for dårlig oversigt / udsyn fra fodgængerfelt. Der er ej heller plads til lastbilers nødvendige aflæsning disse lastbiler giver også meget, meget dårlig oversigt. Parkeringspladserne i den smalle Vestergade giver alt for store ulemper i vor gade herunder også støjgener derfor bør disse 15 min pladser nedlægges. Parkering og standsning i Vestergade bør helt forbydes. Når biler holder eller standser kører de andre biler ind på fortovet for at komme forbi hinanden.

7 Busser og lastbiler kan ikke komme forbi hinanden grundet parkering. Efter parkeringen blev vedtaget er det blevet en selvfølge for mange at de bare kan smide bilen lovligt eller ulovligt for at de bare lige skal ind og hente noget. Hvis der vedtages at forsætte med parkering i Vestergade så bør der sættes stolper op så bilerne ikke kan komme ind på fortovet. Ulla Heller Petersen Vestergade 25 C Vi har nu levet med dette problem i to år. Det er vanskeligt at få øje på ret mange forretninger, der har gavn af dette projekt: Kan man nå at handle i Kvickly, finde det rigtige fjernsyn, en klipning, spise en frokost, en øjenprøve osv. Næppe. Man kan selvfølgelig købe slik, brød og te (hvis man ikke skal stå i kø). Men disse ting, set i lyset af alle de farlige situationer, der hele tiden opstår, synes det et tåbeligt påfund. Jeg færdes daglig i Vestergade og oplever gang på gang, at jeg må springe op på en trappe, fordi bilisterne bruger fortovet, når der trængsel på gaden. Cyklisterne er også henvist til fortovet, hvis de vil overleve. Fra mine vinduer iagttager jeg hver dag store lastvogne (aflevering af varer) parkeret i begge sider af gaden og bybussen, der må vente til den ene lastvogn er kørt, mens bilerne bagved i begge sider dytter. Der er ofte skænderier om flytning af biler. At gå over på den modsatte side, er med fare for liv og lemmer, selv i fodgængerfelterne. Der er opstået en ny form for parkering, nemlig, hvis parkeringspladserne, der hvor man gerne vil holde, er optaget, ja, så parkerer man da bare bagved eller foran. Når man så skal forlade pladsen efter at have ordnet sit ærinde, ja, så vender man da bare bilen midt på gaden. Gid dette vanvid måtte ophøre. Det bør nævnes, at jeg tit ser en parkeringsvagt, som mærkeligt nok altid er der, når der ikke er problemer.

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015 Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade Forslag - Januar 2015 Wiedeveltsvej Fredensborg Bymidte - Jernbanegade Slotsgade Jernbanegade Rådhushaven Kronprinsessevej Østrupvej Jernbanegade Rosingsvej

Læs mere

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Trafik og Ejendomme Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28, 92, stk. 1, nr.1, bestemmes med samtykke af

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato September 2011 VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING VESTERGADE ETABLERING AF PARKERING Revision V2 Dato 2011-09-15 Udarbejdet af CM, PT Beskrivelse Notat vedr.

Læs mere

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park Teknik & Miljø Vej & Park Notat Dato 9. november 2016 Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej Indsigelser til høringen - Indsigelse 1 fra Margit

Læs mere

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune 1. maj 2009. Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Side 2 Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28 stk. 3, 3. pkt. 92, stk. 1

Læs mere

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller:

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller: Bilag 1: Svar fra interessenterne (beboere, grundejere og virksomheder på Nyvej ved Herstedlund skole). Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af

Læs mere

Parkeringsvagtordning i Topperne Brugervejledning

Parkeringsvagtordning i Topperne Brugervejledning E/F Ejerforeningen Birkelund Bestyrelsen Parkeringsvagtordning i Topperne Brugervejledning September, 2015 Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning og baggrund... 3 Information om skilte... 4 Særligt vedr.

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Notat. Modtager: MBU, ØU, KB. Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset

Notat. Modtager: MBU, ØU, KB. Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset Notat Modtager: MBU, ØU, KB Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset Baggrund I dagsordenspunkt om trafikbestilling 2017 indstiller forvaltningen, at der indgås aftale med Movia

Læs mere

- - - Teoriprøve - - -

- - - Teoriprøve - - - - - - Teoriprøve - - - læs dette godt og bestå første gang Generelle hastighedsgrænser Hvem må køre hvad? Bil Bil/anhænger Lastbil I tættere bebygget område 50 km/t I tættere bebygget område 5o km/t 50

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om overkørsel

Klage over afslag på ansøgning om overkørsel Dato 19. august 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/15992-43 Side 1/6 Klage over afslag på ansøgning om overkørsel Vejdirektoratet har behandlet din klage af

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen har med svarfrist d. 16. juni 2014 bedt Indre By Lokaludvalg om et høringssvar angående trafikforsøget i Nørre Kvarter.

Teknik- og Miljøforvaltningen har med svarfrist d. 16. juni 2014 bedt Indre By Lokaludvalg om et høringssvar angående trafikforsøget i Nørre Kvarter. Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen har med svarfrist d.

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Antal besvarelser i alt: 1964. Borgerpanelundersøgelsen har været

Læs mere

KNALLERT - SIKKERT AF STED

KNALLERT - SIKKERT AF STED KNALLERT - SIKKERT AF STED Velkommen til den evaluerende knallertprøve A Du har ti minutter til at besvare alle spørgsmålene. Du skal lave en ring om det rigtige svar. Efter prøven er slut, skal du aflevere

Læs mere

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2 Lokalplanforslag 19.04. Indkomne indsigelser Bilag 2 Holbæk Kommune Planafdelingen J.nr. 11 / 83563 Den 6. maj 2013 Forslag til Lokalplan 19.04 Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsperioden

Læs mere

Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner

Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner Udtalelse Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Miljø og Teknik Dato 7. juni 2017 Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner Konklusion Venstre har foreslået, at der igangsættes

Læs mere

Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej Rødovre 9. november 2014

Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej Rødovre 9. november 2014 Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej 150 2610 Rødovre 9. november 2014 Rødovre Boligselskab, afdeling 15 v/ Susanne Mørck Voigt Næsbyvej 19, 3.tv. 2610 Rødovre Forslag / bemærkninger til

Læs mere

Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune

Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune Dato 27. september 2017 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 17/11816-6 Side 1/5 Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune Du har i mail af 21. august

Læs mere

Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej

Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej Aarhus Kommune Att. Teknisk Udvalg Rådhuset 8100 Århus C Skåde, den 12. juni 2016 Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej Fremlæggelse mandag den 13. juni kl.

Læs mere

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis.

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Kære beboer i Søgade For snart et år siden inviterede vi alle jer i gaden til et

Læs mere

Høringssvar: Center for Miljø og Teknik September Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14

Høringssvar: Center for Miljø og Teknik September Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Høringssvar: Center for Miljø og Teknik September 2017 - Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Susanne Nørgaard Fra: Anlæg Sendt: 28. juni 2017 10:00 Til: Susanne Nørgaard Emne: VS: Ang.:

Læs mere

Ny Havnegade. Foto 1. FAKTA Meldes svær at passere af renovation, Responce samt Brand og Redning. Parkering på kørebane i begge sider af vejen

Ny Havnegade. Foto 1. FAKTA Meldes svær at passere af renovation, Responce samt Brand og Redning. Parkering på kørebane i begge sider af vejen Bilag 3 1 Indhold Beskrivelse... 2 Ny Havnegade... 3 Emil Bojsens Gade... 4 Fredericiagade... 5 Borggade... 6 Højbrogade... 7 Dannebrogsgade... 8 Voldgade... 9 Kjeldsensgade... 10 Houmannsgade... 11 Bjerregade...

Læs mere

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO UDKAST Vordingborg Kommune Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Buslinjer... 4 2.2 Trafikafvikling

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej.

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej. Løsning Elevtal: ca. 500. Klassetrin: 0. til 9. Lavet registreringer 6 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde

Læs mere

Indsigelser. til forslag til. Lokalplan nr , Ribe Bykerne, Gl. Bispegade Skole.

Indsigelser. til forslag til. Lokalplan nr , Ribe Bykerne, Gl. Bispegade Skole. Indsigelser til forslag til Lokalplan nr. 40-010-0006, Ribe Bykerne, Gl. Bispegade Skole. Indsigelserne og bemærkningerne kommer fra følgende: I offentlighedsperioden: 1. Jessie og Preben Wandall, Hundegade

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger

Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger Indhold Sandved - 2 forslag (samme sted)... 2 Sandved 1 - Forslag om fodgængerovergang og bump eller anden form for chikaner

Læs mere

Hele Vestergade skal være gågade.

Hele Vestergade skal være gågade. Christa Laursen, Holger Danskes Vej 31, 7100 Vejle Tlf. mobil: 22187000 E-mail; chrla@vejle.dk Hjemmeside: www.christalaursen.dk Medlem af: Vejle Byråd siden 1994. Medlem af: Teknisk udvalg, Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune XX.XX 2010 (UDKAST) Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Teknik og Miljø Side 2 Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28 stk. 3, 3. pkt. 92, stk.

Læs mere

Indsigelse vedr lokalplan 211..docx.docx; Underskrift indsamling Byggesag Buddingvej pdf; Indsigelse angående byggesag B

Indsigelse vedr lokalplan 211..docx.docx; Underskrift indsamling Byggesag Buddingvej pdf; Indsigelse angående byggesag B Jacob Franch Christensen Fra: Casper Idrizovic Sendt: 29. januar 2016 08:48 Emne: Indsigelse til sagsnr. : B2016/00037 Vedhæftede filer: Indsigelse vedr lokalplan 211..docx.docx; Underskrift

Læs mere

Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning. Risiko for, at en bakkende bilist overser fodgænger (ikke mindst skolebørn).

Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning. Risiko for, at en bakkende bilist overser fodgænger (ikke mindst skolebørn). Korning Lavet registreringer 7 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Elevtal: ca. 55. Klassetrin: 0. til 4. Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning.

Læs mere

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender, Bygge- og Teknikudvalget DAGSORDEN for ordinært møde onsdag den 4. december 2002 Sager til beslutning 13. Evaluering af de trafikale forhold på Indre Nørrebro BTU 594/2002 J.nr. 0616.0016/02 INDSTILLING

Læs mere

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link.

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Lokaludvalgene i de tidsbegrænsede zoner 13. december 2018 Ændring af tidsbegrænsede zoner - tidsrum og/eller tidsbegrænsningens

Læs mere

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY FO Marts 2018 R SL AG TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY 1 Kampen om arealerne Randers bymidte er unik i forhold til at de oprindelige middelalder gadestrukturer stort set er bevaret.

Læs mere

BEBOERREPRÆSENTATIONEN i BRIGADEGÅRDEN

BEBOERREPRÆSENTATIONEN i BRIGADEGÅRDEN INFORMATION BEBOERREPRÆSENTATIONEN i BRIGADEGÅRDEN brigadegarden@hotmail.com - www.brigadebeboer.dk Blad 90-2016 Vi skal gøre opmærksom på, at ejendommen stadig er plaget af rotter. Senest konstateret

Læs mere

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byrum og Mobilitet Midlertidig terminal, Ejlskovsgade Dette notat beskriver kort baggrunden for etablering af en midlertidig terminal i Ejlskovsgade. Det beskriver

Læs mere

Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net

Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net ALLAN NELSSON Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net Naturklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV København, den 8. november 2010 Klage over

Læs mere

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget.

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. juni 2018 Bilag 5 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 24 henvendelser, jf. bilag 4. På baggrund af

Læs mere

Cyklistforbundet Guldborgsund.

