Emne: Endelig godkendelse af regnskaber 2006, revisionsberetninger og nettoformuefordeling for nedlagte myndigheder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Emne: Endelig godkendelse af regnskaber 2006, revisionsberetninger og nettoformuefordeling for nedlagte myndigheder."

Transkript

1 REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 23. oktober 2007 Sag nr. 1 Emne: Endelig godkendelse af regnskaber 2006, revisionsberetninger og nettoformuefordeling for nedlagte myndigheder. 26 bilag (Del 3 (bilag 18-26)

2 Kommunernes Revision A/S BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE Beretning nr. 76 Statstilskud i 2006 til øget aktivitet på sygehusområdet m.v. Delberetning for regnskabsåret

3 Kommunernes Revision A/S Side 1 Til Regionsrådet for Region Hovedstaden 1 Indledning Region Hovedstaden har fra 1. januar 2007 overtaget ansvaret for administration og afslutningen af ordningen for statstilskud til finansiering af øget aktivitet på sygehusområdet m.m. for 2006, for de områder, der tidligere blev administreret af Bornholms Regionskommune. Bornholms Regionskommunes andel af tilskudsrammen for 2006 udgør t. kr. Den afsluttende revision af ordningen for året 2006 er foretaget i august Det er herunder efterprøvet, om der er dokumentation for indberetninger og øvrige oplysninger, der danner grundlag for beregningen af statstilskuddet. Ved revisionen har vi påset, at Indenrigs- og Sundhedsministeriets decision til revisionsberetningen om administration af ordningen for 2005 er efterlevet. Retningslinierne og grundlaget for administration samt opfyldelse af kravene for statstilskud er fastsat i Indenrigs- og Sundhedsministeriets (ISM) cirkulære nr. 107 af 12. december Efter retningslinierne i revisionsinstruksen skal revisor afgive beretning til Regionsrådet for Region Hovedstaden, hvori der nærmere redegøres for den udførte revision, resultat og konklusion. Vi har fra ministeriet fået oplyst, at nærværende beretning indtil videre er tilstrækkelig redegørelse for meraktiviteten og administration af området. Region Hovedstaden behøver således ikke at udarbejde yderligere redegørelse til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Revisionsberetningen skulle oprindelig have været behandlet og indsendt til Indenrigs- og Sundhedsministeriet senest 1. september Det har ikke været muligt for Region Hovedstaden at overholde denne tidsfrist, og der er derfor indgået aftale med Indenrigs- og Sundhedsministeriet om senere indsendelse af revisionsberetningen.

4 Kommunernes Revision A/S Side 2 2 Revision af ordningen for Generelt om revisionen Kravene til revision af ordningen er fastsat i cirkulære nr. 12 af 19. januar 2006 Om revisionsinstruks for revision af statstilskud i 2006 til øget aktivitet på sygehusområdet m.v. Vi har revideret ordningen i overensstemmelse med god offentlig revisionsskik samt bestemmelserne i revisionsinstruksen. Revisionen omfatter dokumentation for amtets indberetninger, herunder registrering af oplysninger om udenamtspatienter. Ved revisionen har vi efterprøvet, w om de dispositioner, der er omfattet af indberetningen, er i overensstemmelse med meddelte bevillinger, love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis, herunder w om tilskudsbetingelserne i udbetalingscirkulæret er opfyldt w om de oplysninger, som amtet har meddelt Indenrigs- og Sundhedsministeriet som grundlag for udbetaling af tilskud, er dokumenterede og korrekte, dvs. uden væsentlige fejl og mangler w om afgørelser i decision af revisionsberetning om ordningens administration for 2005 er iagttaget. Det er ved stikprøver efterprøvet, om de tilrettelagte forretningsgange og interne kontroller for de berørte områder er hensigtsmæssige og betryggende, herunder også for sagsbehandling, sagsopfølgning samt anvendelse af edb-systemer. Revisionen har omfattet den overordnede administration og styring af ordningen, herunder registrering af aktiviteter for patientbehandlingen. Endvidere har kontrollen omfattet de områder inden for sygesikringen, der er omfattet af ordningen, indberetninger fra private sygehuse samt de aktiviteter på udenlandske sygehuse m.m., der er indberettet til Sundhedsstyrelsens særlige indberetningsmodul. Revisionen af aktivitetsregistreringer omfatter alene en vurdering af de forretningsgange og interne kontroller m.m., der er etableret for at sikre kvaliteten i indberetningerne, men ikke den sundhedsfaglige vurdering og fastsættelse af DRG-koder m.m. Revisionen har udelukkende omfattet en kontrol af aktivitetsoplysningerne (antal enheder m.m.) og ikke en kontrol af den opgjorte værdi af den samlede og korrigerede aktivitet for 2006, jfr. Sundhedsstyrelsens oplysninger i e-sundhed. Dette med baggrund i, at Sundhedsstyrelsen foretager beregningen af det totale aktivitetsniveau, og at vi ikke har mulighed for at efterprøve disse oplysninger.

5 Kommunernes Revision A/S Side 3 Sundhedsstyrelsen har ansvaret for oplysningerne i e-sundhed, herunder opgørelse af måltal (baseline), beregning af creep, udtræksparametre, prissætning m.m., og disse opgørelser er derfor ikke omfattet af vores revision. Efterfølgende er der nærmere redegjort for den udførte revision på de enkelte områder. 2.2 Aktivitetsoplysninger Overførsel af aktivitetsoplysninger til LPR samt e-sundhed Opgørelse og afregning vedrørende det samlede tilskud for 2006 foretages på grundlag af den aktivitet, der er indberettet og fremgår af e-sundhed pr. 16. maj Private sygehuse, for hvem der er indgået særlig aftale, forestår selv indberetning direkte til LPR. Regionskommunen har ansvaret for indberetning til DUSAS af aktiviteter for behandlinger foretaget ved udenlandske sygehuse m.m. Aktiviteter på sygesikringsområdet registreres løbende i sygesikringssystemet, hvorfra Sundhedsstyrelsen forestår udtræk af de ydelser m.m., der indgår i ordningen. Sundhedsstyrelsen har ansvaret for udtræk, gruppering og prissætning af de aktiviteter, der indgår i ordningen. Dette gælder også beregning og endelig opgørelse af meraktivitet og det samlede tilskud, der fremgår af e-sundhed Kontrol af indberetninger m.m. Kontrol af indberetninger m.m. er primært foretaget ved vurdering og gennemgang af forretningsgange, interne kontroller samt afstemninger inden for de hovedområder, der ligger til grund for beregning og opgørelse af statstilskuddet. De udførte kontroller har omfattet følgende: w Sygehusenes indberetninger af aktiviteter til de lokale patientregistreringssystemer. Revisionen er foretaget ved gennemgang og vurdering af den etablerede interne kvalitetssikring/-kontrol, samt afstemning af Patientregistreringssystemet til Landspatientregistret. Revisionen har omfattet såvel inden- som udenamtspatienter behandlet på regionskommunens sygehuse.

6 Kommunernes Revision A/S Side 4 Vi har kontrolleret, at fejlkontoen og listen over ikke færdigregistrerede patienter løbende undergives fornøden kontrol og udlignes. w Sygesikringsområdet. Gennemgangen er foretaget ved vurdering af interne kontroller m.m. og stikprøvevis gennemgang af bilagsmaterialet i forbindelse med den ordinære revision af sygesikringsområdet ved regionskommunen. Det er herunder påset, at der foreligger dokumentation for de aktiviteter, der er registreret på de ydelseskoder, der indgår i ordningen. Sundhedsstyrelsen har lavet specialudtræk, der viser den sygesikringsaktivitet, der ligger til grund for beregning af aktivitet i esundhed for Der er foretaget kontrol af, at oplysningerne er i overensstemmelse med udtræk fra regionskommunens sygesikringssystem. w Indberetninger fra private sygehuse m.fl. til Landspatientregistret (LPR). Revisionen er foretaget ved gennemgang og vurdering af etablerede forretningsgange og interne kontroller samt kontrol af, at dokumentation for betalte regninger, ifølge regionskommunens bogføring, indgår i ordningen. w Indberetninger til DUSAS (Sundhedsstyrelsens særlige indberetningsmodul) I relation til meraktivitetsopgørelsen har vi foretaget stikprøvevis kontrol af dokumentation for regionskommunens egne indberetninger af behandlinger på udenlandske hospitaler m.m Delkonklusion Kvalitetssikring af klinisk korrekt kodning m.m. Der foreligger beskrivelse for den tilrettelagte kvalitetssikringsmodel, herunder forretningsgange og interne kontrolprocedurer, og det er ved stikprøver påset, at disse efterleves. Sygehuset har i 2006 gennemført journalaudits som forudsat. Ved den afsluttende revision i august 2007 har vi modtaget notat fra de registreringsansvarlige overlæger med sammenfatningen for 2006, hvoraf det fremgår, at kontrollen for 2006 i alt har omfattet en særlig gennemgang af 227 journaler.

7 Kommunernes Revision A/S Side 5 Resultatet heraf viser: Medicinsk og Onkologisk afdeling: Ambulante Indlagte I alt Ingen rettelser A-diagnose ændret B-diagnose ændret Ekstra B-diagnose påført A-diagnose tilrettet 4 4 B-diagnose tilrettet 2 2 Tillægskoder tilrettet 1 1 Andet I alt Der er i alt gennemgået 119 journaler. På flere journaler er der mere end én rettelse. Kirurgisk afdeling: Behandlings- og ydelseskode påført Operationskode påført Operationskode ændret Aflysning af operation påført Forløb tilrettet I alt Der er i alt gennemgået 108 journaler. I afslutningsfasen har det ikke været muligt at få yderligere oplysninger eller dokumentation for den ledelsesmæssige stillingtagen til resultaterne af de gennemførte journalaudit, herunder evt. iværksatte tiltag som følge af de konstaterede fejl og mangler i indberetningerne. Der henvises til kapital 4, Revisionens bemærkninger. Kontrol af sygesikringsaktivitet Specialudtræk fra Sundhedsstyrelsen udviser en værdi for sygesikringsydelser, der substituerer sygehusydelser på kr. Beløbet indgår i opgørelse af meraktiviteten for Der er foretaget kontroludtræk fra regionskommunens sygesikringssystem til dokumentation af de enkelte aktivitetsposter, der indgår i Sundhedsstyrelsens beregningsgrundlag.

8 Kommunernes Revision A/S Side 6 Kontrollen viser, at der er overensstemmelse mellem udtræk fra sygesikringssystemet og specialudtrækket fra Sundhedsstyrelsen. Revisionen giver ikke anledning til bemærkninger. Indberetning af behandling på private og udenlandske sygehuse De særlige regler om delvis momsafløftning af betalinger til private og udenlandske sygehuse er set iagttaget. Vi har modtaget afstemninger m.m. hvor bogføring pr. regnskabsafslutningen sammenholdes med registreret aktivitet i esundhed for behandlinger ved private og udenlandske sygehuse. Ved gennemgangen har vi konstateret mindre uoverensstemmelser og usikkerheder i opgørelserne, dog viser opgørelsen over forbrug på private sygehuse en væsentlig afvigelse i forhold til værdien heraf i esundhed. Forvaltningens opgørelse: Bogføringen udviser - netto Udtræk fra esundhed Forskel - mindre værdi i esundhed kr kr kr. Der er ikke modtaget forklaring eller anden form for dokumentation af årsagerne til forskellen. Det kan dog konstateres, at en del af forskellen skyldes, at der i bogføringstallet indgår udgifter til behandlinger på private hospitaler m.m., der er omfattet sygehuslovens 5 stk. 3, og derfor ikke indgår i opgørelsen af meraktivitet, ligesom der også heri kan være udgifter til andre behandlinger mm, der ikke er omfattet af ordningen. Vi har ikke foretaget yderligere undersøgelser m.m. af de modtagne materialer, da hele administrationen af området er overført til Region Hovedstaden fra 1. januar 2007, hvilket i forhold til usikkerheden gør opfølgning unødig ressourcekrævende. Det er vores vurdering, at usikkerheden i forhold til dokumentation for udbetalingen af det modtagne statstilskud for 2006 er uvæsentlig og ikke vil påvirke den samlede opgørelse, hvor Bornholms Regionskommune i forvejen har en aktivitet, der ligger langt over den aktivitet, der udløser det samlede statstilskud for 2006, jfr. afsnit 2.3. Det skal dog henstilles, at der fremadrettet fastlægges rutiner, der sikrer, at afstemning og sandsynliggørelse af sammenhæng mellem bogføring og værdien i esundhed kan dokumenteres. Det er herefter vores vurdering, at revisionen af området for 2006 ikke giver anledning til revisionsbemærkninger.

9 Kommunernes Revision A/S Side Opgørelse af statstilskud for 2006 m.m. Regionskommunens samlede aktivitet, korrigeret aktivitet, baseline (måltal) samt den beregnede meraktivitet for 2006 fremgår af e-sundhed opdateret den 16. maj Forinden opgørelse af statstilskud i e-sundhed har Sundhedsstyrelsen korrigeret for den værdistigning pr. kontakt - det såkaldte creep - der ligger ud over de stigningstakter, der er fastsat af Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Reduktionerne foretages for at imødegå, at væsentlige ændringer af registreringspraksis udløser statstilskud, uden der reelt ligger en meraktivitet til grund herfor. Slutafregning for 2006 Den samlede aktivitet, tilskud m.m. for 2006 er opgjort således, jfr. e-sundhed: Korrigeret aktivitet 2006 Måltal - løbende baseline 1 ) Meraktivitet i 2006 Beregnet maksimalt statstilskud 70% heraf kr kr kr kr. Ad 1 ) Den løbende baseline viser udviklingen i 2006, der er fremkommet som følge af ændringer i registreringerne fra 2005 samt foretagne korrektioner. Fast baseline, der blev udmeldt ved den første offentliggjorte aktivitet for 2006, udviste kr. Regionskommunens andel af tilskudsrammen for 2006 udgør kr., der således udgør det samlede statstilskud, der er udbetalt for Delkonklusion Regionskommunen har i 2006 udnyttet tilskudsrammen fuldt ud. Vores gennemgang har vist, at det modtagne statstilskud er korrekt optaget i regnskabet for 2006.

10 Kommunernes Revision A/S Side 8 3 Decision til ordningens administration for 2005 Indenrigs- og Sundhedsministeriet har ved skrivelse af 19. september 2006 givet decision til revisionsberetning om ordningens administration m.m. for Revisionsredegørelsen ikke har givet ministeriet anledning til bemærkninger.

11 Kommunernes Revision A/S Side 9 4 Revisionens bemærkninger 4.1 Resultat af kvalitetssikring af klinisk kodning Ved den afsluttende revision i august 2007 har vi modtaget notat fra de registreringsansvarlige overlæger med sammenfatningen for 2006, hvoraf det fremgår, at kontrollen for 2006 i alt har omfattet en særlig gennemgang af 227 journaler. Resultatet heraf viser: Medicinsk og Onkologisk afdeling: Ingen rettelser A-diagnose ændret B-diagnose ændret Ekstra B-diagnose påført A-diagnose tilrettet B-diagnose tilrettet Tillægskoder tilrettet Andet I alt Ambulante Indlagte Der er i alt gennemgået 119 journaler. På flere journaler er der mere end én rettelse I alt Kirurgisk afdeling: Behandlings- og ydelseskode påført Operationskode påført Operationskode ændret Aflysning af operation påført Forløb tilrettet I alt Der er i alt gennemgået 108 journaler. I afslutningsfasen har det ikke været muligt at få yderligere oplysninger eller dokumentation for den ledelsesmæssige stillingtagen til resultaterne af de gennemførte journalaudit, herunder evt. iværksatte tiltag som følge af de konstaterede fejl og mangler i indberetningerne.

12

13 Efterregulering af delingsaftale vedr. Hovedstadens Sygehusfællesskab version 2

14 KAPITEL 1 Efterregulering af delingsaftale for H:S Indledning Den 31. marts 2006 indgik Hovedstadens Sygehusfællesskab (H:S), Forberedelsesudvalget for Region Hovedstaden, Borgerrepræsentationen for Københavns Kommune, kommunalbestyrelserne for Frederiksberg, Hvidovre, Tårnby og Dragør kommuner og Staten aftale om fordeling af H:S aktiver, passiver, rettigheder og pligter samt ansatte som følge af opgaveændringer i forbindelse med kommunalreformen. For myndigheder der nedlægges herunder H:S skal der ifølge samt 36 og 38 i Bekendtgørelse om fordeling af aktiver, passiver, rettigheder og pligter samt ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen foretages en efterregulering af den aftalte fordeling af aktiver, passiver, rettigheder og pligter, hvor der tages hensyn til ændringer i perioden fra 31. december 2004 til 31. december 2006 herunder ændringer i den samlede nettoformue. Reglerne for efterregulering af fordelingen af ansatte fremgår af 27 i bekendtgørelsen. De beskriver kun, hvad der skal ske den 1. januar 2007 og der angives ikke særlige formkrav. Det forudsættes i den foreliggende efterregulering, at kravene i bekendtgørelsens 27 er opfyldt og fordelingen af ansatte behandles derfor ikke yderligere. Endelig bemærkes, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet den 25. april 2007 har udstedt en ændringsbekendtgørelse til ovennævnte Bekendtgørelse om fordeling af aktiver, passiver, rettigheder og pligter samt ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen, hvori der angives nogle formkrav til efterreguleringen og en uddybning af specifikationen af den proces, der skal følges. Efterreguleringens opbygning Efterreguleringen indeholder et afsnit om aktiver og passiver samt et afsnit om rettigheder og pligter og hvert afsnit indledes med en tekstmæssig beskrivelse af principperne for den foretagne efterregulering. I afsnittet om aktiver og passiver findes endvidere en efterreguleringsoversigt, der viser de fordelte værdier i den oprindelige delingsaftale sammenlignet med de faktisk fordelte værdier 31. december 2006 med en skitsering af baggrunden for de væsentligste ændringer mellem de to opgørelser. Tekstafsnittet om efterregulering af aktiver og passiver indeholder en endelig opgørelse af H:S egenkapital i regnskabet for 2006 og med udgangspunkt heri beregnes den nettoformue, der efter reglerne i bekendtgørelsen skal fordeles mellem de modtagende myndigheder. Efterregulering af rettigheder og pligter er efterfølgende omtalt der er ingen justeringer i forhold til den oprindelige delingsaftale.

15 De principper, der er langt til grund ved identifikation og værdiansættelse af aktiver og passiver samt ved identifikation af rettigheder og pligter såvel ved opgørelsen i den oprindelige delingsaftale som ved opgørelsen i denne efterregulering er beskrevet i Aftale om fordeling af aktiver, passiver, rettigheder, pligter og ansatte pr. 1. januar 2007 af 31. marts 2006, som der henvises til. De principper, der er lagt til grund for denne efterregulering er ligeledes beskrevet i ovennævnte aftale, som der henvises til. Revisorerklæring Efterreguleringen blev afgivet til revisionen sammen med regnskabet for 2006, og revisionen har afleveret sin beretning den 15. august - såvel til regnskabet som til efterreguleringsoversigten. Revisionens bemærkninger under revisionen og i revisionsberetningen til efterreguleringen af H:S delingsaftale er blevet indarbejdet i denne version 2 af efterreguleringen. Version 2 Denne version 2 af efterreguleringen af H:S delingsaftale indeholder en berigtigelse af fejl påpeget af revisionen, Finansministeriet og en korrekt pensionsberegning af et antal tjenestemænd udlånt til CVU-Øresund (jf. note til Tabel 2 i den oprindelige efterregulering). Samlet er der sket følgende korrektioner til nettoformuen: Mio. kr. Nettoformue første efterregulering 4.590,5 Manglende aktivering af aktiver under udførelse 65,7 Hensættelse af ikke brugt psykiatriplantilskud -3,9 Øget pensionsforpligtelse tjenestemænd udlånt til CVU-Øresund (ift. kalkulatorisk beregning) -3,1 Korrekt opgørelse af kapitalandele i AMGROS og Amternes Lægemiddelregistreringskontor I/S 4,7 Nettoformue pr. 31. december ,9

16 KAPITEL 2 Efterregulering af aktiver og passiver Regler og principper for efterreguleringen Ifølge Bekendtgørelse om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen skal der for myndigheder der nedlægges foretages en efterregulering for ændringer siden ultimo regnskabsåret 2004 indtil ultimo regnskabsåret 2006 i aktiver og passiver, der indgår i beregningen af nettoformuen. Efterreguleringen skal ske ved at beregne og fordele den nye nettoformue efter samme regler som i den oprindelige delingsaftale. Ændringer i H:S s egenkapital og nettoformue mellem Regnskab 2004 og Regnskab 2006 I nedenstående tabeller vises H:S s egenkapital i regnskaberne for 2004 og 2006 specificeret på samme måde som i den oprindelige delingsaftale. Som det fremgår, er egenkapitalen faldet med 443,1 mio. kr. og blandt de væsentligste årsager hertil, kan nævnes reglementeret afskrivning, afdrag mv. på aktiver og passiver anlægsaktiver anskaffet i perioden ajourføring af tjenstemandspensionsforpligtelse regnskabsresultater 2005 og 2006 Tabel 1. Specifikation af egenkapital pr. 31. december 2004 jf. den oprindelige delingsaftale. Mio. kr. Aktiver Passiver Materielle anlægsaktiver 5.886,8 Finansielle anlægsaktiver 88,4 Tilgodehavender 590,5 Likvide beholdninger 597,4 Pensionsforpligtelser 1.204,2 Øvrige langfristede gældsforpligtelser 149,8 Kortfristede gældsforpligtelser 712,1 I alt 7.163, ,1 Nettoformue 5.097,0

17 Tabel 2. Specifikation af egenkapital pr. 31. december Mio. kr. Aktiver Passiver Materielle anlægsaktiver 6.146,3 Finansielle anlægsaktiver 159,4 Tilgodehavender 961,5 Likvide beholdninger 564,7 Pensionsforpligtelser 1.449,5 Øvrige langfristede gældsforpligtelser 669,7 Kortfristede gældsforpligtelser 1.058,8 I alt 7.831, ,0 Nettoformue 4.653,9 I nedenstående Tabel 3 vises den fordeling af H:S nettoformue på opgavemodtagende myndigheder, der fremgik af den oprindelige delingsaftale. I Tabel 4 vises fordelingen af den regulerede nettoformue pr. 31. december 2006 i den oprindelige udgave af efterreguleringen af delingsaftalen og i Tabel 5 vises fordelingen af den regulerede nettoformue pr. 31. december 2006 jf. denne version 2 af efterregulering af H:S delingsaftale. Tabel 3. Fordeling af nettoformue, aktiver og passiver pr. 31. december 2004 Mio. kr. Overførte aktiver Overførte passiver Nettooverført Forudsat andel af nettoformue Reguleret +/- Region Hovedstaden 7.064, , , ,8 5,0 Kommunerne 0,0 4,9-4,9 35,7 40,6 - heraf Københavns Kommune 0,0 3,5-3,5 30,2 33,7 - heraf Frederiksberg Kommune 0,0 0,0 0,0 5,5 5,5 - heraf Hvidovre Kommune 1,4-1,4 0 1,4 0,0 Staten (*) 98,2 27,1 71,1 25,5-45,6 I alt 7.163, , , ,0 0,0 (*)Ejendomsværdi af m2 i et antal bygninger under Rigshospitalet, Tagensvej, som overdrages til staten efter særskilt aftale herom. Værdiansættelsen er baseret på foreliggende aktuelle ejendomsvurdering pr. 1/

18 Tabel 4. Fordeling af nettoformue, aktiver og passiver pr. 31. december 2006 (oprindelig) Mio. kr. Overførte aktiver Overførte passiver Netto- Overført Forudsat andel af nettoformue Reguleret +/- Region Hovedstaden 7.589, , , ,4 78,7 Kommunerne 0,0 4,9-4,9 32,1 37,0 - heraf Københavns Kommune 0,0 4,9-4,9 27,2 32,1 - heraf Frederiksberg Kommune 0,0 0,0 0,0 4,9 4,9 - heraf Hvidovre Kommune 0,0 0,0 0,0 0,0 0.0 Staten (*) 172,2 33,5 138,7 23,0-115,7 I alt 7.761, , , ,5 0,0 (*)Ejendomsværdi af m2 i et antal bygninger under Rigshospitalet, Tagensvej, som overdrages til staten efter særskilt aftale herom. Værdiansættelsen er baseret på foreliggende aktuelle ejendomsvurdering pr. 1/ Tabel 5. Fordeling af nettoformue, aktiver og passiver pr. 31. december 2006 (version 2) Mio. kr. Overførte aktiver Overførte Passiver Netto- Overført Forudsat andel af nettoformue Reguleret +/- Region Hovedstaden 7.711, , , ,0 23,0 Kommunerne 0,0 4,9-4,9 32,6 37,5 - heraf Københavns Kommune 0,0 4,9-4,9 27,6 32,5 - heraf Frederiksberg Kommune 0,0 0,0 0,0 5,0 5,0 - heraf Hvidovre Kommune 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Staten (*) 120,4 36,6 83,8 23,3-60,5 I alt 7.831, , , ,9 0,0 (*) Op/nedskrevet værdi m2 i et antal bygninger under Rigshospitalet, Tagensvej, som overdrages til staten efter særskilt aftale herom. I tidligere opgørelser var værdien fejlagtigt ikke opgjort efter 19, stk. 4 i procedurebekendtgørelsen, men opgjort til aktuel ejendomsværdi. Opgørelse efter reglerne i 19, stk. 4 indebærer værdisættelse incl. to i 2004 aktiverede anlæg i den del af bygningen, der overdrages til staten.

19 Forskydningerne i fordelingen af nettoformue, aktiver og passiver hhv. ultimo 2004 og ultimo 2006 skyldes udover den tidligere nævnte forskydning i egenkapitalens størrelse opgørelse af pensionsforpligtelserne (passiver) for de tjenestemænd, der faktisk og med virkning fra 1. januar 2007 med opgaver er flyttet fra H:S til hhv. Region Hovedstaden, kommunerne og staten, samt den aktuelle ejendomsværdi for de bygninger, der overføres til staten. Som følge af differencen mellem Tabel 4 (oprindelig) og Tabel 5 (version 2) vil den foretagne afregning af nettoformuen overfor parterne blive efterreguleret som følger: Mio. kr. Region Hovedstaden -55,7 Kommunerne 0,5 - heraf Københavns Kommune 0,4 - heraf Frederiksberg Kommune 0,1 - heraf Hvidovre Kommune 0,0 Staten 55,2 I alt 0,0

20 KAPITEL 3 Efterregulering af rettigheder og pligter Regler og principper for efterreguleringen Bekendtgørelse om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen foreskriver en efterregulering af rettigheder og pligter, der blot går ud på at tilføje og fordele de rettigheder og pligter, der er opstået efter det tidspunkt hvor aftaleudkastet blev forelagt. Der er ingen justeringer i forhold til den oprindelige delingsaftale.

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

85

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

97

98

99

100

101

102

103

104

105

106

107

108

109

110

111

112

113

114

115

116

117

118

119

120

121

122

123

124

125

126

127

128

129

130

131

132

133

134

135

136

137

138

139

140

141

142

143

144

145

146

147

148

149

150

151

152

153

154

155

156

157

158

159

160

161

162

163

164

165

166

167

168

169

170

171

172

173

174

175

176

177

178

179

180

181

182

183

184

185

186

187

188

189

190

191

192

193

194

195

196

197

198

199

200

201 Til: De modtagende myndigheder Opgang Blok A Afsnit stuen Koncern Økonomi Finans og Regnskab Kongens Vænge 2 DK Hillerød Telefon Direkte Fax Mail oekonomi@regionh.dk Web Dato: 10. oktober 2007 Tillæg til efterreguleringsoversigten vedr. delingsaftalen for Københavns Amt Forelagt for forretningsudvalget på dettes møde den 23. oktober 2007og for regionsrådet på dettes møde den 30.oktober 2007.

202 Indholdsfortegnelse Indledning Opgørelse af nettoformuen Forslag til endelig fordeling af nettoformuen Ændringer fra foreløbig efterregulering til forslag til enedelig efterregulering Kommentarer fra de modtagende myndigheder med administrationens bemærkninger Kommunernes overtagelse af lån, særligt renteperiodisering Uafklarede forhold der skal arbejdes videre med Opsummering af indstillinger Bilag Bilag 1: Indkomne kommentarer til administrationens oplæg til tillæg til efterreguleringsoversigt vedr. delingsaftalen for Københavns Amt. Side 2

203 Indledning Region Hovedstaden udsendte den 6. juni 2007 efterreguleringsoversigt til delingsaftalen for Københavns Amt. Ifølge 38 a i Bekendtgørelse om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter samt ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen som ændret ved Bekendtgørelse nr. 380 af 25/04/2007 kunne de modtagende myndigheder senest den 22. juni 2007 forlange at deres skriftlige bemærkninger vedrørende efterreguleringen sendes til revisionen sammen med efterreguleringsoversigten og det for amtet udarbejdede regnskab for regnskabsåret Ifølge 38a stk. 4 i ovennævnte bekendtgørelse (som ændret ved bekendtgørelse nr. 380 af 25/04/2007) skal den myndighed der udarbejder efterreguleringen senest 5 dage efter modtagelsen af revisionens bemærkninger til efterreguleringsoversigten anmode de myndigheder hvortil der overføres opgaver om bemærkninger til efterreguleringsoversigten og revisionens beretning der samtidig medsendes. Revisionens beretning er udsendt mandag den 17. september Herefter skal de modtagende myndigheder i perioden frem til den 1. oktober 2007 fremkomme med bemærkninger eller meddele at myndigheden ikke har bemærkninger. Ifølge stk. 5 i samme paragraf skal den myndighed, der skal foretage efterreguleringen drøfte de modtagne bemærkninger med de modtagende myndigheder, og såfremt myndigheden finder grundlag herfor, skal den forelægge et tillæg til efterreguleringsoversigten for de modtagende myndigheder. Myndighedernes drøftelser og eventuel forelæggelse af et tillæg til efterreguleringsoversigten skal ske forud for godkendelse af efterreguleringsoversigten med eventuelt tillæg der skal ske samtidig med godkendelsen af Regnskab Region Hovedstaden har på den baggrund udarbejdet et tillæg til efterreguleringsoversigten, og tillægget har været udsendt til de modtagende myndigheder og drøftet med dem på et møde på regionsgården den 3. oktober Det aftaltes her at myndighedernes endelige kommentarer på baggrund af det udsendte tillæg fremsendes til Region Hovedstaden inden ugens udgang. Det udarbejdede tillæg bestod af følgende tre materialer som er samlet i dette notat med de rettelser som drøftelserne med de modtagende myndigheder har givet anledning til: 1. et notat med opgørelse af den endelige nettoformue til fordeling med forklaring på ændringerne i forhold til efterreguleringsoversigten fra den 6. juni Oversigt over indkomne kommentarer og en summarisk besvarelse heraf. Side 3

204 Resultatet af drøftelserne er herefter indarbejdet i den foreliggende forslag tillæg til efterreguleringsoversigten vedr. delingsaftalen for Københavns Amt. Det bemærkes at der udover den kontante kompensation som følge af de endeligt opgjorte fordelinger i dette tillæg vil ske en fordeling af de»bobestyreromkostninger«region Hovedstaden har haft på vegne af Københavns Amt. Opgørelse af disse omkostninger vil blive foretaget pr. medio oktober, og en fordeling på modtagende myndigheder vil blive foretaget med anvendelse af den i bekendtgørelsen fastsatte fordelingsnøgle således at beløbene kan afregnes sammen med den kontante kompensation der opgøres i dette notat. Dette og andre uafklarede forhold er beskrevet i et særskilt afsnit. Side 4

205 Forslag til endelig fordeling af Københavns Amts nettoformue (Som udsendt til informationsmødet med de opgavemodtagende myndigheder den 3. oktober 2007) Fordeling af Københavns Amts aktiver og passiver mellem forvaltningsniveauer Mio. kr. Balance til fordeling Stat Region 190 Kommuner Materielle anlægsaktiver 7.824, , , , ,480 Finansielle anlægsaktiver 652,059 12,578 15,167 3, ,313 Anlægsaktiver i alt 8.476, , , , ,793 Varebeholdninger 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Tilgodehavender 252, , ,485 0,0 4,950 Likvide beholdninger 307,973 0,0 307,973 0,0 0,0 Omsætningsaktiver i alt 560, , ,458 0,000 4,950 AKTIVER I ALT 9.036, , , , ,743 Egenkapital (nettoformue) 3.421, , ,888 0, ,221 Hensatte forpligtelser 1.917,394 60, , , ,183 Langfristede gældsforpligtelser 3.382,693 92, ,481 57,226 2,360 Byggelån (kassekredit) 92,095 0,0 0,0 92,095 0,0 Nettogæld vedrørende fonds, legater, deposita mv. 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Kortfristede gældsforpligtelser 223,077 0, ,077 0,0 Gældsforpligtelser i alt 3.697,865 92, , ,321 2,360 Opfyldning, netto (+: passiver; -: aktiver) 1.037, , , ,980 PASSIVER I ALT 9.036, , , , ,743 Den overordnede sammensætning af den tildelte netto-formue på SKAL-området (forslag til endelig opgørelse 2006) Institutioner Ikke institutionshenførbare Opfyldning Passiver = kr. Aktiver Passiver Aktiver tjenestemands pension Finansielle aktiver Finansielle passiver Aktiver Passiver Nettoformue Albertslund 2.414, ,6 130, , ,0 0, ,0 0, ,0 Ballerup , ,6 184, , ,0 0,0 0, , ,3 Brøndby 83, ,1 140, , ,0 0, ,9 0, ,5 Dragør 0,0 0,0 102,5 0, ,0 0,0 0, , ,3 Gentofte , , , , ,0 0,0 0, , ,9 Gladsaxe , , , , , ,4 0, , ,2 Glostrup 2.267, ,4 86, , ,0 0, ,8 0, ,4 Herlev 0,0 0,0 130, , ,0 0,0 983,4 0, ,5 Hvidovre 60,4 0,0 195, , ,0 0, ,2 0, ,0 Høje Taastrup 56,1 0,0 241, , ,0 0, ,6 0, ,2 Ishøj 52, ,6 117, , ,0 0, ,9 0, ,2 Egedal 0,0 0,0 32, , ,0 0, ,1 0, ,2 Lyngby-Taarbæk 0,0 0,0 216, , ,0-967,6 0, , ,1 Rødovre ,7 0, , , ,0 0,0 0, , ,9 Rudersdal ,1 0,0 97, , ,0 0,0 0, , ,8 Tårnby 0,0 0,0 663, , ,0 0,0 0, , ,4 Vallensbæk ,6-646,6 119,2 0, ,0 0,0 0, , ,5 Furesø 0,0 0,0 65,0 0, ,0 0,0 0, , ,2 Kommuner i alt , , , , , , , , ,5 Stat , , , , , ,4 0, , ,7 Region , , , , , , ,8 0, ,8 I alt , , , , , , , , ,0 Side 5

206 Den overordnede sammensætning af den tildelte netto-formue på KAN-området (forslag til endelig 2006-opgørelse) Institutionshenførbare Ikke institutionshenførbare Opfyldning kr. Aktiver Pensionsforpligtelse Aktiver Pensionsforpligtelse Finansielle aktiver Finansielle passiver Aktiver Passiver Nettoformue Albertslund 5.471, ,0 2,7 0,0 0,0 0, ,1 0,0 0,0 Ballerup , ,1 8,2 0,0 0, ,0 0, ,4 0,0 Brøndby , ,5 11,0 0, ,8-580, ,3 0,0 0,0 Dragør 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Gentofte , ,9 38, ,0 0, ,3 0, ,7 0,0 Gladsaxe , ,0 74, ,0 633, ,4 0, ,1 0,0 Glostrup , ,7 16, ,7 0,0 0,0 0, ,8 0,0 Herlev , ,8 5, ,1 0,0 0, ,2 0,0 0,0 Hvidovre 1.140, ,1 0,0 0,0 0,0 0, ,3 0,0 0,0 Høje Taastrup , ,6 8, ,3 0, ,0 0, ,5 0,0 Ishøj 125,3 0,0 2,7 0,0 0,0 0,0 0,0-128,0 0,0 Egedal 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Lyngby-Taarbæk , ,5 8,2 0,0 0,0 0,0 0, ,6 0,0 Rødovre , ,4 11, ,7 10,0 0,0 0, ,1 0,0 Rudersdal 8.705, ,3 0,0 0,0 0,0 0,0 0, ,0 0,0 Tårnby 264, ,2 2,7 0,0 0,0 0, ,8 0,0 0,0 Vallensbæk , ,5 5,5 0,0 0,0 0,0 0, ,2 0,0 Furesø 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Kommuner i alt , ,6 194, , , , , ,4 0,0 Region , ,3 52, ,7 3, ,0 0, ,7 0,0 I alt , ,9 247, , , , , ,1 0,0 Opfyldning for SKAL- og KAN-området under ét Opfyldning Opfyldning kr. Aktiver Passiver Netto Albertslund ,1 0, ,1 Ballerup 0, , ,2 Brøndby ,2 0, ,2 Dragør 0, , ,2 Gentofte 0, , ,9 Gladsaxe 0, , ,5 Glostrup , , ,0 Herlev 2.392,6 0, ,6 Hvidovre 4.833,5 0, ,5 Høje Taastrup , , ,9 Ishøj ,9-128, ,9 Egedal 6.361,1 0, ,1 Lyngby-Taarbæk 0, , ,7 Rødovre 0, , ,7 Rudersdal 0, , ,9 Tårnby 3.218, ,8 570,0 Vallensbæk 0, , ,9 Furesø 0, , ,8 Kommuner i alt , , ,3 Region , , ,0 I alt , , ,7 Side 6

207 Ændringer fra foreløbig efterregulering til forslag til endelig efterregulering 2006 Der er foretaget følgende ændringer fra udarbejdelsen af den foreløbige efterregulering af delingsaftalen, som forelagt Regionsrådet i maj måned, til forslag til den endelige efterregulering af delingsaftalen med forbehold for de udeståender, der er omtalt i bilag 3. Personale I den foreløbige efterregulering er der placeret en pensionsforpligtelse vedr. erstatningsbyggeriet Hulegården/Søhuset på 2,7 mio. kr. Institutionen overgår til Region Hovedstaden. Pensionsforpligtelsen er flyttet til gruppen pensionsforpligtelse vedr. administrativt personale i KAN-bilag Reg Der er tale om en intern flytning mellem to grupper af personale, der begge overføres til Region Hovedstaden. Det påvirker således ikke den samlede pensionsforpligtelse, der overføres til Region Hovedstaden i forbindelse med overtagelsen af KAN-institutioner, og dermed opfyldningen med passiver, så netto-værdien går i nul. Aktiver og passiver Der er foretaget følgende korrektioner. Udmatrikuleringer Der er i overensstemmelse med den indgåede delingsaftale blevet foretaget følgende udmatrikuleringer: Udstykning af Sygepleje- og Radiografskolen fra Amtssygehuset i Herlev o Fordelingsnøglen vedr. Sygepleje- og Radiografskolens andel af grundværdien er ændret fra 4,51 pct. til 6,66 pct. Der er ikke ændret på fordelingsnøglen vedr. bygningens værdi. Udstykning af botilbuddet Frøgård Allé fra Høje-Taastrup Amtsgymnasium o Fordelingsnøglen vedr. botilbuddet Frøgård Allé s andel af grundværdien er ændret fra 6,4 pct. til 18,16 pct. Der er ikke ændret på fordelingsnøglen vedr. bygningens værdi. Udstykning af botilbuddet Højsletten fra Herlev gymnasium o Fordelingsnøglen vedr. botilbuddet Højslettens andel af grundværdien er ændret fra 10 pct. til 11,35 pct. Der er ikke ændret på fordelingsnøglen vedr. bygningens værdi. Udstykning af rektor- og pedelboligen fra Social- og Sundhedsskolen i Brøndby o Der var ikke anvendt en skønnet fordelingsnøgle i den oprindelige delingsaftale. Den faktiske fordelingsnøgle vedr. rektor- og pedelboligens andel af grundværdien udgør i forbindelse med efterreguleringen 5,44 pct. Den faktiske fordelingsnøgle vedr. rektor- og pedelboligens andel af bygningens værdi udgør i forbindelse med efterreguleringen 3,67 pct. Side 7

208 At det endelige resultat af udstykningerne foreligger betyder, at den i delingsaftalen anvendte skønnede fordelingsnøgle er erstattet af den faktiske fordelingsnøgle i forslaget til endelig efterregulering af delingsaftalen. Aflastningsinstitutionen Lundø I den foreløbige efterregulering var der på baggrund af en fordelingsnøgle fordelt inventar (klumpet) til en værdi af 146,1 tus. kr. fra hovedsædet Lundø, der overgår til Gentofte Kommune, til afdelingen i Skovlunde, der overgår til Ballerup Kommune. På baggrund af den konkrete registrering i anlægskartoteket er værdien af dette inventar ændret til 121,0 tus. kr. Lille Birkholm I den foreløbige efterregulering var et hypotekbanklån på 1,0 mio. kr. vedr. Lille Birkholm Kollegiet ved en fejl overført til Region Hovedstaden. I forslaget til endelig efterregulering udgår lånet af netto-formueopgørelsen. Aurehøj Gymnasium Staten har overtaget ejendommen, hvor Aurehøj Gymnasium er beliggende. Gentofte Kommune har gjort staten opmærksom på et gældsbrev til en værdi af ca. 100 tus. kr. pr i den pågældende ejendom. Gældsbrevet følger ejendommen til staten. Ved en fejl er gældsbrevet ikke registreret i Københavns Amts regnskab Dette korrigeres der for i forbindelse med forslaget til endelig efterregulering, hvor passivposten overføres til staten. Der er en mindre usikkerhed i størrelsesordenen 5 tus. kr. vedr. gældsbrevets nøjagtige værdi, som er under afklaring. Pantebreve Lyngby Tekniske Skole Efter de omkostningsbaserede regnskabsprincipper er amtets beholdning af pantebreve i selvejende institutioner sat til værdien nul i amtets balance. Staten har udmeldt, at den indfrier pantebrevene i Lyngby Tekniske Skole med en pålydende værdi på 6,0 mio. kr. Disse pantebreves værdi tillægges netto-formuen og fordeles til Region Hovedstaden. Skattebøder Københavns Amt havde pr et tilgodehavende på ca. 1,3 mio. kr. vedr. skattebøder for amtets indbyggere tilbage fra Beløbet var i den foreløbige efterregulering fordelt til Region Hovedstaden, men fordeles i forslaget til endelig efterregulering til staten. VUC-betaling Københavns Amt havde pr et netto-tilgodehavende på 23,3 mio. kr. vedr. mellemkommunale betalinger i relation til VUC-undervisning. Beløbet var i den foreløbige efterregulering fordelt til Region Hovedstaden, men er i forslaget til endelig efterregulering fordelt til staten, som følge af at opgaveområdet overgår til staten. Side 8

209 Leasinggæld Elleslettegaard En leasinggæld på 183,5 tus. kr. vedr. revalideringsinstitutionen Elleslettegaard har ikke kunnet identificeres. Leasinggælden i Bilag RUD 2.02 udgår af forslag til endelig efterregulering. Side 9

210 Kommentarer fra modtagende myndigheder i forbindelse med efterregulering af delingsaftale Den endelige afklaring af visse af nedenstående problemstillinger vil blive indarbejdet i den endelige opgørelse af Københavns Amts nettoformue inden 15. november Kommuner Forbrugsafgifter Region Hovedstaden er i løbet af årets første måneder blevet mødt af flere krav om betaling af forbrug/forbrugsafgifter. Fakturaerne er eksempelvis udstedt af DONG Energy. Fakturaerne har vedrørt forbrug i 2006 og/eller forbrug i de første måneder af I henhold til procedurelovens bekendtgørelse skal regnskabsprincipperne for 2004 lægges til grund for afslutningen af regnskabet for 2006 for de nu ophørte myndigheder. Flere fakturaer er typisk fremsendt af forsyningsselskaberne flere måneder inde i Det har derfor ikke været muligt at honorere flere af de modtagne fakturaer inden supplementperiodens udløb den 31. januar 2007, når regnskabsprincipperne for 2004 skulle lægges til grund. Under normale omstændigheder ville disse regninger være blevet afholdt på indeværende års budget uagtet at (store dele af) det faktiske forbrug havde fundet sted året før. Kun i de ganske få tilfælde, hvor en institution er ophørt pr , har regionen imødekommet ønsket om honorering af en faktura vedr. forbrug/forbrugsafgifter. Rettidig modtagne krav Region Hovedstaden er blevet mødt af krav, hvor dokumentationsmaterialet tilsyneladende er gået tabt i posten eller andre uheldige omstændigheder har gjort, at kravet ikke er blevet bekendtgjort for hverken Københavns amt eller Region Hovedstaden rettidigt. Vi har valgt at fastholde en forholdsvis restriktiv holdning og afvist denne type af krav, hvor bevisbyrden i sagens natur er vanskelig. Også på dette område er det med udgangspunkt i procedurelovens bekendtgørelse om, at regnskabsprincipperne for 2004 lægges til grund for afslutningen af regnskab Handicapbiler Region Hovedstaden har modtaget krav fra enkelte kommuner vedr. manglende betaling af lån til motorkøretøjer. Region Hovedstaden anerkender, at der på alle sager vedr. støtte til køb af bil er tale om sager, der kræver en vis sagsbehandlingstid af de ofte komplicerede sager. Dette medfører selvsagt, at der altid vil være en vis forskydning i forhold til indstillingsdato, bevillingsdato og betalingsdato. Side 10

211 Da Københavns amt pr. 1. januar 2002 fik bevillingskompetencen og budgettet til handicapbilerne, blev alle regninger der var udskrevet fra forhandlerne efter denne dato videresendt til amtet. Begrundelsen var, at kommunerne efter denne dato ikke havde budget til opgaven. Der blev altså ikke taget hensyn til, om både ansøgning var modtaget og bevilling givet før 1. januar Det er vores umiddelbare vurdering, at denne fremgangsmåde resulterede i samlede merudgifter for det daværende Københavns amt på ca. 8 mio. kr. i Center for Syn og Kommunikation (CSK) har i forbindelse med strukturreformen varetaget opgaveoverdragelsen på samme måde, som den foregik pr. 1. januar For at undgå evt. uklarheder i forbindelse med strukturreformen præciserer CSK: At der blev behandlet sager lige ind til d At de ikke er bekendt med, at enkelte kommuner har tilbudt sagsbehandlerassistance for at fremme en hurtig sagsbehandling At de ikke har lønbudget i 2007 til sagsbehandling af sagerne vedr. støtte til køb af bil. Denne opgave er overflyttet til kommunerne. At CSK behandlede flere sager om støtte til køb af bil i 2006 end i de tidligere år. Der er således ikke tale om, at sager har ligget året over. CSK har på flere møder med kommunerne gjort opmærksom på, at alle fakturaer, der var modtaget rettidigt i 2006 ville blive betalt. CSK har haft telefonisk kontakt til alle kommuner for at sikre, at de var opmærksomme på de særlige frister. Med baggrund i ovenstående afviser Region Hovedstaden kravene vedr. handicapbiler. Grundtakstafregninger Region Hovedstaden er blevet mødt af en række krav om betaling af grundtakster mv. I de fleste tilfælde har den foreløbige sagsbehandling ført til det resultat, at kravene var korrekte. Beløbene har for størstedelens vedkommende været optaget som en kortfristet gæld i det aflagte regnskab 2006 for Københavns amt. Værdiansættelse af Strandridergården Rudersdal Kommune overtager institutionen Strandridergården, men har gjort indsigelse mod værdiansættelsen af ejendommen som følge af en klausul i skødet, der omhandler en tilbagekøbsret for sælger i forbindelse med enten afhændelse af ejendommen eller anvendelse af ejendommen til andet end nuværende formål. Tilbagekøbet vil i givet fald kunne ske til den pris, som Københavns Amt oprindeligt købte ejendommen for med tillæg for værdien af efterfølgende forbedringer. I henhold til procedurebekendtgørelsens bestemmelser, jf. 6, stk. 3 og 19, stk. 4, opgøres ejendomme anskaffet før 1. januar 1999 til den foreliggende offentlige ejendomsvurdering pr. 1. januar 2004 korrigeret for efterfølgende af- og nedskrivninger samt opskrivninger, som er foretaget i overensstemmelse med opgørelsesprincipperne Side 11

212 i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner for regnskab 2004 og det endeligt godkendte regnskab Københavns Amt har anskaffet ejendommen Strandridergården før 1. januar 1999 og har derfor opgjort værdien af ejendommen efter ovenstående bestemmelser. Amtet har foretaget afskrivninger, men hverken ned- eller opskrivninger på ejendommen i perioden 2004 til 2006, eftersom der ikke har været forhold, der berettiger en ned- eller opskrivning i overensstemmelse med retningslinjerne i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner. Rudersdal Kommune overtager en række opgaver fra Københavns Amt. Af procedurelovens 3, stk. 1, fremgår det, at den myndighed, hvortil en opgave overføres i henhold til lovgivningen vedr. kommunalreformen, den 1. januar 2007 overtager de aktiver og passiver, der er knyttet til varetagelsen af opgaven. Myndigheden indtræder endvidere den 1. januar 2007 i de rettigheder og pligter, som er knyttet til varetagelsen af opgaven. Bestemmelsen omfatter samtlige rettigheder og pligter, der på tidspunktet for opgaveflytningen tilkommer henholdsvis påhviler den myndighed, hvorfra opgaven overføres, jf. bemærkningerne til forslaget til procedurelov. Det gælder uanset karakter, retsgrundlag og stiftelsestidspunkt for de omhandlede rettigheder og pligter og omfatter rettigheder og pligter indgået på såvel offentligretligt som privatretligt grundlag. Det der er afgørende for overførslen af aktiver og passiver samt rettigheder og pligter i forbindelse med kommunalreformen er den konkrete anvendelse af aktivet på tidspunktet for overførslen af opgaven, dvs. pr. 1. januar At en modtagende myndighed påtænker en anden anvendelse af aktivet efter 1. januar 2007 påvirker ikke aktivets værdi ved overførselstidspunktet 1. januar Det kan derfor konkluderes, At værdien i overensstemmelse med lovgivningen hverken skal afspejle prisen, som aktivet er anskaffet til, eller en forventet handels- eller markedspris efter 1. januar At den omstændighed, at der foreligger en bestemmelse om tilbageskødelse af ejendommen ved ændring af ejendommens formål ikke reducerer ejendommens værdi pr. 1. januar 2007, idet det der er afgørende for ejendommens værdifastsættelse ved overførslen i forbindelse med kommunalreformen er den konkrete opgaveanvendelse pr. 1. januar At Rudersdal Kommune pr. 1. januar 2007 indtræder i amtets rettigheder og pligter, som er knyttet til ejendommen. Side 12

213 Erstatningsbyggeri Rødbo Ballerup Kommune har fremsat krav om, at Københavns Amt afholder udgifter på ca kr. til restarbejder i forbindelse med færdiggørelsen af institutionen Rødbo. Kommunen opfatter det udførte arbejde som en del af anlægsudgiften og at udgiften bør indgå i byggeregnskabet. Anlægsarbejdet vedr. Rødbo er i delingsaftalen opgjort til værdien pr. 31. december Da udgiften til restarbejder er afholdt efterfølgende vil amtets eventuelle betaling af udgiften i forbindelse med efterreguleringen blive indregnet i værdien af Rødbo. Der vil i givet fald ske en tilsvarende forhøjelse af opfyldningen med passiver, idet der er tale om en KAN-institution, hvor den overførte nettoværdi ifølge lovgivningen skal være nul. En afklaring af problemstillingen udestår. Staten Indkomstskatterestancer Staten mener, at amtets indkomstskatterestancer (ca. 87 mio. kr.) skal sættes til værdien nul. Problemstillingen er endnu ikke endeligt afklaret. Restanceførte skattebøder Københavns Amt havde pr et tilgodehavende på ca. 1,3 mio. kr. vedr. skattebøder for amtets indbyggere tilbage fra Beløbet er i forslaget til endelig efterregulering fordelt til staten. Staten mener, at værdien af restanceførte skattebøder skal sættes til nul. Problemstillingen er endnu ikke endeligt afklaret. Den Europæiske Socialfond Det er opgjort, at amtet har et tilgodehavende vedr. administration af midler fra Den Europæiske Socialfond på kr. Beløbet medtages ved den endelige opgørelse af amtets nettoformue. VUC-betaling Københavns Amt havde pr et netto-tilgodehavende på 23,3 mio. kr. vedr. mellemkommunale betalinger i relation til VUC-undervisning. Beløbet er i forslaget til endelig efterregulering fordelt til staten, som følge af at opgaveområdet overgår til staten. Da staten ikke mener, der foreligger tilstrækkelig dokumentation for tilgodehavendet, og Københavns Kommune ikke anerkender at være rette debitor, er staten af den opfattelse, at aktivet skal værdiansættes til nul. Problemstillingen er endnu ikke endeligt afklaret. Almenboliglovens 74 Der udestår en endnu ikke endeligt afklaret problemstilling vedr. en forpligtelse i relation til Almenboliglovens 74 i størrelsesordenen kr. Side 13

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af revisionsberetninger vedr. statstilskud i 2006 til øget aktivitet på sygehusområdet mv.

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af revisionsberetninger vedr. statstilskud i 2006 til øget aktivitet på sygehusområdet mv. Region Midtjylland Godkendelse af revisionsberetninger vedr. statstilskud i 2006 til øget aktivitet på sygehusområdet mv. Bilag til Regionsrådets møde den 26. september 2007 Punkt nr. 34 Kommunernes

Læs mere

REGION SJÆLLAND. Beretning nr. 5. (side 55-64)

REGION SJÆLLAND. Beretning nr. 5. (side 55-64) Ringstedvej 18, st. th. 4000 Roskilde Tlf.: 4637 3033, Fax: 4632 4454 E-mail: roskilde@kr.dk REGION SJÆLLAND Beretning nr. 5 (side 55-64) Revision af statsligt aktivitetsafhængigt tilskud i 2007 til regionens

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 98 16 03 44 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Sofiendalsvej 11, Box 7030 DK-9200 Aalborg SV REGION NORDJYLLAND Beretning nr. 3 (side 16-21) Revision af statsligt, aktivitetsafhængigt tilskud

Læs mere

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune Bilag Den 26. november 2007 Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling I forbindelse med aflæggelsen af åbningsbalancen

Læs mere

Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007

Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007 Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007 Efterregulering af aftale om fordelingen af Sønderjyllands Amts aktiver og passiver, rettigheder og pligter som følge af opgaveflytninger 1.

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 33 12 65 45 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg REGION NORDJYLLAND Beretning nr. 10 (side 98 104) Revision af statsligt, aktivitetsafhængigt tilskud i 2032 til regionens

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 33 12 65 45 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg REGION NORDJYLLAND Beretning nr. 7 (side 60 66) tilskud i 2012 til regionens sygehusvæsen samt af aktivitetsbestemt,

Læs mere

REGION SJÆLLAND REVISIONSBERETNING NR. 29 SIDE

REGION SJÆLLAND REVISIONSBERETNING NR. 29 SIDE Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 REGION SJÆLLAND REVISIONSBERETNING NR. 29 SIDE 411 416 REVISION

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt

Bilag. Region Midtjylland. Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt Region Midtjylland Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt Bilag til Regionsrådets møde den 14. november 2007 Punkt nr. 10 Kommunernes

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 46 37 30 33 roskilde@kr.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde REGION SJÆLLAND Beretning nr. 17 (side 244 250) Revision af statsligt, aktivitetsafhængigt tilskud i 2011

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 33 12 65 45 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg REGION NORDJYLLAND Beretning nr. 14 (side 145 152) Revision af statsligt, aktivitetsafhængigt tilskud i 2014 til regionens

Læs mere

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Vestsjællands Amt Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt

Læs mere

Region Syddanmark. Revisionsberetning af 12. juli 2013 om revision af aktivitetsbestemte tilskud mv. for 2012

Region Syddanmark. Revisionsberetning af 12. juli 2013 om revision af aktivitetsbestemte tilskud mv. for 2012 Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Arosgaarden, Åboulevarden 31 Postboks 514 8100 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Region Syddanmark Revisionsberetning

Læs mere

Roskilde Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006

Roskilde Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Roskilde Amt Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt

Læs mere

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2007 730.

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2007 730. RANDERS KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Delberetning for regnskabsåret 2007 730.000 Side 12 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...................................................

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

REGION NORDJYLLAND REVISIONSBERETNING NR. 16 SIDE

REGION NORDJYLLAND REVISIONSBERETNING NR. 16 SIDE Tlf: 96 34 73 00 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg CVR-nr. 20 22 26 70 REGION NORDJYLLAND REVISIONSBERETNING NR. 16 SIDE 176 182 REVISION

Læs mere

Tlf:

Tlf: Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 REGION HOVEDSTADEN Revisionsberetning nr. 17 Vedrørende revision

Læs mere

Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2010

Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2010 Til: Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2010 Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50

Læs mere

Efterregulering af delingsaftale for Københavns Amt

Efterregulering af delingsaftale for Københavns Amt Efterregulering af delingsaftale for Københavns Amt Forord Vedlagt er et notat, der indeholder efterreguleringen af delingsaftalen for Københavns Amt på baggrund af det foreløbige regnskab for 2006, der

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN REVISIONSBERETNING NR. 10 SIDE

REGION HOVEDSTADEN REVISIONSBERETNING NR. 10 SIDE Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 REGION HOVEDSTADEN REVISIONSBERETNING NR. 10 SIDE 490 497 REVISION

Læs mere

Region Syddanmark Revisionsberetning af 2. juli 2019 om revision af aktivitetsbestemte tilskud mv. for 2018

Region Syddanmark Revisionsberetning af 2. juli 2019 om revision af aktivitetsbestemte tilskud mv. for 2018 Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 City Tower, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Region Syddanmark Revisionsberetning af 2.

Læs mere

Region Midtjylland. Revisionsberetning nr. 16 af 27. august vedrørende Regionsrådets redegørelse for aktivitetsbestemte tilskud m.v.

Region Midtjylland. Revisionsberetning nr. 16 af 27. august vedrørende Regionsrådets redegørelse for aktivitetsbestemte tilskud m.v. KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Revisionsberetning nr. 16 af 27. august

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008 fjcewtfrhousf(wpers I PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen L 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestvedlpwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Hvidovre Kommune Bilag

Læs mere

Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver Den 15. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50 00 Direkte 48 20 50 66 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer BEK nr 168 af 04/02/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 24. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-325

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Midtjylland. Revisionsberetning nr. 28 af 10. juli vedrørende Regionsrådets redegørelse for aktivitetsbestemte tilskud m.v.

Region Midtjylland. Revisionsberetning nr. 28 af 10. juli vedrørende Regionsrådets redegørelse for aktivitetsbestemte tilskud m.v. Revisionsberetning nr. 28 af 10. juli 2014 vedrørende Regionsrådets redegørelse for aktivitetsbestemte tilskud m.v. for 2013 Indhold 1 Konklusion på revisionen af Regionsrådets redegørelse for aktivitetsbestemte

Læs mere

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej Bilag til sag om endelig godkendelse af regnskaber og revisionsberetninger vedrørende 2006 for Forberedelsesudvalget samt for Fyns, Sønderjyllands, Ribe og Vejle amter. Oversigt over revisionsberetninger

Læs mere

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50 00 Direkte 40 13 30 23 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk

Læs mere

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007 Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 4 Notat om supplerende oplysninger

Læs mere

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50 00 Direkte 40 13 30 23 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk

Læs mere

Emne: Endeligt regnskab 2007 for Region Hovedstaden og Revisionsberetning 2007

Emne: Endeligt regnskab 2007 for Region Hovedstaden og Revisionsberetning 2007 REGION HOVEDSTADEN Regionsrådets møde den 23. september 2008 Sag nr. 1 Emne: Endeligt regnskab 2007 for Region Hovedstaden og Revisionsberetning 2007 Bilag 14 (Notat af 12. september 2008 om Region Hovedstadens

Læs mere

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 26. november 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for

Læs mere

Efterregulering af fordelingsaftale Strukturreform II Fordeling på forvaltningsniveau

Efterregulering af fordelingsaftale Strukturreform II Fordeling på forvaltningsniveau af fordelingsaftale Strukturreform 2007 II Fordeling på forvaltningsniveau Indhold Del II Fordeling på forvaltningsniveau... 3 1. Læsevejledning... 3 2. Indledning... 3 3. Principper for efterregulering

Læs mere

Revision og korrektion af efterregulering af delingsaftale vedr. Fyns Amt

Revision og korrektion af efterregulering af delingsaftale vedr. Fyns Amt Område: Økonomi Udarbejdet af: Christian Lehmann Afdeling: Økonomisk Sekretariat E-mail: Christian.Lehmann@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 7/881 Telefon: 76631656 Dato: 2. november 27 Revision og korrektion

Læs mere

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 06-02-2014 Sagsnr. 2013-0264522 Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Revisionsregulativ Godkendt den Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Den sagkyndige revision... 2 Revisionens virksomhed... 2 Revisionens formål... 2 Revisionens område...

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner KØBENHAVN KOMMUNE forvaltningen Center for Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del II Tidsplaner Indhold 1. Registreringsfasen... 2 1.1 KØR-perioder 2013/2014... 3 2. Rapporteringsfasen... 4 2.1

Læs mere

Region Syddanmark. Revisionsberetning af 8. juli 2014 om revision af aktivitetsbestemte tilskud mv. for 2013

Region Syddanmark. Revisionsberetning af 8. juli 2014 om revision af aktivitetsbestemte tilskud mv. for 2013 Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Arosgaarden, Åboulevarden 31 Postboks 514 8100 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Region Syddanmark Revisionsberetning

Læs mere

Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen Modtagere på høringslisten Dato: 5. juli 2005 Kontor: 4.ø.kt. J.nr.: Sagsbeh.: KRH Fil-navn: Dokument 2 Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse

Læs mere

Hvidovre Kommune. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til Socialministeriet. Regnskabsåret 2009

Hvidovre Kommune. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til Socialministeriet. Regnskabsåret 2009 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestved@pwc.dk Telefon +45 5575 8686 Telefax +45 5575 8787 Hvidovre Kommune Bilag 3 til revisionsberetning:

Læs mere

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse Gladsaxe Kommune Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse 1. Revision af åbningsbalancen pr. l. januar 2007 l 1.1 Revisorerklæring om åbningsbalancen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2009 Marts 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

REGIONSRÅDET ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010

REGIONSRÅDET ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010 Den 20. september 2011 REGIONSRÅDET Forretningsudvalget den 13. september 2011, sag nr. 1 SAG NR. 1 ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010 ADMINISTRATIONENS INDSTILLING

Læs mere

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion Tlf: 33 12 65 45 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Thors Bakke 3, 2. DK-8900 Randers SYDDJURS KOMMUNE Beretning nr. 20 (side 445 452) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes

Læs mere

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 27. februar 2018 SUF Konklusionsnotat 2017 Ledelsen i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at

Læs mere

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 CVR-NR. 37 24 29 85 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB FOR 2016... 1

Læs mere

Region Syddanmark. Revisionsberetning af 27. juli 2015 om revision af aktivitetsbestemte tilskud mv. for 2014

Region Syddanmark. Revisionsberetning af 27. juli 2015 om revision af aktivitetsbestemte tilskud mv. for 2014 Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 City Tower, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Region Syddanmark Revisionsberetning af 27.

Læs mere

Forelagt revisionen: Juni 2018

Forelagt revisionen: Juni 2018 Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt. 10.1 Registrering af anlægsaktiver Bilag 10.1.1 Registrering af anlægsaktiver og omkostninger Forelagt revisionen: Juni 2018 Godkendt

Læs mere

Vi har revideret åbningsbalancen og anvendt regnskabspraksis for Hvidovre Kommune pr. 1. januar 2004 bestående af aktiver og passiver.

Vi har revideret åbningsbalancen og anvendt regnskabspraksis for Hvidovre Kommune pr. 1. januar 2004 bestående af aktiver og passiver. Pkt.nr. 4 Revisionsberetning nr. 147. Revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2004 samt etablerede forretningsgange i forbindelse med løbende registering af fysiske aktiver mv. 490777 Indstilling: Økonomisk

Læs mere

Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet

Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet 8. september 2014 Kommunal kompensation for økonomiske effekter af Enstrenget Visiteret Akutsystem (EVA) I dette notat beskrives metode til kommunal

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse REVISIONSREGULATIV 1. Den sagkyndige revision og revisionens virksomhed I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse antaget Deloitte & Touche Statsautoriseret

Læs mere

Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2014

Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde HVIDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 4 (side 65-77) Delberetning vedrørende regnskabsår 2011,, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed,

Læs mere

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Finansministeren Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet for 2007 19/2007 03/02-2009 I det følgende redegøres

Læs mere

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Københavns Kommune Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 10. november 2014 beretning om revision

Læs mere

Aftaleudkast vedrørende Holstebro Kommunes overtagelse af Saustrup fra Region Midtjylland pr. 1. januar 2019

Aftaleudkast vedrørende Holstebro Kommunes overtagelse af Saustrup fra Region Midtjylland pr. 1. januar 2019 Aftaleudkast vedrørende Holstebro Kommunes overtagelse af Saustrup fra Region Midtjylland pr. 1. januar 2019 1. INDLEDNING Holstebro Kommune har anmodet Region Midtjylland om at udarbejde en aftale vedrørende

Læs mere

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune Revisionsregulativ for Københavns Kommune I medfør af 5, stk. 3, i Bekendtgørelse nr. 392 af 2. maj 2006 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. fastsættes: Kapitel 1 Indledning 1. Revisor

Læs mere

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen 22. maj 2006 Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af Kunststyrelsen I medfør af Lov nr. 230 af 2. april 2003 om Kunstrådet samt Teaterloven, jf. LBK nr. 1003 af 29. november

Læs mere

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti 1. Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt forvaltningens balancekonti i overensstemmelse med gældende regelsæt. Koncernservice

Læs mere

4.6. Afstemning af statuskonti mv.

4.6. Afstemning af statuskonti mv. 4.6. Afstemning af statuskonti mv. Retningslinjer for afstemning De enkelte centre skal iværksætte afstemningsprocedurer, der sikrer, at der løbende foretages afstemninger, kontroller og fejlrettelser

Læs mere

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler September 2013 47639-13 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der

Læs mere

9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab

9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Budget- og regnskabssystem for kommuner 9.4 - side 1 Dato: April 2013 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2013 9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Indledning Af kapitel 7.2

Læs mere

Revisionsregulativ for Odense Kommune

Revisionsregulativ for Odense Kommune Revisionsregulativ for Odense Kommune Den sagkyndige revision Revisionens virksomhed 1 ODENSE Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. ODENSE Kommunes afskedigelse

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner KØBENHAVN KOMMUNE forvaltningen Center for Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del II Tidsplaner Indhold 1. Registreringsfasen... 2 1.1 KØR-perioder 2014/2015... 3 2. Rapporteringsfasen... 4 2.1

Læs mere

Bilag 2-1 Hovedoversigt

Bilag 2-1 Hovedoversigt Bilag 2-1 Hovedoversigt Hovedoversigten til regnskabet har til formål at give et summarisk overblik over regnskabet såvel aktivitetsmæssigt som finansielt. Den vil også oplysningsmæssigt kunne give et

Læs mere

REVISIONSREGULATIV NORDDJURS KOMMUNE. for. Norddjurs Kommune

REVISIONSREGULATIV NORDDJURS KOMMUNE. for. Norddjurs Kommune REVISIONSREGULATIV for NORDDJURS KOMMUNE Norddjurs Kommune Den sagkyndige revision 1 Norddjurs Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Norddjurs Kommunes

Læs mere

Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af Trindvold pr. 1. januar 2011

Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af Trindvold pr. 1. januar 2011 Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af Trindvold pr. 1. januar 2011 Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af Trindvold pr. 1. januar 2011... 3

Læs mere

7.7 Bilag til kapitel 7

7.7 Bilag til kapitel 7 Budget- og regnskabssystem for regioner 7.7 - side 1 Dato: Februar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2014 7.7 Bilag til kapitel 7 7.7.1 Bilag 1 Resultatopgørelse Budget- og regnskabssystem for regioner

Læs mere

Redegørelse for aktivitetsafhængige tilskud 2017

Redegørelse for aktivitetsafhængige tilskud 2017 Redegørelse for aktivitetsafhængige tilskud 2017 Region Midtjylland Koncernøkonomi 25. april 2018 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Resume... 3 3. Aktivitetsafhængige tilskud... 4 Administration

Læs mere

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Ledelsen i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at der er foretaget en vurdering af balancekontiene

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR).

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 11-02-2015 Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). Sagsnr. 2014-0256279

Læs mere

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS (side 7-15) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision

Læs mere

Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri

Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri Center for Sundhed Enhed for Hospitalsplanlægning BILAG 1 Direkte 38666080 Journal-nr.: 17013661 Ref.: CLUN Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri Dato: 21. august 2018 Hvis der etableres

Læs mere

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S CVR-nr. 35 43 35 89 Revisionsberetning nr. 2 Beretning vedrørende revisionen af årsregnskabet for 2016 Til bestyrelsen for Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE REVISIONSREGULATIV for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Den sagkyndige revision 1 Vesthimmerlands Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Vesthimmerlands Kommunes

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet Til forsiden af retsinformation.dk BEK nr 1701 af 21/12/2010 Gældende Offentliggørelsesdato: 29-12-2010 Kulturministeriet Vis mere... Senere ændringer til forskriften Lovgivning forskriften vedrører LOV

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 7. (side ) Revisionen af de sociale områder med statsrefusion Delberetning for regnskabsåret 2008

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 7. (side ) Revisionen af de sociale områder med statsrefusion Delberetning for regnskabsåret 2008 Fabrikvej 11 8800 Viborg VIBORG KOMMUNE Beretning nr. 7 (side 110-116) Delberetning for regnskabsåret 2008 BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision med næsten 60% af

Læs mere

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Den 16. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Ribe Amt Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Revisionsberetning nr. 8 vedrørende aktivitetsbestemte tilskud for til Regionsrådets møde den 22.

Bilag. Region Midtjylland. Revisionsberetning nr. 8 vedrørende aktivitetsbestemte tilskud for til Regionsrådets møde den 22. Region Midtjylland Revisionsberetning nr. 8 vedrørende aktivitetsbestemte tilskud for 2007 Bilag til Regionsrådets møde den 22. oktober 2008 Punkt nr. 3 Notat om supplerende oplysninger i revisionsberetning

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds område for 2014

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds område for 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne

Læs mere

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1.1 Generelt De efterfølgende afsnit vil indeholde en beskrivelse af formål, omfang samt revisionens udførelse, som er dækkende for samtlige reviderede

Læs mere

Konklusionsnotat: Socialudvalget

Konklusionsnotat: Socialudvalget Konklusionsnotat: Socialudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Socialforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

Arealudviklingsselskabet I/S

Arealudviklingsselskabet I/S 28. april 2008 Arealudviklingsselskabet I/S CVR-nr. 30 82 37 02 Delregnskaber for 2007 for konkurrenceudsatte aktiviteter 1 Indholdsfortegnelse Side Ledelsens regnskabspåtegning... 3 Resultatopgørelse...

Læs mere

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR. 14 28 00 30 Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNSKA BET FOR 2017 OG OPGØRELSE AF SKATT EPLIGTIG INDKOMST

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 46 37 30 33 roskilde@kr.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde RUDERSDAL KOMMUNE Beretning nr. 9 (side 183-192) Den løbende revision for regnskabsåret 2010 Delberetning

Læs mere

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk. Løbende revision 2012 udført til og med 2. maj 2013

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk. Løbende revision 2012 udført til og med 2. maj 2013 Tlf: 33 12 65 45 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg REBILD KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 11-20) udført til og med 2. maj 2013 BDO Kommunernes Revision,, en danskejet

Læs mere

RAPPORT. Kultur- og Fritidsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum januar 2018 MODTAGER INTERN REVISION

RAPPORT. Kultur- og Fritidsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum januar 2018 MODTAGER INTERN REVISION INTERN REVISION 5. januar 2018 RAPPORT Kultur- og Fritidsforvaltningen Åbningsbalance til Kvantum 2017 INTERN REVISION Jesper Andersen Kevin Aabrink Henrik Poulsen MODTAGER Mette Touborg, KFF Anders Bager

Læs mere

Kommunal medfinansiering af Sundhedsområdet i Benchmarking af kommunerne i Region Hovedstaden

Kommunal medfinansiering af Sundhedsområdet i Benchmarking af kommunerne i Region Hovedstaden Kommunal medfinansiering af Sundhedsområdet i Benchmarking af kommunerne i Region Hovedstaden Uddrag af arbejdet fra ERFAgruppen om kommunal medfinansiering på sundhedsområdet i Region Hovedstaden Juni

Læs mere

Region Syddanmark Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007

Region Syddanmark Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Region Syddanmark Beretning om

Læs mere

NOTAT. Delregnskaber CVR-nr maj 2010

NOTAT. Delregnskaber CVR-nr maj 2010 NOTAT Delregnskaber 2009 3. maj 2010 CVR-nr. 30 82 37 02 Indholdsfortegnelse Side 2 af 8 Side Ledelsens regnskabspåtegning... 3 Resultatopgørelse... 4 Balance... 5 Anvendt regnskabspraksis... 7 Ledelsens

Læs mere

10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse

10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse Budget- og regnskabssystem 10.7 - side 1 Dato: 24. februar 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2005 10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Indledning Af kapitel 7.2 fremgår

Læs mere

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR.

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE 63-65 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. 80 3 7 44 1 O INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB

Læs mere

Hovedstadens Beredskab

Hovedstadens Beredskab LUKKET/FORTROLIGT Hovedstadens Beredskab Vurdering af grundlag for regulering af det samlede budget og forholdet mellem kommunernes betaling (også benævnt Musefældeklausul ) Baggrund Etableringen af Hovedstadens

Læs mere