AARHUS Ø - BRABRAND BESKRIVELSE AF ALTERNATIVE LINJEFØRINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS Ø - BRABRAND BESKRIVELSE AF ALTERNATIVE LINJEFØRINGER"

Transkript

1 AARHUS Ø - BRABRAND BESKRIVELSE AF ALTERNATIVE LINJEFØRINGER SIGNATUR Standsningssted Linjeføring Alternativer Etape. Alternativ via Klosterport.. Alternativ via Vester Allé og Vesterbrogade.. Alternativ via Silkeborgvej. 4 Alternativ via Musikhuset. 5. Alternativ via J. M. Mørks Gade. 6. Alternativ via Frederiksgade. 7. Alternativ via Sonnesgade. 8. Alternativ via Rymarken. Version 5.0. november 06

2 . ALTERNATIV VIA KLOSTERPORT VESTERBROGADE NØRRE ALLÉ KLOSTERPORT BUSGADEN Linjeføringen er ca..000 m længere end hovedalternativet. Standsningsstederne Åboulevarden og Cereskrydset kan ikke etableres med den alternative linjeføring. Der foreslås etableret 5 nye standsningssteder. Betjeningen af midtbyen og området omkring Vesterbro Torv forbedres, mens betjeningen af området omkring Godsbanearealet forringes ift. hovedalternativet. Linjeføringen vil give omvejskørsel for passagerer mellem Brabrand og Banegårdspladsen ift. hovedalternativet. Alternativ adgang til depot- og værkstedsområdet er nødvendig. Letbanens rejsetid skønnes at blive øget med 5-7 minutter. En dobbeltsporet letbane må køre i delt tracé med øvrig kørende trafik på hele strækningen mellem Rådhuspladsen og Cereskrydset pga. de snævre gaderum. Det skønnes muligt at etablere særskilt cyklistareal på Nørre Allé og Vesterbrogade. Det skønnes muligt at etablere fælles standsningssteder for letbane og busser ved Busgaden og Klostertorvet. Ved et eventuelt standsningssted på Nørre Allé må cykelarealet afbrydes, eller alternativt skal udstigning fra letbanen ske på cykelarealet. Et standsningssted på Vesterbro Torv bør indtænkes i ombygningen af torvet. Det vil være nødvendigt at fjerne eller reducere biltrafikken fra Hans Hartvig Seedorfs Stræde, Klosterport, Nørre Allé og Vesterbrogade for at sikre en god fremkommelighed for letbanen. Den indre ring må flyttes fra Nørre Allé. Cereskrydset skal omdisponeres væsentligt, og krydsets kapacitet for den øvrige trafik nedsættes i forhold til hovedalternativet. Der er i lighed med hovedalternativet risiko for en arealmæssig konflikt med Den Gamle By. Der bør etableres et standsningssted på Vesterbrogade nærmest Cereskrydset. Denne placering kan medføre reducerede adgangsforhold til og fra Mønsgade i forhold til i dag. ) Det skal sikres, at de ønskede letbanetog kan passere busgade-gennembruddet, hvor pladsforholdene er snævre. Dette gælder især ved busgadegennembruddets udmunding mod Åboulevarden ) Hjørnebygningen i krydset Nørre Allé / Klosterport må nedrives for at sikre plads til en dobbeltsporet letbane. ) Vesterbro Torv må ombygges for at sikre plads til en letbane og et standsningssted. Prioritering af letbanen kan have konsekvenser for biltrafikken på de tilstødende veje.

3 . ALTERNATIV VIA OG VESTERBROGADE VESTERBROGADE Linjeføringen er ca. 00 m længere end hovedalternativet. Standsningsstederne Åboulevarden og Cereskrydset kan ikke etableres med den alternative linjeføring. Der foreslås etableret nye standsningssteder. Betjeningen af området øst for Mølleparken forbedres, mens betjeningen af området omkring Godsbanearealet forringes lidt ift. hovedalternativet. Alternativ adgang til depot- og værkstedsområdet er nødvendig. Letbanens rejsetid skønnes at blive øget med - minutter. Anlægs- og driftsomkostninger vil blive øget lidt ift. hovedalternativet. En dobbeltsporet letbane må køre i delt tracé med øvrig kørende trafik på Vester Allé og Vesterbrogade. Det skønnes muligt at etablere særskilt cyklistareal i begge gader. Det skønnes muligt at etablere fælles standsningssteder for letbane og busser ved Mølleparken på Vester Allé. Det vil være nødvendigt at fjerne eller reducere biltrafikken fra Vester Allé og Vesterbrogade for at sikre en god fremkommelighed for letbanen. Den indre ring må flyttes fra Vester Allé. Cereskrydset skal omdisponeres væsentligt, og krydsets kapacitet for den øvrige trafik nedsættes i forhold til hovedalternativet. Der er i lighed med hovedalternativet risiko for en arealmæssig konflikt med Den Gamle By. Der bør etableres et standsningssted på Vesterbrogade nærmest Cereskrydset. Denne placering kan medføre reducerede adgangsforhold til og fra Mønsgade i forhold til i dag. ) Ved indpasningen af en letbane i krydset Vester Allé / Vesterbrogade må en del af stueetagen i hjørneejendommen fjernes for at sikre plads til et fortov, når letbanens geometri skal overholde projekteringsforudsætningerne for etape. Dette bør dog kunne undgås ved mindre modifikationer af letbanens geometri. Indpasningen af en letbane i dette kryds bør indtænkes i en fremtidig ombygning af Vesterbro Torv. Prioritering af letbanen kan have konsekvenser for biltrafikken på de tilstødende veje.

4 . ALTERNATIV VIA TAGE HANSENS GADE VESTERBROGADE Linjeføringen er ca. 400 m længere end hovedalternativet. Standsningsstedet Amtssygehuset kan ikke etableres med den alternative linjeføring. Der foreslås etableret nye standsningssteder. Betjeningen af området mellem Silkeborgvej og Søren Frichs Vej forbedres ift. hovedalternativet, mens området ved Ceresgrunden, Amtssygehuset, Prismet og Den Gamle By stadig betjenes. Linjeføringen vil give omvejskørsel for passagerer mellem Brabrand og midtbyen ift. hovedalternativet. Letbanens rejsetid skønnes at blive øget med - minutter ift. hovedalternativet. Det vurderes muligt at etablere en dobbeltsporet letbane i særskilt tracé på Silkeborgvej ved at reducere til to kørespor til biltrafik på strækningen, hvilket vil reducere kapaciteten for biltrafikken i forhold til i dag. En dobbeltsporet letbane må køre i delt tracé med øvrig kørende trafik på strækningen Regenburgs Plads - Regenburgsgade - Tage Hansens Gade. Det anbefales at foretage en generel omlægning af lokaltrafikken mellem Silkeborgvej og Viborgvej samt ændre parkeringsforholdene for beboere i dette område. Alternativt kan en mere central linjeføring gennem Amtssygehusgrunden overvejes. Placering af standsningssteder skal overvejes ift. gradienten på Tage Hansens Gade. Det vil være nødvendigt at signalregulere krydset Viborgvej / Tage Hansens Gade for at afvikle letbanetog mellem disse to veje, hvilket kan kan have konsekvenser for biltrafikkens fremkommelighed på Viborgvej og i Ringgadekrydset. ) Det vurderes, at det vil kræve et væsentligt arealindgreb i Ceresgrunden for at sikre plads til en letbane mellem Thorvaldsensgade og Silkeborgvej. Dette er dog ikke undersøgt nærmere. +) Etablering af en dobbeltsporet letbane på strækningen Regenburgs Plads - Regenburgsgade - Tage Hansens Gade kan ske uden bygningsindgreb, men vil kræve nogle mindre arealmæssige indgreb.

5 4. ALTERNATIV VIA MUSIKHUSET CARL BLOCHS GADE SKOVGAARDSGADE Linjeføringen har en sammenlignelig længde med hovedalternativet. Standsningsstederne Rådhuset og Åboulevarden kan ikke etableres med den alternative linjeføring. Der foreslås etableret - nye standsningssteder. Betjeningen af bymidten forringes ift. hovedalternativet, mens betjeningen af Godsbanarealet forbedres. Letbanens rejsetid skønnes at være sammenlignelig med hovedalternativet. Anlægsomkostninger vil blive øget ift. hovedalternativet som følge af tunnelen under Rådhusparken. Det vurderes muligt at etablere en dobbeltsporet letbane i et midterlagt eller sidelagt tracé i Skovgårdsgade, hvis den eksisterende lokalvej med kantstensparkering nedlægges. En dobbeltsporet letbane må køre i delt tracé med biltrafik i Carl Blochs Gade. Det skønnes muligt at opretholde cykelstier i begge gader. Det er muligt at placere et standsningssted i Skovgårdsgade, hvis der ikke skal være særskilte kørespor til biltrafik. Det kan overvejes at etablere et standsningssted under Musikhusparken. Det vil være nødvendigt at etablere et nyt signalreguleret kryds ved Johannes Bjergs Gade, hvor letbanen forlader Park Allé. Antallet af sidevejstilslutninger og adgange til parkeringspladser bør reduceres i Skovgårdsgade. Det vil være nødvendigt at reducere biltrafikken fra Carl Blochs Gade for at sikre en god fremkommelighed for letbanen. Kapaciteten for biltrafikken i krydsene Carl Blochs Gade / Skovgårdsgade og Thorvaldsensgade / Carl Blochs Gade nedsættes som følge af letbanen. ) Det udarbejdede længdeprofil for letbanen i en tunnel under Rådhusparken overholder krav til vertikalradius og gradient, og samtidig kan den fornødne lodrette afstand mellem letbanens skinneoverkant og terræn ved passage af Frederiks Allé sikres. ) Umiddelbart vest for Musikhuset er en kort strækning med et snævert gaderum, hvor letbanen må køre i delt tracé med varekøretøjer til og fra Musikhuset. På strækningen mellem varegården og Sonnesgade er der et længdefald på knap 8 meter. ) Ved krydset Carl Blochs Gade / Skovgårdsgade skal Skovgårdsgade udvides mod syd for at komme fri af hjørnebygningen nordøst for krydset. Etablering af en sporforbindelse mellem depot- og værkstedsarealerne ved sporgruppe 00 og Skovgårdsgade kræver en væsentlig udvidelse af krydset.

6 5. ALTERNATIV VIA J. M. MØRKS GADE MUSEUMSGADE J. M. MØRKS GADE Linjeføringen er ca. 00 m længere end hovedalternativet. Standsningsstedet Åboulevarden kan ikke etableres med den alternative linjeføring. Der foreslås etableret nye standsningssteder. Betjeningen af midtbyen og området omkring Mølleparken forbedres, mens betjeningen af området omkring Godsbanearealet forringes lidt ift. hovedalternativet. Letbanens rejsetid skønnes at blive øget med - minutter ift. hovedalternativet. En dobbeltsporet letbane må køre i delt tracé med øvrig kørende trafik i Hans Hartvig Seedorfs Stræde, J. M. Mørks Gade og Museumsgade. Det skønnes ikke muligt at opretholde cykelsti i den nordlige side af J. M. Mørks Gade. Kantstensparkering i J. M. Mørks Gade og Museumsgade må ligeledes nedlægges. Det skønnes muligt at etablere et standsningssted for letbanen i J. M. Mørks Gade, såfremt ind- og udstigning kan ske direkte på fortovsareal. Letbanens forløb og etablering af et standsningssted ved Mølleparken bør indtænkes i den fremtidige udformning af pladsen. Det vil være nødvendigt at fjerne eller reducere biltrafikken fra Hans Hartvig Seedorfs Stræde, J. M. Mørks Gade og Museumsgade for at sikre en god fremkommelighed for letbanen. Det vil være nødvendigt at signalregulere krydsene ved J. M. Mørks Gade / Åboulevarden og Vester Allé / Museumsgade. Udkørsel fra Bødker Balles Gård bør ligeledes signalreguleres. Det kan overvejes at placere letbanen på den nordøstlige side af Thorvaldsensgade frem til Carl Blochs Gade og herefter i den sydvestlige side af vejen frem til Cereskrydset for at minimere behovet for at flytte ledninger i Thorvaldsensgade. Det vil medføre en væsentlig nedsættelse af kapaciteten for biltrafikken i krydset Thorvaldsensgade / Carl Blochs Gade i forhold til hovedalternativet. ) Hjørnebygningen i krydset Hans Hartvig Seedorfs Stræde / J. M. Mørks Gade må nedrives for at sikre plads til en dobbeltsporet letbane. ) Letbanen skal krydse Aarhus å på en ny bro ved enden af J. M. Mørks Gade. Broen kan eventuelt udformes som den nye letbanebro i beton over Aarhus å ved Mindet. ) Letbanen skal krydse Aarhus å ved den eksisterende bro for enden af Museumsgade. Denne bro er opført i 884 og p.t. spærret for biltrafik, og det vur-deres meget usandsynligt, at der kan afvikles letbanetog på broen. Broen skal derfor udskiftes eller suppleres med en ny bro ved siden af den eksisterende.

7 6. ALTERNATIV VIA FREDERIKSGADE MUSEUMSGADE BUSGADEN Linjeføringen er ca. 500 m længere end hovedalternativet. Standsningsstedet Åboulevarden kan ikke etableres med den alternative linjeføring. Der foreslås etableret nye standsningssteder. Betjeningen af midtbyen forbedres væsentligt, mens betjeningen af området omkring Godsbanearealet forringes lidt ift. hovedalternativet. Letbanens rejsetid skønnes at blive øget med -5 minutter ift. hovedalternativet. En dobbeltsporet letbane må køre i delt tracé med øvrig trafik i Hans Hartvig Seedorfs Stræde, Busgaden, Frederiksgade, Åboulevarden og Museumsgade. Det skønnes ikke muligt at opretholde cykelstier på Åboulevarden, og kantstensparkering i Museumsgade må nedlægges. Det vurderes ikke muligt at etablere et standsningssted i Frederiksgade. Det skønnes muligt at etablere et fælles standsningssted for letbane og busser i Busgaden. Letbanens forløb og etablering af et standsningssted ved Mølleparken bør indtænkes i den fremtidige udformning af pladsen. Det vil være nødvendigt at fjerne eller reducere biltrafikken fra Hans Hartvig Seedorfs Stræde, Busgaden, Åboulevarden og Museumsgade for at sikre en god fremkommelighed for letbanen. Letbanen kommer til at forløbe sammen med fodgængere og evt. varekøretøjer i Frederiksgade. Det vil være nødvendigt at signalregulere krydsene ved Busgaden / Frederiksgade, Åboulevarden / J. M. Mørks Gade og Vester Allé / Museumsgade. Der skal desuden etableres samordede signalanlæg ved letbanens krydsning af Busgaden og Åboulevarden. Det kan overvejes at placere letbanen på den nordøstlige side af Thorvaldsensgade frem til Carl Blochs Gade og herefter i den sydvestlige side af vejen frem til Cereskrydset for at minimere behovet for at flytte ledninger i Thorvaldsensgade. Det vil medføre en væsentlig nedsættelse af kapaciteten for biltrafikken i krydset Thorvaldsensgade / Carl Blochs Gade i forhold til hovedalternativet. ) Hjørnebygningen i kurven mellem Frederiksgade og Åboulevarden må nedrives for at sikre plads til en dobbeltsporet letbane. Et indgreb i bygningen kan umiddelbart undgås med et enkeltsporet letbanetracé. ) Letbanen skal krydse Aarhus å på en ny bro ved enden af J. M. Mørks Gade. Broen kan eventuelt udformes som den nye letbanebro i beton over Aarhus å ved Mindet. ) Letbanen skal krydse Aarhus å ved den eksisterende bro for enden af Museumsgade. Denne bro er opført i 884 og p.t. spærret for biltrafik, og det vur-deres meget usandsynligt, at der kan afvikles letbanetog på broen. Broen skal derfor udskiftes eller suppleres med en ny bro ved siden af den eksisterende.

8 7. ALTERNATIV VIA SONNESGADE CARL BLOCHS GADE SKOVGAARDSGADE SONNESGADE Linjeføringen er ca. 600 m længere end hovedalternativet. Standsningsstederne Rutebilstationen, Banegårdspladsen, Rådhuset og Åboulevarden kan ikke etableres med den alternative linjeføring. Der foreslås etableret nye standsningssteder. Herudover foreslås det, at letbanen standser ved Aarhus H. Betjeningen af midtbyen forringes væsentligt, mens betjeningen af området omkring Godsbanearealet forbedres ift. hovedalternativet. Letbanens rejsetid skønnes at blive øget med - minutter ift. hovedalternativet. Anlægsomkostninger vil blive reduceret, mens driftsudgifterne øges ift. hovedalternativet. En dobbeltsporet letbane føres i særskilt tracé på strækningen mellem Banegraven og Sonnesgade, mens en dobbeltsporet letbane må køre i delt tracé med øvrig trafik i Sonnesgade. Adgangsvejen til DSB s værkstedsarealer anbefales lukket helt for biltrafik. Det vurderes muligt at etablere en dobbeltsporet letbane i et midterlagt eller sidelagt tracé i Skovgårdsgade, hvis den eksisterende lokalvej med kantstensparkering nedlægges. En dobbeltsporet letbane må køre i delt tracé med biltrafik i Carl Blochs Gade. Det skønnes muligt at opretholde cykelstier i begge gader. Det foreslås at placere et standsningssted i Sonnesgade ved Scandinavian Center og Godsbanearealet. Her må øvrige trafikanter må holde sig bagved letbanetoget, når det standser. Det vil være nødvendigt at signalregulere krydset Skovgårdsgade / Sonnesgade / Marstrandsgade samt adgange til parkeringsanlæg i Sonnesgade. Antallet af sidevejstilslutninger og adgange til parkeringspladser bør reduceres i Skovgårdsgade. Det vil være nødvendigt at reducere biltrafikken fra Carl Blochs Gade for at sikre en god fremkommelighed for letbanen. Kapaciteten for biltrafikken i krydsene Skovgårdsgade / Sonnesgade / Marstrandsgade, Carl Blochs Gade / Skovgårdsgade og Thorvaldsensgade / Carl Blochs Gade nedsættes som følge af letbanen. ) For at få plads til en Ø-perron ved et fælles standsningssted med etape i Banegraven vurderes det nødvendigt at foretage et indgreb i skråningen op mod Morten Børups Gade. Der skal sikres adgangsmulighed for passagerer til og fra perronen. ) Etablering af en dobbeltsporet letbane på strækningen mellem Banegraven og Sonnesgade kræver et mindre indgreb i p-pladsen ved DBS s værkstedsarealer, grunden nordøst for letbanetracéet samt evt. støttemuren sydvest for letbanetracéet, mens de eksisterende bygninger ikke berøres. ) Ved krydset Carl Blochs Gade / Skovgårdsgade skal Skovgårdsgade udvides mod syd for at komme fri af hjørnebygningen nordøst for krydset. Etablering af en sporforbindelse mellem depot- og værkstedsarealerne ved sporgruppe 00 og Skovgårdsgade kræver en væsentlig udvidelse af krydset.

9 8. ALTERNATIV VIA RYMARKEN HASLE CENTERVEJ RYMARKEN HASLE TORV EDWIN RAHRS VEJ EDWIN RAHRS VEJ RINGVEJEN ÅBY RINGVEJ RYTOFTEN BISPEHAVEN RYHAVEVEJ Linjeføringen er ca. 00 m længere end hovedalternativet. Standsningsstedet Bispehaven kan ikke etableres med den alternative linjeføring. Det foreslås at slå standsningsstederne Ringvejen og Edwin Rahrs Vej sammen til et standsningssted. Der foreslås etableret nye standsningssteder. Betjeningen af området omkring Rymarken og Hasle Centervej forbedres, mens betjeningen af området ved Ryhavevej forringes lidt ift. hovedalternativet. Letbanens rejsetid skønnes at blive øget med - minutter ift. hovedalternativet. Det vurderes muligt at etablere en dobbeltsporet letbane i et særskilt tracé på hele strækningen mellem Ryhavevej og Edwin Rahrs Vej. Det anbefales at placere letbanen i et midterlagt tracé på Rymarken, Hasle Centervej og Rytoften. Det vurderes nødvendigt at udvide Hasle Centervej mod nord og Rytoften mod syd. Det skønnes muligt at etablere et standsningssted på Hasle Centervej. Der vil være behov for at ændre understøtningen af den eksisterende stibro på Rymarken, og det skal undersøges, om der er tilstrækkelig frihøjde ved passage af denne bro samt stibroen på Hasle Centervej. Det vurderes muligt at etablere et dobbeltsporet letbanetracé på den nordvestlige side af Åby Ringvej uden at komme i konflikt med eksisterende bebyggelse. Det forventes nødvendigt at foretage indgreb i det eksisterende parkeringsanlæg for at sikre plads til et standsningssted ved Bautavej. Standsningsstedet bør udformes, så der kan ske udveksling mellem passagerer på letbanen og passagerer på linje 6A. I forhold til hovedalternativet vil det ikke være nødvendigt at etablere en ny adgang til Nettos parkeringsplads på Rymarken. Det vil være nødvendigt at signalregulere krydset Rymarken / Hasle Centervej. Ind- og udkørslen ved Scandic Hotel, tankstationen mv. bør signalreguleres. Kapaciteten for biltrafikken i krydset Åby Ringvej / Rytoften nedsættes som følge af letbanen. Kapacieten for biltrafikken kan også blive forringet i krydsene Ryhavevej / Rymarken og Rymarken / Hasle Centervej i forhold til hovedalternativet. ) Skitseringen af et dobbeltsporet letbanetracé i kurven mellem Rymarken og Hasle Centervej viser, at der er tilstrækkelig plads til at etablere letbanen på de to veje. Ønskes det eksisterende venstresvingspor for biltrafik på Rymarken opretholdt, kan der være behov for en lokal vejudvidelse ved krydset. ) Der bør foretages en skitsering af letbanen gennem krydset Åby Ringvej / Rytoften og letbanens standsningssted ved Bautavej for nærmere at kunne vurdere de fysiske og geometriske konsekvenser i dette kryds. ) Det vurderes muligt at føre letbanen ud på Edwin Rahrs Vej i et af krydsene Åby Ringvej / Edwin Rahrs Vej elle Edwin Rahrs Vej / Gudrunsvej./ Lenesvej. Der bør foretages en skitsering af de to muligheder for nærmere at kunne vurdere de fysiske og geometriske konsekvenser.

2 Linjeføring og standsningssteder

2 Linjeføring og standsningssteder AARHUS KOMMUNE AARHUS Ø-BRABRAND BESKRIVELSE AF ALTERNATIV VIA KLOSTERPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

AARHUS Ø-BRABRAND BESKRIVELSE AF ALTERNATIV VIA SONNESGADE INDHOLD. 1 Baggrund og formål. 1 Baggrund og formål 1. 2 Linjeføring og standsningssteder 2

AARHUS Ø-BRABRAND BESKRIVELSE AF ALTERNATIV VIA SONNESGADE INDHOLD. 1 Baggrund og formål. 1 Baggrund og formål 1. 2 Linjeføring og standsningssteder 2 AARHUS KOMMUNE AARHUS Ø-BRABRAND BESKRIVELSE AF ALTERNATIV VIA SONNESGADE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

FORUNDERSØGELSE LETBANEETAPE BRABRAND AARHUS Ø

FORUNDERSØGELSE LETBANEETAPE BRABRAND AARHUS Ø DECEMBER 2014 AARHUS KOMMUNE FORUNDERSØGELSE LETBANEETAPE BRABRAND AARHUS Ø RAPPORT ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014

Læs mere

Beskrivelse af projekt til opstart af VVM-proces.

Beskrivelse af projekt til opstart af VVM-proces. 1 Aarhus letbane Bilag 2 Brabrand - Aarhus Ø Beskrivelse af projekt til opstart af VVM-proces. Ny banegårdsgade set mod øst, med ny bebyggelse i sydsiden. Visualisering. Aarhus Kommune. Teknik og Miljø.

Læs mere

3A_normal_K

3A_normal_K _normal_k16 19-04-2016 07.45.52 6.48-8.08 8.35-12.55 302 Tilst Vestervej af 5.24 5.39 5.51 6.06 6.16 6.26 6.36 6.46 48 58 08 18 28 38 8.21 35 45 55 05 15 25 302 Langkærvej 5.26 5.41 5.53 6.08 6.18 6.28

Læs mere

Linje 3A: Tilst - Rutebilstationen via centrum & Gyldig fra 26/11 2017 (A-bus i Aarhus)

Linje 3A: Tilst - Rutebilstationen via centrum & Gyldig fra 26/11 2017 (A-bus i Aarhus) Linje _K17 02-05-2017 13.01.12 6.48-8.08 8.35-12.55 302 Tilst Vestervej af 5.20 5.35 5.49 6.04 6.16 6.26 6.36 6.46 48 58 08 18 28 38 8.21 35 45 55 05 15 25 302 Langkærvej 5.22 5.37 5.51 6.06 6.18 6.28

Læs mere

Der er gennemført en oplandsanalyse til brug for Aarhus Kommune arbejde med at vurdere en mulig etape 2 for letbanen.

Der er gennemført en oplandsanalyse til brug for Aarhus Kommune arbejde med at vurdere en mulig etape 2 for letbanen. Notat Dato: 16.12.2016 Projekt nr.: 1005809 T: +45 3373 7147 E: maa@moe.dk Projekt: Aarhus Letbane Etape 2 Emne: Oplandsanalyse Notat nr.: 1 Rev.: 2 1 Indledning Der er gennemført en oplandsanalyse til

Læs mere

Bilag 1. Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. TEKNIK OG MILJØ

Bilag 1. Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. TEKNIK OG MILJØ Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. Side 1 af 7 Indledning Der er siden 1999 arbejdet med løsninger til at opbygge et højklasset kollektivt trafiksystem i Aarhusområdet. De forskellige

Læs mere

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand Letbaner.DK Østergade 16 8660 Skanderborg Tlf.: 30 34 20 36 e-mail: hb@letbaner.dk Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand 1. høringsrunde Marts 2016 Figur 1: Oversigt over høringsbidragets hovedindhold

Læs mere

Oversigtsskema: Idéfase Letbane Aarhus Ø Brabrand

Oversigtsskema: Idéfase Letbane Aarhus Ø Brabrand Oversigtsskema: Idéfase Letbane Aarhus Ø Brabrand Februar 2017 Oversigt over høringsbidrag modtage i idéfasen fra 13. januar til 1. marts 2016 Formålet med oversigten er et overblik over hovedemnerne,

Læs mere

Biltrafikken på få men robuste veje

Biltrafikken på få men robuste veje Biltrafikken på få men robuste veje Ikke flere biler til og fra Midtbyen Mindre gennemfartstrafik Øget kapacitet på Ringgaden En ny trafikal hovedstruktur Den individuelle biltrafik udgør i dag en meget

Læs mere

STATUS PÅ OPFYLDELSE AF MÅLSÆTNINGER OG GENNEMFØRTE PROJEKTER FRA TRAFIKPLAN FOR AARHUS MIDTBY FRA 2005

STATUS PÅ OPFYLDELSE AF MÅLSÆTNINGER OG GENNEMFØRTE PROJEKTER FRA TRAFIKPLAN FOR AARHUS MIDTBY FRA 2005 Vestre Ringgade Botanisk Have Den Gamle By Rådhuset Kunstmuseum Musikhuset Scandinavian Congress Center Universitetet Ny Munkegade Domkirken Randersvej Banegården Kommunehospitalet Hovedbiblioteket Nordre

Læs mere

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL PLANLÆGNING AF LETBANE FRA AARHUS Ø TIL BRABRAND

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL PLANLÆGNING AF LETBANE FRA AARHUS Ø TIL BRABRAND INDKALDELE AF IDÉER OG FORLAG TIL PLANLÆGNING AF LETBANE FRA AARHU Ø TIL BRABRAND BRABRAND 2 BORGERMØDE OM LETBANEPROJEKTET: DEN 26. JANUAR 2016 KL. 19.00-21.00 RÅDHUHALLEN RÅDHUPLADEN 2 8000 AARHU C AARHU

Læs mere

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige punkter. Høj trafikintensitet tæt ved det centrale punkt.

Læs mere

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 På Teknisk Udvalgs møde den 12. september var der foretræder fra Beder- Malling, Hasle og Gellerup

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen COWI A/S Særlige fokusområder i VVM-redegørelsen for Odense Letbane etape 1 Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 VVM-redegørelsen 1 2 Baggrund

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsens

Trafik- og Byggestyrelsens Trafik- og Byggestyrelsens sikkerhedskonference Nye vejregelhåndbøger om letbane på strækninger og standsningssteder Mogens Møller mm@viatrafik.dk 1 Letbanehåndbøger Formålet med letbanehåndbøgerne er

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Natbus | Aarhus 44 | Park Alle - Tilst | Gyldig 11~08~19 | MIDTTRAFIK

Natbus | Aarhus 44 | Park Alle - Tilst | Gyldig 11~08~19 | MIDTTRAFIK 44 Zone Park Allé H. H. Seedorffs Stræde Busgaden Emil Vetts Passage Klostertorvet Lollandsgade Vesterbrogade Ceresbyen Den Gamle By Tage-Hansens Gade Ringgaden/Viborgvej Frydenlund Centret Hasle Torv

Læs mere

Linje 4A: Brabrand Nord - Viby Syd / Tranbjerg via centrum & Gyldig fra 26/11 2017 (A-bus i Aarhus)

Linje 4A: Brabrand Nord - Viby Syd / Tranbjerg via centrum & Gyldig fra 26/11 2017 (A-bus i Aarhus) Linje _K17 02-05-2017 13.18.25 Hverdage undt. 24-31/12, 26-28/3, 11/5 og 5/6 6.43-7.58 8.35-11.05 302 Brabrand Nord. Skjoldhøjkollegiet af 5.05 5.20 5.35 5.46 6.00 6.10 6.20 6.30 6.37 43 50 58 05 13 20

Læs mere

RUTE 14 BYBUSSER I ÅRHUS

RUTE 14 BYBUSSER I ÅRHUS Anelystparken Agerøvej Skjoldhøj Blodbanken Skejby Sygehus Hovedindgangen (Fødsels- og Børneafd.) Frydenlund Centret V. Ringgade/Viborgvej Den Gamle By Mølleparken (Thorvaldsensgade) Rådhuspladsen Banegårdspladsen

Læs mere

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold Memo Rudersdal Kommune Titel Dato 5 marts 2010 Til Kopi Fra Kongevejen - opgavebeskrivelse Rudersdal Kommune COWI A/S COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12

Læs mere

Forslag til trafikplan for Århus Midtby. Et bykort, der illustrerer forslaget, er vedlagt dette hæfte

Forslag til trafikplan for Århus Midtby. Et bykort, der illustrerer forslaget, er vedlagt dette hæfte 2020 Forslag til trafikplan for Århus Midtby Et bykort, der illustrerer forslaget, er vedlagt dette hæfte Forord Århus Byråd inviterer hermed på ny til debat om fremtidens trafik i Århus Midtby. Med baggrund

Læs mere

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Letbanen og Aarhus Midtby

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Letbanen og Aarhus Midtby Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Letbanen og Aarhus Midtby Program Centralværkstedet d. 30. november kl. 19.00-21.30 1. Velkomst og oplæg Bente Lykke Sørensen 2. Letbanens forløb igennem midtbyen

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN AARHUS KOMMUNE UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SAMMENFATNING,

Læs mere

MARTS 2014 FAVRSKOV KOMMUNE LETBANER I FAVRSKOV SUPPLERENDE STRÆKNINGSGENNEMGANG

MARTS 2014 FAVRSKOV KOMMUNE LETBANER I FAVRSKOV SUPPLERENDE STRÆKNINGSGENNEMGANG MARTS 2014 FAVRSKOV KOMMUNE LETBANER I FAVRSKOV SUPPLERENDE STRÆKNINGSGENNEMGANG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2014 FAVRSKOV

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Korridorprojektet Uddybning vedr. Gladsaxe. Københavns Amt. Suppleringsnotat. 1 Introduktion

Indholdsfortegnelse. Korridorprojektet Uddybning vedr. Gladsaxe. Københavns Amt. Suppleringsnotat. 1 Introduktion Københavns Amt Korridorprojektet Uddybning vedr Gladsaxe Suppleringsnotat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Introduktion

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT 2016.05.20 Projektforslag TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE-SCT BENDTSGADE-NØRREGADE-TORVET Der

Læs mere

ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Forudsætninger 3

ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Forudsætninger 3 LETBANESEKRETARIATET ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 3 2 Forudsætninger 3 3 Hovedposter

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Samlet uddrag af trafikanalyser.

Samlet uddrag af trafikanalyser. Samlet uddrag af trafikanalyser. Den 17. maj 2017 tiltrådte Økonomiudvalget indstillingen om, at der for Galten-Skovby og Ry skulle udarbejdes trafikanalyser på projektniveau og for Hørning en trafikstrukturanalyse

Læs mere

Indstilling. Tillægsbevilling til anlæg af: Etape 3. Strækningen syd for Stjernepladsen til nord for Ringvejen. 1. Resume

Indstilling. Tillægsbevilling til anlæg af: Etape 3. Strækningen syd for Stjernepladsen til nord for Ringvejen. 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 5. juli 2011 Etape 3. Strækningen syd for Stjernepladsen til nord for Ringvejen 1. Resume

Læs mere

Trafikplan for Århus Midtby Handlingsplan. Et trafikplankort er vedlagt dette hæfte

Trafikplan for Århus Midtby Handlingsplan. Et trafikplankort er vedlagt dette hæfte 2020 Trafikplan for Århus Midtby Handlingsplan Et trafikplankort er vedlagt dette hæfte Forord Hvad sigter trafikplanen mod? Denne trafikplan for Århus Midtby indeholder en række trafikale initiativer,

Læs mere

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO UDKAST Vordingborg Kommune Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Buslinjer... 4 2.2 Trafikafvikling

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Aarhus 23 | Rutebilstationen - Aarhus Ø | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK

Aarhus 23 | Rutebilstationen - Aarhus Ø | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK Midttrafik Kundecenter Tlf. 70 210 230 23 Rutebilstationen - Aarhus Ø Zone Aarhus Rutebilstation Aarhus Banegårdsplads H. H. Seedorffs Stræde Busgaden Emil Vetts Passage Klostertorvet Nørregade Nørreport

Læs mere

HØJKLASSET CYKELRUTE OMBYGNING AF CYKELRINGEN CENTER FOR BYENS ANVENDELSE CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET

HØJKLASSET CYKELRUTE OMBYGNING AF CYKELRINGEN CENTER FOR BYENS ANVENDELSE CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET HØJKLASSET CYKELRUTE OMBYGNING AF CYKELRINGEN CENTER FOR BYENS ANVENDELSE CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET 02.02.2016 Cykelringen i Aarhus Den indre cykelring er en del af den nye højklassede cykelrute

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Nedenfor er der redegjort for mulighederne for at etablere en ny vejstruktur,

Læs mere

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Billedkatalog - Perroner og materiel 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Perroner og materiel Oktober 2010 Udgivelsesdato 05.10.2010 Billedkatalog - Perroner

Læs mere

ØKonoMi. Århus Amt www.aaa.dk Tlf. 8944 6914. Århus Kommune www.aarhuskommune.dk/letbaner Tlf. 8940 1040

ØKonoMi. Århus Amt www.aaa.dk Tlf. 8944 6914. Århus Kommune www.aarhuskommune.dk/letbaner Tlf. 8940 1040 ØKonoMi anlægsøkonomi: Der er udarbejdet et skøn over anlægsøkonomien for letbanen. Overslaget omfatter etablering af det nye letbanenet inkl. elektrificering i byområderne, ændring af vejarealer mm. Etablering

Læs mere

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Aarhus 23 | Rutebilstationen - Aarhus Ø | Gyldig 11~08~19 | MIDTTRAFIK

Aarhus 23 | Rutebilstationen - Aarhus Ø | Gyldig 11~08~19 | MIDTTRAFIK 23 Rutebilstationen - Aarhus Ø Zone Aarhus Rutebilstation Aarhus Banegårdsplads H. H. Seedorffs Stræde Busgaden Emil Vetts Passage Klostertorvet Nørregade Nørreport Østbanetorvet Hjortholmsvej Nikoline

Læs mere

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken kystvejsstrækningen

Læs mere

Fodgængerkrydsninger Praktiske udfordringer og eksempler fra udlandet. Morten Nørgaard Olesen, Metroselskabet / Hovedstadens Letbane

Fodgængerkrydsninger Praktiske udfordringer og eksempler fra udlandet. Morten Nørgaard Olesen, Metroselskabet / Hovedstadens Letbane Fodgængerkrydsninger Praktiske udfordringer og eksempler fra udlandet Morten Nørgaard Olesen, Metroselskabet / Hovedstadens Letbane 2 FODGÆNGERKRYDSNINGER PÅ HOVEDSTADENS LETBANE (RING 3) 1. Sikkerhed

Læs mere

Høringssvar på VVM for banen og scenarier for Aarhus H

Høringssvar på VVM for banen og scenarier for Aarhus H Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 31. oktober 2016 Høringssvar på VVM for banen og scenarier for Aarhus H Høringssvar til VVM redegørelse fra Banedanmark for elektrificering

Læs mere

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland AARHUS LETBANE Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland Region Midtjylland, Aarhus, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg og Odder Kommuner samt Midttrafik Plan for en sammenhængende

Læs mere

NOTAT. Cykelsti ved Videbæk. Projektnummer Ringkøbing-Skjern Kommune. Emne Teknisk notat af 11/ Mogens Dahl

NOTAT. Cykelsti ved Videbæk. Projektnummer Ringkøbing-Skjern Kommune. Emne Teknisk notat af 11/ Mogens Dahl NOTAT Projekt Cykelsti ved Videbæk Projektnummer 1351600082 Kundenavn Ringkøbing-Skjern Kommune Emne Teknisk notat af 11/01-2017 Til Fra Kvalitetssikring Mogens Dahl Kresten Lysholdt-Andersen KIRK 1/8

Læs mere

RUTE 17 BYBUSSER I ÅRHUS

RUTE 17 BYBUSSER I ÅRHUS Voldbækvej Sødalsvej Brabrand Syd Byleddet (Fødsels- og Børneafd.) Skejby Sygehus Hovedindgangen Blodbanken Social- & Sundhedsskolen Åby Ringvej/Silkeborgvej Jeppe Aakjærs Vej Chr. Winthers Vej Silkeborgvej/Haslevej

Læs mere

Høringskøreplan. Linje 6A. Skåde/Holme Ringvejen AUH Skejby/ Risskov. Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her

Høringskøreplan. Linje 6A. Skåde/Holme Ringvejen AUH Skejby/ Risskov. Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her Høringskøreplan Linje Skåde/Holme Ringvejen AUH Skejby/ Risskov Køreplanen vil være gyldig fra 7. august 2017 til 30. juni 2018 Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her Ændringer

Læs mere

Bilag 1 Emne: Mulige placeringer af midlertidig busterminal

Bilag 1 Emne: Mulige placeringer af midlertidig busterminal Til: Internt brug BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 8. september 2016 Tlf. dir.: 4175 0115 E-mail: aha2@balk.dk Kontakt: Annemarie Arnvig Hansen Sagsnr.: 05.05.05-P20-5-14 Bilag 1 Emne: Mulige placeringer af

Læs mere

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov Langeskov station - Beslutningsgrundlag for perronplacering Ny station i Langeskov Langeskov station Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Langeskov Station Indhold

Læs mere

Høringskøreplan. Linje 1A. Kolt Park Allé Vejlby/Skejbyparken. Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her

Høringskøreplan. Linje 1A. Kolt Park Allé Vejlby/Skejbyparken. Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her Høringskøreplan Linje Kolt Park Allé Vejlby/Skejbyparken Køreplanen vil være gyldig fra 7. august 2017 til 30. juni 2018 Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her Ændringer på

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Udbygning af den kollektive trafik i København

Udbygning af den kollektive trafik i København 28. august 2012 Udbygning af den kollektive trafik i København Peter Bønløkke // Økonomiforvaltningen // Center for Byudvikling // pb@okf.kk.dk edoc Disposition Baggrund Screeningsfasen (2011) Scenarier

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling Projektgruppen har i samarbejde med COWI udvalgt

Læs mere

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Kontornotits Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Vej og Park Emne: Vurdering af muligheder og konsekvenser ved at forbinde Kolding Storcenter og et projektområde vest

Læs mere

Fredeliggørelse af Østerbrogade. 1. Indledning. 2. Nuværende forhold

Fredeliggørelse af Østerbrogade. 1. Indledning. 2. Nuværende forhold Østerbro Lokaludvalg Teknik & Miljø Randersgade 35, parterre 2100 København Ø Att.: Linda Christensen Fredeliggørelse af Østerbrogade 1. Indledning Østerbro Lokaludvalg har på møde den 6.10.2010 anmodet

Læs mere

Højklasset kollektiv trafik på Ring 3. v/afdelingschef Hans Ege, HUR og Afdelingschef Preben Vilhof, COWI. Baggrund og afgrænsninger.

Højklasset kollektiv trafik på Ring 3. v/afdelingschef Hans Ege, HUR og Afdelingschef Preben Vilhof, COWI. Baggrund og afgrænsninger. Højklasset kollektiv trafik på Ring 3 v/afdelingschef Hans Ege, HUR og Afdelingschef Preben Vilhof, COWI Baggrund og afgrænsninger I projekt Basisnet 1997-99 indgik en højklasset trafikløsning på Ring

Læs mere

10 dages forespørgsel fra Dansk Folkeparti Blandet bykørsel for supercykelstier

10 dages forespørgsel fra Dansk Folkeparti Blandet bykørsel for supercykelstier Teknik og Miljø Rådhuset, Rådhuspladsen 2, 8100 Aarhus C Side 1 af 6 10 dages forespørgsel fra Dansk Folkeparti Blandet bykørsel for supercykelstier Dansk Folkeparti har i en henvendelse dateret den 6.

Læs mere

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse Indstilling Til Byrådet via Magistraten Fra Afdelingen for Teknik og Miljø Dato 25. april 2017 Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse En ny Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte

Læs mere

UDKAST. MT Højgaard A/S. 1 Indledning. Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning. 17. januar 2014 SB/PSA

UDKAST. MT Højgaard A/S. 1 Indledning. Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning. 17. januar 2014 SB/PSA UDKAST MT Højgaard A/S Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning 17. januar 2014 SB/PSA 1 Indledning I forbindelse med planerne for området omkring Sorgenfri Torv har Via Trafik analyseret de fremtidige

Læs mere

2A Holme - Skejby Sygehus. Agro Food Park

2A Holme - Skejby Sygehus. Agro Food Park Holme - Skejby Sygehus Agro Food Park Skejby Sygehus/Fødeafd. Skejby Sygehus/Hovedindgangen Skejby Sygehus/Blodbanken Brendstrupgårdsvej ZONE 2 Trillegården Snogebæksvej Herredsvej Nykersvej 6A 16 P. Müllers

Læs mere

Metroselskabet Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade

Metroselskabet Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade NOTAT 06. aug 2014 MS/CMO/UVH 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 2 3 Eksisterende forhold... 3 4 Forslag

Læs mere

BANEVEJEN TRAFIK- OG PARKERINGS- FORHOLD VED REGIONS- HOSPITAL VIBORG

BANEVEJEN TRAFIK- OG PARKERINGS- FORHOLD VED REGIONS- HOSPITAL VIBORG BANEVEJEN TRAFIK- OG PARKERINGS- FORHOLD VED REGIONS- HOSPITAL VIBORG / BANEVEJEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. Forudsætninger for det geometriske design 1 3. Overordnet trafikstruktur 2 3.1 Udformning af

Læs mere

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Som led i en realisering af Politik for Skanderborg Midtby, er der igangsat forprojektering af trafikomlægninger i midtbyen.

Læs mere

MOMSFRIT BUTIKS OG KONTORLEJE- MÅL i AARHUS C. Hans Hartvig Seedorffs Stræde 6-8, st. og 1. sal, 8000 Aarhus C

MOMSFRIT BUTIKS OG KONTORLEJE- MÅL i AARHUS C. Hans Hartvig Seedorffs Stræde 6-8, st. og 1. sal, 8000 Aarhus C MOMSFRIT BUTIKS OG KONTORLEJE- MÅL i AARHUS C Hans Hartvig Seedorffs Stræde 6-8, st. og 1. sal, 8000 Aarhus C Lejemålets beliggenhed Busstoppesteder Nærliggende offentlige parkeringshuse BELIGGENHED OG

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2 Beskrivelse af forslag

Indholdsfortegnelse. 2 Beskrivelse af forslag Københavns Kommune Frederikssundsvej Forslag til forbedring af fremkommeligheden for busser COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

OPTIMERINGSPLAN CYKELBY 2025 VESTERBROGADEKORRIDOREN - FRA PLATANVEJ TIL GASVÆRKSVEJ AUGUST 2015

OPTIMERINGSPLAN CYKELBY 2025 VESTERBROGADEKORRIDOREN - FRA PLATANVEJ TIL GASVÆRKSVEJ AUGUST 2015 OTIMERINGSLAN CYKELBY 2025 VESTERBROGADEKORRIDOREN - FRA LATANVEJ TIL GASVÆRKSVEJ AUGUST 2015 HØRT I KORRIDOREN Hensyn til de erhvervsdrivende er vigtig, men det skaber problemer, når handlende krydser

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag 1 - Besigtigelse af traceer i Roskilde. Roskilde Kommune. Notat. 1 Generelle tiltag

Indholdsfortegnelse. Bilag 1 - Besigtigelse af traceer i Roskilde. Roskilde Kommune. Notat. 1 Generelle tiltag Roskilde Kommune Bilag 1 - Besigtigelse af traceer i Roskilde Notat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Generelle tiltag 1

Læs mere

Høringskøreplan. Linje 14. Grøfthøj Park Allé Tilst Vest. Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her

Høringskøreplan. Linje 14. Grøfthøj Park Allé Tilst Vest. Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her Høringskøreplan Linje 14 Grøfthøj Park Allé Tilst Vest Køreplanen vil være gyldig fra 7. august 2017 til 30. juni 2018 Se rutekort, stoppestedsliste og høringskøreplan til ændringer her Ændringer på linjen

Læs mere

Letbane gennem Valby. Et screeningsstudie. ved Anders Kaas. Helge Bay. E. Letbaner Kollektiv Trafik konferencen 2011 d. 10.

Letbane gennem Valby. Et screeningsstudie. ved Anders Kaas. Helge Bay. E. Letbaner Kollektiv Trafik konferencen 2011 d. 10. Letbane gennem Valby Et screeningsstudie ved Anders Kaas E. Letbaner Kollektiv Trafik konferencen 2011 d. 10. oktober 2011 Helge Bay Screeningsopgaven Omfang og rammer Bestilt af Valby Lokaludvalg Screening

Læs mere

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1.

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1. Letbaner i Århus Afdelingsleder Rigmor Korsgaard; Århus Kommune Projektleder Niels Melchior Jensen, COWI A/S Hvad er en letbane? Begrebet letbane dækker over et bredt spekter fra de traditionelle sporvogne

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

Aalborg Letbane / BRT. Orientering om Udredningsrapport September 2014

Aalborg Letbane / BRT. Orientering om Udredningsrapport September 2014 Aalborg Letbane / BRT Orientering om Udredningsrapport September 2014 Faseinddeling Fase 1 : Foreløbige undersøgelser Grundlag for beslutning om yderligere analyse Fase 2 : Beslutningsgrundlag Grundlag

Læs mere

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog BILAG 5 NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog Ved Budget 2016 (BR 1. oktober 2015) (A, B, C, F, I, O og V) var der enighed om at forbedre rejsetiden

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune

UDKAST. Rudersdal Kommune UDKAST Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Vurdering af ændringer på vejnettet NOTAT REV. 1 22. august 2014 JVL/uvh 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Skiltning og P-ring rundt om Birkerød

Læs mere

Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet

Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 23. marts 2018 Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet Økonomiforvaltningen har, på

Læs mere

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Program Kl. 18.30 Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.30 Åben café med fagfolk Velkomst og introduktion v. Nils Borring, borgmester Oplæg

Læs mere

RÆKKEFØLGEPLAN KOMMUNALE INFRASTRUKTUR INVESTERINGER SOM FORBEREDELSE TIL BYGGEMODNING I HØJE TAASTRUP C

RÆKKEFØLGEPLAN KOMMUNALE INFRASTRUKTUR INVESTERINGER SOM FORBEREDELSE TIL BYGGEMODNING I HØJE TAASTRUP C RÆKKEFØLGEPLAN KOMMUNALE INFRASTRUKTUR INVESTERINGER SOM FORBEREDELSE TIL BYGGEMODNING I HØJE TAASTRUP C September 2016 Investeringer i infrastruktur dækker over en række elementer, der både relaterer

Læs mere

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen By- og Kulturforvaltningen Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen Byudvikling Byrum og Mobilitet By- og Kulturudvalget har på udvalgsmøde 12. januar 2016 bedt By- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Ringruten | Aarhus 22 | Hasle - Åbyhøj og omvendt | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK

Ringruten | Aarhus 22 | Hasle - Åbyhøj og omvendt | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK Gyldig fra 30/6 2019 22 Ringruten Hasle - Langenæs Zone Aarhus Rutebilstation af Aarhus Banegårdsplads Busgaden Klostertorvet Lollandsgade Samsøgade Skole Kaserneboulevarden Kemisk Institut Jordbrovej

Læs mere

Ringruten | Aarhus 22 | Hasle - Åbyhøj og omvendt | Gyldig 11~08~19 | MIDTTRAFIK

Ringruten | Aarhus 22 | Hasle - Åbyhøj og omvendt | Gyldig 11~08~19 | MIDTTRAFIK Gyldig fra 11/8 2019 22 Ringruten Hasle - Langenæs Zone Aarhus Rutebilstation af Aarhus Banegårdsplads Busgaden Klostertorvet Lollandsgade Samsøgade Skole Kaserneboulevarden Kemisk Institut Jordbrovej

Læs mere

METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN

METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN TØF 2.10.12 Søren Elle Center for Byudvikling Københavns Kommune Københavns langsigtede trafikpolitiske vision MINDST 1/3 CYKLER MINDST 1/3 KOLLEKTIV TRAFIK HØJST

Læs mere

Notat. Hovedbudskaber vedr. forslag til kollektiv trafikplan. Den 27. maj Trafik og Veje

Notat. Hovedbudskaber vedr. forslag til kollektiv trafikplan. Den 27. maj Trafik og Veje Notat Den 27. maj 2010 Hovedbudskaber vedr. forslag til kollektiv trafikplan. Samlet set er der modtaget i alt knapt 800 henvendelser med høringssvar om trafikplanforslaget. Budskaberne fra de enkelte

Læs mere

Indstilling. Undersøgelse af en overdækning af banegraven. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23.

Indstilling. Undersøgelse af en overdækning af banegraven. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. april 2009 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Teknik og Miljø har med baggrund i budgetforlig 2008 lavet en teknisk

Læs mere

Letbane i Aalborg. en vision for udvikling af den kollektive trafik

Letbane i Aalborg. en vision for udvikling af den kollektive trafik Letbane i Aalborg en vision for udvikling af den kollektive trafik Den kollektive trafik er i fokus. Blandt årsagerne er den stigende trængsel, klimadebatten og behovet for at fastholde byernes tilgængelighed

Læs mere

i Sognegården/Kirkehuset om lokalsamfundsbeskrivelse til kommuneplan

i Sognegården/Kirkehuset om lokalsamfundsbeskrivelse til kommuneplan Hasle Fællesråds oplæg til borgermøde den 31. januar kl. 19.30 i Sognegården/Kirkehuset om lokalsamfundsbeskrivelse til kommuneplan Hasle som lokalsamfund Betegnelsen Aarhus Vest bruges ofte om et bredt

Læs mere

5 Afværgeforanstaltninger Effekt af afværgeforanstaltninger 17 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

5 Afværgeforanstaltninger Effekt af afværgeforanstaltninger 17 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BROEN SHOPPING A/S Etablering af nyt biografcenter ved Shoppingcenter BROEN, Esbjerg ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKVURDERING

Læs mere

Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016

Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016 Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016 Claude Larsen Susanne Aagaard-Kjær Casper Morell Ris Thorsten Drewes Jørn Koch Mads Krabbe Julie Løvehjerte

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

Indhold. Kolding Kommune Krydset Tøndervej/Vestre Ringgade Stitunneler. 1 Resumé 2. 2 Forudsætninger 2

Indhold. Kolding Kommune Krydset Tøndervej/Vestre Ringgade Stitunneler. 1 Resumé 2. 2 Forudsætninger 2 21. februar 2018 Notat 4 Kolding Kommune Krydset Tøndervej/Vestre Ringgade Stitunneler Projekt nr.: 224622 Dokument nr.: 1226965572 Version 3 Revision 1 Udarbejdet af CVE Kontrolleret af CWI Godkendt af

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape. Midttrafik. Teknisk notat. 1 Indledning

Indholdsfortegnelse. Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape. Midttrafik. Teknisk notat. 1 Indledning Midttrafik Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

CENTER FOR BYENS ANVENDELSE

CENTER FOR BYENS ANVENDELSE CENTER FOR BYENS ANVENDELSE KOMMUNIKATIONSMANUAL FOR ANLÆGSPROJEKTER MED MEGET SMÅ GENER Denne kommunikationsmanual er en vejledning til anlægsprojekter med meget små gener, som Center for Byens Anvendelse

Læs mere