Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2011"

Transkript

1 Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2011 Afdeling: Børnehuset i Allinge Adresse: Søndervænget 4, 3770 Allinge Telefon: Afdelingsleder: Peter Cornelius Pedersen Dato for uanmeldt tilsyn: 22. november 2011 Forrige tilsyn: 8. maj 2008, 17. juni 2009, 21. maj 2010 Uanmeldt pædagogisk tilsyn Formålet med det uanmeldte tilsyn er, at danne sig et indtryk af den enkelte afdeling. Tilsynet er et øjebliksbillede på dagen og baserer ud sig på de samme hovedområder som ved de anmeldte tilsyn. Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Hvis der viser sig at være forhold, der fremstår uantagelige eller sikkerhedsmæssigt og pædagogisk uforsvarligt, påpeges dette straks overfor afdelingslederen, og der indledes dialog om, hvordan problemerne løses. Afkrydsningsskemaet krydses af sammen med afdelingsleder, er afdelingsleder ikke til stede ved det uanmeldte tilsyn, foretages afkrydsningen efterfølgende telefonisk sammen med afdelingslederen. Efter tilsynet skrives et kort referat, der sendes til institutionen senest 1 uge efter tilsynet. Fokusområder ved uanmeldt tilsyn: Fokusområder: Umiddelbart indtryk Stemning Imødekommenhed Hvordan ser der ud? Hvad er i gang lige når man kommer ind ad døren? Bemærkninger Da jeg træder ind i Børnehuset, er det første indtryk, en enkelhed i indretning, hvor børnenes kreative udfoldelser respekteres og værdsættes, børnetegninger og andre kreationer hænger og står omkring i huset, tegninger er rammet ind og har fået deres hæderspladser omkring i huset. Jeg bydes velkommen og føler mig godt modtaget. Hos

2 Hvordan opleves tonen mellem børn og voksne? Børn og børn imellem? Mellem de voksne indbyrdes? børnehavebørnene sidder to drenge og leger med modellervoks, Connie rydder lidt op, fylder i opvaskemaskinen. I stuen ved siden af er Anette i gang med en vigtig tradition, alle børn skal tegne en nisse, som klippes ud til model for en lerfigur, børnene skiftes til sammen med Annette, at lave deres figur, de ridser nissen frem i deres lerfigur, som lægges på en bakke, når alle har lavet deres nisse, skal nisserne brændes hos den lokale keramiker. Anette fortæller, at de i Børnehuset sidste år brød traditionen med en keramiknisse, der brød nærmest revolution ud blandt forældrene, så nu er nissen tilbage igen. Ved et bord sidder en pige og hygger helt alene, hun er fordybet i, at få små Plus-Plusser til at sidde sammen. Ved et andet bord leger tre piger og en dreng med hinanden. Der opleves en positiv og god tone mellem voksne og børn, børnene leger med hinanden, der opleves ikke konflikter eller dårlig omgangstone børnene imellem. Et øjebliksbillede narrativ observation: I vuggestuen skal børnene til, at spise deres madpakker. To af vuggestuebørnene er sammen med Lis ved, at få lavet deres håndaftryk i ler, det skal de nå inden frokosten. Mens Lis ruller leret ud, leger de to børn med modellervoks. Nu har Lis rullet leret ud, Så Lukas, skal vi prøve?, Lukas nikker, Nu trykker vi din højre hånd ned i leret, Lis lægger forsigtigt sine hænder på Lukas hånd, han ser lidt betuttet ud, men vil gerne være med. Da Lukas hånd er blevet trykt, viser Lis ham hvordan det ser ud. Imens er Anita og Pippi i gang med forberedelserne til frokost, børnene skal alle ud og vaske hænder, der foregår stille og roligt, få børn af gangen. Nu sidder alle 11 vuggestuebørn fordelt ved tre borde på stuen, de to borde er høje borde hvor børnene sidder på høje stole, med hagesmækker på. Ved et lavere rundt bord sidder de ældste vuggestuebørn uden hagesmækker på.

