Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus. Koret Inngeratsiler fra Tasiilaqbesøgte Huset gav offentlig koncert den 30.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus. Koret Inngeratsiler fra Tasiilaqbesøgte Huset gav offentlig koncert den 30."

Transkript

1 Qivi Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Nr. 3, august årgang Koret Inngeratsiler fra Tasiilaqbesøgte Huset gav offentlig koncert den 30. juli Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue Aarhus C

2 Udstilling 27. september 31. oktober Uummannaq-billeder I 1909 gennemførte den schweiziske geolog Arnold Heim en ekspedition på Diskoøen og Nuussuaq halvøen. På ekspeditionen optog han under vanskelige forhold mere end 700 fotos. En del af disse billeder er af høj fotografisk kvalitet, og de har desuden en stor kulturhistorisk værdi, fordi mange af dem fortæller om befolkningen, deres klædedragt og levevis, som det var for over 100 år siden. Udstilling en er opbygget af det såkaldte Uummannaq Polar Institute, der med videnskabelige, kunstneriske og sportslige aktiviteter støtter op omkring rejser og ekspeditioner, der udgår fra børnehjemmet i Uummannaq. Udstillingen omfatter ca. 30 store plancher, der udstilles i Det Grønlandske Hus hele oktober kl på hverdage. Der er åbning og fernisering af udstillingen fredag den 27/9 kl. 15.

3 Nyt fra uddannelsesvejlederne Færdige med uddannelse Ceci Paulsen, bioanalytiker Hvidtfelt Tellesen, elinstallatør Isak Benjaminsen, teknisk designer Ivalu Lund, socialrådgiver Laila Frederiksen, sygeplejerske Malene Thygesen, Aarhus Kunstskole

4 Nikki Chemnitz, fysioterapeut Peter Titussen, bygningskonstruktør Tina Rosing, fysioterapeut Velkommen til nye studerende og nye efterskoleelever 75 nye studerende fra Grønland er i disse dage ved at tage hul på livet som studerende i Region Midtjylland velkommen til jer. 112 skoleelever fra Grønland er startet på efterskole rundt omkring i hele Region Midtjylland. Spændende kurser til efteråret Vi forventer at kunne tilbyde et kursus i hhv. studieteknik og opgaveskrivning i oktober og november. Det er Thomas Philipsen, som I kender fra introarrangementet, der står for undervisningen. Vi har ikke datoerne på plads endnu, men kurserne vil blive afholdt over to lørdage. Vi sender en mail til jer, når kurserne er på plads.

5 Fra sommeren 2013 I den fantastisk flotte sommer i år havde vi mange besøg og optræden i Huset. Den 21. juni fejrede vi som sædvanligt Grønlands Nationaldag med en lang fest hele dagen. Flaget blev hejst kl. 10, borgmester Jacob Bundsgaard holdt en flot tale om samarbejdet mellem Aarhus og Grønland, Huset serverede frokost delvist sponsoreret af Royal Greenland, Nicolaj Løvstrøm fra Lemvig spillede, og foreningen Kajak sluttede af med grillfest. Fortsættes på bagsiden

6 Kulturhjørnet To byer to jubilæer. Både Aasiaat og Uummannaq i Qaasuitsup Kommunea kunne i juli i år fejre deres 250 års jubilæum som byer, eller kolonier, som de blev kaldt ved grundlæggelsen i Lige fra Nuuk blev oprettet som den danske kongemagts faste base i Grønland i 1728, søgte kongen, hvalfangere, købmænd og missionærer fra Danmark at oprette et stadig tættere net af baser i Vestgrønland, især mod nord, hvor den givtige hvalfangst og handel med grønlandske fangere skulle beskyttes mod hvalfangere og købmænd fra især Holland og Skotland. Allerede i 1734 blev Qasigiannguit oprettet som koloni, i 1741 Ilulissat, i 1755 Maniitsoq, Sisimiut 1756, Uummannaq og Aasiaat i 1763, i 1772 Upernavik og endelig i 1773 Qeqertarsuaq. I løbet af små 40 år blev alle de nuværende byer i Nordgrønland grundlagt som kongelige kolonier, og er vokset til de moderne, store og små byer, de er i dag. Aasiaat blev anlagt med blot seks huse og et par skure, og selv om kolonibestyreren, Johannes Pedersen Dorf gjorde hvad han kunne, voksede kolonien kun langsomt. I 1799 var der 64 borgere i byen, men kun 21 overlevede koppeepidemien i Der havde været en læge i byen i 1778, men han døde efter kun et år, og der gik 70 år, før der kom en ny læge. Så sent som i 1915 var hele byens befolkning på kun 186 borgere, men alligevel var byen centrum for et kæmpestort fangstdistrikt i skærgården og fjordene mod syd, med hundredevis af mennesker i utallige bygder og bopladser som Manermiut, Kangaatsiaq, Niaqornaarsuk, Attu, Aqisserniaq og mange flere.

7 Det var først, da fangererhvervet hen mod slutningen af 1930 erne blev erstattet af moderne fiskeri fra motorbåde og kuttere, at Aasiaat for alvor begyndte at vokse. Samtidig blev byen skoleby for Nordgrønland, naturligvis med egen folkeskole, men i 1928 og i 1933 udbygget med landsdækkende efterskoler for hhv. drenge og piger. Langt senere, i 1986, blev Nordgrønlands gymnasium bygget i Aasiaat. Aasiaat tegnet 1879 af Andreas Kornerup 2. Verdenskrig var som et hop ind i den moderne verden for Aasiaat. Grønland blev under krigen forsynet fra USA, og Aasiaat blev valgt til transithavn for hele Nordgrønland. På fastlandet tæt ved byen anlagde amerikanerne en lufthavn, Bluie West 5, en af de 9 luftbaser, det amerikanske forsvar anlagde i Vestgrønland under krigen. Nu er der kun Kangerlussuaq (Bluie West 8) og Narsarsuaq (Bluie West 1) tilbage, som helt civile lufthavne. Med oprettelse af de mange institutioner, fiskefabrik og skibsværft og med tilflytning fra bygderne i området, voksede Aasiaat i sidste halvdel af 1900 tallet til omkring indbyggere. Men stagnation i fiskeriet og konkurrencen fra Ilulissat har betydet et dramatisk fald i befolkningen, til kun borgere i 2013.

8 Uumannaq og de nærliggende fjorde og bugter var et sandt paradis for de hollandske hvalfangere i 1700-tallet. Hollænderne havde nærmest udryddet hvalerne i det arktiske hav øst for Grønland allerede i tallet og fandt så nye jagtmarker ved Nordvestgrønland. Stednavne som Svartenhuk, Ubekendte Ejlande, Vaigat og Hollænderbugt minder stadig om de gamle hollændere. Kolonibestyrer I.H. Bruun grundlagde kolonien Umanak, og fik hurtigt gang i fangsten og indhandlingen af skind og spæk ved at indføre den nye teknologi med fangstgarn, hvor sælerne blev fanget i garn, sænket ned under vinterisen. Udsigt fra Uummannaq en sommernat Helt op til nyere tid var Uummannaq kun en lille by blandt utallige bygder på øerne og langs kysten af den mægtige Uummannaq-fjord, der var og er så rig på fugle, fisk, sæler og hvaler, der bedst kan udnyttes ved at have mange, spredte bebyggelser i stedet for en enkelt større by.

9 Men selve fjeldet er også rigt på kul, gas, marmor og bly/zink malm. Alt dette har været udnyttet i tidens løb, men har ikke bragt nogen varig velstand til området, og i dag er alle mineaktiviteter lukket ned. I tidens løb er fjorden blevet besøgt af mange forskere fra Europa, bl.a. en schweitzisk ekspedition i 1909, der optog en række enestående fotos fra folkelivet i fjorden. Fotosamlingen er senere blevet bearbejdet til en udstilling, der vises her i Det Grønlandske Hus i Aarhus i anledning af Ummannaq s jubilæum. Den nu verdensberømt tyske geolog Alfred Wegener, der fandt forklaringen på jordens opdeling i kontinenter, jordskælvs, vulkaners og bjergkæders opståen, var i 1929 og 1931 på ekspedition på Indlandsisen, med opstigning fra Uummannak-fjorden. Ulykkeligvis omkom Wegener og hans grønlandske ledsager Rasmus Villumsen på vej tilbage fra isen, se Qivi nr. 1, Uummannaq har ikke haft let ved at klare sig i den nyere tids rivende udvikling i Grønland. Selv om området er noget af det smukkeste i hele Nordgrønland, ligger byen så langt væk fra bl.a. Kangerlussuaq, at turismen aldrig for alvor er kommet i gang. Og afstanden til de store byer i Sydvestgrønland er så stor, at det ikke er realistisk at placere store samfundsinstitutioner som fagskoler, efterskole eller lignende i byen. Fiskeriet, som næsten udelukkende går på hellefisk, er en god forretning, men kan kun beskæftige en lille del af befolkningen. kun er 1281 beboere. Så inden for de seneste 6 år er 10% af befolkningen i både byen og bygderne flyttet sydpå, så der i Uummannak by i dag

10 Uummannaq er derfor en af de byer, der i allerhøjest grad må håbe på en fremtid med indkomst og arbejdspladser i minedrift, hvis zinkminen ved Sorte Engel kan genåbne med succes, og måske hvis der kommer gang i olieefterforskning i havet mod vest. Næste gang en grønlandsk by kan fejre 250 års jubilæum, bliver i Upernavik i 2022, Qeqertarsuaq i 2023, men det bliver nok overdøvet af Nuuk, der i 2028 kan fejre sit 300 års jubilæum. SK Besøgstjenesten Vi mangler frivillige besøgsvenner til grønlændere, som af forskellige årsager ikke selv er i stand til at opsøge fællesskaber eller steder, hvor grønlandsk kultur udfolder sig. Besøgsvenner kommer hos deres besøgsmodtager et par gange om måneden i et par timer, meget gerne en fast dag, og transportudgifter dækkes af Det Grønlandske Hus. Hvis du vil være besøgsven eller ønsker at modtage besøg, kontakt da venligst Benigne Fleischer i Det Grønlandske Hus på tlf Der er stadig ikke grønlandsk mad i butikken! Ligesom i sidste Qivi må vi fortælle, at det stadig ikke er lykkedes at få en ny leverandør af grønlandsk mad, sælkød og andet, siden Arctic Green Food i Maniitsoq lukkede. Vi prøver stadig, senest har vi skrevet til Kommune Kujalleq, om de kan hjælpe os. Men der er ikke sket noget. Så vi har kun lidt tørfisk fra Island og lidt frossen fisk i butikken for tiden.

11 Fra foreningerne Kajak, Aarhus Fredag d. 13. september kl : Fællesspisning med banko. Fredag d. 4. oktober. Kl : Fællesspisning med gæt & grimasser. Fredag d. 8. november kl : Kajaks fødselsdagsfest med fællesspisning. Menu: Steg og is. Onsdag d. 4. december kl : Fællesspisning m/ julemad. Klub 94, Aarhus Klub 94 mødes til håndarbejde og hyggeligt samvær hver anden uge i Det Grønlandske Hus: Onsdag d. 4. og onsdag d. 18. september Onsdag d. 2. og onsdag d. 16. oktober Onsdag d. 6. november og onsdag d. 20. november Onsdag d. 4. december med julehygge Der er mange andre grønlandske foreninger i Region Midtjylland. En oversigt over foreningerne findes på

12 Fortsat I den første uge af juli boede 27 kormedlemmer og kajakroere fra Qaqortoq i Husets kollegium. De var på besøg i Aarhus i forbindelse med sejlskibsstævnet Tall Ships Race. Billedet er fra korets optræden ved reception på skoleskibet Danmark. Og i den sidste uge af juli fik vi besøg af koret Inngeratsiler fra Tasiilaq. De i alt 16 medlemmer boede et par dage i kollegiet, og tirsdag den 30. juli holdt de offentlig koncert i Huset. Det er sjældent, at noget kor har sunget så smukt i vores Hus. Repertoiret spændte vidt, over traditionelle sange til salmer, trommesang og aqaatit (børnekælesange). Der var vildt mange gæster til koncerten, stuen og kontorerne var helt stoppet ud.

