Parvaneh. Forløbsvejledning. Varighed. Om forløbet. Af Larissa Rieber Darrell. 10 lektioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Parvaneh. Forløbsvejledning. Varighed. Om forløbet. Af Larissa Rieber Darrell. 10 lektioner"

Transkript

1 Parvaneh Forløbsvejledning Af Larissa Rieber Darrell Varighed 10 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet til kortfilmen Parvaneh er målrettet 9. klassetrin i grundskolen. Filmen handler om den unge afghanske immigrant Parvaneh som bor på et overgangscenter for asylansøgere i de schweiziske Alper. Over telefonen erfarer hun, at faren hjemme i Afghanistan er syg. Parvaneh tjener lidt penge ved at arbejde sort for en bonde. Hun beslutter sig for at tage til Zürich for at sende de tjente penge hjem til familien. Dette bliver ikke kun til en tur til storbyen, men til en rejse med en lang række forskellige oplevelser. Parvaneh møder bl.a. Emily, en pige på Parvanehs alder. De to piger kunne næsten ikke være mere forskellige, og deres fælles oplevelser fører til, at Parvaneh og Emily bliver veninder. Forløbet kan med fordel indgå i arbejdet med emnerne Freundschaft, Anderssein eller Jung sein og giver et indblik i schweizisk geografi og sprog, da filmen byder på Hochdeutsch og den schweiziske dialekt med dens særlige udtale. Opgaverne til filmen der delt op i Vor dem Sehen, Erstes Sehen, Zweites Sehen og Sprache, dvs. der er en tydelig progression i undervisningsforløbet. Opgaverne i de enkelte dele kan løses på forskellige niveauer alt efter den enkelte elevs ordforråd og kunnen.

2 Faglige mål Forløbet tilgodeser disse mål for tysk i 9. klasse: Læringsmål og tegn på læring Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Skrivning Eleven kan skrive i et enkelt sprog under hensyntagen til situation, afsender og modtager. / Eleven har viden om sprogets funktion i forskellige situationer. Skrivning Eleven kan skrive et blogindlæg i et passende og forståeligt sprog. Niveau 1: Eleven kan skrive enkle sætninger ved at støtte sig til en modeltekst. Niveau 2: Eleven kan skrive en sammenhængende tekst med et varieret ordforråd. Niveau 3: Eleven kan skrive en sammenhængende tekst med varieret ordforråd og frie formuleringer. Øvrige færdigheds- /vidensmål Øvrige læringsmål Tekster og medier Eleven kan anvende digitale medier til kommunikation på tysk. / Eleven har viden om kommunikationsformer i forskellige medier og genrer. Tekster og medier Eleverne kan kommunikere med andre, der lærer tysk, via et blog. Sprogligt fokus Eleven kan skrive udtryk og sætninger klart og forståeligt. / Eleven kan skrive udtryk og sætninger klart og forståeligt. Sprogligt fokus Eleverne kan identificere sprogfejl og rette dem.

3 Kulturforståelse Eleven kan beskrive tysktalende landes kulturer og levevis. / Eleven har viden om væsentlige elementer af tysktalende landes kultur. Kulturforståelse Eleverne kan bruge filmen til at tilegne sig viden om schweizisk kultur gennem temaerne filmen præsenterer. Samtale Eleverne kan udveksle budskaber og holdninger. / Eleven har viden om kommunikationsstrategier bestemt af situation, afsender og modtager. Samtale Eleverne kan anvende et ordforråd der passer til emnet. Teil 1: Vor dem Sehen Das Filmplakat Gruppenarbeit Inden eleverne bliver præsenteret for selve filmen, arbejdes med aktiveringen af elevernes ordforråd og forventninger til filmens indhold ved at undersøge filmplakaten og billeder fra filmens første minutter. Der skal tales om opbygningen af filmplakaten, stemningen, hvad personerne på billedet tænker/siger og hvad filmen mon handler om. Der Filmtitel Eleverne skal derefter se nærmere på filmens navn og finde oplysninger på nettet. Parvaneh betyder nemlig sommerfugl, hvilket forklarer, hvorfor der er sommerfugle på filmplakaten. Navnet stammer fra Persien og findes ofte i Iran. Der Filmanfang Billeder fra filmens første minutter introducerer hovedpersonen Parvaneh og giver et indtryk af hvilken situation hun befinder sig i. Eleverne forbereder beskrivelser af billederne enten i stikordform eller udformet som sætninger, og fortæller i en makkeropgave, hvad der kan ses på de enkelte billeder.

4 Arbejd sideløbende med Grammatik, hvor eleverne kan træne deres viden om og brugen af adjektiver. Wortarbeit I den afsluttende opgave arbejder eleverne med en række relevante ord. Der arbejdes først med programmet Quizlet, som byder på en række forskellige øvelser, såsom flashkort, diktat, oversættelser, test, etc. Derefter skal eleverne bruge ordene og indsætte dem korrekt i sætningerne. Fakten zur Schweiz Filmens handling foregår i Schweiz, både oppe i bjergene og i Zürich. I den afsluttende del skal eleverne researche og få kendskab til landes indbyggertal, hovedstad, største by, forskellige sprog, valuta og det særlige ved landskabet i Schweiz. Opgaven er udformet som multiple choice opgave, så eleverne kan tjekke deres svar. Tal også med eleverne om, hvad de skal være opmærksomme på, når de besøger tysksproget hjemmesider: mest brugte ord, navigation, ordbog som hjælp etc. Teil 2: Der Film Erstes Sehen Das Telefongespräch I begyndelsen af filmen læser eleverne en telefonsamtale mellem Parvaneh og familien, som bor i hjemlandet mens Parvaneh er i Schweiz. De skal gætte sig til, hvad samtalen handler om. Parvaneh får en trist besked, som gør hende ked af det. I en makkeropgave arbejder eleverne med en række spørgsmål, der skal gør dem i stand til at komme med nogle bud til, hvad der mon bliver talt om. Hele filmmanuskriptet finder du sidst på siden. Der Film Klassenarbeit Eleverne ser filmen i sin helhed og kan tjekke om deres idéer var rigtige. Der Filminhalt Klassenarbeit

5 For at tjekke forståelsen af hovedindholdet får elevere udleveret arket Antwort-Jagd, hvor de besvarer spørgsmål til filmens indhold. Ark og facit finder du på selve opgavesiden i forløbet under Lehrer - knappen. Wer sind die Personen? I denne opgave rettes fokus på andre vigtige personer der krydser Parvanehs vej. Eleverne får som opgave at finde ud af, i hvilken rækkefølge Parvaneh møder dem, hvem de er, og hvor hun møder dem. Facit finder du på selve opgavesiden i forløbet under Lehrer - knappen. Parvaneh und Emily Hovedpersonerne Parvaneh og Emily er meget forskellige både mht. udseende og deres liv generelt, herunder også deres familiesituation. I denne aktivitet bliver eleverne bedt om at beskrive Parvanehs og Emilys udseende og familieforhold ved at læse de enkelte udsagn og trække dem i den korrekte boks. Teil 3: Der Film Zweites Sehen Entwicklung der Personen Parvaneh og Emily gennemgår en tydelig udvikling i filmen. Det vil være en fordel for eleverne at se filmen en anden gang og fokusere på hovedpersonerne. Hvordan er de to piger i starten af filmen? Og hvordan kan de beskrives i slutningen? Hertil får en række adjektiver at vælge imellem. Der skal trækkes 3 ord i hver boks. For at øge sværhedsgraden er der flere ord end eleverne skal bruge. Efterfølgende skal eleverne begrunde deres valg af adjektiver (eksempel: Parvaneh ist unsicher, weil sie sich in einem fremden Land befindet.) Opgaven kan laves som makker eller gruppeopgave, og der kan eventuelt gives lidt forberedelsestid før eleverne præsenterer for hinanden. Som vist i eksemplet, så indgår den grammatiske struktur ordstilling i hoved og ledsætning i denne opgave. Ønsker man at gå i dybden med dette eller repetere strukturen, så er der både reglen og opgaver i Grammatik. Denkblasen Der er en del situationer i filmen, hvor det ikke er dialoger, men kropssproget der fortæller noget. Til 6 billeder skal eleverne komme med et bud på, hvad Parvaneh mon tænker.

6 Nacherzählung Gruppenarbeit Eleverne skal genfortælle filmens indhold i små grupper. Tal sammen om en god struktur: wer, wo und was om filmen. Tal også om gode sproglige strategier. Fx at gentage, hvad en anden har sagt, at bruge stikordskort og at være sikker på sit ordforråd. Eleverne kan også støtte sig til udvalgte filmklip/filmbilleder og skrive 2-3 stikord til dem, som kan bruges til at genfortælle filmens handling. Opgaven kan derfor differentieres ved at lade nogle elever formulere sætninger skriftligt og lade dem læse deres skriftlige produktion op for de andre i gruppen. Stærke elever kan nøjes med stikord og formulere sig mere frit. Teil 4: Sprache Denne del beskæftiger sig med både den tyske dialekt der tales i Schweiz og Parvanehs udfordringer med det tyske sprog. Dialog ordnen Først bliver eleverne præsenteret for en dialog fra filmen, men de enkelte sætninger står i forkert rækkefølge. Eleverne skal sortere dem. Verbessere Parvanehs Deutsch I denne opgave arbejdes med sproglig korrekthed. Eleverne skal sammen med en makker rette fejlene. Facit finder du under Lehrer knappen på selve opgavesiden. Schweizerdeutsch hören I denne aktivitet er der fokus på den schweiziske dialekt. Først lytter eleverne til tre udsnit fra filmen og beskriver hvordan sproget lyder sammenlignet med Hochdeutsch. I et videoklip fra Youtube bliver eleverne så præsenteret for en række ord på engelsk, tysk og schweizertysk. Ud over det ene klip, ligger der mange flere på Youtube, hvis eleverne skulle have lyst til det.

7 Afslutningsvis skal eleverne kombinere en række tyske ord/udtryk. Der er hjælp at hente på en Schweizerdeutsch-Deutsch ordbog med over 3000 oversættelser. Schweizerdeutsch in 5 Tagen Ønsker man at arbejde lidt mere med det særlige ved Schwiitzerdütsch, så er dette lille Crash-Kurs sjovt at afprøve. Eleverne kan igennem dette lynkursus blive aktive sprogudøvere. Det er en underholdende tekst, som I kan benytte sammen eller i grupper. Det giver eleverne muligheden for selv at arbejde med udtalen. Teksten er 0,5 ns. PROJEKT Filmkritik als Blog Det afsluttende projekt er en filmanmeldelse som blog. Skulle man have et abonnement på skoletube, så er skoleblogs en mulighed, ellers findes hjemmesiden Der ligger en vejledning til brug af blogger på gekko under Werkzeuge. I kan også bruge Skoleblogs.dk, som også at finde på Skoletube. Inden skriveprocessen går i gang skal eleverne gøre sig nogle tanker om deres blog: Hvorfor skriver jeg min blog? Hvem er målgruppen? Og hvor skal min blog vises? Der findes flere tips til En filmanmeldelse på en blog på hjemmesiden Skriveoplægget indeholder en tjekliste over, hvad bloggen skal indeholde, og eleverne får en række sproglige hjælpemidler der tager dem i hånden. Opgaven kan differentieres af læreren ved at opgive et bestemt antal ord som minimum. Som afslutning præsenterer eleverne deres blogs for hinanden i grupper eller i klassen. Man kunne i grupperne jo lade eleverne vælge gruppens bedste blog, som så præsenteres den for hele klassen.

Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål

Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål Kompetenceområde Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Mundtlig kommunikation Eleven kan kommunikere på tysk mundtligt om nære emner i et meget enkelt og forståeligt

Læs mere

Tysk (2. fremmedsprog)

Tysk (2. fremmedsprog) Tysk ( fremmed) Kompetencemål Kompetenceområde Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Mundtlig kommunikation Skriftlig kommunikation Kultur og samfund Eleverne kan kommunikere mundtligt om nære i et meget

Læs mere

Schule - na klar! Om forløbet. Niveau. Varighed klasse lektioner

Schule - na klar! Om forløbet. Niveau. Varighed klasse lektioner Schule - na klar! Niveau 8.-9. klasse Varighed 10-12 lektioner Om forløbet Dette tema handler om skolen, det tyske skolesystem, om musikeren Sido s forhold til skole og skolernes regler og sanktionsmuligheder.

Læs mere

Fagformål for faget tysk

Fagformål for faget tysk Fagformål for faget tysk Formålet med faget tysk er, at eleverne skal erhverve sig viden, kompetencer og redskaber, der gør dem i stand til at kommunikere på tysk både skriftligt og mundtligt i et klart

Læs mere

Tysk Fælles Mål 2019

Tysk Fælles Mål 2019 Tysk Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter Efter 7. 5 Efter 9. 6 Fælles Mål efter kompetenceområde Mundtlig kommunikation 7 Skriftlig kommunikation 8

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. 1 Jeg kan forstå hovedindholdet af talt tysk om personbeskrivelser.

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. 1 Jeg kan forstå hovedindholdet af talt tysk om personbeskrivelser. Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Lytning (Fase 2) Eleven kan forstå enkle budskaber om nære emner / Eleven har viden om forhold mellem mimik, gestik og indhold i situationer.

Læs mere

Anderssein. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse lektioner

Anderssein. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse lektioner Anderssein Niveau 7. -8. klasse Varighed 10-12 lektioner Om forløbet Forløbet Anderssein handler om det at være anderledes. Eleverne skal være med til at definere begrebet i den første del af forløbet.

Læs mere

Årsplan tysk 8.klasse

Årsplan tysk 8.klasse Årsplan tysk 8.klasse Årsplan 1. forløb Samtale (1. fase efter 9. kl.) kan indgå i, fastholde og afslutte enkle samtaler om nære emner har viden om relationsbundne udtryk Sprogligt fokus (3. fase efter

Læs mere

Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Eleven kan skrive i et enkelt sprog under hensyntagen til situation, afsender og modtager / Eleven har viden om sprogets funktion i forskellige

Læs mere

Zivilcourage. Om forløbet. Forfatter. Niveau. Varighed. Lisebet Svanøe klasse. 3-5 lektioner

Zivilcourage. Om forløbet. Forfatter. Niveau. Varighed. Lisebet Svanøe klasse. 3-5 lektioner Zivilcourage Forfatter Lisebet Svanøe Niveau 9.-10. klasse Varighed 3-5 lektioner Om forløbet Forløbet Zivilcourage er tænkt som et supplerende forløb til undervisningen, som eleverne delvist kan arbejde

Læs mere

Sternzeichen. Niveau. Varighed. Forfatter. Om forløbet. Forslag til læringsmål og tegn på læring klasse lektioner.

Sternzeichen. Niveau. Varighed. Forfatter. Om forløbet. Forslag til læringsmål og tegn på læring klasse lektioner. Sternzeichen Niveau 4.-6. klasse Varighed 8-10 lektioner Forfatter Martje Moseler Om forløbet Forløbet Sternzeichen handler om stjernetegn og horoskoper. Eleverne arbejder med et ordforråd, hvor formålet

Læs mere

Årsplan tysk 6. klasse

Årsplan tysk 6. klasse Årsplan tysk 6. klasse Årsplan 1. forløb Mundtlig kommunikation Ferienaktivitäten Samtale kan stille og besvare enkle spørgsmål om nære emner har viden om relevante spørgeord og svarstrategier Lytning

Læs mere

Liebe und Gefühle. Forløbet tager udgangspunkt i det sprog unge benytter sig af i Tyskland i dag. Det gælder både det talte sprog og det skrevne.

Liebe und Gefühle. Forløbet tager udgangspunkt i det sprog unge benytter sig af i Tyskland i dag. Det gælder både det talte sprog og det skrevne. Liebe und Gefühle Niveau 9.-10. klasse Varighed 12 lektioner Om forløbet Forløbet Liebe und Gefühle er tænkt som et supplerende forløb til undervisningen, som eleverne kan arbejde selvstændigt med. Eleverne

Læs mere

Hundefutter. Om forløbet. Niveau. Varighed. 9. klasse. 10 lektioner

Hundefutter. Om forløbet. Niveau. Varighed. 9. klasse. 10 lektioner Hundefutter Niveau 9. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet til filmen Hundefutter er målrettet 9. klassetrin i grundskolen. Forløbet er struktureret således, at elevernes sproglige

Læs mere

Märchen. Om forløbet. Niveau. Varighed. 8. klasse. 8 lektioner

Märchen. Om forløbet. Niveau. Varighed. 8. klasse. 8 lektioner Märchen Niveau 8. klasse Varighed 8 lektioner Om forløbet Alle kender til eventyrets magiske verden, eventyrets typiske konstruktion og karaktertræk. Samtidig kender eleverne til de typiske figurer og

Læs mere

Made in Germany. Eleverne kan bruge forløbets tekster og links som pensum ellers synopsis tekster samt ordforrådsskattekiste udover Mein Wörterbuch.

Made in Germany. Eleverne kan bruge forløbets tekster og links som pensum ellers synopsis tekster samt ordforrådsskattekiste udover Mein Wörterbuch. Made in Germany Niveau 8. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i kendte tyske varemærker, hvor elevene stifter bekendtskab med store, kendte mærker som f.eks. Aldi, Adidas

Læs mere

Der Sprung! Fünfte Klasse Kapitel 1, Hallo

Der Sprung! Fünfte Klasse Kapitel 1, Hallo Kapitel 1, Hallo Færdigheds-/ Fokus- læringsmål Lytning (f 1) Eleven kan forstå enkle ord, udtryk og budskaber ud fra situation, gestik og mimik. det tyske sprogs nære sproglige slægtskab med dansk Andre

Læs mere

Der große Wurf. Om forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 8-10 lektioner

Der große Wurf. Om forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 8-10 lektioner Der große Wurf Niveau 6. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i tegneserien Der große Wurf, der er en del af serien Wadenbeisser, hvor journalisterne (skoleelever) på

Læs mere

Mein Kiez. Mein Kiez præsenterer eleverne får nogle af områderne i Berlin. De skal læse kort og beskrivelser, hvortil der også er lytteøvelser.

Mein Kiez. Mein Kiez præsenterer eleverne får nogle af områderne i Berlin. De skal læse kort og beskrivelser, hvortil der også er lytteøvelser. Mein Kiez Niveau 9. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Mein Kiez er et forløb, hvor eleverne møder Berlin set gennem unge berliners øjne. De skal høre musik, læse digte og rejse på tur med Clara

Læs mere

Ab in den Skiurlaub. Om forløbet. Niveau. Varighed. 5. klasse. 8-10 lektioner

Ab in den Skiurlaub. Om forløbet. Niveau. Varighed. 5. klasse. 8-10 lektioner Ab in den Skiurlaub Niveau 5. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet Ab in den Skiurlaub tager udgangspunkt i Florian fra Hamburg og hans familie, der hvert år tager på skiferie

Læs mere

Tysk. Formål for faget tysk. Slutmål for faget tysk efter 9. klassetrin

Tysk. Formål for faget tysk. Slutmål for faget tysk efter 9. klassetrin Tysk Formål for faget tysk Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne opnår kundskaber og færdigheder, der gør dem i stand til at kommunikere på tysk både mundtligt og skriftligt. Undervisningen

Læs mere

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen.

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. Voices of Africa Forløbsvejledning Af Lene Vendelbo Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Dette forløb sætter fokus på det moderne Afrika. Det tager udgangspunkt i tre succesrige afrikanere fra hvert deres

Læs mere

Grindsted Privatskole Tysk 8. klasse 17/18

Grindsted Privatskole Tysk 8. klasse 17/18 De overordnede kompetencemål er: Vi arbejder, ligesom folkeskolen, hen imod nye Fælles Mål for tysk efter 9. Klasse, som kan ses via dette link: http://www.emu.dk/omraade/gsk-l%c3%a6rer/ffm/tysk Vi vil

Læs mere

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Teil 1A, kapitel 1 Færdigheds Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds- Eleven kan i et enkelt sprog tale om nære forberedelse af enkle præsentationer på tysk. Andre færdigheds- om nære at enkle

Læs mere

Læreplan for tysk. Signalement af faget

Læreplan for tysk. Signalement af faget Læreplan for tysk Læreplan for tysk består af: Signalement Formål Slutmål Trinmål Beskrivelser Læseplan Signalement af faget Det undervises i tysk på 7. 9. Klassetrin De centrale kundskabs og færdighedsområder

Læs mere

Jugendsprache. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse. 6-8 lektioner

Jugendsprache. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse. 6-8 lektioner Jugendsprache Niveau 9.-10. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Dette forløb handler om det tyske ungdomssprog. Eleverne stifter bekendtskab med det formelle tyske sprog og de mest typiske kendetegn

Læs mere

Eleven kan interviewe en kammerat om hans/hendes sommerferieaktiviteter.

Eleven kan interviewe en kammerat om hans/hendes sommerferieaktiviteter. Der Sprung 3, Kap 1 Læringsmål og tegn på læring for 2. forløb (8.-9. klassetrin) fase 1 Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds-/vidensmål Fokus-læringsmål Tegn på læring

Læs mere

Tierisch. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. Læringsmål og tegn på læring. Færdigheds / vidensmål. 7. klasse.

Tierisch. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. Læringsmål og tegn på læring. Færdigheds / vidensmål. 7. klasse. Tierisch Niveau 7. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Mange elever har selv et kæledyr, og næsten alle har en mening om, hvilke dyr der er søde, og hvilke, der er rædselsfulde. Derudover er vores

Læs mere

Ein großes Talent. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 9. klasse. 12 lektioner

Ein großes Talent. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 9. klasse. 12 lektioner Ein großes Talent Niveau 9. klasse Varighed 12 lektioner Om forløbet X Factor er kendt i hele verden også i Tyskland! I 2012 løb tredje sæson over skærmen og var en stor publikumssucces. Genren talentshows

Læs mere

Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Fokus-læringsmål

Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Fokus-læringsmål Teil 3, kapitel 1 Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds- Eleven kan udveksle budskaber og holdninger. kommunikationsstrategier bestemt af situation, Andre færdigheds-

Læs mere

Fagplan for tysk. Delmål 1 efter 6. klassetrin

Fagplan for tysk. Delmål 1 efter 6. klassetrin Fagplan for tysk Formål Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Årsplan for faget tysk i 9.kl. skoleåret

Årsplan for faget tysk i 9.kl. skoleåret Årsplan for faget tysk i 9.kl. skoleåret 2016-17 Årsplanen sigter på at opfylde af de i Fælles mål beskrevne Kompetence mål for Tysk, efter 9.kl. Fagets formål Eleverne skal i faget tysk udvikle kompetencer

Læs mere

Tysk undervisningsplan 9. klassetrin Årsplan 2015 & 2016

Tysk undervisningsplan 9. klassetrin Årsplan 2015 & 2016 Fagansvarlig: LRO De ugentlige tysktimer vil bestå af: Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at: Kommunikative færdigheder

Læs mere

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Eleven kan præsentere en rejse i en brochure fra et rejsebureau, som de selv udarbejder.

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Eleven kan præsentere en rejse i en brochure fra et rejsebureau, som de selv udarbejder. Teil 2A, kapitel 1 Færdigheds Læringsmål Tegn på læring kan være Eleven kan i et enkelt sprog tale om et emne. metode til at søge ordforråd. Eleven kan forstå hovedindhold og detaljer om nære emner. at

Læs mere

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen.

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. On the Run Niveau 9.klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Medierne flyder over med historier om hidtil usete flygtningestrømme, lukkede grænser og et Europa under pres. I dette forløb sætter vi fokus

Læs mere

Årsplan tysk GQ/HØP 1617

Årsplan tysk GQ/HØP 1617 Årsplan tysk GQ/HØP 1617 Elevforudsætninger Klassen består af elever fra forskellige skoler, som nu er samlet i 10. kl. på udelt tyskhold. Fagligt er der stor spredning på holdet; nogle kan med rimelig

Læs mere

NIF TILLÆG TIL LÆRINGSMÅL ENGELSK

NIF TILLÆG TIL LÆRINGSMÅL ENGELSK NIF TILLÆG TIL LÆRINGSMÅL ENGELSK JUNI 2014 Engelsk på Nuuk Internationale Friskole Vi underviser i engelsk på alle klassetrin (1.-10. klasse). Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner

Læs mere

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Eleven kan indgå i et rollespil om venskab.

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Eleven kan indgå i et rollespil om venskab. Teil 2B, kapitel 5 Eleven kan indgå i, fastholde og afslutte enkle samtaler om nære emner. relationsbundne udtryk. Andre færdigheds- Eleven kan formulere enkle, klare og forståelige budskaber. forbinderord.

Læs mere

Tysk (2. fremmedsprog)

Tysk (2. fremmedsprog) Tysk ( fremmed) Fagformål for faget tysk Eleverne skal i faget tysk udvikle kompetencer til at kommunikere på tysk både mundtligt og skriftligt, så de kan anvende tysk nationalt og globalt i deres aktuelle

Læs mere

Årsplan for faget tysk i 9.kl. skoleåret

Årsplan for faget tysk i 9.kl. skoleåret Årsplan for faget tysk i 9.kl. skoleåret 2016-17 Årsplanen sigter på at opfylde af de i Fælles mål beskrevne Kompetence mål for Tysk, efter 9.kl. Fagets formål Eleverne skal i faget tysk udvikle kompetencer

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Spaß am Strand Niveau 5. klasse Varighed ca. 6 lektioner Om forløbet Forløbet tager afsæt i en præsentation af Lucas og hans familie, der hvert år tager til Rügen på strandferie, og vi følger familien

Læs mere

Undervisningsplan for faget tysk. Ørestad Friskole

Undervisningsplan for faget tysk. Ørestad Friskole Undervisningsplan for faget tysk. Ørestad Friskole Undervisningsplanens indhold: Undervisningens organisering og omfang Undervisningsplanens anvendelse Evaluering og opfølgning Formål for faget Slutmål

Læs mere

Formål for faget tysk

Formål for faget tysk Formål for faget tysk Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Årsplan tysk GQ/HØP 1718

Årsplan tysk GQ/HØP 1718 Årsplan tysk GQ/HØP 1718 Elevforudsætninger Klassen består af elever fra forskellige skoler, som nu er samlet i 10. kl. på udelt tyskhold. Fagligt er der stor spredning på holdet; nogle kan med rimelig

Læs mere

Ein Kuscheltier. Om forløbet. Niveau 5. klasse. Varighed 3-4 lektioner

Ein Kuscheltier. Om forløbet. Niveau 5. klasse. Varighed 3-4 lektioner Ein Kuscheltier Niveau 5. klasse Varighed 3-4 lektioner Om forløbet Forløbet Ein Kuscheltier har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om Laura, der ønsker sig et kæledyr. Hun overtaler sine forældre

Læs mere

Das Traumtor. Om forløbet. Oversigt over forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 6-8 lektioner

Das Traumtor. Om forløbet. Oversigt over forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 6-8 lektioner Das Traumtor Niveau 6. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet Das Traumtor er et sportsforløb, som tager udgangspunkt i Jasper og hans venner, som dyrker fodbold. Fodboldforløbet

Læs mere

Alle liebten Daniela

Alle liebten Daniela Alle liebten Daniela Niveau 8.-9. klasse Varighed Ca. 5-6 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i en velkendt genre, nemlig krimien. Det giver mange forståelsesmæssige fordele, da eleven på

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Wir Kinder vom Bahnhof Zoo Christiane F Et undervisningsforløb til temaet Familie i udskolingen

Wir Kinder vom Bahnhof Zoo Christiane F Et undervisningsforløb til temaet Familie i udskolingen Wir Kinder vom Bahnhof Zoo Christiane F Et undervisningsforløb til temaet Familie i udskolingen Jeg har anvendt uddrag fra Wir Kinder vom Bahnhof Zoo Christiane F. i forbindelse med temaet Familie. Jeg

Læs mere

BØJ UDSAGNSORD MED CITIBOIS

BØJ UDSAGNSORD MED CITIBOIS BØJ UDSAGNSORD MED CITIBOIS Lektionsplan 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem omformuleres, hvis eleverne

Læs mere

Der Sprung 4, Kap 1. Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Der Sprung 4, Kap 1. Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Der Sprung 4, Kap 1 Læringsmål og tegn på læring for 2. forløb (8.-9. klassetrin) fase 2 Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds- Fokus-læringsmål Tegn på læring i forhold

Læs mere

Årsplan. Mundtlig kommunikation. Eleven kan forstå enkle ord, udtryk og budskaber ud fra situation, gestik og mimik.

Årsplan. Mundtlig kommunikation. Eleven kan forstå enkle ord, udtryk og budskaber ud fra situation, gestik og mimik. Årsplan Materialer: Grundbog: Du bist dran-fang an Emner:Das bin ich, Schule, Der Stadtbummel, Tierwelt, Freunde für das Leben, Blick auf Deutschland Diverse kopiark. Arbejdsbog: Pirana, Gut gemacht. Klasse:

Læs mere

Feuer auf dem Zeltplatz

Feuer auf dem Zeltplatz Feuer auf dem Zeltplatz Niveau 5.-6. klasse Varighed 2-3 lektioner Om forløbet Forløbet Feuer auf dem Zeltplatz har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om Emma og Carolin, dere r på telttur. Alt går

Læs mere

In der Kantine. Om forløbet. Niveau. Varighed. 5. klasse. 6-8 lektioner

In der Kantine. Om forløbet. Niveau. Varighed. 5. klasse. 6-8 lektioner In der Kantine Niveau 5. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet I undervisningsforløbet In der Kantine er vi på besøg på Deutsch-Skandinavische Gemeinschaftsschule (DSG) i Berlin-Tempelhof. Vi møder

Læs mere

Forenklede Fælles Mål tysk

Forenklede Fælles Mål tysk Forenklede Fælles Mål tysk CFU, UCC Onsdag den 6. maj 2015 kl. 13.00-16.00 Mål Deltagerne har: Kendskab til forenklede Fælles Måls opbygning Kendskab til tankegangen bag den målstyrede undervisning i forenklede

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Årsplan for tysk 8.

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Årsplan for tysk 8. www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk I tysk i 8. klasse vil vi arbejde med følgende fem temaer: Mit Musik geht alles besser Familie

Læs mere

Bedømmelseskriterier for engelsk niveau E

Bedømmelseskriterier for engelsk niveau E Kommunikation: Karakter Bedømmelseskriterier Forstå hovedindholdet af talt fremmedsprog om udvalgte Forstå hovedindholdet af skrevne fremmedsproglige tekster om udvalgte Eleven kan, inden for niveauet,

Læs mere

A Guten Tag. Færdighedsmål/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

A Guten Tag. Færdighedsmål/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være A Guten Tag Præsentation (F1) Eleven kan præsentere sig selv og sin nærmeste familie/eleven har viden om faste udtryk for præsentationsformer Eleven kan præsentere sig selv med alder, navn, bopæl og den

Læs mere

Indholdsplan for Engelsk FS10+

Indholdsplan for Engelsk FS10+ Indholdsplan for Engelsk FS10+ Intro: På engelsk FS10+ holdene tales der engelsk hele tiden, bortset fra når vi arbejder med grammatik. Det forventes, at eleverne har et højt engagement i faget, at de

Læs mere

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag.

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. TYSK Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. Formål: Det er formålet med undervisning i tysk, at eleverne tilegner sig færdigheder og kundskaber, der gør det muligt for dem

Læs mere

Der Sprung 2, Kapitel 1

Der Sprung 2, Kapitel 1 Der Sprung 2, Kapitel 1 Eleven kan gennemføre korte dialoger om nære emner. enkle kommunikationsstrategier. Eleven kan ved hjælp af spørgsmålene og præsentationsteksterne indgå i dialoger med hinanden.

Læs mere

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke.

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Sport/ Freizeit. Kan forstå budskaber og holdninger inden for nære emner Har viden om at afkode budskaber

Sport/ Freizeit. Kan forstå budskaber og holdninger inden for nære emner Har viden om at afkode budskaber Årsplan for tysk 9. årgang 2015/2016 Antal lektioner Kompetencemål Færdigheds- og vidensområder Eleven Lytning: kan anvende Uge 33-34 tysk i mødet med tysktalende fra kulturer samtaleformer kan kommunikere

Læs mere

Fabulous Fiction gennemførelsen

Fabulous Fiction gennemførelsen Fabulous Fiction gennemførelsen Lektionsplan Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

Guck mal! Om forløbet. Niveau. Varighed klasse. 6-8 lektioner

Guck mal! Om forløbet. Niveau. Varighed klasse. 6-8 lektioner Guck mal! Niveau 4.-6. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet Guck mal! tager udgangspunkt i Jonas og Felix, som er venner. Drengene har nogle interesser, som de fleste elever

Læs mere

Der Sprung! 1 Neue Ausgabe, 6. Klasse Kapitel 1 Neu in der Klasse

Der Sprung! 1 Neue Ausgabe, 6. Klasse Kapitel 1 Neu in der Klasse Kapitel 1 Neu in der Klasse Samtale (f 2) Eleven kan stille og besvare enkle spørgsmål om nære emner. relevante spørgeord og svarstrategier. Fokus- læringsmål Samtale Eleverne kan fortælle om sig selv

Læs mere

pong,m.m. tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter

pong,m.m. tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter Fag Formål Indhold Undervisningsmetoder Slutmål for tysk Tysk Formålet med undervisningen i tysk Link til undervisningsministeriet - CL-strukturer quiz Undervisningen skal lede På Grønbjerg er, at eleverne

Læs mere

Undervisningsplan for Tysk, 9. B 2016/17

Undervisningsplan for Tysk, 9. B 2016/17 Undervisningsplan for Tysk, 9. B 2016/17 Formålet med undervisningen er, at eleverne opnår kundskaber og færdigheder, der gør dem i stand til at kommunikere på tysk både mundtligt og skriftligt. Undervisningen

Læs mere

Bedømmelseskriterier for engelsk niveau D

Bedømmelseskriterier for engelsk niveau D Kommunikation: Karakter Bedømmelseskriterier Forstå indholdet af talt fremmedsprog om alsidige emner Forstå indholdet af skrevne fremmedsproglige tekster om alsidige emner Eleven kan, inden for niveauet,

Læs mere

Niveau. Varighed. Forfatter. Om forløbet. Faglige mål. Das neue Outfit. 5./6. klasse lektioner. Martje Moseler

Niveau. Varighed. Forfatter. Om forløbet. Faglige mål. Das neue Outfit. 5./6. klasse lektioner. Martje Moseler Das neue Outfit Niveau 5./6. klasse Varighed 8-10 lektioner Forfatter Martje Moseler Om forløbet Undervisningsforløbet Das neue Outfit har fokus på ordforråd og den direkte kommunikation. Forløbet tager

Læs mere

På dansk: At være anderledes, flugtbilist, flygtning, samvittighed Fag: Tysk Målgruppe: 9.-10. klasse

På dansk: At være anderledes, flugtbilist, flygtning, samvittighed Fag: Tysk Målgruppe: 9.-10. klasse Fahrerflucht Temaer: Anders sein, Fahrerflucht, Flüchtling, Schuld, Gewissen På dansk: At være anderledes, flugtbilist, flygtning, samvittighed Fag: Tysk Målgruppe: 9.-10. klasse Data om tv-udsendelsen:

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog og kultur.

Læs mere

Engelsk Valgfag på Den Pædagogiske Assistentuddannelse

Engelsk Valgfag på Den Pædagogiske Assistentuddannelse Engelsk Valgfag på Den Pædagogiske Assistentuddannelse Formål Du udvikler og styrker din sproglige egenskaber på engelsk Du udvikler din evne til at formulere dig mundtlig og skriftelig på engelsk Du udvikler

Læs mere

Titel. Data om læremidlet:

Titel. Data om læremidlet: Titel Tema: Fag: Målgruppe: Blue-Bot Blue-Bot robotterne Engelskfaget 0. 4. klasse Data om læremidlet: QR-kode Fører til posten i mitcfu 6 Blue-bot 1 dockingstation Opgaveark Udgiver: PodConsult Udgivelsesår:

Læs mere

1. forløb 2. forløb 3. forløb 4. forløb. Skriftlig kommunikation Eleven kan kommunikere på tysk skriftligt i et forståeligt og sammenhængend e sprog.

1. forløb 2. forløb 3. forløb 4. forløb. Skriftlig kommunikation Eleven kan kommunikere på tysk skriftligt i et forståeligt og sammenhængend e sprog. Årsplan tysk LL 1920 Elevforudsætninger Klassen består af elever fra skoler, som nu er samlet i 10. kl. på udelt tyskhold. Fagligt er der stor spredning på holdet; nogle kan med rimelig sproglig sikkerhed

Læs mere

Årsplan - TYSK - 8/9 kl. - Skoleåret 2018/ Oure Friskole. Marina Andersen

Årsplan - TYSK - 8/9 kl. - Skoleåret 2018/ Oure Friskole. Marina Andersen Årsplan - TYSK - 8/9 kl. - Skoleåret 2018/2019 - Oure Friskole Marina Andersen I faget tysk skal eleverne udvikle sproglige og interkulturelle kompetencer, således at de kan anvende tysk nationalt og globalt

Læs mere

Formål for faget engelsk. Slutmål for faget engelsk efter 9. klassetrin. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug

Formål for faget engelsk. Slutmål for faget engelsk efter 9. klassetrin. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug Formål for faget engelsk Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

Undervisningsforløb 6M. - Ringsted by

Undervisningsforløb 6M. - Ringsted by Undervisningsforløb 6M - Ringsted by Baggrund for forløbet: Forløbet er udarbejdet af Mette Pedersen til en modtageklasse på mellemtrinnet på Dagmarskolen i Ringsted. Forud for forløbet besluttes det,

Læs mere

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet.

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet. ENGELSK Delmål for fagene generelt. Al vores undervisning hviler på de i Principper for skole & undervisning beskrevne områder (- metoder, materialevalg, evaluering og elevens personlige alsidige udvikling),

Læs mere

Forløbet Le feu d'artifice har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om nytårsfyrværkeri, og hvor galt det kan gå.

Forløbet Le feu d'artifice har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om nytårsfyrværkeri, og hvor galt det kan gå. Le feu d'artifice Niveau: 5.-6. klasse Varighed: Om forløbet Forløbet Le feu d'artifice har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om nytårsfyrværkeri, og hvor galt det kan gå. Bogen kan læses på to niveauer,

Læs mere

Un animal de compagnie

Un animal de compagnie Un animal de compagnie Af Isabelle Salvé Nielsen Niveau: 5.-6. klasse Varighed: 3-4 lektioner Om forløbet Forløbet Un animal de compagnie har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om Laure, der ønsker

Læs mere

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk Fagplan for Tysk Formål Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Bedømmelseskriterier for engelsk niveau C

Bedømmelseskriterier for engelsk niveau C Kommunikation Karakter Bedømmelseskriterier Forstå indholdet af talt fremmedsprog om varierede og alsidige emner Forstå indholdet af skrevne fremmedsproglige tekster om alsidige og varierede emner Eleven

Læs mere

Fællesmålene for franskundervisningen er inddelt i tre kompetenceområder: - Mundtlig kommunikation - Skriftlig kommunikation - Kultur og samfund

Fællesmålene for franskundervisningen er inddelt i tre kompetenceområder: - Mundtlig kommunikation - Skriftlig kommunikation - Kultur og samfund Årsplan for 7. klasse fransk 2018/2019 Generelt om franskundervisningen Undervisningen i Fransk bygger fundamentalt på frihed folkestyre/demokrati og kønnenes ligestilling. Dvs der er ytringsfrihed og

Læs mere

Tysk 7. klasse. Årsplan for tysk i 7. klasse

Tysk 7. klasse. Årsplan for tysk i 7. klasse Tysk 7. klasse Årsplan for tysk i 7. klasse I 7. klasse arbejdes der med bogsystemet Der Sprung (tekstbog og arbejdsbog), som vil være nyt for eleverne. Der tages dog udgangspunkt i de to tidligere arbejdsår

Læs mere

Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse

Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse Lektion 1-2 Lytte til historie Hvad gør læreren? a. Læreren indretter et hjørne af klassen til læsehjørne. Eleverne skal sidde (hvis muligt) i kreds,

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE DEN DEMOKRATISKE SAMTALE INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2)

Læs mere

Engelsk Valgfag på Social- og Sundhedshjælperuddannelsen

Engelsk Valgfag på Social- og Sundhedshjælperuddannelsen Engelsk Valgfag på Social- og Sundhedshjælperuddannelsen Niveauer og vejledende varighed Niveau F: 2,0 uger Niveau E: 2,0 uger Niveau D: 2,0 uger Niveau C: 2,0 uger 1. Identitet og formål 1.1. Identitet

Læs mere

Årsplan for engelsk 8.x SJ

Årsplan for engelsk 8.x SJ Formålet med faget engelsk: Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

Vejledningens indhold har en varighed af ca. 4-6 lektioner afhængigt af valg af opgaver/aktiviteter.

Vejledningens indhold har en varighed af ca. 4-6 lektioner afhængigt af valg af opgaver/aktiviteter. Tema: Märchen Fag: Tysk Målgruppe: 5.-7. kl ARD, 2013, 5 min. Faustnr.: TV0000026386 Alle billeder er hentet fra tv-udsendelsen At arbejde med eventyr i tyskundervisningen er en oplagt mulighed for fhv.

Læs mere

Trin - og slutmål for faget Tysk

Trin - og slutmål for faget Tysk Trin - og slutmål for faget Tysk Beskrivelse af undervisningen i 6.klasse Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes sproglige forudsætninger. Fra begyndelsen af forløbet skal undervisningen tilrettelægges,

Læs mere

Læringsmålorienteret undervisningsforløb i tysk

Læringsmålorienteret undervisningsforløb i tysk Læringsmålorienteret undervisningsforløb i tysk CFU, UCC Torsdag den 28. april 2016 kl. 9.00-15.00 Mål At deltagerne: kender fagets kompetenceområder samt kompetence-, færdigheds- og vidensmål ved, hvordan

Læs mere

Prøvebeskrivelse Engelsk niv. F, E, D og C

Prøvebeskrivelse Engelsk niv. F, E, D og C Prøvebeskrivelse Engelsk niv. F, E, D C Gælder for elever/hold startet før 1. august 2019 Denne prøvebeskrivelse tager afsæt i BEK nr. 683 af 08/06/2016 bilag 8 Beskrivelse af prøven Der afholdes en mundtlig

Læs mere

Engelsk Valgfag på Den pædagogiske assistentuddannelse

Engelsk Valgfag på Den pædagogiske assistentuddannelse Engelsk Valgfag på Den pædagogiske assistentuddannelse Formål Du udvikler og styrker din sproglige egenskaber på engelsk Du udvikler din evne til at formulere dig mundtlig og skriftelig på engelsk Du udvikler

Læs mere

årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14

årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14 årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14 Årsplan for engelsk i 5. kl. 2013-14 Trinmål for 5. 7. klassetrin (Taget fra fælles mål, Undervisningsministeriet) Kommunikative færdigheder forstå tilstrækkeligt

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling.

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling. Fællesmål efter bruge talesproget i samtale og samarbejde og kunne veksle mellem at lytte og at ytre sig udvikle ordforråd, begreber og faglige udtryk fremlægge, referere, fortælle og dramatisere give

Læs mere

Fagplan. Engelsk E-niveau

Fagplan. Engelsk E-niveau Fagplan Engelsk E-niveau UDDANNELSE: GF 2 smed, industritekniker og automekaniker LÆRER: Claus Tassing FORMÅL: Formålet med undervisningen i fremmedsprog er at udvikle elevens fremmedsproglige viden, færdigheder

Læs mere

Dansk som andetsprog (supplerende) Fælles Mål

Dansk som andetsprog (supplerende) Fælles Mål Dansk som andetsprog (supplerende) Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter 5 Efter 2. 5 Efter 5. 6 Efter 7. 7 Efter 9. 8 Fælles Mål efter kompetenceområde

Læs mere