R E K L A M E F O R A L V O R B R I E F I N G UNG TIL UNG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "R E K L A M E F O R A L V O R B R I E F I N G UNG TIL UNG"

Transkript

1 R E K L A M E F O R A L V O R B R I E F I N G UNG TIL UNG

2 U N G T I L U N G - R E K L A M E F O R A L V O R S I D E 2 KAMPAGNENS BAGGRUND Det er ikke let at være ung flygtning i Danmark. Ud over at være kommet til Danmark under ulykkelige omstændigheder, er det svært for unge flygtninge at blive integreret blandt unge danskere. Selv på uddannelsesinstit utionerne er der en knivskarp grænse mellem danskere og flygtningene, der lever deres helt eget liv uden kontakt til jævnaldrende danskere. Ung[til]Ung er et projekt under Dansk Flygtningehjælp, der søger at skabe rammerne for et møde og en kontakt mellem unge danskere og unge flygtninge. Unge flygtninge/familiesammenførte og unge danskere møder nemlig ikke hinanden af sig selv, og derfor skal der ydes en indsats for at bryde isolationen og nedbryde fordommene. Ung[til]Ung formidler kontakt mellem unge med anden etnisk baggrund og danskere. Rammerne er aktiviteter, som de unge selv bestemmer i fællesskab. Den gensidige kontakt bliver skabt gennem f.eks. biografture, madklubber, idræt eller bare hygge over en kop kaffe TO FORSKELLIGE MÅLGRUPPER A. Unge flygtninge og familiesammenførte Unge (16-26 år) flygtninge eller familiesammenførte, der er kommet til Danmark i løbet af folkeskolen eller senere. MÅLSÆTNING At gøre opmærksom på, at danskere og flygtninge har mulighed for aktivt at mødes omkring sociale aktiviteter og etablere netværk. (Husk, at målgrupperne ikke nødvendigvis skal rammes direkte, men godt kan blive orienteret gennem en bredere skare mennesker). Sekundære målsætninger - Vise unge flygtninge (og danskere), at de er velkomne i Danmark. - Skabe en positiv stemning for integration af unge flygtninge. - At få både danskere og flygtninge til at føle (og tage) ansvar for en eller anden form for aktivitet eller kontakt, der kan være med til at komme integration nærmere. - At gøre opmærksom på, at danskere og flygtninge har en fælles udfordring i at integrere flygtningene i samfundet. ØNSKET REAKTION I sidste end at få unge danskere og unge flygtningene til at tage initiativ til at tale sammen. Enten ved at tilmelde sig Ung[til]Ung-projektet, ved selv at planlægge aktiviteter eller bare ved at gøre en synlig forskel i hverdagen. Målgruppen er spredt over hele landet ikke mindst i landkommunerne. De seneste fire år er der kommet ca flygtninge og familiesammenførte. De største grupper af flygtninge er fra Afghanistan, Irak og Somalia, men der kommer også unge fra Fjernøsten (Kina, Vietnam) og fra det øvrige Afrika. B. Unge danskere Unge (16-26 år) danskere uanset etnisk baggrund.

3 U N G T I L U N G - R E K L A M E F O R A L V O R S I D E 3 UDFORDRINGEN MED KOMMUNIKATION TIL FLYGTNINGE Dansk Flygtningehjælp har erfaring for, at det ikke er svært at skaffe danske projektdeltagere, men næsten umuligt af få flygtningene i tale. UDFORDRINGEN MED KOMMUNIKATION TIL DANSKERNE - De har på grund af sprogbarrierer ikke samme mulighed for at orientere sig i medierne. - Danskerne tager normalt ikke initiativ til kontakt med flygtninge - De er svære at ramme mediemæssigt. Flygtninge bruger i udstrakt grad internet (hvor de kan bruge deres eget sprog), mobiltelefon, SMS og læser gratisaviser, men bruger ikke i så høj grad de traditionelle medier. Dog ser de tv. - Det kan være svært at overtale de unge flygtninge til at henvende sig. Nogle føler sig utrygge. Nogle vil ikke identificeres som ofre eller som en del af en gruppe, der ofte tales meget negativt om. - Selv om man virkelig er flygtning eller familiesammenført, vil man ikke identificeres som sådan pga. de medfølgende negative konnotationer. De betragter ikke sig selv som flygtninge, men vil f.eks. sige Jeg har ikke altid boet i Danmark eller Jeg har boet i et andet land, før jeg kom hertil. - Danskerne knytter sjældent bånd på tværs af kulturer - Danskerne føler intet ansvar for integration af flygtninge - De seneste år har debatten i den danske offentlighed om flygtninge ikke været positiv. De danske medier har været med til at forstærke polariseringen og med til at skabe yderligere afstand til flygtninge. For de unge flygtninges vedkommende bliver det endnu mere vanskeligt at indgå i sociale netværk, der omfatter unge danskere. - En betragtelig del af de unge har muslimsk baggrund. For en stor del betyder det, at de ikke drikker alkohol. Og for nogle piger betyder det, at de ikke er glade for sene aftenarrangementer, men mere er til weekendeftermiddage eller arrangementer, der starter ved 17- tiden. - De kan de have problemer med at overbevise deres familier om, at det er ok at deltage i fritidsaktiviteter. Forældrene kan være bekymrede på de unges vegne og er mere restriktive over for deres børn. - Flygtningene kan have fordomme over for danskere, f.eks.: Danskere mangler fantasi, for de bliver nødt til at drikke alkohol for at more sig. - Der er en række tabuer forbundet med det danske samfund, f.eks. seksualitet, alkohol og vilde fester.

4 U N G T I L U N G - R E K L A M E F O R A L V O R S I D E 4 STIL OG TONE Dansk Flygtningehjælp ønsker ikke en løsning, der ligner en sædvanlig lalleglad kampagne fra godhedsindustrien. Men kampagnen skal kunne kommunikere på tværs af kulturer med forskellige værdi- og normsæt. Det bør afspejles i en spændende, anderledes, men også sober stil uden seksuelle undertoner o.l. SUPPLERENDE OPLYSNINGER Afsender af kampagnen Ung[til]Ung og Dansk Flygtningehjælp Ung[til]Ung indgår som en integreret del af det øvrige frivilligt baserede og landsdækkende integrationsarbejde i Dansk Flygtningehjælp. Der er ikke tale om en politisk debatskabende kampagne, idet problemstillingen ikke handler om, hvorvidt man er for eller imod dansk flygtningepolitik eller flygtninge generelt (selvom vi går ind i et valgår). Projektnavn Dansk Flygtningehjælp vurderer, at projektets navn - Ung[til]Ung - fungerer godt, især over for flygtningemålgruppen, men er åbne for andre forslag. Frem for at fokusere på offerrollen skal der lægges vægt på ligeværdigheden; på at man selv tager et ansvar, således at integration bliver noget, man gør helt naturligt. Ikke bare noget, man snakker om i dagligstuen over Ekstrabladet eller arabisk satellit-tv. Der skal ikke være tale om positiv særbehandling af flygtninge. Det kan nemlig virke negativt på flygtningene, der ikke vil marginaliseres yderligere. Og det kan virke negativt på danskere, der er skeptisk indstillede over for flygtninge. De unge flygtninge vil ikke have medlidenhed. Ung[til]Ung lægger vægt på at være i de unges øjenhøjde, dvs. for unge af unge. Kampagnens tone og stil bør derfor understrege den aktive og ligeværdige tovejskommunikation de unge imellem og undgå tendenser til klientgørelse. Kampagnen må gerne fremhæve det positive i forskelligheden i stedet for det negative. I kampagnen skal der endelig opfordres til at tage kontakt til Dansk Flygtningehjælp, der kan sætte begge sider af målgruppen i kontakt med en Ung[til]Ung-aktivitet, men kan også indeholde en opfordring til selv at gøre noget i dagligdagen. Det gælder for begge målgrupper. Talspersoner Etniske personer eller ikoner inden for musik- og sportsverdenen kunne med fordel inddrages. Samarbejdspartnere Dansk Flygtningehjælp samarbejder med diverse institutioner f.eks.: Sprogskoler Ungdomsskoler Forberedelsesklasser Evt. etniske foreninger Forskellige kommuner Landsindsamling Landsindsamling. Dansk Flygtningehjælp har landsindsamling den 29. maj. Pengene går til flygtninge i verdens brændpunkter. Det er vigtigt at få rigtigt mange indsamlere. Det har ikke nogen direkte sammenhæng med kampagnen, men det ville være fint, hvis unge danskere og flygtninge i fællesskab vil gå ud og samle ind sammen. Merchandise Kampagnen kan evt. suppleres med en eller anden merchandise, f.eks. beklædning eller andre elementer, der er identitetsskabende for unge. Kampagnen skal kunne fungere over for begge målgrupper, men ikke nødvendigvis rettes mod begge målgrupper på samme tid.

5 U N G T I L U N G - R E K L A M E F O R A L V O R S I D E 5 CITATER FRA UNGE FLYGTNINGE CITATER FRA UNGE DANSKERE Jeg har aldrig været sammen med danskere på min egen alder. Jeg kender to, vi mødes meget sjældent - men om vi er venner, det tror jeg ikke, man kan sige. Jeg ved ikke, om jeg er genert, men jeg kan ikke snakke med danskere. Når jeg har spurgt om et eller to spørgsmål, så ved jeg ikke, hvad jeg skal snakke om. Og nogle gange siger de nogle mærkelige sætninger, som jeg ikke forstår. Det er altså hårdt arbejde at lære det danske samfund at kende, især hvis du ikke kender nogle danskere. Jeg troede faktisk, at jeg ville være den, der vidste en masse, og nu skulle jeg nok lære de her flygtninge om dansk kultur. Men det blev ikke den envejskommunikation, som jeg forventede, for jeg lærte lige så meget. Jeg havde ikke nogen venner, da jeg kom til Danmark, og nu har jeg heller ikke nogen. Jeg er ligesom lidt mere ensom. Jeg lukker mig inde for de fire vægge. Min mor siger, jeg skal gå til fest for at lære nogen at kende, men det er kedeligt at gå til fest alene. Jeg vil gerne have folk til at indse, at jeg gerne vil føle mig velkommen i skolen, på gaden og på arbejdsmarkedet. Samtidigt med at jeg kan komme, som jeg er. Uanset om jeg har briller, hue eller tørklæde på. Jeg har ingen kontakt til danskere, jeg har mine veninder, og det er nok. Men på den anden side så er det jo ikke nok, for når jeg skal ud på det rigtige arbejdsmarked, skal jeg jo kunne tale dansk, og så meget kan jeg ikke.

6 U N G T I L U N G - R E K L A M E F O R A L V O R S I D E 6 OM UNG [til] UNG PROJEKTET BAGGRUND Hvad er projekt Ung [til] Ung? Ung[til]Ung er et nyt projekt under Dansk Flygtningehjælp. Projektet søger at skabe rammerne for et møde og en kontakt mellem unge danskere og unge flygtninge. Rammerne er aktiviteter, som de unge selv bestemmer i fællesskab. Målgruppen er unge danskere og flygtninge omkring år. Unge flygtninge/familiesammenførte og unge danskere møder nemlig ikke hinanden af sig selv, og derfor skal der ydes en indsats for at bryde isolationen og nedbryde fordommene. Ung[til]Ung er et projekt, der formidler kontakt mellem unge med anden etnisk baggrund og danskere. Den gensidige kontakt bliver skabt gennem aktiviteter som biografture, madklubber, idræt eller bare hygge over en kop kaffe. Ung[til]Ung projektet er startet på baggrund af en interviewundersøgelse blandt unge flygtninge og familiesammenførte tilknyttet Guideprojektet. Interviewundersøgelse afdækkede et generelt behov hos unge sent ankomme flygtninge og familiesammenførte for kontakt med jævnaldrende danskere. Sent ankomme flygtninge og familiesammenførte vil typisk have opholdt sig 2-4 år i landet. De unge giver udtryk for enten at have begrænset eller ingen kontakt til jævnaldrende danskere, selvom de meget gerne vil have kontakten etableret. Det skyldes til dels, at de unge flygtninge og familiesammenførte færdes på sprogskoler og i forberedelsesklasser, overvejende blandt andre etniske minoriteter. Indtil videre eksisterer der Ung[til]Ung grupper i Storkøbenhavn, Esbjerg, Vejle og Thisted. Disse grupper udgør i alt ca. 60 danskere. Ung[til]Ung er finansieret gennem privat fundraising og frivilligafdelingens eksisterende budget under Dansk Flygtningehjælp. Når de så starter i det normale uddannelsessystem, kan det føles overvældende, at majoriteten af klassekammerater er danske. Det kan virke skræmmende, og de unge føler sig ofte alene. Desværre er danske skolekammerater ikke ensbetydende med danske venner og en gensidig kontakt. For hvordan griber man egentlig den første kontakt an? Sidst men ikke mindst synes de unge flygtninge selv, at en tidlig kontakt med jævnaldrende danskere er en af forudsætningerne for en hurtig integration i det danske samfund. Erfaringen viser desuden, at selve aktiviteten ikke er det primære. Det vigtige er, at de unge flygtninge føler sig velkomne i samværet med andre unge og har nogen på deres egen alder at tale med. Det er altså aktiviteter, der fremmer den sociale interaktion, der har størst succes. Simpelthen fordi der er tid til at hyggesnakke, dele oplevelser og pjatte sammen, i stedet for at koncentrere sig om ydre indtryk.

7 U N G T I L U N G - R E K L A M E F O R A L V O R S I D E 7 Rekruttering af unge flygtninge og familiesammenførte Ung[til]Ung laver opsøgende arbejde på diverse uddannelsessteder, institutioner og projekter, hvor unge flygtninge og familiesammenførte kommer. F.eks. erhvervssprogskoler, Guideprojektet eller ungdomsskoler. På uddannelsesstederne præsenterer de danske deltagere selv projektet, fordi den personlige kontakt og det, at de unge kan sætte ansigter på involverede i projektet er vigtig. Inden besøget har læreren indimellem integreret en artikel om Ung[til]Ung i undervisningen for at gøre projektet mere nærværende for eleverne. Efter oplægget kan interesserede melde sig til projektet. Derefter modtager de en skriftlig invitation til den næste aktivitet i Ung[til]Ung og en efterfølgende opringning. Derudover får Ung[til]Ung henvendelser fra kommunen, ungdomsskoler eller andre projekter for etniske minoriteter, der har hørt om projektet eller læst om Ung[til]Ung på nettet. En del af disse henvendelser bliver til krydshenvisninger. Rekruttering af de unge danskere Flere danskere har via DFHs hjemmeside læst om Ung[til]Ung og tilmelder sig på baggrund af det. Andre igen bliver hvervet på gymnasierne via oplæg ved morgensamlingerne og efterfølgende rekruttering i frikvarteret. Flere gymnasier har en ordning, hvor frivilligt arbejde bliver meritoverført som en bestået eksamen. På de videregående uddannelser hverver Ung[til]Ung studerende gennem eksisterende mail-lister, som oftest på hold, hvor det frivillige arbejde har en vis studierelevans. Ellers bliver budskabet om Ung[til]Ung spredt via jungletrommerne i de danske projektdeltageres egne netværk. Fortløbende aktiviteter En gang om måneden mødes de danske projektdeltagere til et praktisk informationsmøde. Her aftaler de kommende aktiviteter og evaluerer tidligere aktiviteter. Fællesaktiviteterne bliver afholdt ca. 2 gange om måneden, og projektdeltagerne planlægger og afvikler selv aktiviteterne. Ideelt set sammen med flygtningene. En positiv interesse fra flygtningenes side er dog ikke ensbetydende med, at de dukker op. Ofte er der langt fra et positivt svar til faktisk at møde op til Ung[til]Ungs aktiviteter. Det tager gerne gentagne invitationer og opringninger, før de vil deltage i projektet. Det skyldes dels allerede nævnte faktorer som oplevet diskrimination, dels sproglige barrierer og dét at skulle finde vej og møde op alene. For at give samtlige unge et tilhørsforhold til projektet har vi oprettet en vennebog, hvor både flygtninge og danskere har en profil. Vennebogen kan bruges, hvis man lige vil orientere sig om, hvem der er med i projektet, og hvem der har de samme interesser som en selv. Den virker forpligtende i forhold til projektet. Udgangspunktet for alle aktiviteter er de lokale frivilliggrupper rundt omkring i landet, der både fungerer som mødested og værested. Danskere, der selv ønsker at opstarte Ung[til]Ung i en frivilliggruppe, bliver støttet og rådgivet af den pågældende regionskonsulent i samarbejde med hovedkontoret i København. Mødet er det centrale Aktiviteterne skal på en gang afspejle et fællesskab på tværs af kulturer, altså dét hele gruppen har tilfælles, og samtidig give flygtningene mulighed for at vise deres særkompetencer. Venskab er den foretrukne indfaldsvinkel og det sociale samvær omdrejningspunkt. I mødet får flygtningene en konkret men mindre risikofyldt forsmag på, hvad et dansk ungdomsliv er. Der er mulighed for at aflæse sociale koder og omgangsformer samt øve sig i det danske sprog. I København mødes p.t. ca. 25 unge sent ankomne flygtninge og lige så mange engagerede danske unge jævnligt til forskellige aktiviteter. Det sociale samvær er omdrejningspunktet for alle aktiviteterne, og de danske projektdeltagere tager selv initiativ til dem. Flygtningene er medbestemmende i det omfang, de ønsker. Erfaringen viser, at de unge flygtninge føler sig mest på hjemmebane, når vi diskuterer gensidige fordomme og oplevede kulturforskelle. Altså når de kan få afløb for al deres undren over danske unge og den danske kultur. Flygtningene udvider faktisk de danske projektdeltageres horisont i kraft af deres unikke baggrund og historie samt kulturelle identitet. I det konkrete møde vil der altid være en del vidensudveksling på tværs af flygtninge-fri

8 U N G T I L U N G - R E K L A M E F O R A L V O R S I D E 8 Indtil videre har Ung[til]Ung været på fotoudstilling, i Experimentariet, og der har været arrangeret fællesspisning, lektiehjælp og afholdt fødselsdage og skovture. Aktiviteterne sigter - ud over det sociale samvær - på at give flygtningene et indblik i, hvad der rører sig i København, og hvad danske unge laver i deres fritid. På den måde danner projektet trygge rammer for flygtningenes første forsøg på at indgå i majoritetssamfundet. Samtidig får de unge flygtninge lejlighed til at få besvaret spørgsmål og afkræftet eventuelle fordomme igennem det personlige møde. Aktiviteterne foregår i større eller mindre grupper efter ønske og behov. Eksempler på afviklede aktiviteter: Fællesspisning Skovtur Biografture Udstilling Experimentariet Basketturnering Dramagrupper Se mere om Ung[til]Ung på

9 U N G T I L U N G - R E K L A M E F O R A L V O R S I D E 9 DANSK FLYGTNINGEHJÆLP OM DANSK FLYGTNINGEHJÆLP Dansk Flygtningehjælp er en humanitær organisation, der samarbejder og har kontakt med mange forskellige mennesker. Kommunikation med og om mennesker står derfor centralt i al vores kommunikation. Overordnet set er formålet med kommunikationen fra Dansk Flygtningehjælp: Nødhjælp og Dansk Røde Kors får en høj vurdering. Befolkningen føler lige meget for katastrofe- og langsigtet udviklingshjælp. At vi får en lav vurdering skyldes nok, at flygtningearbejdet af en stor gruppe anses for at være politisk. Det er derfor også en del af vores særkende, at Dansk Flygtningehjælp er en flygtningepolitisk organisation og bliver opfattet som sådan. At påvirke den politiske beslutningsproces i Danmark og det internationale samfund til gavn for flygtninge. At nuancere flygtningedebatten, oplyse om flygtningeforhold og dermed påvirke opinionen og styrke den folkelige opbakning til flygtningearbejdet. At udbrede kendskabet til Dansk Flygtningehjælps arbejde, opgaver og resultater. Vores position Dansk Flygtningehjælps arbejde er karakteriseret ved at nå hele vejen rundt om flygtningesagen. Dansk Flygtningehjælp er til stede i verdens brændpunkter, hvor vi hjælper flygtninge i nærområderne med at skabe sig en fremtid. Gennem vores asylarbejde er vi med til at sikre, at flygtninge får beskyttelse mod forfølgelse. Vores repatrieringsarbejde hjælper med forsoning og hjemvenden. Sidst, men ikke mindst arbejder Dansk Flygtningehjælp på flere fronter med at integrere flygtninge i det danske samfund. Det sker både gennem vores konsulentarbejde, hvor Dansk Flygtningehjælp samarbejder med kommuner, arbejdsplader mm. om at integrere flygtninge. Og det sker gennem vores frivilligarbejde, hvor en stor gruppe mennesker er engageret i at hjælpe flygtninge godt på vej i det danske samfund. For alle vores opgaver gælder det, at Dansk Flygtningehjælp så vidt muligt inddrager flygtninges egne ressourcer i arbejdet, og vi har speciel fokus på at hjælpe de svage flygtningegrupper. Højt kendskab middel vurdering En befolkningsundersøgelse foretaget i februar 2003 viser, at kendskabet til Dansk Flygtningehjælp er højt. Men vurderingen af os er kun til middel, mens Folkekirkens Vores position består af tre særkender: Dansk Flygtningehjælp har flygtninge som hovedfokus, vi arbejder politisk med at forbedre forholdene for flygtninge i Danmark og ude i verden, og vi arbejder med at skabe konkrete løsninger for flygtninge både nationalt og internationalt. Vores Brand: Dansk Flygtningehjælp Giv flygtninge en fremtid Det centrale i vores brand er indholdet i vores arbejde altså vores bidrag til at hjælpe flygtninge i Danmark og ude i verden. Med vores brand vil Dansk Flygtningehjælp gerne markere, at vi alle har et ansvar for flygtninge, og at vi alle kan gøre en forskel. Vi skal gennem vores kommunikation vise, at vi skaber en bedre fremtid for en stor gruppe af flygtninge, og at andre også kan være med til at gøre det. Dansk Flygtningehjælps mission er: Dansk Flygtningehjælp arbejder for at skabe en bedre fremtid for flygtninge i Danmark og i verdens brændpunkter. Dansk Flygtningehjælp vil i sin kommunikation tale til både hjernen og til hjertet. I al vores kommunikation skal Dansk Flygtningehjælp være: Professionelle og saglige vi er eksperter på området. Offensive og tidssvarende vi er aktuelle og løsningsorienterede. Menneskelige vi sætter mennesker i centrum. Dansk Flygtningehjælp nu med nyt logo Dansk Flygtningehjælp får i efteråret 2004 et nyt logo, der i højere grad understøtter vores brand. Logoet skal med på alt materiale, kampagne mm., hvor Dansk Flygtningehjælp er involveret Se mere om Dansk Flygtningehjælp på

10 U N G T I L U N G - R E K L A M E F O R A L V O R S I D E 1 0 PRAKTISKE OPLYSNINGER Media Kampagnen skal køre i de medier, som gratis stiller plads til rådighed for Reklame for Alvor. Der er tale om følgende mediekanaler: - Dagspresse - Ugepresse - Månedspresse - Fagpresse - Tv - Radio - Go-Cards - Outdoor - Internet Den konkrete opgave Udarbejd kommunikationsstrategi og løsning/layouts til kampagnen baseret på denne briefing. Det står deltagerne frit at indsende flere forslag. Bureauet skal være i stand til at færdiggøre den endelige kampagne. Et kampagneforslag skal således bestå af layouts/løsninger til: - Dagspresse - 3 helsides annoncer - Uge-/måneds-/fagpresse helsides annoncer - Tv tv-spots - Radio radiospots - Outdoor bushængeskilte - Postkort - 1 postkort - Internet annoncering og alternative medier er velkomne, men ikke nødvendige for at deltage - En kortfattet kommunikationsstrategi på max. 2 A4 sider. Afleveringsmateriale Annoncer og øvrige elementer opklæbes på karton (max 35 x 70 cm). Idéer til film og radio leveres som storyboard, manuskript eller VHS/DVD/kassettebånd. Idéerne skal kunne produceres til lave omkostninger og må ikke overstige 30 sekunder. Bureauets navn, adresse og telefonnummer, team og overskrifter fra kampagnen skrives ned og lægges i en anonym konvolut mærket Bureau. I en anden anonym konvolut mærket Kommunikationsstrate gi, lægges kommunikationsstrategi på max. 2 A4 sider. Begge konvolutter limes på bagsiden af den første annonce i kampagnen. Indsendes der mere end én kampagne, skal hver kampagne indsendes for sig. Bureauets navn må ikke fremgå af kampagneelementerne. Alle elementer i hver kampagne skal nummereres på bagsiden: 1/12, 2/12, 3/12 osv. Teknisk gennemførelse Vinder-teamet og deres bureau vinder æren og ansvaret for færdiggørelsen af kampagnen. Det vil sige produktion af annoncer, tv-spots, radiospots, outdoor, postkort m.m. Dette gøres i samarbejde med leverandører og producenter, der støtter Reklame for Alvor. Det forudsættes, at vinderteamet færdiggør kampagnen mellem den 1. november 2004 og 1. januar Indsendelses- og øvrige tidsfrister Fredag den 22. oktober 2004 kl er sidste frist for indsendelse af kampagneforslag. Alt materiale sendes til: Dansk Marketing Forum Att.: Bolette Hagen Nordre Fasanvej Postboks Frederiksberg C. Vinderen findes ultimo oktober 2004 og kåres ved en prisoverrækkelse primo november i København. Her vil alle indsendte kampagner være udstillet. Fra den 1. november 2004 har vinderen frem til den 1. januar 2005 til at færdiggøre kampagnen til indrykning. Dog skal enkelte medier have materialet tidligere. Sponsorering I perioden fra 1. november 2004 til den 1. januar 2005 står en række sponsorer klar til at hjælpe det vindende bureau med eksekvering af kampagnen. Se de tilmeldte sponsorer på Kampagneperiode Kampagnen begynder den 2. januar 2005 og kører 6-8 uger frem.

11 U N G T I L U N G - R E K L A M E F O R A L V O R S I D E 1 1 YDERLIGERE INFORMATION For yderligere information omkring briefingen, kontakt: 360* A/S Mark Patterson Store Strandstræde Kbh K T M E m@patterson.dk For yderligere information omkring Dansk Flygtningehjælp og Ung[til]Ung kontakt: Mutya Koudal Dansk Flygtningehjælp Frivillig-afdelingen Borgergade 10 T M E mutya.koudal@drc.dk For yderligere information omkring Reklame for Alvor, kontakt: Dansk Marketing Forum Formand Niels Heilberg PeopleGroup Vester Farimagsgade Kbh. V T M E nh@adpeople.dk Dansk Marketing Forum Projektleder Bolette Hagen Nordre Fasanvej Postbox Frederiksberg C T E bh@d-m-f.dk Dansk Flygtningehjælp Kommunikationschef Susse Maria Holst Borgergade Kbh.K T E susse.maria.holst@drc.dk Dansk Flygtningehjælp Afdelingschef Jens Frederiksen Borgergade Kbh.K T E jens.frederiksen@drc.dk Dansk Flygtningehjælps logo. Kan downloades som Adobe Illustrator fil fra

BRIEF. Briefing Del II Praktiske informationer

BRIEF. Briefing Del II Praktiske informationer Briefing Del II Praktiske informationer Indholdsfortegnelse: 5: Praktiske oplysninger side 3 6: Kontaktpersoner side 7 7: Juridiske forhold side 8 5. Praktiske oplysninger 5.1 Afsender af kampagnen: Alzheimerforeningen

Læs mere

0. Konklusion. Resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse ved Stille Piger under Ungdomsskolen Favrskov 2011

0. Konklusion. Resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse ved Stille Piger under Ungdomsskolen Favrskov 2011 Modelfoto: Colourbox Denne rapport indeholder resultater af en anonym spørgeskemaundersøgelse gennemført blandt deltagerne på Ungdomsskolen Favrskovs tre Stille Piger Hold i henholdsvis Ulstrup og Hinnerup

Læs mere

Briefing 2006. HjerneSagen

Briefing 2006. HjerneSagen Briefing 2006 HjerneSagen 1 In an industry that is unfairly accused of being selfish and spoilt, it is good to see advertising people demonstrating how they can help a good cause. It makes it even more

Læs mere

Briefing 2005. Dansk Førstehjælpsråd

Briefing 2005. Dansk Førstehjælpsråd Briefing 2005 Dansk Førstehjælpsråd 1 In an industry that is unfairly accused of being selfish and spoilt, it is good to see advertising people demonstrating how they can help a good cause. It makes it

Læs mere

rfaoo8 rfa Reklame for Alvor 2 REKLAME FOR ALVOR BRIEFING 2009

rfaoo8 rfa Reklame for Alvor 2 REKLAME FOR ALVOR BRIEFING 2009 REKLAME FOR ALVOR BRIEFING 2009 oo8 2 oo8 2 1. 2009 GirlTalk.dk er valgt som årets afsender-organisation for. Juryen, der består af Lisbeth Knudsen (koncernchef og ansv. chefredaktør for Berlingske Tidende),

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Integration. Indledning. Rettigheder og pligter. Uddannelse og læring

Integration. Indledning. Rettigheder og pligter. Uddannelse og læring Integration Indledning Radikal Ungdom har en vision om et samfund bestående af demokrati og åbenhed, hvor mennesker uanset etnisk oprindelse, religion, seksuel orientering og politisk overbevisning kan

Læs mere

Inspirationspjece til aktiviteter for kvinder

Inspirationspjece til aktiviteter for kvinder Inspirationspjece til aktiviteter for kvinder DANSK FLYGTNINGEHJÆLP GIV FLYGTNINGE EN FREMTID INSPIRATIONSPJECE TIL AKTIVITETER FOR KVINDER SIDE 2 Erfaringerne i denne pjece stammer fra frivillige i Dansk

Læs mere

En god start i Danmark med en frivillig ven

En god start i Danmark med en frivillig ven En god start i Danmark med en frivillig ven rødekors.dk/ vennerviservej Udgivet af: Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø www.rodekors.dk Forsidefoto: Johnny Wichmann Layout: Rumfang a part of IDna

Læs mere

Frivillige hjælper flygtninge

Frivillige hjælper flygtninge SOLRØD KOMMUNE Aktivitets og Frivilligcenter Frivillige hjælper flygtninge - i samarbejde Solrød Kommune Information om frivillige tilbud og aktiviteter til flygtninge bosiddende i Solrød Kommune Fællesspisning

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

Politiske retningslinjer

Politiske retningslinjer Politiske retningslinjer Retningslinjer for DFUNKs Politiske arbejde Vedtaget af DFUNKs landsbestyrelse 2015 Det politiske arbejde fylder efterhånden mere i DFUNK, og DFUNK har i 2015 fire regionale, politiske

Læs mere

7 Ishøj Kommune. Ishøj Byråd 4. Oktober 2011

7 Ishøj Kommune. Ishøj Byråd 4. Oktober 2011 7 Ishøj Kommune Ishøj Byråd 4. Oktober 2011 Medborgerpolitik Forord et medborgerskab i Ishøj... 3 Vision mangfoldighed er Ishøjs styrke... 4 Mission skab en bedre kommune for alle... 5 HOVEDFOKUS: Inklusion...

Læs mere

Undersøgelsen gennemføres over to gange i efteråret. Du vil blive bedt om at svare på et spørgeskema to gange i alt, hvor dette er den anden gang.

Undersøgelsen gennemføres over to gange i efteråret. Du vil blive bedt om at svare på et spørgeskema to gange i alt, hvor dette er den anden gang. Spørgeskema Du vil i dette skema få nogle spørgsmål omkring din undervisning. Resultaterne er en del af en undersøgelse, der fokuserer på folkeskolen og elevernes tanker om at gå i skole. Undersøgelsen

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Orientering om VILDE PIGER. Et projekt i Middelfart Ungdomsskole

Orientering om VILDE PIGER. Et projekt i Middelfart Ungdomsskole Orientering om VILDE PIGER Et projekt i Middelfart Ungdomsskole Til den unge ER LIVET FOR VILDT? ER DU EN PIGE MELLEM 13-15 ÅR? Kan du kende noget af dette fra dig selv: Du kommer ofte op at skændes med

Læs mere

Det her er meget konkret: Hvad gør stofferne ved én, og hvordan skal man gribe det an. Ingen fordømmelse på nogen måde dét kan jeg godt lide.

Det her er meget konkret: Hvad gør stofferne ved én, og hvordan skal man gribe det an. Ingen fordømmelse på nogen måde dét kan jeg godt lide. Fordomme, nej tak Forældre til unge står af på fordomme og løftede pegefingre, når de søger information om rusmidler og teenageliv på nettet. I stedet ønsker de sig rigtige mennesker og nuanceret viden

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet Formål og opgaver Kommissorium: Kommissorium gældende for Frivillighedsrådet

Læs mere

Evaluering af. projekt Aktiv Fritid. Evaluering af. projekt Aktiv Fritid

Evaluering af. projekt Aktiv Fritid. Evaluering af. projekt Aktiv Fritid Evaluering af Evaluering af projekt Aktiv Fritid projekt Aktiv Fritid Opfølgning på børn fra de to første - Opfølgning på børn fra de to første projektår projektår Lilhauge Lilhauge Svarrer Svarrer 01-08-2014

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

Det skal være lettere for den enkelte at leve et fuldt og godt liv som en ligeværdig del af samfundet. Alle er og skal føle sig som EN AF OS.

Det skal være lettere for den enkelte at leve et fuldt og godt liv som en ligeværdig del af samfundet. Alle er og skal føle sig som EN AF OS. EN AF OS-håndbog Indhold Om EN AF OS... 3 Kampagnens forløb... 4 Vær aktiv i kampagnen... 5 Kampagnesite... 5 Facebook... 6 Events... 6 Materialer... 7 Mobilisering... 9 Design og sprog... 9 Side 2 af

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for E - klassen, Næstved Ungdomsskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31.12.

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for E - klassen, Næstved Ungdomsskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31.12. UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for E - klassen, Næstved Ungdomsskole Dato: 31.12.2010. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31.12.2011 UMV en indeholder de fire faser, som

Læs mere

Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009. IIA prisen 2009

Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009. IIA prisen 2009 Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009 IIA prisen 2009 Baggrund Kunden: Forsvaret Vigtig baggrundsviden: Forsvaret uddanner og udsender soldater til deltagelse i de internationale aktioner, som Danmark

Læs mere

PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I FORÆLDRERÅD

PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I FORÆLDRERÅD PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I FORÆLDRERÅD Kære forælder Velkommen som forældrerådsrepræsentant i dit barns institution. Som Rådmand for Børn og Unge vil jeg gerne takke for dit engagement i forældrerådet

Læs mere

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik Medborgerskab i Næstved Kommune Medborgerskabspolitik 1 MOD PÅ MEDBORGERSKAB Næstved Kommune har mod på medborgerskab, og det er jeg som Borgmester stolt af Vi har i Næstved Kommune brug for, at alle er

Læs mere

6. Hvem har ansvaret for at de fire mål føres ud i livet?

6. Hvem har ansvaret for at de fire mål føres ud i livet? Indholdsfortegnelse: 1. Vision. 2. Hvorfor have en ungdomspolitik? 3. Ungdomspolitikkens målgruppe. 4. Mål. 5. Hvordan føres de fire mål ud i livet? 5.1. Sådan får unge medbestemmelse i eksisterende institutioner

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Lovgrundlaget for skolens selvevaluering

Lovgrundlaget for skolens selvevaluering Selvevaluering 2013 Indhold Indhold... 2 Lovgrundlaget for skolens selvevaluering... 3 Selvevaluering 2013... 4 Formål... 5 Undersøgelsen... 5 Fredagsmøderne... 6 Elevernes generelle trivsel på VGIE...

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

Jeg har været til en fest indenfor det sidste halve år, hvor jeg IKKE drak alkohol Krydset med: Er du...??

Jeg har været til en fest indenfor det sidste halve år, hvor jeg IKKE drak alkohol Krydset med: Er du...?? Jeg har været til en fest indenfor det sidste halve år, hvor jeg IKKE drak alkohol Krydset med: Er du...?? Antal / Procent (%kolonne) kvinde mand 6 526 5 419 59% 945 32% 260 41% 320 36% 580 26 6% 48 74

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Røde Kors Hovedstaden

Læs mere

Forældreforeningen Brug Folkeskolen

Forældreforeningen Brug Folkeskolen Forældreforeningen Brug Folkeskolen Hvad er Brug Folkeskolen? - Forældre til forældre Stiftet af forældre på Nørrebro i 2003 Arbejder i Bispebjerg, på Amager og Nørrebro m.m. Målsætning: etnisk og socialt

Læs mere

Politisk. strategi. Dansk Flygtningehjælp Ungdom

Politisk. strategi. Dansk Flygtningehjælp Ungdom Politisk strategi Dansk Flygtningehjælp Ungdom Indhold Introduktion grundværdier Målsætninger Fremgangsmåde rammer og tidsplan [Forsidefoto: Pil Christoffersen] Introduktion DFUNK - Dansk Flygtningehjælp

Læs mere

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen!

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen! s Håndbog for Klasseforældreråd Kære forældre på! I skolebestyrelsen lægger vi stor vægt på, at der i hver klasse vælges et Klasseforældreråd. Jeres vigtigste opgave som klasseforældreråd er at sikre klassens

Læs mere

Markedsinspiration 2013 De digitale unge

Markedsinspiration 2013 De digitale unge Markedsinspiration 2013 De digitale unge Kim Angel, Head of Media 2013 Side 1 Hvorfor er studiet af de unge interessant? Værdifuld målgruppe Vigtig tid for mange beslutninger Første generationer, der er

Læs mere

Medieinformation 2010 GO-CARD

Medieinformation 2010 GO-CARD Medieinformation 2010 GO-CARD KONCEPT GO-CARD er reklame på gratis postkort, som er målrettet unge trendsættere. GO-CARD postkort er et velegnet medie til kulturelle og humanitære budskaber samt virksomheder

Læs mere

Vi møder borgerne med anerkendelse

Vi møder borgerne med anerkendelse Vi møder borgerne med anerkendelse Strategi for ledere og medarbejdere Center for Politik og Strategi september 2015 Forord Fredensborg Kommune er en organisation i udvikling, hvor kravene til service,

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

Mænds Mødesteder i naturen. Projektbeskrivelse

Mænds Mødesteder i naturen. Projektbeskrivelse Mænds Mødesteder i naturen Projektbeskrivelse Forum for Mænds Sundhed, September 2017 Indholdsfortegnelse BAGGRUND... 3 FORMÅL... 4 MÅLGRUPPE... 4 NATUROPLEVELSESPAKKERNE... 4 PROJEKTETS MÅL... 5 FORMIDLING

Læs mere

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Side 1 af 9 Formål med strategien 1. At styrke kendskabet til udvalgets arbejde 2. At klæde udvalgets medlemmer på til at prioritere budskaber

Læs mere

Frivillige hjælper flygtninge

Frivillige hjælper flygtninge SOLRØD KOMMUNE Aktivitets og Frivilligcenter Frivillige hjælper flygtninge - i samarbejde Solrød Kommune Information om frivillige tilbud og aktiviteter til flygtninge bosiddende i Solrød Kommune Fællesspisning

Læs mere

- lev livet grønnere, sjovere og smartere...

- lev livet grønnere, sjovere og smartere... Reklamer & kampagner V i ser dem i tv, biografer og busser. I aviser og blade. På internettet. Hver eneste dag og alle vegne fra bliver vi bombarderet med reklamer og kampagner for alle mulige varer og

Læs mere

Unge - køb og salg af sex på nettet

Unge - køb og salg af sex på nettet Unge - køb og salg af sex på nettet En introduktion til Cyberhus undersøgelse af unges brug af internettet og nye medier til køb og salg af sex. Materialet er indsamlet og bearbejdet af Cyberhus.dk i efteråret

Læs mere

Bavnehøj Skoles profil

Bavnehøj Skoles profil Bavnehøj Skoles profil Fra 2012 er Bavnehøj Skole profilskole. Vi har fokus på at sammenkoble faglig læring med fysisk aktivitet og en kreativ tilgang. Vores profil Læring i bevægelse kundskaber, krop

Læs mere

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig 1 DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS FRivilligpolitik Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig Et fælles grundlag Frivilligpolitikken beskriver de værdimæssige afsæt og de organisatoriske rammer for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2013

Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2013 1 Bilag 2 Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2013 Frivillignet, der er Dansk Flygtningehjælps landsdækkende netværk af frivillige, har i 2013 haft kontakt til 17.983 brugere

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Flygtninge i Danmark og Verden. 20 marts 2014

Flygtninge i Danmark og Verden. 20 marts 2014 Side 1 Flygtninge i Danmark og Verden 20 marts 2014 Foreningen for tosprogede børns vilkår 27.03.2014 AK/Flygtningedebat Side 2 Side Dansk Flygtningehjælp Den største danske NGO Hvor: Vi arbejder i 36

Læs mere

svendborg 2011 Politikere i praktik

svendborg 2011 Politikere i praktik svendborg 2011 Politikere i praktik A- Klubben Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 1 Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 2 Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshærs Varmestue Frivilligcenter

Læs mere

Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2014

Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2014 1 Bilag 2 Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2014 Frivillignet, der er Dansk Flygtningehjælps landsdækkende netværk af frivillige, har i 2014 haft kontakt til 13.693 brugere

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre.

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Indledning Denne evaluering giver viden om anvendeligheden og relevansen af bogen 'Snak om angst og depression... med børn

Læs mere

KONTAKT URK. sådan fortæller du om dit arbejde for sårbare børn og unge

KONTAKT URK. sådan fortæller du om dit arbejde for sårbare børn og unge grafisk design designkolonien.dk sådan fortæller du om dit arbejde for sårbare børn og unge KONTAKT URK Hvis du har spørgsmål om kommunikation, så er du altid velkommen til at kontakte pr-konsulenten på

Læs mere

Agenda. 1. Baggrunden: 2. Evaluering: Kvantitativ analyse Kvalitativ analyse. Mediaomtale. Foranalyse Kreativ eksekvering Mediaplan

Agenda. 1. Baggrunden: 2. Evaluering: Kvantitativ analyse Kvalitativ analyse. Mediaomtale. Foranalyse Kreativ eksekvering Mediaplan BAR - togkampagne Agenda 1. Baggrunden: Foranalyse Kreativ eksekvering Mediaplan 2. Evaluering: Kvantitativ analyse Kvalitativ analyse Togpassagerer Medarbejdere Mediaomtale Hvor og hvornår Problembaggrund

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV HPV Nyhedsbrev #5 Kære alle Vi håber, at I har haft en dejlig sommer og er kommet godt i gang med efterårssæsonen. Stop HPV-indsatsen har ikke stået stille hen over sommeren. Det nye tilbud til drenge

Læs mere

Kommunikationsstrategi for det Det Danske Spejderkorps

Kommunikationsstrategi for det Det Danske Spejderkorps Kommunikationsstrategi for det Det Danske Spejderkorps Formålet er at skabe den overordnede kommunikative strategi og målsætning for Det Danske Spejderkorps frem til og med 2012 herunder at: 1. beskrive

Læs mere

Prøv et gymnasium MED

Prøv et gymnasium MED Prøv et gymnasium MED plads til dine drømme Søvej 6 4900 Nakskov Merkurs Plads 1 4800 Nykøbing F. www.hhxlf.dk Handelsgymnasiet Lolland-Falster er en del af CELF Vi har plads til dine drømme 3 gode grunde

Læs mere

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014 Tale til 8. Marts Tak for invitationen. I morges hørte jeg i radioen at i dag er kvindernes dag. Kvindernes dag? nej i dag er kvindernes internationale kampdag! Jeg synes også at I dag, er en dag, hvor

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

IAA 2011. 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd)

IAA 2011. 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) IAA 2011 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) 3. Målsætning (de konkrete målbare mål for den aktuelle kampagne) 4. Kampagne- og kommunikationsstrategien

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig 1 DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS FRivilligpolitik Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig Det værdimæssige afsæt Dansk Flygtningehjælp er en privat humanitær organisation, som arbejder på baggrund af humanitære

Læs mere

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009.

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Overordnet integrationsstrategi Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 0 Indledning.... 1 Visionen.... 1 Modtagelsen.... 2 Uddannelse.... 3 Børn og unge....

Læs mere

Frivilligpolitik KORT FORTALT

Frivilligpolitik KORT FORTALT Frivilligpolitik KORT FORTALT GRAFIK/DESIGN: OLE LEIF OG IDA MAGDALENE TRYK: ÆLDRE SAGEN INTERN NOVEMBER 2015 Uden frivillige er verden et kedeligere sted En svingom til god musik. En læseklub hvor vi

Læs mere

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre.

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre. Social- og Sundhedsforvaltningen og Skole- og Kulturforvaltningen 2009 Indledning Formålet med at opdatere den eksisterende handleplan er at sikre, at indsatsten lever op til krav og forventninger, der

Læs mere

Projektforslag af: Netværksgruppen i København Nørrebrogade 32, mezz 2200 København www.frivillighuset.net

Projektforslag af: Netværksgruppen i København Nørrebrogade 32, mezz 2200 København www.frivillighuset.net Projektforslag af: Netværksgruppen i København Nørrebrogade 32, mezz 2200 København www.frivillighuset.net Udarbejdet af: Karen Maria Gonzalez Lundager, Formand Virginia Díez Aagaard, Frivillig Sidsel

Læs mere

Trivselsplan (Antimobbestrategi)

Trivselsplan (Antimobbestrategi) Trivselsplan (Antimobbestrategi) På Dragør Skole har vi en fælles trivselspolitik, der er udarbejdet af trivselsudvalget og besluttet af Skolebestyrelsen. Klassernes og den enkelte elevs trivsel er vigtig

Læs mere

Drikker dit barn for meget?

Drikker dit barn for meget? Drikker dit barn for meget? Ny undersøgelse viser, at unge i Hedensted Kommune 5 drikker mere end unge i de omkringliggende kommuner. Stærke alkoholtraditioner, misforståelser og kedsomhed er nogle af

Læs mere

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik Ballerup Kommunes kommunikationspolitik 1. Et fælles udgangspunkt for kommunikation Denne kommunikationspolitik sætter den overordnede ramme om kommunikation i Ballerup Kommune og opstiller mål for, hvad

Læs mere

UNG. En guide til at starte en ny frivilliggruppe

UNG. En guide til at starte en ny frivilliggruppe UNG En guide til at starte en ny frivilliggruppe KØNGRÆ NSERSEK SUALITET RETTIGHE DERTRIVS ELKROPSI KKERSEX INTRODUKTION Sex & Samfund UNG er din platform og dit talerør til at sætte fokus på seksuel sundhed,

Læs mere

Skilsmissegruppe Arden Skole

Skilsmissegruppe Arden Skole Skilsmissegruppe Arden Skole Indskoling 1 Indhold Hvorfor skilsmissegruppe?... 3 Til mor og far... 4 Hvad er skilsmissegruppe?... 5 Rammer for skilsmissegruppen... 6 Voksne der deltager i skilsmissegruppen...

Læs mere

Organdonationskampagnen 2008 for Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen

Organdonationskampagnen 2008 for Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen Organdonationskampagnen 2008 for Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen Udviklet og gennemført af konsortiet Advice A/S og Metaphor Reklamebureau BAGGRUND Kunden Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen

Læs mere

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI Mobil 61 39 97 64/21 24 48 88 Mail info@livsbanen.dk CVR 34639469 Web www.livsbanen.dk www.facebook.com/livsbanen www.youtube.com/livsbanen www.soundcloud.com/livsbanen Livsbanens

Læs mere

Ansøgninger oktober midler

Ansøgninger oktober midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger Dansk Præmatur Forening Ikke søgt om midler Dansk Præmatur Forening har bl.a. til formål: At støtte og rådgive forældre til for tidligt fødte børn, voksne der er født for

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Udkast til socialministerens talepapir ved samråd i AMU (spm. BK) den 24. juni 2010. Det talte ord gælder.

Udkast til socialministerens talepapir ved samråd i AMU (spm. BK) den 24. juni 2010. Det talte ord gælder. Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 AMU alm. del Svar på Spørgsmål 461 Offentligt Udkast til socialministerens talepapir ved samråd i AMU (spm. BK) den 24. juni 2010. Det talte ord gælder. Lad mig indlede med

Læs mere

UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER

UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER Opgavesæt UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER Navn: Alder: Adresse: By: Postnr: Email: Telefonnr: Evt hjemmeside: Rettigheder på alt indsendt materiale tilfalder Nørgård Mikkelsen ODENSE KØBENHAVN

Læs mere

SKILSMISSEGRUPPER PÅ HPR

SKILSMISSEGRUPPER PÅ HPR SKILSMISSEGRUPPER PÅ HPR - ET TILBUD TIL BØRN I 0.-6.KL. Til mor og far Når voksne skilles, vil der altid følge en række problemer og ofte smerter med i kølvandet. Skilsmisse betyder forandring. Skilsmisse

Læs mere

Idékatalog: Alle etniske minoritetsbørn i Esbjerg får en god skolestart - hvordan skaber vi den succes?

Idékatalog: Alle etniske minoritetsbørn i Esbjerg får en god skolestart - hvordan skaber vi den succes? Idékatalog: Alle etniske minoritetsbørn i Esbjerg får en god skolestart - hvordan skaber vi den succes? Ideer og anbefalinger fra dialog om integration og det gode børneliv på Open Space-seminaret lørdag

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Familieliv En undersøgelse blandt 8. klasses elever i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet juni 2015

Læs mere

Venner Viser Vej. et frivilligtilbud til nyankomne flygtninge. rødekors.dk/vennerviservej

Venner Viser Vej. et frivilligtilbud til nyankomne flygtninge. rødekors.dk/vennerviservej Venner Viser Vej et frivilligtilbud til nyankomne flygtninge rødekors.dk/vennerviservej RAMMERNE FOR NETVÆRKSAKTIVITETEN Venner Viser Vej et frivilligtilbud til nyankomne flygtninge Det personlige møde

Læs mere

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN Om Albæk Kommunikation Historien om Albæk Kommunikation begyndte i 2014, hvor vi flyttede ind i vores første lokaler på Vesterbro i København. Forud var gået måneder, hvor vi holdt

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Børnepanel Styrket Indsats november 2016

Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Indhold Introduktion og læsevejledning... 1 Samarbejde mellem skole og døgntilbud... 2 Inklusion i fællesskaber udenfor systemet... 2 Relationsarbejdet mellem barn

Læs mere

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION...

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION... Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI 2016... 5 KONKLUSION... 6 1 INDLEDNING Vi har i løbet af de seneste tre år undersøgt muligheden

Læs mere

Den gode invitation side 3. Lettere at komme ud af døren side 6. Den gode velkomst side 9. Det gode samvær side 13. Farvel og på gensyn side 16

Den gode invitation side 3. Lettere at komme ud af døren side 6. Den gode velkomst side 9. Det gode samvær side 13. Farvel og på gensyn side 16 Det kan være svært at fastholde sit sociale liv, når man bliver berørt af demens. Nogle af de største barrierer kan være, at man mangler nogle at følges med; at det er svært at være ny; og at man ikke

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Hvorfor ikke? Hvorfor ikke?

Hvorfor ikke? Hvorfor ikke? En kampagne der skal nedbryde kønsbestemte barrierer til uddannelse, arbejde og foreningsliv blandt kvinder og mænd med anden etnisk baggrund end dansk Hvorfor ikke? Hvis du vil vide mere - se www.hvorfor-ikke.dk

Læs mere

Jagten Opsamling på 8. klasse elevernes gode idéer ift. at styrke fællesskaber i et ungdomsliv i Holbæk kommune:

Jagten Opsamling på 8. klasse elevernes gode idéer ift. at styrke fællesskaber i et ungdomsliv i Holbæk kommune: Jagten Opsamling på 8. klasse elevernes gode idéer ift. at styrke fællesskaber i et ungdomsliv i Holbæk kommune: I URK havde vi en dejlig dag torsdag den 8. september til Jagten-eventet. Eleverne kom med

Læs mere

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Intro: Frivillige Fighters var en 3 timers tirsdagsbar i frivillighedens tegn, krydret med lokale ildsjæle, bands, mad og drikke -

Læs mere