FREDERIKSSUND KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FREDERIKSSUND KOMMUNE"

Transkript

1 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 1 af 14 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 29. januar 2001 kl i mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester, Per Bille Henriksen, Bente Nielsen, Klaus Nielsen. Egon Agerlin deltager i mødet. Fraværende: Mødet slut: kl Indholdsfortegnelse Åbne møde Sag nr. 5 Orientering Sag nr. 6

2 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 2 af 14 Anderledes indskoling Sag nr. 7 Etablering af institutionspladser Sag nr. 8 Budgetanalysen på dagpasningsområdet Tilpasning af udgiftsniveauet Sag nr. 9 Sammenlægning af Kølholmskolen og Bakkeskolen på Gyldensten Sag nr. 10 Skolen i Græse Bakkeby Sag nr. 11 Børnehaveklasser i skoleåret 2001/2002 Sag nr. 12 Kommuneplanlægning 2001: Hvidbogen Sag nr. 13 Eventuelt Sag nr. 5 Orientering MH orienterede om opmåling af udendørs arealer på institutionsområdet. EA orienterede om personalesag. Ventelisten udleveret. Sag nr. 6 Anderledes indskoling Journal nr.: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Folkeskoleloven Børn- og ungeudvalget vedtog i september 1998 et kommissorium for en anderledes indskoling i Frederikssund kommune.

3 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 3 af 14 I efteråret 1999 forelagde en arbejdsgruppe et forslag for udvalget til en anderledes indskoling. På den baggrund bad børn- og ungeudvalget de 4 skoler om at udarbejde et projekt for en anderledes indskoling med de konditioner at projektet skulle indeholde en skoledag til kl. 14 og samtidig være udgiftsneutralt. Udvalget bad om at få halvårlige evalueringer af projekterne. Evalueringerne peger generelt på at forældrene ser positivt på anderledes indskoling, men peger samtidig på, at der burde afsættes flere lærertimer, når man udvider skoledagen. Man ønsker generelt en nedsættelse af skoledagen til kl. 13. Der gøres opmærksom på af en skoledag til kl. 14 giver for lidt tid i SFO. Personale og ledelse har brugt mange ressourcer på at få projekterne til at fungere, og personale og ledelse er positive overfor en fortsættelse. Der peges på at der er hentet mange timer fra specialundervisningen og fremmedsprogsundervisningen for at få den anderledes indskoling til at hænge sammen. Det kan nu mærkes at timerne mangler hvor de oprindelig er tildelt. Der gøres opmærksom på at det vil være nødvendigt med en tilførsel af timer for at få projekterne til at hænge bedre sammen. Forvaltningen skal hertil bemærke: De første 6 måneder af skoleåret har vist, at det har været svært at skemalægge timerne i indskolingen. Skolerne har justeret på arbejdsfordelingen flere gange. Der var ikke enighed mellem kommunen, DLF og BUPL vedrørende overenskomst og arbejdstid ved projektets start. Samtidig havde organisationerne rejst en voldgiftssag mod Skive kommune. Det var derfor svært at opnå et forhandlingsresultat, før der i december 2000 var afsagt dom i Skivesagen. 1. Afgørelsen betyder, at pædagogerne skal arbejde på BUPL's overenskomst, når de arbejder i skolen. De må ikke stilles ringere end lærerne m.h.t. løn og arbejdsvilkår, når de alene har ansvaret for gennemførelsen af en lektion. 2. Pædagogmedhjælperne må ikke alene have ansvaret for gennemførelsen af en lektion. Dispensationen fra uddannelseskravene fra ministeriet gælder ikke for pædagogmedhjælperne. 3. Lærerne kan ikke ifølge deres overenskomst bruge tid fra "155-puljen" til samarbejde med udefra kommende personale, der ikke er omfattet af lærerenes overenskomst.

