Bilag 2: Ønsker til anlæg (Forslag 1-5)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 2: Ønsker til anlæg (Forslag 1-5)"

Transkript

1 Bilag 2: Ønsker til anlæg (Forslag 15)

2 Ønsker til udvidelse/omplacering af anlæg budget Borgmesterens Forvaltning Sektor: Fælles kommunale udgifter Anlægsønske nr. 1 Energibesparende foranstaltninger 1. Tag Vester Mariendal Skole 2. Tag Vestbjerghallen 3. Tag Idrætshal, Gigantium 4. Tag Gl. Lindholm Skole Beløb i kr I alt Vester Mariendal Skole Vestbjerghallen Idrætshal, Gigantium Gl. Lindholm Skole Anlæg i alt Lånefinansiering (andre forvaltninger) 0,725 0,950 0,950 Vester Mariendal Skole tag Vester Mariendal Skole beliggende Stjernevej 1, matr.nr. 28d m.fl., Mariendal, Aalborg Jorde, 9000 Aalborg er opført i Tagkonstruktionen er udført i eternit og har et samlet areal på m 2. Denne slags tagtyper har en forventet levetid på ca. 40 år. Størstedelen af taget er med asbest, der er i så ringe en stand, at taget er begyndt at smuldre, hvilket gør at taget er og bliver utæt flere steder. Herudover er den afledte konsekvens af at taget smuldrer, at hele tagrummet fyldes med asbeststøv. Ved indgåelse af budget blev der til budget 2019 bevilget 10 mio. kr. til ny tag på Vester Mariendal Skole. Tagprojektet hænger sammen med Skoleforvaltningens renovering og modernisering af Vester Mariendal Skole et projekt som løber fra Tagprojektet var på tidspunktet for budgetvedtagelsen ikke sendt i EUudbud, hvorfor de 10 mio. kr. var en skønnet udgift.

3 Licitationen på projekter viser, at udgiften til udskiftning at taget vil koste i omegnen af 17 mio. kr., det vil sige en ekstra udgift på 7 mio. kr. i forhold til bevillingen i 2019 på 10 mio. kr. Det samlede projekt består af udskiftning af eternittag med asbest til et nyt eternittag, ny isolering nyt udhæng, nye tagrender. Indvendigt bliver det nogen steder nødvendig at skifte enkelte lofter på grund af isolering og dampspærre. Tidsplanen for det samlede projekt ser ud som nedenstående, hvor tagudskiftningen er en del af etape 3 og 4. Taget udskiftes først, derfor ingen bevilling i Etape 1 1 dec juli Etape 2 1. juli nov Etape nov aug Etape 4 17 aug apr 2021 Det samlede tagprojekt er beregnet til at koste 17 mio. kr. i forhold til ovenstående beskrivelse. Der vil ske en forskydning af det bevilgede beløb på 10 mio. kr. i 2019 således at 7,5 mio. kr. forventes forbrugt i 2019 og 2,5 mio. kr. skydes til 2020 samt udvidelsen på 7 mio. kr. i alt en udgift på 9,5 mio. kr. i Bemærk at tagudskiftningen afstedkommer en rammebesparelse på drift for Skoleforvaltningen på ca kr. om året. Vestbjerghallen tag Vestbjerghallen beliggende Bakmøllevej 280, matr.nr. 7bd, Melsted By, Sulsted er opført i Tagkonstruktionen er udført i eternit og har et samlet areal på m 2. Denne slags tagtyper har en forventet levetid på ca. 40 år. Taget på Vestbjerghallen er i de seneste år gentagne gange blevet repareret, trods det forekommer der forsat utætheder der afstedkommer farlige og sikkerhedsmæssige udfordringer i forhold til brugerne af hallen idrætsforeningen, skolen m.fl. Herudover er det forvaltningens faglige vurdering, at problemet med vandindtrængen er af en karakter, hvor det begynder at ødelægge gulv, loft og de tekniske installationer. Sundheds og Kulturforvaltningen har igangsat et projekt Vestbjerg Idræts og Kulturcenter som løber i , hvilket omfatter en gennemgribende om og tilbygning til hallen, hvorfor det vil være hensigtsmæssige at udskifte taget samtidig. Projektet vil indeholde ny tagbeklædning, efterisolering, ny dampspærre og loftsbeklædning, ny energibesparende belysning samt nye tagrender og nedløb.

4 Tidsplan for det samlede projektet: Projektering Juni Oktober 2019 Udbud og tilbud Oktober November 2019 Byggestart og etablering af byggeplads December 2019 Byggeperiode December Samlet aflevering December 2020 Det samlede tagprojekt er beregnet til at koste 3,5 mio. kr. i 2020 i forhold til ovenstående beskrivelse. Bemærk at tagudskiftningen afstedkommer en rammebesparelse på drift for Sundheds og Kulturforvaltningen på ca kr. Idrætshal, Gigantium tag Træningshallen er en del af Gigantium beliggende Willy Brandts Vej 31, matr.nr. 18c, Sdr. Tranders By, Sdr. Tranders og er opført i Taget på træningshallen er udført i tagpap og har et samlet areal på m 2. Tagpappet, der blev produceret i 1990 erne og blev lovet en forventet levetid på 30 år. Tagpapbeklædningen er allerede nu meget nedslidt og energimæssigt dårligt isoleret i forhold til nutidens krav. Der er forvaltningens vurdering, at taget er så nedslidt, at det bør skiftes nu. Garantien på tagbeklædning er udløbet efter 15 år. Tagprojektet vil indeholde ny tagpapbeklædning, nye tagrender og nedløb. Sideløbende med dette projekt søger Sundheds og Kulturforvaltningen 1 mio. kr. til ny loftsbeklædning inkl. opsætning af energibesparende belysning i Idrætshallen. Tidsplan for projektet: Projektering Januar Februar 2020 Udbud og tilbud Februar Marts 2020 Opstart på overdækning og etablering af byggeplads April 2020 Byggeperiode April Juni 2020 Samlet aflevering August 2020 Det samlede tagprojekt er beregnet til at koste 4,0 mio. kr. i 2020 i forhold til ovenstående beskrivelse. Bemærk at tagudskiftningen afstedkommer en rammebesparelse på drift for Sundheds og Kulturforvaltningen på ca kr. pr. år.

5 Gl. Lindholm Skole tag Gl. Lindholm Skole beliggende Lindholmsvej 65, matr.nr. 38a, Lindholm By, Lindholm er opført i Tagene er udført i eternitskiffer med asbest i 1960 og har et samlet areal (bygning 3 og 4) på m 2. Denne slags tagtyper har en forventet levetid på ca. 40 år og der har i de senere år været problemer med vandindtrængen gennem taget. Det er forvaltningens faglige vurdering, at problemet med vandindtrængen er af en karakter, hvor det begynder at ødelægge gulv, loft og de tekniske installationer. Skoleforvaltningen har afsat midler til modernisering af læringsmiljøet på Gl. Lindholm Skole. Som følge af denne modernisering vil det være hensigtsmæssigt at skiftet tagene på de bygninger (bygning 3 og 4), hvor der etableres nye læringsmiljøer, det vil sige, at det ikke er en komplet udskiftning af alle skolens tage. Samtidig med modernisering af læringsmiljøet etableres ventilation på skolen, hvilket vil medføre gennembrydninger i taget, hvorfor det vil være hensigtsmæssigt at skifte tagene på samme tid. Projektet vil indeholde efterisolering og genopretning med tagpap på bygning 3 og 4. Tidsplan for projektet: Projektering Januar Februar 2021 Udbud og tilbud Marts April 2021 Opstart på overdækning og etablering af byggeplads Maj 2021 Byggeperiode Juni Oktober 2021 Samlet aflevering November 2021 Det samlede tagprojekt er beregnet til at koste 4,5 mio. kr. i 2021 i forhold til ovenstående beskrivelse. Bemærk, at tagudskiftningen afstedkommer en rammebesparelse på drift for Skoleforvaltningen på ca kr. om året.

6 Ønsker til udvidelse/omplacering af anlæg budget Borgmesterens Forvaltning Sektor: Fælles kommunale udgifter Anlægsønske nr. 2 Separatkloakering, jf. spildevandsplanen (Kommunale bygninger) Beløb i kr I alt Udgifter Byrådet godkendte på mødet 13. juni 2016, pkt. 4 Spildevandsplan Spildevandsplanen fastholder separatkloakeringsstrategien, der medfører væsentlige miljøgevinster i form af bl.a. mindskede udledninger af urenset spildevand. Samtidig vurderes separatkloakeringsstrategien at være fundamental i forhold til bæredygtighedsstrategien og klimatilpasning. Spildevandsplanen har afledt en større mængde kommunale ejendomme, der skal separatkloakeres indenfor perioden Separatkloakering er først og fremmest udpeget til at foregå i Nibe, Klarup, Vodskov, Nørresundby, Aalborg SV og Aalborg C. Ved indgåelse af budgettet sidste år ( ) blev der bevilget 6 mio. kr. over 3 år til separatkloakering af kommunale ejendomme. Separatkloakeringsprojektet var på tidspunktet for budgetvedtagelsen ikke sendt i udbud, hvorfor de 6 mio. kr. var en skønnet udgift. Licitationen på projektet viser, at udgiften til separatkloakering på de kommunale ejendomme vil koste i omegnen af 7,933 mio. kr., det vil sige en ekstra udgift på kr. 1,933 mio. kr. i forhold til bevillingen til budget Projektet løber i 2019 og 2020, hvor 10 ejendomme separatkloakeres i 2019 og de resterende 8 ejendomme i Herudover ønskes der i årene afsat et rammebeløb på 2 mio. kr. i alt til de ejendomme der ifølge Spildevandsplanen forventes separatkloakeret. Det samlede projekt for separatkloakering er beregnet til at koste 3,6 mio. kr. i I overslagsårene ønskes afsat et rammebeløb på i alt 2,0 mio. kr. (Fordelt med 0,5 mio. kr. i 2021, 0,5 mio. kr. i 2022 og 1,0 mio. kr. i 2023.

7 Ønsker til udvidelse/omplacering af anlæg budget Borgmesterens Forvaltning Sektor: Fælles kommunale udgifter Anlægsønske nr. 3 Rammebeløb, Udvendig vedligeholdelse projekt 1390 Beløb i kr I alt Udgifter: Aalborg Kommune ejer i dag 587 ejendomme med et samlet bygningsareal på ca m 2 (BBR). I dag foretages der ikke planlagt vedligehold af ejendommene, hvilket har resulteret i et markant vedligeholdelsesefterslæb, der er og kommer til udtryk i svigtende klimaskærm. Klimaskærmen omfatter den udvendige vedligeholdelse af tage, fundamenter, facader, vinduer, døre, porte m.m. Her er specielt tagene en udfordring. Mange af tagene er udført i asbestholdige bølger eller skiffereternit fra erne med en estimeret levetid år. I dag er bl.a. tagene i så ringe stand, at der opleves problemer med vandindtrængen gennem taget. I løbet af de seneste år er problemet med vandindtrængen gået til at være af kritisk karakter i det vandet ødelægger lofter, vægge, gulve og tekniske installationer. I forhold til Dansk Facility Managements retningsgivende nøgletal for ejendomsområdet på klimaskærm og tekniske installationer vil en middel bygningsstandard koste et sted mellem kr. pr. m 2. Med en udvidelse af rammen på 10 mio. kr. på Rammebeløb til udvendig vedligeholdelse vil Aalborg Kommune have i omegnen af 1718 kr. pr. m 2. I løbet af efteråret 2019 og foråret 2020 udarbejdes en tilstandsvurdering på vores ejendomsportefølje (skoleområdet undtaget, idet der i 2015 blev foretaget tilstandsvurdering på skolerne) for at få skabt et overblik over tilstanden på vores bygningsmasse. Denne skal i en 4årige periode bruges som værktøj til politisk prioritering i forhold til, hvilken vedligeholdelsesstrategi Aalborg Kommune ønsker. Det vil medføre, at Aalborg Kommune kan ændre strategi til at gå fra akut vedligehold (som i dag) til forebyggende og genoprettende vedligehold. Dette vil betyde en markant bedre udnyttelse af den økonomiske ramme til udvendig vedligeholdelse. Til budgetlægning til B vil forvaltningen fremsende et budgetønske med baggrund i den ovennævnte tilstandsvurdering gående på, hvilken vedligeholdelsesstrategi Aalborg Kommune ønsker i den periode.

8 Der ønskes en udvidelse af rammen på 10 mio. kr. i årene , det vil sige, at Rammebeløb til udvendig vedligeholdelse 1390 udgør 41,908 mio. kr. i 2020, 40,515 mio. kr. i 2021 og 47,700 i , heraf udgør lånefinansiering 25 mio. kr. i årene Ved indgåelse af budget blev der permanent flyttet 7 mio. kr. fra anlæg til drift på Rammebeløb for udvendig vedligeholdelse 1390.

9 Borgmesterens Forvaltning Ønsker til udvidelse/omplacering af anlæg budget 2020 Fælles kommunale udgifter Anlægsønske nr. 4 Tagrenovering Vejgård Bymidte 12 Beløb i kr. Udgifter I alt Anlæg i alt Lånefinansiering En del af administrationen i Familie og Beskæftigelsesforvaltningen har til huse i Vejgård Bymidte 12, matr.nr. 2aæ, Sohngårdsholm Hgd., Aalborg Jorde, som er opført i Tagkonstruktionen er udført i eternitbølgeplader med asbest og har et samlet areal på m 2. Denne slags tagtyper har en forventet levetid på ca år. Tagpladerne er de oprindelige fra 1981 og fremstår i dag fugtmættede og med meget mosvækst. En del af pladerne er revnet og det generelle udtryk er at der er stor nedslidning af overfladen sammen med kanterne er nedbrudte og ved at gå i opløsning. De senere år har der været gentagne fugtskader på grund af vandindtrængen i forskellige kontorer i bygningen. Det forvaltningens faglige vurdering, at problemet med vandindtrængen er af en karakter, hvor det begynder at ødelægge gulv, loft og de tekniske installationer. Som følge af ovenstående har der i en længere periode være problemer med indeklimaet i bygningen (fugt og skimmel), hvilket har haft den konsekvens, at der igennem det seneste halve år er foretaget målinger for skimmelsvamp forskellige steder i bygningen. Målingerne viser, at der er forekomster af skimmelsvamp over det normale niveau. Tagprojektet består af udskiftning af det eksisterende tag, utætte tagvinduer, defekte nedløbsrør, defekte tagrender m.m. Forslag til tidsplan for det samlede projektet: Projektering Januar 2020 Februar 2020 Udbud og tilbud Marts 2020 Byggestart og etablering af byggeplads Primo april 2020 Byggeperiode April 2020 September 2020 Samlet aflevering Ultimo september 2020 Det vurderes, at de samlede udgifter til tagrenoveringen vil koste i størrelsesorden 5,5 mio. kr.

10 Bemærk, at tagudskiftningen afstedkommer en rammebesparelse på drift for Familie og Beskæftigelsesforvaltningen i størrelsesordenen 0,3 mio. kr. Bemærk, at tagudskiftningen afstedkommer en rammebesparelse på drift for Familieog Beskæftigelsesforvaltningen på kr. om året.

11 Ønsker til udvidelse/omplacering af anlæg budget Borgmesterens Forvaltning Sektor: Fælles kommunale udgifter, Anlæg Anlægsønske nr. 5 Tagrenovering Vodskov Skole Beløb i kr I alt Udgifter: Tag Vodskov Skole Vodskov Skole beliggende Brorsonsvej 1, matr.nr. 2o, Vodskov By, Hammer er opført i 1960 erne og 1970 erne. Tagene er udført i eternitskiffer med asbest i 1970 erne og har et samlet areal (bygning 17, 18, 19 og 23) på m 2. Denne slags tagtyper har en forventet levetid på ca. 40 år og der har i de senere år været problemer med vandindtrængen gennem taget. Det er forvaltningens faglige vurdering, at problemet med vandindtrængen er af en karakter, hvor det begynder at ødelægge gulv, loft og de tekniske installationer. Skoleforvaltningen har afsat midler til modernisering af læringsmiljøet på Vodskov Skole. Som følge af denne modernisering vil det være hensigtsmæssigt at skiftet tagene på de bygninger (bygning 17, 18, 19 og 23), hvor der etableres nye læringsmiljøer, det vil sige, at det ikke er en komplet udskiftning af alle skolens tage. Projektet vil indeholde nyt tag på de 4 nævnte bygninger. Projektet kan ikke lånefinansieres som en energibesparende foranstaltning, idet der i 2012 blev etableret ventilation på skolen, hvor tagene blev efterisoleret. Tidsplan for projektet: Projektering Januar Februar 2021 Udbud og tilbud Marts April 2021 Opstart på overdækning og etablering af byggeplads Maj 2021 Byggeperiode Juni Oktober 2021 Samlet aflevering November 2021 Det samlede tagprojekt er beregnet til at koste 5,8 mio. kr. ekskl. moms i forhold til ovenstående beskrivelse.

Aktuel status 2019 og budgetforslag for Borgmesterens Forvaltnings budgetområder.

Aktuel status 2019 og budgetforslag for Borgmesterens Forvaltnings budgetområder. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, Økonomikontoret Boulevarden 13, 9000 Aalborg Magistraten 20082019 Aktuel status 2019 og budgetforslag 202023 for Borgmesterens

Læs mere

Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege

Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege TILSTANDSVURDERING af 15. juli 2014 Steen Knudsen Rådgivende ingeniør Ledreborg Alle 12 4320 Lejre TLF 40 55 33 42 1 Sammenfatning Hotel/ restaurant Skydevænget Langelinie

Læs mere

Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler i 2017 til budget 2018, anlæg. Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2018

Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler i 2017 til budget 2018, anlæg. Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2018 Punkt 5. Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler i 217 til budget 218, anlæg. Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 218 217-62218 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistraten godkender,

Læs mere

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Bygningsdel Tag Taget er udført i tagpap på brædder. Taget har en hældning på 10 grader (jf. tegningerne), og bæres af gitterspær.

