KLASSE. KOMPETENCEOMRÅDE: Redskabsaktiviteter. AKTIVITETER: 1. Rulle og spænde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KLASSE. KOMPETENCEOMRÅDE: Redskabsaktiviteter. AKTIVITETER: 1. Rulle og spænde"

Transkript

1 130 KOMPETENCEOMRÅDER KLASSE KOMPETENCEOMRÅDE: Redskabsaktiviteter AKTIVITETER: 1. Rulle og spænde > Arbejd på flere niveauer på samme tid. > Lad stationerne indeholde forskellige aktiviteter, så der er aktiviteter, der kan matche alle. > Vær tydelig omkring, hvorvidt det er sociale eller fysiske mål, eleverne skal arbejde med. > Eleverne skal gøres opmærksom på, at der arbejdes med individuelle mål og progression ud fra disse. BEVÆGELSESVANSKELIGHEDER: > Brug forskellige redskaber til at spænde op i kroppen/afspænde (for eksempel rullebræt) og til at lave rotationer. Brug eventuelt skrå flader, som gør det lettere at rulle. > Det er en fordel med et kontrastfyldt miljø med stærke farver og tydelige afmærkninger. > Forklar verbalt og eventuelt taktilt, hvordan en bevægelse skal laves.

2 KOMPETENCEOMRÅDER 131 AKTIVITETER: Spænde og rotere Læreren viser teknikkerne, mens eleverne sidder i rundkreds. Eleverne deles herefter op i grupper efter niveau. De øver de forskellige bevægelser og modtagninger af dem. Der arbejdes på to stationer med henholdsvis spænde/afspænde og rotation. Spænde/afspænde Alle aktiviteter handler om at spænde og afspænde, men de foregår på forskellige niveauer, så alle kan deltage: Hovedstand Håndstand Hop ned fra en højde og lav figurer i luften. Hop derefter op på for eksempel en plint Kør på rullebræt Vend en kalv (en elev lægger sig og suger sig fast til gulvet, mens en anden elev skal forsøge at vende vedkommende om) Rotationer Alle aktiviteter handler om at rotere, men de er alle på forskellige niveauer: Horisontal rotation (for eksempel kolbøtte) Vertikal rotation (for eksempel rulle som en blyant) Forlæns Baglæns Skråt underlag, rul ned ad bakke Rotation i luften Sammensatte bevægelser Der er fokus på samarbejde i gruppen. Tag for eksempel udgangspunkt i begreberne hensyn og tolerance. I grupperne arbejdes der med at sammensætte bevægelserne til en serie og med samarbejde og modtagning. Alle i gruppen byder ind med en bevægelse. Serien vises for de andre grupper til sidst i modulet. > Tydeliggør, at målet er samarbejde. > Giv den enkelte elev forslag til, hvad vedkommende kan byde ind med. Det kan for eksempel være en bevægelse, man kan foreslå i gruppearbejdet.

3 132 KOMPETENCEOMRÅDER KLASSE KOMPETENCEOMRÅDE: Boldbasis/ Boldspil AKTIVITETER: 1. Bulldog 2. Indiana Jones 3. Kinball > Arbejd med flere forskellige niveauer. > Gør eleverne opmærksomme på, hvornår der arbejdes med hvilke mål, for eksempel om fokus er på at forbedre teknik og taktik eller på sociale kompetencer. > Giv eleven en fast makker, der kan hjælpe vedkommende med at holde fokus og orientere sig. > Eleven kan være på et afgrænset område. > Der kan laves særlige regler om, at berøring af bolden tæller, som at den er grebet. > En kammerat kan hjælpe eleven med at skubbe til bolden. > Sørg for, at banen er tydeligt afgrænset. AKTIVITETER: 1. Bulldog Bulldog er en væg til væg-leg. Brug eventuelt sangen Who Let the Dogs Out. To voksne eller elever styrer de en-to store kinballs og forsøger at ramme eleverne, der løber fra den ene væg til den anden. Bliver en elev ramt af bolden, står vedkommende stille med spredte ben og armene ud til siderne og skal forsøge at røre de elever, der løber forbi. Bliver en elev rørt, skal også denne stå stille med spredte ben og armene ud til siderne. Når alle er blevet ramt af bolden eller rørt af en elev, starter legen forfra. > Eleven kan have en fast løbebane, for eksempel ude ved ribben. > Aftal et alternativt startsted midt på banen, så løbedistancen bliver kortere, mens risikoen for at blive fanget mindskes. > Aftal, at eleven kan blive ramt af bolden tre gange, før det gælder.

4 KOMPETENCEOMRÅDER 133 Bulldog med samarbejde Leg Bulldog med små hold. I denne version af Bulldog skal eleverne befri deres holdkammerater ved at kravle gennem benene på dem i tilbageløbet. Man har som i ståtrold helle i befrier-øjeblikket. > Eleven skal kun være opmærksom på at befri én bestemt kammerat. BEVÆGELSESVANSKELIGHEDER: > I stedet for at kravle mellem benene kan man befri ved berøring eller en tur rundt om kørestolen. > Et isoleringsrør kan bruges som befrier-arm. > Eleven kan løbe sammen med en makker og eventuelt holde i et løbetov, mens der løbes fra den ene ende af hallen til den anden.

5 134 KOMPETENCEOMRÅDER KLASSE 2. Indiana Jones Eleverne stiller sig op, så de danner en lille cirkel i midten og en stor cirkel uden om. På den måde kommer der en gang i midten. En elev melder sig til at være inde i gangen sammen med kinballen. Eleverne i de to kredse skubber bolden rundt, mens eleven i gangen vælger, om han vil fange bolden, eller om han vil undgå at blive ramt af bolden. Afhængig af, hvad han vælger, skal de øvrige elever forsøge at undgå, at han får fat i bolden, eller forsøge at ramme ham med den. Legen er inspireret af en scene fra Indiana Jones-filmen Jagten på den forsvundne skat.

6 KOMPETENCEOMRÅDER Kinball med fokus på teknik og taktik Del eleverne op i grupper af fire-fem elever efter teknisk og taktisk niveau. Grupperne spiller med de små kinballs. De skal forsøge at holde bolden i luften for at vænne sig til, at det er en ballonagtig bold, og til at man er fælles om udfordringen. > Lav makkerpar i stedet for grupper. Derefter spiller eleverne kinball. Find introduktion og regler til kinball ved at søge på nettet. > Spil niveaudelt. Den ene gruppe (gruppe 1) har fokus på opmærksomhed, mens den anden gruppe (gruppe 2) har fokus på teknik og taktik. > En voksen eller en kammerat kan vise eleven rundt i spillet ved at løbe ved siden af eleven og eventuelt holde vedkommende i hånden, eller ved at være med i spillet. Det giver tryghed og viser eleven, hvordan man skal gøre. Gruppe 1: Fokus på opmærksomhed. Eleverne spiller med balloner for at holde tempoet nede. Det gælder om at holde ballonen i luften og at være opmærksom på hinanden og ballonen. Aftal i fællesskab, hvordan point kan komme med i spillet. Gruppe 2: Eleverne på niveau 2 spiller begynder-kinball. De øver serv, opsamling og det at melde til farve (på vest). Eleverne skiftes til at serve.

7 136 KOMPETENCEOMRÅDER KLASSE 3. Kinball med fokus på samarbejde Hvis der spilles kinball med fokus på sammenspil og samarbejde, skal der laves blandede grupper/hold. Det skal tydeliggøres for eleverne, at målet er samarbejde. Benyt eventuelt begreberne hensyn og tolerance og spørg ind til, hvad de har gjort i de enkelte grupper. Som progression kan eleverne fokusere yderligere på det taktiske i spillet. Hvor skal bolden serves hen? Hvor hurtigt skal det gå? Skal det være tydeligt, hvem der server? Kan en elev råbe farven og en anden serve? > Lad eleven råbe den farve, der serves til, mens en anden fra holdet server. > Lav en aftale om, at ikke alle behøver at røre bolden, men at alle skal være med i kredsen ved serv. HØREVANSKELIGHEDER: > Der laves tegn for den farve, der råbes. > Brug farvestrålende bolde. > Hold en makker i hånden.

8 KOMPETENCEOMRÅDER 137

9 138 KOMPETENCEOMRÅDER KLASSE KOMPETENCEOMRÅDE: Dans og udtryk AKTIVITETER: 1. Drums alive 2. Kropsteater > For enkelte elever kan det være en fordel at lave bevægelserne sammen med en kammerat. På den måde kan de følges med én, som viser retningen. > Tempoet i musikken har betydning. Nogle elever har brug for, at tempoet er langsomt. KOGNITIVE VANSKELIGHEDER: > Lav ordkort med begreber og billeder med Labans BESS-teorier, som kan understøtte hukommelsen og fastholde opmærksomheden. Hæng dem et sted i hallen. HØREVANSKELIGHEDER: > Tal om musikkens udtryk og bevægelseskvaliteter, for eksempel staccato, svingende, melankolsk. Drums alive.

10 KOMPETENCEOMRÅDER 139 AKTIVITETER: 1. Drums alive Drums Alive er en form for fitness med høj intensitet og musik. Sæt terapibolde i spande eller kurve og brug trommestikker til at slå på boldene. Fokus er på at sammensætte trommetrin, som giver bevægelse for armene. 1. Følg læreren lav en masse forskellige trin og rytmer og lad eleverne følge med, så godt de kan. Det er vigtigt at have fokus på fitness-delen og få ben og arme med, så det ikke kun bliver en trommeserie. 2. Lav koreografien til Chocolate (find koreografi og sang ved at søge på Chocolate Drums Alive på YouTube). Det er en fast, let koreografi til alle aldre. Den kan sættes sammen ad to omgange og følger nemt musikken. 3. Læreren præsenterer Labans BESS-teorier med rum og planer (findes på Clio-online). Eleverne går sammen i små grupper og sammensætter en lille serie med trin og rytmeslag. Eleverne præsenterer de små serier for hinanden.

11 140 KOMPETENCEOMRÅDER KLASSE > Eleven kan blive siddende ved en bold og tromme, mens de andre bevæger sig uden om. > Eleven kan bruge én trommestik i stedet for to. > Eleven kan slå den samme rytme hele tiden. 2. Kropsteater/væg-til-væg-udtryk: Del eleverne i grupper af fem-ti elever. Stil to store måtter op ad to bomme eller brug to skillevægge. De to vægge skal stå i forlængelse af hinanden med et hul imellem på tre-syv meter. Eleverne aftaler nu en koreografi i grupperne, som de laver i hullet, når de bevæger sig fra den ene væg over til den anden. Når de er kommet forbi hullet, gemmer de sig bag væggen. Imens ser de andre grupper på. Eleverne skal anvende akrobatik, fart og slow samt ansigtsudtryk til at danne en koreografi, der viser et udtryk eller en historie. Det kan være sindsstemninger, hilsener, fortællinger om en situation eller lignende. Der er mange elever, der tør være med, da det kun er få sekunder, de er synlige. Prøv også at gå nogle gakkede gangarter uden sammenhæng.

12 KOMPETENCEOMRÅDER 141 Progression: Hver gruppe beslutter sig for et tema og går i gang med at finde gode udtryk og bevægelser. Grupperne sætter to-fire små sekvenser sammen og indøver dem. Eleverne tegner eller skriver øvelserne ned. Hver gruppe øver bevægelserne til en lille serie. > Eleverne kan være sammen to og to. > En maske, hat eller paryk kan gøre eleven mere modig. > Nogle elever kan have brug for bare at gå mellem de to vægge. BEVÆGELSESVANSKELIGHEDER: > Eleverne har mulighed for at køre, gå eller kravle mellem de to vægge. > Lad eleven mærke på en anden elevs bevægelser. > Giv verbale instruktioner og beskrivelser af scenerne.

13 142 KOMPETENCEOMRÅDER KLASSE KOMPETENCEOMRÅDE: Fysisk træning AKTIVITETER: 1. Opvarmning > Hav fokus på muskelgrupper og ikke på særlige øvelser (øvelsen kan for eksempel være at træne armmuskler frem for at lave armbøjninger). Eleverne skal ikke nødvendigvis lave samme øvelse, så længe de varmer den samme muskelgruppe op. > Der kan bruges fitness-elastikker til at træne arme og ben. > Opfordr eleverne til at mærke efter, hvilke muskler der varmes op. > Det er en god idé at bruge ordkort til vigtige ord og begreber, som eleverne skal huske. > Hver elev får et kort med en muskelgruppe eller begreber fra undervisningen. Eleverne stiller sig foran en kammerat og fortæller om deres ordkort og sætter en bevægelse på. Derefter bytter de kort, og eleverne går videre til nye kammerater, som de fortæller og viser om det, der står på deres kort. > Lav blandede grupper. Det er vigtigt at være meget præcis omkring forventningerne til den enkelte. Opvarmningen laves i grupper, men målet er, at den enkeltes muskler varmes op. Eleverne skal ikke sammenligne sig med hinanden. > Man kan have en fast makker, som man er sammen med hele tiden i gruppen. > Man kan arbejde i makkerpar i stedet for i grupper. > Opvarmningen kan foregå et afmærket sted. > Opfordr eleverne til at være kreative og lave en anderledes opvarmning, hvor alle kan være med. > Spørg gerne ind til individuelle oplevelser og erfaringer sidst i timen.

14 KOMPETENCEOMRÅDER 143 BEVÆGELSESVANSKELIGHEDER: > Snak åbent om, hvordan man kan få pulsen op, hvis man sidder i kørestol. Teori om muskelgrupper og opvarmning Fælles gennemgang af de store muskelgrupper. Idéer til øvelser udveksles. Opvarmningsprogrammer Eleverne inddeles i grupper af fire-fem elever. Det må gerne være blandede grupper med forskellige funktionsniveauer og forudsætninger. I grupperne vælger eleverne øvelser, der opvarmer de forskellige muskelgrupper. De øver opvarmningsprogrammet igennem. Afprøvning af opvarmningsprogrammer Gruppernes opvarmningsprogrammer gennemføres i fællesskab.

15 144 KOMPETENCEOMRÅDER KLASSE KOMPETENCEOMRÅDE: Løb, spring og kast AKTIVITETER: 1. Mellemdistanceløb 2. Længdespring/sæt i fart og højdespring/riv ned 3. Boldkast 4. Skyd med armbrøst meter løb > Ikke alle elever skal nødvendigvis igennem alle aktiviteter. Det skal give mening for den enkelte at være med. > Alle aktiviteter kan laves i makkerpar eller grupper, hvor eleverne skiftes til at tage tid, måle længde eller højde eller tælle point. > Nogle elever kan blive på samme aktivitet hele timen. AKTIVITETER: 1. Mellemdistanceløb Løb en aftalt distance, for eksempel ½ eller 1 km. Hver elev tager sin egen tid og fører den ind i sit eget skema. Kør gerne emnet over tre moduler/uger eller længere, så eleverne kan nå at opleve progression. > Eleven kan løbe sammen med en makker. > Eleven kan få lov at blive på samme aktivitet under hele timen. Løbesnor kan bruges ved synsvanskeligheder. BEVÆGELSESVANSKELIGHEDER: > Tilpas distancen efter elevens niveau og hjælpemiddel. > Brug racerunner, cavalier eller andre aktivitetshjælpemidler for at komme i fart. > Brug løbesnor.

16 KOMPETENCEOMRÅDER Længdespring og højdespring (fokus på afsæt og landing) > Lav lyde, så eleven kan orientere sig frem til linjen for afsæt og herfra ud i sandgraven. > Lav afsætszone i stedet for en afsætslinje. > Lad eleven føle på højdesnoren. > Lad eleven føle på en krop, der laver bevægelsen.

17 146 KOMPETENCEOMRÅDER KLASSE 3. Boldkast (fokus på tilløb og kast) BEVÆGELSESVANSKELIGHEDER: > Brug en launcher til at kaste bolden med. Det kræver samarbejde, men det giver den enkelte elev mulighed for at mærke trækket, når bolden hives tilbage i launcheren, og farten, når bolden slippes. Se billede. > Italesæt retningen (gå til højre, gå lige ud og så videre). > Vis på eleven, hvordan bevægelsen skal foregå. 4. Skyd med armbrøst med fokus på præcision BEVÆGELSESVANSKELIGHEDER: > Armbrøsten kan sættes fast på et stativ. Se billede. > Italesæt retningen og antal af point meter løb > Lad eleven løbe på en kortere bane. BEVÆGELSESVANSKELIGHEDER: > Lad eleven benytte forskellige typer af hjælpemidler, eksempelvis cykler, gangredskaber, racerunner eller cavalier. > Lad eleven løbe sammen med en makker. > Brug løbesnor.

18 KOMPETENCEOMRÅDER 147

DEL 4 TILPASNINGER TIL KOMPETENCEOMRÅDER

DEL 4 TILPASNINGER TIL KOMPETENCEOMRÅDER DEL 4 TILPASNINGER TIL TILPASNINGER TIL 71 Dette afsnit giver eksempler på overordnede, generelle tilpasninger til seks kompetenceområder: Løb, spring og kast, Kropsbasis, Boldbasis, Dans og udtryk, Redskabsaktiviteter

Læs mere

KOMPETENCEOMRÅDE: Redskaber

KOMPETENCEOMRÅDE: Redskaber 106 3. - 5. KLASSE KOMPETENCEOMRÅDE: Redskaber AKTIVITETER: 1. Redskabsaktiviteter/redskabsbane 2. Kongens efterfølger 3. Blindemakker 4. Bombe 5. Stopdans 6. Balance, spænde, rulle og vende GENERELLE

Læs mere

DEL 5 KOMPETENCEOMRÅDER OG AKTIVITETER MED TILPASNINGER KLASSE

DEL 5 KOMPETENCEOMRÅDER OG AKTIVITETER MED TILPASNINGER KLASSE DEL 5 KOMPETENCEOMRÅDER OG AKTIVITETER MED TILPASNINGER 82 KOMPETENCEOMRÅDER OG AKTIVITETER MED TILPASNINGER På de næste sider gennemgår vi undervisningsforløb og aktiviteter med eksempler på tilpasninger

Læs mere

KOMPETENCEOMRÅDE: Redskabsaktiviteter

KOMPETENCEOMRÅDE: Redskabsaktiviteter 148 KOMPETENCEOMRÅDER 3. 8. - 5. 9. KLASSE KOMPETENCEOMRÅDE: Redskabsaktiviteter 1. Parkour GENERELLE TILPASNINGER: > Sørg for, at stationerne indeholder aktiviteter på forskellige niveauer. > Lav en redskabsbane

Læs mere

KOMPETENCEOMRÅDE: Redskaber

KOMPETENCEOMRÅDE: Redskaber 86 KOMPETENCEOMRÅDER 1. - 2. KLASSE KOMPETENCEOMRÅDE: Redskaber AKTIVITETER: På tur i Junglen: 1. På opdagelse rundt på banen. Mærk, føl og løft 2. Fotograf: Lydløse og rolige bevægelser rundt i junglen

Læs mere

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv.

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv. Udholdenhedstræning UDHOLDENHEDSTRÆNING 6-13 ÅR Trin / alder Træningstype Arbejde Pause Intensitet Gentagelser FUNdamentals Lære at træne 6-13 år Lege Simple stafetter Gå, løbe, cykle, ski Styret af legen

Læs mere

Træning af motorik - Kravle / krybe. Du skal bruge følgende redskaber: Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle.

Træning af motorik - Kravle / krybe. Du skal bruge følgende redskaber: Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle. Træning af motorik - Kravle / krybe Træning af motorik - Kravle / krybe Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle. Byg to tunneler, hvor den ene er høj og den anden er lav. Kravl under den

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Skriftligt materiale fra GF springgymnastik

Skriftligt materiale fra GF springgymnastik Skriftligt materiale fra GF springgymnastik Faglige mål: Eleverne skal kunne redegøre for centrale begreber og metodikker inden for springgymnastik. beherske centrale færdigheder inden for springgymnastik

Læs mere

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd Kidsvolley Kidsklubsamling Peter Morell Opvarmning Øvelser med balloner 1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og

Læs mere

Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016

Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016 Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016 Lærere: Edmund Davis. Udendørs aktiviteter: Hvis vejret tillader det, vil alle gymnastiktimerne primært foregå udendørs i den næste periode, frem

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING Nr.999 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Nr.9991 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Opvarmningsleg - Ram minuttet 3-99 Deltagerne løber af sted uden ur. Opgaven er at komme tilbage fra en lunte/løbetur i området

Læs mere

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl.

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl. Kidsvolley-lektioner med fuld fart på 0.-3. kl. Kaste og gribe 10 min. Eleverne fordeles rundt i gymnastiksalen/hallen. Parvis om en bold. Alle bolde kan bruges. Studs bolden til makker, som griber den.

Læs mere

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane Skudbane En skudbane (20 x 15 meter) kan laves ud af fem-seks mindre skud- og motorikbaner sammensat ud fra forskellige fokuspunkter. Eleverne introduceres til de forskellige skud- og motorikbaner og ikke

Læs mere

Boldøvelser kun med bold

Boldøvelser kun med bold Boldøvelser kun med bold Dræber og frelserbold Materialer: To forskellige bolde. 4 kegler. Område på banen: Afgrænset område markeres med de 2 kegler. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Der spilles

Læs mere

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege Del 13: Lege Fang slangens hale: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Fang slangens hale. Eleverne deles i grupper á 4-5 elever. Kegler/markeringer. 5x5 meter. Hver gruppe får et areal markeret

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6 Vildbjerg FS Træning 1 // U6 Opvarmning: 1. Kongeløber (ca. 8-10min.) a. 2 fangere på en opmærket keglebane. Resterende spillere skal fordeles på de 2 langsider b. Det gælder om at bevæge sig fra sidelinje

Læs mere

Du kan finde mere vejledning og information på hjemmesiden http://www.handivid.dk/

Du kan finde mere vejledning og information på hjemmesiden http://www.handivid.dk/ Vejledning Denne vejledning er udarbejdet af Handicapidrættens Videnscenter efter aftale med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Vejledningen skal give inspiration til lærere og pædagogisk personale,

Læs mere

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege Del 7: Lege Apport Fido: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Apport Fido. Eleverne er sammen to og to. 1 bold. Bolde i forskellige størrelser og materiale. Ingen bane. Den ene elev er hunden Fido

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Op på måtten. Komme i og op ELEMENTSKIFT ELEMENTSKIFT

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Op på måtten. Komme i og op ELEMENTSKIFT ELEMENTSKIFT Nr.10376 Nr.10375 Alder: 4-6 år - Tid: 3 min. Op på måtten Elementskift: Lære at komme fra bunden og Komme i og op Lære at komme i vandet og op igen uden op på flyderedskab hjælp Måtte eller stort flydereskab

Læs mere

Springhæfte Valsgaard Gymnastikforening. Under udvikling af GymLab Side 1 af 36

Springhæfte Valsgaard Gymnastikforening. Under udvikling af GymLab Side 1 af 36 Springhæfte Valsgaard Gymnastikforening Under udvikling af GymLab Side 1 af 36 Indhold Træning af motorik Kravle/Krybe fra 3 år... 4 Træning af motorik Klatre fra 3 år... 5 Træning af motorik Trille/Rulle

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Vestegnen HF og VUC Uddannelse Hf Fag og niveau Idræt 0-B Lærer(e) Hold Lasse Teisner

Læs mere

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk Aktivitetshæfte Kom godt i gang med Kids Walk Her er et par ideer til, hvordan I kan gøre Kids Walk mere varieret og samtidig få trænet børnenes balance, koordination, reflekser og samarbejdsevne. Børneulykkesfonden

Læs mere

Fange haletudsens hale

Fange haletudsens hale Fange haletudsens hale Cirka 10 børn danner en cirkel som forstiller haletudsens store krop, og 3-4 børn danner haletudsen hale. Det vil sige at cirka 14 børn en haletudse. Derudover skal 3 børn holde

Læs mere

totalhåndbold Del 1: Lege

totalhåndbold Del 1: Lege totalhåndbold Del 1: Lege 0-15 minutter Forklaring og instruktion til Ståtrold med bold Antal elever Udstyr Bane Beskrivelse og regler Variationer Eleverne deles i grupper á 15-25 elever Kegler/ markeringer-

Læs mere

Hillerød Kommunes. nye. idrætsmærke

Hillerød Kommunes. nye. idrætsmærke Hillerød Kommunes nye idrætsmærke Hillerød Kommunes nye idrætsmærke På de følgende sider kan du læse lidt om det nye idrætsmærke, som idrætskoordinatorerne i samarbejde med Hillerød Kommune og Mats Mejdevi

Læs mere

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet.

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 7 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge7_sund og stærk.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 7 l Sund og stærk Det er tidligt

Læs mere

Læringsmål. Materialer

Læringsmål. Materialer I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege Del 1: Lege Transportbåndet: Start Mål 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Transportbåndet. Eleverne deles i grupper á 4-6 elever. 5-6 bolde i forskellige størrelser og materialer til hver gruppe.

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling Floorball Undervisningsmateriale Udarbejdet i samarbejde med Hørsholm Rungsted Floorball Klub 1 Indhold Rammerne... 4 Storytelling... 4 Opvarmning... 4 Fælles øvelser... 4 Stationsbaserede øvelser... 5

Læs mere

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

MUSKEL-LEDSANSEN KAMPLEG LEG MED. FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: VARIATIONER:

MUSKEL-LEDSANSEN KAMPLEG LEG MED. FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: VARIATIONER: KAMPLEG FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: I skal bruge: 2 aquaorme I har begge en aquaorm i hånden, som I skal fægte med. Først kan det gælde om at ramme hinandens

Læs mere

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Under udvikling af GymLab 1 ud af 13 Indhold Spring over gulv... 3 Sving... 4 Hop... 5 Løb... 6 Gang... 7 Gulvarbejde - bevægelse på gulv... 8 Fodled... 9 Håndredskaber...

Læs mere

Medbring bilag 1: Er du enig eller uenig // på en skala fra 1-10?. Læs øvelsen og bilag 1 igennem og overvej, om der skal stilles andre spørgsmål.

Medbring bilag 1: Er du enig eller uenig // på en skala fra 1-10?. Læs øvelsen og bilag 1 igennem og overvej, om der skal stilles andre spørgsmål. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen, jf.

Læs mere

4. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

4. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT 42015-16 Lærer: Søren Jørgensen Forord til faget i klassen I faget vil eleverne arbejde idrætsformer, som er anderledes end det de deltager i inden for idrætsklubberne. Det grundlæggende i hele idrætsundervisningen

Læs mere

under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers

under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers Nr.3493 Alder: 8-10 år - Tid: 12 min. Nr.3492 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. At gribe bolden De 2 spillere står overfor hinanden med ca. 2 og 2 sidelæns løb på et mål eller ca. 10-15 m før der skiftes retning.

Læs mere

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse TRÆNING 1 kl. 17:00 Kl. 17:05 Samling Opvarmning (1 øvelse) Tagfat (1 eller 2 fangere) - når man bliver fanget er det udenfor firkanten til træneren evt. variation med kædetagfat Kl. 17:15 Kl. 17:20 Opdeling

Læs mere

STYRKEØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

STYRKEØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS STYRKEØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD FLEKSIBEL MOTIONSFODBOLD SUNDT, SJOVT OG SOCIALT FORORD TIL STYRKEØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER

Læs mere

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race. Hesten mønstres i skridt til den

Læs mere

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race.

Læs mere

ÅRSPLAN I IDRÆT FOR 3.klasse Henrik Stougaard

ÅRSPLAN I IDRÆT FOR 3.klasse Henrik Stougaard ÅRSPLAN I IDRÆT FOR 3.klasse 2012-2013 Henrik Stougaard PERIODE TEMA Kroppen og dens muligheder Idrættens værdier Idrætstraditioner og -kulturer Indhold Organisering og arbejdsformer Evaluering Uge 33

Læs mere

Stræk og bøj et eventyr

Stræk og bøj et eventyr Stræk og bøj et eventyr Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. Vi varmer kroppen let op og skifter så mellem dans, bevægelse og refleksion, således at eleverne udforsker

Læs mere

Småspil og volleyspecifikke lege

Småspil og volleyspecifikke lege Småspil og volleyspecifikke lege Småspil i undervisningen er en spændende og udfordrende måde for eleverne at arbejde med tekniske elementer. I dette afsnit præsenteres en masse småspil, der alle bygger

Læs mere

Træningsøvelser til længdespring Indhold

Træningsøvelser til længdespring Indhold Træningsøvelser til længdespring Indhold Generelt om spring... 1 Lektion 1 afsættet... 3 Lektion 2 - tilløb... 4 Lektion 3 svævefasen... 6 Træningsøvelser og lege... 7 Konkurrencen... 9 Generelt om spring

Læs mere

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet Teknikmærke 1. Gå på hænder Beskrivelse: Hænderne sættes på madrassen, hvorefter der sættes af med fødderne fra madrassen, således at man står på sine hænder. Gå derefter mindst 3 m fremad. 2. Gå bagover

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

Fra mesterlære til kreativitet og innovation i MBU hvordan?

Fra mesterlære til kreativitet og innovation i MBU hvordan? Fra mesterlære til kreativitet og innovation i MBU hvordan? - Laban bruges som didaktisk redskab. Kreativitet og innovation som en del af opvarmning Gang-relationer: 5 meter mellem dig og den du tænker

Læs mere

DBBF inspirationsmateriale. Basketball øvelses ABC

DBBF inspirationsmateriale. Basketball øvelses ABC DBBF inspirationsmateriale Type Oprindelige forfatter Opsummering Målgruppe Krav Problemområder Materialer Arbejdskraft Faciliteter Senest opdateret Basketball øvelses ABC Øvelser og beskrivelse af Fundamentals

Læs mere

Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet

Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet EKSTRA ØVELSER Bevægelsesaktiviteter i salen Bilag 1 Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet Gå rundt i salen mellem hinanden i rask gang (musik). Stop musikken og spørg om deltagerne så hinanden hvad

Læs mere

Idræt klasse Grindsted Privatskole 2017 / Alsidig idrætsudøvelse Løb, spring og kast Natur og udeliv

Idræt klasse Grindsted Privatskole 2017 / Alsidig idrætsudøvelse Løb, spring og kast Natur og udeliv 7. Klasse: FORLØB LEKTIONER TEMA KOMPETENCEOMRÅDER AKTIVITET / FÆRDIGHEDER TEORI EVALUERING 1, 7 Højest, længst, stærkest Løb, spring og kast Natur og liv Længdespring Kuglestød O-løb med kort og kompas

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Hanekamp. Nærværkamp KOORDINATIONSTRÆNING KOORDINATIONSTRÆNING. Formål.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Hanekamp. Nærværkamp KOORDINATIONSTRÆNING KOORDINATIONSTRÆNING. Formål. Nr.5006 Alder: 8-50 år - Tid: 8 min. Nr.5002 Alder: 5-80 år - Tid: 5 min. Hanekamp 10-20 spillere At spillerne arbejder med koordination, motorik og balance. Succes Nærværkamp 2 spillere sammen. Gerne

Læs mere

Teknisk progression Kuglestød

Teknisk progression Kuglestød Teknisk progression Kuglestød Kuglestød kræver først og fremmest en god fornemmelse for at holde korrekt på kuglen og lave et korrekt udstød. Herefter skal man lære at finde den fornemmelse efter at have

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK Fang fluen Eleverne skal ryste hhv. højre arm, venstre arm, højre ben og venstre ben på tælling. Der tælles i 1. runde til otte, 2. runde til 4, 3. runde til 2 og 4.

Læs mere

Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder.

Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder. Årsplan for idræt i 9.klasse 2017/2018 Idrætslærere: Laith LES og Anne Mette AMH Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder.

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Idrætsundervisning Skills

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Idrætsundervisning Skills Trivsel og Bevægelse i Skolen Idrætsundervisning Skills Læringsmål Skills Begrebsboks Eleverne kan selv udforme og beskrive eget træningsforløb. Eleverne kan være medbestemmende på opøvelse af en specifik

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for idræt i 9.klasse Rosenlundskolen 2014/15 Lærer Charlotte Oreby Eriksen

Undervisningsbeskrivelse for idræt i 9.klasse Rosenlundskolen 2014/15 Lærer Charlotte Oreby Eriksen Undervisningsbeskrivelse for idræt i 9.klasse Rosenlundskolen 2014/15 Lærer Charlotte Oreby Eriksen Temaer: Idræt og leg Idræt og samfund Idræt som modefænomen Forløb: Udvikling af lege og spil (4 uger)

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke til bolden - vristspark 7. Sparke til bolden

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

Øvelser til fysisk træning af børn og unge ha ndboldspillere. Praksis hæfte. Udarbejdet af Lars Dalhoff

Øvelser til fysisk træning af børn og unge ha ndboldspillere. Praksis hæfte. Udarbejdet af Lars Dalhoff Øvelser til fysisk træning af børn og unge ha ndboldspillere Praksis hæfte Udarbejdet af Lars Dalhoff Træningsøvelser inspiration til fysisk træning af børn Opvarmning og koordinationstræning: (handler

Læs mere

PIGERAKET TRÆNINGSPAS

PIGERAKET TRÆNINGSPAS FODBOLDØVELSER PIGERAKET TRÆNINGSPAS EN DEL AF NOGET STØRRE 2 KÆRE TRÆNER Din klub har valgt at afholde Pigeraketten og derfor også valgt at sætte fokus på det fodboldtilbud, som netop jeres klub tilbyder

Læs mere

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol ergoforma ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol RYGPROBLEMER ER EN DEL AF HVERDAGEN FOR MANGE Årsagen kan være dårlige arbejdsstillinger, forkert arbejdsstol, manglende

Læs mere

Klubdag for de mindste (U-6/U-8)

Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Saml foreningens mindste spillere og deres forældre til en sjov og hyggelig dag i hallen, hvor der er fokus på fælles aktiviteter og klubånd. Denne klubdag er målrettet

Læs mere

Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2018 Trin 1-6 Beskrivelse af øvelser

Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2018 Trin 1-6 Beskrivelse af øvelser Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2018 Trin 1-6 Beskrivelse af øvelser 1.1 Indledning Generelt trin 1-6 Materialet er opdelt i kapitler, hvor kapitel 2 beskriver de generelle fradrag.

Læs mere

Odderen. Deltagere Alene.

Odderen. Deltagere Alene. Nr.7863 Alder: 6-8 år - Tid: 4 min. Nr.7841 Alder: 7-10 år - Tid: 4 min. Ottetalsskodning Start langsomt og bredt og varier herefter med mindre og hurtige skodninger. Odderen Ved hjælp af en pullbuoy kan

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange.

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. LEKTION 1/12 Dagens Tema: Balance og vejrtrækning Opvarmning 5 Svøm forskellige stilarter og varm musklerne op. Balance Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Afsæt fra kanten. Hold armene strakt over

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Træningsmateriale - Kast

Træningsmateriale - Kast Træningsmateriale - Kast Kast Indhold Forord... 2 Generelt om kast... 3 Lektion 1 Stående kast... 5 Lektion 2 impulsskridt... 6 Lektion 3 Et helt kast... 7 Træningsøvelser og lege... 8 Konkurrencen...

Læs mere

Koordinationsøvelser uden bold

Koordinationsøvelser uden bold Koordinationsøvelser uden bold Det er helt afgørende at arbejde bevidst med koordination og bevægelsestræning for at give børnene det motoriske grundlag, der gør dem i stand til at udføre teknikkerne og

Læs mere

KLUDDER-MOR. FORMÅL: At bruge kroppen på forskellige måder og koordinere kropsdele. VARIATIONER: LEG: Man kan ændre på legen, ved at 1-2

KLUDDER-MOR. FORMÅL: At bruge kroppen på forskellige måder og koordinere kropsdele. VARIATIONER: LEG: Man kan ændre på legen, ved at 1-2 KLUDDER-MOR FORMÅL: At bruge kroppen på forskellige måder og koordinere kropsdele VARIATIONER: LEG: Man kan ændre på legen, ved at 1-2 Børnene står i en stor rundkreds med børn ikke må se på gruppen, mens

Læs mere

AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15

AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15 AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15 Vi nåede ikke alle lege, men her har I det samlede program. Kan ske at noget af det vi ikke nåede kommer på næste gang Tak i øvrigt for godt engagement og humør Kan du

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Træningsmateriale Spring. Opnå målene for alsidig idrætsudøvelse i løb, spring og kast med dette materiale

Træningsmateriale Spring. Opnå målene for alsidig idrætsudøvelse i løb, spring og kast med dette materiale Træningsmateriale Opnå målene for alsidig idrætsudøvelse i løb, spring og kast med dette materiale Indhold Forord... 2 Generelt om spring... 3 - basisviden for underviseren... 3 Grundlæggende bevægelser...

Læs mere

Aktivitetsanalyseskema Forløb 6

Aktivitetsanalyseskema Forløb 6 Motorikbane 1: Pomfritgrav Beskrivelse af aktiviteten Børnene skal svinge sig ud i pomfritgraven ved hjælp af tovene - et tov i hver hånd. I ringene skal børnene prøve at hænge med hovedet nedad eller

Læs mere

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje.

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. 1:1 I FIRKANT 1 bold pr. 2 spillere 4 kegler/toppe Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. Der skiftes ende og rollerne er nu

Læs mere

Bedre håndbold uden skader!

Bedre håndbold uden skader! Bedre håndbold uden skader! Indledning Oversat og gengivet fra norsk efter tilladelse fra E-post: ostrc@nih.no Hjemmeside: www.klokeavskade.no Træningsprogrammet er lavet for at forbedre præstationen og

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Balance. Kast med begge hænder. Klask hænder. Frøhop. Konkurrence. Konkurrence

Balance. Kast med begge hænder. Klask hænder. Frøhop. Konkurrence. Konkurrence Kast med begge hænder Balance Stå på ét ben. Placer modsatte fod på indersiden af knæet. Se, hvem der kan stå i længst tid. Lav en bedst af tre. Stå med parallelle fødder. Kast en bold op ad en mur skiftevis

Læs mere

DÆK-O-MANI. Leg med dækslanger MÅL... INDHOLD... INTRODUKTION...

DÆK-O-MANI. Leg med dækslanger MÅL... INDHOLD... INTRODUKTION... DÆK-O-MANI TEMA... Leg med dækslanger MÅL... Legeaften med dækslanger, hvor budskabet er, at Gud ønsker at fylde vores liv med noget godt. INTRODUKTION... Dette event kan afholdes både ude og inde. Til

Læs mere

FALDSTART. Løb, spring og kast. Sprint. Grundform. 15 min

FALDSTART. Løb, spring og kast. Sprint. Grundform. 15 min FALDSTART Gå sammen i par. Den ene af jer er løber og står klar bag en linje. Den anden står med siden til ca. to-tre meter længere fremme og holder en arm udstrakt i skulderhøjde. Løberen laver en faldstart,

Læs mere

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis)

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis) Lærer: Line Lund Forord til faget i klassen Vi arbejder i idrætsundervisningen med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idræts Eleverne skal tilegne sig forskellige kropslige færdigheder

Læs mere

Stræk og bøj et eventyr

Stræk og bøj et eventyr Stræk og bøj et eventyr Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. Vi varmer kroppen let op og skifter så mellem dans, bevægelse og refleksion, således at eleverne udforsker

Læs mere

ÅRSPLAN IDRÆT. 9. klasse 2019/20. Undervisningsmateriale. Årsplan

ÅRSPLAN IDRÆT. 9. klasse 2019/20. Undervisningsmateriale. Årsplan ÅRSPLAN IDRÆT 9. klasse 2019/20 Underviser Jakob Busch Andersen Idræt 1 + 2 Mail Jakob.andersen@trelleborgfriskole.dk Undervisningsmateriale Clioonline Årsplan Idræt er opbygget efter en række kerneområder:

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

Træningsmateriale Længdespring

Træningsmateriale Længdespring Træningsmateriale Længdespring Længdespring Indhold Forord... 2 Generelt om spring... 3 Lektion 1 afsættet... 5 Lektion 2 - tilløb... 6 Lektion 3 svævefasen... 8 Træningsøvelser og lege... 9 Konkurrencen...

Læs mere

Fagplan for idræt. Stk. 3. I faget idræt skal eleverne udvikle forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab.

Fagplan for idræt. Stk. 3. I faget idræt skal eleverne udvikle forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab. Fagformål Eleverne skal i faget idræt udvikle kropslige, idrætslige, sociale og personlige kompetencer. Eleverne skal opnå kendskab til alsidig idrætskultur og udvikle lyst til bevægelse. Idrætsfaget skal

Læs mere

NIVEAU M CRAWL

NIVEAU M CRAWL Lektion: 1 ud af 12 Vandret kropsposition og vejrtrækning Opvarmning 5 min Valgfri. Bland forskellige stilarter. Vandret kropsposition 10 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange. 1. Lig som et x på

Læs mere

ÅRSPLAN I IDRÆT FOR 3. og 4. klasse 2011/12

ÅRSPLAN I IDRÆT FOR 3. og 4. klasse 2011/12 ÅRSPLAN I IDRÆT FOR 3. og 4. klasse 2011/12 Gennem alsidige idrætslige oplevelser, erfaringer og refleksioner skal børnene opnå færdigheder og tilegne sig kundskaber, der giver mulighed for kropslig og

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål. Nr.9155 Alder: 4-6 år - Tid: 8 min. Nr.9152 Find dit dyr af et af 3 dyr. Spillerne deles i tre hold. Hvert hold får et dyrenavn. Hvert hold leder en efter Bowling række bag en kegle i passende afstand

Læs mere

Idræt klasse. UGE EMNE INDHOLD MATERIALER MÅL EVALUERING Hvor

Idræt klasse. UGE EMNE INDHOLD MATERIALER MÅL EVALUERING Hvor Med forbehold for ændringer Idræt 4. 5. klasse UGE EMNE INDHOLD MATERIALER MÅL EVALUERING Hvor 33 Opstart boldbasis Forventningsafstemnin g Stikbold i himmel og helved Skumbold At afklare hvilke forventninger

Læs mere

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter Lektion: 1 ud af 12 Isæt og vendinger Isæt 10 min Svøm kortere distancer (mellem 25 og 50 m) med lavt tempo og høj koncentration. Skift mellem øvelserne. 1. Lad fingrene slæbe henover vandoverfladen (konstant

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

Frikvartersaktiviteter

Frikvartersaktiviteter Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling Frikvartersaktiviteter Indholdsfortegnelse CHASE: Politi og røvere s.1 Udbryderkongen s.2 Grænselegen s.3 Hvad er klokken Hr. Løve s.4 De blå de må gå s.5

Læs mere

Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16

Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16 Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16 For at kunne tilgodese elevernes læring i faget idræt, har vi lavet følgende årsplan, som tager højde for, at vi kun har adgang til en gymnastiksal i vinterhalvåret

Læs mere