SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE"

Transkript

1 SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v : Stamdata 1.1: Projekttitel Real or Fake News? Et socialt læringsspil i Virtual Reality 1.2: Hovedleverance Gennem en iterativ proces er der udviklet et læringsspil rettet mod udskolingen (7.-9. klasse) baseret på virtual reality (VR). Spillet har kildekritik og digital dannelse som omdrejningspunkter. Projektet har arbejdet med at skabe en social oplevelse og kobling mellem det digitale VR-univers og den fysiske verden udenfor. Konkret sker det ved, at eleverne to grupper inviteres ind i et VR-spil. I spillet skal eleverne løse mysteriet om, hvem der har været skyld i et atomkraft-udslip. For at løse opgaven er eleven afhængig af informationer, som kammeraterne udenfor VR-universet sender ind i spillet. Informationerne finder eleverne dels i bibliotekets digitale ressourcer (faktalink.dk), og dels producerer de dem selv med udgangspunkt i roller/motiver, som de har fået tildelt. Pointen er, at eleverne hele vejen igennem 1.) skal forholde sig kritisk til den information, de søger og anvender, 2.) bliver bevidste om motiverne, der altid ligger bag information/kommunikation, og 3.) erfarer, at alle valg har konsekvenser. I projektet udnyttes de helt særlige muligheder for indlevelse, som VR giver, og som noget nyt er der fokus på samarbejdet og samspillet mellem elever udenfor og inde i spillet. Spillet er en central del af et læringsforløb på 2-3 timer, der er blevet udviklet i projektet og inkluderer forberedelse og "debriefing" med fælles refleksion og læring på baggrund af det oplevede spilforløb. 1.3: Projektansvarlige Projektejer: Viborg Bibliotekerne Styregruppeformand: Lone Engel Westphall, Afdelingsleder, Læring og Viden, Viborg Bibliotekerne Projektleder: Jeanne Skak Harboe, Viborg Bibliotekerne 2: Sammenfatning af projektet og dets resultater 2.1: Projektresumé Beskriv kort projektets formål. Projektet havde tre sideordnede formål: At styrke elevernes evne til at forholde sig kritisk til viden og information, som de præsenteres for online på sociale medier og andre platforme, ved at give dem konkrete værktøjer og en tryg, men realistisk øvebane i VR.

2 At undersøge, hvordan der kan skabes en social oplevelse med udgangspunkt i VR, som skaber læring for alle eleverne, der deltager i spillet. At formidle udvalgte digitale biblioteksressourcer gennem et engagerende læringsspil. Beskriv kort projektets produktmål. I projektet er der udviklet en fungerende spilprototype med tilhørende læringsforløb (i alt 2-3 timer), som nu implementeres som bibliotekstilbud til skolerne i de deltagende bibliotekskommuner. Det har været tilstræbt, at projektet resulterede i et så færdigudviklet læringsspil som muligt, og at dette efter projektperioden kan bruges af andre biblioteker og skoler via en alm. computer med netadgang og et par VR-briller (HTC Vive). Beskriv kort projektets målgruppe/r. Produktet retter sig mod elever i udskolingen, da vi ønsker, at eleverne har et abstraktionsniveau, der sætter dem i stand til at reflektere over egen praksis. Efter udviklingsperioden ønsker vi, at andre biblioteker, som har lyst og mod på opgaven, kan udbyde spil og læringsforløb i den pågældende kommunes skolesamarbejde. Beskriv kort projektets organisering. Viborg Bibliotekerne er projektejer. Derudover har der været en styregruppe med repræsentanter for de deltagende biblioteker og ITK. Viborg Bibliotekerne har haft ansvar for projektledelsen Projektgruppen bestod af en deltager fra: Viborg Bibliotekerne, Vizlab Studios, ITK, Vejle Bibliotekerne, Ballerup Bibliotekerne og Rødovre Bibliotek. It-pædagogisk konsulent Brian Overgaard Kjeldsen fra Viborg Kommune har været involveret af arbejdsgruppen i forbindelse med relevante dele af projektet. Vizlab Studios, var ansvarlige for den tekniske løsning og gamedesign, ITK under Biblioteker og Borgerservice i Aarhus Kommune på Dokk1, har bidraget til konceptudvikling og med viden fra relevante projekter og indsatser, brugerundersøgelser og brugertests, til evaluering af teknisk løsning (ansvarlig for workshop angående Sansar). It-pædagogisk konsulent Brian Overgaard Kjeldsen, Børn og Unge i Viborg Kommune: har været konsulent i forhold til projektets pædagogiske indhold og derudover også været involveret i udarbejdelse af evalueringsdesignet. 2.2: Resultater Beskriv, hvilke resultater der er opnået med projektet (fx analyser, løsninger, netværk, kampagner, erfaringer).

3 I projektet er der blevet udviklet en fungerende spilprototype med tilhørende læringsforløb, der nu er blevet implementeret/ er på vej til at blive implementeret som bibliotekstilbud til skolerne i de deltagende bibliotekskommuner Desuden har bibliotekerne i Vordingborg, Esbjerg, Odense, Ringsted, Vesthimmerland og Tønder vist interesse for at udbyde forløbet i deres respektive kommuner. - Projektet er blevet udnævnt til årets Trendspotter på DB s bibliotekspolitiske topmøde april Projektet er blevet præsenteret på DDB s strategiseminar 7. maj Projektet er blevet præsenteret i forbindelse med Internet Week Denmark 9. maj Projektet præsenteres på den internationale bibliotekskonference NEXT 4. juni Projektet er inviteret med som speaker på konferencen Animated Learning til Viborg Animationsfestival september 2019 Beskriv, hvordan projektet har bidraget til DDB s vision og mission. Projektet er med til at styrke bibliotekernes anvendelse af nye teknologier til at udbrede viden omkring kildekritik, et emne der er vanskeligt tilgængeligt for mange unge mennesker. Samtidig bliver målgruppen både gjort opmærksomme på og gjort stærkere i anvendelsen af de digitale tilbud, som DDB udbyder. 2.3: Næste skridt for projektet Hvad er fremtidsudsigterne for projektets resultater: På baggrund af projektets resultater udbyder bibliotekerne i Ballerup dele af forløbet. Vejle og Viborg udbyder hele forløbet Real or Fake News? til udskolingselever i folkeskolen. Rødovre afventer den videre udvikling af vers Vi er desuden allerede gået i gang med en version 2.0, der henvender sig til gymnasieelever og handler om valg. Denne videreudvikling støttes med midler fra DDB-puljen og Viborg Kommunes Animationspulje. 3: Evaluering af projektresultat 3.1: Samlet konklusion på projektresultatet Beskriv, i hvilken udstrækning projektet lever op til de oprindelige succeskriterier i projektbeskrivelsen. Succeskriterie 1) Alle deltagende biblioteker kan som afslutning på projektet udbyde en fungerende spilprototype med tilhørende læringsforløb via lokale pædagogiske/kulturelle læringscentre som eksempelvis Kulturelt Læringscenter i Viborg Kommune (KLC)

4 Dette succeskriterie er opfyldt. Prototypen er færdig og kan benyttes af alle folkebiblioteker og andre, der ønsker det. Både Viborg, Ballerup, Vejle og Rødovre udbyder læringsforløbet til udskolingen. Derudover har flere andre danske biblioteker ytret ønske om at udbyde læringsforløbet. Vi arbejder pt. på at færdiggøre det grafiske arbejde på vejledningen således, at denne og prototypen kan lægges på centralbibliotek.dk til fri afbenyttelse. Succeskriterie 2) Der er udviklet et VR-spil, som skaber interaktion mellem og læring blandt alle eleverne, der deltager uanset, om de er inde i VR-universet eller udenfor. I projektet har vi på forskellige måder forsøgt at skabe interaktion mellem og læring hos elever, der er både udenfor og inde i spillet. Her har vi fokuseret på rollespil som redskab til at skabe interaktionen. Succeskriteriet er delvist opfyldt. Der været en blandet grad af aktivitet blandt de elever, som er inde i spillet, og de elever som er udenfor spillet. Det har været meget forskelligt, om eleverne engagerede sig i det. Vi har oplevet, at rollespillet har fungeret med varierende succes. I nogle klasser har det fungeret godt, i andre klasser har det fungeret mindre godt. Det varierende udfald kan begrundes med forskelligartet vejledning fra den faciliterende bibliotekar, forskellige gruppedynamikker og/eller forskelle i lærerens engagement i forløbet. Generelt har forløbet fungeret bedre på de ældre klassetrin, hvorfor vi anbefaler, at man gennemfører forløbet med 8.-9.klasse for at opnå det bedst mulige resultat. Uddrag fra observation: Der var koncentration fra starten, selv fra de passive i de andre grupper, som egentligt bare så på. Der blev grinet undervejs, mest når journalisten gjorde underlige ting i VR. Størstedelen af eleverne i vores fokusgruppeinterviews udtaler, at de synes, at samspillet mellem den person, der er inde i VR, og dem, der er udenfor, fungerer rigtig godt. Sidst i forløbet forsøgte vi at indføre et element fra spilverdenen, idet eleverne skulle uddele sorteperkort. Men vi har ikke nået at teste det nok til at se, om det gør en forskel, fordi vi fandt på det så sent i processen. Vi har også overvejet at indføre en falsk kilde, som eleverne selv skulle regne ud. Men dette har vi heller ikke nået at indføre, da vi fandt på det efter sidste test. Det har hele tiden været et overordnet problem, at alle eleverne gerne vil være inde i spillet og det giver god mening: Eleverne, der ikke er i VRuniverset, får ikke den immersive VR-oplevelse, som medfører, at de kommer til at leve sig fuldstændigt ind i universet og på den måde får den kropslige

5 oplevelse, som er kendetegnende for VR. Det skal vi helt sikkert arbejde med i version 2.0. Succeskriterie 3) 90 % af eleverne i testforløbene tilkendegiver, at de har fået redskaber til at forholde sig kritisk til viden og information, som de finder på nettet Det har været vanskeligt at indsamle resultater fra eleverne i forbindelse med udsendelse af spørgeskema. Hvad det skyldes er uklart. Det kan handle om det til tider lidt udfordrede samarbejde med skolerne. Derfor kommer der ikke et procentvist svar fra eleverne på dette succeskriterie. Besvarelsen af dette succeskriterie er derfor lavet på baggrund af fokusgruppeinterview og udførlige observationer under testene. Uddrag fra observation: Eleverne viste stor interesse for spillet og det at de var med til at teste, der var hænder i vejret, og de kiggede op under hele introen og hørte efter. Størstedelen af eleverne udtaler i fokusgruppeinterviews, at de er blevet meget mere bevidste om, at de skal tjekke deres fakta. Alle eleverne har været igennem et læringsforløb, hvor de arbejder med kildekritik og Faktalink. De fleste af eleverne var opmærksomme og interesserede undervejs og besvarede spørgsmål. Succeskriterie 4) Lærerne, hvis klasser deltager i testforløb, tilkendegiver, at brug af spillet og det tilhørende forløb har ført til, at eleverne er blevet bedre til kildekritik og anvendelse af digitale databaser Dette succeskriterie er ikke fuldt ud opfyldt. En af lærerne udtaler: Eleverne var meget positive, de lærte noget og synes det var spændende. Kildekritik er et meget vigtigt og normalt meget tørt emne at undervise i. Jeg synes jeres tilgang var rigtig fin. De fleste af lærerne er enige om, at eleverne ikke nødvendigvis er blevet helt udlærte i kildekritik og anvendelse af digitale databaser ovenpå forløbet. Dog er de meget positive omkring forløbet og synes, at det er en utrolig spændende måde at undervise i et emne, som er meget svært tilgængeligt for eleverne. Samtidig er det vores erfaring, at læringsforløbet og i særdeleshed spilelementet har formået at engagere nogle af de elever, som ellers typisk var stået af på emnet. Dette tyder på, at den anderledes tilgang til læring kan motivere elever med præference for den involverende læringsstil og gamification. 3.2: Fremgangsmåde Beskriv, hvilke erfaringer der er gjort i forhold til den valgte fremgangsmåde for projektet.

6 Vi har erfaret, at vi kom alt for hurtigt i produktionsmode. Det medførte, at vi næsten med det samme blev låst fast på konceptet, og så var det meget vanskeligt at ændre. Kick off-mødet, der varede over to dage, var en rigtig god måde at starte projektet op på. Det gav os en god start, fordi vi alle mødtes og fik indflydelse på projektet. På denne måde fik vi sikret et bedre grundlag for at opretholde interessen løbende igennem processen. Det er et ønske fra projektgruppen, at de gerne fremover i forbindelse med version 2.0 vil mødes oftere fysisk. Det er svært for de projektdeltagere, der sidder langt væk, når de kun deltager via mail og skype. 3.3: Løsning Beskriv de positive og negative egenskaber ved det opnåede resultat/den opnåede løsning. Det positive er, at vi har erfaret, at VR som teknologi er en god vej til at engagere elever. De husker bedre, hvad de har lært, fordi det er en anderledes og kropsligt forankret oplevelse, og det fanger de elever, som føler sig tiltrukket af teknologi. VR har som forventet vist sig at være en rigtig god øvebane, hvor eleverne kan arbejde med et emne, der er rigtig svært for dem. Det negative ved den opnåede løsning er, at forløbet ikke er dybdegående nok. Det giver ikke eleverne en grundig indføring i emnet, og da de fleste elever ikke kommer ind i VR-universet, får de ikke den fulde kropsligt engagerende oplevelse, som VR ellers kan give. Derfor kan forløbet og spilprototype med fordel anvendes som optakt eller supplement til et længerevarende læringsforløb om kildekritik i skolen evt. som intro til journalistugen, som mange folkeskoler gennemfører i efteråret. 3.4: Samarbejde omkring projektresultatet Beskriv erfaringerne i forhold til det interne samarbejde i projektet. Det interne samarbejde i projektgruppen har fungeret rigtig godt. Alle har bidraget aktivt ind i forløbet, dog har det været svært at engagere skolerne. Også den skole, der har siddet i projektgruppen, har været svær at få med. Måske grundet manglende lederengagement. Skypemøder er utroligt effektive. Beskriv erfaringerne i forhold til samarbejdet med DDB. Samarbejdet med DDB har også fungeret rigtig godt. Vi har haft en løbende dialog, og når vi har haft spørgsmål eller overvejelser og haft brug for sparring, har vi hurtigt kunne få kvalificerede svar og vejledning. Beskriv erfaringerne i forhold til samarbejde med andre relevante parter. Skolerne: Det har til tider været vanskeligt at arbejde med folkeskolelærerne. De har været svære at komme i kontakt med, og lærerne har haft vanskeligheder med at sætte tid af til at deltage i projektets tests. Vi har erfaret, at det ledelsesmæssige engagement er afgørende for succes og engagement. Det er svært at finde de gode

7 samarbejdspartnere, som sådan et projekt kræver. Det kræver rigtig meget engagement fra lærerne og skolelederne. Det kræver, at de tør satse på noget, hvor de ikke nødvendigvis kan være sikre på et bestemt resultat. Eksempel: At lederen sidder med ift. planlægningen og giver lærerne den fornødne tid til projektet. Hvis projektet er noget, som lærerne skal gøre ved siden af, så lykkes det ikke i samme grad. Det har været en vigtig læring for os, at lærerne i folkeskolen for at kunne deltage skal gå all in og have tildelt mange timer til projektet for at kunne gøre det ordentligt. De skal ikke være bange for at sætte mange timer af, og gerne have flere lærere involveret, så de også kan støtte hinanden i projektarbejdet lokalt. Vizlab: Det har været meget givende at arbejde sammen med en mindre lokal virksomhed, som er meget engageret i projektet. Det giver en stabilitet og en fleksibilitet, som gør det nemt at arbejde sammen. På denne måde er vi ikke bare en kunde i mængden, hvor man betaler sig fra at få løst en opgave, men virksomheden lægger meget sjæl og identitet i at løse opgaven rigtig godt. 3.5: Evaluering Er der planer om at evaluere på anvendelse af det opnåede resultat/den opnåede løsning, fx via brugerundersøgelser, tests eller andet efter projektets afslutning? Hvis ja, beskriv da dette. Vi har løbende evalueret både projektets tekniske løsning og det indholdsmæssige. Der er ikke planlagt yderligere evaluering efter projektets afslutning. Se mere i bilaget: Evaluering ROFN. 4: Evaluering af projektprocessen 2.1: Samlet konklusion på projektprocessen Har projektet levet op til tidsplan, budget og de aftalte betingelser for projektet, fx med hensyn til løsningens/resultatets kvalitet? o Projektet lever op til de aftalte betingelser 2.1.1: Tidsplan Er projektets tidsplan blevet overholdt? o Ja tidsplanen er overholdt stort set efter planen : Budget Er projektets budget blevet overholdt? o Ja budgettet er blevet overholdt

8 2.1.3: Udbytte Har projektet opnået de aftalte resultater? Er resultaterne i den aftalte kvalitet? Projektet har stort set opnået de aftalte resultater: Vi har en spilprototype med tilhørende læringsforløb, som er velfungerende. I forhold til succeskriterier er de ikke alle opnået fuldt ud, men projektet har givet os en dyb og omfattende viden om læring i VR, som vi tager videre til version : Ressourcer Har projektets ressourceallokering været tilstrækkelig? Som projektleder har der været meget få timer i projektet. Det har sat projektet en smule under pres. Der har været et betydeligt skel mellem, hvor mange timer udviklerne har haft i forhold til hvor mange timer projektleder og projektets deltagere har haft. Det har betydet, at projektdeltagerne ikke altid har kunnet følge med i spillets udvikling og derfor ikke altid har kunnet nå at ændre beslutninger og indholdsfokus undervejs. Er der undervejs i projektet blevet ændret i projektets planlagte ressourceallokering? Nej 2.3: Evt. afvigelser Er der afvigelser fra det oprindelige projektgrundlag, som ikke er beskrevet ovenfor? Nej 2.4: Samarbejdet omkring projektprocessen Hvordan har samarbejdet med DDB fungeret i forhold til projektprocessen? Samarbejdet med DDB gennem vores kontaktperson Sidsel Stenbek Andersen har fungeret fuldt tilfredsstillende. Sidsel har været meget hjælpsom, når vi har haft spørgsmål, og har vist oprigtig interesse i, hvordan projektet forløb.

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v.26.02.18 1: Stamdata 1.1: Projekttitel Frilæsning med ereolen Go en styrkelse af samarbejde mellem skole og

Læs mere

Ansøgning til DDB's projektpulje 2018

Ansøgning til DDB's projektpulje 2018 Ansøgning til DDB's projektpulje 2018 Indsendt: 02-10-2018 22:22:18 Indsendt af: Referencenummer: 1079825 NemID Serienummer: 53BFE40D Udsteder: CN=TRUST2408 OCES CA II, O=TRUST2408, C=DK Emne: CN=Lone

Læs mere

AFSLUTNINGSRAPPORT FOR NY TEKNOLOGI I BIBLIOTEKSRUMMET

AFSLUTNINGSRAPPORT FOR NY TEKNOLOGI I BIBLIOTEKSRUMMET AFSLUTNINGSRAPPORT FOR NY TEKNOLOGI I BIBLIOTEKSRUMMET 1: Stamdata 1.1: Projekttitel NY TEKNOLOGI I BIBLIOTEKSRUMMET 1.2: Hovedleverance Projektmodningen vil ved afslutning i juni have udviklet et kvalificeret

Læs mere

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode:

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode: Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2017 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Institutionens navn: Vejle Bibliotekerne Projekttitel:(Max.

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v.26.02.18 1: Stamdata 1.1: Projekttitel Podcast som åben og demokratisk platform 1.2: Hovedleverance En analyse

Læs mere

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Med udgangspunkt i Verdensbiblioteket har projektet udviklet og afprøvet forskellige formidlingskoncepter ved hjælp af metoden

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v.26.02.18 1: Stamdata 1.1: Projekttitel Studieunivers til ungdomsuddannelser 1.2: Hovedleverance Et online studieunivers

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v.27.10.17 1: Stamdata 1.1: Projekttitel SoMe The Next Generation 1.2: Hovedleverance Projektet vil afprøve koncepterne

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v. okt. 2017 1: Stamdata 1.1: Projekt id og titel Danskernes Digitale Indhold (DDi) 1.2: Projektperiode Startdato:

Læs mere

Ansøgning om projekttilskud til Digital dannelse af Furesøs unge digitale borgere.

Ansøgning om projekttilskud til Digital dannelse af Furesøs unge digitale borgere. PROJEKTBESKRIVELSE Baggrunden for projektet I vinteren 2017 vil Furesø Bibliotek og Borgerservice sætte fokus på temaet spor. Dette sker i forbindelse med vores årlige læsefestival, som handler om at samle

Læs mere

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene Notat Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.16.00-P20-2-14 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Dato: 14-11-2014 Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene jeres penge, jeres sundhed, jeres beslutninger

Læs mere

Revideret projektbeskrivelse

Revideret projektbeskrivelse Revideret projektbeskrivelse Udviklingspuljen for Folke - og Pædagogiske Læringscentre Institutionens navn Nota - Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder Projekttitel (Max. 50 tegn og ingen

Læs mere

Projektets indhold. Målet er at afdække hvordan, på hvilke måder og med hvilken type af læseinspiration, folkebibliotekerne kan være tilstede på Aula.

Projektets indhold. Målet er at afdække hvordan, på hvilke måder og med hvilken type af læseinspiration, folkebibliotekerne kan være tilstede på Aula. Projektbeskrivelse for Aula ny kanal for læseinspiration Beskrivelsen må samlet fylde højst 4 sider. Beskrivelsen skal vedhæftes den digitale ansøgningsblanket. Ansøger: Herning Bibliotekerne Projektets

Læs mere

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne Slutrapport fra projekt Læs dansk på bibliotekerne Indhold Projektresumé... 3 Projektets formål... 3 Mål og succeskriterier... 3 Målgruppen... 5 Læringsforløbene... 5 Netværk... 6 Organisering... 7 Aktiviteter

Læs mere

ELEVSTYREDE FORÆLDRESAMTALER. Læringsmålstyret undervisning Den digitale elevplan ARBEJDSGRUNDLAG

ELEVSTYREDE FORÆLDRESAMTALER. Læringsmålstyret undervisning Den digitale elevplan ARBEJDSGRUNDLAG ELEVSTYREDE FORÆLDRESAMTALER Læringsmålstyret undervisning Den digitale elevplan ARBEJDSGRUNDLAG Indhold 1. Indledning... 3 2. Visionen... 3 3. Formålet... 4 4. Succeskriterier... 4 5. Udviklingsgrundlaget...

Læs mere

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Indholdsfortegnelse Digital forandringsledelse

Læs mere

Digital dannelse: Fra begreb til praksis

Digital dannelse: Fra begreb til praksis DEFF På vegne af de samlede ansøgere: Kulturstyrelsen Vicerektor Lars Nordam H.C. Andersens Boulevard 2 Århus Statsgymnasium 1553 København K Fenrisvej 33 8210 Århus V Digital dannelse: Fra begreb til

Læs mere

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring I regi af KL s folkeskolereformsekretariat og som et led i kommunesamarbejderne inviteres forvaltninger, skoleledere og pædagogisk personale

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: RekrutteringsService Fyn Platform - Opbygning af platform til koordinering

Læs mere

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder.

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder. Kommissorium Udarbejdet august 2012 Projektnavn LP i skolerne Projektperiode August 2012 Juni 2015 StyregruppeformandProjektleder Peder Hanghøj 1. Formål Formålet er at fastholde og styrke en gennemgående

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner TAK FOR JERES DELTAGELSE I PROJEKTET! Kære projektleder Vi glæder os til samarbejdet om udviklingsprojektet: Styrket fokus

Læs mere

Projektaftale Udskolingens søge- og informationskompetencer på Glostrup Skole

Projektaftale Udskolingens søge- og informationskompetencer på Glostrup Skole NOTAT - Projektaftale Center for Dagtilbud og Skole Projektaftale Udskolingens søge- og informationskompetencer på Glostrup Skole Unges kildekritiske brugeradfærd i de digitale medier 28. september 2017

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra DDB s projektpulje 2018 til Aula - ny kanal for læseinspiration

Tilsagn om tilskud fra DDB s projektpulje 2018 til Aula - ny kanal for læseinspiration Herning kommune, Herning Bibliotekerne Østergade 8 7400 Herning Att.: Pernille Schaltz - bibpsc@herning.dk 14. december 2018 Sagsnr: 18/08075 Glenn Leervad-Bjørn glb@slks.dk 3373 3303 Tilsagn om tilskud

Læs mere

Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt

Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt Udviklingskonsulent Trine Rose Center for Skole Slagelse Kommune Knap 80.000 indbyggere Sundhedstilstand og adfærd generelt dårligere end landsgennemsnittet. Dog

Læs mere

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION...

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION... Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI 2016... 5 KONKLUSION... 6 1 INDLEDNING Vi har i løbet af de seneste tre år undersøgt muligheden

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave.

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave. Undersøgelse af de voksnes job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 0-3.klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive forskellige uddannelser og job Færdigheds-

Læs mere

Evaluering af projekt Demokrati, antiradikalisering og digital dannelse

Evaluering af projekt Demokrati, antiradikalisering og digital dannelse Evaluering af projekt Demokrati, antiradikalisering og digital dannelse Konklusion: Projektet har styrket det lokale samarbejde, og i alle tre kommuner vil samarbejdet fortsætte efter projektet. Deltagerne

Læs mere

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv Projektbeskrivelse for udviklings- og forskningsprojektet: Forskning i og praksisnær afdækning af digitale redskabers betydning for børns udvikling, trivsel og læring Baggrund Ifølge anbefalingerne fra

Læs mere

Første del: indsatsen

Første del: indsatsen Første del: indsatsen Beskriv den indsats I vil sætte i gang Hvilke konkrete aktiviteter består jeres indsats af, og hvem skal gøre hvad? Elever i 5.a skal arbejde med emnet design Et tværfagligt forløb

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

Denne projekthåndbog har til formål at støtte gennemførelsen af projekter i Kulturministeriet.

Denne projekthåndbog har til formål at støtte gennemførelsen af projekter i Kulturministeriet. PROJEKTHÅNDBOG 12. december 2012 I Kulturministeriet anvendes projektarbejdsformen aktivt. Arbejdsformen styrker de innovative processer og bidrager til at øge medarbejdernes ansvar og arbejdsglæde, hvilket

Læs mere

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL 1. Formål Dette værktøj kan hjælpe jer til at til at udvikle en samlet data- og vidensdelingsmodel for, hvordan I indsamler og opbevarer data, samt hvordan

Læs mere

NYE FORMER FOR LÆRING

NYE FORMER FOR LÆRING NYE FORMER FOR LÆRING KONFERENCE PÅ VIBORG BIBLIOTEKERNE 22. MARTS 2018 PROGRAM 9.00-9.30 Morgenmad 9:30-10.00 Velkomst 10-12.15 Virtual Reality et nyt biblioteksrum for læring 10-10.15 Kort præsentation

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Christoph Schepers Borgergade 12, 1300 Kbh K Kr.

Christoph Schepers Borgergade 12, 1300 Kbh K Kr. ANSØGNINGSSKEMA TIL UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Projekttitel Foreningens navn Foreningsnummer 66040 Projektansvarlig Adresse Sprogcoaching som den moderne aftenskoles bidrag til dannelse

Læs mere

FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER

FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Aftenskolens foreningsnummer: 67460 FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Projekttitel: It for alle Ansøgers navn: NETOP København Navn på ansvarlig:

Læs mere

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 Formål med dagen Have den direkte dialog med jer Give større indsigt i hvad der foregår i DDB Få jer inddraget i arbejdet med at sætte retning

Læs mere

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje 01. Tryg17 Social & Sundhedsskolen i Herning Samlet budget 244.000 kr. Ansøgt beløb 183.000 kr. Egenfinansiering 61.000 kr. Egenfinansierings 25 % -grad Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Januar

Læs mere

Bilag 3.b. Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge. Ultimo 2017

Bilag 3.b. Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge. Ultimo 2017 Bilag 3.b Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge Stamdata Tabel 1: Stamdata for initiativ 9.1 Digital dannelse for børn og unge Ministerium Institution Styregruppe Projektejer

Læs mere

Digital Dannelse på Køge Gymnasium

Digital Dannelse på Køge Gymnasium Digital Dannelse på Køge Gymnasium Ved Klavs Frisdahl Lektor, IT Vejleder Big Bang torsdag 23/3 2017 15:00-15:45 Lokale Nyborg http://kortlink.dk/q46q Læringsmål næ men inspiration til, hvad I måske kan

Læs mere

Hvornår fungerer den kollektive vejledning bedst?

Hvornår fungerer den kollektive vejledning bedst? www.eva.dk Hvornår fungerer den kollektive vejledning bedst? Foreløbige evalueringsresultater Dagsorden Om evalueringen Hvornår fungerer den kollektive vejledning godt? Vejlederrollen: Fra underviser til

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Oksbøl Børnehave 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Oksbøl Børnehave 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Oksbøl Børnehave 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Informationsmøde om årets folkebibliotekspuljer Udviklingspuljen & Projektpuljen. 7. september billedtekst placeres her.

Informationsmøde om årets folkebibliotekspuljer Udviklingspuljen & Projektpuljen. 7. september billedtekst placeres her. Informationsmøde om årets folkebibliotekspuljer Udviklingspuljen & Projektpuljen 7. september 2017 billedtekst placeres her. Dagens program 10.00-10:30 Ankomst og morgenmad 10:30-10:45 Velkomst og præsentation

Læs mere

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune.

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune. HOLBÆK KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Holbæk Kommune. Forord Holbæk

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Indhold Indledning... 3 Mål... 3 Leg, læring og trivsel...5 Professionelle læringsfællesskaber...6 Samarbejde mellem institution og forældre...6 Rammer

Læs mere

DDB's projektpulje 2017

DDB's projektpulje 2017 DDB's projektpulje 2017 Indsendt: 03-10-2017 19:37:55 Indsendt af: Referencenummer: 936480 NemID Serienummer: 539C5D5B Udsteder: CN=TRUST2408 OCES CA II, O=TRUST2408, C=DK Emne: CN=Linda Klingenberg +

Læs mere

Handlingsplan for 2015-2017

Handlingsplan for 2015-2017 Handlingsplan for 2015-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag. Det handler om at omsætte disse til hverdag og kunne se værdierne leve sig ud i hverdagen på Brønderslev

Læs mere

Skriftlighed i studieretningerne

Skriftlighed i studieretningerne Skriftlighed i studieretningerne Indholdsfortegnelse 1. Projektets formål 2. Projektets organisering 3. Projektets proces og produkter 4. Evaluering af projektet 5. Hovedresultater og erfaringer ift. projektet

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen Til Silkeborg 25.11.2015 Folkeoplysningen Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Fra AOF Viborg Aftenskole AOF Midt, Ørnsøvej 5 8600 Silkeborg Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med

Læs mere

Next Users At bringe bibliotekstilbud ud til de unge 2013-2014

Next Users At bringe bibliotekstilbud ud til de unge 2013-2014 Next Users At bringe bibliotekstilbud ud til de unge 2013-2014 Afsluttende konference d. 21. november 2014 Odense Centralbibliotek Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C Kambiz K. Hormoozi Dagsorden: 1. Kort

Læs mere

Evaluering: Pilotprojekt om børn og unges digitale dannelse og færden på sociale medier

Evaluering: Pilotprojekt om børn og unges digitale dannelse og færden på sociale medier Evaluering: Pilotprojekt om børn og unges digitale dannelse og færden på sociale medier Børn og Unge 21-4-2016 1 1. Baggrund og introduktion Undersøgelser og forskning viser, at jo tidligere børn introduceres

Læs mere

Opkvalificering på transportområdet

Opkvalificering på transportområdet Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering på transportområdet Finanslovskonto 17.46.41.65 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Opkvalificering

Læs mere

Effektmåling i projekt Demokrati og digital dannelse

Effektmåling i projekt Demokrati og digital dannelse Effektmåling i projekt Demokrati og digital dannelse For at undersøge om undervisningsforløbet havde effekt på elevernes holdninger til det lokale demokrati og digital dannelse, blev der lavet en effektmåling.

Læs mere

Koordinationsgruppen og Arbejdsgruppen for børn, DDB, august 2015

Koordinationsgruppen og Arbejdsgruppen for børn, DDB, august 2015 1 Den digitale udvikling skaber nye rammer og muligheder, men også udfordringer for bibliotekernes formidling til tweens og børnefamilier. Børnene er digitale indfødte og stiller derfor naturligt store

Læs mere

VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden. IDA Driving 3D - Betydningen

VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden. IDA Driving 3D - Betydningen VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden IDA Driving 3D - Betydningen Agenda 1 Introduktion 2 AR, MR og VR - Teknologi status 3 Betydningen 4 Strategisk tilgang 5 Case INTRODUKTION Introduktion

Læs mere

NYE FORMER FOR LÆRING KONFERENCE PÅ VIBORG BIBLIOTEKERNE 22. MARTS Nye former for læring_a5_16sider.indd :56:47

NYE FORMER FOR LÆRING KONFERENCE PÅ VIBORG BIBLIOTEKERNE 22. MARTS Nye former for læring_a5_16sider.indd :56:47 NYE FORMER FOR LÆRING KONFERENCE PÅ VIBORG BIBLIOTEKERNE 22. MARTS 2018 Nye former for læring_a5_16sider.indd 1 20-03-2018 09:56:47 PROGRAM 9.00-9.30 Morgenmad 9:30-10.00 Velkomst 10-12.15 Virtual Reality

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE

PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE Målgruppe Projektets primære målgruppe er front personale, der møder, betjener og servicerer de borgere, der henvender sig til kommunen

Læs mere

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen Resultater, muligheder og fremadrettede behov 1 4 3 2 1. Status på indkøb og infrastruktur 2. Oplevede effekter af digitale læremidler og læringsplatforme 3.

Læs mere

Ambassadørdag. Ankerhus kl 12-16

Ambassadørdag. Ankerhus kl 12-16 Ambassadørdag Ankerhus 14.03.18 kl 12-16 Velkommen til CFU ambassadørdag 12.00 CFU hotspots lige nu CFUs tilbud til arbejdet med PLC 13.00 Frokost 13.35 Kort præsentation af Søg Smart 13.45 Kaffe, kage

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Evaluering af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Evaluering af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Evaluering af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Kommune: Skive Kommune Involverede skoler i projektet: Aakjærskolen, Skive Kommune Evalueringsrapporten er udarbejdet af: Ove Jensen,

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Evalueringsresultater og inspiration

Evalueringsresultater og inspiration Evalueringsresultater og inspiration Introduktion Billund Bibliotekerne råder i dag over en ny type udlånsmateriale Maker Kits hedder materialerne og findes i forskellige versioner. Disse transportable

Læs mere

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE 1. Ansøger Ansøger Navn: Pæd. leder Peter kilden Grøn E-mail:

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015

Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015 Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for lektiehjælp og faglig fordybelse, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler

Læs mere

Glostrup Kommune. Mødeaktivitet for 48 lærere (6 møder á 1 time) (team med opstart i år 1): 288 timer á 256 kr.

Glostrup Kommune. Mødeaktivitet for 48 lærere (6 møder á 1 time) (team med opstart i år 1): 288 timer á 256 kr. Glostrup Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Rådhusparken 1 2600 Glostrup Tlf.: 43 23 64 93 Fax: 43 23 65 39 Ansøgningsskema vedr. udviklings- og forsøgsarbejder på skoleområdet (hovedansøgningsfrist

Læs mere

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen Resultater, muligheder og fremadrettede behov 1 4 3 2 1. Oplevede effekter af digitale læremidler og læringsplatforme 2. Status for it i folkeskolen 3. Hvordan

Læs mere

Evaluering af talentudviklingsforløbet Talent for ledelse i fremtidens folkeskole

Evaluering af talentudviklingsforløbet Talent for ledelse i fremtidens folkeskole Side 1/9 Talent for ledelse i fremtidens folkeskole 2011 Evaluering af talentudviklingsforløbet Talent for ledelse i fremtidens folkeskole Evalueringen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse udsendt

Læs mere

LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART

LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART OM LÆR MED FAMILIEN Lær med Familien er en metode, der bygger bro mellem skole og hjem. Den består af en række

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Projektbeskrivelse. Teledialog med anbragte børn og unge. Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1.

Projektbeskrivelse. Teledialog med anbragte børn og unge. Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1. Teledialog med anbragte børn og unge Projektbeskrivelse Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1.0 Projektejer Projektleder Programleder Preben Siggaard, CBF Stinne Højer

Læs mere

Serviceoplevelser i biblioteket

Serviceoplevelser i biblioteket Serviceoplevelser i biblioteket Fagligt Udviklingsforløb, efterår 2011 Velkommen Agenda 9.00-10.30 Velkomst: Introduktion til forløbet tankerne bag udviklingsforløbet 10.30-10.45 Pause 10.45-12.00 Workshop

Læs mere

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi 1 Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi Frederiksbjerg Dagtilbud er en del af Børn og Unge i Aarhus Kommune, og dagtilbuddets kerneopgave, vision og strategi er i harmoni med magistratens

Læs mere

Mine Værdifulde Ressourcer hvad sker der lige nu?

Mine Værdifulde Ressourcer hvad sker der lige nu? Mine Værdifulde Ressourcer hvad sker der lige nu? Fundamentet for et godt kommunalt og frivilligt samarbejde er skabt i styregruppen s. 1 Sommerens arbejde i følgegruppen er veloverstået s. 2 Arbejdsgrupperne

Læs mere

Teknologiforståelse som ny faglighed

Teknologiforståelse som ny faglighed Teknologiforståelse som ny faglighed Opstartsinformation om Forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning Få svar på: HVAD er teknologiforståelse? HVORFOR er det en vigtig faglighed?

Læs mere

Afsluttende rapport for projekt Kick Off - Spark liv i dit bibliotek (tidligere Formidlingens ABC)

Afsluttende rapport for projekt Kick Off - Spark liv i dit bibliotek (tidligere Formidlingens ABC) Afsluttende rapport for projekt Kick Off - Spark liv i dit bibliotek (tidligere Formidlingens ABC) *Læses sammen med bogen Kick Off - Spark liv i dit Bibliotek * Projektdeltagere: Brønshøj Bibliotek, Herning

Læs mere

Ansøgningen uploades via Fondens online ansøgningsformular sammen med budget og evt. andet materiale.

Ansøgningen uploades via Fondens online ansøgningsformular sammen med budget og evt. andet materiale. Ansøgningsskema Ansøgning til projektmidler for Grundskoleområdet forår 2018 Innovation og entreprenørskab i skolens fag 1 Grundlæggende Innovation og entreprenørskab skal, i henhold til skolereformen,

Læs mere

Redskaber til afholdelse af beboerkonferencen

Redskaber til afholdelse af beboerkonferencen Redskaber til afholdelse af beboerkonferencen 1 Indholdsfortegnelse Vejledning til brug af redskaberne............................... 3 Tjekliste til forberedelse af beboerkonferencen......................

Læs mere

Ambassadør for medborgerskab i praksis

Ambassadør for medborgerskab i praksis Projektbeskrivelse til ansøgningen Ambassadør for medborgerskab i praksis (puljen Øget sammenhængskraft ) 19.9.2011/Berit Rosenkilde Ambassadør for medborgerskab i praksis 1. Generelle oplysninger Ansøgers

Læs mere

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi I idéfasen udarbejdes en projektindstilling. Alle felter så udfyldes, men det vil ofte være af overordnet karakter. Den uddybende projektbeskrivelse

Læs mere

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April ET SAMARBEJDE IMELLEM PÆDAGOGISKE LÆRINGSCENTRE OG FOLKEBIBLIOTEKER Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April PÆDAGOGISK LÆRINGSCENTER/ FOLKEBIBLIOTEK FRA LÆRINGSVEJLEDER TIL BIBLIOTEKAR Oplæg

Læs mere

Fremfærd Projekt: Forenklet beskæftigelsesindsats - fra regelorientering til borgerorientering

Fremfærd Projekt: Forenklet beskæftigelsesindsats - fra regelorientering til borgerorientering 14. august 2019 Fremfærd Projekt: Forenklet beskæftigelsesindsats - fra regelorientering til borgerorientering KL, Dansk Socialrådgiverforening og HK Kommunal inviterer i fællesskab til et Fremfærd Projekt,

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier Februar 2014 INDHOLD KONKLUSION............................................ 3 OM ANALYSEN...........................................

Læs mere

PROJEKTDOKUMENT. [Projekttitel]

PROJEKTDOKUMENT. [Projekttitel] PROJEKTDOKUMENT [Projekttitel] Indholdsfortegnelse Projektdokument... 3 Vejledning... 3 Dokumentets status sæt kryds... 4 Udfordringsbeskrivelse... 5 1. Baggrund og tidligere erfaringer... 5 2. Formål...

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget

GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget 22-05-2018 Bilag 1: Beskrivelse af det samlede intensive læringsforløb "Læringscamp Gladsaxe" Beskrivelse af det samlede intensive læringsforløb Læringscamp

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat juni 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for lektiehjælp og faglig fordybelse, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler samt udvalgte hovedresultater

Læs mere

Cafe for den lokale debat

Cafe for den lokale debat Cafe for den lokale debat Afsluttende rapport Projektet er støttet af udviklingspuljen for Folkebiblioteker og Pædagogiske Læringscentre Silkeborg bibliotekerne Projektoplysninger Projekttitel: Cafe for

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til skoleledere 5/12/2015 April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til skoleledere Redaktion: Design: Fotografi:

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

Forebyggelse af digitale sexkrænkelser blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer

Forebyggelse af digitale sexkrænkelser blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer Forebyggelse af blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer Marts 2019 Forebyggelse af blandt unge Co-financed by the European Union Evaluering af deshames undervisningsmaterialer 3 Det

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves - med

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger både på data, som jeg

Læs mere

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende.

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Handleplan for inklusion på Hou Skole, november 2014 Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Status

Læs mere