Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 2. februar 2016 kl på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 2. februar 2016 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1"

Transkript

1 Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 2. februar 2016 kl på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Til stede: Afbud fra: Herning kommune: Bente Schleicher og Marian Graves Wounlund Bust Holstebro kommune: Lisbeth Munk Saugmann Ikast-Brande kommune: Anne Sofie Severinsen Ringkøbing-Skjern kommune: Birthe Nyrup Dahl og Grethe Haglund Struer kommune: Bodil Mogensen Kim Herping Andersen, Privathjælpen, Struer Social & SundhedsSkolen, Herning: Rhina Høj Eriksen, Charlotte Tipsmark og Kirsten Kammer Else Sørensen, Lemvig kommune Referent: Anne-Mette Ørts Vinstrup 1. Godkendelse af dagsorden og prioritering af punkter Dagsorden godkendt. 2. Godkendelse af referatet fra sidste møde Referatet godkendt. Bemærkning til pkt. 10: Info- og Temadage 2016: Temadagen i uge 10, med emnet Talentspor og vejledning af talenter udsættes til: 12. september 2016 i Holstebro og 14. september 2016 i Herning. Planlægningsgruppen består af Birthe Nyrup Dahl, Ringkøbing-Skjern kommune, Lisbeth Munk Saugmann, Holstebro kommune, Anne Sofie Severinsen, Ikast-Brande kommune og praktikkoordinator Kirsten Kammer. Informationsdage for praktikvejledere trin 1: 11. april 2016 i Holstebro og den 13. april 2016 i Herning. Emne: Informationsdag om ændringerne i social og sundhedshjælperuddannelsen efter den nye EUDreform. Bemærkning til pkt. 7 Optag 2016 optagelse/ansættelse af trin 1 elever Skolen forbereder GF2 eleverne til hovedforløbet. Skolens studievejledere har været på besøg ved gf2s1510-holdene for at fortælle generelt om hovedforløbet, herunder talentspor, erhvervsrettet påbygning og skole-praktikplaner. På Holstebro afdeling har Holstebro kommune besøgt GF2-holdet. Efterfølgende får holdene besøg af Rhina Høj Eriksen, der orienterer eleverne om de samtaler, optagne elever skal have med deres kommende arbejdsgivere. Det blev besluttet, at når det bliver gf2s1601-holdenes tur til besøg, inviteres Herning kommune med.

2 3. Siden sidst fra praktikken Uddannelseschef Anne Mette Vind har udsendt nyhedsbrevet SOSU Nyt til kommunerne forud for mødet. Holstebro kommune: Alle praktikvejledere har nu mulighed for at deltage ved skolens afslutningsreceptioner for trin 1 og trin 2. Ringkøbing-Skjern kommune: Trin 1 eleverne skal nu være på to forskellige praktiksteder i deres praktikperioder. Privathjælpen: Har et godt samarbejder med Jobcentret om ansættelse af nye elever. Der planlægges virksomhedspraktik i fire uger, hvorefter der evalueres med Jobcentret. Herefter kan eleverne ansættes med løntilskud, indtil de starter på GF2. Ved opstart på GF2 indgår eleverne en uddannelsesaftale med Privathjælpen. Uddannelsesaftalen omfatter både GF2 og hovedforløbet, trin 1. Rhina Høj Eriksen oplyser, at der, i Herning og Holstebro, er flere private virksomheder, der er i gang med at blive godkendt som praktiksteder for sosu-elever, trin 1. Der bliver fælles reception for trin 1 og trin 2, der afslutter deres uddannelse den 30. juni 2016 og fremover. Hvis der bliver pladsproblemer, kan der ske ændringer. Receptionen vil blive midt på dagen. 4. Udfærdigelse af PASS praktikerklæringer i Elevplan Underviser Ole Pedersen gennemgik udfærdigelsen af praktikerklæringer i Elevplan. Når praktikstederne vinger elevernes praktikmål af i Elevplan, dannes elevens praktikerklæring/hjælpeskema, der er en oversigt over elevernes praktikmål. Feltet bemærkninger skal indeholde oplysningen om, at 1. praktik er gennemført/ikke gennemført. Rhina Høj Eriksen er i gang med at undersøge ved PASS, om der skal foreligge både en PASS praktikerklæring og et hjælpeskema (betegnes som praktikerklæring i Elevplan). Indtil skolen har fået et svar fra PASS, kan kommunerne udfylde praktikerklæringen i Elevplan i forbindelse med 1. praktik (og 2.) praktik, som den vejledende praktikerklæring. Den afsluttende praktikerklæring skal underskrives med håndskrift eller digitalt signatur, og sendes til skolen med post, sikker mail (hvis den indeholder elevens cpr. nr.) eller oploades på Elevplan i elevens praktikoverblik.

