D O M. afsagt den 29. oktober 2015 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Esben Hvam og Tina Birgitte Nors (kst.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "D O M. afsagt den 29. oktober 2015 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Esben Hvam og Tina Birgitte Nors (kst."

Transkript

1 D O M afsagt den 29. oktober 2015 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Esben Hvam og Tina Birgitte Nors (kst.)) i ankesag V.L. B A (advokat Bo Hansen, Frederikshavn) mod Topdanmark Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan, København) Retten i Hjørring har den 14. oktober 2013 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS /2008). Påstande For landsretten har appellanten, A, nedlagt påstand om, at indstævnte, Topdanmark Forsikring A/S, skal betale principalt ,33 kr., subsidiært ,73 kr. og mere subsidiært ,23 kr., alle beløb med procesrente fra den 22. august 2013, til betaling sker. Topdanmark Forsikring A/S har påstået dommen stadfæstet, subsidiært betaling af et mindre beløb. Supplerende sagsfremstilling A har fri proces. Skønsmanden, cand.psych.aut. Bente Øhrstrøm, har afgivet supplerende skønserklæringer af 19. oktober 2014 og 7. april Af erklæringerne fremgår blandt andet:

2 - 2 - Spørgsmål 7: Syns- og skønsmanden anmodes om at forholde sig til den formelle forskel i målsætninger for henholdsvis bygningskonstruktør og byggetekniker, jf. Bekendtgørelse nr. 630 af 18. juni , stk. 1 og 1, stk. 3 og ud fra disse formelle målsætninger beskrive de væsentligste forskelle, der er i arbejdsfunktionen for henholdsvis bygningskonstruktør og byggetekniker. Uddybningen skal ses som supplement til det syn- og skønsmanden har erkæret i syn- og skønserklæring af 10. august 2011, hvori det bl.a. anføres, at byggeteknikere kan blive beskæftiget som arbejdsledere, selvom det ikke i formålsbestemmelsen ses at være ledelse, der lægges vægt på i forhold til uddannelsen af byggetekniker. I formålsbeskrivelsen for bygningskonstruktører angives i stk. 2 1), at bygningskonstruktøren skal kunne planlægge og lede opgaver på det bygge- og anlægstekniske område, gennemføre teknisk projektering, varetage projektstyring og indgå i ledelses- og samarbejdsmæssige sammenhænge med andre med anden uddannelsesmæssig, sproglig og kulturel baggrund. I formålsbeskrivelse for byggeteknikere i stk. 3 angives, at byggeteknikeren skal kunne planlægge og styre opgaver på det bygge- og anlægstekniske område, medvirke i projektering, tilrettelægge produktion og montage på byggepladsen. Ledelse af byggeopgaver sker på flere niveauer. På det øverste niveau er opgaverne den overordnede planlægning, tilrettelæggelse og styring af samtlige opgaver forbundet med planlægning og gennemførelse af byggeriet, mens ledelsen af produktion og montage på byggepladsen typisk er opdelt i de enkelte entrepriser som f.eks. tømrerarbejde, murerarbejde og betonarbejde. På det overordnede niveau benyttes som regel den generelle betegnelse ledelse, mens den ledelse, som er forbundet med planlægning og styring af den konkrete opgave ofte betegnes om operativ ledelse eller arbejdsledelse. Denne forskel kan også spores i de to målbeskrivelser, idet bygningskonstruktøren skal kunne varetage projektstyring, mens byggeteknikeren kan planlægge og styre opgaver. Spørgsmål 8: Syns- og skønsmanden anmodes om at oplyse, hvor mange byggeteknikere, der er uddannet i årene 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 og 2013 på landsplan og i Nordjylland. Ifølge Danmarks Statistik blev der uddannet følgende byggeteknikere i de angivne år (tallene er opgivet efter særlig henvendelse til Danmarks Statistik,

3 - 3 - da der gør sig særlige forhold gældende omkring registrering af byggeteknikere): Danmark Nordjylland 5* 3* 5* De med * angivne tal er taget fra interne registreringer fra Skoleudvalget for bygningskonstruktøruddannelsen, da der i 2009 skete en institutionsomlægning, der gør det umuligt at finde registreringerne i Danmarks statistiks databank. Spørgsmål 9 Syns- og skønsmanden anmodes om at oplyse, hvor mange bygningskonstruktører, der er uddannet i årene 2007, 208, 2009, 2010, 2011, 2012 og 2013 på landsplan og i Nordjylland. Ifølge Danmarks Statistik er der uddannet følgende bygningskonstruktører: Danmark Nordjylland * * *Som følge af institutionsomlægning er det ikke muligt at finde registreringerne i Danmarks Statistik. Spørgsmål 10 Syns- og skønsmanden anmodes om at oplyse, hvilke stillinger nyuddannede byggeteknikere konkret blev ansat til i årene 2007, 2008 og Grundlaget for besvarelsen af dette spørgsmål er alene Danske Erhvervsskolers forenings dimittendundersøgelse fra Oplysningerne baserer sig på indsamling af data blandt dimittender fra Ifølge denne undersøgelse er byggeteknikere blevet ansat i stillinger som byggelederassistent, byggetekniker, byggesagsbehandler, teknisk assistent, projektleder, sagsbehandler, beregner, murer, kvalitets- og arbejdsmiljøkoordinator samt byggesagsbehandler. De med kursiv angivne stillingsbetegnelser hidrører fra oplysninger fra dimittender fra Ålborg. På grund af institutionsomlægninger, har det ikke været muligt at finde tilsvarende oplysninger for de øvrige år.

4 - 4 - Spørgsmål 11 Syn- og skønsmanden anmodes om at oplyse, hvorledes ledighedstallene herunder længden af ledighedsperioder var for nyuddannede henholdsvis bygningskonstruktører og byggeteknikere i årene 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 og Det er ikke muligt i Danmarks Statistiks Statistikbank at finde tal for ledighed og ledighedsperioder for bygningskonstruktører og byggeteknikere. Ifølge Danmarks Statistik var ledighedstallene for henholdsvis kort uddannede (2 årige) teknikere (gruppen omfatter andre fag end byggeteknikere) og teknikere (gruppen omfatter andre end bygningskonstruktører) for mellemlange tekniske uddannelser (3½ årige): Hele landet Kortuddannede 3% 2,1% 4,6% 6,3% 5,7% 5,5% udd.kode 4059 Mellemlange Udd.kode ,3% 1,7% 4,2% 5,7% 4,9% 4,6% For begge grupper må ledigheden betegnes som lav. Af tallene ses, at der er en tendens til, at de kortuddannede har en arbejdsløshedsprocent, der er en smule højere end de med en mellemlang uddannelse. Det har ikke været muligt for mig at fremskaffe sammenlignelige tal for ledighedsperioder for de to grupper. Spørgsmål 12 Syn- og skønsmanden anmodes om at forholde sig til, om de officielle ledighedstal underbygger det af syn- og skønsmanden anførte under besvarelsen af spørgsmål 2 i det oprindelige syn- og skønstema (side 5 øverst, andet afsnit). I min tidligere udtalelse har jeg refereret til informationer om beskæftigelsesmuligheder baseret på ug.dk og Arbejdsmarkedsstyrelsens vurderinger på det pågældende tidspunkt. Disse vurderinger var baseret på opgørelser af jobudbud og ledige inden for beskæftigelsesgrupperne, og var altså ikke som sådan en arbejdsløshedsstatistik. Der er altså tale om to forskellige beskrivelser, der kan føre til forskellige resultater. Spørgsmål 14 I fortsættelse af besvarelse af spørgsmål 7 anmodes syn- og skønsmanden om at oplyse, hvilke arbejdsopgaver de nyuddannede byggeteknikere blev beskæftiget med i årene 2009, 2010 og 2011 i Nordjylland.

5 - 5 - Som nævnt i min besvarelse har jeg ikke adgang til data, der kan belyse dette spørgsmål. Jeg må derfor henvise til oplysningerne under spørgsmål 10. Spørgsmål 15: Der henvises til besvarelsen af spørgsmål 7 og der spørges, om den formelle forskel i målsætningerne for henholdsvis bygningskonstruktør og byggetekniker jf. den nævnte bekendtgørelse, efter skønsmandens vurdering fører til en ændret besvarelse af skønsmandens bemærkninger i punktet Generelt om uddannelserne til bygningskonstruktør og byggetekniker jf. side og 3, samt fører til en ændret besvarelse af spørgsmål 1 og 2. I min generelle beskrivelse af uddannelserne har jeg taget udgangspunkt i bekendtgørelsens ordlyd, hvor der for bygningskonstruktøren anvendes ord som gennemføre teknisk projektering og varetage projektstyring, mens der for byggeteknikerne benyttes ord som medvirke ved projektering og tilrettelægge produktion og montage på byggepladsen. Da dette er beskrivelser, der direkte knytter sig bekendtgørelsens tekst, ses intet grundlag for at ændre den tidligere besvarelse. Hvorledes forskellene mellem de to uddannelser i praksis udmøntes på f.eks. en byggeplads er forsøgt beskrevet i min besvarelse af spørgsmål 7, hvor jeg beskriver de forskellige ledelsesniveauer på en byggeplads fra opgaveniveau til projektledelsesniveau. Jeg ser således ingen modstrid mellem de to besvarelser. I min besvarelse af spørgsmål 1 og 2 er grundlaget uddannelsernes opbygning, hvor byggetekniker er en afstigningsmulighed på uddannelsen til bygningskonstruktør. Netop det faktum, at der er tale om en afstigning viser, at der er tale om to uddannelser, der har samme grundlag, men hvor bygningskonstruktøren i løbet af de sidste 1½ uddannes til at varetage mere komplekse opgaver indenfor bla. projektering, koordinering og ledelse af byggeaktiviteter. Spørgsmål 2 drejer sig om, hvorvidt der i sagen er forhold, som taler i mod, at sagsøgeren kunne have påbegyndt byggeteknikeruddannelsen. Her er min konklusion, at der ikke var noget til hinder for, at sagsøgeren kunne have påbegyndt byggeteknikeruddannelsen i stedet for bygningskonstruktøruddannelsen. Denne konklusion fastholdes, da der er en fælles indgang til de to uddannelser. Spørgsmål 16: Der henvises til besvarelserne af spørgsmål 8 og 9. Skønsmanden anmodes om at redegøre for det forhold, at der blev uddannet færre byggeteknikere end bygningskonstruktører efter skønsmandens vurdering forringede As mulighed for at opnå ansættelse som byggeteknikere i 2009, hvor A ville have færdiggjort sin uddannelse som byggetekniker.

6 - 6 - Tages udgangspunkt i Dansk Byggeris hjemmeside, hvor forskellige uddannelser beskrives, ses det, at byggeteknikeruddannelsen anses for en anerkendt uddannelse på linje med bygningskonstruktøruddannelsen og ingeniøruddannelserne. Efterfølgende analyser af uddannelsesbehovet i entreprenørbranchen har vist, at der er en stort behov for medarbejdere med erhvervsakademiuddannelser (2-årige videregående uddannelser) som f.eks. byggeteknikeruddannelsen. ( Behovet vurderes at ville øges i løbet af de kommende år. Dette understøttes af, at lønniveauet for byggeteknikere ifølge ug.dk og Danmarks Statistik i 2013 er højere for byggeteknikere end for bygningskonstruktører, idet lønniveauet generelt ses som en indikator for forholdet mellem udbud og efterspørgsel af arbejdskraft inden for et område. Konkret angives på ug.dk, at lønniveauet i 2013 for en nyuddannet byggetekniker på det private arbejdsmarked er kr pr. md., mens det for bygningskonstruktører angives at være kr pr. md. ( På dette grundlag vurderes As beskæftigelsesmuligheder ikke at være mindre som byggetekniker sammenlignet med bygningskonstruktør. Spørgsmål 17: Der henvises til besvarelsen af spørgsmål 10, og de deri nævnte jobs, og der spørges om det fortsat er skønsmandens vurdering jf. den tidligere besvarelse af spørgsmål 5, at A i de jobs, der er nævnt i besvarelse af spørgsmål 5, kunne have opretholdt en løn i det væsentligste svarende til den løn, som er angivet i spørgsmål 5 på kr i Ifølge ug.dk og Danmarks Statistik udgjorde gennemsnitslønnen på landsbasis for nyuddannede byggeteknikere i 2013 på det private arbejdsmarked kr pr. md, inden for kommuner kr pr. md. og inden for staten kr pr. md. Dette svarer til en årlig gennemsnitsløn på ca. kr Da lønudviklingen generelt har været begrænset som følge af finanskrisen i årene fra 2009 til 2013, må det anses for overvejende sandsynligt, at A kunne have opretholdt en løn på kr i Spørgsmål 18: Der henvises til spørgsmål 11 og der spørges, om der det på baggrund af forskellen i ledighedstallene i perioden efter skønsmandens vurdering kan konkluderes, at A som nyuddannet byggetekniker i perioden ville have været i større risiko for arbejdsløshed end som nyuddannet bygningskontruktør. Besvarelsen af spørgsmål 11 var baseret for ledighedstal for hele landet. Nedenfor ses de registrerede ledighedstal for teknikere i Nordjylland fra Danmarks Statistik for gruppen 4059 teknikere på erhvervsakademiniveau

7 - 7 - (herunder byggeteknikere) og gruppen 5059 teknikere på bachelorniveau (herunder bygningskonstruktører) Nordjylland år ,8 8,6 15,2 10,4 14,6 16,7 23, ,3 0,9 41,2 7,2 31,6 33,4 75, år ,8 6,9 10,6 12,0 12,8 11,6 12, ,1 2,7 16,6 16,8 15,5 17,2 21,2 Som det ses af tallene, har ledighedstallene før finanskrisen været højere for teknikere med 2-årig uddannelse sammenlignet med teknikere med 3½ årig uddannelse. Men efter finanskrisen begyndelse er billedet ændret for begge aldersgrupper, således at teknikere med 2-årige uddannelser har haft lavere ledighed end teknikere med 3½ årige uddannelser i Nordjylland. Der må dog tages det forbehold, at tallene indeholder andre uddannelser end byggeteknikere og bygningskonstruktører. Der er dog ingen grund til at antage, at tendensen ville være meget anderledes for de to grupper. Tallene tyder således på, at As risiko for at blive ledig som byggetekniker ikke ville have været højere end som bygningskonstruktør. Forklaringer Spørgsmål 19: Der henvises til besvarelsen af spørgsmål 11 og spørgsmål 12: Der henvises videre til besvarelsen af spørgsmål 2, side 4-5 generelt, samt særligt side 4, sidste afsnit og side 5, 1. afsnit og den deri indeholdte citering fra de kommunale akter. Der spørges herefter, om det efter skønsmandens vurdering, på baggrund af forskellen i ledighedstallene i perioden , var en korrekt antagelse af kommunen, at nyuddannede byggeteknikere ville være i større risiko for arbejdsløshed end nyuddannede bygningskonstruktører. Med ovenfor nævnte ledighedstal fra Danmarks Statistik må den generelle konklusion være, at det er vanskeligt at forudsige, hvorledes ledigheden vil udvikle sig for nyuddannede. Imidlertid synes ledighedstallene at pege i retning af, at kommunens antagelse ikke var korrekt. Der må dog tages det forbehold, at tallene indeholder andre uddannelser end byggeteknikere og bygningskonstruktører. Der er dog ingen grund til at antage, at tendensen ville være meget anderledes for de to grupper...

8 - 8 - A og Bente Øhrstrøm har afgivet supplerende forklaring for landsretten. Der er endvidere afgivet forklaring af Kaj Schou. A har supplerende forklaret, at han på uheldstidspunktet var 18 år. Han var glad for arbejdet som tømrer og klarede det godt. Han havde kontakt med kommunen allerede 14 dage efter ulykken, og der blev aftalt et genoptræningsforløb, hvorefter han efter en tid kom i gang med sit arbejde igen, i starten på nedsat tid. Han havde efter ulykken svært ved at klare opgaver med vedvarende belastning, for eksempel træk og løft ved rejsning af spær, eller hvor han skulle arbejde i akavede stillinger. Han konstaterede med tiden, at der ikke var en varig bedring, og han undersøgte derfor hos sin studievejleder mulighederne for en anden erhvervsretning. Han rettede derefter henvendelse til kommunen, hvor det viste sig, at han kunne blive revalideret. Kommunens sagsbehandler foreslog ham forskellige uddannelsesmuligheder, blandt andet som vvs- og elinstallatør, byggetekniker og bygningskonstruktør. Han og sagsbehandleren drøftede både uddannelsen til byggetekniker og til bygningskonstruktør indgående. Han søgte også råd hos sin fagforening Forbundet Træ-Industri-Byg, som på grund af hans behov for at skåne ryggen frarådede ham byggeteknikeruddannelsen. Fagforeningen havde den bekymring, at byggeteknikerne ofte endte med at skulle klare egentlige håndværksmæssige opgaver på en byggeplads. I hans arbejde som bygningskonstruktør har der ikke været behov for at tage specielle skånehensyn til hans ryg, og han indgår på lige fod med de øvrige ansatte. Det arbejde, han udfører i dag, ville han ikke kunne bestride, hvis han alene var blevet uddannet som byggetekniker. Han er ikke stødt på byggeteknikere i sit arbejde som bygningskonstruktør. Han mener ikke, at han ville kunne udføre dele af de opgaver, en byggetekniker har på en byggeplads som f.eks. at bevæge sig rundt på stilladser eller at løfte tungt materiel. De tømrere, han kender, tjener kr. i timen. Som bygningskonstruktør tjener han 178 kr. i timen. Han kan genkende det, han har sagt om arbejdsidentitet, som kommunen har angivet i et mødereferat (ekstrakten side 143). På dette tidspunkt var han ikke sporet ind på nogen be-

9 - 9 - stemt uddannelse, og det var ikke klart, om han overhovedet kunne blive revalideret. Han var interesseret i at komme tilbage til arbejdsmarkedet hurtigst muligt. Han overvejede at blive byggetekniker, men på baggrund af Kaj Schous råd, og hvad han havde læst på nettet, blev det bestemt, at han skulle uddanne sig til bygningskonstruktør. Kaj Schou har forklaret, at han blev pensioneret i Han er uddannet og har arbejdet som tømrer i 14 år og arbejdede efterfølgende i 28 år som kasserer i Forbundet Træ-Industri-Byg. A var på grund af rygproblemer forhindret i at fortsætte som tømrer. Kommunen indkaldte vidnet for at få hans opfattelse af, hvordan A kunne komme videre. Han og kommunens sagsbehandler havde ét møde, hvor de hurtigt blev enige om, at A skulle revalideres som bygningskonstruktør. I byggebranchen anses uddannelsen som byggetekniker kun som en grunduddannelse, som ikke er noget værd i sig selv. Hans erfaring var, at en byggetekniker som regel kom tilbage på en byggeplads som sjakbajs eller formand. I den egenskab skulle byggeteknikeren deltage i sjakket ved siden af sine ledelsesmæssige opgaver, herunder blandt andet løfte tunge genstande. Han mener, at de på mødet talte om muligheden for byggeteknikeruddannelsen, men afskrev dette som en mulighed for A. Statistikkerne om ledighed for byggeteknikere kan være misvisende, da mange byggeteknikere reelt arbejder som tømrere. Byggeteknikere kan være medlem af Forbundet Træ-Industri-Byg, mens det ikke er tilfældet for bygningskonstruktører. Han kan ikke sige, hvorfor kommunen i sit referat fra mødet den 19. februar 2007 ikke nævnte drøftelsen af, at rygproblemer var en væsentlig årsag til, at der var enighed om, at A ikke skulle påbegynde byggeteknikeruddannelsen. Han medbragte ikke statistikmateriale vedrørende byggeteknikeres ledighed på mødet, men omtalte det ud fra sit almindelige kendskab til byggebranchen. En bygningskonstruktør tjener ikke nødvendigvis mere end en tømrer. Det afhænger af, om tømreren arbejder på akkord. En tømrer på akkord tjener kr. i timen. Bente Øhrstrøm har supplerende forklaret, at en byggetekniker er uddannet til at arbejde med projektering, planlægning og arbejdstilrettelæggelse. En byggetekniker arbejder efter hendes opfattelse ikke som håndværker, men er ansat til teknisk-administrative opgaver. Det er ikke hendes indtryk, at mange byggeteknikere bliver sjakbajs eller lignende på en byggeplads. Hun

10 bygger sin erfaring på blandt andet dimittendundersøgelser for dimittender 1-2 år efter deres afgang fra skolen. I Nordjyllands region blev bygningskonstruktøruddannelsen først udbudt sent, mens man tidligt kunne uddanne sig til byggetekniker. Hun mener, at byggeteknikeres gode beskæftigelsesmuligheder i Nordjylland kan tilskrives, at der har været tradition for ansættelse af byggeteknikere i dette område. På jobindex har hun konstateret, at byggeteknikere søges til arbejde med planlægning, kundesalg og kundepleje i for eksempel entreprenørbranchen. Hun mener, at det er virksomheden, som har angivet den eller de uddannelser, som vil være relevant for en stilling på jobindex, som virksomheden udbyder. En bygningskonstruktør har qua sin uddannelse et dybere kendskab til planlægning, ledelse, brug af IT-værktøjer mv. og kan for eksempel fungere som en teknisk arkitekt. Når hun i sin forklaring i byretten henviser til, at hun ikke ville have betænkeligheder ved at ansætte en byggetekniker med As skånebehov, tænker hun på behovet for vekslende arbejdsstillinger og særligt indrettet siddeplads. Hun vil ikke anbefale en person med skånebehov fysisk arbejde på en byggeplads, herunder at skulle gå på stilladser. Hun har anvendt oplysninger fra Danmarks Statistisk og ug.dk som grundlag for sit udsagn om, at beskæftigelsesmulighederne for både bygningskonstruktører og byggeteknikere er gode. Ug.dk baserer sig på analyser foretaget af Beskæftigelsesministeriet. Hun er kritisk over for de oplysninger om beskæftigelsesmulighederne for byggeteknikere, som Teknisk Landsforbund har fremsendt i en mail af 29. august 2011 (side 175 i ekstrakten), idet de færreste bygningskonstruktører er organiseret i Teknisk Landsforbund, ligesom tallene ikke tager højde for personer, der ikke er organiserede i fagforeningen. Hun ser derfor Danmarks Statistik som den mest valide kilde til information om beskæftigelsesmulighederne. Det har vist sig, at beskæftigelsesmulighederne for byggeteknikere faktisk har været bedre end for bygningskonstruktører. En bygningskonstruktør vil ofte være projektleder med det overordnede ansvar for en byg-

11 gesag med en række projekteringsopgaver, hvorimod byggeteknikeren ofte vil få ansvaret for en delopgave i et større byggeprojekt. Som bygningskonstruktør er karrieremulighederne bedre, da en bygningskonstruktør kan varetage store byggeprojekter. Lønnen er generelt også bedre som bygningskonstruktør. I sit svar på spørgsmål 11 er byggeteknikere blandt gruppen af kortuddannede, mens mellemlange dækker over blandt andet gruppen af bygningskonstruktører. Der indgår således også en række andre faggrupper under betegnelserne kortuddannede og mellemlange i statistikken. I 2012 var den generelle ledighed større, end den var for de to grupper. Hun mener, at A kunne have fået arbejde som byggetekniker i 2009, hvis han i stedet havde valgt denne uddannelse. Hun mener ikke, at man kan sige, at et byggefirmas arbejdsformand eller sælger er i størst risiko for at miste sit job i tilfælde af lavkonjunktur i byggebranchen. Ifølge Danmarks Statistik tjener både en byggetekniker og en bygningskonstruktør ud fra gennemsnitstal mere end en tømrer. Disse tal inddrager også løntillæg og personalegoder. De studerende gør ofte bygningskonstruktøruddannelsen færdig, når de er gået i gang, frem for at stige af til byggeteknikeruddannelsen, og uddannelsesstederne opfordrer også de studerende til at gennemføre hele bygningskonstruktøruddannelsen af hensyn til taxameterprincippet. Det kan muligvis forklare, hvorfor der som forklaret for byretten siden 2005 er uddannet så relativt få byggeteknikere. Der er blevet oprettet en ny 2-årig uddannelse som byggekoordinator for at få flere personer uddannet på et niveau svarende til byggeteknikeruddannelsen. Procedure For landsretten har sagen alene vedrørt, om A har været berettiget til erstatning for tabt arbejdsfortjeneste frem til tidspunktet for endt uddannelse til bygningskonstruktør eller kun frem til tidspunktet, hvor han kunne have færdiggjort en uddannelse som byggetekniker, samt

12 størrelsen af den timeløn, som hans krav på erstatning for tabt arbejdsfortjeneste skulle beregnes ud fra. Parterne har vedrørende disse spørgsmål i det væsentlige gentaget deres anbringender for byretten og har procederet i overensstemmelse hermed. Landsrettens begrundelse og resultat Parterne er enige om, at A ikke var i stand til at fortsætte med sit hidtidige arbejde som tømrer, og at Hjørring Kommunes beslutning af 29. marts 2007 om at bevilge ham revalidering var berettiget. Det må efter besvarelsen af spørgsmål 2 i skønserklæringen af 10. august 2011 lægges til grund, at A kunne være startet på den 2-årige uddannelse som byggetekniker på samme tidspunkt, som han påbegyndte den 3½-årige uddannelse som bygningskonstruktør. Efter indholdet af skønserklæringerne og Arbejdsskadestyrelsens vurderinger lægger landsretten endvidere til grund, at A også som uddannet byggetekniker kunne have fået et fuldtidsarbejde, som han havde kunnet bestride på trods af sine ryggener, og at lønnen som nyuddannet byggetekniker i hvert fald var på niveau med den løn, som A kunne have fået som tømrer. Heroverfor kan det, som vidnet Kaj Schou har forklaret om erhvervsmulighederne for byggeteknikere, ikke i sig selv føre til en anden vurdering. Landsretten finder således, at A efter endt uddannelse som byggetekniker ville have kunnet begynde at arbejde igen i væsentligt samme omfang som forud for trafikulykken. Landsretten tiltræder endvidere af de grunde, som byretten har anført, samt under hensyn til As forklaring for landsretten om det nuværende lønniveau på kr. i timen for tømrere, at der ikke er grundlag for at beregne As krav på tabt arbejdsfortjeneste ud fra en en højere timeløn end 165 kr. i timen. Landsretten stadfæster derfor byrettens dom. Efter sagens udfald sammenholdt med parternes påstande skal statskassen betale sagsom-

13 kostninger for landsretten til Topdanmark Forsikring A/S med i alt ,20 kr. Beløbet omfatter kr. til udgifter til advokatbistand og ,20 kr. til udgifter til skønsmanden. Beløbet til dækning af udgifter til advokatbistand er inkl. moms, da Topdanmark Forsikring A/S ikke er momsregistreret. Landsretten har ved fastsættelsen af beløbet lagt vægt på sagens økonomiske værdi og dens omfang, herunder at der for landsretten er indhentet to supplerende skønserklæringer. T h i k e n d e s f o r r e t: Byrettens dom stadfæstes. Statskassen skal betale sagens omkostninger for landsretten til Topdanmark Forsikring A/S med ,20 kr. Det idømte skal betales inden 14 dage. Sagsomkostningerne forrentes efter rentelovens 8 a.

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 17. november 2016

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 17. november 2016 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 17. november 2016 Sag 29/2016 (2. afdeling) A (advokat Marianne Fruensgaard, beskikket) mod Topdanmark Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser

Læs mere

D O M. Retten i Holstebro har den 19. december 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 3-643/2013).

D O M. Retten i Holstebro har den 19. december 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 3-643/2013). D O M afsagt den 31. oktober 2016 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Karen Foldager og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0090 15 (advokat Brian Werner Lassen,

Læs mere

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst. D O M afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1213 13 Ligebehandlingsnævnet som mandatar for M (Kammeradvokaten

Læs mere

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0193 17 A (advokat Søren Kjær Jensen, København)

Læs mere

D O M. afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag

D O M. afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag D O M afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag V.L. B 1220 16 HK Danmark som mandatar for A (advokat Mie Andersen,

Læs mere

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag D O M afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag V.L. B 0336 16 (advokat Niels Lomborg, mod Planklagenævnet (tidligere

Læs mere

D O M. afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst.

D O M. afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst. D O M afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst.)) i ankesag V.L. B 2395 14 Esbjerg Kommune (advokat Christian Norup Hostrup,

Læs mere

D O M. afsagt den 27. september 2013 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Estrup og Michael Ellehauge) i ankesag

D O M. afsagt den 27. september 2013 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Estrup og Michael Ellehauge) i ankesag D O M afsagt den 27. september 2013 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Estrup og Michael Ellehauge) i ankesag V.L. B 1798 12 Kenneth Bøttcher og Maria Todsen (advokat Jesper

Læs mere

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst. D O M afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.)) i ankesag V.L. B 1985 15 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A

Læs mere

1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014

1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014 o 1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014 J. nr. 750222-A Z- 0 ^ UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET OS-02-2014- KFM 1 VJ23 : i>es S- 1 - ZO-^^O DOM afsagt den 5. februar 2014 af Vestre Landsrets 4. afdeling

Læs mere

D O M. A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen, København)

D O M. A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen, København) D O M afsagt den 27. juni 2014 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Henrik Twilhøj, Torben Geneser og Torben Sørensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1516 13 A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen

Læs mere

D O M. afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst.

D O M. afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst. D O M afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst.)) i ankesag V.L. B 1166 15 Anna Kirstine Hangaard (advokat Berit Holmstrøm,

Læs mere

D O M. afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0536 17 Siemens Wind Power A/S (advokat Søren Vagner

Læs mere

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 10. maj 2019

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 10. maj 2019 VESTRE LNDSRET DOM afsagt den 10. maj 2019 Sag BS-18466/2018-VLR (5. afdeling) FO Fag og rbejde som mandatar for (advokat Søren Kjær Jensen) mod nkestyrelsen (advokat Flemming Orth) Retten i Herning har

Læs mere

D O M. afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst.

D O M. afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst. D O M afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B 0849 17 Tørring Ridecenter ved Torben Frandsen (advokat

Læs mere

D O M. afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst.

D O M. afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst. D O M afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst.)) i ankesag V.L. B 2760 11 Sigrid Christensen (advokat Brian Jacobsen,

Læs mere

VESTRE LANDSRETS DOM. afsagt den 20. september 2017 af Vestre Landsrets 14. afdeling

VESTRE LANDSRETS DOM. afsagt den 20. september 2017 af Vestre Landsrets 14. afdeling VESTRE LANDSRETS DOM afsagt den 20. september 2017 af Vestre Landsrets 14. afdeling V.L. B 1849 16 E og F V.L. B 1850 16 C og D V.L. B 1851 16 A V.L. B 1852 16 - 2 - B Retten i Holstebro har den 14. juli

Læs mere

D O M. afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst.

D O M. afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst. D O M afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst.)) i ankesag V.L. B 1253 14 Jysk Miljørens A/S (advokat Arne Paabøl Andersen, Esbjerg)

Læs mere

afsagt den 29. marts 2017

afsagt den 29. marts 2017 VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 29. marts 2017 Sag BS-176/2016-VLR (3. afdeling) Peder Michael Bæk (advokat Trine Høgedal) mod Skive Kommune (advokat Jørgen Vinding) Retten i Viborg har den 10. februar

Læs mere

DOM. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg (advokat Whitney Maria Bjerrum, København) mod A (advokat Erik Gram, Haderslev)

DOM. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg (advokat Whitney Maria Bjerrum, København) mod A (advokat Erik Gram, Haderslev) DOM afsagt den 6. april201 8 af Vestre Landsrets Il.afdeling (dommerne Henrik Bjørnager Nielsen, Lisbeth Kjærgaard og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B-1397-1 7 Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg

Læs mere

D O M. afsagt den 8. april 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Hanne Harritz Pedersen og Peter Juul Agergaard (kst.

D O M. afsagt den 8. april 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Hanne Harritz Pedersen og Peter Juul Agergaard (kst. D O M afsagt den 8. april 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Hanne Harritz Pedersen og Peter Juul Agergaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0626 15 Det Faglige Hus som mandatar for Monica

Læs mere

DOM. afsagt den 6. juni 2018 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Karen Foldager, Jens Hartig Danielsen og Teresa Lund Tøgern (kst.

DOM. afsagt den 6. juni 2018 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Karen Foldager, Jens Hartig Danielsen og Teresa Lund Tøgern (kst. DOM afsagt den 6. juni 2018 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Karen Foldager, Jens Hartig Danielsen og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B-1178-17 A (advokat Martin Hauschild Høgholm, Holstebro)

Læs mere

D O M. afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 0209 13 Grundejerforeningen Helmklit v/formand Kenn

Læs mere

D O M. afsagt den 7. september 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Twilhøj og Rikke Foersom) i ankesag

D O M. afsagt den 7. september 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Twilhøj og Rikke Foersom) i ankesag D O M afsagt den 7. september 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Twilhøj og Rikke Foersom) i ankesag V.L. B 2471 14 Advokatnævnet (advokat Georg Lett, København) mod [Indstævnte]

Læs mere

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 0756 16 A (advokatfuldmægtig Ida Grelk, Aarhus)

Læs mere

DOM. afsagt den 2. oktober 2013 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Kirsten Thorup og Tine Sommer (kst)) i ankesag

DOM. afsagt den 2. oktober 2013 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Kirsten Thorup og Tine Sommer (kst)) i ankesag IC*-2*r-13~Kffet i S'i - Sééé 1 S7233-Q DOM afsagt den 2. oktober 2013 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Kirsten Thorup og Tine Sommer (kst)) i ankesag V.L. B-0380-12 (advokat

Læs mere

D O M. Retten i Aalborg har den 14. oktober 2016 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 5-507/2015).

D O M. Retten i Aalborg har den 14. oktober 2016 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 5-507/2015). D O M afsagt den 28. september 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Stig Glent- Madsen, Helle Korsgaard Lund-Andersen og Eva Skov (kst.)) i ankesag V.L. B 1591 16 Codan Forsikring A/S (advokat

Læs mere

D O M. afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 1287 17 Tryg Forsikring A/S som mandatar for (advokat

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B265600D - BFM UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 29. september 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Gerd Sinding (kst.)). 10. afd. nr. B-2656-15:

Læs mere

D O M. Skifteretten i Viborg har den 2. november 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSæ- 1297/2014).

D O M. Skifteretten i Viborg har den 2. november 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSæ- 1297/2014). D O M afsagt den 9. september 2016 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Linda Hangaard, Poul Hansen og Christian Ditlev Hindkjær (kst.)) i ankesag V.L. B 1848 15 B (advokat Marie Rud Hansen, Silkeborg)

Læs mere

D O M. Ankestyrelsen Aalborg (Kammeradvokaten ved advokat Kristine Schmidt Usterud, København) mod

D O M. Ankestyrelsen Aalborg (Kammeradvokaten ved advokat Kristine Schmidt Usterud, København) mod D O M afsagt den 13. oktober 2016 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Bjerg Hansen, Peter Buhl og John Lundum) i ankesag V.L. B 2113 15 Ankestyrelsen Aalborg (Kammeradvokaten ved advokat Kristine

Læs mere

D O M. afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag

D O M. afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag D O M afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag V.L. B 0005 13 Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat David Auken,

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0099 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 8. oktober 2013 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard, Kåre Mønsted og Lisbeth Adserballe (kst.)). 13. afd. nr. B-3660-12: A

Læs mere

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 13 maj 2019

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 13 maj 2019 VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 13 maj 2019 Sag BS-15011/2018-VLR (6. afdeling) [uddannelsescenter] (advokat Tom Uldall Hansen) mod Ligebehandlingsnævnet som mandatar for [person 1] (advokat Lene Damkjær

Læs mere

D O M. Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup, Hillerød) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokaterne Steffen Sværke og Clara Trolle, København)

D O M. Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup, Hillerød) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokaterne Steffen Sværke og Clara Trolle, København) D O M afsagt den 15. maj 2014 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Nikolaj Aarø-Hansen og Tine Børsen Smedegaard (kst.)) i ankesag V.L. B 3101 13 Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 Sag 5/2014 (2. afdeling) Advokat Hans Boserup (selv) mod Kenneth Bøttcher og Maria Todsen (advokat Jesper Baungaard for begge) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B

iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B Advokatfirmaet Vilh. Skouenborgs Eftf. Advokat Jens Duus Vejlands Allé 21-23 2300 København S Sendt pr. mail: jd@advoduus.dk Advokataktieselskab GammeltorvG 1457 København K Tel.

Læs mere

D O M. afsagt den 5. juli 2018 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Stig Glent-Madsen og Lone Staugaard (kst.

D O M. afsagt den 5. juli 2018 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Stig Glent-Madsen og Lone Staugaard (kst. D O M afsagt den 5. juli 2018 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Stig Glent-Madsen og Lone Staugaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0329 16 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar

Læs mere

D O M. afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst.

D O M. afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst. D O M afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1688 16 Vejdirektoratet (advokat Louise Solvang

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. august 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. august 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. august 2014 Sag 288/2013 (1. afdeling) A og B (advokat Søren Kjær Jensen, beskikket) mod Ankestyrelsen (kammeradvokat K. Hagel-Sørensen) Biintervenient til støtte

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013 Sag 116/2011 (1. afdeling) Halmtorvet 29 A/S (advokat Carsten Lorentzen) mod Rebekka Nørgaard Bach (advokat Karsten Cronwald) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

D O M. (advokat Jakob Krogsøe, København) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Tim Holmager, København)

D O M. (advokat Jakob Krogsøe, København) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Tim Holmager, København) D O M afsagt den 21. september 2015 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Henrik Twilhøj og Linda Hangaard) i ankesag V.L. B 1653 14 (advokat Jakob Krogsøe, København) mod Skatteministeriet

Læs mere

D O M. af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam og Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne

D O M. af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam og Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne D O M afsagt den af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne (advokat Henrik Christian Strand, Aarhus) mod under konkurs (kammeradvokaten

Læs mere

D O M. Retten i Randers har den 18. maj 2016 afsagt dom i 1. instans (BS 6-978/2015).

D O M. Retten i Randers har den 18. maj 2016 afsagt dom i 1. instans (BS 6-978/2015). D O M afsagt den 27. juni 2017 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Stig Glent-Madsen, Olav D. Larsen og Regitze Brosbøl Riskjær (kst.)) i ankesag V.L. B 0792 16 GF Forsikring A/S (advokat Michael

Læs mere

D O M. Retten i Kolding har den 11. april 2012 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 5-1395/2009).

D O M. Retten i Kolding har den 11. april 2012 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 5-1395/2009). D O M afsagt den 11. juli 2013 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Stig Glent-Madsen, Hanne Harritz Pedersen og Marie L. Boel Ubbesen (kst.)) i ankesag V.L. B 1076 12 X ApS (advokat Peter Stanstrup,

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 23. maj 2013 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Karen Hald og Søren Schou Frandsen (kst.)). 10. afd. nr. B-2304-12: Skanska Øresund

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. juli 2012

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. juli 2012 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. juli 2012 Sag 26/2010 (1. afdeling) A (advokat Axel Grove, beskikket) mod Forsvarets Personeltjeneste (kammeradvokaten ved advokat Benedicte Galbo) I tidligere instans

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. august 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. august 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. august 2010 Sag 164/2008 (2. afdeling) TrygVesta Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) mod Finansforbundet som mandatar for A (advokat Søren Kjær Jensen)

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0100 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B1248004 - DYI UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 9. februar 2018 af Østre Landsrets 7. afdeling (landsdommerne Karen Hald, Gitte Rubæk Pedersen og Lars Holm (kst.)). 7. afd. nr. B-1248-17:

Læs mere

D O M. Afsagt den 3. september 2012 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Thomas Lohse, Bo Østergaard og Søren Stig Andersen (kst.)).

D O M. Afsagt den 3. september 2012 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Thomas Lohse, Bo Østergaard og Søren Stig Andersen (kst.)). D O M Afsagt den 3. september 2012 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Thomas Lohse, Bo Østergaard og Søren Stig Andersen (kst.)). 3. afd. nr. B-2827-10: Rambøll Grønland A/S (advokat Tine Bach

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0101 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016 Sag 11/2015 (2. afdeling) A (advokat Lars Sandager, beskikket) mod Alm. Brand Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. april 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. april 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. april 2013 Sag 237/2011 (2. afdeling) A (advokat Søren Kjær Jensen, beskikket) mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Benedicte Galbo) I tidligere instans

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. marts 2012 Sag 335/2009 (1. afdeling) A (advokat Henrik Qwist, beskikket) mod Tryg Forsikring A/S (advokat Lars Bøgh Mikkelsen) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014 Sag 131/2013 (2. afdeling) A (advokat Preben Dickow, beskikket) mod B (advokat Finn Sandgaard) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009 Sag 212/2007 (2. afdeling) Jürgen Carsten Thews og Fiberline Composites A/S (advokat Ulrik Christrup for begge) mod Energiklagenævnet og Energistyrelsen

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B2385001 - USC UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 9. maj 2018 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Benedikte Holberg, Peter Mørk Thomsen og Søren Schou Frandsen (kst.)). 14. afd.

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET D O M afsagt den 11 april 2003 af Vestre Landsrets 10 afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Lars E Andersen og Ulrik Jensen) i ankesag B-1133-02 Strømmen Grundejerforening

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B1282008-SKJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 21. december 2016 af Østre Landsrets 15. afdeling (landsdommerne Norman E. Cleaver, Kristian Korfits Nielsen og Marie Tullin (kst.)). 15.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 29. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 29. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 29. marts 2012 Sag 296/2009 (1. afdeling) A og B (advokat Poul Hvilsted for begge) mod Miljøstyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Kurt Bardeleben) I tidligere instans

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0098 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 Sag 144/2016 A og B (advokat Jakob Fastrup) mod Ringkøbing-Skjern Kommune (advokat Jens Erik Pedersen) I tidligere instanser er truffet afgørelse

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0096 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B3042006 - CNI UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 9. februar 2018 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne John Mosegaard, Julie Skat Rørdam og Agnete Ergarth Skouv (kst.)). 8. afd.

Læs mere

D O M. afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Astrid Bøgh og Mai-Britt Bæk Johansen (kst.

D O M. afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Astrid Bøgh og Mai-Britt Bæk Johansen (kst. D O M afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Astrid Bøgh og Mai-Britt Bæk Johansen (kst.)) i ankesag V.L. B 2830 13 Nordvestjysk Elforsyning Amba (advokat

Læs mere

D O M. afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst.

D O M. afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst. D O M afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst.)) i ankesag V.L. B 1323 13 Konrad Krogh Stigsen (advokat Kim Stensgård, Ringkøbing)

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0094 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B0171005 - DG UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 31. oktober 2016 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Karsten Bo Knudsen, Birgitte Grønborg Juul og Casper Hauberg Grønnegaard

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. april 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. april 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. april 2012 Sag 14/2010 (1. afdeling) Jens Jensen Murer- og Entreprenør A/S (advokat Søren Vagner Nielsen) mod A (advokat Thomas Arleth) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst. D O M afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.)) i ankesag V.L. B 1394 13 (advokat Flemming Schroll Madsen, Middelfart) mod

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 1. oktober 2019 Sag BS-15560/2019-HJR Etex Nordic A/S (tidligere Ivarsson A/S) (advokat Jacob Thomsen) mod A og B (advokat Bjarne Dalsgaard Aarup for begge) I tidligere

Læs mere

D O M. Retten i Randers har den 11. april 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 3-804/2013).

D O M. Retten i Randers har den 11. april 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 3-804/2013). D O M afsagt den 10. september 2015 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Henrik Bjørnager Nielsen, Eva Staal og Rasmus Blaabjerg (kst.)) i ankesag V.L. B 0932 14 Thomas Mattsson (advokat Kasper Westberg,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. juni 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. juni 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. juni 2010 Sag 151/2007 (1. afdeling) Nordjysk Lift A/S (advokat Henrik Hougaard) mod VMC Pitzner A/S (advokat K.L. Németh) I tidligere instans er afsagt dom af Vestre

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 8. december 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 8. december 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 8. december 2011 Sag 195/2010 Kroma A/S (advokat Christa Westergaard) mod Snaptun Frysehus A/S (advokat Michael Bach Jensen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 Sag 190/2016 Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten ved advokat Flemming Orth) mod A (advokat Søren Kroer) I tidligere instans er

Læs mere

D O M. afsagt den 24. juni 2015 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Vogter og Anette Fogh (kst.

D O M. afsagt den 24. juni 2015 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Vogter og Anette Fogh (kst. D O M afsagt den 24. juni 2015 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Vogter og Anette Fogh (kst.)) i ankesag V.L. B 3026 13 Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Sanne Christensen,

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0097 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. marts 2015 Sag 172/2014 L (advokat Henrik B. Jensen) mod U (advokat Simon Langvardt Müller) I tidligere instanser er afsagt beslutning af Boligretten i København

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 6. april 2016 af 12. afdeling i ankesag V.L. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 6. april 2016 af 12. afdeling i ankesag V.L. S Vestre Landsrets dom afsagt den 6. april 2016 af 12. afdeling i ankesag V.L. S- 1090-15 Udskrift af dombogen for retten i Hjørring Dom afsagt den 5. maj 2015 Anklagemyndigheden mod tiltalte Tiltalte er

Læs mere

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B3023007 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 4. december 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Helga Lund Laursen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 14. december Skatteministeriet (Kammeradvokaten v/ advokat Sune Riisgaard, København)

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 14. december Skatteministeriet (Kammeradvokaten v/ advokat Sune Riisgaard, København) VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 14. december 2017 Sag BS-58/2017-VLR (Afdeling 2) Skatteministeriet (Kammeradvokaten v/ advokat Sune Riisgaard, København) mod (advokat Christian Falk Hansen, Aarhus) Retten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 8. marts 2010

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 8. marts 2010 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 8. marts 2010 Sag 302/2007 (1. afdeling) A (advokat Lars Ulrich) mod Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen) I tidligere instans

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. april 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. april 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. april 2010 Sag 493/2007 (1. afdeling) A (advokat Rasmus Larsen, beskikket) mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Kristine Schmidt Usterud) I tidligere instans

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B405700C KWI/LCH/HJS UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 11. februar 2016 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Karen Hald). 5. afd. nr. B-4057-13:

Læs mere

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag D O M afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag V.L. B 2350 14 C.F.P. Ejendomme A/S (advokat Grit Andersen, København) mod Natur-

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. januar 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. januar 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. januar 2011 Sag 378/2007 (1. afdeling) SeaWest ved Bjarne Bøgh Jensen (advokat Klaus Busk) mod De Jyske Arkitekter A/S (advokat Claus Barrett Christiansen) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. september 2014

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. september 2014 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. september 2014 Sag 179/2012 (1. afdeling) As Fond (advokat Christian Harlang) mod Civilstyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Thorbjørn Sofsrud) I tidligere instans

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. september 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. september 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. september 2014 Sag 70/2014 (1. afdeling) A (advokat Karsten Høj, beskikket) mod Topdanmark Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er

Læs mere

D O M. afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst.

D O M. afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst. D O M afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst.)) i ankesag V.L. B 2344 13 Forsikringsselskabet Vejle Brand af 1841 g/s

Læs mere

D O M. afsagt den 6. maj 2015 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Lisbeth Parbo og Camilla Dalgaard (kst.

D O M. afsagt den 6. maj 2015 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Lisbeth Parbo og Camilla Dalgaard (kst. D O M afsagt den 6. maj 2015 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Lisbeth Parbo og Camilla Dalgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1893 13 Jens Erik Jørgensen (advokat Anders Tourlin Kolte,

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0095 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld.

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 14. januar 2019 i sag nr. BS 10A- /2016: U mod Danske Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes påstande Den 27. juli 2013

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. maj 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. maj 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. maj 2012 Sag 361/2010 (1. afdeling) Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A (advokat Christian Bentz) mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard

Læs mere

D O M. Afsagt den 11. september 2017 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Kaspar Linkis, Mikael Sjöberg og Annette Dam Ryt-Hansen).

D O M. Afsagt den 11. september 2017 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Kaspar Linkis, Mikael Sjöberg og Annette Dam Ryt-Hansen). D O M Afsagt den 11. september 2017 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Kaspar Linkis, Mikael Sjöberg og Annette Dam Ryt-Hansen). 2. afd. nr. B-2308-16: Fyns Almennyttige Boligselskab (advokat

Læs mere

D O M. afsagt den 8. august 2016 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Karen Foldager og Stig Glent-Madsen) i ankesag

D O M. afsagt den 8. august 2016 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Karen Foldager og Stig Glent-Madsen) i ankesag D O M afsagt den 8. august 2016 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Karen Foldager og Stig Glent-Madsen) i ankesag V.L. B 1992 15 nkestyrelsen (Kammeradvokaten v/advokat Christian

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. april 2011

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. april 2011 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. april 2011 Sag 393/2008 (2. afdeling) TrygVesta Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) mod A (advokat Karsten Høj, beskikket) I tidligere instans er afsagt

Læs mere