Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger"

Transkript

1 Pressemeddelelse Årsregnskab februar 2012 R E G N S K A B E T B E S K R I V E R H E L E D A N I C A K O N C E R N E N, H E R U N D E R F O R R E T N I NG S A K T I V I T E T E R I D A N M A R K, S V E R I G E, N O R G E O G I R L A N D. D A N I C A P E N SI O N E R E T A F NO R D E N S F Ø R E N D E S E L S K A B E R I N D E N F O R P E N S I O N SO R D N I NG E R, L I V S F O R SI K R I N G E R O G S U N D H E D SF O R SI K R I N G E R. V O R E S KUNDER TÆLLER OVER VIRKSOM- H E D E R O G E N K E L T P E R S O N E R. Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger Fald i omkostningsprocenten fra 5,0 procent i 2010 til 4,6 procent i Prisfald på Danica Balance på op til 20 procent fra den 1. januar Stigning i indbetalingerne i Danica Koncernen på 13 procent til 27,3 mia. kroner. Gennemsnitlige afkast på Danica Balance og Danica Link over de seneste tre år på henholdsvis 10,2 og 11,4 procent. Afkast i Danica Traditionel på mellem -0,4 procent og 13,8 procent. Resultat før skat på 733 mio. kroner mod mio. kroner i Mia. kr ,9 1,8 Indbetalinger (inkl. investeringskontrakter) 21,9 3,0 20,4 3,8 24,1 7,2 27,3 8,5 Stor fremgang i indbetalingerne på 3,2 mia. kroner Administrerende direktør Per Klitgård siger: Danica Pension står stærkt i konkurrencen. I alt havde vi en fremgang i indbetalingerne i Danmark på 13 procent. Det er specielt på firmamarkedet, at vi er er gået frem. Der er ingen tvivl om, at konkurrencen er benhård i pensionssektoren. I flere tilfælde nåede konkurrencen et niveau, hvor der ikke længere var sammenhæng mellem indtægter og udgifter, og derfor valgte vi også at trække os i flere udbud i ,0 4,3 2,8 11,2 9,3 3,7 2,8 4,0 4,5 2,5 7,3 2,3 9, Udland Danica Traditionel (inkl. SUL m.m.) Danica Link Danica Balance Det er markedsprodukterne, der bidrager mest til indbetalingerne. I Danmark er der sket en fremgang på 20 procent på indbetalingerne til Danica Balance og Danica Link til nu 11,7 mia. kroner. Dermed overstiger de klart indbetalingerne til Danica Traditionel. De landede i 2011 på mia. kroner. Den udenlandske forretning har haft en tilfredsstillende fremgang i indbetalingerne på 17 procent til 8,5 mia. kroner. Afkast på Danica Link og Danica Balance helt i top over tre år Danica Pension er førende med markedsprodukter i Danmark og har siden 2001 tilbudt pensionsopsparing i Unit Link. I 2005 blev livscyklusproduktet Danica Balance lanceret, og det er i dag det foretrukne produkt blandt nye kunder i Danica Pension.

2 Procent 35 Tre års afkast i Danica Balance 30 30,2 28, ,8 25, ,2 13,1 11,6 20,0 16,1 11,6 20,1 10,4 18,0 14,5 10,2 17,5 9,3 15, ,4 0,3 0,0-1,4-1,5-3,3-5,0-6,9-8, Høj Aktieandel Middel Aktieandel Lav Aktieandel I alt har kunder i Danmark nu valgt et af Danica Pensions markedsprodukter, og samlet har de en pensionsopsparing på 52 mia. kroner. Set over de sidste tre år har den gennemsnitlige forrentning udgjort 10,2 procent om året for Danica Balance og 11,4 procent om året for Danica Link, hvilket absolut er i toppen af markedet. Vi har typisk større aktieandele i vores markedsprodukter, end dem man finder i sammenlignelige produkter på markedet. Med faldende aktiekurser var 2011 derfor et år med et beskedent negativt afkast på 2,5 procent i gennemsnit mod 12,9 pct. i Det er dog altid vigtigt at se på udviklingen over en længere tidsperiode, for der er jo ingen, som sparer op til pension på bare ét år, siger Per Klitgård. Procent 7,5 7,0 6,5 5,5 5,0 4,5 4,0 Omkostningsprocent af indbetalinger 5,0 4, Prisfald på Danica Balance på op til 20 procent Forbedrede processer, stordriftsfordele og den øgede grad af digitalisering har gjort det muligt at sænke prisen på vores mest populære produkt, Danica Balance. Digitaliseringen er en af grundene til, at vi løbende kan sænke priserne. Derudover har vi styr på omkostningerne, der ligger på det laveste niveau nogensinde. Derfor har vi fra den 1. januar 2012 nedsat priserne på Danica Balance med op til 20 procent. Det øger kundernes opsparing med 300 mio. kroner over de næste fem år. For en almindelig kunde, der indbetaler hos os i 30 år, betyder det mindst kroner mere i pension, siger Per Klitgård.

3 Danica Pension lancerede i 2011 to indeksfonde i Danica Link. Her er investeringsomkostningerne helt nede på 0,1 og 0,2 procent for henholdsvis obligations- og aktiefonden. De to fonde er nogle af de absolut billigste i Danmark. Indeksfondene er baseret på passiv forvaltning, hvor afkastet følger et simpelt indeks. Stigende kundetilfredshed Danica Pension har stor fokus på kundetilfredshed. Med kunden som udgangspunkt arbejdes der hele tiden på at optimere både produkter, processer og services. Vi arbejder løbende for at give vores kunder branchens bedste online selvbetjeningsløsninger. I 2011 blev Aktiver din pension lanceret. Dermed er det muligt for vores kunder selv at oprette deres pension online på bare 12 minutter. For fire år siden tog det i alt 10 dage at oprette en pensionsordning. Ved at optimere vores processer har vi samtidigt nedbragt og skærpet vores egne krav til leveringstiderne overfor vores kunder. Som det eneste pensionsselskab i Europa pålægger vi os selv bøder, som vi betaler til kunderne, hvis vi ikke overholder leveringstiderne, siger Per Klitgård. Såvel interne som eksterne undersøgelser viser stigende tilfredshed med Danica Pension. Undersøgelser blandt kunder, der har været i kontakt med Danica Pension, viser en væsentlig fremgang i antallet af kunder, der udtrykker tilfredshed med den service, som de har fået. Fra første til fjerde kvartal af 2011 steg antallet af kunder, som var meget tilfredse med Danica Pension med 17 procent og samtidig blev antallet af utilfredse kunder næsten halveret. En anden undersøgelse, foretaget af analysevirksomheden Aalund for hele pensionsbranchen, viser en signifikant stigende tilfredshed med Danica Pension blandt beslutningstagerne. Det er ikke mindst indenfor ekspeditionstider, proaktiv opfølgning og individuelt tilpassede løsninger, at Danica Pension står stærkt i forhold til branchen. Afkast på Danica Traditionel Det gennemsnitlige afkast i Danica Traditionel udgjorde i ,8 procent mod 5,8 procent i Afkastet dækker over en variation fra -0,4 procent til 13,8 procent afhængig af rentegruppe. Kontorenten er løbende blevet tilpasset. Senest er den tilpasset, så den for alle rentegrupper udgør 1,8 procent før skat gældende fra I Danica Traditionel blev der den 8. september 2011 indført et kursværn, som løbende reguleres. Kursværnet gjaldt ved årsskiftet for to af de fire rentegrupper. Gældskrisen og usikkerheden om verdensøkonomien har ført til markante fald på aktiemarkederne og rekordlave renter. Derfor har Danica Pension fastsat en både forsigtig og ansvarlig kontorente. Det giver mulighed for at genopbygge reserverne og skabe den bedste opsparing for kunderne på lang sigt.

4 Højt kapitalgrundlag Danica Pension er et solidt pensionsselskab, og det er vigtigt, at kunderne til enhver tid kan være sikre på, at vi lever op til de garantier, som vi har givet vores kunder i Danmark. Danica Pension har en egenkapital på 19,7 mia. kroner, og vores basiskapital er 2,25 gange større end det regulatoriske solvenskrav. Danica Pension står dermed godt rustet til at imødekomme de skærpede solvenskrav, som pensionssektoren står overfor, fortæller Per Klitgård. Ro på pensionen Nye politiske tiltag påvirker løbende danskernes pensionsopsparinger: Vi håndterer de nye lovkrav, så det berører vores kunder mindst muligt. For eksempel er der indført et nyt fradragsloft på ratepensioner, og her sørger vi helt automatisk for, at indbetalinger, som overstiger loftet, automatisk bliver overført til en livsvarig pension. På den måde sikrer vi, at kunden får fradrag for alle sine indbetalinger. Vores livsvarige pension med udbetalingsgaranti er et moderne pensionsprodukt, som kan tilpasses den enkeltes behov, og som dækker kunden hele livet. Skulle han eller hun gå hen og dø i opsparingsperioden eller i garantiperioden efter pensionering, så bliver opsparingen udbetalt til kundens begunstigede, fortæller Per Klitgård bød også på vedtagelsen af Tilbagetrækningsreformen. Den betyder, at 1,1 mio. danskere nu skal tage stilling til, om de vil fortsætte i efterlønsordningen, eller om de vil have udbetalt deres efterløn i På danicapesion.dk/efterløn kan man via en brugervenlig efterlønsberegner få en indikation af, hvad der bedst kan betale sig. Årets resultat Om resultatet siger Per Klitgård: Resultatet før skat blev på 733 mio. kroner mod mio. kroner i Det er naturligvis ikke et tilfredsstillende resultat, men skal dog ses på baggrund af en markant forbedring i løbet af 4. kvartal Resultatet dækker også over en velfungerende forretning med stor kundetilgang og styr på omkostningerne. Nedgangen i Danica Pensions resultat skyldes alene et lavere afkast på kapitalmarkederne som følge af gældskrisen og den politiske usikkerhed om, hvordan krisen løses. Afkastet af investeringerne fra vores egenkapital er derfor faldet med næsten 300 mio. kroner. Herudover er der overført mio. kroner til den såkaldte skyggekonto. Skyggekontoen er et tilgodehavende til Danske Bank, der først kan blive indtægtsført, når Danica Pension opnår et investeringsafkast udover det, der skal gives til kunderne.

5 Hovedtal for Danica Koncernen For yderligere information: Per Klitgård Adm. direktør Tel: (+45) Jens Christian Nielsen Cheføkonom Tel: (+45) Mob: (+45) Danica Pensions regnskab indgår i årsregnskabet for Danske Bank Koncernen. Mia. kroner / procent Indbetalinger 27,3 24,1 Heraf indbetalinger i Danmark 18,8 16,9 Afkast af kundemidler, procent* 6,8 5,8 Omkostningsprocent af indbetalinger, Danica-koncernen 4,6 5,0 Omkostninger i procent af hensættelser, Danmark 0,40 0,42 Resultat før skat 0,7 2,3 Kapitalstyrke 10,0 15,8 Pensionsformue (aktiver i alt) Bonusgrad 0,2 1,1 Fælles reserver (kollektivt bonuspotentiale)* 0,4 1,7 Merhensættelser* 25,2 16,4 *Gælder kun kunder med Danica Traditionel

3. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension

3. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension 3. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension Tema Tal Regnskab Begivenheder Pensionsreformer Der er brug for ro omkring pensionssystemet ro, så danskerne kan indstille sig på, hvilke regler, der gælder, og

Læs mere

Årsregnskab: Stigende indbetalinger i Danica-koncernen

Årsregnskab: Stigende indbetalinger i Danica-koncernen Årsregnskab: Stigende indbetalinger i -koncernen Adm. direktør Per Klitgård udtaler i forbindelse med koncernens årsregnskab: Pension leverede et godt resultat på 1.955 mio. kroner, selvom andet halvår

Læs mere

Danica Pension leverer tilfredsstillende regnskab for 2017

Danica Pension leverer tilfredsstillende regnskab for 2017 Danica Pension leverer tilfredsstillende regnskab for 2017 Danica Pension havde et godt 2017, hvor resultatet før skat var 1,9 mia. kr. Indbetalinger voksede med 17,5 pct. til 39,7 mia. kr. For 2017 blev

Læs mere

1. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension

1. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension 1. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension Begivenheder Velkommen til nyt elektronisk kvartalsregnskab Regnskab Nordea Liv & Pension introducerer her et nyt og læsevenligt kvartalsregnskab. Med vores nye

Læs mere

Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen

Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen Hovedtal (mio. kr.) Resultatopgørelse Indbetalinger i alt 21.275 18.064 25.318 Forsikringsteknisk resultat pension 784 807 914 Forsikringsteknisk resultat af syge-

Læs mere

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper Rente-, risiko- og omkostningsgrupper Finanstilsynet har fastlagt nogle retningslinjer, som skal sikre en rimelig fordeling af overskud til pensionskunder. For dig med pensionsordning i Danica Traditionel

Læs mere

Bedste afkast til Vellivs kunder

Bedste afkast til Vellivs kunder Regnskabsmeddelelse 31. oktober 2018 Bedste afkast til Vellivs kunder Danmarks nye kundeejede pensionsselskab Velliv er nu en realitet Efter årets første 9 måneder gav VækstPension Aktiv med mellem risiko

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2013

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2013 Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2013 Markedets bedste livscyklusafkast Præmieindbetalinger i vækst Livscyklusprodukter, mellem risiko, 15 år til pension Afkast 1. halvår 2013 Pct. 7,0 6,0 5,0 6,4% 5,6% 4,0

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 2013

Regnskabsmeddelelse 2013 Regnskabsmeddelelse 2013 Endnu et rekordår i Nordea Liv & Pension Markedets bedste afkast på livscyklusprodukter Nye digitale services til kunderne Vækstpension Afkast i 2013 i pct. 25 20 21,4% 15 15,7%

Læs mere

Markedsvinder 1. kvartal 2019 VækstPension Index: 10,4 pct.

Markedsvinder 1. kvartal 2019 VækstPension Index: 10,4 pct. Regnskabsmeddelelse 15. maj 2019 Markedsvinder 1. kvartal 2019 VækstPension Index: 10,4 pct. Tilfredsstillende udvikling i top- og bundlinje i 1. kvartal 2019 Mange nye kunder har valgt Velliv i 1. kvartal

Læs mere

1. kvartal 2012 i Nordea Liv & Pension

1. kvartal 2012 i Nordea Liv & Pension 1. kvartal 2012 i Nordea Liv & Pension Stor vækst i markedsrente Vi lancerer Danmarks stærkeste markedsrenteplatform Sådan gør dit pensionsselskab en forskel Tilbagetrækningsaftale nu drejer det sig om

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 1. kvartal 2015

Regnskabsmeddelelse 1. kvartal 2015 Regnskabsmeddelelse 1. kvartal 2015 Vækstpension Index igen markedets bedst performende livscyklusprodukt med afkast mellem 10,8 og 14,3 pct. Afkast til den typiske markedsrentekunde mellem 8,5 og 10,8

Læs mere

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Danica Traditionel

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Danica Traditionel Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Danica Traditionel Finanstilsynet har fastlagt nogle retningslinjer, som skal sikre en rimelig fordeling af overskud til pensionskunder. For dig med pensionsordning

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 1. kvartal 2014

Regnskabsmeddelelse 1. kvartal 2014 Regnskabsmeddelelse 1. kvartal 2014 Vækstpension leverer igen gode afkast Markedets mest fleksible dækning ved nedsat erhvervsevne Ny pensionsløsning til landbruget Vækstpension Afkast i 1. kvartal 2014

Læs mere

Regnskabsmeddelelse kvartal 2016

Regnskabsmeddelelse kvartal 2016 Regnskabsmeddelelse 1.-3. kvartal 2016 Rekordhøje indbetalinger på 11,5 mia. kroner svarende til en vækst på 20 procent Vækst i løbende præmier på 9 procent Vækst i indskuddene på 37 procent Afkast på

Læs mere

Konsekvenser af skattereformen for rådgivning og produktudvikling Administrerende direktør, Danica Pension Henrik Ramlau-Hansen 24.

Konsekvenser af skattereformen for rådgivning og produktudvikling Administrerende direktør, Danica Pension Henrik Ramlau-Hansen 24. Konsekvenser af skattereformen for rådgivning og produktudvikling Administrerende direktør, Danica Pension Henrik Ramlau-Hansen 24. november 2009 Konsekvenser for skatten Bundskatten sænkes 1,5 procentpoint

Læs mere

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Traditionel

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Traditionel Rente-, risiko- og omkostningsgrupper i Traditionel Finanstilsynet har fastlagt nogle retningslinjer, som skal sikre en rimelig fordeling af overskud til pensionskunder. For dig med pensionsordning i Traditionel

Læs mere

1. halvår 2011 i Nordea Liv & Pension

1. halvår 2011 i Nordea Liv & Pension 1. halvår 2011 i Nordea Liv & Pension Bruttopræmier i alt Mio. kr. 8.000 Indskud Løbende præmier 7.000 6.000 5.000 4.000 3.000 2.000 1.000 0 H1 2007 H1 2008 H1 2009 H1 2010 H1 2011 Bruttopræmier i alt

Læs mere

Delårsrapport 1. halvår 2008

Delårsrapport 1. halvår 2008 DANICA Pension i Delårsrapport Indholdsfortegnelse BERETNING Hovedtal 3 Resultat for 4 Balance, kapitalstyrke og risiko 5 Forventninger til 5 REGNSKAB DANICA PENSION I 7 LEDELSESPÅTEGNING 16 2/17 DANICA

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2015

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2015 Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2015 Afkast til den typiske markedsrentekunde på 7,4 pct. Nordic Award for infrastruktur-investeringer/opp Ny forening for Nordea Liv & Pensions kunder betinget myndighedsgodkendt

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 1. kvartal 2016

Regnskabsmeddelelse 1. kvartal 2016 Regnskabsmeddelelse 1. kvartal 2016 Vækst i løbende præmier på 12,5 pct. og i indskud på 6,5 pct. Ny it-platform med nye fleksible produktmuligheder Afkast til typisk markedsrentekunde fra -3,1 til -2,0

Læs mere

Halvårsrapport for perioden 1. januar juni 2009

Halvårsrapport for perioden 1. januar juni 2009 PENSIONDANMARK HOLDING A/S Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2009 Langelinie Allé 41 Postboks 2510 2100 København Ø CVR. nr. 29 19 42 38 LEDELSESBERETNING Hovedpunkter for 1. halvår 2009

Læs mere

Bedste afkast til kunder i Velliv

Bedste afkast til kunder i Velliv Regnskabsmeddelelse 30. oktober 2019 Bedste afkast til kunder i Velliv Indbetalingerne sætter ny rekord Vellivs kunder har endnu engang fået et afkast helt i toppen af markedet. VækstPension Index med

Læs mere

60 år. 61 år. 61½ år. 62 år

60 år. 61 år. 61½ år. 62 år En livsvarig livrente er en skattebegunstiget opsparing, der kan give dig en månedlig indtægt, fra du går på pension og resten af dit liv. Til forskel fra de fleste andre pensioner kan du oprette en livsvarig

Læs mere

Halvårsrapport Danica Pension I

Halvårsrapport Danica Pension I Halvårsrapport 007 Danica Pension I Indholdsfortegnelse LEDELSESBERETNING Hovedtal... 3 Resultat for 1. halvår 007... 4 Balance, kapitalstyrke og risiko... 5 Forventninger til 007... 5 LEDELSESPÅTEGNING...

Læs mere

Nye prognoser giver ro om pensionen

Nye prognoser giver ro om pensionen Nye prognoser giver ro om pensionen Ældre og yngre kan tage det helt roligt midterfeltet skal overveje at justere indbetalingerne Pensionsbranchen har besluttet at revidere de fælles antagelser bag beregningen

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 2014

Regnskabsmeddelelse 2014 Regnskabsmeddelelse 2014 Samlet afkast på 20,3 mia. kr. - Markedsrente mellem 7,0 og 19,9 pct. - Gennemsnitsrente mellem 15,0 og 19,7 pct. Vækstpension markedets bedste afkast Rekordresultat Fortsat præmievækst

Læs mere

Delårsrapport 1. halvår 2009

Delårsrapport 1. halvår 2009 DANICA Pension i Delårsrapport Indholdsfortegnelse REGNSKABSBERETNING Hovedtal 3 Overblik 4 Periodens resultat 4 Balance, kapitalstyrke og risiko 4 Markedet Begivenheder efter balancedagen 5 5 Forventninger

Læs mere

HALVÅRSRAPPORT 1. HALVÅR 2011

HALVÅRSRAPPORT 1. HALVÅR 2011 HALVÅRSRAPPORT 1. HALVÅR 2011 Bankpension pensionskasse for finansansatte Dirch Passer Alle 27, 4 2000 Frederiksberg CVR 21 54 84 13 www.bankpension.dk Halvårsrapport for 1. halvår 2011 Beretning - første

Læs mere

Halvårsrapport 2012 PFA Pension

Halvårsrapport 2012 PFA Pension Halvårsrapport 2012 PFA Pension Halvårsrapport PFA Pension side 1 af 12 Halvårsrapport PFA Pension 1. halvår 2012 Hovedpunkter fra halvårsrapporten PFA Pension opnåede et af markedets højeste investeringsafkast

Læs mere

Fremgang i Sampension

Fremgang i Sampension PRESSEMEDDELELSE, 17. august 2015 Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2015 Fremgang i Sampension Adm. direktør i Sampension, Hasse Jørgensen: 2015 har på mange måder været godt for Sampension og kunderne. Øgede

Læs mere

DANICA PENSION I, LIVSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB

DANICA PENSION I, LIVSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB DANICA PENSION I, LIVSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB Halvårsrapport 005 Danica Pension I s hovedtal 3 Beretning 4 Resultat for. halvår 005 4 Balance og kapitalstyrke 5 Anvendt regnskabspraksis 5 Regnskab for

Læs mere

Tidsbegrænset livrente

Tidsbegrænset livrente Tidsbegrænset livrente En tidsbegrænset (ophørende) livrente er en fradragsberettiget opsparing, der kan give dig en månedlig udbetaling, fra du går på pension og i en aftalt periode på mindst 10 år. Til

Læs mere

Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance

Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance 1 Omlægning kort fortalt Vi tilbyder i foråret 2017 en række af vores kunder at omlægge deres pensionsopsparing i Danica Traditionel til Danica Balance.

Læs mere

Halvårsrapport for perioden 1. januar juni 2010

Halvårsrapport for perioden 1. januar juni 2010 PENSIONDANMARK HOLDING A/S Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2010 Langelinie Allé 41 Postboks 2510 2100 København Ø CVR. nr. 29 19 42 38 LEDELSESBERETNING Hovedpunkter for 1. halvår 2010

Læs mere

Regnskabsmeddelelse kvartal 2014

Regnskabsmeddelelse kvartal 2014 Regnskabsmeddelelse 1.-3. kvartal 2014 Samlet afkast på 14,4 mia. kr. Afkast på mellem 5,7 og 12,9 pct. i markedsrente Vækst både i løbende præmier og indskud Bonusgraden styrket til 7,4 pct. Livscyklusprodukter,

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 3. kvartal 2013

Regnskabsmeddelelse 3. kvartal 2013 Regnskabsmeddelelse 3. kvartal 2013 Markedsrenteafkast helt i top på livscyklusprodukter Markedets mest fleksible pensionsløsning til selvstændige Innovativt simuleringsværktøj giver kunderne det bedste

Læs mere

3. kvartal 2012 i Nordea Liv & Pension

3. kvartal 2012 i Nordea Liv & Pension 3. kvartal 2012 i Nordea Liv & Pension Solide afkast i markedsrente En høj garanti er penge værd hos os Finanskrisens muligheder Rådgivning med branchens mest moderne værktøj Regnskabsmeddelelse Leder

Læs mere

Udfordringer og muligheder i pensionsbranchen

Udfordringer og muligheder i pensionsbranchen Udfordringer og muligheder NFT i pensionsbranchen 3/2003 Udfordringer og muligheder i pensionsbranchen af Henrik Heideby Henrik Heideby Som andre steder i verden står pensionsbranchen i Danmark i disse

Læs mere

1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE

1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE 1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE 2 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING KORT FORTALT Vi tilbyder frem til

Læs mere

Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2008

Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2008 PENSIONDANMARK HOLDING A/S Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2008 Langelinie Allé 41 Postboks 2510 2100 København Ø CVR. nr. 29 19 42 38 LEDELSESBERETNING Hovedpunkter for 1. halvår 2008

Læs mere

Halvårsrapport Danica Pension I

Halvårsrapport Danica Pension I Halvårsrapport 006 Danica Pension I Indholdsfortegnelse DANICA PENSION I S HOVEDTAL 3 BERETNING.. 4 Resultat for. halvår 006.. 4 Balance. 5 FORVENTNINGER TIL 006. 5 ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS.. 6 REGNSKAB

Læs mere

Halvårsrapport for perioden 1. januar juni 2010

Halvårsrapport for perioden 1. januar juni 2010 PENSIONDANMARK PENSIONSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2010 Langelinie Allé 41 Postboks 2510 2100 København Ø CVR. nr. 16 16 32 79 LEDELSESBERETNING Hovedpunkter

Læs mere

16,4 mia. kr. i afkast i 2011. Sampension opnåede flotte afkast og kom styrket ud af 2011. De gode takter fortsætter her i 2012

16,4 mia. kr. i afkast i 2011. Sampension opnåede flotte afkast og kom styrket ud af 2011. De gode takter fortsætter her i 2012 FOKUS 16,4 mia. kr. i afkast i 2011 Sampension opnåede flotte afkast og kom styrket ud af 2011. De gode takter fortsætter her i 2012 Årsrapporten 2011 fra Sampension er netop godkendt på generalforsamlingen

Læs mere

1. halvår 2012 i Nordea Liv & Pension

1. halvår 2012 i Nordea Liv & Pension 1. halvår 2012 i Nordea Liv & Pension Løbende præmier i rekordniveau Kunderne vælger Vækstpension Danmarks bedste produktplatform i markedsrente Markedsturbulens er blevet et grundvilkår Regnskabsmeddelelse

Læs mere

Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2005

Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2005 PENSIONDANMARK PENSIONSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2005 Langelinie Allé 41 Postboks 2510 2100 København Ø CVR. nr. 16 16 32 79 PensionDanmark Halvårsrapport

Læs mere

DANICA PENSION DELÅRSRAPPORT 1. HALVÅR 2012

DANICA PENSION DELÅRSRAPPORT 1. HALVÅR 2012 DANICA PENSION DELÅRSRAPPORT 1. HALVÅR Indholdsfortegnelse REGNSKABSBERETNING Hovedtal 3 Resultatoverblik 4 Usikkerhed på de finansielle markeder 4 Investeringsafkast 5 Fortsat faldende omkostninger 5

Læs mere

Regnskab for 1. halvår 2004 Nordea Link Danmark, investeringslivsforsikringsselskab A/S

Regnskab for 1. halvår 2004 Nordea Link Danmark, investeringslivsforsikringsselskab A/S Regnskab for 1. halvår 2004 Nordea Link Danmark, investeringslivsforsikringsselskab A/S (CVR-nr. 15319615) Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger 1 Kommentarer til halvårsregnskabet 2 Resultatopgørelse

Læs mere

1. kvartal 2013 i Nordea Liv & Pension

1. kvartal 2013 i Nordea Liv & Pension 1. kvartal 2013 i Nordea Liv & Pension Vækst i løbende præmier trods skattereform Solide afkast til kunderne Kunderne savner viden og oplysning om offentlige pensioner (søjle 1) Vækstpension Afkast 1.

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2014

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2014 Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2014 Samlet investeringsafkast på 9,3 mia. kr. Markedets bedste livscyklusafkast Store ejendomsprojekter giver godt afkast til kunderne og bidrager til udvikling i samfundet

Læs mere

Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen

Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen Hovedtal (mio. kr.) Resultatopgørelse Indbetalinger i alt 23.251 21.275 28.742 Investeringsafkast, i alt 30.745 7.364 13.616 Forsikringsteknisk resultat pension 516

Læs mere

SEB PENSION. ÅOP og ÅOK. Metodebeskrivelse 2013

SEB PENSION. ÅOP og ÅOK. Metodebeskrivelse 2013 SEB PENSION ÅOP og ÅOK Metodebeskrivelse 2013 28. maj 2014 Indholdsfortegnelse side 1 Indledning og overblik 3 2 Metodebeskrivelse i henhold til henstilling fra Forsikring & Pension 4 3 Afstemningsskema

Læs mere

Resultat - Basisindtjening fastholdt gennem fald i omkostninger

Resultat - Basisindtjening fastholdt gennem fald i omkostninger Resultat - Basisindtjening fastholdt gennem fald i omkostninger Mio. kr. 2002 2001 Indeks 02/01 Basisindtægter 27.065 28.307 96 Omstruktureringsomkostninger 350 100 - Omkostninger 15.139 16.175 94 Basisindtjening

Læs mere

DANICA BALANCE NÅR PENSION SKAL VÆRE EN GOD INVESTERING, UDEN DU BEHØVER GØRE NOGET

DANICA BALANCE NÅR PENSION SKAL VÆRE EN GOD INVESTERING, UDEN DU BEHØVER GØRE NOGET DANICA BALANCE NÅR PENSION SKAL VÆRE EN GOD INVESTERING, UDEN DU BEHØVER GØRE NOGET 2 DANICABALANCE DANICA BALANCE 3 DANICA BALANCE Mange finder det svært at tage stilling til deres tilværelse som pensionist,

Læs mere

Topdanmark Link Livsforsikring A/S. Halvårsrapport CVR-nr

Topdanmark Link Livsforsikring A/S. Halvårsrapport CVR-nr Topdanmark Link Livsforsikring A/S Halvårsrapport 2012 CVR-nr. 26188385 INDHOLD Ledelsesberetning 3 Ledelsespåtegning 4 Regnskab Resultatopgørelse 5 Totalindkomstopgørelse 5 Balance 6 Egenkapitalopgørelse

Læs mere

Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2008

Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2008 PENSIONDANMARK PENSIONSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2008 Langelinie Allé 41 Postboks 2510 2100 København Ø CVR. nr. 16 16 32 79 LEDELSESBERETNING Hovedpunkter

Læs mere

Højt afkast til kunderne

Højt afkast til kunderne Regnskabsmeddelelse 29. august 2019 Højt afkast til kunderne God udvikling på både top- og bundlinje i 1. halvdel af 2019 Indbetalingerne satte i 1. halvår af 2019 rekord med samlet set 10,0 mia. kr. svarende

Læs mere

Den danske pensionsmodel i historisk og internationalt perspektiv

Den danske pensionsmodel i historisk og internationalt perspektiv Den danske pensionsmodel i historisk og internationalt perspektiv Indlæg på Finansanalytikerforeningens konference Garanti eller markedsrente - hvem skal bære risikoen i fremtiden? 23. marts 2011 Adm.direktør

Læs mere

Halvårsrapport for 1. halvår 2006. Nordea Pension Danmark, livsforsikringsselskab A/S (CVR-nr. 24260577)

Halvårsrapport for 1. halvår 2006. Nordea Pension Danmark, livsforsikringsselskab A/S (CVR-nr. 24260577) Halvårsrapport for 1. halvår 2006 Nordea Pension Danmark, livsforsikringsselskab A/S (CVR-nr. 24260577) Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger 1 Kommentarer til halvårsrapporten 2 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

Årsrapport 2003. Pressemøde. København, 5. februar 2004

Årsrapport 2003. Pressemøde. København, 5. februar 2004 Årsrapport 2003 Pressemøde København, 5. februar 2004 1. Resumé af 2003 Året 2003 Ny organisation med øget brandfokus på Danske Bank og BG Bank Salg af Danske Prioritet, BG Bolig Plus og afdragsfrie lån

Læs mere

Skadesforsikringsselskabers regnskaber 1. halvår 2009

Skadesforsikringsselskabers regnskaber 1. halvår 2009 Skadesforsikringsselskabers regnskaber 1. halvår 2009 Konklusioner De danske skadeforsikringsselskaber fastholder fremgangen fra 2008. Det samlede resultat før skat i 1. halvår 2009 blev på 4,4 mia. kr..

Læs mere

Rapport om nettoafkast på markedsrenteprodukter (privat)

Rapport om nettoafkast på markedsrenteprodukter (privat) Rapport om nettoafkast på markedsrenteprodukter (privat) 2006-2010 23. september 2011 BEDSTpension finansiel rådgivning ApS Centervænget 19 3400 Hillerød Indholdsfortegnelse 1. Management summary 2. Detailresultater

Læs mere

Resultat bedre end forrige år - og på niveau med forventningerne

Resultat bedre end forrige år - og på niveau med forventningerne Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1007 København K Dato: 24.11. 24.11. Side: 1 Vor ref.: Direktionen Telefon: 9633 5000 Kvartalsrapport pr. 30.09. for Nordjyske Bank Nordjyske Banks bestyrelse har i

Læs mere

GENERALFORSAMLING 2015 VELKOMMEN

GENERALFORSAMLING 2015 VELKOMMEN GENERALFORSAMLING 2015 VELKOMMEN DIP generalforsamling 2015 Hovedpunkter i beretning: Afkast Samfundsansvar Pensioner hvordan udvikler pensionerne sig? Pensioner nye tiltag Strategi og fremtiden 2 Værd

Læs mere

Topdanmark Link Livsforsikring A/S. Halvårsrapport CVR-nr

Topdanmark Link Livsforsikring A/S. Halvårsrapport CVR-nr Topdanmark Link Livsforsikring A/S Halvårsrapport 2010 CVR-nr. 26188385 INDHOLD Ledelsesberetning 3 Ledelsespåtegning 4 Regnskab Resultatopgørelse 5 Balance 6 Egenkapitalopgørelse 7 Noter 8 Topdanmark

Læs mere

Nedsættelse af fradragsloftet fra 100.000 kr. til 50.000 kr.

Nedsættelse af fradragsloftet fra 100.000 kr. til 50.000 kr. Nye love vedtaget Den 21. december 2011 vedtog Folketinget en række love, der har betydning for din pension. Lovene medfører bl.a. reduktion af fradragsloftet for indbetaling til ratepension, fjernelse

Læs mere

Letsikring af indtægt ved pension Du kan sikre, at dine penge kommer dig, eller dine nærmeste til gode

Letsikring af indtægt ved pension Du kan sikre, at dine penge kommer dig, eller dine nærmeste til gode Du kan sikre, at dine penge kommer dig, eller dine nærmeste til gode Version 4.1 med investering - december 2013 Brug din smartphone Scan koden og se filmen om Letsikring af indtægt ved pension Du får

Læs mere

Pension. Viden til tiden

Pension. Viden til tiden Pension Viden til tiden Lidt om mig Søren Markersen Manager, Teknik chef Deloitte Pension Management Exam. Pensionsrådgiver Exam. Assurandør Tryg SEB Pension Danica Pension Pensionsgruppen (Skandia) Agenda

Læs mere

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab?

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab? Status på kapitalpension/aldersforsikring Hvad gør dit pensionsselskab? Nordea Liv & Pension Spørgsmål Kan jeg betale skatten i 2014 på min kapitalpension på 37,3 procent? Kan jeg fortsat indbetale på

Læs mere

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab?

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab? Status på kapitalpension/aldersforsikring Hvad gør dit pensionsselskab? SEB Pension Spørgsmål Kan jeg betale skatten i 2014 på min kapitalpension på 37,3 procent? Kan jeg fortsat indbetale på aldersopsparingen

Læs mere

Rapport om nettoafkast på markedsrenteprodukter (privatkunder)

Rapport om nettoafkast på markedsrenteprodukter (privatkunder) Rapport om nettoafkast på markedsrenteprodukter (privatkunder) 2006-2012 10. maj 2013 BEDSTpension finansiel rådgivning Centervænget 19 3400 Hillerød Indholdsfortegnelse 1. Management summary 2. Detailresultater

Læs mere

Danica Pension I, Livsforsikringsaktieselskab. Halvårsregnskab

Danica Pension I, Livsforsikringsaktieselskab. Halvårsregnskab Danica Pension I, Livsforsikringsaktieselskab Halvårsregnskab 1. halvår 2004 Danica Pension I Periodens resultat 1. halvår 1. halvår Året (Mio. kr.) 2004 2003 2003 Præmier f.e.r. 963 1.027 2.034 Resultat

Læs mere

PFS Pension for Selvstændige Velfærdspakke Flex

PFS Pension for Selvstændige Velfærdspakke Flex PFS Pension for Selvstændige Velfærdspakke Flex Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København Pension for Selvstændige (PFS) er de selvstændigt erhvervsdrivendes egen pensionsordning. Pensionsordningen

Læs mere

Rapport om nettoafkast på markedsrenteprodukter (privatkunder)

Rapport om nettoafkast på markedsrenteprodukter (privatkunder) Rapport om nettoafkast på markedsrenteprodukter (privatkunder) 2006-2014 Februar 2014 BEDSTpension Finansiel Rådgivning Centervænget 19 3400 Hillerød Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Overordnede resultater

Læs mere

Letsikring af indtægt ved pension Du kan sikre, at dine penge kommer dig, eller dine nærmeste til gode

Letsikring af indtægt ved pension Du kan sikre, at dine penge kommer dig, eller dine nærmeste til gode Du kan sikre, at dine penge kommer dig, eller dine nærmeste til gode Version 5.1 med investering - februar 2017 Brug din smartphone Scan koden og se filmen om Letsikring af indtægt ved pension Du får livsvarig

Læs mere

Svær start på året trods udlånsvækst Resultat på 3,0 mia. kr. efter skat i årets første kvartal. Egenkapitalforrentning på 7,7 pct.

Svær start på året trods udlånsvækst Resultat på 3,0 mia. kr. efter skat i årets første kvartal. Egenkapitalforrentning på 7,7 pct. Pressemeddelelse Holmens Kanal 2-12 1092 København K Telefon 45 14 14 00 30. april 2019 Svær start på året trods udlånsvækst Resultat på 3,0 mia. kr. efter skat i årets første kvartal. Egenkapitalforrentning

Læs mere

Regnskab for 1. halvår 2004 Nordea Pension Danmark, livsforsikringsselskab II A/S

Regnskab for 1. halvår 2004 Nordea Pension Danmark, livsforsikringsselskab II A/S Regnskab for 1. halvår 2004 Nordea Pension Danmark, livsforsikringsselskab II A/S (CVR-nr. 16452742) Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger 1 Kommentarer til halvårsregnskabet 2 Resultatopgørelse 5 Balance

Læs mere

Halvårsrapport 1. januar juni 2010

Halvårsrapport 1. januar juni 2010 Halvårsrapport 1. januar 2010 30. juni 2010 Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger Smakkedalen 8, DK-2820 Gentofte Telefon 3915 0102, fax 3915 0199, CVR nr.: 3018 6028 Pensionsvirksomheden

Læs mere

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti?

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Flere hundredtusinde pensionskunder bliver tilbudt gigantbonusser, hvis de skifter ordning, men de forgyldes bare med deres egne penge, kritiserer

Læs mere

D a n i c a L i n k u d e n u d b e t a l i n g s g a r a n t i

D a n i c a L i n k u d e n u d b e t a l i n g s g a r a n t i Anbefalingsmatricen Har du valgt Danica Link uden udbetalingsgaranti, kan du se i tabellen, hvilken -portefølje vi anbefaler dig, alt efter din risikovillighed, og det antal år der er til du skal på pension.

Læs mere

Pressemeddelelse, februar 2003 Alm. Brand Koncernen Årsrapport Bedre end ventet

Pressemeddelelse, februar 2003 Alm. Brand Koncernen Årsrapport Bedre end ventet Pressemeddelelse, februar 2003 Alm. Brand Koncernen Årsrapport 2002 - Bedre end ventet Alm. Brand Koncernen har i 2002 udviklet sig bedre end forventet ved halvåret 2002. Gevinster på obligationsmarkedet

Læs mere

Har I en plan? Hvad vil I?

Har I en plan? Hvad vil I? 1 Har I en plan? Hvad vil I? Overblik over fremtidig indkomst og formue Skat Efterløn Risikovillighed Folkepension Investering Pensionsformue Gaver og Arv Løn Efterløn? Modregning Folkepension 60 65 Alder

Læs mere

Kvartalsrapport pr for Nordjyske Bank

Kvartalsrapport pr for Nordjyske Bank Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 17 København K Dato: 23.11.24 Side: Vor ref.: Direktionen 1 Telefon: 9633 5 Fondsbørsmeddelelse nr. 14.24 Kvartalsrapport pr. 3.9.24 for Nordjyske Bank Nordjyske Banks

Læs mere

København, d. 31. januar Pressemøde. Årsregnskab Robust resultat i en turbulent tid

København, d. 31. januar Pressemøde. Årsregnskab Robust resultat i en turbulent tid København, d. 31. januar 2008 Pressemøde Årsregnskab 2007 - Robust resultat i en turbulent tid RESUMÉ AF 2007 2007 et begivenhedsrigt år - Høj aktivitet og international finanskrise Tilfredsstillende resultat

Læs mere

Halvårsrapport 30.06.2005. pensionskassen for amtsvejmænd m.fl.

Halvårsrapport 30.06.2005. pensionskassen for amtsvejmænd m.fl. Halvårsrapport 30.06.2005 pensionskassen for amtsvejmænd m.fl. Indhold Hovedtal...3 Periodens resultat...4 Forventninger til fremtiden...5 Investeringsstrategi og finansiel risikostyring...6 Resultatopgørelse...7

Læs mere

Årsrapport 2004 København, 10. februar 2005

Årsrapport 2004 København, 10. februar 2005 Årsrapport 2004 København, 10. februar 2005 Resumé af 2004 Resumé af 2004 - Bedste resultat nogensinde Overskud efter skat 14 pct. til 10,6 mia. kr. Basisindtægter stiger med 1 pct. Driftsomkostninger

Læs mere

Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1

Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1 Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1 Indhold Bilag - Sådan investeres din pension - Hvis du har valgt garanti - Sådan kan du følge udviklingen af din pension - Når pensionen skal udbetales

Læs mere

Halvårsrapport 2012 PFA Holding Koncernen

Halvårsrapport 2012 PFA Holding Koncernen Halvårsrapport PFA Holding Koncernen Halvårsrapport PFA-koncernen side 1 af 12 Halvårsrapport PFA-koncernen 1. halvår PFA s resultater i i topform PFA har haft et meget tilfredsstillende halvår i. Vi har

Læs mere

Forsikrings- og pensionsbranchens

Forsikrings- og pensionsbranchens Forsikrings- og økonomi Henrik Munck Peter Foxman Philip Heymans Allé 1, 2900 Hellerup, Telefon 41 91 91 91, www.forsikringogpension.dk Side 1 Indhold 1. Sammenfatning 4 2. Udvikling i pensionsbranchen

Læs mere

Dine fordele som medlem af Lægernes Pension

Dine fordele som medlem af Lægernes Pension Dine fordele som medlem af Lægernes Pension Lægernes Pension pensionskassen for læger 20.05.2016 31/24 Side 2/5 Er det en fordel at være medlem af Lægernes Pension? Kunne det være bedre for mig som læge

Læs mere

Skandia Livsforsikring A/S HALVÅRSRAPPORT

Skandia Livsforsikring A/S HALVÅRSRAPPORT CVR-nr. 88 02 55 12 Hjemsted: Hvidovre Skandia Livsforsikring A/S HALVÅRSRAPPORT 1. halvår 2006 , Skandia Liv halvårsrapport 2006 viser følgende: Bruttopræmier viser fremgang til 5,6 % i forhold til 1.

Læs mere

Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen

Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen Hovedtal (mio. kr.) Resultatopgørelse 1 Resultat pension 1.563 1.716 1.960 Resultat Syge- og ulykkesforsikring -306-612 -481 Forsikringsresultat i alt 1.257 1.104 1.480

Læs mere

Forudsætninger for Behovsguiden

Forudsætninger for Behovsguiden Forudsætninger for Behovsguiden Med Behovsguiden vil give dig et kvalificeret bud på dit pensionsbehov: Dit behov for opsparing, når du går på pension så du kan opretholde din livsstil Dit og din families

Læs mere

guide Her får du det bedste afkast Penge og pension sider Tag hånd om din pension Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide Her får du det bedste afkast Penge og pension sider Tag hånd om din pension Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Penge og pension Her får du det bedste afkast Tag hånd om din pension Foto: Iris Stor forskel på afkast Der kan være 150.000

Læs mere

København, d. 9. august 2007 Pressemøde Halvårsregnskab Resultat bedre end forventet og opjustering af indtjeningsforventninger for hele 2007

København, d. 9. august 2007 Pressemøde Halvårsregnskab Resultat bedre end forventet og opjustering af indtjeningsforventninger for hele 2007 København, d. 9. august 2007 Pressemøde Halvårsregnskab 2007 - Resultat bedre end forventet og opjustering af indtjeningsforventninger for hele 2007 RESUMÉ AF H1 2007 Resumé af 1. halvår 2007 - Resultatet

Læs mere

DINE FORDELE SOM MEDLEM AF LÆGERNES PENSIONSKASSE MEDLEMSEJET PENGENE TILHØRER DIG 2

DINE FORDELE SOM MEDLEM AF LÆGERNES PENSIONSKASSE MEDLEMSEJET PENGENE TILHØRER DIG 2 DINE FORDELE SOM MEDLEM AF LÆGERNES PENSIONSKASSE 31/21 13.08.2014 Er det en fordel at være medlem af Lægernes Pensionskasse? Kunne det være bedre for mig som læge at have en obligatorisk pensionsordning

Læs mere

Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger

Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger Konklusioner Foreningernes samlede formue er vokset med 206 mia. kr. i 2005, og udgjorde ved udgangen af året

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder En bedre pensionsordning til dig Ny pensionsleverandør I EG Koncernen har vi valgt Nordea Liv & Pension som pensionsleverandør fordi de opfylder vores høje

Læs mere

Benchmarkanalyse for privattegnede livscyklusprodukter

Benchmarkanalyse for privattegnede livscyklusprodukter Benchmarkanalyse for privattegnede livscyklusprodukter 5. november 2013 BEDSTpension finansiel rådgivning Centervænget 19 3400 Hillerød 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Analysen... 3 3 Sammenfatning... 4 4 Forventet

Læs mere

1. halvår Præsentation af regnskabet. København, 21. august 2003

1. halvår Præsentation af regnskabet. København, 21. august 2003 1. halvår 2003 Præsentation af regnskabet København, 21. august 2003 1. Resumé af første halvår 2003 Resumé af 1. halvår 2003 - Tilfredsstillende resultat Overskud efter skat stiger 11 pct. til 4.803 mio.

Læs mere