Træningsdagbog & Kursusmateriale ET 1. Navn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Træningsdagbog & Kursusmateriale ET 1. Navn"

Transkript

1 Træningsdagbog & Kursusmateriale ET 1 Navn

2 Velkommen Vi skal være gode til at hjælpe hinanden med at få det til at fungere bedst muligt, derfor bedes du: Ø Overholde tider til træning, spisning, samlinger, sengen mm. Ø Udvise tålmodighed når der er pres på Ø Acceptere de udstukne retningslinjer, uden at prøve dem af Ø Hjælpe der hvor der er et behov for hjælp Vi vil gøre alt vi kan for at opholdet bliver en god oplevelse for dig, det håber vi også at du vil... Forplejning: Udover frugt til træning, de sædvanlige måltider og aftenservering, er der altid mulighed for at få rugbrød med et enkelt pålæg i køkkenet. Hvis du skal have noget at spise om natten, så kontakt nattevagterne i lokalet lige overfor køkkenet. Overhold spisetiderne, selvom du kunne spise på andre tidspunkter TAK! Du skal til hvert måltid (frokost og aftensmad), medbringe vandflasken med vand. Det er dit eget ansvar at medbringe frugt til træningen, du tager dem efter måltidet inden træning. Rengøring: Ø B- niveau ansvar for at feje spisesalen, tømme affald, tørre borde af efter måltiderne + min 3 i køkkenet efter frokost. Ø A- niveauet ansvar for toilet i spisesalen + omklædning i gymnastiksal. Ø C- niveauet ansvar for udearealer omkring skolen. Rengøring foregår sammen med træneren efter frokost og efter behov. Hallerne rengøres efter de er brugt, af dem der forlader dem! Toiletterne ved klasseværelserne, rengøres af dem der bor i klasseværelset HVER DAG! Hvem Bader Hvor: Dem der træner i ISI- hallen og Hyldgaard, går i bad på Nordre Skole eller Hylde. Dem der træner i Ikasthallerne går i bad i Ikasthallerne. Is til skader: Isposer finder du i frysere i hallerne eller i køkkenet, henvendelse til træner. Hvor finder jeg en Leder, Dag- & Nattevagt: Når du træner, henvender du dig til dine trænere med de spørgsmål du har. Resten af dagen, henvender du dig til dagvagten i køkkenet eller spisesalen. Nattevagter sover overfor køkkenet. Kiosken: Finder du i køkkenet og er åben for dig, efter at du har spist. Hvis du forlader lejren midlertidigt: For at gå en tur, skal du meddele dagvagten i køkkenet eller din træner. Regler og så noget: Der råder nul- tolerance, ingen 2. chance bryder du reglerne så pakker du sammen og tager hjem! Rygning er ikke tilladt Indtagelse af alkohol eller andre stoffer er ikke tilladt Sengetider (stilletider) skal respekteres og overholdes Øvrige deltagere må ikke generes, mobbes eller chikaneres Hærværk tolereres ikke Vi forventer du rydder op efter dig, samt tørrer borde af På ISI er du kun når du træner og/eller har teori Uheld skal du huske at fortælle os om Informationstavlen: Sengetid: Liggende i sengen Indebærer at tandbørsten skal i aktion senest 22.30!!! Finder du i Spisesalen - én for DRENGE, én for PIGER - der kan du se, hvor du skal være hvornår, samt alt muligt andet du har brug for.

3 Nyttige telefonnumre: Mats, / Henrik, / Sven, Find rundt: ISI Nordre Skole Vejen til Ikasthallerne Mod Ikasthallen X = GÅ IKKE DENNE VEJ, følg pilen og gå op langs vejen X Ikasthal A B C Indgang

4 Samle alle de tekniske, taktiske anbefalinger du fået fra trænerne

5 Vis og forklar det for dine trænere derhjemme

6 Øvrige noter fra træningen der ikke må falde i glemmebogen: Fysik, motorik Test- resultat: Højde Ræk 1 Ræk 2 TPL J&R 3- hop M- ball T- løb CMJ Mental adfærd Træningsindsats, attitude

7 Noter:

8 Mængden & Hvad på min tallerken Læs materialet: Dit barn træner meget hvilke krav stiller det til kosten? Start derefter med at lave opgaven: Mængden & hvad på min tallerken!

9

10

11 Mængden og hvad på min tallerken den kommende uge: Ud fra det du læst, det du ved, kostrådets tallerken, det du finder ud af ved at spørge, campens menukort og hvad du kan lide og ikke lide laver du din egen generelle kosttallerken for morgenmad, frokost og aftensmad. Den skal rumme alt det du har brug for af energi og andet. Skriv hvor mange liter vand du vil drikke pr. dag, samt hvis du vil blande noget i vandet. Disse kosttallerken skal du så følge campen igennem. Ud fra campens menu, laver du din kostplan. Skriv mængde så præcis du kan! Lav den dagen forinden ugen igennem, og vis den til din kursusinstruktør.

