Gør en forskel VIA University College. STUDIEAKTIVITETER Hvilke muligheder er der i mit studie? Hvad mon forventes af mig?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gør en forskel VIA University College. STUDIEAKTIVITETER Hvilke muligheder er der i mit studie? Hvad mon forventes af mig?"

Transkript

1 Gør en forskel VIA University College STUDIEAKTIVITETER Hvilke muligheder er der i mit studie? Hvad mon forventes af mig?

2 3 Indledning Studieaktiviteter - Hvilke muligheder er der i mit studie? - Hvad mon forventes af mig? VIA Sundhed Sygeplejerskeuddannelsen Marts 2018 Forfattere Anja Madsen Kvols og Hanna Mølgaard Layout Inge Lynggaard Hansen Tegninger Andreas Husballe Denne guide handler om studieaktivitetsmodellen og studieaktiviteter i din uddannelse. Studieaktivitetsmodellen er udviklet for at vise, at din uddannelse består af mangfoldige undervisnings- og studieaktiviteter. Desuden er modellen tænkt som afsæt for forventningsafklaring mellem dig, dine medstuderende og dine undervisere i forhold til undervisningen og din arbejdsindsats som studerende. Som studerende har du medindflydelse i uddannelsen, og det forventes, at du deltager aktivt i planlægning, gennemførelse og evaluering af dit studie, og at du udnytter studietidens mange muligheder for læring. Din samlede studieintensitet (de arbejdstimer, du lægger i studiet) har betydning for dit udbytte af uddannelsen. Målet med denne lille guide er at give dig svar og eksempler på følgende spørgsmål: - Hvad kan du bruge studieaktivitetsmodellen til? - Hvilke studieaktiviteter vil du konkret kunne møde og gøre brug af i din uddannelse? - Hvordan kan der skabes sammenhæng mellem forskellige studieaktiviteter? Studieaktiviteter skal relateres til uddannelsens formål, semestrenes læringsudbytter og indhold i forhold til rammevilkår, muligheder, dine forudsætninger og potentialer mv. Studieaktivitetsmodellen danner afsæt for planlægning, gennemførelse og evaluering af studiet. På den måde er modellen en del af studiet den kan ikke noget i sig selv. Derfor opfordres du, dine studiekammerater og undervisere til at bruge den til dialog, refleksion og samarbejde om udvikling af kvalitet i studiet, afklaring af forventninger, inspiration, ansvarsfordeling mv. God arbejdslyst!

3 5 Formål med studieaktivitetsmodellen Formålet med studieaktivitetsmodellen er at skabe grundlag for forventningsafklaring mellem dig, dine medstuderende og dine undervisere. Den kan også være til hjælp, når du planlægger din studietid. Modellen illustrerer bredden i de typer af studieaktiviteter, du vil kunne møde igennem dit studie. Bredden i studieaktiviteter bliver tydelig, når de to akser hvem deltager i aktiviteterne, og hvem har hovedansvaret for at sætte dem i gang krydser hinanden: Hvem deltager i a. Underviser og studerende (K1 og K4) b. Studerende (K2 og K3) c. Underviser (K1 og K2) d. Studerende (K3 og K4). Studieaktivitetsmodellen illustrerer eksempler på forskellige typer af studieaktiviteter inden for de fire kategorier (K), som ikke er så adskilte i praksis. Studieaktiviteterne bliver sammen med semestrenes læringsudbytter - for såvel professionsfaglige temaer som for uddannelsen i det hele taget - samt indhold, organisering, metoder osv. til studieplaner i de forskellige semestre du tager på uddannelsen. Du kan forvente, at uddannelsen er tilrettelagt med en variation og progression af undervisnings- og studieaktiviteter hen over studiet. Studieaktivitetsmodellen kan hjælpe dig til at forstå, hvilke forventninger uddannelsen har til dig som studerende, eksempelvis at du i en del af arbejdstiden selv tager initiativ til studieaktiviteter. For at kunne leve op til disse forventninger er det godt at kende konkrete eksempler på studieaktiviteter, og hvordan de kan hænge sammen. I studieordningen for din uddannelse er studieaktivitetsmodellen beskrevet, og du møder den i semesterbeskrivelserne. Fordelingen af studieaktiviteter i de fire kategorier er vejledende. Den aftales med underviseren i det enkelte semester. Aftaler vil fremgå af studieplaner for dine semestre. - Undervisning - skemalagt - Klinisk undervisning - Introduktioner, vejledning, feedback mv. - Almen studiekompetence - Prøver - Studievejledning - Faglige og sociale arrangementer - Studentervæksthusaktiviteter - Studenterorganiseret aktivitet f.eks. DSR, SLS, tutor Kategori 1 Kategori 4 Signaturforklaring = 4 kategorier af studieaktiviteter Kategori 2 Kategori 3 - Forudsætningskrav - Det valgfrie element - Studie-, gruppe- og projektarbejde - Forberedelse og efterbehandling af undervisning, vejledning og gruppearbejder - Ekstra curriculære aktiviteter - Evaluering - Egen forberedelse til undervisning, klinik, valgfrie uddannelseselementer, forudsætningskrav og prøver - Selvstændige studieaktiviteter - Studenterorganiseret aktivitet f.eks. DSR, SLS, tutor - Eksempler på studieaktiviteter

4 7 At blive studerende og at blive klar til jobbet Formålet med uddannelsen er, at du tilegner dig den viden, de færdigheder og de kompetencer, der er forudsætningen for, at du kan varetage dit kommende job som fagprofessionel. Det er, hvad uddannelsen sigter mod. Uddannelsens undervisnings- og studieaktiviteter skal kvalificere din viden og færdigheder med henblik på at udvikle dine kompetencer inden for din kommende profession og altså bygge bro mellem teori og praksis. Et godt udbytte af studieaktiviteterne forudsætter, at du er aktivt studerende. Det betyder bl.a., at du - involverer dig i dit studie - er undersøgende og nysgerrig - forbereder dig - forholder dig til indholdet i dit studie - arbejder selvstændigt er er reflekterende At arbejde i studiegrupper er et bærende element i din uddannelse. Her lærer du i samspil med andre. Samtidig øver du dig i at samarbejde med andre (medstuderende, undervisere, kliniske vejledere og andre). Det betyder bl.a., at du og din studiegruppe: - bearbejder det, I har læst, hørt, erfaret - skaber overblik og for dyber jer i faglige områder - kvalificerer opgaver, projekter, undersøgelser o.l. - giver hinanden faglig og personlig sparring, fx i forhold til klinisk uddannelse, forståelse af teori, kobling mellem teori og praksis, mv. At samarbejde er også en kernekompetence i dit kommende arbejde. Undervisnings- og studiemiljø Ingen forventer af dig, at du skal kunne klare det hele selv. Der er en række ressourcer og faciliteter, som du og din studiegruppe kan trække på undervejs i dit studie: Undervisere Biblioteket Studieadministrationen Ledelsen IT-support Studievejledningen... Campusfaciliteter På Campus Medier... Klinisk uddannelse Uden for Campus At samarbejde i studiegrupper ruster dig til at samarbejde med kolleger på arbejdet.

5 9 Eksempler på studieaktiviteter K1 Hvem deltager i Studerende og underviser Underviser K1-aktiviteter består af forskellige typer af undervisning, der kan organiseres - i velkendte former som holdundervisning, forelæsninger, hold- eller gruppediskussioner, studenteroplæg, osv. Der kan her være varierende grader af medbestemmelse, hvor du som studerende inviteres til at deltage i beslutninger om mål, indhold og metoder i nogle forløb, og hvor det er mere fastlagt på forhånd i andre forløb. Eksempler på studieaktiviteter individuelt, i grupper eller hele holdet: - Holdundervisning - Forelæsninger - Hold- eller gruppediskussioner - Studenteroplæg - Opstart og opfølgning på projektforløb, emne arbejde, undersøgelsesforløb - Fremlæggelser - Vejledning - Evaluering af studieaktiviteter og -udbytte - Arbejde med feedback (herunder at klarlægge feedbackkriterier) - Præsentation af studerendes eller studiegruppers selvstudier - Osv. K2 Hvem deltager i Studerende Underviser K2-aktiviteter ligger ofte i forlængelse af K1-aktiviteter og rummer arbejde med forskellige typer af opgaver, projekter samt forberedelse til og efterbearbejdning af undervisning mv., som bearbejdes i studiegrupper eller individuelt, og som din underviser har hovedansvaret for at rammesætte. Eksempler på studieaktiviteter individuelt, i grupper eller hele holdet: - Forberedelse til undervisning, vejledning, prøver - Guidet tekstlæsning til forberedelse af fx holdundervisning og hjælp til studieteknikker - Opfølgning og efterbearbejdning af undervisning og vejledning - Opgaveløsning - Øvelser - Undersøgelser - Projektarbejde - Videoproduktion og brug - Videotutorials - Forberedelse til klinisk uddannelse - Forberedelse til prøver - Holdmøder og -aktiviteter uden underviser - Studiebesøg - Obligatoriske opgaver - Blended learning - Forskningsassistentopgaver - Osv. Vi har så dygtige undervisere, der inspirerer, rammesætter og forstyrrer os med nye faglige perspektiver, der gi r lyst til at vide og kunne mere. (Sofie, studerende, semester 2) Vi fik til opgave selv at undersøge, hvordan der arbejdes med forskellige problemstillinger i klinisk praksis. (Christian, studerende, semester 5) Vær opmærksom på, hvordan du/i kan anvende ledige skemapositioner og gode møde- og arbejdssteder (grupperum/biblioteket på campus/hjemme hos hinanden osv.)!

6 11 K3 Hvem deltager i Studerende Studerende Selvstudier af forskellige former kendetegner studieaktiviteter i K3. De kan ligge i umiddelbar forlængelse af eller som supplement til studieaktiviteter i de øvrige kategorier. Du og din studiegruppe har hovedansvaret for at rammesætte jeres selvstudier, og denne kategori af studieaktiviteter repræsenterer et differentieret mulighedsrum i relation til formål med uddannelsen, de professionsfaglige temaers læringsudbytte og indholdet i de enkelte semestre. K3-studieerfaringer kan med fordel integreres i de andre studieaktiviteter i K1, K2 og K4. Eksempler på studieaktiviteter individuelt eller i studiegrupper: - Egen forberedelse, fx læsning af selvvalgte tekster, links mv. - Træning, fx øvelser i simulationslaboratoriet/ professionslokalet - Øvelse, fx i vanskelige samtaler, kommunikation til borgere og patienter - Projektarbejde - Diskussion af tekster - Peer-to-peer feedback mellem studerende - Valgfrie opgaver - Undersøgelser - Praksisstudier, fx observationer - Foredrag, temadage, møder - Relevante radio-/tv-programmer, TED-talks mv. - Studentervæksthusaktiviteter, VIA Connect mv. - Makerspace - Besøg/studietur i forbindelse med særlig fordybelse/interesse - Samarbejds- og samskabelsesprojekter - Forsknings-, udviklingsog innovationsprojekter - Internationale studieaktiviteter - Osv. K4 Hvem deltager i Studerende og underviser Studerende I forbindelse med studieaktiviteter, som du og dit hold tager initiativ til, kan I invitere underviseren til at deltage på holdet i relevante aktiviteter inden for den ressourceramme, som underviseren har til det. Formålet er typisk at møde underviserens forståelse af et givet område i uddannelsen og/eller professionen. K4-aktiviteter kan med fordel skemalægges som led i den gen sidige forventningsafstemning. Eksempler på studieaktiviteter: - Studenteroplæg - Rammesatte hold- eller gruppediskussioner af faglige eller professionsrelevante temaer/ projekter - Kortere præsentation af studerendes eller studiegruppers selvstudier - Feedback, herunder peerto-peer som feedback mellem studerende eller grupper på holdet - Workshops - Holdmøder - Besøg og studieture - Skemalagt studieundervisning, hvor studie grupper på skift har ansvaret (hver studiegruppe kan tildeles lektioner rammesat i studieplanen). Studiegruppen bestemmer egenhændigt indholdet af studieaktiviteten, hvor kriterier for valg af indhold fx kunne være: - Praksisrelateret indhold - Valgt ud fra studiegruppens egne interesser - Valgt ud fra studiegruppens K3-aktiviteter - Mulighed for at relatere teori til praksis - Mulighed for fordybelse - Aktualitet - Høj deltageraktivitet - Osv. Vi har arbejdet med peer-to-peer feedback med faglige kriterier, som vi har aftalt i undervisningen. Det har været rigtig godt og det gik også rigtig godt til modulprøven! (Mia, studerende, semester 3) Medstuderendes fremlæggelser af projekter Undervisning af medstuderende er lærerigt og relevant. Og godt at man også kan få sparring af underviseren, som kender os! (Johan, studerende, semester 8)

7 13 Helhed og sammenhæng i studieaktiviteterne hvordan? Dine studieaktiviteter i alle 4 kategorier kan hænge godt sammen med hinanden. Og du kan med fordel arbejde bevidst på, at de aktiviteter, du og dine studiekammerater har hovedansvaret for at tage initiativ til (K3 og K4) knytter sig til de studieaktiviteter, dine undervisere har ansvar for at sætte i værk (K1 og K2). Fra studieaktiviteter i K1 kan du hente faglig inspiration fra underviseren og dine medstuderende på holdet. Dine undervisere har også en vigtig opgave med at formidle fagligt indhold, rammesætte studieopgaver (K2) og inspirere dig til selv at gå videre med og udforske professionsfaglige temaers indhold. I dit møde med dine undervisere (K1) kan du notere forskellige titler på bøger, forfattere, faglige tidsskrifter, videoer og andre ressourcer (fx UC-viden), som du gerne vil arbejde videre med. Det er ofte også her, du kan få idéer til emneområder, problemstillinger, undersøgelser, arbejdsformer, it-programmer mv., som du kan drage nytte af inden for dit fagområde. I undervisningen igangsættes ofte gode diskus sioner, som du/i selv kan gå videre med, fx i et studiegruppearbejde (K2, K3) eller på holdet (K4). Dine undervisere rammesætter aktiviteter, som du - ofte i samarbejde med din studiegruppe - forventes at arbejde med (K2). Disse studieaktiviteter kan i flere tilfælde inspirere dig til at fordybe dig yderligere på eget initiativ (K3). Her kan du også opdage huller i forhold til fagområdets indhold og mål, som du kan arbejde med alene eller i studiegrupper. Det kan fx være bestemte færdigheder, du har behov for at træne eller vidensområder, du må fordybe dig i. K4 er det sted, hvor du som studerende ofte i samarbejde med din studiegruppe - kan søge vejledning i forhold til de studieaktiviteter, du/i har igangsat på eget initiativ (K3). Mange studerende efterspørger feedback på deres arbejde, og det kan du eller I tage initiativ til her. Det er ofte motiverende og lærerigt, når I selv tager initiativ til at præsentere jeres selvstudier (K3) for hinanden på holdet og med eftervejledning fra underviseren(k4). 2. Lærerstyret tekstbearbejdning, sammenfatning og perspektivering 6. Fremlæggelse for hold, medstuderende, eksterne Ikke alle studieaktiviteter behøver at være tæt forbundne for at være værdifulde, men det kan hjælpe til at skabe fordybelse, sammenhæng, helhed og progression i studiet. Nedenfor er vist et eksempel på et forløb opbygget af følgende studieaktiviteter, der i kraft af forløbets indhold, mål, formål, metode mv. er forskellige og hænger tæt sammen i en sammenhængende struktur: 1) Guidet tekstlæsning som forberedelse til undervisning Studieaktivitetsmodellen erfaringer og refleksioner, s. 28 2) Lærerstyret tekstbearbejdning, sammenfatning og perspektivering 3) Casearbejde med afsæt i kendte tekster 4) Selvinitieret tekstlæsning 6) Fremlæggelse for holdet 3. & 5. Casearbejde med afsæt i tekster (kendte + nye) 4. Selvinitieret tekstlæsning 1. Forberedelse: guidet tekstlæsning

8 15 Hvordan ved du, om du er på rette vej? Inspirationskilder Evaluering af og feedback på studieaktiviteter og studieudbytte skal hjælpe dig til at blive klar over, om du er på rette vej i studiet. Evaluering og feedback er en integreret del af din uddannelse og studieaktiviteter. På et formelt plan møder du det bl.a. som studieaktiviteter, der skal afleveres og godkendes som en del af deltagelsespligten i dine semestre og som prøver af forskellig slags. Derudover er der også den mere uformelle og løbende evaluering og feedback i studiet. Fx feedback på opgaver, projekter, fremlæggelser, samarbejds processer, undervisning osv., hvor der både kan være feedback fra din underviser og peerto-peer feedback med medstuderende. Når feedback skal være virkningsfuld i forhold til, at du udvikler dine professionskompetencer, er det nødvendigt ikke blot at tænke den som en enkeltstående tilbagemelding, men i flere retninger: Feed up: Hvor er du på vej hen? Hvad er målene? Feed back: Hvordan klarer du dig? Hvilke fremskridt er der tale om ift. målene? Feed forward: Hvor skal du hen herfra? Hvilke aktiviteter må du iværksætte for at gøre fremskridt? Og feedbacken må også foregå på flere niveauer: Opgaveniveau: Er opgaven forstået og rigtigt løst? Procesniveau (forståelsesprocessen ift. at udføre opgaven): Arbejder du på en effektiv måde, eller bør du ændre strategi? Selvreguleringsniveau: Hvordan vurderer og regulerer du dine handlinger mod målet? Baggrunden for denne guide er erfaringer og indsigter fra tre forskningsog udviklingsprojekter gennemført i VIA. Lóa Björk Jóelsdottir, Hilmar Dyrborg Laursen, Henrik Scheel Andersen, Henrik Balle Nielsen, Dorthe Ansine Christensen, Chung Kim og Anja Madsen Kvols se artiklen Lærerstuderendes udvikling af autonomi i et uddannelsespædagogisk perspektiv, Studier i læreruddannelse og profession, Årg. 1. Nr Grete Dolmer, Janne Klok, Lis Montes de Oca, Ane Qvortrup og Hanna Mølgaard Feedback - et inspirationshæfte, VIA University College Grete Dolmer, Tina Bering Keiding, Chung Kim, Janne Klok, Pia Rauff Krøyer, Mine Rasmussen, Ane Qvortrup og Hanna Mølgaard se bogen Studieaktivitetsmodellen erfaringer og refleksioner, Systime Profession, 2015 og Danmarks Evalueringsinstitut. Styrk de studerendes udbytte Ennova/ VIA: Studiemiljøundersøgelse. Sygeplejerskeuddannelsen i VIA, Opgave-niveau Proces-niveau Feed up: Hvad er dit mål? Hvad skal du vide? Hvad skal du kunne? Hvordan kan du se, at du har nået målet? Feed back: Hvor er du nu ift. målet? Hvad ved du indtil videre? Hvad kan du indtil videre? Hvordan kan du se, at du er på vej? Hvad har du gjort for at nå hertil? Selvregulerings-niveau Hvad vil du gerne lære? Hvordan kan du undersøge, hvor langt du er er? Feed forward: Hvad er næste skridt for at nå målet? Hvad skal du vide for at komme videre? Hvad skal du kunne for at komme videre? Hvad er det næste, du skal se efter for at nå målet? Hvad skal du gøre her fra? Kan du nu hjælpe andre med at nå målet? Figur 1 Feedback. Inspirationshæfte, s. 9

9 ilh

Gør en forskel VIA University College. STUDIEAKTIVITETER Hvilke muligheder er der i mit studie? Hvad mon forventes af mig?

Gør en forskel VIA University College. STUDIEAKTIVITETER Hvilke muligheder er der i mit studie? Hvad mon forventes af mig? Gør en forskel VIA University College STUDIEAKTIVITETER Hvilke muligheder er der i mit studie? Hvad mon forventes af mig? 3 Indledning Studieaktiviteter - Hvilke muligheder er der i mit studie? - Hvad

Læs mere

Vejledning til studieaktivitetsmodel til undervisere og uddannelsesledere

Vejledning til studieaktivitetsmodel til undervisere og uddannelsesledere Vejledning til studieaktivitetsmodel til undervisere og uddannelsesledere Studieaktivitetsmodellen synliggør de forskellige studieaktiviteter Kategori 1 Kategori 2 Kategori 3 Kategori 4 Blandt professionshøjskolerne

Læs mere

Lærerstuderendes udvikling af autonomi i et uddannelsespædagogisk perspektiv Studieaktivitetsmodellen som støtte og feedback

Lærerstuderendes udvikling af autonomi i et uddannelsespædagogisk perspektiv Studieaktivitetsmodellen som støtte og feedback Gør tanke til handling VIA University College Lærerstuderendes udvikling af autonomi i et uddannelsespædagogisk perspektiv Studieaktivitetsmodellen som støtte og feedback Hilmar Dyrborg Laursen Henrik

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 7. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 7. semester Semesterbeskrivelse 7. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

Vejledning til studieaktivitetsmodel til studerende

Vejledning til studieaktivitetsmodel til studerende Vejledning til studieaktivitetsmodel til studerende Studieaktivitetsmodellen kan give dig overblik over dine studieaktiviteter Kategori 1 Kategori 2 Kategori 3 Kategori 4 Blandt professionshøjskolerne

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 1. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 1. semester Semesterbeskrivelse. semester INDHOLD Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

Generel klinisk studieplan

Generel klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelserne i Odense, Svendborg og Vejle Generel klinisk studieplan Skabelon Godkendt af Taktisk Styregruppe d. 20.2.2017. 24-02-2017 TS 1180943 Indhold Indledning 2 Den almene del 2 Overordnet

Læs mere

Studieaktivitetsmodellen

Studieaktivitetsmodellen Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016 For kliniske vejledere OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus den 25. oktober i Odense og den 3. november i Svendborg Studieaktivitetsmodellen

Læs mere

Opfølgning på Læringsbarometer 2018

Opfølgning på Læringsbarometer 2018 Gør tanke til handling VIA University College Opfølgning på Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Indledning Svarprocent: 62 % for campusuddannelse og særligt tilrettelagt forløb 70% for NET-uddannelsen På Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse

VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse 1. semester August 2016 JEBA / MHOL og MSNI INDHOLD 1 Indledning 3 2 Aktivitet og deltagelse i hverdagslivet 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 1. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 1. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. semester INDHOLD Indledning 3 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7 Indhold

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester Semesterbeskrivelse 2. semester INDHOLD Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 6. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 6. semester Semesterbeskrivelse 6. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 7 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 7. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 7. semester Semesterbeskrivelse 7. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester

VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse 2. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema: Menneske, aktivitet og omgivelser 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen

Læs mere

Studieaktivitetsmodellen. Psykomotorikuddannelsen

Studieaktivitetsmodellen. Psykomotorikuddannelsen Studieaktivitetsmodellen anvendt i forhold til Psykomotorikuddannelsen udarbejdet af Psykomotorikuddannelsen i Randers Første udgave, oktober 2012, revideret december 2014 og december 2015 Revideret jf.

Læs mere

Semester- beskrivelse

Semester- beskrivelse Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed Semester- beskrivelse Institut for sundhedsuddannelse 3 1. semester Indhold 1. Semesterets indhold og tilrettelæggelse 4 1.1. Semesterets opbygning 4 2. Temaer

Læs mere

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. August 2015. Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. August 2015. Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College Modul 5 Tværprofessionel virksomhed August 2015 Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro Side 1 af 6 Modulets tema Den monofaglige

Læs mere

Det er et fuldtidsjob at være studerende

Det er et fuldtidsjob at være studerende Studieaktivitetsmodellen Det er et fuldtidsjob at være studerende Din arbejdsuge er på 40 timer og rummer mange forskellige studieaktiviteter Din vej til viden, færdigheder og kompetencer Mange forskellige

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 1. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 1. semester Semesterbeskrivelse 1. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 5. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 5. semester Semesterbeskrivelse 5. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet?

Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet? Evaluering Hold: bose15 Modul: 5 Modulansvarlig : LFI J.nr. Dato: 16. november 2016 Status: 14 ud af 16 har besvaret evalueringen Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 3. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 3. semester Semesterbeskrivelse 3. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

PBL på Socialrådgiveruddannelsen

PBL på Socialrådgiveruddannelsen 25-10-2018, AAU/MAN PBL på Dette papir beskriver guidelines for Problembaseret Læring på. Papiret er udarbejdet og godkendt af studienævnet d. 24. oktober 2018 og er gældende, men tages løbende op til

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse 3. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 3 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. Et særligt tilrettelagt forløb med merit for 60 ECTS

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. Et særligt tilrettelagt forløb med merit for 60 ECTS VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse 1.2. semester STF Et særligt tilrettelagt forløb med merit for 6 ECTS INDHOLD 1 Indledning 3 2 Temaer 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 4. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 4. semester Semesterbeskrivelse 4. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7 Indhold 5 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

Modulbeskrivelse Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i klinisk praksis

Modulbeskrivelse Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i klinisk praksis Modulbeskrivelse Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i klinisk praksis Modul 11S Klinik/ Teori Studieretning: Stråleterapi Oktober 2015 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 Læringsudbytte 3 OVERSIGT

Læs mere

Hold: bose15 J.nr.: Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelsen af fællesskab på holdet?

Hold: bose15 J.nr.: Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelsen af fællesskab på holdet? Hold: bose15 J.nr.: 4071 Modul: 7 Dato: 07. februar 2017 Status: 14 ud af 17 har besvaret evalueringen 82% Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til

Læs mere

Semesterevaluering 4. semester

Semesterevaluering 4. semester Semesterevaluering 4. semester I det følgende skal du besvare 19 spørgsmål om, i hvilken grad den teoretiske og kliniske undervisning som helhed har givet dig læringsmuligheder i forhold til semesterets

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Forudsætningskrav. Udvikling af klinisk sygepleje 6. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Forudsætningskrav. Udvikling af klinisk sygepleje 6. semester VIA Sygeplejerskeuddannelsen Forudsætningskrav Udvikling af klinisk sygepleje 6. semester Læringsudbytte Læringsudbyttet viser fokus for forudsætningskravet. Du bedømmes ud fra kriterierne Forudsætningskravet

Læs mere

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1)

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Formålet med dette notat er at sætte retning og rammer for arbejdet på national og lokal plan med

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder. Professionsbachelor i sygepleje Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder Professionsbachelor i sygepleje 1 Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 14 beskrivelsen... 3 Modul 14 -

Læs mere

Hold: bosf16 J.nr.: Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelsen af fællesskab på holdet?

Hold: bosf16 J.nr.: Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelsen af fællesskab på holdet? Hold: bosf16 J.nr.: 4071 Modul: 7 Dato: 31. juli 2017 Status: 9 ud af 13 har besvaret evalueringen Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe

Læs mere

Resultater for Semester 01 (syde16) - E16 1

Resultater for Semester 01 (syde16) - E16 1 Resultater for Semester 01 (syde16) - E16 1 Læringsudbytte Kære studerende Du har netop afsluttet semester 1. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage de studerendes vurdering af uddannelsen

Læs mere

Professionsbaseret læring

Professionsbaseret læring PÆDAGOGISK GRUNDLAGSDOKUMENT Professionsbaseret læring på Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle TS: 1313116 Marts 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Læreprocesser i Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle... 3 3.

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 4 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Spørgeskemaevaluering af første forløb

Spørgeskemaevaluering af første forløb 1 UCL. Moveprojekt: Webaktiviteter i studieaktivitetsmodellen. Evaluering Spørgeskemaevaluering af første forløb 79 studerende har besvaret spørgeskemaet. Nedenfor ses de samlede resultater for alle deltagende

Læs mere

Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi. Modul 3 - Klinik

Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi. Modul 3 - Klinik Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi Modul 3 - Klinik Revideret April 2015 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 Læringsudbytte 3 OVERSIGT OVER MODULET 4 Introduktion til modulet 4 Studietid

Læs mere

Modulbeskrivelse Omsorg for mennesket i radiografi. Modul 4 - Klinik

Modulbeskrivelse Omsorg for mennesket i radiografi. Modul 4 - Klinik Modulbeskrivelse Omsorg for mennesket i radiografi Modul 4 - Klinik Rev. September 2016 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 Læringsudbytte 3 OVERSIGT OVER MODULET 4 Introduktion til modulet 4 Studietid

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 2. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 2. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. semester INDHOLD Indledning 3 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7 Indhold

Læs mere

De første 6 spørgsmål vedrører den teoretiske del af din uddannelse.

De første 6 spørgsmål vedrører den teoretiske del af din uddannelse. Semesterevaluering 4. semester det følgende skal du besvare 19 spørgsmål om, i hvilken den teoretiske og kliniske undervisning som helhed har givet dig læringsmuligheder i forhold til semesterets tema

Læs mere

Spørgsmål vedrørende modulets indhold og læringsudbytte - Har modulets læringsudbytte som helhed været tydeligt fra starten af modulet?

Spørgsmål vedrørende modulets indhold og læringsudbytte - Har modulets læringsudbytte som helhed været tydeligt fra starten af modulet? Evalueringsrapport modul 12, RAD109 Antal studerende på holde 25 Antal besvarelser 14 Svarprocent 56 % Spørgsmål vedrørende modulets indhold og læringsudbytte - Har modulets læringsudbytte som helhed været

Læs mere

Modulbeskrivelse Magnetisk resonans, ultralyd og komplekse undersøgelsesforløb i praksis

Modulbeskrivelse Magnetisk resonans, ultralyd og komplekse undersøgelsesforløb i praksis Modulbeskrivelse Magnetisk resonans, ultralyd og komplekse undersøgelsesforløb i praksis Modul 10R Klinik Studieretning: Radiologisk billeddiagnostik Rev. Sept. 2016 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema

Læs mere

Modulbeskrivelse Røntgenmodaliteter og komplekse undersøgelsesforløb. Modul 8 - Klinik

Modulbeskrivelse Røntgenmodaliteter og komplekse undersøgelsesforløb. Modul 8 - Klinik Modulbeskrivelse Røntgenmodaliteter og komplekse undersøgelsesforløb i praksis Modul 8 - Klinik Rev. September 2016 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 Læringsudbytte 3 OVERSIGT OVER MODULET 5 Introduktion

Læs mere

Velkommen til pædagoguddannelsen

Velkommen til pædagoguddannelsen Velkommen til pædagoguddannelsen v/jesper Jensen, studieleder Sidefod Calibri pkt 11 1 PROGRAM Kl. 16.30 17.00: Velkomst v/studieleder Jesper Jensen Introduktion til grundfagligheden v/underviser Ana Lisa

Læs mere

Resultater for Semester 03 (sydf17) - F18 1

Resultater for Semester 03 (sydf17) - F18 1 Resultater for Semester 03 (sydf17) - F18 1 Læringsudbytte 1 Kære studerende Du har netop afsluttet semester 3. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage de studerendes vurdering af

Læs mere

Resultater for Modul 03 (syde15) - F16 1

Resultater for Modul 03 (syde15) - F16 1 Resultater for Modul 3 (syde15) - F16 1 Læringsudbytte Kære studerende Du har netop afsluttet modul 3. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage de studerendes vurdering af uddannelsen

Læs mere

Resultater for Modul 10 (syde14) - E16 1

Resultater for Modul 10 (syde14) - E16 1 Resultater for Modul 10 (syde14) - E16 1 Læringsudbytte Kære studerende Du har netop afsluttet modul 10. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage de studerendes vurdering af uddannelsen

Læs mere

Resultater for Semester 05 (syde15) - E17 1

Resultater for Semester 05 (syde15) - E17 1 Resultater for Semester 05 (syde15) - E17 1 Læringsudbytte 1 Du har netop afsluttet semester 5. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage de studerendes vurdering af uddannelsen i det

Læs mere

Resultater for Semester (syde17) - E17 1

Resultater for Semester (syde17) - E17 1 Resultater for Semester 01 2017 (syde17) - E17 1 Læringsudbytte 1 Kære studerende Du har netop afsluttet semester 1. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage de studerendes vurdering

Læs mere

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Med relation til Processtandard for god undervisning i VIA pædagoguddannelse.

Læs mere

Resultater for Modul 07 (3kde14) - F16 1

Resultater for Modul 07 (3kde14) - F16 1 Resultater for Modul 7 (3kde14) - F16 1 Læringsudbytte Kære studerende Du har netop afsluttet modul 7. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage de studerendes vurdering af uddannelsen

Læs mere

Resultater for Modul 03 (3kde15) - F16 1

Resultater for Modul 03 (3kde15) - F16 1 Resultater for Modul 3 (3kde15) - F16 1 Læringsudbytte Kære studerende Du har netop afsluttet modul 3. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage de studerendes vurdering af uddannelsen

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 14 beskrivelsen... 3 Modul 14 - Bachelorprojekt... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet Bilag 4: Professionsbachelorprojektet (Lokal modulbeskrivelse for BA-modulet på 8. semester er under udarbejdelse) BA1: At undersøge lærerfaglige problemstillinger i grundskolen... 2 BA1: At undersøge

Læs mere

Resultater for Semester 04 (3kde16) - F18 1

Resultater for Semester 04 (3kde16) - F18 1 Resultater for Semester 04 (3kde16) - F18 1 Læringsudbytte 1 Kære studerende Du har netop afsluttet den teoretiske del af semester 4. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage de studerendes

Læs mere

Studieplan Campusbaseret Sygeplejerskeuddannelse i VIA, Viborg

Studieplan Campusbaseret Sygeplejerskeuddannelse i VIA, Viborg Studieplan Campusbaseret Sygeplejerskeuddannelse i VIA, Viborg 7. semester - overgangsordning, hold SVF17 + SVF16-STF Semesteransvarlig: Vicki Dyeremose Kvalitets-, innovations-, udviklings- og forskningsarbejde

Læs mere

1. Har den kliniske undervisning motiveret dig til - - aktiv deltagelse i semesteret? Krydset med: Hold/Klasse

1. Har den kliniske undervisning motiveret dig til - - aktiv deltagelse i semesteret? Krydset med: Hold/Klasse Frekvenser Skemaet er udsendt til 110 studerende 74 har helt eller delvist gennemført, svarende til 67,3% 36 har ikke svaret, svarende til 32,7% 1. Har den kliniske undervisning motiveret dig til - - fordybelse

Læs mere

Modulbeskrivelse Kvalitet i radiografi. Modul 12 - Teori

Modulbeskrivelse Kvalitet i radiografi. Modul 12 - Teori Modulbeskrivelse Kvalitet i radiografi Modul 12 - Teori Januar 2015 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 3 OVERSIGT OVER MODULET 4 Introduktion til modulet 4 Studietid 4 Fordeling af fag og ECTS - point

Læs mere

At reflektere over forskellige værdiopfattelser og interessemodsætninger inden for sygeplejeprofession

At reflektere over forskellige værdiopfattelser og interessemodsætninger inden for sygeplejeprofession Modul 13 - Tema og læringsudbytte Tema: Valgmodul - Sygepleje Praksis-, udviklings- og forskningsviden Valgmodulet retter sig mod sygeplejefaglig udvikling inden for patient- og borgerrettet sygeplejevirksomhed

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Semester: 2 Dato for evaluering: jan - feb 2019 Semesteransvarlig: LOTM Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 8 ud af 16

Læs mere

Hold: bosf16 J.nr.: Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet?

Hold: bosf16 J.nr.: Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet? Hold: bosf16 J.nr.: 4071 Modul: 5 Dato: 08. maj 2017 Status: 10 ud af 13 har besvaret evalueringen Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe

Læs mere

Semesterevaluering for 2. semester kandidatuddannelsen i Klinisk Videnskab og Teknologi

Semesterevaluering for 2. semester kandidatuddannelsen i Klinisk Videnskab og Teknologi Semesterevaluering for 2. semester kandidatuddannelsen i Klinisk Videnskab og Teknologi Svarprocent Ikke-gennemført 1 6,7% Nogen svar 1 6,7% Gennemført 13 86,6% I alt 15 100,0% Spørgsmål til semestret:

Læs mere

Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071

Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071 Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071 Hold: BSE16o-1 Semester: 5 Dato for evaluering: 11/2 2019 Semesteransvarlig: KR Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 9/19 svarer til 47% I hvilken

Læs mere

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet Bilag 4: Professionsbachelorprojektet BA1: At undersøge lærerfaglige problemstillinger i grundskolen... 2 BA1: At undersøge lærerfaglige problemstillinger i grundskolen (Bornholm ES15)... 5 BA2: At gennemføre

Læs mere

Semester- og uddannelsesevaluering for 6. semester Bacheloruddannelsen i Idræt

Semester- og uddannelsesevaluering for 6. semester Bacheloruddannelsen i Idræt Semester- og uddannelsesevaluering for 6. semester Bacheloruddannelsen i Idræt Svarprocent Distribueret 72 71,3% Nogen svar 1 1,0% Gennemført 28 27,7% I alt 101 100,0% Spørgsmål til semestret: 6. semester

Læs mere

VIA Læreruddannelse Læreruddannelsen i Aarhus Studieordning 2018

VIA Læreruddannelse Læreruddannelsen i Aarhus Studieordning 2018 VIA Læreruddannelse Læreruddannelsen i Aarhus Studieordning 2018 Den samlede studieordning består af to dele: Almen studieordning, som omfatter de generelle regler for den samlede uddannelse Fag, moduler

Læs mere

Find og brug informationer om uddannelser og job

Find og brug informationer om uddannelser og job Find og brug informationer om uddannelser og job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 4. 6. klasse Faktaboks Kompetenceområder: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem

Læs mere

Naturfag som heldagsskole

Naturfag som heldagsskole Naturfag som heldagsskole Eller hvordan får jeg de studerende til at lave mere, medens jeg forbereder mig mindre? Formål At optimere de studerendes arbejde i forhold til studieaktivitetsmodellen At gennemføre

Læs mere

Resultater for Socialt iværksætteri (3kde13) - F16 1

Resultater for Socialt iværksætteri (3kde13) - F16 1 Resultater for Socialt iværksætteri (3kde13) - F16 1 Læringsudbytte Kære studerende Du har netop afsluttet modul 11. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage de studerendes vurdering

Læs mere

Materialer og fremstillingsprocesser FORÅR 2017

Materialer og fremstillingsprocesser FORÅR 2017 FAG/MODUL-INFORMATION Materialer og fremstillingsprocesser FORÅR 2017 UDDANNELSE: EA Produktionsteknolog NIVEAU: Erhvervsakademiuddannelse svarende til niveau 5 i den danske kvalifikationsramme SEMESTER:

Læs mere

MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017

MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017 FAG/MODUL-INFORMATION MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017 UDDANNELSE: EA Designteknologi NIVEAU: Erhvervsakademiuddannelse svarende til niveau 5 i den danske kvalifikationsramme SEMESTER: 2. Semester

Læs mere

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet?

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet? Evaluering Modul/ semester: Modul 3 Dato for evaluering: 17/11 2016 Modul/semesteransvarlig: LM Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 15/18 83% Hvis svarprocenten på de elektroniske

Læs mere

De første 7 spørgsmål vedrører den kliniske del af din uddannelse.

De første 7 spørgsmål vedrører den kliniske del af din uddannelse. Semesterevaluering 3. semester det følgende skal du besvare 15 spørgsmål om, i hvilken den teoretiske og kliniske undervisning som helhed har givet dig læringsmuligheder i forhold til semesterets tema

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester Semesterbeskrivelse 2. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Semester 3 BSF17 Dato for evaluering: 4. september 2018 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 6. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 6. semester Semesterbeskrivelse 6. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 7 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering VIA University College Dato: 10. marts 2015 Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 Svarprocent Thisted 82% Svarprocent Viborg 59% Handleplan

Læs mere

7. semester. Praksisinnovation, entreprenørskab, udvikling og forskning i radiografi. September 2018 RADIOGRAFUDDANNELSEN UCL

7. semester. Praksisinnovation, entreprenørskab, udvikling og forskning i radiografi. September 2018 RADIOGRAFUDDANNELSEN UCL RADIOGRAFUDDANNELSEN UCL 7. semester Praksisinnovation, entreprenørskab, udvikling og forskning i radiografi September 2018 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Niels Bohrs Allé 1. 5230 Odense M

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 16: Bachelorforløb. Hold 3K Tema: Udvikling af praksis og profession

Modulbeskrivelse. Modul 16: Bachelorforløb. Hold 3K Tema: Udvikling af praksis og profession Modulbeskrivelse Modul 16: Bachelorforløb Tema: Udvikling af praksis og profession Hold 3K 2014 Modulbeskrivelse Modul 16 november 2017 Udarbejdet i henhold til Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Studiemiljøundersøgelse. Sygeplejerske - VIA, Campus Holstebro. Svarprocent: 66% (148/224)

Studiemiljøundersøgelse. Sygeplejerske - VIA, Campus Holstebro. Svarprocent: 66% (148/224) Studiemiljøundersøgelse - VIA, Campus Holstebro Svarprocent: % (148/224) Indhold Indhold Introduktion 4 Udbytte og Studieengagement 5 Hvordan skaber du større Studieengagement? 6 Specifikke spørgsmål under

Læs mere

Studiemiljøundersøgelse. Socialrådgiver - VIA, Campus Aarhus C. Svarprocent: 41% (334/807)

Studiemiljøundersøgelse. Socialrådgiver - VIA, Campus Aarhus C. Svarprocent: 41% (334/807) Studiemiljøundersøgelse Svarprocent: 41% (334/807) Indhold Indhold Introduktion 4 Udbytte og Studieengagement 5 Hvordan skaber du større Studieengagement? 7 Specifikke spørgsmål under hvert område 9 Tema

Læs mere

12. Modulbeskrivelse

12. Modulbeskrivelse 12. Modulbeskrivelse Gældende pr. 1. september 2011 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Generelt... 3 2. Introduktion til modulet:... 3 3. Modulets fokusområde... 3 4. Fordeling af fag og

Læs mere

Resultater for Cosmopolitanism (3kde15cos) - F18 1

Resultater for Cosmopolitanism (3kde15cos) - F18 1 Resultater for Cosmopolitanism (3kde15cos) - F18 1 Læringsudbytte 1 Kære studerende Du har netop afsluttet modul 11, valgfaget Cosmopolitanism. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage

Læs mere

Opfølgning på evaluering

Opfølgning på evaluering Opfølgning på evaluering Semester: 5 Dato for evaluering: 13/2 2018, mundtlig evaluering 26/1 2018 Semesteransvarlig: KR Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 7/12 svarer til 58% I

Læs mere

Radiologisk studieretning

Radiologisk studieretning 11. Modulbeskrivelse Radiologisk studieretning Gældende pr. 1. februar 2013 MAGO 19. november 2012 1 Forord Modulbeskrivelse er primært tænkt som et opslagsværk for radiografstuderende, kliniske og teoretiske

Læs mere

Modulbeskrivelse KVALITETSSTYRING OG INNOVATION. Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus

Modulbeskrivelse KVALITETSSTYRING OG INNOVATION. Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus Modulbeskrivelse Modul i den Sundhedsfaglige Diplomuddannelse: Udbudssted Omfang i credits (ECTS) KVALITETSSTYRING OG INNOVATION Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus 5 ECTS Modulet er målrettet

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Semester 3 BSE16 Dato for evaluering: 13. februar 2018 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt

Læs mere

Studiegrupper. Vejledende retningslinjer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

Studiegrupper. Vejledende retningslinjer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K Studiegrupper Vejledende retningslinjer Indhold Studiegrupper 3 Hvorfor skal du arbejde i grupper på universitetet? 3 Hvad bliver

Læs mere

Resultater for Kirkeforskning (3kde15kir) - F18 1

Resultater for Kirkeforskning (3kde15kir) - F18 1 Resultater for Kirkeforskning (3kde15kir) - F18 1 Læringsudbytte 1 Kære studerende Du har netop afsluttet modul 11, valgfaget kirkeforskning. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage

Læs mere

Klinisk forudsætningskrav 6. semester

Klinisk forudsætningskrav 6. semester Klinisk forudsætningskrav 6. semester Tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde i det individuelle pleje- og behandlingsforløb i samspil med patient/borger Læringsudbytte Læringsudbyttet viser fokus

Læs mere

Refraktion 2 og ergooptometri FORÅR 2017

Refraktion 2 og ergooptometri FORÅR 2017 FAG/MODUL-INFORMATION Refraktion 2 og ergooptometri FORÅR 2017 UDDANNELSE: PBA Optometri NIVEAU: Erhvervsakademiuddannelse svarende til niveau 6 i den danske kvalifikationsramme SEMESTER: 2. Semester SPROG:

Læs mere

Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi

Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi Svarprocent Ikke-gennemført 3 8,1% Nogen svar 2 5,4% Gennemført 32 86,5% I alt 37 100,0% Spørgsmål til projektmodulet: Eksperimentel

Læs mere

LÆRINGSBAROMETER OG UDDANNELSESZOOM Maskinmester, prof.bach. på Aarhus Maskinmesterskole

LÆRINGSBAROMETER OG UDDANNELSESZOOM Maskinmester, prof.bach. på Aarhus Maskinmesterskole LÆRINGSBAROMETER OG UDDANNELSESZOOM Maskinmester, prof.bach. på Tabelrapport Januar 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. UDBUDSSTED/SEMESTRE PÅ MASKINMESTER, PROF.BACH. 2 1 1. UDBUDSSTED/SEMESTRE PÅ MASKINMESTER,

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Modul 6 BSE15 Dato for evaluering: maj / juli 2017 (Holdet er delt i 2 derfor er der 2 statistikmålinger der samles i notatet).

Læs mere

2016 Administrationsbacheloruddannelsen

2016 Administrationsbacheloruddannelsen Gør tanke til handling VIA University College Studiemiljøundersøgelsen 2016 Administrationsbacheloruddannelsen 1 Resultater På baggrund af Studiemiljøundersøgelsen 2016 har uddannelsen udvalgt følgende

Læs mere

Efter- og videreuddannelse. - gør viden til værdi

Efter- og videreuddannelse. - gør viden til værdi Efter- og videreuddannelse - gør viden til værdi Velkommen til Cphbusiness Som studerende på Cphbusiness vil du møde en undervisningsform, der skaber kompetencer, du kan bruge til noget. Det betyder: at

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014

Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014 Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014 Krav til evaluering af undervisning. For at sikre kvalitet i undervisningen på VIAs ordinære uddannelser og videreuddannelser

Læs mere

Aktiv didaktik: Studieaktivitetsmodellen i Blended Learning undervisning

Aktiv didaktik: Studieaktivitetsmodellen i Blended Learning undervisning Aktiv didaktik: Studieaktivitetsmodellen i Blended Learning undervisning Louise Bach Jensen Merethe Hollen Radiografuddannelsen, Professionshøjskolen University College Nordjylland 1 Baggrund Siden 2008:

Læs mere