LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2012"

Transkript

1 LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN juni 2013 Statistikken beskriver og sammenligner kvinder og mænds beskæftigelse i kommuner og regioner med hensyn til bl.a. omfang af ansættelse, beskæftigelse, fordeling på arbejds- og fagområder herunder på lederstillinger samt aldersfordeling og løn. Statistikken er baseret på løn- og personaledata for november måned 2012 indsamlet via lønsystemerne og opgjort for ansatte i kommunerne, ansatte i regionerne eller samlet for hele opgørelse for hele landet som ud over de to nævnte områder også omfatter institutioner, som ikke entydigt kan placeres hos en kommune eller region. For såvel det kommunale som det regionale arbejdsmarked ses at kvindernes beskæftigelse udgjorde den største andel for så vidt angår antal ansatte, at kvinder i højere grad end mændene var ansat i deltidsstillinger, at der var markant forskel på hvorledes kvinder og mænd fordelte sig på personalekategorier og arbejdsområder samt at mændenes gennemsnitlige løn generelt var højere end kvindernes. For så vidt angår lønforskellen udgjorde kvindernes løn 93% af mændenes i 2012, 93% i 2011 og 92% i 2010 i kommunerne og 77% i regionerne såvel i 2011 som Samlet for hele landet var tallene 89% i alle 3 år. Den efterfølgende tekst er en kort gennemgang og beskrivelse af de indsamlede og bearbejdede data i Ligestillingsstatistikken 2012 for ansatte i kommuner eller regioner.

2 KOMMUNERNE Ansættelse og beskæftigelse Fordelingen af det samlede antal mænd og kvinders ansættelse og beskæftigelse i kommunerne november måned 2012 ses i tabel 1 Ansættelsesforhold: en person kan være ansat i én eller flere stillinger. Fuldtidsbeskæftigelse: et mål for arbejde, arbejdsmængde eller arbejdstid. I ligestillingsstatistikken, som omfatter november måned, udgør et ansættelsesforhold med 37 t/uge (heltids) som har varet hele måneden 1 fuldtidsbeskæftiget. Et ansættelsesforhold med 18,5t/uge udgør ½ fuldtidsbeskæftiget. Tabel 1: Fordeling på ansættelse og beskæftigelse, antal. Kommunerne Alle Ansættelsesforhold Fuldtidsbeskæftigede og i figur 1 Figur 1: Fordeling på ansættelse og beskæftigelse, procenter. Kommunerne Betegnelserne ansat, ansættelse, personer, kvinder og mænd referer oftest til et ansættelsesforhold. Som det fremgår af tabel 1 og figur 1, var der omkring 3 gange så mange kvinder som mænd ansat i kommunerne opgjort såvel i antal ansættelsesforhold (76:24) som i antal fuldtidsbeskæftigede(77:23). Et tilsvarende forhold ses i statistikkerne for 2010 og Aflønningsform og beskæftigelse I figur 2 ses den procentvise fordeling af det samlede antal kvinder respektive mænd på aflønningsform (måneds- eller timeløn) samt fordelingen på beskæftigelse dvs. ansættelse med 37t/uge (heltidsbeskæftigelse) eller mindre end 37t/uge (deltidsbeskæftigelse).

3 Figur 2: Fordeling på aflønningsform og beskæftigelse. Kommunerne Fordeling på aflønning og arbejdstid Fordelingen på måneds- og timelønnede var nogenlunde ens for kvinder og mænd, henholdsvis 89% og 11% for kvinder og 83% og 17% for mænd. Derimod var forholdet mellem månedslønnede på hel- eller deltidsbeskæftigelse markant forskellig de to køn imellem. Således var 47% af kvinderne ansat på heltid og 42% på deltid. Hos mændene var de tilsvarende andele 65% og 18%. DELTIDSBESKÆFTIGELSE Variationerne i deltidsansættelserne er forsøgt anskueliggjort nedenfor i tabel 2 og figur 3. I tabel 2 ses antal kvinder og mænd ansat med månedsløn og med et ugentligt timetal mindre end 37t fordelt på timeintervaller. Tabel 2: Deltidsansatte fordelt på intervaller af timer pr. uge Kommunerne Timer/uge 0-18,4 18,5-20,9 21,0-26,9 27,0-32,9 33,0-36,9 I alt I alt

4 Tilsvarende ses herunder i figur 3 den procentvise fordeling af månedslønnede ansat på deltid på intervaller af ugentlig timetal, henholdsvis 0-18,4, 18,5-20,9, 27,0-32,9 og 33,0-36,9 timer pr. uge. Figur 3: Deltidsansatte fordelt på intervaller af timer pr. uge. Kommunerne Månedslønnede på deltid fordelt på timeintervaller Som det fremgår af figuren var: 59% af kvinderne var ansat i intervallet ,9 timer pr. uge, og 24% i intervallet 33-36,9. 45% af de deltidsansatte mænd var ansat med et timetal i intervallerne ,9 timer pr. uge og 19% i intervallet 33-36,9. 20% af mændene var ansat med et timetal i intervallet 0 18,4, hvilket kun gjorde sig gældende for 6% af kvinderne. Den mest markante forskel mellem kønnenes beskæftigelse - målt ved timetal/uge - ses i andelen af beskæftigelse i intervallet ,9 timer pr. uge og som nævnt.

5 UGENTLIG TIMETAL I tabel 3 ses det samlede gennemsnitlige ugentlige timetal for månedslønnede og deltidsansatte, for månedslønnede samlet (heltids- og deltidsansatte) samt alle, dvs. såvel måneds- som timelønnede. Tabel 3: Samlede gnst. ugentligt timetal, kommunerne Månedsløn Samlet gennemsnitlig ugentlig arbejdstid fordelt på køn Samlet Månedsløn deltids ansatte alle 30,0 27,3 29,7 33,7 35,0 34,0 Alle 30,8 30,3 30,7 Månedslønnede kvinder på deltid havde samlet set et gennemsnit på 30,0t/uge, mændene et gennemsnit på 27,3t/uge. Denne forskel skal ses på baggrund af fordelingen på timeintervaller som er vist i figur 3. For så vidt angår tallene for månedslønnede samlet var gennemsnittet 33,7t/uge for kvinder respektive 35,0t/uge for mænd, At gennemsnittet her er størst for mændene er et resultat af mændenes andel af heltidsansatte var 65% mod kvindernes 47%, se figur 2. Samlet set var beskæftigelsen opgjort for Alle stort ens for kvinder og mænd, nemlig 30,8 henholdsvis 30,3 t/uge.

6 Fordelingen af overenskomster på de enkelte områder er forsøgt foretaget ud fra KL s opdeling. OVERENSKOMSTOMRÅDER Kommunalt ansatte kvinder og mænds ansættelse på arbejdsområder eller overenskomstområder er beskrevet i figur 4 og figur 5. I figur 4. ses fordelingen af kvinder og mænd inden for de enkelte områder. Figur 4: Overenskomstområder fordelt på køn. Ansatte. Kommunerne Samlet set udgjorde kvinderne hele ca. 76% af de ansatte(se tabel 1 og figur 1), hvorfor det måske kunne forventes at kvinderne ville dominere antalsmæssigst ved fordeling på overenskomstområder. Det ses af figur 4, at fordelingen for så vidt angår områderne administration, børn og unge og undervisning nogenlunde modsvarer den generelle fordeling. På teknisk område udgjorde de ansatte mænd flertallet med 86%. På området for ældre og sundhed udgjorde kvinderne 91%.

7 I figur 5 er den procentvise fordeling af kvinder respektive antal mænd på overenskomstområderne illustreret. Figur 5: og mænds fordeling på overenskomstområder. Kommunerne Ud af det samlede antal kvinder var ca. 33% ansat på området for børn og unge, ca. 37% var ansat på inden for ældre- og sundhedsområdet mens kun 1% var beskæftiget inden for teknisk område. ene fordelte sig med ca. 30% på området for børn og unge og med ca. omkring 20% på såvel teknisk område som undervisningsområdet. Til gengæld var kun ca. 11% af mændene beskæftiget inden for sundhedsområdet. Det bemærkes i øvrigt, at fordelingstallene for de to køn stort set er ens på det administrative og på området for børn og unge.

8 Bruttolønnen er lig med den samlede løn eksklusiv overarbejde. Al løn refererer til november 2012 LØN Den gennemsnitlige bruttoløn pr. fuldtidsbeskæftiget opgjort for alle ansatte i kommunerne under ét var i november måned 2012 = kr. For kvinderne alene var bruttolønnen kr. og tilsvarende kr. for mænd. En lønforskel på kr. svarende til at kvindernes bruttoløn udgjorde (K/M-ratio) 93% af mændenes. I tabel 4 er bruttolønnen fordelt på løndele og opgjort på henholdsvis kvinder, mænd og samlet. Ligeledes er K/M-ratioen angivet. Tabel 4: Gnst. bruttoløn og K/M-ratio fordelt på løndele. Kommunerne K/M-ratioen er en opgørelse af hvor stor en procentdel kvindernes løn udgør af mændenes: (s løn/mænds løn)*100 Antal Grund fuldtidsbesk. løn Samlet K-løn/M-løn i % Gene Særlig tillæg ferieg Tillæg Pension Brutto- 91 løn 93 De gennemsnitlige løndele for kvinderne var alle på nær Genetillæg (ratio 120), lavere end de tilsvarende for mændene. I øvrigt bemærkes, at ratio for Tillæg som omfatter faste tillæg var 75%. I figur 6 ses fordelingen af den gennemsnitlige bruttoløn på løndele. Figur 6: Gnst. bruttoløn og K/M-ratio fordelt på løndele. Kommunerne

9 Af figuren ses, at der ikke er den store forskel i den procentvise fordeling af bruttolønnen på de enkelte løndele, omend der anes en svag antydning af, at mændenes bruttoløn er fordelt anderledes idet pension og tillæg fylder mere i mændenes bruttoløn end tilsvarende hos kvinderne. I tabel 5 ses den gennemsnitlige bruttoløn (november 2012)for kvinder og mænd samt K/M-ratioen fordelt på overenskomstområder. Tabel 5: Gnst. bruttoløn og K/M-ratio fordelt på OK-område. Kommunerne Gnst. Bruttoløn i kr. OK-område K/M-ratio i % Administrativt Børn og unge Undervisning Teknisk Ældre og sundhed Og i figur 7 er tilsvarende forholdet mellem kvinder og mænds løn inden for områderne illustreret Figur 7: Gnst. bruttoløn fordelt på overenskomstområde og køn. Kommunerne På baggrund af tabellen og figuren kan sammenligningen mellem kvinder og mænds løn fordelt på områder opregnes i 3 kategorier,

10 nemlig områder 1. hvor mænds løn er større end kvinders, gælder for områderne administration, undervisning og teknik 2. hvor bruttolønnen for de to køn stort set er ens nemlig området børn og unge 3. hvor kvinders løn er større en mændenes, ældre- og sundhedsområdet FORDELING PÅ LEDERSTILLINGER I tabel 6 ses en oversigt over fordelingen af kvinder og mænd på 10 ledergrupper. Tabel 6: Antal fuldtidsbesk. fordelt på køn og ledergruppe. Kommunerne Overenskomstområde Antal fuldtid ledere Samlet Beredskabspers. i chef/lederstillinger Musikskoleledere Led. værkst.pers. mv., klientv. Kl Ledere m.fl., undervisningsområdet Pædagogisk uddannede ledere Chefer, KL Bibliotekarer (tj.mænd) inkl. ledere Kantineledere/rengøringsledere/chefer Ledere/mellemledere, ældreomsorg Syge- og sundhedspers. - ledere, KL I alt Ud af i alt fuldtidsbeskæftigede kvinder er 4,3% repræsenteret i ledergrupperne. Tallene for mændene er 8% ud af fuldtidsbeskæftigede. I tabel 8 ses den forholdsmæssige fordeling på køn inden for de enkelte ledergrupper. Figur 8: Forholdsmæssig fordeling på køn og ledergruppe. Kommunerne

11 I tabel 7 og figur 9 ses tilsvarende den gennemsnitlige bruttoløn for henholdsvis kvinder og mænd i de enkelte grupper samt kvinders løn i forhold til mændenes. Tabel 7: Gnst. bruttoløn og K/M-ratio, fordelt på køn og ledergruppe. Kommunerne Ledergruppe pr. overenskomst Bruttoløn Gnst. K/M kroner ratio Beredskabspers. i chef/lederstillinger Musikskoleledere Led. værkst.pers. mv., klientv. Kl Chefer, KL Ledere m.fl., undervisningsområdet Pædagogisk uddannede ledere Bibliotekarer (tj.mænd) inkl. ledere Ledere/mellemledere, ældreomsorg Syge- og sundhedspers. - ledere, KL Kantineledere/rengøringsledere/chefer Figur 9: K/M-ratio, fordelt på køn og ledergrupper, kommunerne

12 REGIONERNE ANSÆTTELSE OG BESKÆFTIGELSE I tabel 1 ses antal ansættelsesforhold henholdsvis fuldtidsbeskæftigede i samlet for regionerne og fordelt på køn. Tabel 1: Fordeling på ansættelse og beskæftigelse, regionerne Ansættelsesforhold Fuldtidsbeskæftigede Alle og i figur 1ses den tilsvarende fordeling på køn opgjort i procenter Figur 1: Fordeling på ansættelse og beskæftigelse, regionerne Som det fremgår, er forholdet mellem kvinder og mænd 4:1, både målt på ansættelsesforhold og fuldtidsbeskæftigede.

13 AFLØNNINGSFORM OG BESKÆFTIGELSE I figur 2 ses den procentvise fordeling af det samlede antal kvinder respektive mænd på aflønningsform (måneds- eller timeløn) samt fordelingen på beskæftigelse dvs. ansættelse med 37t (heltidsbeskæftigelse) eller mindre end 37t/uge (deltidsbeskæftigelse). Figur 2: Andel af kvinder og mænd på aflønningsform og beskæftigelse. Regionerne Heltidsansat = 37t/uge Deltidsansat < 37t/uge Fordelingen på måneds- og timelønnede var nogenlunde ens for kønnene, nemlig 94% og 6% for kvinder og 91% og 9% for mænd. Derimod var forholdet mellem månedslønnede på hel- eller deltid markant forskellig de to køn imellem. 55% af kvinderne var ansat med 37t/uge (heltid) og 39% på deltid. Hos mændene var de tilsvarende andele 81% og 10%.

14 DELTIDSANSATTE. Fordelingen af antal månedslønnede kvinder og mænd på hel- og deltidsansættelse er vist i tabel 2 Tabel 2: Månedslønnede fordelt på køn og hel- og deltidsansatte. Regionerne Beskæftigelse Heltidsansat Deltidsansat I figur 3 ses den forholdsmæssige fordeling for deltidsansatte kvinder og mænd på timeintervaller. Figur 3: Deltidsansatte fordelt på køn og timeintervaller, regionerne De to profiler vist i figuren afviger en del fra hinanden først og fremmest i andelene på intervallet 27,0-32,9 timer pr. uge med 65% af kvinderne og 49% mænd samt intervallet 0-18,4 time pr. uge hvor hele 21% af mændene er ansat mod kun 4% af kvinderne.

15 Personalekategorier svarer stort set til de overenskomster som findes på det regionale område. Begreberne overenskomst, personalekategori og -gruppe bruges i flæng OVERENSKOMSTER I tabel 3 er vist de fem personalekategorier, som har de største andele af det samlede antal kvinder. I den sidste kolonne er personalekategoriernes andel af det samlede antal mænd angivet. Tabel 3: Overenskomster størst andel af det samlede antal kvinder, personer. Regionerne Overenskomst %-andel %-andel af kvinder af mænd Syge- og sundhedspersonale, ej. led Social- og sundhedspersonale 13 5 Lægesekretærer 9 0 Underordnede læger 5 14 Kontor- og It-personale 5 6 De fem grupper i alt Bemærk: tallene er afrundede De fem største (kvinde)grupper omfattede 78% af samtlige kvinder. Personalegruppen syge- og sundhedspersonale, ikke ledende omfattede alene 45% af alle kvinder. Hos mændene udgjorde ansatte under denne overenskomst 11%. 5% af kvinderne befinder sig i gruppen Underordnede læger hvor den tilsvarende andel af mænd var 14%. I tabel 4 er vist de fem overenskomster, som har den største andel af det samlede antal mænd. I den sidste kolonne er personalekategoriernes andel af det samlede antal kvinder angivet. Tabel 4: Overenskomster med størst andel af det samlede antal mænd. Regionerne. %-andel %-andel af alle af mænd kvinder Overlæger, lægelige chefer m.v. 14% 2% Underordnede læger (reservelæger) 14% 5% Syge- og sundhedspersonale, ikke ledende 11% 45% Sygehusportører 9% 0% Akademikere, Regioner 8% 4% De fem grupper i alt 57% 57% Overenskomst Bemærk: tallene er afrundede Ud over de oplysninger der ses af tabel 3, kan det i tabel 4 konstateres, at de fem kategorier omfattede 57% af alle mænd (og ligeledes 57% af alle kvinder) samt at antallet af mænd ansat under kategorien Overlæger, lægelige chefer m.v. udgjorde 15% mod 2% hos kvinderne.

16 Baseret på oplysningerne i tabel 3 og 4 ses i figur 4 fordelingen af henholdsvis 82,6% af alle kvinder og 66,4% af alle mænd på 8 personalekategorier. Figur 4: Udvalgte overenskomster fordelt på køn og kvinder og mænds andel af det samlede antal personer. Regionerne Bemærk: tallene er afrundede Fordelingen af kønnene på de udvalgte overenskomster viser at kvinder dominerede andelsmæssigt i overenskomsterne lægesekretærer, syge- og sundhedspersonalet, ikke ledende, socialog sundhedspersonale og samt i mindre omfang gruppen kontor og it-personale at gruppen af underordnede læger (reservelæger) i mindre omfang end de øvrige grupper er skævdelt at mændene dominerede i grupperne portører, overlæger og akademikere

17 LØN Den gennemsnitlige bruttoløn (dvs. samlet løn eksklusivt overarbejde) var kr. for kvinder og kr. for mænd målt for november s løn udgjorde 77,0% af mændenes (K/M-ratio = 77). I tabel 5 ses en oversigt over den gennemsnitlige bruttoløn (november måned 2012) fordelt på køn og region samt kvinders løn i procent af mændenes(k/m-ratio). Tabel 5: Gennemsnitlig bruttoløn pr. måned fordelt på køn og region samt K/M-ratio. Regionerne RNJ RMJ RSD RH RSJ , , K-løn/M-løn i % Note: Bruttoløn omfatter alle løndele undtagen overarbejdsbetaling I figur 5 er de gennemsnitlige bruttolønninger illustreret Tabel 5: Gennemsnitlig bruttoløn pr. måned fordelt på køn og region. Regionerne For alle regioner gælder om end i forskellig grad - at mændenes gennemsnitlige bruttoløn er højere end kvindernes.

18 I tabel 6 og figur 6 er vist den procentvise fordeling af kvinder og mænd opgjort i fuldtidsbeskæftigede samt K/M ratio inden for de udvalgte overenskomstgrupper (se afsnittet OVERENSKOMSTER oven for). Rækkefølgende er foretaget i faldende orden efter andelen af kvinder. Tabel 6: Fordeling af kvinder og mænd og K/M-ratio pr. overenskomst. Regionerne Andel af fuldtidsbeskæftigede Personalekategori K/M-ratio i % Lægesekretærer 99,7% 0,3% 100 Syge- og sundhedspers. ej ledere 94% 6% 98 Social- og sundhedspersonale 91% 9% 93 Kontor- og It-personale 78% 22% 87 Akademikere 64% 36% 94 Underordnede læger 59% 41% 94 Overlæger, lægelige chefer m.v. 35% 65% 97 Sygehusportører 7% 93% 91 Figur 6: Fordeling af kvinder og mænd og K/M-ratio pr. overenskomst. Regionerne Som det ses af tabel 8 og figur 7 er gruppen Lægesekretærer speciel dels ved stort set kun at beskæftige kvinder, her var ratio =100. ene var som tidligere vist dominerende i gruppen Portører hvor ratioen var den laveste af de viste grupper. På nær gruppen Lægesekretærer var kvindernes gennemsnitlige bruttoløn lavest i alle personalegrupper.

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2010

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2010 LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2010 INDHOLD Forord Kommunerne ansættelse fagområder løn Regionerne ansættelse fagområder løn Ligestillingsstatistikken beskriver og sammenligner kvinder og mænds beskæftigelse

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN NOVEMBER MÅNED 2014

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN NOVEMBER MÅNED 2014 LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN NOVEMBER MÅNED 2014 28. januar 2015 På KRL hjemmeside http://www.krl.dk/statistik/ligestilling/ er der adgang til Ligestillingsstatistikken for den kommunale henholdsvis den regionale

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN JUNI MÅNED 2014

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN JUNI MÅNED 2014 LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN JUNI MÅNED 2014 11. september 2014 På KRLs hjemmeside http://www.krl.dk/statistik/ligestilling/ er der adgang til ligestillingsstatistikken for den kommunale henholdsvis den regionale

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2009

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2009 LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2009 INDHOLD Forord Den kommunale sektor ansættelse fagområder løn Den regionale sektor ansættelse fagområder løn Afsluttende bemærkninger Ligestillingsstatistikken er en samling

Læs mere

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2013

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2013 FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2013 8 15. maj 2014 FORORD Formålet med statistikken er at beskrive fraværet i den kommunale henholdsvis den regionale sektor samt at muliggøre benchmarking for kommuner og regioner.

Læs mere

Den nye personaleomsætningsstatistik

Den nye personaleomsætningsstatistik Den nye personaleomsætningsstatistik Personaleomsætningsstatistikken har (i lighed med ligestillingsstatistikken) fået sin egen placering på KRL s hjemmeside undr Statistik og tal (eller via dette link:

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIK NOVEMBER MÅNED 2016

LIGESTILLINGSSTATISTIK NOVEMBER MÅNED 2016 LIGESTILLINGSSTATISTIK NOVEMBER MÅNED 2016 Ligestillingsstatistikkens forskellige rapporter er designet til at beskrive og sammenligne kvinder og mænds ansættelse, lønforhold, fravær m.m. på det kommunale

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2008

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2008 LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2008 INDHOLD Overordnede tendenser Beskæftigelse Løn Overenskomster /fagområder Løn og overenskomster En enkelt overenskomst Hermed udgives Ligestillingsstatistikken 2008 for

Læs mere

Nyhedsbrev, vedrørende Ligestillingsstatistikken 2007

Nyhedsbrev, vedrørende Ligestillingsstatistikken 2007 Nyhedsbrev, vedrørende Ligestillingsstatistikken 2007 Hermed udgives Ligestillingsstatistikken 2007 for kommuner og regioner. Statistikken giver en oversigt over det kommunale og regionale arbejdsmarked

Læs mere

Som det ses af Tabel 1 var omkring 75% af alle ansatte i kommunerne både opgjort i antal personer og i antal fuldtidsbeskæftigede kvinder.

Som det ses af Tabel 1 var omkring 75% af alle ansatte i kommunerne både opgjort i antal personer og i antal fuldtidsbeskæftigede kvinder. LIGESTILLINGSSTATISTIK MAJ MÅNED 2016 Ligestillingsstatistikkens rapporter er designet til at sammenligne og beskrive kvinder og mænds ansættelse, lønforhold, fravær m.m. på det kommunale henholdsvis regionale

Læs mere

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2014

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2014 FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2014 Formålet med statistikken er at beskrive fraværet i den kommunale henholdsvis den regionale sektor samt at muliggøre benchmarking for kommuner og regioner. Statistikken omfatter

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIK NOVEMBER MÅNED 2015

LIGESTILLINGSSTATISTIK NOVEMBER MÅNED 2015 LIGESTILLINGSSTATISTIK NOVEMBER MÅNED 2015 På KRL hjemmeside http://www.krl.dk/statistik/ligestilling/ er der adgang til Ligestillingsstatistikken for den kommunale henholdsvis regionale sektor. Statistikken

Læs mere

Kvantitativ afdækning af deltid/heltid på Sosu-området

Kvantitativ afdækning af deltid/heltid på Sosu-området Kvantitativ afdækning af deltid/heltid på Sosu-området I denne rapport afdækkes karakteristika for kommunalt ansatte medarbejdere på Sosuområdet med et kvantitativt fokus på fordelingen mellem deltid og

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN Til DANSK INDUSTRI Dokumenttype Rapport Dato Februar 2016 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og

Læs mere

Notat. Lønudviklingen i Frederiksberg Kommune

Notat. Lønudviklingen i Frederiksberg Kommune Notat Dato: 06.07.2012 Sagsbeh: PLJ HR-afdelingen Lønudviklingen i Frederiksberg Kommune Formålet med dette notat er at skabe overblik over den faktiske lønudvikling, således at udviklingen kan indgå i

Læs mere

NYHEDSBREV fraværsstatistikken for 2007 fra FLD

NYHEDSBREV fraværsstatistikken for 2007 fra FLD NYHEDSBREV fraværsstatistikken for 2007 fra FLD Fraværsstatistikken for den kommunale og regionale sektor 2007 er nu tilgængelig i en online-version med mulighed for at danne diverse rapporter over fraværet.

Læs mere

hvorvidt kommunen har formuleret en ligestillingspolitik, og i givet fald det nærmere indhold af den

hvorvidt kommunen har formuleret en ligestillingspolitik, og i givet fald det nærmere indhold af den Notat Til: Fra: Byrådet, Direktionen Ledelse & Udvikling Ledelse & Udvikling Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Notat til sagen: Ligestillingsredegørelse 2015 Baggrund Ifølge Lov om ligestilling

Læs mere

Kønsmainstreaming af HK-KL-overenskomst kvantitativ del

Kønsmainstreaming af HK-KL-overenskomst kvantitativ del Kønsmainstreaming af HK-KL-overenskomst kvantitativ del Mona Larsen, SFI September 2015 1 1. Indledning I henhold til ligestillingslovgivningen skal kommunerne indarbejde ligestilling i al planlægning

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN I SIRKA

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN I SIRKA LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN I SIRKA 9. oktober 2013 Ligestillingsstatistikken beskriver kvinder og mænds ansættelse, beskæftigelse og lønforhold m.m. i kommuner og regioner (indtil 2007 amter). Statistikken

Læs mere

Personalepolitisk redegørelse 2012

Personalepolitisk redegørelse 2012 Personalepolitisk redegørelse 2012 Et billede af Rebild Kommunes medarbejdere i tekst, tal og figurer om løn og ansættelse, alder og køn, fravær og arbejdsmiljø. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Københavns Kommune har ikke leveret data for november måned 2005, og er derfor ikke omfattet af nærværende statistik.

Københavns Kommune har ikke leveret data for november måned 2005, og er derfor ikke omfattet af nærværende statistik. NYHEDSBREV Personaleomsætningsstatistik 2005/2006 for den kommunale sektor Hermed udgives personaleomsætningsstatistikken for den kommunale sektor 2005/2006. Statistikken udgives som publikation, men kan

Læs mere

Ligestillingsstatistik. for den kommunale sektor

Ligestillingsstatistik. for den kommunale sektor Ligestillingsstatistik for den kommunale sektor 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE Ligestillingsstatistik 2004... 7 1. Datagrundlag og afgrænsning... 7 2. Begreber og definitioner... 7 3. Kommentarer til tabellerne...

Læs mere

Data for august 2008

Data for august 2008 Data for august 2008 30. oktober 2008 Redigeret 31. oktober 2008 Data for august 2008 er nu tilgængelige i LOPAKS Indhold 2 Personaleforbrug 3 Lønudvikling 3 Personaleomsætning 5 Beskæftigelsesgrader Nedenfor

Læs mere

LIGELIGESLIGETILLINGSSTATISTIKKEN LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN.

LIGELIGESLIGETILLINGSSTATISTIKKEN LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN. LIGELIGESLIGETILLINGSSTATISTIKKEN LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN. FORORD Ligestillingsstatistikken udgives årligt og er baseret på løn- og ansættelsesdata for november måned. Indhold: Forord 1. Datagrundlag

Læs mere

Personalepolitisk regnskab 2013 Glostrup Kommunes personale i tal

Personalepolitisk regnskab 2013 Glostrup Kommunes personale i tal Personalepolitisk regnskab 2013 Glostrup Kommunes personale i tal Personaleforbrug I Glostrup Kommune var personaleforbruget pr. 31. december 2013 på 1929 årsværk (beregnede fuldtidsstillinger). I 2012

Læs mere

Hørsholm Kommune. Analyse af lønniveauet i Hørsholm Kommune

Hørsholm Kommune. Analyse af lønniveauet i Hørsholm Kommune Hørsholm Kommune Analyse af lønniveauet i Hørsholm Kommune København den 29. maj 2015 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 3 2 Metode... 3 2.1 Afgrænsning af analysen... 3 2.2 Lønbegrebet... 5 2.3 Anciennitet...

Læs mere

DATA FOR FEBRUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR FEBRUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR FEBRUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 4 Beskæftigelsesgrader 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag 13. maj 2011 Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede,

Læs mere

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2015

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2015 FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2015 Statistikken beskriver fraværet på det kommunale henholdsvis regionale område og muliggør i et vist omfang benchmarking kommuner og regioner imellem. Statistikken omfatter månedslønnet

Læs mere

TAP-undersøgelsen 2014 Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale

TAP-undersøgelsen 2014 Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale 0 0 TAP-undersøgelsen 2014 Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale Indledning Efterskoleforeningen har i januar-februar 2015 gennemført

Læs mere

Gennemgang af søgekøen

Gennemgang af søgekøen Gennemgang af søgekøen Af Kontor for Analyse og Administration Som en del af udmøntningen af vækstpakken 2014 blev det besluttet at igangsætte en kvalitativ gennemgang af søgekøen, hvor erhvervsskolerne

Læs mere

Løn- og personalestatistikken 2008 - for arkitektbranchen. Medarbejdere der er omfattet af DANSKE ARKs overenskomster 4 DELTIDSANSÆTTELSER 7

Løn- og personalestatistikken 2008 - for arkitektbranchen. Medarbejdere der er omfattet af DANSKE ARKs overenskomster 4 DELTIDSANSÆTTELSER 7 Løn- og personalestatistikken 2008 - for arkitektbranchen Hermed præsenteres Løn- og personalestatistikken 2008, der er udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK). Løn- og personalestatistikken

Læs mere

FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2016

FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2016 FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2016 Statistikken beskriver fraværet på det kommunale henholdsvis regionale område og omfatter kun månedslønnet ansat personale. Statistikken er baseret på sammenkøring

Læs mere

Deltidsfag har hårdere fysisk arbejdsmiljø og lavere timeløn

Deltidsfag har hårdere fysisk arbejdsmiljø og lavere timeløn 1 Deltidsfag har hårdere fysisk arbejdsmiljø og lavere timeløn I fag hvor deltidsansættelser er udbredte, får man en lavere timeløn end i fag, hvor deltidsansættelser ikke er særligt udbredte. Samtidig

Læs mere

hvorvidt kommunen har formuleret en ligestillingspolitik, og i givet fald det nærmere indhold af den

hvorvidt kommunen har formuleret en ligestillingspolitik, og i givet fald det nærmere indhold af den Notat Til: Direktionen Fra: Mette Lunau Larsen Notat til sagen: Ligestillingsredegørelse 2009 Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Baggrund Ifølge Lov om ligestilling af kvinder

Læs mere

DATA FOR FEBRUAR 2016 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR FEBRUAR 2016 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR FEBRUAR 2016 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 12. maj 2016 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

FLD s arbejdstidsrelaterede statistik for den kommunale sektor

FLD s arbejdstidsrelaterede statistik for den kommunale sektor FLD s arbejdstidsrelaterede statistik for den kommunale sektor Med henblik på at indgå i den samlede afrapportering af resultaterne fra projektet om arbejdstidsaftaler på det kommunale område mellem KL

Læs mere

Begreber i fraværsstatistikken

Begreber i fraværsstatistikken FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2017 Statistikken beskriver fraværet på det kommunale henholdsvis regionale område og omfatter kun månedslønnet ansat personale. Statistikken er baseret på sammenkøring

Læs mere

OVERENSKOMSTSTATISTIK 2014

OVERENSKOMSTSTATISTIK 2014 OVERENSKOMSTSTATISTIK 2014 20. maj 2015 OVERENSKOMSTSTATISTIKKEN FOR 2014 ER UDKOMMET OG KAN SES PÅ KRL S HJEMMESIDE, KRL.DK INDHOLD Hovedtal, Kommuner Hovedtal, Regioner 1 3 Statistikken indeholder oplysninger

Læs mere

Nøgletal for ansatte i den regionale sektor ved OK-11

Nøgletal for ansatte i den regionale sektor ved OK-11 N O T A T Nøgletal for ansatte i den regionale sektor ved OK-11 Nedenstående beskrives i kort form en række centrale nøgletal for den regionale sektor baseret på det særlige beregningsgrundlag SBG-11,

Læs mere

Regionernes arbejdsmarked

Regionernes arbejdsmarked NOTAT Regionernes arbejdsmarked 21-11-2017 Nedenstående beskriver i tabeller, figurer og tekst en række centrale nøgletal for det regionale arbejdsmarked. Tallene stammer fra det særlige beregningsgrundlag

Læs mere

Kvinder halter bagefter på løn

Kvinder halter bagefter på løn Selvom Danmark internationalt set klarer sig godt, når det kommer til ligestilling, er der en markant forskel på lønindkomsten for kvinder og mænd i Danmark. Noget af forklaringen bunder i, at flere kvinder

Læs mere

LØN OG BESKÆFTIGELSE I SYGEHUSVÆSENET 2000-2005

LØN OG BESKÆFTIGELSE I SYGEHUSVÆSENET 2000-2005 LØN OG BESKÆFTIGELSE I SYGEHUSVÆSENET 2000-2005 Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2007 : 6 Redaktion: Sundhedsstyrelsen Sundhedsstatistik Islands Brygge 67 2300 København S. Telefon: 7222 7400 Telefax: 7222

Læs mere

LØNSPREDNINGSOPGØRELSER NU TILGÆNGELIG I LOPAKS

LØNSPREDNINGSOPGØRELSER NU TILGÆNGELIG I LOPAKS LØNSPREDNINGSOPGØRELSER NU TILGÆNGELIG I LOPAKS INDHOLD 2 Formål 2 LOPAKS 3 Begreber 6 Eksempler 6. december 2010 LOPAKS er nu udvidet med en ny tabel, der giver mulighed for at opgøre lønspredning på

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2016 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2016 ARKITEKTBRANCHEN Til DANSK INDUSTRI Dokumenttype Rapport Dato Februar 2017 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2016 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og

Læs mere

Den offentlige beskæftigelse er tilbage på Nyrup-niveau

Den offentlige beskæftigelse er tilbage på Nyrup-niveau Den offentlige beskæftigelse er tilbage på Nyrup-niveau Den offentlige beskæftigelse er faldet så markant efter gennemførelsen af VKO s såkaldte Genopretningspakke, at den nu ligger på niveau med, hvad

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012 Til Danske Ark Dokumenttype Rapport Dato Januar 2013 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2012 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og uddannelsesretning

Læs mere

Beskæftigelsesudviklingen i kommuner og regioner

Beskæftigelsesudviklingen i kommuner og regioner FOA Kampagne og Analyse Beskæftigelsesudviklingen i kommuner og regioner 2007-7. april 2015 Her beskrives udviklingen i beskæftigelsen i kommuner og regioner fra 2007 og frem til og med. 1 Beskæftigelsen

Læs mere

DdL Lønstatistik 2015. Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommuner/regioner

DdL Lønstatistik 2015. Ansatte i landinspektørfirmaer. Ansatte i andre private firmaer. Offentligt ansatte i kommuner/regioner DdL Lønstatistik 2015 Ansatte i landinspektørfirmaer Ansatte i andre private firmaer Offentligt ansatte i kommuner/regioner Offentligt ansatte i staten Lønstatistik 2015 for DdL-medlemmer Side 1 Om lønstatistikken

Læs mere

NOTAT Udviklingen i sygeplejersker på fuld tid og nedsat tid

NOTAT Udviklingen i sygeplejersker på fuld tid og nedsat tid Cecilie Bisgaard-Frantzen Januar 2017 NOTAT Udviklingen i sygeplejersker på fuld tid og nedsat tid 2007-16 47 % af alle sygeplejersker har en aftalt arbejdstid på 37 timer eller højere. 39 % har en aftalt

Læs mere

Indlæggelsestid og genindlæggelser

Indlæggelsestid og genindlæggelser Kapitel 6 57 Indlæggelsestid og genindlæggelser Den gennemsnitlige indlæggelsestid benyttes ofte som et resultatmål for sygehusbehandling, idet det opfattes som positivt, at den tid, hvor patienterne er

Læs mere

Stigende pendling i Danmark

Stigende pendling i Danmark af forskningschef Mikkel Baadsgaard og stud.polit Mikkel Høst Gandil 12. juni 2013 Kontakt Forskningschef Mikkel Baadsgaard Tlf. 33 55 77 27 Mobil 25 48 72 25 mb@ae.dk Chefkonsulent i DJØF Kirstine Nærvig

Læs mere

Arbejdsnotat om udviklingen i social ulighed i selvvurderet helbred og sundhedsadfærd i Danmark

Arbejdsnotat om udviklingen i social ulighed i selvvurderet helbred og sundhedsadfærd i Danmark Arbejdsnotat om udviklingen i social ulighed i selvvurderet helbred og sundhedsadfærd i Danmark Udarbejdet af Esther Zimmermann, Ola Ekholm, & Tine Curtis Statens Institut for Folkesundhed, december 25

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2011

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2011 Til Danske Ark Dokumenttype Rapport Dato Januar, 2012 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2011 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2011 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og uddannelsesretning

Læs mere

Anvendelse af vikarer på sygehusene

Anvendelse af vikarer på sygehusene Kapitel 8 78 Anvendelse af vikarer på sygehusene Brug af vikarer er en naturlig del af det at drive et sygehusvæsen. Det kan være hensigtsmæssigt at bruge vikarer til for eksempel at lukke huller i forbindelse

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Odder Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Brøndby Kommune 1 Indhold Status om ligestilling fra Brøndby Kommune 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Brøndby Kommune Vores gode eksempler for Brøndby Kommune

Læs mere

Sygefravær i Kultur- og Fritidsforvaltningen i 2006

Sygefravær i Kultur- og Fritidsforvaltningen i 2006 Kultur- og Fritidsforvaltningen Personale & Organisation 13. marts 07 /Malthe Østergreen Sygefravær i Kultur- og Fritidsforvaltningen i 06 Rapporten beskriver sygefraværet i Kultur- og Fritidsforvaltningen

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Høje-Taastrup Kommune 1 Indhold Status om ligestilling fra Høje-Taastrup Kommune 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Høje-Taastrup Kommune 5 Vores gode eksempler

Læs mere

1. Sammenfatning Datagrundlag Baggrund Den generelle udvikling i Greve Kommune... 4

1. Sammenfatning Datagrundlag Baggrund Den generelle udvikling i Greve Kommune... 4 Lønredegørelse 2012 1. Sammenfatning... 2 2. Datagrundlag... 3 3. Baggrund... 3 4. Den generelle udvikling i Greve Kommune... 4 4.1 ANTAL ANSATTE... 4 4.1.1 Udvikling i antal medarbejdere... 4 4.1.2 Antal

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN Til Dansk Industri Dokumenttype Rapport Dato Marts 2018 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn, jobløn

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Holbæk Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Arbejdstid blandt FOAs medlemmer

Arbejdstid blandt FOAs medlemmer 8. december 2015 Arbejdstid blandt FOAs medlemmer Hvert fjerde medlem af FOA ønsker en anden arbejdstid end de har i dag. Det viser en undersøgelse om arbejdstid, som FOA har foretaget blandt sine medlemmer.

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Region Midtjylland Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Del 3: Statistisk bosætningsanalyse

Del 3: Statistisk bosætningsanalyse BOSÆTNING 2012 Bosætningsmønstre og boligpræferencer i Aalborg Kommune Del 3: Statistisk bosætningsanalyse -Typificeringer Indholdsfortegnelse 1. Befolkningen generelt... 2 2. 18-29 årige... 2 3. 30-49

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Bornholm Kommune 1 Indhold Status om ligestilling fra Bornholm Kommune 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Bornholm Kommune 5 Vores gode eksempler for Bornholm

Læs mere

REVIDERET FRAVÆRSSTATISTIK

REVIDERET FRAVÆRSSTATISTIK REVIDERET FRAVÆRSSTATISTIK for den kommunale og regionale sektor 2007 REVIDERET Styringsgruppe: Afdelingschef for den kommunale og regionale sektor Jens Bjørn Christiansen, formand, 1. udgave, 1. oplag

Læs mere

Beskæftigelsesrapport. Kunstakademiets Billedkunstskoler. Januar 2006

Beskæftigelsesrapport. Kunstakademiets Billedkunstskoler. Januar 2006 Beskæftigelsesrapport 25 Kunstakademiets Billedkunstskoler Januar 26 1 1. Indledning Det indgår som en del af flerårsaftalen 23-26 samt i Billedkunstskolernes resultatkontrakt, at Billedkunstskolerne skal

Læs mere

KOMMUNESTATISTIK 2010

KOMMUNESTATISTIK 2010 KOMMUNESTATISTIK 00 INDHOLD: - Beskæftigelsen i kommunerne fordelt på hovedkonti - Sammenligning med året 009 - Beskæftigelsen i kommunerne fordelt på regioner og hovedkonti - Beskæftigelsen i Nordjyllands

Læs mere

Tabel 1. Nettoformue for afdøde personer, 2006 priser. De ovenstående gennemsnitstal dækker over en stor spredning på størrelsen af nettoformuen.

Tabel 1. Nettoformue for afdøde personer, 2006 priser. De ovenstående gennemsnitstal dækker over en stor spredning på størrelsen af nettoformuen. 25. juni 2007 af Jonas Schytz Juul direkte tlf. 33557722 Resumé: STOR STIGNING I ARV Den gennemsnitlige efterladte arv var i 2006 på 650.000 kr., hvilket er en stigning på næsten 60 procent siden 1997,

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Aabenraa Kommune 1 Indhold Status om ligestilling fra Aabenraa Kommune 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Aabenraa Kommune 5 Vores gode eksempler for Aabenraa

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Odense Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Andelen af kommunalt ansatte med anden etnisk baggrund er steget fra 6,4 procent i 2007 til 7,2 procent i 2008.

Andelen af kommunalt ansatte med anden etnisk baggrund er steget fra 6,4 procent i 2007 til 7,2 procent i 2008. N O TAT Ansatte i kommunerne og deres etniske KL har gentaget den årlige særkørsel hos Danmarks Statistik, der viser hvor mange indvandrere og efterkommere med henholdsvis vestlig og ikkevestlig, der er

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ringsted Kommune 1 Indhold Status om ligestilling fra Ringsted Kommune 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Ringsted Kommune Vores gode eksempler for Ringsted

Læs mere

Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor.

Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor. NYT OM LØN Nr. 1 / 2012 *** 3. februar 2012 *** Danske Regioners elektroniske nyhedsbrev Nyt om løn samler aktuelle fakta om løn med særligt fokus på den regionale sektor. Hovedpointer Reguleringsordningen

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013 Til DANSKE ARK Dokumenttype Rapport Dato Februar 2014 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2013 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 3 3. Månedsløn og uddannelsesretning

Læs mere

Indledning. Kønsfordelingen blandt kommunalt ansatte

Indledning. Kønsfordelingen blandt kommunalt ansatte S TATISTIK FOR M EDARBEJDERSAMMENSÆT - N INGEN I KOMMUNERNE PÅ K ØN, ALDER OG ETNICI TET Den 19. december 2011 Ref FBM Indledning Dette notat beskriver medarbejdersammensætningen i kommunerne ud fra køn,

Læs mere

FAKTA Udviklingen i sygeplejersker på fuldtid og deltid,

FAKTA Udviklingen i sygeplejersker på fuldtid og deltid, Louise Kryspin Sørensen (mlf@dsr.dk) Januar 2019 FAKTA Udviklingen i sygeplejersker på fuldtid og deltid, - 47% af alle sygeplejersker har en aftalt arbejdstid på 37 timer eller højere. 43% har en aftalt

Læs mere

temaanalyse 2000-2009

temaanalyse 2000-2009 temaanalyse DRÆBTE I Norden -29 DATO: December 211 FOTO: Vejdirektoratet ISBN NR: 97887766554 (netversion) COPYRIGHT: Vejdirektoratet, 211 2 dræbte i norden -29 Dette notat handler om ulykker med dræbte

Læs mere

Ansatte i kommunen fordelt på overenskomstområder Antal fuldtidsansatte

Ansatte i kommunen fordelt på overenskomstområder Antal fuldtidsansatte Kommuner i alt Alle ansatte Akademikere, KL 16.026,0 16.418,7 16.902,0 17.200,9 17.501,1 1.475,1 9,2 Dagplejere 13.791,8 13.123,8 12.470,3 11.836,2 11.242,0-2.549,7-18,5 døgninst. 19.840,4 20.179,8 20.081,1

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Tønder Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

DATA FOR MAJ 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR MAJ 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR MAJ 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 4 Personaleomsætning 5 Datagrundlag 24. august 2011 Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

Mariagerfjord Kommune

Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Region Midtjylland 1 Indhold Status om ligestilling fra Region Midtjylland 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Region Midtjylland Vores gode eksempler for

Læs mere

Kvinder og højtuddannede rammes af 40-års-model

Kvinder og højtuddannede rammes af 40-års-model Kvinder og højtuddannede rammes af 4-års-model Dansk Folkeparti har foreslået, at der indføres et krav om mindst 4 år på arbejdsmarkedet for at kunne modtage efterløn. Denne analyse tegner et billede af,

Læs mere

Lederløn 2015 Lederne December 2015

Lederløn 2015 Lederne December 2015 Lederløn 2015 Lederne December 2015 Velkommen til Lederløn 2015 21 sider med de bedst underbyggede tal for lederes løn i Danmark netop nu. Lederløn 2015 giver mulighed for at sammenligne, hvad ledere i

Læs mere

S T AT I S T I K FO R M E D AR B E J D E R S AM M E N S ÆT - N I N G E N I K OM M U N E R N E P Å K Ø N, AL D E R O G E T N I C I T ET

S T AT I S T I K FO R M E D AR B E J D E R S AM M E N S ÆT - N I N G E N I K OM M U N E R N E P Å K Ø N, AL D E R O G E T N I C I T ET S T AT I S T I K FO R M E D AR B E J D E R S AM M E N S ÆT - N I N G E N I K OM M U N E R N E P Å K Ø N, AL D E R O G E T N I C I T ET Den 23. september 2010 Ref NKS nks@kl.dk Kønsfordeling blandt kommunalt

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Køge Kommune 1 Indhold Status om ligestilling fra Køge Kommune 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Køge Kommune Vores gode eksempler for Køge Kommune 6 P E

Læs mere

hvorvidt kommunen har formuleret en ligestillingspolitik, og i givet fald det nærmere indhold af den

hvorvidt kommunen har formuleret en ligestillingspolitik, og i givet fald det nærmere indhold af den Notat Til: Fra: Byrådet, Direktionen Byrådsservice Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Notat til sagen: Ligestillingsredegørelse 2013 Baggrund Ifølge Lov om ligestilling af

Læs mere

Lønudviklingen i 2. kvartal 2006

Lønudviklingen i 2. kvartal 2006 Sagsnr. Ref: HJO/MHO/BLA September Lønudviklingen i. kvartal Den årlige ændring i timefortjenesten på hele DA-området var, pct. i. kvartal, svarende til en stigning på, pct.-point i forhold til forrige

Læs mere

DATA FOR JANUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR JANUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR JANUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 4 Personaleomsætning 5 Datagrundlag 15. april 2011 Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

Kvantitativ afdækning af deltid/heltid på SHK-området

Kvantitativ afdækning af deltid/heltid på SHK-området Kvantitativ afdækning af deltid/heltid på SHK-området I denne rapport afdækkes karakteristika for kommunalt ansatte medarbejdere på SHKområdet, med et kvantitativt fokus på fordelingen mellem deltid og

Læs mere

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2012

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2012 3373.5 FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2012 6. juni 2013 FORORD Formålet med statistikken er at beskrive fraværet i den kommunale henholdsvis den regionale sektor hver for sig og samlet beskrive fordelingen på forskellige

Læs mere

Kommunal Rottebekæmpelse tal og tendenser

Kommunal Rottebekæmpelse tal og tendenser Kommunal Rottebekæmpelse tal og tendenser Siden 1938 har de danske kommuner haft pligt til årligt at indberette oplysninger om den kommunale rottebekæmpelse til de centrale myndigheder. Myndighederne anvender

Læs mere

11.28.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN RAMMEAFTALE OM DELTIDSARBEJDE

11.28.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN RAMMEAFTALE OM DELTIDSARBEJDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE RAMMEAFTALE OM DELTIDSARBEJDE 2014 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL... 3 2. ANVENDELSESOMRÅDE... 4 3. DEFINITIONER...

Læs mere

ARBEJDSGIVER- POLITISKE NØGLETAL I FLIS

ARBEJDSGIVER- POLITISKE NØGLETAL I FLIS KL JANUAR 2019 FLIS ARBEJDSGIVER- POLITISKE NØGLETAL I FLIS EN INTRODUKTION 2 INTRODUKTION HVAD ER DE ARBEJDSGIVERPOLITISKE NØGLETAL I FLIS? Arbejdsgiverpolitiske nøgletal er et nyt nøgletalsprodukt i

Læs mere

1. En analyse af, hvis kønssammensætningen og jobfunktionerne var ens i de tre sektorer

1. En analyse af, hvis kønssammensætningen og jobfunktionerne var ens i de tre sektorer N O TAT Sygefravær i kommunerne, staten og det private 1. En analyse af, hvis kønssammensætningen og jobfunktionerne var ens i de tre sektorer Inspiration til undersøgelsen I kronikken Offentligt sygefravær

Læs mere

Profil af den økologiske forbruger

Profil af den økologiske forbruger . februar 1 Profil af den økologiske forbruger Af A. Solange Lohmann Rasmussen og Martin Lundø Økologiske varer fylder markant mere i danskernes indkøbskurve. Fra 3 pct. af forbruget af føde- og drikkevarer

Læs mere

Punkt nr. 2 - Ligestillingsredegørelse 2015 for Region Hovedstaden Bilag 1 - Side -1 af 8

Punkt nr. 2 - Ligestillingsredegørelse 2015 for Region Hovedstaden Bilag 1 - Side -1 af 8 Bilag 1 - Side -1 af 8 Bilag 1 REGION HOVEDSTADENS INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSE 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette

Læs mere

ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE

ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE 6. juni 2006 ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE Dette notat forsøger at give et billede af de personer på arbejdsmarkedet, som ikke er forsikret i en A-kasse. Datagrundlaget er Lovmodelregistret, der udgør

Læs mere

Profilmodel 2012 Videregående uddannelser

Profilmodel 2012 Videregående uddannelser Profilmodel 1 Videregående uddannelser En fremskrivning af hvor stor en andel af en niende klasse årgang, der forventes at få en videregående uddannelse Profilmodel 1 er en fremskrivning af, hvordan en

Læs mere