4 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 4 af 14 Frederikssund kommune skal med tilbagevirkende kraft tilrette anderledes indskoling til kendelserne fra Skive dommen. Ad. 1: I de første 6 måneder af skoleåret har personaler fra SFO haft eneansvaret for gennemførelsen af en lektion i 137 lektioner om ugen. En skoledag til kl. 14 vil fremover betyde en udgift til løntillæg til pædagoger, der aflønnes under løntrin 26. Det er ikke muligt at opgøre præcist, men det skønnes af forskellen på pædagogløn og lærerløn vil være kr. 40 pr. lektion. Ad. 2: Det er ikke mulig med de nuværende ressourcer at dække en skoledag til kl. 14, når skolen ikke kan benytte medhjælperne i skolen i samme omfang som nu. Ad. 3: I de første 6 måneder har 70 lærere samarbejdet med pædagogerne i 1-1,5 time pr. uge. Kommunen vil bede KL se på sagen, da der ikke umiddelbart er enighed om kravet om aflønning med tilbagevirkende kraft. For så vidt angå resten af skoleåret vil samarbejdet betyde en merudgift på kr Luknino af SFO: Byrådet vedtog i forbindelse med budget 2001 at lukke skolefritidsordningerne i 2 uger i sommerferien. Forvaltningen er blevet opmærksom på at besparelsen på kr er indregnet i hele budget 2001 i stedet for med virkning fra 1. august Samtidig får besparelsen en utilsigtet virkning på det antal timer, skolefritidsordningerne kan lægge i den anderledes indskoling. Personaleforbruget i sommerferien svarer ikke til en normering på 13,2 p.g.a. de få børn der passes i skoleferien. Dette mindreforbrug i personaletimer bruges i den anderledes indskoling og er skemalagt som pædagogtimer i indeværende skoleår. Besparelsen som udelukkende var tænkt som en besparelse på SFO kommer til at betyde at pædagogerne kan deltage i et færre antal timer i en indskoling, hvor det i forvejen er svært at få timerne til at slå til. Bevilling: Tillægsbevilling kr for så vidt angår skoledelen. Tillægsbevilling kr for så vidt angår SFO-delen. Økonomi og personalemæssige konsekvenser: Bilag: Indstilling:

5 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 5 af 14 Forvaltningen indstiller til børn- og ungeudvalget at den anderledes indskoling ændres, således at skoledagen bliver på 5 lektioner. Forvaltningen anmoder børn- og ungeudvalget om at indstille til Økonomiudvalget, at besparelsen kr ændres til at gælde for 5/12 år svarende til kr , samt at der gives en tillægsbevilling på kr til dækning af udgifter i forbindelse med kendelserne fra Skive dommen. Formanden indstiller: 1. 5 lektioner 2. at Byrådet annuller beslutningen om at lukke SFO i 2 uger. Beslutninger: Børn- og Ungeudvalgets møde 29. januar 2001: Idet udvalget ønsker, at projektet Anderledes Indskoling fortsætter med vægt på leg og læring og helhed i børnenes hverdag, besluttes med henvisning til evalueringerne, at skoledagen fremover bliver på 5 lektioner. Udvalget forventer, at dette kan træde i kraft pr. 1. marts Udvalget besluttede endvidere med henvisning til de manglende ressourcer i Anderledes Indskoling, at lukningen af SFO i 2 uger i sommerferien udskydes i projektperioden. Børn- og Ungeudvalget indstiller til økonomiudvalget, at der tillægsbevilges kr til dækning af udgifter i forbindelse med Skive-dommen for indeværende skoleår, samt at der gives en tillægsbevilling på kr i 2001, og at der indarbejdes kr i 2002 for så vidt angår SFO-delen. Udvalget gør opmærksom på, at de endelige konsekvenser af Skive-dommen foreligger senere. Sag nr. 7 Etablering af institutionspladser Journal nr.: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Lov om social service Efter etableringen af 3 nye institutioner i 2000 var der i hele efteråret 2000 ledige pladser i kommunens daginstitutioner. En opgørelse pr. 1. januar 2001 af ventelisten til 1. august 2001 viste en stigning i efterspørgslen af pladser i perioden marts til juli. 235 børn udmeldes til 1. august ved skolestart og derefter er der igen ledige pladser i institutionerne. Fratrukket 28 forårs turnuspladser er behovet 1. marts stadig ca. 50 pladser.

6 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 6 af 14 Det er vanskeligt at etablere pladser og ansætte personale i 4 måneder, da der ikke er brug for personalet efter sommerferien. Forvaltningen har afholdt møde med daginstitutionslederne, som tilkendegav, at de var villige til af hjælpe med af løse pladsproblemerne i de 4 måneder fra marts til sommerferien. Der foreslås følgende: Hvis institutionen modtager 1 barn i overbelægning indsættes kr på institutionens vikarkonto. Flere institutioner var villige til at tage 2-3 børn i overbelægning. Udgiften til pasning af 50 børn beløber sig til kr Der vil i 4 måneder være en skønnet forældreindtægt på ca. kr , under hensyntagen til skønnet søskenderabat og forventet antal. Med henblik på at løse "tilsandningsproblemer" i foråret 2002 arbejdes på en vippenormering. Bevilling: Tillægsbevilling på kr Økonomi og personalemæssige konsekvenser: Bilag: Opgørelse over pladsbehovet i foråret Indstilling: Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget indstille til Økonomiudvalget at der tillægsbevilges kr til etablering af 50 pladser på kommunens eksisterende institutioner. Beslutninger: Børn- og Ungeudvalgets møde 29. januar 2001: Indstillingen godkendt. Sag nr. 8 Budgetanalysen på dagpasningsområdet Tilpasning af udgiftsniveauet Journal nr.: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: G12 Lov om social service Børn- og ungeudvalget besluttede den 14. august en tidsplan for behandlingen af analysen på dagpasningsområdet. Forvaltningen blev bedt om et forslag vedrørende tilpasning af udgiftsniveauet i institutionerne således, at de i højere grad ligger på niveau med de øvrige kommuners.

7 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 7 af 14 Herunder ønskes en vurdering af det hensigtsmæssige i, at Frederikssund har en relativ stor andel af uddannet personale. Dette skal også ses i sammenhæng med de stadigt større vanskeligheder med at rekruttere uddannede pædagoger. Forvaltningen blev desuden bedt om et forslag vedrørende tilpasning af udgiftsniveauet i klubberne således, at de i højere grad ligger på niveau med de øvrige kommuners. En gennemarbejdning af tallene på klubområdet viste flere fejl i KL's rapport. KL blev bedt om at udarbejde en ny beregning på klubområdet. Denne beregning viser, at kommunens udgifter på klubområdet ligger på niveau med de øvrige kommuners. Daginstitutioner: Den nuværende normering i daginstitutionerne er fastsat til 9,23, men er dog på grund af 3 ekstra ferie/fridage og omsorgsdage 9,43. Forbruget af timer på den enkelte institution er afhængig af ugentlig åbningstid og antal BHE. En ændring af normeringen til 0,1 på en 60 BHE institution med en åbningstid på 53 timer ugentligt spares kr , svarende til kr. 363 pr. BHE En ændring af normeringen til 0,1 på en 60 BHE institution med en åbningstid på 58 timer ugentligt spares kr , svarende til kr. 397 pr. BHE. Analysen viser at Frederikssunds personaleforbrug ligger ca. 10% over gennemsnittet af de øvrige kommuner. Uddannet og ikke uddannet personale: En ændring i fordelingen mellem uddannede og ikke uddannede fra den nuværende fordeling 60/40 til eksempelvis 50/50 betyder en årlig besparelse på en: 40 BHE institution kr BHE institution kr BHE institution kr Klubområdet: En ændring af normeringen på klubområdet fra de nuværende 15 til eksempelvis 16 vil betyde en samlet besparelse på kr årligt. Hvis der ændres på normeringen i daginstitutionerne skal forslag om ændring sendes til høring i forældrebestyrelserne.

8 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 8 af 14 Bevilling: Økonomi og personalemæssige konsekvenser: BUPL og PMF har ligeledes en høringsret ved normeringsændringer. Desuden skal gøres opmærksom på at en beregnet besparelse ikke slår fuldt og helt igennem idet der skal fratrækkes en mindre indtægt på forældrebetalingen som udgør ca. 30% af de samlede udgifter. Bilag: Oversigt over åbningstimer i daninstitutionerne. Analysen på dagpasningsområdet og den reviderede analyse på klubområdet bedes medbragt Indstilling: Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget om at tage stilling til serviceniveauet på dagpasningsområdet. Forslag til ændringer sendes til høring i forældrebestyrelserne og hos de berørte faglige organisationer inden endelig vedtagelse. Beslutninger: Børn- og Ungeudvalgets møde 29. januar 2001: Daginstitution: Udvalget ønsker sagen udsat til næste møde med henblik på at afklare inddragelse af ledelsestid i sammenligningsgrundlaget. Klubområdet: Udvalget ønsker et forbedret grundlag for stillingtagen til normering på klubområdet med baggrund i det faktiske antal fremmødte børn. Desuden ønsker udvalget på næste møde at drøfte klubber med udgangspunkt i virksomhedsplaner. Sag nr. 9 Sammenlægning af Kølholmskolen og Bakkeskolen på Gyldensten Journal nr.: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Folkeskoleloven Byrådet besluttede i marts 2000 at købe Gyldensten på Marbækvej 43 med det formål at indrette bygningerne til skole for Frederikssund kommunes egne elever fra Bakkeskolen, som dels rummer 15 elever sociale og emotionelle problemer i alderen år og dels 8 elever fra familiebehandlingstilbuddet Bakketoppen i alderen 7-10 år.

9 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 9 af 14 Endvidere skal skolen indrettes til elever fra Frederiksborg Amts DAMP tilbud Kølholmskolen, som rummer 18 elever i alderen 8-13 år. For at skabe den nødvendige plads til alle eleverne er det nødvendigt at bygge 350 m2 til Gyldensten, at indrette 1. salen på stuehuset, samt udføres nogle bygningsændringer i laboratoriebygningerne. Tilbygningen tilpasses omgivelserne ved at opføre den i stil med de eksisterende laboratoriebygninger. Teknisk Forvaltning mener, at tilbygningen kan opføres i henhold til eksisterende lokalplan for området. Der er foretaget støj- og vibrationsmålinger fra S-toget, og målingerne overholder grænseværdierne. Tilbygningen på 350 m2 kan opføres for kr og indretningen af 1. sal og laboratoriebygningerne kan udføres forkr De første beregninger viste at skolerne kunne sammenlægges i de eksisterende bygninger med en lille tilbygning til en tumlesal på 150 m2. Forvaltningen kunne derfor afholde udgiften over de afsatte midler til bygningsrenovering og bygningsvedligeholdelse. En mere præcis funktionsopdeling og vurdering af kvaliteten i amtstilbuddet, sammenhold med elevernes adfærd og antal viste imidlertid at det var nødvendigt med en større tilbygning. Skolerne er ledelsesmæssigt sammenlagt pr. 1. maj 2000 med John Flvedhaven som inspektør og Pia Dalgaard som souschef. Flanne Moses, der i øjeblikket er afdelingsleder på Bakkeskolen i Bakketoppen forsætter som afdelingsleder for Bakkeskolen/Bakketoppen på Gyldensten. Det foreslås at skolen navngives Gyldenstenskolen, men de enkelte afdelinger for DAMP elever, Bakkeskole elever og familiebehandlingstilbuddet Bakketoppen bibeholdes. Når Kølholmskolen flytter ud fra Oppe Sundby skole, skal der ske en ombygning af klasselokalerne, for at skolen kan rumme de nuværende og kommende klasser med store klassekvotienter. Denne ombygning beløber sig til kr Ifølge økonomisk forvaltning er lånerammen for 2001 ikke opbrugt. Udbygningen på Gyldensten og ombygningen på Oppe Sundby skole på i alt kr kan derfor finansieres ved dels et lån på kr , dels af kr.

10 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 10 af afsat til renovering af skolerne og dels af kr fra forvaltningens bygningsvedligeholdelse. Bevilling: Økonomi og personalemæssige konsekvenser: Anlægsbevilling på kr som optages som lån Anlægsudgifter i alt kr finansieres som: Kr som optages som lån kr budget til skolerenovering Kr budgetsat på bygningsvedligeholdelse Bilag: Indstilling: Ingen Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget indstille til Økonomiudvalget, at der optages et lån på kr til om- og tilbygning på Gyldensten i forbindelse med sammenlægningen af Bakkeskolen og Kølholmskolen, samt at der frigives den i budgettet afsatte anlægsbevilling kr til skolerenovering. Beslutninger: Børn- og Ungeudvalgets møde 29. januar 2001: Indstillingen godkendt. Sag nr. 10 Skolen i Græse Bakkeby Journal nr.: /4 Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Folkeskoleloven Udvalget skal tage stilling til 1. etape til kr som er budgetsat. Beløbet er kun rene byggeudgifter, dertil kommer kr i yderligere omkostninger. Byggeprogrammet, der sendes i udbud, indeholder alle 3 etaper, men det pointeres i udbudsmaterialet, at det kun er 1. etape, der skal bygges og afgives tilbud på. Udbuddet forestås sendt i omvendt licitation, hvor det præciseres, at der er kr til byggeriet. Overskrides dette beløb udgår projektet af konkurrencen. Bevilling: Økonomi og personale til 1. etape er optaget i budgettet i 2001,2002 og mæssige konsekvenser: Bilag: Indstilling: Byggeprogram fra Mangor & Nagel Byrådet skal godkende det endelige byggeprogram i marts måned for at tidsplanen kan overholdes. Børn- og ungeudvalget anmodes derfor om at oversendes det forelagte byggeprogram til godkendelse i Byrådet.

11 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 11 af 14 Børn- og ungeudvalget har bedt Mangor & Nagel om at udforme et oplæg til risikostyring på økonomien. Udvalget bedes tage stilling til om Mangor & Nagel skal udarbejde et projekt på risikostyring. Beslutninger: Børn- og Ungeudvalgets møde 29. januar 2001: Morten Andersen, Finn Vester og Per Bille Henriksen godkender byggeprogrammet med omvendt licitation. Bente Nielsen og Klaus Nielsen godkender byggeprogrammet, men ønsker almindelig licitation. Udvalget ønsker ikke udarbejdet et projekt på risikostyring nu, men eventuelt på 2. etape. Sag nr. 11 Børnehaveklasser i skoleåret 2001/2002 Journal nr.: / Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Folkeskoleloven Elevtallene i de kommende børnehaveklasser er større end forventet i følgeprognosen. Der er sket en betydelig større tilflytning til Åbjergskolens distrikt til bl.a. Slåenbjerghuse og Græse Bakkeby. Det vil derfor være nødvendigt at oprette 4 børnehaveklasser på Åbjergskolen mod forventet 3. Bevilling: Der søges en tillægsbevilling på kr i 2001 og der indarbejdes kr i overslagsårene. Økonomi og personalemæssige konsekvenser: Bilag: Indstilling: Forvaltningen anmoder børn- og ungeudvalget om at indstille til Økonomiudvalget at der tillægsbevilges kr i 2001 og kr i overslagsårene. Beslutninger: Børn- og Ungeudvalgets møde 29. januar 2001: Indstillingen godkendt. Sag nr. 12 Journal nr.: Kommuneplanlægning 2001: Hvidbogen P22/1290 Lovgrundlag:

12 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 12 af 14 Planloven (Bekendtgørelse af lov om planlægning nr. 518 af ) Sagsfremstilling: Forvaltningen sender "Hvidbog" til drøftelse i fagudvalgene. Baggrunden er følgende: Byrådet vedtog den 5. december 2000 en ændret strategi for kommuneplanlægningen, således at arbejdet med kommuneplanrevisionen koncentreres om den fremtidige byudvikling, helhedsplan for byomdannelsesområdet omkring stationen, og udviklingen af erhvervsomåderne. Byrådet blev på temamødet den 2. januar 2001 orienteret om de vigtigste strategiske spørgsmål vedrørende den fremtidige byudvikling. På baggrund af Byrådets drøftelser under temamødet har økonomiudvalget den 22. januar anbefalet en sammenhængende strategi for byudviklingen, "Strategi ". Oplægget bygger på den hidtidige kommuneplan, på debatindlæggene fra offentlighedsfasen omkring Debatavisen i 2000, der var samlet i "Hvidbog, del 1", og på byrådets debat på temamødet den 2. Januar Oplægget til "Strategi " indeholder dels et forslag til byudviklingsstrategi, dels nogle konsekvenser for den kommunale planlægning indenfor temaerne byomdannelse af stationsområdet, erhvervsudvikling og boligbyggeri. Konsekvensbeskrivelserne indeholder tidsplaner for de nødvendige helhedsplaner og kommuneplantillæg. Forvaltningen har på baggrund heraf tilrettet forslaget til "Hvidbog, del 2", således at Hvidbogen nu indeholder; 1. økonomiudvalgets indstillinger til debattens strategiske spørgsmål, og 2. forvaltningens supplerende indstillinger til fagudvalgene vedrørende spørgsmål, som kan viderebearbejdes dels i kommuneplanlægningen, dels i områdebeskrivelserne. Hvidbogen behandles af byrådet den 6. marts når økonomiudvalget den 21. februar har drøftet fagudvalgenes indstillinger til hvidbogens forskellige dele. (Strategi forventes behandlet af byrådet den 6. Februar efter indstillingen fra økonomiudvalget den 22. januar.) Bevilling:

13 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 13 af 14 Økonomi og personalemæssige konsekvenser: Bilag: Økonomiudvalgets oplæg af 22. januar 2001: "Strategi ", Forvaltningens oplæg af 22. januar 2001 "Hvidbog" (Hvidbog, del 1 og 2 samt kopi af samtlige debatindlæg er tidligere udsendt) Indstilling: Forvaltning indstiller, at børn- og ungeudvalget - med henblik på indstilling til økonomiudvalget og byrådet - drøfter afsnittet "Generelt om byomdannelsesområdet" samt kapitlet "Skoler, institutioner og uddannelse" Beslutninger: Børn- og Ungeudvalgets møde 29. januar 2001: Børn- og Ungeudvalget ønsker, at der reserveres et areal i den vestlige del af byomdannelsesområdet. Udvalget ønsker desuden et areal afsat i sydbyen til daginstitution. Øvrige tekst godkendt. Sag nr. 13 Eventuelt Bente Nielsen spurgte til implementeringen af rengøringsanalysen. Der efterlyses en større forældreopbakning til skolens dagligdag. Problemer vedrørende manglende sti fra St. Rørbæk by til institutionen Rørskov. sign. sign. sign. Morten A. Andersen Per Bille Henriksen Bente Nielsen

14 Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 14 af 14 sign. sign. sign. Finn Vester Klaus Nielsen Mogens Højenvang

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn og ungeudvalget den 2. april 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 2. april 2001 kl. 16.30 i Byrådssalen og mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester,

Læs mere

Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 19. februar 2003 kl. 14.

Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 19. februar 2003 kl. 14. Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 19. februar 2003 kl. 14.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, Selim Yumuk, Anette Lauge

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn- og Ungeudvalget 13. december 1999 Side 1 af 11 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 13. december 1999 kl. 13.00 i mødelokale 7 Mødedeltagere: Per Bille Henriksen, Finn Vester, Bente

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 1 af 13 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 20. februar 2002 kl. 16.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, Selim Yumuk, Anette Lauge

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16.

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16. Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 10. september 2001 kl. 16.30 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester, Mogens

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn- og Ungeudvalget 8. august 2006 Side 1 af 6 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 8. august 2006 kl. 17.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Oversigt over ændringer til - Nr. Politiske forslag 1 Tillægsaftale til fælles forståelse: "Endnu bedre folkeskole i Furesø Kommune" 1.300 1.700 1.700 1.700 Som en del af budgetaftalen

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Att.: Borgmesterens Afdeling Side 1 af 6 Børn og Unges svar på forespørgsel vedrørende implementering af folkeskolereformen Socialdemokraterne i Aarhus Byråd har 9. februar

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl. 18.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.58 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Møde 9. maj 2011 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 9. maj 2011 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 9. maj 2011 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende: Karin Houmann og Steen Jakobsen Indkaldte: kl. 13.15 Lise Jakobsen, Børne- og Familiecentret,

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Børne- og Skoleudvalget

Mødesagsfremstilling. Børne- og Skoleudvalget Mødesagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Skoleudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 11-11-2008 Dato: 23-10-2008 Sag nr.: ØU 311 (BSU 131) Sagsbehandler: John Kronbak Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Forslag til økonomiske beredskab - Udvalget for Familie og Børn. Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter

Forslag til økonomiske beredskab - Udvalget for Familie og Børn. Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter Økonomisekretari atet Notat Til: Sagsnr.: 2010/15164 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: - Udvalget for Familie og Børn Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter Administrationen har

Læs mere

NOTAT. Pædagoger og medhjælperes aflønning i folkeskolens undervisning.

NOTAT. Pædagoger og medhjælperes aflønning i folkeskolens undervisning. NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen Skoleafdelingen Pædagoger og medhjælperes aflønning i folkeskolens undervisning. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge KL og BUPL har moderniseret og opdateret den

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 Side 1 af 13 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Dagtilbud - omlægning af pladser FOA - Dialogmøde omkring det kommunale grundlag - 3. herunder

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Byrådet 4. oktober 2005 Side 1 af 10 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D S K R IFT Byrådet 4. oktober 2005 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødedeltagere: Knud B. Christoffersen, Lis Olsen, Tina Tving Stauning, John Ziegler,

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Den kommunale dagpleje.

Den kommunale dagpleje. Sagsnr. 28.06.00-P16-1-18 Cpr. Nr. Dato 21-10-2018 Navn Sagsbehandler Johnni Steen Helt Høringsnotat om deltidspladser i kommunens dagtilbud med generel information om deltidspladser, forældrebetaling,

Læs mere

NOTAT. Status på de enkelte forslag

NOTAT. Status på de enkelte forslag GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Administration Status til Børne- og Undervisningsudvalget om tilpasning af tilbudsviften til støttekrævende børn og unge Af: Jakob Thune NOTAT I forbindelse

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

FORSLAG TIL ORGANISERING AF DEN NYE ÅMOSESKOLE PÅ BAGGRUND AF FUSIONEN MED AUTISTKLASSERNE PÅ SKOLEN PÅ SØNDERAGER

FORSLAG TIL ORGANISERING AF DEN NYE ÅMOSESKOLE PÅ BAGGRUND AF FUSIONEN MED AUTISTKLASSERNE PÅ SKOLEN PÅ SØNDERAGER FORSLAG TIL ORGANISERING AF DEN NYE ÅMOSESKOLE PÅ BAGGRUND AF FUSIONEN MED AUTISTKLASSERNE PÅ SKOLEN PÅ SØNDERAGER CENTER FOR BØRN OG LÆRING OG CENTER FOR UDVIKLING OG ØKONOMI HERNING KOMMUNE, 2019 Indhold

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET Indhold Indledning... 3 Nuværende tildelingsmodel...4 Åbningstid...4 Enheder... 4 Vikar... 4 Ekstra tildelinger...4 Belastningsgrad...4 Overblik over nuværende ressourcetildeling

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra:

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Ny folkeskolereform 2014 Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Et væsentligt element i den nye folkeskolereform er den udvidede skoledag, hvor understøttende

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Økonomiudvalget den 2. september 2002 Side 1 af 12 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Økonomiudvalget 2. september 2002 kl. 12.00 på Borgmesterens kontor Mødedeltagere: Knud B Christoffersen, Finn Vester,

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30 Sidenr. 14 Protokol Mødedato: 28. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

17. Folkeskolen - Sektor 3

17. Folkeskolen - Sektor 3 17. Folkeskolen - Sektor 3 Folkeskolens opgaver Sektor 3 består af kommunens fire folkeskoler, PPR, specialundervisning, specialskoler, efterskoler, ungdomsskoler, produktionsskoler og befordring af elever.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsfremstilling Sag nr. 178 Finansiering af folkeskolereformen blev udsat på mødet i Børneudvalget den 28. oktober. Sagen fremlægges nu med et supplement

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget onsdag den 27. april 2011 kl. 17.00 i Borgmesterens kontor Mødet sluttede kl. 17.50 Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) John Schmidt Andersen (V) Kim Rockhill

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3695 Jour. nr.: Ref.: BM Mulighed for merindskrivning i fritidshjem og byggelegepladser

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat ex. ord. møde Børne- og Ungdomsudvalget 12-04-2011 Dato 12. april 2011 Tid 19:00 Sted Kantinen, Frederikshavn Rådhus NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand

Læs mere

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Med vedtagelsen af budgettet for 2007, blev det besluttet at indføre

Læs mere

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Resumé I det netop vedtagne budget for 2014-2017 er det indlagt som forudsætning, at reformen er udgiftsneutral, dvs. den finansieres efter den model, der er lagt

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 21. juni 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 19:00 Fraværende: Gruppemøder: 21. juni 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mange af de 0-6-årige børn spiser 80 % af dagens måltider i daginstitutionen, det stiller krav til madens kvalitet.

Mange af de 0-6-årige børn spiser 80 % af dagens måltider i daginstitutionen, det stiller krav til madens kvalitet. NOTAT Fakta om køkkenombygninger og frokostordninger Siden Folketingets første beslutning i november 2008 om, at alle børn skulle have et sundt frokostmåltid, har udviklingen omkring børnemaden ikke stået

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3695 Jour. nr.: Ref.: BM Mulighed for merindskrivning i fritidshjem og byggelegepladser

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:30-20:00 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

60-børnstilskud og højere normering

60-børnstilskud og højere normering 60-børnstilskud og højere normering Dagtilbud Kontonr.: 5100111006 Budget ændring -0,727-0,727-0,727-0,727 Regulering af 60-børnstilskud medfører samlet mindreudgift på 0,726 mio. kr. Med budgettet for

Læs mere

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Gug ungdomsklub er et samlingssted for områdets unge Bekymring for at de unge vil udøve uhensigtsmæssige aktiviteter

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Skole- og Børneudvalget

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Skole- og Børneudvalget Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 313770 Brevid. 3150117 NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Skole- og Børneudvalget 2. maj 2019 Baggrund Byrådet har igangsat arbejdet med at pege på besparelser

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Sag 17/7099 dok nr. 154076-17 Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles overordnet

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring. 223933 Indstilling: at Skoleudvalget oversender sagen til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen med anbefaling

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 11-maj-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale Kultur Udsendelsesdato: Afbud fra:

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 02. september 2008 kl. 18:00 i Aars 1

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 02. september 2008 kl. 18:00 i Aars 1 Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 02. september 2008 kl. 18:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 063. Budget 2009 3 2 Medlemmer Jan Dyregaard Ninni Gjessing Søren Peter Johansen Albert Veggerby

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 23-12-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 23. december 2011 kl. 08:45 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl Storebjerg B3

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl Storebjerg B3 Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl. 17.00-18.30. Storebjerg B3 PJ Kl. 18.30 mødes den nye bestyrelse og konstituerer sig. Deltagere: Peter, Kim, Maj-Britt,

Læs mere

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet.

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Pkt. 353 Køb af aktiver Sagsnr. 99676 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Beslutningskompetence

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Ny ressourcetildelingsmodel til SFO og LBO

Ny ressourcetildelingsmodel til SFO og LBO Ny ressourcetildelingsmodel til SFO og LBO Notat til det fælles skoleledermøde torsdag den 11.12.2008 - skal drøftes under punktet økonomi. Notatet er udarbejdet på baggrund af arbejde i arbejdsgruppe

Læs mere

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen.

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen. Ledelsesgrundlag Version 1 27. Marts 2014. Indhold Ledelsesgrundlag... 1 Baggrund:... 1 Formål:... 1 Retning:... 2 Proces... 2 Årsnorm og planlægning af skoleåret for lærere og børnehaveklasseledere...

Læs mere

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 Landsbyordninger Dagtilbud-Børn juli 2011 INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 2 Indledning

Læs mere