Notat Betjeningsmuligheder i centrum af Odense

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat Betjeningsmuligheder i centrum af Odense"

Transkript

1 FynBus og Odense Kommune 7. november 2007 sj/ekl/jkte Notat Betjeningsmuligheder i centrum af Odense Indledning: I forslaget til kollektiv trafikplan beskrives en uændret ruteføring af busserne i centrum. Det vil sige kørsel ad Mageløs og Vestergade. Odense Cityforening har fremsendt forslag om at flytte busserne væk, så den kan fredeliggøres for, at understøtte en udvikling omkring området ved Brandts imod et latinerkvarter som modpol til et kommende center nord for Kongensgade. Café Froggy, Vestergade, har afleveret ca. 600 underskrifter fra butiksindehavere og kunder, der støtter ønsket om at få busserne væk fra Vestergade. På borgermødet var synspunkterne: Det kunne være en god idé, at følge cityforeningens forslag Der skal være god adgang til lægehuset på Skt. Anne Plads, Citybrugsen, gågaderne og døgnapotek. Kan busserne nøjes med et spor for at skabe bedre byrum? Kan buslinierne deles, så der kommer færre busser eller andre bustyper? Kredsen omkring Rosenbækkarréen (Vesterbro/Vindegade) har også ønsket, at få busserne væk. Status nu og kollektiv trafikplans forslag: I den nuværende køreplan befærdes Vester-bus-gade med 20 bybusser (linie 31 og 51) og 5 servicebusser (S2, S3 og S4) pr. time i myldretiden, i alt 25 busser pr. time. I forslaget til kollektiv trafikplan er antal afgange ca. det samme, så oplevelsen i nærmiljøet vil være uændret. Ruteføringen er foreslået på baggrund af COWI s fremkommelighedsundersøgelser i slutningen af 90 erne, hvor der peges på, at strækningens regularitet er stor (Det går ikke stærkt, men der bruges stort set samme tid). Odense Kommunes ulykkesstatistik til brug for sortpletudpegning viser, at antallet af uheld er meget lille. Dermed være ikke sagt, at beskrevne oplevelser af dagligdags farlige situationer er forkert. Forskellige løsninger for at fjerne eller begrænse mængden af busser i Vester-bus-gade har været debatteret de seneste 20 år. Strækningen er central for opbygningen af det kommende trafiksystem, så en afklaring er påkrævet. Den løsning, der arbejdes videre med skal kunne fungere teknisk. Odense Kommune skal finansiere de nødvendige ændringer, og det bemærkes, at stoppestederne ved Kongensgade/Vestergade er i top 10 af de mest benyttede.

2 - 2 - Løsning 1, Cityforeningens forslag: Forslaget er vist på nedenstående skitse, der er sakset fra forlægget Initiativet Vestergade-Brandts 2006.pdf. Rutebil: Ruteføring Stoppested Bybus: Ruteføring Stoppested Cityforeningens forslag: ruteføring stoppested Løsning 1 strider mod strategien om at minimere omvejskørsel. Medarbejdere fra FynBus og Odense Kommune har prøvekørt strækningen, der også helt eller delvist har været forsøgt brugt i forbindelse med omkørsler og konkluderer: Pladsforhold i kryds: Højre- og venstresving ved Klaregade/Filosofgangen kan ikke lade sig gøre uden ændring af krydset. Højresving ved Filosofgangen/Søndergade kan ikke lade sig uden stor ombygning af krydset. Først m. oppe ad Søndergade er det muligt, at komme ind i egen vognbane. Højresving i krydset Vesterbro/Søndergade er ofte kritiseret af chaufførerne på den eksisterende linie på grund af plads- og svingforholdene, derfor indgår dette linieforløb ikke i planforslaget. Trafiksikkerhed: Højresvinget fra Klaregade til Filosofgangen er uhensigtsmæssigt på grund af mange ligeudkørende cyklister. Klaregade er en del af cykelruten, og cyklerne må flyttes til andre veje. Ved venstresvinget fra Filosofgangen vil bussens svingende bagende genere/påkøre øvrige opstuvende bilister. Højresvinget fra Filosofgangen til Søndergade medfører problemer med det store antal ligeudkørende cyklister, der har benyttet stisystemet i Munke Mose På Filosofgangen er der et stort problem med bussens svingende bagende. Fremkommelighed og regularitet: Afhængigt af hvordan ruteføringen for cyklerne kan ændres vurderes køretiden at blive sekunder længere pr. tur pr. retning. Regulariteten vurderes dårligere fordi både trafikken på Cityringen og til P-området ved Skt. Anne medfører meget varierende trafikmønster. Stoppesteder og gangafstande: I Klaregade har der tidligere været stoppested i den nordlige ende for busserne mod syd. Det gav anledning til en del kritik fra butikkerne lige ud for stoppestedet. For busserne mod nord var stoppestedet syd for butiksstykket. Ingen af stoppestederne var meget benyttet.

3 - 3 - I Søndergade er de nuværende stoppesteder meget kritiserede af chaufførerne bl.a. på grund af ulovligt henstillede biler. De regionale bussers nuværende stoppesteder på Filosofgangen vil være ligeså attraktive til betjening af områdets rejsemål som Søndergade og Klaregade. Muligheden for at krydse Filosofgangen er elendig, og der vil være behov for et længere stoppestedsareal. Samlet set er løsning 1 ikke umiddelbart teknisk mulig, ikke umiddelbart trafiksikker for de andre trafikarter, medfører forøgede omkostninger og dårligere stoppestedsforhold. Løsning 2, deling af busserne, 1 spor eller andre bustyper: Odense Cityforenings forslag til udvikling af området baseres på ønsker om, at gadeprofilen ændres, så der bliver et mere attraktivt gaderum med bredere fodgængerarealer, mulighed for udendørsservering med mere. Det opleves, at bybusser både fylder, sviner og støjer og umuliggør optimal udnyttelse af området. Deling af busserne, for eksempel ved at lade nogle køre ad Klosterbakken og Filosofgangen, giver ingen mulighed for ændret udformning af gaderummet, når busserne skal køre dobbeltrettet. En løsning kunne være, at lade busserne, der kører som den nuværende linie 51, blive og bruge Klosterbakken til de busser, der skal ad Sdr. Boulevard. Det vil reducere de oplevede gener i nærmiljøet, men generne vil stadig være der, med de op til 8 busafgange i hver time, som planen lægger op til. Busser i 1 spor lavede Odense Kommune et skitseprojekt på for at par år siden. Tanken var, at Vestergade skulle være ensporet fra Pantheonsgade til Mageløs, uden at chaufførerne kunne se hinanden, men reguleret af signaler. Erfaringerne med tilsvarende løsninger (fx ved Blangstedgård) er, at det ikke virker i en praktisk dagligdag. Busserne risikerer, at mødes midt i sporet, og bakkende busser vil være særdeles farlige i Vestergade. Løsningen vil ikke forbedre nærmiljøet, men der vil være en vis mulighed for bedre plads i gaderummet, hvilket var projektets egentlige mål. Løsningen vil forringe fremkommelighed og regularitet til et endnu lavere niveau end løsning 1 og medføre en del større driftsomkostninger. Andre bustyper, der er mere miljøvenlige, på strækningen vil ikke være realistisk de nærmeste år. Der laves ikke endnu fx batteridrevne busser i en størrelse, som er nødvendigt til ruternes passagertal. Selv om det var muligt, ville det heller ikke ændre på pladsforholdene, da fx trolleybusser fylder det samme i gaderummet. Samlet set tilgodeser løsning 2 ikke, de fremsatte ønsker for området.

4 - 4 - Løsning 3, ruteforløb som de nuværende regionale busser: Den 3. løsning som kan bringes i spil er at bruge ruteforløbet for de regionale busser ad Klosterbakken, Filosofgangen og Ansgargade for de vestgående busser: Ruteføring Stoppesteder Denne løsning fungerer selvsagt til buskørsel, men de nuværende regionale bussers passagermængder til bymidten er beskedne i forhold til bybussernes, og tilsvarende er afgangshyppigheden især på det vestlige ruteforløb. Pladsforhold i kryds: Krydset Ansgargade/Vindegade/Vesterbro skal ændres, så højresving kan ske uden gene for bussen, og uden bussens bagende konflikter med andre biler i krydset. Trafiksikkerhed: Højresvinget i ovenstående kryds skal udformes så konflikter og farlige situationer med cykler undgås. Ved stoppesteder på Klosterbakken og Filosofgangen (hvor der nu bliver mange krydsene passagerer) skal krydsning kunne ske sikkert, også for mindre mobile personer. Fremkommelighed og regularitet: Data fra busserne viser, at fremkommeligheden uden for myldretiden er stort set ens ad Vestergade eller Klosterbakken, dog bedst ad Vestergade. I myldretiden er der brug for en kraftig prioritering af busserne både på Filosofgangen og i Ansgargade, hvis ikke driftsomkostningerne skal øges markant. Det kan ske i signalanlæg, men ikke dynamisk, da de regionale busser ikke har den nødvendige udrustning. Ensretning af Søndergade mod nord kan overvejes for at reducere krydsende trafik. Tilsvarende kan Klaregade ensrettes mod nord, og den sydgående trafik ledes ad Klingenberg. Det kunne måske helt overflødiggøre signalerne ved Klaregade og ved Søndergade. Stoppesteder og gangafstande: Tilgængeligheden til gågadeområdet forringes, men ikke væsentligt i forhold til løsning 1. Det er nødvendigt, med bedre stoppestedsforhold på Filosofgangen, fx ud for ind- og udkørsel til Skt. Annes parkeringsarealer (igen den sikre krydsning af vejen, fx shared space).

5 - 5 - Tilsvarende skal der etableres trygge gangarealer over parkeringsarealet, og en elevator til terræn ved lægehuset til de mindst mobile bør overvejes. Det har været overvejet, at ændre den vestlige ruteføring, så busserne kører direkte ad Vestre og Østre Stations Vej. Det vil forringe betjeningen af bymidten markant, men være produktionsmæssigt optimalt, da køretiden ville være ca. 4 min. kortere. Samlet kan løsning 3 realiseres. Den medfører anlægsomkostninger til krydsombygning, fremkommelighed, tilgængelighed og stoppesteder, hvis ikke driftsomkostningerne skal forøges. Anlæggene skal vurderes nærmere af Odense Kommune. Servicemæssigt vil løsning 3 fungere som løsning 1, og give de samme muligheder i gaderum og fordele i nærmiljø. Løsning 4, ruteforløb som de nuværende regionale busser samt citylinie: Den 4. løsning er løsning 3 suppleret med en citylinie, der kører bynært med små batteridrevne busser: Ordinære ruter Citylinie Citylinien har været oppe som projekt midt i 90 erne inspireret af løsninger i andre europæiske byer (Rom, Firenze, Catania, Bordeaux, Oxford mfl.). Udviklingen af projektet blev indstillet bl.a. fordi batteriteknologien var forholdsvis umoden. I dag fås en personers bus, der er 2 meter bred og har en aktionsradius på 160 km. pr. opladning. Anskaffelsesprisen er ca. den samme, som for en almindelig bus. Det foreslås, at busserne kører ensrettet ad en 3,6 km. lang rute forbi indkøbsmuligheder, seværdigheder, hoteller og kultursteder. Ruten kan fungere som et rullende fortov, fx hvis der indsættes 3 driftsbusser vil der være 9-10 afgange i timen. Den skitserede ruteføring betyder, at der tilbydes samme gangafstande som i det eksisterende bussystem. Ruten kan bruges som en selvstændig rute, eller i kombination med de andre ruter. Hvis Vestergade/Mageløs omprofileres bør der fortsat kunne køre små busser i ensrettet trafik, da der alt andet lige skal være plads til redningskøretøjer i tilfælde af uheld/brand i området.

6 - 6 - Under forudsætning af at ruten drives til omkostninger, der svarer til almindelige busser: Tid Timer Dage Busser Køreplantimer Hverdage Lørdage I alt Gennemsnitlig timepris 650 Årligt Samlet set giver løsning 4 en vis mulighed for omprofilering af gaderummet, de nærmiljømæssige ulemper reduceres eller fjernes og tilgængeligheden forbedres i forhold til løsning 3. Der skal foretages de ændringer omkring stoppesteder og kryds, der er beskrevet i løsning 3, hvor udgiften skal vurderes af Odense Kommune. Hertil kommer en årlig driftsudgift på anslået 4,5 mio. kr. ud over rammen for kollektiv trafikplan. Løsning 5, status quo (KTP s forslag): Kan naturligvis fungere. Konklusion: Det indstilles, at busserne flyttes til Klosterbakken/Filosofgangen/(Ansgargade) for at skabe mulighed for yderligere at udvikle latinerkvarteret. Flytningen af busserne forudsætter: - der etableres de nødvendige forhold omkring stoppesteder og mulighed for krydsning ved disse så tilgængeligheden opretholdes bedst muligt anlægspris: kr. - der foretages de nødvendige ombygninger i krydset Ansgargade/Vindegade/Vesterbro anlægspris: kr. - der etableres busprioritering på strækningen så regularitet og fremkommelighed mindst svarer til Vester-køre-gade anlægspris: kr. Det noteres, at nogle løsninger omkring den fremtidige Th. B. Thriges Gade frakobler Klosterbakken for hensigtsmæssig buskørsel, og derfor bør det overvejes om anlægsarbejder skal afvente beslutning om Th. B. Thriges Gade, der kan medføre at busserne forsvinder helt fra bymidten. Derfor indstilles, at der om nødvendigt køres omkørsel via i Klingenberg og Vester-køre-gade med både regional- og bybusser fra køreplanskiftet 2008 og indtil anlægsarbejderne er tilendebragt. Tilsvarende indstilles, at etableringen af en citylinie afventer en afklaring omkring Th. B. Thriges Gade.

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Notat. Modtager: MBU, ØU, KB. Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset

Notat. Modtager: MBU, ØU, KB. Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset Notat Modtager: MBU, ØU, KB Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset Baggrund I dagsordenspunkt om trafikbestilling 2017 indstiller forvaltningen, at der indgås aftale med Movia

Læs mere

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen By- og Kulturforvaltningen Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen Byudvikling Byrum og Mobilitet By- og Kulturudvalget har på udvalgsmøde 12. januar 2016 bedt By- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Der findes en række muligheder for at opnå de ønskede forbedringer, herunder:

Der findes en række muligheder for at opnå de ønskede forbedringer, herunder: Bybanesystemer, erfaringer fra udlandet af civ.ing. Bent Jacobsen og civ. ing., Ph.D. Jan Kragerup RAMBØLL, Bredevej 2, DK-2830 Virum, tel. 45 98 60 00, fax 45 98 67 00 0. Resumé I bestræbelserne på at

Læs mere

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Mrk. Fremkommelighedspuljen By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks

Læs mere

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Nærværende notat beskriver mulighederne for at gennemføre ændringer i det nuværende bybussystem i Viborg til køreplanskiftet juni 2010. Ændringerne

Læs mere

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg FynBus 9. november 2009 PLAN SAZ/SJ Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg Region Syddanmark har den 28-09-09 vedtaget principperne for den fremtidige kollektive trafik

Læs mere

Hvad er Movias forsinkelser? Hvad er forsinkelserne på Brohusgade?

Hvad er Movias forsinkelser? Hvad er forsinkelserne på Brohusgade? KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Svar på spørgsmål stillet af Lars Weiss ifm. indstilling om Trafikplan Indre Nørrebro Hvad er Movias forsinkelser? Hvad er forsinkelserne på Brohusgade? Den 2. september 2015 mødtes

Læs mere

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byrum og Mobilitet Midlertidig terminal, Ejlskovsgade Dette notat beskriver kort baggrunden for etablering af en midlertidig terminal i Ejlskovsgade. Det beskriver

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog BILAG 5 NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog Ved Budget 2016 (BR 1. oktober 2015) (A, B, C, F, I, O og V) var der enighed om at forbedre rejsetiden

Læs mere

Notat Rute 122 Odense Morud ++ Business case

Notat Rute 122 Odense Morud ++ Business case FynBus 24. november 2009 PLAN SAZ/EKL Notat Rute 122 Morud ++ Business case Region Syddanmark har den 28-09-09 vedtaget principperne for den fremtidige kollektive trafik på Fyn. De medfører, at strækningen

Læs mere

Busomlægninger under anlæg af Letbane på Ring 3 i Glostrup Kommune

Busomlægninger under anlæg af Letbane på Ring 3 i Glostrup Kommune Notat Til: Glostrup Kommune Kopi til: Albertslund Kommune, Brøndby Kommune, Herlev Kommune, Region H. Sagsnummer Sagsbehandler PBM Direkte +45 36 13 17 28 Fax - pbm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN

Læs mere

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 +WAY PÅ 101A I KØGE 3 +Way - næste skridt for 101A? 1 Sammenfatning Denne sammenfatning er revideret af Køge Kommune

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling Projektgruppen har i samarbejde med COWI udvalgt

Læs mere

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres.

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 9 Bilag 9 Opsummering af offentlige høringssvar A-C samt forvaltningens kommentarer A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal

Læs mere

2 Linjeføring og standsningssteder

2 Linjeføring og standsningssteder AARHUS KOMMUNE AARHUS Ø-BRABRAND BESKRIVELSE AF ALTERNATIV VIA KLOSTERPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Notat Til: Ballerup Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. december 2015 Arbejdsprogram for trafikbestilling

Læs mere

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed NOTAT 25. marts 2014 STS/JVL Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 2 1.1 Eksisterende forhold... 2 2 Vurdering af forslag fra interessenter... 3 3 Forslag til samlet

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Tårnby

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget (TMU) Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget (TMU) Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOUNE Teknik- og iljøforvaltningen Center for Trafik Bilag 4 NOTAT Til Teknik- og iljøudvalget (TU) 28-02-13 Sagsnr. 2013-5760 Jernbanegade muligheder for fremtidig udformning uden busser i

Læs mere

Notat Rutenettet, den konkrete udmøntning

Notat Rutenettet, den konkrete udmøntning FynBus 04. november 2009 PLAN EKL/SJ Notat Rutenettet, den konkrete udmøntning Region Syddanmark har i brev af 1. oktober anmodet om den konkrete udmøntning af regionens bestilling. De rutemæssige forhold

Læs mere

Bilag 6 - Holme-området

Bilag 6 - Holme-området Bilag 6 - Holme-området Forslag: Årlige omkostninger: Passagertal: Omlægning af linjerne 16, 20 og 202 i Holme-området. Omkostningsneutralt. Skønnes uændret. Problematikker: 1) Der er ønsker om direkte

Læs mere

Forvaltningernes anbefaling og vurdering af de tre løsningsforslag

Forvaltningernes anbefaling og vurdering af de tre løsningsforslag Til TMU, ØU og BR Bilag 2 Forvaltningernes anbefaling og vurdering af de tre løsningsforslag Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen anbefaler løsningsforslaget Busbaner og dosering som grundlag

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej.

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej. NOTAT Projekt Hørsholm Skole trafikforhold Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-29 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Ensretning af Selmersvej Hørsholm Kommune ønsker

Læs mere

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé Eksisterende forhold Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Ny Hollænderskolen Frederik Barfods Skole

Læs mere

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej Afsender Ashti Bamarne E-mail Ashti.bamarne@afconsult.com Dato 07/11/2017 Projekt ID 5958 Modtager Stevns Kommune Kapacitetsanalyse på Stevnsvej 5958rap001-Rev0-Kapacitetsanalyse.docx Page 1 (10) Indholdsfortegnelse

Læs mere

CYKELRUTEN I ODENSE. Oktober 1987 Oplag: 100 eksemplarer Forside: Niels Jensen Tryk : LTT, DTH

CYKELRUTEN I ODENSE. Oktober 1987 Oplag: 100 eksemplarer Forside: Niels Jensen Tryk : LTT, DTH CYKELRUTEN I ODENSE Vejdirektoratet, Sekretariatet for Sikkerhedsfremmende Vejforanstaltninger, Rådet for Trafiksikkerhedsforskning, Institut for Veje, Trafik og Byplan, DTH Oktober 1987 Oplag: 100 eksemplarer

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Ballerup

Læs mere

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED 17. marts 2015 SAMSPIL MELLEM MIDTTRAFIK, AARHUS KOMMUNE OG REGION MIDTJYLLAND Aarhus kommune bestemmer serviceniveau og finansierer bybuskørsel og har indtil

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 1. kvartal: Tilgængelighed Samlede resultater November 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Viborg Bybusser nyt bybusnet K10

Viborg Bybusser nyt bybusnet K10 Viborg Bybusser nyt bybusnet K10 I forbindelse med udbud af bybuskørslen i 2009, med driftsstart til køreplanskiftet 2010, ønsker Viborg Kommune et oplæg på moderniseringen af bybusbetjeningen i Viborg.

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Regionsbesparelser Horsens Kommune

Regionsbesparelser Horsens Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 5. december 2018 1-30-76-201-1-17 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 21358096 Regionsbesparelser Horsens Kommune 104-105 Midttrafik afventer Region Midtjyllands

Læs mere

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn 1-30-72-101-2-12 14. januar 2015/OS Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn Fra den 1. juli 2012 blev den kollektive trafikbetjening af Aalborg Lufthavn forbedret ved, at regionalrute 70, 71

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Dragør

Læs mere

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS undgå højresvingsulykker Undgå højresvingsulykker Tiltag til forebyggelse af ulykker mellem højresvingende lastbiler/biler og ligeudkørende cyklister i signalregulerende

Læs mere

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 På Teknisk Udvalgs møde den 12. september var der foretræder fra Beder- Malling, Hasle og Gellerup

Læs mere

Godkendelse af Køreplanindstilling

Godkendelse af Køreplanindstilling Punkt 4. Godkendelse af Køreplanindstilling 2019-2020 2019-008618 Sundheds og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender, at køreplanen for den kollektive trafik i Aalborg Kommune ændres og justeres

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar 200 Skanderborg-Hørning-Aarhus-Hinnerup-(Hammel) Høringsforslag Både rute 109 og rute 200 har fået justeret køretider pga. forsinkelser. For at stabilisere køreplanen yderligere,

Læs mere

Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT

Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT HT har gennem de seneste år differentiseret busproduktet i S-, E- og P-busser foruden lokale og regionale linier, servicebus- og telebuslinier. HT har udviklet

Læs mere

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning : Kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Assens kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Figur 1: Flows til skoler FynBus Planlægning

Læs mere

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset.

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset. Skabelon for projektbeskrivelse Projekttitel Nygade/Jernbanegade øget fremkommelighed for 13 buslinjer. Resumé I signalkrydset Nygade/Jernbanegade bevirker en meget kort højresvingsbane i den sydlige tilfart,

Læs mere

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole.

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. : Kollektiv trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Systemet har gennemgået

Læs mere

Høring af køreplanindstilling 2019/2020

Høring af køreplanindstilling 2019/2020 Punkt 3. Høring af køreplanindstilling 2019/2020 2019-008618 har fået fremsendt forslag til køreplan 2019/2020 i høring. Jan Øhlenschlæger fremlægger sagen. fastlægger herefter sit høringssvar. Beslutning:

Læs mere

Konklusion.. Forslag til principbeslutninger. februar 2008

Konklusion.. Forslag til principbeslutninger. februar 2008 Konklusion.. Forslag til principbeslutninger februar 2008 Forslag til principbeslutninger INDHOLD Vision og strategier Forslag ved Thomas B. Thriges Gade - Byrum med letbane - Trafik- og mobilitet Letbane

Læs mere

Serviceaftale mellem FynBus og Odense Kommune om udførelse af offentlig servicetrafik for perioden 2007 til 30. juni Sidst rev.

Serviceaftale mellem FynBus og Odense Kommune om udførelse af offentlig servicetrafik for perioden 2007 til 30. juni Sidst rev. Serviceaftale Side 1 af 6 Serviceaftale mellem FynBus og Odense Kommune om udførelse af offentlig servicetrafik for perioden 2007 til 30. juni 2008. Serviceaftale Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse: 1 Aftalens

Læs mere

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune NOTAT Kørsel skoleåret 2015-16 i Assens Kommune Indledning FynBus har udarbejdet notat Brugen af kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-15. Efterfølgende har forvaltningen for Trafik og Byg bedt FynBus

Læs mere

Kollektiv trafik - VT 7. semester Kursusgang 3 og 4 Planlægning af busnet

Kollektiv trafik - VT 7. semester Kursusgang 3 og 4 Planlægning af busnet Kollektiv trafik - VT 7. semester - Kursusgang 3 og 4 Planlægning af busnet Kursusgang 3 og 4 Grundlag for planlægning Mål og udfordringer Overordnet byplanlægning Stationsnærhed Data Typer af kollektiv

Læs mere

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO UDKAST Vordingborg Kommune Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Buslinjer... 4 2.2 Trafikafvikling

Læs mere

Letbane i Aalborg. en vision for udvikling af den kollektive trafik

Letbane i Aalborg. en vision for udvikling af den kollektive trafik Letbane i Aalborg en vision for udvikling af den kollektive trafik Den kollektive trafik er i fokus. Blandt årsagerne er den stigende trængsel, klimadebatten og behovet for at fastholde byernes tilgængelighed

Læs mere

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282810 Brevid. 2528053 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Justeringer til busplan 2018 29. marts 2017 Indhold Status på driftsøkonomi og passagertal...

Læs mere

SAMMENBINDING BUSLINIER PARKERING. Plan for Aalborg Midtby

SAMMENBINDING BUSLINIER PARKERING. Plan for Aalborg Midtby SAMMENBINDING BUSLINIER PARKERING Plan for Aalborg Midtby Indledning Baggrund for planen Området ved Østerågade og Nytorv har i flere sammenhænge været genstand for henvendelser og debat blandt byens borgere.

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Rødovre

Læs mere

Ny kollektiv trafikplan i Aalborg

Ny kollektiv trafikplan i Aalborg Ny kollektiv trafikplan i Aalborg Projektleder Niels Melchior Jensen, COWI og afsnitsleder Jan Øhlenschlæger, Aalborg Kommune. Indledning Den kollektive trafik i Aalborg afvikles efter principper, der

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2015 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2015... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Bilag 1 Emne: Mulige placeringer af midlertidig busterminal

Bilag 1 Emne: Mulige placeringer af midlertidig busterminal Til: Internt brug BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 8. september 2016 Tlf. dir.: 4175 0115 E-mail: aha2@balk.dk Kontakt: Annemarie Arnvig Hansen Sagsnr.: 05.05.05-P20-5-14 Bilag 1 Emne: Mulige placeringer af

Læs mere

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade Vejforum d. 6.12.2007 Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Geografisk afgrænsning Områdefornyelse og Kvarterløftområde Aktive borgere

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

Indhold Resumé Trafikale analyser Busdrift af direkte berørte linjer Linje 141 og Linje Linje Linje

Indhold Resumé Trafikale analyser Busdrift af direkte berørte linjer Linje 141 og Linje Linje Linje Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 28. april 2017. Busdrift i Ring 3 under anlæg af letbanen -

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune

UDKAST. Gladsaxe Kommune UDKAST Trafik- og Teknikudvalget 27.01.2014 Punkt 6, bilag 1 Projektering af busfremkommelighedstiltag for linje 200S Projektbeskrivelse NOTAT 18. december 2013 ph/tak 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

TSA 52, Odense SV. Evaluering af dynamisk ruderanlæg. Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H.

TSA 52, Odense SV. Evaluering af dynamisk ruderanlæg. Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H. TSA 52, Odense SV Evaluering af dynamisk ruderanlæg Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H. Olesen, Cowi Før 2 Efter 3 4 5 6 Hvad forventer vi af det dynamiske ruderanlæg?

Læs mere

Godkendelse af Køreplanindstilling

Godkendelse af Køreplanindstilling Punkt 8. Godkendelse af Køreplanindstilling 2019-2020 2019-008618 Sundheds og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender, at køreplanen for den kollektive trafik i Aalborg Kommune ændres og justeres

Læs mere

2.1 Projektberetning. Leverancer og resultater. Optimal linjeføring

2.1 Projektberetning. Leverancer og resultater. Optimal linjeføring 2.1 Projektberetning I forbindelse med busplan 2012, og de ønskede ruteændringer i bymidten, skulle busser nu køre dobbeltrettet igennem Allehelgensgade. Siden 2012 har gaden fungeret med den midlertidige

Læs mere

Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Svendborg Kommune om udførelse af kollektiv trafik

Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Svendborg Kommune om udførelse af kollektiv trafik Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Svendborg Kommune om udførelse af kollektiv trafik 2011 Samarbejds- og serviceaftalens forudsætninger FynBus er etableret i henhold til lov nr. 582 af 24.

Læs mere

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Notat Til: Nikolai Hansen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2015 Bybus Gladsaxe økonomioverslag

Læs mere

TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag

TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag Se forslag til ændringer her 1 2 HORSENS KOMMUNE TRAFIKPLAN 2017 Med baggrund i betjeningsomfanget, passagertællinger, demografiske data, placering af virksomheder

Læs mere

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested.

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested. Grøn bølge for cyklister i København Nicolai Ryding Hoegh Trafikingeniør Københavns Kommune - Center for Trafik nicols@tmf.kk.dk I Københavns Kommune er der et stort politisk fokus på dels at få flere

Læs mere

OMKRING THOMAS B. THRIGES GADE

OMKRING THOMAS B. THRIGES GADE 13 OMKRING THOMAS B. THRIGES GADE Området omkring Thomas B. Thriges Gade tilpasses fodgængerens skala. Ny bebyggelse danner rum omkring en ny gade eller et forløb af byrum. Byrum og trafik tilpasses, så

Læs mere

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Sagsbehandler: MHS/NS/AML Dok.nr.:2012/0070324-184 6. marts 2013 Vej- og Parkafdelingen Sagsnr. 2012/00770324 Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Indhold: 1. Indledning

Læs mere

Shared space erfaringer og anbefalinger

Shared space erfaringer og anbefalinger Shared space erfaringer og anbefalinger Forfatter: Sekretær for Vejregelgruppen om Byernes trafikarealer Helle Huse, Rambøll (hhu@ramboll.dk) Shared space principper er grundlaget for udformning af mange

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385 Notat Til: og r Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 26. januar 2017 Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer

Læs mere

Notat: Betjening af Karup lufthavn

Notat: Betjening af Karup lufthavn Notat: Betjening af Karup lufthavn Generelt: Bestyrelsen for Karup Lufthavn har bedt Midttrafik udarbejde notat med forslag til betjening af lufthavnen fra hovedbyer indenfor ejerkredsen. Notatet skal

Læs mere

Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Faaborg-Midtfyn Kommune om udførelse af kollektiv trafik

Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Faaborg-Midtfyn Kommune om udførelse af kollektiv trafik Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Faaborg-Midtfyn Kommune om udførelse af kollektiv trafik 2011 Samarbejds- og serviceaftalens forudsætninger FynBus er etableret i henhold til lov nr. 582 af

Læs mere

1. emne omhandler følgende: Er lokalplan 2-448 for Gerthasminde overholdt? Vi får vel besked om evt. ekspropriationer og lokalplanen skal vel ændres?

1. emne omhandler følgende: Er lokalplan 2-448 for Gerthasminde overholdt? Vi får vel besked om evt. ekspropriationer og lokalplanen skal vel ændres? Sven Erik Sørensen Gerthasminde 48 5000 Odense C By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65512787 Fax

Læs mere

NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016

NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 276634 Brevid. 2253426 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016 20. januar 2016 Notatet beskriver hvilke cykelprojekter,

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Rismarksvej og Højstrupvej. 12. september Tarup Bibliotek

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Rismarksvej og Højstrupvej. 12. september Tarup Bibliotek Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Rismarksvej og Højstrupvej 12. september 2017 Tarup Bibliotek Indhold VELKOMST OG INTRODUKTION TIL AFTENEN v/ Rune Bager, Odense Letbane P/S ANLÆGSARBEJDE

Læs mere

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL.

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Erhvervs- og Borgerservice Plan og Ejendomsudvikling Dato: 16.04.2013 Sags nr.: 12/34166 Sagsbehandler: Jens Østergaard Larsen NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Firmaet

Læs mere

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6 KØBENHAVNS KOMMUNE, CENTER FOR TRAFIK GRØNDALS PARKVEJ IDÉSKITSER TIL STIKRYDSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: TOR, SJ. 20. marts Betjening af Egeparken

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: TOR, SJ. 20. marts Betjening af Egeparken Notat Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: TOR, SJ Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 20. marts 2009 Betjening af Egeparken Gladsaxe Kommune

Læs mere

ODENSE. Helhedsplan for Klingenberg-området

ODENSE. Helhedsplan for Klingenberg-området ODENSE Helhedsplan for Klingenberg-området Klingenberg-områdets historie Skt. Albani Kirke Skt. Albani Kirke, hvor Knud den Hellige blev dræbt i 1086, lå øst for den nuværende domkirke. Kong Knud havde

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009 Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Herlev

Læs mere

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent.

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent. BILAG 5 Nedlæggelse af kørsel i nogle bydele Det er ikke i alle byområder busserne benyttes lige flittigt. Tabellen på den følgende side viser budgetterede passagertal fordelt på radialer og tidsrum. Betjeningen

Læs mere