3 Anita og Pippi hjælper børnene med madpakkerne, de skal åbnes og madderne lægges ud på tallerkenerne, der er mange små æsker der skal åbnes og kommenteres. Anita spørger en dreng: Må jeg låne din tallerken?, han nikker, hun hjælper med at få hans madder op på tallerknen. William der har sovet en formiddagslur, er stadig lidt træt, Anita rejser sig, hun skal hente Williams madkasse, Jeg henter din mad William siger Anita, William kigger efter Anita der går ud af døren, han begynder, at græde. Pippi der sidder ved de store børn, rejser sig går hen til William, hun trøster ham, han snøfter stadig da Anita kommer ind af døren med madkassen: Se William Frandsen, se hvad jeg har fundet, hun viser ham madkassen, William græder ikke mere, nu er han klar til at spise. Nu er Lis færdig med, at rydde op efter håndaftrykkene, hun kommer ind på stuen Hej alle sammen, hun sætter sig ved det ene bord, nu er der en voksen, ved hvert bord. Der er småsnak ved alle tre borde, jeg oplever en hyggelig og rar stemning på stuen. De voksne koncentrerer sig om hvert sit bord, der opleves ikke nogen form for voksensnak hen over bordene, de voksne taler sammen med børnene om maden. Ved de ældstes bord laver Pippi og børnene sjov med hinanden, ved de to andre borde hvor de små sidder, er der fokus på maden de er sultne og snakken er ikke så livlig. En pige bobler i sin kop med mælk, Du skal drikke pænt siger Anja, Se her Anja tager sit eget glas drikker mælk, Sådan skal man drikke mælken, stille og roligt. Pigen tager sit krus med mælk og bobler, ser forventningsfuldt på Anja, Så tager jeg lige din kop lidt væk, så kan du spise mad i stedet og drikke mere mælk senere. Personale og kompetencer: Hvad er I optaget af lige nu i afdelingen hvad fylder? Hvor mange er på denne dag syge, på ferie, til møder, på uddannelse eller andet? Hvordan dækkes den fraværende ind? Kerneydelse: Pædagogiske læreplaner: Hvilke synlige tegn er der på, at der arbejdes med de pædagogiske læreplaner? Hvilke synlige tegn er der på, at der arbejdes med dokumentation? Eksempler på Debatten om den Langsigtede plan, har fyldt meget i personalegruppen, det har svært at se Børnehuset i spil som et oplæg til en eventuel lukning, vi syntes vi har en dejlig vuggestue der er fyldt helt op, der er endog børn på venteliste til vuggestue, vi har fået dagplejen knyttet til Børnehuset, hvilket vi får megen positiv respons fra forældrene omkring, de er glade fordi de ved, at hvis deres dagplejer bliver syg eller holder fri, er det Børnehuset der er gæstepleje, det fungerer rigtigt godt. Vores Børnehus ligger også tæt på skolen, hvor børnene skal videre til når de når den alder, vi ligger i et naturskønt område, tæt på kysten med mange muligheder. Vi bruger vores nabo Lægehuset når et barn får en rift eller slår sig. Eksempler på dokumentation.

4 pædagogiske aktiviteter her og nu Der dokumenteres med udgangspunkt i temaer fra den pædagogiske læreplan. Der er digitale fotoskærme. Derudover bruges det internetbaserede fotoprogram: Picasa, igennem programmet modtager forældrene en mail: Børnehuset har inviteret jer til, at se et album, Peter (afdelingsleder) sætter ofte foto ind samme dag, aktiviteter eller situationer er blevet dokumenteret. Mariehønen er et spændende dyr: Kerneydelse: Forældresamarbejde: Hvis der er forældre til stede, spørges til samarbejde og tilfredshed Samspillet mellem forældre og personale. Hvilke synlige tegn er der på information til forældre? Vedtagne mål 2012: Kender I målet om inklusion og hvilke tanker gør I jer? Sikkerhed: Er medarbejderne introducerede og bekendte med beredskabsplan? Opfølgning fra uanmeldt tilsyn: Eventuelle anbefalinger Eventuelle henstillinger Der er tavler hvorpå der hænger information til forældrene. Der var ingen forældre tilstede i afdelingen under tilsynet. Medarbejderne fortæller, at de er orienterede om indsatsområdet, at de ved hvilke processer der sættes i gang i inklusionsprojektet, men stadig er det uvist hvilken betydning det vil få i dagligdagen Ja, det er alle og alle ved også hvor den er. Ved tilsynet blev oplevet en positiv atmosfære, der var igangsat kreative processer, som alle børn på skift var involverede i, de børn der ikke netop var i gang med aktiviteten legede med hinanden i mindre grupper. En gruppe af børnehavebørnene var i gymnastiksalen, der arbejdes meget bevidst med en opdeling af børnene i mindre grupper, samt at

5 der oftest er en gruppe ude af huset, det giver oplevelser til de børn der er ude og mere plads og ro til dem der er hjemme. Afdelingsleder fik ros af medarbejder, han er en Superleder. Bemærkninger: Ingen anbefalinger eller henstillinger.

6 : Indhentes børneattester ved alle ansættelser? 2009: Er der afholdt eller planlagt MUS med medarbejderne? : Er der udarbejdet arbejdspladsvurdering (APV)? Ved ikke 2009: Har I en opdateret hjemmeside? 2009: Forefindes en fortegnelse over bestyrelse og forældreråd? 2009: Leves der op til princippet om en uddannet pædagog i hele åbningstiden? 2009: Er legepladsen gennemgået af certificeret tilsyn? 2009: Placeres rengøringsmidler udenfor børnenes rækkevidde? 2009: Placeres skarpe knive udenfor børnenes rækkevidde? 2010: I vuggestuer: Bruges godkendte seler i kryber og barnevogne? : Forefindes beredskabsplan, herunder brandforhold? : Har I procedure for opfølgning af beredskabsplan? Skal planlægges 2010: Har alle medarbejdere grundkursus i livreddende førstehjælp? 2010: Har I opfølgningskurser hvert andet år i livreddende førstehjælp?

7 2010: Har I procedure ved badning i svømmehal og ved åben strand? 2010: Har I regler og procedurer om røgfri miljøer? 2010: Har I procedurer/politik i forhold til børns ophold i solen? 2010: Har I en diplomuddannet vejleder? 2010: Har i en udannet PAU vejleder? : Har I en opdateret uddannelsesplan for pædagogstuderende? 2009: Har I en opdateret børnemiljøvurdering? Er under revision Er under revision 2010: Fremgår det af børnemiljøvurderingen, at børnene har været inddraget? 2010: Fremgår det af børnemiljøvurderingen, at forældrebestyrelsen har udtalt sig? 2010: Peger børnemiljøvurderingen på der skal ske ændringer i institutionen? 2009: Hænger børnemiljøvurderingen synligt? 2010: Har I beskrevet mål og metoder for de pædagogiske læreplaner? 2010: Er bestyrelsen inddraget i: Udarbejdelse, evaluering og opfølgning af den pædagogiske plan? 2010: Arbejdes der med dokumentation og evaluering af læreplanerne?

8 2009: Har I en politik for sund kost? Appetitvækkeren : Har I en lokal politik for sund kost? Appetitvækkeren : Er der udarbejdet retningslinjer for tilnærmelse af et nul sukkerforbrug? Appetitvækkeren : Tilbydes børnene morgen, formiddag, frokost og eftermiddagsmåltider? Appetitvækkeren : Er der i de pædagogiske læreplaner mål og metoder for børns bevægelse og sammenhængen mellem kost og bevægelse? 2009: Har I en politik for bevægelse og udelæring? 2009: Har I en mobbepolitik? 2010: Bemærkninger, anbefalinger og evt. henstillinger til ovenstående: Da der går for lang tid inden Innomate er stablet på benene, afholder Peter MUS med hver enkelt i løbet af året. Peter er i gang med at indhente datablade til alle rengøringsmidler osv. Arbejder med at etablere skyggesteder på legepladsen, eventuelt ændre struktur så børnene ikke er ude i solen efter frokost. Ny uddannelsesplan er under udarbejdelse. Der arbejdes med de pædagogiske læreplaner udfra de aktiviteter der er afholdt. Leder påtænker den omvendte proces, at læreplanens der med udgangspunkt i læreplanens temaer opstilles mål og handlinger for det kommende år. Vil sætte fokus på mad til vuggestuebørn. Henstilling: Evaluering af de pædagogiske læreplaner skal helt ud i bestyrelsen. 2011: Bemærkninger, anbefalinger og evt. henstillinger til ovenstående: Til MUS samtalerne planlagt afholdt 2012, bruges Innomate.

Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud

Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Løvfrøen Nylars Adresse: Bøgevej 11, 3720 Nylars Telefon: løv56 97 13 63 Leder: Lene Reiths Tilsynsførende: Faglig konsulent Lene

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Liden Stina Adresse: Soldalen, Maegårdsvej 4, Olsker, 3770 Allinge Telefon: 56 96 91 91 Leder: Isa Maegaard Dam Tilsynsdato: 5.

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Naturbørnehaven Lillegryn, Adresse: Østermarievej 4 B, Ibsker 3740 Svaneke Telefon: 56 49 71 69 Leder: Ida Gro Hansen Tilsynsdato:

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Naturbørnehaven i Hasle Adresse: Fælledvej 47 C, 3790 Hasle Telefon: Leder: Annemarie Conrad Tilsynsdato: 15. november 2012 Tidligere

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Troldhøj Adresse: Havnegade 44-46, 3730 Nexø Telefon: 56 49 40 22 Leder: Ingrid Tilsynsdato: 12. november 2012. Tidligere tilsyn:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2011

Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2011 Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2011 Afdeling: Børnehuset Adresse: Vestermarievej 16, Vestermarie, 3700 Rønne Telefon: 56 92 43 63 Afdelingsleder: Konstitueret afdelingsleder: Evy Poulsen Dato for

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Rønne Børneasyl, Adresse: Damgade 5 3700 Rønne Telefon: 56 95 18 82 Leder: Alexandra Jespersen Tilsynsdato: 3. oktober 2012 Tidligere

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Vores Børnehave Adresse: Hovedgade 51, Snogebæk, 3730 Nexø Telefon: 56 93 23 24 Leder: Lotte Madsen Tilsynsdato: 11. november 2012

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Lillemyr Adresse: Kannikegårdsvej 17. Povlsker 3730 Nexø Telefon: 56 48 98 28 Leder: Birgit Dam Tilsynsdato: 6. november 2012 Tidligere

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2011 Private

Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2011 Private Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2011 Private Afdeling: Løvfrøen Adresse: Bøgevej 11, Nylars 3720 Aakirkeby Telefon: 56 97 13 63 Leder: Lene Reits Tilsynsdato: 10. januar 2012 Tidligere tilsyn: Uanmeldt

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Børnebakken Adresse: Østergade 25, 3720, Aakirkeby Telefon: 56 93 25 04 Leder: Steen Noer Tilsynsdato: 15. november 2012 Tilstede

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Frie Midgården Adresse: Midgårdsvej 81, 3700 Rønne Telefon: 56 95 00 42 Leder: Kim Egemose Hansen Tilsynsdato: 14.november 2012

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Børnebakken Adresse: Østergade 25, 3720, Aakirkeby Telefon: Leder: Steen Noer Tilsynsdato: 15. november 2012 Tilstede ved tilsyn:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2011

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2011 1 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2011 Børnebakken Østergade 25, 3720, Aakirkeby Sidste tilsynsbesøg: Januar 2008, 14. maj 2009, 9. juli 2010 Dato for tilsynsbesøg 2011: 23. november 12.00-14.00

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2011

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2011 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2011 Frie Midgården Midgårdsvej 81 3700 Rønne Sidste tilsynsbesøg: 14. januar 2008, 19. maj 2009 og 20. oktober 2009, 24. september 2010, Dato for tilsynsbesøg

Læs mere

Navn: Børnebakken Adresse: Østergade 25, 3720 Telefon: 56932504 Mail: boernebakken@mail.dk Souschef: Åbningstid: 6.30-17.00

Navn: Børnebakken Adresse: Østergade 25, 3720 Telefon: 56932504 Mail: boernebakken@mail.dk Souschef: Åbningstid: 6.30-17.00 Navn: Børnebakken Adresse: Østergade 25, 3720 Telefon: 56932504 Mail: boernebakken@mail.dk Souschef: Åbningstid: 6.30-17.00 Leder: Steen Noer Bestyrelsesformand: Sidste tilsynsbesøg: Januar 2008, 14.maj

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Naturbørnehaven Lillegryn, Østermarievej 4 B, Ibsker 3740 Svaneke Dato for tilsynsbesøg: 27. november 2014 kl. 8.30-11.30 Forrige