12

13 Menukort Sommer Camp 2015 Morgenmad alle dage: Franskbrød, rugbrød, smør, marmelade, ost, honning, pålæg, havregryn, cornflakes, Mysli, A 38, rosiner, sukker, mælk, kaffe, the Frokost alle dage: Grove brød, rugbrød, smør Pastasalat med ærter, majs, snittet salat, agurk i tern, revet gulerod, Skinkestrimler Pastasalat med ærter, majs, snittet salat, agurk i tern, revet gulerod, Kyllingetern Ananas, rosiner, tomater Leverpostej, pålæg, makrel, remo, mayo Tun Dressing rød + hvid Evt. rester fra aftensmad Tirsdag pitabrød, og ingen flutes Aftensmad søndag: Tortillas med oksekød Salat, agurk, majs, ærter, tomater, revet ost, revet gulerod Salsa sovs Dressing rød + hvid Aftensmad mandag: Stegt kyllingebryst Kogte ris Sursød dressing (evt. karry sovs) Gulerodssalat med ananas og rosiner, Flutes Aftensmad tirsdag: Kyllingegryde med peberfrugt Kogte ris Broccoli med bacon og ost Flutes Aftensmad onsdag: Forloren hare (ribsgele) Kartofler Brun sovs (ikke med mel) evt. 2 stk. Rødkålssalat med appelsin Noter:

14 Et Udviklende Tankesæt - en tilgang til læring, der gør at du er i konstant udvikling! I den ene verden, får du succes ved at vise hvor dygtig eller talentfuld du er higer efter bekræftelse og anerkendelse for det du kan. I den anden verden, får du det ved at gøre en indsats du lærer noget udvikler dig. I den ene verden oplever du fiasko, når der opstår forhindringer, når du får en dårlig karaktær, taber en konkurrence eller bliver afvist. Det betyder at du ikke er dygtig, ikke er talentfuld og at du laver fejl. I den anden verden oplever du fiasko, når du ikke udvikler dig, ikke rækker ud efter det der betyder noget for dig eller når du ikke udnytter de muligheder der bydes dig. I den ene verden er det ilde set at skulle gøre en indsats. Hvis du er dygtig til noget, så er der ingen grund til eller brug for denne indsats Jeg er jo god! I den anden verden er det indsats uden grænser! Selve indsatsen viser at du er dygtig og talentfuld. Du kan selv vælge verden. Det er et spørgsmål om holdning. Holdninger er en produkt af dine tanker. Du vælger selv hvad du tænker du bestemmer, du har magten over dig selv! Hvornår føler du dig dygtig? Hvis du er tilbøjelig til at svare på denne måde? Når jeg ikke laver fejl! Når jeg bliver færdig hurtigt! Når jeg har let ved noget! Tegner der sig et låst tankesæt. Det hele handler om at være perfekt her og nu, undgå fejl, bruge så få ressourcer og alligevel klare opgaven = at fremstå dygtig her og nu! Eller er du tilbøjelig til at svare på denne måde? Når det er rigtigt svært og jeg gør mig umage og så klare noget jeg ikke kunne før! Når jeg knokler med en opgave, og begynder at kunne gennemskue den! Tegner der sig et udviklende tankesæt. Det handler om at lære noget, selvom det tager tid, at tage udfordringer op, nyde at arbejde for at gøre fremskridt! = At lære for livet! Hvordan reagerer du på at du bliver rettet på eller kritiseret? Som et angreb på at du ikke kan eller er god nok eller som om du vurderes? Låst! Som en hjælp, der giver dig en mulighed til at forbedre dig og dine evner? Udviklende!

15 Sæt kryds ved spørgsmålene. Ja Nej Har du det bedst med at vælge den nemmeste løsning? Har du det godt med at svare på spørgsmål du er usikker på? Har du det bedst med at sige din mening? Bruger du tid og tanker på, hvad andre mener om dig som volleyspiller? Er du bekymret for at et testresultat ikke bliver bedre end sidste gang? Har du det bedst med at du ikke behøver at øve dig ret meget? Har du det godt med at dine mangler bliver evalueret efter kamp? Har du det godt med at lave fejl? Har du svaret ærligt på disse spørgsmål? Hvad gør du næste gang du står overfor et valg? træneren eller en anden spiller siger noget kritisk til dig? du laver en eller flere fejl, så at øvelsen går i stå? du står overfor en svær opgave? du ikke får det til at virke med det samme? du keder dig til volleyball træning? Tankesæts mål:

16 Holdninger til volleyball Case 1: Komme til tiden En spiller har en dårlig vane med ofte at komme for sent til træningerne. Hvilken effekt har det på holdets kemi? Hvilken betydning har det for dit syn på spilleren? Hvad kan du gøre for at hjælpe den pågældende spiller? Case 2: De andre er for dårlige En spiller har en opfattelse af hun er meget bedre end de andre spillere på holdet, hvilket får hende til at miste motivationen og opføre sig skidt overfor sine holdkammerater. Hvad ville du foreslå at denne spiller skulle gøre? Case 3: Prioriteringer Du skal spille et vigtigt stævne i weekenden. Du modtager en invitation til en 18- års fødselsdag fra en klassekammerat, som ligger fredagen før weekendstævnet. Hvad vælger du at gøre og hvorfor? Case 4: Skader og kampe Du har døjet med en slidt skulder et stykke tid og fysioterapeuten har anbefalet dig at holde pause fra boldspil og styrketræne i stedet. I weekenden skal I spille den kvalificerende turnering til DM. Hvad gør du?

17 Case 5: Modgang Du er bagud med dit hold og op til flere spillere begynder at miste modet og bliver mere og mere tavse eller utålmodige. Hvad gør du selv i denne situation? Hvordan arbejder du med dig selv? Hvad gør du for at hjælpe dine medspillere? Case 6: Vi er for gode I skal møde et hold som I har slået stort i de seneste kampe. Under kampen fungerer jeres spil ikke og dit hold bliver stresset og frustreret. Hvordan ville du forebygge denne situation? Hvad gør du hvis situationen opstår? Case 7: Styrketræning Du ved at det er vigtigt for din udvikling at du passer din styrketræning. Du vil også gerne få tid til venner og skolearbejde. Hvordan planlægger du din uge når du ikke føler du har tid til det hele?

18

19

20

21

22 Noter:

23 Søndag PIGER Mandag DRENGE Ankomst Ankomst Baggage$i$kælder Baggage$i$kælder Tirsdag Onsdag Torsdag PIGER DRENGE PIGER DRENGE PIGER DRENGE PIGER DRENGE 8.00$ Morgenmad 8.30$ Morgenmad 8.30$ Morgenmad 8.00 Morgenmad 7.30$ Morgenmad 9.00$1$10.00 Teori 8.00$ Morgenmad 9.00$1$11.00 C2$Beach 8.30$ Morgenmad 9.00$1$ $ Morgenmad 9.00$1$11.00 C1$Beach 9.00$1$10.00 Teori/Fri 8.45$1$ $1$ Frokost 11.15$1$ Frokost 11.15$1$13.15 C$Beach Frokost 11.15$1$ $1$13.30 Teori Frokost 12.30$1$13.30 Teori Frokost 12.30$1$13.30 Teori/Fri Frokost Udkvartering inden$kl.$12.00 Udkvartering inden$kl.$ $1$10.00 Teori 16.00$1$17.30 Teori$+$info 16.00$1$ $1$ Aktivitet B$Beach 15.00$1$17.00 C1$Beach Aktivitet 15.00$1$17.00 C2$Beach Aktivitet 18.00$1$ Aftensmad Aftensmad 17.15$1$ Aftensmad 17.15$1$19.15 C$Beach Aftensmad 17.15$1$ Farvel $Farvel Aftensmad$Piger 19.30$1$21.00 Teori$+$info Aftensmad 15.30$Afrejse 15.30$Afrejse Aftensnack 22.45$Stille Aftensnack 22.45$Stille Aktivitet B2$Beach Aftensnack 22.45$Stille Aftensmad Aftensnack 22.45$Stille Aktivitet 20.30$QUIIIZZZ Aftensnack 22.45$Stille Aftensmad Aftensnack 22.45$Stille Aktivitet RØD1HVID Aftensnack 22.45$Stille Aftensnack 22.45$Stille Danmarks Volleyskole for alle der vil mere Kontakt Peter Kjellerup og Mats Björkman for mere information.

24

Træningsdagbog & Kursusmateriale TEEN 1. Navn

Træningsdagbog & Kursusmateriale TEEN 1. Navn Træningsdagbog & Kursusmateriale TEEN 1 Navn Velkommen Vi skal være gode til at hjælpe hinanden med at få det til at fungere bedst muligt, derfor bedes du: Ø Overholde tider til træning, spisning, samlinger,

Læs mere

Mængden & Hvad på min tallerken

Mængden & Hvad på min tallerken Instruktørvejledning ET ET 1 1. Mængden & Hvad på min tallerken 2. Et udviklende tankesæt 3. Holdninger til volleyball ET 2 1. Kostvane profil 2. Motivation 3. FLOW & Bevidst træning Der er kursustimer

Læs mere

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie Patientinformation Kost anbefalinger Til overvægtige børn og deres familie Kvalitet Døgnet Rundt Børneafdelingen Sund kost Indledning: Denne pjece handler om nogle kost anbefalinger til dig og din familie.

Læs mere

Kostpolitik Sfo Åen Sengeløse skole 2010

Kostpolitik Sfo Åen Sengeløse skole 2010 Kostpolitik Sfo Åen Sengeløse skole 2010 Formålet: At stille alle børn på Sfoèn lige At give børnene gode og sunde kostvaner og dermed på længere sigt større livskvalitet At børn, personale og forældre

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER PRAKTISKE OPLYSNINGER LANDSFINALE 2010 LANDSFORENINGEN SOLRØD SVØMMEKLUB VELKOMMEN Solrød Svømmeklub og landsforeningen DUKA-svøm byder hermed velkommen til DUKA Landsfinale 2010, som finder sted i weekenden

Læs mere

Evaluering Livsstil for familier

Evaluering Livsstil for familier Evaluering Livsstil for familier Status: December 2015 Baggrund Dette notat samler op på de foreløbige resultater af projektet Livsstil for familier pr. december 2015. Notatet samler således op på de sidste

Læs mere

Kostdagbog til 1 uge

Kostdagbog til 1 uge Kostvejleder Hanne Andersen, Lærkevej 3, 8781 Stenderup Kostdagbog til 1 uge Navn: Birgitte Jensen Fødselsdato: 26/3-1972 Mandag (side 1 af 2) Mad & drikke Ud for alle måltider skal du skrive ALT, hvad

Læs mere

SanseSlottets Madpolitik

SanseSlottets Madpolitik SanseSlottets Madpolitik Revideret februar 2014 Indhold Hvem får mad?... 2 Formål... 2 Målsætning... 2 Morgenmad... 2 Formiddags og eftermiddagsmad... 2 Frokost... 3 Drikkelse... 3 Spise-café... 3 Måltids-miljø...

Læs mere

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard Daginstitutionen - en informationspjece til forældre Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard HVAD ER EN DAGINSTITUTION? 2 DERFOR ER DET VIGTIGT AT GÅ I DAGINSTITUTION? 3 HVERDAGEN I DAGINSTITUTIONEN 3 SAMLING

Læs mere

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx Side 1 af 5 Data er sidst opdateret 26.06.2008 02:02:22 Antal besvarelser: 98 af 98 for udvalg: Nordenskov Skole Elev - Kortlægningsundersøgelse LP-modellen Baggrundsoplysninger Dreng Pige Kryds af, om

Læs mere

Forslag til dagens måltider for en mand på 18 30 år med normal vægt og fysisk aktivitet

Forslag til dagens måltider for en mand på 18 30 år med normal vægt og fysisk aktivitet Forslag til dagens måltider for en mand på 18 30 år med normal vægt og fysisk aktivitet Ca. 11.100 kj/dag + råderum på 1200 kj/dag til tomme kalorier svarende til 10 % af energiindtaget (Svarer til ca.

Læs mere

Program for NLD-lejr den 5.-7. april 2013

Program for NLD-lejr den 5.-7. april 2013 Program for NLD-lejr den 5.-7. april 2013 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

Kræmmerhusets mad- og måltidspolitik

Kræmmerhusets mad- og måltidspolitik Kræmmerhusets mad- og måltidspolitik Overordnede rammer - visioner og mål for politikken Formålet med at have en mad- og måltidspolitik i Kræmmerhuset er at sikre den ernæringsmæssige kvalitet af den mad,

Læs mere

Morgen Middag Aften Mellemmåltid 30-50 ml Aloe Vera Gel 1 FiguAktiv Shake. 30-50 ml Aloe Vera Gel. 2 tabletter ProBalance 30-50 ml Aloe Vera Gel

Morgen Middag Aften Mellemmåltid 30-50 ml Aloe Vera Gel 1 FiguAktiv Shake. 30-50 ml Aloe Vera Gel. 2 tabletter ProBalance 30-50 ml Aloe Vera Gel Hjælp til vægten Hvad har man brug for i dette koncept? Aloe Vera Gel (forsyner kroppen med næringsstoffer) FiguAktiv Proteinshaken (reducerer insulinspejlet og sætter gang i muskelmassen) FiguAktiv urtete

Læs mere

BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE]

BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE] Sundhedsprofil BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE] Personlig sundhedsprofil Barnets navn Alder Adresse Mors mobil-nr. Mors navn Mors adresse Fars mobil-nr. Fars navn Fars adresse Antal søskende alder Skemaet

Læs mere

Kost- og bevægelsespolitik. Børnehuset Nysgerrium

Kost- og bevægelsespolitik. Børnehuset Nysgerrium Kost- og bevægelsespolitik Børnehuset Nysgerrium Revideret december 2015 Indledning Denne kost og bevægelsespolitik er blevet til på baggrund af drøftelser i forældrebestyrelsen, Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

Kostpolitik for Jejsing BørneUnivers 2014 Jejsing BørneUnivers er i overensstemmelse med Tønder kommunes mad og måltidspolitik.

Kostpolitik for Jejsing BørneUnivers 2014 Jejsing BørneUnivers er i overensstemmelse med Tønder kommunes mad og måltidspolitik. Kostpolitik for Jejsing BørneUnivers 2014 Jejsing BørneUnivers er i overensstemmelse med Tønder kommunes mad og måltidspolitik. Med baggrund i sundhedsstyrelsens 8 kostråd skal vi i Jejsing BørneUnivers

Læs mere

Menukort. Uge 49 51 2015 / 2 4 6 8 2016

Menukort. Uge 49 51 2015 / 2 4 6 8 2016 Menukort Uge 49 51 2015 / 2 4 6 8 2016 MANDAG Uge 49 51 2015 / 2 4 6 8 2016 Flæskesteg serveret med skysauce, varm rødkål Moussaka af hakket oksekød og kartofler serveret med nordisk tzasiki Champignonpaté

Læs mere

Kyllingefilet med saltkogte kartofler og tzatziki

Kyllingefilet med saltkogte kartofler og tzatziki Kyllingefilet med saltkogte kartofler og tzatziki Mandag d. 20 1,250 kg kyllingefilet 100 g fedtstof 2½ agurk 1 tsk. salt 5 fed hvidløg 5 dl creme fraiche 2 spsk. olie Kartofler Kylling: 1. Krydder kyllingefileterne

Læs mere

2. - 5. klasse til tandlæge. Afhentes på skolen kl. 8.00 og retur kl. 11.00. Bus kører. Fælles fødselsdag på friskolen

2. - 5. klasse til tandlæge. Afhentes på skolen kl. 8.00 og retur kl. 11.00. Bus kører. Fælles fødselsdag på friskolen Fredagsbrev -- uge 3 - d. 20. januar 2012 FredagsBREV Tak til jer forældre som overtog skolen torsdag og fredag i denne uge. Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk

Læs mere

Kostpolitik. Regnbuen, Valhalla og Fjelsted Harndrup Skole

Kostpolitik. Regnbuen, Valhalla og Fjelsted Harndrup Skole Kostpolitik, Valhalla og Fjelsted Harndrup Skole Kære forældre! Middelfart Kommune ønsker at sætte fokus på sund levevis herunder sunde fødevarer og gode kostvaner i alle kommunens dagtilbud, skoler og

Læs mere

Velkommen I Dagplejen

Velkommen I Dagplejen Velkommen I Dagplejen Dorrith Glibstrup Skovvejen 23 6064 Jordrup Mobil nr. 4016 9267 Åbningstider: Man-tors 6.45-16.30 Fredag 6.45-15.45 Jeg hedder Dorrith Glibstrup og er født i 1962. Jeg har været dagplejer

Læs mere

Red Hill Special School

Red Hill Special School Red Hill Special School 72 Waterworks Road Red Hill QLD 4059 Email: admin@redhillspecs.eq.edu.au Område: Børn og unge med nedsat funktionsevne 1. Rejsebrev fra Brisbane, Australien Så er der allerede gået

Læs mere

Menukort. Uge 10 14 16 18 20 22 2016

Menukort. Uge 10 14 16 18 20 22 2016 Menukort Uge 10 14 16 18 20 22 2016 MANDAG Uge 10 14 16 18 20 22 2016 Millionbøf af oksekød og løg og kartoffelmos Pizza med skinke og grøntsager Wokgryde med quorn (svampe) og løse ris Vaniljebudding

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00.

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00. Velkommen til Saltum SI - børnehaveen hvor jeres barn nu starter på et nyt kapitel i sit liv. Vi håber på et godt samarbejde med jer forældre, Og at jeres barn må trives her hos os. Åbningstider: Mandag-Torsdag

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Evaluering af Camp 7, 2015 - skolens medarbejdere og eleverne

Evaluering af Camp 7, 2015 - skolens medarbejdere og eleverne Evaluering af Camp 7, 2015 - skolens medarbejdere og eleverne Indhold Elevernes evaluering af Camp 7 fra klassens tid...2 Det faglige udbytte...2 Det sociale udbytte...3 Det bedste på Camp 7...3 Elevernes

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Inspirationsfolder for Sengeløse Skole: Sund mad

Inspirationsfolder for Sengeløse Skole: Sund mad Baggrund for inspirations folder: Inspirationsfolder for Sengeløse Skole: Sund mad I 2008 udarbejdede Høje Taastrup Kommune en kost politik og i opfølgning af denne udarbejdede Sengeløse Skole sin egen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

De kommer desuden oftere i konflikter med de andre børn, samt har let til gråd.

De kommer desuden oftere i konflikter med de andre børn, samt har let til gråd. KOSTPOLITIK FOR BØRNEHUSET SMØRBLOMSTEN Kostpolitikken i Børnehuset Smørblomsten er udarbejdet med udgangspunkt i Sundheds og levnedsmiddelstyrelsens anvisninger, samt Slagelse kommunes kostpolitik.* Vi

Læs mere

KOSTPOLITIK TORVETS BØRNEHUS

KOSTPOLITIK TORVETS BØRNEHUS BILAG 4 KOSTPOLITIK TORVETS BØRNEHUS Torvets Børnehus/ Torvegade 10/ 3300 Frederiksværk/ Tlf. 4778 41 80 4181/ e-mail: jawi@halsnaes.dk Udgård: 4778 4182/ Asgård: 4778 4183/ Midgård: 4778 4184 www.torvetsboernehus.halsnaes.dk

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Udskoling UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse GRUNDLAG Henriette Hørlucks Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL BESVARELSER

Læs mere

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800 www.laerke-reden.dk Velkommen i Idrætsbørnehaven Lærkereden Vi vil med denne velkomstfolder byde jer og jeres barn velkommen i Idrætsbørnehaven

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nedenfor er beskrevet de rammer Frederiksberg Kommune har opstilet for bestyrelsens arbejde med mad og måltidspolitikken for Børnehuset Adilsvej.

Nedenfor er beskrevet de rammer Frederiksberg Kommune har opstilet for bestyrelsens arbejde med mad og måltidspolitikken for Børnehuset Adilsvej. Baggrund Nedenfor er beskrevet de rammer Frederiksberg Kommune har opstilet for bestyrelsens arbejde med mad og måltidspolitikken for Børnehuset Adilsvej. Frederiksberg Kommune har besluttet, at der skal

Læs mere

Fredagsbrev. Fællesskab, ejerskab og livsduelighed velkommen i skole Af Marie skoleleder. Århus Friskole fredag 15/8 2014

Fredagsbrev. Fællesskab, ejerskab og livsduelighed velkommen i skole Af Marie skoleleder. Århus Friskole fredag 15/8 2014 Fællesskab, ejerskab og livsduelighed velkommen i skole Af Marie skoleleder Sikke et smukt syn, når man kommer til Århus Friskole her efter sommerferien. Den smukkeste nye bygning, Naturstationen, er kommet

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Menukort. Uge 48 50 2015 / 1 3 5 7 2016

Menukort. Uge 48 50 2015 / 1 3 5 7 2016 Menukort Uge 48 50 2015 / 1 3 5 7 2016 MANDAG Uge 48 50 2015 / 1 3 5 7 2016 Langtidsstegt gammeldags oksesteg serveret med skysauce, syltede asier og tyttebær og hvide kartofler Boller i karry (svinekød)

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Rapporten giver jer en oversigt over resultaterne

Læs mere

Kostdagbog til 1 uge

Kostdagbog til 1 uge Kostvejleder Hanne Andersen, Lærkevej 3, 8781 Stenderup Kostdagbog til 1 uge Navn: Fødselsdato: Mandag (side 1 af 2) Mad & drikke Ud for alle måltider skal du skrive ALT, hvad du spiser og drikker Morgenmad

Læs mere

Indbydelse DM og Forbundsmesterskaberne for junior finale d. 20 21. april 2013

Indbydelse DM og Forbundsmesterskaberne for junior finale d. 20 21. april 2013 Indbydelse DM og Forbundsmesterskaberne for d. 20 21. april 2013 Stævnet arrangeres i samarbejde med Dansk Gymnastik Forbund Kære gymnaster, instruktører og dommere. Det er med stor fornøjelse, at Springteam

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2015

Ugebrev 34 Indskolingen 2015 Ugebrev 34 Indskolingen 2015 Fælles info bh. kl. og 1.kl (info for 2. og 3. klasse i lejrskoleseddel) : Kære forældre til bh.kl. og 1. kl. Kommende uge er hjemgruppeuge, så ugen kommer ikke til at ligne

Læs mere

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749.

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Så kom efteråret med regn og blæst, men da børnene stadig gerne vil ud,

Læs mere

Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven

Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven Hvorfor en kostpolitik? I Magdalene Haven mener vi, det er vigtigt, at børn spiser sundt og varieret hver dag! Derfor har vi udarbejdet denne kostpolitik.

Læs mere

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer Go mad med Holm: Madplan for uge 18 Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 700 g kartofler, kogte 250 g gulerødder, kogte 100 g smør 900 g hakket oksekød 2 løg, finthakket

Læs mere

Børnene hjælper selv med at dække bord og rydde af, de har hver deres farve på tallerkner og kopper.

Børnene hjælper selv med at dække bord og rydde af, de har hver deres farve på tallerkner og kopper. Velkomst og Fakta om dagplejeren Jeg hedder Anni Schneider Mørup, jeg er født i 1970, er gift med Benny, og sammen har vi Karina fra 1996, Malene fra 1998 og Matias fra 2004. Vi bor på Mørkholtvej 12 i

Læs mere

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Til forældrene Efterår 2009. Vi er glade for at byde børn og forældre velkomne til Ventemøllegården! Vi håber, at I bliver glade for børnehaven. Vi vil gøre vores bedste

Læs mere

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4%

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja,

Læs mere

Menukort. Uge 9 11 15 17 19 21 23 2016

Menukort. Uge 9 11 15 17 19 21 23 2016 Menukort Uge 9 11 15 17 19 21 23 2016 MANDAG Uge 9 11 15 17 19 21 23 2016 Kinesisk risret af svinekød, små pølser, perleløg, champignon og ærter og løse ris Græsk inspireret moussaka af oksekød, løg og

Læs mere

Ankomst kl. 14 klar til at hjælpe de mindre ryttere med at blive klar til deres opvisning (måske der skal lægges bomme ud mm.)

Ankomst kl. 14 klar til at hjælpe de mindre ryttere med at blive klar til deres opvisning (måske der skal lægges bomme ud mm.) Tirsdag den 30. juni: Ankomst kl. 14 klar til at hjælpe de mindre ryttere med at blive klar til deres opvisning (måske der skal lægges bomme ud mm.) - Plejehjemmet kommer ca. kl. 15 og ser opvisningen.

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2%

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2% Dato4.december207 Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle

Læs mere

God mad til Bornholmske børn

God mad til Bornholmske børn God mad til Bornholmske børn Lev tre år længere Forebyggelseskommissionen, som er nedsat af regeringen i 2008, er i april, 2009 fremkommet med en rapport. Rapporten danner grundlag for regeringens mål

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Kostpjece. Lyngby-Taarbæk Kommunale Dagpleje L Y N G B Y - T A A R B Æ K K O M M U N E

Kostpjece. Lyngby-Taarbæk Kommunale Dagpleje L Y N G B Y - T A A R B Æ K K O M M U N E Kostpjece Lyngby-Taarbæk Kommunale Dagpleje L Y N G B Y - T A A R B Æ K K O M M U N E Forord Dagplejen i Lyngby Taarbæk Kommune har udarbejdet en kostpjece i samråd med cand.brom Bodil Damgård Høegh.

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 7. februar 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne - om regler, Mobning,

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 29. september 2010 Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Sdr. Kongerslev Skole Periode: Resultatet baserer sig på besvarelser, som ikke er afgrænset af en periode.

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Søløven.

Velkommen til Børnehaven Søløven. Velkommen til Børnehaven Søløven. Børnehaven Søløven er en kommunal børnehave og er en del af Sparkær LBO. Adresse: Børnehaven Søløven Sølystvej 33, Sparkær 8800 Viborg TLF. 87871595 E-mail: bh.soeloeven@viborg.dk

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 9. september 2010 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning,

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Hold: 5A, 5B, 5C, 5D, 6A, 6B, 6D, 7A, 7B, 7C, 8A, 8B, 8C, 8D, 9A, 9B, 9C, Læs 1, Læs 2 Køn: M, K Ikke viste hold: 6C Resultater i antal og

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering på Glamsbjerg Efterskole i skoleåret 2010/2011. Elevbesvarelser

Undervisningsmiljøvurdering på Glamsbjerg Efterskole i skoleåret 2010/2011. Elevbesvarelser Undervisningsmiljøvurdering på Glamsbjerg Efterskole i skoleåret 2010/2011. Spørgsmålene er inspireret af Termometeret fra Dansk Center for Undervisningsmiljø, og der er valgt flg. områder ud: Generel

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 Hold: Køn: Ikke viste hold: 4A, 4B, 4C, 5A, 5B, 5C, 6B, 6C, 7A, 7C, 8A, 8B, 8C M, K 6A Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Er

Læs mere

Sund mad. giver hulahop. i kroppen

Sund mad. giver hulahop. i kroppen Sund mad giver hulahop i kroppen AF Karen Eriksen ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen. indledning Mad er meget mere end indholdet af fedt, kulhydrater og vitaminer. Det er selvfølgelig vigtigt,

Læs mere

Gode råd om at drikke lidt mindre

Gode råd om at drikke lidt mindre 4525/Gode råd om at drikke 21/08/02 13:16 Side 1 (1,1) Yderligere hjælp I nogle tilfælde er det ikke nok at arbejde med problemet selv. Der er så mulighed for at henvende dig et sted, hvor man har professionel

Læs mere

Kostpolitik for Børnehuset Nansensgade

Kostpolitik for Børnehuset Nansensgade Kostpolitik for Børnehuset Nansensgade Børnehuset Nansensgade Nansensgade 46 1366 Kbh K 82562950 37511@buf.kk.dk Kosten er afgørende for børns vækst og trivsel, derfor er det vigtigt, at børn fra begyndelsen

Læs mere

Konkurrenceafdelingen K2

Konkurrenceafdelingen K2 Konkurrenceafdelingen K2 Andre foldere udgivet af Triton: Kontaktoplysninger Samværspolitik Svømmeskolen: Forældre / Børn hold 0-6 år Svømmeskolen: Børnesvømmehold K-afdelingen: Generelt om konkurrenceafdelingen

Læs mere

Sund mad gi r glade Guldænder

Sund mad gi r glade Guldænder Sund mad gi r glade Guldænder Indledning. Nærværende pjece er opdelt i to dele. Èn del hvor vi redegør for institutionens kostpolitik. Her er der overvejende taget udgangspunkt i det, der allerede er beskrevet

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Generelt: Her er alle velkommen!

Generelt: Her er alle velkommen! Generelt: Kom og vær med når vi starter en ny sæson af Rødding på KRYDS & TVÆRS. Der bliver mulighed for at prøve kræfter med en masse sjove og underholdende aktiviteter for både store og små, unge og

Læs mere

Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp

Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp Af: Helle Lauritsen Formålet med KøbenhavnerAkademiet er en blanding af læring og dannelse. 108 drenge tog til Tisvildeleje for at stave, læse og regne være

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Mad - og måltidspolitik for Børnehuset Hyrdehøj August 2008. Roskilde Kommunes mål for kostpolitikken er at: De 8 kostråd (fra www.altomkost.

Mad - og måltidspolitik for Børnehuset Hyrdehøj August 2008. Roskilde Kommunes mål for kostpolitikken er at: De 8 kostråd (fra www.altomkost. Mad - og måltidspolitik for Børnehuset Hyrdehøj August 2008 Roskilde Kommunes mål for kostpolitikken er at: Den mad, der serveres i kommunens institutioner, er sund, varieret og ernæringsrigtig Institutionerne

Læs mere

Kan du spise & træne efter dit DNA? Kan du skræddersy den perfekte kost og motion ud fra dine gener? fit har testet og se resultatet.

Kan du spise & træne efter dit DNA? Kan du skræddersy den perfekte kost og motion ud fra dine gener? fit har testet og se resultatet. Kan du spise & træne efter dit DNA? Kan du skræddersy den perfekte kost og motion ud fra dine gener? fit har testet og se resultatet. Af: Anne Hermansen, foto: Peter Nørby JEANET KLEVANG Fakta: 43 år.

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Menukort. Påsken 2016. Uge 12 2016

Menukort. Påsken 2016. Uge 12 2016 Menukort Påsken 2016 Uge 12 2016 MANDAG Uge 12 2016 Millionbøf af oksekød og løg og kartoffelmos Pizza med skinke og grøntsager Wokgryde med quorn (svampe) og løse ris Vaniljebudding serveret med saftsauce

Læs mere

Sommerlejr 2015 Skagen

Sommerlejr 2015 Skagen Sommerlejr 2015 Skagen Velkommen til sommerlejr SÅ BLEV DET ENDELIG SOMMERLEJR Det er os en stor glæde at byde dig og din familie, hjertelig velkommen til sommerlejr 2015. Et stort stykke forarbejde skal

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535

bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535 bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535 Nyt fra kontoret: Så blev det december og årets sidste måned, som vil indeholde

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 4. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 24 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for det meste

Læs mere

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Antal i husholdningen: 2 Alder: Karina 41, Kaj 46 Aalborg, Nordjylland BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Har I et madbudget? Nej Har du et skøn på hvor meget I bruger om måneden? Jeg tror

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

fjalorth danisht-shqip me fytyra

fjalorth danisht-shqip me fytyra Thomas Olander Lisbeth Valgreen illustreret dansk-albansk parlør fjalorth danisht-shqip me fytyra E O Editiones Olander jeg, du løber vrapój, vrapón jeg, du skriver shkrúaj, shkrúan jeg, du spiser; spis!

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2. Personalet 3. Dagsrytmen 4. Når I starter i børnehave 5. Traditioner 6. Temauger 8.

Indholdsfortegnelse. Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2. Personalet 3. Dagsrytmen 4. Når I starter i børnehave 5. Traditioner 6. Temauger 8. Indholdsfortegnelse Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2 Personalet 3 Dagsrytmen 4 Når I starter i børnehave 5 Traditioner 6 Temauger 8 Ture 8 Mad 9 Praktiske oplysninger 10 Sådan er børnehaven indrettet

Læs mere

Orions kostpolitik MAD ER FØRST ERNÆRING, NÅR MADEN ER SPIST!

Orions kostpolitik MAD ER FØRST ERNÆRING, NÅR MADEN ER SPIST! Orions kostpolitik MAD ER FØRST ERNÆRING, NÅR MADEN ER SPIST! Orions kostpolitik er udarbejdet i henhold til Region Hovedstadens Kost- og Ernæringspolitik og i overensstemmelse med Orions værdigrundlag.

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

DIGTERHUSETS KOSTPOLITIK

DIGTERHUSETS KOSTPOLITIK DIGTERHUSETS KOSTPOLITIK Indledning: Digterhuset har en kostpolitik, da den kost vi spiser har stor betydning for vores trivsel for blodsukkerbalance, indlæringsevne, koncentrationsevne, humør og velvære.

Læs mere

KOSTPOLITIK. Emmerske Efterskoles

KOSTPOLITIK. Emmerske Efterskoles Emmerske Efterskoles KOSTPOLITIK Vi vil gerne servere en sund og varieret kost. Vi vil give gode spisevaner og madkultur. Vi vil opdrage til god dansk bordskik. Et måltid skal være en god sanseoplevelse.

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Kære forældre. Madpakker

Kære forældre. Madpakker KOSTPOLITIK Kære forældre Vi har i bestyrelsen og personalegruppen besluttet, at vi i Børne- og Familiehuset har en kostpolitik. Denne indebærer, at børnene skal have en sund og ernæringsrigtig mad, den

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 9. juni 2010 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Rapporten giver jer en oversigt over resultaterne

Læs mere