råvarer halv råvarer, råvarer, halvfabrikata, helfabrikata hvad er det, og hvad er hvad det samlede måltid fabrikata økonomaforeningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "råvarer halv råvarer, råvarer, halvfabrikata, helfabrikata hvad er det, og hvad er hvad det samlede måltid fabrikata økonomaforeningen"

Transkript

1 atur råvarer halv halvfabrikata, helfabrikata råvarer, HEL råvarer, halvfabrikata, helfabrikata hvad er det, og hvad er hvad det samlede måltid fabrikata økonomaforeningen

2 udgivet af økonomaforeningen nørre voldgade københavn k tlf grafisk tilrettelægning torben wilhelmsen tryk: eks-skolens trykkeri juni 1995

3 Alle, der beskæftiger sig med levnedsmidler og kostforplejning, anvender dagligt begreberne råvare, halvfabrikata og helfabrikata. Der er dog ingen sikkerhed for, at man taler om det samme, når et eller flere af begreberne anvendes. Økonomaforeningen inviterede repræsentanter fra Levnedsmiddelindustrien, Levnedsmiddelstyrelsen og kostforplejningsområdet til en afklaringsdebat, med det formål at nå frem til definitioner af de tre begreber. Baggrunden for invitationen og arbejdet var ønsket om at komme frem til at tale samme sprog, således at professionelle debatter om kostforplejning ikke bliver afsporet af uenighed om indholdet i ord.

4 På grund af blandt andet den tekniske/ teknologiske udvikling, og den industrielle udvikling af nye produkter, ændres arbejdsopgaver og arbejdstilrettelæggelse i storkøkkener, og arbejdsdelingen mellem storkøkkener og industrien ændres. Tidligere indkøbte storkøkkener næsten udelukkende råvarer f.eks. halve grise, for derefter selv at forarbejde disse til halvfabrikata, helfabrikata og endelig til hele måltider. De seneste år er udviklingen gået frem mod, at industrien har overtaget en del af storkøkkenernes opgaver med at producere halvfabrikata og helfabrikata. Det betyder, at storkøkkener idag, udover råvarer, også indkøber halvfabrikata og helfabrikata. Halvfabrikata og helfabrikata som storkøkkenerne tidligere selv producerede.

5 Afgrænsningen præsenteres blandt andet gennem eksempler, som helt praktisk viser, hvordan opdelingen omsættes til praktisk virkelighed. Eksemplerne på råvarer, halvfabrikata og helfabrikata præsenteres undervejs, og samles til sidst i et skema. Der er lagt vægt på at nå frem til begrebsafgrænsninger, som er værdineutrale, således at definitionerne kan anvendes, uanset om forarbejdningsprocessen foregår i industrien, i offentlige eller private storkøkkener. Der er derfor ikke taget stilling til, hvem der skal, eller hvem der bedst varetager hvilke dele af forarbejdningsprocessen. Det er et helt andet spørgsmål, end det arbejdsgruppen er blevet bedt om at nå et resultat i forhold til. Gruppen har ikke beskæftiget sig med konserverings- eller andre former for holdbarhedsforlængende processer, såsom nedfrysning, vakuumpakning m.v. Der vil kunne findes enkelte eksempler, som det ikke vil være muligt at placere entydigt indenfor en enkelt af begrebsafgrænsningerne. Ifølge gruppens opfattelse ændrer dette ikke værdien af, at være nået frem til definitioner af begreberne.

6 Råvarer, halvfabrikata og helfabrikata dele af en proces Naturen bliver til produkter og råvarer. Råvarer forarbejdes, så bliver de til halvfabrikata. Halvfabrikata forarbejdes til helfabrikata, således at de kun skal f.eks. opvarmes, for at være en del af et måltid. Måltidet består af en række råvarer, der er forarbejdet til halvfabrikata og helfabrikata, som til slut sættes sammen til et måltid. Naturen er noget i sig selv. Natur er ikke råvarer Råvarer er alt, hvad der er råt, eller alt hvad der ikke er forarbejdet! Så enkelt er det ikke. For hvornår bliver en kalv eller et lam på marken til en råvare? Hvornår bliver laksen i elven til en råvare? Og hvornår bliver hveden på markerne til råvarer? Naturens mangfoldighed bliver først til råvarer, når mennesker finder ud af at bruge mangfoldigheden til noget, der kan spises. Når nogle gør naturens mangfoldighed til varer til produkter. Varer/produkter der kan sælges og forarbejdes. Derfor er f.eks. kalven, laksen og hveden ikke råvarer. Det er natur.

7 Råvarer Formålet med den samlede forarbejdningsproces er, at skabe måltider der spises af mennesker. Råvarer er udgangspunktet for en forarbejdningsproces. Råvarer er ikke, eller kun delvis forarbejdet. Et eksempel på råvarer der er delvis forarbejdet, er rå kartofler som er skrællet. Forarbejdede råvarer er halvfabrikata. Intet spiseligt kan skabes uden råvarer. Forudsætningen for råvarer er natur. gode råvarer kræver, at der stilles krav til den måde, naturen behandles på, og krav til de der arbejder med at omforme naturen til råvarer, der kan bruges til produktion af mad. Forudsætningen for gode råvarer er, at såvel de, der arbejder i naturen og med naturen, og de, der arbejder med at modtage og gøre naturen til produkter, ved, hvad de vil og kan forklare, hvad de gør. De, der skal aftage naturens produkter i form af råvarer, er afhængige af forarbejdet. Gode råvarer kræver godt forarbejde i naturen. Et eksempel på råvarer der er delvis forarbejdet, er rå kartofler som er skrællet.

8 Korn. Grønsager. Kvæg. Kvæg. Fjerkræ og grønsager. Ko. Gris. Fjerkræ. Fisk. atur Frugt. Jordbær. Praktiske eksempler på, hvad afgrænsningen betyder i dagligdagen. Skemaet viser afgrænsningen mellem natur, råvarer, halvfabrikata, helfabrikata og det samlede måltid.

9 Mel. Kartofler m. skræl. Kartofler u. skræl. Gulerødder m. skræl. Gulerødder u. skræl. Revne gulerødder. Okse/kalve-stege. Hakket oksekød. Hakket oksekød formet til bøf. Okse/kalvekød i tern. Ben. Høns og asparges. Mælk. Svinekam. Kotelet. Hakket svine kød. Kylling hel. Kylling halv. Kylling portionsstykker. Fersk eller frossen. Fersk renset sild. Fersk sildefilet. Æbler. Frosne æblebåde. råvarer Jordbær. Frosne jordbær. Hvad er råvarer? råvarer er produkter fra naturen, som af mennesker er blevet taget ud af deres naturlige elementer, og blevet omdannet til varer, som er til salg. Råvarer er varer der ikke er tilsat noget som helst. Alle, der arbejder med forarbejdning, beskæftiger sig med råvarer. Alle, der indkøber råvarer (fra grossister til madproducenter), bliver en del af processen, der fører frem til resultatet af forarbejdningen af råvarer: måltidet. råvarer er grundlaget for måltidet. Naturen er forudsætningen for eksistensen af råvarer. Naturen og dennes omdannelse til råvarer er en nødvendig forudsætning for enhver industriel, privat eller offentlig produktion af hele eller dele af samlede måltider til hverdag og fest til mange eller blot en enkelt.

10 Brødblandinger. Bake-off. Øllebrødspulver. Forkogte kartofler hele, skiver eller tern. Frosne pommes frites. Kartoffelmospulver. Frosne gulerødder i tern. Frosne gulerødder i skiver. Hakket kød blandet m. krydderier og formet til bøf. Benløse fugle. Bouillon. Aspargespulver/-pasta. Pasteuriseret mælk og surmælks produkter. Marineret svinekam. Paneret kotelet. Færdigrørt fars. Medisterpølse. Spr. kylling. Rå kyllingerulle. Panerede eller krydrede kyllingestykker m./u. fyld. halv Saltet sild. Panerede sildefiletter. Hvad er halvfabrikata? Halvfabrikata er lettere forarbejdede råvarer. Halvfabrikata indgår i forarbejdninsprocessen uanset hvor, og hvem der forarbejder råvarer. Halvfabrikata adskiller sig fra råvarer ved, at der er sket en forarbejdning, og hvor man ikke kan skille halvfabrikata ad igen til råvarer. Det betyder f.eks., at hakket kød, som er forarbejdet, men ikke tilsat noget, er en råvarer, mens hakket kød tilsat f.eks. kartofler eller krydderier er en halvfabrikata, fordi der er tilsat noget, og man kan ikke skille det ad igen. Halvfabrikata skal, i de fleste tilfælde tilberedes (bages, steges, koges), før det kan spises. Halvfabrikata adskiller sig fra helfabrikata ved, at der skal gøres noget mere ved det, før det kan spises. Det skal der ikke, når det er helfabrikata. Helfabrikata er færdige enkeltdele, der kan indgå i et måltid.

11 Rugbrød. Reven rugbrød. Kager. Bagte kartofler. Kartoffelkroketter. Gulerodsråkost m. dressing. Stegt bøf m./u. krydderier. Lasagne. Frossen suppe, klar eller legeret m. eller u. fyld. Aspargessauce/-stuvning. Yoghurt m. frugt. Ost. Stegt svinekam. Stegt kotelet. Stegte frikadeller. Stegt medisterpølse. Diverse pålægsvarer helt eller skiveskået. Kogt eller stegt kylling. Stegt kyllingerulle. Kogt kyllingekød i tern. Marinerede sild. Stegte sildefiletter. Æblegrød. HEL Jordbærgrød. Jordbærmarmelade. fabrikata Hvad er helfabrikata Helfabrikata er færdigtilberedte råvarer, der kun kræver enten opvarmning, eller kan spises direkte, som det er. Helfabrikata indgår som delkomponenter af et helt måltid. Helfabrikata kræver ingen tilsmagning eller tilsætning. Det, der adskiller helfabrikata fra måltidet, er, at helfabrikata ikke er et fuldstændigt måltid.

12 Smørrebrød. Kødret m. sauce og kartofler. Fyldte bagte kartofler med salat. Gulerodskrebinet. m. kartofler og råkost. n Lasagne m. salat og flutes. Suppe klar eller legeret m. fyld og brød. Høns i asparges i tarteletter. Budding m. kirsebærsauce. Flæskesteg m. kartofler, sauce og grønsager. Stegt kylling m. kartofler, sauce og agurkesalat. Rugbrød m. marineret sild og løg. Æblekage. Jordbærgrød m. fløde. Fra natur til måltid Eksemplerne i skemaet er tilfældigt udvalgt blandt de mange afprøvninger, arbejdsgruppen har gjort af opdelingen. Eksemplerne skal illustrere, hvordan afgrænsningen kan anvendes i praksis. Prøv selv med andre eksempler. Brug opdelingen i dagligdagen. Det går lettere at tale sammen, hvis man taler om det samme. det samlede måltid

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Mine yndlingsopskrifter i Eventyrhuset. Kære mor og far I Eventyrhuset får vi serveret meget forskellig mad, og jeg har nogle madretter, som jeg elsker, og spiser rigtig meget af. Jeg har løbende fået

Læs mere

Solbærgrød, mælk 3. Risengrød, kanel/sukker, saft, 5. Hønsekødsuppe m. kød-melboller 6. Protino rabarberdessert 21

Solbærgrød, mælk 3. Risengrød, kanel/sukker, saft, 5. Hønsekødsuppe m. kød-melboller 6. Protino rabarberdessert 21 Uge Afleveres senest uge 0 Flæskesteg, skysovs, kartofler, rødkål Bøf stroganoff, kartoffelmos Skinkemignonbøf, champignonsovs, kartofler, grillede grøntsager Lammesteg, vildtsovs, kartofler,bacon bønneblanding

Læs mere

Menukort. Uge 35 37 39 41 43 45 47 2015

Menukort. Uge 35 37 39 41 43 45 47 2015 Menukort Uge 35 37 39 41 43 45 47 2015 MANDAG Uge 35 37 39 41 43 45 47 2015 Hjemmelavede frikadeller af svinekød serveres med stuvet hvidkål, syltede rødbeder og hvide kartofler Nudelwok med kylling og

Læs mere

Træningscenter Gladsaxes menu maj 2015

Træningscenter Gladsaxes menu maj 2015 Oksesteg, med sauce, kartofler Citronfromage 1 Fredag og grøntsagssymfoni 2 Lørdag Helstegt nakkekam med sauce, stegte kartofler og marineret grønt Pærer med mascarponecreme 3 Søndag Stegt kylling persille,

Læs mere

Menukort. Uge 36 38 40 42 44 46 2015

Menukort. Uge 36 38 40 42 44 46 2015 Menukort Uge 36 38 40 42 44 46 2015 MANDAG Uge 36 38 40 42 44 46 2015 Kyllingefarsbrød med chili og krydderurter serveres med tzasiki, sæsonens salat og kartoffelrösti Stegt flæsk med persillesauce serveres

Læs mere

Opskrifter. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 51. mesterslagterens

Opskrifter. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 51. mesterslagterens KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA 600 g hakket oksekød 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 2 gulerødder 1 renset rød chili 1 spsk. olivenolie 50 g bacon i små tern 1 ds. flåede hakkede tomater 2 dl bouillon

Læs mere

KØD / GRØNSAGS SUPPER

KØD / GRØNSAGS SUPPER KØD / GRØNSAGS SUPPER (OPSKRIFTERNE ER TIL 4 PORTIONER) FRANSK LAMMESUPPE KINESISK KYLLINGSUPPE SPINAT SUPPE CHAMPIGNON SUPPE LØGSUPPE ASPARGSSUPPE BLOMKÅLS SUPPE JULIENNESUPPE KARTOFFELSUPPE TOMATSUPPE

Læs mere

Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Strimler af nakkekotelet. med. kartoffelskiver

Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Strimler af nakkekotelet. med. kartoffelskiver Aftensmad Madpakkeforslag Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Nakkekoteletter Klassisk med asparges æggekage med og kartofler bacon Laks fra i fredags med agurkedressing Strimler af

Læs mere

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 2 gulerødder 1 renset rød chili 1 spsk. olivenolie 50 g bacon i små tern 600 g hakket oksekød, 1 ds. flåede hakkede tomater 2 dl bouillon 2 tsk. tørret oregano salt,

Læs mere

Den gode mad. - Hvordan kan julemaden blive sundere? Mette Riis-Petersen, Mette Riis kost og motion Fitness dk, 26. nov. 2009

Den gode mad. - Hvordan kan julemaden blive sundere? Mette Riis-Petersen, Mette Riis kost og motion Fitness dk, 26. nov. 2009 Den gode mad - Hvordan kan julemaden blive sundere? Sådan træner du til julen. Om ernæringsforbedringer og fornuftige alternativer Mette Riis-Petersen, Mette Riis kost og motion Hvorfor? Maden er for fin

Læs mere

Opskrifter. Moussaka med squash og græsk yoghurt. Fremgangsmåde. Ingredienser. Pandekager. Yoghurtlag. Uge 27

Opskrifter. Moussaka med squash og græsk yoghurt. Fremgangsmåde. Ingredienser. Pandekager. Yoghurtlag. Uge 27 Moussaka med squash og græsk yoghurt Pandekager 600 g hakket oksekød 1-2 stk. hakket løg 2 gulerødder i tern 2 fed hvidløg hakket 2-3 stk. tomater i tern 1 spsk. oregano 1 tsk. allehånde 1 stk. squash

Læs mere

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens Boller i karry 600 g hakket kalv- og skinkekød 1½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg 1 løg ½-1 dl hvedemel 1-1½ dl mælk fx minimælk Karrysauce 1 løg 30 g smør/margarine 1-2 tsk. karry 3 spsk. mel 4 dl bouillon

Læs mere

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer Lad dig bare friste Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer 400-500 g hakket oksekød 1 spsk. Knorr krydderblanding til Kød og Grill Becel flydende til stegning af bøfferne Rodfrugtmos: 3-4

Læs mere

Opskrifter. Familielasagne. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 37. mesterslagterens. Rens champignon og hak dem. Hak løg, gulerod og hvidløg fint.

Opskrifter. Familielasagne. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 37. mesterslagterens. Rens champignon og hak dem. Hak løg, gulerod og hvidløg fint. Familielasagne 600 g hakket oksekød 1 spsk. olivenolie 100 g champignon 2 løg 3 gulerødder 1-2 fed hvidløg 50 g bacon i små tern 2 dl bouillon 1 ds. flåede, hakkede tomater 2 spsk. tomatkoncentrat 2 tsk.

Læs mere

Opskrifter Oktober 2014

Opskrifter Oktober 2014 Boller i selleri 600 g hakket kalv og flæsk 1 æg 1 dl mel 1 spsk. revet løg 2 dl bouillon el. mælk ½ kg selleri (1 stor selleri) 35 g smør 35 g mel 4 dl suppe Evt. muskat Rør hakket kød med æg, mel, løg

Læs mere

--------------------------- 1 flæskesteg 500 g rødbeder 500 g gulerødder 500 g selleri 500 g kartofler 2 bdt. forårsløg

--------------------------- 1 flæskesteg 500 g rødbeder 500 g gulerødder 500 g selleri 500 g kartofler 2 bdt. forårsløg Boller i selleri 600 g hakket kalv og flæsk 1 æg 1 dl mel 1 spsk. revet løg 2 dl bouillon el. mælk ½ kg selleri (1 stor selleri) 35 g smør 35 g mel 4 dl suppe Evt. muskat Rør hakket kød med æg, mel, løg

Læs mere

Fødevarer GF2 Tema 26: Portionsstørrelser

Fødevarer GF2 Tema 26: Portionsstørrelser Opgaver i beregning af portionsstørrelser og svind letøvet Opgave 1 Udfyld nedenstående skemaer ved hjælp af svindtabellen. Rensesvind i % Mængde, der kan anvendes ud af 100 g Porre 15 % 100 15 = 85 g

Læs mere

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem OM DAGEN 6 også når du flytter hjemmefra Få gode ideer til hvordan du får 6 om dagen morgen, middag og aften ind i mellem Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem Et af de

Læs mere

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG Bløde løg 10 g smør 4 zittauerløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g) ½ tsk. groft salt 3 dl vand Hakkebøffer 15 g smør 600 g hakket oksekød ¼ tsk. groft salt friskkværnet peber

Læs mere

Krav til frokostmåltidet

Krav til frokostmåltidet Krav til frokostmåltidet Her ses Børnehuset Stauninggårdens krav til sammensætning og næringsindhold af frokostmåltidet ud fra de 8 madvaregrupper som er anbefalet af Fødevarestyrelsen. ***** Krav til

Læs mere

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på FRISKE RÅVARER Sensommerens med kød på 2 3 Koteletter i fad med friske urter 4 Koteletter og grønt: 4 svinekoteletter (ca. 5 600 g) 200 g champignon eller shiitake svampe 1 squash Sovs: 1 løg 1 fed hvidløg

Læs mere

1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange

1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange Alle spørgsmål samlet Spørgsmål til ernæring 1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange 2. Er det sundt at spise æg? A:

Læs mere

Menukort. Holstebro/Herning

Menukort. Holstebro/Herning Menukort Holstebro/Herning - MANDAG Boller i karry (svinekød) serveret med årstidens økologiske salat og løse ris Kartoffel-porresuppe med bacon Kikærtepilaf serveret med årstidens økologiske salat Koldskål

Læs mere

HCA Brunch. HCA Golfbuffet. Brunch Kr. 225, pr couvert. Buffet kr. 195,- pr. couvert. Restaurant H.C. Andersen Golf. Restaurant H.C.

HCA Brunch. HCA Golfbuffet. Brunch Kr. 225, pr couvert. Buffet kr. 195,- pr. couvert. Restaurant H.C. Andersen Golf. Restaurant H.C. HCA Brunch HCA Golfbuffet Brunch Kr. 225, pr couvert Røget laks, serveres med asparges og creme. Rullepølse, anrettet med sky og rødløg. Krosalami anrettet med peberfrugter, agurk, tomat. Røræg, serveres

Læs mere

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet.

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Yoghurt naturel (evt. blandet med fromage fraiche) med fiberdrys og

Læs mere

Periode: Mandag d. 19. September til Søndag d. 25. September. 2 Stegte hvidkålsrouletter, skysovs, kartofler, blomkålsblanding

Periode: Mandag d. 19. September til Søndag d. 25. September. 2 Stegte hvidkålsrouletter, skysovs, kartofler, blomkålsblanding Plan 38 Afleveres senest uge 34 Periode: Mandag d. 19. September til Søndag d. 25. September 1 Hamburgerryg, fløde kartofler med peberfrugt og grøntsager Henkogt frugt med råcreme 2 Stegte hvidkålsrouletter,

Læs mere

viden vækst balance Verden rundt Æg verden rundt 1/9

viden vækst balance Verden rundt Æg verden rundt 1/9 viden vækst balance Æg Verden rundt 1/9 Fakta Æg, egg, ovo, ei, oeuf, ouvo... Overalt i verden er æg en vigtig del af maden. Høns er husdyr, der holdes hvor som helst overalt i verden hos bonden i landsbyen,

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Spaghetti Kylling med Lakseruller Ribbensteg med med urtekødboller nye

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Hakkebøf Torskeruller Stegte ris med Medister med Ribbensteg med ramsløg

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Karrysuppe Pizza med Fiskefilet Hamburgerryg Omelet med med kylling fra

Læs mere

Opskrifter. Farsrulle med fyld. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 26. mesterslagterens

Opskrifter. Farsrulle med fyld. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 26. mesterslagterens Farsrulle med fyld og kartoffelgratin 600 g hakket kalv og skinke 3 skiver franskbrød uden skorpe 2 dl mælk 1 æg 1 tsk. groft salt Friskkværnet peber 1 tsk. tørret oregano Udblød franskbrødsskiverne i

Læs mere

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor.

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Skolens kantine Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Derudover arbejder vi med sundheden, og vi tilbyder dagligt sunde alternativer. Du finder disse alternativer

Læs mere

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af:

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af: Denne uge består madplanen af: Uge 27 Kylling med basilikum Blomkålskarrysuppe Pasta m. Cherrytomater, mozarella og roculasalat Krebinetter med marinerede grønne bønner Hønsekødssuppe Risotto med kylling

Læs mere

Priser 2016. Smørrebrød uspecificeret Smørrebrød, flere end 50 stykker

Priser 2016. Smørrebrød uspecificeret Smørrebrød, flere end 50 stykker BBBB i Aalborg Bragt eller afhentes ved Bedre Buffet, Bragt eller Bagdør Bagdør til køkkenet (BBBB ApS) (CVR-nr 26 67 58 55) Skydebanevej 50, dk-9000 Aalborg www.bbbb.dk Betagende Borde Bedre Buffet BB@BBBB.dk

Læs mere

Jule menu Stegte sild i eddikelage. Karrysalat / æggesalat (Til sildemaden) Ingredienser: Forklaring: 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør

Jule menu Stegte sild i eddikelage. Karrysalat / æggesalat (Til sildemaden) Ingredienser: Forklaring: 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør Jule menu 2013 Stegte sild i eddikelage 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør Lage: 4 dl. Eddike 1 dl. Vand 150 gram Sukker 4 laurbærblade 12 Peberkorn, sorte * 1 Løg Vask sildefileterne godt og lad dem dryppe

Læs mere

Kære Spejdere. Kogebogen er lavet således, at der er to forslag til hver kødtype (hakket kød, kylling osv.).

Kære Spejdere. Kogebogen er lavet således, at der er to forslag til hver kødtype (hakket kød, kylling osv.). KOGEBOG Kære Spejdere I sidder nu med Proviantudvalgets forslag til retter til aftensmåltidet, der kan laves ud fra de ingredienser, I kan hente i jeres proviantudlevering. Der kan selvfølgelig laves 10.000

Læs mere

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI`

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` 1 INDHOLD Kære beboer 3 Fra jord til bord 4 Den rigtige kost til dig 4 Menuplaner 5 Din kostpakke 6 Tilpasset mad

Læs mere

Asparges suppe m/ flute. Spansk gullash m/ basmati ris.

Asparges suppe m/ flute. Spansk gullash m/ basmati ris. Middag Aften Mandag d. 29.6 Æg m/ mayo og benfrie sild. Røget rullepølse m/ rødløg. Asparges suppe m/ flute. Spansk gullash m/ basmati ris. Tirsdag d. 30.6 Lun leverpostej m/ champ. Paneret kotelet m/

Læs mere

Den økologiske. madpakke

Den økologiske. madpakke Den økologiske madpakke God smag God dag Den daglige madpakke skal ikke bare være sund, sjov, varieret og velsmagende den skal også være både nem at tilberede og nem at spise. Det er ikke nemt! I dette

Læs mere

VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke

VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke M1 DU1+2 VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke ord for typisk dansk mad og - Vendekort (VK) med ordene i Parvis, mindre

Læs mere

Opskrifter MED BLØDE LØG. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 50. mesterslagterens

Opskrifter MED BLØDE LØG. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 50. mesterslagterens DANSK HAKKEBØF MED BLØDE LØG 600 g hakket oksekød 4 løg skåret i tynde skiver 75 g smør/margarine 4 spsk mel 6 dl bouillon eller kartoffelvand Kulør Kogte kartofler og surt som asier, rødbeder, agurkesalat

Læs mere

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 40-41

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 40-41 UGe 40-41 IndkØbslIste QR-koden for Ugepakken inderholder kødet 600 gr. friskhakket oksekød Hjemmelavet gullachsuppe 4 stk. skinkeschnitzler 1 stk. Lemvigsteak 600 gr. oksekød i tern Øvrige indkøb: 2 pk.

Læs mere

Menukort. Den lækre mad leveres fra. Restaurant Marina. og bestilles på telefon eller mail hvalpsundgolfclub.dk

Menukort. Den lækre mad leveres fra. Restaurant Marina. og bestilles på telefon eller mail hvalpsundgolfclub.dk Menukort Den lækre mad leveres fra Restaurant Marina 2019 og bestilles på telefon 96985000 eller mail hvalpsundgolfclub.dk Golfretter Leveringstid max. 30-45 min. bestilles på 98638293 Minimum 2 kuverter

Læs mere

Café HUC. Hej! Det bliver fortsat muligt at betale med kontanter og mobilepay, dog til et andet nummer. Dette nummer er

Café HUC. Hej! Det bliver fortsat muligt at betale med kontanter og mobilepay, dog til et andet nummer. Dette nummer er Café HUC Hej! Lige en lille up-date;o) Jeg hedder Martin B. Jeppesen og er nyansat kok på Hjørring Produktionsskole. Skolen har overtaget driften af kantinen her på skolen. Jeg kommer til at arbejde mig

Læs mere

Alfabetisk oversigt over opskrifter

Alfabetisk oversigt over opskrifter A: aftensmad, fra side 53 agurkesalat, side 63 andesteg, side 116 appelsinmarmelade, råsyltet til jul, side 123 appelsinmarmelade, side 123 asparges i tarteletter, side 95 Alfabetisk oversigt over opskrifter

Læs mere

Aften Menu. serveres alle dage fra 17.30 til 22.00. Forretter

Aften Menu. serveres alle dage fra 17.30 til 22.00. Forretter serveres alle dage fra 17.30 til 22.00 Forretter Dagens suppe med brød og smør - spørg venligst betjeningen 65- Rejecocktail, rejer serveret på sprød salat.. 74- Laksebombe, tilberedt af fersk og røget

Læs mere

Risengrød, kanel/sukker, saft, 2. Skovbærfromage 3. Flødefromage med kirsebærsovs 4. Friske Jordbær (500 g dagspris)med 5

Risengrød, kanel/sukker, saft, 2. Skovbærfromage 3. Flødefromage med kirsebærsovs 4. Friske Jordbær (500 g dagspris)med 5 Uge Afleveres senest uge 0 Hamburgerryg, fløde kartofler,grøntsagsduet Husarsteg med fyld, skysovs,kartofler, bagte rodfrugter St. ben, skysovs, kartofler, Brændende kærlighed, rødbeder Stegt medister,

Læs mere

Vejledning til skolemad

Vejledning til skolemad Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Vejledningen er en hjælp til at opfylde anbefalingerne og at gøre det sunde valg let for børnene. Udfordringerne er, at børn spiser for

Læs mere

KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER

KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER KLASSISKE RETTER PÅ NYE MÅDER Det er vinter. Det er koldt der derude, mens varmen breder sig lunt og trygt inden døre, enten fra en knitrende brændeovn eller buldrende

Læs mere

Portionerne i Menuplanen

Portionerne i Menuplanen Portionerne i Menuplanen I nedenstående skemaer finder du en oversigt over portionsstørrelser til hhv. vuggestue- og børnehavebørnene til dagens måltider; morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.

Læs mere

Sveskegrød, mælk 2. Hindbærsuppe, flødeskum 3. Risengrød, kanel/sukker, saft, smør 4. Oksekødsuppe med kød-melboller 6. Protino rabarberdessert 21

Sveskegrød, mælk 2. Hindbærsuppe, flødeskum 3. Risengrød, kanel/sukker, saft, smør 4. Oksekødsuppe med kød-melboller 6. Protino rabarberdessert 21 Østergade, Nykøbing Mors Tlf.: 0 / 0 Uge Afleveres senest uge Karbonader, skysovs, kartofler, buketsymfoni Morsøgryde, løse ris, majs Brændende kærlighed, rødbeder Fars. porre, skysovs, kartofler, gulerod/porre

Læs mere

Familieudvalgets. Kartoffelopskrifter

Familieudvalgets. Kartoffelopskrifter Familieudvalgets Kartoffelopskrifter Forretter Kartoffelsuppe med karry og rejer 750 g kartofler 3 løg 5 g margarine -2 spsk karry /2 l grønsagsbouillon 2 gulerødder 300 g rejer bdt. purløg Skræl kartoflerne

Læs mere

Platter. Supper. Forretter DKR. EUR. Serveres mellem kl eller på forudbestilling

Platter. Supper. Forretter DKR. EUR. Serveres mellem kl eller på forudbestilling Platter DKR. EUR Serveres mellem kl. 11-16 eller på forudbestilling 1. Færgekroens platte... 198,- 27,30 Marineret sild, karrysalat, 1/2 æg med rejer, fiskefilet med remoulade, gravad laks med sennepsdressing,

Læs mere

-----------------------

----------------------- Farsbrød i butterdej 250 g spinat 30 g smør 125 g champignon 600 g hakket kalv-og flæsk 1 æg 1 tsk. salt Peber 1 fed hakket hvidløg ½ tsk. paprika 5 plader butterdej æg til pensling Damp spinaten i lidt

Læs mere

Bryndzové halusky slovakisk bolle ret

Bryndzové halusky slovakisk bolle ret Opskrift til 2-3 personer. Ingredienser: Bryndzové halusky slovakisk bolle ret - 750 g skrællet rå kartofler, fint revet. - salt - 250 g mel - 250 g gæret fåreost (i form af smøreost, kendt som bryndza)

Læs mere

Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Ovnbagt laks med squash og agurkedressing. kartofler. surt Kolde hasselbagte kartofler

Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Ovnbagt laks med squash og agurkedressing. kartofler. surt Kolde hasselbagte kartofler Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Nakkekotelet Broccoli og Espressostegt Spaghetti med stegte løgtærte med

Læs mere

OPSKRIFTER SALTIMBOCCAFARS MED PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 47 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SALTIMBOCCAFARS MED PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 47 MESTERSLAGTERENS SALTIMBOCCAFARS MED PASTA 600 g hakket skinkekød 2 skiver røget skinke uden fedtkant 3 spsk. ost, f.eks. emmentaler 4 blade frisk salvie eller ½ tsk tørret 2 spsk. mel 10 g smør 1½ dl bouillon ¾ dl fløde

Læs mere

OPSKRIFTER FRIKADELLER MED KARTOFFELSALAT MED RYGEOST. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER FRIKADELLER MED KARTOFFELSALAT MED RYGEOST. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36 MESTERSLAGTERENS FRIKADELLER MED KARTOFFELSALAT MED RYGEOST 600 g hakket kalv og flæsk 2 spsk. hvedemel 2 spsk. havregryn, finvalset 1 ½ dl mælk 1 æggehvide 1 æg 1 løg, alternativt rødløg 1 fed hvidløg 1 tsk. timian, tørret

Læs mere

Menuplan for Psykiatrien Uge. 10

Menuplan for Psykiatrien Uge. 10 Uge. 10 Mandag Frikadeller Pandekage m/grønsagsfyld D. Kartofler Makrel i tomat, mayo, citron 04.03.19 Rødbeder Rullepølse m/forårsløg, sky Stuvet spinat Tirsdag Gullasch Minestronesuppe D. Kartoffelmos

Læs mere

Skovbærgrød med mælk 2. Æbleskiver med syltetøj 4. Risengrød, kanel/sukker, saft, 5. Hønsekødsuppe m. kød-melboller 6. Protino rabarberdessert 21

Skovbærgrød med mælk 2. Æbleskiver med syltetøj 4. Risengrød, kanel/sukker, saft, 5. Hønsekødsuppe m. kød-melboller 6. Protino rabarberdessert 21 Uge Afleveres senest uge 0 Skinke, fløde kartofler, broccoli Kødboller i sur-sødsovs, kartofler, gulerødder, Morsøgryde, løse ris, majs Græske frikadeller, skysovs, kartofler, grøntsagsmix Marineret kalkunbryst,

Læs mere

Jeg vil gerne have at I sammensætter min dejlige menu for næste måned

Jeg vil gerne have at I sammensætter min dejlige menu for næste måned side 1/8 Græske frikadeller, tomatsauce, broccoli og kartofler Hakkebøf, bearnaisesauce, bønner og kartofler Henkogt fersken med, vanillecreme Jordbærkompot, vanilleflødeskum Kødsauce, gulerødder og pasta

Læs mere

Menu april 2015. 13. april 19. april

Menu april 2015. 13. april 19. april Menu april 2015 Uge 14 1. april 5. april Kotelet med karrysauce, ris og grøntsager Braiseret oksesteg m/kartofler, skysauce og grøntsager Ovnstegt kylling med paprikasauce, kartofler og grøntsager Flæskesteg

Læs mere

Opskrifter. Marineret kyllingebryst med pasta. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 02. mesterslagterens

Opskrifter. Marineret kyllingebryst med pasta. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 02. mesterslagterens Marineret kyllingebryst med pasta og gorgonzola sovs 4 marinerede kyllingebryster 2 pakker frisk pasta ½ l madlavningsfløde 1 stykke Gorgonzola ost Fedtstof Lidt jævning Ruccula salat Flutes Steg kyllingebrysterne

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. UGe 42-43. inderholder i denne uge

Indkøbsliste. Ugepakken. UGe 42-43. inderholder i denne uge UGe 42-43 Indkøbsliste QR-koden for Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksefars 1 kilo tykkamsteg 800 gram kalkungyros 4 stk. store jægerfugle 1 stk citron 1 stk rødløg 9 stk alm løg

Læs mere

U3z Cafe Bragt eller bagdør ud af huset gældende til 30/6-2019

U3z Cafe Bragt eller bagdør ud af huset gældende til 30/6-2019 U3z Cafe 2019-2020 Bragt eller bagdør ud af huset gældende til 30/6-2019 Skydebanevej 50 BBBB ApS 9000 Aalborg, Danmark. Cvr nr. 26 67 58 55 Tlf. No. +45 6011 6044 Bo Bedre Bo Billigere www.bbbb.dk 9000@BBBB.dk

Læs mere

til vuggestuebørn Madplan 12 Forår Madplanen viser, hvilken type måltider der kan serveres for vuggestuebørn om foråret.

til vuggestuebørn Madplan 12 Forår Madplanen viser, hvilken type måltider der kan serveres for vuggestuebørn om foråret. Forår Brug forårets friske varer til at give kulør, smag og vitaminer til maden. På side 24 er der en oversigt over forårets billige og næringsrige sæsonvarer. Årstid 11 til vuggestuebørn Madplan Madplanen

Læs mere

Velkommen i vort køkken!

Velkommen i vort køkken! Menukort Velkommen i vort køkken! I vort køkken arbejder vi med den gode smag, tilberedt af friske råvarer og helt fra bunden. Vi kokkerer med hjerte og engagement, for vi ved, at en fest ikke kan gøres

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Gulerodssuppe med linser

Gulerodssuppe med linser nøglehuls retter 2 Gulerodssuppe med linser Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Gulerodssuppe med linser Det skal du bruge (4 pers.) 750 g skrællede kartofler 3 store skrællede gulerødder (ca. 255 g) 2 store

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39 Uge 38-39 Indkøbsliste Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksekød 650 gram oksekødsgyros 8 stk. fadkoteletter 800 gram kyllingestrimler 2 glas champignon (evt. 500 g friske) 7 fed hvidløg

Læs mere

Menuplan Hjemmeboende

Menuplan Hjemmeboende Uge 1 Hovedret Biret Grydestegt kylling m/persille, kartofler, skysovs,, ærter, grønne blomkål, peber Gammeldags kalvesteg m/kartofler, skysovs, Kogt sprængt nakke m/kartofler, lys sovs, blomkål, Stegt

Læs mere

Kostplan. Grøntsager Mos tilberedt af kogte kartofler, gulerødder, broccoli, blomkål, persillerod eller pastinak, squash eller ærter.

Kostplan. Grøntsager Mos tilberedt af kogte kartofler, gulerødder, broccoli, blomkål, persillerod eller pastinak, squash eller ærter. Kostplan 0 6 måneder 4-6 måneder 6-8 måneder Modermælk eller modermælkserstatning. D-vitamin dråber fra 14 dage til 2 år. www.sundhedstjenesten-egedal.dk www.altomkost.dk www.sst.dk Mad til spædbørn &

Læs mere

Grill pølser. Italienske grove griller med sennep og æbler Porterhouse 0,200 kg 265403 Gul sennep Hel 0,100 kg Æblegranulat 0,100 kg 462051

Grill pølser. Italienske grove griller med sennep og æbler Porterhouse 0,200 kg 265403 Gul sennep Hel 0,100 kg Æblegranulat 0,100 kg 462051 Vild med grill Velkommen til ny grill sæson Grill pølser Grill hakkebøffer At grille er ikke blot en sommerfornøjelse. Igen i år har vi i Kryta udviklet nye spændende retter til grillen, som vi håber I

Læs mere

OPSKRIFTER FORLOREN HARE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 37 MESTERSLAGTERENS. Rør det hakkede svinekød med de andre ingredienser.

OPSKRIFTER FORLOREN HARE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 37 MESTERSLAGTERENS. Rør det hakkede svinekød med de andre ingredienser. FORLOREN HARE 600 g hakket kalv og flæsk 2 æg 1 dl hvedemel 1½-2 løg, fint hakkede salt, peber og timian Spsk. ribsgelé Væden fra fadet fra den forlorne hare 1 spsk. majsstivelse salt/peber Lidt sovsekulør

Læs mere

Sundhed er for alle Opskrifter. Maj Sundhed Idræt og Kultur

Sundhed er for alle Opskrifter. Maj Sundhed Idræt og Kultur Sundhed er for alle Opskrifter Maj 2015 Sundhed Idræt og Kultur Forord Denne kogebog er udarbejdet efter afholdelse af et sundhedsfremmende kursus Sundhed er for alle målrettet borgere med medfødt hjerneskade/

Læs mere

Grøntsager og kostfibre

Grøntsager og kostfibre Grøntsager og kostfibre Patientinformation Grøntsager Grøntsager, og især de grove grøntsager, indeholder mange kostfibre. Det er derfor godt at spise mange af de grove grøntsager og gerne flere gange

Læs mere

GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS

GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS 600 g hakket oksekød 1 hakket løg 2 fed hvidløg, finthakket 1 bdt. persille 1 æg GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS Tomatsovs: 2 ds. flåede hakkede tomater 1 løg 1 fed knust hvidløg 1 dl tomatpuré

Læs mere

Rammen om din næste fest!

Rammen om din næste fest! Rammen om din næste fest! Trappen 6, Guderup, 6430 Nordborg Telefon 74 45 34 84 Menukort Skal I holde fest? Så har vi rammerne her, som vi gerne vil vise frem, så vi kan tale om netop jeres fest, hvor

Læs mere

Madværkstedets. Madplan April 1. Stegt laks med dampet spidskål og tzatziki. Teryaki-kylling med ris og ærtepesto. Lasagne og gulerodssalat

Madværkstedets. Madplan April 1. Stegt laks med dampet spidskål og tzatziki. Teryaki-kylling med ris og ærtepesto. Lasagne og gulerodssalat Madværkstedets April 1 Stegt laks med dampet spidskål og tzatziki Teryaki-kylling med ris og ærtepesto Lasagne og gulerodssalat April 1 Dag 1 Stegt laks med dampet spidskål og tzatziki Dag 2 Teryaki-kylling

Læs mere

Opskrifter. Kalvegryde steg med perleløg og persillekartofler. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22. mesterslagterens

Opskrifter. Kalvegryde steg med perleløg og persillekartofler. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22. mesterslagterens Kalvegryde steg med perleløg og persillekartofler 1,2 kg kalvesteg 200 g perleløg evt. fra glas 1 hakket løg 1 selleri stængel 2 fed hvidløg ½ fl. hvidvin 1 kg kogte kartofler 1 bundt+ persille Brun stegen

Læs mere

KARTOFFELFRIKADELLER (DET SUNDE FIBREKØKKEN)

KARTOFFELFRIKADELLER (DET SUNDE FIBREKØKKEN) VEGETAR RETTER (OPSKRIFTERNE ER TIL 4 PORTIONER) KARTOFFELFRIKADELLER VARM CHAMPIGNON PATE' SELLERIPOSTEJ GULERODSPOSTEJ GRØNSAGSTERRIN STEGT RØDBEDEFARS GRØNSAGSFRIKADELLER MED RÅ GRØNSAGER GRØNSAGSFRIKADELLER

Læs mere

Giv point for A. frugt/grønt, B. fuldkorn og C. fedt/kulhydrat og D. læg point sammen.

Giv point for A. frugt/grønt, B. fuldkorn og C. fedt/kulhydrat og D. læg point sammen. Det samlede pointsystem Varme, lune og kolde retter Giv point for A. frugt/grønt, B. fuldkorn og C. fedt/kulhydrat og D. læg point sammen. A. Point for frugt og grønt Point Med fri salatbar Uden salatbar

Læs mere

Lille portion (1800-2100 kj)

Lille portion (1800-2100 kj) Ernæringsberegninger af skolemåltiderne Lille portion (1800-2100 kj) til 7-10 årige børn Bestil. nr. 2009207 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Portion/stk. for = serveringsklar

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Kylling i karry Sur sød suppe med med ris og svinekødsstrimler salat og

Læs mere

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost Kick i madkassen -Gode råd om dit barns kost Indholdsfortegnelse: Gode råd om kost og madlavning s. 2 Madpakkehånden Madlavning Kogning Få dit barn med! De 10 vigtigste ingredienser til en sund kost s.

Læs mere

Patientvejledning. Kostplan. 1200 kcal

Patientvejledning. Kostplan. 1200 kcal Patientvejledning Kostplan 1200 kcal Kostplan på 1200 kcal/ 5000 kj Morgen Formiddag ½ skive (25 g) rugbrød ½ skive groft franskbrød skrabet minarine 1 skive ost 30+/18% 150 ml skummetmælk Se forslag ½

Læs mere

Julefrokost Næsten som vi plejer

Julefrokost Næsten som vi plejer Julefrokost Næsten som vi plejer Jule sild: 8 løg, i skiver Pynt 3 tomater og 1 bd. persille Jule sild med karry salat Sildene skæres i passende størrelse og anrettes i små glasskåle, oven på ligges løgringe

Læs mere

Inviter klimaet med på middag

Inviter klimaet med på middag Inviter klimaet med på middag TEKNIK OG MILJØ Inviter klimaet med på middag Tænk på klimaet, når du planlægger og køber ind til aftensmaden Spis mindre kød Tag en dag om ugen uden kød og spar miljøet for

Læs mere

Periode: Mandag d. 08. August til Søndag d. 14. August

Periode: Mandag d. 08. August til Søndag d. 14. August Plan 32 Periode: Mandag d. 08. August til Søndag d. 14. August Afleveres senest uge 28 1 Marineret kalkun m. flødekartofler,broccoli Rabarberkage 2 Husarsteg med fyld, skysovs,stegte kartofler, gulerod,

Læs mere

Forslag til dagens måltider for en pige på 10 13 år med normal vægt og fysisk aktivitet

Forslag til dagens måltider for en pige på 10 13 år med normal vægt og fysisk aktivitet Forslag til dagens måltider for en pige på 10 13 år med normal vægt og fysisk aktivitet Ca. 8000 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 600 kj/dag svarende til 7 % af energiindtaget (Svarer til ca. 1900

Læs mere

PRISLISTE HOLMENS SLAGTER JANE & ALLAN HANGAARD HOLMEN 7 7900 NYKØBING MORS TLF. 97720770 MAIL: HOLMENSSLAGTER@MAIL.DK

PRISLISTE HOLMENS SLAGTER JANE & ALLAN HANGAARD HOLMEN 7 7900 NYKØBING MORS TLF. 97720770 MAIL: HOLMENSSLAGTER@MAIL.DK PRISLISTE HOLMENS SLAGTER JANE & ALLAN HANGAARD HOLMEN 7 7900 NYKØBING MORS TLF. 97720770 MAIL: HOLMENSSLAGTER@MAIL.DK FORRETTER ASPARGESSUPPE. MED RIGELIG FLØDE, ASPARGESSNITTER, KØDBOLLER OG FRISKBAGTE

Læs mere

Uge 2 - aftensmåltider Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Frikadeller med salat VBK2 s. 196. Fuldkornshotdogs. BDK s.

Uge 2 - aftensmåltider Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Frikadeller med salat VBK2 s. 196. Fuldkornshotdogs. BDK s. Jeannette - Kampen mod kræsenheden Du får alle udleveret et eksemplar af Bitz bog Bitz dit køkken (BDK) og min nyeste bog VBK2 som pdf til inspiration. Bogens opskrifter vil også blive brugt i madplanerne.

Læs mere

U3z Cafe Bragt eller bagdør ud af huset gældende til 30/6-2019

U3z Cafe Bragt eller bagdør ud af huset gældende til 30/6-2019 U3z Cafe 2019-2020 Bragt eller bagdør ud af huset gældende til 30/6-2019 Skydebanevej 50 BBBB ApS 9000 Aalborg, Danmark. Cvr nr. 26 67 58 55 Tlf. No. +45 6011 6044 Bo Bedre Bo Billigere www.bbbb.dk 9000@BBBB.dk

Læs mere

Festarrange menter. Når I bestiller jeres fest i Multihuset`s faciliteter er i sikker på at Jeres selskab bliver en festsucces.

Festarrange menter. Når I bestiller jeres fest i Multihuset`s faciliteter er i sikker på at Jeres selskab bliver en festsucces. Skave Multihus Viborgvej 201 7500 Holstebro Tlf.nr. 3026 7838. Festarrange menter Når I bestiller jeres fest i Multihuset`s faciliteter er i sikker på at Jeres selskab bliver en festsucces. Når i vælger

Læs mere

Æbler i yog. creme 2. lakseroulade med dressing 3. Hybensuppe, tvebakker 4. Hønsekødsuppe med kød-melboller 6. Ekstra grøntsager 21

Æbler i yog. creme 2. lakseroulade med dressing 3. Hybensuppe, tvebakker 4. Hønsekødsuppe med kød-melboller 6. Ekstra grøntsager 21 Østergade, Nykøbing Mors Tlf.: 0 / 0 Uge 0 Afleveres senest uge Ribbensteg, skysovs, kartofler, rødkål Græske frikadeller, paprikasovs, rosmarin kartofler, grøntsagsmix Skinke, fløde kartofler med peberfrugt

Læs mere

MORGENMAD. FROKOST Klar suppe med boller og urter Svensk pølseret. AFTENSMAD Sprængt svinekam Urtesauce Kartofler Salat med spidskål, tomat, agurk

MORGENMAD. FROKOST Klar suppe med boller og urter Svensk pølseret. AFTENSMAD Sprængt svinekam Urtesauce Kartofler Salat med spidskål, tomat, agurk jgh gdfg Rullepølse og hamburgerryg Skæreost og brie Havregrød med smør og sukker Blødkogt æg Klar suppe med boller og urter Svensk pølseret Roastbeef, remoulade, agurkesalat, ristede løg Kalkunbryst,

Læs mere

Menuplan for Psykiatrien Uge. 18

Menuplan for Psykiatrien Uge. 18 Uge. 18 Mandag Frikadeller Pandekage m/grønsagsfyld D. Kartofler Makrel i tomat, mayo, citron 29.04.19 Rødbeder Rullepølse m/forårsløg, sky Stuvet spinat Tirsdag Gullasch Minestronesuppe - flutes D. Kartoffelmos

Læs mere

Restaurant Klubben DANIELLA ANGELIQUE DALSGÅRD MENUKORT

Restaurant Klubben DANIELLA ANGELIQUE DALSGÅRD MENUKORT Restaurant Klubben DANIELLA ANGELIQUE DALSGÅRD MENUKORT ~ Velkommen~ ~ Frokost~ Gælder indtil kl. 16.00 Biksemad 119,- Med bearnaisesauce og spejlæg. Dansk æggekage 119,- Med bacon, tomat, purløg, sennep

Læs mere

Filet Royal 2 g Sauté skiver af svinefilet 2 g Medaljon af svinefilet 2 g

Filet Royal 2 g Sauté skiver af svinefilet 2 g Medaljon af svinefilet 2 g Fedt i 100 g råt kød: Filet Royal 2 g Sauté skiver af svinefilet 2 g Medaljon af svinefilet 2 g Skinkeschnitzel af inderlår 2 g Wok strimler af inderlår 2 g Kalkun uden skind 2 g Kalveschnitzel af inderlår

Læs mere

Sundhedsugen uge 17-2011.

Sundhedsugen uge 17-2011. Sundhedsugen uge 17-2011. I årets sundhedsuge er maden planlagt ud fra de 8 kostråd. Det vil sige, at maden har et lavt indhold af fedt og et højt indhold af kulhydrater. I menuen indgår årstidens råvarer,

Læs mere