Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Indhold: 1 Overblik over dagens forløb Generel information + næste møde Note om værdigrundlaget Kontaktpersoner i grupperne & koordineringsgruppen Oplæg om bebyggelses muligheder, ved Julie Lecuelle, arkitekt (vokset op i BG1) Oplæg: Fra idé til lejeboliger v/ Søren Egge: Erfaringer fra lejerperspektiv, bogruppe 2. Oplæg: Energi forsyning v/ Gunnar Olesen. Vedhæftet: Adresselisten Gunnar, om varmesystemer Julies oplæg Søren Egge: Om lejere, Bg2 vedtægter til inspiration. Online, AiH Kalender AiH s vedtægter

2 Overblik over dagens forløb (opsamling fra plenum og andre samtaler) Vi nåede i dagens løb omkring utallige emner, de fleste af dem relevante og vigtige. For det første er tiden kommet, hvor vi selv skal komme mere på banen. AiH-folkene gør en stor indsats (og de har jo også selv interesse i at gruppen trives) men udover møderne er der rigtig meget at tage fat på. Skal BG9 komme godt fra start og i mål skal vi gradvis tage mere og mere ejerskab over vores projekt, og AIH erne vil samtidig træde lidt i baggrunden, men naturligvis være der for os som konsulenter. Men på ét punkt er et parløb med AiH et must, det gælder selvfølgelig arbejdet mht. lokalplan (LP) og kommune. 2 Vi havde en lang diskussion om hvordan vi vil organisere os, om selve forløbet og beslutningsprocesserne. Folkene fra AiH synes det er bedst, at vi her og nu nedsætter en gruppe, der sammen med dem skal koordinere det videre forløb. Det behøver i første omgang ikke at være en formel gruppe, blot en slags arbejdsudvalg. Lige nu er den nemmeste løsning, at hver af grupperne herunder udpeger en repræsentant til koordineringsgruppen, som så skal holde styr på det hele sammen med AiH. Arbejdsgrupperne På møderne i juni og september dannede vi disse grupper: LP-gruppen skal sammen med AiH stå for arbejdet ift. Lokalplanen. Gruppen kan god bruge flere! Fællesskab en gruppe, der skal konkretisere vores forståelse af fællesskab, på grundlag af AiH s værdigrundlag. Energi/Byggematerialer Der ligger mange timers forberedelser foran os, derfor bør man overveje i hvor mange grupper man kan lægge et stykke arbejde. Man skal naturligvis vælge gruppe efter interesser, men samtidig er det vigtigt, at folk med relevante erfaringer/uddannelser melder sig til de grupper, der har brug for deres ekspertise. Vi blev enige om at spørge alle via mail, hvilken gruppe de vil være med i, da mange ikke kunne komme til mødet. Det være hermed gjort. Skriv enten til Pierre eller til tovholderen, hvis gruppen er dannet. Ejere og lejere bør inden længe danne grupper omkring de konkrete emner, der knytter sig til de to boligformer, men på begge møder gav flere udtryk for, at både værdier og praktiske løsninger er vigtige at forholde sig til på tværs af ejerformen. Fx vil udformningen af ét stort fælleshus være et oplagt emne.

3 Generel information: Arrangørgruppen anbefaler, at vi alle melder os ind i AiHs almennyttige forening som B-medlemmer. Det kan man godt trods rygter om det modsatte. Det vil være ideelt, hvis mindst én eller to fra hver gruppe på skift eller sammen kommer til månedsmødet. Det koster 300 kr om året, og man har fx taleret på månedsmøderne. Der indbetales på konto Reg 8401 kontonr I feltet til modtager skrives B-medlem og navn på indbetaleren Indbetalinger i resten af 2017 gælder for både resten af 2017 og hele Lokalplanen: Vi kan få en vis indflydelse på den, kommunen ser helst, at AiH får grunden. Antallet af parceller/kategorier af boliger skal vi snarest forholde os til. Men hvor mange m2 der er tilrådighed ved vi endnu ikke, da kommunen først skal tjekke, hvor stor en del af grunden, der kan bebygges, idet der er et område med meget vand i jorden. Max byggehøjde bliver sikkert som i LP 715, nemlig 8½ meter. Der er brug for flere hænder i denne gruppe. Næste møde finder sted den 12. november: En del af dagen vil indeholde en workshop om fællesskab, arrangeret af Julie Leceulle i samarbejde med folk fra Fællesskabs-gruppen. Desuden vil mødet indeholde en dagsorden omkring gruppernes videre arbejde. Mere om det via en senere mail. Note om værdigrundlaget (opsamling efter diskussioner på møde 1 og 2) Næst efter LP er dette det mest presserende. Folk skal vide, hvad de mere præcis tilslutter sig. Hvis ikke vi i starten af 2018 har vedtaget et værdigrundlag, vil vi til møderne aldrig vide, om vi er enige om det samme som sidst, idet det jo kan svinge frem og tilbage alt efter hvem der møder op. Grundlaget vil også være afgørende for mange af vores mere praktiske beslutninger i processen, fx ifm. placering af et fælleshus. Arbejdet henimod et forslag til værdigrundlag vil være den første og vigtigste opgave for gruppen Fællesskab. Det betyder også, at vi i løbet af næste år skal danne en formel struktur, da vi jo ellers ikke vil kunne vedtage et værdigrundlag. Efter næste møde bør vi gå i gang med at danne en forening.

4 Kontaktpersoner i grupperne + koordineringsgruppen Fælleshus: Anne Marie Rydbro, rie53@hotmail.com Energi & byggemat: Erling Mathiesen, erlingmathiesen@nalnet.dk Lokalplan: Jes Lemming, jeslemming@gmail.com, Susanne Stein, sste@via.dk samt Marie Estrup, marie.estrup@hotmail.com Fællesskab: Jesper Madsen, jm@jespermadsen.dk Der er flere grupper på bedding, bl.a. om ejerboliger, dem danner vi på næste møde, og man kan jo allerede nu begynde at snakke sammen, da vi jo har adresselisten. 4 Oplæg om bebyggelses muligheder, ved Julie Lecuelle, arkitekt (vokset op i BG1) Julies pdf med tekst og billeder kan hentes på AiH s hjemmeside. Julie havde fokus på samspillet med det sociale liv og de fysiske omgivelser, ikke mindst bygningerne. Hun nævnte fx, at fællesskabet vokser af projekterne, at det er vigtigt at der er friarealer, som man kan indtage til projekter, også af børnene. Samt ideen om at give afkald på lidt af ejerskabet for at give mere plads til fællesskabet: Privat, semifælles og fælles. Kan fordeles forskelligt i de tre se pdf. Man skaber identitet i sit hus, bliver boende, selv om behovene ændrer sig, hvilket ikke er fleksibelt. Derfor er moduler en god idé, så kan singler og familier/børn flytte vægge, når behovene ændrer sig. Man kan gruppere sig efter interesser, indrette bygninger, veje, mv. efter behovet/antallet. Grupperne i AiH nævnes som eksempler. Det er vigtigt med en fælles billeddannelse af det, vi drømmer om. Vi må have en fælles forestilling. Julie: I lokalplanen (LP) er fx vejene vigtige signaler, som kan skræmme investorer væk. Flere mindre veje, mindre parceller, store friarealer vil være godt. For os.

5 Fra idé til lejeboliger v/ Søren Egge: Erfaringer ud fra lejerperspektiv, bogruppe 2. Almennyttige boliger kan kun opføres, hvis kommunen ikke har brugt hele sin kvote i lokalområdet. Og lige nu er den brugt, men det ændrer sig hvert år følg med i de kommunale budgetforlig. Den anden bogruppe i AiH blev en gruppe lejeboliger. (Se vedhæftede vedtægter for lejerforeningen, 1992). Søren Egge understregede i den forbindelse, at man skal passe godt på, når man laver en forening i en forening. Det blev Lejerbo, som kom til at stå for udlejningen, og det er vigtig at huske, at det med den konstruktion er dem, der bestemmer hvem der skal bo i boligerne og at der er økonomiske rammer for hvor dyr en almen bolig må være. 5 - Det var en udfordring, at ventelisten var for alle, men at vi gerne selv ville styre hvem, der flyttede ind. Heldigvis fik vi en dispensation af ministeren så det er den interne venteliste, der gælder, sagde Søren Egge. En tilhører oplyste, at man i Djursbo i Syddjurs kommune også havde egen venteliste, men vi kan jo aldrig være sikre på, at det kan lade sig gøre. Søren Egge fremhævede fordelene ved at bo til leje i en almennyttig bolig. Han finder, at det svarer godt til hans opfattelse af frihed, nemlig at man er gældfri og ikke er bundet økonomisk. Man kan flytte eller bytte, når man har behov for det, man har en vis indflydelse via boligforeningens lokale bestyrelse, og man har også mulighed for at forbedre eller bygge om inden for de rammer foreningen sætter. Der er ingen der skal tjene penge på en almennyttig bolig. Kommunen støtter byggeriet med 10%, lejerne bidrager med 2%, og 88% ydes som lån af kreditforeningen. Huslejen i denne type boliger kan holdes konstant, idet økonomien er sikret via en fond, der genereres af overskuddet i de almennyttige boligforeninger. Man kan i øvrigt også spare meget på driften ved at man fx selv slår græsset eller udfører andre praktiske opgaver, som ellers blev betalt via et bidrag. Søren anbefalede også at både ejere og lejere gennemtænker mulighederne for funktioner i et fælleshus, så at man på den måde kan spare kvadratmeter i sine egne boliger fx i form af gæsteværelser. I øvrigt ser en boligforening helst, at der i en afdeling findes flere boligstørrelser. Når det gælder ventelisten til en kommende boligforening, advarede Søren Egge mod passive medlemmer. - Man risikerer, at fx nogle af de gamle beboere i AiH melder sig på listen for lige at se hvad der sker. Men det er ikke fair, hvis man ikke ved hvem der reelt er interesseret, det bliver nemlig kun til noget, hvis der er nogen, der trækker læsset. Man kunne fx skrive det ind i vedtægterne, at det kræver en aktiv bekræftelse at stå på ventelisten. Indlæg fra salen gjorde opmærksom på, at man fx i Nye har blandet bebyggelse med 50/50 ejere/lejere. Hvis man har en socialøkonomisk virksomhed, har man bedre økonomiske muligheder ift. kommunen. Man kunne dele et fælleshus på tværs af eje/leje. Vedtægterne for gruppe 2 ligger på hjemmesiden.

6 Energiforsyning v/ Gunnar Olesen. Gunnar fremlagde bl.a. et projekt om bæredygtig varmeplanlægning, udført af en gruppe studerende ved Aalborg Universitet. (se pdf) Beregningerne i dokumentet skal tages med forbehold. De udfordringer, vi vil møde, består af mange elementer. Vi skal finde løsninger, der giver os den ønskede varmeforsyning og som også er tilfredsstillende på tre parametre: Miljø Økonomi Socialt 6 I dag har AiH to pillefyr, som bl.a. kan indstilles til puls, hvor de kun sender varme ud i systemet med mellemrum. Når der er sol nok til solfangerne, slår fyrene fra. Der blev også snakket om individuelle varmepumper, hvor økonomien er der svage punkt, og om den kommunale Affald Varme, hvor miljøeffekten er usikker. Solfangere, hvor varmen kan lagres i en tank, ser fin ud på alle tre parametre, men her er problemet, at både tanken og solfangerne fylder ret meget i landskabet. Det mest innovative forslag i den forbindelse var at man simpelthen anbringer solfangerne over den kommende parkeringsplads. Tro fluer med ét smæk! Vi skal huske, at forsyningen med varme skal med i lokalplanen, så arbejdet i energigruppen skal gerne i gang nu. Kommunen laver også selv deres beregninger vedr. energien. PS: Nu har vi alle lært det: solceller leverer strøm, mens solfangere leverer varme! ref/jesper

Ordstyrer: Agnete Kjær Jepsen, referent: Jesper Madsen. Vedhæftet: Adresselisten (husk der er sidste salgsdag, gælder kun i ca.

Ordstyrer: Agnete Kjær Jepsen, referent: Jesper Madsen. Vedhæftet: Adresselisten (husk der er sidste salgsdag, gælder kun i ca. Ordstyrer: Agnete Kjær Jepsen, referent: Jesper Madsen. Indhold: Overblik over dagens forløb Generel information + næste møde Referat af oplæg og diskussioner Kontaktpersoner og grupper Nyt om kommunikation

Læs mere

AiH. Referat af møde for interessegruppe for nye bo-grupper. 12. nov. 2017

AiH. Referat af møde for interessegruppe for nye bo-grupper. 12. nov. 2017 AiH. Referat af møde for interessegruppe for nye bo-grupper. 12. nov. 2017 Næste møde: 28. januar 2018. Dagsorden følger. Udsendt program for 12. nov. 2017: 09:00-9:45 En lille rundvisning, hvor nytilkomne

Læs mere

Lystoftegård -indledende møde den 19. januar 2016

Lystoftegård -indledende møde den 19. januar 2016 Lystoftegård -indledende møde den 19. januar 2016 Dagsorden 1. Velkommen og præsentation v. Lennon 2. Dagens dagsorden 3. Beslutning om bebyggelsen og boligantal v. Lennon 4. Et seniorbofællesskab bliver

Læs mere

Seniorbofællesskabet Den 3. Revle. Vore valg Vore erfaringer

Seniorbofællesskabet Den 3. Revle. Vore valg Vore erfaringer Seniorbofællesskabet Den 3. Revle Vore valg Vore erfaringer November 2014 Oplægget omfatter Almindeligste fremgangsmåde ved oprettelse af seniorbofællesskaber de seneste 15 år Vores lange forløb i korte

Læs mere

Tendenser på boligmarkedet

Tendenser på boligmarkedet Tendenser på boligmarkedet Erfaringer med billige boliger, skæve boliger og ungdomsboliger Vejle Kommune, 29. marts 2016 P r o f e s s o r, a r k i t e k t, C l a u s B e c h - D a n i e l s e n, S b i,

Læs mere

Lystoftegård -møde i brugergruppen den 3. marts 2016

Lystoftegård -møde i brugergruppen den 3. marts 2016 Lystoftegård -møde i brugergruppen den 3. marts 2016 Dagsorden 1. Gennemgang og godkendelse af dagsorden 2. Valg af referent 3. Siden sidst v. Tine 4. Glimt fra mit liv workshop v. Birthe PAUSE 5. Eksempler

Læs mere

Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger

Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger Orientering om den aktuelle ungdomsboligsituation oktober 2015. Aktuelle tal: (Ajourført d. 6. oktober 2015). Kollegie-/ungdomsboliger: Antal boliger: 6.265 pt. Ungdomsboliger, der pt. ikke er lejet ud

Læs mere

Havnehusene. Familieboliger på Dagmar Petersens Gade på Aarhus Ø. Udsigt over havnen Grønne gårdrum og taghaver Opfylder fremtidens energikrav

Havnehusene. Familieboliger på Dagmar Petersens Gade på Aarhus Ø. Udsigt over havnen Grønne gårdrum og taghaver Opfylder fremtidens energikrav Havnehusene Familieboliger på på Aarhus Ø Udsigt over havnen Grønne gårdrum og taghaver Opfylder fremtidens energikrav Placeringen Aarhus Ø Aarhus bliver i disse år beriget med en nyanlagt og storstilet

Læs mere

Referat til stormøde i Hjørnegrundsforeningen Søndag d. 23. september :45-16

Referat til stormøde i Hjørnegrundsforeningen Søndag d. 23. september :45-16 Referat til stormøde i Hjørnegrundsforeningen Søndag d. 23. september 2018 9:45-16 Sneglehuset, AIH Dagsorden Morgensang og velkomst 10:10 Morgensang og velkomst - Nyt fra bestyrelsen v. Formand Jesper

Læs mere

Sundbakken -brugergruppemøde den 29. februar Skitse af Sundbakken udført af Ginnerup Arkitekter

Sundbakken -brugergruppemøde den 29. februar Skitse af Sundbakken udført af Ginnerup Arkitekter Sundbakken -brugergruppemøde den 29. februar 2016 Skitse af Sundbakken udført af Ginnerup Arkitekter Sundbakken - en helhed Mandag den 29. februar - mødegang nr. 2 kl. 13.00-16.00 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat fra møde i Beboergruppen om renovering 26. februar 2013

Referat fra møde i Beboergruppen om renovering 26. februar 2013 Referat fra møde i Beboergruppen om renovering 26. februar 2013 Til stede: Klaus Djernes, formand for afdelingsbestyrelsen, Ryhaven Erik Hald, medlem af afdelingsbestyrelsen, Ryhaven Jonas Rosenstedt,

Læs mere

KAB tilbyder rådgivning om seniorbofællesskaber

KAB tilbyder rådgivning om seniorbofællesskaber Sammen - og alligevel sig selv KAB tilbyder rådgivning om seniorbofællesskaber Forleden sad jeg og talte med en af de andre beboere. Vi kom til at tale om, hvad vi skulle spise om aftenen. Vejret var godt,

Læs mere

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG KORT OM FASEN I denne fase skal der skabes et grundigt fundament for at træffe de rigtige beslutninger for udviklingen i jeres afdeling. I skal også have planlægt og

Læs mere

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 13:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/14985 Deltagere: Tommy E. Hansen (Formand for bestyrelsen) Kenneth T. Hansen (Direktør for Randers bolig) Mogens T. Clingman

Læs mere

Fremtidens Nordøst Amager

Fremtidens Nordøst Amager WORKSHOP LØRDAG DEN 27. SEPTEMBER KL. 14.00 16.00 STRANDLODSVEJ 69: Fremtidens Nordøst Amager INTRO Side 1-2 indeholder en opsamling på workshoppen og de forskellige input og diskussioner. På side 3-5

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

Plejeboligforligskredsmøde

Plejeboligforligskredsmøde Plejeboligforligskredsmøde Generationernes By: Nye byrum og nyt plejecenter på Betty Nansens Allé Mandag den 5. februar 2018, kl. 18-18.30, Udvalgsværelse 1 Dagsorden 1. Gennemgang af samlet program for

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

Nyhedsbrev til pårørende. Kastanie Allé 12

Nyhedsbrev til pårørende. Kastanie Allé 12 Nyhedsbrev til pårørende Kastanie Allé 12 Nr. 1 Dato 1.marts 2018 Nyt fra tilbuddet Det der optager os i øjeblikket er naturligvis flytningen til Bøge Allé 15. Der er mange snakke om indkøb og hvad borgerne

Læs mere

Invitation til Borgermøde om almene lejeboliger i Sennels Mandag den 10. september 2018 kl I Nordthyhallen Sennelsvej 128, Sennels

Invitation til Borgermøde om almene lejeboliger i Sennels Mandag den 10. september 2018 kl I Nordthyhallen Sennelsvej 128, Sennels Invitation til Borgermøde om almene lejeboliger i Sennels Mandag den 10. september 2018 kl. 19.00 I Nordthyhallen Sennelsvej 128, Sennels Tlf. 8662 6126 Mail: mail@boligselskabetviborgamt.dk 1 Indledning

Læs mere

4. FORSLAG TIL STRATEGI FOR FREMTIDENS BOLIGER TIL ÆLDRE Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede:

4. FORSLAG TIL STRATEGI FOR FREMTIDENS BOLIGER TIL ÆLDRE Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede: 4. FORSLAG TIL STRATEGI FOR FREMTIDENS BOLIGER TIL ÆLDRE Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede: 1. at 1-værelses ældreboliger fortrinsvist anvendes som boliger til sociale målgrupper, 2. at den nuværende

Læs mere

Den gode grund. Et ideoplæg til en alternativ boform i Hjørring Kommune

Den gode grund. Et ideoplæg til en alternativ boform i Hjørring Kommune Den gode grund Et ideoplæg til en alternativ boform i Hjørring Kommune Ideoplægget er et kort bud på hvordan Hjørring Kommune kan etablere fleksible boliger til fleksible mennesker i en foranderlig verden.

Læs mere

Nu skal det være billigere at bo i seniorbofællesskab

Nu skal det være billigere at bo i seniorbofællesskab Nu skal det være billigere at bo i seniorbofællesskab Flere ønsker at flytte i seniorbofællesskab, men der er for få, og de fleste er for dyre. Nye byggeprojekter skal gøre det billigere, så ældre med

Læs mere

Intelligente energisystemer i bygninger, set fra en bygherre. en hjertevarm og glad bolig, - åben mod verden og ikke helt firkantet.

Intelligente energisystemer i bygninger, set fra en bygherre. en hjertevarm og glad bolig, - åben mod verden og ikke helt firkantet. Intelligente energisystemer i bygninger, set fra en bygherre en hjertevarm og glad bolig, Frederikshavn Boligforening 3.243 almene boliger 150 boliger i administration (kommune) 341 andre lejemål 90 ansatte,

Læs mere

Nyhedsbrev til pårørende. Kastanie Allé 1

Nyhedsbrev til pårørende. Kastanie Allé 1 Nyhedsbrev til pårørende Kastanie Allé 1 Nr.1 Dato Marts 2018 Nyt fra tilbuddet Det som optager os rigtig meget i øjeblikket er naturligvis den forestående flytning for borgerne der bor på Kastanie Allé

Læs mere

Orientering om Fælles Strategisk Energiplan for Nordjylland (SEP NORD)

Orientering om Fælles Strategisk Energiplan for Nordjylland (SEP NORD) Punkt 6. Orientering om Fælles Strategisk Energiplan for Nordjylland (SEP NORD) 2019-004751 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til byrådet orientering om Strategisk Energiplan for Nordjylland (SEP

Læs mere

Bispevangen -indledende møde den 14. januar 2016

Bispevangen -indledende møde den 14. januar 2016 Bispevangen -indledende møde den 14. januar 2016 Dagsorden 1. Velkommen og præsentation af Lennon og Tine 2. Gennemgang af dagens dagsorden 3. Beslutning om bebyggelse og boligantal 4. Et seniorbofællesskab

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 2. september 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume OK-Fonden har købt et areal vest for Gl. Egå, der i lokalplan

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1 Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE INDLEDNING FDFs Grundlæggende lederuddannelse består af forskellige moduler, der er forsøgt tilpasset de forskellige målgrupper,

Læs mere

Velkomst ved formanden og optælling af fremmødte repræsentantskabs medlemmer. Der deltog 41 repræsentantskabsmedlemmer.

Velkomst ved formanden og optælling af fremmødte repræsentantskabs medlemmer. Der deltog 41 repræsentantskabsmedlemmer. REPRÆSENTANTSKABSMEDLEMMERNE I VEJEN BOLIGFORENING Vejen Boligforening Banegårdspladsen 2 6600 Vejen Tlf. 75360555 post@vejenbolig.dk www.vejenbolig.dk CVR-nr. 57306513 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

Sikre Beregninger. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Sikre Beregninger. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Sikre Beregninger Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet 1 Introduktion I denne note skal vi kigge på hvordan man kan regne på data med maksimal sikkerhed, dvs. uden at kigge på de tal

Læs mere

Svar: Jeg synes, det er rigtigt fint, at der sættes fokus på energiområdet med de stillede spørgsmål. Dét vil jeg gerne kvittere for.

Svar: Jeg synes, det er rigtigt fint, at der sættes fokus på energiområdet med de stillede spørgsmål. Dét vil jeg gerne kvittere for. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Svar på Spørgsmål 302 Offentligt Socialministeriet 26. april 2010 Almen bolig & Boligøkonomi Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AJ: Vil ministeren på baggrund af artiklen

Læs mere

Seniorbofællesskabet Laanshøj Furesø Kommune September 2015

Seniorbofællesskabet Laanshøj Furesø Kommune September 2015 Seniorbofællesskabet Laanshøj Furesø Kommune September 2015 Dagsorden 0. Valg af referent 1. Siden sidst orientering 2. Grund og lokalplan 3. Tidsplan og proces 4. Økonomi PAUSE 5. Gruppearbejde 6. Møderække

Læs mere

Nivåvænge Nyt. Nr. 3 - juni 2012

Nivåvænge Nyt. Nr. 3 - juni 2012 Nivå juni 2012 Nivåvænge Nyt Nr. 3 - juni 2012 Så lykkedes det - ny kontrakt med YouSee er på plads. Et årelangt forhandlingsforløb med YouSee er afsluttet med underskrivelse af en ny kontrakt om vilkår

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen. Observationer, konklusioner og anbefalinger

Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen. Observationer, konklusioner og anbefalinger Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen Observationer, konklusioner og anbefalinger Oplæggets struktur Afsæt for udvalgets arbejde Bolig-analyse Inputs fra Real Dania Indtryk fra

Læs mere

Nyhedsbrev til pårørende Bøge Allé

Nyhedsbrev til pårørende Bøge Allé Nyhedsbrev til pårørende Bøge Allé 123-127 Nr. 2 Dato den 7. maj 2018 Nyt fra tilbuddet Da vi som traditionen tro, inviterede Jer pårørende til julehygge i december måned, drøftede vi med Jer, om vi skulle

Læs mere

1)Tidsperspektivet for påbegyndelse af bebyggelse på Hjørnegrunden

1)Tidsperspektivet for påbegyndelse af bebyggelse på Hjørnegrunden Andelssamfundet i Hjortshøj Kære alle Hermed referatet fra fællesmødet d. 18 /6-2017 Referat 1)Tidsperspektivet for påbegyndelse af bebyggelse på Hjørnegrunden Oplæg til nye bogrupper på Hjørnegrunden

Læs mere

Seniorbofællesskab - Lystoftegård

Seniorbofællesskab - Lystoftegård Seniorbofællesskab - Lystoftegård Aftenens program Velkomst og præsentation Præsentation af grunden Proces / tidsplan Økonomi / arbejdskapital Tildeling af boliger Det videre forløb Afsluttende spørgsmål

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2019 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

Bispevangen -brugergruppemøde mandag den 15. februar 2016

Bispevangen -brugergruppemøde mandag den 15. februar 2016 Bispevangen -brugergruppemøde mandag den 15. februar 2016 Dagsorden 1. Gennemgang af dagsorden 2. Valg af referent 3. Information siden sidst 4. Workshop ved Birthe Vester - Glimt fra mit liv PAUSE 5.

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 4. Aalborg Midtby, Kjellerupsgade 12 og 14 "Symfonien", Boliger og erhverv. Kommuneplantillæg 1.022, Lokalplan 1-1-115 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2012-43473. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Ledige ungdomsboliger 0 stk. Ledige kollegieværelser 0 stk.

Ledige ungdomsboliger 0 stk. Ledige kollegieværelser 0 stk. Orientering om den aktuelle ungdomsboligsituation oktober 2014. Aktuelle tal: (Ajourført d. 28. oktober 2014). Kollegie-/ungdomsboliger: Antal boliger: 5.943 pt. Ledige ungdomsboliger 0 stk. Ledige kollegieværelser

Læs mere

social bæredygtighed

social bæredygtighed Velkommen bæredygtige fællesskaber i Engdraget workshop 2 social bæredygtighed 26.10.2016 refleksioner over workshop 1 v. Arne Juul, Slagelse Boligselskab Matrixøvelse - miljømæssig bæredygtighed Hvor

Læs mere

Gammelgårdsvej. - information om medejerboliger

Gammelgårdsvej. - information om medejerboliger Gammelgårdsvej - information om medejerboliger Ordet medejerboliger antyder, at der er tale om en boform, hvor man er med til at eje boligen. Men det gælder i princippet alle almene boliger. I alle nyere

Læs mere

Først og fremmest tak for et godt og inspirerende møde lørdag 19. september 2015!

Først og fremmest tak for et godt og inspirerende møde lørdag 19. september 2015! Kære beboere på Lyø! Først og fremmest tak for et godt og inspirerende møde lørdag 19. september 2015! Teknik - Klimasekretariatet Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk

Læs mere

økonomisk bæredygtighed

økonomisk bæredygtighed Velkommen bæredygtige fællesskaber i Engdraget workshop 3 økonomisk bæredygtighed 23.11.2016 refleksioner over workshop 1 v. Arne Juul, Slagelse Boligselskab Workshop 1: MILJØMÆSSIG BÆREDYGTIGHED LAR /

Læs mere

Referat til MR-møde d. 16/ kl i Frokoststuen på Folkesundhed:

Referat til MR-møde d. 16/ kl i Frokoststuen på Folkesundhed: Referat til MR-møde d. 16/1-2013 kl. 17-19 i Frokoststuen på Folkesundhed: 1. Valg af ordstyrer og referent Sidsel er ordstyrer Sanne er referent Tilstede: Sidsel, Ellen, Marie, Eirild, Bjørn, Kira, Johanna,

Læs mere

Seniorbofællesskabet Laanshøj Furesø Kommune juni 2015

Seniorbofællesskabet Laanshøj Furesø Kommune juni 2015 Seniorbofællesskabet Laanshøj Furesø Kommune juni 2015 OK-Fonden er en non-profit organisation og har således ikke til formål at skabe formue. Vi er hverken bundet af politiske eller religiøse særinteresser.

Læs mere

Tjen penge på energirenovering

Tjen penge på energirenovering Tjen penge på energirenovering Videncenter for energibesparelser i bygninger er til for dig Vil du gerne slå to fluer med ét smæk? Vil du gerne ha mere at lave og samtidig sænke CO 2 -udslippet? Hvis du

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Dialogmøde med Frimærkeklubben

Dialogmøde med Frimærkeklubben Dialogmøde med Frimærkeklubben Opsamling 3. november 2014 Frimærker og historisk interesse I projektet Give&Take er vi optaget af at styrke og udvikle netværk og lokale fællesskaber. En dag i november

Læs mere

Lange & Jerup Group Developeranpartsselskab Rosenvængets Allé 11, 4., tv.

Lange & Jerup Group Developeranpartsselskab Rosenvængets Allé 11, 4., tv. Hvidovre Kommune Teknik og Miljø Udvalget Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Østerbro, d. 27. juni 2012 Hermed fremsendes ansøgning til udvalget for etablering af ungdomsboliger i det tidligere plejehjem for

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING 1. TMU 66/2006 J.nr. 639.0029/05 Billige boliger INDSTILLING OG BESLUTNING På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 15. december 2005 om, at der over en femårig periode, bygges 5.000 boliger

Læs mere

ERFA-møde. Integration af fysiske og sociale indsatser

ERFA-møde. Integration af fysiske og sociale indsatser ERFA-møde Integration af fysiske og sociale indsatser Sammentænkning af fysiske og sociale indsatser? Almenboligloven 6 b. Boligorganisationen skal drage omsorg for, at de almene boligafdelinger er økonomisk

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Orehoved: Fjernvarme, forventede priser og besparelser på varmeregningen

Orehoved: Fjernvarme, forventede priser og besparelser på varmeregningen Feasibility undersøgelse Orehoved: Fjernvarme, forventede priser og besparelser på varmeregningen Analyse af mulighederne Regin Gaarsmand og Tyge Kjær Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet

Læs mere

BILAG 1 partnerskaber

BILAG 1 partnerskaber BILAG 1 partnerskaber indhold: Kort beskrivelse af fem konceptoplæg fra de almene boligorganisationer 1/ Generationernes Byhus KAB / 3B 2/ Småt og Smart - Almene Storbyboliger Lejerbo / fsb / AAB 3/ Blandede

Læs mere

Potentialet for tagboliger - muligheder og gennemførelse. Søren Dyck-Madsen Det Økologiske Råd

Potentialet for tagboliger - muligheder og gennemførelse. Søren Dyck-Madsen Det Økologiske Råd Potentialet for tagboliger - muligheder og gennemførelse Søren Dyck-Madsen Det Økologiske Råd Kommunens fordele ved flere tagboliger Den eksisterende by behøver ikke ny dyr infrastruktur Nye tagboliger

Læs mere

Bæredygtig byudvikling i Slagelse

Bæredygtig byudvikling i Slagelse Bæredygtig byudvikling i Slagelse Januar 2012 TIDSELBJERGET Bo i balance Visionen om et bedre sted at bo I Slagelse Kommune skal der være plads til at leve det hele liv - hele livet. Sådan udtrykker vores

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Referat af Afdelings-/budgetmødet tirsdag den 29. januar 2004 kl. 19,00

Referat af Afdelings-/budgetmødet tirsdag den 29. januar 2004 kl. 19,00 AFDELING NØRREBY Referat af Afdelings-/budgetmødet tirsdag den 29. januar 2004 kl. 19,00 1. Velkomst og valg af dirigent Marianne Benjovitz bød alle velkommen. Henning Bryld blev valg som dirigent Henning

Læs mere

ALBERTSLUND KOMMUNE Energibesparelser i en klimatid strategier og aktiviteter

ALBERTSLUND KOMMUNE Energibesparelser i en klimatid strategier og aktiviteter MANDAG MORGEN Energibesparelser i kommunerne 3. maj 2011 ALBERTSLUND KOMMUNE Energibesparelser i en klimatid strategier og aktiviteter Anne Marie Holt Christensen Arkitekt og projektleder på klimaplan

Læs mere

Notat om seniorbofællesskaber

Notat om seniorbofællesskaber Notat om seniorbofællesskaber Økonomiudvalget har tidligere besluttet, at der skal arbejdes på etablering af seniorbofællesskaber. I det følgende redegøres der for, hvor langt projektet er nået, samt for

Læs mere

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32 Side 1/5 Afdeling 0205, Vester Hassing Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32 Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen: Peter

Læs mere

Hermed indsigelse mod lokalplanen. Indsigelsen berører adgangsveje til boligerne.

Hermed indsigelse mod lokalplanen. Indsigelsen berører adgangsveje til boligerne. Fra: Plan og Byg, TM (Fællespostkasse) Til: Ulla Kristensen; Jane Bjerg Emne: VS: 1-2-110 lokalplan forslag / indsigelse Dato: 18. september 2013 08:35:35 -----Oprindelig meddelelse----- Fra: Søren Walentin

Læs mere

Kontaktoplysninger: Det Bæredygtige Bofællesskab ved Gribskov og Esrum Sø CVR-nummer: Tingbakken 18, 3230 Græsted

Kontaktoplysninger: Det Bæredygtige Bofællesskab ved Gribskov og Esrum Sø CVR-nummer: Tingbakken 18, 3230 Græsted Vision: At skabe en bæredygtig, miljø- og klimavenlig økolandsby med 10-12 huse og et stort fælleshus. Økolandsbyen skal fungere som en off-grid selvforsynende enhed med egen forsyning af varme og elektricitet

Læs mere

Tillykke med den ny bolig

Tillykke med den ny bolig Tillykke med den ny bolig Vi håber, at du og din eventuelle familie bliver glad for den. Men vi ved, at mange små og store ting skal falde på plads, når man flytter ind i en ny bolig. En flytning er sjældent

Læs mere

Dagsorden til MR møde d. 10. december 2013 kl Loungen, Medicinerhuset

Dagsorden til MR møde d. 10. december 2013 kl Loungen, Medicinerhuset Dagsorden til MR møde d. 10. december 2013 kl. 17 19 Loungen, Medicinerhuset 1. Valg af ordstyrer og referent: Ordstyrer: Khoa Referent: Silje 2. Godkendelse af referat og dagsorden: Rettelse til referat:

Læs mere

FREMTIDENS KOLLEKTIVE ÆLDREBOLIGER

FREMTIDENS KOLLEKTIVE ÆLDREBOLIGER FREMTI DENS F FREMTIDENS KOLLEKTIVE ÆLDREBOLIGER F F Kapitel 5 Kapitel 5. Om at bo i et fællesskab Formålet med denne del af processen og skemaet er at skabe fælles forventninger til det at bo i et fællesskab.

Læs mere

miljømæssig bæredygtighed

miljømæssig bæredygtighed Velkommen bæredygtige fællesskaber i Engdraget workshop 1 miljømæssig bæredygtighed 26.09.2016 PROGRAM velkommen vision for Engdraget workshoppens formål Hvor står du i forhold til bæredygtighed? oplæg:

Læs mere

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud.

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Wennemoes Bolig På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Ingen bolig passer til vores liv, hele livet. Vi bor alene, vi flytter

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

Alment seniorbofællesskab i Farum Midtpunkt -proces. Susanne Palsig, konsulent Arkitekt, Ph.D.

Alment seniorbofællesskab i Farum Midtpunkt -proces. Susanne Palsig, konsulent Arkitekt, Ph.D. Alment seniorbofællesskab i Farum Midtpunkt -proces Susanne Palsig, konsulent Arkitekt, Ph.D. Udgangspunkt februar 2012 Furesø Boligselskab: del af stort ombygningsprojekt i Farum Midtpunkt, med KAB som

Læs mere

ORDINÆRE GENERALFORSAMLING FOR E/F VALBYGÅRDSVEJ 76, 76 A & 76 B.

ORDINÆRE GENERALFORSAMLING FOR E/F VALBYGÅRDSVEJ 76, 76 A & 76 B. EJERFORENINGEN VALBYGÅRDSVEJ 76, A & B ADR. FORMAND ALLAN RASMUSSEN, VALBYGÅRDSVEJ 76 B, ST.TV., 2500 VALBY - TLF. & FAX 36 17 51 12 Valby, fredag den 28. maj 2004 GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT FOR DEN

Læs mere

Amager Fælled Bykvarter Fremtidens CO 2 neutrale bydel - et udredningsprojekt. Projektleder Annette Egetoft

Amager Fælled Bykvarter Fremtidens CO 2 neutrale bydel - et udredningsprojekt. Projektleder Annette Egetoft Amager Fælled Bykvarter Fremtidens CO 2 neutrale bydel - et udredningsprojekt Projektleder Annette Egetoft Fakta om Amager Fælled Bykvarter Amager Fælled Bykvarter 2 Faser i projektet 3 Konklusion Vi kan

Læs mere

WORKSHOP G E N B R U G S G U I D E R O G D I A L O G PÅ F R E D E R I K S B E R G

WORKSHOP G E N B R U G S G U I D E R O G D I A L O G PÅ F R E D E R I K S B E R G WORKSHOP G E N B R U G S G U I D E R O G D I A L O G PÅ F R E D E R I K S B E R G PRÆSENTATION Anne Mette Thorup Kommunikationskonsulent i Affald & Genbrug Frederiksberg Kommune (2007) R98 (2000 2007)

Læs mere

Page 1. Gay & Grey Seniorboliger. Page 2. Gay & Grey Seniorboliger. 1. Hvilken aldersgruppe skal boligerne henvende sig til?

Page 1. Gay & Grey Seniorboliger. Page 2. Gay & Grey Seniorboliger. 1. Hvilken aldersgruppe skal boligerne henvende sig til? Page 1. Gay & Grey Seniorboliger Page 2. Gay & Grey Seniorboliger 1. Hvilken aldersgruppe skal boligerne henvende sig til? 50+ 31.88% 44 55+ 27.54% 38 60+ 40.58% 56 2. Hvor vigtigt er beliggenheden? Skal

Læs mere

Den almene sektor. Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013

Den almene sektor. Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013 Den almene sektor Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013 2 Hvad skal vi nå inden kl. 14.15? Det lovmæssige grundlag Hvordan hænger det sammen? Hvem bestemmer hvad? Beboerdemokratiet?

Læs mere

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget I forbindelse med informationsmødet den 29. september 2015 og genhusningsmødet den 7. oktober 2015, er der blevet stillet en række spørgsmål som er blevet

Læs mere

Widex et ægte CO2 neutralt byggeri

Widex et ægte CO2 neutralt byggeri Widex et ægte CO2 neutralt byggeri Byens Netværk 14.01.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Hvordan bygger man ægte CO2 neutralt? Det får vi svar på i Vassingerød, hvor høreapparatproducenten Widex nu

Læs mere

Resultat af semesterevaluering MVSA, Modul 1 E14

Resultat af semesterevaluering MVSA, Modul 1 E14 Resultat af semesterevaluering MVSA, Modul 1 E14 Hvor mange dage har du deltaget i undervisningen på modulet? Et modul består af 12 seminardage. Hvert seminar består af 3 dage. Hvad synes du om antallet

Læs mere

Slut med boligkaos hjem til unge

Slut med boligkaos hjem til unge Slut med boligkaos 20.000 hjem til unge Alt for mange unge rammes i dag af boligkaos. Radikale Venstre vil derfor oprette en ungdomsbolig-fond. Finansieringen skal hentes gennem en omlægning af reglerne

Læs mere

VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND

VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND 14.11.17 VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND Introduktion Det følgende er et revideret oplæg til proces for udvikling af værdiprogram for et nyt bofællesskab, som KAB og Boligselskabet

Læs mere

Referat fra informationsmøde om renovering i afd. 3 Ryhaven 8. oktober 2013 kl. 19.00

Referat fra informationsmøde om renovering i afd. 3 Ryhaven 8. oktober 2013 kl. 19.00 Referat fra informationsmøde om renovering i afd. 3 Ryhaven 8. oktober 2013 kl. 19.00 Læses sammen med PowerPoint-showet fra mødet. Fremmødt: ca. 90 beboere, to Bascon-medarbejdere og medarbejdere fra

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING I FURESØ KOMMUNE. 9. august Til Furesø Kommune. Center for By og Miljø (Ann Theill Johansen)

DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING I FURESØ KOMMUNE. 9. august Til Furesø Kommune. Center for By og Miljø (Ann Theill Johansen) DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING I FURESØ KOMMUNE Til Furesø Kommune. Center for By og Miljø (Ann Theill Johansen) 9. august 2018 DN Furesøs kommentarer til Naboorientering ifm. ansøgning om dispensation

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER BEBOERE ANBEFALER BOLIG- SELSKABET SJÆLLAND SOM

Læs mere

BILAG 2 - INDSIGELSER TIL LOKALPLAN 342 OG KOMMUNEPLANTILLÆG 14

BILAG 2 - INDSIGELSER TIL LOKALPLAN 342 OG KOMMUNEPLANTILLÆG 14 Fredericia Kommune e-mail: kommunen@fredericia.dk Den 17-08-2016/ MAHL Sagsnr. 16/4024 Løbenr. 97554/16 Fredericia Kommune forslag til lokalplan 342 + tillæg 14 - boliger ved Erritsø Bygade Stiftsøvrigheden

Læs mere

Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej

Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej Forslaget til Lokalplan 271 for et boligområde ved Baungårdsvej har været i offentlig høring i perioden 24. marts 2015-19. maj 2015. I perioden er der indkommet

Læs mere

Et godt sted at bo..! Andelsboligforeningen Samvirke attraktive lejeboliger i Odense

Et godt sted at bo..! Andelsboligforeningen Samvirke attraktive lejeboliger i Odense Et godt sted at bo..! Andelsboligforeningen Samvirke attraktive lejeboliger i Odense Velkommen til Andelsboligforeningen Samvirke Andelsboligforeningen Samvirke har 276 boliger fordelt på syv afdelinger

Læs mere

Pressevejledning Hillerød Kommune

Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning... 2 En åben kommune... 2 Orienterer altid kommunens kommunikationsrådgiver... 2 Hvem må udtale sig?... 2 Når journalisten ringer... 3 Tavshedspligt...

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 27. maj 2008 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Claus Ernsø og Kenneth Thiemke Hovedgaden 514 2640 Hedehusene Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede er erstatningsansvarlige

Læs mere

Møder med eksterne partnere den 11. januar Med udgangspunkt i samarbejdsaftalen udveksles ideer, synspunkter og handlingsplaner for året.

Møder med eksterne partnere den 11. januar Med udgangspunkt i samarbejdsaftalen udveksles ideer, synspunkter og handlingsplaner for året. Møder med eksterne partnere den 11. januar 2017 Tidspunkt: 11/1 2017 kl. 9:30-17:00 Mødested: Hotel Kristine, Næstved SBSYS, kl. 9:30 Med udgangspunkt i samarbejdsaftalen udveksles ideer, synspunkter og

Læs mere

Bæredygtighed og Facilities Management

Bæredygtighed og Facilities Management Bæredygtighed og Facilities Management Bæredygtighed er tophistorier i mange medier, og mange virksomheder og kommuner bruger mange penge på at blive bæredygtige Men hvad er bæredygtighed er når det omhandler

Læs mere

Bofællesskabet Stavnholthave

Bofællesskabet Stavnholthave Bofællesskabet Stavnholthave som andels bolig forening 20 november 2017 Hvordan kom vi i gang? November 2015 februar 2016 Furesø kommune afholder en rækkes workshops for at få etableret bofællesskaber

Læs mere

Resumé Bæredygtighed og smarte løsninger i Aalborg Øst

Resumé Bæredygtighed og smarte løsninger i Aalborg Øst Resumé Bæredygtighed og smarte løsninger i Aalborg Øst Himmerland Boligforenings erfaringer med bæredygtighed i praksis Lars A. Engberg Sven Buch SBi Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet

Læs mere