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Qivi Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Nr. 2, marts 2011 13. årgang Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C 86 11 02 88 www.groenlandskehus.dk aarhus@glhus.dk Udstillinger og arrangementer

Læs mere

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Qivi Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Nr.1, januar 2014 16. årgang Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C 86 11 02 88 www.groenlandskehus.dk aarhus@glhus.dk Fra foreningerne Kajak,

Læs mere

Titter solen også frem i Nordgrønland...?

Titter solen også frem i Nordgrønland...? Titter solen også frem i Nordgrønland...? Historie Velkommen til Nordgrønland Det varme lys fra midnatssolen giver naturen et nærmest drømmeagtigt skær. For de eventyrlystne er Nordgrønland et stort paradis.

Læs mere

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Qivi Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Nr. 2, april 205 7. årgang Museet i Maniitsoq Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C 86 02 88 www.groenlandskehus.dk aarhus@glhus.dk Udstillinger

Læs mere

Deltagerne her bør tænke over de ting, der skal rettes op på i Qaasuitsup Kommunea.

Deltagerne her bør tænke over de ting, der skal rettes op på i Qaasuitsup Kommunea. Referat fra plenumdebatter i dag 1 Fælles debat kl. 12.00 Der var indlæg fra bygderne og de mindre bosteder på baggrund af grundlæggende emner i form af spørgsmål, som kommentarer og som forslag. Der bliver

Læs mere

De grønlandske bygder. hvad kan vi stille op med dem?

De grønlandske bygder. hvad kan vi stille op med dem? De grønlandske bygder hvad kan vi stille op med dem? - en diskussion af bygdernes udvikling, set i lyset af selvstyrets og naalakkersuisuts udmeldinger. Og en beskrivelse af et forslag til øget samhandel

Læs mere

NAKUUSA VI VIL OG VI KAN

NAKUUSA VI VIL OG VI KAN NAKUUSA VI VIL OG VI KAN EN OPFØLGNING PÅ Youth Forum I ILULISSAT 2011 12:12 Else Christensen 12:12 NAKUUSA VI VIL OG VI KAN EN OPFØLGNING PÅ YOUTH FORUM I ILULISSAT 2011 ELSE CHRISTENSEN KØBENHAVN 2012

Læs mere

Er Vestgrønland tæt befolket?

Er Vestgrønland tæt befolket? Er Vestgrønland tæt befolket? Historie Velkommen til Vestgrønland Vestgrønland er det tættest befolkede område i Grønland. Men der er stadig meget god plads til den enkelte. Faktisk hele 39,5 km 2 - pr.

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Grønlands første Nationale Tandbørstedag 18. april 2007

Grønlands første Nationale Tandbørstedag 18. april 2007 Grønlands første Nationale Tandbørstedag 18. april 2007 En kavalkade af kreative indslag fra tandbørstedagen Forord 1 Tandsundheden i Grønland er ringe. Hvis den skal blive bedre, er det en ubetinget nødvendighed,

Læs mere

Grønlands bygder. --økonomi og udviklingsdynamik. PhD afhandling af Kåre Hendriksen Aalborg Universitet, Institut for Planlægning og

Grønlands bygder. --økonomi og udviklingsdynamik. PhD afhandling af Kåre Hendriksen Aalborg Universitet, Institut for Planlægning og Grønlands -- -- bygder --økonomi og udviklingsdynamik PhD afhandling af Kåre Hendriksen Aalborg Universitet, Institut for Planlægning og 1 Billede forside: Tiniteqilaaq, Ammassalik Korrekturudgave udskrevet

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 4. Juli 2008 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth kan træffes personligt: Mandag kl. 9.00 13.00 samt efter nærmere aftale

Læs mere

Det er dejligt at komme på ferie

Det er dejligt at komme på ferie ulf nyt A 18. årgang Nr. 6 December 2014 Det er dejligt at komme på ferie Få gode råd om kærlighed side 15 Hvorfor må jeg ikke komme ud at rejse? side 23 Dejlige feriebilleder side 17 M E D L E M S B L

Læs mere

UNG I DET GRØNLANDSKE SAMFUND

UNG I DET GRØNLANDSKE SAMFUND UNG I DET GRØNLANDSKE SAMFUND UNGES VIDEN OM OG HOLDNING TIL SOCIALE PROBLEMER OG MULIGHEDER 13:16 ELSE CHRISTENSEN 13:16 UNG I DET GRØNLANDSKE SAMFUND UNGES VIDEN OM OG HOLDNING TIL SOCIALE PROBLEMER

Læs mere

Naalakkersuisut Grønlands Selvstyre. INUSSUK Arktisk forskningsjournal 3 2013. Grønlands bygder. økonomi og udviklingsdynamik.

Naalakkersuisut Grønlands Selvstyre. INUSSUK Arktisk forskningsjournal 3 2013. Grønlands bygder. økonomi og udviklingsdynamik. Naalakkersuisut Grønlands Selvstyre INUSSUK Arktisk forskningsjournal 3 2013 Grønlands bygder økonomi og udviklingsdynamik Kåre Hendriksen Grønlands bygder økonomi og udviklingsdynamik INUSSUK Arktisk

Læs mere

Det grønlandske arbejdsmarked set fra en dansk arbejdstagers synspunkt Af forstander Svend Kolte, Det Grønlandske Hus i Århus. Ajourført januar 2011

Det grønlandske arbejdsmarked set fra en dansk arbejdstagers synspunkt Af forstander Svend Kolte, Det Grønlandske Hus i Århus. Ajourført januar 2011 Det grønlandske arbejdsmarked set fra en dansk arbejdstagers synspunkt Af forstander Svend Kolte, Det Grønlandske Hus i Århus. Ajourført januar 2011 Dette notat er ikke en komplet og udtømmende beskrivelse

Læs mere

KONTAKTCENTER KLIPPEN

KONTAKTCENTER KLIPPEN KONTAKTCENTER KLIPPEN Nyhedsbrev - Kontaktcenter Klippen - Lille Colbjørnsensgade 9 st. th. - 1703 København V. Årgang 17. Nr. 1. Maj 2014 www.klippen.org af@klippen.org Klippen har åbent: mandag, onsdag

Læs mere

Nyhedsbrev for medlemshververe nr. 1 og 2 Marts og juli 2005

Nyhedsbrev for medlemshververe nr. 1 og 2 Marts og juli 2005 agitator Nyhedsbrev for medlemshververe nr. 1 og 2 Marts og juli 2005 Indhold Fortsat tilbagegang i medlemstal Medlemstallet i LO-forbundene er faldet i de seneste ti år, og udviklingen er accelereret

Læs mere

Polar fronten. Dansk, men ikke for dansk 6 Bunden nået, sandsynligvis 8 Geologen som tog fejl 12

Polar fronten. Dansk, men ikke for dansk 6 Bunden nået, sandsynligvis 8 Geologen som tog fejl 12 udgivet af Forsknings- og Innovationsstyrelsen NR. 2/2010 Polar fronten Dansk, men ikke for dansk 6 Bunden nået, sandsynligvis 8 Geologen som tog fejl 12 INDHOLD Mere på spil 4 Dansk, men ikke for dansk

Læs mere

Mobilitet i Grønland. Den komparative analyse Sammenfattende analyse

Mobilitet i Grønland. Den komparative analyse Sammenfattende analyse Mobilitet i Grønland Den komparative analyse Sammenfattende analyse Mobilitet i Grønland Den komparative analyse Sammenfattende analyse NORDREGIO 2009 Nordic Council of Ministers Research Programme Report

Læs mere

Lige til kanten. Tanker i Tårnet NYHEDSBREV NR. 1. 4. ÅRGANG. Det er en aldeles umulig opgave at afgøre, hvad det er, der er det allerbedste

Lige til kanten. Tanker i Tårnet NYHEDSBREV NR. 1. 4. ÅRGANG. Det er en aldeles umulig opgave at afgøre, hvad det er, der er det allerbedste Bovbjerg Fyr Lige til kanten GRAFISK LAYOUT: TOVE LISBY NYHEDSBREV NR. 1. 4. ÅRGANG MARTS 2011 Tanker i Tårnet v/ fyrmoster Lene Christiansen Det er en aldeles umulig opgave at afgøre, hvad det er, der

Læs mere

Årsberetning 2013. KONTAKTCENTER KLIPPEN Lille Colbjørnsensgade 9 1703 København V.

Årsberetning 2013. KONTAKTCENTER KLIPPEN Lille Colbjørnsensgade 9 1703 København V. KONTAKTCENTER KLIPPEN Lille Colbjørnsensgade 9 1703 København V. Årsberetning 2013 Kontaktcenter Klippen er et værested for hjemløse, misbrugere og prostituerede på Vesterbro i København Klippens kørselsteam

Læs mere

ÅRBOG 2006. - et hav af opgaver INDENLANDSK SØMANDSMISSION

ÅRBOG 2006. - et hav af opgaver INDENLANDSK SØMANDSMISSION NR. 6 - SEPTEMBER 2006 - et hav af opgaver ÅRBOG 2006 INDENLANDSK SØMANDSMISSION årsberetninger. regnskab. hovedbestyrelse. sekretariat. sømandsmissionærer. fritidsmedarbejdere. sømandshjem broderkredsen

Læs mere

BLOMSTERGÅRDEN SLAGELSE KOMMUNES NYE PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER. Livet på. Blomstergården. Fra første spadestik.

BLOMSTERGÅRDEN SLAGELSE KOMMUNES NYE PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER. Livet på. Blomstergården. Fra første spadestik. BLOMSTERGÅRDEN SLAGELSE KOMMUNES NYE PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER Livet på Blomstergården Fra første spadestik til første beboer INDHOLD 3 VELKOMMEN TIL BLOMSTERGÅRDEN 6 FRA FØRSTE SPADESTIK TIL FØRSTE

Læs mere

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår.

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår. Nyt fra skolelederen Sommerferie en tid mellem to skoleår. Midt i travlheden med planlægningen af det nye skoleår skal der også være tid til at kigge lidt tilbage på det netop overståede skoleår. En egentlig

Læs mere

DET SOCIALE LANDSKAB UNDER FORANDRING side 2. FOKUS PÅ CSR-PARTNERSKABER side 3. SYNLIGHED OG SAMARBEJDE side 4. KOFOEDS SKOLE FYLDER 85 ÅR!

DET SOCIALE LANDSKAB UNDER FORANDRING side 2. FOKUS PÅ CSR-PARTNERSKABER side 3. SYNLIGHED OG SAMARBEJDE side 4. KOFOEDS SKOLE FYLDER 85 ÅR! Marts 2013 DET SOCIALE LANDSKAB UNDER FORANDRING side 2 FOKUS PÅ CSR-PARTNERSKABER side 3 SYNLIGHED OG SAMARBEJDE side 4 KOFOEDS SKOLE FYLDER 85 ÅR! side 9 Det sociale landskab under forandring Det sociale

Læs mere

Rapport vedr. projekt Mere end nice - fra medproducent til medarbejder, Holbæk Museum, 2013.

Rapport vedr. projekt Mere end nice - fra medproducent til medarbejder, Holbæk Museum, 2013. Rapport vedr. projekt Mere end nice - fra medproducent til medarbejder, Holbæk Museum, 2013. Formål Formålet med projektet, som er en del af et større projekt om mangfoldighed og unges identitet, var i

Læs mere

IGEN-MAND UNDER LUPPEN TOILET-HUMOR I FAVRSKOV LOKALFORENING FLOT INDSATS TIL FOLKEMØDET. side 8-9. side 5. side 6-7

IGEN-MAND UNDER LUPPEN TOILET-HUMOR I FAVRSKOV LOKALFORENING FLOT INDSATS TIL FOLKEMØDET. side 8-9. side 5. side 6-7 Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige I Oktober 2014 SLØJFEN IGEN-MAND UNDER LUPPEN side 8-9 TOILET-HUMOR I FAVRSKOV LOKALFORENING side 5 FLOT INDSATS TIL FOLKEMØDET side 6-7 2 LEDER Flere penge til

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere