INDLEDNING og SAMMENFATNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDLEDNING og SAMMENFATNING"

Transkript

1 1 Undersøgelse af fuldtids/deltidsansættelser i blandt medarbejdere under FOA og BUPL overenskomst i Kolding Kommune (Børneområdet og Seniorområdet) 2017 INDLEDNING og SAMMENFATNING Baggrund Med budgetnote 15 Fuldtidsjobs vedtaget i Byrådet 31. oktober 2016 (Budget 2017), afsluttes i løbet af et halvt år en undersøgelse af i hvilket omfang de af kommunens medarbejdere, der måtte ønske det, tilbydes ledige, når de har ret til det. Endvidere tages herefter stilling til: At undersøge om bedste praksis fra andre kommuner kan anvendes i Kolding Kommune. At undersøge om der kan etableres et pilotprojekt i Børne- og Seniorområderne hvor medarbejdere får indflydelse på, hvor meget og hvornår de i deres liv vil arbejde, og hvor de sikres ret til fuld tid. Inspiration hentes fra Københavns kommune. At evaluere betydningen for Arbejdsglæde og Sygefravær. Undersøgelsen er foretaget af områdecheferne for Børne- og Seniorområderne i samarbejde med HR afdelingen. Denne rapport indeholder den første del af arbejdet. Sammenfatning af undersøgelsens resultater Data fra Børneområdet viser et bredt spektrum af forholdet mellem fuldtids- og deltidsansættelæser. Fra stort set 100% deltidsansatte til en lav andel af deltidsansættelser. For Plejecentre er der en mere ensartet fordeling med deltidsansættelser som det dominerende. Deltidsansættelser ligger langt overvejende mellem 28 og 35 pr. uge. Se bilag for detaljerede oplysninger om timefordeling på de enkelte institutioner. Institutioner med en høj andel (Børnehaven Under Egen, Plejen - Nørregade og Kirsebærhaven) af deltidsansatte har valgt dette for at tilgodese fleksibilitet og faglig standard. Fleksibilitet forstås som mulighed for tilstrækkeligt mange ansatte i perioder med høj aktivitet (spidsbelastningsperioder). Faglig standard forstås i Børnehaven Under Egen som to pædagoger og en pædagogmedhjælper på stuerne så lang tid som muligt og i det mindste i perioder med høj aktivitet. I seniorområdet lægges vægt på de ansattes daglige (ikke for lang) arbejdstid som afgørende for helbred og trivsel. Institutioner med en lav andel (Børnehaven Kernehuset og Plejen - Seest) af deltidsansatte har valgt dette for at tilgodese kontinuitet kendt person på stuen i børnehaver f.eks. og mulighed for forskellige aktiviteter på lange dage. Den høje andel skyldes historiske forhold og at medarbejdere har høj anciennitet. Der lægges vægt på stabile og erfarne medarbejdere Alle ledere har overvejelser over bemanding i perioder med høj aktivitet (spidsbelastning) og ser muligheder for at tilgodese bemanding og fleksibilitet via deltidsansættelse.

2 2 Alle ledere har blik for trivselsmæssige aspekter af deltidsansættelse mest markant som en forståelse for, at en deltidsansættelse under 30 kan have en effekt på medarbejderens økonomiske situation og samtidig, at en deltidsansættelse under 37 kan have en aflastende effekt, især i plejen. Lederne søger at matche individuelle ønsker og behov ved at lægge deltidsansættelser imellem 29 og 34 pr. uge. Alle medvirkende udtrykker, at det ikke er forholdet fuldtid/deltid, der er det vigtigste forhold for trivsel, men derimod selve arbejdsplanen, friweekender (plejen) og arbejdstiderne. De ansatte har forskellige ønsker til ansættelsens timetal. I generaliseret form: - De unge ansatte ønsker fuld tid af økonomiske årsager - Ansatte med (små) børn ønsker deltid - De ældre ansatte tilbyder, eller ønsker, et forøget timetal, f.eks. efter børnene er blevet store. Ledige, forstået som mulighed for en permanent øgning af arbejdstiden for enkelte ansatte, opstår sjældent, idet der rekrutteres efter gældende timefordelinger. I de tilfælde hvor situationen opstår, bliver de ledige fordelt efter ledelsens vurdering af behovet og muligheder for at trimme arbejdstiden i forhold til det arbejde, der skal præsteres i hele institutionen. Lederne har viden om hvilke af medarbejderne, der gerne vil op eller ned i tid. Der er ikke detail kendskab til aftalens ordlyd blandt de ansatte, hvilket ikke ses som et problem. Der er fra medarbejderne udtrykt rig mulighed for at fremsætte ønsker om øget/formindsket arbejdstid og en opfattelse af, at ledelsen gør hvad der er muligt for at tilgodese individuelle behov og ønsker. Der er kendskab til de rettigheder, der følger af aftalen. Den generelle procedure for behandling af ønsker er at tage kontakt til ledelsen og, at ledelsen annoncerer muligheder på personalemøder eller lign. Der sondres ikke i tildeling af ledige mellem de forskellige faggrupper. Ansættelser og tildeling af ledige sker efter opgaven og dermed det aktuelle kompetencebehov, eller efter hvilken (arbejds)gruppe, der måtte have behov for mere tid. Konklusion For så vidt angår budgetnotens del om en undersøgelse af i hvilket omfang de af kommunens medarbejdere, der måtte ønske det, tilbydes ledige, når de har ret til det må det konkluderes, at dette er opfyldt ved den gældende praksis, omend ikke lige tydeligt for alle medarbejdere. Der er god information om aktuelle timefordelinger og ønsker bliver i vid udstrækning imødekommet. Øvrige dele af budgetnoten behandles efter økonomiudvalgets stillingtagen. Perspektiver Der er undervejs udtrykt interesse for at deltage i en mini-workshop her kunne en fortsat diskussion og udforskning give flere bidrag ligesom en række ideer til pilotprojekter efter

3 3 inspiration fra Københavns kommune kunne udvikles. Det foreslås i den forbindelse at deltagerskaren omfatter flere institutioner. En nærmere undersøgelse af best practice i forhold til en rapport fra BUPL/KL kunne indgå som integreret del af pilotprojekter, udviklet på en workshop.

4 4 UNDERSØGELSESDESIGN 1. Analyse af data Data fra overenskomstgrupperne: Social- og sundhedspersonale (overenskomstgruppe 47301), Pædagogmedhjælpere (46101 og 76101) samt Pædagoger på institutioner (46001) er udvalgt for: Børneområdet, hjemmeplejen og plejecentre. Antal for fordeling er undersøgt og opstillet i tabelform. Endvidere er fordeling efter alder undersøgt. 2. Interviews med udvalgte institutioner Sideløbende er gennemført interviews med to institutioner fra Børneområdet, Plejen og Plejecentre. En institution med høj andel af fuldtidsansatte og en med lav andel for hvert område. For hver af de seks institutioner er gennemført to interviews: Et med Leder, TR og AMR og et med 1-2 medarbejdere og en planlægger hvis relevant. Der kan være forskellig sammensætning alt efter institutionens lokale forhold. En spørgeguide til interviews findes som bilag til denne rapport. Spørgeguiden er udsendt på forhånd til forberedelse. Områdecheferne har udvalgt de medvirkende institutioner efter oplæg fra HR. 3. Møde med områdecheferne og mini-workshop - sammenfatning af resultater Det påregnes at præsentere resultaterne på en mini-workshop med udvalgte deltagere fra institutionstyperne. De sammenfattede resultater er fremlagt og diskuteret med områdecheferne til udarbejdelsen af denne rapport, der tjener som bilag til Økonomiudvalgets behandling. Afholdelse af mini-workshop kunne også tjene som kvittering overfor de medvirkende.

5 5 RESULTATER BILAG - Sammenskrivning af bidrag fra interviews Børnehaver (Under Egen) Institutionen har en meget høj andel af deltidsansatte. Dette skyldes et bevidst (strategisk) valg, der sikrer to pædagoger og en medhjælper på hver stue og en medhjælper så lang tid som muligt, især i perioder med megen aktivitet. Konsekvensen af flere fuldtidsansatte ses som mindre fleksibilitet og nødvendig rotation mellem stuer. Dette søges undgået via nuværende fordeling af fuldtids- og deltidsansatte. Der har tidligere været en højere andel af fuldtidsansatte. Besparelser og faldende børnetal har medvirket til denne ændring. Der er kendskab til overenskomstaftalerne. Proceduren for tildeling af evt. ledige håndteres løbende via meldinger til ledelsen. Der er ingen formel systematik eller system. Medarbejderne udtrykker at disse situationer fremlægges på personalemøderne og at man altid kan komme til ledelsen med ønsker. Der er forståelse for, at ledelsen må håndtere organisationens samlede behov. Der er dog ikke altid kendskab til aftalens konkrete ordlyd. Medarbejdernes ønsker om flere færre afhænger af aldersklasse eller livssituation. Som hovedregel ønsker yngre medarbejdere mere tid (gerne mere end 30 /uge) og indtil 37, dog ikke altid fuld tid. Medarbejdere med (mindre) børn ønsker deltid i en eller anden form mens seniorerne er fleksible med hensyn til tid, og i øvrigt meget individuelt. Flere af de yngre medarbejdere har bibeskæftigelse. Økonomien anføres som det overvejende argument. Børnehaver (Kernehuset) Institutionen har en lav andel af deltidsansatte. Dette skyldes dels historiske forhold og et valg om kontinuitet (kendt person på stuen). Endvidere har medarbejderne lang anciennitet. Der ses en fordel med hensyn til planlægning af den enkelte dag ved mange fuldtidsansatte samt et øget vidensniveau. Ulemperne ses som f.eks. mangel på fleksibilitet og antallet af personer der opleves en sårbarhed, men ikke dermed et ønske om at ændre timefordelingen radikalt. Der er kendskab til overenskomstaftalerne. Proceduren for tildeling af evt. ledige håndteres løbende via meldinger til ledelsen. Der er ingen formel systematik eller system udover at emnet behandles på personalemøder ved ledige s opståen, der i øvrigt er sjældent. Arbejdstiden søges tilrettelagt efter medarbejdernes ønsker bl.a. også ved at bytte arbejdstider. Medarbejderne er godt tilfredse med den nuværende ordning og den gode information om emnet fra ledelsen. Der var dog blandt medhjælperne et ønske om muligheder for at få øget timetallet men ikke nødvendigvis til fuld tid. Hjemmeplejen (Nørregade) Der er flere ansatte, der er sat op i tid. Dette for at tage hensyn til medarbejdernes ønsker (økonomi og trivsel). Ved stillingsophør søges ledige fordelt. Der er fokus på fleksibilitet især først på dagen forstået som mulighed for at have mange i aktion. Dermed bliver

6 6 deltidsansættelse også et ledelsesinstrument. Der er en vis systematik i udbud af ledige, idet emnet tages op på månedlige teammøder. Medarbejder tager selv kontakt med ønsker om højere eller lavere timetal. Der er ikke klarhed over den overenskomstmæssige ret til at få tilbudt, men det ses ikke som et problem jf. ovenstående. Der er udbredt tilfredshed med det nuværende timetal, der opleves endvidere høj trivsel overalt, i det mindste i forhold til dette emne. Hjemmeplejen (Seest) Her lægges vægt på stabil og kendt arbejdskraft. Timetallet er opstået ud fra driftsmæssige behov især fordelingen af de forskellige borgergrupper. Medarbejderne kommer til lederen med ønsker og behov, ligesom ledelsen kender medarbejdernes ønsker. Nye stillinger opslås internt hvis der er interne vikarer, der passer til situationen. Derudover søges ledige fordelt efter ønsker og behov. Der er i denne afdeling mange der ønsker at blive sat ned i tid her ses i øvrigt en aldersmæssig baggrund f.eks. seniorer, der udtrykker nedslidning. Der ses et mønster blandt de ansatte med hensyn til arbejdstid ansatte på fuld tid ønsker oftest at forblive på fuld tid. Plejecenter (Kirsebærhaven) Vagtplanlægning gør, at forskellige uger har forskellige arbejdstider for den ansatte dette opleves som en barriere for fuldtidsstillinger og for at sætte medarbejdere op i tid. Forholdene skyldes dels historik og dels, at deltidsansatte ses som et godt middel til arbejdsplanlægning. De fleste er på 30 og der ønskes ikke (fra ledelse og medarbejdere) stillinger på under 28, da dette ses at gå ud over kontinuiteten. Der er medarbejdere, der ønsker at gå op i tid, men barrieren ses at være vagtplanlægningen, ikke ledelsens holdning. Blandt de unge og ældre medarbejdere findes bibeskæftigelse. Der er fuldt kendskab til medarbejdernes ønsker, hvorfor der dels ikke ses et behov for en systematik i annoncering af ledige dels er lederen opmærksom på ikke at skabe urealistiske forventning blandt mange til de få ledige. TR udtrykker, at medarbejdernes kendskab til aftalen kunne være bedre, men at dette er et informationsanliggende.

7 7 BILAG - DATA I bilaget er de væsentligste data vedr. fuldtids- og deltidsansættelser vist. Der er lagt vægt på at vise fordelingen de forskellige ansættelsesformer imellem. Alle data fra Kolding kommune omfatter kun fastansatte månedslønnede (deltid og fuldtid), dog ikke elever. Fordelingen af fuldtids- og deltidsansatte på landsplan for de tre overenskomstgrupper fremgår af nedenstående tabel. Opmærksomheden henledes på, at der kan være mange organisatoriske forskelle kommunerne imellem. Tabel 1: Fordeling af fuldtids- og deltidsansatte, hele landet 2017 Fastansatte personer Heltid Deltid t./u t./u t./u t./u Pædagogisk personale Fordeling 41% 59% 34% 16% 4% 5% Pædagogmedhjælper e og -assistenter Fordeling 29% 71% 29% 21% 11% 10% Social- og sundhedspersonale Fordeling 23% 77% 28% 38% 5% 6% Kilde: KRL - SIRKA

8 8 Fordelingen af fuldtids- og deltidsansatte i Kolding Kommune ses i tabel 2. Tabel 2: Fordeling af fuldtids- og deltidsansatte, Kolding kommune 2017 Fastansatte personer Heltid Deltid t./u t./u t./u t./u. Pædagogisk personale Fordeling 32% 68% 36% 28% 2% 2% Pædagogmedhjælpere og - assistenter Fordeling 38% 62% 31% 19% 5% 8% Hjemmeplejen Fordeling 14% 86% 31% 50% 4% 1% Plejecentre Fordeling 4% 96% 12% 76% 4% 4% Af tabellerne fremgår, at mønsteret for fordeling af fuldtids- og deltidsansatte i Kolding Kommune i forhold til øvrige kommuner under et er: - Forskudt mod meget færre fuldtidsansatte for Social- og sundhedspersonale - Forskudt mod færre fuldtidsansatte for Pædagogisk personale og - Forskudt mod flere fuldtidsansatte for Pædagogmedhjælpere og -assistenter Der skal tages forbehold for sammenligning, arten af forskellene kommunerne imellem er ikke kendt. Der er internt i Kolding Kommune store forskelle i fordelingen af fuldtids- og deltidsansatte. Dette fremgår af nedenstående tabeller. Opmærksomheden henledes på, at nedenstående tal ikke er identiske med tabel 2 dette skyldes bl.a. ansættelsesmønstre i forskellige institutionstyper og at tal fra KRL ikke nødvendigvis er sammenfaldende med kommunens egne tal f.eks. kan der være andre ansættelsestyper med i data fra KRL.

9 9 Børneområdet Fuldtid og deltid i % af "deltid" ANTAL Heltid Deltid Ialt % 85% 50% 45% 4% 1% BUF % 77% 62% 32% 4% 2% Børneområdet % 78% 63% 31% 4% 1% Decentrale enheder på Børneområdet % 78% 63% 31% 4% 1% Børnehaver % 72% 59% 32% 7% 2% Børnehaven Højvang 2 100% 0% 0% 0% 0% 0% Børnehaven Troldebo 6 83% 17% 0% 100% 0% 0% Børnehaven Tusindfryd 10 80% 20% 0% 100% 0% 0% Børnehaven Sønderled 7 43% 57% 75% 0% 0% 25% Børnehaven Regnbuen 9 33% 67% 50% 33% 17% 0% Børnehaven Over vejen 10 30% 70% 86% 14% 0% 0% Børnehuset Ådalen 10 30% 70% 14% 57% 29% 0% Børnehaven Mariekjær 18 28% 72% 69% 31% 0% 0% Børnehaven Fristedet 4 25% 75% 100% 0% 0% 0% Taps Børnehave 4 25% 75% 100% 0% 0% 0% Specialbørnehaven Løvetand 25 12% 88% 41% 45% 14% 0% Specialbørnehaven Løvetand 37 11% 89% 48% 42% 9% 0% Børnehaven Løvetand 12 8% 92% 64% 36% 0% 0% Børnehaven Gl. Kongevej 5 0% 100% 80% 0% 0% 20% Børnehaven Strandhuse 12 0% 100% 67% 25% 8% 0% Sdr.Bjert Menighedsbhv. 3 0% 100% 67% 33% 0% 0% Integrerede Instituationer % 30% 3% 1% Daginstitutionen Kernehuset 8 63% 38% 100% 0% 0% 0% Børnehuset Broen 20 40% 60% 58% 33% 8% 0% Midtbyens Børnehus 16 38% 63% 100% 0% 0% 0% Børnehuset Ved Åen 17 29% 71% 75% 25% 0% 0% Daginstitutionen Firkløveret 4 25% 75% 100% 0% 0% 0% Daginstitutionen Kastaniegården 8 25% 75% 100% 0% 0% 0% Daginstitutionen Tved 12 25% 75% 22% 67% 11% 0% Pinjevejens Børnehus 17 24% 76% 62% 38% 0% 0%

10 10 Daginstitutionen Petersbjerggård 13 23% 77% 80% 10% 0% 10% Børnehuset Søbo 9 22% 78% 57% 43% 0% 0% Børnegården Vester nebel 11 18% 82% 100% 0% 0% 0% Daginstitutionen Nordstjernen 17 18% 82% 71% 29% 0% 0% Daginstitutionen Trekløveren 6 17% 83% 80% 0% 20% 0% Engsøens Børnehus 18 17% 83% 87% 13% 0% 0% Daginstitutionen Drejens 20 15% 85% 82% 12% 0% 6% Børnehusene i Vonsild 16 13% 88% 64% 36% 0% 0% Børnehuset Hejls 8 13% 88% 71% 14% 14% 0% Børnehuset Troldblomst 9 11% 89% 50% 50% 0% 0% Daginstitutionen Kildemosen 27 11% 89% 58% 33% 4% 4% Daginstitutionen Agtrupvej- 22 9% 91% 25% 65% 10% 0% Brunebjerg Daginstitutionen Agtrupvej- 22 9% 91% 25% 65% 10% 0% Brunebjerg Daginstitutionen Palme Allé 16 6% 94% 47% 53% 0% 0% Daginstitutionen Skovbrynet 8 0% 100% 100% 0% 0% 0% Daginstitutionen Under egen 13 0% 100% 31% 62% 8% 0% Kilde: KRL - SIRKA

11 11 Seniordrift Fuldtid og deltid i % af "deltid" ANTAL Heltid Deltid I alt 821 7% 93% 43% 52% 4% 1% Seniordrift 817 7% 93% 43% 52% 4% 1% Seest 46 24% 76% 77% 23% 0% 0% Hjemmehjælp 17 Hjemmehjælp 20 Hjemmehjælp aften 9 Domhusgade 45 16% 84% 24% 76% 0% 0% Domhusgade 26 Domhusgade aften 8 Domhusgade nat 11 City 59 10% 90% 64% 30% 6% 0% City 22 City 20 City aften 17 Hjemmeplejen 435 9% 91% 55% 41% 4% 1% Hjemmeplejen 406 Bramdrupdam 48 8% 92% 70% 23% 7% 0% Bramdrupdam 1 19 Bramdrupdam 2 23 Bramdrupdam aften 6 Munkevænget 42 7% 93% 79% 15% 5% 0% Munkevænget 18 Munkevænget 17 Munkevænget aften 7 Vamdrup 65 5% 95% 56% 39% 5% 0% Vamdrup 29 Vamdrup 18 Vamdrup aften 18 Catolhaven 70 4% 96% 39% 57% 3% 1% Hjemmehjælp 28 Hjemmehjælp 23 Hjemmehjælp aften 19 Nørregade 31 3% 97% 50% 43% 3% 3%

12 12 Hjemmehjælp 12 Hjemmehjælp 11 Hjemmehjælp, aften 8 Plejecentre 377 3% 97% 30% 64% 4% 1% Toftegården 10 10% 90% 44% 33% 22% 0% Plejen 10 Olivenhaven 88 6% 94% 30% 65% 2% 2% Aktivitetscenteret 4 Nørregade 4 Plejen 80 Kirsebærhaven 58 5% 95% 38% 62% 0% 0% Munkensdam 23 4% 96% 18% 64% 18% 0% Plejen 23 Bertram Knudsens 66 0% 100% 27% 70% 2% 2% have Birkebo 29 0% 100% 14% 83% 0% 3% Daghjemmet 1 Plejen 28 Kongebrocentret 20 0% 100% 20% 65% 15% 0% Aktivitetscenteret 3 Plejen 17 Kongsbjerghjemmet 25 0% 100% 40% 48% 12% 0% Plejen 25 Vesterled 31 0% 100% 39% 61% 0% 0% Munkensdam 5 Plejen 26 Teglgårsparken 26 0% 100% 35% 65% 0% 0% Plejen 26

13 13 Interviewguide To gange ½ time med to grupper fra to institutioner fra hvert af de tre områder (12 ). En gruppe af leder, TR og AMR, en gruppe af medarbejdere evt. sammen med planlægger. - Hvad er praksis hos jer indenfor fuldtids- og deltidsansættelse? - Hvordan sikres de overenskomstmæssige rettigheder og pligter? (gruppe 1) - Hvad er den ledelsesmæssige vurdering af muligheder og begrænsninger indenfor dette emne? (gruppe 1) - Hvad er medarbejdernes vurdering af muligheder og begrænsninger indenfor dette emne? (gruppe 2) Specifikke spørgsmål, der kan fremkomme alt efter svar på ovenstående: - Hvordan opstod den nuværende fordeling? - Hvilke ønsker og muligheder har der været? - Hvilke valg og fravalg blev foretaget? - Efter hvilken målestok eller kriterier blev valgene foretaget? - Hvad er ledelsens indtryk af medarbejdernes ønsker? hvad er medarbejdernes? - Bliver stillinger timesat efter faggruppe f.eks. fuldtid til bestemte grupper? - yderligere spørgsmål der opstår undervejs.

Afdelingsnr. (Prisme) Elbek & Vejrup Adresse Postnr & By

Afdelingsnr. (Prisme) Elbek & Vejrup Adresse Postnr & By Oversigt pr. 03.03.16 Søg med ctrl+f Afdelingsnr. (Prisme) Elbek & Vejrup Adresse Postnr & By EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse By- og Udviklingsforvaltningen 5798005310105 By- og

Læs mere

Organisationsstruktur - Chefgruppe

Organisationsstruktur - Chefgruppe Organisationsstruktur - Chefgruppe Senior- og Socialdirektør Administrationschef Økonomichef Økonomichef Socialchef (vicedirektør) Kirsten Møller Nielsen Handicapchef Kaj Stubben Senior- og Sundhedschef

Læs mere

Afdelingsnr. (Prisme) Elbek & Vejrup Adresse Postnr & By

Afdelingsnr. (Prisme) Elbek & Vejrup Adresse Postnr & By Oversigt pr. 06.08.15 Søg med ctrl+f Afdelingsnr. (Prisme) Elbek & Vejrup Adresse Postnr & By EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse By- og Udviklingsforvaltningen 5798005310105 By- og

Læs mere

Elbek & Vejrup Adresse Postnr & By Elbek & EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse Nr. i Prisme

Elbek & Vejrup Adresse Postnr & By Elbek & EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse Nr. i Prisme Oversigt pr. 05-03-2019 Søg med ctrl+f EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse Nr. i Prisme Elbek & Vejrup Adresse Postnr & By EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse Nr.

Læs mere

Bilag 1: Evaluering af pilotprojekt om fleksibel arbejdstid

Bilag 1: Evaluering af pilotprojekt om fleksibel arbejdstid Bilag 1: Evaluering af pilotprojekt om fleksibel arbejdstid Beskrivelse af projektet På Byrådets møde den 13. marts 2017 blev forslaget om fleksibel arbejdstid for de ansatte i Ringsted Kommune videresendt

Læs mere

EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse Nr. i Prisme

EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse Nr. i Prisme Oversigt pr. 30.11.16 Søg med ctrl+f EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse Nr. i Prisme Elbek & Vejrup Adresse Postnr & By Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 5798005351153 Beskæftigelses-

Læs mere

EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse Nr. i Prisme

EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse Nr. i Prisme Oversigt pr. 18-01-2018 Søg med ctrl+f EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse Nr. i Prisme Elbek & Vejrup Adresse Postnr & By Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 5798005351153

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Implementering af politik om fuldtid

Implementering af politik om fuldtid Notat Implementering af politik om fuldtid Danske Regioners bestyrelse har vedtaget en politik om fuldtid, som indebærer, at ledige stillinger i regionerne opslås på fuld tid. Målet er, at 80 % af de ansatte

Læs mere

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Acadre sagsnr.: 18/1703 Sagsforløb: SSU- ØU-KB -Åben sag Mødedato: 30-04-2018 Sagsansvarlig enhed: Sagsbehandler: glheps Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Baggrund

Læs mere

Elbek & Vejrup. Afdelingsnr. (Prisme)

Elbek & Vejrup. Afdelingsnr. (Prisme) Oversigt pr. 04.08.16 Søg med ctrl+f Afdelingsnr. (Prisme) EAN-nr. Forvaltning Navn/Afdeling/inst./LOS-betegnelse Adresse Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 5798005351153 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Baggrund På fællesmøde mellem Velfærdsudvalget og Ældrerådet den 14. september 2017 var der dialog om vikarforbruget, sygefravær og rekruttering i

Læs mere

Vedr.: Hovedpointer fra analyser om atypiske ansættelser på det regionale område. Hovedpointer fra hver af undersøgelsens tre dele skitseres herunder.

Vedr.: Hovedpointer fra analyser om atypiske ansættelser på det regionale område. Hovedpointer fra hver af undersøgelsens tre dele skitseres herunder. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet Aktivitetsnr.: 17-0115.73 TSK 3. oktober 2018 Til: Forhandlingsfællesskabets medlemsorganisationer Vedr.: Hovedpointer fra analyser om atypiske ansættelser på det

Læs mere

Børnehuset Mariendal AFTALE NOVEMBER 2014

Børnehuset Mariendal AFTALE NOVEMBER 2014 Børnehuset Mariendal AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Det siger FOAs afdelinger og medlemmer om arbejdstid

Det siger FOAs afdelinger og medlemmer om arbejdstid FOA Kampagne & Analyse 11. november 2009 Det siger FOAs afdelinger og medlemmer om arbejdstid ndgik i 2007 aftale via KTO med kommuner og regioner om, at ledige timer på arbejdspladserne skal tilbydes

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Midtbyens børnehus Leder: Linda Garsdal Fredensborg

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Midtbyens børnehus Leder: Linda Garsdal Fredensborg Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Midtbyens børnehus 2013 Leder: Linda Garsdal Fredensborg Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i

Læs mere

Dagtilbud i Albertslund kommune

Dagtilbud i Albertslund kommune Dagtilbud i Albertslund kommune - I 2022 vil det ændrede børnetal betyde en årlig merudgift på 9,4 mill. kr. til daginstitutioner og dagpleje - Der skal bruges 14,6 mill. kr. ekstra, hvis man skal undgå

Læs mere

OK / OK for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter samt arbejdstid og koloni KL

OK / OK for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter samt arbejdstid og koloni KL Afdeling: PMF Fyn, 906 OK 13 61.01-60.11-63.11/1264 - OK for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter samt arbejdstid og koloni KL Krav til den enkelte overenskomst som afdelingen ønsker rejst. Løn

Læs mere

Seniorpolitik Kriminalforsorgen i Grønland oktober 2013

Seniorpolitik Kriminalforsorgen i Grønland oktober 2013 Seniorpolitik Kriminalforsorgen i Grønland oktober 2013 Indhold 1. Indledning...3 2. Mål...3 3. Hvornår er man senior?...3 4. Seniorplan som et element i MUS...3 5. SeniorMUS...4 6. Indholdet af seniorpolitikken...4

Læs mere

BYGNINGSVEDLIGEHOLD SAMMENDRAG AF BUDGETOPLÆG 2015-2018 BERTRAM KNUDSENS HAVE. Kommunale Ejendomme april 2014

BYGNINGSVEDLIGEHOLD SAMMENDRAG AF BUDGETOPLÆG 2015-2018 BERTRAM KNUDSENS HAVE. Kommunale Ejendomme april 2014 BYGNINGSVEDLIGEHOLD BERTRAM KNUDSENS HAVE SAMMENDRAG AF BUDGETOPLÆG 2015-2018 OV1_Kvadrat_RØD Kommunale Ejendomme april 2014 BYGNINGSVEDLIGEHOLD BUDGETOPLÆG 2015-2018 1 2 BYGNINGSVEDLIGEHOLD BUDGETOPLÆG

Læs mere

SENIOR SERVICE Drift. Initiativer i Senior Service Drift en attraktiv arbejdsplads VEJLE KOMMUNE den attraktive arbejdsplads

SENIOR SERVICE Drift. Initiativer i Senior Service Drift en attraktiv arbejdsplads VEJLE KOMMUNE den attraktive arbejdsplads SENIOR SERVICE Drift den attraktive arbejdsplads VEJLE KOMMUNE 2011 Initiativer i Senior Service Drift en attraktiv arbejdsplads 2 Forord Byrådet har i forbindelse med budget 2012 besluttet at bevillige

Læs mere

Notat. Fleksibel arbejdstid. Fællesforvaltning HR & Administration

Notat. Fleksibel arbejdstid. Fællesforvaltning HR & Administration Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. juni 2017 Sagsbehandler Lene Heiberg E-mail lgh@esbjergkommune.dk Notat Fleksibel arbejdstid Fleksibel arbejdstid forstås traditionelt som medarbejderens indflydelse

Læs mere

Bilag 3 Regressionsanalyser samt deskriptive analyser Indhold

Bilag 3 Regressionsanalyser samt deskriptive analyser Indhold Bilag 3 Regressionsanalyser samt deskriptive analyser Indhold Tabel 1: Undersøgte regionalt ansatte efter, om de er på fuldtid eller deltid... 4 Tabel 2: Fuldtidsansatte efter deres overvejelser om at

Læs mere

ÅRSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN

ÅRSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN ÅRSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN Medicinkontrol på plejehjem 2018 INDHOLD Forord 1 1. Medicinkontrol Plejehjem 2 1.1 Samlet vurdering 2 1.2 Tværgående anbefaling 2 1.3 Vurdering

Læs mere

FLD s arbejdstidsrelaterede statistik for den kommunale sektor

FLD s arbejdstidsrelaterede statistik for den kommunale sektor FLD s arbejdstidsrelaterede statistik for den kommunale sektor Med henblik på at indgå i den samlede afrapportering af resultaterne fra projektet om arbejdstidsaftaler på det kommunale område mellem KL

Læs mere

FOA præsenterer her 1. udgave af sin årlige status på børneområdet. Analysen samler de mest centrale tal på børneområdet.

FOA præsenterer her 1. udgave af sin årlige status på børneområdet. Analysen samler de mest centrale tal på børneområdet. 18. december 2017 Børneanalyse 2017 FOA præsenterer her 1. udgave af sin årlige status på børneområdet. Analysen samler de mest centrale tal på børneområdet. Ny normeringsstatistik viser, at normeringerne

Læs mere

FOA-medlemmers ønsker til arbejdstid

FOA-medlemmers ønsker til arbejdstid 13. januar 2017 FOA-medlemmers ønsker til arbejdstid Hver femte deltidsansatte medlem af FOA ønsker at gå op i tid. Det viser en undersøgelse om arbejdstid, som FOA har foretaget blandt medlemmer i job

Læs mere

Personalesammensætning fordelt på ansættelsesformer

Personalesammensætning fordelt på ansættelsesformer Personalejuridisk Af Personalesammensætning fordelt på ansættelsesformer Tabel 1 Månedslønnede fordelt på ansættelsesform 01.01.12 01.01.13 01.01.14 Ændring 01.01.13 Antal Antal Antal Antal % 5189 1.1

Læs mere

Organisationsstruktur Chefgruppe

Organisationsstruktur Chefgruppe Chefgruppe Senior- og Socialdirektør Lars Rasmussen Udviklingschef Anne Schødts Administrationschef Inge H. Lehmann Økonomichef Jørgen Poulsen Økonomichef Anette Birk Socialchef (vicedirektør) Kirsten

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om mer-/overarbejde

Det siger FOAs medlemmer om mer-/overarbejde FOA Kampagne og Analyse 2. marts 2012 Det siger FOAs medlemmer om mer-/overarbejde FOA har i perioden 31. januar til 8. februar gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om mer-/overarbejde

Læs mere

Notat om Normeringsstatistikken

Notat om Normeringsstatistikken Notat om Normeringsstatistikken Danmarks Statistiks offentliggjorde første gang Normeringsstatistikken medio 2015. Statistikken indeholder data for 78 kommuner for årene 2015 og 2016, mens der for 2017

Læs mere

mellem medarbejdernes kompetencer og ressourcer individuelle aftaler om seniorordninger. En senior- og potentialer.

mellem medarbejdernes kompetencer og ressourcer individuelle aftaler om seniorordninger. En senior- og potentialer. Seniorpolitik Seniorpolitik I Frederikshavn Kommune anerkender vi, at vi har forskellige behov i forskellige perioder i vores liv. Derfor skal vi behandle hinanden individuelt på Det er en styrke for arbejdspladsen

Læs mere

Den gode Arbejdsplads. Redskab til arbejdet med personalepolitiske aftaler

Den gode Arbejdsplads. Redskab til arbejdet med personalepolitiske aftaler Den gode Arbejdsplads Redskab til arbejdet med personalepolitiske aftaler Historik Den gode Arbejdsplads Første udgave af DGA blev lanceret i år 2000 MED-rammeaftalen blev aftalt i 1996 For 20 år siden

Læs mere

Decentral arbejdstidsplanlægning

Decentral arbejdstidsplanlægning Forslag Socialpædagogerne Lillebælt Retningslinjer for TR er vedr. indgåelse af aftaler om Decentral arbejdstidsplanlægning forslag til generalforsamling d. 26. oktober 2009 Til arbejdspladserne Socialpædagogerne

Læs mere

I Hjemmeplejen har det været drøftet på flere møder i MED-regi og med forslag om flere mellemløsninger

I Hjemmeplejen har det været drøftet på flere møder i MED-regi og med forslag om flere mellemløsninger GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Den 10. februar 2014, rev. 26.02.2014 Bolette Rørdam Notat om vagtplanlægning i Hjemmeplejen bilag 3 Vagtplan drøftelser og beslutninger

Læs mere

Fuldtid eller deltid blandt pædagoger på dag- og døgnområdet. Hovedkonklusioner fra afrapporteringen

Fuldtid eller deltid blandt pædagoger på dag- og døgnområdet. Hovedkonklusioner fra afrapporteringen Fuldtid eller deltid blandt pædagoger på dag- og døgnområdet Hovedkonklusioner fra afrapporteringen Indhold Tendenser i forhold til deltidsbeskæftigelse i kommunerne Døgnområdet Dagområdet SFO-området

Læs mere

Organisationsstruktur Chefgruppe

Organisationsstruktur Chefgruppe Chefgruppe Senior- og Socialdirektør Lars Rasmussen Udviklingschef Anne Schødts Administrationschef Inge H. Lehmann Chefsekretær Mette Rahbek Økonomichef Jørgen Poulsen Social- og Handicapchef Bettina

Læs mere

BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET

BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET PRAKTIKSTEDETS NAVN Dussen Gl. Hasseris Skole ADRESSE POSTNR. OG BY TLF. NR. MAIL ADRESSE HJEMMESIDE Mester Eriks vej 57 9000 Aalborg 99824000 glhasserisskole@aalborg.dk www.gammelhasserisskole.dk

Læs mere

ÅRSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN PLEJECENTRE

ÅRSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN PLEJECENTRE ÅRSRAPPORT SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN PLEJECENTRE Uanmeldt tilsyn på plejecentre 2017 INDHOLD Forord 1 1. Socialfaglige tilsyn på plejecentre 2 1.1 Samlet vurdering 2 1.2 Tværgående anbefalinger 3

Læs mere

Kommissorium: Kortlægning af rekrutteringsudfordringer for social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i kommuner og regioner

Kommissorium: Kortlægning af rekrutteringsudfordringer for social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i kommuner og regioner Kommissorium: Kortlægning af rekrutteringsudfordringer for social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i kommuner og regioner 21. juni 2018 Gruppen af ældre borgere i Danmark vil stige markant i de

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse Kommunerapport April 2010 Netop at tage fat i trivselsarbejdet er et kodeord. For hvis undersøgelsen står alene og ikke bliver fulgt op på, er den stort set værdiløs. Derfor er der

Læs mere

Overblik over budskaber i høringssvar

Overblik over budskaber i høringssvar Overblik over budskaber i høringssvar AFSENDER INDHOLD ADMINISTRATIONENS KOMMENTARER Forældrebestyrelsen i Vuggestuen Manegen Forældrebestyrelsen modsætter sig en eventuel sammenlægning af Vuggestuen Manegen

Læs mere

Vejledning om tilrettelæggelse af arbejdstid for overenskomstansatte kirkefunktionærer. Udarbejdet af Ministeriet for Ligestilling og Kirke

Vejledning om tilrettelæggelse af arbejdstid for overenskomstansatte kirkefunktionærer. Udarbejdet af Ministeriet for Ligestilling og Kirke Vejledning om tilrettelæggelse af arbejdstid for overenskomstansatte kirkefunktionærer Udarbejdet af Ministeriet for Ligestilling og Kirke Indledning: I forbindelse med indgåelsen af overenskomster og

Læs mere

Notat. Sagsnr.: 2017/ Dato: 13. februar Notat om Fleksibel arbejdstid. Sagsbehandler: Kirstine Stenz HR-konsulent

Notat. Sagsnr.: 2017/ Dato: 13. februar Notat om Fleksibel arbejdstid. Sagsbehandler: Kirstine Stenz HR-konsulent Notat Sagsnr.: 2017/0002228 Dato: 13. februar 2017 Titel: Notat om Fleksibel arbejdstid Sagsbehandler: Kirstine Stenz HR-konsulent Borgmester Steen Hasselriis har bedt administrationen i Halsnæs Kommune

Læs mere

Side 1 OG TAKSTNÆVN. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

Side 1 OG TAKSTNÆVN. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 2 Indholdsfortegnelse FORORD... 3 FORORD... 3 1. ANVENDELSESOMRÅDE... 4 2. FORMÅL...

Læs mere

Faktaark: Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune 2016

Faktaark: Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune 2016 Faktaark: Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune 2016 Fremlæggelse af læreplaner Evaluering af APV jf. Afholdelse af valg til for bestyrelsen læreplaner arbejdsmiljølovgivning frokostordning

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGERNES ARBEJDSTID

SOCIALPÆDAGOGERNES ARBEJDSTID SOCIALPÆDAGOGERNES ARBEJDSTID - Undersøgelse om arbejdstid og implementeringen af KTO-aftale om deltidsansattes ret til ledige arbejdstimer blandt medlemmer hos Socialpædagogerne December 29 Side 1 af

Læs mere

Internt notatark. Emne: Evalueringsnotat vedr. glidende overgang (GLO) 2016

Internt notatark. Emne: Evalueringsnotat vedr. glidende overgang (GLO) 2016 Internt notatark Børne- og Uddannelsesforvaltningen Emne: Evalueringsnotat vedr. glidende overgang (GLO) 2016 Dato 29. september 2016 Sagsbehandler Asta Moldt Direkte telefon 79 30 28 07 E-mail abmo@kolding.dk

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

215 Planlægning og forældresamarbejde

215 Planlægning og forældresamarbejde Denne side indeholder en opsamling af spørgsmål og svar i relation til Aarhusaftalen pr. 1. august 2017. Parterne bag Aarhusaftalen er enige om svarene og om, at indholdet på denne side er bindende for

Læs mere

Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL KTO Indholdsfortegnelse Side 04.85 Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde...4 2. Formål...4 3. Pligt til tilbud...4 4. Udbud af ledige

Læs mere

I stedet laver de kommunale Side ledere 1 af 8»brandslukning«,

I stedet laver de kommunale Side ledere 1 af 8»brandslukning«, ATYPISK ANSATTE Chefer ser vikarer som nødvendigt onde i kommunerne Af Cecilie Agertoft Gitte Redder @GitteRedder Fredag den 23. marts 2018 Det er ikke af lyst, men af nød at kommunerne i stor stil bruger

Læs mere

Emne: Kapacitetsmæssige konsekvenser af ghettoplanen

Emne: Kapacitetsmæssige konsekvenser af ghettoplanen Notatark Emne: Kapacitetsmæssige konsekvenser af ghettoplanen 26. februar 2019 - Sagsnr. 18/38066 - Løbenr. 48603 Indeværende er et foreløbigt notat vedr. kapacitetsmæssige konsekvenser på dagtilbudsområdet

Læs mere

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 2 7. o k t o b e r 2 0 1 5 Børn- & Skoleudvalget har ønsket, et konkret oplæg om, hvordan en fremtidig organisering af Daginstitution Munkebo (herefter:

Læs mere

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30 Sidenr. 14 Protokol Mødedato: 28. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Ansættelsestype Ordinært ansatte. Elever og personer ansat på særlige vilkår indgår ikke.

Ansættelsestype Ordinært ansatte. Elever og personer ansat på særlige vilkår indgår ikke. Nøgletal på dagtilbudsområdet Afgrænsning Organisatorisk afgrænsning: Børnehaver, vuggestuer og integrerede institutioner Ansættelsestype Ordinært ansatte. Elever og personer ansat på særlige vilkår indgår

Læs mere

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009.

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Indholdsfortegnelse Baggrund for forslag...3 Ændring af strukturen...3 Fordele ved ny struktur i distrikterne...4 Distriktslederne...4

Læs mere

Det siger børnecheferne om budget mm.

Det siger børnecheferne om budget mm. Det siger børnecheferne om budget mm. FOA Kampagne og Analyse 24. november 2011 Norstat Danmark har for FOA gennemført en rundspørge blandt 70 børnechefer om budget mm. det giver en svarprocent på 71 procent.

Læs mere

Statusnotat Aktivt Seniorliv K O L D I N G K O M M U N E 2014

Statusnotat Aktivt Seniorliv K O L D I N G K O M M U N E 2014 93 Statusnotat Aktivt Seniorliv K O L D I N G K O M M U N E 2014 Aktivt Seniorliv Sund aldring er tæt forbundet med en aktiv tilværelse. Alle mennesker har ønsker for deres liv og har ressourcer, der skal

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2010

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2010 LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2010 INDHOLD Forord Kommunerne ansættelse fagområder løn Regionerne ansættelse fagområder løn Ligestillingsstatistikken beskriver og sammenligner kvinder og mænds beskæftigelse

Læs mere

Kontornotits. Opsamling på baggrund af Styregruppens dialogmøder med fritidsklubberne

Kontornotits. Opsamling på baggrund af Styregruppens dialogmøder med fritidsklubberne Kontornotits Børne- og Uddannelsesforvaltningen Opsamling på baggrund af Styregruppens dialogmøder med fritidsklubberne Dato 19. april 2016 Sagsbehandler Gert Mølgaard Direkte telefon 79 79 18 15 E-mail

Læs mere

Generelle forudsætninger på tværs af centre:

Generelle forudsætninger på tværs af centre: Notat vedrørende økonomi ved omlægning af madproduktion Juni 2015 Generelle forudsætninger på tværs af centre: Pristal 2016 Udeladte plejecentre Plejecentrene Dreyershus, Elim og Vonsildhave kvarteret

Læs mere

Personalesammensætning fordelt på ansættelsesformer

Personalesammensætning fordelt på ansættelsesformer Personalesammensætning fordelt på ansættelsesformer Tabel 1 Månedslønnede fordelt på ansættelsesform 1.1.14 1.1.15 Ændring 1.1.15 Antal Antal Antal % 5371 1.1 Overenskomstansatte 4.178 4.373 195 82 1.2

Læs mere

Forskere: Behov for nedre grænse for arbejdstid?

Forskere: Behov for nedre grænse for arbejdstid? Forskere: Behov for nedre grænse for arbejdstid? I løbet af de seneste femten år er antallet af danskere, der arbejder under 15 timer ugentligt, næsten fordoblet. Det rejser spørgsmålet, om der er behov

Læs mere

Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave 6 privatinstitutioner

Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave 6 privatinstitutioner 11.1 Dagtilbud Opgaver og målsætninger/organisation: Dagtilbudsområdet består bl.a. af: Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave

Læs mere

Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen

Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen PRESSEMEDDELELSE OG ANALYSE NOTAT FREDERICIA: April 2019 Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen BUPL/BUPL-A har i perioden 26. februar til 11. marts 2019 gennemført en landsdækkende undersøgelse,

Læs mere

Denne redegørelse omfatter emnet Lønudvikling og indgår i Hoved-MEDs drøftelse af emnet i juni 2015.

Denne redegørelse omfatter emnet Lønudvikling og indgår i Hoved-MEDs drøftelse af emnet i juni 2015. Personalepolitisk Redegørelse Lønudviklingen 2014 1 FORORD Denne redegørelse omfatter emnet Lønudvikling og indgår i Hoved-MEDs drøftelse af emnet i juni 2015. Viborg Kommune samler løbende en række data

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN I SIRKA

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN I SIRKA LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN I SIRKA 9. oktober 2013 Ligestillingsstatistikken beskriver kvinder og mænds ansættelse, beskæftigelse og lønforhold m.m. i kommuner og regioner (indtil 2007 amter). Statistikken

Læs mere

Anmeldt tilsyn 2018 Sønderjysk Pleje

Anmeldt tilsyn 2018 Sønderjysk Pleje Anmeldt tilsyn 2018 Sønderjysk Pleje Opsummering Sønderjysk Pleje Vurdering: Godkendt Sted: Kometvej 10, 6320 Rødekro Dato for tilsyn: 10.10.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Anmeldt tilsyn Metode: Interview og

Læs mere

Denne redegørelse omfatter emnet Lønudvikling og indgår i Hoved-MEDs drøftelse af emnet i maj 2014.

Denne redegørelse omfatter emnet Lønudvikling og indgår i Hoved-MEDs drøftelse af emnet i maj 2014. Personalepolitisk Redegørelse Lønudviklingen 2013 1 FORORD Denne redegørelse omfatter emnet Lønudvikling og indgår i Hoved-MEDs drøftelse af emnet i maj 2014. Viborg Kommune samler løbende en række data

Læs mere

Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE 11.28.2 Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 2 Indholdsfortegnelse FORORD... 3 1. ANVENDELSESOMRÅDE...

Læs mere

Områderne Nord-Midt-Syd Dagplejepædagogerne

Områderne Nord-Midt-Syd Dagplejepædagogerne PÆDAGOGISK SEKTOR: Dagplejen: Områderne Nord-Midt-Syd Dagplejepædagogerne Bramdrupdam Bofællesskaber Pædagogmedhjælpere: Kolding Vamdrup Lunderskov Christiansfeld F og PÆDAGOGISK SEKTOROMRÅDE DAGPLEJEN

Læs mere

Analyse med baggrund i Budget 2017/Budgetnote på Børneområdet: Daginstitutioner, personalesammensætning og kompetenceudvikling

Analyse med baggrund i Budget 2017/Budgetnote på Børneområdet: Daginstitutioner, personalesammensætning og kompetenceudvikling Analyse med baggrund i Budget 2017/Budgetnote på Børneområdet: Daginstitutioner, personalesammensætning og kompetenceudvikling Byrådet vedtog i forbindelse med budget 2017 følgende budgetnote: Det skal

Læs mere

Notat vedr. plejesituation og handlingsplan for FAM Svendborg

Notat vedr. plejesituation og handlingsplan for FAM Svendborg Afdeling: FAM Svendborg Sygehus Udarbejdet Oversygeplejerske Anne Pedersen Valdemarsgade 53 5700 Svendborg af: E-mail: anne.pedersen@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 05.01. 2013 Telefon: 21380367 Notat vedr.

Læs mere

Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold

Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold 1 Undersøgelsen er baseret på forholdene juni 29. Der er således spurgt til indplaceringsløn og diverse tillæg i denne måned. Desuden også om

Læs mere

FAKTA Udviklingen i sygeplejersker på fuldtid og deltid,

FAKTA Udviklingen i sygeplejersker på fuldtid og deltid, Louise Kryspin Sørensen (mlf@dsr.dk) Januar 2019 FAKTA Udviklingen i sygeplejersker på fuldtid og deltid, - 47% af alle sygeplejersker har en aftalt arbejdstid på 37 timer eller højere. 43% har en aftalt

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnegården Vester Nebel Leder: Lone Andersen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnegården Vester Nebel Leder: Lone Andersen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnegården Vester Nebel 2013 Leder: Lone Andersen Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Lemvig Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 4.728.000 kr. Tilskud

Læs mere

Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune, januar 2018

Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune, januar 2018 Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune, januar 2018 Fremlæggelse af læreplaner Evaluering af APV jf. Afholdelse af valg til for bestyrelsen læreplaner arbejdsmiljølovgivning frokostordning

Læs mere

NOTAT Udviklingen i sygeplejersker på fuld tid og nedsat tid

NOTAT Udviklingen i sygeplejersker på fuld tid og nedsat tid Cecilie Bisgaard-Frantzen Januar 2017 NOTAT Udviklingen i sygeplejersker på fuld tid og nedsat tid 2007-16 47 % af alle sygeplejersker har en aftalt arbejdstid på 37 timer eller højere. 39 % har en aftalt

Læs mere

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN OLIVENHAVEN PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN OLIVENHAVEN PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN OLIVENHAVEN PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Januar 2019 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Kolding

Læs mere

Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen

Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen April 2019 PRESSEMEDDELELSE OG ANALYSE NOTAT VARDE: Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen BUPL/BUPL-A har i perioden 26. februar til 11. marts 2019 gennemført en landsdækkende undersøgelse,

Læs mere

Undersøgelse om værdighed i pleje, omsorg og behandling til ældre

Undersøgelse om værdighed i pleje, omsorg og behandling til ældre Undersøgelse om værdighed i pleje, omsorg og behandling til ældre Hovedkonklusioner: 68% af de kommunalt ansatte medarbejdere og 62% af de regionalt ansatte medarbejdere r, at de har gode eller meget gode

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse For Pædagoguddannelsen. 4. Praktik periode

Praktikstedsbeskrivelse For Pædagoguddannelsen. 4. Praktik periode Praktikstedsbeskrivelse For Pædagoguddannelsen Børnehaven Sønderled Dagtilbud 4. Praktik periode Børnehaven Sønderled, Sønderled 13-15, 6000 Kolding Tlf: 75568647 Mail: Soenderled@kolding.dk Hjemmeside:

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Fredensborg Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Atypiske ansættelser på det regionale arbejdsmarked

Atypiske ansættelser på det regionale arbejdsmarked Atypiske ansættelser på det regionale arbejdsmarked Indhold Indledning... 3 Kort om tabellerne... 5 1. Beskæftigelsesmønstre... 6 2.1. Beskæftigelsesmønstre i den regionale sektor... 6 2. Deltidsbeskæftigelse...

Læs mere

Kontornotits. Emne: Gratis busser til skole og institutionsbørn - Odense model

Kontornotits. Emne: Gratis busser til skole og institutionsbørn - Odense model Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Trafik Dato 7. april 2017 Sagsnr. 16/16880 Løbenr. 189611/16 Sagsbehandler Karina Mortensen Direkte telefon 79 79 14 26 E-mail moka@kolding.dk Emne: Gratis busser

Læs mere

FLD s arbejdstidsrelaterede statistik for den regionale sektor

FLD s arbejdstidsrelaterede statistik for den regionale sektor FLD s arbejdstidsrelaterede statistik for den regionale sektor Med henblik på at indgå i den samlede afrapportering af resultaterne fra projektet om arbejdstidsaftaler på det regionale område mellem Danske

Læs mere

Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen

Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen PRESSEMEDDELELSE OG ANALYSE NOTAT KOLDING: April 2019 Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen BUPL/BUPL-A har i perioden 26. februar til 11. marts 2019 gennemført en landsdækkende undersøgelse,

Læs mere

Alle ledige stillinger i regionerne opslås som fuldtidsstillinger med virkning fra 1. januar 2014.

Alle ledige stillinger i regionerne opslås som fuldtidsstillinger med virkning fra 1. januar 2014. NOTAT Punkt 8 bilag 8 Til: MED-Hovedudvalget Fra: Koncern HR Dato: januar 2014 Koncern HR Alléen 15 4180 Sorø Politik om fuldtid www.regionsjaelland.dk Danske Regioners bestyrelse har vedtaget en politik

Læs mere

Faste hjælpere i hjemmeplejen

Faste hjælpere i hjemmeplejen Faste hjælpere i hjemmeplejen - Resultater fra analysen www.kk.dk 10. Marts 2015 Side 2 / Indhold Indledning Status på faste hjælpere i SUF Borgernes perspektiv Praksis i driften og det politiske mål Hjemmehjælpen

Læs mere

SeniorArbejdsLiv i et praksisperpektiv - Resultater fra første del af praksisundersøgelsen på 9 case-virksomheder

SeniorArbejdsLiv i et praksisperpektiv - Resultater fra første del af praksisundersøgelsen på 9 case-virksomheder SeniorArbejdsLiv i et praksisperpektiv - Resultater fra første del af praksisundersøgelsen på 9 case-virksomheder Ph.d., forsker, Karen Albertsen Kal@teamarbejdsliv.dk Ph.d., forsker, Ulrik Gensby Uge@teamarbejdsliv.dk

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om arbejdstiden

Det siger FOAs medlemmer om arbejdstiden Det siger FOAs medlemmer om arbejdstiden FOA, Analysesektionen 11. oktober 2007 FOAs medlemmer i Medlemspulsen er blevet stillet en række spørgsmål om arbejdstid, bl.a. hvor mange timer de er ansat til

Læs mere

2) Mindsteløn KAF: 110,50 kr. for alle 3F: Faglærte gastronomer 125,23 kr., ufaglærte gast.114,42 kr., tjenere 139,66 kr. og medhjælpere 112,39 kr.

2) Mindsteløn KAF: 110,50 kr. for alle 3F: Faglærte gastronomer 125,23 kr., ufaglærte gast.114,42 kr., tjenere 139,66 kr. og medhjælpere 112,39 kr. Sammenligning på hotel- og restaurationsområdet mellem de to overenskomster pr. 1 marts 2012: KAF-KRIFA og Horesta-3F (juni 2012) De 46 punkter er gennemgået med Kristelig Arbejdsgiverforening (KAF) og

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år)

Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år) Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år) Emne Udvalget for Børn og Unge har på mødet d. 4. maj 2011 besluttet, at principper for ny resursetildeling for dagtilbud skal

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2012

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2012 LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2012 13. juni 2013 Statistikken beskriver og sammenligner kvinder og mænds beskæftigelse i kommuner og regioner med hensyn til bl.a. omfang af ansættelse, beskæftigelse, fordeling

Læs mere

ARBEJDSGIVER- POLITISKE NØGLETAL I FLIS

ARBEJDSGIVER- POLITISKE NØGLETAL I FLIS KL JANUAR 2019 FLIS ARBEJDSGIVER- POLITISKE NØGLETAL I FLIS EN INTRODUKTION 2 INTRODUKTION HVAD ER DE ARBEJDSGIVERPOLITISKE NØGLETAL I FLIS? Arbejdsgiverpolitiske nøgletal er et nyt nøgletalsprodukt i

Læs mere

Arbejdstid. 2. januar 2018

Arbejdstid. 2. januar 2018 2. januar 2018 Arbejdstid Knap halvdelen af FOAs medlemmer er deltidsansatte, og en større andel af kvinder er deltidsansatte sammenlignet med mænd. Det viser en undersøgelse, som FOA har foretaget blandt

Læs mere

NOTAT. Bilag 1. Center for Dagtilbud og Skoler

NOTAT. Bilag 1. Center for Dagtilbud og Skoler NOTAT Bilag 1 Center for Dagtilbud og Skoler Dagtilbud og Skoler Birkedalsvej 27 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsbeh. Morten Colsted Udviklingskonsulent Tlf. 49 28 27 79 mobil: 25 31 27 79 mco37@helsingor.dk

Læs mere