Referat fra områdemøde d. 25. september 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra områdemøde d. 25. september 2018"

Transkript

1 Referat fra områdemøde d. 25. september 2018 Ad 1. Nyt fra HI ved Claus Larsen, områdeformand. Sidste referat kom noget sent, da vi efter områdemøde i april havde et opfølgende møde med Jørgen Mosbæk og Henrik Høy for at bringe nogle forhold i orden, så der ikke blev formidlet ukorrekte informationer og så HI ledelsen kunne redegøre for deres syn på nogle af de forhold vi havde diskuteret på områdemødet. Der tilbagebetales kr. 200 til de medlemmer, der i foråret indbetalte til strejkekassen i forbindelse med lockout/konflikt i foråret. Jørgen Mosbæk blev genvalgt på årsmøde for ny formandsperiode. Vi vil gerne have en repræsentant fra Bornholm ind i områdeledelsen. Hvordan kan vi gøre det attraktivt for en Bornholmer at deltage? Lade repræsentanten vælge dato for møde i områdeledelsen, så turen til Sjælland kan kombineres med andre opgaver. Betale turen? Andre forslag? HI s største udfordring er medlemstallet, der har været dalende igennem de sidste mange år. Flere AC er der bliver i egen fagforening, færre assisterende halinspektører, anlæg lægges sammen = færre stillinger. NB! Der er personer ved dagens møde der ikke har fået mailindkaldelse, men fik besked fra kolleger eller hjemmesiden! Synes du ikke du få info fra HI, så send dem din mail, så den kan opdateres i systemet. Lars fra Gladsaxe afleverede kaffekassen fra det gamle område 1 til videre fælles brug for det nye storområde 1. Der er ca kr. i kassen som pt administreres af Claus Larsen formand for område 1. Det er tanken, at beløbet sammen med et tilsvarende beløb fra det gamle område 2 kan benyttes til særarrangementer eller fx at gøre det lettere for en bornholmer-repræsentant at deltage i områdeledelsens møder. Ad 2. Opfølgning div. ved Henrik Høy. HI s repræsentanter bør være mere synlige/deltage/være aktive ved områdemøderne, så der opnås tættere forbindelse mellem HI s ledelse og medlemmerne. Fra kommunernes side ansættes færre halinspektører/ledere på idrætsområdet, så der fx kun udpeges idrætsinspektører for større eller flere anlæg. Især i Jylland har vi eksempler på selvejende haller, hvor halinspektør + evt. hustru klarer sig selv og ikke har ressourcer til deltagelse i HI-arrangementer. De er svære at rekruttere og HI må generelt være mere opsøgende. Der er også eksempler på ingen eller meget dårlige ansættelseskontrakter, hvilket HI bør gå ind i, da det er muligt at hjælpe netop her, så HI også på den måde viser sin værdi. HI har forhandlingsretten til at lave overenskomst det er et afgørende argument. Indlæg: Vi har i mange år efterlyst oplysende materiale fra HI, som vi kan udlevere til potentielle medlemmer. Vi må tilpasse HI s drift og omkostninger til virkeligheden. Der er etableret mange nye netværk på kryds og tværs, ved siden af HI s eget netværk. Så HI skal byde ind med mere end bare netværk. Måske nye fællesskaber med andre små organisationer.

2 Er administrationen i Solrød for stor i forhold til antal medlemmer? Vil opgaverne stadig kunne løftes med færre timer? Hvilke skal væges fra i givet fald? Vi savner aktiviteter/temamøder for tørhalsområdet. Hvorfor er HI holdt op med at lave ERFA møder for tørhallerne? HH: Vi er i dialog med to andre fagforeninger, der gerne vil have fælles sekretariat med os i HI. Det kunne begrunde en fortsat bemanding, som vi kender det i dag. Idrætsinspektører er ansat på HI overenskomst, hvorfor HI forelægges ansættelseskontrakten til udtalelse f.s.v.a. løn og øvrige vilkår ved nyansættelse og det uanset om idrætsinspektøren er medlem af HI eller ej. HI overvejer at skifte bank til Lån og Spar bank, så snart det kan lade sig gøre. Den gamle bank ville i forbindelse med forårets potentielle konflikt ikke låne os penge ved at vi optog lån i vore sommerhuse. HI s strategi fremadrettet i punktform: (hele notatet ligger som bilag til referatet) Fokus på kerneopgaven. Kerneopgaven for HI er og bliver fagforeningsdelen. Medlemsrekruttering. Gennem de seneste år kan der konstateres et relativt konstant frafald af medlemmer. Ledelsen skal tættere på medlemmerne. Der arbejdes på en plan for 1-2 årlige besøg af formand/næstformand i områderne. Områder skal bearbejdes individuelt m.h.p., at styrke samspillet ml. central og decentral (område-) ledelse. Øget fokus på selvejende haller. Leder af selvejende anlæg udgør i dag op mod 2/3 af organisationens medlemmer. Mere for svømmehaller. Der er de seneste år efterspurgt aktiviteter rettet specifikt mod svømmehaller. Omdømmepleje, synliggørelse af vore styrker, ligesom vi skal tale organisationen OP. Udvikling af sekretariatet i retning af samarbejde med øvrige ligesindede organisationer. Vi har en udfordring, da ikke alle HB-medlemmer, har tid til at deltage i HB møderne. Vi overvejer at lave 2- årige seminarer, da vi her kan få dækket udgifterne til disse via akutmidler. Her vil HB medlemmerne kunne deltage i seminarieindhold og samtidig afvikle HB møde, hvilket er en mere attraktiv løsning. HI er i forsat dialog med ConnectSport omkring det fremtidige samarbejde. HI ønsker en bedre balance i dette forhold. Vi opfatter den nye formand for Dansk Svømmebadsteknisk Forening som meget samarbejdsvillig. Det er min opfattelse, at de vil fokusere mere på det tekniske område, i forhold til deres uddannelsestilbud. På uddannelsesområdet har HI samarbejde med Idrættens Kompetence Center i forhold til ledelsesudvikling. KL er tilbageholdende i forhold til at godkende badeassistentuddannelsen, da uddannelses- og kompetenceløft ligeledes medfører et generelt løft i lønniveauet.

3 Der ønskes oprettet et nyt chat-/debatforum for Hi s medlemmer på hjemmesiden (igen). Check evt. hos DSTF for deres Aquashare.nu, der fungerer rigtig fint. Vi dropper at etablere en Facebook gruppe for område 1. Der er en netværksgruppe/facebook for de grønne områder, der fungerer fint. De bestemmer selv den videre skæbne for denne. Ishøj og Kai S. Hansen vil gerne være vært næste gang ved årets sidste områdemøde d. 18. december kl Til kommende møde vil det være relevant at invitere PFA, så der kan opdateres på området, da vi er en del der nærmer sig pensionsalderen. De t er også muligt at ændre på eksisterende ordning, så vore børn begunstiges mere på bekostning af fællesskabet, der så ikke får arven. Ad 3 Rundvisning i den nye hal. Claus viste rundt og kunne fortælle om både gode og mindre gode ting ved den nye hal, og flot så den ud. Claus tilbød meget venligt at betale for al forplejning denne dag. Det vil være normen, at vi beder sekretariatet opkræve deltagergebyret på kr. 300 (kr. 150 for seniorer). Evt. overskud går i områdekassen, der ligeledes adm. fra HI kontoret ud fra det vi ønsker at bruge midlerne til. HI s Strateginotat er vedhæftet som bilag. Referent Finn Thorsøe fth@furesoe.dk

4 Strateginotat August 2018 HI s forretningsudvalg (FU) afholdt den 26. juni 2018 et strategiseminar. Formålet med seminaret var, på baggrund dels af et utilfredsstillende regnskabsresultat og dels det forhold, at HI s medlemstal er vigende at identificere fremtidige indsatsområder og fokuspunkter, der kan understøtte en strategi, som fører til en stabilisering af foreningen. Udover, at skabe stabilitet, er der ligeledes fokus på at udsøge og identificere nedslag og fokusområder, der kan skabe grobund for en yderligere udvikling af foreningen. Seminaret tog metodisk udgangspunkt i en SWOT-analyse, og der blev til denne knyttet en række uddybende kommentarer. Såvel SWOT-analysen som de uddybende kommentarer fremgår af referatet, som er vedlagt nærværende notat. Formålet med nærværende notat er således at uddrage et kondensat af mødet med henblik på, at udpege en række konkrete fokuspunkter og nedslag, der i et strategisk sigte skal definere en række fremtidige væsentlige indsatsområder, der skal bidrage med at dreje foreningens udvikling i retning af: Øget medlemsskare Stabil økonomi Øget medlemsaktivitet Bagtæppe Man må konstatere, at særligt de kommunale jobs i vor sektor er under pres. Kommunerne gennemfører i disse år en række organisatoriske ændringer, hvor der fokuseres på klyngeledelse. Ligeledes er begrebet fælles ejendomsdrift i øjeblikket et stort mantra i mange kommuner, og driften af idrætsanlæggene lægges ind i disse centrale centre, hvor fokus udelukkende er på ejendomsdrift, fremfor på aktiviteter i husene. Udover ovennævnte, er der i dag langt flere aktører på banen, end tilfældet var for blot 5 år siden. Nye brancheaktører, uddannelses- og kursusbydere samt professionelle netværksfacilitatorer er dukket op, og spiller så og sige på samme bane som os. Til trods for det faktum, at de enkelte aktører har meget forskellige profiler, må det slås fast, at der er skabt en konkurrencesituation, som til en vis grad har undermineret HI s position i markedet for aktivitets- og undervisningsudbud.

5 Sidst men ikke mindst kan det konstateres, at HI s medlemmer (og potentielle medlemmer) i dag dels har mere travlt og dels repræsenterer en økonomi, der i forhold til tidligere er reduceret. Ligeledes disse fænomener betyder, at det er sværere at tiltrække deltagere til nogle af vore arrangementer. Strategiske pejlemærker På baggrund af FU s strategiseminar, er det besluttet, på baggrund af SWOT-analysen, at udpege nogle strategiske pejlemærker. Hensigten med disse er at udpege nogle indsatsområder, som er besluttet og forankret i såvel FU som i Hovedbestyrelsen. Pejlemærkerne skal samlet set udgøre den formelle strategi, som skal understøtte en stabiliserende udvikling af HI. Konkret er de enkelte pejlemærker ledsaget af nogle kortfattede bemærkninger, som skal understøtte en operationalisering af hvert enkelt pejlemærke. Fokus på kerneopgaven Kerneopgaven for HI er og bliver fagforeningsdelen, og det er vurderingen, at forårets begivenheder omkring overenskomstforhandlingerne påviste HI s styrke på området. På den anden side er der også en opgave i forhold til at cementere dette budskab blandt såvel nuværende som potentielle medlemmer. Medlemsrekruttering Gennem de seneste år kan der konstateres et relativt konstant frafald af medlemmer. Dette skyldes primært, at der nedlægges stillinger i vores branche. Hertil kommer, at nye stillinger ofte besættes af folk med akademisk baggrund, som søger i retning mod andre organisationer. Desuden kan det konstateres, at der på en række små og mellemstore anlæg stadig sidder ledere, som udgør et potentiale for HI. Der skal således etableres en hvervningsindsats samt skal der ses på, hvorledes HI bearbejder sin attraktion i retning mod potentielle medlemmer. Ledelsen skal tættere på medlemmerne Der arbejdes på en plan for 1-2 årlige besøg af formand/næstformand i områderne. Dette typisk som et punkt ved de ordinære områdemøder. Områder skal bearbejdes individuelt m.m., at styrke samspillet ml. central og decentral (område-) ledelse Med udgangspunkt i den minianalyse af de enkelte områder, som blev foretaget ved strategiseminaret, udarbejdes i samarbejde med områdeformanden en plan for styrkelse af samspillet mellem central/decentral ledelse. Øget fokus på selvejende haller Leder af selvejende anlæg udgør i dag op mod 2/3 af organisationens medlemmer. Ligeledes er det vurderingen, at særligt ledere af mindre selvejende anlæg udgør et stort potentiale for rekruttering til HI. Imidlertid kan det noteres, at denne gruppe i meget ringe grad benytter foreningens tilbud.

6 Således skal der i forbindelse med rekruttering samt aktivitetsgenerering, fokuseres særskilt på denne gruppe. Mere for svømmehaller Der er de seneste år efterspurgt aktiviteter rettet specifikt mod svømmehaller. Dette i form af kompetenceudvikling, generel kursusvirksomhed mm. Behovet har været søgt imødekommet gennem strategisk samarbejde med ConnectSport, som desværre endnu ikke har leveret til aftalen. Omdømmepleje, synliggørelse af vore styrker, ligesom vi skal tale org. Op Tilblivelsen af øvrige aktører har medvirket til, at billedet af markedet i dag er mudret, og flere har stille spørgsmålstegn ved, hvad HI står for. Dette har medført, at foreningen i nogle sammenhænge er blevet talt ned. Berettigelsen heraf kan diskuteres, og der under alle omstændigheder et behov for, at foreningen tales op. Der bør derfor etableres en indsats, som sikrer dette, ligesom der er et stort internt behov for at sikre, at foreningen tales op, dels i område sammenhænge, men ligeledes i eksterne sammenhænge. Det er vurderingen her, at indsatsen skal startes i HB, ligesom indsatsen skal cementeres lokalt i områderne med bistand fra områdeformændene. Udvikling af sekretariatet i retning af samarbejde med øvrige ligesindede organisationer En af HI s absolutte styrker er en stærk infrastruktur, herunder et velfungerende sekretariat. Det er vurderingen, at sekretariatet rummer potentiale til udvidelse i retning af partnerskaber med øvrige organisationer, hvor det giver god mening, at HI mod betaling f.eks. leverer sekretariatsbistand, adressefælleskab mm. Der er allerede nu etableret et samarbejde med Rådet for Større Badesikkerhed, og der er potentiale for mere.

0. Referaterne fra den 13. og 14. april godkendes uden yderligere kommentarer.

0. Referaterne fra den 13. og 14. april godkendes uden yderligere kommentarer. Mødedato: 06.05.2015 Sted: Alectia, Kolding Referent: Karin Rye Caspersen Ref. nr. 63/2015 Emne: Bestyrelsesmøde 0. Godkendelse af referater fra den 13. og den 14. april 2015 1. Siden sidst a. Ind- og

Læs mere

Beretning : Fusion FTF og LO til FH: Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Beretning : Fusion FTF og LO til FH: Fagbevægelsens Hovedorganisation. Beretning 2018-2019: Fusion FTF og LO til FH: Fagbevægelsens Hovedorganisation. Fusionen blev gennemført 1. januar 2019. Trods de mindre organisationers bekymring om at drukne i denne mega-organisation

Læs mere

Leder til Rudersdal Kommunes Idrætsanlæg idrætsinspektør

Leder til Rudersdal Kommunes Idrætsanlæg idrætsinspektør Leder til Rudersdal Kommunes Idrætsanlæg idrætsinspektør Idrætsinspektøren har ansvaret for ledelse, drift og udvikling af Rudersdal Kommunes Idrætsanlæg. Organisatoriske forhold Idrætsinspektøren referer

Læs mere

Beretning :

Beretning : Beretning 2016-2017: Overenskomsten øger reallønnen: Grundet den meget lave inflation er vores realløn faktisk steget det sidste år. På trods af en meget smal ramme ser lønudviklingen ganske pæn ud. Pensionsprocenten

Læs mere

Jobprofil. Vicedirektør BUPL

Jobprofil. Vicedirektør BUPL Jobprofil Vicedirektør BUPL 1. Indledning BUPL ønsker at ansætte en vicedirektør med reference til forbundsdirektøren. Stillingen er nyoprettet som følge af en større organisationsændring på forbundskontoret.

Læs mere

Referat fra regionsbestyrelsesmødet den 2. november Kl Hos Peter H C Lumbyesvej 135, Næstved

Referat fra regionsbestyrelsesmødet den 2. november Kl Hos Peter H C Lumbyesvej 135, Næstved Referat fra regionsbestyrelsesmødet den 2. november Kl. 17.45 Hos Peter H C Lumbyesvej 135, Næstved Tilstede: Kit, Jeppe, Peter, Jane og Stine Afbud: Helle og Kathrine 1. Valg af ordstyrer: Jeppe 2. Valg

Læs mere

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer.

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer. 4.1 1/6 EMNE Forslag til budget for 2017-18 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB X BUDGET RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRING UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2017-18

Læs mere

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser NOTAT HR-Centret 27-08-2015 Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser Kommunens HR-strategi er i årene 2015-2018 pejlemærke for de HR-indsatser, som ledere på alle niveauer skal

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

HI s formål er at varetage medlemmernes faglige løn- og ansættelsesmæssige og organisatoriske interesser

HI s formål er at varetage medlemmernes faglige løn- og ansættelsesmæssige og organisatoriske interesser VEDTÆGTER 1 Navn Organisationens navn er HI. HI er en organisation for ledende medarbejdere i Idræts-, Kultur- og Fritidssektoren. HI s hjemsted er den kommune, i hvilken sekretariatet er beliggende. Pt

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter august 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter august 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 30. 31. august 2017 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag 2.2 Fortrolig sag 2.3

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget en udviklingsstrategi gældende for perioden 2012 2015.

Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget en udviklingsstrategi gældende for perioden 2012 2015. Nr. 13 NY DRIFT Indsatsområde: Projektnavn: Udviklingsstrategi - Børn, unge og uddannelse Initiativpriser og prisfest 2014 Aftaleholder: Direktionen Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: fagudvalgs prioritering:

Læs mere

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT Workshop på lederseminar for VEU-Centrene region Midtjylland RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT 27. november 2012 Ulla Nistrup 1 Program for workshoppen Introduktion til workshop 30 min.

Læs mere

Skabelon for handlingsplan 2012

Skabelon for handlingsplan 2012 Skabelon for handlingsplan 2012 Navn på aktivitetsområde Landsstyrelsen Formål med aktiviteten Landsstyrelsen er URK s øverste ledelse og vil således iværksætte og følge initiativer, som har bred betydning

Læs mere

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN 2013-15 INDHOLD FORORD 3 Konkrete handleplaner 3 REKRUTTERING OG VALG 4 INTRODUKTION AF NYVALGTE 4 VILKÅR 5 KOMPETENCEUDVIKLING

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening. Evaluering 2017

Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening. Evaluering 2017 Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening Evaluering 2017 Dansk Psykolog Forening Oktober2017 Indhold Kort Fortalt... 2 Resumé... 3 Tilgang til evaluering af lønforhandling... 5 Metodisk bemærkning til

Læs mere

Dagsorden/ referat. Emne/udvalg. Brugerrådsmøde. Mødested. Rudegård Idrætsanlæg. Mødedato 17. august Mødetidspunkt Kl

Dagsorden/ referat. Emne/udvalg. Brugerrådsmøde. Mødested. Rudegård Idrætsanlæg. Mødedato 17. august Mødetidspunkt Kl Dagsorden/ referat Emne/udvalg Mødested Brugerrådsmøde Rudegård Idrætsanlæg Mødedato 17. august 2017 Mødetidspunkt Kl. 19.00 21.00 Bemærkninger Mødet foregår i møderum 1 i hal 1 Vedlagt Referent Steen

Læs mere

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret.

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret. SIDE 1/6 EMNE Budget for 2019 og 2020 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB BUDGET X RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRINGER UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2019-20

Læs mere

Strategisk udvikling af SMV 29.01.2008

Strategisk udvikling af SMV 29.01.2008 Strategisk udvikling af SMV 29.01.2008 Strategier mhp. på øget kundefokus og kundeudvikling 29.01.2008 Strategisk udvikling af SMV er 1 Dagsorden Opfølgning Markedsudviklingsmuligheder Med nogle kommentarer

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI Adm. direktør Henrik Engelund, core:workers DI Service Årsdag 2015 Fremtidens Arbejdskraft MOVING PEOPLE THROUGH INTERNAL, CORPORATE & EMPLOYER COMMUNICATION

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 5.-6. september 2011 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1

Læs mere

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 Referat fra hovedgeneralforsamling Tirsdag den 24. marts 2009 kl. 19.00 i klubhuset Dagsorden:

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker Denne folder henvender sig til medlemmerne i de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). Den skal give inspiration til arbejdet, så

Læs mere

Bilag Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde

Bilag Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde Bilag 8.2 20161212 Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde 2015-16 Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde 2015-2016 I det følgende præsenteres resultaterne af evaluering af Professionshøjskolen

Læs mere

LEDELSE AF IDRÆTSANLÆG

LEDELSE AF IDRÆTSANLÆG LEDELSE AF IDRÆTSANLÆG Ledelse af idrætsanlæg Hovedspørgsmål: Hvordan er ledelse af idrætsanlæg organiseret? Hvem er lederne, og hvad er deres baggrund? Hvilke opgaver varetager lederne, og hvordan ser

Læs mere

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019 Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre 2019-2021 Endelig version, september 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 2 DRØMMEN VIL NÅ 4 FREMFÆRD SUNDHED & ÆLDRE

Læs mere

DOKUMENTATION FOR UDFØRT OPGAVE. Opgavens indhold og formål:

DOKUMENTATION FOR UDFØRT OPGAVE. Opgavens indhold og formål: DOKUMENTATION FOR UDFØRT OPGAVE Opgavens indhold og formål: Opsøgende kontakt til lokale erhvervsdrivende med henblik på at øge kendskabet til kommunens mange tilbud, herunder understøtte kommunens strategi

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Midtfynsværkstederne Status-opfølgning d. 1. september 2008

Midtfynsværkstederne Status-opfølgning d. 1. september 2008 Midtfynsværkstederne -opfølgning d. 1. september 2008 Opfølgning på aftalen for 2008 foregår af 2 gange. Faaborg-Midtfyn Kommune skal forsætte den positive kvalitetsudvikling via opfølgning, evaluering

Læs mere

FORSTANDER HULEGÅRDEN DEN SOCIALE VIRKSOMHED REGION HOVEDSTADEN. København oktober Job- og personprofil. gør god ledelse bedre

FORSTANDER HULEGÅRDEN DEN SOCIALE VIRKSOMHED REGION HOVEDSTADEN. København oktober Job- og personprofil. gør god ledelse bedre København oktober 2018 Job- og personprofil FORSTANDER HULEGÅRDEN DEN SOCIALE VIRKSOMHED REGION HOVEDSTADEN GENITOR APS LANGEBROGADE 6E, 3.TV 1411 KØBENHAVN K TLF. 31410178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER:

Læs mere

CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE. København december Job- og personprofil. gør god ledelse bedre

CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE. København december Job- og personprofil. gør god ledelse bedre København december 2018 Job- og personprofil CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE GENITOR LANGEBROGADE 6E, 3.TV 1411 KØBENHAVN K TLF. 31410178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER: 35524258 Indledning Direktør

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4793359 Sag.nr.: 2018-SL211NJ-17138 23-01-2019 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 25. januar 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Afbud: Peter, Lotte,

Læs mere

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den 21.-22. juni 2017 Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag Organisationsudviklingsprojektet Baggrund DSR s kongres besluttede i maj 2016, at gennemføre

Læs mere

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde REFERAT Hovedbestyrelsesmøde Dato: 24. april 2018 Tid: Kl. 13.00 14.30 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-06 Deltagere: Per Røner, Steen Vinderslev, Henrik Kruse, Rie Perry,

Læs mere

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder NOTAT KKR HOVEDSTADEN Bilag vedr. tværkommunale samarbejder I forbindelse med beskæftigelsesreformen er De Regionale Beskæftigelsesråd erstattet af otte Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR). De enkelte arbejdsmarkedsråd

Læs mere

Referat Rodskov Havkajakklub Styregruppemøde/visionsgruppen

Referat Rodskov Havkajakklub Styregruppemøde/visionsgruppen Referat Rodskov Havkajakklub Styregruppemøde/visionsgruppen Torsdag den 20. april kl. 19.00-22.00 på Asylvej 61, Hornslet Ordstyrer: Louise H. Brok (DGI) Referent: Louise H. Brok og Christian Christensen

Læs mere

Videncenter for Idrætsanlæg. fra vision til virkelighed

Videncenter for Idrætsanlæg. fra vision til virkelighed 2014 Videncenter for Idrætsanlæg fra vision til virkelighed Videndeling skaber vækst I en tid præget af forandring på idræts,- kultur- og fritidsområdet er der behov for nytænkning. Men der er også brug

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

E. Fremlæggelse og godkendelse af budget, herunder fastlæggelse af kontingent.

E. Fremlæggelse og godkendelse af budget, herunder fastlæggelse af kontingent. Generalforsamling Psykiatrisk Museum/ MADHouse Middelfart Den 25. marts 2015 Referat fra den ordinære generalforsamling i Dansk Rengøringsteknisk Forening Dagsorden: A. Valg Af dirigent. B. Formandens

Læs mere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere HB mødebilag side 1/ 5 HB-møde: Marts 2014 Initialer: PJ Bilagsnr.: 2.5.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) X X Beslutningsbilag (B) ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

Arbejdsplan for PLS

Arbejdsplan for PLS Arbejdsplan for PLS 2017-2018 Hovedbestyrelsen ønsker med arbejdsplanen for 2017-2018 at gøre den så specifik som mulig. Derfor er der udformet en mere fokuseret arbejdsplan med tre fokusområder, der er

Læs mere

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger Udvalg i ny hovedorganisation I det følgende er principper for udvalg i den nye hovedorganisation beskrevet. Desuden er der gengivet en oversigt over udvalgene samt udkast til kommissorierne. Principper

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune

Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune 22. oktober 203 Jeg har valgt at fokusere på krydsreferencerne ifht. antallet af ansatte i virksomheden og branche, da jeg mener disse giver

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Vækstpolitik 2013-2017

Vækstpolitik 2013-2017 Vækstpolitik 2013-2017 Strategiske samarbejder For at opnå tilstrækkelig kompetence og styrke til i 2017 at være en af Danmarks 10 bedste erhvervskommuner, vil kommunen indgå i en række strategiske samarbejder/partnerskaber.

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

JOB- OG PERSONPROFIL. Centerchef Center for Ejendomme Ballerup Kommune

JOB- OG PERSONPROFIL. Centerchef Center for Ejendomme Ballerup Kommune JOB- OG PERSONPROFIL Centerchef Center for Ejendomme Ballerup Kommune 1. Indledning Ballerup Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med ansættelse af en ny centerchef til Center for

Læs mere

Baggrund I budgetaftalen for er følgende tekst vedrørende HR-strategien indskrevet:

Baggrund I budgetaftalen for er følgende tekst vedrørende HR-strategien indskrevet: Notat HR-strategi indledende overvejelser og procesplan Baggrund I budgetaftalen for 2018-2021 er følgende tekst vedrørende HR-strategien indskrevet: "I driftsbudgettet er der afsat 1,3 mio. kr. årligt

Læs mere

LO s fremtidige lokale og regionale struktur. LO s Landsmøde 20.-21. april 2005 LO-skolen Helsingør

LO s fremtidige lokale og regionale struktur. LO s Landsmøde 20.-21. april 2005 LO-skolen Helsingør LO s fremtidige lokale og regionale struktur LO s Landsmøde 20.-21. april 2005 LO-skolen Helsingør 1 Indledning Præsentation af kongresiruvodjhw til fremtidig lokal og regional struktur Fra september 2004

Læs mere

Den Danske Skiskole Bestyrelsesmøde d. 11. juni Godkendelse af dagsorden og valg af referent/ordstyrer

Den Danske Skiskole Bestyrelsesmøde d. 11. juni Godkendelse af dagsorden og valg af referent/ordstyrer Dato Mødested Mødetid Deltagere Mail D. 11. juni 2018 Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby. Skiforbund kontor Kl. 16.30 Bestyrelse Nicolai Boll (NB) Anna Harboe (AH) Kasper Bisgaard (KB) Henrik

Læs mere

Session 3 På vej mod et tiltrængt kompetenceløft?

Session 3 På vej mod et tiltrængt kompetenceløft? Session 3 På vej mod et tiltrængt kompetenceløft? Idrættens største udfordringer VI, Vejen Idrætscenter 10. april 2018 Analytiker og ph.d. studerende Peter Forsberg Idrættens Analyseinstitut/ Syddansk

Læs mere

Arbejdsmarkedskontor Syd

Arbejdsmarkedskontor Syd Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant og fleksibelt AMU-udbud Èn indgang til vejledning/tilmelding/godtgørelse Omstilling på arbejdsmarkedet RAR-model udarbejdeskoordination

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag.

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Referat Til stede: Steen B. Andersen, Hanne

Læs mere

Medlemsanalyse punkt på dagsordenen til næste møde, når der afleveres økonomisk halvårsstatus.

Medlemsanalyse punkt på dagsordenen til næste møde, når der afleveres økonomisk halvårsstatus. af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Fredag den 25. maj 2018, kl. 16.00-20.00 Sted: Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart 1. Godkendelse af dagsorden Hovedbestyrelsen efterspurgte

Læs mere

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED FREMTIDENS ARBEJDSMARKED En undersøgelse af projektdrevne virksomheders og organisationers erfaringer med krav til konsulentbemanding, effektivitet og specialisering. April 9 Interim Competence Jobmarkedets

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

Deltagende ved mødet: Christina (Formand) UCN, Mirko (Næstformand) UCL, Maja UCN, Kiki Metropol og Mia Metropol.

Deltagende ved mødet: Christina (Formand) UCN, Mirko (Næstformand) UCL, Maja UCN, Kiki Metropol og Mia Metropol. RSD MØDE 15/6 KL. 10.00 PÅ UCN AALBORG Deltagende ved mødet: Christina (Formand) UCN, Mirko (Næstformand) UCL, Maja UCN, Kiki Metropol og Mia Metropol. 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN Tilføjelser: Kort orientering

Læs mere

12. Bordet rundt, herunder (såfremt der er nyt) orientering fra børneudvalg, ungdomsudvalg, seniorherrer, seniordamer 13.

12. Bordet rundt, herunder (såfremt der er nyt) orientering fra børneudvalg, ungdomsudvalg, seniorherrer, seniordamer 13. Til Fodbold bestyrelsen i HEI samt FU Hermed indkaldes der til bestyrelsesmøde mandag den 20. januar kl. 19.00. Mødet afholdes i Skæring hallen. Dagsorden: 1. Velkomst Fremtidig regnskabsfører Lene Laursen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Notat. Modtager(e): Den tværgående chefgruppe

Notat. Modtager(e): Den tværgående chefgruppe Notat Modtager(e): Den tværgående chefgruppe Lokal løndannelse Økonomiudvalget har på sit møde den 30. november 2011 haft en temadrøftelse om lokal løndannelse. De tilkendegav, at det er vigtigt, at der

Læs mere

Hvor bevæger HR sig hen?

Hvor bevæger HR sig hen? Rapport Hvor bevæger HR sig hen? HR træfpunkt 2005 Oktober 2005 Undersøgelsen er gennemført af Butterflies PR and more På vegne af PID Personalechefer i Danmark HR bevæger sig fra bløde værdier mod mere

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

Faglig Handlingsplan 2017 og DOF-mål for 2017 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12. oktober 2016.

Faglig Handlingsplan 2017 og DOF-mål for 2017 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12. oktober 2016. Faglig Handlingsplan 2017 og DOF-mål for 2017 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12. oktober 2016. Den faglige handlingsplan for HK Kommunal indeholder også DOF-mål for 2017, således

Læs mere

Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune

Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundet hvem er det? Civilsamfundet er en svær størrelse at få hold på. Civilsamfundet er foreninger, interesseorganisationer,

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 4985280 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17171 03-05-2019 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 10. maj 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Peter, Lotte, Kathja,

Læs mere

December 2015. Lønpolitik for Admiral Capital A/S

December 2015. Lønpolitik for Admiral Capital A/S December 2015 Lønpolitik for Admiral Capital A/S 2/5 1. Baggrund 1.1 Admiral Capital A/S ( Selskabet ) lønpolitik har til formål, at beskrive rammerne for aflønning af Selskabets medarbejdere ud fra kendte

Læs mere

Politik for det rummelige arbejdsmarked. - et arbejdsliv til alle mennesker

Politik for det rummelige arbejdsmarked. - et arbejdsliv til alle mennesker Politik for det rummelige arbejdsmarked - et arbejdsliv til alle mennesker Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: skabe vækst i mængden af rummelige job & opgaver, så der bliver mere efterspørgsel

Læs mere

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent.

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent. Referat af ungdomsudvalgsmøde Tirsdag den 18. marts 2014 kl. 17 20:00 Høreforeningen, Handicaporganisationernes hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup (Lige ved Høje Tåstrup station, http://handicaporganisationerneshus.dk/)

Læs mere

2. O Regnskab for den fælles drift og foreløbigt regnskab for Boligselskabet Sjælland. Vedlagt bilag 2 sendes separat fra Louise senere onsdag

2. O Regnskab for den fælles drift og foreløbigt regnskab for Boligselskabet Sjælland. Vedlagt bilag 2 sendes separat fra Louise senere onsdag Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 17.45 Deltagere: Selskabsbestyrelsen, Bo Jørgensen og Per Bro Afbud: Mia S. Nielsen, Henrik Eflund, Helene Obel. Gæster: Louise B. Thomsen

Læs mere

Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017

Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017 Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017 Formål Formålet med netværket er at skabe et fortroligt og tillidsfuldt rum, hvor ledere kan få sparring på egen praksis, få ny viden og inspiration,

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder 1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2011-155143 Væksthus Nordjylland Virksomhedsrettet Kompetenceudvikling

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 29. april 2014 Tid: Kl. 15.00-17.00 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-04 Afbud: Henrik Kolind Carsten Sand Nielsen Søren S. Steensen Lars

Læs mere

NOTAT. Formål med notatet. Baggrund. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen. Struktur og proces for den kommende sundhedspolitik,

NOTAT. Formål med notatet. Baggrund. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen. Struktur og proces for den kommende sundhedspolitik, Bilag 1. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen NOTAT Struktur og proces for den kommende sundhedspolitik, behandling Dato: 19. december 2017 Af: Trine Wulff Larsen og Michael Jensen Formål

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Den 10. marts 2015 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved 1. Tilføjelser til dagsorden Intet 2. Valg af referent Annette Bendix Sørensen 3. Overenskomst

Læs mere

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer.

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer. Organisationsplan 1 Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget for Region Sjællands virke... 3 1.1 Regionens hovedopgaver... 3 1.2 Vi er til for dig... 3 1.3 Grundlæggende organisatoriske principper... 4 2. Region

Læs mere

Mission. Vision. Kommunikationsstrategi 2013-2015. Formål

Mission. Vision. Kommunikationsstrategi 2013-2015. Formål Tanken om et campus som et uddannelsesfællesskab har eksisteret i Køge i mange år og er udsprunget fra lokale uddannelsesinstitutioner. Tanken har vokset sig større og større, blandt andet med bred støtte

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde den kl hos Ruth

Referat Bestyrelsesmøde den kl hos Ruth Referat Bestyrelsesmøde den 24.9. 2018 kl. 19.00-22.00 hos Ruth Indledning ved Ruth, derefter bedemøde. Tilstede: Henrik, Torben, Bent, Oda, Ruth, Lisbeth (ref.) Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 29. januar 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 29. januar 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 29. januar 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Rekruttering af

Læs mere

København september Jobprofil TO KONTORCHEFER STYRELSEN FOR IT OG LÆRING

København september Jobprofil TO KONTORCHEFER STYRELSEN FOR IT OG LÆRING København september 2018 Jobprofil TO KONTORCHEFER STYRELSEN FOR IT OG LÆRING 1. Indledning Styrelsen for It og Læring (herefter: STIL) har bedt Genitor om at assistere i forbindelse med rekrutteringen

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 2.1 Kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 2.1 Kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokal instruks for Standard 2.1 Kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab. Alle

Læs mere

REFERAT af den 7. maj 2015

REFERAT af den 7. maj 2015 REFERAT af den 7. maj 2015 Hovedbestyrelsens ordinære møde 19. maj 2015 Tid 09.45 16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (13.00-14.00 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Strategi RAR Vestjylland

Strategi RAR Vestjylland Strategi RAR Vestjylland (2015) 1 Forord Sammen om vækst og udvikling i Vestjylland! Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Vestjylland (RAR) er dannet i en tid, hvor ledigheden er lav, og der i flere brancher

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN. FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub

FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN. FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub INDHOLD 4 3 4 4 4 HVAD ER EN FAGLIG KLUB Hvorfor have en faglig klub? Sådan starter I en klub Stiftende klubmøde Dansk Metal

Læs mere

Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017)

Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017) Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017) Stillingsbetegnelse Erhvervschef Organisatorisk placering Danske Fysioterapeuters sekretariat Afdelingen Erhverv med reference til direktøren Arbejdssted Danske

Læs mere

Notat. Emne: Styrkelse af dagplejen som et ligeværdigt og attraktivt pasningstilbud. Den 13. august 2015

Notat. Emne: Styrkelse af dagplejen som et ligeværdigt og attraktivt pasningstilbud. Den 13. august 2015 Notat Emne: Styrkelse af dagplejen som et ligeværdigt og attraktivt pasningstilbud Den 13. august 2015 Baggrund Aarhus Kommune skal kunne tilbyde en varieret og fleksibel vifte af pasningsmuligheder til

Læs mere

Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme

Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme Frivillighed i Frederikssund Kommune en strategisk ramme Indholdsfortegnelse Frivillighed er fri vilje og villighed til at tilbyde...3 Fokus på frivillighed...5 Frivillighed i Frederikssund Kommune...7

Læs mere

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Att. Formand Jakob Riis. Region Midtjyllands kommentarer til høringssvar fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Att. Formand Jakob Riis. Region Midtjyllands kommentarer til høringssvar fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Regionshuset Viborg Regional Udvikling Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Att. Formand Jakob Riis Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Region Midtjyllands

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Hovedbestyrelsen visions-seminar 21. juni 2016

Hovedbestyrelsen visions-seminar 21. juni 2016 Referat 13. maj 2016 Hovedbestyrelsen visions-seminar 21. juni 2016 Tid 8.00 13.00: Visions-seminar for hovedbestyrelsesmøde (frokost fra kl. 12.00) Sted Carlsberg Conference Center, Gamle Carlsberg Vej

Læs mere

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv.

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv. Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv 1) Stillingen 2) Ansættelsesvilkår 3) Skoleområdet i Ringsted 4) Søholmskolen Forventningerne

Læs mere