Cyklistforbundet Guldborgsund. Cyklistforbundet Guldborgsund. Vores forslag til at optimere forholdene er, at forløbet for cyklister der passere Vandmøllepladsen synliggøres bedre. Dette ved enten at optegne makering i begge sider af

Læs mere

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2018

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2018 Returadresse: Køge Kommune, Anlægsafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Foreningen Køge Festival Att: Per Stenberg Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Anlægsafdelingen Tilladelse til særlig råden i forbindelse

Læs mere

HVAD ER EN HVIDBOG PLANFORSLAGET

HVAD ER EN HVIDBOG PLANFORSLAGET INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner, har borgerne mulighed for at fremsende bemærkninger til indholdet. Det sker i høringsperioden, der finder sted, når lokalplanforslaget

Læs mere

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej.

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej. NOTAT Projekt Hørsholm Skole trafikforhold Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-29 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Ensretning af Selmersvej Hørsholm Kommune ønsker

Læs mere

NOTAT. Center for By, Land og Vand Trafik, Vej og Parkering Prøvestensvej Helsingør. Referat Møde 3 i 17 stk. 4 Udvalg Parkering

NOTAT. Center for By, Land og Vand Trafik, Vej og Parkering Prøvestensvej Helsingør. Referat Møde 3 i 17 stk. 4 Udvalg Parkering NOTAT Center for By, Land og Vand Trafik, Vej og Parkering Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Referat Møde 3 i 17 stk. 4 Udvalg Parkering Dato: 30. november 2016, kl. 16:00-18:15 Deltagere: Johannes Hecht-Nielsen,

Læs mere

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering Bornholms Regionskommune NOTAT 8. maj NHW/UVH Løsningsforslag vedr. parkering Indhold 1 Indledning... 2 2 Løsningsforslag Fase 1... 2 2.1 Licensordninger... 3 2.2 Opfølgning... 4 3 Løsningsforslag Fase

Læs mere

Som jeg lige har skrevet til Taus var min idé med skråparkering foran Kirkebjerg skole ikke helt gennemtænkt.

Som jeg lige har skrevet til Taus var min idé med skråparkering foran Kirkebjerg skole ikke helt gennemtænkt. #5 #4 #3 #1 Fra: Karina Emilie Revsbæk Lauesen Til: Taus Bøytler Cc: Julie Wolfsberg Oscilowski; Karen Lund Emne: Re: Hvad med os - og hvad med sikkerheden? Dato: 26. september 2016 17:22:23 Vedhæftede

Læs mere

Vi oplever desuden, at parkeringsforholdene er maksimalt pressede i forbindelse med begivenheder i kirken, hvilket vi mener der skal være plads til.

Vi oplever desuden, at parkeringsforholdene er maksimalt pressede i forbindelse med begivenheder i kirken, hvilket vi mener der skal være plads til. Dato: 18. januar 2019 Børne- og arbejdsmarkedsforvaltningen Aars Skole 9600 Aars Høringssvar vedr. parkering ved Aars C Søren Toft Mølgaard Telefon: 99668800 Mobil: 2982987 Mail: stom@vesthimmerland.dk

Læs mere

Hornbæk Skole og SFO er

Hornbæk Skole og SFO er Trafikpolitik for Hornbæk Skole og SFO er Det er smart at være sikker 1 Mål for trafikpolitikken Det er trafikpolitikkens mål er at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene i Hornbæk ved: At så mange

Læs mere

Notat af 28. september 2016, Lokalplan , Ribe Bykerne, Gl. Bispegade Skole fra Plan, Teknik & Miljø.

Notat af 28. september 2016, Lokalplan , Ribe Bykerne, Gl. Bispegade Skole fra Plan, Teknik & Miljø. Sags nr. 15/16590 Forslag til Lokalplan nr. 40-010-0006, Ribe Bykerne, Gl. Bispegade Skole. Notat af 28. september 2016, Lokalplan 40-010-0006, Ribe Bykerne, Gl. Bispegade Skole fra Plan, Teknik & Miljø.

Læs mere

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg Nørrebrogade 208 2200 København N Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg vil gerne takke Trafik- og Miljøudvalget

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om Lavendelstræde. Standardrapport

Spørgeskemaundersøgelse om Lavendelstræde. Standardrapport Spørgeskemaundersøgelse om Lavendelstræde Standardrapport 1. Angiv dit postnummer Spørgeskema om Lavendelstræde Svar Mand 63,3% Kvinde 36,7% Andet 0% Respondenter 30 Under 20 0% 20-29 16,7% 30-39 13,3%

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om overkørsel

Klage over afslag på ansøgning om overkørsel Dato 27. november 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/09409-22 Side 1/6 Klage over afslag på ansøgning om overkørsel Vejdirektoratet har behandlet en klage

Læs mere

Ejendomsmægler Vibeke Wedel Kalundborgvej Holbæk

Ejendomsmægler Vibeke Wedel Kalundborgvej Holbæk Ejendomsmægler Vibeke Wedel Kalundborgvej 71 4300 Holbæk Dato 26. februar 2018 Sagsbehandler Lene Merete Priess Mail lemp@vd.dk Telefon +45 7244 3209 Dokument 17/17328-17 Side 1/6 Klage over reetablering

Læs mere

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog BILAG 5 NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog Ved Budget 2016 (BR 1. oktober 2015) (A, B, C, F, I, O og V) var der enighed om at forbedre rejsetiden

Læs mere

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres.

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 9 Bilag 9 Opsummering af offentlige høringssvar A-C samt forvaltningens kommentarer A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget Holdepladser for turistbusser i det centrale København I Budget 2017 (H15) fremgår at terrorsikringen

Læs mere

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2019

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2019 Returadresse: Køge Kommune, Anlægsafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Foreningen Køge Festival Att: Per Stenberg Teknik- og Miljøforvaltningen Anlægsafdelingen Tilladelse til særlig råden i forbindelse med

Læs mere

Kørsel på vej. Øvelseshæfte

Kørsel på vej. Øvelseshæfte EasyDrive.dk Administration: Tranegilde Bygade 13, 2635 Ishøj Tlf. 24 25 42 00 e-mail info@easydrive.dk Kørsel på vej Øvelseshæfte Mål med øvelserne på vej Formålet med undervisningen er at give dig færdighed

Læs mere

Farligt krydsningspunkt på Skolevej imellem Tryllefløjten og skolen. Det er placeret uhensigtsmæssigt og fremgår ikke særlig tydelig.

Farligt krydsningspunkt på Skolevej imellem Tryllefløjten og skolen. Det er placeret uhensigtsmæssigt og fremgår ikke særlig tydelig. Daugård Elevtal: ca. 125. Klassetrin: 0. til 6. Lavet registreringer 5 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 patrulje Farligt krydsningspunkt på vej imellem Tryllefløjten

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved 1Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Indhold Beskrivelse af projektet: De 2 faser Hvad er en cykelgade? Udformningen Parkeringsforhold Plads til ophold i byrummet

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed november 2018 februar 2019. 1. Holger Brodthagensvej, Nykøbing Nykøbing F. Boligselskab: Blå cirkel markerer

Læs mere

Fejl og mangler på rute-nettet. Kommentar fra. Rødt = BAAS. Blåt CBA = (Center for Byens Anvendelse) Grønne = CHF kommentarer

Fejl og mangler på rute-nettet. Kommentar fra. Rødt = BAAS. Blåt CBA = (Center for Byens Anvendelse) Grønne = CHF kommentarer Fejl og mangler på rute-nettet. Kommentar fra Rødt = BAAS Blåt CBA = (Center for Byens Anvendelse) Grønne = CHF kommentarer L.1A Samme kryds ønsker man en grøn venstresvings pil i myldretiden. Når man

Læs mere

DE GODE RÅD FØR TEORIPRØVEN

DE GODE RÅD FØR TEORIPRØVEN DE GODE RÅD FØR TEORIPRØVEN De følgende sider er udarbejdet for at give dig nogle af de vigtigste regler at huske før din teoriprøve. Det første indskud du har til at svare er 80 % korrekt og hvis du er

Læs mere

Shared space erfaringer og anbefalinger

Shared space erfaringer og anbefalinger Shared space erfaringer og anbefalinger Forfatter: Sekretær for Vejregelgruppen om Byernes trafikarealer Helle Huse, Rambøll (hhu@ramboll.dk) Shared space principper er grundlaget for udformning af mange

Læs mere

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Som led i en realisering af Politik for Skanderborg Midtby, er der igangsat forprojektering af trafikomlægninger i midtbyen.

Læs mere

Et lille udpluk af de mange gode begrundelser for at genåbne stoppestedet ved Den Permanente:

Et lille udpluk af de mange gode begrundelser for at genåbne stoppestedet ved Den Permanente: Et lille udpluk af de mange gode begrundelser for at genåbne stoppestedet ved Den Permanente: elinor.fraeer@gmail.com henrikloft@gmail.com krentoft@gmail.com skovhuslene@gmail.com smillaj124@hotmail.com

Læs mere

Renovering af Ny Vestergade - Høringssvar og BKFs oplæg til opfølgning

Renovering af Ny Vestergade - Høringssvar og BKFs oplæg til opfølgning By- og Kulturforvaltningen Renovering af Ny Vestergade - Høringssvar og BKFs oplæg til opfølgning Skitseforslaget til renovering af Ny Vestergade har fra 17. marts til 08. april 2016 været i offentlig

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Onsdag den 9. november 2016 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Jan Jakobsen, Anders Krantz, Arne S. Hansen,

Læs mere

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB EMDRUP - et sikrere sted at færdes... marts 2009 Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB INDHOLD - introduktion - empdrupvej (registrering - analyse - problem - løsning) - frederiksborgvej

Læs mere

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig.

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Røde og fra interessentmøde den 2. juni 2008 Essensen fra 1. møde i interessentgruppen: Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Ellers kan følgende

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

a e e Guldborgsund Kommune Teknik- og Miljøudvalget Rådhuset Parkvej Nykøbing F. c/o Borgmester John Brædder samt de øvrige byrådsmedlemmer

a e e Guldborgsund Kommune Teknik- og Miljøudvalget Rådhuset Parkvej Nykøbing F. c/o Borgmester John Brædder samt de øvrige byrådsmedlemmer Guldborgsund Kommune Teknik- og Miljøudvalget Rådhuset Parkvej 37 4800 Nykøbing F. c/o Borgmester John Brædder samt de øvrige byrådsmedlemmer a e e Præstestræde 08.02.2012 Angående høring TVANGSRUTE VED

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

NOTAT. Lovgivning: Kommentarer til lovgivningen: Servicemarkering af 10-meterreglen

NOTAT. Lovgivning: Kommentarer til lovgivningen: Servicemarkering af 10-meterreglen NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Anlægsafdelingen Servicemarkering af 10-meterreglen Lovgivning: Bekendtgørelse om vejafmærkning 56: T 63 Markering af ophør af standsning og parkering: Gul trekant

Læs mere

Tryghedsvandring: Sikre Skoleveje Valby

Tryghedsvandring: Sikre Skoleveje Valby Tryghedsvandring: Sikre Skoleveje Valby Valby Lokaludvalg skal i løbet af 2017 udarbejde en ny bydelsplan for Valby, hvori lokaludvalget har besluttet at Tryghed med fokus på sikre skoleveje er et af temaerne.

Læs mere

UDKAST. Bascon. 1 Indledning. Sofieskolen, Bosted på Damsagervej. 1.1 Damsagervej. Trafikanalyse NOTAT 22. januar 2016 TVO

UDKAST. Bascon. 1 Indledning. Sofieskolen, Bosted på Damsagervej. 1.1 Damsagervej. Trafikanalyse NOTAT 22. januar 2016 TVO UDKAST Bascon Trafikanalyse NOTAT 22. januar 2016 TVO 1 Indledning Bascon har anmodet Via Trafik om at vurdere de trafikale konsekvenser af at udvide bostedet på Damsagervej fra 9 til 18 lejligheder. Herudover

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. 1 Ordrup Skole, Skovgårdsskolen, Sankt Joseph Søstrenes Skole og Munkegårdsskolen Cyklistprøve Rute 4 Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten kan gennemgås med eleverne og reglerne

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt. Iagttagelser og muligheder. Borgermøde 7. september Torsten Bo Jørgensen, COWI

Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt. Iagttagelser og muligheder. Borgermøde 7. september Torsten Bo Jørgensen, COWI Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt Iagttagelser og muligheder Borgermøde 7. september 2016 Torsten Bo Jørgensen, COWI 1 Om COWI og mig selv COWI, Plan og Trafik Detailhandelsanalyser

Læs mere

Grænseegnens Touring Club

Grænseegnens Touring Club Kørevejledning for Denne vejledning skal tjene til, at alle som kører med Grænseegnens Touring Club har så ensartet en forståelse af vores køresystem, at det er sikkert at deltage på ture med GTC. Det

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

BILAG Bilag 1 Evaluering af cykling I gågader - Kommentarer Bilag 2 Evaluering af cykling i gågader - Tællinger

BILAG Bilag 1 Evaluering af cykling I gågader - Kommentarer Bilag 2 Evaluering af cykling i gågader - Tællinger AALBORG KOMMUNE EVALUERING CYKLING I GÅGADER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9 Aalborg TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Undersøgelserne 2 3 Omfang af gående

Læs mere

Trængsel og fremkommelighed Furesø Kommune

Trængsel og fremkommelighed Furesø Kommune Trængsel og fremkommelighed Furesø Kommune Fremkommelighedsudvalg 20. Juni 2019 Erik Basse Kristensen Markedschef, Plan og trafik 1 Agenda Lidt fakta Trængsel og kapacitet Hvorfor opstår trængsel? Trængsel

Læs mere

Informationsmøde for de forretningsdrivende i det tilgrænsende område mandag den 20. januar 2014

Informationsmøde for de forretningsdrivende i det tilgrænsende område mandag den 20. januar 2014 Den Grønne Tråd Informationsmøde for de forretningsdrivende i det tilgrænsende område mandag den 20. januar 2014 Rådhuskantinen kl. 18.00-19.45 Baggrund Anlægsarbejderne for Torvet og Lille Torv er iværksat

Læs mere

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt?

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Opmærksomhed på forældre der kører børn i skole de vil evt. sætte af på Oddervej Problem med beredskabet/redningskøretøjer med

Læs mere

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand Letbaner.DK Østergade 16 8660 Skanderborg Tlf.: 30 34 20 36 e-mail: hb@letbaner.dk Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand 1. høringsrunde Marts 2016 Figur 1: Oversigt over høringsbidragets hovedindhold

Læs mere

Oversigt over forseelser Dato: 01-02-2015 Side 1 af 6

Oversigt over forseelser Dato: 01-02-2015 Side 1 af 6 Side 1 af 6 01a 01 STANDSNING FORBUDT 01a. Ved skiltning og ubrudt kantlinje. 510 kr. 0 min. Køretøjet er henstillet, hvor der er et ubetinget standsningsforbud. Dette er markeret enten med den forbudstavle,

Læs mere

By- og Miljøudvalget. Referat. Mødedato: 15. juni Mødetidspunkt: 19:45. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

By- og Miljøudvalget. Referat. Mødedato: 15. juni Mødetidspunkt: 19:45. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 19:45 Mødested: Udvalgsværelse 1 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 180. Orientering om at skitseprojekt for Værnedamsvej sendes

Læs mere

Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade

Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade Forsøget Information om trafikforsøg i Guldbergsgade/ Møllegade INDHOLD Indhold 1. Baggrund for forsøget Eksisterende ruter i området Baggrund trafiktællinger 2. Forsøget Overordnet: Formål, forventede

Læs mere

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE PROJEKTNR. A087945

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Bilag 1: Høringssvar Forudgående offentlighed Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Der har været gennemført forudgående offentlig høring fra den 13.08.09 til

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere