Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder"

Transkript

1 Det kommunale tilsyn med undervisningen på Grennessminde Tornevangsvej Birkerød Juni 2018 Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder 1. Tilsyn: Rudersdal Kommune fører undervisningstilsyn på Grennessminde Birkerød, som tilbyder specialundervisning og dagbehandling samt STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) for i alt 38 elever pr. 1. juni 2018 på specialskolen, fordelt på klassetrin, samt 6 STUelever. Eleverne er fordelt på 5 huse: Oasen, Haven, Udsigten, Skovbrynet og Lunden. Lunden og Skovbrynet er heldagstilbud, mens Udsigten er for elever i 10 kl. og STU-elever. Alle elever har særlige vanskeligheder og behov, og til skolen visiteres blandt andet børn og unge med diagnoser som ADHD, autismespektrumsforstyrrelser, hjerneskader, tilknytningsforstyrrelser, socio-emotionelle forstyrrelser samt sent udviklede børn og unge. Se for yderligere information. 2. Tilsynsførende: Pia Juhl Andersen Skolekonsulent fra Rudersdal Kommune mobil: mail: pja@rudersdal.dk Tilsynet gennemføres to gange årligt i overensstemmelse med overenskomsten om undervisning, der er indgået mellem Grennessminde og Rudersdal Kommune. Tilsynet i juni 2018 er aftalt dels som et indledende møde med ledelsen d. 8/6 2018, og derefter heldagsskolebesøg d. 11. juni 2017 med deltagelse af daglige aktiviteter og rutiner, overværelse af undervisningen, samtaler med lærere og elever. 3. PPR: PPR i Rudersdal kommune yder ifølge overenskomsten hjælp i forbindelse med psykologisk pædagogisk vurdering. PPR i Rudersdal kommune yder ifølge overenskomsten hjælp i forbindelse med psykologisk pædagogisk vurdering. Den tilknyttede psykolog er på skolen hver torsdag eftermiddag i 4 timer. Psykologen følger skolens elever og rådgiver personalet, og så varetager han alle PPR-opgaver vedrørende elever fra Rudersdal Kommuner. Grennessminde samarbejder med en logopæd efter behov.

2 4. Personale: Antal ansatte på nuværende tidspunkt 16 ansatte med pædagogiske arbejdsopgaver. Heraf 10 lærere, 5 pædagoger, 1 vejleder. Der samarbejdes med 5 faste vikarer. Ledelsesmæssig strategi dette skoleår har som i sidste skoleår været at have en kerne af fastansatte medarbejdere, og dertil vikarer på kortere kontrakter. Der afholdes årligt 4 pædagogiske dage, hvor eleverne holder fri en hel fredag. Desuden holdes ca. 10 medarbejdermøder om året. Møderne varer en time fra kl , og husene skiftes til at være vært for møderne. Emnet for de to kommende pædagogiske dage er et fælles værdigrundlag ved Leif Grieffelde fra Psykolog Compagniet. Der er i dette skoleår fokus på kompetenceudvikling. Der er gennemført en del kurser indenfor ADHD og autismepædagogik. Endvidere har der været medarbejdere på kursus i afspænding og praktisk matematik. Skolen har snart en lærer med en diplomuddannelse i vejledning, og en af underviserne har gennemført et modul i en diplomuddannelse som inklusionsvejleder. Grennessminde er tilmeldt et pilotprojekt vedrørende sundhed og seksualundervisning tilrettelagt specielt til skolens målgruppe. Projektet er lavet i samarbejde mellem LOS og Sex & Samfund. 5. FA og nationale test: Der samarbejdes fortsat med Birkerød Skole om FA, således at det er Birkerød Skole, der varetager administrationen af afgangsprøverne over for Undervisningsministeriet, men dog skolen selv som skaffer censorer til både mundtlige og skriftlige prøver. Der er ikke tilmeldt elever til afgangsprøver i dette skoleår. De elever, der går i 9. klasse er fritaget for FA, hvilket er aftalt med forældrene og anbringende myndighed, endvidere er aftalen bekræftet skriftligt. Både prøver og fritagelser registreres i skolens database under den enkelte elev. Elever der afslutter 9. klasse får et afgangsbevis for specialskoleelever, ligeledes gives der afgangsbeviser til elever, der afslutter 10. klasse - dem er der dog ikke nogen af i dette skoleår. Ud over afgangsbeviset gives der diplom til de elever, der udskrives fra skolen. Nationale test: 26 elever er i målgruppen til de obligatoriske nationale test dette skoleår. Skolen er opmærksomme på at aftale om eleverne forventes at deltage i nationale test i foråret. Både de elever, der skal fritages, og de elever, der gennemfører nationale test registreres i skolens database under den enkelte elev. Enkelte elever har deltaget i de frivillige nationale test i år. 6. Dokumentation: Der udarbejdes to gange årligt en statusskrivelse på den enkelte elev. Proceduren er følgende: Der sendes oplæg til statusmøde forud for mødet, oplægget indeholder en beskrivelse af elevens status fagligt, socialt og personligt, og forslag til mål for alle tre

3 områder for den kommende periode. Efter mødet konverteres oplægget til en statusskrivelse, som også indeholder referat og aftaler fra mødet. Der er indført nye skabeloner til dokumentationsarbejdet, baseret på ICS-Trekanten. Skolen har brugt skabelonerne i to år og arbejder stadig med at udvikle og tilpasse dem. I perioderne mellem møderne anvender underviserne forskellige læringsplaner og evalueringsværktøjer. Obligatorisk National Trivselsmåling: Grennessminde har i foråret 2018 gennemført den obligatoriske nationale trivselsmåling for alle elever. Optagelse.dk Alle elever i 8. klasse skal uddannelsesparathedsvurderes inden årsskiftet, hvilket også sker på Grennessminde. Udover at udfylde optagelse.dk, tilbydes alle elever i 8. klasse to vejledningssamtaler med skolens vejleder, en individuel og en på klasseniveau. 7. Magtanvendelser: Jeg har som tilsynsførende modtaget meddelelser vedr. magtanvendelser. Også PPR i Rudersdal underrettes herom, ligesom elevens forældre og hjemkommune bliver det. I skoleåret 2017/2018 har der været seks magtanvendelser, fordelt på elever fra Skovbrynet, Lunden og Oasen. 8. Fravær: Elevernes fremmøde registreres dagligt i en protokol i skolens database, således at elevens fremmøde er synligt til enhver tid. 9. Timetal og fagrækken: På Grennessminde undervises alle elever i dansk, matematik og engelsk, hvor de også har et fagligt mål medmindre andet er aftalt. Hvis det er tilfældet, vil det fremgå af dokumentationen om eleven, hvad der er fritaget for. Undervisning i den øvrige fagrække foregår ved projekt- og temaundervisning. Der er i maj måned sendt ansøgning til Rudersdal Kommune om dispensation for kortere skoledag for skolens elever. 10. Undervisningsmaterialer: Grennessminde har et mindre internt bibliotek, hvor der findes diverse undervisningsmaterialer. Foruden materialerne på biblioteket benytter lærerne ITundervisningsprogrammer - blandt andet Clio samt NOTA-medlemskaber til en del elever, og lærerne anvender i høj grad undervisningsmaterialer med udgangspunkt i praktiske aktiviteter, fx købmandsbutik, opmåling, natur og teknologiprojekter i naturen mm. Undervisningstilsyn Tilsynet d. 11. juni 2017 foregik denne gang i Lunden.

4 Lunden har ni elever og fem undervisere. Eleverne er alle drenge i alderen år fordelt på 3., 4., 5., 6., 7. klasse i skoleåret 2017/2018. En af de sidst ankomne elever går i 3. klasse, og er placeret på Lunden og ikke på Skovbrynet, fordi det vurderes, at det vil han profitere mest af. Underviserne på Lunden er: Peter Andrew Lee, er læreruddannet og har været på Lunden dette skoleår. Susanne Kallesøe Christiansen, er læreruddannet og har været vikar siden efteråret Rune Sandberg, er læreruddannet og har været to år på Lunden. Før dette har Rune været et par år på Skovbrynet. Thor Wester Andersen, pædagog med mere end 10 års erfaring fra Grennessminde, hvor Thor har været i to andre huse før Lunden. Rikke Hvornum Andersen, er uddannet pædagog og har været tre år på Lunden. Rikke er indtil videre på nedsat tid. Skolens souschef fortæller, at Lunden dette skoleår har haft et turbulent efterår, hvilket har betydet, at der skulle tilføres ekstra ressourcer til at gennemføre en pædagogisk udvikling. Dette har betydet, at der er blevet skabt en struktureret og genkendelig hverdag for eleverne, hvor der er rammer til, at den enkelte kan trives og udvikle sig. Lundens ugeskema er tilgængeligt på skolens hjemmeside Lundens undervisere har præsenteret mig for eksempler på statusskrivelser, årsplan mm. Undervisningsplaner /elevplaner Ugeplaner for alle huse ligger på skolens hjemmeside. De fortæller, hvilke fag eleverne skal have, samt hvilke aktiviteter, der skal arbejdes med. Elevernes læringsplaner udformes to gange årligt. Læringsplanen er et dokument, der løbende skrives ind i. Læringsplanerne rummer forslag til materiale til støtte for læringen. Læringsplanerne skal ses i tæt sammenhæng med statusbeskrivelserne, idet der i læringsplanerne følges op fagligt på de områder, statusbeskrivelsen angiver. Læringsplanerne beskriver elevens kompetencer og faglige forløb, der bringer eleven videre til næste udviklingstrin. Dispensationer, fritagelser Skolen fritager elever for afgangsprøver, når dette ikke giver mening for eleven. Her anvendes en skabelon, der underskrives af forældre og skoleleder. Vedr. andre fritagelser besluttes dette på statusmøder og føres til referat. Det er et opmærksomhedspunkt at lave en mere ensartet struktur for fritagelser fra fag. Indtryk fra skoledagen Kl Besøget i Lunden blev indledt med fælles morgenmad, hvor det kort blev gennemgået, hvad dagens program indeholdt. Dette fremgik også af ugeskemaet på væggen. Eleverne gav besked om kendt fravær.

5 Kl Underviserne brugte morgensamlingen til at lade eleverne tjekke ind. De bliver bedt om at fortælle, hvordan de havde det. Tonen var opmuntrende og anerkendende. Nogle af eleverne sagde ikke noget, da det er deres tur. Det viser sig senere, at flere af eleverne er syge og de blev sendt hjem eller henvist til sofaen, mens en tredje nægtede at tage hjem. En af eleverne viste empati og inviterede underviserne til at tjekke ind. De skiftes til at fortælle om deres weekend. Den samme elev blev efterfølgende kaldt til samtale om en tidligere episode, hvor han havde slået en anden elev. Kl 9.30 Skoledagen har en fast og genkendelige struktur, som enkelte elever tydeligt værdsatte. Tegnene herpå kom til udtryk, da eleverne uden videre gik til hver deres skrivebord for at læse sammen med deres underviser. En enkelt elev nægtede, men med en kort samtale og en lille travetur med underviseren, gav han sig til at læse som de andre elever. Generelt ser det ud til, at eleverne er indforstået og respekterer den faglige struktur for dagens aktiviteter. De fleste læste Dingo, som har flere læseniveauer. Mens en enkelt elev læste en tegneserie sammen med underviseren, hvor de skiftes til at læse indholdet i taleboblerne. Underviseren fulgte også elevens nysgerrighed - de havde en samtale om uhyggelige steder. Det blev også læst avis og talt om indholdet, det handlede om præsident Trump. En elev havde til opgave at lave frokost sammen med en pædagog. Situationen blev udnyttet til at finde madvarer, som begynder med t-lyden, og senere viste eleven, at han kunne lave en optælling af madvarer og lave plus og minus stykker med tundåser. Kl Efter pausen, som foregik på trampolin, havde eleverne matematik. Eleverne havde hver deres læringsplan, som var skræddersyet til den enkelte elev. Planen var synlig, og placeret i elevens bås, hvor målene for fagene fremgik. Det fremgik ikke, hvordan eleven kan nå målene, dvs. hvilke værktøjer eleven skal bruge, samt konkrete opgaver, som eleven kan sætte hak ved, når målene mestres. Alligevel var eleverne ikke i tvivl om, hvilket materiale de skulle bruge til fx at lære om tid/klokken. Det var samlet i en fysisk mappe, som lå på elevens skrivebord. Kl Efter endnu en pause på et kvarter, arbejdede eleverne med grammatik, enten i et engangshæfte eller på ipad en. Flere af drengene brugte deres pauser på at producere skibe i pap. Hele rummet var fyldt med skibe, som var meget imponerende konstrueret. En af drengene havde lavet en ubåd, som kunne flyde. Han havde konstrueret en propel af dele fra en plastikkuglepen.

6 Kl Frokosten foregik i god ro og orden. Underviserne benyttede lejligheden til at tale med den enkelte elev, og jeg kunne observere, at der var en rigtig god kontakt og relation mellem elever og undervisere, dvs. gensidig tillid. Kl Gåtur, men på dette tidspunkt måtte fire af eleverne give efter for influenzalignende symptomer. Konklusion Eleverne har en skoledag, der svarer til den folkeskolen tilbyder. Underviserne er dygtige til relationsarbejde de både ser og lytter til det enkelte barn. Den enkelte elev bliver mødt af en differentieret undervisning, som er tilpasset den enkelte elevs faglige niveau. Undervisningen krydres mellem fælles aktiviteter, interaktioner med naturen og praktiske gøremål, som tilgodeser elevens faglige og sociale træning. Det er ikke svært at se og høre, at eleverne stortrives. Fremadrettet kan jeg anbefale Guidet Reading. En systematisk og differentieret tilgang til læsning, som denne gruppe af elever vil profetere af. Pia Juhl Andersen

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder Det kommunale tilsyn med undervisningen på Grennessminde Tornevangsvej 97 3460 Birkerød Juni 2017 Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder 1. Rudersdal Kommune fører undervisningstilsyn

Læs mere

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder Det kommunale tilsyn med undervisningen på Grennessminde Tornevangsvej 97 3460 Birkerød 29. november 2017 Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder 1. Rudersdal Kommune fører

Læs mere

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder Det kommunale tilsyn med undervisningen på Grennessminde Tornevangsvej 97 3460 Birkerød Juni 2019 Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder 1. Tilsyn: Rudersdal Kommune fører

Læs mere

Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune

Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune 1. Tilsyn med interne skoler Skoleafdelingen fører tilsyn med undervisningen og økonomien på de interne skoler i Holstebro Kommune.

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Jydeholmen

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Jydeholmen Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Jydeholmen Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet skal sikre, at undervisningen i dagbehandlingstilbuddet eller anbringelsesstedet

Læs mere

Specialafdeling Egely

Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely henvender sig til elever, der har brug for vidtgående specialundervisning samt en specialpædagogisk tilgang, der kan imødekomme de udfordringer eleverne kommer

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe Arbejdsgrundlag for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen Inddeling og målgruppe Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen er et specialundervisningstilbud til børn i Hvidovre Kommune. Målgruppen er

Læs mere

Tilsyn med undervisningen på Dagskolen Nordjylland.

Tilsyn med undervisningen på Dagskolen Nordjylland. Frederikshavn, september 2014. Tilsyn med undervisningen på Dagskolen Nordjylland. Navn på institution og overenskomstpart: Dagskolen Nordjylland Frederikshavn Kommune Knivholtvej 24 Center for Skole og

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf.: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Pædagogisk leder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf.: 99 66 88 02 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014

Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014 Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014 Af tilsynsførende Esen Hayaloglu Baggrund for tilsyn Vejle d. 10. april 2014 Jeg, Esen Hayaloglu, har fået fornøjelsen af at føre tilsyn med Vejle Privatskole

Læs mere

Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008. Brøndagerskolen

Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008. Brøndagerskolen Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008 Brøndagerskolen Generelt om Brøndagerskolen Brøndagerskolen er en kommunal specialskole for børn og unge med autisme og generelle indlæringsvanskeligheder.

Læs mere

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER Skole- og behandlingshjemmet Orøstrand Dato: 13.09.13 Stænget 6, Orø 4300 Holbæk Sagsb.: Mette Hunsdahl Dir.tlf.: 7236 6038 E-mail: mhl@holb.dk Endelig tilsynsrapport: Tilsyn på Skole- og Behandlingshjemmet

Læs mere

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Følgende elementer indgår i skolens evalueringspraksis, idet der til stadighed arbejdes på at udvikle evalueringsmetoder på skolen, der ikke bare bliver evaluering

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej Roskilde Kommune

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej Roskilde Kommune Undervisningsoverenskomst mellem Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej 80 4000 Roskilde Kommune og Roskilde Friskole Boserupvej 100 4000 Roskilde Undervisningsoverenskomsten er udarbejdet i

Læs mere

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen MinUddannelse på skolerne SKU

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen MinUddannelse på skolerne SKU Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen MinUddannelse på skolerne SKU 20.03.2018 Forslag fra Per Clausen at Aalborg Kommune følger eksemplet fra Aarhus Kommune og gør anvendelsen af læringsplatformene

Læs mere

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen 1 Parter og lovgivning Nærværende overenskomst er indgået mellem skole, Søstjerneskolen

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune

Visitationsprocedurer Vejen Kommune Visitationsprocedurer Vejen Kommune Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal skolen gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2 Visitationsproceduren i Dagtilbud & Skoleafdelingen...

Læs mere

B. Tilsynsførende, navn og myndighed: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning:

B. Tilsynsførende, navn og myndighed: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning: Tilsyn med Tilsynet er gennemført med baggrund i nedenstående lovgivning og vejledning: Folkeskoleloven Bekendtgørelser om specialundervisning Overenskomsten med Odsherred Kommune Tilsynet med specialundervisning

Læs mere

Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning

Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning EVALUERING 2016 Skolens undervisningstilbud Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning Skolens daglige

Læs mere

Målgruppe og organisering.

Målgruppe og organisering. Målgruppe og organisering. Kalundborg kommune har pr 1.aug.2014 oprettet 3 inklusionscentre. Hvidebækskolen inklusionscenter Rynkevangskolen inklusionscenter Gørlev skole inklusionscenter Inklusionscentrene

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov

Undervisningsoverenskomst. Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov Undervisningsoverenskomst Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov Indledning Overenskomsten er indgået i henhold til folkeskoleloven og specialundervisningsbekendtgørelsen.

Læs mere

Ramme for faglig undervisning og prøver på Trombakken

Ramme for faglig undervisning og prøver på Trombakken Ramme for faglig undervisning og prøver på Trombakken Program forældremøde: Præsentation af rammer for undervisning. V. Birthe H. og Hans M. Lars Hamer UU. Tiden efter Trombakken Vejledning, udd. planer

Læs mere

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen.

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen. Tilsynserklæring for: Margrethelyst Friskole Persievej 2 8300 Odder Telefon: 77348529 www.margrethelyst.dk Email:info@margrethelyst.dk Skolekode:280214 Tilsynsførende: Pædagogisk konsulent ML- Consult

Læs mere

Inkluderende tiltag på. Dronninggårdskolen. Dronninggårdskolen. Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet.

Inkluderende tiltag på. Dronninggårdskolen. Dronninggårdskolen. Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet. Inkluderende tiltag på Dronninggårdskolen Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet. Jørn Nielsen Dronninggårdskolen Rønnebærvej 33 2840 Holte Tlf.: 4611 4500 Dronninggaardskolen@rudersdal.dk

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 96 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål (http://ffm.emu.dk/) Lærere Årsplanen er tilgængelig i personale-

Læs mere

Skovbærskolen. Virksomhedsoplysninger Indledning. 3. Formål. 3. Beliggenhed. 3. Målgruppe. 4. Visitation. 4. Pædagogik og metode 4

Skovbærskolen. Virksomhedsoplysninger Indledning. 3. Formål. 3. Beliggenhed. 3. Målgruppe. 4. Visitation. 4. Pædagogik og metode 4 Indholdsfortegnelse Virksomhedsoplysninger... 2 Indledning. 3 Formål. 3 Beliggenhed. 3 Målgruppe. 4 Visitation. 4 Pædagogik og metode 4 Undervisningen. 5 Rammerne.. 5 Grupper.. 6 Grundskema 2017/2018.

Læs mere

Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013

Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013 Undløse skole- og behandlingshjem Dato: 31.1.2014 Sagsb.: Marianne Jeppesen Dir.tlf.: 7236 6392 Mail: mar@holb.dk Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013 Tilsynets formål Formålet

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bredballe Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bredballe Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bredballe Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280537 Skolens navn: Bredballe Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Lars

Læs mere

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 21, stk. 5, 22, stk. 6, 30 a og 51 b, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Viceskoleleder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf: 99668802 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen.

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen. Evaluering af skolens samlede undervisning for Ringe Kost- og Realskole, Afdeling Kostskolen. Baggrund: I henhold til Lov om frie grundskoler 1 b. stk. 3, skal frie grundskoler regelmæssigt foretage en

Læs mere

Skolereformens 3 mål Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan.

Skolereformens 3 mål Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Skolereformens 3 mål 1. Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Vi skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. 3. Tilliden til og trivslen i

Læs mere

Skolereformens 3 mål Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan.

Skolereformens 3 mål Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Skolereformens 3 mål 1. Vi skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Vi skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. 3. Tilliden til og trivslen i

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal Vejen Kommunes Folkeskoler og Friskoler gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2

Læs mere

Undervisningsoverenskomst mellem. Lolland Kommune. XXOpholdssted

Undervisningsoverenskomst mellem. Lolland Kommune. XXOpholdssted Undervisningsoverenskomst mellem Lolland Kommune og XXOpholdssted 1. Overenskomstens grundlag Denne undervisningsoverenskomst er jfr. Folkeskolelovens 20 stk. 5 indgået imellem Lolland Kommune og opholdsstedet/anbringelsesstedet

Læs mere

Evalueringskulturen på Kværkeby Friskole

Evalueringskulturen på Kværkeby Friskole Evalueringskulturen på Kværkeby Friskole På Kværkeby Friskole arbejder vi med en evalueringskultur, der giver os mulighed for at skabe de bedste rammer og det bedste læringsmiljø for vores elever. Vi ønsker

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Tilsynsplan skoleåret 2011/2012

Tilsynsplan skoleåret 2011/2012 Tilsynsplan skoleåret 2011/2012 Dato Tid Indhold Mandag d. 22.-8. 17.00 20.00 Bestyrelsesmøde. Dialog i forhold til tilsynsrapporten. Forventninger til tilsynet. Gennemgang af tilsynsplan. Torsdag d. 15.-9.

Læs mere

Folkeskolereform. Et fagligt løft af folkeskolen

Folkeskolereform. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen 1 En længere og mere varieret skoledag Der indføres en skoleuge på: 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, 33 timer for 4. til 6. klasse og 35 timer

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Evaluering og opfølgning:

Evaluering og opfølgning: Evaluering og opfølgning: Århus Privatskole underviser efter de af Undervisningsministeriet opstillede Fælles Mål (læs disse andetsteds på hjemmesiden under Lovpligtig information). Dette sikrer, at skolens

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Hjallerup Skole. Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup Skole. Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup Skole Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Hjallerup udgør sammen med Klokkerholm og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer

Læs mere

Evaluering af det samlede undervisningstilbud på Odder lille friskole

Evaluering af det samlede undervisningstilbud på Odder lille friskole Evaluering af det samlede undervisningstilbud på Odder lille friskole 2016-17 Undervisningen på Odder lille Friskole tager udgangspunkt i de af ministeriets udstukne fælles mål. Evaluering af den samlede

Læs mere

Folkeskolereformen 2013

Folkeskolereformen 2013 Program Oplæg om: - Folkeskolereformen - Hvad gør vi på Kragelundskolen? - SFO Skolebestyrelsen - valg Spørgsmål og debat - Valg til skolebestyrelsen - Kragelundskolen næste skoleår Folkeskolereformen

Læs mere

Pindstrupskolen Specialcenter Syddjurs

Pindstrupskolen Specialcenter Syddjurs Pindstrupskolen Specialcenter Syddjurs Pindstrupskolen er kommunens specialskoletilbud til børn, hvis behov for særlig støtte ikke kan tilgodeses i den almindelige folkeskole. Pindstrupskolen har som udgangspunkt

Læs mere

Folkeskolereformen Kerteminde Byskole. 17 fokuspunkter

Folkeskolereformen Kerteminde Byskole. 17 fokuspunkter Folkeskolereformen Kerteminde Byskole 17 fokuspunkter 1. En længere og mere varieret 30 timer for 0. kl. 3. kl. 33 timer for 4. kl. 6. kl. 35 timer for 7. kl. 9. kl. skoledag Overgangsperiode Henholdsvis

Læs mere

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER Skolen i Tveje-Merløse Dato: 14. september 2012 Sagsb.: Preben Gajhede Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 5103 E-mail: preben.gajhede@mail.dk Foreløbig rapport Tilsyn på Skolen i Tveje-Merløse tirsdag den 11. september

Læs mere

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER Farmen Dagskole Dato: 27. april 2012 Sagsb.: Preben Gajhede Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 5103 E-mail: preben.gajhede@mail.dk Tilsyn på Farmen Dagskole torsdag den 19. januar 2012 Tilsynets formål Opfølgning

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Tilsyn med privatskoler

Tilsyn med privatskoler KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og ungeforvaltningen Område Nørrebro Griffeldtsgade 44, opg. 2, 2. Sal 2200 København N Tilsyn med privatskoler 1. Oplysninger om skolen A. Skolens navn og adresse: Iqra Privatskole

Læs mere

Principper og retningslinjer for evaluering på Langeskov Skole

Principper og retningslinjer for evaluering på Langeskov Skole Langeskov Skole 5550 LANGESKOV Principper og retningslinjer for evaluering på Langeskov Skole Lovgrundlag Folkeskolelovens 13, 14, 19f+h, 55 b. Bekendtgørelse nr. 393 af 26. maj 2005 og lov nr. 313 af

Læs mere

Referat fra møde i skolebestyrelsen torsdag d. 8. maj 2014 kl

Referat fra møde i skolebestyrelsen torsdag d. 8. maj 2014 kl Referat fra møde i skolebestyrelsen torsdag d. 8. maj 2014 kl.18.30 20.30 Fremmødte: Birgitte, Karoline, Dion, Gitte, Jesper, Pia og Kirsten (referent) Afbud: Maibritt 1. Godkendelse af referat fra mødet

Læs mere

INDSKOLINGEN UTTERSLEV SKOLE. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin.

INDSKOLINGEN UTTERSLEV SKOLE. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin. I frikvarterne kan man besøge vores dyr i Darwin. Utterslev Skole Skoleholdervej 20 2400 København NV mail@utterslevskole.kk.dk 33 66 92 00 INDSKOLINGEN 1. udgave 1. oplag 2014-06-19 Redaktion: Anne Jul,

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Faglige resultater. Oversigt over kvalitetsindikatorer (resultatoplysninger) i kvalitetsrapporten 2014/15. Bilag 3. visning af data.

Faglige resultater. Oversigt over kvalitetsindikatorer (resultatoplysninger) i kvalitetsrapporten 2014/15. Bilag 3. visning af data. Oversigt over kvalitetsindikatorer (resultatoplysninger) i kvalitetsrapporten 2014/15 Mål Måltal Kvalitetsindikator Er indikatoren obligatorisk jf. bekendtgørelsen Hvor er data trukket Nive for visning

Læs mere

Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for.

Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for. Unge- og Skoleafdelingen Iværksættelse af skoletilbud for dit barn. 23. august 2017 Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for. Afgørelse På baggrund af Psykologisk

Læs mere

Tilsynserklæring 2014

Tilsynserklæring 2014 Tilsynserklæring 2014 Slotsparkens Friskole Hovedgaden 29 3630 Jægerspris Skolekode: 280381 Tilsynsførende: Iben Lindemark Baggrund for tilsynet I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Basens Uddannelsescenter på Strandboulevarden d.16.1.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Basens Uddannelsescenter på Strandboulevarden d.16.1.2015 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Basens Uddannelsescenter på Strandboulevarden d.16.1.2015 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst

Læs mere

Hvad lærer dit barn? Evaluering, test og elevplaner i folkeskolen

Hvad lærer dit barn? Evaluering, test og elevplaner i folkeskolen Hvad lærer dit barn? Evaluering, test og elevplaner i folkeskolen Evalueringskulturen skal styrkes Folketinget vedtog i 2006 en række ændringer af folkeskoleloven. Ændringerne er blandt andet gennemført

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen i Brammingskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen i Brammingskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen i Brammingskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 557007 Skolens navn: Friskolen i Bramming 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Christel

Læs mere

SKOLEREFORM forældreinfo

SKOLEREFORM forældreinfo SKOLEREFORM forældreinfo Toftevangskolen og den nye skolereform Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen i kraft på alle folkeskoler. Det betyder også for eleverne på Toftevangskolen, at de vil møde

Læs mere

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård BH Side 1 TILSYNSNOTAT Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011 Tilbudstype Navn på den interne skole Adresse Intern skole på behandlingshjem Den interne skole på behandlingshjemmet

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 525007 Skolens navn: Agerskov Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

DEN NYE FOLKESKOLEREFORM. Hvad er det for en størrelse?

DEN NYE FOLKESKOLEREFORM. Hvad er det for en størrelse? DEN NYE FOLKESKOLEREFORM Hvad er det for en størrelse? FOLKESKOLEREFORMEN REFORMEN TRÆDER I KRAFT I AUGUST 2014, IDET TID TIL FAGLIG FORDYBELSE OG LEKTIEHJÆLP FREM TIL NÆSTE FOLKETINGSVALG BLIVER OBLIGATORISK

Læs mere

MÅLSÆTNING UU Tårnby

MÅLSÆTNING UU Tårnby MÅLSÆTNING UU Tårnby 2016-2017 1 Forord til målsætning for UU Tårnby 2016-2017 UU ser frem mod et år, hvor vi stadig vil udvikle os, have ambitioner og sætte mål for UU Tårnbys vejledning, men hvor vi

Læs mere

Overordnet målsætning for Gl. Hjortespringskole:

Overordnet målsætning for Gl. Hjortespringskole: Overordnet målsætning for Gl. Hjortespringskole: Med udgangspunkt i folkeskolens formålsparagraf, visionen for et godt børneliv i Herlev, værdigrundlaget for skolerne i Herlev samt et konkret udgangspunkt

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

Inkluderende tiltag på Dronninggårdskolen

Inkluderende tiltag på Dronninggårdskolen Inkluderende tiltag på Dronninggårdskolen Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet. Jørn Nielsen Inklusion er en dialektisk proces, hvor man respekterer og profiterer af

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT5 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf: 99 66 88 00 AKT-5 tlf. 40426381 Pædagogisk leder for AKT-afdelingen: Helle Mejdahl Stender Tlf: 99668802 E mail:hmst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Djurslandsskolen. Indskolingen på Djursvej. En kommunal specialskole

Djurslandsskolen. Indskolingen på Djursvej. En kommunal specialskole Djurslandsskolen Indskolingen på Djursvej En kommunal specialskole Indskolingen på Djursvej Djurslandsskolen er placeret på tre adresser: Djursvej i Ørum Djurs, hvor indskoling og mellemtrin samt administration

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

Gelsted Skoles Kvalitetsrapport

Gelsted Skoles Kvalitetsrapport AKT Støtteundervisning Forebyggelse Vejledere Trivsel Gelsted Skoles Kvalitetsrapport Gelsted Skoles samlede inklusionsindsats skoleåret 2011-2012 Klasselærerens generelle indsats Klasselærerens arbejde

Læs mere

Skolereform har tre overordnede formål:

Skolereform har tre overordnede formål: Skolereform har tre overordnede formål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. Mål: Flere dygtige elever i dansk og matematik 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud

Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud 1 Tilsyn på anbringelsesinstitutionen Mellerup Skolehjem s interne skole Formål samt lovgrundlag Formålet med tilsynet

Læs mere

Supercenter Sorø Borgerskole. Komplekse indlæringsvanskeligheder

Supercenter Sorø Borgerskole. Komplekse indlæringsvanskeligheder Supercenter Sorø Borgerskole Komplekse indlæringsvanskeligheder Sorø Kommune har etableret 4 særlige specialundervisningstilbud, kaldet Supercentre, som er oprettet efter Folkeskolelovens 20 stk. 2. Supercentrene

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken d. 31.10.2014

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken d. 31.10.2014 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken d. 31.10.2014 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst og Bekendtgørelse nr. 702 af 23/06/2014:

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2016 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2016 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2016 HJALLERUP SKOLE 1 Distrikt Hjallerup I august 2016 træder de nye skoledistrikter i Brønderslev Kommune officielt

Læs mere

Raketten - indskoling på Vestre Skole

Raketten - indskoling på Vestre Skole Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Sådan hjælper du dit barn på vej I faget matematik Hjælp barnet til at blive opmærksom på alle de tal, der er omkring det i hverdagen

Læs mere

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Helsehjemmet (herefter kaldet institutionen) er en selvejende institution med hjemsted

Læs mere

Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier

Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier Velkommen til en perle med plads, lys og grønt på indre Nørrebro Denne folder er til forældre på Blågård Skole. Her kan du blandt andet læse om det vi tror

Læs mere

Tilsynserklæring for RYSLINGE FRISKOLE for skoleåret 2017/2018

Tilsynserklæring for RYSLINGE FRISKOLE for skoleåret 2017/2018 Tilsynserklæring for RYSLINGE FRISKOLE for skoleåret 2017/2018 Skole: Graabjergvej 22, 5656 Ryslinge Skolekode: 477005 Tilsynsførende: Jette Olsen Tilsynsdatoer: 23/11, 24/11, 6/2, 7/2 Tilsyn i fag og

Læs mere

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel SKOLE/HJEM SAMARBEJDET: Overordnet mål: at der etableres et frugtbart, forpligtende, dialogbaseret skole/hjem-samarbejde til gavn for elevernes trivsel, udvikling og uddannelse. Målet for skole/hjem-samarbejdet

Læs mere

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj er et af Aabenraa Kommunes tilbud til elever, der har særlige behov. Specialcenteret er en selvstændig afdeling af Kongehøjskolen.

Læs mere

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse 1 Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse $ % & (( 2 1. Indledning ( $ % & ( * % * * $ % $ (, - * % $. ( * * / * ( 0 $ 1 3 1. Indledning - 2 - % ( ( ( % 33 ( 4 4 4 ( % & ( ( ( $, 1 %, 5 $$ %- /%4 $$&- 4

Læs mere

Tilsynsplan Ørestad Friskole

Tilsynsplan Ørestad Friskole Tilsynsplan Ørestad Friskole Hvert år: Danskundervisning alle trin Matematikundervisning alle trin Engelskundervisning mellemtrin og udskoling Det samlede timetal og fagrækken oversigt over fag og timetal

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune Undervisningsoverenskomst mellem Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune og Dagskolen i Boserup Boserupvej 100 4000 Roskilde Undervisningsoverenskomsten er udarbejdet

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Dag og år 23.februar 2015 Kl. Kl. 16.30 18.00 Sted Skolen lokale A4 (1.sal) Dato for uds./ref Formand Finn Pretzmann Blad nr. Fraværende: Rene Rosenkrans, Hanne Jørgensen,

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Billesborgskolen: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Billesborgskolen: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Billesborgskolen: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 259021 Skolens navn: Billesborgskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Ninna Braüner 2. Angivelse

Læs mere

Bekendtgørelse om Styrelsen for Undervisning og Kvalitets skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole

Bekendtgørelse om Styrelsen for Undervisning og Kvalitets skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole BEK nr 6 af 03/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. februar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 16/12556 Senere ændringer

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt tilsyn Skolen ved Sorte Hest 23.10.12

Tilsynsrapport over anmeldt tilsyn Skolen ved Sorte Hest 23.10.12 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT 26-10-2012 Tilsynsrapport over anmeldt tilsyn Skolen ved Sorte Hest 23.10.12 Lovgrundlag for tilsyn Sagsnr. 2012-158931 Dokumentnr.

Læs mere