ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler"

Transkript

1 ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige institution. Se vejledning til ansøgningsskemaet. Offentlig institution/privat Varde kommune / Jobcentret leverandør/medarbejder/leder Adresse Frisvadvej Varde Tlf. nr pepe@varde.dk Kontaktperson Peter Petersen Dato for ansøgning Navn på kommune, region Varde kommune eller statslig institution Kontaktperson i kommunen, Arbejdsmarkedschef Erik Schultz regionen eller den statslige institution Dato for politisk godkendelse (hvis kommune eller region) Del A. Beskrivelse af problem og foreslåede løsning 1. Overordnet beskrivelse Refusionsreform nyt kommunalt finansieret IT-system af problemet (Ydelsesrefusion) I refusionsreformen på beskæftigelsesområdet i 2015 indgik det, at kommunerne var ansvarlige for udviklingen af et ITopgørelsessystem. De kommunale IT-leverandører tilkendegav, at de ikke kunne levere en IT-løsning før Der blev af STAR udviklet et simpelt - men velfungerende midlertidigt system, der skulle løse opgaven i 2016 og Dette system skrottes nu til fordel for et nyt udviklet system fra de kommunale it- leverandører et system, der koster ca. 5 kr. pr. borger i kommunen - og som leverer samme løsning som det midlertidige system som kommunen ikke har udgifter til (gratis). 2. Beskrivelse af løsningsforslag eller forsøg, hvis der søges om dette. Det foreslås, at det ud fra et helheds syn ses på muligheden for anvendelsen af IT-løsninger- på tværs af ansvarsområder, når udviklingen af redskaberne er offentligt

2 finansieret. Nyt system vedrørende Ydelsesrefusion pr I august 2015 vedtog Folketinget den reform på beskæftigelsesområdet, der medfører, at statens procentvise refusion af forsørgelsesydelser til kommunerne fra 2016 afhænger af, hvor længe borgeren har modtaget ydelserne. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) sikrer indtil 2018 en opgørelse af kommunernes refusioner, men fra 2018 vil refusionerne blive håndteret af den fælleskommunale løsning Ydelsesrefusion. Ydelsesrefusion er en it-løsning, der skal samle informationer om de offentlige forsørgelsesydelser, automatisk hjemtage kommunens refusioner fra staten, afregne kommunens egen medfinansiering og ikke mindst håndtere tællerne (varighed) for den enkelte borgers ydelser. Ydelsesrefusion blev sendt i udbud i december I juli 2016 indgik KOMBIT kontrakt med CSC Danmark A/S, der skal udvikle den kommende løsning. Det forventes, at Ydelsesrefusion implementeres i alle landets kommuner primo Prisen for Ydelsesrefusion er fastlagt til 5,09 kr. pr. borger for hele år (ca kr.) STARs midlertidige løsning. Som tidligere nævnt stillede STAR fra en midlertidig løsning til rådighed for kommunerne uden beregning. Denne løsning har vist sig at fungere ganske optimalt. Afregningerne er sket uden forsinkelse og selve It-løsningen har været meget brugervenlig og tilgængelig. Med det nye Ydelsessystem vil det betyde et ekstra led i afregningsprocessen i forhold til i dag. Det sker dog elektronisk, og det er lidt svært at gennemskue, om det derfor har nogen praktisk betydning. Men der vil altid være en risiko for, at kan opstå fejlkilder, når data skal transmitteres fra et system til et andet.

3 LIS-system. STAR har endvidere udviklet et ledelsesinformationssystem (LIS-system) som en del af den midlertidige løsning. Ledelsesinformationssystemet indeholder et grafisk overblik for hver kommune over udbetalte ydelser, refusion og medfinansiering fordelt på ydelser og fordelt på anciennitet. Dette giver kommunerne mulighed for at sammenligne sig med andre kommuner. Derudover er der for hver enkelt kommune adgang til at se oplysninger på individniveau for borgere i egen kommune over antal ydelsesmodtagere, anciennitetsfordelt m.v. STARs LIS-system udfases fra 1. januar 2018 og det nye refusionssystem indeholder ikke et LIS-system. Kommunerne vil have adgang til at hente rådata fra Ydelsesrefusion via serviceplatformen og vil skulle indgå i lokale LIS-systemer i kommunerne. Tilretning af økonomi-system vedr. ydelser udbetalt udenfor kommunernes fagsystemer (jobrotation, løntilskud, seniorjob og voksenlærling). Ydelsesrefusion modtager data for hovedparten af ydelserne fra forskellige fagsystemer (via E-indkomst), men der er fire ordninger og tilskud, som ikke håndteres i et fagsystem. Hidtil har STAR modtaget indberetningerne om disse fire ordninger og tilskud fra DFDG (fra kmd-opera) og det er på baggrund heraf, at vi dels har modtaget refusion, dels at cpr.nr. er blevet anvendt til at indgå i genoptjeningstællere. Det nye Ydelsesrefusion vil i stedet hente indberetningerne om disse fire ordninger og tilskud fra kommunernes økonomi-systemer, hvorfra udbetalingen i dag sker. Kommunernes økonomi-system er dog, som de ser ud i dag, ikke i stand til at levere de nødvendige data, hvorfor Kombit har bedt kommunerne om at oplyse dem, hvem der er vores leverandør af økonomi-systemet. Kombit vil herefter anmode kommunernes leverandører af økonomi-systemer om en teknisk tilretning således, at dataene kan leveres til Ydelsesrefusion. 3. Målgruppe Administration

4 4. Beskrivelse af forslagets konsekvenser 4.1. Hvilke målbare kriterier Det vurderes, at der vil være stor samfundsmæssige besparelser opstilles for forslaget men forslaget fordrer stor grad af fleksibilitet mellem diverse succes? offentlige myndigheder og private it-leverandører Forventet resultat, Se under 4.1. herunder eventuelle økonomiske eller administrative gevinster 5. Hvilke regler og/eller bestemmelser skal der dispenseres fra? 5.1. Hvilke statslige regler? Ingen 5.2. Hvilke lokale regler? Ingen Del B. Udfyldes kun hvis der ansøges om at foretage forsøg 6. Dokumentation, opfølgning og evaluering 6.1. Tilrettelæggelse af opfølgning 6.2. Hvordan sikres en fortsat efterlevelse af lovgivningens overordnede formål? 6.3. Hvordan sikres borgernes retssikkerhed fortsat? 7. Hvor mange offentlige institutioner/private leverandører foreslås omfattet af dispensation?

5 Vejledning til ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den ansvarlige kommune, region eller statslige institution. Skemaets punkt 1-5 skal altid udfyldes, mens punkt 6-7 kun udfyldes hvis kommunen/regionen/den statslige institution ønsker at foretage forsøg med dispensation fra gældende regler. Videre proces: Ansøgning om forsøg, hvor lokale regler udfordres Ansøgningen behandles af relevant kommune, region eller statslig institution Ansøgning om forsøg, hvor statslige regler udfordres Ansøgningen fremsendes til det relevante ressortministerium. 1. Overordnet beskrivelse af problemet I dette felt foretages en overordnet beskrivelse af det problem eller den uhensigtsmæssighed ved gældende regler som er identificeret. Det kan eksempelvis være et overflødigt dokumentationskrav eller en arbejdsgang er unødigt bureaukratisk og medfører administrativt arbejde på bekostning af tid til kerneydelsen. 2. Beskrivelse af løsningsforslag Her beskrives den foreslåede løsning på ovenstående problem. Det kan eksempelvis være et forslag om at fjerne eventuelle uhensigtsmæssige regler eller at ændre på de nuværende arbejdsgange, så de bliver mindre bureaukratiske. Hvis kommunen/regionen/den statslige institution selv ønsker at afprøve løsningen på problemet i praksis, beskrives forsøget i dette felt og punkt 6-7 udfyldes. 3. Målgruppe Her præciseres hvilken målgruppe, som er berørt af problemet og vil blive berørt af løsningsforslaget. Det skal i den forbindelse oplyses, hvilke grupper, hvilke typer opgaver, og hvilke dele af den offentlige institution/private leverandør, der er berørt. Hvis kommunen/regionen/den statslige institution selv ønsker at foretage forsøg med løsningen, vil det være for denne målgruppe. 4. Beskrivelse af forslagets konsekvenser 4.1 Hvilke målbare kriterier opstilles for forsøgets succes? Her beskrives hvilke succeskriterier der opstilles for løsningsforslaget. Formålet med et froslag kunne eksempelvis være øget brugertilfredshed. I så fald kunne et konkret mål være, at der er en stigning i den andel af brugere, der svarer, at de generelt er tilfredse med den service, de får.

6 4.2. Forventet resultat, herunder eventuelle økonomiske eller administrative gevinster Her beskrives, hvilket resultater man forventer af forsøget, herunder eventuelle økonomiske og administrative gevinster. 5. Hvilke regler og/eller bestemmelser skal det dispenseres fra? Her angives de konkrete regler og/eller bestemmelser, som der skal dispenseres fra for at implementere løsningsforslaget. Hvis kommunen/regionen/den statslige institution selv ønsker at foretage forsøg vil det være disse regler, som der dispenseres for i forsøgsperioden Hvilke statslige regler? Her angives hvilke love, bestemmelser, bekendtgørelser osv. på statsligt niveau, som der skal dispenseres fra Hvilke lokale regler? Her angives hvilke regler på lokalt niveau, som der skal dispenseres fra. 6. Dokumentation, opfølgning og evaluering OBS: Udfyldes kun hvis kommunen/regionen/den statslige institution selv ønsker at foretage forsøg 6.1. Tilrettelæggelse af opfølgning Her beskrives, hvordan der følges op på, om de i punkt 4. opstillede konkrete mål nås. Det er vigtigt at gøre sig klart, hvorledes de konkrete mål kan måles. Evalueringen skal som minimum give svar på spørgsmålene i det udarbejdede evalueringsskema Hvordan sikres en fortsat efterlevelse af lovgivningens overordnede formål? Her beskrives, hvorledes lovgivningens overordnede formål fortsat efterleves under forsøget Hvordan sikres borgernes retssikkerhed fortsat? Her anføres, hvilke initiativer man om nødvendigt vil tage for at sikre borgernes retssikkerhed.

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema Notatark Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema 14. september 2018 - Sagsnr. 18/24837 Udfordringsretten Regeringen vil gerne have, at vi udfordrer regler og love, der forhindrer en bedre opgavevaretagelse.

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Velfærdsministeriet 10. december 2008 J.nr. 2008-3296 ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Vigtigt: Læs vejledningen til ansøgningsskemaet inden nedenstående udfyldes. Alle felter

Læs mere

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema Notatark Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema 24. maj 2018 - Sagsnr. 17/17661- Løbenr. 114872/18 Den store projektopgave Offentlig institution/privat Kolding Kommune, Børne- og Uddannelsesforvaltningen

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Velfærdsministeriet 10. december 2008 J.nr. 2008-3296 ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Vigtigt: Læs vejledningen til ansøgningsskemaet inden nedenstående udfyldes. Alle felter

Læs mere

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema Notatark Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema 24. maj 2018 - Sagsnr. 17/17661- Løbenr. 114872/18 At følge elevens faglige progression og niveau for trivsel Offentlig institution/privat Kolding Kommune,

Læs mere

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema

Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema Notatark Emne: Ansøgnings- og evalueringsskema 1. oktober 2018 - Sagsnr. 17/17661- Løbenr. 114872/18 EUD Afgangsprøven Offentlig institution/privat Kolding Kommune, Børne- og Uddannelsesforvaltningen leverandør

Læs mere

Bilag 1e. Refusionsreformen Status september 2018

Bilag 1e. Refusionsreformen Status september 2018 Bilag 1e Økonomi og Ressourcestyring Refusionsreformen Status september 2018 Mål Refusionsreformen bygger på følgende centrale intentioner: Refusionsomlægningen skal understøtte en effektiv beskæftigelsesindsats

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 107 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 107 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 107 Offentligt Forslag til Lov om kommunernes finansiering af visse offentlige ydelser udbetalt af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET ARBEJDSGRUPPEN OM FRIKOMMUNEFORSØGET Sags nr.: 1100508 Dok. Nr.: 502890 Dato: 14. april 2011 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

Læs mere

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015 Side 26 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Dato for ansøgning 1. november 2011 Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance

Læs mere

Datakilder i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings midlertidige løsning for opgørelse af refusion og medfinansiering fra januar 2016

Datakilder i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings midlertidige løsning for opgørelse af refusion og medfinansiering fra januar 2016 NOTAT Datakilder i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings midlertidige løsning for opgørelse af refusion og medfinansiering fra januar 2016 4. december 2015 J.nr. VOA/HMA Den 4. januar 2016 træder

Læs mere

YDELSESREFUSION. Dialog med it-leverandører af økonomisystemer Torsdag den 27. august 2015

YDELSESREFUSION. Dialog med it-leverandører af økonomisystemer Torsdag den 27. august 2015 YDELSESREFUSION Dialog med it-leverandører af økonomisystemer Torsdag den 27. august 2015 Opgaver på de kommunale økonomisystemer fra 2016 og 2018 Fra 2016 skal kommunernes refusioner og medfinansieringer

Læs mere

ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET

ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET Opslagsværk til beskæftigelsesudvalget Styregruppen for Jobforum Indholdsfortegnelse Autoriserede kontoplan...2 Beskæftigelsestilskud...2 Budgetgaranti...2 Driftslofter

Læs mere

YDELSESREFUSION NY LØSNING TIL KOMMUNERNE

YDELSESREFUSION NY LØSNING TIL KOMMUNERNE YDELSESREFUSION NY LØSNING TIL KOMMUNERNE V/ Projektleder Tom Bøgesund, KOMBIT It-konsulent Abdi Haibeh, KOMBIT Specialkonsulent Morten H. Olsen, Ringsted Kommune 1. HVAD ER YDELSESREFUSION? 2. BEREGNING

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til

UDKAST. til. Forslag. til UDKAST til Forslag til Lov om ændring af barselsloven, lov om barselsudligning på det private arbejdsmarked, lov om sygedagpenge og lov om kommunernes finansiering af visse offentlige ydelser udbetalt

Læs mere

Samlet varighed i offentlig forsørgelse Trin 1: De første 4 uger Trin 2: 5. 26. uge Trin 3: 27. 52. uge Trin 4: Over 52 uger

Samlet varighed i offentlig forsørgelse Trin 1: De første 4 uger Trin 2: 5. 26. uge Trin 3: 27. 52. uge Trin 4: Over 52 uger N OTAT Konsekvenser af refusionsomlægningen og budgetlægning for 2016 Lovforslag om en refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet forventes fremsat i uge 13. I den forbindelse udsender KL et regneark

Læs mere

FLIS SYSTEMER DER LEVERE DATA TIL FLIS. Version

FLIS SYSTEMER DER LEVERE DATA TIL FLIS. Version FLIS SYSTEMER DER LEVERE DATA TIL FLIS Version 1.0 2018-07-10 Indholdsfortegnelse 1 FORMÅL... 2 2 ØKONOMI... 2 3 BORGER... 3 4 PERSONALE/FRAVÆRØKONOMI... 3 5 SKOLE... 4 6 ÆLDRE... 4 7 VOKSEN HANDICAPPEDE...

Læs mere

BEK nr 1772 af 16/12/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar 2017

BEK nr 1772 af 16/12/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar 2017 BEK nr 1772 af 16/12/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 15/17239

Læs mere

Telefon

Telefon Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Dato for ansøgning 29. juni 2011 Vejle Økonomimodel 1 Anciennitetsbestemt statsrefusion (1. prioritet) Startdato 01.01.2012

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om finansiering af visse offentlige ydelser, der udbetales af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne

UDKAST. Bekendtgørelse om finansiering af visse offentlige ydelser, der udbetales af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne UDKAST (Ændringer til Plan B-bekendtgørelsen) Bekendtgørelse om finansiering af visse offentlige ydelser, der udbetales af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne I medfør af 5, stk. 5,

Læs mere

Frikommuneforsøg I. Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler

Frikommuneforsøg I. Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Frikommuneforsøg I Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Odense Kommune Oktober 2018 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Frikommuneforsøget åbner for at give mere end 6 ugers vejledning

Læs mere

Ansøgningsmateriale: Deltagelse i forsøg med friinstitutioner

Ansøgningsmateriale: Deltagelse i forsøg med friinstitutioner Ansøgningsmateriale: Deltagelse i forsøg med friinstitutioner Formål Formålet er, at kommuner og institutioner, som har lyst til at deltage i et forsøg med at sætte yderligere fokus på de resultater, de

Læs mere

Velfærdsministeriet 10. december 2008 J.nr Information om udfordringsretten

Velfærdsministeriet 10. december 2008 J.nr Information om udfordringsretten Velfærdsministeriet 10. december 2008 J.nr. 2008-3296 Information om udfordringsretten I samarbejde med KL og Danske Regioner gennemfører regeringen nu en udfordringsret. Udfordringsretten betyder, at

Læs mere

Bekendtgørelse om finansiering af visse offentlige ydelser, der udbetales af. af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne.

Bekendtgørelse om finansiering af visse offentlige ydelser, der udbetales af. af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne. BEK nr 879 af 28/06/2017 Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/13174 Senere ændringer

Læs mere

Fastlæggelse af kvalitetsmålsætninger og kvalitetsmål, herunder principielle styringsog fagligt relaterede beslutninger

Fastlæggelse af kvalitetsmålsætninger og kvalitetsmål, herunder principielle styringsog fagligt relaterede beslutninger Indledning Dette skema indeholder følgende ændringer i forhold til delegationsbestemmelserne for udvalgets periode 2014-2017: Redaktionel gennemskrivning af teksten Ajourføring af lovgrundlaget Illustrering

Læs mere

Velfærdsministeriet J.nr. 2008-3296 9. december 2008

Velfærdsministeriet J.nr. 2008-3296 9. december 2008 Velfærdsministeriet J.nr. 2008-3296 9. december 2008 Information om udfordringsretten I samarbejde med KL og Danske Regioner gennemfører regeringen nu en udfordringsret. Udfordringsretten betyder, at de

Læs mere

Lov om en midlertidig jobpræmie til langtidsledige m.v.

Lov om en midlertidig jobpræmie til langtidsledige m.v. LOV nr 287 af 29/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 10. januar 2018 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/16796

Læs mere

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab Version 1.0, maj 2014 Denne vejledning til en lokal business case suppleres af følgende dokumenter: Instruktion til udfyldelse af business

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om finansiering af visse offentlige ydelser, der udbetales af. kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskaserne.

Lovtidende A. Bekendtgørelse om finansiering af visse offentlige ydelser, der udbetales af. kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskaserne. Lovtidende A 2015 16. december 2015. Bekendtgørelse om finansiering af visse offentlige ydelser, der udbetales af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne I medfør af 5, stk. 5, 6, stk.

Læs mere

UDKAST. (Plan A-bek.)

UDKAST. (Plan A-bek.) UDKAST (Plan A-bek.) Bekendtgørelse om finansiering af visse offentlige ydelser, der udbetales af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne (Ydelsesrefusion) I medfør af 5, stk. 5, 6, stk.

Læs mere

YDELSESREFUSION. Kommunemøder Oktober 2015

YDELSESREFUSION. Kommunemøder Oktober 2015 YDELSESREFUSION Kommunemøder Oktober 2015 Dagsorden YR leverandørmøde 6/10 Velkomst v/ projektleder Tom Bøgeskov, KOMBIT 10.10-10.30 Status på Ydelsesrefusion, herunder udbud v/ projektleder Tom Bøgeskov,

Læs mere

Puljen "Håndholdt indsats i ressourceforløb" - FL

Puljen Håndholdt indsats i ressourceforløb - FL Side 1 af 6 (/da.aspx) Puljen "Håndholdt indsats i ressourceforløb" - FL 17.46.78.30 Formålet med ansøgningspuljen er at nedbringe sagsmængden for den koordinerende sagsbehandler i jobcenteret samt at

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om AF s inddragelse af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen. November 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om AF s inddragelse af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen. November 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om AF s inddragelse af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen November 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om AF s inddragelse

Læs mere

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler Gældende fra 1. januar 2012

Læs mere

Spørgsmål 1: Det fremgår af udbudsmaterialet, at der prækvalificeres 3 virksomheder. Hvor mange virksomheder indgås der kontrakt med?

Spørgsmål 1: Det fremgår af udbudsmaterialet, at der prækvalificeres 3 virksomheder. Hvor mange virksomheder indgås der kontrakt med? Spørgsmål/svar vedr. annoncering af udbud af ekstraordinært beskæftigelsesforløb for afskedigede medarbejdere fra Lindø Værftetfra omstilling til jobmatch 21. februar 2012 Spørgsmål 1: Det fremgår af udbudsmaterialet,

Læs mere

YDELSESREFUSION. Indledende afklaringsmøder Juni 2015

YDELSESREFUSION. Indledende afklaringsmøder Juni 2015 YDELSESREFUSION Indledende afklaringsmøder Juni 2015 Hvorfor Ydelsesrefusion? Refusionsreform Politisk aftale ml. regeringen og V K DF Samme refusionsprocent for borgeren på tværs af ydelser Afhænger af

Læs mere

Når der sammenlignes på tværs af alle målgrupper, er Rebild Kommune i klynge med 12 andre kommuner:

Når der sammenlignes på tværs af alle målgrupper, er Rebild Kommune i klynge med 12 andre kommuner: Aktivitetsopfølgning Der er i den kvartalsvise aktivitetsopfølgning fokus på den foreløbige konsekvenser af refusionsreformen i Rebild Kommune. Baggrunden er det forhold, at de nye regler har været gældende

Læs mere

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Revideret den 6. juli 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forebyggelsesfonden kan under hovedformål 2 yde støtte til følgende formål:... 3 1.1. Prioriterede

Læs mere

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning VEJLEDNING Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning Skema 1 Generelle oplysninger om projektet 1.1 Projektets titel anføres i rubrik 1.1 1.2 Ansøgerorganisationens navn, adresse og CV-nummer. Projektleders

Læs mere

Notat om virksomhedspraktik i form af nytteindsats

Notat om virksomhedspraktik i form af nytteindsats Notat om virksomhedspraktik i form af nytteindsats Vedtagelsen af kontanthjælpsreformen med ikrafttræden 01.01.14 og den midlertidige arbejdsmarkedsydelse med ikrafttræden 30.12.13 har medført en ny aktiveringsmulighed

Læs mere

NOTAT. 4. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 4. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 21. september -020973-14 4. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 4. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

5. Særlig rapport på beskæftigelsesområdet

5. Særlig rapport på beskæftigelsesområdet Økonomirapport April Den samlede Økonomirapport er forelagt ØU på mødet 3. maj 2016. Her bringes det, der vedrører beskæftigelsesområdet. 5. Særlig rapport på beskæftigelsesområdet Samlet set forventer

Læs mere

Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Gældende fra 1. januar 2012 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler

Læs mere

N O T A T. Registrering af nytteindsats i kommunerne - Vejledning til medarbejdere

N O T A T. Registrering af nytteindsats i kommunerne - Vejledning til medarbejdere N O T A T Registrering af nytteindsats i kommunerne - Vejledning til medarbejdere Dato: J.nr. APOL/DOS Problemstilling Nytteindsats Den 1. januar 2014 trådte kontanthjælpsreformen i kraft. Et nyt redskab

Læs mere

Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler

Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Frikommuneforsøget Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Odense Kommune Marts, 2016 Forsøgsansvarlig: Peter Valentin 1. SAMMENFATNING Odense Byråd godkendte 31/10 2012 frikommuneforsøget

Læs mere

Notat om Partnerskabsaftalen mellem LO a-kasserne og Aabenraa Kommune - Juni 2014

Notat om Partnerskabsaftalen mellem LO a-kasserne og Aabenraa Kommune - Juni 2014 Jobcenter og Borgerservice Dato: 17-6-214 Sagsnr.: 11/47387 Dokumentnr.: 26 Sagsbehandler: Sekretariatet Notat om Partnerskabsaftalen mellem LO a-kasserne og Aabenraa Kommune - Juni 214 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,2-2,0

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,2-2,0 Økonomisk styring opfølgning pr. 30.6. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen. Mio. kr. Forbrug 30.6. %-forbrug Forventet regnskab Forventet mindre forbrug Udvalget for Arbejdsmarked

Læs mere

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud,

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud, Økonomi- og indkøb Marts 2013 Statens finansiering af udgifter på arbejdsmarkedsområdet Den aktive beskæftigelsesindsats finansieres delvist af staten og delvist af kommunerne. Statens finansiering sker

Læs mere

Kolding Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud. Juni 2014

Kolding Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud. Juni 2014 Kolding Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud Juni 2014 RAPPORT OM KOLDING KOMMUNE 1 Kolding Kommune administration af ordninger

Læs mere

UDKAST 14/08-12. Forslag. til

UDKAST 14/08-12. Forslag. til UDKAST 14/08-12 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik (Suspension af kommunernes 100 pct. finansiering af arbejdsløshedsdagpenge og manglende

Læs mere

Hvad bliver der af spillemidlerne?

Hvad bliver der af spillemidlerne? - 1 Hvad bliver der af spillemidlerne? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Velgørende og almennyttige foreninger m.v., f.eks. idrætsforeninger, der hidtil har modtaget tilskud fra spillehaller,

Læs mere

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål AT, AS og AU den. 11. maj 2016

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål AT, AS og AU den. 11. maj 2016 Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 392 Offentligt T A L E Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål AT, AS og AU den. 11. maj 2016 29. april 2016 APOL/NFM J.nr.

Læs mere

TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse

TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse Ressourcer Målgruppe Mål Varighed Forberedelse Proces Opfølgning OBS Ressourcer KONTAKT Ressourcer Målgruppe Mål Varighed Forberedelse Proces Opfølgning OBS Ressourcer KONTAKT Ressourcer Målgruppe Mål

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Mobilt værktøj til mobile medarbejdere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Mobilt værktøj til mobile medarbejdere Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Projektets titel: Mobilt værktøj til mobile medarbejdere Projektperiode: 1. januar 2014 1. oktober

Læs mere

Potentialeafklaring - Lønadministrationen.

Potentialeafklaring - Lønadministrationen. Potentialeafklaring - Lønadministrationen. 1. Organisering og opgaver a. Organisering Opgaven med Løn- og personaleadministration, samt afregninger/afstemninger og hjemtagelse af refusioner ligger i dag

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,1 652,2 1,0

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,1 652,2 1,0 Økonomisk styring opfølgning pr. 31.8. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen. Mio. kr. Forbrug 31.8. %-forbrug Forventet regnskab Forventet merforbrug Udvalget for Arbejdsmarked

Læs mere

UDKAST til. Kapitel 1. Anvendelsesområde m.v. Anvendelsesområde

UDKAST til. Kapitel 1. Anvendelsesområde m.v. Anvendelsesområde UDKAST til Bekendtgørelse om finansiering af visse offentlige ydelser, der udbetales af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne (Ydelsesrefusion) I medfør af 5, stk. 5, 6, stk. 3, 8, stk.

Læs mere

Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse

Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Faktabeskrivelse Serviceområdet indeholder udgifter til forsørgelse (kontanthjælp, uddannelseshjælp, introduktionsydelse, introduktionsprogram for udlændinge,

Læs mere

Bilag 2: Krav fra staten

Bilag 2: Krav fra staten Bilag 2: Krav fra staten Lovgrundlag Beskrivelse af regel/krav Hvorfor er regel/krav unødvendig Hvad vil en afskaffelse betyde Evt. økonomisk betydning LAS 13, stk. 8+ 9 + 11 (kontanthjælp) LAS 54a (revalidering)

Læs mere

Kravspecifikation beskæftigelsesfremmende tilbud

Kravspecifikation beskæftigelsesfremmende tilbud Kravspecifikation beskæftigelsesfremmende tilbud 2. Virksomhedspraktikformidling i.h.t. Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats Kap. 11 for forsikrede ledige Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Den nuværende

Læs mere

Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse

Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Faktabeskrivelse Serviceområdet indeholder udgifter til forsørgelse (kontanthjælp, uddannelseshjælp, introduktionsydelse, introduktionsprogram for udlændinge,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 127 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 127 Folketinget Lovforslag nr. L 127 Folketinget 2016-17 Fremsat den 8. februar 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud

Læs mere

Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup Kommune (iht. Servicelovens 18)

Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup Kommune (iht. Servicelovens 18) Dette dokument indeholder både informations- og formularfelter. For at læse oplysninger skal du bruge pil ned fra et formularfelt. Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup

Læs mere

Bilag 1. Kravspecifikation

Bilag 1. Kravspecifikation Bilag 1 Kravspecifikation Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Den nuværende organisering af 2 2.1 Kundens overordnede organisering 2 2.2 2 2.3 Kvalitetsstandarder 3 2.4

Læs mere

Underbilag 2.19: Målepunkter og succeskriterier Kommunernes Ydelsessystem

Underbilag 2.19: Målepunkter og succeskriterier Kommunernes Ydelsessystem Underbilag 2.19: Målepunkter og succeskriterier Kommunernes Ydelsessystem Underbilag 2.19 Målepunkter og succeskriterier Indholdsfortegnelse Vejledning... 3 1 Indledning... 3 2 Målepunkter og succeskriterier...

Læs mere

Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen af det foreslåede opholdskrav for ret til dagpenge.

Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen af det foreslåede opholdskrav for ret til dagpenge. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 L 13 Bilag 12 Offentligt TALE Samrådstale om opholdskrav for ret til dagpenge - samrådsspørgsmål A-F Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen

Læs mere

Dagsorden. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd

Dagsorden. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Mødelokale 4 på Rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 25 Godkendelse af dagsorden 3 26 Beskæftigelsesplan 2018 - Kommentering 4 27

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om en midlertidig jobpræmie til langtidsledige m.v.

UDKAST. Forslag. til. Lov om en midlertidig jobpræmie til langtidsledige m.v. Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del Bilag 88 Offentligt UDKAST j.nr. 16/16796 Forslag til Lov om en midlertidig jobpræmie til langtidsledige m.v. Kapitel 1 Den berettigede personkreds 1. For perioden

Læs mere

FLIS - WEBINAR. Introduktion til 5.0 og 5.1

FLIS - WEBINAR. Introduktion til 5.0 og 5.1 FLIS - WEBINAR Introduktion til 5.0 og 5.1 Indhold Deltagere fra KL og KOMBIT Formål med webinaret Release 5.0. Release 5.1 Status på datavalidering af skole- og personaleområderne Eventuelt Deltagere

Læs mere

Ballerup Kommune. CVR-nr Delberetning vedrørende temarevisionen 2014

Ballerup Kommune. CVR-nr Delberetning vedrørende temarevisionen 2014 Ballerup Kommune CVR-nr. 58 27 17 13 Delberetning vedrørende temarevisionen 2014 Indholdsfortegnelse 1. Temarevision 2014 virksomhedspraktik og løntilskud 2 1.1 Omfang og indhold 2 1.2 Grundlag og resultater

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case Business Case Gruppe: Job- og SocialCenteret Innovationsudfordring (vision): Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Ved at erstatte midlertidige ansatte vikarer med fastansat,

Læs mere

Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge. Den 30. september 2019

Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge. Den 30. september 2019 Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge Den 30. september 2019 Dagens program 1. Baggrund og formål med projektet 2. Hvad indebærer deltagelse i et modningsprojekt?

Læs mere

Referat. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd

Referat. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Mødelokale 4 på Rådhuset i Støvring Fraværende: Hans Rønnau, Jesper F. Clausen og Katharina Hauge Antonsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 25 Godkendelse

Læs mere

Oplæg til ændringer i Faaborg-Midtfyn Ordningen Sag: 18.00.00-P24-1-10 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 04-11-2010

Oplæg til ændringer i Faaborg-Midtfyn Ordningen Sag: 18.00.00-P24-1-10 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 04-11-2010 Oplæg til ændringer i Faaborg-Midtfyn Ordningen Sag: 18.00.00-P24-1-10 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 04-11-2010 Dette notat skal give et overblik over de justeringer, der foreslås af Faaborg-Midtfyn

Læs mere

FLEKSJOB. Vejledning og Generelle oplysninger til arbejdsgivere

FLEKSJOB. Vejledning og Generelle oplysninger til arbejdsgivere FLEKSJOB Vejledning og Generelle oplysninger til arbejdsgivere December 2009 VILKÅR FOR ANSATTE I FLEKSJOB Medarbejdere i fleksjob er ansat på samme vilkår som alle andre ansatte. Det betyder bl.a. at

Læs mere

Business Case nr. I 309/02

Business Case nr. I 309/02 Business Case nr. I 309/02 Forslagets overskrift: Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Forslagsstiller: Job- og SocialCenteret sudfordring (vision): Ved at erstatte midlertidige

Læs mere

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Juni 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forebyggelsesfonden kan under hovedformål 2 yde støtte til følgende formål:... 3 1.1. Prioriterede midler i

Læs mere

Ministeren for Børn og Undervisning. Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K. Aarhus Kommune

Ministeren for Børn og Undervisning. Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K. Aarhus Kommune Ministeren for Børn og Undervisning Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Den 17. september 2012 Aarhus Kommune Ansøgning om dispensation vedrørende delvis fravalg

Læs mere

Frikommuneforsøg I. Evaluering af frikommuneforsøget: Dispensation ift forholdstallet i virksomhedspraktik

Frikommuneforsøg I. Evaluering af frikommuneforsøget: Dispensation ift forholdstallet i virksomhedspraktik Frikommuneforsøg I Evaluering af frikommuneforsøget: Dispensation ift forholdstallet i virksomhedspraktik Odense Kommune November 2018 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Frikommuneforsøget åbner for, at flere kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Boligstøtte... 2 Den Kommunale Selvbetjening... 2 Borgere under administration... 2 Flytning af indkomster... 3

Boligstøtte... 2 Den Kommunale Selvbetjening... 2 Borgere under administration... 2 Flytning af indkomster... 3 Information fra Udbetaling Danmark til kommunerne Indhold Boligstøtte.... 2 Den Kommunale Selvbetjening... 2 Borgere under administration... 2 Flytning af indkomster.... 3 Familieydelser.... 4 Tilbagebetaling

Læs mere

April 2016. Økonomiske perspektiver ved investering i den kommunale beskæftigelsesindsats Beregningseksempler for Holstebro Kommune

April 2016. Økonomiske perspektiver ved investering i den kommunale beskæftigelsesindsats Beregningseksempler for Holstebro Kommune April 2016 Økonomiske perspektiver ved investering i den kommunale beskæftigelsesindsats Beregningseksempler for Holstebro Kommune Økonomiske perspektiver ved investering i den kommunale beskæftigelsesindsats

Læs mere

Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder Ansøgningsfrist fredag d. 1.

Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder Ansøgningsfrist fredag d. 1. Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder 14.1.6. Ansøgningsfrist fredag d. 1. november 2013 Ansøgning sendes til: Skemaet skal udfyldes elektronisk og

Læs mere

Bekendtgørelse om administration af godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse

Bekendtgørelse om administration af godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse BEK nr 1794 af 27/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, j.nr. AUB-01-02-000311192 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Dokumentnr Kære Helle Bonnesen

Dokumentnr Kære Helle Bonnesen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Helle Bonnesen, MB E-mail: Helle_Bonnesen@br.kk.dk 17. januar 2018 Sagsnr. 2018-0000088 Dokumentnr. 2018-0000088-4 Kære Helle

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

Samlet oversigt over, hvor de politiske udvalg kan afbureaukratisere

Samlet oversigt over, hvor de politiske udvalg kan afbureaukratisere Samlet oversigt over, hvor de politiske udvalg kan afbureaukratisere Navn på fagudvalg: Økonomiudvalget Økonomiudvalget, 10.09.2018 Udvalget ønsker ikke at der arbejdes videre med udarbejdelse af en kompetence-

Læs mere

Manual til ledelsesinformationssystemet vedr. refusionsreformens midlertidige løsning

Manual til ledelsesinformationssystemet vedr. refusionsreformens midlertidige løsning Manual til ledelsesinformationssystemet vedr. refusionsreformens midlertidige løsning Version 2 Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering 27. juni 2017 Indhold Om manuallen... 3 Log på... 4 Rapporten...

Læs mere

Dette har som konsekvens, at et medlem i nogle situationer ikke kan blive tilmeldt som dagpengemodtager, men kun som ledig uden ydelse.

Dette har som konsekvens, at et medlem i nogle situationer ikke kan blive tilmeldt som dagpengemodtager, men kun som ledig uden ydelse. A-kasserne og jobcentrene Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Njalsgade 72A 2300 København S T +45 72 14 20 00 E star@star.dk www.star.dk CVR 55568510 Tilmelding af a-kassemedlemmer som jobsøgende

Læs mere