Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder"

Transkript

1 København Juni 2016 Sagsnr psj/psj/ilp Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder Bilag 1: Opgavebeskrivelse 1. Indledning Den af Aftalen omfattede opgave vedrører assistance til Rejsekunder, der har købt en Rejseydelse, som er omfattet af Rejsegarantifondens dækning i tilfælde af en Flyudbyders eller Rejseudbyders økonomiske vanskeligheder. Nedenstående tidslinje illustrerer den overordnende procedure, der skal følges ved en Rejseudbyders økonomiske vanskeligheder: (1) Rejsegarantifonden kontakter Leverandøren (2) Informationsindsamling (3) Indkvartering/Hjemtransport (4) Dokumentation sendes til Rejsegarantifonden (5) Afregning De i Aftalens pkt. 2 anførte definitioner finder også anvendelse i dette bilag. 2. Generelt ved Strandede Kunder Rejsegarantifonden kontakter Leverandøren og informerer om konkursen. Rejsegarantifonden skaffer så vidt muligt lister, oversigter eller kopier af fakturaer vedrørende de Strandede Kunder og overgiver materialet hurtigst muligt til Leverandøren. København Langelinie Allé København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade Aarhus C Danmark Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing an District, Shanghai, T F E info@bechbruun.com Advokatfirma CVR-nr

2 2/9 Stiller Rejsegarantifonden ikke oplysninger om de Strandede Kunder til rådighed for Leverandøren, så skal Leverandøren afvente, at de Strandede Kunder kontakter Leverandørens alarmcentral. Leverandøren skal informere de Strandede Kunder om, at der er afsagt konkursdekret over deres Flyudbyder eller Rejseudbyder, og at de Strandede Kunder er omfattet af Rejsegarantifondens dækning, såfremt Leverandøren har mulighed for at kontakte de pågældende Strandede Kunder via SMS eller . Rejsende, som er strandet i udlandet, men som ikke har købt en Rejseydelse, og som derfor ikke er omfattet af Rejsegarantifondens dækning, har ikke krav på assistance fra Leverandøren. Hvis Leverandøren alligevel og i god tro (efter at have søgt afklaret om den rejsende var omfattet af Rejsegarantifondens dækning) foretager Handling af rejsende, så vil de pågældende rejsende blive afkrævet betaling herfor af Rejsegarantifonden, og Leverandøren vil være berettiget til vederlag. Der er forskel på den assistance, som Leverandøren skal yde til Strandede Kunder, der har købt en Pakkerejse, og til Strandede Kunder, der har købt Flytransport. 3. Opgavebeskrivelse ved Strandede Kunder, der har købt en Pakkerejse 3.1 Hvad omfatter Handling ved en Pakkerejse? For en Strandet Kunde, der har købt en Pakkerejse, omfatter Handling: besvarelse af opkald og s fra den Strandede Kunde, information til den Strandede Kunde, og bestilling og betaling af hjemtransport og indkvartering for den Strandede Kunde. 3.2 Hvad har Strandede Kunder krav på? Strandede Kunder, der har købt en Pakkerejse, skal typisk indkvarteres og have hjemtransport, herunder også bustransfer fra hotel til lufthavn, hvis de rejser med fly.

3 3/9 Rejsegarantifondens dækning omfatter ikke andre turistmæssige ydelser, herunder udflugter, hvorfor Leverandøren alene skal sørge for indkvartering og hjemtransport. Det vil fremgå af den Strandede Kundes faktura eller rejsebevis, hvad den Strandede Kunde har købt hos Rejseudbyderen. 3.3 Hvordan skal Strandede Kunder hjemtransporteres? Strandede Kunder skal hjemtransporteres fra og til de lufthavne, som de har aftalt med Rejseudbyderen. Strandede Kunder skal som udgangspunkt hjemtransporteres med samme transportmiddel, som de har aftalt med Rejseudbyderen. Leverandøren kan vælge at hjemtransportere Strandede Kunder på anden vis, herunder med tog eller bus, hvis det ikke er muligt at skaffe samme transportmiddel. Strandede Kunder skal som udgangspunkt hjemtransporteres efter samme rute, som de har aftalt med Rejseudbyderen. Leverandøren kan arrangere hjemtransport via en anden rute, herunder med flere mellemlandinger eller via andre lufthavne, hvis prisen for hjemtransport bliver mere end dobbelt så dyr som den pris, som den Strandede Kunde har betalt til Rejseudbyderen. Hvis den Strandede Kunde ikke mener at kunne benytte den af Leverandøren tilbudte hjemtransport, så må den Strandede Kunde selv arrangere og bekoste hjemtransport. 3.4 Hvornår skal Strandede Kunder hjemtransporteres? Leverandøren skal som udgangspunkt sørge for, at hjemtransport sker den samme dag, som de Strandede Kunder har aftalt med Rejseudbyderen, og skal så vidt muligt undgå at hjemtransport sker efter den med Rejseudbyderen aftalte dag, medmindre der kan opnås væsentlige besparelser ved at sørge for hjemtransport af alle Strandede Kunder fra én destination på samme dag. Leverandøren skal vurdere og beslutte, om der kan opnås væsentlige besparelser ved at hjemtransportere alle Strandede Kunder fra én destination på samme dag. Leverandøren kan kontakte Rejsegarantifonden ved tvivlsspørgsmål.

4 4/9 Strandede Kunder, der hjemtransporteres før den med Rejseudbyderen aftalte dag, modtager efterfølgende kompensation for mistede feriedage fra Rejsegarantifonden. Strandede Kunder, der hjemtransporteres efter den med Rejseudbyderen aftalte dag, modtager ikke efterfølgende kompensation fra Rejsegarantifonden herfor. 3.5 Hvad har Strandede Kunder krav på, indtil hjemtransporten sker? Strandede Kunder skal indkvarteres indtil deres hjemtransport, medmindre de eksempelvis kun havde købt indkvartering den første nat på destinationen. Leverandøren afholder Omkostningerne til indkvartering i hele den periode, som de Strandede Kunder er indkvarteret (og ikke kun fra konkursdekretet til de Strandede Kunder hjemtransporteres), såfremt Rejseudbyderen ikke har forudbetalt herfor. Hvis Rejseudbyderen har forudbetalt for indkvartering, så skal Leverandøren blot sikre, at de Strandede Kunder kan blive boende uden problemer og afholde eventuelle nødvendige ekstra Omkostninger til indkvartering indtil hjemtransport. Såfremt der opstår problemer med ejeren af indkvarteringsstedet grundet Rejseudbyderens konkurs, så skal Leverandøren afhjælpe problemet og eventuelt finde anden indkvartering samt afholde de nødvendige Omkostninger til indkvartering indtil hjemtransport. Leverandørens Omkostninger til indkvartering kan godt overstige de priser, som Rejseudbyderen havde forhandlet sig til på forhånd (ofte forhandlet ud fra et garanteret antal værelser i en sæson). Leverandøren skal kontakte Rejsegarantifonden og aftale nærmere, hvis ejeren af indkvarteringsstedet beslaglægger de Strandede Kunders ejendele eller sætter dem på gaden grundet Rejseudbyderens økonomiske vanskeligheder. 3.6 Hvordan får Strandede Kunder besked om Leverandørens arrangerede indkvartering og hjemtransport? Leverandøren skal informere Strandede Kunder om den arrangerede indkvartering og hjemtransport via de oplyste kontaktoplysninger (telefon, eller på anden vis), og de Strandede Kunder skal modtage deres rejsehjemmel (typisk e- ticket nr.).

5 5/9 Det skal være tydeligt for de Strandede Kunder, hvor og hvornår der er seneste mødetid i forbindelse med hjemtransport (eksempelvis i lufthavnen). De Strandede Kunder skal så vidt muligt bekræfte modtagelsen af oplysningerne om seneste mødetid i forbindelse med hjemtransport, så det efterfølgende kan dokumenteres, at de Strandede Kunder var bekendt med disse oplysninger, hvis de Strandede Kunder ikke skulle møde rettidigt op. Det har ikke betydning for Leverandørens vederlag, hvis Strandede Kunder ikke møder rettidigt op i forbindelse med hjemtransport, medmindre Leverandøren ikke havde oplyst dem herom. Rejseudbyderens eventuelle guider på destinationen kan bistå Leverandøren med kontakt til de Strandede Kunder mv. 4. Opgavebeskrivelse ved Strandede Kunder, der har købt Flytransport 4.1 Hvad omfatter Handling ved Flytransport? For en Strandet Kunde, der har købt Flytransport, omfatter Handling: besvarelse af opkald og s fra den Strandede Kunde, information til den Strandede Kunde, og bestilling og betaling af hjemtransport for den Strandede Kunde. 4.2 Hvad har Strandede Kunder krav på? Strandede Kunder, der har købt Flytransport, skal have hjemtransport. Det er Leverandøren, der arrangerer hjemtransporten, hvorfor Strandede Kunder ikke skal præsenteres for forskellige valgmuligheder eller have mulighed for at finde og købe de billetter, der passer dem bedst. Leverandøren skal arrangere hjemtransport til alle Strandede Kunder uanset om Leverandøren har været i kontakt med dem. Hvis de Strandede Kunder oplyser, at de selv har sørget for hjemtransport, så skal Leverandøren oplyse dem om, at de kan anmelde kravet til Rejsegarantifonden og ikke til Leverandøren ved hjemkomst, hvorefter Rejsegarantifonden vil afgøre, om kravet kan dækkes.

6 6/9 Leverandøren skal ikke tage hensyn til Strandede Kunders rejseklasse (business, economy mv.), tilkøb af mad eller pladsreservation samt transfer til og/eller fra lufthavnen i forbindelse med hjemtransport, ligesom den Strandede Kunde heller ikke efterfølgende kan få erstatning for disse tilkøb fra Rejsegarantifonden. Leverandøren skal tage hensyn til Strandede Kunders tilkøb af ekstra bagage i forbindelse med hjemtransport. Det vil fremgå af den Strandede Kundes faktura eller rejsebevis, hvad den Strandede Kunde har købt hos Flyudbyderen. Hvis den Strandede Kunde har købt Flytransport hos et rejsebureau, så skal Leverandøren kontrollere om den Strandede Kunde også har købt andre ydelser, således denne derved har købt en Pakkerejse. Såfremt den Strandede Kunde har købt en Pakkerejse, så har den Strandede Kunde ikke krav på hjemtransport ved Flyudbyderens økonomiske vanskeligheder, idet rejsebureauet vil være en Rejseudbyder der ikke er i økonomiske vanskeligheder som skal hæfte for sine underleverandører (her Flyudbyderen). 4.3 Hvordan skal Strandede Kunder hjemtransporteres? Strandede Kunder skal hjemtransporteres fra og til de lufthavne, som de har aftalt med Flyudbyderen. Strandede Kunder skal som udgangspunkt hjemtransporteres med samme transportmiddel, som de har aftalt med Flyudbyderen. Leverandøren kan vælge at hjemtransportere Strandede Kunder på anden vis, herunder med tog eller bus, hvis det ikke er muligt at skaffe samme transportmiddel. Hvis den Strandede Kunde ikke mener at kunne benytte den af Leverandøren tilbudte hjemtransport, så må den Strandede Kunde selv arrangere og bekoste hjemtransport. 4.4 Hvornår skal Strandede Kunder hjemtransporteres? Leverandøren skal sørge for, at hjemtransport sker den samme dag, som de Strandede Kunder har aftalt med Flyudbyderen, medmindre der kan opnås væsentlige besparelser ved at sørge for hjemtransport på en anden dag.

7 7/9 Leverandøren skal vurdere og beslutte, om der kan opnås væsentlige besparelser ved at hjemtransportere Strandede Kunder på en senere dag, herunder medregne udgifter til indkvartering i forbindelse hermed efter følgende formel: (godtgørelse for udgifter til indkvartering og andre væsentlige fornødenheder + pris for senere hjemtransport) * 0,75 < pris for hjemtransport på aftalt dag Hvis de Strandede Kunders aftalte hjemrejsetidspunkt er passeret uden Rejsegarantifondens eller Leverandørens kendskab til tidspunktet, så skal Leverandøren sørge for, at hjemtransport sker hurtigst muligt under hensyntagen til ovenstående mulighed for at opnå væsentlige besparelser. Leverandøren kan kontakte Rejsegarantifonden ved tvivlsspørgsmål. 4.5 Hvad har Strandede Kunder krav på, indtil hjemtransporten sker? Hvis hjemtransport ikke er mulig inden for tre døgn efter de Strandede Kunders aftalte hjemrejsetidspunkt, så har de Strandede Kunder krav på godtgørelse for udgifter til indkvartering og andre væsentlige fornødenheder efter det tredje døgn i henhold til statens takster for godtgørelse (bilag 3). De Strandede Kunder skal selv arrangere og afholde udgifterne til indkvartering og andre væsentlige fornødenheder indtil hjemtransport. De Strandede Kunder skal selv anmelde kravet om refusion til Rejsegarantifonden og ikke til Leverandøren ved hjemkomst. 4.6 Hvordan får Strandede Kunder besked om Leverandørens arrangerede hjemtransport? Leverandøren skal informere Strandede Kunder om den arrangerede hjemtransport via de oplyste kontaktoplysninger (telefon, eller på anden vis), og de Strandede Kunder skal modtage deres rejsehjemmel (typisk e-ticket nr.). Det skal være tydeligt for de Strandede Kunder, hvor og hvornår der er seneste mødetid i forbindelse med hjemtransport (eksempelvis i lufthavnen). De Strandede Kunder skal så vidt muligt bekræfte modtagelsen af oplysningerne om seneste mødetid i forbindelse med hjemtransport, så det efterfølgende kan

8 8/9 dokumenteres, at de Strandede Kunder var bekendt med disse oplysninger, hvis de Strandede Kunder ikke skulle møde rettidigt op. Det har ikke betydning for Leverandørens vederlag, hvis Strandede Kunder ikke møder rettidigt op i forbindelse med hjemtransport, medmindre Leverandøren ikke havde oplyst dem herom. 5. Opgavebeskrivelse ved Ikke-strandede Kunder 5.1 Generelt Leverandøren er forpligtet til at oplyse om, at Rejsegarantifonden snarest muligt vil fremsende brev med erstatningsanmeldelse og vejledning om hvilke bilag, som den Ikke-strandede Kunde skal fremsende til Rejsegarantifonden for at kunne søge erstatning, Ikke-strandede Kunder, som ikke har modtaget brev fra Rejsegarantifonden inden 14 dage fra Flyudbyderens eller Rejseudbyderens konkurs, skal rette henvendelse til Rejsegarantifonden, Ikke-strandede Kunder kan rette henvendelse til Rejsegarantifonden ved yderligere spørgsmål, og Ikke-strandede Kunder kan finde yderligere oplysninger på Rejsegarantifondens hjemmeside: Leverandøren skal henvise Ikke-strandede Kunder til Rejsegarantifonden, hvis der opstår et problem, som Rejsegarantifonden skal tage stilling til. 5.2 Transport af Ikke-strandede Kunders krav I sjældne tilfælde indgår konkursboets kurator kort efter konkursdekretets afsigelse en aftale med en anden rejseudbyder om, at den nye rejseudbyder overtager rejseaktiviteterne og vil tilbyde en erstatningsrejse, der stort set svarer til den rejse, som den Ikke-Strandede Kunde oprindeligt havde købt. Rejsegarantifonden meddeler Leverandøren herom, såfremt situationen måtte foreligge i den enkelte konkurs. Såfremt den nye rejseudbyder vil tilbyde den Ikke-strandede Kunde en erstatningsrejse, så skal Leverandøren oplyse den Ikke-strandede Kunde herom.

9 9/9 Den Ikke-strandede Kunde er ikke forpligtet til at acceptere erstatningsrejsen og kan altid vælge at kræve beløbet refunderet fra Rejsegarantifonden. Den Ikke-strandede Kunde kan i øvrigt på den erstatningsanmeldelse, der skal udfyldes og indsendes til Rejsegarantifonden, transportere sit krav til en anden rejseudbyder efter eget valg. I så fald udbetaler Rejsegarantifonden den Ikkestrandede Kundes tilgodehavende til den nye rejseudbyder i stedet for til den Ikke-strandede Kunde.

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder København Juni 2016 Sagsnr. 023243-0081 psj/psj/ilp Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder Aftale København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade 2 8000 Aarhus

Læs mere

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015]

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] Aarhus Maj 2015 Sagsnr. 039186-0017 Aftale om etablering af det fælleskommunale redningsberedskab Brand & Redning

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2008/0001 afsagt den 20. april 2009 ****************************** REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR Mao Miguel, Azorerne. 28.2.08-6.3.08 (rejseperiode for erstatningsrejse

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0225 afsagt den 19. maj 2016 ****************************** KLAGER HKN (4 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL Icmeler,

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på NT klippekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på NT klippekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0264 Klageren: Indklagede: XX 9800 Hjørring Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for

Læs mere

Troels Østergaard Serup

Troels Østergaard Serup Troels Østergaard Serup Fra: Kathrine Ahrenholt Sendt: 20. april 201608:07 Til: 'lars.kierkegaard@teracom.dk' Cc: Michael Honoré Emne: Høring i forbindelse med begrænset udbud af WAN

Læs mere

Rådgivningskontrakt. UDKAST Aarhus Juni 2016. Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing an District, Shanghai, 200041

Rådgivningskontrakt. UDKAST Aarhus Juni 2016. Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing an District, Shanghai, 200041 UDKAST Aarhus Juni 2016 Rådgivningskontrakt København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Danmark Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2008/0121 afsagt den 22. juni 2009 ****************************** REJSEMÅL Alanya, Tyrkiet. 2.7.-10.7.2008 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV 16.834 kr. (ekskl. forsikringer)

Læs mere

Samarbejdsaftale. Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S. Brønderslev Kommune. Hjørring Kommune. Reno-Nord I/S. Aarhus April 2016

Samarbejdsaftale. Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S. Brønderslev Kommune. Hjørring Kommune. Reno-Nord I/S. Aarhus April 2016 Aarhus April 2016 Sagsnr. 036007-0007 phe/ano/jhp Samarbejdsaftale Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Brønderslev Kommune Hjørring Kommune Reno-Nord I/S København Langelinie Allé 35 2100 København Ø

Læs mere

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116.

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Thisted Kommune Side 1 af 5 Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Hvem kan komme i betragtning? 1. Personer med en varig nedsat funktionsevne,

Læs mere

København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse

Læs mere

I/S Reno-Nord Markedsprismodellen

I/S Reno-Nord Markedsprismodellen Aarhus 2. februar 2015 Per Hemmer Partner T +45 72 27 35 50 phe@bechbruun.com Sagsnr. 036007-0007 phe/jhp I/S Reno-Nord Markedsprismodellen 1. Indledning Rebild Kommune består efter strukturreformen af

Læs mere

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene.

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-523 /2KR/HCH 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af klager klaget over indklagede, [bynavn]. Sagens tema: X har på vegne

Læs mere

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige Dato: Delaftale ident nr: Rammeaftalens ident nr: Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige 2010 Skabelon for delaftale Delaftalen indgås i henhold til indgået rammeaftale

Læs mere

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 2 2/FORHANDLINGSRET

Læs mere

Vilkår for betalingskonti til privatkunder Gældende fra 1. november 2009

Vilkår for betalingskonti til privatkunder Gældende fra 1. november 2009 Vilkår for betalingskonti til privatkunder Gældende fra 1. november 2009 Nordea Finans Danmark A/S, CVR-nr. 89805910, København Nordea Finans Danmarks vilkår for betalingskonti til privatkunder Vilkår

Læs mere

1. Procedurer i forbindelse med sygemeldinger

1. Procedurer i forbindelse med sygemeldinger Notat Afdeling/enhed Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Oprettelsesdato 20-06-2016 Udarbejdet af TRIO/FOKUS råd. Journalnummer Dokumentnavn Sygemeldinger Dokumentnummer TS-1078636 1. Procedurer i forbindelse

Læs mere

Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED

Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED OFFENTLIGT EU-UDBUD VEDRØRENDE RAMMEAFTALE OM IT-KONSULENTBISTAND TIL SUPPORT, VEDLIGEHOLD

Læs mere

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang Dækning af udgifter til advokatbistand Hjemmel og klageadgang 2010 Inden for den private forsikringsret har det længe været praksis, at nødvendige og rimelige advokatudgifter i personskadesager erstattes

Læs mere

Tilbudsbetingelser for

Tilbudsbetingelser for Tilbudsbetingelser for Konsulentopgave om bistand til forberedelse og gennemførelse af EU-udbud af radionet til maritim nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark 21. februar 2014 ORIENTERING 1.1 Udbuddet Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Vejledning til kopi- og printaftalen

Vejledning til kopi- og printaftalen Vejledning til kopi- og printaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning...3 2. Hvad er formålet

Læs mere

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme, Drift og Service Rammeaftale vedrørende AD HOC TV inspektion og spuling Geografisk Område: 3 Nørrebro / Brønshøj 1. Aftalens Parter Mellem

Læs mere

Referat. Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer

Referat. Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer Referat Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer Tid: 29. september 2012 kl. 11.00 Sted: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus Dagsorden:

Læs mere

Bilag 6 - SERVITUT OM SIKRING AF OFFENTLIGT TILGÆNGELIGT BYRUM

Bilag 6 - SERVITUT OM SIKRING AF OFFENTLIGT TILGÆNGELIGT BYRUM Aarhus Oktober 2014 Sagsnr. 008970-0028 jep/krskilbs Bilag 6 - SERVITUT OM SIKRING AF OFFENTLIGT TILGÆNGELIGT BYRUM Undertegnede ejer af matr.nr. [ ] (herefter "Ejendommen") erklærer herved for undertegnede

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0076 afsagt den 11. september 2015 ****************************** KLAGER TK (2 voksne/4 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL

Læs mere

26. august 2015. Jahnson 38. IKKE under konkurs (Fordring stor kr. 21.961,31) Eftersyn: Intet eftersyn. Budfrist: 10. september 2015 kl. 15.

26. august 2015. Jahnson 38. IKKE under konkurs (Fordring stor kr. 21.961,31) Eftersyn: Intet eftersyn. Budfrist: 10. september 2015 kl. 15. 26. august 2015 Jahnson 38 IKKE under konkurs (Fordring stor kr. 21.961,31) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 10. september 2015 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje med de løbende bud - læs

Læs mere

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Orienteringsbrev til bolig Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1 Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Aalborg Varme A/S Hjulmagervej 20 Postboks 463 9100 Aalborg Tlf. 9931 4800 Fax 9931

Læs mere

www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE

www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE Dansk Business Angel Netværk info@dban.dk www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE 2 Mellem undertegnede, på den ene side [Selskabets navn og adresse] CVR-nr. [xx xx xx xx] (herefter betegnet Selskabet ) og er

Læs mere

Auktioner A/S (for en kunde) IKKE under konkurs (Pantebrev opr. stort kr. 250.000)

Auktioner A/S (for en kunde) IKKE under konkurs (Pantebrev opr. stort kr. 250.000) 8. oktober 2012 Auktioner A/S (for en kunde) IKKE under konkurs (Pantebrev opr. stort kr. 250.000) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 12. oktober 2012 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje med

Læs mere

Auktioner ApS sælger skærme for kunde

Auktioner ApS sælger skærme for kunde 19. august 2016 Auktioner ApS sælger skærme for kunde IKKE under konkurs (PC skærme 22 tommer bl.a. Lenovo) Eftersyn: 30. august 2016 fra kl. 13.00 til kl. 13.30 Lergravsvej 53, 2300 Kbh S. Budfrist: 31.

Læs mere

Tips og Tricks til kompensationsbeløb ved forsinket betaling

Tips og Tricks til kompensationsbeløb ved forsinket betaling NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration Tips og Tricks til kompensationsbeløb ved forsinket betaling BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spørgsmål og Svar - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012. Hvad forventer Kommunen at modtage under dette punkt? En uddybning ønskes.

Spørgsmål og Svar - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012. Hvad forventer Kommunen at modtage under dette punkt? En uddybning ønskes. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT Til Potentielle tilbudsgivere. Spørgsmål og - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012 Spørgsmål 1 Under punkt 3.3.1 ønsker Kommunen en soliditetserklæring/kreditvurdering.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0179 afsagt den 16. februar 2016 ****************************** KLAGER ACH (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Strobel Travel 2014 ApS Strobel Travel

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2015.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2015. København, den 26. februar 2016 Sagsnr. 2015 3393/CBW 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Gorm Beck, Roskilde. Klagens tema: [Klager] har klaget

Læs mere

15. juli 2015. Danskb2b - del 14. IKKE under konkurs (Brætspil fra Krummeklubben. Bl.a. Vendespil )

15. juli 2015. Danskb2b - del 14. IKKE under konkurs (Brætspil fra Krummeklubben. Bl.a. Vendespil ) 15. juli 2015 Danskb2b - del 14 IKKE under konkurs (Brætspil fra Krummeklubben. Bl.a. Vendespil ) Eftersyn: 30. juli 2015 fra kl. 13.00 til kl. 16.00 Korden 5, 8751 Gedved eller efter aftale på tlf. 51

Læs mere

Modevirksomheden 8.3-16 A/S (tidligere Bruuns Bazaar A/S) under konkurs v/kromann Reumert (Canon EOS 5D spejlreflekse kamera )

Modevirksomheden 8.3-16 A/S (tidligere Bruuns Bazaar A/S) under konkurs v/kromann Reumert (Canon EOS 5D spejlreflekse kamera ) 9. juni 2016 Modevirksomheden 8.3-16 A/S (tidligere Bruuns Bazaar A/S) under konkurs v/kromann Reumert (Canon EOS 5D spejlreflekse kamera ) Eftersyn: 10. juni 2016 fra kl. 13.00 til kl. 13.30 Svanemøllevej

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0257 afsagt den 20. april 2016 ****************************** KLAGER JHA (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR FDM Travel A/S FDM Travel A/S REJSEMÅL

Læs mere

Båd sælges fra dødsbo

Båd sælges fra dødsbo 11. august 2016 Båd sælges fra dødsbo IKKE under konkurs (Motorbåd, i jern med Ford diesel motor, måler 9,5m) Eftersyn: 11. august 2016 fra kl. 13.00 til kl. 13.30 Ishøj Havn, bro S3 Budfrist: 12. august

Læs mere

Optionsaftale. mellem. Horsens Kommune. vedrørende køberet til Campusgrunden, Horsens. UDKAST 29. oktober 2014

Optionsaftale. mellem. Horsens Kommune. vedrørende køberet til Campusgrunden, Horsens. UDKAST 29. oktober 2014 Optionsaftale mellem Horsens Kommune og [ ] vedrørende køberet til Campusgrunden, Horsens København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Danmark Shanghai 1801,

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

2.2 Ændringer og tillæg. Ændringer af og tillæg til Aftalegrundlaget er kun gældende, hvis parterne har aftalt dem skriftligt.

2.2 Ændringer og tillæg. Ændringer af og tillæg til Aftalegrundlaget er kun gældende, hvis parterne har aftalt dem skriftligt. Salgs- og leveringsbetingelser for Dynamic Venues ApS serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler

Læs mere

Til interesserede. Den 31. marts 2012. Arealudvikling Aarhus. Salgsmateriale for 10 sommerhusgrunde ved Bønnerup strand

Til interesserede. Den 31. marts 2012. Arealudvikling Aarhus. Salgsmateriale for 10 sommerhusgrunde ved Bønnerup strand Til interesserede Den 31. marts 2012 Arealudvikling Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune Salgsmateriale for 10 sommerhusgrunde ved Bønnerup strand Vedlagt dette brev er salgsmaterialet for sommerhusgrundene

Læs mere

Samarbejdsaftale. Glostrup Kommune. Daugaard Pedersen Kolding A/S. København September 2014. Sagsnr. 011876-0007 ham/ham/liz Dok.nr. 12369822.

Samarbejdsaftale. Glostrup Kommune. Daugaard Pedersen Kolding A/S. København September 2014. Sagsnr. 011876-0007 ham/ham/liz Dok.nr. 12369822. København September 2014 Sagsnr. 011876-0007 ham/ham/liz Samarbejdsaftale Glostrup Kommune og Daugaard Pedersen Kolding A/S København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade 2

Læs mere

FIRST CARD EXECUTIVE

FIRST CARD EXECUTIVE FIRST CARD EXECUTIVE FIRST CARD EXECUTIVE KORTET, DER GIVER EKSTRA SERVICE, BEKVEMMELIGHED OG TRYGHED FOR VIRKSOMHEDENS MEST TRAVLE FOR- RETNINGSREJSENDE Nu kan du opgradere dit First Card til First

Læs mere

Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27.

Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27. Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27. januar 2016 Ordregiver kan opsige en indgået kontrakt 185, stk. 1 i udbudsloven:

Læs mere

Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer

Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer Nedenfor finder du de regler, der gælder for erhvervsdrivendes brug af Swipp. Som erhvervsdrivende kan du alene modtage beløb via Swipp i forbindelse med salg

Læs mere

Helles Pleje og Service ApS under konkurs (IT-udstyr og inventar)

Helles Pleje og Service ApS under konkurs (IT-udstyr og inventar) 4. september 2014 Helles Pleje og Service ApS under konkurs (IT-udstyr og inventar) Eftersyn: 5. september 2015 fra kl. 13.00 til kl. 14.00 Industrileddet 1, 3300 Frederiksværk. Budfrist: 8. september

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 8. december 2015 blev der i sag 306 2015-4061 AA mod Ejendomsmægler Anne-Marie Eybye [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 31. marts 2015 har AA indbragt ejendomsmægler Anne-Marie

Læs mere

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Annonceringsmateriale Side 1 af 7 Annoncering af LED belysning Morsø kommunes adm. bygning [ Annonceringsmateriale - Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Tidsplan 25.8.2014

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder København Juni 2016 Sagsnr. 023243-0081 psj/psj/ilp Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder Udbudsbetingelser København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade

Læs mere

2 rykkergebyrer af 100 kr., i alt 200 kr. for manglende betaling af cykelkontrolafgift

2 rykkergebyrer af 100 kr., i alt 200 kr. for manglende betaling af cykelkontrolafgift AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0297 Klageren: XX 2625 Vallensbæk Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes

Læs mere

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører i forbindelse med praktisk hjælp og personlig pleje Område Gæld til det offentlige Konkurstruet eller lignende nu Ansøger leverer en erklæring på tro

Læs mere

REJSEFORSIKRING UNDER STATSLIGE TJENESTEREJSER I UDLANDET

REJSEFORSIKRING UNDER STATSLIGE TJENESTEREJSER I UDLANDET REJSEFORSIKRING UNDER STATSLIGE TJENESTEREJSER I UDLANDET DEN 19. JANUAR 2016 LISE K. MORTENSEN præsen TATION OM TJENESTEREJSEFORSIKRINGEN Er en del af statens selvforsikring, hvilket betyder at statsinstitutioner,

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Fyns Engros v/fyns Tagpap

Fyns Engros v/fyns Tagpap 25. februar 2015 Fyns Engros v/fyns Tagpap IKKE under konkurs (Kæmpe parti Loom Bands) Eftersyn: 5. marts 2015 fra kl. 13.00 til kl. 16.00 Gørtlervej 8, 5750 Ringe eller efter aftale pr. tlf. 22 96 40

Læs mere

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Generelt Rapporten skal udarbejdes i henhold til 43, stk. 1 i lov om spil, og skal redegøre for, om indehavere af tilladelse til at udbyde online væddemål og/eller

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S VEDTÆGTER for Udvikling Fyn P/S CVR-nr. 34 20 62 28 Sagsnr. 31225-0010 MMR/ dm 1. NAVN 1.1. Selskabets navn er Udvikling Fyn P/S. 1.2. Selskabets binavn er Developing Fyn P/S. 1.3. Selskabets hjemsted

Læs mere

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst. D O M afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1033 15 A (advokat Leo Jantzen, Åbyhøj) mod C (advokat

Læs mere

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet gynækologi og obstetrik under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere

Læs mere

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte Samarbejdsprojekt mellem et universitet og tre virksomheder Gennemgangen af eksemplerne er inddelt i 4 afsnit. I. Indledning og baggrund. Side

Læs mere

Conceptel ApS under konkurs v/sj LAW (Høj træstige med 10 trin, topnøglesæt m.m.)

Conceptel ApS under konkurs v/sj LAW (Høj træstige med 10 trin, topnøglesæt m.m.) 14. september 2016 Conceptel ApS under konkurs v/sj LAW (Høj træstige med 10 trin, topnøglesæt m.m.) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 4. oktober 2016 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje med

Læs mere

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

14. marts 2016. Inboard.dk. IKKE under konkurs (Webshoppen Inboard.dk) Eftersyn: Intet eftersyn. Budfrist: 9. marts 2016 kl. 15.00

14. marts 2016. Inboard.dk. IKKE under konkurs (Webshoppen Inboard.dk) Eftersyn: Intet eftersyn. Budfrist: 9. marts 2016 kl. 15.00 14. marts 2016 Inboard.dk IKKE under konkurs (Webshoppen Inboard.dk) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 9. marts 2016 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje med de løbende bud - læs om aktiverne

Læs mere

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen - 1 Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En andelsboligforening fik 450.000 kr. tilbage fra SKAT efter en klagesag om foreningens

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Patientrettigheder. Generel information om dine rettigheder som patient

Patientrettigheder. Generel information om dine rettigheder som patient Patientrettigheder Generel information om dine rettigheder som patient 2 PATIENTRETTIGHEDER Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter E-mail: kontakt@specialhospitalet.dk www.specialhospitalet.dk

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet.

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 036-12 Revideret økonomiprotokollat for Overenskomst om psykologhjælp

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere

Sydjysk Auktionshus ApS IKKE under konkurs (Computerskærme, skriveborde og meget mere)

Sydjysk Auktionshus ApS IKKE under konkurs (Computerskærme, skriveborde og meget mere) 6. maj 2013 Sydjysk Auktionshus ApS IKKE under konkurs (Computerskærme, skriveborde og meget mere) Eftersyn: Eftersyn i Kruså aftales med sælger på tlf. 5178 1320 Budfrist: 16. maj 2013 kl. 15.00 Se mere

Læs mere

Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af behandlingen af aktindsigtsanmodninger ved Task Forcen/Jobcenter København, Musvågevej

Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af behandlingen af aktindsigtsanmodninger ved Task Forcen/Jobcenter København, Musvågevej Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens direktion Rådhuset 1599 København V Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail. 15-06-2010 Sagsnr. 2009-180637 Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af behandlingen

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Bjarne Overmark, Randers C.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Bjarne Overmark, Randers C. København, den 27. januar 2016 Sagsnr. 2015-2904/MKJ 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Bjarne Overmark, Randers C. Klagens tema: [Klager] har klaget

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 100 Nødvendige merudgifter Vedtaget af Byrådet, d. 16.5.2013 1 Lovgrundlag for Hvilke behov skal dække Hvad er formålet med Lov om social

Læs mere

ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort

ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort 1) Personoplysninger Navn CPR-nummer Adresse Postnummer og by Telefonnummer E-mail

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Sammenligning af Rejseforsikringsbetingelser 5041 v/ 5042

Sammenligning af Rejseforsikringsbetingelser 5041 v/ 5042 Sammenligning af sbetingelser 5041 v/ 5042 Nedenfor er angivet de vigtigste ændringer mellem forsikringsbetingelserne. Skemaet er opbygget som en kronologisk gennemgang af gamle betingelser 5041, med de

Læs mere

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin

Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin Spørgsmål til Rune B. Róin i relation til det faktiske hændelsesforløb for perioden mandag

Læs mere

Betingelser for Alka Tank&Tjen.

Betingelser for Alka Tank&Tjen. Betingelser for Alka Tank&Tjen. Forbrugere Gælder fra 17. maj 2016 Indledning Alka Tank&Tjen er en mobil app fra Alka Forsikring (herefter benævnt Alka), der kan downloades til mobile enheder med ios og

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Ansøgningspakke FO/BF2_da_030616 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke

Læs mere

Udbud nr. 13/10715. Udbud af. Bygherrerådgivning. til Frederikshavn Kommune

Udbud nr. 13/10715. Udbud af. Bygherrerådgivning. til Frederikshavn Kommune Udbud nr. 13/10715 Udbud af Bygherrerådgivning til Frederikshavn Kommune 1 Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af udbuddet... 3 2. Udbuddets omfang... 3 3. Udbudsform og udbudsansvarlig...

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2015 blev der i sag 274 2014-9570 AA BB mod CC DD Ejendomsmægler EE Ejendomsmægler Peter Norvig Ejendomsmægler FF Ejendomsmæglervirksomheden Living Homes A/S afsagt sålydende 1 Kendelse Ved

Læs mere

D O M. afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst.

D O M. afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst. D O M afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0524 15 Handrupgaard Grundejerforening v/ formand Knud

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Finansieringsret, sommereksamen 2009. (Begge opgaver skal besvares. Ved bedømmelsen vægter opgave 1 med 1/3 og opgave 2 med 2/3)

Finansieringsret, sommereksamen 2009. (Begge opgaver skal besvares. Ved bedømmelsen vægter opgave 1 med 1/3 og opgave 2 med 2/3) Finansieringsret, sommereksamen 2009 (Begge opgaver skal besvares. Ved bedømmelsen vægter opgave 1 med 1/3 og opgave 2 med 2/3) Opgave 1: Gør rede for, hvilke genstande, der kan være omfattet af virksomhedspant,

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Torvegade 74, 6700 Esbjerg Ofte stillede spørgsmål Kan jeg reservere en byggegrund? Jeg ønsker at købe en grund hvad gør jeg? Hvornår skal jeg betale for grunden? Skal jeg have en advokat? Kan jeg fortryde?

Læs mere

Kontrolafgift på 600 kr., rykkergebyr på 100 kr. samt udgift til grafolog på 1.500 kr.

Kontrolafgift på 600 kr., rykkergebyr på 100 kr. samt udgift til grafolog på 1.500 kr. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2009-0185 Klageren: Indklagede: XX Metroselskabet I/S v/metroservice A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr., rykkergebyr på 100 kr.

Læs mere

Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96

Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96 Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96 Godkendt i Byrådet den 31-01-2011 Lovgrundlag Servicelovens 95: "Stk. 1 Såfremt Kommunalbestyrelsen ikke kan stille den nødvendige

Læs mere

Aftale om overdragelse af andel

Aftale om overdragelse af andel Aftale om overdragelse af andel Undertegnede (sælger) udtræder af andelsboligforeningen Bofællesskabet Vidjekær og overdrager min andel til medunderskrevne (køber). Samtidig opsiger jeg brugsretten til

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Indplacering af patienter og spørgsmål vedr. Børne- og Ungdomspsykiatri. Overvej Indplacering efter 1.10.

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Indplacering af patienter og spørgsmål vedr. Børne- og Ungdomspsykiatri. Overvej Indplacering efter 1.10. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 033-15 Indplacering af patienter og spørgsmål vedr. Børne-

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 2014/1 LSF 67 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 14/07717 Fremsat den 12.

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2015 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker hjælpen Hvad er formålet med hjælpen Hjælp og støtte

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2011/0196 afsagt den 24. oktober 2012 ****************************** KLAGER J H (3 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Risskov Travel Partner A/S Risskov Travel

Læs mere