Læs mere

Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden

Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden EF MARSTALSGADE 28-32 Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden Dette informationsmateriale fremsendes til alle ejere i EF Marstalsgade 28-32 til almen orientering omkring det eventuelt

Læs mere

By- og Landskabsudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt

By- og Landskabsudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt Punkt 5. Sundby-Hvorup Boligselskab - Hanebjælken - Vestbjerg - 117 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (skema B). 2014-10015. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Plan for den næste time Formål: At give indblik i historik og nyt beslutningsgrundlag for

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere

Bygningsscreening af haller i Randers Kommune. Opdrag:

Bygningsscreening af haller i Randers Kommune. Opdrag: Vedr: Opdrag: Bygningsscreening af haller i Randers Kommune Vi har for Randers Kommune Kultur og Fritid udført en screening af nedenstående hallers generelle tilstand. Herefter har vi vurderet og prioriteret,

Læs mere

Ønsker - til udvidelse/omplacering af anlæg - budget Projektnr:731800

Ønsker - til udvidelse/omplacering af anlæg - budget Projektnr:731800 Sektor Sundhed, Fritid og Landdistrikter Anlægsønske nr. 1 Projektnr:731800 Rammebeløb til større indvendig og udvendig vedligeholdelse i idræts- og svømmehaller Beløb i 2019 2020 2021 I alt 4.000 4.000

Læs mere

Formålet med undersøgelserne er at vurdere tagenes tilstand, resterende levetid samt beskrive oplæg til vedligehold eller renovering.

Formålet med undersøgelserne er at vurdere tagenes tilstand, resterende levetid samt beskrive oplæg til vedligehold eller renovering. Hejrevangens Boligselskab c/o Boligkontoret Danmark Holger Danskes Vej 91, 3. sal 2000 Frederiksberg Vedr.: Hejrvangens Boligselskab afd. 5 28. august 2013 I fortsættelse af besigtigelse på ejendommen

Læs mere

Sønderkærskolen. Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Sønderkærskolen. Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Sønderkærskolen Adresse Placering Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Sønderkærskolen er bygget i etaper, bygningen mod gaden er fra 1926, i 1949

Læs mere

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen er udført 1963, skolen er senere udvidet i 1997 samt i 2001 og

Læs mere

SKIMMELSVAMP BESIGTIGELSESRAPPORT

SKIMMELSVAMP BESIGTIGELSESRAPPORT SKIMMELSVAMP BESIGTIGELSESRAPPORT SKIMMELSVAMP - / BESIGTIGELSESRAPPORT CB-GROUP Rekvirent: XX XX Besigtiget dato: 05-07-2017 Rapport dato: 17-08-2017 Konsulent: Steffen Clausen Mobil: 2982 1261 Havnegade

Læs mere

Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god

Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god 1.0.1 Tagrygning. Tagrygningen fremstår i en god stand. Der anbefales at tagrygningen gennemgås hvert tredje år for utætheder. 1.0.1 Dog er der flere steder at fastgøringsskuerne IKKE er ordentligt skruet

Læs mere

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent.

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent. Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af referent. 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på helhedsplanen for. Kort opridsning

Læs mere

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C Referenceliste Mejlgade, Aarhus C Den bevaringsværdige ejendom er oprindeligt fra 1845 og anvendt dels til bolig og dels til erhverv. Ejendommen har de seneste år lidt under manglende vedligeholdelse,

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for Åhaven. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på

Læs mere

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPPORT Klimaskærm Februar 2012 Birger Lund A/S Rådgivende Ingeniører Damhus Boulevard 5 2610 Rødovre telefon 36 70 28 29 E-mail: info@birgerlund.dk

Læs mere

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Region Midtjylland Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Regionshuset Regionssekretariatet Forretningsudvalget Skottenborg

Læs mere

9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE

9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE 9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE Historik 2009 Arbejdet med helhedsplanen begynder Fremtidssikringsanalyse og diverse forundersøgelser 2011 Foreløbig helhedsplan godkendes

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 22. oktober 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3 HEJREVANGENS BOLIGSELSKAB AFDELING 5 OG 6 VURDERING AF TAGDÆKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Bebyggelsen

Læs mere

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts 1-18 Haunstrupgård Renovering Informationsmøde d. 5. marts Forslag om renovering er fremsendt. På mødet d. 21. marts skal det besluttes om renoveringen skal igangsættes. Ekstra ordinært afdelingsmøde d.

Læs mere

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 6. SEPTEMBER 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen

Læs mere

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 28. juni 2006 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og

Læs mere

DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN

DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN Støvring Gymnasium Mastrupvej 77 9530 Støvring Udarbejdet af: Morten R. Pedersen Dato: 28.03.2011 Version: 001 Projekt nr.: 5714-003 DRIFT- OG VEDLIGEHOLDSRAPPORT FOR STØVRING

Læs mere

Godkendelse af skema B for renovering for Plus Bolig afd. 57 Vegavej og Scheelsmindevej - Projekt og renoveringsudgift inden byggestart

Godkendelse af skema B for renovering for Plus Bolig afd. 57 Vegavej og Scheelsmindevej - Projekt og renoveringsudgift inden byggestart Punkt 14. Godkendelse af skema B for renovering for Plus Bolig afd. 57 Vegavej og Scheelsmindevej - Projekt og renoveringsudgift inden byggestart 2018-050780 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at

Læs mere

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Forudsætninger. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 1. 3 Principper for renovering 6 3.

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Forudsætninger. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 1. 3 Principper for renovering 6 3. HEJREVANGENS BOLIGSELSKAB AFDELING 5 OG 6 VURDERING AF METODE FOR RENOVERING AF TAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

STATIONSGÅRDEN FORELØBIG HELHEDSPLAN STATIONSGÅRDEN

STATIONSGÅRDEN FORELØBIG HELHEDSPLAN STATIONSGÅRDEN FORELØBIG HELHEDSPLAN HISTORIK 1951-1954: Bygningerne opføres (Banetoften opføres i 1958) 1975: Gavle er hulmursisoleret i Banetoften 1986: Vinduer udskiftes til indadgående plastvinduer 1995: Gavlene

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere

1.1 Ansvar... 17. Ændring som udløser krav om efterisolering... 19 Bagatelgrænse... 19 Eksempler med generel ændring i klimaskærmen...

1.1 Ansvar... 17. Ændring som udløser krav om efterisolering... 19 Bagatelgrænse... 19 Eksempler med generel ændring i klimaskærmen... Indhold Eksempelsamling om energi... 5 Indholdsfortegnelse... 7 1 Eksisterende byggeri... 15 1.1 Ansvar... 17 1.2 Eksempler på ændringer der udløser krav... 19 Ændring som udløser krav om efterisolering...

Læs mere

Ejendoms- og Arealudvalget

Ejendoms- og Arealudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 10. april 2013 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Kystagerparken, By- og Teknikforvaltningen Anders Wolf Andresen, Steen Ørskov, Arne Bech, Ømer Kuscu Bemærkninger:

Læs mere

God energirådgivning - klimaskærmen

God energirådgivning - klimaskærmen God energirådgivning - klimaskærmen Tæt byggeri og indeklima v/ Anne Pia Koch, Teknologisk Institut Byggeri Fugt og Indeklima 1 Fokus på skimmelsvampe Mange forskellige faktorer influerer på indeklimaet

Læs mere

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr.

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr. Bilag 1. Status på er i Egedal Kommune i 2017 Nedenfor fremgår status på er i Egedal Kommune for 2017. Sidste status blev givet til Planudvalget og Økonomiudvalget i oktober. Projekterne er fordelt på

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05.

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05. AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN Gug skole Solhøjsvej 2-4 9210 Aalborg SØ Renovering 2013 2014 Dispositionsforslag 05. september 2013 AaK Bygninger Danmarksgade 19 1. sal 9000 Aalborg Harde

Læs mere

Karakterer for de enkelte bygningsdele er givet ud fra en skala fra 1-9, hvor 1 er bedst og 9 er dårligst

Karakterer for de enkelte bygningsdele er givet ud fra en skala fra 1-9, hvor 1 er bedst og 9 er dårligst VEDLIGEHOLDELSESPLAN AB Ringertoften 02.1943.40 Alle beløb er kr. 1.000 og i primo 2010 priser og ekskl. moms. Ejendommens løbende driftsudgifter og almindelige løbende vedligeholdelse er ikke indeholdt

Læs mere

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Hvad er en helhedsplan? Landsbyggefonden & helhedsplan Landsbyggefonden o Fond o Indtægter fra boligafdelingerne o Støtter helhedsplaner Helhedsplanen o Forny

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Notat vedr. bygningseftersyn udført på kommunens ejendomme i 2003

ÅRHUS KOMMUNE. Notat vedr. bygningseftersyn udført på kommunens ejendomme i 2003 ÅRHUS KOMMUNE Notat vedr. bygningseftersyn udført på kommunens ejendomme i 2003 Udvalgte bygninger - Magistratens 1.- 2.- 3. og 4. Afdeling Idrætsbygninger - Magistratens 4. Afdeling December 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup

Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup Udarbejdet af Ejendomsgruppen, Kirkestien 1 8961 Allingåbro Indholdsfortegnelse: - Planmæssige forhold - BBR - Tinglysning - Anvendelse

Læs mere

I fortsættelse af behageligt møde afholdt den 20. januar 2014 følger de aftalte videre analyser af følgende forhold:

I fortsættelse af behageligt møde afholdt den 20. januar 2014 følger de aftalte videre analyser af følgende forhold: Hejrevangens Boligselskab c/o Boligkontoret Danmark Holger Danskes Vej 91, 3. sal 2000 Frederiksberg Att. Projektleder Per Bager Vedr.: Hejrevangens Boligselskab afd. 6 og 5 11. februar 2014 I fortsættelse

Læs mere

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING 7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger, hvoraf de 5 er sammenbyggede med forbindelsesgange. 5 bygninger er i ét plan, og 2 er med 2 etager. Bygningerne

Læs mere

Renovering af erhvervsbygninger

Renovering af erhvervsbygninger Renovering af erhvervsbygninger Energirenoveringer - Konference om energirigtige renoveringer i den bestående bygningsmasse. Mandag 25. september 2006. Jens Eg Rahbek Installationer, IT og Indeklima COWI

Læs mere

Bygherre AB J.M. Thorvald v/ Leif Olsen J.M.Thieles vej 2A, 3. tv 1961 Frederiksberg C

Bygherre AB J.M. Thorvald v/ Leif Olsen J.M.Thieles vej 2A, 3. tv 1961 Frederiksberg C AB J.M. Thorvald Side 1 af 8 Bygherre AB J.M. Thorvald v/ Leif Olsen J.M.Thieles vej 2A, 3. tv 1961 Frederiksberg C Administrator Advokatfirmaet Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte Solbjergvej 3 2000 Frederiksberg

Læs mere

Notat. 1. Resumé. 2. Besigtigelse af tagkonstruktioner Bygning 71. Gennemgang af tagkonstruktioner på Engdalsvej Aarhus V

Notat. 1. Resumé. 2. Besigtigelse af tagkonstruktioner Bygning 71. Gennemgang af tagkonstruktioner på Engdalsvej Aarhus V Notat Gennemgang af tagkonstruktioner på Engdalsvej 71-73 Aarhus V Til : Ejerforeningen Engdalsvej 71-73 Fra : Sweco Danmark A/S (Christian Holm Jørgensen) Bilag : Kopi til : 5. juli 2018 1. Resumé Tagene

Læs mere

Lanternen Byggeri fra

Lanternen Byggeri fra Kommentarer K3 K2 K2 Handicap Handicap person K3 1-5 år 6-15 år Energi BR10 Vejl. alle beløb er excl. moms A B C G D E F Vester Hornum hallen UN: Udhæng mod øst 0 196.000 8.000 Fliser i bruseniche 268.000

Læs mere

Bygnings rapport med drift og vedligehold.

Bygnings rapport med drift og vedligehold. Bygnings rapport med drift og vedligehold. Marts 2012 Andelsboligforeningen Ulfbuen 2620 Albertslund. Michael Jensen Skibbroen 26, 2450 København SV. - telefon 20 15 06 42 - www.godtbyggeri.com - info@godtbyggeri.com

Læs mere

Børne- og Skoleforvaltningen. Opfølgning Masterplan for skolevæsenet

Børne- og Skoleforvaltningen. Opfølgning Masterplan for skolevæsenet Børne- og Skoleforvaltningen Opfølgning Masterplan for skolevæsenet 14 Blære skole 1. Diverse almindelig vedligeholdelse 1.000.000 kr. 2. Ventilation med varmegenvinding i de 120.000 kr. lokaler, som ikke

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. Oktober 2013

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. Oktober 2013 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 Oktober 2013 VEDLIGEHOLDELSESPLAN 2014 1. Indledning Vedligeholdelsesplanen specificerer kriterierne for udvælgelse af de udvendige vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere

HÅNDVÆRKERUDGIFTER INCL. MOMS 0 182.000 0 0 0 0

HÅNDVÆRKERUDGIFTER INCL. MOMS 0 182.000 0 0 0 0 LANGTIDSBUDGET A/B HUMLEGÅRDEN 05.10.2014 Sidste Budget Budget Budget Budget Budget Budget 01 TAG 01.01 Tagudskiftning Ingerslevsgade 1989 01.02 Tagudskiftning Knud Lavards Gade 2001 01.03 Tagudskiftning

Læs mere

Projekt nr (3448) Rammebeløb, miljøforanstaltninger og legepladser

Projekt nr (3448) Rammebeløb, miljøforanstaltninger og legepladser #BREVFLET# Click here to enter text. prøve 6 Møde Stor Byg Økonomiteam Tid 28. januar kl. 11.30 Sted Deltagere Hans Chr. Mariegaards kontor Hans Chr. Mariegaard Jesper Jensen (ad-hoc) Ole Thinggaard Per

Læs mere

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden Prisoverslag 1, Sparsom renovering Enheds- Sum Pos. Ydelse Enhed Antal pris excl. moms kr 1,0 Renovering af eksisterende bygning 1 1,2 Idræts- og omklædningsfaciliteter og fløjbygning: Renovering af tagkonstruktion.

Læs mere

Københavns Ejendomme (KEjd) Det kommunale vedligeholds- og renoveringsbehov. Gyrithe Saltorp ZU15@kff.kk.dk

Københavns Ejendomme (KEjd) Det kommunale vedligeholds- og renoveringsbehov. Gyrithe Saltorp ZU15@kff.kk.dk Københavns Ejendomme (KEjd) Det kommunale vedligeholds- og renoveringsbehov Gyrithe Saltorp ZU15@kff.kk.dk KØBENHAVNS 1 Om Københavns Ejendomme (KEjd) KØBENHAVNS 2 Porteføljen er vores omdrejningspunkt

Læs mere

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG DAGSORDEN Velkomst og valg af dirigent v/vojens Andels-Boligforening Tilstandsvurdering v/rambøll Renoveringsforslag v/rambøll Økonomi, herunder huslejestigning

Læs mere

Sebbersund, Forsamlingshus. Tilskud til bygningsforbedring efter byfornyelseslovens 8

Sebbersund, Forsamlingshus. Tilskud til bygningsforbedring efter byfornyelseslovens 8 Punkt 12. Sebbersund, Forsamlingshus. Tilskud til bygningsforbedring efter byfornyelseslovens 8 2015-032036 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender bygningsforbedring

Læs mere

Tilstandsvurdering af Give Bibliotek.

Tilstandsvurdering af Give Bibliotek. Rapportdata.: Denne rapport er bestil af Lasse Kvist Johansen, Juridisk Kontor, Vejle Kommune. Formålet med denne tilstandsvurdering, er at give et bedre billede af Give Bibliotek, til brug for sælger

Læs mere

Anlægsforslag budget 2015-2018 for Økonomiudvalgets budgetområder

Anlægsforslag budget 2015-2018 for Økonomiudvalgets budgetområder 1 Anlægsforslag budget 2015-2018 for Økonomiudvalgets budgetområder Center for Ejendomme har i januar marts 2014 holdt møder med fagcentrene med henblik på at indsamle forslag til nye anlægsopgaver samt

Læs mere

Bo42 Afdeling 12 Tilstandsrapport 2016

Bo42 Afdeling 12 Tilstandsrapport 2016 Bo42 Tilstandsrapport 216 Thorkildsvej 59-65 Indholdsfortegnelse 1. Generelle oplysninger om tilstandsrapport side 3 2. Større renoveringsopgaver side 5 3. Anvendelsesbudget side 6 Udarbejdet: 216 Forelagt

Læs mere

GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG

GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG 2 HOLD LIV I DIT GAMLE TAG BLIV EKSPERT PÅ DIT EGET TAG Det behøver hverken være svært eller tidskrævende at holde liv i dit gamle tag. Til gengæld har et velholdt tag betydning

Læs mere

præsentation af ringparkens renovering F r e d e r i k s h a v n B o l i g f o r n i n g B E B O E R M Ø D E a f d e l i n g 2 8

præsentation af ringparkens renovering F r e d e r i k s h a v n B o l i g f o r n i n g B E B O E R M Ø D E a f d e l i n g 2 8 præsentation af ringparkens renovering F r e d e r i k s h a v n B o l i g f o r n i n g B E B O E R M Ø D E a f d e l i n g 2 8 T o r s d a g d. 2 1. n o v e m b e r 2 0 1 3 k l. 1 9. 0 0 D I S P O S

Læs mere

Midgården I Statusrapport 2018

Midgården I Statusrapport 2018 Midgården I Statusrapport 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle oplysninger side 2 Status på større renoveringsopgaver side 3 Anvendelsesbudget side 5 Udarbejdet af Hans Mikkelsen 2018 Forelagt på markvandring

Læs mere

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Folkeoplysningsudvalget. Mødet den 22.10.2014, kl. 15:00. Boulevarden 13, Repræsentationslokale 1

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Folkeoplysningsudvalget. Mødet den 22.10.2014, kl. 15:00. Boulevarden 13, Repræsentationslokale 1 AALBORG BYRÅD Mødet den 22.10.2014, Boulevarden 13, Repræsentationslokale 1 1. Budget 2015.... 1 2. Prioriteringskatalog 2014 - energibesparende foranstaltninger.... 3 3. Ny forening - Klarup Fitness søger

Læs mere

Byrådet. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 16.12.2013. Punkt 17. 2012-47060.

Byrådet. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 16.12.2013. Punkt 17. 2012-47060. Punkt 17. Sundby-Hvorup Boligselskab Hanebjælken - Vestbjerg - 117 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A). 2012-47060. Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Skoleparken Helhedsplan

Skoleparken Helhedsplan Skoleparken Helhedsplan Nødvendige arbejder 2012 Boligselskabet Nordsjælland Karl Henning Sørensen arkitekter as Wissenberg, Rådgivende ingeniører A/S GBL gruppen for by- og landskabsplanlægning aps 01

Læs mere

Bo42 Afdeling 3 Tilstandsrapport 2015

Bo42 Afdeling 3 Tilstandsrapport 2015 Bo42 Afdeling 3 Tilstandsrapport 215 Afdeling 3 Byvangen 26-4 & 23-33 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger om tilstandsrapport side 3 Større renoveringsopgaver side 5 Anvendelsesbudget side 8 Udarbejdet:

Læs mere

Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV. Lejerbo, afd 169-0, Revideret

Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV. Lejerbo, afd 169-0, Revideret Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV C D A B Lejerbo, afd 169-0, 10.11.2016 Revideret 18.05.2018 Renoveringmuligheder Renovering: A Facaderenovering, omfattende Efterisolering af gavle

Læs mere

Budget 2014. Anlægsudvidelse. Socialudvalget. 1.000 kr. Kval. Lån 2014 2015 2016 2017

Budget 2014. Anlægsudvidelse. Socialudvalget. 1.000 kr. Kval. Lån 2014 2015 2016 2017 Sekretariatet: 1.000 kr. Kval. Lån 2014 2015 2016 2017 1 Grønnemoseværkstederne nyt tag 2.100 - - 1.200 2 Ådalen nye tag mm 2.829 3 Fornyelse og opgradering af brand- og kaldeanlæg på plejecentrene 4.149

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Opgave: gennemgang af ejendom

Opgave: gennemgang af ejendom Bygherre: Carl Jensen Adresse: Stationsvej 82 8700 Horsens Telefon: 2421 2161 E-mail: crl@nst.dk Dato: 15/01-2014 Inspektionsdato 18/12-2013 Opgave: gennemgang af ejendom byggesagkyndig.nu har gennemgået

Læs mere

PETER JAHN & PARTNERE A/S - BYGNINGSRÅDGIVERE / ARKITEKTER / INGENIØRER

PETER JAHN & PARTNERE A/S - BYGNINGSRÅDGIVERE / ARKITEKTER / INGENIØRER OPDATERET VEDLIGEHOLDELSESPLAN - UDKAST AB Haabet 06.2567.40 Alle beløb er kr. 1.000 og i ultimo 2013 priser og ekskl. moms. Ejendommens løbende driftsudgifter og almindelige løbende vedligeholdelse er

Læs mere

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand Tilstandsrapport Engdalsvej 71-73 8220 Brabrand Den 20.03.2007 Indhold 1.0 Formål side 3 2.0 Omfang 3 3.0 Vurderingsprincip 4 4.0 Kælder / fundament 5 5.0 Facade / sokkel 5 6.0 Etageadskillelse 8 7.0 Tag

Læs mere

10. Helhedsløsninger integrerede energispareløsninger: Pakkeløsninger

10. Helhedsløsninger integrerede energispareløsninger: Pakkeløsninger 10. Helhedsløsninger integrerede energispareløsninger: Pakkeløsninger På grafen nedenfor ses energiforbruget pr. kvadratmeter for energimærkede bygninger fra 1900 og så til nu. Der er et kæmpe potentiale

Læs mere

Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand

Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand Notat Kunde E/F VIRUM STATIONSVEJ 141-149 Projektnr. 1022350-001 Projekt Bygningssyn & udarbejdelse af vedligeholdsplan Dato 2016-08-01 Emne Bygningernes

Læs mere

Vedligeholdelsesplan 2013 AB Livjægergade 33-35 03.2125.40

Vedligeholdelsesplan 2013 AB Livjægergade 33-35 03.2125.40 Vedligeholdelsesplan 2013 AB Livjægergade 33-35 03.2125.40 01 - Tag Karakter 7 Uskiftning af tag: Udskiftning af tag, herunder opretning af spær, nyt undertag, lægter, ny naturskifer på hele den skrå flade,

Læs mere

Henning Smithsvej/Poul Buås Vej Beboermøde 5. Oktober 2015

Henning Smithsvej/Poul Buås Vej Beboermøde 5. Oktober 2015 Henning Smithsvej/Poul Buås Vej Beboermøde 5. Oktober 2015 Dagsorden 1. Velkomst og indledning 2. Valg af dirigent 3. Fremlæggelse af beslutningsforslag 4. Spørgsmål og diskussion 5. Beslutning om urafstemning.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12066

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12066 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12066 Besigtigelsesdato: Mandag den 13. august 2012 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN NOTAT FOR BYGNINGSSYN Byggesag: Dragørskolerne Emne: Bygningssyn Tilsynsdato: 16.04.2018 Bygningssyn udført af: Hussam Kaawach (HUEK), Sigurd Carlsen (JOSC) Bygningerne er navngivet med bogstaver som følgende;

Læs mere

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN DAGSORDEN Historik v/asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet Sjælland Frederiksberg Huses udfordringer v/ Asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet

Læs mere

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Egevolden 106, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen er bygget i 1972 med renoveringer / tilbygninger

Læs mere

Arealoversigt. Set. Georgs Gårdens Børnehave, Solvangsvej 5 B okt.2qq2 / casv. Tilstandsrapport 2002.

Arealoversigt. Set. Georgs Gårdens Børnehave, Solvangsvej 5 B okt.2qq2 / casv. Tilstandsrapport 2002. Tilstandsrapport 2002. Arealoversigt. Areal- og funktionsoversigt. Arealer er netto og i henhold til BUPL - reqler. Rum nr.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 0.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. _ Betegnelse. Børnetoilet. Garderobe.

Læs mere

1. Vurder hele boligen

1. Vurder hele boligen 1. Vurder hele boligen Hvordan er de forskellige dele af huset isoleret i dag? Hvor lufttæt er huset? Hvor energieffektive er dine vinduer og døre? Er der tilstrækkelig ventilation? Få et professionelt

Læs mere

Bygherrevejledning. Renovering af tage med tagpap og folie. Udarbejdet i samarbejde med Energistyrelsen

Bygherrevejledning. Renovering af tage med tagpap og folie. Udarbejdet i samarbejde med Energistyrelsen Bygherrevejledning Renovering af tage med tagpap og folie Energibesparelse og efterisolering Udarbejdet i samarbejde med Energistyrelsen 2 Indledning Ca. 40% af Danmarks energiforbrug anvendes til bygningers

Læs mere

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund rikssund jernstøberi j og maskinfabrik. Besigtigelsen er fooretaget

Læs mere

Besigtigelsen er gennemført af Flemming Sørensen fra Søren Garde Rådgivning d. 18. februar 2015.

Besigtigelsen er gennemført af Flemming Sørensen fra Søren Garde Rådgivning d. 18. februar 2015. Notat Til: Aalborg Kommune Fra: Flemming Sørensen, Søren Garde Rådgivning. Vedr. Besigtigelse af ejendommen Dokkedalvej 30, Mou, 9280 Storvorde. Dato: 12. marts 2015 Adressen blev besigtiget med henblik

Læs mere

BANG BEENFELDT A/S. Bygningsrenovering. Rådgivende ingeniørfirma

BANG BEENFELDT A/S. Bygningsrenovering. Rådgivende ingeniørfirma BANG BEENFELDT A/S Rådgivende ingeniørfirma Bygningsrenovering En af Bang og Beenfeldt A/S spidskompetencer er renoveringssager. Vi løser typisk opgaver for andels- og ejerforeninger - alt fra de helt

Læs mere

Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder.

Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder. Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder. Introduktion Plan1 Cobblestone Architects. Arkitekt- og byggerådgivningsfirma med mere end 30 års erfaring. Kasper B-B Rasmussen

Læs mere

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken Hjælp udefra Hvis beboerne siger ja, vil Landsbyggefonden støtte renoveringen med mange mio. Læs mere side 2 Teknikernes dom Tagpladerne smuldrer, og vægge revner. Tiden er løbet fra de gamle løsninger.

Læs mere

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr.

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr. Bilag 1. Status på anlægsprojekter i Egedal Kommune i 2017 Nedenfor fremgår status på anlægsprojekter i Egedal Kommune for 2017. Sidste status blev givet til Planudvalget den 6. april 2017 og Økonomiudvalget

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 14. juni 2012

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 14. juni 2012 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 14. juni 2012 NOTAT OM PRIORITERINGSPRINCIPPPER 2013 1. Indledning Nærværende notat specificerer kriterierne for udvælgelse af de vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESPLAN

VEDLIGEHOLDELSESPLAN VEDLIGEHOLDELSESPLAN ANDELSBOLIGFORENINGEN HOLLUF HAVE III 5220 ODENSE SØ Side 1 af 22 INDHOLDSFORTEGNELSE 0.0 Generelt side 3 0.1 Baggrund 0.2 Grundlag for rapporten 0.3 Bygningsbeskrivelse 1.0 Udskiftnings-

Læs mere

EJENDOMME. ANLÆGSOVERBLIK Revideret: januar 2018 RENOVERING AF KOMMUNALE BYGNINGER

EJENDOMME. ANLÆGSOVERBLIK Revideret: januar 2018 RENOVERING AF KOMMUNALE BYGNINGER RENOVERING AF KOMMUNALE BYGNINGER 2018 2019 2020 2021 Hillerød Vest Skolen, afd. Alsønderup: forstærkning af tag 38.000 Flere ejendomme: energirenoveringspulje 700.000 Skoler og institutioner: udskiftning

Læs mere

Fare for fugtskader når du efterisolerer

Fare for fugtskader når du efterisolerer Page 1 of 5 Pressemeddelelse 05/11 2009 Fare for fugtskader når du efterisolerer Mange bygningsejere overvejer i denne tid med rette at investere i efterisolering og andre energiforbedringer. Statens Byggeforskningsinstitut

Læs mere

Bæredygtige forsamlingshuse

Bæredygtige forsamlingshuse Besigtigelser og rapport som danner baggrund for denne præsentation er udarbejdet af Niels Abildsten og Karsten Boldt fra Kommunale Bygninger. Alle oplysninger fra besigtigelsen og rapporten er samlet

Læs mere

Åhaven. Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om i gangsætning af helhedsplan for afdelingen, hvad kommer der til at ske. Skønnet

Læs mere

Besigtigelse af tagkonstruktion Vendsysselgade 24-26

Besigtigelse af tagkonstruktion Vendsysselgade 24-26 E/F Vendsysselgade 24-26 c/o formand Ruben Nielsen Vendsysselgade 24, 2. th. 9000 Aalborg Råd til byggeri. Aalborg, den 19.06.2015 Besigtigelse af tagkonstruktion Vendsysselgade 24-26 For Ejerforeningen

Læs mere

Klimaskærm konstruktioner og komponenter

Klimaskærm konstruktioner og komponenter Klimaskærm konstruktioner og komponenter Indholdsfortegnelse Klimaskærm...2 Bygningsreglementet...2 Varmetab gennem klimaskærmen...2 Transmissionstab...3 Isolering (tag, væg, gulv)...3 Isolering af nybyggeri...3

Læs mere

Analyse af Aalborg Kommunes udbudspolitik - Byggeopgaver.

Analyse af Aalborg Kommunes udbudspolitik - Byggeopgaver. Punkt 9. Analyse af Aalborg Kommunes udbudspolitik - Byggeopgaver. 2014-26158. Borgmesterens Forvaltning fremsender til s orientering et notat med en analyse af Aalborg Kommunes udbudspolitik for bygge-

Læs mere

Bascons disponering af opgaven er opdelt i henholdsvis en registreringsfase og en analyse-/modelleringsfase.

Bascons disponering af opgaven er opdelt i henholdsvis en registreringsfase og en analyse-/modelleringsfase. Teknik og Miljø Bygning Sagsnr. 132710 Brevid. 966279 Ref. MOLO Dir. tlf. 46 31 35 34 mortenl@roskilde.dk INTERNT NOTAT: Notat forundersøgelser og renoveringsmodeller Klostermarksskolen 9. april 2010 Indledning

Læs mere

Bondehuset. Energirigtig

Bondehuset. Energirigtig Energirigtig renovering Bondehuset Se hvor bondehuset typisk kan renoveres Få bedre komfort og spar penge på varmeregningen hvert år Reducer din udledning af drivhusgasser Få et bedre energimærke og en

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 25. september 2012

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 25. september 2012 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 25. september 2012 VEDLIGEHOLDELSESPLAN 2013 1. Indledning Vedligeholdelsesplanen specificerer kriterierne for udvælgelse af de vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere