Principper for ansvarlig formidling af forskningsresultater på SDCC

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Principper for ansvarlig formidling af forskningsresultater på SDCC"

Transkript

1 Principper for ansvarlig formidling af forskningsresultater på SDCC Januar 2019 Baggrund Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) har en ambition om at levere forskning i verdensklasse og offentliggør studierne og resultaterne i artikler i højt estimerede videnskabelige tidsskrifter. En del af indsatsen består i at formidle viden om nye resultater, metoder mm. til den brede offentlighed, og det foregår via SDCC s egne kommunikationskanaler samt elektroniske og skrevne medier. SDCC ønsker at være garant for troværdig og transparent forskningsformidling, og til det formål er der udarbejdet principper for ansvarlig forskningsformidling. Nyhedsformidlingen fra forskningen har mange facetter: nystartede projekter, udnævnelser, priser, donationer, delresultater fra undersøgelser, rapporter, abstracts og videnskabelige artikler. De følgende principper er udarbejdet med udgangspunkt i formidlingen af forskningsresultater fra videnskabelige tidsskrifter og videnskabelige konferencer i den brede offentlighed. De øvrige facetter af forskningsformidlingen støttes af SDCCs kommunikationsstrategi herunder særligt den generelle nyhedsformidling og kontakt med eksterne medier. Principperne er udarbejdet på baggrund af en workshop om ansvarlig forskningsformidling, afholdt d. 27. september 2018 for forskere og forskningsinteresserede på SDCC. Formål Formålet med principperne for ansvarlig forskningsformidling er at: Give redskaber, der understøtter deling af højt specialiseret viden med den brede offentlighed. Sikre troværdighed i nyhedsformidlingen inkl. balance mellem den videnskabelige værdi og den samfundsmæssige værdi af de formidlede resultater. Sikre åbenhed og transparens om forskningsresultater og -metoder. Skabe tillid og godt samarbejde mellem eksterne medier og SDCCs forskere.

2 To bærende principper for ansvarlig forskningsformidling 1. Troværdighed SDCCs forskere medvirker, evt. med hjælp fra kommunikationsteamet, til omtale af nye forskningsresultater, der er baseret på en videnskabelig artikel antaget i et peer-reviewed tidsskrift (print/online) eller offentliggjort på en videnskabelig konference. Medieomtalen sker tidligst samtidig med den videnskabelige offentliggørelse eller umiddelbart efter. Al medieomtale af nye forskningsresultater fra SDCC indeholder en varedeklaration for at sikre fuld transparens: Navn og kontaktoplysninger på den/de forskere, som står til rådighed for medierne. Direkte link til abstract eller den videnskabelige artikel, som medieomtalen bygger på. Hvis resultaterne stammer fra et abstract offentliggjort på en konference og endnu ikke er offentliggjort i et peer-reviewed tidsskrift, nævnes dette inkl. navn på konferencen. Fakta om studietype og design. Fakta om eksterne samarbejdspartnere (ved flere nævnes kun de vigtigste). Fakta om ekstern finansiering (ved flere nævnes kun de største bevillingsgivere). Oplysning om interessekonflikter, fx økonomiske, faglige eller personlige, samt i fald der i øvrigt er afvigelse fra de bærende principper for ansvarlig forskningsformidling. Navn og kontaktoplysninger på den kommunikationsmedarbejder, der har udarbejdet teksten. 2. Samarbejde Dialog mellem kommunikationsteam og forsker er en integreret arbejdsmetode på SDCC, hvor samarbejde og tværfaglighed bidrager til et professionelt resultat. Samarbejdet foregår både før, under og efter formidlingen til den brede offentlighed: Før: Under: Efter: Kommunikationsmedarbejder fra kommunikationsteamet rådgiver og orienterer om processen og præmisser ved mediekontakt. Kommunikationsmedarbejderen holder forskeren orienteret om medieindsatsen herunder medievalg og tidspunkt for offentliggørelse. Kommunikationsmedarbejderen leverer en oversigt over dækningen på SDCCs kanaler samt i medierne. Hvis forskeren ønsker feedback og sparring på det konkrete forløb med medierne, leverer kommunikationsmedarbejderen også dette.

3 Bilag 1: Beskrivelse af arbejdsproces i formidling af forskningsnyheder fra videnskabelige tidsskrifter eller abstracts: Kommunikationsteamet vil gerne hjælpe med nyhedsformidling i medierne, når der er tale om et forskningsresultat/projekter, som er publiceret i et videnskabeligt tidsskrift eller præsenteres på videnskabelige konferencer. Det vil sige, at vi går pressevejen med pressemeddelelse, pitch til et udvalgt medie og evt. efterfølgende bred udsendelse. Pressemeddelelsen vil også blive delt på SDCC s egne kanaler og sociale medier. Vi formidler på pressens præmisser, så forskningsresultatet skal være ny viden, som har relevans, kan skabe identitet, evt. støtter op om tidligere resultater og er væsentligt for modtageren. Ikke alle nye forskningsresultater er interessante for en bred offentlighed eller taler ind i en aktuel politisk kontekst. Derfor sker udvælgelsen med afsæt i de journalistiske nyhedskriterier. Afklaring Kontakt Kommunikationsteamet, hvis du har et forskningsresultat, som du er klar til at gå i medierne med. Dvs. når publiceringsdatoen i det videnskabelige tidsskrift er kendt, eller når abstractet er optaget på en videnskabelig konference. Som led i afklaringen presseegnet/ikke presseegnet beder vi om at få færdiggjort følgende sætninger: Den del af forskningsresultatet, der er vigtig for almindelige mennesker er, AT (her formulerer du den vigtigste påstand, som publikationen rejser og dokumenterer/sandsynliggør) Resultatet er nyt og væsentligt, FORDI (her sætter du ord på relevansen) Det er særlig interessant FOR (her præciserer du hvilke patienter/pårørende/interessenter ud over læger og forskere, der har interesse i resultatet) De tre sætninger er vigtige, fordi det (især v/ klinisk forskning) er de svar, der afgør, om historien kan afsættes eksternt. Proces Kommunikationsmedarbejderen fra Kommunikationsteamet laver i samarbejde med forskeren en plan over valg af medie(r), tidspunkt for offentliggørelse, samarbejde med tidsskriftets presseafdeling og/eller andre interessenter, afrapportering mv. Kommunikationsmedarbejderen skriver på baggrund af interview med forskeren en artikel, som godkendes af forskeren. Kommunikationsmedarbejderen pitcher historien til det udvalgte medie og holder kontakt til forskeren om udviklingen. Når historien er offentliggjort, lægges SDCC s artikel på egne kanaler og deles på de sociale medier. Kommunikationsmedarbejderen følger op på resultatet af medieindsatsen.