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Børnebakken, Østergade 25, 3720 Aakirkeby Dato for tilsynsbesøg:, 28. november 2014 kl. 8.30-11.30 Forrige tilsynsbesøg: Januar 2008,

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Karlsvognen, Havnegade 70, 3730 Nexø, telefon: 56 92 44 33 Dato for tilsynsbesøg: 12. september 2012 Forrige tilsynsbesøg: 5. marts 2008,

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2011

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2011 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2011 Naturbørnehaven Lillegryn Østermarievej 4 B, Ibsker 3740 Svaneke Sidste tilsynsbesøg: 24. januar 2008, 19. maj 2009, 19. maj 2010 Dato for tilsynsbesøg

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Marthas Minde, Smedegårdsvej, 3700 Rønne, telefon 56 95 30 04 Dato for tilsynsbesøg:, 28.11.2014 9.00-12.00 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Rønne Børneasyl, Damgade 5, 3700 Rønne Dato for tilsynsbesøg: 13. november 2014 Forrige tilsynsbesøg: 11. januar 2008, 15. maj 2009,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Marthagården Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Peter Bangs Vej 12 Leder Ingrid Fuglseth Jensen Normerede pladser 0-3 år Normeret

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Mariehønen Vibevænget 6, 3751 Østermarie. Telefon: 56 47 04 40 Dato for tilsynsbesøg: 21. november 2014 kl. 8.30-11.30 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Gudhjem vuggestue og børnehave, Gudhjemvej 107, 3760 Gudhjem Telefon: 56 48 53 27 Dato for tilsynsbesøg: 3. oktober 2012 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Stjernehuset, Damgade 10 B, Nexø, telefon: 56 92 44 35 Dato for tilsynsbesøg: 6. november 2012 Forrige tilsyn: 5. marts 2008, 22.september

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Skatteøen, Helsevej 9, 3700 Rønne, telefon: 56 92 44 70 Dato for tilsynsbesøg:15. januar 2015 Forrige tilsynsbesøg: 5. november 2008,

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Sydgården, Søndergade 31, 3740 Svaneke Dato for tilsynsbesøg: 31. oktober 2012 Forrige tilsynsbesøg: 3. marts 2008, 29. september 2009, 17.

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Børnehus: Stjernehuset, Damgade 10 B, Neø, telefon: 56 92 44 35 Dato for tilsynsbesøg: 13.januar 2015 Forrige tilsynsbesøg: 5. marts 2008, 22.september

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Vores Børnehave, Hovedgade 51, Snogebæk, 3730 Nexø Dato for tilsynsbesøg: 18. november 2014 13.00-16.00 Forrige tilsynsbesøg: 9. januar

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Mariehønen Vibevænget 6, 3751 Østermarie. Telefon: 56 47 04 40 Dato for tilsynsbesøg: 24. oktober 2012 Forrige tilsynsbesøg: 27. februar 2008,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Solbjerg Have 18

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Solbjerg Have 18 Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Blomsterhaven Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Solbjerg Have 18 Leder Jette Blixt Normerede pladser 0-3 år 28 Normerede pladser

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Børnehuset i Klemensker, Industrivej 6, 3782 Klemensker. Telefon: 56 92 44 20 Dato for tilsynsbesøg: 24. september 2012. Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Svaneke Børnehus, Søndergade 31, 3740 Svaneke Dato for tilsynsbesøg: 26. november 2014 9.00-12.00 Forrige tilsynsbesøg: 3. marts 2008,

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Troldhøj, Havnegade 44-46, 3730 Neø. Dato for tilsynsbesøg: 4. december 2014 kl. 8.30-11.30 Forrige tilsynsbesøg: 6. oktober 2009,

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Nøkkerosen, Møllevej 6, Nyker 3700 Rønne. Telefon: 56 96 10 53 Dato for tilsynsbesøg: 21. september 2012 Forrige tilsynsbesøg: 3. marts 2008,

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Børnehuset i Klemensker, Industrivej 6, 3782 Klemensker. Telefon: 56 92 44 20 Dato for tilsynsbesøg: d. 12. januar 2015 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse Center Børn og Unge Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Tilsynsrapport Journalnr: 28.09.00-K09-8-17 Ref.: Mathilde Egelund Rasmussen Dato: 21-05-2019 Uanmeldte

Læs mere

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet.

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet. Uanmeldt tilsyn Institution Dansk Tysk Børnehus Status Privat (selvejende/kommunal/privat) Adresse Mariendalsvej 59 A-B Leder Sophia Gravenhorst Normerede pladser 0-3 år 12 Normerede pladser 3-6 år 44

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Børnehuset i Hasle, Hasselvej 8, 3790 Hasle. Telefon: 56 96 46 00 Dato for tilsynsbesøg: 25. september 2012 Forrige tilsynsbesøg: 3. februar

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Naturbørnehaven i Hasle, Fælledvej 47 C, 3790 Hasle Dato for tilsynsbesøg: 24. februar 2015 (Blev udsat fra 2014) Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Børnehuset Vestermarievej 16, Vestermarie 3700 Rønne. Telefon: 56 92 43 63 Dato for tilsynsbesøg: 5. december 2014, 9.00-12.00 Forrige

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Lillemyr, Kannikegårdsvej 17. Povlsker 3730 Nexø Dato for tilsynsbesøg: 21. november 2014 9.00-12.00 Forrige tilsynsbesøg: 31. januar

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Skovbørnehaven, Vibegårdsvej 14, 3700 Rønne, telefon: 56 95 01 50 Dato for tilsynsbesøg: 12. november 2014 Forrige tilsynsbesøg: 11.

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Morbærstiens Børnehave, Morbærstien 2, 3700 Rønne. Telefon: 56 92 44 80 Dato for tilsynsbesøg: 12. november 9.00-12.00 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Allinge-Tejn Børnehus, Søndervænget 4, 3770 Allinge Dato for tilsynsbesøg: 27. september 2012 Forrige tilsynsbesøg: Allinge Børnehus: 8. maj

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Nordstjernen, Thorkildsvej 57, 3700 Rønne. Telefon: 56 95 33 20 Dato for tilsynsbesøg: 12. november 2014 kl. 8.30-11.30 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Liden Stina, Soldalen, Maegårdsvej 4, Olsker, 3770 Allinge Dato for tilsynsbesøg: 19. november 2014 9.00-12.00 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Dato for tilsynsbesøget 15. november 2016 kl. 8:45 10:15

Dato for tilsynsbesøget 15. november 2016 kl. 8:45 10:15 Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Marthagården Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Peter Bangs Vej 12 Leder Ingrid Fuglseth Jensen Normerede pladser 0-3 år 38 Normerede

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Børnehus: Skatteøen, Helsevej 9, 3700 Rønne, telefon: 56 92 44 70 Dato for tilsynsbesøg: 14. januar 2014, klokken 9.00-12.00 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Børnehus: Vores Børnehave, Hovedgade 51, Snogebæk, 3730 Nexø Dato for tilsynsbesøg: 21. oktober 2013, klokken 9.00-12.00 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Søstjernen, Ullasvej 5, 3700 Rønne, telefon: 56 92 43 50 Dato for tilsynsbesøg: 10. november kl. 13-16 Forrige tilsynsbesøg: 5. november

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Nordstjernen, Thorkildsvej 57, 3700 Rønne. Telefon: 56 95 33 20 Dato for tilsynsbesøg: 14. november 2012 Forrige tilsynsbesøg: 10. november

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Løvfrøen Nylars, Bøgevej 11, 3720 Nylars Dato for tilsynsbesøg: 19. januar 2015 Forrige tilsynsbesøg: 7.maj 2009, 3. maj 2010, 23.

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Børnehuset Vestermarievej 16, Vestermarie 3700 Rønne. Telefon: 56 92 43 63 Dato for tilsynsbesøg: 18. september 2012 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Velkommen til Sabro Dagpleje

Velkommen til Sabro Dagpleje Velkommen til Sabro Dagpleje Et godt lære-værested Sabro Dagpleje. Sabro dagpleje består af 12 dagplejehjem alle beliggende i Sabro midtby. Et dagplejer har op til 4 fastindskrevne børn i alderen ½ år

Læs mere

Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015

Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015 Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015 Sprogindsatsen muligheder gennem sprog Sammenhæng også i overgange Krav om refleksion og metodisk systematik i den pædagogiske praksis Sprogindsatsen

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Søstjernen, Ullasvej 5, 3700 Rønne, telefon: 56 92 43 50 Forrige tilsynsbesøg: 5. november 2088, 24. august 2009, 28. september 2010, 9. december

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Dagtilbud: Børnehuset Smølferne Daglig leder: Iman El-Faour Dato og tidspunkt:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Rytmehuset Villa Bælla, Pederskervejen 73, Pedersker 3720 Aakirkeby. Telefon: 56 97 81 15 Dato for tilsynsbesøg: 1. oktober 2012 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Børnehus: Liden Stina, Soldalen, Maegårdsvej 4, Olsker, 3770 Allinge Dato for tilsynsbesøg: 22. oktober 2013, klokken 9.00-12.00 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Velkomst og fakta om dagplejeren

Velkomst og fakta om dagplejeren Velkomst og fakta om dagplejeren Jeg hedder Christina, og jeg er fra 1975. Jeg har været ansat som dagplejer siden 2007 og er super glad for det. Jeg har sammenlagt arbejdet i daginstitution i 10 år, både

Læs mere

Dato for tilsynsbesøget 21/ i tidsrummet 9,20-11,30

Dato for tilsynsbesøget 21/ i tidsrummet 9,20-11,30 Uanmeldt tilsyn Institution Marthagården Status Selvejende (selvejende/kommunal/privat) Adresse Peter Bangsvej 12 Leder Gitte Friis Normerede pladser 0-3 år 38 Normerede pladser 3-6 år 68 Pædagogisk konsulent

Læs mere

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn i 2014 for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn i 2014 for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn i 2014 for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Kongebroen afdeling Kildedalsvej Daglig leder: Connie Lindberg Dato: 19 juni 2014, kl. 9-12 Tilsynskonsulent:

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Frie Midgården, Midgårdsvej 81, 3700 Rønne Dato for tilsynsbesøg: 13. januar 2015, 13.00-16.00 Forrige tilsynsbesøg: 14. januar 2008,

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Aakirkeby Idrætsbørnehave, Syrenvej 4, 3720 Aakirkeby. Telefon: 56 97 41 07 Dato for tilsynsbesøg: 28. september 2012 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Skovbørnehaven, Vibegårdsvej 14, 3700 Rønne, telefon: 56 95 01 50 Dato for tilsynsbesøg: 4. september 2012 13.00-16.00 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Velkommen til min dagpleje. Fakta om mig hvem er jeg?

Velkommen til min dagpleje. Fakta om mig hvem er jeg? Velkommen til min dagpleje Navn: Lena Kjær Guldbrandsen Adresse: Egevej 11, 6051 Almind Tlf: 22 98 58 58 Mine åbningstider: Man-Tors: 06.45-16.30 Fredag: 06.45-15-30 Fakta om mig hvem er jeg? Jeg hedder

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014.

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014. Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014. Børnehus: Trinbrættet Rønne Nord, Gartnervangen 4, Rønne. Telefon: 56 92 43 10 Dato for tilsynsbesøg: 11. november 2014 kl. 13-16 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Børnehus: Allinge-Tejn Børnehus, Søndervænget 4, 3770 Allinge Dato for tilsynsbesøg: 10. december 2013, klokken 9.00-12.00 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Dit barn skal snart i dagtilbud

Dit barn skal snart i dagtilbud Dit barn skal snart i dagtilbud Her kan du få inspiration til, hvordan du som forælder kan forberede og understøtte dit barn ved start i et dagtilbud. Frederiksberg Kommune Forord af borgmester og udvalgsformand.

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (leder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk leder)

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ For at få den bedste start som ny medarbejder i Børnehuset Frijsenborgvej, har vi her samlet nogle af de vigtige informationer som er væsentlig

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Allinge-Tejn Børnehus, Søndervænget 4, 3770 Allinge Dato for tilsynsbesøg: Tirsdag den 2. december 2014 9.00-12.00 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Velkommen til. Åbningstider

Velkommen til. Åbningstider Velkommen til Skovlinden er et integreret børnehus i dagtilbuddet Vesterlunden, som udover Skovlinden består af 5 andre børnehuse i området. I Skovlinden er vi ca. 55 børnehavebørn og 32 vuggestuebørn,

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Børnehus: Karlsvognen, Havnegade 70, 3730 Neø, telefon: 56 92 44 33 Dato for tilsynsbesøg: 9.december 2014 kl. 13-16 Forrige tilsynsbesøg: 5.

Læs mere

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45 FACTS OM LEGESTEDET Legestedet Skolevej 9-11 3720 Aakirkeby Tlf.nr. 56 92 33 90 Sneglehuset tlf.nr. 56 92 33 93 Myretuen tlf.nr. 56 92 33 94 legestedet@brk.dk Legestedet er en integreret institution med

Læs mere

Hygiejne. Vasker hænder før måltider. Efter hvert toiletbesøg. Efter måltider ved behov. Når børnene kommer ind fra legepladsen.

Hygiejne. Vasker hænder før måltider. Efter hvert toiletbesøg. Efter måltider ved behov. Når børnene kommer ind fra legepladsen. Kost og bevægelsespolitik for Børnehuset Andedammen. Udarbejdet 22.4.2009. Citat fra forbrugerstyrelsen: Det er af stor betydning for børns trivsel og helbred, at de under opvæksten får en god og ernæringsrigtig

Læs mere

2. Praksisplan. 2.1. Det almen pædagogiske: Hverdagslivstema Måltidspædagogik

2. Praksisplan. 2.1. Det almen pædagogiske: Hverdagslivstema Måltidspædagogik 2. Praksisplan 2.1. Det almen pædagogiske: Hverdagslivstema Måltidspædagogik Handleplan i.f.t. dataindsamlingsmetoder vedr. måltidspædagogik: I uge 11 og uge 12 blev der på alle stuer lavet iagttagelser

Læs mere

Velkommen i dagplejen

Velkommen i dagplejen Velkommen i dagplejen Jeres barn skal nu starte i dagpleje hos en af vores kommunale dagplejere. Den tid som barnet skal tilbringe i dagplejen er en forholdsvis stor del af barnets friske og vågne tid.

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Afholdt den 6. september 2016 i Børnehaven Planetens daglige leder, Sus, indledte med at fortælle om målet for mødet. Ledelsen har et ønske om at få en forældregruppe,

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Børnehus: Søstjernen, Ullasvej 5, 3700 Rønne, telefon: 56 92 43 50 Dato for tilsynsbesøg: 11. november 2013, klokken 9.00-12.00 Forrige tilsynsbesøg:

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Børnehus: Børnehuset Vestermarievej 16, Vestermarie 3700 Rønne. Telefon: 56 92 43 63 Dato for tilsynsbesøg: 19. november 2013, klokken 9.00-12.00

Læs mere

Børnehøjen. At lege er at leve...

Børnehøjen. At lege er at leve... Børnehøjen At lege er at leve... Præsentation af Stavtrup Dagtilbud STAVTRUP DAGTILBUD BESTÅR AF 7 AFDELINGER: 1 DAGPLEJEAFDELING OG 6 INSTITUTIONSAFDELINGER, DER TILSAMMEN PASSER CA. 285 BØRN I ALDEREN

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen Pædagogiske Læreplaner vuggestuen i Kastanieborgen Folketinget besluttede i 2004, at alle daginstitutioner skal arbejde med udgangspunkt i en pædagogisk læreplan, der skal omhandle følgende seks fokusområder:

Læs mere

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Gøngehuset Dato: 11. april 2014 kl.8-10.30 Tilsynskonsulent: Eva Engedal Børneområdet skal hvert år gennemføre

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2013 Børnehus: Marthas Minde, Smedegårdsvej, 3700 Rønne, telefon 56 95 30 04 Dato for tilsynsbesøg: 9. december 2013, klokken 12.30-15.30 Forrige

Læs mere

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012

Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2012 Afdeling: Børnenes Dagpleje og Pladsformidling, Nyker Hovedgade 5, Nyker 3700 Rønne Dato for tilsynsbesøg: 6. november 2012 Forrige tilsynsbesøg: 7.

Læs mere

VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE

VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE VORBASSE DAGPLEJE VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE Kære Forældre Denne pjece er tænkt som information om de praktiske spørgsmål der kan være i forbindelse med Jeres barns start i

Læs mere