3 Der står blandt andet således om praktikerklæringer i Hovedbekendtgørelsen: Praktikerklæring 80. Ved afslutningen af en praktikperiode forud for en skoleperiode, udsteder praktikvirksomheden en praktikerklæring. Praktikerklæringen udstedes til eleven og til skolen. Stk. 2. Praktikerklæringen afgives af virksomheden i samarbejde med eleven og skal indeholde oplysning om, hvilke arbejdsområder og funktioner eleven har været beskæftiget med i virksomheden, om eleven har nået målene for praktikperioden og angivelse af virksomhedens vurdering af elevens eventuelle særlige behov med hensyn til efterfølgende skoleundervisning og praktikuddannelse. Stk. 3. Det faglige udvalg udfærdiger blanketter til brug for praktikerklæringerne. Skolen udleverer blanketterne til virksomheden. Stk. 4. Praktikerklæringen skal indeholde de fornødne oplysninger til identifikation af elev, virksomhed, praktikperiode, uddannelse og speciale. Stk. 5. Ved afslutning af en praktikperiode med skolepraktik udstedes praktikerklæringen af skolen. Praktikerklæringen består altså af begge dokumenter. Hjælpeskemaet indeholder oplysning om, hvilke praktikområder og funktioner eleven og understøtter dialogen mellem skole/praktik og mellem praktikstederne om elevens progression i uddannelsen. I bemærkningsfeltet kan anføres behov for ekstra undervisning, begrundelser for, hvorfor der ikke er blevet arbejdet med et bestemt praktikmål etc. PASS-dokumentet er det formelle dokument, hvor praktikstedet endelig godkender at praktikperioden er godkendt, hjælpeskemaet uddyber og begrunder. Skolen har udarbejdet en ny videovejledning. Den ligger nu på skolens hjemmeside, og passer med denne nye bestemmelse.

4 5. Oplæg om opbygning, fag, prøver m.v. på GF2 SOSU. Uddannelsesleder Martin Haldbo Hansen deltog i punktet via Skype og underviser Stine Lykke orienterede om sosu-faget, der er indeholdt i GF2-undervisningen. GF1: Eleverne kommer direkte fra folkeskolen efter 9. eller 10. klasse, der skal være afsluttet inden for de seneste senest 14 måneder. Eleverne skal have et karaktergennemsnit på 02 i både dansk og matematik fra folkeskolens afgangsprøve. GF1 er forberedende for eleverne til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse. GF1 varer i 20 uger, svarende til ½ år. Der undervises i: Uddannelsesspecifikke fag 12 uger Obligatoriske grundfag 4 uger Valgfag 4 uger Grundfag: Eleverne undervises i dansk på E og C niveau. Elever, der er afsluttet efter 9. klasse undervises på E niveau Elever, der er afsluttet efter 10. klasse undervises på C niveau Valgfag: Innovation Bonusfag Støttefag GF1 er delt i 3 emner: 1. Sundhed, 2. Udvikling og 3. Den virtuelle institution. GF2: For at blive optaget på GF2 skal folkeskolens 9. eller 10. klasse være afsluttet for mere end 14 måneder siden - eller GF1 skal være gennemført. Eleverne skal have et karaktergennemsnit på 02 i både dansk og matematik fra folkeskolens afgangsprøve. Alternativt kan man blive optaget, hvis man har indgået en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver. GF2 varer i 20 uger, svarende til ½ år. Der undervises i naturfag E niveau. Har eleverne ikke haft dansk undervises de på D niveau Har eleverne dansk på D eller C niveau skal de have bonusfag GF2 SOSU er delt i 3 emner: 1. SOSU arbejdspladsen, 2. Sundhed og sygdom, 3. Borgerens hjem - min arbejdsplads.

5 GF2 elever kan ikke forlænges. GF2 elever får standpunktskarakter 4 uger inden afslutning af uddannelsen. For at bestå GF2 skal eleverne bestå overgangskravene, incl. naturfag på E niveau og førstehjælp/brandbekæmpelse. Har en GF2 elev indgået en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver, og ikke består GF2, er uddannelsesaftalen ugyldigt. Underviser Stine Lykke orienterede om GF2 s dagligdag: Stine Lykke gennemgik bogen Grundforløb 2 Sosu, som eleverne undervises efter. Det er muligt at få bogen læst op. (CD-ord) GF2 er sammensatte hold både hvad angår alder og niveau. Eleverne må ikke undervises på et niveau, de allerede har gennemført. Eleverne har forskellig baggrund, nogle har haft arbejde, andre kommer direkte fra skolen (folkeskolen, gymnasium mm). Der er kontaktlærertime hver uge og holdene har 3-4 forskellige undervisere. Der føres fravær og der følges op på fravær, som når eleverne kommer på hovedforløbet. Undervisningen foregår ved cases, filmklip, tavleundervisning, gruppearbejde, besøg i prøvelejligheden og sengestuen m.m Eksamenen består af cases. Målene er beskrevet i Grundforløb 2 Sosu undervisningsbog. GF-eleverne får morgenmad hver dag det er et bevidst valg pga det sociale sammenhold. 6. Praktikdage på skolen Evaluering af de to dage, hvor praktikken har deltaget i undervisningen på skolen med hold hjt16011 v/bente Schleicher, Herning kommune. Konklusionen er, at de to dage ikke forløb helt som tiltænkt. Tiltaget er nyt og skal prøves af nogle gange (2016) for at vi kan vide, om det er værdifuldt for eleverne. Det blev besluttet, at Bente Schleicher, Herning kommune, Bodil Mogensen, Struer kommune, Maibritt Jensen, Holstebro kommune, to praktikkoordinatorer og eventuelt kontaktlærere fra skolen, sætter sig sammen, evaluerer og planlægger forløbet af de to dage, som skal foregå april 2016.

6 7. Optag 2016 Oversigt over dimensionering udleveres. Rhina Høj Eriksen oplyste, at der pr er 82 GF2 elever i Herning og 57 GF2 elever i Holstebro, på de hold, der startede i januar Skolen forventer GF1 hold til august Der er fire GF2 optag pr. år. Når GF2 uddannelsen afsluttes, kan eleverne starte direkte på trin Mødedatoer i 2016 Ønske om ændring af mødedato den 11. august 2016 v/grethe Haglund, Ringkøbing-Skjern kommune. Det blev besluttet at fastholde mødedatoen den 11. august Status på optag-proceduren Udsættes til næste møde. 10. Breve til gravide elever indhold og Elevplan Skolen har indtil videre sat brevene i bero, da skolen ikke må offentliggøre graviditetsbreve, hvis eleverne ikke har givet deres ansættende myndighed besked om graviditet. Ansættende myndighed må gerne give skolen besked om en elevs graviditet. 11. Erhvervsrettet påbygning Invitation til samarbejde omkring fagene Demens 1 og Rehabilitering 1. Erhvervsrettet påbygning = specialefag. Der er flere lektioner i de uger, hvor der skal undervises i erhvervsrettet påbygning, end der er i de vanlige specialefag. Derfor skal specialefagene tilføjes/udvides med relevante emner, og skolen ønsker hjælp/sparring med praksis. Til dette nedsættes der en arbejdsgruppe bestående af Anne Sofie Severinsen, Ikast-Brande kommune samt medarbejdere fra Ringkøbing-Skjern kommune, Holstebro kommune og Struer kommune + Privathjælpen. Kommunerne sender navne på deltagere i gruppen til Rhina Høj Eriksen, hvorefter der aftales et møde for hele arbejdsgruppen. 12. FVU for Herning -, Ringkøbing-Skjern - og Ikast-Brande kommune flyttes til praktikperiode 2 og 3. Der er enighed om at flytte FVU til praktikperiode 2 og 3. Testen af eleverne bliver i starten af skoleperiode 2.

7 13. Eventuelt Praktikkoordinator Kirsten Kammer gennemgik den nye Praktikvejlederuddannelse, som er målrettet nye praktikvejledere for SOSU-elever trin 1 og 2. Skolen udbyder uddannelsen, der finder sted i perioden 30. maj til 13. juni På uddannelsen er der blandt andet fokus på, at: - gøre didaktiske overvejelser i forhold til at strukturere et læringsforløb - reflektere over egen praksis og inddrage eleven i denne refleksion - synliggøre genkendelige elementer mellem teori og praksis (begrebet transfer) - kunne formidle egen opgave som fagprofessionel og din faggruppes andel i den samlede velfærdsopgave - beskrive praktikvejledning som en integreret del af de daglige arbejdsopgaver samt at kunne udnytte den ramme, som arbejdspladsen giver for læring - inkludere og aktivere eleven i tilrettelæggelsen af arbejdsopgaver og læringsmål - udvælge de relevante metoder til at udfordre elevens læring - bruge feedback i vejledningen Opkvalificeringskurser for praktikvejledere kommer i 2016 eller Punkt til næste møde: EUX Velfærd. Vicedirektør Mads Schmidt Haagensen kan desværre ikke deltage omkring dette punkt til næste møde. Rhina Høj Eriksen forsøger at få lavet en anden aftale. Næste møde er den 3. maj 2016 i Holstebro kl (+ frokost kl )

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 19. maj 2016 kl. 9.00 12.30 på Social & SundhedsSkolen, Herning, Døesvej, Holstebro

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 19. maj 2016 kl. 9.00 12.30 på Social & SundhedsSkolen, Herning, Døesvej, Holstebro Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 19. maj 2016 kl. 9.00 12.30 på Social & SundhedsSkolen, Herning, Døesvej, Holstebro Til stede: Afbud fra: Referent: Herning kommune: Bente Schleicher

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Til stede: Afbud fra: Referent: Herning Kommune: Bente Schleicher

Læs mere

Referat fra møde i Skole-Praktik forum, trin 1 fredag, den 20. februar 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1.

Referat fra møde i Skole-Praktik forum, trin 1 fredag, den 20. februar 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1. Referat fra møde i Skole-Praktik forum, trin 1 fredag, den 20. februar 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1. Til stede: Afbud fra: Herning kommune: Bente Schleicher og

Læs mere

3. Godkendelse af referatet fra møderne den 11. august 2016 og den 30. november 2016 Godkendt.

3. Godkendelse af referatet fra møderne den 11. august 2016 og den 30. november 2016 Godkendt. Referat fra fællesmødet for private og kommunale arbejdsgivere på social- og sundhedshjælperuddannelsen torsdag, den 8. juni 2017 kl. 9.00-12.00 på Social & SundhedsSkolen Herning, Gullestrupvej 10, 7400

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 11. august 2016 kl på Social & SundhedsSkolen Herning, i mødelokale 1

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 11. august 2016 kl på Social & SundhedsSkolen Herning, i mødelokale 1 Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 11. august 2016 kl. 9.00-12.30 på Social & SundhedsSkolen Herning, i mødelokale 1 Til stede: Afbud fra: Referent: Herning kommune: Bente Schleicher

Læs mere

Referat fra mødet i Praktiklederforum, trin 1 mandag, den 3. marts 2014 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1.

Referat fra mødet i Praktiklederforum, trin 1 mandag, den 3. marts 2014 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1. Referat fra mødet i Praktiklederforum, trin 1 mandag, den 3. marts 2014 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1. Til stede: Afbud fra: Referent: Herning kommune: Bente Schleicher

Læs mere

Ringkøbing-Skjern kommune: Grethe Haglund Social & SundhedsSkolen, Herning: Charlotte Tipsmark og Kirsten Kammer

Ringkøbing-Skjern kommune: Grethe Haglund Social & SundhedsSkolen, Herning: Charlotte Tipsmark og Kirsten Kammer Referat fra mødet i Skole-Praktik forum for social- og sundhedshjælperuddannelsen tirsdag, den 20. marts 2018 kl. 9.00-12.30 på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro Deltagere: Herning kommune:

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 11. juni 2014 kl på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1.

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 11. juni 2014 kl på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1. Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 11. juni 2014 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1. Til stede: Afbud fra: Herning kommune: Bente Schleicher Holstebro

Læs mere

Referat fra møde i Praktiklederforum, trin 1 torsdag, den 9. januar 2014 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1.

Referat fra møde i Praktiklederforum, trin 1 torsdag, den 9. januar 2014 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1. Referat fra møde i Praktiklederforum, trin 1 torsdag, den 9. januar 2014 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning i mødelokale 1. Til stede: Afbud fra: Referent: Herning kommune: Bente Schleicher

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl. 9.00-12.30 på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro 1. Godkendelse af dagsorden og prioritering af punkter

Læs mere

Referat fra samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen

Referat fra samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen Referat fra samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen Sted: Social & SundhedsSkolen, Herning Mødelokale 2 Dato: Den 6. april

Læs mere

Helhedsevaluering ved Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens Social- og Sundhedshjælperuddannelsen.

Helhedsevaluering ved Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens Social- og Sundhedshjælperuddannelsen. Helhedsevaluering ved Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens Social- og Sundhedshjælperuddannelsen. Formål med dokumentet. Dette beskriver, hvornår der skal indkaldes og afholdes en helhedsevaluering

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent 1. Ikrafttrædelsesdato: Den 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for i henhold til bekendtgørelse nr. 292 af 28. marts 2015 om erhvervsuddannelsen til. 2.

Læs mere

EASY-A og Elevplan efter Reformen

EASY-A og Elevplan efter Reformen EASY-A og Elevplan efter Reformen Elevplankonference 2014 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Hvad kan vi se i reformen? 1. Nye optagelseskrav 2. Mange veje gennem uddannelsen 3.

Læs mere

Referat fra møde i LUU, SOSU-området

Referat fra møde i LUU, SOSU-området Referat fra møde i LUU, SOSU-området Dato: Fredag den 14. august 2015 kl. 08.15 12.30 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand, Susanne Andersen, FOA Herning (SA)

Læs mere

Der indgås uddannelsesaftale mellem arbejdsgiver og elev, der omfatter hele uddannelsen (grundforløbet og hovedforløbet).

Der indgås uddannelsesaftale mellem arbejdsgiver og elev, der omfatter hele uddannelsen (grundforløbet og hovedforløbet). Referat fra mødet i Skole-praktikforum - Social- og sundhedshjælperuddannelsen for kommunale arbejdsgivere fredag, den 8. marts kl. 9.00-12.00 på Social & SundhedsSkolen Herning, Gullestrupvej, Herning

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Receptionist

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Receptionist Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 8. juni 2009 Receptionist Udstedt af Det faglige Udvalg for Receptionistuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 329 af 28. april 2009 om uddannelserne

Læs mere

Anne-Mette Ørts Vinstrup. 1.Godkendelse af dagsorden og prioritering af punkter Godkendt.

Anne-Mette Ørts Vinstrup. 1.Godkendelse af dagsorden og prioritering af punkter Godkendt. Referat fra fællesmødet i Skole-praktikforum - Social- og sundhedshjælperuddannelsen for private og kommunale arbejdsgivere mandag, den 3. september 2018 kl. 9.00-12.00 på Social & SundhedsSkolen Herning,

Læs mere

Referat fra møde i LUU for SOSU-området

Referat fra møde i LUU for SOSU-området Referat fra møde i LUU for SOSU-området Dato: Fredag den 21. november 2014, kl. 09.00 13.00 (inkl. julefrokost) i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Erna Leth (suppleant),

Læs mere

Praktik. i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010. Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg

Praktik. i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010. Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg Praktik i den pædagogiske assistentuddannelse Januar 2010 Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg 2 Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske

Læs mere

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Den lokale bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C tager udgangspunkt i de bindende og vejledende tekster fra Undervisningsministeriet, skolens overordnede

Læs mere

EUX på social- og sundhedsuddannelsen To modeller for EUX

EUX på social- og sundhedsuddannelsen To modeller for EUX EUX på social- og sundhedsuddannelsen To modeller for EUX 17-10-2013 Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens Social- og Sundhedsskolen Fyn Social- og Sundhedsskolen Syd Social- og Sundhedsskolen

Læs mere

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Birgit Søndergaard(BS), Irene Winther(IW), Ruth Skriver (RS), Vera Larsen(VL), Anette Dippel

Læs mere

Lokal undervisningsplan for. på Herningsholm Erhvervsskole

Lokal undervisningsplan for. på Herningsholm Erhvervsskole Lokal undervisningsplan for EUX Business på Herningsholm Erhvervsskole 1 Indhold 1. Generelt for skolen... 3 1.1. Praktiske oplysninger... 3 1.2. Skolens fælles didaktiske og pædagogiske grundlag (FDPG)...

Læs mere

Undervisningsplan. Den generelle del. Grundforløbet Social- og sundhedsuddannelsen Den Pædagogiske assistentuddannelse

Undervisningsplan. Den generelle del. Grundforløbet Social- og sundhedsuddannelsen Den Pædagogiske assistentuddannelse Undervisningsplan Den generelle del Grundforløbet Social- og sundhedsuddannelsen Den Pædagogiske assistentuddannelse Gældende for hold med opstart efter. januar 206 Uddannelser på SOSU Sjælland 5 Grundforløb

Læs mere

Praktik i pædagoguddannelsen uddannelse, opgaver og ansvar

Praktik i pædagoguddannelsen uddannelse, opgaver og ansvar Praktik i pædagoguddannelsen uddannelse, opgaver og ansvar Temadag om praktikken Den 20. juni 2011 Trine Ankerstjerne Praktikkoordinator og lektor i pædagogik - UCC Uddannelsesplan og praktikstedsbeskrivelser

Læs mere

Referat fra møde i LUU

Referat fra møde i LUU Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 15. november 2013 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere: Medlemmer: Erna Leth, Region Midtjylland (EL) Grethe Nielsen, FOA Holstebro

Læs mere

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen Deltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Dorte Jørgensen, Fredrik Juel Steensen, Grethe Buch,

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 3.B: Lokal undervisningsplan. Generelt for hovedforløbet

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 3.B: Lokal undervisningsplan. Generelt for hovedforløbet Odense Tekniske Skole Uddannelse Industritekniker Speciale(r) Industritekniker-maskin Trin Visuelt overblik over hovedforløbet og varigheden Cnc-drejer Cnc-fræser Læsevejledning Efter grundforløbet (20

Læs mere

Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, (trin 2)

Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, (trin 2) Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, (trin 2) Torsdag den 5. april 2018 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning afdeling Holstebro, klasselokale

Læs mere

Til skoler, der udbyder erhvervsuddannelser Kopi til Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser og de faglige udvalg

Til skoler, der udbyder erhvervsuddannelser Kopi til Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser og de faglige udvalg Til skoler, der udbyder erhvervsuddannelser Kopi til Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser og de faglige udvalg Afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser Vester Voldgade 123 1552 København

Læs mere

Hovedforløb ejendomsservicetekniker. Hovedforløb ejendomsmedhjælper 8 uger skole. 4 uger skole. uger praktik. uger. praktik

Hovedforløb ejendomsservicetekniker. Hovedforløb ejendomsmedhjælper 8 uger skole. 4 uger skole. uger praktik. uger. praktik Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelsesindgang Bygge & Anlæg Uddannelsesfamilie Anlæg, byggeri og installation Uddannelse Ejendomsservicetekniker Evt. trindeling / afstigningsmulighed

Læs mere

Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen,

Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, Torsdag den 30. august 2018 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning afdeling Herning, lokale 30 Deltagere:

Læs mere

(Obs: Studieordning for akademiuddannelserne er vedhæftet referatet).

(Obs: Studieordning for akademiuddannelserne er vedhæftet referatet). Referat fra møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, trin 2 torsdag den 15. januar 2015 kl. 09.00-12.30 på Social & SundhedsSkolen Herning-klasselokale 11 Deltagere: fra:

Læs mere

Referat fra møde i LUU for SOSU-området

Referat fra møde i LUU for SOSU-området Referat fra møde i LUU for SOSU-området Dato: Mandag den 22. september 2014 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 Deltagere: Medlemmer: Gitte Kjær Nielsen, Region Midtjylland (GKN) Grethe Nielsen, FOA Holstebro

Læs mere

(SK), Anne-Birgitte Rohwedder(ABN), Christina Skriver Fromm(CSF).

(SK), Anne-Birgitte Rohwedder(ABN), Christina Skriver Fromm(CSF). Referat fra Skolepraktikrådsmøde tirsdag d. 19.januar 2016 fra kl. 8.30 12.30 i lokale 13. Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Irene Winther(IW), Ruth Skriver(RS), Anette Dippel Larsen(ADL), Susanne Pallesen(SP),

Læs mere

Mulighed for praktik i udlandet. Værd at vide om praktik i udlandet

Mulighed for praktik i udlandet. Værd at vide om praktik i udlandet Mulighed for praktik i udlandet Værd at vide om praktik i udlandet Værd at vide når du ønsker praktik i udlandet. Et praktikophold i udlandet er en mulighed for at udvikle dine faglige såvel som personlige

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Den lokale undervisningsplan for Den Pædagogisk Assistent Uddannelse Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Gældende fra den 1. januar 2016 2.0 Hovedforløb, trin 2... 1 2.1 Praktiske oplysninger... 1 2.2 Pædagogiske,

Læs mere

TRANSFER - fra læring til handling i praksis

TRANSFER - fra læring til handling i praksis TRANSFER - fra læring til handling i praksis Det der sker før og efter undervisningen er mindst lige så vigtig som det der sker i undervisningen For at omsætte læring til praksis, transfer, er det vigtigt,

Læs mere

Håndbog for den praktiske del af uddannelsen til. Pædagogisk assistent. Børn og Unge, Aarhus Kommune

Håndbog for den praktiske del af uddannelsen til. Pædagogisk assistent. Børn og Unge, Aarhus Kommune Håndbog for den praktiske del af uddannelsen til Pædagogisk assistent Børn og Unge, Aarhus Kommune 1 indhold 1. Indledning 2. Terminologi 3. Samarbejdspartnere 4. Praktikvejlederens rolle 5. Oversigt

Læs mere

Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, (trin 2)

Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, (trin 2) Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, (trin 2) Torsdag den 6. april 2017 kl. 10:30 13.30 på Social & SundhedsSkolen, Herning afdeling Holstebro, lokale E2 Deltagere:

Læs mere

10 25-30. 20 uger eller Ca. 20 10 + 10 uger uger med 15-25 praktik

10 25-30. 20 uger eller Ca. 20 10 + 10 uger uger med 15-25 praktik Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelsesindgang Bygge & Anlæg Uddannelsesfamilie Anlæg, byggeri og installation Uddannelse Murer-uddannelsen Evt. trindeling / afstigningsmulighed

Læs mere

LUU SOSU Dato: 11. januar 2016. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen

LUU SOSU Dato: 11. januar 2016. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen LUU SOSU Dato: 11. januar 2016. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen Mødedeltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Dorte Jørgensen, Christina Strandløv, Grethe

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Onsdag 16. marts 2016 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Onsdag 16. marts 2016 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Onsdag 16. marts 2016 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Deltagere: Ulla Seerup (US) - HORESTA Ammy Vestersten (AV)

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Personvognsmekaniker og EUX Lastvognsmekaniker

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til mejerist

Uddannelsesordning for uddannelsen til mejerist 4.2 1. Uddannelsesordning for uddannelsen til mejerist 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Udstedt af det faglige udvalg for mejeristuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. [x] af [dato] om uddannelsen

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage.

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage. Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage. På de næste sider ser du programmet for kurset, samt støttespørgsmål for

Læs mere

Lokal undervisningsplan for Grundforløbets første del på SOPU. Fagretninger: Sundhed & Udvikling. Læring & Leg. Innovation, sundhed & pædagogik EUX

Lokal undervisningsplan for Grundforløbets første del på SOPU. Fagretninger: Sundhed & Udvikling. Læring & Leg. Innovation, sundhed & pædagogik EUX Lokal undervisningsplan for Grundforløbets første del på SOPU Fagretninger: Sundhed & Udvikling Læring & Leg Innovation, sundhed & pædagogik EUX Udarbejdes i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Elektrikeruddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling

Elektrikeruddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Elektrikeruddannelsen Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Elektrikeruddannelsen en teknisk uddannelse i en branche i rivende udvikling Derfor skal

Læs mere

LUP Trin 2. Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15

LUP Trin 2. Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15 LUP Trin 2 Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15 EUD-reform GF 2 20 ugers forløb, hvor en del af det teoretiske fra det gamle Trin 1 s første skoleperiode læres Adgangskrav: 02 i dansk og matematik

Læs mere

REFERAT 15. december 2015

REFERAT 15. december 2015 REFERAT 15. december 2015 Lokale Uddannelses Udvalg LUU-møde (33. møde) Sted: Lokale 17 Dato: 15. december 2015 fra kl. 12.30 15.30 Frokost fra kl. 12.00 Initialer: dan S. 1/5 Deltagere: Helle Udsen Gitte

Læs mere

Talentudvikling Greve Kommune. Vinie Hansen Pædagogisk konsulent

Talentudvikling Greve Kommune. Vinie Hansen Pædagogisk konsulent Talentudvikling Greve Kommune Vinie Hansen Pædagogisk konsulent Oplæggets spørgsmål Hvordan kan en kommune leve op til folkeskolereformens mål om at alle børn skal blive så dygtige, som de kan? Hvordan

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 16-03-2015 Sted: Afd. i Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 16-03-2015 Sted: Afd. i Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagere Helle G. Lauridsen, Sabine Thiesen, Finn Møller Petersen, Jan Kleemann, Michael Hecky, Dieter Jessen, 1 Bemærkninger til referat fra sidste afholdte møde d.

Læs mere

Bente Schleicher (BS) Herning Kommune, Handicap og Psykiatri/ Sundhed og Ældre

Bente Schleicher (BS) Herning Kommune, Handicap og Psykiatri/ Sundhed og Ældre Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, trin 2 mandag den 13. april 2015 kl. 09.00-12.30 på Social & SundhedsSkolen Herning, lokale 11 Deltagere: fra: Bente Schleicher

Læs mere

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat Punkt 1, bilag 1 Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30.

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Irene Winther(IW), Ruth Skriver(RS), Anette Dippel Larsen(ADL), Susanne Pallesen(SP),

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, (trin 2)

Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, (trin 2) Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, (trin 2) Torsdag den 21. juni 2018 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning afdeling Herning, lokale 10 Deltagere:

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT BAGER OG KONDITOR VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT BAGER OG KONDITOR VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BAGER OG KONDITOR VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX-uddannelsegiver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med

Læs mere

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) juni 2016/mrl Lokal studieordning for adgangskursus og suppleringskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Gældende fra august

Læs mere

Reformen og de grafiske erhvervsuddannelser

Reformen og de grafiske erhvervsuddannelser Reformen og de grafiske erhvervsuddannelser Den særlige betydning reformen har haft for især mediegrafikeruddannelsen Reformkonference den 28.-29. september 2015 Workshop 14 Side 1 Reformkonference den

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.:

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.: Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail udst@udst.dk www.udst.dk CVR nr. 16691909 Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag

Læs mere

Forord p. 2. Efteruddannelse p. 12. Brobygning, introduktionsforløb og GFU p. 12

Forord p. 2. Efteruddannelse p. 12. Brobygning, introduktionsforløb og GFU p. 12 Skolen i tal 2015 Indholdsfortegnelse Forord p. 2 Optag på uddannelserne o Grundforløb 1 p. 3 o Grundforløb 2 SOSU p. 4 o Grundforløb 2 PAU p. 5 o Social- og sundhedshjælper SSH p. 6 o Social- og sundhedsassistent

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

2013-14: Videnspilotprojekt v. STAR 2015: Tilbud til ledige uddannelsesparate. TEC i samarbejde med: Next (KTS) VUC Frederiksberg 13 jobcentre

2013-14: Videnspilotprojekt v. STAR 2015: Tilbud til ledige uddannelsesparate. TEC i samarbejde med: Next (KTS) VUC Frederiksberg 13 jobcentre - Brobygning til uddannelse 2013-14: Videnspilotprojekt v. STAR 2015: Tilbud til ledige uddannelsesparate TEC i samarbejde med: Next (KTS) VUC Frederiksberg 13 jobcentre Oplæg v. Ulla-Birgitte Nies, Uddannelsesleder,

Læs mere

EUX ANLÆGSGARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde. Roskilde Tekniske Skole

EUX ANLÆGSGARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde. Roskilde Tekniske Skole EUX ANLÆGSGARTNER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde Roskilde Tekniske Skole Mere end bare en gartneruddannelse Er du i tvivl om du skal tage en erhvervsuddannelse

Læs mere

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan

Læs mere

Lokal undervisningsplan eux Uddannelsesniveau Roskilde Handelsskole

Lokal undervisningsplan eux Uddannelsesniveau Roskilde Handelsskole Lokal undervisningsplan eux Uddannelsesniveau Roskilde Handelsskole Indhold: Grundforløb 1 (GF1) Grundforløb 2 (GF2) Studieforberedende år Oversigt over eux forløbet: Oversigt over GF 1 uger GF 2 uger

Læs mere

Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning

Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning Dette er en hjælp til dig der gerne vil bringe mapop ind i din læringsmålstyrede undervisning. Vi tager udgangspunkt i Læringsmålstyret

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Mentorordning Formål Med etableringen af mentorordninger har Social- og Sundhedsskolen Esbjerg til formål at flere elever med såvel dansk som anden etnisk oprindelse fuldfører

Læs mere

Bliv pædagogisk assistent

Bliv pædagogisk assistent PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælper Bliv pædagogisk assistent og styrk din faglige udvikling Indhold Hvorfor blive pædagogisk assistent? 3 Hvor lang tid tager uddannelsen? 4 Hvilke fag undervises der i? 5 Hvordan

Læs mere

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Social og Sundhedsskolen Esbjerg Gjesinglundallé 8, 6715 Esbjerg N Gældende fra Januar 2016 1 Indledning Uddannelsen

Læs mere

Råd og vink om beviser inden for erhvervsuddannelserne

Råd og vink om beviser inden for erhvervsuddannelserne Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Prøver, Eksamen og Test September 2015 Råd og vink om beviser inden for erhvervsuddannelserne Denne

Læs mere

Bliv dus med de nye uddannelsesbekendtgørelser vol. 2

Bliv dus med de nye uddannelsesbekendtgørelser vol. 2 Bliv dus med de nye uddannelsesbekendtgørelser vol. 2 Konference om Erhvervsuddannelsesreformen i praksis September 2015 Oplæg af Chefkonsulent Anne Nyegaard, Industriens Uddannelser Program for workshop

Læs mere

REFERAT D. 6. MAJ 2014

REFERAT D. 6. MAJ 2014 REFERAT D. 6. MAJ 2014 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER Kommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra august 2015 Kommunomuddannelsen www.cok.dk 04-06-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen... 3 1.1 Eksamensformer...

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Fyn Social- og Sundhedshjælper - Lokal undervisningsplan (LUP) 2016

Social- og Sundhedsskolen Fyn Social- og Sundhedshjælper - Lokal undervisningsplan (LUP) 2016 Social- og Sundhedsskolen Fyn Social- og Sundhedshjælper - Lokal undervisningsplan (LUP) 2016 Indholdsfortegnelse 1. Kompetencer, uddannelsesplan og uddannelsesbog... 4 1.1 Kompetencebegreberne i uddannelserne...

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Social og Sundhedsskolen Esbjerg Gjesinglundallé 8, 6715 Esbjerg N www.sosuesbjerg.dk University College Syddanmark

Læs mere

Forældremøde 10. klasse

Forældremøde 10. klasse Forældremøde 10. klasse Dagsorden: Fokus på valg af uddannelse inden den 1. marts 2017 Nyt om gymnasiereform og erhvervsuddannelserne Informationer om UG.dk og uddannelsesmulighederne Brobygning for eleverne

Læs mere

Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen,

Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, Referat for møde i Skole- Praktikforum for social og sundhedsassistentuddannelsen, Mandag den 8. oktober 2018 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning afdeling Herning, lokale 6 Deltagere: fra:

Læs mere

Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 22. juni 2012 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 Deltagere:

Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 22. juni 2012 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 Deltagere: Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 22. juni 2012 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 Deltagere: Medlemmer: Erna Leth, Region Midtjylland (EL) Birthe Foldbjerg, Ikast-Brande kommune (BF) Ivan R. Jensen,

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Referat fra møde i LUU, SOSU-området

Referat fra møde i LUU, SOSU-området Referat fra møde i LUU, SOSU-området Dato: Fredag den 6. marts 2015 kl. 09.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand, Susanne Andersen, FOA Herning (SA) Gitte

Læs mere

INFORMATION TIL ELEVER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne

INFORMATION TIL ELEVER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne INFORMATION TIL ELEVER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne Om tilvalgsmuligheder på erhvervsuddannelser Du kan vælge ekstra udfordringer til din erhvervsuddannelse, hvis du vil:

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og SOSUelever som består af 10 kursusdage.

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og SOSUelever som består af 10 kursusdage. Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og SOSUelever som består af 10 kursusdage. På de næste sider ser du programmet for kurset, samt støttespørgsmål for

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Social-og sundhedsuddannelsen trin 1 og 2 efter EUD-reformen

Social-og sundhedsuddannelsen trin 1 og 2 efter EUD-reformen Social-og sundhedsuddannelsen trin 1 og 2 efter EUD-reformen Ny opbygning af uddannelsen: Grundforløb 1, grundforløb 2, hovedforløb trin 1 og trin 2 Elevgrupper: Grundforløb 1: 12 ugers erhvervsfag, 8

Læs mere

Uddannelsesplan for pæd. stud.

Uddannelsesplan for pæd. stud. Uddannelsesplan for pæd. stud. Med denne folder vil vi byde dig velkommen, som studerende på Boenheden Højtoftevej 50. Her kan du læse lidt om hvem vi er og hvad vi beskæftiger os med, samt forskellige

Læs mere

Vejledning til skriftlig prøve i fysik/kemi

Vejledning til skriftlig prøve i fysik/kemi Vejledning til skriftlig prøve i fysik/kemi Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Januar 2016 1 Indhold Indledning... 3 Mål og krav... 4 Indhold... 5 Hjælpemidler... 5 Opgavetyper... 6 Eksempler på opgaver...

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for social- og sundhedshjælpere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for social- og sundhedshjælpere Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for social- og sundhedshjælpere Overgangsordning for elever, der færdiggør 3. skoleperiode via tidligere uddannelsesordning Opdateret maj 2014 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

[Til virksomheder] Ansæt en eux-elev. det betaler sig

[Til virksomheder] Ansæt en eux-elev. det betaler sig [Til virksomheder] inden for i ndustrien Ansæt en eux-elev det betaler sig Eux kort fortalt Eux er en ny uddannelsesmulighed, der giver eleven en håndværkeruddannelse med en ekstra påbygning af HF-fag.

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Referat fra møde i LUU

Referat fra møde i LUU Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 23. august 2013 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 Deltagere: Medlemmer: Erna Leth, Region Midtjylland (EL) Grethe Nielsen, FOA Holstebro (GN) Susanne Andersen, FOA Herning

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere