Område Karakter Tema Kræver formidli ng

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Område Karakter Tema Kræver formidli ng"

Transkript

1 ID Kommentar Indsendt af Område Karakt Tema Kræv formidli ng Intn kommentar Formuling til høringsnotat Medfør ændring i standard? Behandling af høringssvaret 191 Ovordnet set vurd Kommune, at både det foreliggende udkast og det bagvedliggende arbejde af høj kvalitet. Kommune D godt at se at standarden kommet tætte på 192 en opationel tilgang til sagsbegrebet. Kommune Det også godt at se at standarden kommet tætte opationel til-gang når det gæld 193 sagsudveksling. Kommune Den me opationelle tilgang gør, at definitionen på sag nu me enkel, hvilket muliggør undstøttelsen af, at sag findes i mange sy-stemkontekst og i mange 194 afart. Kommune 3. Sag 3. Sag 3. Sag 3. Sag 0. Ankendelse 0. Ankendelse 0. Ankendelse 0. Ankendelse 196 Det skal sikres at standarden ovhold gældende lovgivning, hvis dette arbejde ikke allede udført. Kommune 3. Sag 1. Principiel Lovgivning Ja Standardne muliggør ovholdelse af lovgivningen, men ansvaret hfor ligg hos den implementende myndighed. 197 D savnes eksempl i anvendelsen af sviceintfacet Sag i forhold til konkrete integrationsammenhænge. Kommune 3. Sag 1. Principiel Nytteværdi Enig--> Procesfortælling udarbejdes d formidl dette Vi suppl dokumentne med et ekstra dokument med procesfortælling, som forklar og tydeliggør sammenhængen.

2 Indarbejdelse af eksempl vil netop gøre komponentens anvendelse tydelige og me forståelig, ligesom det vil sikre at formålet med Sviceintface Sag opfyldes, som beskrevet und 198 afsnittet Formål med Sviceintface Sag. Kommune 3. Sag 1. Principiel Nytteværdi Enig--> Procesfortælling udarbejdes d formidl dette Vi suppl dokumentne med et ekstra dokument med procesfortælling, som forklar og tydeliggør sammenhængen. 26 Ovordnet set det vores opfattelse at Sag ovordnet ift. dokument og hændels. Helt præcist således at dokument og hændels bør være en del af sagsdokumentet og således at d ikke findes dokument / hændels udenfor en sag. nistiet 3. Sag 1. Principiel Definitionen på en sag (side 6) indehold øvrige sammenhørende oplysning i begrebslisten sav-nes noget d kan define dette, fx hændels i procesforløbet. Et hiarki kunne være proces - sag hændelse dokument. En sag består af en ell fle hændels, en hændelse kan være tilknyttet nul, et el-l fle dokument. En hændelse beskriv, at d sket en handling på en sag. En hændelse noget, som en brug skal planlægge og styre eft ell stå til regnskab 27 for. nistiet 3. Sag 1. Principiel Refanceark itektur Refanceark itektur Det en binding karaktistisk for FVM. Den kan kommunikes gennem standarden. Den binding findes ikke hos mange andre Det en binding karaktistisk for FVM. Den kan kommunikes gennem standarden. Den binding findes ikke hos mange andre Adresses i dokumentet vedr. de genelle egenskab Høringssvaret vedrør proceshændels, ikke sagshændels. FVM opfordres til til at deltage i det kommende arbejde med Arbejdsgang/proc es. 200 Side 13 afsnittet Opation: I Tabel 7 henvist til dokumentet Genelle specifikation for sviceint-face Sags- og dokumentområdet for beskrivelse af opationne. D savnes eksempl for de enkelte opation direkte beskrevet i Sag dokumentet, hund især beskrivelse af søgning. Kommune 3. Sag 2. Betydende Nytteværdi Enig --> Procesfortæling D henvises til det kommende dokument med procesfortælling.

3 Ifm. med de ovenfor beskrevne sagshiaki modellen i Sags- og Dokumentstandard ikke hensigtsmæssig idet sagspart får forskellige roll baset på det pspektiv sagen ses fra. Vi har f.eks. en ansøgningssag hos FødevareErhvv hvor kunden (landmanden) den primære sagspart (sagens administrator). Ansøgningssagen kan afføde en kontrolsag som igen har landmanden som sagspart, mens Plandirektoratet den primære sagspart (sagens 35 administrator) Når vi skift pspektiv mellem to relatede sag det essentielt at sagspartne kun findes en gang og at sagspartne s korrekte ud fra begge pspektiv. For at undstøtte dette har vi alene en 0..n liste af sagspart som igen indehold refence til sagspart, samt en sagspartsrolle. Vi benytt pt. følgende sagspartroll: Administrator: sagens primære sagspart Modpart: f.eks. den sagspart som et kundeskifte oprettet mod Kontrollet part: den d kontrolles på kontrolsagen relatet til en ansøgningssag Konsulent: landbrugskonsulent d har en fuldmagt til at age på landmandens vegne Revisor: revisor Vi forslår at Sags- og Dokumentstandard ændres således at: 38 En sag alene indehold 0..n Sagspart nistiet 3. Sag 2. Betydende Part Ja nistiet 3. Sag 2. Betydende Part Ja nistiet 3. Sag 2. Betydende Part Ja nistiet 3. Sag 2. Betydende Part Ja Standarden håndt roll via aktør og relation Standarden håndt roll via aktør og relation Standarden håndt roll via aktør og relation Modellen bibeholdes. Hvis det to enkeltsag, har hv én part. Hvis det en samlesag, så har den to part. 39 At en Sagspart har en refence til Organisation (Kunde i vores system) samt en sagspartsrolle nistiet 3. Sag 2. Betydende Part Ja Standarden håndt roll via aktør og relation Part behandles i 1. kvartal 2010, og spørgsmålet om sagsrolle vil blive taget op i den forbindelse.

4 Vi forslår at Sags- og Dokumentstandard udvides til at håndte både intn og ekstn status. Vores Kund (f. eks. landmænd) kan se sagens status på en Kundeportal. Vi find at det hensigts-mæssigt om vi kan kommunike en anden status til dem end den sagsbehandlingen direkte medfør. 41 nistiet 3. Sag 2. Betydende Part Vi forstår det således, at d eftspørges en form for status på hvor langt en sag i behandlingsproce ssen. Denne type status håndtes ikke af datastandarden, men et processpørgsmål, d skal håndtes i proceslaget. Det op til de enkelte organisation at define de relevante procestilstande. 382 S. 13: Primær part skal have kardinaliteten D må højst være en pri-mær part på en sag. Fle primære part vil give en kompleksitet i syste-mne, som ikke giv kundne nogen nytteværdi. Evt. suppl. Part vil kun-ne registres i andenpart. Kardinaliteten har været 0..1 i alle tidlige ud-gav af dokumentet, lige siden det blev diskutet på et af de første mød i saggruppen. Rettelsen må være foretaget siden sidste møde i sag-gruppen, og har på intet tidspunkt været diskutet i sag-gruppen. KMD 3. Sag 2. Betydende Part Hvis det to enkeltsag har hv én primær part. Hvis det en samlesag, så har den to primære part. Skal diskutes Primær- og sekundærpart stattes af Part med kardinaliteten 0..n. Part får antagelig en Partsrolle med egen kardinalitet - afvent arbejdet i Myndighedne kan via forretningsregl begrænse antal part.

5 218 Begrebsapparatet virk ikke helt gennemarbejdet. Eksempelvis skrives d om enkeltsag, at de indehold de oplysning, d ligg til grund for en sags afgørelse, mens dossisag blot består af dokument om en bestemt pson ell et bestemt objekt. Det bør fremgå, at dossisag også kan indeholde oplysning, som dann grundlag for en ell fle afgørels. I definitionen af sag tænkes d klart på enkeltsag, selvom teksten lige har beskrevet dossisag, projektsag mv. Begrebne træng således til endnu en gennemskrivning. Arkiv 3. Sag 2. Betydende Refanceark itektur Enkeltsag og samlesag - definition rettes Definitionen af dossisag rettes som foreslået og Dossisag omdøbes til Samlesag med Dossisag som synonym. 372 Genelt d fle definition af, hvad en sag i de forskellige dokumen-t. Se htil s. 5, 3. afsnit, s. 9, øvste afsnit, i genelle egenskab s. 15, og fle andre sted. Definitionen på side 9 den bedste og bør genbruges alle andre sted. KMD 3. Sag 2. Betydende Refanceark itektur Enkeltsag og samlesag - definition rettes Formulingen på side 9 indsættes de øvrige pågældende sted S. 8, 4. afsnit: Hvordan skal Sag være autorisationsansvarlig. KMD anbefal, at autorisationscheck places i et lag oven på de angivne sviceintfaces, idet d pt. ikke oplysning i de specificede svices til at checke noget som helst, d har med autorisation at gøre. KMD 3. Sag 2. Betydende S. 14: Aktindsigt bør helt udgå af standarden. I den kommunale vden af-hæng aktindsigt af, hvem d spørg i forhold til hvad. Man kan ikke angi-ve på et dokument ell på en journalpost, om dokumentet omfattet af akt-indsigt, idet det afhæng af, om det f.eks en journalist, en mor ell en far, d spørg. KMD 3. Sag 2. Betydende Sikkhedsm odel Enig Sikkhedsm odel Enig Rettes - intfacet forsvar ikke aktørens rettighed ift. adgang. Attributten Indsigtsforhold i Journalpost omdøbes til OffentlighedUndt agethjemmel med samme beskrivelse som i Sag.

6 s 12: Tilstand bør have et udfaldsrum i forhold til tilstanden opstået og oplyst, da d kan være forskellige procestrin i disse piod det kunne f.eks. være en sagsstatus, d angiv hvor sagen i sagsbehandlingsprocessen. Eksempel hpå kan være: Intn høring Ekstn høring Afvent anden sag (Benyttes f.eks. ved manglende princip-p/regl/retningslini) før sagen kan behandles) 114 Andre.. SKAT 3. Sag 2. Betydende Tilstande I forhold til tilstanden Oplyst kan det f.eks. være Und udvalgsbehandling 1 Und udvalgsbehandling 2 O.s.v SKAT 3. Sag 2. Betydende Tilstande På det sociale område vil det ligeledes være relevant at kunne benytte dette ud-faldsrum. SKAT 3. Sag 2. Betydende Tilstande? Evt. ekstra forklarende tekst i de genelle egenskab vedr. at tilstande ikke fas? ds ds De sagstilstande, som fremgår af tabellen på side 12, problematiske grunde. Først og fremmest fordi skemaets værdisæt lægg op til, at sagsafslutning først sk, når en sag ikke længe har administrativ og juridisk betydning, hvilket kan være meget længe eft, at dokumentne skabt 219 og registret i systemet. Sagsafslutning betegn almindeligvis det tidspunkt, hvor man ikke længe forvent, at d skal tilføres ydlige dokument til en sag, eksempelvis fordi d truffet en afgørelse, hvoreft den lukkes for 220 journalising. Arkiv 3. Sag 2. Betydende Tilstande Arkiv 3. Sag 2. Betydende Tilstande

7 221 En sådan afsluttet sag kan naturligvis have administrativ og juridisk betydning langt frem i tiden, og d kan dfor være god mening i at have et begrebsapparat, d gør, at man kan marke, at en afsluttet sag fortsat har administrativ og juridisk betydning. D bør imidltid findes et andet begreb til at marke dette, idet arkivmæssige hensyn tilsig, at sagsafslutning, hund oprydning mv. sk på et tidspunkt, d ligg langt tætte på dokumentnes skabelse og registring. Arkiv 3. Sag 2. Betydende Tilstande Tilstanden Udført får beskrivelsen Det bestilte udført 222 Det skal i den forbindelse bemærkes, at d for statslige myndighed en tæt sammenhæng til kravet om opdeling af arkivsystem i arkivpiod på ca. 5 år, jf. cirkulære nr. 24 af 8. marts 2002, 7. Dette betyd, at alle sag principielt afsluttes senest ved udgangen af arkivpioden, uanset hvor længe ud i fremtiden de måtte have administrativ ell juridisk betydning. Arkiv 3. Sag 2. Betydende Tilstande Aflevet gøres til en attribut og fjnes fra tilstandsmodellen, som til gengæld bliv udvidbar, hvilket notes i De Genelle Egenskab (og specifikationne? ) 223 Det skal endvide undstreges, at for de kommunale myndighed, som ikke anvend arkivpiod, vil en afleving af data og dokument fra et ESDHsystem bestå af et øjebliksbillede af de sag og dokument, som måtte befinde sig i systemet på et givet tidspunkt uafhængigt af sagnes status i forhold til det foreslåede værdisæt. Det således ikke en forudsætning for afleving til offentligt arkiv, at en sag har nået status Aflevet. Arkiv 3. Sag 2. Betydende Tilstande se ovenfor 224 Endelig skal det bemærkes, at det ikke forekomm indlysende, hvilket behov d for at registre netop disse sagstilstande, og det virk uhensigtsmæssigt, at man på denne måde kodific en uklar og muligvis unødvendig sagstilstandsmodel for den offentlige forvaltning. Arkiv 3. Sag 2. Betydende Tilstande se ovenfor

8 s 11: Neutral dokumenttitel skal kun være obligatorisk på 112 dagsordenpunkt. SKAT 3. Sag 3. Mindre Attributt 380 Hvorfor hedd betegnelse Objektnavn, når feltet forklares med officiel sagsti-tel hvorfor ikke kalde feltet for officiel sagstitel? KMD 3. Sag 3. Mindre Attributt Diskussion i arbejdsgruppe Diskussion i arbejdsgruppe Attributten Altnativtitel gøres optionel. Postlist tilføjes i beskrivelsen Attributten 'Objektnavn' ændres til 'Sagstitel'. I 'Altnativtitel' ændres ordet 'Neutral...' i beskrivelsen' til 'Altnativ ' 32 Vi har haft behov for at organise vores sag i hiarki (teknisk set nærme i netværk). Vi forslår med baggrund h i, at modellen udbygges således, at d kan oprettes 0..n sagsrelation som består af en relationsrefence samt en relationstype. Vi benytt pt. følgende relationstype par: nistiet 3. Sag 3. Mindre Kardinalitet Ja Diskussion i arbejdsgruppe D tilføjes tekst om, at det muligt at opbygge sagshiarki ved hjælp af de eksistende relation i standarden Parent / Child: undstøtt ovsag / undsag Mast / control: hovedsag / kontrolssag som f.eks. benyttes ifm. fysisk kontrol (f. eks. udfør Plantedirektoratet kontrol af markoplysning for FødevareErhvv) Hund et eksempel på et sagshiaki fra systemet. (Red. SE FIGUR I HØRINGSSVARET SIDE 3) nistiet 3. Sag 3. Mindre Kardinalitet Diskussion i arbejdsgruppe ds S. 8, 2. afsnit: De opation, d nævnes h, match ikke tabellen s. 13. KMD 3. Sag 3. Mindre Opation Intn behandling Tekstafsnittet på side 8 rettes. I s. 5, afsnit 3 sætning 3 hvad en arb.proc. Det 373 uheldigt med en de-finition, d ikke komplet. KMD 3. Sag 3. Mindre Redaktionelt Intn behandling S. 8, 5. afsnit. D findes mange sag, d ikke skal afleves til en arkiv-myndighed de skal vel også kunne 376 slettes? KMD 3. Sag 3. Mindre Redaktionelt Intn behandling Tilstanden Aflevet fjnes S. 8, 5. afsnit: Sag i livscyklustilstand passivet skal 377 også slettes. KMD 3. Sag 3. Mindre Redaktionelt Intn behandling se ovenfor S. 10: Hvor journalnotat måske instans af dokument 378 ell? KMD 3. Sag 3. Mindre Redaktionelt Intn behandling

9 S. 11: copy-paste fejl på altnativtitel fra dokument. 379 Brug enten neutral ell altnativ. Ikke-obligatorisk. KMD 3. Sag 3. Mindre Redaktionelt Intn behandling rettes S. 13: Alle opation i bydemåde. Passiv bør 383 omdøbes til ovtag. KMD 3. Sag 3. Mindre Redaktionelt Intn behandling rettes 384 S. 13: logisk slet = nedlagt. Vær konsistent i sprogbrugen 2 begreb for det samme uhensigtsmæssigt. KMD 3. Sag 3. Mindre Redaktionelt Intn behandling rettes 225 På s. 15 det uklart, hvad d menes med formulingen: "ov tid, når dokument udgår af sag (relation til dokument ophør), bevares ell ophør journalpostne eft den enkeltes organisations behov". Arkiv antag, at d h beskrives en situation, hvor de nævnte sag og dokument allede indgår i en arkivingsvsion, som godkendt af et offentligt arkiv. For en ordens skyld skal det undstreges, at myndighed kun må kasse dokument med hjemmel i bestemmels, som udstedt af Arkiv. Arkiv 3. Sag 3. Mindre Relation Intn behandling formidlingsopgave 381 S. 12: Opstået i dette dokument ikke det samme som opstået i f.eks Gene-relle Egenskab for sviceintfaces på sags- og dokumentområdet, s. 22). 2 tilstande, d hedd det samme, men betyd 2 forskellige ting, uhen-sigtsmæssigt. KMD 3. Sag 3. Mindre Tilstande Ja Intn behandling rettes. Vedr. De Genelle Egenskab - tegningen på side 22 rettes.

Overordnet set vurderer Odense Kommune, at både det foreliggende udkast og det bagvedliggende arbejde er af høj kvalitet.

Overordnet set vurderer Odense Kommune, at både det foreliggende udkast og det bagvedliggende arbejde er af høj kvalitet. Høringssvar på Specifikation af Serviceinterface for Sag standard for Specifikation af Serviceinterface for Sag og har flg. bemærkninger. og det bagvedliggende arbejde er af høj kvalitet. MFD, MIB Der

Læs mere

Høringsnotat - specifikation af serviceinterface for SAG version 1 2

Høringsnotat - specifikation af serviceinterface for SAG version 1 2 N OTAT Høringsnotat - specifikation af serviceinterface for SAG version 1 2 Specifikation af serviceinterface for SAG Version 1.2 (Sag-standard) Den fællesoffentlige styregruppe for Sag og Dokument sendte

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Institution: FødevareErhverv Kontor/initialer: It-udvikling/frjo Sagsnr.: 1596-08-17 Dato: 13.11.2009 Høring vedr. sags- og dokumentstandarder (12. oktober

Læs mere

Specifikation af serviceinterface for sag. Denne standard er godkendt af OIO-komiteen december 2009

Specifikation af serviceinterface for sag. Denne standard er godkendt af OIO-komiteen december 2009 Specifikation af serviceinterface for sag Denne standard er godkendt af OIO-komiteen december 2009 > Specifikation af serviceinterface for sag Denne standard kan frit anvendes af alle. Citeres der fra

Læs mere

Specifikation af serviceinterface for Sag version 1.2

Specifikation af serviceinterface for Sag version 1.2 Høringssvar fra KMD vedrørende Specifikation af serviceinterface for Sag version 1.2 KMD takker for muligheden for at kommentere på specifikationen. Det er KMDs vurdering, at der generelt er tale om fornuftige

Læs mere

Baggrundsinformation

Baggrundsinformation 1. Begreber Baggrundsinformation Sags- og Dokumentindekset skal indeholde sags- og dokumentmetadata, samt nøgler til andre relaterede forretningsobjekter fra Afsendersystemer, således at der kan leveres

Læs mere

Kommentar fra KMS til Specifikation af Serviceinterface for Person

Kommentar fra KMS til Specifikation af Serviceinterface for Person Kommentar fra KMS til Specifikation af Serviceinterface for Person Organisation Side Kapitel Afsnit/figur/tabel /note Type af kommentar (generel (G), redaktionel (R), teknisk (T)) Kommentar KMS-1 G Godt

Læs mere

Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface for person (part)

Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface for person (part) IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface for person (part) Dette er KLs høringssvar på den offentlige høring om specifikation af serviceinterface

Læs mere

Sag og Dokument: Eksempel på brug af generelle egenskaber

Sag og Dokument: Eksempel på brug af generelle egenskaber Sag og Dokument: Eksempel på brug af generelle egenskaber Der er knyttet en række generelle egenskaber til de enkelte objekter som beskrevet i dokumentet Generelle egenskaber for serviceinterfaces på sags-

Læs mere

Svar fra KMD A/S på høring over udkast til standarder på sags- og doku mentområ det

Svar fra KMD A/S på høring over udkast til standarder på sags- og doku mentområ det Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udviklin g IT- og Telestyrelse n OIO-udvalget for sa gs- og dokumentområdet Holsteinsgade 63 DK-2 100 København Ø oiosta nda r der@itst.dk Svar fra KMD A/S på høring

Læs mere

Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata

Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata Dette skema anvendes til høringssvar vedr. bekendtgørelser om anmeldelse af digitale forskningsdata hos statslige myndigheder Alle høringssvar bedes indført

Læs mere

Specifikation af serviceinterface for sag. Denne standard er godkendt af OIO-komiteen december 2009

Specifikation af serviceinterface for sag. Denne standard er godkendt af OIO-komiteen december 2009 Specifikation af serviceinterface for sag Denne standard er godkendt af OIO-komiteen december 2009 > Specifikation af serviceinterface for sag. Version 1.2 Denne standard kan frit anvendes af alle. Citeres

Læs mere

0.9 19-09-2012 DAVAR Omdøbt til SagDokumentFormat. Attention er skilt ud i et selvstændigt format, AttentionFormat.

0.9 19-09-2012 DAVAR Omdøbt til SagDokumentFormat. Attention er skilt ud i et selvstændigt format, AttentionFormat. Specifikation 19. september 2012 DAVAR J.nr. 2012-6211-281 Sagdokumentformat Versionshistorik Version Dato Initialer Noter 0.7 15-06-2012 DAVAR Høringsversion. Indsat MeddelelseAttention. 0.9 19-09-2012

Læs mere

Specifikation af serviceinterface for sag

Specifikation af serviceinterface for sag Specifikation af serviceinterface for sag > Specifikation af serviceinterface for sag. Version 1.2 Denne standard kan frit anvendes af alle. Citeres der fra standarden i andre publikationer til offentligheden,

Læs mere

Datamodeller. 1. Elementerne. Vi betragter E/R-diagrammet, som et diagram over entiteter og relationer Tegneregler: Entitet

Datamodeller. 1. Elementerne. Vi betragter E/R-diagrammet, som et diagram over entiteter og relationer Tegneregler: Entitet Datamodeller I forlængelse af noten om normalisering, følges der her op med redskabet E/R-diagrammer til opstilling af en datamodel, opfat således dette som en alternativ metode mere end endnu et redskab

Læs mere

Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1.

Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1. Til Netvirksomheder, elleverandører, balanceansvarlige og øvrige parter 1 Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1. 04. januar 2013 JOG/JOG Energinet.dk gennemførte en

Læs mere

Høringssvar til Ballerup Kommunes veteranpolitik

Høringssvar til Ballerup Kommunes veteranpolitik SOCIAL OG SUNDHED Dato: 29. juni 2018 Tlf. dir.: 4477 2748 E-mail: lorn@balk.dk Kontakt: Louise Rønnov Høringssvar til Ballerup Kommunes veteranpolitik Dette notat indeholder en alle høringssvar til veteranpolitikken

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata

Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata Dette skema anvendes til høringssvar vedr. bekendtgørelser om anmeldelse af digitale forskningsdata hos statslige myndigheder Alle høringssvar bedes indført

Læs mere

Nr. Afsender Resumé af indkomne kommentar til forslag til Grundvandsbeskyttelsesplan for Sønderborg Øst

Nr. Afsender Resumé af indkomne kommentar til forslag til Grundvandsbeskyttelsesplan for Sønderborg Øst Opsummering af høringssvar til forslag til Plan for grundvandsbeskyttelse for Sønderborg Øst, med forvaltningens bemærkninger og henvisning til rettelser, som det har medført i den endelige plan Nr. Afsender

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

Udkast til: Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af it-systemer

Udkast til: Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af it-systemer Udkast til: Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af it-systemer I medfør af 3, stk. 2, og 5, stk. 1 samt 10 i bekendtgørelse nr. 591 af 26. juni 2003 om offentlige arkivalier og offentlige arkivers virksomhed

Læs mere

Socialtilsyn Midt tilfredshedsundersøgelse december 2016

Socialtilsyn Midt tilfredshedsundersøgelse december 2016 Indholdsfortegnelse Resume... 2 1.0 Socialtilsyn Midts hedsundsøgelse 2016... 3 2.0 hedsundsøgelsen for 2015 og 2016... 4 3.0 Hvor du samlet set med Socialtilsyn Midt?... 5 4.0 hed med tilsynsbesøget...

Læs mere

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme Dato11. juni 2015 Side 1 af 5 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Boliglovgivning Gammel Mønt 4 1117 København K Att.: Pia Scott Hansen Sendt pr. e-mail til mbbl@mbbl.dk og psh@mbbl.dk J.nr. 2015-338

Læs mere

Find største element, sæt det på sidste plads. Grundidé i hobsortering. er er

Find største element, sæt det på sidste plads. Grundidé i hobsortering. er er Programming 1999 KVL Side 19-2 Tidsforbruget, dvs asymptotisk proportionalt med Sorting af element: Tidsforbrug de mindste element, sortet øvrige element 0 Løkkeinvariant for udvalgssorting osv Find tredjemindste

Læs mere

Att: Mads Ellehammer:

Att: Mads Ellehammer: KL Att: Mads Ellehammer: 27. august 2008 FESD-standardiseringsgruppen har nu færdigbehandlet de indkomne svar til høringen, som løb fra den 22. marts 2008 til 23. maj 2008, og ønsker med dette brev at

Læs mere

KL takker for muligheden for at afgive høringssvar over udkastet til vejledningen.

KL takker for muligheden for at afgive høringssvar over udkastet til vejledningen. 1(1 NOTAT Høring over udkast til revideret vejledning om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne. KL takker for muligheden for at afgive høringssvar over udkastet til vejledningen.

Læs mere

Indhold AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): SNUK. Principper for journalisering af studentersager

Indhold AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): SNUK. Principper for journalisering af studentersager Modtager(e): SNUK Notat Principper for journalisering af studentersager Indhold Formål 2 Hvem journaliserer? 2 Hvad journaliseres? 2 Enkeltsagsprincippet 2 Principper for fordeling af sager 3 Videndeling

Læs mere

Skabelon for kommentarer til Dansk Standard Forslag (DSF) Dato: Dokument: DSF DS 475,

Skabelon for kommentarer til Dansk Standard Forslag (DSF) Dato: Dokument: DSF DS 475, c) 1.2 Side 11 ed Definition af Indvendig foring Det er angivet at der er tale om Etablering af en ny ledning inden i en eksisterende. Det kan være foring med lange sammensvejste rør, stram foring eller

Læs mere

Det skal understreges, at kassation af dokumenter er en mulighed, og ikke en pligt for kommunerne.

Det skal understreges, at kassation af dokumenter er en mulighed, og ikke en pligt for kommunerne. KL notat 26-06-2014/FLN Beslutning om kassation i ESDH-systemer med tjekliste Notatet er til brug for den kommunale myndigheds beslutning, om den vil gøre brug af muligheden for kassation fra ESDH eller

Læs mere

Specifikation af serviceinterface for SAG. Version 1.2

Specifikation af serviceinterface for SAG. Version 1.2 Specifikation af serviceinterface for SAG Version 1.2 > Specifikation af serviceinterface for sag. Version 1.2 Denne standard kan frit anvendes af alle. Citeres der fra standarden i andre publikationer

Læs mere

CCS Formål Produktblad December 2015

CCS Formål Produktblad December 2015 CCS Formål Produktblad December 2015 Kolofon 2015-12-14

Læs mere

Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel. Marts 2014

Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel. Marts 2014 Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel Marts 2014 1 Indledning Denne præsentation beskriver, på et overordnet plan, følgende områder i forhold til en fremtidig fordelingsmekanisme,

Læs mere

Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata

Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata Skema til høringssvar anmeldelse af forskningsdata Dette skema anvendes til høringssvar vedr. bekendtgørelser om anmeldelse af digitale forskningsdata hos statslige myndigheder Alle høringssvar bedes indført

Læs mere

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil.

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97 50 DATO: 02-12-2005 J.NR.: 04-013702-05-2227 REF.: spi/kfe Høring over udkast

Læs mere

Specifikation af serviceinterface for arkivstruktur. Denne standard er godkendt af OIO-komiteen december 2009

Specifikation af serviceinterface for arkivstruktur. Denne standard er godkendt af OIO-komiteen december 2009 Specifikation af serviceinterface for arkivstruktur Denne standard er godkendt af OIO-komiteen december 2009 Specifikation af serviceinterface for arkivstruktur Denne standard kan frit anvendes af alle.

Læs mere

Høringssvar vedrørende kort høring over 3 styresignaler som følge af ATP-dommen m.v.

Høringssvar vedrørende kort høring over 3 styresignaler som følge af ATP-dommen m.v. H Ø R I N G Til SKAT Jura, Moms, Afgifter og Told Østbanegade 123, 2100 København Ø Via email: juraskat@skat.dk, Hans.Wormer@skat.dk, Karin.SR.Rasmussen@skat.dk, Betina.Kristensen@skat.dk Høringssvar vedrørende

Læs mere

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer Miljøteknologi MST-5201-00056 Ref. EVNST Den 26. september 2016 Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer Et udkast til bekendtgørelsen

Læs mere

Revisions- og opdateringsstrategi OIOUBL

Revisions- og opdateringsstrategi OIOUBL Notat Revisions- og opdateringsstrategi OIOUBL Indledning I henhold til erfaringerne med OIOXML elektronisk regning og de opdateringer, præciseringer mv. der har været, er det vurderingen, at der er behov

Læs mere

Archimedes Princip. Frank Nasser. 12. april 2011

Archimedes Princip. Frank Nasser. 12. april 2011 Archimedes Princip Frank Nasser 12. april 2011 c 2008-2011. Dette dokument må kun anvendes til undervisning i klasser som abonnerer på MatBog.dk. Se yderligere betingelser for brug her. Bemærk: Dette er

Læs mere

Anvendelse af dobbelthistorik i GD2

Anvendelse af dobbelthistorik i GD2 Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi GD2 - Adresseprogrammet Anvendelse af dobbelthistorik i GD2 Implementerings regler og eksempler på dobbelthistorik MBBL- REF: Version:

Læs mere

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Bilag nr. 4 10. april 2015 Detail & Distribution 15/00115 LRN & LAA HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Sekretariatet for Energitilsynet sendte den 23. januar 2015 udkast til notat om metodegodkendelse

Læs mere

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 26. april 2006 FM 2006/29 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Formålet med ændringsforslaget: Reglen, i 7, stk. 1, i landstingsforordning nr. 1 af 12. maj 2005 om lægemidler,

Læs mere

Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af statslige it-systemer Hvad er nyt?

Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af statslige it-systemer Hvad er nyt? Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af statslige it-systemer Hvad er nyt? Ved specialkonsulent Mette Hall-Andersen Overordnede ændringer i cirkulæret Et samlet regelsæt for alle typer af itsystemer

Læs mere

Finanstilsynet Att.: Marianne Majbrink Rosenbeck E-mail: mmr@ftnet.dk. Høringssvar til bekendtgørelse om ledelse og styring af pengeinstitutter m.fl.

Finanstilsynet Att.: Marianne Majbrink Rosenbeck E-mail: mmr@ftnet.dk. Høringssvar til bekendtgørelse om ledelse og styring af pengeinstitutter m.fl. Finanstilsynet Att.: Marianne Majbrink Rosenbeck E-mail: mmr@ftnet.dk Høringssvar til bekendtgørelse om ledelse og styring af pengeinstitutter m.fl. Overordnede bemærkninger takker for muligheden for igen

Læs mere

[Uddannelsernes godkendte titler]

[Uddannelsernes godkendte titler] Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Uddannelsessekretariatet Dokument dato: 25.8.2017 Dokumentansvarlig: Sebastian Bue Rakov Senest revideret: 25.8.2017 Senest revideret af: Sebastian Bue Rakov

Læs mere

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer Finanstilsynet Att.: Pia Andersen Århusgade 110 2100 København Ø København, den 3. juni 2013 Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til

Læs mere

Det er en fin og gennemført opdeling i bogen med de samme spørgsmål der behandles: Hvorfor forebygge? Opsporing og Motivation Indsatser

Det er en fin og gennemført opdeling i bogen med de samme spørgsmål der behandles: Hvorfor forebygge? Opsporing og Motivation Indsatser 4. december 2014 11/030104 LPED Høringsskema Håndbog om forebyggelse på ældreområdet Når du kommenterer på håndbogen vil vi bede dig være særligt opmærksom på følgende spørgsmål i relation til det fagområde

Læs mere

HØRINGSNOTAT. OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet

HØRINGSNOTAT. OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet HØRINGSNOTAT 8. december 2009 Indstilling til OIO-Komitéen vedrørende Sags- og dokumentstandarder på baggrund af høring oktober/november 2009 Holsteinsgade 63

Læs mere

Metodehåndbog. Begrebsmodeller, Informationsmodeller og Begrebsdefinitioner. Udarbejdet i fællesskab mellem Udbetaling Danmark/KL/KOMBIT

Metodehåndbog. Begrebsmodeller, Informationsmodeller og Begrebsdefinitioner. Udarbejdet i fællesskab mellem Udbetaling Danmark/KL/KOMBIT Metodehåndbog Begrebsmodeller, Informationsmodeller og Begrebsdefinitioner Udarbejdet i fællesskab mellem Udbetaling Danmark/KL/KOMBIT Indhold Introduktion... 2 Begrebsmodeller, informationsmodeller og

Læs mere

Niveauangivelse for Regionale SOR koder gennem hierarki/type attribut

Niveauangivelse for Regionale SOR koder gennem hierarki/type attribut Niveauangivelse for Regionale SOR koder gennem hierarki/type attribut Et af tre centrale forretningsbehov fra RSI SOR projektet, i relation til endelig udfasning af SHAK Visionen bag SOR SOR indførtes

Læs mere

Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks 23. maj 2013 HHK/KMJ NOTAT Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk

Læs mere

Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks Version 1.0 Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/10 1. Indledning og

Læs mere

Septimas høringssvar vedrørende dokumenteterne FKG datamodellen - Version 2 3 1 - Fysisk implementering.pdf og FKG_2_3_1_mssql.sql

Septimas høringssvar vedrørende dokumenteterne FKG datamodellen - Version 2 3 1 - Fysisk implementering.pdf og FKG_2_3_1_mssql.sql Septima P/S Larsbjørnsstræde 3 1454 København K +45 7230 0672 www.septima.dk 31. juli 2013 Septimas høringssvar vedrørende dokumenteterne FKG datamodellen - Version 2 3 1 - Fysisk implementering.pdf og

Læs mere

REVIEW AF KRAVMATERIALE

REVIEW AF KRAVMATERIALE REVIEW AF KRAVMATERIALE Feedback til kommunerne, 10. og 11. december 2013 Kommunernes Sygedagpengesystem Indledning Ide-camps: Hvad kunne vi godt tænke os? Nov. 2012 Netværksmøde og kick-off på høring

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby Att.: Chefkonsulent Pia Ziegler

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby Att.: Chefkonsulent Pia Ziegler Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G HØRINGSSVAR. fra Retspolitisk Forening. (Ændringer i lyset af lov om offentlighed i forvaltningen)

R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G HØRINGSSVAR. fra Retspolitisk Forening. (Ændringer i lyset af lov om offentlighed i forvaltningen) 1 R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G HØRINGSSVAR fra Retspolitisk Forening vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af forvaltningsloven og retsplejeloven (Ændringer i lyset af lov om offentlighed

Læs mere

Skolereform: Kompetenceudviklingsskitse

Skolereform: Kompetenceudviklingsskitse Område 5 Område 4 Område 3 Skoleform: Kompetenceudviklingsskitse Helikoptpspektivet: Værdi og mål B&U politiken, Folkeskolef0rmen og dagtilbudsloven m.v. Område 2 Områ de 1 3,5t Skole a Skole b Skole c

Læs mere

26.11.2013. 1 KY-andre ydelser

26.11.2013. 1 KY-andre ydelser 1 KY-andre ydelser... 2 1.1 Person... 3 1.1.1 Attributter... 3 1.2 Økonomisk ydelse... 4 1.2.1 Attributter... 4 1.3 Ydelse... 5 1.3.1 Attributter... 6 1.4 Konteringsregel... 6 1.4.1 Attributter... 6 1.5

Læs mere

FESD-standardiseringsgruppen Att: Palle Aagaard IT- og Telestyrelsen IT-strategisk kontor Holsteinsgade 63 2100 København Ø

FESD-standardiseringsgruppen Att: Palle Aagaard IT- og Telestyrelsen IT-strategisk kontor Holsteinsgade 63 2100 København Ø FESD-standardiseringsgruppen Att: Palle Aagaard IT- og Telestyrelsen IT-strategisk kontor Holsteinsgade 63 2100 København Ø Høringssvar vedr. FESD GIS-integrationsmodel version 2.0 Geodata Danmark har

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 31. oktober 2013 blev i sag nr. 53/2013 Revisortilsynet mod registeret revisor A afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor

Læs mere

Miljøstyrelsen Att.: Anders Skou Strandgade København K

Miljøstyrelsen Att.: Anders Skou Strandgade København K 24. juli 2013 UHa Deres sagsnr.: MST-600-00023 Miljøstyrelsen Att.: Anders Skou Strandgade 29 1401 København K Høring af udkast til ny bekæmpelsesmiddelbekendtgørelse og ny bekendtgørelse med lister over

Læs mere

H Ø R I N G. SKAT Att.: Betina Schack Adler Kristensen Østbanegade 123 2100 København Ø Via email: Betina.Kristensen@Skat.dk og juraskat@skat.dk.

H Ø R I N G. SKAT Att.: Betina Schack Adler Kristensen Østbanegade 123 2100 København Ø Via email: Betina.Kristensen@Skat.dk og juraskat@skat.dk. H Ø R I N G SKAT Att.: Betina Schack Adler Kristensen Østbanegade 123 2100 København Ø Via email: Betina.Kristensen@Skat.dk og juraskat@skat.dk. Høringssvar vedrørende Praksisændring - Investeringsforeninger

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

KL høringssvar til vejledning om detailhandelsplanlægning

KL høringssvar til vejledning om detailhandelsplanlægning Erhvervsstyrelsen hoeringplan@erst.dk majbag@erst.dk KL høringssvar til vejledning om detailhandelsplanlægning KL har den 14. juni 2017 modtaget "Vejledning om detailhandelsplanlægning" i høring. KL vil

Læs mere

1. Huskeseddel Sagsoprettelse

1. Huskeseddel Sagsoprettelse 1. Huskeseddel Sagsoprettelse Oprette en sag Vælg: Opret Sag i menuen Filer, eller brug genvejen Ctrl + N Når du opretter en sag, danner du som det første et sagsnummer. Der skal vælges en kategori, et

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Specifikation af serviceinterface for organisation. Dette udkast til standard er i offentlig høring i perioden 12. oktober til 13.

Specifikation af serviceinterface for organisation. Dette udkast til standard er i offentlig høring i perioden 12. oktober til 13. Specifikation af serviceinterface for organisation Dette udkast til standard er i offentlig høring i perioden 12. oktober til 13. november 2009 Specifikation af forretningsservice for Organisation Denne

Læs mere

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning 8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning En journalist bad Miljøministeriet om aktindsigt i en

Læs mere

Høringssvar til udkast til lokalplan 402

Høringssvar til udkast til lokalplan 402 Gentofte Kommune Plan og Byg Høringssvar til udkast til lokalplan 402 Fællesrådet for Grundejerforeninger i Gentofte Kommune har følgende bemærkninger til udkast til lokalplan 402: Generelle bemærkninger

Læs mere

Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC

Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC Dansk Internet Forum (herefter DIFO) og DK Hostmaster sendte den 4. maj 2010 et forslag til ændring af Generelle vilkår for tildeling, registrering

Læs mere

Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer)

Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 20. april 2018 Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) Skatteministeriet har

Læs mere

UDFORMNING AF POLITIKKER, REGLER, PROCEDURER ELLER GODE RÅD SÅDAN GØR DU

UDFORMNING AF POLITIKKER, REGLER, PROCEDURER ELLER GODE RÅD SÅDAN GØR DU UDFORMNING AF POLITIKKER, REGLER, PROCEDURER ELLER GODE RÅD SÅDAN GØR DU HVORFOR? På Aalborg Universitet ønsker vi, at vores interne politikker, regler og procedurer skal være enkle og meningsfulde. De

Læs mere

Finanssektorens høringssvar vedrørende ændring af Vejledning om individuelle nedskrivninger og hensættelser

Finanssektorens høringssvar vedrørende ændring af Vejledning om individuelle nedskrivninger og hensættelser H Ø R I N G Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Att. Helle Seidelin Finanssektorens høringssvar vedrørende ændring af Vejledning om individuelle nedskrivninger og hensættelser Indledning Finanstilsynet

Læs mere

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007.

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007. Kendelse af 13. oktober 2009 (J.nr. 2009-0019579) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedslovens 14. (Niels Bolt Jørgensen, Anders Hjulmand og

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet FGU Task Force Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Frederiksholms Kanal 26 1220 København

Læs mere

Skriftlig eksamen i kurset. Informationssystemer

Skriftlig eksamen i kurset. Informationssystemer 6. semester sundhedsteknologi Skriftlig eksamen i kurset Informationssystemer Der er 3 timer til at besvare opgaven. Alle hjælpemidler er tilladte. Skriv kort og præcist. Referer gerne til kursuslitteraturen.

Læs mere

Indledning Dokumentet indeholder et oplæg til fastlæggelse af scope for realisering af forretningsservicen Partskontakt.

Indledning Dokumentet indeholder et oplæg til fastlæggelse af scope for realisering af forretningsservicen Partskontakt. 8. april 2013 19-Partskontakt => Kontaktdata Indledning Dokumentet indeholder et oplæg til fastlæggelse af scope for realisering af forretningsservicen Partskontakt. I de oprindelige oplæg med visionen

Læs mere

Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet

Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet Fundet det i strid med almindelige forvaltningsretlige grundsætninger om speciel inhabilitet, at landbrugsministeriets repræsentant i et bedømmelsesudvalg

Læs mere

Introduktion til MeMo

Introduktion til MeMo Introduktion til MeMo 1. februar 2019 CIU I forbindelse med Digitaliseringsstyrelsens udbud af Næste generation Digital Post løsningen (NgDP) er der udviklet en ny model for udveksling af digitale postmeddelelser,

Læs mere

Opsamling på kommunal høring. Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013

Opsamling på kommunal høring. Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013 Opsamling på kommunal høring Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013 Dagsorden Velkommen Høringsprocessen frem til udbuddet på KY Resultater fra høringen Udbudsmaterialet kapitel 1 4, 5 og 6 Temaer: EDSH, opgavelisten,

Læs mere

Lad os som eksempel se på samtidigt kast med en terning og en mønt:

Lad os som eksempel se på samtidigt kast med en terning og en mønt: SANDSYNLIGHEDSREGNING Stokastisk eksperiment Et stokastisk eksperiment er et eksperiment, hvor vi fornuftigvis ikke på forhånd kan have en formodning om resultatet af eksperimentet Til gengæld kan vi prøve

Læs mere

Klageportalen Autogenererede skrivelser med kvitteringer, orienteringer m.m. 1. Kvittering til klager for indgivelse af klage...

Klageportalen Autogenererede skrivelser med kvitteringer, orienteringer m.m. 1. Kvittering til klager for indgivelse af klage... Klageportalen Autogenererede skrivelser med kvitteringer, orienteringer m.m. 1. Kvittering til klager for indgivelse af klage... 3 a Kvittering sagstype hvor klage indgives til 1. instans... 3 b Kvittering

Læs mere

Skatteministeriet har 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte udkast med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte udkast med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: pskper@skm.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11

Læs mere

1 Objekt informationsmodel - Byggeblok

1 Objekt informationsmodel - Byggeblok 1 Objekt informationsmodel - Byggeblok Logisk Informationsmodel for Byggeblokken Objekt Modellen beskriver og viser hvordan Forretningsobjekt "Objekt" kan forstås. Modellen er generisk, og kan derfor bruges

Læs mere

Journaliseringsprincipper for studienævnsbetjening, Aarhus Universitet, februar 2019

Journaliseringsprincipper for studienævnsbetjening, Aarhus Universitet, februar 2019 Journaliseringsprincipper for studienævnsbetjening, Aarhus Universitet, februar 2019 Indhold HVEM SKAL JOURNALISERE?... 2 Indblik... 2 SAGEN... 2 Enkeltsagsprincippet... 2 Oprettelse af sag... 2 Sagstitel...

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat 16. februar 2018 Høringsnotat med kommentarer vedrørende forslag til lov om udstedelse af NemID med offentlig digital signatur til fysiske personer og til medarbejdere i juridiske

Læs mere

Håndter adgang til arkivalier

Håndter adgang til arkivalier Håndter adgang til arkivalier Samarbejdsproces mellem kommuner og Udbetaling Danmark - udmøntning af opgavesplit Udbetaling Danmark, 25. maj 2012 Version 1.5 1 Håndter adgang til arkivalier Definition

Læs mere

Revisortilsynets behandling af sagerne 1

Revisortilsynets behandling af sagerne 1 Revisortilsynets behandling af sagerne 1 Indhold 1. Erklæring ikke indkommet... 2 2. Fejl i kvalitetskontrollantens erklæring... 2 3. Kvalitetskontrol uden væsentlige fejl og mangler... 2 4. Kvalitetskontrol

Læs mere

Indhold AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): SNUK. Principper for journalisering af studentersager

Indhold AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): SNUK. Principper for journalisering af studentersager Modtager(e): SNUK Notat Principper for journalisering af studentersager Indhold Formål 1 Hvem journaliserer? 2 Hvad journaliseres? 2 Enkeltsagsprincippet 2 Journalisering af ikke-sagsbehandling 3 Sag 3

Læs mere

Region Syddanmarks svar på Erhvervs- og Byggestyrelsens høring vedrørende retningslinier for strukturfondsfinansierede projekter i Danmark

Region Syddanmarks svar på Erhvervs- og Byggestyrelsens høring vedrørende retningslinier for strukturfondsfinansierede projekter i Danmark Vækstforumsekretariatet Dato: 8. marts 2007 Journalnr.: Initialer: PER/KAW/KAM Region Syddanmarks svar på Erhvervs- og Byggestyrelsens høring vedrørende retningslinier for strukturfondsfinansierede projekter

Læs mere

Høringssvar. Forslag til Fællesregulativ. For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune. Vandløbslauget GST. 24. november 2015

Høringssvar. Forslag til Fællesregulativ. For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune. Vandløbslauget GST. 24. november 2015 Vandløbslauget GST 24. november 2015 Høringssvar Forslag til Fællesregulativ For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune Vandløbslaug for Gudenå-systemet Silkeborg Tange sø CVR-nr. 32498701 Klostergårdsvej

Læs mere

Udkast til dataudveksling med elleverandører og andre tredjeparter via kundestyret dataadgang

Udkast til dataudveksling med elleverandører og andre tredjeparter via kundestyret dataadgang Udkast til dataudveksling med elleverandører og andre tredjeparter via kundestyret dataadgang 29.04.2015 USS/XSTJ Version 1.3 1. Indledning... 2 2. Proces for kundestyret dataadgang... 2 2.1 Fuldmagtsgivning

Læs mere

- Der bør ikke ske en førtidig implementering af kravet om operationel revision

- Der bør ikke ske en førtidig implementering af kravet om operationel revision Finanstilsynet Att.: Helene Miris Møller Høringssvar på revisionsbekendtgørelsen 06.11.2014 har modtaget Finanstilsynets udkast til ændring af revisionsbekendtgørelsen og har følgende bemærkninger: Indledende

Læs mere

Bidrag til Grønlands immaterielle kulturarvsfortegnelse

Bidrag til Grønlands immaterielle kulturarvsfortegnelse Bidrag til Grønlands immaterielle kulturarvsfortegnelse Her kan du indtaste direkte i dokumentet og sende det via email til Grønlands Nationalmuseum og Arkiv. Du kan også printe dokumentet, skrive dine

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2010?... 2 Hvor kan jeg få hjælp.... 3 Kontrol af data

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt 2015/2016

Bilag 2 Høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt 2015/2016 Bilag 2 Høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt 2015/2016 Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole tog styrelsesvedtægten til efterretning

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 2. september 2011 (J.nr. 2011-0024373)

Læs mere

Bilag til vejledning i anvendelse af attentionformatet i Digital Post-løsningen. December 2017, version 0.9

Bilag til vejledning i anvendelse af attentionformatet i Digital Post-løsningen. December 2017, version 0.9 Bilag til vejledning i anvendelse af attentionformatet i Digital Post-løsningen December 2017, version 0.9 Hvad kan du læse om? I denne vejledning kan du læse om hvilke retningslinjer, der gælder for den

Læs mere