Afsnit 1: Hvem kan ryge og hvor kan man ryge. Afsnit 2: Valg af ovn. Afsnit 3: Materiale og tilbehør til røgning. Afsnit 4: Egnede kødvarer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afsnit 1: Hvem kan ryge og hvor kan man ryge. Afsnit 2: Valg af ovn. Afsnit 3: Materiale og tilbehør til røgning. Afsnit 4: Egnede kødvarer."

Transkript

1 1 af Andró Andrá Saltning og røgning af vore fødevarer er en gammel kendt teknik. Det startede længe inden køleskab og fryser blev opfundet. I vores moderne verden ryger man primært for at få en pikant smag i kødet. En del fødevareproducenter har fundet fidusen, røgvarer uden røg. Varerne behandles med træsyre ( træeddike ). Der er forskel på det færdige resultat. Er man godt tilfreds med de træsyrebehandlede fødevarer er der ingen grund til at læse mere. Er man til den oprindelige behandling fra ruder konges tid er der god grund til at fortsætte her. Afsnit 1: Hvem kan ryge og hvor kan man ryge. Afsnit 2: Valg af ovn. Afsnit 3: Materiale og tilbehør til røgning. Afsnit 4: Egnede kødvarer. Afsnit 5: Første gang ovnen er i brug. Afsnit 6: Røgtemperatur og tid. Afsnit 7: Tips til servering.

2 2 Afsnit 1. Hvem kan ryge og hvor kan man ryge. I princippet kan alle ryge alle vegne. De bedste resultater opnår man dog hvis man har en stor interesse for gastronomi. Er interessen for røgvarer kun den nydelse man har når de indtages bør man overlade processen til andre der mere eller mindre lever sig ind i kunsten, fremstilling af super lækre færdig tilberedte fødevarer. Røgmesteren må ikke være for sippet. Der er lidt svineri og lugt forbundet med fremstilling af gode røgvarer. Det gælder for hele processen, fra klargøring til udtag af den færdige vare fra ovnen. Det løses dog hurtigt med vand og sæbe straks efter hver proces. Er beslutningen om at komme i gang med røgeriet truffet skal man vælge hvilken type ovn man vil benytte. Mere om ovne i afsnit 2. Først skal en egnet placering findes. Ovnen kan placeres i et hjørne af haven. Har man ingen have kan den stilles på f. eks. en altan. Varmrøgning frarådes på altaner idet der udvikles en del røg under optænding og genopfyldning. Bor man i etagebolig kan bør man finde en placering på gårdarealet, hvor man ikke generer naboerne. Har man gode naboer er det måske en idè at indgå i et røg fællesskab. Her hvor jeg residerer er der gode naboer. De er med i røgeriet. Vi bor i små rækkehuse. Har etableret os med hyggelige gårdhavemiljøer. Ovnen er placeret i centrum. Det dufter lidt af røg lige omkring ovnen men ingen har røg- eller lugtgener inde i boligerne. Det er vigtigt med en god central placering idet man skal føre tilsyn under røgning. Tilføre materiale med jævne mellemrum. På billederne ses: Kuglegrill og røgovn La Cantina del Señor Pedro Som det fremgår er vores placering af ovn og grill perfekt, lige i centrum for den efterfølgende indtagelse af lækkert tilberedte fødevarer. Der er ingen der klager over den lille smule røg der udvikles, alle er jo mere eller mindre med.

3 3 Afsnit 2. Valg af ovn. Der er et bredt udvalg af ovne på markedet. Det er det letteste at vælge en ovn der kan bruges til alle typer røgning. Ovne kan erhverves fra ca. kr. 500,Man kan også vælge at bygge ovnen selv. Materiale til ovn kan variere lige fra krydsfiner til murværk. Plastic og glasfiber frarådes dog lige som gamle olietønder og kemikaliebeholdere. Bruger man en gammel olietønde eller olietank skal den brændes helt ren, ellers ødelægges røgvarerne. Vi valgte i sin tid en færdigbygget ovn fra danishoutdoor.dk, en ovn der var produceret af rustfrit stål. Ovnen viste sig at være dårligt samlet, punktsvejsningerne holdt ikke til varmen. Vi har efterfølgende repareret den med små rustfri bolte og popnitter. En henvendelse til firmaet 3 år efter køb udløste straks og uden indvendinger en meget tilfredsstillende kompensation. Til koldrøgning har vi anskaffet speciel bakke til savsmuld. Skal efterfyldes efter ca. 8 timer. Til varmrøgning har vi erstattet indfyringsbakken med et elektrisk varmeelement. Det betyder en minimal overvågning af processen. Der findes tilbehør der er termostatstyret og klarer det hele praktisk talt uden tilsyn. Der er ovne på markedet til indendørs brug. I den noget højere prisklasse. Vi synes dog det er en vis charme ved at tilse ovnen ude. En isoleret ovn vil være at foretrække, specielt i de kolde vintermåneder. Varmetabet begrænses. En kuglegrill kan i en snæver vending benyttes til røgning. Vi har med fordel foretaget varmrøgninger af ørredstykker. En anbefaling, start med en billig simpel ovn. Hvis ikke det fanger ens interesse, så er tabet begrænset. Bliver man grebet af det udvikles kunsten i hjemmerøgning og en større og lidt bedre ovn kommer ofte øverst på ønskesedlen.

4 4 Afsnit 3. Materiale og tilbehør til røgning. Der kan ryges på flere slags træflis og savsmuld. Vi anbefaler som start, Rødel og Bøg. Brug kun helt rene materialer. Det kan være fristende at samle spåner fra brændesavning, men der er olie fra savkæden i spånerne. Det ødelægger det færdige produkt. Brug ikke nåletræ, undtagen enebær. Men i begrænset omfang. Det krydrer kødet kraftigt. Tørt, rent bøgeflis er velegnet til at tænde op. Trækul eller grillbriketter kan bruges til at holde temperaturen oppe ved varmrøgning. Der skal tilføres smuld jævnligt for konstant røgudvikling. Det letteste er dog et elektrisk varmeelement. Ved optænding er en ukrudtsbrænder ganske egnet. Sprit kan bruges men så må kødet ikke placeres i ovnen før al sprit er brændt ud. Til brug for koldrøgning er det en fordel at bruge en speciel bakke formet som en snegl. Den fyldes med savsmuld der antændes i den ene ende. Materialet gløder og afgiver røg i ca. 8 timer. Ønskes kraftigere røgudvikling antændes i begge ender. Røgudviklingstiden halveres. Et saltkar er næsten uundværligt. Kan være alt lige fra et større professionelt kar til en spand. Tørsaltning kan foregå i en pose der vacuummeres. Nemt at opbevare i køleskab uden der drypper saft ud. Rustfri kroge til ophængning af kødet og rustfri riste til de emner der ikke egner sig til at hænge.

5 5 Afsnit 4. Egnede kødvarer. Advarsel!!! Bland ikke fisk og andre kødvarer under samme røgning. Det kan give afsmag fra den ene type til den anden. Fisk er velegnet til røg. Kold såvel som varm røg. Flere fiskearter er gode til begge dele. Husk at fryse fisken i et par døgn hvis den skal koldryges. Derved er man sikker på at evt. parasitter i fisken er slået ihjel. Torsk varmryges ved 80 grader i minutter afhængig af størrelsen. Derefter sænkes temperaturen til grader i yderligere minutter. Varmrygning af torsk sker på rist da de ellers vil falde ned. Koldrygning af torsk foregår ved grader i 3 4 døgn, afhængig af tykkelse. Følgende fisk er velegnede til rygning: Varm Kold Torsk Sild Makrel Hornfisk Fladfisk Laks Ørred Ål Torsk Laks Ørred Helleflynder Svinekød er velegnet til røg. Svinekød koldryges generelt, undtagen svinemørbrad der både kan kold- og varmryges. Oksekød ryges kun i enkelte udskæringer, oksefilet og oksemørbrad. Begge typer varmryges. Lammekølle er særdeles egnet til koldrøg. Det er en længere proces men resultatet er godt. Dyrevildt er egnet til røg. Dyrekøller tilberedes som lammekøller. Fjerkræ, specielt kylling er egnet til varmrøg og derefter på kuglegrill. Andebryster er meget egnede til varmrøg.

6 6 Afsnit 5. Første gang ovnen er i brug. Når en ovn startes op for første gang er det en god ide at ryge med tom ovn. Lære at holde temperaturen og den korrekte røgudvikling. Måske skal også 2. og 3. gang være test uden kød. Der er ikke noget mere ærgerligt end de store forventninger man har til resultatet udebliver og i stedet for står med uspiselige produkter. Lad være med at fylde ovnrummet med fisk eller kød de første gange. Det er bedre at testryge med nogle få enheder. Det er sjældent de første forsøg giver de bedste resultater. Juster temperatur og saltningstider hen ad vejen. Skriv temperatur og tider ned til brug for efterfølgende røgninger. Når et godt resultat er opnået er det bare at gå i gang.

7 7 Afsnit 6. Røgtemperatur og tid. Art Saltmetode og tid Tørretid Røgetid Røgtemperatur Sild Tør 90 min min 65 Makrel Tør 90 min min Torsk Tør 30 min 40 min Laks/Ørred Tør 35 min - 40 min Torsk Tør 3 timer 3 døgn 20 Skrubbe Tør 60 min 70 Laks/Ørred Tør 3 timer 3 4 døgn 20 Oksemørbrad Tør 3 timer 90 min 75 Kylling * Tør 30 min Bacon Lage 3 døgn 3 timer 3 4 døgn 20 Hamburgerryg Lage 4 5 døgn 3 timer 4 døgn 20 Andebryster Tør 1 time 90 min 80 Kylling grilles efterfølgende ca 45 minutter.

8 8 Afsnit 7. Tips til servering.

RØGEGRILL 3I1 BRUGERVEJLEDNING. HN 3966 Model AA248-CA0042. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference.

RØGEGRILL 3I1 BRUGERVEJLEDNING. HN 3966 Model AA248-CA0042. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. RØGEGRILL 3I1 HN 3966 Model AA248-CA0042 BRUGERVEJLEDNING Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. Vigtige forholdsregler Læs de følgende forholdsregler grundigt

Læs mere

Guide til madlavning på dit Aduro udekøkken

Guide til madlavning på dit Aduro udekøkken Guide til madlavning på dit Aduro udekøkken På de følgende sider kan du finde forskellige tips og opskrifter til madlavning på din Aduro kuglegasgrill. Grillens patenterede tragtsystem muliggør, at du

Læs mere

Videreudviklingen er en røgegenerator, der oftest er el-dreven. Savsmuldet føres til brændkammeret automatisk, og røgen suges

Videreudviklingen er en røgegenerator, der oftest er el-dreven. Savsmuldet føres til brændkammeret automatisk, og røgen suges Røgning Her er igen en ældgammel metode til at få kød og fisk til at holde sig lidt længere. Hvornår man har fundet ud af at røge for at forlænge holdbarheden, er svært at sige, for egentligt var det meste

Læs mere

Sådan ryger man på en JensenGrill

Sådan ryger man på en JensenGrill Sådan ryger man på en JensenGrill Indledning Når der laves mad under åben himmel, er der ofte et ønske om, at maden får mere eller mindre røgsmag. Her bliver man kort introduceret til 3 forskellige måde

Læs mere

Eno Plancha. En Plancha er ikke nødvendigvis en erstatning for en grill men den kan mere og den kan det bedre!

Eno Plancha. En Plancha er ikke nødvendigvis en erstatning for en grill men den kan mere og den kan det bedre! Eno Plancha En côte-de-bœuf, en friskfanget ørred, løg, en lækker blomkål-chili-persille-blanding eller spejlæg. Alt sammen stegt uden olie. Der er ingen grænser for, hvad du kan lave på en Plancha og

Læs mere

Efter endt brug kan de rustfri dele sættes i opvaskemaskinen. Nemmere bliver det ikke!

Efter endt brug kan de rustfri dele sættes i opvaskemaskinen. Nemmere bliver det ikke! Cobb Grill Tag Cobb med på stranden, på camping, på skovturen, på sejlturen eller med ind til naboen til en spontan middag. Selv på den mindste altan er der plads til en Cobb. Cobb er klar på få minutter

Læs mere

LAKESIDE KG201445. Lakeside picnic MONTERINGS OG BRUGSANVISNING KUN TIL UDENDØRS BRUG!

LAKESIDE KG201445. Lakeside picnic MONTERINGS OG BRUGSANVISNING KUN TIL UDENDØRS BRUG! DK KG201445 LAKESIDE Lakeside picnic MONTERINGS OG BRUGSANVISNING!! KUN TIL UDENDØRS BRUG! GENNEMLÆS DENNE SIKKERHEDSVEJLEDNING OG ADVARSLERNE OMHYGGELIGT, FØR MONTERINGEN AF GRILLEN PÅBEGYNDES. SIKKERHEDSVEJLEDNING!!

Læs mere

PER S LOV OM GRILL FÅ TJEK PÅ PARAGRAFFERNE

PER S LOV OM GRILL FÅ TJEK PÅ PARAGRAFFERNE PER S LOV OM GRILL FÅ TJEK PÅ PARAGRAFFERNE 1 2 PØLSER ER ET MUST HUSK HYGGEN Er der dømt grill, så er der også dømt pølser. Sådan ér det bare. Kig ind i din REMA 1000 og tjek vores aktuelle udvalg af

Læs mere

Den gode fisk fra Bisserup

Den gode fisk fra Bisserup Af Jesper Andersen journalist foto lars BAHL Den gode fisk fra Bisserup Frisk fisk er en råvare, der kræver sans for kvalitet. Og dét har Lars Birger Nielsen. I 20 år har han fisket i Smålandshavet og

Læs mere

BIBIONE. Bibione kulgrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING

BIBIONE. Bibione kulgrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING BIBIONE Bibione kulgrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING GENNEMLÆS DENNE SIKKERHEDSVEJLEDNING OG ADVARSLERNE OMHYGGELIGT, FØR MONTERINGEN AF GRILLEN PÅBEGYNDES. SIKKERHEDSVEJLEDNING! Grillen må ikke bruges

Læs mere

Grill, bål og ukrudtsbrænder

Grill, bål og ukrudtsbrænder Grill, bål og ukrudtsbrænder med omtanke Læs om, hvordan du håndterer grill, bål og ukrudtsbrænder, så hverken du eller andre kommer til skade. www.brs.dk Almindelige forsigtighedsbestemmelser: Hold afstand

Læs mere

VENTILERET KULGRILL. Introduktion. Tekniske data. Oversigt

VENTILERET KULGRILL. Introduktion. Tekniske data. Oversigt VENTILERET KULGRILL Introduktion For at du kan få mest mulig glæde af din nye ventilerede kulgrill, beder vi dig gennemlæse denne brugsanvisning, før du tager grillen i brug. Vi anbefaler dig desuden at

Læs mere

FIVE WAYS TO BE A BETTER BASTARD

FIVE WAYS TO BE A BETTER BASTARD FIVE WAYS TO BE A BETTER BASTARD Oplev den perfekte måde både at grille, røge, bage (pizza) eller langtidsstege på. The Bastard gør det muligt at lave lækre og møre retter med kød, fisk eller grøntsager

Læs mere

Sous-vide, din vej til en succesfuld køkkenøkonomi og smagsoplevelse

Sous-vide, din vej til en succesfuld køkkenøkonomi og smagsoplevelse Sous-vide, din vej til en succesfuld køkkenøkonomi og smagsoplevelse - Lang holdbarhed på køl - Ingen svind - Hurtig tilberedning - Excellent smagsoplevelse Hvad er Sous-Vide? Begrebet sous-vide er fransk

Læs mere

Den første skemad Dansk

Den første skemad Dansk Den første skemad Dansk Egedal Kommune Tilberedning af den første skemad Ved tilberedning af kogt frugt og grønt til barnet er det godt: At vælge friske råvarer At skære renset frugt i mindre stykker At

Læs mere

Kontaktgrill. Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING

Kontaktgrill. Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING Kontaktgrill Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING For din sikkerheds skyld og for at du kan blive ved med at have glæde af dette produkt, skal du altid læse instruktionsbogen grundigt inden brug. VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Læs mere

Eriks Mad og Musik 29. september 2009 Europa rundt 3. og sidste del

Eriks Mad og Musik 29. september 2009 Europa rundt 3. og sidste del Eriks Mad og Musik 9. september 009 Europa rundt. og sidste del. del af den kulinariske Europarejse i juliprogrammet. del af den kulinariske Europarejse i augustprogrammet . og sidste del af den kulinariske

Læs mere

ANDRE MÅDER AT FÅ VARM MAD PÅ

ANDRE MÅDER AT FÅ VARM MAD PÅ ANDRE MÅDER AT FÅ VARM MAD PÅ BRÆNDEBESPARENDE KOMFUR Har i begrænsede mængder brænde eller ønsker I at få mest mulig energi ud af træet, så kan det anbefales at bruge et brændebesparende komfur. Det er

Læs mere

DENISON. Denison kuglegrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING

DENISON. Denison kuglegrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING DENISON Denison kuglegrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING GENNEMLÆS DENNE SIKKERHEDSVEJLEDNING OG ADVARSLERNE OMHYGGELIGT, FØR MONTERINGEN AF GRILLEN PÅBEGYNDES. SIKKERHEDSVEJLEDNING! Grillen må ikke bruges

Læs mere

OPSKRIFTER SPAGHETTI MED KØDSOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 13 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SPAGHETTI MED KØDSOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 13 MESTERSLAGTERENS SPAGHETTI MED KØDSOVS 600 g hakket oksekød 2 spsk. olivenolie 50 g god røget bacon 3 kviste frisk timian (eller 1 1/2 tsk. tørret) 2 fed hvidløg, finthakket 2 løg, finthakket 2 glas rødvin 100 g finthakkede

Læs mere

www.atelier.dk Lækre pastasaucer, pasta med grøntsager, fisk, skaldyr, kød og fjerkræ.

www.atelier.dk Lækre pastasaucer, pasta med grøntsager, fisk, skaldyr, kød og fjerkræ. pasta Silvana Franco og Lindy Wildsmith med fotos af Nicki Dowey og William Lingwood Er du ude efter en hurtig middagsret til en travl hverdag eller imponerende gæstemad til mange, så kan du helt sikkert

Læs mere

OPSKRIFTER MILLIONBØF MED KARTOFLER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 11 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER MILLIONBØF MED KARTOFLER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 11 MESTERSLAGTERENS MILLIONBØF MED KARTOFLER 600 g hakket oksekød 1 stort løg 1 lille dåse tomatpuré 3 spsk. mel Smør/margarine til stegning Salt og peber Vand Kulør Tilbehør Kartofler Pil og hak løget fint. Smelt og brun

Læs mere

FAVORITTER TIL INSPIRATION TIL GRILLSÆSONEN

FAVORITTER TIL INSPIRATION TIL GRILLSÆSONEN FAVORITTER TIL INSPIRATION TIL GRILLSÆSONEN GRILLFAVORITTER til alle tider på døgnet Grill er blevet en integreret - og hyggelig - del af vores madlavning. Og bedst af alt, så passer det til alle tider

Læs mere

Havefest. Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere. Se menu

Havefest. Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere. Se menu Havefest Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere Se menu Tre konkurrencer: 1. Frisbee Golf 2. Langdistance pusterørsskydning 3. Avisstafet Grill-

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sundere. Sådan griller du. sider

Guide. Foto: Scanpix. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sundere. Sådan griller du. sider Foto: Scanpix Guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan griller du 18 sundere Masser af tips og tricks til grillsæsonen sider Grillmad INDHOLD I DETTE HÆFTE: Sådan griller du sundere...

Læs mere

Bagesten til pizza og brød

Bagesten til pizza og brød 300 6 Bagesten til pizza og brød 200 100 150 200 400 100 50 C F 250 300 350 6 50 Produktinformation Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90452FV04X00VII 340 120 Kære kunde! Med din nye bagesten af chamottesten

Læs mere

Model Brugsanvisning

Model Brugsanvisning Model 1225 DK Brugsanvisning TRYKKOGER Introduktion For at du kan få mest mulig glæde af din nye trykkoger, beder vi dig gennemlæse denne brugsanvisning, før du tager trykkogeren i brug. Vi anbefaler dig

Læs mere

Fjerkræ. Hurtig optøning Fjerkræet kan evt. optøes i en plastpose i lunkent vand, derefter er optøningstiden 3-5 timer.

Fjerkræ. Hurtig optøning Fjerkræet kan evt. optøes i en plastpose i lunkent vand, derefter er optøningstiden 3-5 timer. Fjerkræ Frosset fjerkræ Optøs bedst i køleskab. Den langsomme optøning giver kødet mulighed for at modne, og et yderligere ophold på 1 døgn i køleskab gør det mere mørt og saftigt. Det bør optø og eftermodne

Læs mere

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer Lad dig bare friste Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer 400-500 g hakket oksekød 1 spsk. Knorr krydderblanding til Kød og Grill Becel flydende til stegning af bøfferne Rodfrugtmos: 3-4

Læs mere

NÅR ÉN RÅVARE 3 FORTÆLLINGER OM ÉN KYLLING

NÅR ÉN RÅVARE 3 FORTÆLLINGER OM ÉN KYLLING NÅR ÉN RÅVARE 1 GØR ALT MULIGT 3 FORTÆLLINGER OM ÉN KYLLING HEL KYLLING 1100 G VARE NR. 1001111 1200 G VARE NR. 1001131 1300 G VARE NR. 1001151 1400 G VARE NR. 1001171 Euro Poultry tog ud i det ganske

Læs mere

Sous-vide, din vej til en succesfuld køkkenøkonomi og smagsoplevelse

Sous-vide, din vej til en succesfuld køkkenøkonomi og smagsoplevelse Sous-vide, din vej til en succesfuld køkkenøkonomi og smagsoplevelse - Lang holdbarhed på køl - Ingen svind - Hurtig tilberedning - Excellent smagsoplevelse Hvad er Sous-Vide? Begrebet sous-vide er fransk

Læs mere

5 nemme trin - sådan tænder du op

5 nemme trin - sådan tænder du op www.exodraft.dk 5 nemme trin - sådan tænder du op Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk Ved at installere en exodraft-røgsuger skaber du optimalt træk i skorstenen uanset vind og vejr, og opnår tilmed:

Læs mere

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Uge 13 Mandag: Glaseret skinke med flødekartofler og karamelliserede løg 5 stk. kartofler 2 stk. løg 1 fed. hvidløg 1 stk. hønsebouillon terning 0,25 l fløde

Læs mere

DOSC36X. classic 60 CM DOBBELT MULTIFUNKTIONSOVNE RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE: AA

DOSC36X. classic 60 CM DOBBELT MULTIFUNKTIONSOVNE RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE: AA 60 CM DOBBELT MULTIFUNKTIONSOVNE RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE: AA EAN13: 8017709149642 20% lavere energiforbrug end A-klasse STOR OVN: 6 funktioner Ovnvolumen: 68/79 liter (+35%) Ovntemperatur 50-250 C Elektronisk

Læs mere

Varmebehandling af kød

Varmebehandling af kød Varmebehandling af kød Noget kød kan spises råt, så mørt er det, men det gælder kun få stykker på dyret. Som hovedregel varmebehandler vi kødet. Der er mange måder at varmebehandle kød på. I tidligere

Læs mere

VELKOMMEN TIL 28 OKTOBER DOCKEN KBH.

VELKOMMEN TIL 28 OKTOBER DOCKEN KBH. VELKOMMEN TIL 28 OKTOBER DOCKEN KBH. Anna Thygesen Seniorrådgiver, Geelmuyden Kiese Brandingekspert Forbrugeradfærd Livsstil, detail, fødevarer, gastronomi og turisme Strategisk kommunikationsrådgiver/trusted

Læs mere

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg NYTÅRSMENU TIL 4 PERSONER Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg Krogmodnet oksefilet med rodfrugtkompot, sprøde

Læs mere

Om røg og godt naboskab

Om røg og godt naboskab Om røg og godt naboskab Gladsaxe Kommune Røg- og lugtgener i boligområderne er blevet mere og mere udbredt, og kommunen modtager stadig flere klager fra borgere, der har følt sig generet i konkrete situationer.

Læs mere

Junior Burger 48,- med grillet tyndskåret oksefilet, salat og frugtspyd. Dertil pommes frites og mayonnaise.

Junior Burger 48,- med grillet tyndskåret oksefilet, salat og frugtspyd. Dertil pommes frites og mayonnaise. Børne menu Kyllingespyd 48,- med kyllingestykker & chicken nuggets. Dertil pommes frites, remoulade, ketchup og rodfrugt skjolde. Fiskefilet 48,- Pandestegt fiskefilet med pommes frites og frugtspyd. Dertil

Læs mere

Spar op til kr. om året. Spareguide. Få tips til, hvordan du sparer på varme, vand og el - uden at gå på kompromis med komforten.

Spar op til kr. om året. Spareguide. Få tips til, hvordan du sparer på varme, vand og el - uden at gå på kompromis med komforten. Spar op til 5.000 kr. om året Spareguide Få tips til, hvordan du sparer på varme, vand og el - uden at gå på kompromis med komforten. Spar på varmen Sørg for at indstille alle radiatorer ens (f.eks. på

Læs mere

Nytårsmenu 2015. Kære kunde.

Nytårsmenu 2015. Kære kunde. Nytårsmenu 2015 Kære kunde. Vi er taknemmelige for at du/i har valgt os til at kokkerer for jer denne aften og håber at vi er med til at bringe jer godt ind i det nye år. Har i lyst til at dele det med

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. Freshlife. automatisk spiremaskine

Monterings- og brugsvejledning. Freshlife. automatisk spiremaskine Monterings- og brugsvejledning Freshlife automatisk spiremaskine Kære kunde Tak, fordi du har købt den automatiske spiremaskine fra Freshlife. Vi håber, at du bliver glad for dit køb og bliver inspireret

Læs mere

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS ØSTERBRO LÅNEHØNS Høns er en god idé! De er bæredygtige affaldskværne, de producerer friske æg hver dag, de laver den bedste gødning til dine planter, de er ret tamme, og

Læs mere

Bedre spisekvalitet mindre svind

Bedre spisekvalitet mindre svind Bedre spisekvalitet mindre svind Hanne Castenschiold Chefkonsulent Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling hca@lf.dk maj 2013 Skabe og formidle viden Ernæring og sundhed Køds positive og negative betydning

Læs mere

Madpakker til unge unge

Madpakker til unge unge Hvorfor Madpakker til unge unge Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Når man spiser sundt gavner det helbredet, man får mere energi og en bedre koncentrationsevne

Læs mere

FONTANA KG Fontana kuglegrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING KUN TIL UDENDØRS BRUG!

FONTANA KG Fontana kuglegrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING KUN TIL UDENDØRS BRUG! DK KG201470 FONTANA Fontana kuglegrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING!! KUN TIL UDENDØRS BRUG! GENNEMLÆS DENNE SIKKERHEDSVEJLEDNING OG ADVARSLERNE OMHYGGELIGT, FØR MONTERINGEN AF GRILLEN PÅBEGYNDES. SIKKERHEDSVEJLEDNING!!

Læs mere

Svampesuppe med rosmarin MCS nr. 4500

Svampesuppe med rosmarin MCS nr. 4500 Madlavning og måltidet har alle dage handlet om duft, konsistens og smag specielt smag er for de fleste den afgørende faktor for den samlede vurdering af måltidet. Efteråret er tiden hvor jagten på den

Læs mere

Køle-/fryseskab, 201 cm

Køle-/fryseskab, 201 cm stål-easyclean 13195 kr* *Vejledende pris Miljøafgift på 8 kr eks. moms. Produktegenskaber Forbrug og ydelse Energiklasse: A+++, 179 kwh/år Nettovolumen total: 355 l Design og komfort Front i stål med

Læs mere

CA hjertestarterskab HSS100

CA hjertestarterskab HSS100 Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring! CA hjertestarterskab HSS100 Uden lås - Isoleret, rustfri stålskab - Termostat styret varme - Blæser for ventilation - 2x LED lys (hjertestarter

Læs mere

Inspiration fra Royal Greenland Smag forskellen...

Inspiration fra Royal Greenland Smag forskellen... Inspiration fra Royal Greenland Smag forskellen... 2 Inspiration til mere fisk på menuen fra Royal Greenland... Hvordan kan vi hjælpe dig med at få mere fisk på menuen? Vi har et meget spændende sortiment

Læs mere

BeefEater Produkt Program 2015 Danmark

BeefEater Produkt Program 2015 Danmark BeefEater Produkt Program 2015 Danmark Der er mange grunde til at Beefeater barbecues er det før ende mærke indenfor gasgrills. 1. Kvaliteten er selvfølgelig i top. Modellerne er lavet i rustfrit stål

Læs mere

ናይ መጀመርያ ብማንካ ዝብላዕ መግቢልሙድ ገዓት ዕፉን Den første skemad

ናይ መጀመርያ ብማንካ ዝብላዕ መግቢልሙድ ገዓት ዕፉን Den første skemad ናይ መጀመርያ ብማንካ ዝብላዕ መግቢልሙድ ገዓት ዕፉን Den første skemad Dansk - tigrinsk Sundhedsplejen Brønderslev Kommune Tilberedning af den første skemad Ved tilberedning af kogt frugt og grønt til barnet er det godt:

Læs mere

Procesudstyr, bi-produkt, Stålkonstruktioner, smedarbejde. KOM BARE IND

Procesudstyr, bi-produkt, Stålkonstruktioner, smedarbejde. KOM BARE IND Procesudstyr, bi-produkt, Stålkonstruktioner, smedarbejde. KOM BARE IND Industri, speciale i kundebaserede løsninger på et højt niveau. Vi har egen produktion og en industriafdeling der løser design &

Læs mere

Opskrifter. Grillet spyd med hakket oksekød, nye kartofler og chutney. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 29. mesterslagterens

Opskrifter. Grillet spyd med hakket oksekød, nye kartofler og chutney. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 29. mesterslagterens Grillet spyd med hakket oksekød, nye kartofler og chutney 600 g hakket oksekød 2 løg 1 bundt bredbladet persille 1 tsk. salt Peber 8 små træspyd 800 g nye kartofler Rabarberchutney ½ kg rabarber 4 bananskalotteløg

Læs mere

Landslagteren. Fjordagerslagteren. mad med mere. www.fjordagerslagteren.dk

Landslagteren. Fjordagerslagteren. mad med mere. www.fjordagerslagteren.dk Landslagteren 62 61 06 30 mad med mere www.fjordagerslagteren.dk 66 10 93 05 Bedre råvarer, bedre smag Smørrebrød Flotte håndmadder... kr. 13,00 Uspecificeret smørrebrød... kr. 22,00 Æg med rejer og mayonnaise...

Læs mere

BRUGSANVISNING. Royal Sous Vide Kar

BRUGSANVISNING. Royal Sous Vide Kar BRUGSANVISNING Royal Sous Vide Kar Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning være problemer med produktet, skal du henvende dig der, hvor produktet

Læs mere

Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne

Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne Brug brændeovnen rigtigt! Din brændeovn er kun miljøvenlig, hvis du bruger den rigtigt. Hvis du fyrer med vådt træ og affald, eller hvis du ikke sørger for tilstrækkelig

Læs mere

Fisk Varme tilberedningsformer s. 2 - Stegning herunder stegning på pande, friturestegning, panering og grilning

Fisk Varme tilberedningsformer s. 2 - Stegning herunder stegning på pande, friturestegning, panering og grilning Fisk Indledning Varme tilberedningsformer s. 2 - Stegning herunder stegning på pande, friturestegning, panering og grilning - Bagning i ovn med eller uden damp - Sous vide - pochering/kogning i egen smag/saft

Læs mere

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern.

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern. Mandag Omelet med ost, kartofler, porrer og salat af rødkål 8 æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 2 store håndfulde frisk persille 100 g kartofler 1-2 stk. porrer Vask

Læs mere

FORSKRIFT. Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Frederikssund Kommune

FORSKRIFT. Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Frederikssund Kommune FORSKRIFT Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Frederikssund Kommune Baggrund Hvis man bruger brændeovne, brændekedler, pejse og andre ovne til fast brændsel forkert, bliver der udledt mange partikler,

Læs mere

Inspirerende OPSKRIFTER // CHARCUTERI

Inspirerende OPSKRIFTER // CHARCUTERI Inspirerende OPSKRIFTER // CHARCUTERI INDHOLDSFORTEGNELSE side 3 side 4 side 5 side 6 side 7 side 8 side 9 side 10 side 11 side 12 side 13 side 14 side 15 side 16 side 17 side 18 side 19 Spegeskinkeblanding

Læs mere

Fiske- og forretter. 1) Skal med kogt & stegt fiskefilet med rejer, asparges & hollandaisesauce. kr. 74,00

Fiske- og forretter. 1) Skal med kogt & stegt fiskefilet med rejer, asparges & hollandaisesauce. kr. 74,00 Fiske- og forretter 1) Skal med kogt & stegt fiskefilet med rejer, asparges & hollandaisesauce. kr. 74,00 2) 2 Tarteletter med rejer & asparges. kr. 59,00 3) 2 Tarteletter med høns i asparges eller champignon.

Læs mere

Afbrænding brug af grill, ukrudtsbrændere mv.

Afbrænding brug af grill, ukrudtsbrændere mv. Afbrænding brug af grill, ukrudtsbrændere mv. Afbrændning af bål Al afbrænding af affald, herunder haveaffald og lignende, er forbudt, med mindre kommunen i et regulativ for husholdningsaffald giver tilladelse.

Læs mere

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College Løgkompot til fisk 3 stk. Kepaløg. 2 stk. Stjerne anis. ½ spsk. Karry. 25 gram. Cashewnødder. ½ dl. Hvid balsamico. 1 stor spsk. Honning. Salt og peber. Rapsolie. Pil og rens løgene. Skær fra top til bund

Læs mere

DOSF6390X. Funktioner. classic 60 CM DOBBELT MULTIFUNKTIONSOVNE, RUSTFRIT STÅL, ENERGIKLASSE: A

DOSF6390X. Funktioner. classic 60 CM DOBBELT MULTIFUNKTIONSOVNE, RUSTFRIT STÅL, ENERGIKLASSE: A 60 CM DOBBELT MULTIFUNKTIONSOVNE, RUSTFRIT STÅL, ENERGIKLASSE: A EAN13: 8017709214203 Stor ovn: 6 funktioner Ovnvolumen: Netto: 70 liter Brutto: 79 liter Ovntemperatur 50-270 C 5 niveauer (ovnribber) Digital

Læs mere

www.flensted.dk Flensted flødekartofler - opskrifter og inspiration mad med værdi...

www.flensted.dk Flensted flødekartofler - opskrifter og inspiration mad med værdi... www.flensted.dk Flensted flødekartofler - opskrifter og inspiration mad med værdi... Flensted flødekartofler - inspiration til din madlavning Flensted flødekartofler Flødekartofler er en klassiker som

Læs mere

Dette skal du have fast i dit køkken:

Dette skal du have fast i dit køkken: Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya BACONWRAPS MED SVAMPE & RØGET SVINEMØRBRAD - 1 pakke wraps (madpandekager)

Læs mere

Vi tømmer lageret - Spar op til 78% på vejl. udsalgspriser.

Vi tømmer lageret - Spar op til 78% på vejl. udsalgspriser. Outlet - Alt skal væk! Vi tømmer lageret - Spar op til 78% på vejl. udsalgspriser. E g e v a n g e n 11 8 9 0 0 R a n d e r s C t l f. : + 4 5 8 6 2 6 0 0 8 3 w w w. g r e v e g a v e r. d k i n f o@g

Læs mere

Bål. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Bål. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Bål Indholdsfortegnelse Brændeværdier... 2 Båltænding... 3 BÅLSTART... 3 Båltyper... 4 KOGEBÅL... 4 GLØDEBÅL... 4 Gammelmandsild... 5 Jægerild... 6 Nying ild... 7 Pagodebålet... 8 Pyramidebålet... 9 Stjernebål...

Læs mere

Crystalwave Generation II

Crystalwave Generation II Crystalwave Generation II Content Crystalwave Generation II Nøglefunktioner og fordele Sådan bruges Crystalwave Muligheder Tips og pleje Sikkerhed og forholdsregler Kort fortalt 2 Crystalwave Generation

Læs mere

INDHOLD. Vigtige oplysninger og forklarende noter

INDHOLD. Vigtige oplysninger og forklarende noter TILBEHØR 1 INDHOLD Introduktion 5 Vores anbefaling til dig 6 Startpakker 7 Eterna kantine 60mm, 40mm, 20mm 8 Eterna kartoffelspyd 9 Eterna kombi grillkantine til pizza/grillstegning 10 Eterna grillrist

Læs mere

DEN ENESTE DETALJE, VI IKKE HAR TAGET HØJDE FOR, ER VEJRET

DEN ENESTE DETALJE, VI IKKE HAR TAGET HØJDE FOR, ER VEJRET DEN ENESTE DETALJE, VI IKKE HAR TAGET HØJDE FOR, ER VEJRET Kvalitet über alles Kvalitet über alles INGEN KOMPROMISER. KUN DET BEDSTE. I HVER DETALJE. RÖSLE NO.1 KUGLEGRILL er solid tysk kvalitet, når den

Læs mere

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb:

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb: Hvorfor Madpakker til børn Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Derfor er en god og mættende madpakke og mellemmåltider vigtige. Når det man spiser er sundt

Læs mere

Nemme Opskrifter Stegeso

Nemme Opskrifter Stegeso Nemme Opskrifter Stegeso 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Nemme Opskrifter Stegeso Stegeo opskrifter findes i et utal af variationer. Her på stegeso.com vil jeg samle madopskrifter til stegeso, sammen, så du (og jeg)

Læs mere

Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Ovnbagt laks med squash og agurkedressing. kartofler. surt Kolde hasselbagte kartofler

Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Ovnbagt laks med squash og agurkedressing. kartofler. surt Kolde hasselbagte kartofler Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Nakkekotelet Broccoli og Espressostegt Spaghetti med stegte løgtærte med

Læs mere

AFSNIT 6: BADEVÆRELSE

AFSNIT 6: BADEVÆRELSE AFSNIT 6: BADEVÆRELSE Den 23.04.2018 47 Badeværelset i din lejlighed er en såkaldt badekabine, der leveres nøglefærdigt på byggepladsen og monteres samtidig med facader og vægge. Væggene er lavet af krydsarmeret

Læs mere

World BBQ Association Danmark KATEGORI-KATALOG 2013

World BBQ Association Danmark KATEGORI-KATALOG 2013 World BBQ Association Danmark KATEGORI-KATALOG 2013 KATEGORIER VED DM I GRILL 2013 Spareribs Kylling Seafood Okse Smagen af Fyn blindbox Svine nakkefilet (low&slow) Brød på grill (Frivillig) BBQ Sauce

Læs mere

PHILADELPHIA SÆTTER SMAG PÅ DIT OSTEBORD

PHILADELPHIA SÆTTER SMAG PÅ DIT OSTEBORD PHILADELPHIA SÆTTER SMAG PÅ DIT OSTEBORD SKAB KØKKENETS SIGNATUR MED PHILADELPHIA Find mere inspiration på philadelphia.dk/ professional TILBEREDNINGSTID ı 15 minutter SERVERINGSPORTION ı 65 g kj 531,

Læs mere

Guide. Den Skaldede Kok. BLIV Grill-mester med. sider. Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix

Guide. Den Skaldede Kok. BLIV Grill-mester med. sider. Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix Foto: Scanpix Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus BLIV Grill-mester med Den Skaldede Kok 20 sider Den ultimative grill-guide INDHOLD: Sådan bliver du en grillens herre... 4-20

Læs mere

BILAG 1 Fortroligt. BILAG 2 Fortroligt BILAG 3. Interviewguide. Spørgeramme i kategorier

BILAG 1 Fortroligt. BILAG 2 Fortroligt BILAG 3. Interviewguide. Spørgeramme i kategorier BILAG 1 Fortroligt BILAG 2 Fortroligt BILAG 3 Interviewguide Spørgeramme i kategorier 1. Fakta (Hvem og hvad? både Conny Ericon og Unisans som virksomhed) 2. Oplevelser og oplevelsesøkonomi generelt i

Læs mere

SC709X-2. Funktioner. Tilbehør. classic 70 CM MULTIFUNKTIONSOVN RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE: A

SC709X-2. Funktioner. Tilbehør. classic 70 CM MULTIFUNKTIONSOVN RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE: A 70 CM MULTIFUNKTIONSOVN RUSTFRIT STÅL ENERGIKLASSE: A EAN13: 8017709150419 Anti fingerprint 10 funktioner Ovnvolumen: 70/90 liter Ovntemperatur: 50-250 C Digital analog ur Elektronisk programmvalg (automatisk

Læs mere

Katalog over anvendelsesmuligheder for kød fra frasorterede hangrise

Katalog over anvendelsesmuligheder for kød fra frasorterede hangrise Katalog over anvendelsesmuligheder for kød fra frasorterede hangrise SALTNING TEMPERATUR KOMPLEKSITET HANGRIS RØGNING MASKERING FERMENTERING FORTYNDING Indholdsfortegnelse 03 Indledning 04 Fortynding 05

Læs mere

Madens historier. Ruth og Rasmus fanger fisk

Madens historier. Ruth og Rasmus fanger fisk Madens historier Ruth og Rasmus fanger fisk Fisken i frikadellen I dag spiser børnene fiskefrikadeller. Mmmm, det her er bare det bedste, siger Ruth og tager en stor mundfuld. Enig, siger Rasmus. Men hvordan

Læs mere

Forskrift for brug af fastbrændselsovne

Forskrift for brug af fastbrændselsovne Forskrift for brug af fastbrændselsovne Rev. 2017 Baggrund Hvis man bruger brændeovne, brændekedler, pejse og andre ovne til fast brændsel forkert, bliver der udledt mange partikler, som kan skade naboer

Læs mere

Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen

Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltning, Miljøområdet Optænding fra toppen Brændeovnsejerne, der tænder op fra toppen, nedbringer antallet af

Læs mere

Hygiejne 4. Program. Opsamling Mandag d. 3/11. Kan i huske hvad i havde om sidste gang? Opsamling. KP og KKP

Hygiejne 4. Program. Opsamling Mandag d. 3/11. Kan i huske hvad i havde om sidste gang? Opsamling. KP og KKP Hygiejne 4 Mandag d. 3/11 Program Opsamling KP og KKP Opgave Kritiske punkter og kritiske kontrolpunkter Oplæg om egenkontrol Opgave Temperaturer og levnedsmidler Opsamling Kan i huske hvad i havde om

Læs mere

Alle ingredienser blandes og tilsmages med salt og peber og stilles kølig 2 timer før serveringen.

Alle ingredienser blandes og tilsmages med salt og peber og stilles kølig 2 timer før serveringen. Carpaccio 500 g filet mørksej eller brosme ½ dl olivenolie Saften af 1 citron ½ løg 3 saltede drueagurker Fileterne rulles sammen og stilles køligt et par timer. Rullerne skæres i 2 mm tykke skiver og

Læs mere

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING Generel beskrivelse af køleskabet 1. Topplade 2. Termostat 3. Låg til grønsagsskuffe 4. Justerbar fod 5. Indsats til æg 6. Dørhylde 7. Flaskeholder 8. Flaskehylde Transport

Læs mere

Miniguide: Undgå mavepine i julen

Miniguide: Undgå mavepine i julen Miniguide: Undgå mavepine i julen Lækker mad og dejlig stemning. Det er hvad julen handler om. Desværre kan julestemningen blive afbrudt af mavepine, fordi vi spiser for meget. Det kan også være, at mavepinen

Læs mere

Vejledning om Brug af grill og åben ild på flytbare bålsteder, mindre bålpladser i det fri samt i bålhuse.

Vejledning om Brug af grill og åben ild på flytbare bålsteder, mindre bålpladser i det fri samt i bålhuse. Forebyggende afdeling Vejledning om Brug af grill og åben ild på flytbare bålsteder, mindre bålpladser i det fri samt i bålhuse. 4. udgave maj 2014 Vagtcentral (døgnåben) Ådalsvej 52, 2970 Hørsholm Telefon

Læs mere

Karens fem bedste opskrifter!

Karens fem bedste opskrifter! Karens fem bedste opskrifter! Her får du opskrifter på mad, som jeg tilbereder rigtig mange gange på et år. Det er mad, som jeg har lyst til at sætte tænderne i gang på gang. Og mine børn og min mand guffer

Læs mere

CA hjertestarterskab HSS100

CA hjertestarterskab HSS100 Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring! CA hjertestarterskab HSS100 - Isoleret, rustfri stålskab - Termostat styret varme - Blæser for ventilation - 2x LED lys (hjertestarter synlig

Læs mere

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut.

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut. Mandag Omelet med kartofler - dild og tomat-kold weekendsteg 8 stk. æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 6 stk små blomme tomter, delt i kvarte En god håndfuld dild, vasket

Læs mere

Opskrift Jordskokkesuppe

Opskrift Jordskokkesuppe Opskrift Jordskokkesuppe 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Opskrift Jordskokkesuppe Opskrift på cremet og fyldig jordskokkesuppe med mild ovnbagt torsk, æbletern, saltet og sprød bacon. En virkelig smagfuld suppe Jordskokkesuppe

Læs mere

OPSKRIFTER KARBONADER MED BULGUR OG KRYDDERPESTO. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 13 MESTERSLAGTERENS. 4 stk karbonader

OPSKRIFTER KARBONADER MED BULGUR OG KRYDDERPESTO. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 13 MESTERSLAGTERENS. 4 stk karbonader KARBONADER MED BULGUR OG KRYDDERPESTO 4 stk karbonader 2 dl bulgur Krydderurtepesto 2 dl krydderurter fx basilikum, persille, kørvel, purløg 25 g parmesanost 50 g mandler 1 dl olivenolie Saft af ½ citron

Læs mere

HOUNÖs tilbehørsbrochure er gældende fra 1. oktober Alle priser er angivet i dkk eksklusiv moms.

HOUNÖs tilbehørsbrochure er gældende fra 1. oktober Alle priser er angivet i dkk eksklusiv moms. TILBEHØR 1 Vigtige oplysninger og forklarende noter HOUNÖs tilbehørsbrochure er gældende fra 1. oktober 2017. Alle priser er angivet i dkk eksklusiv moms. Alt tilbehør leveres ab fabrik Randers inklusive

Læs mere

Notat Den 8. marts 2018

Notat Den 8. marts 2018 Notat Den 8. marts 2018 På koordineringsmøde for formandsskaberne for Indre By Lokaludvalg, Christianshavns Lokaludvalg og Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, den 5. marts 218, blev Miljøpunktets indsatser

Læs mere

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt.

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt. Lasagne Parmesan = Parmigiano Reggiano! Fem lækre lasagner med hver deres charme gode til både hverdag fest! Klassisk lasagne 4-6 personer 3-4 gulerødder skrælles rives, 4-5 fed hvidløg knuses, 5-6 løg

Læs mere

EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og desinficering Skib: MM / YYYY :

EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og desinficering Skib: MM / YYYY : EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og Skib: MM / YYYY : Opbevaringen Hyppighed Rengøringsmiddel Dørk fejes og Sæbevand (også hvor Grundig vask når nødvendigt der opbevares friske råvarer

Læs mere

Hvid ost til den lyse sommer

Hvid ost til den lyse sommer Hvid ost til den lyse sommer nemme hverdagsretter Luk op for og ta stemningen med hjem Luk op for og ta stemningen med hjem Hvid ost smager af sydlandsk sommer året rundt TAVERNA er specialisten i hvid

Læs mere