Bettina Steffansen, Christina Bjørn, Elin Feldt Sørensen, Malene Brinch,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bettina Steffansen, Christina Bjørn, Elin Feldt Sørensen, Malene Brinch,"

Transkript

1 fra møde i Patient- og pårørendepanelet Tidspunkt: Torsdag d. 18. januar 2018 kl Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: Ortopædkirurgisk konference, stuen i Laksen Judith Bentzen, Elsebeth Helle, Find Anker Jensen, Susanne Ellehage Justesen, Lene Ravn, Birthe Visby, Thomas Lillerøj, Julius Ravn, Susanne Lauth, Jesper Rasmussen, Birgit Husted Brodde, Marianne Gjerstrup Thomsen, Dorthe Eg Holm Kvalitetskonsulent Ditte Kirk Ibsen Kommunikationsmedarbejder Peter Rahbek Elbrønd Bettina Steffansen, Christina Bjørn, Elin Feldt Sørensen, Malene Brinch, Der serveres smørrebrød samt frugt/sødt til kaffen. 1. Velkommen v. Susanne Lauth (15 min) Nye medlemmer bydes velkommen. I bliver placeret i mindre grupper ved bordene og får lidt tid til at præsentere jer for hinanden. I kan som en del af præsentationen fortælle hinanden, hvad I mener, er det vigtigste vi drøfter i dag. En kort præsentation kan lige som sidst indeholde: Hvem er jeg og hvad er min baggrund for at deltage i panelet? Hvad motiverer mig til at deltage? Overvej hvad der er vigtigt for dig at mødet kommer til at handle om. Der bydes velkommen til Birthe Visby, Lene Ravn og Julius Ravn som alle deltager for første gang. Der er fortsat et behov for, at der bliver afsat tid til at vi lærer hinanden at kende. Det vil derfor være et fast punkt på dagsorden de kommende møder.

2 Aktuelt siden sidst (15 min) Der er mulighed for at dele aktuelle og relevante oplevelser, erfaringer og ideer, der er opstået siden sidste møde. Herunder: Nye oplevelser som patient eller pårørende på Sydvestjysk Sygehus Oplevelser og erfaringer med at deltage i møder og projekter. Patient- og pårørendepanelets synlighed og indflydelse Nyt fra Sydvestjysk Sygehus Praktiske forhold Er der to medlemmer (patienter eller pårørende) der vil melde sig til at deltage i at udarbejde dagsorden til næste møde? Oplevelser og erfaringer med at deltage i møder og projekter Deltagelse i projekt: Elsebeth Helle og Judith Bentzen meldte sig efter sidste møde til at hjælpe Arbejdsmedicinsk afdeling. De skulle hjælpe med at udarbejde invitation og informationsmateriale til borgere, der skal inviteres ind til nærmere tests og undersøgelser i fbm. Esbjergundersøgelsen. Elsebeth fortæller om en god oplevelse, hvor de blev introduceret til projektet og der blev lyttet til deres input fra et borgerperspektiv. Når materialet er udarbejdet vil Elsebeth og Judith få mulighed for at kigge det igennem inden det sendes ud. Nyt fra Sydvestjysk Sygehus Afasiprojekt: Sydvestjysk Sygehus er tovholder på et stort projekt, der skal ensrette de kommunikationsformer, som patienter og borgere med afasi (vanskeligheder med at kommunikere efter hjerneskade) præsenteres for lige fra det første møde med sundhedsvæsenet på sygehuset til rehabiliteringen i kommunerne. I sidste uge donerede Trygfonden mere end tre millioner kroner til projektet, som skal ende ud i en værktøjskasse, hvis indhold efter planen skal implementeres næste år. Akutteam: Fælles Akut Modtagelsen på Sydvestjysk Sygehus har sammen med Esbjerg Kommune vundet initiativprisen Den Gyldne Tråd for etableringen af Akutteamet. Akutteamet er bemandet af sygeplejersker, som bygger bro mellem sygehus og hjem. Formålet er at borgere i Esbjerg Kommune skal opleve sammenhængende forløb og kan få akut sygepleje i eget hjem. Det skal være med til at forebygge unødvendige indlæggelser,

3 genindlæggelser og afkorte unødvendigt lange indlæggelser. Mange patienter på sygehuset: Der er i øjeblikket rigtig mange patienter, der har brug for at blive behandlet på Sydvestjysk Sygehus og det giver udfordringer i forhold til at udnytte sengene bedst muligt. Der afholdes i øjeblikket møder to gange dagligt, formiddag og eftermiddag, for at koordinere og finde løsninger ift. hvor det er muligt at hjælpe hinanden på tværs af sygehuset. Praktiske forhold: Opfordring: Dagsorden til de to sidste møder er udarbejdet af Susanne Lauth og Dorthe Eg Holm. Vi vil gerne invitere to patienter eller pårørende til at deltage i at udarbejde dagsorden til det/de næste møde(r). Det vil foregå 14 dage forud for et møde, det vil vare ca. 1 time og kan enten være et fysisk møde eller et telefonmøde. Kontakt Dorthe hvis du lyst til at deltage. Mailliste: Skal opdateres og sendes ud med referatet 2. Patientansvarlig læge v. Ditte Kirk Ibsen (15 min.) På Sydvestjysk Sygehus arbejder vi, som i resten af landet, med at udrulle rollen Patientansvarlig læge. Med den patientansvarlige læge ønskes at alle patienter, hvor det er relevant, tildeles en læge, som har et særligt ansvar for dem og deres behandlingsforløb. Lægen skal være med til at sikre bedre sammenhæng og overblik, samt tryghed for patienter og pårørende. På Sydvestjysk Sygehus arbejder vi aktuelt med projekter om patientansvarlig læge til patienter med prostata kræft eller kræft i den øverste del af mavetarmkanalen. Styregruppen for patientansvarlig læge har et ønske om at invitere 1-3 patienter og pårørende med i gruppen. Ditte Kirk Ibsen fortæller mere om initiativet og patient- og pårørenderepræsentanternes mulige opgave. Der er et stort ønske om at 1-3 patienter og pårørende melder sig til at deltage i arbejdet med at definere og beskrive hvad en patientansvarlig læge på Sydvestjysk Sygehus er. Det er særligt udfordrende når patienter bevæger sig på tværs af afdelinger og sygehuse og derfor vil styregruppen gerne inddrage patienter og pårørende, der kan bidrage med deres erfaringer og viden om, hvad der kan være brug for i forskellige situationer. Ditte Kirk Ibsen vil stå til rådighed og hjælpe med at forberede og støtte dem, der melder sig til at deltage.

4 Det næste møde i styregruppen for Patientansvarlig læge er mandag d. 5. februar kl Der var umiddelbart tre der meldte sig og deres navne er noteret, men det er stadig muligt for andre at melde sig, hvis man synes det lyder interessant. Der gives besked til dem der skal med senest d. 30/1. TV Syd v. Peter Rahbek Elbrønd (10 min.) Sydvestjysk Sygehus har indgået en aftale med TV Syd om produktionen af en reportageserie på 18 afsnit. TV Syd vil følge forskellige medarbejdere og vil være med alle steder på sygehuset, når hverdagslivet med små og store kriser, episoder og scener udspiller sig. Peter Rahbek Elbrønd fortæller om projektet og forberedelserne, der er i gang. Programserien kan få berøring med Patient- og pårørendepanelet og derfor spørges der til holdninger og evt. forbehold overfor måske at skulle optræde i TV. Det understreges at alle redigerede optagelser godkendes af dem der deltager og det er altid muligt at trække sig. Der er enighed om at, det vil være en rigtig god mulighed for at gøre opmærksom på Patient- og pårørendepanelets eksistens, funktion og hvordan det kan bruges. Der er umidddelbart ingen forbehold. 3. Kommissorium v. Dorthe Eg Holm (35 min.) Der skal udarbejdes et kommissorium hvori rammerne for arbejdet i Patient- og pårørendepanelet beskrives. Det er et dokument vi kan vende tilbage til, hvis vi undervejs kommer i tvivl om, hvordan vi skal forholde os i forskellige situationer. Styregruppen, der har varetaget etableringen af panelet, har arbejdet ud fra et rammepapir, der kan inspirere til arbejdet med kommissoriet. Rammepapiret er vedhæftet. Vi vil arbejde i grupper ved bordene og lave en fælles opsamling. Et udkast til et kommissorium med forslag til forskellige punkter er vedhæftet. Der er stillet nogle spørgsmål, I kan forberede jer på.

5 Der blev arbejdet i grupper og Dorthe Eg Holm indsamler notater fra grupperne. Der sammenfattes på den baggrund et nyt udkast til et kommissorium, der vil blive sendt ud til høring og kommentarer hurtigst muligt. Er du efterfølgende kommet i tanke om noget eller var du ikke tilstede, men har et bidrag, må du meget gerne sende det til Dorthe Eg Holm. 4. Kursus for repræsentanter v. Dorthe Eg Holm (10 min) Sydvestjysk Sygehus vil gerne tilbyde alle patient- og pårørenderepræsentanter et kursus for at klæde dem godt på til panelarbejdet. Det er derfor vigtigt at spørge jer: Hvad har I brug for? Mulige forslag: Et basalt kendskab til sundhedsvæsenet. Kendskab til Sydvestjysk Sygehus: Organisationskultur og de kliniske afdelinger mv. Metoder til at arbejde i panelet. Bedre evner til at tale på vegne af andre patienter og pårørende. Inspiration til områder der kan arbejdes med i panelet. I bedes komme med konkrete ideer og forslag, så planlægningen af et relevant og spændende kursus kan igangsættes. Der kom følgende ideer og forslag: Viden om Sydvestjysk Sygehus organisering og opbygning under overskriften Kend dit sygehus. Nogle har behov for et oplæg og snak, og andre tænker at det giver overblik at have det på skrift. Viden om hvordan der træffes beslutninger i en organisation som Sydvestjysk Sygehus hvordan er arbejdsgangen fra ide til beslutning og handling? Studiebesøg forskellige steder på sygehuset. Dette kunne evt. placeres i forbindelse med et møde. Gæster eller besøg udefra f.eks. fra andre brugerråd. Diskussion af cases. I stedet for en hel kursusdag bliver det foreslået, at det ordinære møde kan udvides til 3 timer ved behov. Thomas Lillerøj tilbyder at lægge hus til, hvis panelet trænger til luftforandring og gerne vil mødes i andre omgivelser.

6 5. Nye ID kort v. Susanne Lauth (15 min) Alle medarbejdere på Sydvestjysk Sygehus skal have nye ID kort. I den forbindelse arbejdes der med et nyt layout, hvor forskellige farver skal oplyse om forskellige faggrupper. Der gives et kort oplæg omkring tankerne bag udformningen af de nye ID kort. Direktionen ønsker en drøftelse af det nye layout ud fra et patient- og pårørendeperspektiv. Der er enighed om at det er en god ide med farvekoderne. Det påpeges, at det især er godt at kunne skelne mellem studerende og uddannede. Derudover er det vigtigt med tydelig skrift, da patienter og pårørende oplever at stå med hovedet inde i brystet på medarbejderne for at læse skiltet. 6. Evt. Vil du hjælpe med test af SVS hjemmeside? Det er vigtigt, at sygehusets hjemmeside virker og er til at finde rundt i. Det er her patienter og pårørende skal finde information om behandlinger og undersøgelser samt generel information om at være indlagt på sygehuset. Det er derfor også vigtigt at teste, om denne vigtige målgruppe kan finde den information, som man leder efter og har brug for. Der efterspørges derfor to-tre patienter og pårørende der vil teste hjemmesiden? Testen går ud på at testpersonen skal løse 4-6 opgaver, imens han eller hun siger det, som personen tænker. På den måde finder vi ud af, hvornår siden bliver svær at finde rundt i. Det er vigtigt, at de, der melder sig til testen, ikke forbereder sig på den, så situationen bliver så tæt på normal som muligt. Det kræver heller ikke særlige computerfærdigheder. Resultatet vil blive brugt i at kvalitetssikre hjemmesiden. Om tænke-højt testen: Tid: minutter Sted: På sygehuset eller hjemme hos dig Tilstede: Dig og personen, der udfører testen OBS: Testen vil blive optaget på video (både skærmen og i rummet), så den person der udfører testen ikke behøver at lave referat på dagen. Videoen bliver ikke set af andre, og den bliver slettet, når referatet er lavet.

7 Opgave: Generelle spørgsmål om hjemmesiden og 4-6 opgaver, hvor du skal finde noget specifikt på hjemmesiden. Det kan fx være Du skal på lungemedicinsk afsnit, og vil gerne finde ud af, hvor det er bedst at parkere. Der var umiddelbart to der meldte sig og deres navne er givet videre til kommunikationsafdelingen og de vil blive kontaktet. Men det er stadig muligt for andre at melde sig, hvis det lyder interessant. Du skal skrive til Jette Meller Thomsen på for at aftale nærmere om hvornår du kan gennemføre en test. Bilag: Udkast til Kommissorium med spørgsmål til forberedelse Rammepapir for Patient- og pårørendepanelet

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Brugerrådsmøde d. 8 februar 2017 Nye medlemmer De betydningsfulde pårørende www.regionmidtjylland.dk Program Velkomst v/ Ida og medformand Birgit Hagen Præsentation af nye medlemmer og bordet rundt om

Læs mere

Dagsorden til møde i PKO-gruppen Tirsdag d. 7. februar 2017 kl

Dagsorden til møde i PKO-gruppen Tirsdag d. 7. februar 2017 kl Institution: Sydvestjysk Sygehus Afdeling: Kvalitet og Forbedring Udarbejdet af: Okje Anna Koudenburg Sagsnr.: E-mail: Okje.Anna.Koudenburg@rsyd.dk Dato: 28.03. 2017 Telefon: 5118 3670 Dagsorden til møde

Læs mere

v/ Chef for Sygeplejen Anni Sørensen og Afdelingssygeplejerske, FAM Helle Steenholdt Skovgaard

v/ Chef for Sygeplejen Anni Sørensen og Afdelingssygeplejerske, FAM Helle Steenholdt Skovgaard v/ Chef for Sygeplejen Anni Sørensen og Afdelingssygeplejerske, FAM Helle Steenholdt Skovgaard Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS DANMARKS BEDSTE OVERGANG starter i Esbjerg Denne fælles

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Brugerrådsmøde d. 14. juni 2018 www.regionmidtjylland.dk Program Tema hjemmeside, branding og LUP 2017 Velkomst ved Birgitte Velkommen til Susanne Gammelgaard afd. sypl. fra Ortopædkirurgisk afdeling nyt

Læs mere

En god behandling begynder med en god dialog

En god behandling begynder med en god dialog En god behandling begynder med en god dialog En god behandling begynder med en god dialog De fleste af os kender den situation, hvor vi efter en samtale med lægen kommer i tanke om alt det, vi ikke fik

Læs mere

Referat fra møde i PKO-gruppen Onsdag d. 26. april 2017 kl

Referat fra møde i PKO-gruppen Onsdag d. 26. april 2017 kl Institution: Sydvestjysk Sygehus Afdeling: Kvalitet og Forbedring Udarbejdet af: Okje Anna Koudenburg/Sanne Fribo Sagsnr.: E-mail: Okje.Anna.Koudenburg@rsyd.dk Dato: 21.03. 2017 Telefon: 5118 3670 Referat

Læs mere

En god behandling begynder med en god dialog

En god behandling begynder med en god dialog En god behandling begynder med en god dialog På www.hejsundhedsvæsen.dk kan du finde flere eksempler på, hvad du kan spørge om. Du kan også finde inspiration, videoer, redskaber og gode råd fra fra læger,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 21. september :30-20:30 (Spisning 17:30-18:00)

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 21. september :30-20:30 (Spisning 17:30-18:00) (Spisning 17:30-18:00) Deltagere: Forældrerepræsentanter: John Myrup, Mette von Meyeren G. Hersbøll, Anne Marie Obbekær Thomsen, Dan Jelling Petersen, Lars Lerke, Bettina Lysgaard og Henriette Iversen

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Et sundhedsvæsen på besøg i borgernes liv www.regionmidtjylland.dk Program for dagen Sygeplejefaglig direktør Ida Götke giver bolden op til dagens tema om et brugerstyret sundhedsvæsen

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Brugeren som samarbejdspartner

Brugeren som samarbejdspartner Velkommen til temadagen: Brugeren som samarbejdspartner 20. November 2013 Velkommen Søren Bredkjær Vicedirektør i Psykiatrien, Region Sjælland Dagens program Input Hvad synes I? Velkomst Dialog under fest

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016.

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Til stede: Camilla

Læs mere

Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018.

Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018. Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018. Deltagere: Formand, Sygeplejefaglig direktør Claus Graversen Oversygeplejerske Kirsten Gjernø Yde Leder for sygeplejefaglig

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR?

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR? Referat: 17. september 2012 14. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 3. september, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Referent Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ

Læs mere

Hvem er vi og hvor kommer vi fra?

Hvem er vi og hvor kommer vi fra? Hvem er vi og hvor kommer vi fra? Anni Kjærgaard Sørensen, Chef for Sygeplejen, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Christian Jørgensen, Ledende Oversygeplejerske, Fælles Akut Modtagelse, Sydvestjysk Sygehus

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 1. november 2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 22. oktober 2018, kl. 17:00 19:00 Ishøj Rådhus Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Brugerrådsmøde d. 3. september 2018 www.regionmidtjylland.dk Tema Inddragelse af pårørende Velkomst ved Birgitte Program 16.30 17.00 Oplæg om inddragelse af pårørende til demente ved Anders Møller Jensen,

Læs mere

Sådan bruger du akutteamet

Sådan bruger du akutteamet Sådan bruger du akutteamet Til dig, som arbejder i Sundhed & Omsorg: Få hjælp til pleje og behandling af akut syge borgere, og vær med til at skabe endnu mere trygge borgerforløb Nu kan du få hjælp til

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen REFERAT Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 22. august 2016 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Lokale H7, Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling Kongens

Læs mere

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011.

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011. Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011. Distriktspsykiatrien Thy - Mors, teamet Deltagere: Sektionsleder Elin Brandt, Thisted Kommune Demenskoordinator Gitte

Læs mere

Sundhedsaftalen i Region Sjælland

Sundhedsaftalen i Region Sjælland Invitation til konference Sundhedsaftalen i Region Sjælland 2010-2014 Torsdag den 24. maj 2012 kl. 9.30-16.30 i Slagelse Med temaet»borgeren i fremtidens sundhedsvæsen i Region Sjælland«KKR SJÆLLAND Konference

Læs mere

Referat Rodskov Havkajakklub Styregruppemøde/visionsgruppen

Referat Rodskov Havkajakklub Styregruppemøde/visionsgruppen Referat Rodskov Havkajakklub Styregruppemøde/visionsgruppen Torsdag den 20. april kl. 19.00-22.00 på Asylvej 61, Hornslet Ordstyrer: Louise H. Brok (DGI) Referent: Louise H. Brok og Christian Christensen

Læs mere

2. Valg af formand Bruno Jensen har meddelt at han trækker sig som formand for og medlem af Patientinddragelsesudvalget.

2. Valg af formand Bruno Jensen har meddelt at han trækker sig som formand for og medlem af Patientinddragelsesudvalget. Referat af møde i Patientinddragelsesudvalget Tirsdag den 9. februar 2016 kl. 10-13, mødelokale 11, Regionshuset Deltagere: Ilse Johansson, Hjernesagen Lotte Petersen, Regionsældrerådet Lise Landgren,

Læs mere

Dagsorden og Referat. Afbud: Tina, Torben, Mogens. BBO Lene. Referent: Mødeleder: Kopi til: Sags Id Afd.

Dagsorden og Referat. Afbud: Tina, Torben, Mogens. BBO Lene. Referent: Mødeleder: Kopi til: Sags Id Afd. Dagsorden og Referat Vedrørende: Referat skolebestyrelse Mødedato: 25092017 Kl. 17-20 Deltagere: Tina, Mikkel, Emil, Mette J, Mette W, Rikke, Stinne, Lars, Charlotte, Torben, Birgitte, Erik, Lene, Henrik,

Læs mere

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital.

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital. KSS Nykøbing F Møde den 29. november kl 12-15 Mødelokale: Violen Fjordvej 17 indgang I-02 Nykøbing f Sygehus Dato: 16. december 2016 Referat Deltagere: Lisbeth Lumby Rasmussen, Dorrit Guttmann, Grete Breinhild,

Læs mere

Inspirationens dag 2011 Patient Ekspert Panel. Sydvestjysk Sygehus v/ Ledende oversygeplejerske Christian Jørgensen

Inspirationens dag 2011 Patient Ekspert Panel. Sydvestjysk Sygehus v/ Ledende oversygeplejerske Christian Jørgensen Inspirationens dag 2011 Patient Ekspert Panel v/ Ledende oversygeplejerske Christian Jørgensen Sydvestjysk sygehus - FAM Esbjerg 2 Hvorfor brugerinddragelse? 3 Udviklingstendenser i sundhedsvæsenet Øget

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde:

Referat fra bestyrelsesmøde: Referat fra bestyrelsesmøde: Dato: Torsdag den 19.5.2016 kl. 11 Sted: Deltagere: Afbud / Fraværende: Referent: Ordstyrer Næste møde: Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35, 6700 Esbjerg ØNH s konference,

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppe for genoptræning Torsdag 6. september Regionshuset Vejle

Referat af møde i Følgegruppe for genoptræning Torsdag 6. september Regionshuset Vejle Referat af møde i Følgegruppe for genoptræning Torsdag 6. september 2012 10.00 15.00 Regionshuset Vejle Deltagere: Kommunale deltagere Asger Kudahl, Odense Kommune (medformand) Lene Gram Herborg, Sønderborg

Læs mere

v/ Chef for Hjemmesygeplejen Anni Sørensen og Ledende Oversygeplejerske Christian Jørgensen

v/ Chef for Hjemmesygeplejen Anni Sørensen og Ledende Oversygeplejerske Christian Jørgensen v/ Chef for Hjemmesygeplejen Anni Sørensen og Ledende Oversygeplejerske Christian Jørgensen Hvem er vi og hvor kommer vi fra? Anni Sørensen, Chef f. Hjemmesygeplejen, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Brugerrådsmøde d. 31. oktober 2016 Etiske refleksioner i et sengeafsnit Brugerrådet i 2017 www.regionmidtjylland.dk Program Velkomst v/ Ida og medformand Stig Hansen Etiske refleksioner i et sengeafsnit

Læs mere

Sagsnr _Dok nr _v1_orientering omkring budget Dagtilbud.DOCX

Sagsnr _Dok nr _v1_orientering omkring budget Dagtilbud.DOCX 19-04-2017 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 17/11 Dokument nr.: 66622/17 Dagtilbudsledermøde Fredag den 28. april 2017, kl. 10.00 12.30. Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Inge Kristensen,

Læs mere

Referat netværksmøde for kliniske undervisere d

Referat netværksmøde for kliniske undervisere d Referat netværksmøde for kliniske undervisere d. 18.09.17 Referent: Stine Ordstyrer: Esra 1. Uddannelsesleder Ane kruse holder oplæg fra 9-10 Ane beretter om skolens tanker omkring opbygningen af dokument

Læs mere

Informationsmateriale til pårørende i Psykiatrien

Informationsmateriale til pårørende i Psykiatrien INFORMATIONSINDSATS Informationsmateriale til pårørende i Psykiatrien Første møde med Psykiatrien som behandlingssted kan være en overvældende oplevelse for patienten, men i høj grad også for pårørende.

Læs mere

BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION. Socialt Udviklingscenter SUS

BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION. Socialt Udviklingscenter SUS BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION Socialt Udviklingscenter SUS TOVHOLDERFUNKTION (ET BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL) Socialt Udviklingscenter SUS, 2014 Udarbejdet for Socialstyrelsen www.sus.dk

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

KONKLUSIONER. Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation

KONKLUSIONER. Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Center For Sundhed Enhed for tværsektorielt udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKLUSIONER Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Dato: Mandag den 31. august 2015 Kl.: 8:30-10:00

Læs mere

Dagsorden. Regionsbestyrelsesmøde 28. oktober 2013. For referat: Dorthe G. Thomsen

Dagsorden. Regionsbestyrelsesmøde 28. oktober 2013. For referat: Dorthe G. Thomsen Dagsorden Dagsorden til møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsesmøde 28. oktober 2013 For referat: Dorthe G. Thomsen Deltagere: Kent Sandholt, Sanne Jensen, Randi Skov Bundesen, Kirsten Ægidius, Maria

Læs mere

Sundhedsudvalgets besøg på Sydvestjysk Sygehus

Sundhedsudvalgets besøg på Sydvestjysk Sygehus Velkommen til Sydvestjysk Sygehus Sundhedsudvalgets besøg på Sydvestjysk Sygehus Den 13. november 2018 Velkommen v. direktionen Sydvestjysk Sygehus Per Busk, adm. sygehusdirektør Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 15. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 15. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Torben Andersen, Jette Vestergaard og Gytte Gade. Leder af sygeplejen Hanne Eriksen

Læs mere

Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS

Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS Vision: DANMARKS BEDSTE OVERGANG starter i Esbjerg Denne fælles akutte indsats skal medvirke til at: Skabe sammenhængende pleje og behandlingsforløb

Læs mere

REHPAs BRUGERPANEL KOMMISSORIUM

REHPAs BRUGERPANEL KOMMISSORIUM REHPAs BRUGERPANEL KOMMISSORIUM REHPA AUGUST 2018 Indhold 1. Indledning... 3 2. Formål... 3 3. Vision... 3 4. Ansvar, kompetence og samarbejde... 4 5. Medlemmer... 4 6. Forretningsorden... 4 6.1. Rekruttering...

Læs mere

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug Budget & Plan Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug 5. november 2015 Mødedeltagere Carsten Johansen, Aalborg Kommune Frank Lundum,

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Introduktion til refleksionskort

Introduktion til refleksionskort Kommuner Introduktion til refleksionskort VIDENSCENTER FOR BRUGERINDDRAGELSE i sundhedsvæsenet Hvorfor skal man inddrage borgerne? Borgerens viden om egen sygdom, hverdagsliv og behandlingsforløb er vigtig

Læs mere

Projektkommissorium. Udarbejdet af: HPN Udarbejdet d Version nr. 1

Projektkommissorium. Udarbejdet af: HPN Udarbejdet d Version nr. 1 Projektkommissorium AKUTTEAMET Acadre sagsnr. Udarbejdet af: HPN Udarbejdet d. 22.08.16 Version nr. 1 Projektbeskrivelse For at styrke, understøtte og udvikle det nære sundhedsvæsen ønsker Esbjerg kommune

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed og

Læs mere

Deltagere: Morten Junget, Signe Lund Christensen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: Morten Junget, Signe Lund Christensen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Søndag d. 8. april 2018 kl. 20.00-22.00 Skype REFERAT Deltagere: Morten Junget, Signe Lund Christensen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Afbud: David Hansen, Julie

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1 Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE INDLEDNING FDFs Grundlæggende lederuddannelse består af forskellige moduler, der er forsøgt tilpasset de forskellige målgrupper,

Læs mere

Afd. Nørup, Personalerummet

Afd. Nørup, Personalerummet Firehøjeskolen Emne: Referat Mødedato Mødested/lokale Afd. Nørup, Personalerummet Mødet påbegyndt kl. 18:30 Mødet afsluttet kl. 21:30 7.3.2017 Deltagere Martin Fogh Skovlyst, Helen Bruun, Lene Klindt Antonsen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde mandag d. 9. marts og 10. marts 2015 på Ruthsvej 11, Løkken

Referat af bestyrelsesmøde mandag d. 9. marts og 10. marts 2015 på Ruthsvej 11, Løkken BLÆREKRÆFTFORENINGEN LOKALFORENING JYLLAND. Referat af bestyrelsesmøde mandag d. 9. marts og 10. marts 2015 på Ruthsvej 11, Løkken Hele bestyrelsen var tilstede. Dagsordenen blev gennemført således: 1.

Læs mere

Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. den 1. juni 2015 kl

Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. den 1. juni 2015 kl Sygeplejerskeuddannelsen Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen den 1. juni 2015 kl. 14.30 17.30 Mødested: Campus Vejle, Vestre Engvej 51 c, Vejle, lokale 2.238 Mødeleder:

Læs mere

Vær med til skabe endnu bedre patientforløb og udskrive patienter hurtigere. Information til dig, som arbejder i FAM

Vær med til skabe endnu bedre patientforløb og udskrive patienter hurtigere. Information til dig, som arbejder i FAM Vær med til skabe endnu bedre patientforløb og udskrive patienter hurtigere Information til dig, som arbejder i FAM Nu kan du være med til skabe endnu bedre patientforløb og udskrive patienterne hurtigere.

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Fra praksis Susanne Pallesen, Irene Winther, Annette Dippel Larsen, Bente Juulsgaard, Birgit Søndergaard, Ruth Skriver Fra skolen Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april i Skibet Sognehus

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april i Skibet Sognehus Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april 2014 19.00 21.30 i Skibet Sognehus Deltagere: Anne Vibeke, Michael, Morten (ordstyrer), Keld, Kurt, Johnny, Claus og Anders (referent) 1. Velkommen til

Læs mere

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning REFERAT Arbejdsmøde for gårdlaug Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 1 - Brorsonsvej 13-35 Vidji Ingrid Lange Benthe Jørgensen Peter Madsen - afbud 2 -

Læs mere

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Torsdag den 4. februar 2015 kl

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Torsdag den 4. februar 2015 kl 1 Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Torsdag den 4. februar 2015 kl. 17.00-21.00 Tilstede: Afbud: Bemærk: Jacob, Thomas, Maria, Jytte og Michael (H)øring eslutning rientering (D)røftelse Ordstyrer: Simon

Læs mere

Ole Toftdal, Tove Lindhardt, Ingrid Poulsen, Mette Kjerholt, Marianne Eg, Marianne Jensen, Lene Aaadal, Malene Terp

Ole Toftdal, Tove Lindhardt, Ingrid Poulsen, Mette Kjerholt, Marianne Eg, Marianne Jensen, Lene Aaadal, Malene Terp Referat fra 11. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Torsdag d. 17/11. 2011 kl. 09.00-12.00 Sted Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30 1250 København Dagsorden 1. Velkommen til, og drøftelse

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø C 3.31 Anja Kallestrup Mette

Læs mere

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord Referat af møde i Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord 24.11.2015 Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Mødeleder: Susanne Jensen Referent : Lis Hvass Markusen Deltagere:

Læs mere

Kom godt i gang med brugerinddragelse på hospitaler

Kom godt i gang med brugerinddragelse på hospitaler Patientstøtte & Lokal Indsats Kræftens Bekæmpelse Kom godt i gang med brugerinddragelse på hospitaler Vejledning til hospitalsafdelinger der vil arbejde med brugerinddragelse Kræftens Bekæmpelse Strandboulevarden

Læs mere

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl. 9.00-15.00 Mødeleder: Ulla Mulbjerg Referent: Ulla Mulbjerg Deltagere: Christian G. Hansen, Thomas Søndergaard Larsen, Gitte Stokholm,

Læs mere

Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge

Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge 25. marts 2015 Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge Danske Regioner, Kræftens Bekæmpelse, Danske Patienter, Overlægeforeningen og Yngre Læger vil sammen i dette oplæg og via efterfølgende

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 29.11.2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 3. november, kl. 10:00 14:00 Kulturhuset, Vejleåparken Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Studieunit Juni 2019 Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Indhold Introduktion 3 Hvad er skærmbesøg? 3 Hvorfor skærmbesøg i SUF? 3 Hvorfor er skærmbesøg

Læs mere

Referat fra møde d. 23. januar 2014

Referat fra møde d. 23. januar 2014 Helle Brinch, Seniordriftschef, Seniorforvaltning, Kolding kommune Jette Mark Sørensen, Odense Kommune Judith Mølgaard, Direktør, OUH Heidi Have, Afdelingschef, uddannelsesafdelingen, OUH Angelika Kargo,

Læs mere

De faglige Miljøer. Odder Kommunes Ældreservice. Begrebsafklaring: Faglig miljø: Består af tovholder og ekspert.

De faglige Miljøer. Odder Kommunes Ældreservice. Begrebsafklaring: Faglig miljø: Består af tovholder og ekspert. Odder Kommunes Ældreservice Stenslund 6 8300 Odder Tlf: 87 80 32 43 E-mail: aeldreservice@odder.dk De faglige Miljøer Begrebsafklaring: Faglig miljø: Består af tovholder og ekspert. Odder, d Revideret

Læs mere

REFERAT. Herlev og Gentofte Hospital. Patientforløb og Organisation Enhed for Patientforløb.

REFERAT. Herlev og Gentofte Hospital. Patientforløb og Organisation Enhed for Patientforløb. Herlev og Gentofte Hospital Patientforløb og Organisation Enhed for Patientforløb REFERAT Kamilla.noerskou.eriksen@regionh.dk 38674435 Møde i: ERFA gruppe midt Dato: 31. august 2017 Kl.: 13.00 15.00 Sted:

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup DAGSORDEN Bestyrelsesmøde Dato: 10. oktober 2017 Tidspunkt: Kl. 17.00 20.00 Sted: Administrationsbygningen, Terndrup Til stede: Birgit Christensen Carsten Bojesen Jørgen Nielsen Lene Nygaard Lilli Brunø

Læs mere

Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen.

Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen. Rekrutteringsguide Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen. Arbejdet med mennesker kan selvfølgelig ikke puttes i en formel.

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F.

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Nykøbing den 16.12.16 Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl. 14.00 16.30 Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Deltagere: Ann-Lise Hass, Birgitte Arildsen, Erik Lagerberg,

Læs mere

Introduktion til refleksionskort

Introduktion til refleksionskort Hospitaler Introduktion til refleksionskort VIDENSCENTER FOR BRUGERINDDRAGELSE i sundhedsvæsenet Hvorfor skal man inddrage brugerne? Patienters og pårørendes viden om sygdom, hverdagsliv og behandlingsforløb

Læs mere

Drejebog for Lederkonference i BØSK

Drejebog for Lederkonference i BØSK Børn og Skole Dato: Februar 2017 Sagsnr.: 17/3832 Sagsbehandler: Charlotte Junggreen Have Direkte tlf.: 7376 7858 E-m ail: acha@aabenraa.dk Drejebog for Lederkonference i BØSK Dag 1 Torsdag den 6. april

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalg Sygepleje

Referat Uddannelsesudvalg Sygepleje Referat Uddannelsesudvalg Sygepleje Mødedato: 5. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 14.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Lokale: B0.38 Deltagere: Fraværende: Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4,

Læs mere

Dagsorden og referat af

Dagsorden og referat af Skole og Familie Birkerød Skole Dagsorden og referat af Skolebestyrelsesmøde 51 Onsdag d. 16. august 2017 fra kl. 18.00-21.00 Birkerød Parkvej 12 3460 Birkerød www.birkerødskole.dk sua@rudersdal.dk Sagsbeh.:

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Brugerrådsmøde d. 12. juni 2017 Diskretion Optimalt udskrivningstidspunkt DNV Patientens hospital www.regionmidtjylland.dk Program Velkomst v/ Ida til 20. møde Tilbageblik på hvad vi har udrettet, hvilken

Læs mere

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation.

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation. REFERAT Bestyrelsesmøde 5 / workshop Dato: 10.03.2009 Sted: Schleppegrellsgade 2, 1. Tv. Tid: 19.00 Tilstede: Klaus E. Jørgensen (KEJ), Ida K. F. Tinning (IKFT), Marianne Filtenborg (MF), Karin Elkjær

Læs mere

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder.

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder. Kommissorium Udarbejdet august 2012 Projektnavn LP i skolerne Projektperiode August 2012 Juni 2015 StyregruppeformandProjektleder Peder Hanghøj 1. Formål Formålet er at fastholde og styrke en gennemgående

Læs mere

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Deltagere: Karin Holland, Helle Ibsen, Birgit Munk Hansen, Tina Morgen Kristensen, Charlotte Brøndum, Anni Søby

Læs mere

Kom godt i gang med brugerinddragelse på hopitaler

Kom godt i gang med brugerinddragelse på hopitaler Kom godt i gang med brugerinddragelse på hopitaler - En vejledning til hospitalsafdelinger der vil arbejde med brugerinddragelse Brugerinddragelse gør en forskel Brugerinddragelse er et aktuelt og voksende

Læs mere

Uddannelsesplan. for pædagogstuderende i praktik. Nørreskovskolens SFO/Klub Skolegade 9 6430 Nordborg

Uddannelsesplan. for pædagogstuderende i praktik. Nørreskovskolens SFO/Klub Skolegade 9 6430 Nordborg Uddannelsesplan for pædagogstuderende i praktik Nørreskovskolens SFO/Klub Skolegade 9 6430 Nordborg Velkommen! Hermed byder vi dig velkommen som pædagogstuderende i Nørreskovskolens SFO. Skolegade 9 6430

Læs mere

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling PROTOKOL Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 26. august 2015 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, Hillerød, lokale H 5 Kongens

Læs mere

REFERAT Bestyrelsesmøde

REFERAT Bestyrelsesmøde REFERAT Bestyrelsesmøde Dato 4. marts 2019 Tidspunkt Kl. 17.30-19.30 Sted Administrationsbygningen, Skørpingvej 7, Terndrup. Deltagere Birgit Christensen, Birgitte Mikkelsen, Carsten Bojesen, Kersten Bonnen,

Læs mere

Internt survey vel overstået

Internt survey vel overstået Nr. 39 10. november 2014 INDHOLD: Internt survey vel overstået Glad eller sur smiley? Farmakonomer øger patientsikkerheden Kom til partnerskabskonference Nyt MUS-koncept Internt survey vel overstået Det

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30

Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30 Referat Udvalg: Portøruddannelsesnævnet Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30 Til stede: Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Janne Uth, Region Sjælland (medlem) Steen

Læs mere

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde Dokumentnr. 126431/15 Sagsnr. 15/90 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 25. september 2015, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Borgercenter Varde Afbud: Aase Heiselberg Referent: Lene Pedersen Pkt. 1 Godkendelse

Læs mere

Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødedato Mødested Møde start/slut Senior- og Socialforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Referat Der indkaldes til møde om Møde nr. Dato 23. april 2015 Udsendt af Lene Kristin Kamp Kolding Kommunes Udsatteråd Mødedato Mødested Møde

Læs mere

Rapport. Waste-runder i Hjertemedicinsk SengeAfsnit (HSA) Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro

Rapport. Waste-runder i Hjertemedicinsk SengeAfsnit (HSA) Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Rapport Waste-runder i Hjertemedicinsk

Læs mere

Det rette tilbud til borgerne fra første kontakt 11. januar 2018 Et visuelt referat fra dagen

Det rette tilbud til borgerne fra første kontakt 11. januar 2018 Et visuelt referat fra dagen Læringsseminar Det rette tilbud til borgerne fra første kontakt 11. januar 2018 Et visuelt referat fra dagen Det er helt essentiel, at vi sikrer inddragelse af patientens perspektiv og almen praksis. Her

Læs mere

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord Referat Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord 25. april 2012 Mødested: Kursuslokalet Afsnit 14 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.30 15.30 Referat: Deltagere: Helle K. Jakobsen (HKJ), ledende oversygeplejerske,

Læs mere

Referat af møde i PKO-gruppen Mandag d. 19. juni 2017 kl

Referat af møde i PKO-gruppen Mandag d. 19. juni 2017 kl Institution: Sydvestjysk Sygehus Afdeling: Kvalitet og Forbedring Udarbejdet af: Sanne Fribo Møller Pedersen Sagsnr.: E-mail: sanne.fribo.moller.pedersen@rsyd.dk Dato: 21.03. 2017 Telefon: 29292650 Referat

Læs mere

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. september 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F.

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. september 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Nykøbing den 22.08.16 Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. september 2016 kl. 14.00 16.30 Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Deltagere: Karina Jensen, Anja Palle, Ann-Birgitte

Læs mere

Referat. Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 11. Marts 2016 Regionshuset i Vejle, mødelokale 2 Kl. 13:00 til 14:30.

Referat. Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 11. Marts 2016 Regionshuset i Vejle, mødelokale 2 Kl. 13:00 til 14:30. Referat Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 11. Marts 2016 Regionshuset i Vejle, mødelokale 2 Kl. 13:00 til 14:30 Deltagere: Kommunale: Arne Nikolajsen, Esbjerg kommune, Sundheds direktør

Læs mere

2. Implementering af evidensbaseret praksis:

2. Implementering af evidensbaseret praksis: Referat 16. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 21. januar, 2013 kl. 10.30 16.00 Sted Mødeleder Referent Afbud Tove Lindhardt Lena Aadal Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads

Læs mere