Social- og Sundhedsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget"

Transkript

1 Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 16:00 Brovst Bibliotek Jammerbugt Kommune

2 Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 135. Godkendelse af takster 2010 Sociale institutioner 1 Punkter på lukket møde: Afbud:

3 Social- og Sundhedsudvalget Godkendelse af takster 2010 Sociale institutioner / Britt Rom Kristiansen Beslutningstema Godkendelse af takster for 2010 for sociale institutioner i Jammerbugt Kommune. Sagsbeskrivelse Takster for de sociale institutioner er beregnet ud fra en række fælles retningslinier, der er tiltrådt som en del af rammeaftalen for de nordjyske kommuner og Region Nordjylland. De tilbud der er omfattet af rammeaftalen er Toftehøj og Anlægsvejens Børnehave. Der er anvendt samme beregningsmetode for institutioner omfattet af rammeaftalen og Jammerbugt Kommunes egne tilbud (de øvrige institutioner er nævnt nedenfor). Taksterne er beregnet på baggrund af budget Tilbud omfattet af rammeaftalen Der er tale om endelige takster for 2010, idet der ikke kan ske efterregulering. Et eventuelt over- eller underskud vedrørende den enkelte institution vil dog skulle indregnes i takstgrundlaget for Egne institutioner/tilbud Et eventuelt over- eller underskud vedrørende den enkelte institution/det enkelte tilbud vil blive indregnet i takstgrundlaget for Som udgangspunkt er taksterne beregnet med en belægningsprocent på 95%. Der er beregnet følgende takster for 2010 pr. døgn/dag (2009 medtaget som sammenligningsgrundlag):

4 Social- og Sundhedsudvalget 4 Sociale institutioner Toftehøj Sneppen Orkidéhøj Krabben Skipper Clementsvej 29 Værestederne Sociale ydelser Bostøtteordning Støtte- og kontaktpersonordning Øvrige Anlægsvejens Børnehave Krabbens Dagbeskæftigelse kr. 790 kr. 737 kr kr. 740 kr. 102 kr. 323 kr. 390 kr kr. 596 kr kr. 821 kr. 840 kr kr. 716 kr. 121 kr. 366 kr. 383 kr kr. 610 kr. Bemærkninger til takstberegningen: Toftehøj er under ombygning til 32 plejeboliger og dette arbejde forventes afsluttet medio Efter ombygning er antallet af pladser reduceret med 4, hvilket resulterer i en mindre stigning i taksten. Skipper Clementsvej 29 samt Støttekontaktpersonordning har tidligere været budgetlagt med for lidt til aflønning af fagpersonale. Dette er der nu rettet op på, hvilket giver en lille stigning i taksten. Bostøtteordningstaksten falder fra 366 kr. til 323 kr. som en følge af en ændring i timetallet fra til Anlægsvejens Børnehave har fra 2010 budgetteret med et beløb til fysioterapeutisk bistand i taksten, hvilket gør at denne stiger fra kr. i 2009 til kr. i Alle taksterne er desuden påvirket af indregnede over-/underskud fra Efter beslutning i KKR er samtlige takster reduceret med 5%. Retsgrundlag Lov om social service vedr. omkostningsbestemte takster for kommunale tilbud. Bekendtgørelse om rammeaftaler på det sociale område. Aftale om fælles retningslinier for takstberegning og betalingsmodeller. Økonomi og finansiering De beregnede takster har betydning for Jammerbugt Kommunes udgifter på det sociale område, da tilbuddene benyttes af såvel egne som andre kommuners borgere. Taksterne er anvendt i grundlaget for budget Høring/borger- og brugerinvolvering Ikke relevant.

5 Social- og Sundhedsudvalget 5 Indstilling Stabschefen for Økonomi og Personale indstiller, at Kommunalbestyrelsen godkender de beregnede takster for Økonomiudvalget den Oversendes til behandling i Social- og sundhedsudvalget til drøftelse i forbindelse med udmøntning af B 2010 for socialområdet. Fraværende: Afbud Per Halsboe-Larsen (A) Social- og Sundhedsudvalget den Udsættes til ekstraordinært møde d. 14. december 2009, idet der afventes uddybende notat om udmøntning af reduktionen. Fraværende: Afbud Genbehandling d. 14. december 2009 Administrationen har udarbejdet forslag til udmøntning af den takstreduktion på 5%, som Kommunalbestyrelsen vedtog i forbindelse med budget Toftehøj: Toftehøj har mange udfordringer i øjeblikket: Udflytning i pavilloner under ombygningen pavilloner der byder på snævrere rammer med meget smalle gange og små rum som påvirker medarbejdernes situation meget ligesom det påvirker beboerne. Der skal være meget fokus på såvel det psykiske som det fysiske arbejdsmiljø Arbejdstilsynets uanmeldte besøg og konsekvenserne af strakspåbuddet om glatte gulve og ikke mindst det psykiske arbejdsmiljø. Påbud der hvad gulvene angår straks kunne rettes, mens

6 Social- og Sundhedsudvalget 6 hvad angår det psykiske arbejdsmiljø og særligt forebyggelse af risikoen for vold og trusler vil der være tale om en længerevarende proces, der kræver tid fra medarbejderne og dermed udtynder den tid de kan være for og om beboerne. At gå fra 36 beboere til 32 og endelig ved fraflytning af 2 beboere i forb.m. indflytning i de midlertidige pavilloner at gå helt ned på 30 beboere og det forholds betydningen for normeringen/nedgang i indtægterne og tilretning af budgettet for 2010, der særligt i den nuværende situation med presset på det psykiske arbejdsmiljø mærkes meget. Omorganiseringen af Toftehøj som en naturlig følge af udflytningen midlertidigt og den deraf følgende omfordeling af beboere m.m. og skelen til hvilken organisering vi ønsker os efter indflytning i det ombyggede Toftehøj. Udmøntningen skal ses i lyset af den belastede situation medarbejderne er i Plænebyen og de belastede beboere der arbejdes med, hvor det psykiske arbejdsmiljø hele tiden er udfordret. Hvor evnen til kommunikation og at bevare roen kræver en robust psyke og gode indlevelsesevner kombineret med tillid til egen situationsfornemmelse og handlekraft i pressede situationer og en stor portion faglighed alt sammen noget der bliver meget betydningsfuldt. Det skal bemærkes, at såfremt den normering vi skal ned på med 30 beboere viser sig sikkerhedsmæssigt uforsvarlig og dermed udgør en for stor risiko for medarbejderne må vi vende tilbage til socialudvalget med indstilling om forhøjelse af normeringen. Takstreduktionen på Toftehøj begrænses til den tidligere rammebesparelse på de kr. + de kr. der allerede er taget af budget 2010 i forbindelse med fastlæggelsen heraf ud fra erfaringerne fra de første år med Toftehøj og økonomien her. Denne reduktion udgør i alt 4,81 % (der mangler kr. i at nå de 5% ud af kr.). Udmøntningsforslaget indebærer at der tillades et takstunderskud på kr. en budgetoverskridelse idet der ikke kan hentes noget i budget 2010 det er hentet der er tale om taksttekniske sammenhænge og det hentes i taksterne fremadrettet. Sneppen: (alle 6 pladser er belagt). Sneppen rummer i dag 6 sindslidende beboere med alvorlige psykiatriske diagnoser flest med psykoser, som har brug for megen støtte og som indimellem vanskeligt kan rummes på stedet den lave normering taget i betragtning og det forhold at de har brug for megen støtte for også at kunne bo sammen og også være alene med hinanden så mange timer, som de er nødt til.

7 Social- og Sundhedsudvalget 7 Normeringen er 3 fuldtidsstillinger fordelt på 4 medarbejdere. Det betyder også at medarbejderne er meget presset på det psykiske arbejdsmiljø, hvor der skal arbejdes med at holde fast i ens handlinger, når holdningerne kan være forskellige og farves meget af, hvordan beboerne har det den enkelte dag man er på arbejde. Flere af medarbejderne har været sygemeldt pga. af udfordringer om det psykiske arbejdsmiljø, vold og trusler fra beboerne og der arbejdes hele tiden forebyggende for at undgå yderligere belastninger med supervision, vagtplanen af hensyn til minimering af alenevagter med mere. Indenfor den sidste 14-dages periode har der været tilfælde af trusler om vold og voldsomt aggressiv adfærd fra én beboers side, hvor man som medarbejder både skal passe på sig selv og hinanden og skærme de øvrige beboere og var heldig med trods alt at være 2 på arbejde i situationen. Det skal bemærkes at der i normeringen ikke er afsat timer til rengøring af fælles- og servicearealer i botilbuddet her må medarbejdere og beboere hjælpe hinanden og det er beboerne langt fra altid i stand til. Takstreduktionen udgør kr. (overheadandelen på kr. er forlods trukket fra). Der tages kr. fra aktiviteter et beløb der i dag anvendes til pædagogiske måltider og de resterende kr. tages på vikarkontoen. Fremadrettet vil vikar ved afspadsering, ferie, sygdom, omsorgs- og seniordage m.m. skulle hentes i et vist omfang i den ordinære normering og der vil ikke kunne blive tale om den samme dækning. Det skal bemærkes at pædagogiske måltider hidtil udelukkende har været et tilbud i Sneppen og Orkidéhøj og ikke i de andre botilbud. I de andre botilbud betaler medarbejderne selv for maden, såfremt de spiser med. Orkidéhøj: (p.t. 1 ledig plads og fra ledige pladser, ligesom der arbejdes på, at 1 beboer flytter på Toftehøj derudover) Her er der tale om et botilbud med kun 4 pladser og hvor de 2 af beboerne har alvorlige psykiatriske diagnoser som psykoser og en normering på svt.t. 2 fuldtidsstillinger. En normering der betyder at med det støttebehov de nuværende beboere har rækker normeringen ikke til at dæmme op for problematiske situationer beboerne imellem. Et forhold som også er belastende for medarbejdernes psykiske arbejdsmiljø og for risikoen for trusler og vold, da medarbejderne ikke kan vide hvad de møder ind til, når beboerne er så mange timer overladt til sig selv og hinanden og medarbejderne arbejder meget alene. Det skal bemærkes at der i normeringen ikke er afsat timer til rengøring af fælles- og servicearealer i botilbuddet her må medarbejdere og beboere hjælpe hinanden og det er beboerne langt fra altid i stand til. Takstreduktionen udgør kr. (overhedandelen på k kr. er forlods trukket fra ). Der tages kr. fra aktiviteter et beløb der i dag anvendes til pædagogiske måltider og de resterende kr. hentes på vikarkontoen. Fremadrettet vil vikar ved afspadsering, ferie, sygdom, omsorgs- og

8 Social- og Sundhedsudvalget 8 seniordage m.m. skulle hentes i et vist omfang i den ordinære normering og der vil ikke kunne blive tale om den samme dækning. Det skal bemærkes at pædagogiske måltider hidtil udelukkende har været et tilbud i Sneppen og Orkidéhøj og ikke i de andre botilbud.i de andre botilbud betaler medarbejderne selv for maden, såfremt de spiser med. De 4 VÆRESTEDER: 5 % taksreduktionen udgør kr. Normeringen på det enkelte værested er i forvejen lav svarende til 2 fuldtidsstillinger og der er ingen hjælp til rengøring, som brugere og medarbejdere i fællesskab skal løse i samarbejde med evt. personer i løntilskud og vi har langt fra altid mulighed for at have medarbejdere i løntilskud. Takstreduktionen på kr. (overheadandelen på kr kr. er forlods trukket fra) udmøntes ved beskæring af vikarkontoen (er i dag på kr. hvoraf kr. går til dækning af løn til servicejobber på fuld tid). Der drosles normalt ned i ferieperioder og der kan være lukket på nogle af værestederne 1 uge om sommeren. Ved sygdom træder den ansatte servicejobber til rundt på de 4 væresteder efter behov. I et minimalt omfang sættes vikar ind på værestederne i ganske særlige situationer og er der tale om længerevarende sygefravær har vi her refusionsmidler at gøre godt med. Skipper Clementsvej: På Skipper Clementsvej er botilbuddet fyldt op med de 6 beboere med psykisk og fysisk handicap der er plads til fra , idet 2 fra Grabowsvej flytter dertil den dato. Normeringen på Skipper Clementsvej er meget lav med 97 pædagogtimer og 4 rengøringstimer ugentligt. Den lave normering betyder i forvejen meget alenearbejde for medarbejderne og meget alenetid for beboerne og medarbejderne. Et pres der forværres såfremt en beboer bliver syg, hvor de må overlades til sig selv/lade dem være alene i botilbuddet eller der må træffes aftaler med pårørende om at de kan have dem under sygdom. Medarbejderne kan derfor føle sig utrygge ved hvad de alene kommer til når de møder ind i de situationer. Takstreduktionen udgør i alt kr (overheadandelen på kr. er forlods trukket fra). De 4 rengøringstimer skæres væk og restbeløbet kr. tages fra vikarkontoen. Det betyder at beboere og medarbejdere fremadrettet skal hjælpe hinanden med rengøring af fælles- og servicearealer. Fremadrettet vil vikar ved afspadsering, ferie, sygdom, omsorgs- og seniordage m.m. skulle hentes i et vist omfang i den ordinære normering og der kan ikke blive tale om den samme dækning. Krabben: (Beboer nr. 13 forventes at flytte ind aflastningspladsen, så er botilbuddet fyldt op).

9 Social- og Sundhedsudvalget 9 Hvad botilbuddet Krabben angår er vi i den situation at det først er blevet fyldt op nu og bl.a. derfor og på grund af medarbejders langtidsfravær er der vakante stillinger. Takstreduktionen på de kr. (overheadandelen er forlods fratrukket med kr.) udmøntes derfor ved at én af de vakante stillinger forbliver ubesat. Efterfølgende må vi så følge med i og vurdere konsekvenserne af denne nedsættelse af normeringen, da belastningerne vil være de samme som anført for de andre botilbud for medarbejderne i forhold til at målgruppen har brug for så stort et omfang at støtte og hjælp i alle forhold af deres liv. Krabbens Dagbeskæftigelse: P.t. er 11 brugere tilknyttet en stigning på 3: Også hvad Krabbens Dagbeskæftigelse angår kan takstreduktionen på de kr. (overheadandel er forlods fratrukket med kr.) udmøntes ved ikke at besætte vakante stillinger i forbindelse med langtids sygefravær og øgning i brugerantallet fra Også her må vi efterfølgende følge med i og vurdere konsekvenserne af den nedsatte normering, da belastningerne vil være de samme som anført for botilbuddene i forhold til målgruppens store behov for støtte og hjælp i hverdagsgøremålene for dem selv og gruppen. Høring: Der afholdes arbejdsplads-med samt møde med brugere og pårørende d. 10. december Høringssvar herfra vil blive fremsendt, når det foreligger. Indstilling: Socialdirektøren anbefaler på det foreliggende, at udmøntning af reduktionen sker som beskrevet i oplægget fra administrationen. Bilag: Bilag: 5% besparelser - egne tilbud i Jammerbugt Kommune - budget 2010 Social- og Sundhedsudvalget, den Udsættes til ekstraordinært møde den 17. december 2009, idet høringssvar fra bruger- og pårørendes side samt MED udvalg først blev udleveret ved mødets start. Fraværende: Tilbage til toppen

10 Social- og Sundhedsudvalget 10 Underskrifter Erik Ingerslev Larsen (F) Eva Rytter Andersen (A) Grethe Dragsbæk (A) Helle Bak Andreasen (V) Henry Kronborg (V) Sonia Luther Nielsen (V) Susanne Hjorth Hansen (A)

11 5% besparelse på egne institutioner i Jammerbugt Kommune - Budget 2010 Sociale institutioner Besparelse kt Anlægsvejens børnehave Toftehøj Sneppen Orkidehøj Krabben Skipper Clementsvej Værestederne Dagbeskæftigelse Krabben I alt - egne tilbud % besparelse SSU

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget 17.12.2009 kl. 15:15 Aabybro, lokale 41 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget 17.12.2009 Punkter på åbent møde: 136. Godkendelse af takster 2010 Sociale institutioner

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Kommunalbestyrelsen 1 Punkter på lukket møde: 86. Salg af Hjortdalvej 147, Hjortdal, Fjerritslev... 2 87. Høring : Lægemiddelstyrelsens

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 15:00 Brovst rådhus, mødelokale 2 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 11. Fornyet budgetopfølgning og stillingtagen til evt. tillægsbevilling

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 15:00 Brovst Rådhus, mødelokale 2 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 136. Udmøntning af rammebesparelse budget 2009 for socialområdet

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat tillægsdagsorden Social- og Sundhedsudvalget 04.09.2007 kl. 15:00 Brovst Rådhus - lokale 1 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget 04.09.2007 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 90.

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 10:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 86. Status

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 9. Budgettjek 2008 - behandling i fagudvalg 1 10. Ny chance for alle -

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 106. Kondemnering af ejendom... 2 107. Kondemnering af Ejendom... 3 Afbud: Aage Toftegaard

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 17:00 administrationsbygningen i Brovst, mødelokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 33. Budget 2009 - "Sundhedsfremme forebyggelse

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 16:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 115.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat tillægsdagsorden Beskæftigelsesudvalget 28.11.2012 kl. 15:15 Brovst Rådhus, Mødelokale 2 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget 28.11.2012 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 72. UU Øst

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 137. Kondemnering af ejendom... 2 138. Kondemnering af ejendom... 4 Afbud: Eva Rytter Andersen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 245,8 mio.

Læs mere

MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE

MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE REFERAT MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE Mandag, den 30. januar 2006 Mødet afholdes i Byrådssalen, Aabybro Rådhus, kl. 18.00 INDHOLDSFORTEGNELSE Punkt nr. 26 Spilleregler for samspillet

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet 26.02.2013 kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune Ældrerådet 26.02.2013 Punkter på åbent møde: 25. Budgettjek 2013 1 26. Eventuelt 3 Medlemmer:

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 25.01.2007 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 25.01.2007 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Kommunalbestyrelsen 1 Punkter på lukket møde: 52. Skovrejsning ved Øster Hovensvej i Aabybro...2 Afbud: Helle Bak Andreasen (V)

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 177 Offentligt Dagsorden Social- og Sundhedsudvalget 31. maj 2016 kl. 15:00 Mødelokale 1, Brovst Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 11 Sindslidende Nybrogård Nybrovej 333 2800 Lyngby kan institution 1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 15:00 Fjerritslev Rådhus lokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 141. Indledende budgetdrøftelser...1 142. Status på tilpasning

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 08.10.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 08.10.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 08.10.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 149. Salg af jord beliggende Lundfjordvej, Vust Holme, Fjerritslev... Fejl! Bogmærke er

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på åbent møde: 191. Bemærkninger til dagsorden 1 192. Godkendelse af referat fra forrige møde 2 193. Budget 2013

Læs mere

Udmøntning af Kommunalbestyrelsens budgetaftale for 2014 på Social- og Sundhedsudvalgets område.

Udmøntning af Kommunalbestyrelsens budgetaftale for 2014 på Social- og Sundhedsudvalgets område. Socialudvalget 11. marts 2014 Udmøntning af Kommunalbestyrelsens budgetaftale for 2014 på Social- og Sundhedsudvalgets område. Beslutningstema I forbindelse med udmøntningen af kommunalbestyrelsens budgetaftale

Læs mere

Økonomitilpasning, socialudvalgets område. Endelig udgave, HHJ/- Helårseffekt. Nr. Forslag Konsekvens. Bemærkninger. Kalundborg komm.

Økonomitilpasning, socialudvalgets område. Endelig udgave, HHJ/- Helårseffekt. Nr. Forslag Konsekvens. Bemærkninger. Kalundborg komm. Økonomitilpasning, socialudvalgets område Endelig udgave, 30.8.2010 HHJ/- Nr. Forslag Konsekvens Del I, Direktionens forslag Helårseffekt Andre Kalundborg komm.* Bemærkninger 43 Socialpsykiatri og Misbrug:

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 15:00 Brovst Rådhus, mødelokale 1 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 61. Fremtidig organisering af Mad- og måltidsservice i Jammerbugt

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 15:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 1. Dialogmøde med Bestyrelsen for Frivillighuset...1 2. Høringssvar

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

Nøgletal. Handicap og Psykiatri

Nøgletal. Handicap og Psykiatri Nøgletal Handicap og Psykiatri Juni 2018 Udvikling i udgifter vedr. køb af pladser, Handicap og Psykiatri Nøgletal (KPI) fra 2008-2018 Formål Formål med notatet er at give et indblik i Handicap og Psykiatris

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Udvalget "Læring og Trivsel for Børn og Unge"

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på et "Læring og Trivsel for Børn og Unge" Nr. Løsning på budgetreduktioner fra tidligere år - i mio. kr. 2018 2019 2020 2021 2 Reduktion i antallet af

Læs mere

Godkendelse af udmøntning af sammenlægning af ledelser på plejehjem

Godkendelse af udmøntning af sammenlægning af ledelser på plejehjem Punkt 8. Godkendelse af udmøntning af sammenlægning af ledelser på plejehjem 2017-051818 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til s godkendelse at der etableres et ledelsesfelt mellem Mou Plejehjem

Læs mere

Strategisk blok - S01

Strategisk blok - S01 14. Myndighed SSU S01 udmøntning af budgetaftalen 2017-2020. Ændring af tildeling på 103 og 104 dag- og beskæftigelsestilbud Ændring af tildeling på dag-og beskæftigelsestilbud med 5 % -1.011-1.011-1.011-1.011

Læs mere

Børne- og Familieudvalget

Børne- og Familieudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Familieudvalget 08.03.2010 kl. 13:00 Mødelokale 1.01, Fjerritslev administrationsbygning Jammerbugt Kommune Børne- og Familieudvalget 08.03.2010 Punkter på tillægsdagsorden

Læs mere

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 28. Lukket punkt: Indstilling om køb og nedrivning 01.11.38-G00-4-13/ Boe Pickering Beslutningstema Indstilling

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen kl. 15:00 Lokale 83 Jammerbugt Kommune Beredskabskommissionen Punkter på åbent møde: 1. Tillæg 1 til brandslukningsoverenskomst med Falcks Redningskorps A/S 1 2. Årsberetning

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget 04.02.2010 kl. 17:00 Byrådssalen, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget 04.02.2010 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 9. Ansøgning

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Social- og Seniorudvalget. Fredag kl. 7:30. Referat fra ekstraordinært møde Møde den 4. december. Følgende sager behandles på mødet

Social- og Seniorudvalget. Fredag kl. 7:30. Referat fra ekstraordinært møde Møde den 4. december. Følgende sager behandles på mødet Social- og Seniorudvalget Referat fra ekstraordinært møde Møde den 4. december Fredag 05.12.2014 kl. 7:30 Følgende sager behandles på mødet Side Budget 2015-2018: Rammebesparelse på SSU's område 2 Bilagsoversigt

Læs mere

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998,

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr. 31.07.98 på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, 204152 Indstilling: at Socialudvalget oversender resultatet af økonomirapporteringen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 16:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 106. Godkendelse af visioner og mål for

Læs mere

MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG ØKONOMIUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE

MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG ØKONOMIUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE REFERAT MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG ØKONOMIUDVALGET FOR Onsdag, den 1. februar 2006 Mødet afholdes i mødelokale 1, Brovst Rådhus, kl. 15.30 INDHOLDSFORTEGNELSE Punkt nr. 1: Forslag vedrørende mødernes

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Tillægs-Dagsorden. til mødet den kl på Rådhuset i Hanstholm - på Helge Ydes kontor.

Tillægs-Dagsorden. til mødet den kl på Rådhuset i Hanstholm - på Helge Ydes kontor. Tillægs-Dagsorden til mødet den kl. 13.00 på Rådhuset i Hanstholm - på Helge Ydes kontor. Medlemmer: Elsebeth Nielsen, Kristian J. Kristensen, Lene Kjelgaard, Ole Christensen, Povl Bojer Afbud: Mødet hævet

Læs mere

NOTAT. Målgruppen er unge mellem 18 og 25 år med psykosociale udfordringer, som behøver støtte og hjælp til at klare opgaverne i hverdagen.

NOTAT. Målgruppen er unge mellem 18 og 25 år med psykosociale udfordringer, som behøver støtte og hjælp til at klare opgaverne i hverdagen. SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Etablering af boliger på Lindevej i Havdrup Byrådet Dato: 2. maj 2014 Sagsbeh.: Vinnie Lundsgaard / Maibritt Kuszon Sagsnr.: 1. Resume: På baggrund

Læs mere

Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen. 1. Godkendelse af dagsorden...1

Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen. 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Tid Tirsdag den 14. juni 2016 - kl. 16:00 Sted Mødelokale 1 Afbud Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Fonden Li. Valbygaard

Fonden Li. Valbygaard Fonden Li. Valbygaard Anmeldt tilsyn Dato: 06.06.2013 Udført af: Konsulent Hans-Erik Olsen Indhold 1. Generelt om tilsyn... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2 Tilsynets formål... 3 1.3 Tilsynets kompetence...

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet Nyvang i Ørsted. den 23. maj 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet Nyvang i Ørsted. den 23. maj 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskabet Nyvang i Ørsted den 23. maj 2012. Juli 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. juni 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:30-15:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet

Bilag. Region Midtjylland. Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet Region Midtjylland Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet Bilag til Forretningsudvalgets møde 13. maj 2008 Punkt nr. 9 NOTAT Udmøntning af rammebevilling til

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 15:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 18. Midlertidig hjemmehjælp - minimumsbetaling...1 19. Status

Læs mere

LANGELAND KOMMUNE Bilag 5. Sparekatalog i alt

LANGELAND KOMMUNE Bilag 5. Sparekatalog i alt LANGELAND KOMMUNE Bilag 5 Sparekatalog i alt 2010 2011 2012 2013 Økonomiudvalget i alt -7.955-6.860-6.860-6.860 Uddannelses-, social- og kulturudvalget i alt -1.450-5.354-6.644-7.144 Sundhedsudvalget i

Læs mere

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 17. september 2008 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling, Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume Med kommunalreformen,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 Punkter på åbent møde: 58. Budget 2009 - Forslag til udmøntning af rammebesparelse

Læs mere

SOCIALUDVALGET BUDGET

SOCIALUDVALGET BUDGET BUDGET 2017-20 SOCIALUDVALGET BUDGET 2017-20 Dato Aktivitet 25. og 26. februar Økonomiudvalg og Direktion Budgetseminar Marts Hovedudvalget Orienteres om forslag til tids- og aktivitetsplanen for budget

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 26. august 2011 Tid 14:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S.

Læs mere

Åbent referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Åbent referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Åbent referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 23. november 2015 Mødetidspunkt: 8:00-8:45 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 3, Bytoften

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 17. december Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 17. december Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 17. december 2018 Mødested: Meldahls Rådhus Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 17:00-18:00 Medlemmer: Anette Hyre-Jensen (A) Bente

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Staben for Børne- og Velfærdsforvaltningen Bilag 3: beskrivelse af nuværende tilbud Kommunalbestyrelsen har besluttet at samle tilbuddene til de

Læs mere

Dagsorden Kommunalbestyrelsen 9. oktober 2014 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune

Dagsorden Kommunalbestyrelsen 9. oktober 2014 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Dagsorden Kommunalbestyrelsen 9. oktober 2014 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter 128 Andenbehandling af Budget 2015 3 129 Ansøgning om for fritagelse for

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

Politikerspørgsmål vedr. ledsagelse og støtte i ferier mv. til borgere i sociale botilbud mv.

Politikerspørgsmål vedr. ledsagelse og støtte i ferier mv. til borgere i sociale botilbud mv. Socialforvaltningen Adm. Direktør Henrik Appel Esbensen, MB 31. januar 2014 Sagsnr. 2014-0018483 Dokumentnr. 2014-0018483-7 Kære Henrik Appel Esbensen Tak for din henvendelse af 22. januar 2014, hvor du

Læs mere

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget Referat tillægsdagsorden Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget kl. 08:30 Lokale 83 - Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent

Læs mere

Nøgletal. Handicap og Psykiatri

Nøgletal. Handicap og Psykiatri Nøgletal Handicap og Psykiatri Juni 217 Udvikling i udgifter vedr. køb af pladser, Handicap og Psykiatri Nøgletal (KPI) fra 28-217 Formål Formål med notatet er at give et indblik i Handicap og Psykiatris

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

Møde 28. marts 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 28. marts 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 28. marts 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Svend Sønnichsen Pkt. Tekst Side 19 Godkendelse af referat fra mødet den 28. februar 2017 1 20 Orientering: Klippekort til beboere

Læs mere

Budget behandling af spareforslag til "Katalog 2017" S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU

Budget behandling af spareforslag til Katalog 2017 S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Budget 2017-2020 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 21. nuar 2016, at der skal

Læs mere

Borgere på plejecentre med demens og udadreagerende adfærd

Borgere på plejecentre med demens og udadreagerende adfærd SOCIAL OG SUNDHED Dato: 19. april 2018 Tlf. dir.: 4477 2748 E-mail: lorn@balk.dk Kontakt: Louise Rønnov Borgere på plejecentre med demens og udadreagerende adfærd Ballerup Kommunes demensfundament samt

Læs mere

Analyse af prisudviklingen for tilbud og ydelser i rammeaftalen for 2014

Analyse af prisudviklingen for tilbud og ydelser i rammeaftalen for 2014 Analyse af prisudviklingen for tilbud og ydelser i rammeaftalen for 1. Baggrund De nordjyske kommuner og Region Nordjylland indgår hvert år en økonomisk styringsaftale som del af rammeaftalen for det specialiserede

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Dagsorden

SOCIALUDVALGET. Dagsorden Dagsorden Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Socialforvaltningen - mødelokale 1 Nytorvsgyde 6, 1. sal Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN 1 Valg af formand og næstformand 3 2

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af udsatte børn og voksne

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af udsatte børn og voksne Punkt 6. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af udsatte børn og voksne 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget Ordinært møde Dato 3. november 2008 Tid 16:00 Sted Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende Brian Pedersen, Bruno Müller, Søren Visti Jensen Stedfortræder

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 16:00 Aabybro rådhus, mødelokale 77 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 67. Budget 2009 + overslagsårene 1 68. Godkendelse af midlertidig

Læs mere

Bilag 1. Forslag til principper for beregning af priser på de enkelte tilbud:

Bilag 1. Forslag til principper for beregning af priser på de enkelte tilbud: Bilag 1 Dato: 22. november 2011 Brevid: 1552623 Forslag til principper for betaling af kost, vask, rengøring og andre tilvalgsydelser på Region Sjællands botilbud til midlertidigt ophold (servicelovens

Læs mere

Sundheds- og Psykiatriudvalget

Sundheds- og Psykiatriudvalget Sundheds- og Psykiatriudvalget Tillægsreferat Dato 01. december 2016 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende 17:00 Sluttidspunkt 19:45 Mødelokale 1, Vordingborg Rådhus Kim Petersen, Mette Høgh Christiansen,

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Skabelon Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Socialudvalget Dagsorden Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Onsdag den 10-oktober-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Vurderede konsekvenser af træghed i ansættelser

Vurderede konsekvenser af træghed i ansættelser NOTAT 20. marts 2018 Vurderede konsekvenser af træghed i ansættelser Indledning På Økonomiudvalgets møde den 14. marts 2018 blev punkt vedr. aktuel økonomi, herunder likviditet drøftet. En aktuel økonomistatus

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 EKSTRAORDINÆRT MØDE MANDAG DEN 30. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 30. april 2007 Side: 49 Fraværende:

Læs mere

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017 Bilag I Protokoller fra fagudvalg 15. og 16. august 2016 Budget 2017 Side INDHOLDSFORTEGNELSE PROTOKOLLER Økonomiudvalget 15. august 2016 2 Børne- og Undervisningsudvalget 16. august 2016 5 Social- og

Læs mere

Høringsmateriale. Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde Socialpsykiatri Voksne

Høringsmateriale. Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde Socialpsykiatri Voksne Psykiatri og Social Høringsmateriale Socialplanlægning Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde

Læs mere

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 257. Orientering 3 258. Budget 2009 5 259. Fælles retningslinier for udlejning af

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 14. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 15. Nyt fra formanden 2 16. Nyt fra

Læs mere

Børnespecialcenter 1 (BSC 1)

Børnespecialcenter 1 (BSC 1) Børnespecialcenter 1 (BSC 1) Sammenfatning Børnespecialcenter 1 er målrettet normaltbegavede børn og unge med sociale og/eller følelsesmæssige vanskeligheder. Centret består af Skole- og behandlingshjemmet

Læs mere

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Status på omstillingsplanen Socialudvalget besluttede den 30. november 2016, at Socialforvaltningen skal arbejde videre

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. marts 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 11/40589 Sundhedspolitik 'Sammen om

Læs mere

Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap

Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap Bilag 4 Den 12. februar 2019 Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap har indledt en proces med henblik på godkendelse

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov 367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov Sagens kerne I forbindelse med budget 2015 blev det besluttet at igangsætte en kapacitetsanalyse af plejepladser og

Læs mere

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud.

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Kontaktperson: Camilla Bruun Overskrifter på de enkelte ark. Opdeling i Kommunen som driftsherre for det enkelte

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 15:00 Brovst administrationsbygning, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 78. Budget 2011 - udmøntning af rammebesparelser 1 79.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 258,9 mio.

Læs mere

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark.

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Folketinget vedtog i juni 2013 Lov om Socialtilsyn. Loven medfører at der fra 1. januar 2014 vil blive

Læs mere