4 Bilag 2: Tjekliste: Når medierne kontakter dig Du er altid velkommen til at kontakte kommunikationsteamet. Her får du råd og sparring om samarbejdet mellem fagfolk og medier. Teamet har overblik over, hvilke emner der er på mediernes generelle dagsorden, og hvilke konkrete presseindsatser og -henvendelser, der er i gang på SDCC. De samarbejder med de øvrige kommunikationsteams i Region Hovedstaden, Diabetesforeningen, de øvrige Steno centre m.fl. 1. Hvem ringer? Husk altid at få navn på journalisten, hvilket medie han/hun ringer fra, og et telefonnummer, du kan ringe tilbage til. 2. Hvorfor ringer de til dig? Hvad drejer sagen sig om? Hvad er vinklen på historien? Hvad vil journalisten have dig til at svare på? Hvem medvirker ellers i historien, og hvad er deres roller/holdninger? 3. Er du den rigtige person til at svare? Er det et område og et emne, som du er ekspert på eller har ansvar for? Du kan henvise journalisten til andre, der har mere viden på området eller du kan henvende dig til kommunikationsteamet. 4. Skal du svare nu? Hvornår har journalisten deadline? Er et svar nødvendigt nu eller kan det vente? Aftal evt. med journalisten, at du ringer tilbage, så du kan forberede dine svar og få rådgivning fra kommunikationsteamet. 5. Forbered dit budskab Forbered tre korte budskaber, som du skal have nævnt i interviewet med journalisten. Skriv dem ned, så du har dem foran dig under samtalen. Jo mere kort og præcis, du er i dine udtalelser, jo større er chancen for, at det du siger, kommer med i artiklen eller i indslaget. Tænk gerne i konkrete eksempler. 6. Aftal rammerne med journalisten Hvad kan du udtale dig om, og hvad vil du ikke tale om? Udtaler du dig på egne eller på SDCCs vegne? Vil journalisten citere dig, eller er det til baggrundsinformation? (bemærk dog, at al kontakt til journalister i princippet kan bruges til citat). Aftal at få dine eventuelle citater til godkendelse. Du kan kun rette faktuelle fejl og fejlciteringer. Særligt ved interview til tv eller radio: Spørg, hvor lang tid indslaget skal vare, så du kan prioritere dine budskaber. Bed gerne om at få gentaget et spørgsmål, hvis det er uklart. Spørg, om interviewet kan tages om, hvis det ikke fungerer optimalt første gang. Link til bilag 4, uddybende tjek-liste; Når du taler med journalister (udarbejdet af SDCC Videncenter)

5 Bilag 3 Videncentrets uddybende tjekliste målrettet forskere. Tjekliste når du taler med journalister Mange detaljer om de forskningsresultater, som du gerne vil formidle eller bliver spurgt om, kan forekomme næsten indlysende for dig selv og dine kolleger. Men du kan ikke altid regne med, at den journalist, du taler med, har den nødvendige indsigt i forskningsmetoderne til at kunne videreformidle din forskning på korrekt vis. Du kan derfor hjælpe journalisten godt på vej ved at give tilstrækkelige informationer til, at nedenstående spørgsmål kan besvares. Ikke nødvendigvis i den angivne rækkefølge, men hvor det falder naturligt i jeres samtale. Vær opmærksom på, at ikke alle spørgsmål er lige relevante for alle typer forskning. HUSK, at du ikke kan være sikker på, at de fagord, du bruger, bliver afkodet korrekt. Så gør dig umage med at forklare tingene, så alle kan forstå det. Øv dig gerne på det allerede, inden journalisten ringer. Hvilket spørgsmål skal din forskning besvare? Prøv at placere forskningsresultatet i en (eller flere) af disse overordnede kategorier: 1. Om der er et problem er, der skal gøres noget ved (type 1-evidens) Din forskning skal bidrage til at belyse et problems omfang, mulige (årsags-)sammenhænge, eller hvordan den tidsmæssige udvikling har været. Kort sagt: er der overhovedet et problem, hvorfor er problemet opstået, og bliver det større eller mindre over tid? Særligt den epidemiologiske forskning hører hjemme her. 2. Hvilken intervention/behandling man skal vælge (type 2-evidens) Din forskning skal svare på, hvad der virker bedst, så man ved, hvad man skal vælge at gøre. Det kan både være behandling og andre former for interventioner. De forskellige former for interventionsforskning hører overvejende til i denne kategori. 3. Hvordan man kan gøre noget ved et problem (type 3-evidens) Din forskning kan sige noget om, hvordan man skal gøre det, der virker. I denne kategori findes særligt implementeringsforskningen. Hvilke type forskning er der tale om? Hvis du ikke allerede har nævnt det i forbindelse med ovenstående punkt, bør du forklare, hvilken type forskning der er tale om. Systematisk forskningsoversigt eller enkeltstudie? Kvalitativ eller kvantitativ? Eksperimentelt eller observationelt? Randomiseret eller ikke-randomiseret? Analytisk eller deskriptivt?

6 Bygger undersøgelsen på mennesker eller dyr? Forklar kort og klart, hvad de åbenlyse styrker og svagheder ved den pågældende studietype er. Hvordan blev data indsamlet? Fortæl, om dine data er indsamlet via registre, interviews, spørgeskemaer, blodprøver eller andet. Beskriv også, hvordan det konkret foregik, f.eks. hvor mange gange I indhentede data fra de samme personer, over hvor lang tid osv. Hvor mange personer deltog i undersøgelsen? Ved kvantitative undersøgelser vil antallet af undersøgelsesdeltagere oftest være en vigtig oplysning at give videre. Er der tale om et forsøg på 12 raske, unge mænd, eller består studiepopulationen af flere hundrede eller tusinder personer med diabetes (in-/ekskl. kontrolpersoner)? Ved kvalitative studier kan du forklare, hvorfor der ikke er brug for så stort et antal som i kvantitative undersøgelser. Hvem var deltagerne, og har du foretaget en sammenligning? Beskriv, hvad der karakteriserede de personer, som deltog i undersøgelsen. Og fortæl, hvad du har sammenlignet med (f.eks. en kontrolgruppe) eller hvis du ikke har sammenlignet med noget. Det giver modtageren bedre mulighed for at sætte resultaterne i relation til det normale eller et andet nærmere beskrevet udgangspunkt. Hvad er resultaterne? Forklar kort og præcist de vigtigste resultater på en måde, som reducerer risikoen for, at de bliver slået større op, end de kan bære. Overvej f.eks., om det er bedre at bruge absolutte tal i stedet for relative. Er der er en statistisk usikkerhed, som er relevant at nævne? Og kan man f.eks. generalisere resultatet af din undersøgelse til alle personer med diabetes? Gør opmærksom på studiets/resultaternes begrænsninger. Hvad viser tidligere forskning? Sæt din egen forskning i perspektiv ved at fortælle, hvad tidligere forskning har vist. Hvad bidrager dine resultater med til det samlede billede? Er der forskningsmæssige uenigheder på området? Og er din egen forskning faktisk så banebrydende, som du vil ønske, at den er? Hvad er studiets formidlingspotentiale? Overvej, hvor vigtigt dit forskningsresultat er i den større sammenhæng. Hvor stort er det problem, som din forskning kan bidrage til at gøre mindre? Hvem kan tænkes at få glæde af din forskning? Kan dine resultater overføres eller generaliseres til en anden eller større population end den, du har undersøgt i dit studie? Er studiet publiceret? Fortæl, hvad den aktuelle status er for dine forskningsresultater. Er de publiceret i et peer-reviewed tidsskrift eller blot på en videnskabelig konference? Eller måske i rapport- eller bogform?

7 Hvem har finansieret forskningen, og er der potentielle interessekonflikter? Vær proaktiv, og fortæl, hvem der har betalt for den aktuelle forskning. Der er sjældent noget fordækt i disse oplysninger, men det kan hurtigt opfattes sådan, hvis journalisten skal grave efter dem. Vær også klar til at uddybe om dine egne eventuelle interessekonflikter. Det er ikke sikkert, at journalisten bliver stillet tilfreds med en henvisning til de oplysninger, som har afgivet til tidsskriftet. Hvor finder man flere oplysninger? Hjælp gerne journalisten på vej til at finde troværdige kilder til yderligere information. Husk altid at sende et link til artiklen, hvis den er publiceret. Du bør altid opfordre journalisten til at henvise til den originale videnskabelige artikel i sin egen journalistiske artikel. Sidst, men ikke mindst: Bed om at få artiklen til gennemsyn. Du har lov til at rette i dine citater og faktuelle fejl, men det er altid en god ting at se dine citater i den store sammenhæng ligesom det kan ske, at du opfanger andre fejl eller misforståelser. Nævn gennemsynet i første samtale med journalisten, så vedkommende kan tage hensyn til det. Se kontakten til journalisten som et samarbejde. I har begge travlt, og journalisten har ofte brug for hurtig respons i forhold til deadline senere samme dag. Oftest sendes artiklen som ren tekst på mail, der kan læses igennem på computer eller telefon.

Mediekontakt. - gode råd fra Kommunikation til ledere og andre ansatte, der har kontakt med medierne

Mediekontakt. - gode råd fra Kommunikation til ledere og andre ansatte, der har kontakt med medierne Mediekontakt - gode råd fra Kommunikation til ledere og andre ansatte, der har kontakt med medierne I kontakt med medierne I Viborg Kommune vil vi gerne være synlige i medierne. Vi vil åbne kommunen op

Læs mere

PRESSEPOLITIK OG NOGLE GODE RÅD

PRESSEPOLITIK OG NOGLE GODE RÅD PRESSEPOLITIK OG NOGLE GODE RÅD MAJ 2016 2 3B VIL GERNE I MEDIERNE 3B vil gerne være synlig i medierne og dermed aktivt være med til at ændre det almenes image. Derfor går vi til medierne, når vi har en

Læs mere

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Scenen er din Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Kære forsker, Syddansk Universitet modtager dagligt mange henvendelser fra journalister, der vil vide mere om vores forskning,

Læs mere

1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne

1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne PRESSEKONTAKT 1 Presse kontakt Gode råd til samarbejde med medierne 1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne Til forskere, læger og andre fagpersoner på Aarhus Universitet og i Region

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Frivillighåndbog Pressehåndtering

Frivillighåndbog Pressehåndtering Frivillighåndbog Pressehåndtering Indhold Medierne... 3 Hvad må jeg udtale mig til medierne om?... 3 Hvornår og hvordan går jeg selv til medierne?... 3 Hvad skal jeg huske, når jeg skal interviewes?...

Læs mere

Presseguide til ph.d.-stipendiater

Presseguide til ph.d.-stipendiater Presseguide til ph.d.-stipendiater Udgivet af Forskerskole Øst Gitte Gravengaard Forord Når man lige har afleveret sin ph.d.-afhandling, er det første, man tænker på, sjældent, hvordan man får formidlet

Læs mere

Pressepolitik og nogle gode råd

Pressepolitik og nogle gode råd Pressepolitik og nogle gode råd Juli 2014 2 3B vil gerne i medierne! 3B vil gerne være synlig i medierne og dermed aktivt være med til at ændre det almenes image. Derfor går vi til medierne, når vi har

Læs mere

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, forår 2017

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, forår 2017 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten Metropol, SFI og, forår 2017 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten 1. Metropol, SFI og, forår 2017 Velfærdsmedieskolen handler om at få forskning

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier INTERN UDDANNELSE Kommunikation og medier Kommunikation Kommunikation er en situation, hvor en afsender bringer et budskab videre til en modtager, som så i større eller mindre grad forventes at reagere

Læs mere

Åh nej, ikke en journalist!

Åh nej, ikke en journalist! Åh nej, ikke en journalist! Indledning 7 gode råd Til pressehåndtering Vi arbejder i alle dele af Vejdirektoratet med sager, der har stor betydning for borgernes dagligdag. Derfor kan vi alle blive mødt

Læs mere

Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse

Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Via Ritzau Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Læs mere om Via Ritzau på ritzau.dk/home/via-ritzau Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Af Ritzau Fokus Hvad er det, der gør, at en

Læs mere

Guide til pressekontakt

Guide til pressekontakt Dato: 28.11.13 Kunde: Destination Sydvestjylland Konsulent: Karin Toftegaard Matthiesen Telefon: 61558431 E-mail: ktm@related.dk Guide til pressekontakt Related Havneparken, Jyllandsgade 8 7100 Vejle Telefon:

Læs mere

Strategi for nyhedsformidling. Din kommune lige nu

Strategi for nyhedsformidling. Din kommune lige nu Strategi for nyhedsformidling Din kommune lige nu Initiativ til flere historier og nyheder Din kommune lige nu strategi for nyhedsformidling konkretiserer, hvordan vi tager initiativ til at bringe historier

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER September 2013 Center for Kliniske Retningslinjer - Clearinghouse Efter en konsensuskonference om sygeplejefaglige kliniske retningslinjer, som Dokumentationsrådet under Dansk Sygeplejeselskab (DASYS)

Læs mere

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Kontakt med pressen Denne vejledning og den række værktøjer, der er knyttet til den, har til formål at støtte dig, når du er i kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Vejledningen gælder, når

Læs mere

MODUL H: MEDIEKONTAKT

MODUL H: MEDIEKONTAKT MODUL H: MEDIEKONTAKT HVAD KAN VI ANVENDE MEDIER TIL? Få opmærksomhed Skabe fokus på problemer Få omtale Få budskaber ud/starte eller præge debat Præge omtale i ønsket retning Gratis markedsføring Påvirke

Læs mere

Pressefif og mediekontakt

Pressefif og mediekontakt Pressefif og mediekontakt Disposition for dette dokument Side 1: Mediekontakt (inkl. den gode historie) Side 3: Interviewteknik Side 5: Artikelskrivning (inkl. målgruppe, sprog, opbygning) Side 7: Pressemeddelelse

Læs mere

Københavns Amts. Kommunikationspolitik

Københavns Amts. Kommunikationspolitik Københavns Amts Kommunikationspolitik INDHOLD Indledning 3 Principper for god kommunikation i Københavns Amt 4 1. Vi vil være synlige og skabe indsigt i de opgaver, amtet løser 5 2. Vi vil skabe god ekstern

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

Nationalt Videncenter for Læsning

Nationalt Videncenter for Læsning side 44 Det særlige ved at lave projekter i Nationalt Videncenter for Læsning Af: Henriette Romme Lund, kommunikationskonsulent i Nationalt Videncenter for Læsning Det store fokus på formidling og den

Læs mere

Inspirationsmateriale fra anden type af organisation/hospital. Metodekatalog til vidensproduktion

Inspirationsmateriale fra anden type af organisation/hospital. Metodekatalog til vidensproduktion Inspirationsmateriale fra anden type af organisation/hospital Metodekatalog til vidensproduktion Vidensproduktion introduktion til metodekatalog Viden og erfaring anvendes og udvikles i team. Der opstår

Læs mere

Visioner og kompetencer i en professionel praksis et led i din kompetenceudvikling

Visioner og kompetencer i en professionel praksis et led i din kompetenceudvikling Hjertecentret 2017 Sygeplejen i Hjertecentret Visioner og kompetencer i en professionel praksis et led i din kompetenceudvikling Vi glæder os til at se dig til introduktion til sygeplejen i Hjertecentret.

Læs mere

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, efterår 2016

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, efterår 2016 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten Metropol, SFI og Information, efterår 2016 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten 1. Metropol, SFI og Information, efterår 2016 Velfærdsmedieskolen

Læs mere

Pressevejledning Hillerød Kommune

Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning... 2 En åben kommune... 2 Orienterer altid kommunens kommunikationsrådgiver... 2 Hvem må udtale sig?... 2 Når journalisten ringer... 3 Tavshedspligt...

Læs mere

Medieguide til lokalgrupper

Medieguide til lokalgrupper Medieguide til lokalgrupper Fortællingen om SOS Børnebyerne lever stærkest blandt jer frivillige. På de næste sider finder I tips og tricks til, hvordan I kan få lokalgruppens historier i de lokale medier.

Læs mere

Pressemanual for Udvikling Fyn

Pressemanual for Udvikling Fyn Pressemanual for Udvikling Fyn Udvikling Fyn A/S er afhængig af omtale i medierne. Derfor er journalister og andre medierepræsentanter vigtige samarbejdspartnere, som vi ofrer stor opmærksomhed. Sæt i

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Januar 2009 Hillerød Hospital Kommunikationsenheden Kommunikationspolitik Kommunikationsenheden Hillerød Hospital Kommunikationspolitik for Hillerød Hospital Indhold 1. Formål...

Læs mere

1.0 Kommunikationsstrategiens formål og grundlag

1.0 Kommunikationsstrategiens formål og grundlag UDKAST Indhold 1. Formål og grundlag 2. Platform 3. Mål 4. Målgrupper 5. Kommunikationsprincipper 6. Budskaber 7. Kanaler 8. Governance 9. Prioriterede indsatser 2 1.0 Kommunikationsstrategiens formål

Læs mere

Forskning i medierne om socialt udsatte børn og unge

Forskning i medierne om socialt udsatte børn og unge Forskning i medierne om socialt udsatte børn og unge Videndeling og videnspredning Danske Professionshøjskolers årsmøde, 12. maj 2016 Lars Kabel, Roger Buch og Kresten Roland Johansen Danmarks Medie- og

Læs mere

Krisekommunikation. Bilag 4.1 til beredskabsplan

Krisekommunikation. Bilag 4.1 til beredskabsplan Krisekommunikation Bilag 4.1 til beredskabsplan 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Målet med krisekommunikation... 3 3. Organisering... 3 3.1 Krisestabens

Læs mere

Kommunikationspolitik 2014

Kommunikationspolitik 2014 Kommunikationspolitik 2014 Vedtaget af Greve Byråd 25. august 2014 Indholdsfortegnelse Forord Afgrænsning Proces Værdier i kommunikation Intern kommunikation Kommunikation med borgere, virksomheder og

Læs mere

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor.

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORAs strategi Juni 2016 KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORA er en uafhængig statslig institution, som udfører sin faglige

Læs mere

LearningTech vejledning til peer review-procedure til redaktion og medlemmer af kritikerpanelet

LearningTech vejledning til peer review-procedure til redaktion og medlemmer af kritikerpanelet vejledning til peer review-procedure til redaktion og medlemmer af kritikerpanelet er et forskningsbaseret tidsskrift med fokus på læremidler, didaktik og teknologi. Læremidler defineres som: Medier og

Læs mere

Før under efter - kommunikation

Før under efter - kommunikation Før under efter - kommunikation 1 Få mere ud af arrangementet med kommunikation FØR UNDER - EFTER Vi afholder et arrangement for at gøre opmærksom på et emne eller et budskab Tænk arrangementet som én

Læs mere

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland Informations- og kommunikationsstrategi for Fødevareplatformens mål er at sikre en koordinering mellem relevante aktører og videninstitutioner samt at fungere som katalysator og inspirator indenfor fødevareområdet

Læs mere

Fra protokol til fondsansøgning

Fra protokol til fondsansøgning Fra protokol til fondsansøgning En protokol adskiller sig på mange områder fra en ansøgning om eksternt finansierede forskningsmidler. En protokol er som regel meget omfangsrig, detaljeret og anderledes

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

I kontakt med pressen. - gode råd om pressekontakt fra Kommunikationsafdelingen

I kontakt med pressen. - gode råd om pressekontakt fra Kommunikationsafdelingen I kontakt med pressen - gode råd om pressekontakt fra Kommunikationsafdelingen I kontakt med pressen Kontakt med pressen kan være en del af dit arbejde i Viborg Kommune. I Kommunikationspolitik 2008 slås

Læs mere

Vejledning for pressekontakt. I mediernes søgelys

Vejledning for pressekontakt. I mediernes søgelys Vejledning for pressekontakt I mediernes søgelys Pressen er vigtig for os I mediernes søgelys vejledning for pressekontakt giver gode råd til, hvordan medarbejdere og ledere håndterer pressen i Køge Kommune.

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

Det Videnskabelige Råd ved Center for Kliniske retningslinjer. Hvilke problemstillinger arbejdes der med?

Det Videnskabelige Råd ved Center for Kliniske retningslinjer. Hvilke problemstillinger arbejdes der med? Det Videnskabelige Råd ved Center for Kliniske retningslinjer Hvilke problemstillinger arbejdes der med? 1 Det Videnskabelige Råd Skal rådgive i forhold til metodiske og forskningsmæssige problemstillinger

Læs mere

BEBOERHØJSKOLEN DECEMBER - KURSER I KØBENHAVN - ODENSE - AARHUS

BEBOERHØJSKOLEN DECEMBER - KURSER I KØBENHAVN - ODENSE - AARHUS Beboerdemokrater Bestyrelser Frivillige ildsjæle Boligsociale projektmedarbejdere Projektledere Styregruppemedlemmer Tag på kursus- og inspirationsdag med dine boligsociale samarbejdspartnere i december

Læs mere

[Til Indklagede] Klage indbragt for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed

[Til Indklagede] Klage indbragt for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed videnskabelig uredelighed [Til Indklagede] Klage indbragt for I har på vegne af [KLAGER] ved brev af 16. april 2012 indgivet klage mod [FORSKNINGSINSTITUTION] og [INDKLAGEDE] til (UVVU). I klagen anfører

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

Boost din kommunikation

Boost din kommunikation v Boost din kommunikation Tag magten over din virksomheds kommunikation med et kursus hos JJ Kommunikation. Undervisningen er målrettet alle typer virksomheder, der vil være mere aktive i den eksterne

Læs mere

Definitioner på publikationstyper i PURE

Definitioner på publikationstyper i PURE Definitioner på publikationsr i PURE Definition Bidrag til tidsskrift/avis Artikel, peer reviewed Artikel Letter Kommentar / debat Review Videnskabelig anmeldelse Editorial Tidsskriftsartikel Anmeldelse

Læs mere

BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION. Revideret maj 2016.

BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION. Revideret maj 2016. BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION Revideret maj 2016. Ref.: a. FAKPUB DE.990-1 Forsvarsakademiets forskningsstrategi b. Vejledning vedrørende FAK eksterne digitale magasin, bilag 2 til FAKDIR 340-1

Læs mere

Hej og tak for sidst.

Hej og tak for sidst. Hej og tak for sidst. Her på de følgende sider får i lige de væsentlige overskrifter fra mit oplæg på Sund By Netværkets temadag om synlighed afholdt den 11. November 2014. Det handlede om, hvordan man

Læs mere

Kommunikations- politik. December 2017

Kommunikations- politik. December 2017 Kommunikations- politik December 2017 Indhold En kommunikationspolitik for alle Fem principper for god kommunikation Målgrupper Kommunikationskanaler Det daglige kommunikationsansvar Ekstern kommunikation

Læs mere

3. Kommunikationsstrategi 2013

3. Kommunikationsstrategi 2013 1 Referat fra 20. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Tirsdag d. 10. december, 2013 kl. 11.00 15.00 Sted Mødeleder Referent Tove Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30

Læs mere

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud s kommunikationsstrategi forberedt på skybrud Januar2014 Indhold Hvad går KLIKOVAND ud på?... 3 Målsætninger for kommunikationen... 3 Hvad vil vi sige?... 4 Hvem vil vi sige det til? (Målgrupperne)...

Læs mere

Når journalisten ringer en tjekliste. Vejen til journalisternes hjerter går via de gode historier!

Når journalisten ringer en tjekliste. Vejen til journalisternes hjerter går via de gode historier! Når journalisten ringer en tjekliste Vejen til journalisternes hjerter går via de gode historier! Kan jeg udtale mig til medierne? Energinet.dk er en offentlig virksomhed som varetager en række vigtige

Læs mere

Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikanten med i strategiske overvejelser

Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikanten med i strategiske overvejelser Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikperioden er 6 måneder - med mulighed for at forlænge til 12 måneder. Hovedudfordringen for journalistpraktikanten i Egmont

Læs mere

Skriv bedre tekster. Dette kursus hjælper dig til at skrive knivskarpe tekster, der på en levende måde formidler præcis det, du gerne vil sige.

Skriv bedre tekster. Dette kursus hjælper dig til at skrive knivskarpe tekster, der på en levende måde formidler præcis det, du gerne vil sige. Skriv bedre tekster Dette kursus hjælper dig til at skrive knivskarpe tekster, der på en levende måde formidler præcis det, du gerne vil sige. Det er helt utroligt, hvordan alle AROS undervisere formår

Læs mere

PRAKSISFORSKNING I PRAKSIS. Lars Uggerhøj, Maja Lundemark Andersen og Lene Ingemann Brandt

PRAKSISFORSKNING I PRAKSIS. Lars Uggerhøj, Maja Lundemark Andersen og Lene Ingemann Brandt PRAKSISFORSKNING I PRAKSIS Lars Uggerhøj, Maja Lundemark Andersen og Lene Ingemann Brandt HVAD ER PRAKSISFORSKNING? Forskningen som højere grad bygge på behov og forståelser i praksis og ikke ensidigt

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Sådan får I jeres historie i pressen

Sådan får I jeres historie i pressen Sådan får I jeres historie i pressen Jeres arrangement til Dansk Naturvidenskabsfestival er en oplagt anledning til at synliggøre jeres institution og fortælle om jeres aktiviteter i medierne. Derudover

Læs mere

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser BibDok En til at dokumentere effekt af bibliotekets er Guide til BibDok BibDok understøtter en systematisk refleksiv praksis. Det er derfor væsentligt, at I følger guiden trin for trin. 1. Sammenhæng mellem

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Samarbejde mellem forskning og praksis

Samarbejde mellem forskning og praksis 20. januar 2015, KL s sundhedskonference, Kolding Samarbejde mellem forskning og praksis Chefkonsulent Kurt Æbelø, kae@rsyd.dk Afdelingen for Sundhedssamarbejde og Kvalitet Rammer for samarbejde om forskning

Læs mere

Hvad skal vi med en kommunikationspolitik?

Hvad skal vi med en kommunikationspolitik? Hvad skal vi med en kommunikationspolitik? Danmarks Domstoles medarbejdere kommunikerer allerede med hinanden, med borgerne, pressen og vores øvrige samarbejdspartnere. Så hvad skal vi bruge en kommunikationspolitik

Læs mere

Videnskab i Politiken Hvorfor og for hvem? Et oplæg om Politikens og andre massemediers måde at dække videnskab på.

Videnskab i Politiken Hvorfor og for hvem? Et oplæg om Politikens og andre massemediers måde at dække videnskab på. Videnskab i Politiken Hvorfor og for hvem? Et oplæg om Politikens og andre massemediers måde at dække videnskab på. Morten Garly Andersen, videnskabsredaktør Politiken Oktober 2009 I formidling af videnskab

Læs mere

Resultatkontrakt 2006

Resultatkontrakt 2006 Resultatkontrakt 2006 1. Indledning...3 2. Formål, opgaver, mission og værdier...3 3. Vision...4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling af viden:...8

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

Kommunikation i Haderslev Kommune - sådan gør vi

Kommunikation i Haderslev Kommune - sådan gør vi Kommunikation i Haderslev Kommune - sådan gør vi 1 Kommunikation i Haderslev Kommune I Haderslev Kommune kommunikerer vi åbent, involverende og målrettet med borgere, foreninger, erhvervsliv, medarbejdere

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kommunikationsgrundlag for Sygehus Sønderjylland

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kommunikationsgrundlag for Sygehus Sønderjylland 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 BAGGRUND... 3 FORMÅL MED KOMMUNIKATIONSGRUNDLAGET... 3 AFSENDER-MODTAGERFORHOLD... 4 ANSVAR... 4 KOMMUNIKATIONSKANALER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 Kommunikationsgrundlag

Læs mere

NOTAT. Pressepolitik Køge Kommune. Side 1: Forside Forslag: Illustration der signalerer kommunikation / presse. Side 2: Indledning

NOTAT. Pressepolitik Køge Kommune. Side 1: Forside Forslag: Illustration der signalerer kommunikation / presse. Side 2: Indledning NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Kommunikation Pressepolitik Køge Kommune Side 1: Forside Forslag: Illustration der signalerer kommunikation / presse Side 2: Indledning Køge Rådhus Torvet 1 4600

Læs mere

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier Skrive-/fototeam Fortæl hele KLF, Kirke & Medier, hvad vi laver. Tag med til arrangementer eller følg med i debatter, og lav en artikel til hjemmesiden og nyhedsbrevet. Hvorfor har KLF et skrive/foto-team

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2014-16

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2014-16 13. marts 2014 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2014-16 Indhold Indledning... 2 Formål... 2 Strategiske fokusområder for kommunikation... 2 Principper for kommunikationen... 3 Målgrupper... 5 Ansvar og organisering...

Læs mere

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Genvej til medierne FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier Det behøver slet ikke at være så svært Tekst: Camilla Stokholm Nielsen Redaktion: Ann Lübbers,

Læs mere

Kolde fakta og varme resultater

Kolde fakta og varme resultater Kolde fakta og varme resultater Den løbende evaluering af Kommunechat-projektet Aarhus Hvem vi er Hvor vi arbejder Hvad vi vil Speciale i Innovativ evaluering 6 medarbejdere i alt Amalie Agerbæk Forbedre

Læs mere

KORTLÆGNING AF DIGITIALISERINGS- BEHOV I DANMARK HUMANOMICS RESEARCH CENTER

KORTLÆGNING AF DIGITIALISERINGS- BEHOV I DANMARK HUMANOMICS RESEARCH CENTER ANALYSERAPPORT KORTLÆGNING AF DIGITIALISERINGS- BEHOV I DANMARK HUMANOMICS RESEARCH CENTER Denne rapport samt bilag indeholder den endelige database af spørgeskemaet Anvendelsen af digitale ressourcer

Læs mere

KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK Københavns Lærerforening ønsker at sikre lettilgængelig og tidssvarende kommunikation til og fra medlemmer og omverdenen. Vores indsats skal være præget af åbenhed, professionalitet

Læs mere

Forskningsprojekt og akademisk formidling Artikelgenrer Publiceringsvenues Poetisk forskningsafrapportering (Laura Watts)

Forskningsprojekt og akademisk formidling Artikelgenrer Publiceringsvenues Poetisk forskningsafrapportering (Laura Watts) + Forskningsprojekt og akademisk formidling - 17 Artikelgenrer Publiceringsvenues Poetisk forskningsafrapportering (Laura Watts) + Læringsmål Kunne beskrive hvad en artikel er Kunne beskrive hvad der karakteriserer

Læs mere

Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning

Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning DANSK CLEARINGHOUSE FOR UDDANNELSESFORSKNING ARTS AARHUS UNIVERSITET Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Arts Aarhus Universitet Notat om forskningskvalitet,

Læs mere

De 5 positioner. Af Birgitte Nortvig, November

De 5 positioner. Af Birgitte Nortvig, November De 5 positioner Af Birgitte Nortvig, November 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. EVNEN TIL AT POSITIONERE SIG HEN MOD DET VÆSENTLIGE... 3 2. EKSPERT-POSITIONEN... 4 3. POSITIONEN SOM FAGLIG FORMIDLER... 5 4.

Læs mere

Checkliste for kommunikationskanaler

Checkliste for kommunikationskanaler Checkliste for skanaler 19.07.06 Her kan I få inspiration, når I over overvejer, hvilke kanaler, der kunne være de bedste at brug til en bestemt type Af Ulrik Herløv, projektleder, Integrationsministeriet

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

Projektarbejde vejledningspapir

Projektarbejde vejledningspapir Den pædagogiske Assistentuddannelse 1 Projektarbejde vejledningspapir Indhold: Formål med projektet 2 Problemstilling 3 Hvad er et problem? 3 Indhold i problemstilling 4 Samarbejdsaftale 6 Videns indsamling

Læs mere

DEN GODE PRESSEMEDDELELSE

DEN GODE PRESSEMEDDELELSE DEN GODE PRESSEMEDDELELSE Typer af pressemeddelelser Den eventbaserede Man får omtale ved at udsende en klassisk pressemeddelelse, der knytter sig til en begivenhed. Den analysebaserede Man får omtale

Læs mere

Følge udviklingen inden for de enkelte forskningsområder, herunder særligt de prioriterede forskningsområder

Følge udviklingen inden for de enkelte forskningsområder, herunder særligt de prioriterede forskningsområder Bilag 1 Uddybende information omkring Forskningsevalueringen Forskningsevaluering 2018 (2017 data) har til formål at skabe et datagrundlag, der kan bruges aktivt i samarbejde med og som understøttelse

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Akademisk tænkning en introduktion

Akademisk tænkning en introduktion Akademisk tænkning en introduktion v. Pia Borlund Agenda: Hvad er akademisk tænkning? Skriftlig formidling og formelle krav (jf. Studieordningen) De kritiske spørgsmål Gode råd m.m. 1 Hvad er akademisk

Læs mere

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Guide EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Det er rart at vide, om en aktivitet virker. Derfor følger der ofte et ønske om evaluering med, når I iværksætter nye aktiviteter. Denne guide er en hjælp til

Læs mere

Kom tættere på kunder, presse og offentlighed. For fødevarevirksomheder med fokus på kvalitet også i deres kommunikation.

Kom tættere på kunder, presse og offentlighed. For fødevarevirksomheder med fokus på kvalitet også i deres kommunikation. For fødevarevirksomheder med fokus på kvalitet også i deres kommunikation Kom tættere på kunder, presse og offentlighed... med professionel hjælp fra Per Henrik Hansen Journalist og kommunikationskonsulent

Læs mere

Kommunikationspolitik Hillerød Kommune

Kommunikationspolitik Hillerød Kommune Hillerød Kommune Kommunikationspolitik 2017 2020 Hillerød Kommune Kommunikationspolitikken stiller skarpt på de forskellige områder af Hillerød Kommunes kommunikation, og hvordan vi kan optimere kommunikation

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Revideret november Kommunikationspolitik

Revideret november Kommunikationspolitik Revideret november 2014 Kommunikationspolitik Forord Vi siger, hvad vi gør. Og vi gør, hvad vi siger. Vi siger det i et enkelt og klart sprog. Det er kommunikationspolitikken i Svendborg Kommune. Både

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

BASELINE FOR PERSONALE OG ELEVER GENTAGES TRYGHEDSVANDRINGER GENTAGES TILGÆNGELIGHEDSUNDERSØGELSE GENTAGES

BASELINE FOR PERSONALE OG ELEVER GENTAGES TRYGHEDSVANDRINGER GENTAGES TILGÆNGELIGHEDSUNDERSØGELSE GENTAGES 6 TRIN 6 EVALUERING BASELINE FOR PERSONALE OG ELEVER GENTAGES TRYGHEDSVANDRINGER GENTAGES TILGÆNGELIGHEDSUNDERSØGELSE GENTAGES ALLE RESULTATER FOR HELE ÅRET OFFENTLIGGØRES FEJRING AF JERES NYE STATUS SOM

Læs mere

Koncept for Metropols aftagerundersøgelse

Koncept for Metropols aftagerundersøgelse Koncept for Metropols aftagerundersøgelse 17. november 2015 Kolofon Dato 17. november 2015 Konsulent Pil Esbech, ledelsessekretariatet Indhold Indledning 4 Undersøgelsens formål 4 Kort om aftagerundersøgelsen

Læs mere

Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening. Evaluering 2017

Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening. Evaluering 2017 Lønforhandling i Dansk Psykolog Forening Evaluering 2017 Dansk Psykolog Forening Oktober2017 Indhold Kort Fortalt... 2 Resumé... 3 Tilgang til evaluering af lønforhandling... 5 Metodisk bemærkning til

Læs mere

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER Magasinudvikling Trykt og d igital kommun ikation MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER 3052_Brochure_magasin.indd 3 13/05/14 08.13 01 Workshop Hele grundlaget for at kunne kommunikere målrettet med succes er,

Læs mere

PR-guide til klubben. - sådan kan din petanque-klub skabe lokal synlighed omkring klubbens aktiviteter og petanque-sporten

PR-guide til klubben. - sådan kan din petanque-klub skabe lokal synlighed omkring klubbens aktiviteter og petanque-sporten PR-guide til klubben - sådan kan din petanque-klub skabe lokal synlighed omkring klubbens aktiviteter og petanque-sporten 1 Hvorfor er lokal synlighed vigtigt for klubben? Der er flere gode grunde til,

Læs mere

Koncept for aftagerundersøgelse på UCSJ s grunduddannelser

Koncept for aftagerundersøgelse på UCSJ s grunduddannelser Koncept for aftagerundersøgelse på UCSJ s grunduddannelser Kolofon Dato 24. oktober 2016 Udarbejdet af Ditte Schlüntz University College Sjælland Kvalitet Slagelsevej 7 4180 Sorø Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere