Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Byrådssalen, Hirtshals Fraværende: Henning Sigsgaard Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Orientering om klimatilpasning 2 2 Administrationsgrundlag for påbud om forbedret spildevand i det åbne 4 land og ved separatkloakering på egen grund 3 Frederikshavn Kommune - Planlægning for opstilling af vindmøller i 8 Gårdbo Sø 4 Forslag til Kommuneplan Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter

2 Side P Orientering om klimatilpasning Resumé Administrationen vil orientere om klimatilpasning og klimatilpasningsplan. Teknikog Miljøudvalget skal tage stilling til, om orienteringen kan tages til efterretning. Sagsfremstilling I forbindelse med regeringens og KL's forhandlinger om budget 2013 blev det aftalt, at der skal anvendes 2,5 mia. kr. til klimatilpasningsprojekter. Beløbene hertil kan opkræves over spildevandsafgifterne. Der foreligger nu et udkast til bekendtgørelse over hvilke projekter, der kan gennemføres for disse midler, og under hvilke betingelser. Administrationen vil gennemgå hovedlinjerne i bekendtgørelsen og komme med eksempler på, hvilke projekter der kan være i Hjørring Kommune. Endvidere har regeringen besluttet, at samtlige kommuner senest med udgangen af 2013 skal have en klimatilpasningsplan. Administrationen vil orientere om hvad dette indebærer for. Lovgrundlag Budgetaftale mellem regeringen og KL. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger.

3 Side 3. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser En klimatilpasningsplan skal være med til at sikre, at generne ved fremtidens klimaforandringer bliver så beskedne som muligt. Bilag Ingen. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at administrationens orientering tages til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget tog orienteringen til efterretning. Henning Sigsgaard deltog ikke i mødet.

4 Side K Administrationsgrundlag for påbud om forbedret spildevand i det åbne land og ved separatkloakering på egen grund Resumé Administrationen har udarbejdet et forslag til retningslinjer for påbud om spildevandsrensning i det åbne land, og i forbindelse med påbud om separering på egen grund. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om man vil anbefale Byrådet at godkende det fremlagte forslag, og om man vil åbne for lånemulighed hertil. Sagsfremstilling Byrådet vedtog 30. juni 2010 et tillæg til kommunens spildevandsplan for spildevandsrensning i det åbne land. I tillægget var der udpeget en række områder, hvor ejendomme med udledning til vandløb skal have forbedret rensning. For de ejendomme, som har udledning af spildevand, skal der i henhold til Miljøbeskyttelsesloven benyttes følgende praksis: 1. Udsendelse af varslet påbud om forbedring af spildevandsforholdene. (Information om at der sammen med eventuelt påbud vedlægges et tilbud om medlemskab af kloakforsyningen). 2. Udsendelse af påbud om forbedring af spildevandsforholdene, med frist på ca. 1 år til at få bragt tingene i orden - Tilbud om medlemskab af kloakforsyningen vedlægges. 3. Ca. 3 måneder inden påbudsfristen udløber, udsendes erindringsbrev. 4. Hvis påbud ikke er overholdt indstilles til politianmeldelse. De ejendomme som har fået påbud skal selv etablere et nyt privat spildevandsanlæg eller alternativt træffe aftale med Hjørring Vandselskab A/S om at blive tilsluttet kloakforsyningen.

5 Stort set alle har valgt at etablere eget spildevandsanlæg og typisk et nedsivningsanlæg. Side 5. Et nyt privat spildevandsanlæg koster overslagsmæssigt i intervallet kr., alt efter type. Der er på nuværende tidspunkt givet ca. 400 påbud, hvoraf ca. 250 har etableret forbedret spildevandsrensning. Af de resterende har stk. givet udtryk for, at de ikke har råd til at etablere forbedret spildevandsrensning, og én har spurgt, om der er mulighed for at få et lån hertil. Med de nye områder der er udpeget i de statslige vandplaner, må der forventes at skulle gives yderligere påbud. Problematik En del borgere har henvendt sig og bedt om udsættelse eller dispensation/ fritagelse til at få etableret spildevandsanlæggene. For fleres vedkommende begrundes det med, at man har dårlig økonomi og ikke ser sig i stand til at betale eller låne beløb af ovenstående størrelse. Ligeledes har en del borgere henvendt sig og oplyst, at deres ejendom pt. henstår ubeboet, og at man er i tvivl om, den eventuelt skal nedrives. Reglerne for administration af spildevandsområdet rummer ikke mulighed for hverken udsættelse eller dispensation/fritagelse. Administrationen ser dog visse muligheder for at hjælpe de borgere, der er i denne situation: Ubeboede ejendomme For ubeboet ejendomme fastholdes påbuddet, dog med den ændring at det først skal efterleves, hvis ejendommen på et senere tidspunkt igen bebos. Gælder også for kommende ejere. Økonomisk trængte Hvis borgere henvender sig, og oplyser man ikke har økonomi til at etablere et nyt spildevandsanlæg kunne følgende metode bringes i anvendelse: I henhold til "Lov om lån til betaling af ejendomsskatter og om ændring af Ligningsloven" er der bl.a. mulighed for, at kommunen mod pant i ejendommen kan låne beløb til vej- og kloakafgifter eller lignende. Lånet forfalder i forbindelse med en eventuel ejendomshandel. Dette gøres i dag i forbindelse med lån i ejendomsskatter, og opgaven vil kunne løses tilsvarende i disse sager.

6 Side 6. Såfremt Byrådet beslutter, at der kan ydes lån til økonomisk trængte i forbindelse med påbud om ændring af spildevandsanlæg, vil der skulle foretages en kreditvurdering af ansøgerne. Kreditvurderingen løses i dag i forbindelse med lån i ejendomsskatter, og opgaven vil derfor kunne løses inden for de nuværende administrative rammer. I begge tilfælde vil ordningerne skulle tinglyses på ejendommen, og registreres i BBR-Registeret. Påbud om separation på egen grund. I forbindelse med at Hjørring Vandselskab gennemfører separationsprojekter i fælleskloakerede områder, er der en lignende problematik i forbindelse med, at grundejerne skal separere regn- og spildevand på egen grund. Sagområdet administreres på samme måde som for spildevand i åbent land. Problematikken omkring manglende betalingsevne gør sig også gældende i dette tilfælde. Her vil beløbsstørrelserne dog typisk være mindre, men der findes også eksempler på det modsatte. Foruden selve arbejdet med separering kan der også være udgifter til eventuel omlægning af haveanlæg, terrasser, indkørsler mv. Administrationen foreslår, at proceduren som under økonomisk trængte, også bringes i anvendelse i forbindelse med separatkloakering på egen grund. Derimod vil en udsættelse af påbuddet ikke kunne komme på tale, da dette vil give anledning til store problemer for Hjørring Vandselskab i forhold til at drive deres spildevandsanlæg. Lovgrundlag Miljøbeskyttelseslovens 30 og 32. Lov om lån til betaling af ejendomsskatter og om ændring af ligningsloven 1, stk. 2. Økonomi Beslutter Byrådet, at der kan ydes lån til økonomisk trængte i forbindelse med påbud om ændring af spildevandsanlæg, vil der kunne være situationer, hvor lånet går tabt på grund af konkurs eller lignende.

7 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Side 7. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Projekterne gennemføres for at forbedre vandkvaliteten i kommunens vandløb, og administrationsgrundlaget foreslås indført for at sikre så høj grad af vandkvalitetsforbedringer som mulig. Bilag Ingen. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at godkende det foreslåede administrationsgrundlag, og at økonomisk trængte kan tilbydes en låneordning i henhold til "Lov om lån til betaling af ejendomsskatter og ændring af Ligningsloven" til etablering af godkendt spildevandsløsning mod pant i ejendommen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Det udarbejdede notat til præcisering vedrørende målgruppe samt vurdering af den økonomiske virkning for medgår sagen som bilag. Henning Sigsgaard deltog ikke i mødet.

8 Side P Frederikshavn Kommune - Planlægning for opstilling af vindmøller i Gårdbo Sø Resumé Frederikshavn Kommunes Plan- og Miljøudvalg har besluttet at afholde foroffentlighedsfase med henblik på, at der kan igangsættes planlægning for opstilling af vindmøller i Gårdbo Sø. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til retningen af s høringssvar. Sagsfremstilling Frederikshavn Kommunes Plan- og Miljøudvalg har 4. december 2012 besluttet at afholde foroffentlighedsfase, i perioden fra 9. januar til 6. februar 1013, med henblik på igangsætning af planlægning for opstilling af vindmøller i Gårdbo Sø. Foroffentlighedsfasen har til formål at give borgere og myndigheder m.fl. mulighed for at indsende forslag og idéer til den videre proces, herunder konkrete alternativer som eventuelt kan belyses i VVM-redegørelsen. Der er til foroffentlighedsfasen udarbejdet en 4-siders folder, der kort fortæller om det aktuelle projekt (se bilag 1). Det er planen, at der i forlængelse af foroffentlighedsfasen vil der blive udarbejdet kommuneplantillæg incl. VVM-redegørelse, Miljøvurdering (SMV) og lokalplan. Anledningen til Frederikshavn Kommunes behandling af sagen er en konkret ansøgning fra ejeren af Gårdbogård, der ligger på østsiden af den tørlagte sø i Frederikshavn Kommune. Der søges om tilladelse til at opstille 11 vindmøller med en effekt på 3,0 MW og en totalhøjde på op til 140 m. Vindmøllerne står på en lige linje ca. nord-syd langs kommunegrænsen til. Det er en forudsætning for opstilling af de 11 vindmøller, at to eksisterende vindmølleparker med 2 x 5 vindmøller nedtages. To mindre møller, der er opstillet i 1991 i nordvestenden af søområdet på s side, forventes nedtaget uafhængigt af de nye møller som følge af alder. Det er udelukkende arealer tilhørende Gårdbogård, der indgår i projektet.

9 Frederikshavn Kommune har vedtaget en vindmølletemaplan i december Planen gælder for hele kommunen og udpeger en række områder til vindmøller. Gårdbo Sø er ikke udpeget som vindmølleområde i denne temaplan. Side 9. Statens udpegning til serie 0-møller Staten har i foråret 2012 udpeget Gårdbo Sø og et område sydvest for Vrensted som potentielle områder for opstilling af serie 0-møller med en højde mellem 150 og 250 m. Teknik- og Miljøudvalget behandlede denne udpegning på møde 16. april 2012 og besluttede at henstille til staten, at der udarbejdes visualisering som en del af udpegningen. Statens svar er endnu ikke modtaget, og administrationen har rykket for svar, bl.a. med henblik på behandling af denne sag. Administrationens bemærkninger I Kommuneplan Hjørring 2009 er Gårdbo Sø omfattet af følgende retningslinjer: særligt værdifuldt landbrugsområde, uønsket skovrejsningsområde, våd økologisk forbindelse, potentielt naturområde, værdifuldt geologisk område, og værdifuldt kulturmiljø. Alle udpegninger fortsætter over kommunegrænsen til Frederikshavn Kommune og omfatter alle størstedelen af den tørlagte sø. Der er således tale om fælles udpegninger. Der redegøres ikke i folderen for de aktuelle planforhold, f.eks. hvad der er af retningslinjer for området i Frederikshavn Kommunes kommuneplan. I administrationens forslag til Kommuneplan Hjørring 2013 udpeges Gårdbo Sø endvidere som lavbundsareal, hvor der kan være mulighed for, at der engang imellem står vand. Udpegningen som potentielt naturområde skal følges op af en fastlæggelse af hvilken naturtype, der skal søges opnået i området, f.eks. om det er en regulær sø eller en kombination af våde enge, søer og afgræssede arealer. Det er målsætningen i Kommuneplan Hjørring 2009, at Gårdbo Sø skal søges genskabt med henblik på forbedring af levesteder for dyr, fugle, planter og insekter, bl.a. så arter kan genindvandre til området. Det vurderes desuden, at genskabelse vil medføre nye store naturoplevelser og rekreative muligheder. I forhold til vandplanerne skal det afklares, om området eventuelt skal medvirke til reduktion af næringsstofudvaskning til Kattegat.

10 Kommuneplanens retningslinjer har ikke umiddelbart konsekvens for ejerne af arealer inden for udpegningerne til f.eks. potentielt naturområde. Kommunen skal, når en ændret anvendelse forudsætter udarbejdelse af nyt plangrundlag, tage udgangspunkt i retningslinjer og målsætninger. Side 10. Opstilling af 11 vindmøller, som foreslået af Frederikshavn Kommune, vurderes umiddelbart at være i strid med udpegningen som potentielt naturområde og med den kommende udpegning som lavbundsareal. Det er teknisk muligt at hæve møller, adgangsveje og kranpladser i forhold til det nuværende terræn, og således at de ikke berøres af et eventuelt vandspejl. Blandt andet skal der som minimum tages hensyn til, at der er erfaring for, at vandstanden hurtigt hæves, hvis dræningspumperne er ude af drift i kort tid. På det foreliggende grundlag er det ikke muligt og give et bud på, om det er praktisk muligt og hensigtsmæssigt at etablere 11 vindmøller i en genskabt sø. Opstilling af møller vurderes ikke at være i konflikt med de øvrige retningslinjer. Et svar til Frederikshavn Kommune kan have 3 retninger: 1. meddeler, at der ikke ønskes etableret vindmøller i det ansøgte omfang i Gårdbo Sø, da det er i strid med de aktuelle fælles udpegninger for området, herunder at genskabelse af søen har højere prioritet i end opstilling af vindmøller samme sted. 2. meddeler, at man ikke selv ønsker at opstille vindmøller i kommunens del af Gårdbo Sø og forudsætter, at opstilling af møller på Frederikshavn Kommunes del af søen sker på en sådan måde, at det ikke efterfølgende hindrer, at Gårdbo Sø genskabes i et vist omfang. 3. meddeler, at der med henblik på at der efterfølgende kan stilles vindmøller op på kommunens del af Gårdbo Sø, skal foretages en tilretning af det aktuelle projekt, så der er mulighed for en parallel række møller på s del eller én fælles møllerække over kommunegrænsen. s mulighed for at påvirke nabokommunes planlægning Planloven giver mulighed for, at en kommune kan gøre indsigelse mod en nabokommunes planlægning, hvis det aktuelle planforslag har væsentlig betydning for udviklingen i kommunen. Planen kan ikke vedtages endeligt, før der er opnået enighed om problemstillingen. Hvis to kommuner ikke kan afklare problemstillingen indbyrdes, kan de indbringe spørgsmålet for Regionsrådet til afgørelse.

11 Der er aktuelt ikke det store erfaringsgrundlag med denne bestemmelse i Planloven, bl.a. i forhold til hvornår der er tale om forhold af væsentlig betydning for udviklingen af en kommune, og om det f.eks. kan være en målsætning om genskabelse af et større sø-/naturområde, eller ønske om at nabokommunen også kan stille møller op? Side 11. Lovgrundlag Planloven bl.a. 29 b vedrørende mulighed for indsigelse til nabokommunes planlægning. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Frederikshavn Kommunes udkast til høringsfolder. 2. Referat fra Plan- og Miljøudvalgets møde 4. december 2012, Frederikshavn Kommune 3. Administrationens bilag vedr. retning på høringssvar til Frederikshavn Kommune.

12 Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at der fremsendes høringssvar til Frederikshavn Kommune med opfordring til, at der holdes et møde om områdets fremtidige anvendelse, og at den fremtidige anvendelse af den halvdel af Gaardbo Sø, der ligger i, drøftes. Side 12. Beslutning tager forbehold i forhold til foroffentlighedshøringen, idet forslag til Kommuneplan er ude i offentlighedsfase fra februar Der søges afholdt et fællesmøde med henblik på afklaring af koordinerede muligheder for planlægningen for området. Henning Sigsgaard deltog ikke i mødet.

13 Side P Forslag til Kommuneplan Resumé Der er udarbejdet forslag til Kommuneplan 2013 for. Forslaget tager afsæt i Udviklingsplan 2011, byrådsseminarer og foroffentlighedsfase om forslag til nye arealudlæg til byudvikling. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslaget/ene skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse og fremlæggelse i offentlig høring fra 18. februar 2013 til 15. april Sagsfremstilling GENOPTAGET PUNKT Der er udarbejdet forslag til Kommuneplan 2013 for. Forslaget tager afsæt i Udviklingsplan 2011, foroffentlighedsfase om forslag til nye arealudlæg til byudvikling, statslige krav samt behov for ajourføring af planlægningen, herunder indarbejdelse af politisk besluttede projekter og tiltag samt redaktionelle tekstændringer. Forslaget er i overensstemmelse med de ambitioner og mål, som Byrådet godkendte med vedtagelsen af Udviklingsplan 2011 i april Forslaget til Kommuneplan 2013 skal i henhold til Planloven fremlægges i offentlig høring i mindst 8 uger, inden planen kan vedtages endeligt, på baggrund af behandling af de til den tid indkomne indsigelser og kommentarer. Ved den endelige vedtagelse vil Kommuneplan 2013 afløse Kommuneplan I lighed med Kommuneplan 2009 er Forslag til Kommuneplan 2013 en digital plan. Der udsendes sideløbende med dagsordenen en mail med hjemmesideadresse og login-oplysninger.

14 Forslaget til Kommuneplan 2013 består af følgende dele: Side En hovedstruktur for hvert af nedenstående emner, hvor der er formuleret overordnede mål og strategier for udviklingen og arealanvendelsen i kommune: By Land Trafik Tekniske anlæg Klima og miljø Ferie-fritid Kulturarv 2. Retningslinjer for arealanvendelsen i byerne og i det åbne land. Der er for hvert emne i punkt 1 udarbejdet retningslinjer for arealanvendelsen og den fysiske planlægning. 3. Rammer for lokalplanernes indhold for de enkelte dele af kommunen, der er eksisterende byzone eller kommende byzone. Rammebestemmelserne omfatter de arealer, hvor der inden for den 12-årige planperiode forventes at skulle gennemføres lokalplanlægning. Der er ikke knyttet rammebestemmelser til regulering af det åbne land, idet udviklingen i det åbne land reguleres gennem kommuneplanens retningslinjer og Planlovens landzonebestemmelser. 4. Redegørelse for kommuneplanens opbygning, forhold til lovgivning og statslige krav til den kommunale planlægning. I henhold til de statslige vandplaner kan der kun undtagelsesvis udlægges nye arealer til byudvikling i områder med særlige drikkevandsinteresser (OSD) eller indvindingsområder. Der forudsættes i den forbindelse, at der udarbejdes en særlig redegørelse. Tre nye byudviklingsområder er beliggende i vandindvindingsområder - erhvervsområder ved Farøvej og Granbovej i Hjørring samt boligområde ved Foldbjergvej i Vrå. Et nyt byudviklingsområde ligger i område med særlige drikkevandsinteresser - erhvervsområde i Harken.

15 Forslag til ændringerne for hvert af de syv emner er præsenteret for Byrådet i forbindelse med byrådsseminarer i april og oktober 2012, og der er afholdt temamøde for Teknik- og Miljøudvalget med fokus på det åbne land. Side 15. Der er afholdt foroffentlighed vedrørende nye arealudlæg til byudvikling i perioden 26. juni til 3. september Der er modtaget 8 forslag og bemærkninger, og det har givet anledning til indarbejdelse af yderligere to arealudlæg: Udvidelse på ca. 3 ha af erhvervsområdet ved Løkkensholmsvej og Egevej i Løkken. Erhvervsområdet udvides mod nord langs Løkkensvej. Udvidelse af boligområdet i Sct. Knudsby i Hjørring med en enkelt parcelhusgrund ved Bagterpvej 39. Behandling af indkomne forslag og bemærkninger i foroffentlighedsfasen fremgår af vedlagte bilag. I det følgende opsummeres forslag til ændringerne i de syv emner. Forslagene til ændringer er nærmere beskrevet i vedlagte bilag. By Hovedbyen Hjørring Nye arealer til boligudvikling ved Teglgårdsvej, Vellingshøjvej og Halvorsmindevej samt en enkelt parcelhusgrund ved Bagterpvej. Nye arealer til erhvervsudvikling ved Farøvej og Granbovej. Erhvervsarealer ved Hedevej og Johs. E. Rasmussensvej udtages. Områdebyer Hirtshals: Nyt areal til erhvervsudvikling mellem Niels Juelsvej og Aalborgvej. En ny retningslinje udpeger et område til etablering af akvakulturanlæg. En ny retningslinje giver mulighed for opførelse af høje huse ovenfor skrænten mellem byen og havnen. Vrå: Nyt areal til boligudvikling ved Foldbjergvej Tårs: Nyt areal til boligudvikling ved Klosterbakken. Boligareal ved Tørvekæret udtages. Løkken: Nye arealer til boligudvikling ved Vrenstedvej og Furreby Kirkevej. Nye arealer til erhvervsudvikling ved Egevej og Løkkensvej. Der er indarbejdet retningslinje om Løkken Moleleje.

16 Lokalbyer Astrup: Udvidelse af areal til boligudvikling vest for Lundholmvej. Harken: Udvidelse af areal til erhvervsudvikling vest for Aalborgvej. Lørslev: Erhvervsareal ved Møjensvej udtages. Side 16. Detailhandel Nyt mål vedrørende nyt bydelscenter ved A-Z er indarbejdet i Hjørringafsnittet. I Lønstrup udvides bymidten mod syd ad Rubjergvej. Ny retningslinje vedr. planlægning for én stor udvalgsvarebutik i Hjørring bymidte. I Hjørring udvides Bydelscentret Kvægtorvet, dog med begrænset mulighed for at opføre nye butikker i I Tversted udgår lokalcentret ved Skagensvej. I Hjørring gives der mulighed for salg af særlig pladskrævende varegrupper (biler) på Sct. Cathrine Vej 23. Ny retningslinje vedrørende afstandskrav i forbindelse med placering af ny enkeltstående butik. Ny retningslinje vedrørende rammer for nybyggeri og omdannelse af eksisterende bebyggelse til butiksformål i planperioden Land Der er lavet to nye mål for landbruget. Det ene er med henblik på, at der arbejdes videre med udpegning af områder for placering af store husdyrbrug - inden næste kommuneplanrevision. Det andet skal medvirke til at skabe og sikre fremtidig udviklingsmuligheder og investeringssikkerhed for landbrugserhvervet. Der er formuleret en ny retningslinje, der fastsætter, hvad kommunen finder er væsentligt ved placering af driftsbygninger og driftsanlæg til store husdyrbrug (over 500 dyreenheder). De områder, der er udpeget som velegnede til placering af store husdyrbrug, er samtidig udpeget til fremtidige biogasanlæg. Der er udpeget nye særligt bevaringsværdige landskaber primært i kystlandskabet, ved bakkeøerne (Vennebjerg og Børglum) og nogle af ådalene og moserne. Det særligt værdifulde geologiske område omkring Vogn og Jerup Hede er udvidet (statslig udpegning). Der lægges op til, at der skal udarbejdes en naturpolitik for. Der er udpeget nye økologiske forbindelser, som skal sikre sammenhæng mellem de eksisterende økologiske forbindelser.

17 Der er udpeget nye skovrejsningsområder for at sikre grundvandsbeskyttelsen. Der er udpeget nye arealer, hvor skovrejsning er uønsket for at bevare udsigter, karakteristiske åbne landskaber, fredede områder mv. Side 17. Lavbundsarealer er et nyt tema i kommuneplanen. De udpegede lavbundsarealer og retningslinjerne skal dels sikre plads til at håndtere de klimabetingede øgede regnmængder og dels medvirke til at opfylde vandplanens krav om reduktion af kvælstof- og fosforudvaskning til vandmiljøet. Trafik Der er foretaget en ajourføring af emnet, men indholdsmæssigt er emnet uændret. Tekniske anlæg Der er indarbejdet bestemmelser om individuelle solenergianlæg i de generelle rammer, som således skal medvirke til, at der indarbejdes bestemmelser om solenergianlæg ind i de fremtidige lokalplaner. Der er formuleret en ny retningslinje vedrørende kollektive solenergianlæg. Der udpeges 10 potentielle vindmølleområder til store møller (op til 150 m høje), hvor der forventeligt over en årrække kan opstilles ca. 30 møller, hvilket er i overensstemmelse med kommunens kommende energipakke. Retningslinjer giver mulighed for udpegning af yderligere vindmølleområder undervejs i perioden frem til næste kommuneplan. Der er formuleret en ny retningslinje vedrørende mindre vindmøller i byzone og sommerhusområder. Der udpeges 9 arealer til regnvandsbassiner i samarbejde med Hjørring Vandselskab A/S. Klima og miljø Der er lavet en kobling til kommunens klima- og bæredygtighedsstrategi og kommunens kommende energipakke, så kommuneplanens mål og strategier indenfor klima og miljø er i overensstemmelse hermed. Ferie-fritid Der er tilføjet mål, strategi og retningslinje om erstatningsgrunde for borteroderede sommerhusgrunde. Erstatningsgrundene kan findes som delområder af sommerhusområdernes fællesarealer.

18 Kulturarv Retningslinjen vedrørende sikring af bevaringsværdige bygninger er ændret, så den er i overensstemmelse med kommunens virkemidler. Udpegningsgrundlaget for de bevaringsværdige bygninger i kommunen er gjort ensartet. Det betyder, at udpegningerne i den gamle Sindal Kommune på baggrund af nye vurderinger er reduceret fra ca til 210 bygninger, og de pågældende bygninger afmeldes i Kulturarvsstyrelsens registrering. Side 18. Offentlig høring Forslaget til Kommuneplan 2013 fremlægges i overensstemmelse med Planlovens krav i mindst 8 uger fra 18. februar 2013 til 15. april Der planlægges afholdt debat- og informationsarrangement primo marts Vedtagelse Kommuneplanen forventes endeligt vedtaget af Byrådet i juni [Tilføjet 9. januar 2013: På Teknik- og Miljøudvalgets møde 7. januar 2013 fremgår af beslutningen, at udpegningen af lavbundsarealer skal revurderes ud fra de faldne bemærkninger og særligt synliggøres i offentlighedsfasen. Der fremsendes bilag med revurdering af lavbundsarealerne pr. mail til Økonomiudvalget tirsdag 15. januar 2013] [Tilføjet 16. januar 2013: Økonomiudvalget besluttede 16. januar 2013 at anmode Teknik- og Miljøudvalget om at behandle det revurderede materiale vedrørende lavbundsarealer. Punktet genoptages på Økonomiudvalgets dagsorden 23. januar Det revurderede materiale vedrørende lavbundsarealer er vedhæftet som nyt bilag til punktets behandling]. Lovgrundlag Lov om planlægning. Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Økonomi Ingen bemærkninger.

19 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Side 19. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer udarbejdes en strategisk miljøvurdering af planen, som udsendes i offentligt høring sammen med planforslaget. De forslag til ændringer, som er beskrevet ovenfor, svarer til de emner, som vil indgå i den strategiske miljøvurdering. Den strategiske miljøvurdering, som er et administrativt bilag til kommuneplanforslaget, skal ikke behandles politisk. Den vil først foreligge til den offentlige høring. Bilag 1. Kommuneplan Forslag til ændringer i forhold til Kommuneplan [Tilføjet 9. januar 2013: 2. Revurdering af lavbundsarealer (tidligere fremsendt pr. mail til Økonomiudvalgets møde 16. januar 2013). Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at forslag til Kommuneplan 2013 drøftes i sin helhed, men med særlig vægt på følgende punkter: Arealudlæg til byudvikling. Detailhandel. Placering af store husdyrbrug. Udpegning af nye natur- og landskabsinteresser. Udpegning af nye skovrejsningsområder og områder, hvor skovrejsning er uønsket. Udpegning af lavbundsarealer. Erstatningsgrunde for bort-eroderede sommerhusgrunde. Udpegningsgrundlaget for de bevaringsværdige bygninger. Solenergianlæg. Vindmølleområder. at Teknik- og Miljøudvalget fremsender Forslag til Kommuneplan 2013 til Byrådet med anbefaling af vedtagelse og fremlæggelse i offentlig høring fra 18. februar 2013 til 15. april 2013, og at der afholdes et debat- og informationsmøde i Hjørring primo marts 2013

20 Historik Teknik- og Miljøudvalget, 7. januar 2013: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. I forbindelse med offentlighedsfasen bringes kystsikringspolitikken til debat - ved annonceringen og det offentlige møde. Side 20. Lavbundsarealer - udpegning skal revurderes ud fra de faldne bemærkninger og skal særligt synliggøres i offentlighedsfasen. Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Økonomiudvalget, 16. januar 2013: Økonomiudvalget besluttede at anmode Teknik- og Miljøudvalget om at behandle det revurderede materiale vedr. lavbundsarealer og anbefaler i øvrigt at indstillingen følges. Knud Størup og Viggo Bilde kan ikke tilslutte sig målene vedr. nyt bydelscenter ved A-Z i Hjørring. Sagen behandles igen i Økonomiudvalget 23. januar 2013 med fokus på lavbundsarealer. Carsten Winther og Susanne Sander deltog ikke i mødet. Arne Boelt deltog ikke under punktets behandling. Beslutning Udpegning af lavbundsarealer: Teknik- og Miljøudvalget ønsker det oprindelige forslag reduceret til ha., som det er forelagt på mødet, under forudsætning af, at udviklingsområder, perspektivområder og øvrige begrænsninger for udviklingsområder friholdes for udpegning. Der tages generelt forbehold for ændret udpegning efter offentlighedsfasen. Per Harfeld, Morten A. Petersen og Birthe Andersen tager forbehold, med baggrund i ønsket om en yderligere reduktion i forhold til de ha. Jørgen Bing tager forbehold for den foreslåede udpegning. Henning Sigsgaard deltog ikke i mødet.

21 Side A Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 2013 Orientering fra formanden Om røgsagen fra Harken - orientering til Teknik- og Miljøudvalget. Orientering fra medlemmerne Ole Ørnbøl Om genoptagelse af sag vedrørende Hovedvejen 77, Tornby, Børge Bech Om størrelse på huse i kolonihave - sag på Teknik- og Miljøudvalget. Birthe Andersen Om sag om byggetilladelse på Høgesangervej, Hjørring. Morten A. Petersen Forespørgsel om etablering af events i Hjørring Bjerge - koncerter m.v. Orientering fra Teknik- & Miljøområdet Om borgermøde om projektet i Mellemgade/Vendelbogade 11. februar 2013, kl i FOA's bygning i Mellemgade, Hjørring. Om projekt NUL-Skrald i samarbejde med Brønderslev og Affaldsselskabet Vendsyssel Vest (AVV). Om projekt på Minkvej, Hirtshals - Planlægning igangsættes. Om møde med Landsbyforum onsdag 13. marts kl i Hirtshals. Der anmodes om, at Landsbyforum fremsender forslag til dagsorden. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen. Henning Sigsgaard deltog ikke i mødet.

22 Side 22. Underskrifter Børge Bech Per Harfeld Henning Sigsgaard Ole Ørnbøl Jørgen Bing Morten A. Petersen Birthe Andersen

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: Arne Boelt, Niss Ribergaard.

Læs mere

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:01 Mødested: Codanhus, mødelokale 3. sal

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

9 Redegørelse. Odder Kommune. Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder. Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id.

9 Redegørelse. Odder Kommune. Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder. Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id. Odder Kommune 9 Redegørelse Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id.: 727-2013-70537 Indhold 1. Indledning... 3 2. Integrering af miljøhensyn... 3 3. Miljørapportens

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring

Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2013 består for kommunerne

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune. Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune Udarbejdet og udgivet af: Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.dk Ikrafttrædelsesdato: 14. april 2014 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FORSLAG. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011. Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.

FORSLAG. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011. Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4. FORSLAG Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011 Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V5 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune som energikommune

Læs mere

Vindmøller ved Lindum Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1

Vindmøller ved Lindum Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1 FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Lindum DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive

Læs mere

Referat af møde d. 12. juni 2012 om landbrugsplanlægning i Svendborg Kommune

Referat af møde d. 12. juni 2012 om landbrugsplanlægning i Svendborg Kommune Referat af møde d. 12. juni 2012 om landbrugsplanlægning i Svendborg Kommune Knud Erik Jensen I mødet deltog: Patriotisk Selskab: Carsten Hansen og Jørgen Stougaard Centrovice: Ejler Petersen Landbrugsrådgivning

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående Indledning offentlighed Ideer, forslag

Læs mere

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse 1 Nr. : Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 08/2808 Ejendoms- og Miljøudvalget Julianelund Grundejerforening Notat Julianelund Grundejerforening - Kommentarer

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Råstofplan 2016. #split# Høringssvar fra Brønderslev Kommune

Råstofplan 2016. #split# Høringssvar fra Brønderslev Kommune #split# Råstofplan 2016 Plan og Miljø Dato: 04-05-2016 Sags. nr.: 86.07.00-P17-1-15 Sagsbeh.: Gorm Pilgaard Jørgensen Lokaltlf.: +4599455109 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 06.00.05-P16-2-14

Læs mere

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 MARTS 2014 TREKANTOMRÅDET DANMARK MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg

Læs mere

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Offentlig fremlagt fra den 11.01.2016 til den 07.03.2016 forslag Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Nyt indhold i forslag til Kommuneplan 13

Nyt indhold i forslag til Kommuneplan 13 Notat Nyt indhold i forslag til Kommuneplan 13 Forslag til Kommuneplan 13 viderefører i betydeligt omfang indholdet i den nuværende Kommuneplan 09. Det nye indhold i forslaget til Kommuneplan 13 bygger

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 3. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret)

Vedtaget. Tillæg 3. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Vedtaget Tillæg 3 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Vedtaget af Silkeborg Byråd den 26. maj 2014 Silkeborg Kommune

Læs mere

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et læskur på ejendommen

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et læskur på ejendommen Niels Weinreich Dato: 20-11-2013 Lilleskovvej 25 Sagsb.: Milee 4350 Ugerløse Sagsnr.: 13/15688 Dir.tlf.: 72 36 41 50 E-mail: landzone@holb.dk LANDZONETILLADELSE Du har søgt om landzonetilladelse til at

Læs mere

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Bende Okkerstrøm Mødet hævet kl.: 17.45 Pkt. Tekst Side 1 Kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde

Læs mere

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Hvordan planlægger vi med størst hensyntagen til omgivelserne? Offentlig høring 2. december 2015 til 13. januar 2016 Målsætning Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde. Rammeområde 1.V.2

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde. Rammeområde 1.V.2 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde syd for Torrild Rammeområde 1.V.2 Marts 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013-2017 Krav til spildevandsrensning i det åbne land indenfor områder udpeget i vandplanen

Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013-2017 Krav til spildevandsrensning i det åbne land indenfor områder udpeget i vandplanen Tønder Kommune Udkast til: Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013-2017 Krav til spildevandsrensning i det åbne land indenfor områder udpeget i vandplanen August 2014 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

Tillæg nr. 44. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark

Tillæg nr. 44. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark Tillæg nr. 44 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 2. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Landbruget og kommuneplanlægningen. Helle Tegner Anker Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, KU

Landbruget og kommuneplanlægningen. Helle Tegner Anker Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, KU Landbruget og kommuneplanlægningen Helle Tegner Anker Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, KU Oversigt landbruget og landskabet Planlægning - kommuneplaner Generelt om kommuneplaner Særlige retningslinjer

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00. Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune

Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00. Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00 Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune 1 Dagsorden 1. Hvad er de overordnede statslige energipolitiske mål? 2. Hvad er vi som kommune

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 17. juni 2008 J.nr.: NKN-261-00093 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Københavns

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11.15 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 31 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE PROMENADEBYEN / TOLDBODGADE ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I

Læs mere

Bemærkninger fra Naturstyrelsen til forslag til Lemvig Kommuneplan 2013 25

Bemærkninger fra Naturstyrelsen til forslag til Lemvig Kommuneplan 2013 25 Bemærkninger fra Naturstyrelsen til forslag til Lemvig Kommuneplan 2013 25 Naturstyrelsen har indgivet bemærkninger og krav til kommuneplanen. Teknik & Miljø og Naturstyrelsen har haft dialog omkring ændringer

Læs mere

Tillæg nr. 27b. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2013-2025. Område til Vindmøller ved Faster-Astrup. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 27b. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2013-2025. Område til Vindmøller ved Faster-Astrup. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 27b Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2013-2025 Område til Vindmøller ved Faster-Astrup Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 17. juni 2014 FORORD

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 Næsbjerg Rousthøje Årre Roust 28 FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Tirsdag den 01-12-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Tirsdag den 01-12-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus. Møde slut: 16.10 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Støvring Vandværk - Ny kildeplads 138 2. Status for assistance

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. ejendomme i det åbne land

Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. ejendomme i det åbne land Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 8. september 2015 Journal nr. 15/3845 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. ejendomme i det åbne land - Ejendomme udpeget til indsats om forbedret rensning i

Læs mere

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Administrationsgrundlag for opsætning af mobilantennemaster i Kalundborg Kommune Godkendt Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2009 Side 1 af 5 Administrationsgrundlag

Læs mere

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Sagsfremstilling Der har i flere år været en diskussion omkring mobile salgsenheder og deres berettigelse i Blåvand. Denne diskussion tog til i omfang i 2013.

Læs mere

DET ÅBNE LAND og de nye emner i kommuneplanen

DET ÅBNE LAND og de nye emner i kommuneplanen DET ÅBNE LAND og de nye emner i kommuneplanen Planloven i praksis, Kolding, 3. december 2008 Vilhelm Michelsen Rollefordeling Kommuneplanen og det åbne land Forholdet til statslige og regionale opgaver

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3 September 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Vi vil en kommuneplan - vil du?

Vi vil en kommuneplan - vil du? Debatoplæg, marts 2013 Se hele forslaget til Kommuneplan 2013-2025 på: www.kommuneplan2013.odder.dk Revideret 12.03.2013 Odder Kommune Vi vil en kommuneplan - vil du? Odder Byråd Vi vil gerne høre din

Læs mere

Ideoplæg til temaplan for større vindmøller

Ideoplæg til temaplan for større vindmøller Ideoplæg til temaplan for større vindmøller april 2012 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk miljo-og-kultur@kerteminde.dk Forord Med dette oplæg indkalder

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

KORT FORTALT. Forslag til Struer Kommuneplan 2009-2020

KORT FORTALT. Forslag til Struer Kommuneplan 2009-2020 KORT FORTALT BY NATUR FRITID SUNDHED INFRASTRUKTUR SERVICE MILJØ LANDDISTRIKT ENERGI ERHVERV KULTUR BOLIGER JORDBRUG BESKÆFTIGELSE ÆLDRE ANLÆG HANDICAP UNGE TURISME UDVIKLING Forslag til Struer Kommuneplan

Læs mere

Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer

Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer SCOPING NOTAT Forventede hovedproblemer i VVM/Miljøundersøgelse for vindmølleprojekt i den tidligere Gårdbo Sø, vest

Læs mere

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Notat Bilag til Teknisk udvalg d. 27. januar 2016 Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Byrådet vedtog den 20. juni 2012 (sag nr. 6 Kommuneplan 2013 2025, behandling af alle indkomne ideer og forslag

Læs mere

Planlægning for vindmøller ved Højstrup

Planlægning for vindmøller ved Højstrup Planlægning for vindmøller ved Højstrup Plan for i aften Projektet og planprocessen VVM redegørelsen Pause Spørgerunde Værditabsordningen Borgermøde d. 11/10 2012, Højstrupvej 42, Østervrå Planlægning

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Ønske om nye vindmølleområder

Ønske om nye vindmølleområder POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK NOTAT Ønske om nye vindmølleområder Lodsejere fra Thyholm ved henholdsvis Lyngs, Hindsels og området

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Viggo Bilde og Peter

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m.

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. Aalborg

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:55 Mødested: Byrådssalen, Hirtshals Fraværende:

Læs mere

Notat. Ivan Hrubenja. Skema over modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015

Notat. Ivan Hrubenja. Skema over modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015 Notat Emne Forslag til besvarelse af modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015 Sagsnr 2012-21791 Dokumentnr 2012-97949 Dato 01-11-2012 Administrativ enhed Center for

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Præsentation Screening Scoping Miljørapport Sammenfattende redegørelse Overvågning ved Maria Christensen 1 Præsentation Maria Christensen, Biolog, NIRAS Ansat i Høje-Taastrup Kommune fra 1998 til september

Læs mere

Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen

Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen Notat Det åbne land og friluftsliv J.nr. NST-103-00050 Ref. HWI/HINEL Den 11. april 2011 Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen Vindmølleindustrien har med pressemeddelelse

Læs mere

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere et nyt stuehus, samt lade på ejendommen matr.nr. 94 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl, der ligger på Fiskbækvej 14, 6300 Gråsten

Læs mere

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej Odense Kommune - LP 0-766 http://www.odense.dk/topmenu/borger/bolig%20og%20byggeri/byggeri/lokalplaner/l... Side 1 af 2 04-05-2015 Spring til indhold Lokalplanen givermulighed for at omdanne ejendommen

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2 Nibe Ældreboligselskab...

Læs mere

Kommuneplantillæg 22 Hjarup

Kommuneplantillæg 22 Hjarup KOV0_Våben_Rød Tillæg 22 Kommuneplantillæg 22 Hjarup - en afgrænset landsby Kommuneplan 2010-2021 Områdeplan 12 - Vamdrup Kolding Kommune Redegørelse Dette kommuneplantillæg omfatter Hjarup. Status Hjarup

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 10.013 for nedlagt sygehus i Nibe K O M M U N E P L A N Den 23. februar 2015 er kommuneplantillæg 10.013

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 981, Etageboligbebyggelse

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade Aalborg

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Genopretning af vådområder

Genopretning af vådområder Genopretning af vådområder Tillæg nr 33 til Regionplan 1997-2009 Viborg Amtsråd august 1999 /.nr. 8-50-11-2-6-98 Regionplantillæg nr. 33 til Regionplan 1997-2009 er udarbejdet af Miljø og Teknik Skottenborg

Læs mere

Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag

Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. august 2015 Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.1007, Boligområde

Læs mere

HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev

HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr.29 Skodsbøl, Broager, der ligger på Nejs Møllevej 22, 6310 Broager Sønderborg Kommune

Læs mere

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Hvordan planlægger vi med størst hensyntagen til omgivelserne? Offentlig høring 2. december 2015 til 13. januar 2016 Målsætning Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138. Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune

Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138. Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138 Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune Omdannelse af område ved Gudme Rådhus, Kirkegade 14 Vedtaget af Miljø,

Læs mere

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. september 2008 NKN-33-01466 sni Afgørelse i sagen om lokalplan

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Hjørring Gymnasium og Hf-kursus - Skolevangen

Læs mere

Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Teknik- og Miljøudvalg Referat Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.30 Pkt. Tekst Side 144 Drøwten 16, opførelse af 168,9 m² enfamiliehus og 51,6 m²

Læs mere

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde REFERAT Plan & Miljøudvalget den 08.12.2008 i mødelokale 2 Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde Indledning

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 16. Ændring af retningslinjerne 9.9 - Teleanlæg. Høringsperiode fra den 1. december 2015 til den 26.

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 16. Ændring af retningslinjerne 9.9 - Teleanlæg. Høringsperiode fra den 1. december 2015 til den 26. FORSLAG Høringsperiode fra den 1. december 2015 til den 26. januar 2016 Kommuneplantillæg nr. 16 Ændring af retningslinjerne 9.9 - Teleanlæg Hvad er et kommuneplantillæg? En kommuneplan er en plan for

Læs mere

Hjørring Kommune FOROFFENTLIGHED. Kommuneplan Forslag til nye arealudlæg og arealændringer til byudviklingsformål

Hjørring Kommune FOROFFENTLIGHED. Kommuneplan Forslag til nye arealudlæg og arealændringer til byudviklingsformål Hjørring Kommune FOROFFENTLIGHED Kommuneplan 2013 Forslag til nye arealudlæg og arealændringer til byudviklingsformål Maj 2012 Indledning Forud for udarbejdelse af forslag til Kommuneplan 2013 skal der

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Solenergianlæg. Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2013-2025. Forslag

Solenergianlæg. Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2013-2025. Forslag Solenergianlæg Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2013-2025 Forslag Forslag vedtaget af Viborg Byråd d. 18. 12. 2013 Læsevejledning Til hver retningslinje hører en redegørelse, som nærmere fortæller om baggrunden

Læs mere

Referat fra mødet i Byrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Byrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Byrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 6. juli 2015 Mødested: Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 9:30-9:45 Medlemmer: Fraværende: Borgmester: Jacob Bjerregaard

Læs mere

TILLÆG NR. 25 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE

TILLÆG NR. 25 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE TILLÆG NR. 25 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ØSTERBRO 21 OG ØSTERBRO 41 COOP-GRUNDEN ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 2 10 11 Stige 9 Korup 8 Næsby Tarup Bolbro 0 Bymidten 1 Seden 3 Vollsmose

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7 Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Søndervig Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 1. april 2014 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 17. Kommuneplan 2013-2025. FORSLAG 28. maj - 23. juli 2014. Vestergade 53, Vamdrup - boligområde i præstegårdshaven.

KOMMUNEPLANTILLÆG 17. Kommuneplan 2013-2025. FORSLAG 28. maj - 23. juli 2014. Vestergade 53, Vamdrup - boligområde i præstegårdshaven. Lindely KOMMUNEPLANTILLÆG 17 Vestergade 53, Vamdrup - boligområde i præstegårdshaven Vamdrupgårdsvej Områdeplan 12 Vestergade Herredsvej Grønvang Nygade Tværgade Savværket Danmarksgade Lindegade Kommuneplan

Læs mere

Resume. Spildevandsplan 2014-2017

Resume. Spildevandsplan 2014-2017 Resume Spildevandsplan 2014-2017 1. Indledning Spildevandsplanlægning handler om hygiejne, håndtering og behandling af spildevand, vandmiljø i vores vandløb, søer, fjorden og havet herunder badevand. Denne

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 1. juni 2012 J.nr.: NMK-31-00609 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast ved Rø i Bornholms

Læs mere

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Offentlig fremlagt fra den 11.01.2016 til den 07.03.2016 forslag Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

TELCON A/S Sarupvej 38 6470 Sydals

TELCON A/S Sarupvej 38 6470 Sydals TELCON A/S Sarupvej 38 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere en TDC A/S fiberstation for mobiltelefoni på ejendommen matr.nr. 65 Sarup, Lysabild, der ligger på Sarupvej 38, 6470 Sydals Sønderborg

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 21.25 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Ingen. Mødedeltagere: Den 21-januar-2004

Læs mere

Kommuneplan 2013. Tillæg nr. 44 Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Kommuneplan 2013. Tillæg nr. 44 Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Kommuneplan 2013 Tillæg nr. 44 Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 11 for Kommuneplan Markedsgade - offentlige formål August 2017 Morsø Kommune - KOMMUNEPLANTILLÆG

Kommuneplantillæg nr. 11 for Kommuneplan Markedsgade - offentlige formål August 2017 Morsø Kommune -   KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplantillæg nr. 11 for Kommuneplan 2013-2015 Markedsgade - offentlige formål August 2017 Morsø Kommune - www.morsoe.dk KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre kommuneplanen?

Læs mere

Oversigtsskema over ophævelse af regionplanretningslinjer for Brønderslev- Dronninglund Kommune pr. 15.01.2010

Oversigtsskema over ophævelse af regionplanretningslinjer for Brønderslev- Dronninglund Kommune pr. 15.01.2010 1 Oversigtsskema over ophævelse af regionplanretningslinjer for Brønderslev- Dronninglund pr. 15.01.2010 Regionplan Regionplan Regionplan - Tekst Ny plan Ny retningslinje Planlov 11a Ophævelseskommentar

Læs mere

2013 16 Rugballegård Ridecenter Rugballegård Ridecenter

2013 16 Rugballegård Ridecenter Rugballegård Ridecenter 2013 16 Rugballegård Ridecenter Rugballegård Ridecenter Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Plannavn Formål Rugballegård Ridecenter Formålet med kommuneplantillægget er at give mulighed for etablering

Læs mere

Nr. Afsender Datofor modtagelse

Nr. Afsender Datofor modtagelse Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 431 for en erhvervsvirksomhed ved Hovedgaden i Løgstrup samt forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune

Læs mere

Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød

Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød Landzonetilladelse Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød AH Holding af 15. maj 2002 Aps. har den 25. marts

Læs mere

Sådan administrerer vi: Transportkorridoren Vi vil sikre, at der kun under særlige omstændigheder tillades

Sådan administrerer vi: Transportkorridoren Vi vil sikre, at der kun under særlige omstændigheder tillades Mål Tekniske anlæg skal medvirke til at udvikle vores moderne samfund med en hurtig, sikker og stabil forsyning af grundlæggende velfærdsgoder som f.eks. drikkevand, energi, transport og kommunikation.

Læs mere

Udpegning af særligt værdifulde landbrugsområder og områder til placering af store husdyrbrug i Herning Kommune

Udpegning af særligt værdifulde landbrugsområder og områder til placering af store husdyrbrug i Herning Kommune Udpegning af særligt værdifulde landbrugsområder og områder til placering af store husdyrbrug i Kommunerne er med ændringen af planloven blevet forpligtet til i større grad at lave en afvejning af arealforbruget,

Læs mere

gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering

gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering Hvorfor lokalplan? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres,

Læs mere

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2013 for Hjørring Kommune

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2013 for Hjørring Kommune Hjørring Kommune Til berørte myndigheder, organisationer, foreninger og øvrige Hirtshals den 17-09-2012 Sagsnr.: 01.02.03-P15-1-12 Team Plan Jørgen Fibigersgade 20 9850 Hirtshals Telefon 72 33 33 33 Fax

Læs mere

Tillæg nr. 12 Spildevandsplan 2008-2011 Vejen Kommune

Tillæg nr. 12 Spildevandsplan 2008-2011 Vejen Kommune Vejen Kommune Tillæg nr. 12 Spildevandsplan 2008-2011 Vejen Kommune Separatkloakering i Holsted: Jørgen Hansens Vej og Højmarksvej Kongeåen ved Vejen Brørup Renseanlæg Drift og vedligehold Slamminiralisering

Læs mere