Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring."

Transkript

1 Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring - efter høring Sagsnr: A Sagen afgøres i: Byrådet Sagsresume Sagen afgøres i: Byrådet Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring. Sagsfremstilling På baggrund af befolkningsprognosen fra marts 2018 er der udarbejdet en analyse/kapacitetsredegørelse for skoledistrikterne i Støvring. Prognosen viser, at antallet af 6 16-årige i Støvring stiger fra børn og unge i 2018 til børn og unge i 2030, dvs. en stigning på 526 børn og unge. Formålet med analysen er at give et billede af den nuværende kapacitet samt belyse det fremtidige behov. På baggrund af beslutningen i Børne- og Familieudvalget den 11. april 2018 skitseres to modeller for at udvide kapaciteten på skoler i Støvring. 1. Model 1 med udvidelse/tilpasning af de to skoler. (Udvidelse af eksisterende skoler på egne matrikler). 2. Model 2 med nybygning. a. Samling af overbygning (7.-9. klasse). b. Ny Klasses skole (hvis der er elevgrundlag). Modellerne tager udgangspunkt i følgende fire forudsætninger, som er uddybet i analysen: 1. Skoledistriktet øst for banen ændres således, at området syd for Kærvej vil høre til s distrikt. Dette for at sikre tilgang af børn til begge (indskolings- )skoler 2. Befolkningsprognosen minus 10 procent anvendes. Dette for at tage højde for en mindre opbremsning i samfundsøkonomien over de kommende 20 år (prognosen forudsætter ubrudt vækst) 3. Der regnes med 26 elever i klassen. Dette for at sikre fleksibilitet og fortsat plads til elever fra andre skoledistrikter, som allerede er startet på skolerne Klasse og modtageklasser indgår i befolkningsprognosen, men ikke i analysen. Samlet kræver de 2-4 lokaler, som skal tillægges på en af skolerne eller andetssteds afhængigt af løsning For hver model er pædagogik og faglighed beskrevet. Ligeledes halkapaciteten, som for begge modeller viser, at den aktuelle kapacitet fortsat kan bære fremtidens behov, både hvad angår idrætsundervisning og øvrige arrangementer.

2 Analysen, som i sin helhed er vedhæftet som bilag, skitserer endvidere to finansieringsmodeller: 1) Traditionel finansiering og 2) finansiering som Offentlig-Privat Partnerskab (OPP). Samlet vurdering af model 1: Udvidelse/tilpasning af de to skoler Bavnebakkeskolen: Hvis Bavnebakkeskolen udvides i 20/21 med et spor til en fuld firesporet skole og skoledistriktet ændres, så vil der være kapacitet til at rumme eleverne fra Klasse. Desuden vil skolen have kapacitet til at rumme 10. Klasse og modtageklasserne til og med skoleåret 23/24. En tilbygning uden faglokaler i to til tre etager svarende til ca m 2 vil kunne udføres for 24 mio. kr. Udvidelse til en fire-spors skole skal stå klar til skoleåret 20/21. : Hvis fra skoleåret 20/21 enten får frigivet tre lokaler eller får udvidet lærerværelset, så vil der være kapacitet til at rumme de 33 klasser, der er brug for frem til 27/28. Fra 28/29 har brug for at blive udvidet til fuld firesporet skole. En tilbygning i ét plan svarende til ca m 2 vil kunne udføres for ca. 30 mio. kr., såfremt denne udføres i én samlet etape. Det vil være muligt at bygge til i flere etaper. Enten i to eller tre etaper. Udvides der i to etaper vil prisen være 32 mio. kr., mens en udvidelse i tre etaper koster 34 mio. kr. Samlet vurdering af model 2a: Samling af overbygning (7. 9. Klasse) i nybygning Model 2a er en samling af overbygningen. Det kan gøres på forskellige måder. Således kan man både placere Klasse og Klasse i en nybygning. En ny Klasse, som alternativ til Bavnebakkeskolen, kræver 29 klasser. Med udgangspunkt i erfaringstal, betyder det en skolestørrelse på ca m 2 og en anslået pris på 145 mio. kr. En ny Klasse som alternativ til kræver ca. 21 klasser frem til skoleåret 28/29 og herefter stigende til 28 klasser. Med udgangspunkt i erfaringstal betyder det en skolestørrelse på ca m 2 og en anslået pris på 105 mio. kr. En udvidelse til skoleåret 28/29 på ca m 2 vil have en anslået pris på 40 mio. kr. Det vil sige en etapeopdelt udvidelse på i alt 145 mio. kr. En ny Klasses skole, hvor og Bavnebakkeskolen bevares som Klasses skoler kræver ca klasser i skoleåret 28/29. Med udgangspunkt i erfaringstal betyder det en skolestørrelse på ca m 2. Anslået udgift er 125 mio. kr. Analysen viser, at med en ny skole klasse eller en ny skole Klasse vil både Bavnebakkeskolen og have overkapacitet i de nuværende rammer. Samlet vurdering af model 2b: Ny Klasses skole Analysen viser, at der ikke er elevgrundlag for en ny klasses skole. Modellen er derfor ikke udfoldet yderligere. Høring Forvaltningen forslår, at en eller flere modeller for fremtidig kapacitet på skoler i Støvring inkl. forudsætning om ændring af skoledistrikt sendes i høring hos MED-udvalg og Skolebestyrelserne på Bavnebakkeskolen, og Øster Hornum Skole med høringsfrist den 16. august 2018.

3 Økonomi Af tabellerne fremgår anslået udgift for de forskellige modeller: Økonomi for model 1: Tilbygning Bavnebakkeskolen 2 etaper. 3 etaper. 20/21 24/25 28/29 I alt 24 mio. kr. 24 mio. kr. 30 mio. kr. 30 mio. kr. 12 mio. kr. 2 1 (etape 3) 32 mio. kr. 34 mio. kr. Økonomi for model 2: Samling af overbygning (nybygning) Model 2a: Nybygning indeholdende Bavnebakkeskolens klasse Model 2a: Nybygning indeholdende samling af Klasse. Model 2a: Nybygning indeholdende s klasse. 20/21 28/29 I alt 145 mio.kr. 145 mio. kr. 125 mio.kr. 125 mio. kr. 105 mio.kr. 40 mio. kr. 145 mio. kr. Der er i budgetaftalen afsat 8 mio. kr. i 2020 og 1 i 2021 til øget skolekapacitet i Støvring. Endvidere er der i Moderniseringspuljen for skoler afsat 4 mio. kr. årligt, heraf er pulje for fuldt disponeret til andre projekter. Anlægsrammen for Rebild Kommune er disponeret i budget 2018 og overslagsårene jf. budgetforlig for Dog er anlægsrammen udvidet med 10 mio. kr. i 2019 og frem jf. beslutning i byrådet april 2018 om økonomisk politik. Indstilling Forvaltningen indstiller overfor Børne- og Familieudvalget, at forslag til udbygning af skolekapacitet i Støvring inkl. forslag om ændring af skoledistrikt drøftes, og der tages stilling til hvilke modeller, der skal sendes i høring at forslag til modeller og ændring af skoledistrikt sendes i høring med høringsfrist d. 16. august 2018 Beslutning, Børne- og Familieudvalget, 13. juni 2018, pkt. 85 Børne- og Familieudvalget beslutter at sende følgende forslag i høring:

4 Model 1 og model 2a Ændring af skoledistrikt øst for banen i Støvring Udvalget bemærker, at udbygning af kan ske på flere måder i involvering med brugerne. Bilag Analyse - Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring Sagen genoptages Børne- og Familieudvalget besluttede på mødet den 12. juni 2018 at sende analyse af fremtidig kapacitet på skoler i Støvring inkl. forudsætning om ændring af skoledistrikt i høring hos skolebestyrelserne for, Bavnebakkeskolen og Øster Hornum Børneunivers samt MED-udvalgene på de tre skoler. Bestyrelserne og MED-udvalgene for Bavnebakkeskolen og har valgt at udarbejde et fælles høringssvar. Skolebestyrelserne samt MED udvalgene for Bavnebakkeskolen og : Anbefaler model 1: En udvidelse/tilpasning af de to skoler. Bestyrelserne og MEDudvalgene påpeger, at ved at bygge til og samtidig investere i pædagogisk og faglig udvikling, så kan de to skoler i fællesskab løfte overbygningstilbuddet i Støvring til nyt niveau. Derfor peger de på, at det er unødvendigt og uhensigtsmæssigt at bruge pengene på et dyrt skolebyggeri (model 2a). Forslår at der igangsættes fælles koncept- og kvalitetsudvikling i form af et nyt overbygningskoncept. Det nye koncept skal tage afsæt i to selvstændige skoler med hver deres overbygning, men skal bygge på et stærkt fællesskab om f.eks. faglig udvikling, linjer, valgfag mv. Forslår at skolerne bliver involveret i planerne for tilbygning, så der skabes de rette lærings- og udviklingsmiljøer. Anbefaler rettidig omhu og skriver følgende i høringssvaret: "Elevtallet på Bavnebakkeskolen er allerede stigende og fra næste år er det forventningen, at overtager 10. klasse. Begge dele peger i retning af, at vi - uden hastværk - skal sætte i gang så hurtigt som muligt. Der er i sagsfremstillingen lagt op til en investeringsplan i etaper. Her vil vi pege på behovet for at komme hurtigere i gang med etablering af de nye fysiske rammer." Bestyrelsen ved Øster Hornum Børneunivers: Anbefaler model 2a: Samling af overbygning (7. 9. Klasse) i nybygning. Anbefaler at overbygningsskolerne samles på en skole i et samlet unge-campus for udskolingselever. Vurderer at alle unge vil styrkes og rustes ved et skoleskifte, idet det vil give mulighed for at bygge videre på det gode, der er lært, men også lægge en dårlig vane bag sig. Vurderer at en samlet overbygningsskole vil få en volume, hvor man kan tilbyde undervisning i mange spændende og anderledes valgfag, på mange niveauer og hvor der vil være et spændende lærings- og ungemiljø. Bestyrelsen vurderer endvidere, at det vil kunne tiltrække de bedste fagfolk til en skole med et klart fokus og en klar målgruppe. Der er ingen af de høringsberettigede, der har bemærkninger til ændring af skoledistriktet.

5 De originale høringssvar er vedhæftet sagen. Herunder bilag om tilbygning på og ude- og opholdsarealer på Bavnebakkeskolen. Forvaltningens vurdering Analysen "Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring" viser, at der ved en samling af overbygningen (model 2a) vil være overskydende kapacitet på begge de to nuværende skoler. Løsningen vil defor give en ringe udnyttelse af de bygningsmæssige rammer, idet der ikke er børn nok til at udfylde dem. Set i lyset af dette anbefaler forvaltningen, at der skal arbejdes videre med model 1. Dertil kommer, at det vil både ift drift og anlæg være en økonomisk mere fordelagtig løsning at satse på en videreudvikling af de eksisterende overbygningsskoler. Forvaltningen anerkender, at en samlet overbygningskole ville byde på en række pædagogiske fordele og spændende muligheder. Muligheder som også Bavnebakkeskolen og forslår, når de peger på, at der igangsættes fælles koncept og kvalitetsudvikling i form af et nyt overbygningskoncept. Derfor anbefaler forvaltningen, at der i det videre arbejde med model 1, vil skulle stilles krav til et øget samarbejde og kvalitetsudvikling af de nuværende overbygningstilbud. Et samarbejde, hvor Øster Hornum Børneunivers også inddrages i overvejelserne omkring kvaliteten af en stærk faglig overbygning. Skoledistriktet øst for banen ændres således, at området syd for Rådyret" vil høre til s distrikt. Forvaltningen vurderer at dette vil sikre tilgang til begge (indskolings-) skoler. Økonomi Økonomi for model 1: Tilbygning Bavnebakkeskolen 2 etaper. 3 etaper. 20/21 24/25 28/29 I alt 24 mio. kr. 24 mio. kr. 30 mio. kr. 30 mio. kr. 12 mio. kr. 2 1 (etape 3) 32 mio. kr. 34 mio. kr. Der er i budgetaftalen afsat 8 mio. kr. i 2020 og 1 i 2021 til øget skolekapacitet i Støvring. Endvidere er der i Moderniseringspuljen for skoler afsat 4 mio. kr. årligt, heraf er pulje for fuldt disponeret til andre projekter. Indstilling Forvaltningen indstiller, at Børne- og Familieudvalget over for Økonomiudvalg og byråd anbefaler model 1 med tilbygning på Bavnebakkeskolen og tilbygning på i to etaper.

6 Forvaltningen indstiller, at Børne- og Familieudvalget over for Økonomiudvalg og byråd anbefaler, at finansiering og udvidelse af kapaciteten på skoleområdet i Støvring indgår i budgetdrøftelserne for , således at der afsættes i 20/21 til etape 1 på. Forvaltningen indstiller, at Børne- og Familieudvalget over for Økonomiudvalg og byråd anbefaler, at skoledistriktet ændres til "syd for Rådyret". Børne- og Familieudvalget, 5. september 2018, pkt. 128: Børne- og Familieudvalget indstiller til Økonomiudvalg og byråd at vælge model 1 med tilbygning på Bavnebakkeskolen og tilbygning på i to etaper at finansiering indgår i budgetdrøftelserne for således, at der afsættes 6 mio. kr. i 20/21 til etape 1 på at skoledistriktet ændres til "syd for Rådyret" Udvalget ønsker et tæt samarbejde imellem skolerne herunder også Øster Hornum Børneunivers - om udvikling af et spændende og atrraktivt overbygningstilbud. Økonomiudvalget, 12. september 2018, pkt. 209: Indstilles godkendt som indstillet af Børne- og Familieudvalget. Byrådet, 20. september 2018, pkt. 157: Godkendt med den præcisering, at ændring af skoledistrikt omfatter, at bliver overbygningsskole for Øster Hornum Børneunivers. Ændring af skoledistrikt sker som udgangspunkt fra skoleåret 19/20. Endelig beslutning træffes i Børne-og Familieudvalget. Maybritt Toft Pedersen og Allan Busk deltog ikke i behandlingen af sagen.

Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring

Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring Juni 2018 Indholdsfortegnelse i hovedoverskrifter Ramme for analysen 4 Nuværende kapacitet 5 Kapacitetsudfordring 6 Skoledistrikt 8 Forudsætninger 10 Model 1 Udvidelse

Læs mere

Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring

Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring Juni 2018 Ramme for analysen - to modeller På baggrund af udvalgsbeslutningen i Børne- og Familieudvalget den 11. april 2018 skitseres to modeller for at udvide

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Visionsseminar 2018 Bramslev Bakker :: marts 2018

Visionsseminar 2018 Bramslev Bakker :: marts 2018 Visionsseminar 2018 Bramslev Bakker :: 15.-16. marts 2018 Program Hvad er visionsarbejde? Bramslev Bakker :: 15.-16. marts 2018 Status vision 2025 Bramslev Bakker :: 15.-16. marts 2018 Status Vision 2025

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 112 Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet Sagsnr: 17.01.10-A00-1-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget

Læs mere

Notat vedrørende kapacitet for Karensmindeskolen og Bavnebakkeskolen

Notat vedrørende kapacitet for Karensmindeskolen og Bavnebakkeskolen Notat vedrørende kapacitet for og Bavnebakkeskolen Forudsætninger for beregning af forventet elevtal Dette notat omhandler udelukkende og Bavnebakkeskolen. Antal elever i skoleåret 16/17 er faktiske elever

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Prognose for demografisk udvikling i Rebild Kommune

Prognose for demografisk udvikling i Rebild Kommune Prognose for demografisk udvikling i Rebild Kommune Forudsætninger i ny befolkningsprognose 2018-2033 Fertilitet svarende til år 2011-2017 + Dream-profil 2017 landets højeste fertilitet 1,32% højere end

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Overlevering af opgaver til nye udvalg

Overlevering af opgaver til nye udvalg Overlevering af opgaver til nye udvalg Nr Emne Historik Opgave der venter/tidshorisont Politik og strategier 1 Udarbejdelse af nye handleplaner for udmøntning af strategierne for Fremtidens Dagtilbud og

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Afsender Høringsresume Evt. kommentarer fra forvaltningen Indre By/ Østerbro

Afsender Høringsresume Evt. kommentarer fra forvaltningen Indre By/ Østerbro KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT 28-11-2013 Oversigt over indkomne høringssvar med kommentarer fra forvaltningen Sagsnr. 2013-0225944 Dokumentnr. 2013-0225944-9

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18 Høringsmateriale

Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18 Høringsmateriale Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18 Høringsmateriale Høringsmateriale Børne- og ungdomsudvalget besluttede på deres møde den 9. november at sende følgende forslag til nye tildelingsmodeller

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole

Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 316005 Brevid. 3241191 Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole 9. august 2019 Med budget 2019 blev det besluttet, at

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende.

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende. I indstillingen Udvidelse af Skødstrup Skole samt reetablering af klub vedtaget af byrådet d. 24. september 2014, fremgår det, at Børn og Unge i forbindelse med budgetlægningen for Budget 2016 fremsender

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017

DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017 DEMOGRAFI- OG KAPACITETSANALYSE 2017 Indhold: 0. 1. 2. 3. 4. Demografi- og kapacitetsanalyse indledning Konklusion og opmærksomhedsområder Dagtilbudsområdet Skoleområdet Ældreområdet 1 0. Demografi- og

Læs mere

Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune

Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune Uddannelse og Arbejdsmarked Peter Sinding Poulsen Sagsnr. 17.01.04-A00-2-15 Dato:20.5.2015 Indledning Det er en politisk ambition, at flere unge får en ungdomsuddannelse

Læs mere

Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler

Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler Dato for byrådsbehandling 17.08.2016 Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler Resume af beslutningsforslaget: Forslaget

Læs mere

Denne behovsprognose viser, at der i perioden er behov for minimum 22 ekstra spor på skolerne i København og tilhørende fritidstilbud.

Denne behovsprognose viser, at der i perioden er behov for minimum 22 ekstra spor på skolerne i København og tilhørende fritidstilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen sstyring NOTAT Bilag - skole og fritidsprognose Flere skolebørn Børne- og Ungdomsforvaltningen har beregnet behovet for skole og fritidskapacitet i København

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 22. august 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftalen er

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning- 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Præsentation af 17, stk. 4 - udvalget 4 3 Rammesætning

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning Åbent Referat til Udvalget for Børn og Undervisning Mødedato: Mandag den 26. november 2012 Mødetidspunkt: 15:00-16:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, Bytoften Karl Haahr, Keld

Læs mere

Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling

Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling Skole og Undervisning Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling UFB 2010 den 30.november 2010 Sagsbehandler: Michala Tarbo Andersson 17A00 2010/13801 Indstilling vedrørende skolestruktur

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. februar 2017 Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse 1. Resume Indstillingen indeholder et forslag til, hvordan der kan etableres

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser 18. august 2014

Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser 18. august 2014 Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser 18. august 2014 Mulige veje for Greves fremtidige skolestruktur Informationsmøde for skolebestyrelser den 18. august 2014 Skolestruktur

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

Beslutningsreferat fra Byrådets behandling

Beslutningsreferat fra Byrådets behandling Beslutningsreferat fra Byrådets behandling Nr. 8 : Ny organisering på skolerne Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/2766 Byrådet Notat om høringssvar Alle høringssvar vedr. skolestruktur og specialundervisning.pdf

Læs mere

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010 Notat Emne Til Kopi til Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades Skoles distrikt Børn og Unge-udvalget Den 11. juni 2010 Århus Kommune Børn og Unge Byrådet besluttede den 28. april 2010

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Bilag 3 - Notat med modeller Center for Børn & Undervisning har på baggrund af et møde torsdag den 19. november 2015 mellem Uddannelsesudvalget, borgmester og gruppeformænd

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. 4. Høring om sammenlægning af Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole ( )

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. 4. Høring om sammenlægning af Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole ( ) BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 4. Høring om sammenlægning af Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole (2015-0205278) Børne- og Ungdomsudvalget skal tage stilling til at sende forslag i høring om en sammenlægning af

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

Såfremt at midlerne i et givet år ikke frigives, overføres de til det kommende års pulje således, at den samlede sum ikke reduceres.

Såfremt at midlerne i et givet år ikke frigives, overføres de til det kommende års pulje således, at den samlede sum ikke reduceres. Indledning Byrådet besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budgettet 2014, at der i 2014 og frem til 2016 afsættes en anlægsramme på samlet 90 mio. kr. Denne anlægsramme skal danne fundamentet for

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Baggrund Børne- og Skoleudvalget har bedt forvaltningen undersøgt om der er behov for at ændre i de nuværende

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018

NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290528 Brevid. 2541060 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsnotat til budget 2018 30. marts 2017 Med henblik på budgetdrøftelser til budget 2018, er der

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 33 Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Skolestruktur i Struer by Forskellige scenarier. Fremlagt på byrådets budgetseminar august 2015

Skolestruktur i Struer by Forskellige scenarier. Fremlagt på byrådets budgetseminar august 2015 Forskellige scenarier Fremlagt på byrådets budgetseminar 20.-21. august 2015 2 3 4 5 Overslag på ny skole i Struer Kommune Vurderingsgrundlag: Skolestørrelse pr. elev er beregnet ud fra Bremdal Skole,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Åben dagsorden Dato: Onsdag den 21. marts 2018 Tidspunkt: 17:30 Sted: Byrådssalen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Klassedannelse skoleåret 2018-2019... 2 Bilagsoversigt...

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget

2. Børne- og skoleudvalget 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 1 Tirsdalens skole... 3 Søndermarkskolen... 4 Hornbæk skole... 5 Havndal skole... 6 Assentoft skole... 7 Blicherskolen...

Læs mere

Bedre fysiske rammer til børn og unge i Viby

Bedre fysiske rammer til børn og unge i Viby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistraten for Børn og Unge Dato 8. november 2016 Bedre fysiske rammer til børn og unge i Viby Etablering af lokaler til undervisning, SFO og klubtilbud

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Sagen udsættes på yderligere oplysning af Byrådets beslutningsgrundlag med henblik på fornyet behandling på Byrådets møde i december.

Sagen udsættes på yderligere oplysning af Byrådets beslutningsgrundlag med henblik på fornyet behandling på Byrådets møde i december. Notat Til: Byrådet Kopi til: Fra: Esben Krægpøth 15. december 2017 1. Indledning: Byrådet behandlede på sit ordinære møde den 29. november 2017, pkt. 19 fremsat af byrådsmedlem Søren Steen Andersen, hvor

Læs mere

Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer

Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 30. oktober 2017 Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer Denne indstilling indeholder et forslag om at flytte Stensagerskolen til Ellekærskolens

Læs mere

Notat. Bemærkninger til indsigelser i forbindelse med lokalplan nr. 908 i Skødstrup Mogens Vasegaard, Teknik og Miljø. Emne. Kopi til.

Notat. Bemærkninger til indsigelser i forbindelse med lokalplan nr. 908 i Skødstrup Mogens Vasegaard, Teknik og Miljø. Emne. Kopi til. Notat Emne Til Kopi til Bemærkninger til indsigelser i forbindelse med lokalplan nr. 908 i Skødstrup Mogens Vasegaard, Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 15. august 2012 I offentlighedsfasen til Lokalplan

Læs mere

Grundet manglende projektering af garderobeplads har skolen allerede inddraget et lokale til garderobe for bh. klasserne.

Grundet manglende projektering af garderobeplads har skolen allerede inddraget et lokale til garderobe for bh. klasserne. Til Børne- og Undervisningsudvalget Frederiksberg 9. oktober 2014 Høringssvar til forslag om nye skoledistrikter gældende for Frederiksberg kommune Skolebestyrelsen har dyb forståelse for de udfordringer,

Læs mere

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby 1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby U 10.000 19.000 rammebeløb til bygningsmæssig tilpasning/renovering af institutioner på samlet 50 mio. kr. for 2020-2022. Nedenstående

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN

BORGERREPRÆSENTATIONEN BORGERREPRÆSENTATIONEN DAGSORDEN for mødet den 29.03.2012, kl. 17:30 i Borgerrepræsentationens mødesal 14. Nedlæggelse af Hillerødgades Skole (2011-149188) 1 BORGERREPRÆSENTATIONEN 14. Nedlæggelse af Hillerødgades

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Disposition: A. Kommissorium, tidsplan og organisering B. Økonomisk ramme for ny tildelingsmodel C. Ny tildelingsmodel generelle forudsætninger D. Ny

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10 Punkt 3. Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10 2014-35882 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Aalborg10 fortsat drives af Aalborg Kommune at Aalborg10 organisatorisk

Læs mere

Forslag til omorganisering. Næstved Kommune. Høringsmateriale. Næstved Kommune. Teatergade Næstved.

Forslag til omorganisering. Næstved Kommune. Høringsmateriale. Næstved Kommune. Teatergade Næstved. Forslag til omorganisering af skolerne i Næstved Kommune Høringsmateriale Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved 5588 5010 www.naestved.dk Børne- og Skoleudvalget har på sit møde 1. oktober 2018 vedtaget

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Erfaringer og evidens udefra. Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk

Erfaringer og evidens udefra. Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Erfaringer og evidens udefra Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Opsummering: Hvorfor grundskoler og overbygningsskoler Skoler for elever fra 7. til 9. klassetrin: Flere unge skal

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Tid: 22. marts 2018 kl (Bemærk kort møde formanden skal gå kl ) Sted: Personalerummet

Bestyrelsesmøde. Tid: 22. marts 2018 kl (Bemærk kort møde formanden skal gå kl ) Sted: Personalerummet Øster Hornum Børneunivers Birkehøjvej 8, Øster Hornum 9530 Støvring Telefon 99 88 10 10 www.ohskole.dk Bestyrelsesmøde Tid: 22. marts 2018 kl. 19.00 20.00 (Bemærk kort møde formanden skal gå kl. 20.00)

Læs mere

Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen

Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. oktober 2017 Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen 1. Resume Denne indstilling indeholder et forslag til, at der etableres

Læs mere

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 29. april 2016 Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj 1. Resume Aarhus Kommune er i vækst, og indbyggertallet forventes at stige

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1 åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 132. Lokaler 10. klasse centret 246 133. Aalestrup Varme - Kommunegaranti 7,0 mio. kr. 249 134. Aalestrup Vand

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog Sagsnr.: 10/22281

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog Sagsnr.: 10/22281 NOTAT Emne: Til: Driftsøkonomi ved fire og tre skoledistrikter Byrådet Dato: 14. april 2011, revideret 4. maj 2011 Sagsbeh.: Peter Krog Sagsnr.: 10/22281 Driftsøkonomi ved fire og tre skoledistrikter Store

Læs mere

Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune

Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune AFTALEFORLIG. - Anmodning om udtalelse fra skolebestyrelser ved de berørte skoler: Fremtidens skolevæsen i Randers Kommune 1 Indhold 1. Forord... 3 2. Udtalelse til ændringer i forslaget til ny skolestruktur...

Læs mere

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT.

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2013 Digitalisering af folkeskolen efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet 1. Resume Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge

Læs mere

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. december 2015 Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstillingen giver bevilling på 6,8 mio. kr. til fysisk helhedsløsning for

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole vurderer ikke, at den langsigtede strategi

Læs mere

Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune

Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune Bilag 2 - Oversigt over er i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. august 2014 Emne Alternative modeller indstilling 2.1. Nye regler om tilstedeværelse og

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Blicherskolen skoleudviklingsplan 2016... 3 Østervangsskolen skoleudviklingsplan

Læs mere

2. Beslutningspunkter Det indstilles: At 1) der projekteres en 4-sporet skole i Nye samt 12 dagtilbudsgrupper,

2. Beslutningspunkter Det indstilles: At 1) der projekteres en 4-sporet skole i Nye samt 12 dagtilbudsgrupper, Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. december 2017 og finansiering af overgangsløsning 1. Resume Indstillingen indeholder forslag til projektering af en ny skole i Nye,

Læs mere

Vurdering af anlægsbehov på Børne- og Skoleudvalgets område

Vurdering af anlægsbehov på Børne- og Skoleudvalgets område Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 00.30.00-Ø00-3-16 Dato:19.4.2016 Vurdering af anlægsbehov på Børne- og Skoleudvalgets område 2017-22 Indhold Principper for prioritering

Læs mere

Udvikling af Børne- og Skoleområdet

Udvikling af Børne- og Skoleområdet ORIENTERING Dec 14 Udvikling af Børne- og Skoleområdet I 2015 igangsættes en proces, der skal belyse og bearbejde de kommende års udvikling på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet. I denne orientering er

Læs mere

SWOT analyser over ønskescenarier. Udarbejdet på møde i Skoleforum den 16. maj 2019

SWOT analyser over ønskescenarier. Udarbejdet på møde i Skoleforum den 16. maj 2019 SWOT analyser over ønskescenarier Udarbejdet på møde i Skoleforum den 16. maj 2019 Baltorpskolen: scenarie status quo Lokal forankret skole Et forældrefællesskab, man kan bygge videre på Kendte trygge

Læs mere

HANDLINGSPLAN FOR SKOLEOMRÅDET

HANDLINGSPLAN FOR SKOLEOMRÅDET HANDLINGSPLAN FOR SKOLEOMRÅDET 21 213 UDARBEJDET PÅ BAGGRUND AF MÅLENE I SEKTORPLANEN FOR SKOLEOMRÅDET November 29 Indholdsfortegnelse 1. HANDLINGSPLAN FOR SKOLERNES FYSISKE RAMMER 21-213... 3 3.1. Danmarksgades

Læs mere

Bilag 1: Skoledistriktsændringer. Bilag: Skoledistriktsændringer. Baggrund for høringsmateriale. Forslag som bringes i høring

Bilag 1: Skoledistriktsændringer. Bilag: Skoledistriktsændringer. Baggrund for høringsmateriale. Forslag som bringes i høring Bilag 1: Skoledistriktsændringer Bilag: Skoledistriktsændringer Bilag 1: Skoledistriktsændringer...1 Bilag: Skoledistriktsændringer...1 Baggrund for høringsmateriale...1 Forslag som bringes i høring...1

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Tid: 15. januar 2019 kl Sted: Personalerummet. Dagsordenen blev udsendt tirsdag den 8. januar

Bestyrelsesmøde. Tid: 15. januar 2019 kl Sted: Personalerummet. Dagsordenen blev udsendt tirsdag den 8. januar Øster Hornum Børneunivers Birkehøjvej 8, Øster Hornum 9530 Støvring Telefon 99 88 10 10 www.ohskole.dk Bestyrelsesmøde Tid: 15. januar 2019 kl. 17.00 19.00 Sted: Personalerummet Dagsordenen blev udsendt

Læs mere

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring. 223933 Indstilling: at Skoleudvalget oversender sagen til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen med anbefaling

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 24.04.2019, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 4. Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 (2019-0049565) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 4.

Læs mere

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje 15-040795 Sagsfremstilling På Børne- og Familieudvalgets møde den 24. marts

Læs mere

Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune

Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune Høringsoplæg Opvækst og uddannelse juli 2007 Indhold: 1 Indledning... 3 1.1 Metode... 3 1.2 Processen/formalia... 5 1.3 Lovgivningen... 6 2 Hovedkonklusioner...

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Udvikling i det faktiske elevtal efter skoledistrikter

Udvikling i det faktiske elevtal efter skoledistrikter Udvikling i det faktiske elevtal efter skoledistrikter 21-224 Oversigtskort Skoledistrikterne Anholt Skole og Børnehave Ørsted Børneby Børneby Glesborg Allingåbro Børneby Vivild Børneby Distrikt Ørum Vestre

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-02-2009. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-02-2009. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 15:00 Fraværende: Søren Munk REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Sortebakkehallen - Licitationsresultat 120 Underskriftsside

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet

Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet 2019-2023 J.nr.: 17.01.04 A00 Sagsnr.: 18/2226 BESLUTNINGSTEMA Center for Skole og Uddannelse har udarbejdet sagsfremstillingen. På Børne-

Læs mere

FORÆLDREMØDE 11. marts marts marts 2013

FORÆLDREMØDE 11. marts marts marts 2013 FORÆLDREMØDE 11. marts 2013 12. marts 2013 13. marts 2013 BAGGRUND FOR STRUKTURÆNDRINGEN Økonomi nu og her- og fremadrettet Lave klassekvotienter, elevtal, mulighed for klassesammenlægninger nu og her

Læs mere

Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring.

Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring. BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 5. distrikter 2014/15 (2012-190616) Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring. INDSTILLING OG BESLUTNING indstiller

Læs mere

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Nedenstående notat er udarbejdet som svar på de spørgsmål der er stillet dels i Økonomiudvalget, og dels af byrådsmedlemmerne Michael Suhr og Lars Roost Dinesen.

Læs mere

Demografi på skole- og dagtilbudsområdet - Budget

Demografi på skole- og dagtilbudsområdet - Budget BILAG 3b1 Demografi på skole- og dagtilbudsområdet - Budget 2018-21 På både skole, FFO og daginstitutionsområdet er der budgetmodeller, der fordeler midler til skolerne og institutionerne på baggrund af

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013.

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 23. oktober 2013 Udvidelse af Elev Skole Nybyggeri af ca. 200 m 2 på Elev Skole til fælles brug for skole og SFO Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 318587 Brevid. 3136344 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 10. april 2019 På baggrund af den seneste befolkningsprognose for Roskilde Kommune fra foråret

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Hvor skal børnene være?

Hvor skal børnene være? Åbent brev til politikerne på Københavns Rådhus Hvor skal børnene være? København den 25. oktober 2017 Hvorfor det manglende proaktive fokus fra politisk side i forbindelse med den forestående helhedsrenovering,

Læs mere

I - Forslag om ny skolestruktur i Område Vest - ØU

I - Forslag om ny skolestruktur i Område Vest - ØU I - Forslag om ny skolestruktur i Område Vest - ØU Sagstype: Åben Type: Økonomiudvalget I Sagsnr.: 15/3312 Baggrund I marts 2015 nedsatte Byrådet et 17 stk. 4udvalg for Ny Skole i NærHeden. Opgaven for

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 30.05.2012, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 8. Skoledistriktsændringer 2013-14 (2012-57812) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 8. Skoledistriktsændringer

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere