Skrivebord. Skrivebordet - grundlæggende. I denne lektion skal du:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skrivebord. Skrivebordet - grundlæggende. I denne lektion skal du:"

Transkript

1 Skrivebord I denne lektion skal du: - lære om skrivebordet - oprette en mappe på skrivebordet - skrive en lille tekst og gemme den i den mappe - slette teksten og mappen Skrivebordet - grundlæggende Du skal nu til at arbejde med computeren og dens styresystem. Her skal du lære at administrere dine data altså alt det du laver. Her er det Windows XP der bliver gennemgået, men de fleste ting gælder også i Windows 98. Du skal på de næste sider prøve en del øvelser, som gerne skulle give dig en bedre forståelse af din computer. Skrivebordet er den flade, du ser når du tænder for computeren. Skrivebordet ser sikkert ikke ud på samme måde, hvis du ser på din nabos skærm. Det ser i hvert fald anderledes ud, hvis du tager til en anden undervisningsinstitution eller besøger en god ven. Den, der har eller passer computeren bestemmer, hvordan skrivebordet ser ud. Der er dog en del ting, der er ens fra computer til computer, og de fleste af dem vil du se på den næste side. Øverst på næste side ser du en forklaring af de enkelte dele på mit skrivebord:

2 Mappe Inde i en mappe kan der være en eller flere mapper og et eller flere ikoner. Du åbner for en mappe enten ved at: 1. dobbeltklikke på den med venstre musetast 2. klikke en gang på den med venstre musetast og derefter taste enter, eller 3. klikke en gang med højre musetast og dernæst vælge Åbn Ikon Ikoner starter programmer. Startknap Klikker du på startknappen, får du nogle valgmuligheder:

3 Min startknap-funktion er delt i 4: 1. der, hvor jeg lukker computeren 2. der, hvor jeg logger af computeren 2. standard opsætningen i Windows XP med Kør, Hjælp osv. 3. og øverst programmer jeg har valgt at lægge der. De punkter, der ikke er har lille trekant yderst til højre, er programmer eller andet, der starter op, når du klikker på dem. De virker altså ligesom ikoner. De punkter der har en lille sort trekant yderst til højre, har undermenuer at vælge imellem. De virker altså ligesom mapper. Hvis du f. eks. peger på seneste dokumenter, vil du se:

4 Der kan du så foretage flere valg. Åbne programmer I det, der hedder proceslinien, kan du se hvilke programmer og mapper, der er åbne. Det gør det meget nemt at skifte mellem flere programmer, da du bare skal klikke en gang på programmets navn i proceslinien, så dukker det frem. Proceslinien Proceslinien indeholder nogle af ovennævnte oplysninger, startknap og hvilke programmer, der er åbne. Desuden ses der yderst til højre på proceslinien en del andre oplysninger. De ting jeg har liggende ses herunder: Det er læst fra bl.a.: CPU brug Zone alarm Antivir - min virustjekker 1200 X bit- min skærmindstilling Webshot - program til at styre skri- vebordets udseende Systemagent - automatisk kørsel af hjælpeprogrammer

5 Tid- tid og hvis du bare peger på den vises den aktuelle dato Der kan ligge mange forskellige ikoner nederst til højre på proceslinien. Skrivebordet er alt det, du har læst om ovenover og mere til. Skrivebordet - oprette og navngive mappe og skrive og gemme tekst Du skal nu prøve at oprettet en mappe på dit skrivebord, og i mappen skal du have gemt en lille tekst, som du skriver i Word. Du har startet computeren og ser på skrivebordet. Højreklik med musen på et bart sted. Du får da en boks, som ligner den, du ser herunder. Før musen ned på Ny(t) og du ser en ny boks, der ligner denne: Her klikker du på Mappe, og du får en mappe ud på skrivebordet: Læg mærke til at den blå bjælke står og blinker. Der ventes på at du skal give mappen et navn. Skriv dit eget navn og afslut med enter. (du starter med at skrive, da teksten Ny mappe er markeret - den vil blive slettet ved dit første bogstav). Herunder kan du se min mappe - den er i øjeblikket markeret, skidt med det.

6 Åbn mappen: Det bliver til den lille kasse, du ser herover. Ydermere lagde du vel mærke til, at du fik en lille kasse ned i din proceslinie også!!! Nederst i boksen er statuslinien, og der kan du læse at der ikke er nogle objekter Hvis du ikke ser en statuslinie på din skærm, kan du klikke den frem i Vis og Statuslinie. Du skal nu til at skrive en ganske kort tekst og derefter gemme den i den mappe, du lige har lavet på skrivebordet.

7 Start et nyt dokument Klik på Tekstdokument og skriv den indrammede tekst herunder: Den tekst jeg skriver nu skal gemmes i den mappe jeg lige har oprette på skrivebordet. Jeg giver teksten navnet proevetekst, og gemmer den på normal vis, dog skal jeg huske at klikke mig frem til skrivebordet og ind i min mappe før jeg klikker gem. Når jeg har gemt teksten skal jeg huske at kontrollere at den ligger det rigtige sted. Når du har skrevet teksten, klikker du på gem som-symbolet i værktøjslinien.

8 Det giver dig billedet herunder det er dog ikke sikkert, at den computer du sidder ved, ser helt ud som eksemplet. Det har ikke nogen betydning. Hvis det skulle se anderledes ud, klikker du i den sorte trekant ud for Gem i linien, og du kan vælge skrivebordet, som det sted, hvor du vil gemme. (Se næste side): Når du har valgt skrivebordet, kan du se en del mapper at gemme i og forhåbentlig også din egen:

9 (Se herunder): Åbn din egen mappe og giv filen navnet proevetekst. (Se herunder): Klik på Gem og din tekst bliver nu gemt på skrivebordet i mappen med dit navn. Du skal nu tilbage til skrivebordet, for at se om teksten er gemt i din mappe. Luk dit tekstprogram. Find så din mappe på skrivebordet og åbn den: (Se herunder): Du skal nu have slettet mappen og teksten. Det er en god ide ikke at gemme for meget på skrivebordet, da det meget hurtigt bliver er fyldt med alt muligt mærkeligt. Klik en gang på dit ikon til teksten så den bliver markeret: (Se her over): Tryk en gang på Delete-tasten: Så svarer du JA. Dit dokument til Papirkurven. Luk derefter mappen ved at overføres klikke på

10 krydset: Klik derefter en gang på mappen og derefter på Delete: Ja, ja den ved jo ikke bedre. Du ved godt, at mappen er tom, men det ved computeren ikke. Du svarer Ja, og har ikke efterladt dig et beskidt skrivebord...

11 Mapper i Stifinder I denne lektion skal du: - oprette mapper og undermapper - skrive tekster og gemme dem Denne computer - oprette og navngive mapper Når du har startet din computer klikker du på start og vælger Denne computer: Dette er et specielt ikon, da det ikke åbner programmer, men viser dig en oversigt over, hvad der er på din computer. Åbn nu på dit Denne computer-ikon. Herunder ser du, hvordan Denne computer ser ud hos mig. Du vil også få en forklaring af enkeltdelene. Læg allerførst mærke til at du i Statuslinien nederst i boksen kan se hvor mange objekter, der er i Denne computer - i mit tilfælde 9. Hvis du ikke har statuslinien fremme i din boks, klikker du Vis og Statuslinien. Indholdet i Denne computer vil altid indeholde oplysninger om, hvilke drev der er tilgængelige for dig. Jeg har adgang til et diskettedrev (A:) Jeg har adgang til en harddisk/drev (C: og D:) Jeg har adgang til to CD-ROM-drev og DVD drev og brænder (E: og F:)

12 Som du kan se, kan være flere andre mapper. Lige under menulinien har jeg en værktøjslinie, hvis du ikke har den værktøjslinie i din boks, klikker du Vis og Værktøjslinie. Før nu din mus hen under ikonerne en efter en, for at se hvad de gør. Det sidste ikon i værktøjslinien (Visninger) er værd at lægge ekstra mærke til. Klik og prøv at vælge: Store ikoner - viser store ikoner Små ikoner - viser små ikoner Oversigt - viser en oversigt der skal læses oppefra og ned Detaljer - oppefra viser detaljer om de enkelte dele, skal læses og ned. Hvilken indstilling du bør vælge, afhænger helt af, hvad du skal lave. Hvis du blot vil ind og se, hvad der er på det enkelte drev og evt. starte en tekst eller lign. ad denne vej, vil jeg foreslå, at du bruger indstillingen små ikoner. Skal du derimod ind og se, hvor stor en fil er, eller hvilket program den er lavet i, eller hvornår den sidst er blevet ændret, bør du bruge indstillingen detaljer. Du skal nu oprette en del mapper og undermapper på dit drev. Du skal først oprette 3 mapper med navnene: Arbejde Hus Privat Se herunder: Hvis du har glemt hvordan du opretter mapper (det gøres på samme måde som på skrivebordet) skal du højreklikke på et bart sted i vinduet og vælge som herunder: (Ny(t) og Mappe.

13 Det giver dig en mappe, hvor du er klar til at skrive mappens navn. Opret nu de 3 mapper. I hver enkelt mappe skal du have nogle undermapper. For at lave undermapper i en mappe skal du have den åbnet først. Åbn mappen Arbejde. Den skulle gerne være tom og se nogenlunde ud som herunder: Du kan i den øverste bjælke se, at det er mappen Arbejde, der er åben. Du kan også se, at den er tom. I mappen Arbejde skal der være 2 undermapper med navnene: Ansøgninger far Ansøgninger mor I mappen Hus skal der være 2 undermapper med navnene: Budget Stamtræ I mappen Privat skal der være 3 undermapper med navnene Mors opskrifter Fars opskrifter Mors veninder Her kan du så som ovenfor oprette mapper. Opret nu de undermapper, der er skitseret herunder, i de 3 mapper du har lavet,: I mappen Mors opskrifter skal du oprette 3 undermapper. De 3 undermapper skal navngives henholdsvis: Forretter Hovedretter Desserter

14 Du har nu opretter en mappestruktur, hvor de enkelte mapper er ordnet pænt. Denne opbygning kunne du fortsætte med længe - altså oprette mapper og undermapper. Det er i øvrigt en god ide, når du skal holde styr på dine dokumenter og filer. Du skal nu til at skrive nogle korte tekster som skal gemmes i forskellige mapper. Skriv opskriften, der står i rammen herunder: RÅ ÆBLEKAGE. INGREDIENSER: 8 madæbler 1 dl. fløde 20 makroner 1 skvis cognac FREMGANGSMÅDE: Riv æblerne, knus makronerne. Læg skiftevis et lag æbler og et lag makroner. Hæld cognacen over. Lad den trække i et par timer. Pisk fløden stiv og placer den ovenpå. Pynt evt. med hele makroner eller chokoladestykker. Nydes med en kop kaffe. Dokumentet skal du gemme i mappen Fars opskrifter med filnavnet Rå æblekage. Klik dig frem gennem Gem. Skriv opskriften der står i rammen herunder: Hofgryde INGREDIENSER: Skært skinkekød 1 dl. fløde lidt margarine 1 dåse flåede tomater 1 bakke champignon FREMGANGSMÅDE: Svits kødet i margarinen. Tilsæt de flåede tomater og lad det simre i en ½ time. Tilsæt derefter champignon og lad dem simre med i 10 min. Til sidst skal fløden i og retten smages til med salt og peber. Tilbehør Til denne ret passer ris.

15 Endvidere er det også godt med kogte ærter og chips. Dokumentet skal du gemme i mappen Hovedretter med filnavnet hofgryde. Klik dig frem gennem Gem. Det er en god ide at ordne dine filer og dokumenter, så de er lette at finde igen. Jo færre mapper du opretter, jo nemmere er det at holde styr på selv.

16 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Om Stifinder... 1 Navigering... 2 Detaljeret visning... 3 Oprette mapper... 3 Omdøbe mapper (og filer)... 4 Slette mapper (og filer)... 4 Gemme i en mappe... 4 Kopiere filer og mapper... 5 Flytte filer og mapper... 5

17 Stifinderopgave... 6 Indledning Når du gemmer et dokument i Word, giver du det et navn og placerer det på et af din computers lagermedier. Selve det navngivne dokument kaldes en fil. Som tiden går, får du laver flere og flere filer. Hvis du ikke har orden i dine filer,får du svært ved, at finde dem igen. Derfor kan du placerer filerne i mapper. For at håndtere filer og mapper, kan du benytte programmet Stifinder. Kommentar [KKR1]: Benytter fonten betsy.ttf (betsy flanagan) Om Stifinder Stifinder kan åbnes på flere måder. Den hurtigste måde er, at holde Ï nede og trykke på E. Du får så følgende: Din ser ikke præcis sådan ud. I venstre panel har du Mapper. På ovenstående skærmbillede har du alle drevene. Diskettedrevet kaldes A:. Harddisken kaldes C:. Der er mange andre drev tilknyttet denne computer, fx er J:-drevet en usb-disk. I højre side vises indeholdet af den aktuelle mappe eller drev. I dette tilfælde vises indholdet af Denne computer. Navigering Du kan bevæge dig rundt på computeren ved, at klikke på mapperne. Prøv, at klikke på og du får følgende:

18 Bemærk, at er blevet til og der nu vises, hvilke mapper, der ligger i det man kalder roden af drevet. Prøv, at klikke på og du vil se, at undermapperne ikke længere vises. Klik på igen. Hvis du har en blå højre side, kan du klikke på Vis denne mappes indhold og du får følgende: Med det du lige har lært, kan du nu prøve, at bevæge dig rundt i de forskellige mapper. Detaljeret visning Klik på mappen Dokumenter og du får indholdet af din egen personlige mappe:

19 Din mappe har selvfølgelig ikke samme indhold. Hvis du vil have et bedre overblik over mapper og filer, kan du klikke på og vælge Detaljer. Stifinder skifter udseende: Her får du mange flere oplysninger. Du kan se, hvad der er mapper, og hvad der er filer, og hvornår der sidst er foretaget ændringer. Ved at klikke på de forskellige overskrifter: kan du ændre måden filer og mapper sorteres på. Prøv dig frem. Oprette mapper Klik nu på mappen Dokumenter. For at oprette en ny mappe, klikker du på Filer Ny Mappe og du får følgende:. Ny mappe er markeret med blå baggrund og du kan nu skrive den nye mappes navn. Skriv Word og tryk på. Opret mapperne: Excel Access Svend Marie Frederik

20 Margrethe Kronprinser Kronprinsesser Omdøbe mapper (og filer) Hvis du vil give en mappe et nyt navn, skal du markere mappen. Klik på mappen Frederik og vælg Filer Omdøb. Mappen er klar til et nyt navn: filen omdøbt. Omdøb Margrethe til Dronninger. Tast nu Konger og tryk på. Så er Filer kan omdøbes på samme måde. Du skal bare huske, at efternavnet ikke må ændres. Hvis filen hedder gammelnavn.doc kan du omdøbe den til nynavn.doc. doc må altså ikke ændres! Slette mapper (og filer) Hvis du ikke længere har brug for en mappe, markerer du mappen ved at klikke på den. Marker mappen Svend. Derefter vælger du Filer Slet og Stifinder kommer med følgende: Du skal passe på, idet filer der måtte være i mappen også bliver slettet. Klik på Ja. Slet mappen Marie. Luk Stifinder. Filer kan slettes på samme måde. Gemme i en mappe Start Word og skriv følgende: Frederik er et dansk kongenavn. Første konge med det navn var Frederik den 1., som regerede Vælg Filer Gem som. Klik først på i venstre side af vinduet. Du kan nu se de mapper, du har oprettet. Du skal gemme i mappen Konger, så derfor dobbeltklikker du på den gule mappe. Hvis du klikker rigtigt, får du øverst i vinduet. Døb nu filen frederik.doc og klik på Gem. Luk dokumentet. Opret et nyt dokument og skriv følgende: Margrethe er et dansk dronningenavn. Første dronning med det navn var Margrethe

21 den 1., som regerede Gem dokumentet i mappen Dronninger og kald det margrethe.doc. Luk Word. Kopiere filer og mapper Du skal ny kopiere mappen Konger over i mappen Word. Start Stifinder og åbn mappen Dokumenter. 1. Marker mappen Konger (den skal være blå). 2. Vælg Rediger Kopier 3. Klik på mappen Word (den skal nu være blå) 4. Vælg Rediger Sæt ind Nu foretages kopieringen. Undersøg om der i mappen Dokumenter er en mappe, der hedder Word. Er der i denne mappe en undermappe, der hedder Konger? Er der en fil, der hedder frederik.doc? Mappen Konger ligger nu to steder. Ovenstående 4 punkter kan du bruge hver gang du vil kopiere filer og/eller mapper. Du skal bare huske, at markere rigtigt. Kopier mappen Dronninger over i mappen Word. Da både mappen Konger og mappen Dronninger ligger to steder, skal du slette den udgave, der ligger i mappen Dokumenter. Flytte filer og mapper At flytte filer og mapper er næsten, som når du kopierer. Du skal nu flytte mappen Kronprinser til mappen Word. 1. Marker mappen Kronprinser (den skal være blå). 2. Vælg Rediger Klip 3. Klik på mappen Word (den skal nu være blå) 4. Vælg Rediger Sæt ind Nu foretages flytningen. Undersøg om der i mappen Dokumenter er en mappe der hedder Word. Er der i denne mappe en undermappe, der hedder Kronprinser? Flyt mappen Kronprinsesser over i mappen Word.

22 Stifinderopgave 1. Lav følgende mapper i roden af C:\ ved hjælp af Stifinder. 2. Luk Stifinder 3. Skriv følgende tekst i Word: Frederiksværk ligger ved siden af Hundested. Byen er kendt for Stålvalseværket og for VUC. 4. Gem teksten under navnet Hundested.doc i mappen C:\Kontinenter\Nord Amerika\USA 5. Luk Word 6. Kopier ved hjælp af Stifinder filen Hundested.doc til mappen Frederiksværk 7. Omdøb Hundested.doc i mappen Frederiksværk til Om byen Frederiksværk.doc 8. Slet filen Hundested.doc i mappen USA 9. Luk Stifinder 10. Skriv følgende tekst i Word: Hundested ligger ved siden af Frederiksværk. Byen er kendt for sin færge til Rørvig. 11. Gem teksten under navnet Rørvig.doc i mappen C:\Kontinenter\Syd Amerika\Peru 12. Luk Word 13. Kopier ved hjælp af Stifinder filen Rørvig.doc til mappen Hundested 14. Omdøb Rørvig.doc i mappen Hundested til Om byen Hundested.doc 15. Slet filen Rørvig.doc i mappen Peru 16. Kopier Om byen Hundested.doc over i C:\Temp 17. Kopier Om byen Frederiksværk.doc over i C:\Temp 18. Slet filerne i C:\Temp 19. Opret mappen Sverrig det rigtige sted! 20. Omdøb Sverrig til Sverige 21. Slet mappen Sverige 22. Flyt mappen Kontinenter og alle dens undermapper til Dokumenter

23 Stifinderopgave 2 5. Lav følgende mapper i roden af C:\ ved hjælp af Stifinder. Gudrun 6. Luk Stifinder 7. Skriv følgende tekst i Word: Min forskudsopgørelse er fuldstændig forkert. Jeg bruger selv alle mine penge og behøver ingen hjælp. 8. Gem teksten under navnet Kommuneskat.doc i mappen C:\Godmodige Gudruns dokumenter\personlige dokumenter\breve\klager\kommunen 9. Luk Word 10. Kopier ved hjælp af Stifinder filen Kommuneskat.doc til mappen Skat 11. Omdøb Kommuneskat.doc i mappen Skat til Forskudsopgørelse.doc 12. Slet filen Kommuneskat.doc i mappen Kommunen 13. Luk Stifinder 14. Skriv følgende tekst i Word: Ugeavisens dækning af skandalen med de ulovlige dimensionerede papirclips er under al kritik. 15. Gem teksten under navnet Clips.doc i mappen C:\Godmodige Gudruns dokumenter\personlige Dokumenter\Breve\Læserbreve\Ekstrabladet 16. Luk Word 17. Kopier ved hjælp af Stifinder filen Clips.doc til mappen Ugeposten 18. Omdøb Clips.doc i mappen Ugeposten til Clipsegate.doc 19. Slet filen Clips.doc i mappen Ekstrabladet 20. Kopier Clipsegate.doc over i C:\Temp 21. Kopier Forskudsopgørelse.doc over i C:\Temp 22. Slet filerne i C:\Temp 23. Opret mappen Berlingske tidende det rigtige sted! 24. Omdøb Berlingske tidende til BT 25. Slet mappen BT 26. Flyt mappen Godmodige Gudruns dokumenter og alle dens undermapper til Dokumenter

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

Filer og Mapper. Filer. Mapper

Filer og Mapper. Filer. Mapper Indhold Filer og Mapper... 3 Filer... 3 Mapper... 3 Stifinder... 4 Eksempler på stifinder... 5 Markering af drev, filer og mapper... 5 Vælg vilkårlige mapper/filer... 7 Selandias drev... 8 Opret ny mappe...

Læs mere

Velkommen til dag 9 i IT for let øvede

Velkommen til dag 9 i IT for let øvede Velkommen til dag 9 i IT for let øvede Spørgsmål til dag 10 send venligst ønsker på mail inden torsdag til Peter og Per Gennemgående opgave og Excel v/peter Lidt Internet tips Filer og mapper Øvelse med

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Brugervejledning til diverse i OS X

Brugervejledning til diverse i OS X Brugervejledning til diverse i OS X Gert Søndergaard 19. august 2003 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til Mac OS X...3 Flere brugere på samme maskine...3 Dock - den gamle kvikstart...4

Læs mere

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk.

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Stifinder Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Den bruges også til at Oprette, Slette, Flytte og Omdøbe, samt sortere i dem. Den traditionelle

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede at dias ligger på hjemmesiden, så I kan se dem igen hjemme. Peter har ordet Blev vi færdige med vinduerne?? Øvelse tastatur og mus vi ikke kunne sidste gang får I som hjemmeopgave

Læs mere

Side 1 af 10. Lydbreve. Indhold. Indhold...1 Forord...2 Lydoptager...2 Ændring af indtalt lyd...4 Sende dit lydbrev...8 Lyde i Worddokumenter...

Side 1 af 10. Lydbreve. Indhold. Indhold...1 Forord...2 Lydoptager...2 Ændring af indtalt lyd...4 Sende dit lydbrev...8 Lyde i Worddokumenter... Side 1 af 10 Indhold Indhold...1 Forord...2 Lydoptager...2 Ændring af indtalt lyd...4 Sende dit lydbrev...8 Lyde i Worddokumenter...8 Side 2 af 10 Forord Du har måske et barnebarn, der ikke har lært at

Læs mere

Windows XP. Tilpasning af computeren

Windows XP. Tilpasning af computeren Side 1 af 12 Windows XP Tilpasning af computeren Indhold Indhold...1 Indledning...2 Mus...2 Venstrehåndet...2 Dobbeltklikke...2 Musemarkøren...3 Musens følsomhed...3 Scrollehjul...4 Indstilling af Skærm...4

Læs mere

Gem Et billede som skrivebordsbaggrund Vil du bruge dit eget billede som baggrundsbillede på skrivebordet.

Gem Et billede som skrivebordsbaggrund Vil du bruge dit eget billede som baggrundsbillede på skrivebordet. Gem Et billede som skrivebordsbaggrund Vil du bruge dit eget billede som baggrundsbillede på skrivebordet. Klik på det billede du vil bruge og vælg opret/anvend som baggrundsbillede, i værktøjslinien Klik

Læs mere

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS Jens Honoré 2005 Photo Story er et program, du kan bruge til at lave en billedfortælling med. Du kan: Indsætte billeder Ændre billedernes farver Tilføje effekter til

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

Adobe Elements Lektion 2

Adobe Elements Lektion 2 Adobe Elements Lektion 2 Så er det igen tid til at lege lidt med billeder. Jeg går ud fra, at du nu har fået opsat Elements efter de anvisninger du fik i sidste lektion. Start Elements op Gå ind i Edit

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her:

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her: Brugervejledning til håndtering af respondenter til MUS i SurveyXact Indledning Denne manual beskriver, hvordan SurveyXact kan anvendes til forberedelse af MUS. Der tages udgangspunkt i handlinger, den

Læs mere

Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK. - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller

Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK. - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller Side 2 af 13 Indholdsfortegnelse Vær opmærksom på:... 2 1. Sådan downlåner du en netlydbog fra netlydbog.dk... 3

Læs mere

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen.

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen. Hvad sker der, når der tændes for PC en? Når computeren tændes, kontrolleres en række funktioner, bl.a. ram, harddisk, mus, tastatur, diskettedrev og lignende, før det rigtige Windows- billede vises på

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1) Christoph Schepers Indhold I Ret opgaver i Word Markér fejl i farver (nemt og hurtigt).. Brug Words egne retteværktøjer:

Læs mere

Skrivebordet Windows 10

Skrivebordet Windows 10 Få adgang til Stifinder, Indstillinger og andre apps, du bruger ofte, i venstre side af menuen Start. Hvis du vil se alle dine apps og programmer, skal du vælge Alle apps. Vises der en pil til højre for

Læs mere

AOF Vejle-Fredericia Annemette Søgaard Hansen

AOF Vejle-Fredericia Annemette Søgaard Hansen side 1 af5 Åben Windows stifinder 1) Klik på startknappen 2) Klik på alle programmer 3) Skriv Windows stifinder Eller tryk på Windowsknappen hold den nede og tryk på E 4) Klik på ikonet Windows stifinder

Læs mere

Lidt om harddisken. Harddisken er dit lager

Lidt om harddisken. Harddisken er dit lager 60+Bornholm Lidt om harddisken Harddisken er dit lager Alt, hvad du arbejder med på din pc, skal ligge på en (hard)disk (eller på en cd/dvd eller USBstick men de opfattes som diske af pc en). Alle de programmer,

Læs mere

Regneark II Calc Open Office

Regneark II Calc Open Office Side 1 af 10 Gangetabel... 2 Udfyldning... 2 Opbygning af gangetabellen... 3 Cellestørrelser... 4 Øveark... 4 Facitliste... 6 Sideopsætning... 7 Flytte celler... 7 Højrejustering... 7 Kalender... 8 Dage

Læs mere

Indstillinger af skærm, skrivebord og papirkurv

Indstillinger af skærm, skrivebord og papirkurv Skærmens format og opløsning Skærmens opløsning angives i pixels (små kvadrater). Den valgte opløsningen skal helst passe med skærmens format, dvs. forholdet mellem længde og bredde, ellers bliver billederne

Læs mere

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE DEL DET HELE I denne artikelserie lærer du de bedste og letteste metoder til at dele filer, printere og internetforbindelse med andre både på dit netværk i hjemmet og via internettet. Del filer i hjemmet

Læs mere

Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista

Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista Beskrivelse af fejlen Salmebogen på CD-ROM har visse problemer med at fungere i Internet Explorer

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer VUC IT Niveau G Drev Mapper Filer Harddiske og andre lagringsmedier ( drev ) Det mest enkle er at tænke på disk-drev som et arkivskab. Drev navngives med et bogstav. Normalt navngives med C:, D:, E: osv.

Læs mere

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje.

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Windows Fil Struktur I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Hvad er et drev Et drev, er en afgrænsning af fil strukturen. Når du går ind på et drev vil du stå i roden

Læs mere

Billedbehandling med GIMP

Billedbehandling med GIMP Den sidste ting der er plads til her er: Skaler. For at få de 2 lag til at passe sammen er det nødvendigt at skalere dem. Vælg enten billede->skaler billede eller lag->skaler lag. Og indstil antallet af

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

GALLERIET Mikro Værkstedet A/S

GALLERIET Mikro Værkstedet A/S Brugervejledning GALLERIET Mikro Værkstedet A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1. SØG I GALLERIET. s. 2 1.1 Fritekstsøgning... s. 3 Bladre. s. 4 Gode råd til fritekstsøgning.... s. 4 Avanceret søgning.. s. 4 Søgning

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du:

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: 1. Kende til skolens netværk og drev. Specielt dit personlige H-drev 2. Kunne se dit skema og dine lektier

Læs mere

Vejledning til Privat-konferencer

Vejledning til Privat-konferencer Vejledning til Privat-konferencer 6. udgave, oktober 2008 Tilpasset FirstClass version 9.106, dansk 2 1 Om Privat-konferencer... 4 2 Oprettelse af hovedkonference... 5 2.1 Fremgangsmåde... 5 2.2 Standardopsætning

Læs mere

Brugermanual til Assignment Hand In

Brugermanual til Assignment Hand In Brugermanual til Assignment Hand In Indhold: Undervisere:... 2 Hvor finder jeg Assignment hand in?... 2 Opret en opgave... 3 Slet en opgave... 4 Rediger en opgave... 4 Hvor finder jeg de afleverede filer?...

Læs mere

Vejledning til Mozart Viewer 12

Vejledning til Mozart Viewer 12 Vejledning til Mozart Viewer 12 Programmet kan downloades gratis på http://www.mozart.co.uk Husk at det er den der hedder Mozart Viewer du skal hente. Den er gratis, i modsætning til Mozart som koster

Læs mere

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Sådan åbner du WEB-direct...2 2. Firmaopslag...3 3. Markedsudvalg...4 4. Udskrift af liste...14 5. Eksport af data...15 6. Fletning i Word...18 7. Brevfletning til ansøgninger...27

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

Redigering i Windows Movie Maker

Redigering i Windows Movie Maker Redigering i Windows Movie Maker Fotografen har oprettet en mappe på skrivebordet som hedder ledelses udvikling. I den nyoprettede mappe har han placeret den videofil som du skal arbejde med. Nu skal du

Læs mere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere www.pralemappen.dk v4 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Velkommen til pralemappen.dk 1.1 Introduktion...side 3 1.2 Grundlæggende funktioner...side 3 1.3 Indstillinger der gælder hele skolen...side 4 1.4

Læs mere

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper. Guide Denne computer & Handlinger Af Frank Skibby Jensen 2003 www.3wave.dk I alt 5 Sider Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : Oprette, markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

Modul 8: Clouds (Lagring af filer)

Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Del I Christoph Schepers Studieskolen 8/2012 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Installer Dropbox (punkt 1-3).. 3 Åbn Dropbox

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

Diagrammer visualiser dine tal

Diagrammer visualiser dine tal Diagrammer visualiser dine tal Indledning På de efterfølgende sider vil du blive præsenteret for effektive måder til at indtaste data på i Excel. Vejledningen herunder er vist i Excel 2007 versionen, og

Læs mere

Minikursus i videoredigering med Pinnacle 11

Minikursus i videoredigering med Pinnacle 11 Minikursus i videoredigering med Pinnacle 11 Videoredigering for begyndere 2 Kære kolleger Denne lille vejledning er lavet i forbindelse med et kursus i video-redigering for begyndere på PMC i Horsens

Læs mere

Manual for Jobmultimeter Bruger

Manual for Jobmultimeter Bruger Manual for Jobmultimeter Bruger 23. september 2013 Side 1 af 29 Indhold Generelt... 3 Sådan kommer du i gang... 3 Sådan logger du ind... 3 Mine data... 5 Mine data... 5 Sådan vedligeholder du informationer...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

BitLocker. Vejledning: Kryptering University College Lillebælt - IT-afdelingen - 1016556/16-03-2016

BitLocker. Vejledning: Kryptering University College Lillebælt - IT-afdelingen - 1016556/16-03-2016 BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det, der står efter @ sætter serverne i stand til at finde ud af, hvor mailen skal hen og hvorfra den kom

Læs mere

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Der er flere muligheder for at flytte billeder fra kamera til computer. Hvilken du benytter, afhænger af temperament

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND

GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND INDHOLDSFORTEGNELSE Login og ændring af adgangskode 2 Oprettelse/redigering af artikler 3 Indsæt billede i en artikel 7 Sæt et link i en artikel 13

Læs mere

Mini videoredigeringskursus. 1 Mandag 10.december, 2007. Claus D. Pedersen IKT-vejleder, Rosenvængets Skole

Mini videoredigeringskursus. 1 Mandag 10.december, 2007. Claus D. Pedersen IKT-vejleder, Rosenvængets Skole 1 Digital Videoredigering Med Pinnacle studio Version 10+ Mini videoredigeringskursus Mandag 10.december, 2007 2 Indledning: Dette kompendium er ment som en hjælp til at komme i gang med videoredigeringsprogrammet

Læs mere

Minikursus i Outlook 2010. Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender

Minikursus i Outlook 2010. Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender Minikursus i Outlook 2010 Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender Outlook 2010 Søren E. Larsen, EUC Sjælland. Rev. februar 2013

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

1-1 Usability evaluering af den simple udgave

1-1 Usability evaluering af den simple udgave BILAG 1 s. 2 af 19 Bilag 1 1-1 Usability evaluering af den simple udgave...5 1-2 Heuristisk inspektion af den simple udgave...6 1-3 Usability evaluering af den avancerede udgave...8 1-4 Heuristisk inspektion

Læs mere

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet).

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Wipigo Galleri. Brugsforvirring Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Kategorier/Gallerier/Albums, flere benævnelser for den samme ting.

Læs mere

Vejledning til at lave almindelige bordkort i Draw Side 1

Vejledning til at lave almindelige bordkort i Draw Side 1 Side 1 Når du åbner skabelonen til alm. bordkort ser du en side med 10 bordkort. For at få de stiplede linjer frem skal du evt. lige klikke i linealen foroven eller i siden. De stiplede linjer er for at

Læs mere

Fremstilling af test og test materiale

Fremstilling af test og test materiale 1 af 18 Instruktion til fremstilling af testmateriale i Powerpoint. TUP-projektet: Udvikling af bedømmelsesformer der tager hensyn til læse-, skrive- og regnesvage deltagere på AMU-Uddannelserne. Instruktionen

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med "Opret nyt slideshow". Dette fører en til "Rediger slideshow".

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med Opret nyt slideshow. Dette fører en til Rediger slideshow. Hjælp til Praksisskærm Redigering i Praksisskærm Redigeringsdelen består af 2 sider. Den ene side - "Oversigt over slideshows" indeholder oversigten over ens slideshows. Den anden - "Rediger slideshow"

Læs mere

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Live Mail Side 1 Windows Live Mail Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail

Læs mere

Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide.

Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide. Denne guide er lavet af Rasmus Andersen Side 1 Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide. Du skal starte med at klik på Start, derefter klik på Programmer, til sidst skal du tryk på Windows Movie

Læs mere

Billedbehandling med XnView.

Billedbehandling med XnView. Billedbehandling med XnView. 2009 Dag 1: På skrivebordet finder du ikonet for Denne computer højreklik på ikonet og vælg Stifinder på pop-op skiltet. Nu viser Stifinderen de drev der findes på denne computer

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

FAQ - Ofte stillede spørgsmål Oprettet af: lema 05-02-2008 Rettet af: memo 08-06-2015

FAQ - Ofte stillede spørgsmål Oprettet af: lema 05-02-2008 Rettet af: memo 08-06-2015 Indholdsfortegnelse Hvordan tilslutter jeg min notebook til en projektor på skolen?... 2 Hvordan tilslutter jeg min notebook til højtalerne i klassen?... 2 Hvordan tilslutter jeg en af skolens printere?...

Læs mere

Installation Windows 7

Installation Windows 7 Du skal gøre følgende: Check om PC en har et Windows 7 logo: Logoet sidder på "kabinettet" (CPU'en/harddisken - kært barn har mange navne) hvis det er der, så følges vejledningen som er herunder. Du kan

Læs mere

Vejledning til jobloggen

Vejledning til jobloggen Vejledning til jobloggen Aktiviteter, opgaver og andre fif Vejledning til frivillig registrering i jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside (www.foa.dk/a-kasse) Brug jobloggen som et aktivt redskab i din

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Første møde med skærmbilledet i After Effects 6,5 PRO Lidt om animering

Første møde med skærmbilledet i After Effects 6,5 PRO Lidt om animering Bent Sehested Side - 1 Første møde med skærmbilledet i After Effects 6,5 PRO Lidt om animering Hvert lag i Compositionen har et afmærket ankerpunkt. Det er koordinaterne for diagonalernes skæring. Der

Læs mere

FRA KAMERA TIL COMPUTER

FRA KAMERA TIL COMPUTER FRA KAMERA TIL COMPUTER FRA CANON FS200 TIL LIQUID 6.0 (INDSKOLING) Anders Møller-Nielsen Center for Journalistik Syddansk Universitet Version: 22.04.10 AMN F10 Side 1 Før optagelserne kan redigeres, skal

Læs mere

Organisering af billeder.

Organisering af billeder. Organisering af billeder. Da du startede Picasa op for første gang, havde du mulighed for at scanne hele computeren igennem for billeder eller lade Picasa holde øje med nogle bestemte mapper (mine billeder,

Læs mere

Øvelser rundt på computeren

Øvelser rundt på computeren Øvelser rundt på computeren Kursister med it-færdigheder bør læse øvelserne igennem. Hvis der er elementer, som er ukendte, bør du udføre øvelserne. Hvis øvelserne derimod er kendt information kan øvelserne

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 118 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 118 Side 1 Side 1 I stedet for blot at sende en mail med kun hvid baggrund, kan man pynte mail'en lidt op - f.eks. ved at indsætte en personlig billedcollage med tekst i toppen af mail'en inden man begynder at skrive.

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

Sådan gør du Microsoft Word 2013

Sådan gør du Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Indholdsfortegnelse Anvend skabelon... 3 Billede... 4 Dokumenthåndtering... 5 Flyt, kopier og sæt ind... 6 Flyt og kopier mellem dokumenter... 7 Gem... 8 Genbrug

Læs mere

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det, der står efter @ sætter serverne i stand til at finde ud af, hvor mailen skal hen og hvorfra den kom

Læs mere

Digital Videoredigering Kom godt i gang-vejledning!

Digital Videoredigering Kom godt i gang-vejledning! Det er en god idé, hvis du inden, du starter video-optagelse med digitalkameraet, nøje overvejer dine optagelser. Lav først en plan! Derefter vil det lette redigeringsarbejdet meget, hvis du kun optager

Læs mere

Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken.

Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken. 27 Åbn en e-mail. Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken. Hvis der ikke er kommet ny post, klik på Send/mod, i den øverste linje, så leder mailprogrammet efter ny mail. Nye

Læs mere

Dette hæfte er opdateret, så det svarer til PowerPoint i Windows XPudgaven.

Dette hæfte er opdateret, så det svarer til PowerPoint i Windows XPudgaven. VELKOMMEN TIL MICROSOFT POWERPOINT I dette program kan du lave en præsentation af et emne ved at vise det som billeder og tekst på skærmen. Du kan skifte imellem at lade præsentationen køre automatisk,

Læs mere

Brugervejledning. People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24

Brugervejledning. People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24 Brugervejledning People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24 1 Start programmet Isæt USB-nøglen i et ledigt USB-stik på computeren. Klik på: Klik på ikonet, når mappen på USB-nøglen er åbnet. Skulle

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapportenPLUS

Brugervejledning til KasseRapportenPLUS Brugervejledning til KasseRapportenPLUS INSTALLATIONSVEJLEDNING...2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG...3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN...4 KASSERAPPORTEN - OPSÆTNING...9 KASSERAPPORTEN -

Læs mere

I denne guide gennemgås

I denne guide gennemgås MAPPER Styresystem: XP sider I denne guide gennemgås Generelt systemkendskab Denne computer. Opret mappe (tre metoder). Navngiv mappe. Opret genvej til mappe. Slet genvej til mappe. Mappe egenskaber. Dobbelt

Læs mere

GENERELT PATIENTADMINISTRATION

GENERELT PATIENTADMINISTRATION 1.1 Log på - log af 1.2 Vælg Afdeling 1.3 Søgemuligheder 2.1 Patient administration GENERELT PATIENTADMINISTRATION PERSONALEADMINISTRATION 3.1 Opret nyt personalemedlem 3.2 Redigere personaleoplysninger

Læs mere

ipad for let øvede, modul 10 ipad og Computer Indledning

ipad for let øvede, modul 10 ipad og Computer Indledning 040915 ipad for let øvede modul 10 ipad og computer Indledning I dette modul gennemgås, hvordan man kan få en computer og ipad'en til at spille sammen : * Hvordan overføres fotos fra PC til ipad? * Hvordan

Læs mere

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen Indhold Indledning... 4 Første gang... 4 Log ind som Administrator og ændre kodeord... 4 Opret Redaktør (dig selv)... 4 Log ind... 4 Log ind med dit eget brugernavn ( Redaktør )... 4 Log ind som Administrator...

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Projekter. Projekter er ny i Picasa. Her vises som navnet indikerer, to af de projekter, du laver i programmet. Skærmprint:

Projekter. Projekter er ny i Picasa. Her vises som navnet indikerer, to af de projekter, du laver i programmet. Skærmprint: Projekter. Projekter er ny i Picasa. Her vises som navnet indikerer, to af de projekter, du laver i programmet. Skærmprint: Når Picasa er åben, gemmer Picasa en kopi af det skærmprint du har taget af f.eks.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Installation af LØN... 1. 2. Introduktion til LØN... 2. 3. Indtastning af lønseddel... 7. 4. Udskrifter...

Indholdsfortegnelse. 1. Installation af LØN... 1. 2. Introduktion til LØN... 2. 3. Indtastning af lønseddel... 7. 4. Udskrifter... Løn til Windows Indholdsfortegnelse 1. Installation af LØN... 1 2. Introduktion til LØN... 2 2.1. Første start af LØN...2 2.1.1. Ét eller flere distrikter...2 2.1.2. Lønperioder...3 2.1.3. Kartoteker...4

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Brug af Windows og netværk. En kortfattet vejledning

Brug af Windows og netværk. En kortfattet vejledning Brug af Windows og netværk En kortfattet vejledning ThS april 2000 Forord Denne kortfattede vejledning er udarbejdet i forbindelse med kurser i elementær brug af DKDMs ITfaciliteter. Vejledningen er langt

Læs mere

Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP)

Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP) Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP) Word er et fantastisk program til tekstbehandling og nærmest en de facto standard i verden for den slags. Igennem en række øvelser (og mange timer foran skærmen)

Læs mere