Udvalget for Børn og Familie

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Børn og Familie"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den Mødested: Børnehuset Havanna Thrigesvej 1, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

2 Udvalget for Børn og Familie, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 170. Besøg i 0-6 års institutionen Havanna Orientering fra formand, medlemmer og serviceområde Deltidspladsernes placering i dagplejen Kvalitetsrapport på folkeskoleområdet Forslag til ferieplan for skoleåret 2008/ Skolebefordring af skoleelever i skoleåret 2007/ Orientering om Sct. Severin Skoles brug af Haderslev Hallen Læseundersøgelsen Udviklingsplan for Haderslev Idrætscenter og centerområde Flytninger af bevillinger mellem udvalg Efterretningssager Eventuelt... 13

3 Udvalget for Børn og Familie, Side Besøg i 0-6 års institutionen Havanna DIFEWE / 07/21890 Som et led i den løbende orientering om - og besøg på - decentrale institutioner m.v. aflægges der d.d. besøg på 0-6 års institutionen Havanna, Thrigesvej 1, Haderslev. Daginstitutionsleder Jette H. Møller orienterer om dagligdagen i institutionen, institutionens struktur, børnenes baggrund og evt. ændringer i denne gennem de år, institutionen har eksisteret. Sammearbejdet med forældrebestyrelsen beskrives, og dele af institutionen fremvises. Stabschef Finn Wetter Børne- og Familieserevice, Stab og Administration, indstiller at orienteringen tages til efterretning. Idet orienteringen blev taget til efterretning orienterede leder Jette H. Møller og souschef Hanne Kerstens om institutionens historie, struktur og børnesammensætning. Tillige om motorik, pasningstid, kost, udvikling, aktiviteter, forældreholdninger, rollen som vejledere, lederudvikling, læreplaner, personaleledelse, personalesygdom, vikarer - og meget andet Orientering fra formand, medlemmer og serviceområde DIJEHO / Direktøren orienterede om det kommunale stressprojekt, om behandlingen af 4. økonomiske redegørelse i direktion og økonomiudvalg og om møde med en gruppe unge om blandt andet særligt hus.

4 Udvalget for Børn og Familie, Side Deltidspladsernes placering i dagplejen DIKAMI / 06/2871 Byrådet besluttede d. 29.marts 2007, at der skulle være deltidspladser i dagplejen. En deltidsplads i dagplejen udgør efter overenskomsten 32 t. En deltidsplads i en daginstitution udgør 20 t, hvor den enkelte bestyrelse selv kan indstille det tidsrum deltidspladsen kan udnyttes i. En fastlæggelse af placeringen vil medføre, at dagplejen i højere grad vil kunne tilrettelægge den pædagogiske hverdag for børnene, og vil være et fornuftigt forfelt for forældrene, når de skal i daginstitution, hvor bestyrelsen i institutionen har fastlagt deltidspladsernes placering. Samtidigt vil det blive muligt for Dagplejen, at ansætte deltidsdagplejere, således at udbud og efterspørgsel løbende kan tilpasses og således at deltidsbørn flyttes til de dagplejere i området, der kan ansættes som deltidsdagplejere. Siden Byrådet besluttede muligheden for, at der skulle være mulighed for deltidspladser i dagplejen er antallet vokset fra 4 til aktuelt 58 fordelt med 60% vest for motorvejen og 40% øst for motorvejen. Bestyrelsen for dagplejen ønsker at indstille 1. at alle deltidsbørn skal møde senest kl. 9.00, på lige fod med fuldtidsbørnene. 2. at deltidspladsen kan fordeles på 5 dage med 6½ timer mandag - torsdag og 6 timer fredag eller 3. at forældrene kan vælge at fordele de 32 t på 4 dage med 8 t om dagen og en fastlagt ugentlig fridag. Økonomiske forhold En dagplejer med 3 deltidsbørn og 1 fuldtidsbarn skal have fuld løn. Vedlagt bilag om de økonomiske forhold ved deltidsdagplejere contra fuldtidsdagplejere. Personalemæssige forhold Et antal dagplejere vil i relevante områder få tilbudt at blive deltidsdagplejer, hvor rådighedstiden er 36 mod en fuldtidsdagplejers 48 t. De 58 pladser er nogenlunde jævnt fordelt i distrikterne og aktuelt vil det efter alt at dømme være muligt at oprette deltidspladser i Gram (13), Vojens by (7), Hammelev (6) og Ejsbøl (5). Juridiske aspekter Et antal fuldtidsdagpleje vil i givet fald skulle opsiges med overenskomstmæssigt varsel. Procedure Sagen skal via økonomiudvalgt afgøres i Byrådet.

5 Udvalget for Børn og Familie, Side 3 Afdelingschef, Dagtilbud, Kåre Michelsen Bilag Beregning af deltidsdagplejere (406541) Børne- og Familieservice, Dagtilbud indstiller at dagplejebestyrelsens indstilling godkendes og således, at der kan blive mulighed for ansættelse af deltidsdagplejere. at sagen videresendes til økonomiudvalget og Byrådet Godkendt,- dog således at der ikke sker afskedigelse af fuldtidsdagplejere. Peter Hansen kan ikke støtte indstillingen Kvalitetsrapport på folkeskoleområdet DIKEOL / Kvalitetsrapportering for folkeskoleområdet blev vedtaget af folketinget i efteråret 2006 og i folketingets beslutning lå, at den første gang skulle omfatte skoleåret 2006/2007. Det overordnede princip for arbejdet med kvalitetsrapporterne er: vurdering af det faglige niveau på de enkelte skoler udvikling af dialogen mellem alle aktører internt i skolevæsenet omkring evaluering sikring af åbenhed om skolevæsenets kvalitet Kvalitetsrapporterne er for år ét skabt ud fra en lokal udarbejdet model, som indgår i kvalitetsrapporten. Den samlede kvalitetsrapport indeholder en indledning, der kort beskriver den samlede vurdering af kvalitetsniveauet i folkeskolen i Haderslev Kommune, og hvor der lægges op til, at Byrådet på et efterfølgende lukket møde får gennemgået en række af de forhold, som ikke må offentliggøres og som ikke må mangfoldiggøres. Endvidere indeholder den en oversigt over hvilke typer af rapporter, der kan trækkes ud af evalueringsportalen omhandlende Haderslev kommunale

6 Udvalget for Børn og Familie, Side 4 Skolevæsen. Børne- og Familieservice, Skoleafdelingen anbefaler, at kvalitetsrapporten i den endelige udgave med byrådets handleplan bruges som anledning til på den enkelte skole at vurdere de måder, der arbejdes på, og at der med udgangspunkt i kvalitetsrapporten arbejdes med vurderingen af alle de procedurer og indsatsområder, der hidtil har været taget udgangspunkt i. Det er i denne sammenhæng væsentligt, at skolerne og i særlig grad skolelederne inddrages i skabelsen af det nye grundlag i kommunen, det nye indhold, de nye mål og indberetningsmetoder m.m. Arbejdet med kvalitetsrapporteringen er et stort og krævende arbejde, som skal udvikles henover de kommende år. Det vil kræve en fortsat prioritering af styrkelsen af skolernes ledelse og en fortsat udbygning af dialogen mellem de decentrale selvstyrende enheder og de centrale dele af kommunen (serviceområdet). Det samlede kvalitetsrapportmateriale fremsendes til udvalgets medlemmer og efterfølgende til Byrådets medlemmer. Bilag: Kvalitetsrapporter (er alene udsendt med bud torsdag, den 8. november 2007 på grund af bilagets omfang) Skolechef Karl Erik Olesen Børne- og Familieservice, Skoleafdelingen, indstiller at kvalitetsrapporten drøftes og tages til efterretning og fremsendes til Byrådet med indstilling til godkendelse at Udvalget for Børn og Familie og Byrådet efterfølgende primo 2008 efter oplæg fra Udvalget for Børn og Familie drøfter konkrete forhold omkring kvalitetsrapporten med henblik på anbefalinger af særlige initiativer og indsatsområder Beslutning i Udvalget for Børn og Familie den Kort drøftet. Sagen genbehandles på mødet den 27. november Drøftet.

7 Udvalget for Børn og Familie, Side 5 Genbehandles på mødet den 11. december Forslag til ferieplan for skoleåret 2008/2009 DIKEOL / 07/18277 Forslag til ferieplan for skoleåret 2008/2009 er udarbejdet af skoleafdelingen. Forslaget indeholder de antal skoledage, som er foreskrevet i styrelsesvedtægten. Der skal udsendes høringsforslag til skolebestyrelserne. Høringsperioden foreslås at gå frem til den 21. september Afdelingschef for Skoleafdelingen Karl Erik Olesen. Bilag Ferieplan for skoleåret (362142) Indkomne høringssvar - ferieplan 2008/09 (409817) Børne- og Familieservice, Skoleafdelingen indstiller at forslaget udsendes til skolebestyrelserne i høring med høringsfrist den 21. september Beslutning i Udvalget for Børn og Familie den Fraværende: Bent Steenberg Olsen Godkendt. Fortsat sagsfremstilling Høringssvarene til ferieplanen nævner fra forskellige skolebestyrelser de samme forhold, der også blev trukket frem overfor udvalget i forbindelse med præsentationen af ferieplanforslaget. Det løsningsforslag, som høringsforslaget er udtryk for, betragtes som det bedste kompromis. Børne- og Familieservice, Skoleafdelingen indstiller at forslaget til ferieplan for skoleåret 2008/09 godkendes.

8 Udvalget for Børn og Familie, Side 6 Godkendt Skolebefordring af skoleelever i skoleåret 2007/2008 DIKEOL / 06/14713 Kommunalbestyrelsens generelle befordringsforpligtelse for skoleelever er angivet i folkeskolelovens 26 samt i Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 25 af I hovedtræk er det således, at kommunalbestyrelsen skal sørge for befordring mellem skolen og hjemmet eller dettes nærhed af: 1) børn, der har længere skolevej end 2 1/2 km i børnehaveklasse og på klassetrin, 6 km på klassetrin, 7 km på klassetrin og 9 km i 10. klasse, og 2) børn, der har kortere skolevej, hvis hensynet til børnenes sikkerhed i trafikken gør det særlig påkrævet 3) syge og invaliderede elever 4) elever, der er henvist til undervisning på andre skoler 5) elever til og fra de af regionsrådet drevne lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud m.v. Forpligtelsen kan opfyldes ved at henvise eleverne til offentlige trafikmidler eller ved at godtgøre deres udgifter til egen befordring Forpligtelsen omfatter ikke elever, som efter eget valg undervises i en anden skole end distriktsskolen. Bestemmelserne omkring kommunalbestyrelsens forpligtelser med hensyn til befordring af skoleelever er minimumsbestemmelser. I de tre sammenlagte kommuner og i sognene har reglerne været administreret forskelligt, blandt andet fordi de tidligere kommunalbestyrelser har brugt muligheden for at yde skolebefordring som en reguleringsfaktor for elevers valg af skole. Der har desuden været forskellige syn på, hvad der må anses for farlig skolevej. Endelig har der været ydet en politisk besluttet udvidet service i forhold til minimumsbestemmelserne såsom vinterkørsel, fravigelse af afstandskrav mm.. Skoleafdelingen har samlet de bestemmelser, hvorefter skolebefordring har været tildelt (Bilag udsendt med dagsorden), og

9 Udvalget for Børn og Familie, Side 7 der er behov for harmonisering af reglerne. Behovet for en gennemgang af tildelingsreglerne understøttes af Sydtrafiks nye takstpolitik og zoneopdeling. Et årskolekort kommer fremover til at koste gældende for 1 zone kr., hvilket er ca kr. billigere end hidtil. Dog vil zoneopdelingen med en pris for to zoner på kr. betyde dyrere befordring end hidtil af elever, der skal passere en takstzone. Med den nye mulighed for periodekort, foreslås det, at de fremover bør anvendes frem for de hidtidige vinterkort. Eventuelle ændringer i praksis for tildeling af skolebefordring bør varsles i god tid, idet forventet skolebefordring for manges vedkommende i et eller andet omfang er indgået i valget af skoleløsning for næste skoleår. Afdelingschef Karl Erik Olesen. Bilag Særordning skolekørsel med nye forslag (409941) Det nye forslag (409943) Børne- og Familieservice, skoleafdelingen indstiller at skolebefordring for skoleåret 2007/08 til folkeskolerne i Haderslev ydes efter hidtil gældende regler med enkelte påtrængende justeringer, herunder anvendelse af periodekort til vinterkørsel, hvor det er muligt. at Skoleafdelingen udarbejder et forslag til harmonisering af reglerne til behandling i efteråret Beslutning i Udvalget for Børn og Familie den Afbud: Knud Erik Hansen Godkendt. Fortsat sagsfremstilling: Ved den indledende behandling af problemstillingen på mødet den , besluttede Udvalget for Børn og Familie at Skoleafdelingen udarbejder et forslag til harmonisering af reglerne til behandling i efteråret Efter at Skoleafdelingen nu i en periode har administreret efter de hidtidigt gældende regler fra de tidligere sammenlægningskommuner, er der udarbejdet et forslag til harmonisering af skolebefordringsordningerne. Forslaget omfatter forslag til nye fælles regler for skolebefordring i

10 Udvalget for Børn og Familie, Side 8 hele Haderslev Kommune på de områder, hvor reglerne ikke nødvendigvis er en følge af lovkrav på området (afstandskriterier, farlige skolevejsstrækninger o.lign.), men i væsentligt er omfang udtryk for Kommunens valg af serviceniveau på området. Ændringer i gældende ordninger som konsekvens af forslaget iværksættes med virkning fra skoleåret Under arbejdet med forslaget er Skoleafdelingen blevet opmærksom på, at der på en del vejstrækninger savnes en aktuel vurdering af skolevejens farlighed for elever på forskellige alderstrin. Der vil fra Skoleafdelingens side blive taget skridt til at en sådan vurdering vil blive foretaget over den kommende tid. Skoleafdelingen vurderer, at det foreliggende forslag til skolebefordring er omkostningsneutralt i forhold til gældende ordninger. Børne- og Familieservice indstiller at forslaget til harmonisering af skolefordringen drøftes i Udvalget for Børn og Familie at forslaget udsendes til høring i skolebestyrelserne. Idet der foretages enkelte redaktionelle ændringer sendes forslaget i høring hos skolebestyrelserne Orientering om Sct. Severin Skoles brug af Haderslev Hallen DIKEOL / Haderslev Hallens betydning for Sct. Severin Skole er meget stor. Forvaltningen orienterer om mulige konsekvenser for skolen. Skolechef Karl Erik Olesen. Bilag Salg af Haderslev Hallen (407315)

11 Udvalget for Børn og Familie, Side 9 Børne- og Familieservice, Skoleafdelingen, indstiller at orienteringen tages til efterretning. Tiltrådt, idet udvalget har noteret sig beslutningen i Udvalget for Erhverv og Kultur Læseundersøgelsen 2007 DIKEOL / 07/25190 Læseundersøgelsen 2007 er færdig og resultatet foreligger til orientering. Skolechef Karl Erik Olesen. Bilag Læseundersøgelsen 2007 (405247) Børne- og Familieservice, Skoleafdelingen, indstiller at læseundersøgelsen tages til efterretning. Godkendt. Udvalget udtrykker stor anerkendelse af det opnåede resultat og det udførte arbejde Udviklingsplan for Haderslev Idrætscenter og centerområde DIJSME / 06/14180

12 Udvalget for Børn og Familie, Side 10 Der er sat fokus på en udvikling for Haderslev Idrætscenter og det omkringliggende centerområdet fra Christiansfeldvej/Gymnasiestien til den fjerneste boldbane og BMX-banen ved Louisevej. Området omkring Haderslev Idrætscenter blev afprøvet, kendt og godkendt under Landsstævne 2006, og mange har spået hele området store potentialer og mange nye muligheder for aktivitetsudvidelser. Ved ansættelse af projektmanager Jørgen Smed blev der igangsat et udviklingsprojekt, der skal sikre en fornuftig og fremtidssikret udvikling for hele området, hvor der skal være fokus på idræt, kultur og oplevelse/fritid. Området er primært et idrætsområde, men rummer mange andre muligheder inden for kulturen her kan blandt andet nævnes koncerter, teaterforestillinger, kongresser, udendørs udstillinger m.m. De mange interessenter omkring området har gennem studieture og workshop været bidragsydere til det foreliggende forslag til en udviklingsplan for hele området. Således har alle interessenter løbende været orienteret omkring udviklingsplanen, der blev forelagt for interessenterne på et velbesøgt møde den 29. august Frem til udgangen af september har interessenterne haft mulighed for at indkomme med kommentarer og bemærkninger til oplægget. Der indkom 4 input, og disse er medtaget i det foreliggende materiale. Økonomiske forhold Der skal i første omgang igangsættes en planlægning, som kan åbne op for en ny lokalplan for området. I takt med at der udarbejdes ny lokalplan for området kan de første delprojekter beskrives og planlægges, således at en igangsætning straks kan ske. De økonomiske forhold er i øvrigt omtalt i vedlagte notat. Procedure Oplægget og medfølgende notat drøftes i Udvalget for Erhverv og Kultur, hvorefter udviklingsplanen sendes til høring i Haderslev Idrætsråd og Folkeoplysningsudvalget. Efterfølgende iværksættes et planlægningsarbejde til forberedelse af en ny lokalplan for området. Jørgen Smed deltager ved behandling af punktet. Jørgen Smed Bilag Notat vedr. masterplan (388226) Oplæg til Statusbeskrivelse og udviklingsplan for HIC (367937) DAI Sport og grøn korridor fra bymidte til Vesterskov (394107) DAI Sport og Fritid ved HIC og centerområde med Ponyklub (394083)

13 Udvalget for Børn og Familie, Side 11 DAI Haderslev Idrætscenter Masterplankort 2007 (394078) Ponyklubben (408673) Udviklingsplan for Haderslev Idrætscenter og centerområde (408679) Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur drøfter oplægget og fremsender dette til udtalelse i Haderslev Idrætsråd og Folkeoplysningsudvalget med henblik på efterfølgende igangsætning af ny lokalplan for området. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Jens Chr. Gjesing og Uwe Jessen. Godkendt. Sendes endvidere til udtalelse i alle politiske udvalg i Haderslev Kommune. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den Sagen drøftet Beslutning i Sundhedsudvalg den Sundhedsudvalget ser mange gode tanker i projektet. Sundhedsudvalget ønsker at være med i tankning om evt. sundhedscenter. Udvalget lægger vægt på at der etableres attraktive stier og faciliteter for de ikke organiserede. Ella Skjellerup og Knud Erik Hansen deltog ikke. Beslutning i Voksenudvalget den Afbud: Gunnar Nielsen, Anita Christensen, Irene Høgh Orienteringen taget til efterretning. Udvalget har ingen bemærkninger til udviklingsplanen Flytninger af bevillinger mellem udvalg DIANNO / 07/25677 Der er behov for flytning af bevillinger mellem udvalg, som netto giver nul for kommunen som helhed. Det drejer sig bl.a. om midler til it-

14 Udvalget for Børn og Familie, Side 12 budget og fleksjob. Fleksjobpuljeordningen tildeler kommunale institutioner i Haderslev Kommune et ekstra tilskud til ansættelse af personer i fleksjob og administreres i Arbejdsmarkedsservice. Arbejdsmarkedsservice afholder udgiften til tilskud til fleksjob. De enkelte institutioner afholder lønudgiften til medarbejderen i fleksjob og modtager tilskud fra Arbejdsmarkedsservice. I denne sag korrigeres der for dette tilskud. Endvidere er der nogle andre mindre flytninger mellem udvalg, som bringes på plads i denne sag. Der henvises til vedlagte notat. Økonomiske forhold Der søges om en samlet budgetkorrektion på kr. i 2007 og på kr. i 2008 m.v. til Udvalget for Børn- og Families område. Procedure Sagen behandles i Fagudvalget og fremsendes herefter til godkendelse i Økonomiudvalgets møde den 12. december Økonomisk konsulent Anette Nørregaard. Bilag Forside til bemærkninger til flytninger mellem udvalg (408522) Fleksjobs kompensation (408527) Bemærkninger til flytninger mellem udvalg (408519) Børne- og Familieservice indstiller, at der meddeles tillægsbevilling med kr. i 2007 til Udvalget for Børn- og Families område, samt at der meddeles tillægsbevilling med kr. i 2008 m.v. til Udvalget for Børn- og Famillies område. Godkendt Efterretningssager DITKGR /

15 Udvalget for Børn og Familie, Side 13 Der er følgende sager til efterretning: Invitation til Dans8 (ungdomsdanseforestilling) Orientering fra Skolestyrelsen om folkeskolens afsluttende prøver Officielt brev fra Haderslev Kommunes Ungenetværk stilet til Haderslev Kommunes bevillingsnævn FOA: Arbejdet i dagplejeformidlingerne i Arbejdsforhold for dagplejepædagoger og dagplejeledere. Idrætsklasserne, Hjortebroskolen, Haderslev Referat fra skolebestyrelsesmøde på Dragen, Hertug Hans Skole, Sct. Severin Skole, Nustrup Fællesskole, Hoptrup Skole, Hjortebroskolen (Ligger i skabet) Til efterretning Eventuelt DITKGR / Intet.

16 Udvalget for Børn og Familie, Side 14 Underskriftsside Morten Finnemann Mads Skau Anna Grethe Smith Knud Erik Hansen Peter Jensen Hansen Holger Mikkelsen Bent Steenberg Olsen Finn Wetter

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 11-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 11-12-2007

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Mandag den 12-11-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: På grund af anden mødevirksomhed deltog

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 05-11-2007 Mødested: Mødelokale 1 Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 06-11-2007 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-03-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 12-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Knud Erik Hansen (til den første del af mødet) Fraværende:

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-08-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Bent Steenberg Olsen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-10-2007 Mødested: Specialskolen Dragen Solsikkevej 4 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 10-03-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Borgmesteren deltog i

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:15 Afbud: Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 28-08-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 22-05-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:50 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 08-05-2007 Mødested: Børneinstitutionen Favrdal Christen Kolds Vej 4, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:25 Afbud: Knud

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-01-2007 Mødested: Sct. Severin Skole Mødelokale 93 (nye hovedindgang), Moltrupvej 1 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl.

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 08-12-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 21-10-2008 Mødested: Børnehaven Rosengården Thrigesvej 51, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 18-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 14-08-2007 Mødested: Gram Børnehave Skolekobbel 42, Gram Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Peter

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 22-08-2008 Mødested: Karl Erik Olesens kontor Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:15 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie,

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie, REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-06-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Morten Finnemann, Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie,

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie, REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 19-08-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen mødte kl. 17.10

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 23-09-2008

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 10-10-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 11:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl.

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Mødested: Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 27-02-2007 Mødested: Vedsted Skole Skovbyvej 2, Vedsted, Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:10 Bemærkninger: Udvalget for

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Knud Erik Hansen forlod

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 27-03-2007 Mødested: Skolen ved Kløften Christiansfeldvej 8 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 22-01-2008 Mødested: Tandplejen, Gåskærgade 28 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Afbud: Knud Erik Hansen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 20-10-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 20-10-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 20-10-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 12-05-2009 Mødested: Stevelt Skovbørnehave Steveltvej 70 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:55 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-01-2009 Mødested: Bevtoft Skole Krügersvej 45, Bevtoft Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:40 Afbud: Mads Skau Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, Arbejdsmarkeds-

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-05-2008 Mødested: Cathrine Asylets Børnehave Allégade 6, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 11-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Mads Skau Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 11-11-2008

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 23. april 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla Schwalbe, Jan R.

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-09-2007 Mødested: Afdelingen for Specialtilbud Bispebroen 2 C, Haderslev (ved biblioteket) Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10-11-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:25. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10-11-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:25. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 10-11-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:25 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 12-08-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Afbud: Ingen Bemærkninger: Knud Erik Hansen forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-10-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-11-2009 Mødested: Povlsbjerg Børnehave Østergade 46, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, IT og

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 18. februar 2014 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A)

Læs mere

Den kommunale dagpleje.

Den kommunale dagpleje. Sagsnr. 28.06.00-P16-1-18 Cpr. Nr. Dato 21-10-2018 Navn Sagsbehandler Johnni Steen Helt Høringsnotat om deltidspladser i kommunens dagtilbud med generel information om deltidspladser, forældrebetaling,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 05-05-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Tonny Thomsen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Vedr. Gratis buskort til skoleelever.

Vedr. Gratis buskort til skoleelever. 25-03- 2009 Vedr. Gratis buskort til skoleelever. TILSYNET Du har ved brev af 21. august 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland om Favrskov Kommunes praksis i forbindelse med udstedelse

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 23-05-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 23-05-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3 Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 23-05-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 3 Deltagere: Lise-Lotte Tilsted, Finn Olsen, Svend Rosager, Jeppe Ottosen, Masoum Moradi, Curt Sørensen, Hanne Klit,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2009 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing Formand for bestyrelsen for Væksthus Syddanmark, Odense kr. 80.000,00 Medlem af bestyrelsen for UCSYD, Haderslev

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 15-01-2007 Mødested: Kløvervænget 26, Kantinen Starttidspunkt: Kl. 16:15 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Tonny Thomsen Bemærkninger: Rita Juhl og Morten

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-05-2007 Mødested: Nørregade 41,1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget, 07-05-2007

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 08-09-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen

Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen I medfør af 26, stk. 7, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 311 af 25. april 1994, som ændret ved lov nr. 1140 af 21. december 1994 fastsættes:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Mandag den 16-06-2008 Mødested: 101 Haderslev Rådhus (ved kantinen) Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 22:05 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 24-06-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Princess May Gildhoff og Sahat

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere